Új privát üzeneted érkezett!

Eclipse!
Köszönöm! Nagyon remélem, hogy ez a házasság bejön! Biztos vagyok benne! :lol:

A másik topikban rakták fel ezt a táblázatot, szerintem van, akit itt is érdekel : http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html

rodina74
 
 


Húúú, már 8,5 cm körül lenne a babám ülőmagassága? :shock:
Na, majd holnapután kiderül mekkorka! :D :D :D :D :D

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Sziasztok!

Eta, Ebba!
Gratula a UH-khoz.

Hajni!
Szerintem sem gond, ha nem szedsz minden nap vitamint. Gyancsinak igaza van, most jön a nyár, tele jobbnál jobb tápláló és vitamindús finomsággal. Egyébként szerintem én is csökkentem az adagot.
Egyébként Santemed Clinique-ről nincs vélemény. Még csak nem is hallottam róla, hogy van itt Gödöllőn ilyen.


Most annyi fért bele, folytatnom kell a munkát.
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Annyit írtatok, hogy még nem jutottam a végére, de egyszer majd az is eljön :lol:
Amíg eljutottam, addig csupa jó híreket olvastam. És vannak újak is - üdv!! :lol: Már rengetegen vagyunk!!!!

henne - még róka komáról olvastam. Azóta is? Jobbulást!! Egyébként fogsz még dolgozni?
Apa általi uh - nem semmi :D

eta vagy inkább Pam? :lol: A cickó méretről annyit, hogy a tej még sehol nincs.... :lol: :lol:

Vayacon - a kocsi témát elég jól kiveséztétek a többiekkel együtt. :wink: Egy dologról nem esett szó. A kerék méretéről. Kicsi vagy nagy, mert hogy sz@r úton kiskerekűvel kicsit nagyobb a szenvedés. Ezt is vegyétek azért majd számításba.
Ami a parát illeti, mintha javulna a helyzetem. Klasszisokkal :D

Eclipse - Szerintem jobb, ha meg sem hallod az ilyen epés megjegyzéseket. Egyrészt így különb vagy náluk, másrészt meg nem tudhatjuk, hogy mi áll a háttérben. Lehet, hogy sok szenvedés, sírás, és bizony már elkeseredettségében talán nem is tudja mit beszél...... És közben titokban jobban vágyik egy kisbabára, mint bármi másra. Akár mindenét odaadná.
Boldog vagy, hagyd ezeket a megjegyzéseket leperegni, meg se halld :wink: Egyébként 2003-ban, amikor próbálkozni kezdtünk, én is még csak 27 voltam. De a sors úgy hozta, hogy 30 éves koromban tudtam az első kisfiúnkat megszülni.

Hayni - valami kollagénes krém legyen, attól lesz rugalmas a bőr.

Lucuzs - minden uh fotó és bébi csodálatos, de a Ti babátokról készült kép az valami fenomenális!!!!! Olyan helyes, olyan szépen látszik rajta minden :D

Terhesvitamin - én heti 2x szedek már Elevitet.

Ati egyébként jól van. Csibész, mint mindig. A normál napoktól eltérés abban van, hogy reggel és este adagolom a gyógyszert.

Csajok, lehet én vagyok az egyetlen ezzel a problémával, de borzasztó :cry: Olyan nagyon hamar felhúzom magam. Pillanatok alatt felmegy a pumpa, és olyan ideges leszek. Apa is mondta, hogy örökké fel vagyok paprikázva. És ezen a helyzeten Ati rosszcsontkodásai csak tovább rontanak :cry: :cry: Úgy el vagyok keseredve, mit csináljak, hogy ne így legyyen?????

mikegirl
 
 


folyt köv.

Sophie
Bárányhimlő - az gáz volt nálunk. Ati immunrendszerét tönkre vágta, állandóan beteg volt utána, kétoldali tüdőgyuszi is volt, amivel a kórházat is megjártuk. Nem jó, de végülis valamikor át kell esni rajta.

Szisszka
Dokink szerint az oltás nem véd a bárányhimlőtől, csak enyhébb lesz a lefolyása.
Nálunk a babaszobát kell kialakítani, azon kívül vásárolgatás sztem nem nagyon lesz.

Dorka - Vichy-vel kenem magam.

Ági - na igen, én sem Gödöllőn vetetem le a vért. Inkább beautókázom Pestre.
Köszi a kalkulátort!!!! Jó tipp volt.

Vörösmacska - gratula a két szép kis pocaklakódhoz!!!

Ebba - annnnyira szép történet. Érdemes hinni a gyakorlatilag lehetetlenben is :wink:

Házasság téma - miénk titkos volt, utólag mondtuk el. Mondjuk senki nem sajnálkozott :shock:

UH eredmények - óriási különbség van gép és gép között, ebből kifolyólag a mért eredményekben is. Múlt hét kedden az egyik uh szerint a korának megfelelő volt nálunk a kistesó, de napra pontosan!!!, pénteken meg a méret alapján több, mint egy héttel idősebb. És nem hiszem, annyit öregedett volna :lol:

Ati alszik, folytatom a visszaolvasást.

mikegirl
 
 


Te jó ég!!! Képtelen vagyok lépést tartani veletek, mire visszaolvasom a hsz-eket, újabb munkát kapok, és már nem marad időm írni. Ezért is bocsi, hogy nem tudok reagálni mindenre. Most kihasználom gyorsan a lehetőséget:

Mikegirl!
Én is ugrósabb vagyok apa szerint (és én igazat adok neki :) ), dúlnak az indulatok (hormonok).

Szissz!
Sárváron voltunk, jó kis hely :)
Nem is tudtam, hogy to 5-en vagytok tesók. De jó! Ti is nagy családot terveztek? Én is az általad felsorolt értékekben hiszek. És azt hiszem, hogy ha visszaállítja ez a kormány a 3 éves otthontartózkodást, akkor ki is fogom használni, és majd valahogy megleszünk.

Eclipse!
Bizony-bizony, már óriásbabád van, tied itt a legnagyobb a maga 8,5 centijével :lol: :lol:

Vörösmacs!
Akkor végül lebeszéltek téged az Istenhegyi kombinált tesztről? Úgy tudom, hogy anno Eszternek sem csináltak, mert ikreknél, főleg hármasnál, nem ad reális értékeket a véreredmény.

Rodina!
Én is mindig ezt a táblázatot nézegetem :)
Gratula az asszonysághoz :) Jó kis kapocs lesz majd köztetek a gyereketek, amiért meg is kellett küzdenetek. Sok boldogságot!!

De sokan vagytok, akik már túl vagytok az első genetikai szűrésen! Az enyém 2 hét múlva lesz, egy évszázad még addig..... Ráadásul baromira izgulok, félek, nehogy megint azt mondja, hogy túl vastag a tarkóredő, nem lát orrcsontot. Rettegek ezektől a mondatoktól :cry: :cry:

Vitamin: Én bevallom, nem szedek. Annyira utálom (meg fizikálisan is rosszul vagyok) a rendszeres gyógyszerszedést. Már attól is kivagyok, hogy napi 2x dugnom kell az utrot, az elején napi 3x szedtem a magneB6-ot, 2x a folsavat, hogy telítődtem, és nem bírok magamba eröltetni semmit. Három naponta valahogy leküzdöm magam, és beveszek egy folsavat, de más NEM MEGY!! Nem is tudom, mi lenne, ha olyan beteg lennék, hogy napi több bogyót kellene szednem. Alig bírok magamba erőltetni napi 5 korty vizet (pedig a terhességem előtt napi 2-3 liter folyadés simán bement). Most a meleg italokat sem bírom, így tea formájában sem tudok folyadékhoz jutni. Emiatt az emésztésem sem működik, ahogy szokott, szóval szenvedek emiatt rendesen. Remélem, ha túl leszek ezen a hányingeres időszakon, akkor ezek mind megoldódnak. De egyelőre még egyre rosszabb a közérzetem. Pedig lassan már javulhatna. Ma volt a csúcs! Azt hiszem a gyömbéres üdítő segített egy kicsit, viszont az cukros, így most a savam kezdett gyülni a torkomban.
Akik már betöltötték a 12-t, ti már jobban vagytok? Érezhető javulás a közérzetetekben?

Na megyek is, mert lenne mit csinálni......

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Angie,
2x egymás után biztos nem ismétlődik meg... ez egy szerencsés topik, és egy szerencsés tavasz, nagyon sokan babásodtunk egyszerre "nehéz esetek" és szerintem ez nem véletlen, egészséges babácskád lesz, nagyon bízok benne!!!

A 12. hét még rossz volt, sőt a 10-11.-hez képest rosszabb, de aztán mindha elvágták volna!!! :D

Aranyoska babója 4 nappal idősebb az enyémnél :wink: ő még nagyobb

Jut eszembe lányok, szombaton 9 órakor a Budapest Sportiroda és a Sportaktív központ közös túrás-futós napot szervez a Hármashatárhegyen.

Én a 11,5 km-es túratávot szemeltem ki magamnak.
az egész nap a rendelkezésre áll a kis pici túra lesétálására :D Úgyhogy nem akarom elkapkodni - van aki esetleg velem tartana? :D
Ajándék póló van emlékbe.

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Vitamin:

régebben már szóba került, én a Gravidát szedem a Bérestől.

6000 Ft volt 90 szem, a 16. hétig napi 1-et szedek belőle.
Semmilyen mellékhatása nem volt, elégedett vagyok vele, nekem bejött.

Ami kimarad a 16. hét után, azt elteszem a szoptatás időszakára.
A 16. héttől nem fogok szedni, csak C vitamint, meg legelek, rágcsálok majd mint a nyúl :D

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Eclipse!
Én most nagyon ki vagyok esve a formából, de amúgy sem mernék kockáztatni ennyi hülyeség után, ami velem történt. Te viszont gyalogolj helyettem is :wink: Egyébként régen 11 km simán ment, több is. Sajnos, elszálltak az évek a fejem fölött (bár ez nem mentség, nyugodtan sportolhatnék - én lettem lusta :oops: :oops: ).
Pedig én ifi válogatott sportoló voltam 17 éves koromig, amikor sikerült végérvényesen lesérülni, és abba kellett hagynom. Most is csak módjával, biztonságos puha talajon tudok futni, túrázni, mert rögtön bedurran a csonthártyám a sípcsontomon. Aszfalt, salak kizárt.

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Ja Eclipse!
Bárcsak hinnék a szerencsében :roll: De nem vagyunk jóban. Én inkább Istenben bízom, hogy most másképp gondolja a dolgokat, mint legutóbb :D :D

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


rabbe
Én már csak kismami gatyeszt hordok :oops: Minden más már nagyon gáz....
Egyébként aug végéig tervezek dolgozni. Szeptemberben kezdjük az ovit, beszoktatás, meg amúgyis. 2 hónap kell itthon, hogy felkészüljek a legújabb pasi érkezésére. :)

lucuzs
Én többet hízom, mint korábban. Nemtom most hol tartok, majd holnap mérek egy éhgyomri, pisi utánit, nálam az az etalon. De 2 kg tuti megvan.

gyancsi
Érdekes egy dokid van :shock:
Az enyém mindig kérdezi, hogy akarok-e dolgozni, kiírjon-e.

szqulla
Hányás - hasmenés :? Jó, hogy túl vagy rajta.
Próbálj meg optimista lenni, biztos minden rendben lesz!!!!!!
Érdekes sztori, az ütő is megállt bennem.

pusiandi
Most olvastam csak....jobbulást. Pihenj sokat!!!!!

angie
Nagyon nehéz lehet most Neked, de próbálj meg optimista lenni!!!
Ne hagyd, hogy a múlt gondolatban kísértsen. Minden ok lesz, meglátod. Szép, egészséges babuci van a pocódban. :wink:

Amit a gyógyszerekkel kapcsoatban írtál - micsoda fóbia :lol:

mikegirl
 
 


bocsi lányok, de most csak képet tudok hozni! este remélem, hogy lesz időm végigolvasni mindent! ;)

ja, és 1 héttel kisebbek vagyunk méret alapján, mint a vonin... 25 mm! :)

Kép

Kép

sophie27
 
 


Angie
Sárvár isteni lehetett :)
Én is reménykedem benne, hogy visszaállítják a 3 évet :)
Én szeretek itthon lenni Marcival :) És közben tudom csinálni a sulit is, és vannak még terveim a tanulással kapcsolatban :) Igazából én láttam, h anyuéknak nem volt könnyű dolguk, nem vagyok benne biztos, hogy képes lennék 5 gyereket rendesen koordinálni stb. Plusz anyunak hozzám képest birka türelme van. Lehet, hogy ha biztosabb lábakon állnánk, akkor elgondolkodnék :) Mert egyébként imádom a gyerekeket :) De így, hogy albérletben lakunk, igy azt mondom most, hogy kettőnél több nem lesz, nagyon max. 3. De mi ugye sokat költözünk is... szóval igy azt mondom, h elég a 2 :) Aztán majd meglátjuk mit hoz a sors :)

Eclipse
Nem semmi vagy :) Mondjuk ha egy egész nap van rá...
Nálunk apa szombaton adásban lesz 10-15-ig, aztán meg megígértük Marcinak, hogy kivisszük a majálisra. Vasárnap pedig Hungaroring.

Sophie
Gratulaaa a törpikéhez!!!! :) Na ugye, hogy ott van, és minden rendben van???!!!!!!!!! :) :) :)


Tegnap bementem egy röltexbe, és olyan, de olyan jó babás anyagokat láttam :) 700 és 990 ft között volt métere.
Meg láttam nagyon szép kék, rózsaszín, sárga, zöld polár anygokat, amiből édes kis babaplédeket lehet varrni :) De volt baba-mintás polár is :)
Aztán láttam ilyen steppelt anyagot, 2800 ft/m, viszont baromi széles is volt. Lehet belőle takarót, kispárnát, fejvédőt készíteni. Volt kék, rózsaszin, sárga, volt amin macik voltak, volt amin barik :)
És akár ezekre is lehet huzatot varrni :) Nah, én teljesen odavagyok már :)
Jajj, meg voltak nagyon aranyos Macikák, meg Hello Kitty, meg mindenféle figura ami felvarrható vagy vasalható :)
Nah, én teljesen odavagyok már :) Neten nézegettem is egy csomó dolgot, h kb. miket szeretnék varrni, meg baba szoba dekorokat, amiket itthon is egyszerűen meg lehet csinálni :)
Úgyhogy tervezgetek-tervezgetek és szorgalmasan gyűjtöm a képeket és jegyzetelem az ötleteket :D

szisszka
 
 


Na, ezt még gyorsan megmutatom, aztán mára befogom :D
Viszem Marcit fürdetni.

Kép

:lol: :lol: :lol: :lol:

szisszka
 
 


Sziasztok!

Sziszka: ez az utolsó képed nem semmi!!! Még nem láttam iylet :-D

Hú, olyan sokat irtatok, hogy már vagy félórája olvasom... :-D

Sophi: édes a babód :-)
És mindnekinek gratulálok a jó hírekhez :-D

Most nem tudok mit írni, mert olyan sokat irtatok, aztsem tudom mihez szóljak hozzá ;-) de nagyon szeretlek titeket olvasni. Köszönm :-)

Én is két napja vacakabbul vagyok talán, többet émelygek, bár továbbra is kerül rókakoma(szerencsére). Egyre több ételttől undorodok meg, már lassan nem lesz mit ennem :-(

Vitamin: fiamnál 12 hétig szedtem naponta egy gravidát majd utána hébe hóba heti 1-2 darabot, de talán az utolsó hónapokban már egyeltalán nem szedtem a védőnő ajánlására. Nekem 3750 g 60 cm-el született a fiam. Nemtudom mennyire befolyásolta a vitamin. Én ezzel a babával elég feledékeny vagyok és emiatt iszonyu lelkiismeretfurdalásom is van, de eddig alig szedtem a gravidát :oops: örökké elfelejtem. most kb egy hete megprobálom minden nap, de pár hét mulva már csak két-háromnaponta tervezem.

Továbbra is álomszuszék vagyok, megyek lefektetem Ádit, aztán beájulok az ágyba hogy éjjel bárányokat számolgathassak én is......

jó éjt minden anyukának és pocaklakónak :-)

rabbe78
 
 


Halihó!!

Kicsit lemaradtam, de igyexem,, bár annyi üzenet jön olyan sebességgel.......

Mindenkinek köszi a gratulációt. Túl vagyunk a down-on is, de a vénám jól besárgult mert a doki nem nagyon figyelt és jól odanyomta a tűt... de hát ez az ingyenes szűrés........

Gyancsi:

A békától ne félj nem bánt csak gusztustalan: )
Én sem nyalogatnám de gondolj arra hogy elkapja a döglegyet :lol:
Az uh előtti hét nekem lassan ment, mert annyira vártam! hidd el minden ok lesz a 12 hetesen

Eclipse:
Jóga mi? itt is csak a 14 héten lehet elkezdeni, és mivel ennyit írtál róla tuti hogy én is belevágok: ) ártani nem árthat, mellesleg már nagyon mozgáshiányom van! Köszi a születéshete infót!

Szisszka!
Nem tudom mit tanulsz, de előre is gratula az angol vizsgádhoz. Felső volt?
Ami a nagycsaládot illeti teljesen ugyanaz a véleményem. mi 6 an vagyunk és a szüleim mindig segítettek az unokatesó nevelésében is mivel hamar meghaltak a szülei. Tehát mi 7en voltunk, és akkor még nem volt mosogatógép, meg ilyen szuper gépek, de szerintem nem szenvedtünk hiányt semmiben!
Figyeltek ránk szerettek, és arra neveltek hogy szeressük egymást!

Dorka!
A pénz jó ha van, de szerintem ha túl sok van az nem jó.
Így az ember értékeli a dolgokat.... meg kell küzdeni mindenért, és ha megvan sokkal boldogabb vagy! Én ezt így látom. Ne aggódj, remélhetőleg egy jobb időszak jön!
A dokinő azt mondta hogy most hogy új kormány van, qlehet hoyg a kútvölgyit is megmentik és akkor nem kall senkinek 400000 perkálnia! :lol:
Remélem így is lesz.....
Ne aggódj minden rendben lesz..Max visszavisszük a fémet: )


Ebba
Mint tanítónő te hogy látod a gyerekek átlagos viselkedését? mennyi múlik a szülőn és mennyi a korosztályon?
Ami a neveket illeti én is úgy vagyok vele, hogy minden ismert névről eszembe jut valaki, és ha negatív az illető akkor az kilőve. Nyilván neked nehezebbbbbb :wink:
Mik a leggyakoribbak mostanában?


Na puszka eta

Kép
Kép
eta
 
 


Sziasztok csajok!

Megjöttem UH-ról, minden rendben van a picurral.Meg voltam hatódva ezért nem is kérdeztem h. hány centi és stb.hivatalosan is beírta a november 20-at szülés idejének. Kép


És végül a mi kis napozó babánk(doki mondta)


Ma vették le a down kór szűrésre a vért.Három hét múlva eredmények.Aztán megint vérvétel és a kettő lesz összehasonlítva vagy micsoda.Így magyarázta a novérke.Ha jól értettem.

Sziasztok

KépKép
ritya
 
 


Szisszka és Eta mink is öten vagyunk testvérek, a legfiatalabb hugom11 éves lesz. hamar fel kellett nőnünk a nővéremmel mivel anyukánk fiatalon meghalt(már lassan 8 éve).Most hogy olvasgatlak titeket nosztalgiázok és újra rádöbbenek hogy sokszor még a TV-t se néztünk mert nem volt.És nem hiányzott mert feltaláltuk magunkat.

tudjátok mi a fura hogy anyukám amikor engem várt elundorodott a kígyóktól, nekem azok a kedvenceim.

KépKép
ritya
 
 


Jó reggelt!

Ritya- Nagyon nagy gratula, csodaszép kisbabád van :D A lényeg, hogy minden rendben vele!!!

Szisszka- Tuti,hogy sikerült a vizsgád :wink: Képzeld ez a vaddisznó doki ( aki leugatott), azért is lebaszott, hogy miért a Femibiont szedem????Mikor az valami amerikai szar ( egyébként német, szóval ennyire van képben az ember), és csak az Elevit az a jóóó!!!Én is így néztem, hogy ez miről beszél :shock: :shock: Szerintem nagyjából mindegy, mindegyikben majdnem ugyanaz van, vagy nem??Én is 2-3 gyereket szeretnék, de minimum 2-t :wink: Melyik rádiónál dolgozik a párod?...Te tudsz varrni???Én sajnos nem, pedig olyan jó lenne ha magam készíthetnék dolgokat a picurinak :roll:

Start- Jó ritkán jössz!

Rodina-Ezen az Istenhegyi Úton ez egy magán klinika??Tehát fizetősek a vizsgálatok?Nem is tudtam, hogy most volt az esküvőtök!!Nagyon nagy gratula :D

Eclipse- Te holnap már láthatod a kicsikédet, de jóóó :D Ez a gátizom torna ez az amikor az ember ott megfeszíti majd elernyeszti alul??? :oops: :roll:

Vörösmaccs- Köszi, akkor lehet majd megnézem én is az Auchanban a gatyót ha megyek haza, egyébként a Tesz-Veszen tegnap vettem egy kismama farmert , 2300 Ft-ért, mondjuk azt nem tudom,hogy milyen lesz :wink: Nem tennél fel képet a pocakodról?Annyira kiváncsi vagyok :wink:

MikeGirl-Én is ingerlékenyebb vagyok, legalább is a párom szerint, szerintem meg ő hülyébb az átlagosnál :D :D :D Na mindegy, mikor hülye vagyok, akkor mondom neki, hogy de nekem van mentségem, neki meg nincs :D Mi próbáljuk mindig viccel elütni a dolgot, az mindig segít :wink:

Angie- Én is két hét még mire látom a babót, mi vagyunk a sereghajtók :wink: Biztos, hogy minden rendben van a kisbabáddal, ez 100%!!!!!!!!!!!!!!Hát sajnálom,hogy nem tudsz gyógyszert beszedni, nekem is félig le kell dugnom a torkomon, különben nem megy le, attól meg persze mindig öklendezek, úgyhogy én is küzdök rendesen....Nagyon várom, hogy leteljen az első 12 hét , mert akkor legalább a napi 3*1 Duphastont elhagyhatom :wink:

Sophie- Nagyon szép a kisbabád, örülök, hogy minden rendben, remélem most megnyugodtál!! :wink: Több tesztet ne vegyél :D

Rabbe- Aztaaaaa, nem volt kicsi a fiad :shock: 60 cm???Akkor az újszülött 56-os rucik kapásból már kicsik voltak neki :D :D Jobbulést émelygést és a rosszullétet illetően :!:

Eta- Tudom,hogy nem bánt a béka, de annyira ronda...Ha egy rámugrana tuti infarktust kapnék :D ...Tökre egyetértek azzal amit a pénzzel kapcsolatban írták, a túl sok sem jó, mert tönkre teszi az ember értékrendjét, az a gyerek aki meg mindent az első szóra megkap, nem értékel-becsül semmit.....Sokkal jobb érzés megkapni valamit amire régóta vágysz :wink:

Na én megyek és kipakolom a konyhaszekrényt, már olyan retkes, hogy nem bírom nézni :wink: Hétvégén pedig ablakpucolás lesz Apával, megígérte, hogy együtt megcsináljuk :wink:

KépKép
gyancsi
 
 


Sziasztok Csajok!

Húú, mennyi minden szuper dolog történt!!!

Angie, én is nagyon bízom benne, hogy visszaállítják azt a bizonyos 3 évet, még akkor is olyan picike, 2 évesen meg még nagyon nagyon.
Biztosan emlékszel rá, hogy eléggé rosszul voltam.Jelentősen jobban vagyok, például tegnap a munkaundoron kívül semmi baj nem volt.
A 2 hét pedig elrepül gyorsan, majd meglátod!Én is u.h. időpontokban mérem az időt!

Ebba, gratula az u.h-hoz!!!Örülök, hogy minden ok!



Gyancsi, én a galamboktól félek, undorodom.Én is átmegyek az út másik oldalára, ha meglátok egyet.Nagyon gáz!
Neked is hipp hopp eljön az u.h.
Rókakoma már 2 napja nem volt, egyátalán.Igazából a 10-11hét környékén volt eléggé vészes, aztán enyhült, de voltak jobb és rosszabb napok.

Szisszka gratulálok a vizsgához!Nyelvvizsga volt?
Igazad van maximálisan, nem a pénz a legfontosabb!De jó nektek, hogy 5-en vagytok tesók!Vannak nagy családi ebédek?
Visszatérve az ellátásokra, igazából én is állami szervnél dolgozom, talán éppen ezért szeretk maximálisan utánajárni minden ilyen jellegű dolognak, mint pl. a THGY, mert nem egyéártelműek a jogszabályok, sok a kiskapu, és nem mindegy, hogy hogyan alakul a dolog pénzügyi része, szerintem senkinek.
Igazából a babát sem kötöttük soha a pénzhez, hiszen ő volt minden vágyunk, és most a legnagyobb boldogság.
Csak én sajnos néha ilyen vagyok, rámtör az 5 perc, és nekilátok a számolgatásnak:D

Eclipse, a gátvédelemről én is sokat olvastam, nagyon szeretnék úgy szülni. Nálunk is van kismama jóga, péntek reggel 9-kor, amikor ugye dolgozom, sajnos.
Nem tudsz valami dvd-t, mert azon szívesen tornáznék!
Futás, hős vagy!
Te tutira nem leszel elhízott kismama :D
Nagyon ügyes vagy!

Ryta, Sophie gartulálok a kis babákhoz!!!!!!!!!!


:D :D :D Nagyon édesek!!!!!!!!!!!

Vörösmacs, az OEP-nek mindig a kérelem beérkezésétől számított 30 napja van utalni, sajnos, ami simán lehet 2 hónap is, ha a munkahely ne adja le időbe.
Szerintem a kismamák táppénzét máshogy kellene kezelni, mint pl. egy náthás betegét.
De nem baj, az a lényeg, hogy minden ok veletek!Arra nem kérdeztél rá a munkahelyen, hogy mikor nem jár pontosan a kajajegy pl, mert nálunk ha pl. 1 hónapban 29 nap táppénz, 2 nap szabi, akkor jár a kajajegy,ha nem folyamatos ugye a táppénz!

Mikegirl, én is iszonyat hamar felhúzom magam!Sajnos!Pedig erőlködöm ám!Sokszor már nagyon sajnálom a férjemet, de ő nagyon megértő.Meg olyan hamar meghatódom :D

Húú, scajok be kell fejeznem!!!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


Sziasztok!
Remélem, ez a szép idő így is marad a hétvégére, meg a rókakoma is elillan addigra, mert bogácsoznánk a lovas csapatunkkal.
De az esték még mindig szörnyűek. Mikor lesz már vége?
Uh-s képet még mindig nem tudtam visszakobozni a páromtól, de majd jön az is :)

eta!
Engem az készít ki, mikor a szülők beleszólnak mindenbe, amibe nem kellene, lásd nevelés az iskolában. Tudod, hogy nem lehet ugye ütni a gyereket, de ki is akarná. De azért, ha olykor-olykor kell, csak felemelhetem a hangomat! De akkor jön anyuci, és megpróbál engem megnevelni az ő gyereke helyett. Na ez ááááááá
A családon nagyon sok múlik, még alsóban a tanító nénin (ne iskolát válasszatok, hanem tanítót! ) aztán meg felső tagozatban, mikor beindulnak a hormonok, no akkor lehet imátkozni :)
Gyakori nevek? hú, ha mondasz kedvenceket, mondom, hogy milyen gyakori . ok? Nálam amúgy lánynévből a Blanka a szép, dehát fiú lesz, ugye a mazsolánk :)

gyancsi! Azért óvatosan azzal az ablakkal !!! csak semmi nyújtózkodás.


Kép
ebba
 
 


Hűúú, visszatértem!

Szisszka, ilyet sem láttam még :D
Én is nagyon vásárolgatnék már!!!
A dekoráción igazából még nem is gondolkoztam!

Rabbe, jobban vagy picit?

Eta, azért szerintem picit szomorú, hogy ingyenes, már nem is figyelnek annyira.Igazából ezért is fizetünk ugye, csak nem duplán, és azt a pénzt konkrétan nem a kezünkből adjuk ki, hanem leemelik a fizetésből.
Nem jó ez az egészségügy, az tuti!

Rodina, gratulálok az esküvőhöz!!!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


Sziasztok!

Hogy nekem mennyire nincs kedvem már megint a munkához:( Az idő sem áll mellém, met nagyon lassan múlik.
Talán emlékeztek rá, hogy korábban írtam egy babakocsiról, amitről sajnos lemaradtunk. Nem akarom elkiabálni a dolgot, de úgy néz ki talán mégis meglesz ugyanaz. Szombaton derül ki.
Egyébként szerintem nem gáz dolog idejében elkezdeni vásárolni. Így talán kevésbé megterhelő anyagilag, mintha egyszerre vennénk meg mindent. Sokan mondják, hogy ez még annyira korai, nem kellene még vásárlással foglalkozni, mert még bármi történhet. Utálom az ehhez hasonló jószándékú mondatokat. Valóban bármi történhet. Akár most, vagy egy hónap múlva, de még akár szülés közben a kórházban is. De basszus. Hogy lehet már így hozzáállni az élethez? Bocsi, ha kicsit elragadtattam magam.

Szeretném kikérni a tanácsotokat, hogy mit tegyek a hassimogatók ellen? Vagy titeket még nem találtak meg ilyenek? Szerintem nagyon bosszantó, amikor a hasamat fogdossa bárki (persze a férjemen kívül:) ), még akkor is ha családtak. Ha már most ez megy, akkor mi lesz majd később, amikor igazán nagy lesz a pocakom.

Mennem kell:(
Vendég
 


Dorka, a természetbenire (kajajegy, egészségpénztár stb.) a szabályt én hoztam, mivel én voltam (vagyok) az irodavezető :lol: :lol: :lol: tehát annak adunk, akinek legalább 1 nap munkabére van abban a hónapban - de nekem ilyen már nincs, mert áprilistól már egész hónapban betegállományban vagyok, egyébként március 7-től folyamatosan. :(

Ritya nagyon szép a babusod!!!!! :lol: :lol: :lol: annyira cuki :lol:

Maccs
vörösmacska
 
 


Halihó!

Ritya!
Gratulálok a kis napozós babához: )) Érzi hogy jön a nyár!
Mi sem tvztünk.. inkább babáztunk,mert mi 6an vagyunk lányok: ))
meg kint a kertben rohangáltunk edzésre meg zeneórára jártunk... nem is volt időnk egy csomó olyanra ami ma teljesen egyértelmű.
Meg emléxem minden héten hétfőn beszámoló volt arról mi lesz héten... dolgozat, meccsek, énekverseny stb...
Jó volt...... Én is szeretnék sok gyereket, mert szerintem az csoda jó dolog ha az embernek van tesója!!

De a kígyókat nem kedvelem, sőt annak ellenére hogy biosz tanárként végeztem inden állattól tartok: ))) vicces

GYancsi!
Akár hiszed akár nem én is most álltam neki a konyhának: ))
és terveztem az ablakot: )))
Pucccen wir alles: )) zusammen


Ebba
Hát én ezért nem tanítok! sajnos tudom milyen... bár szerencsére engem már a gyakorlós tanárom megalázott a gyerekek előtt, agy elvette a kedvem már az elején. Azt mondta ígérjem meg hogy nem tanítok soha, akkor beírja a gyak. tanítási jegyet
Arra még tök emléxem hogy amig én suliba jártam a szüleim mindig azt mondták, hogy a tanárnak mindig igaza van, és tiszteljem ,mert ő már megérdemli, mert megdolgozott érte hogy taníthasson. És majd ha egyetemet végeztem akkor majd fikázhatom!! szal engem még így neveltek.....
No comment


Dorka!

teljesen igazad van! tényleg elkeserítő, de sajna ez van.....
Remélem lesz ez még jobb is, és majd az ember nemcsak a pénzért fog dolgozni, hanem azért mert szereti csinálni.
Tiszetelet a kivételnek, de kevesen vannak. Azok meg sokan akik még a milliókért sem dolgoznak....... Na ezt abbahagyom mert hooszú lenne mindent kifejtenem. Így is túl sokat írtam

Ja: Sziszka: Én is varrni szeretnék amit lehet.. hol vannak jó ötletek szerinted???

Na mentem: Csá: Eta

Kép
Kép
eta
 
 


Sziasztok! Bocs, hogy nem maradok soká, de Bogit vinnem kell pihenni!

Ági! Ez a pocaksimi engem is kiakaszt. Bár én nem is bírom, nem jó érzés, senkitől, még magamnak sem. :oops:
Muterom eszméletlen, pedig már kértem is, hogy ne tegye, de folyton letámad. :evil: Boginál nem csinálta, de azóta a nővérem is szült, ő meg folyton fogdostatta magát, így anyám rászokott. Hát muszály lesz leszoknia!!!
Az egyetlen ami jólesik, ha Bogi bújik oda, olyan kedves, és óvatos. :D :D :D

Majd megpróbálok pótolni, de nem ígérek semmit, mert kezdődik az új szoba építése, és ez elég jól lefoglal.

Ja, még Gyancsinak! Igen, nekem Tapolca küldött igazolást, mikor kértem, hogy táppénz javasolt. Akkor a háziorvosom kérte, hogy kiírhasson. Mostantól meg majd a gondozóban kell kérnem minden hónapban javaslatot.

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Jó estét mindenkinek!

Ritya: Olyan gyönyörű a kis napozós babád!!!! gratulálok hozzá!!!

Dorka: köszönöm kicsit jobban, de az utóbbi 3 nappban rosszabbul egy kicsit, de azért elviselhető. Na ezt jól megmagyaráztam.

Pocaksimi: nekem ma volt először hogy a fönökasszonyom megsimizte 8a férjemen kivűl) és kicsit zavart, de röpke pillanat volt. Épp a lánya is várandós 7 hetes és egyébként nagyon jóban vagyunk, ő volt az esküvönkön a tanum is. Csak hát furcs hogy a hasamhoz érnek, egyébként sem vagyok túl (test)közvetlen....

Ma egy régi ismerős rákérdezett: csak nem.... :-) tehát egyértelműen rajtam is látszik. de ma én is észrevettem, délután öltöztem belenéztem a tükörbe és mintha reggel óta nőtt volna a pocim :shock: nem kicsit :shock: de nem olyan felfújódos.... :lol:

Mi is elkezdtünk vásárolgatni, ha valamit olcson látunk, akkor megvesszük, így vettünk még tavaly egy babakocsit is. kiárusitás volt, 60000 ft-s babkocsit 20000ft vettük meg(új). vaterán vettünk hozzá hordozót és kaptunk ismerőstől hozzá mózest. így már régóta várja kis gazdáját a padláson, gondosan becsomizva.... úgy voltunk vele, ha nem sikerülne, akkor is eltudjuk ugyanennyiért simán adni.....

rabbe78
 
 


Sziasztok!

Sophie - pöttömhöz gratula!!!! Majd megnő :wink:

Szisszka - nagyon ügyi vagy, hogy gyerkőc, tanulás, és másik gyerkőc.
Olyan jó neked, én annyira béna vagyok az sk cuccokhoz. Irigy- irigy :D
A cumisüveg durva :shock:

rabbe - jobbulást!!!! És azért ne fogyj el :) Az én étvágyam remek, 2 kg+ már rajtam is van. És a legvadabb dolgokat kívánom meg. Ma éppen a meggymárka volt porondon. Szinte semmi nincs, amit ne ennék meg. Inkább csak olyanok vannak, amiket nem tanácsos: camembert, máj, ilyesmi. De részemről minden jöhetne :oops:
És én is tökre kihagyok. Déli adagot úgy elfelejtettem, hogy csak na!!

eta, szisszka, ritya - mindig is irigyeltem, aki nagycsaládba nőtt fel, szeretetben. Én ezt nem tudom, hogy milyen. Anyám alkoholista volt, vérszerinti apám lepattant 2 éves koromban, kb. 20-25 éve színét sem láttam. A pótapukámtól mindent megkaptam, csak nem a szavak és az érzelmek embere, és nagyon szigorú volt.

ritya - édes a napimádó pocaklakód. Nekem is mindig könnybe lábad a szemem, amikor uh van.

gyancsi - alapjában véve én is humorral szelem az akadályokat, csak most nem értem a viccet a pipától :lol:
Te csak duphastont szedsz? Én mellé utrot is szedtem, arról leáltam, doki mondta. Viszont ezt a fránya duphastont elfelejtettem megkérdezni.

dorka - meghatódás. Nekem amióta Ati megszületett, olyan érzékeny lettem, ha gyerekekről van szó. Pl, ha filmen, hírekben látok valamit. Na addig sem voltam érzéketlen, de olyan normál szinten volt az egész, most meg tök hamar eltörik a mécses. Még egy filmnél is.

ebba - akkor együtt marasztaljuk a jó időt. Szombaton állatkert, vasárnap Dunapart lenne a program. A bográcsban mi lesz?
Tanár kérdés - anyós, após pedagógus. Após rendben, anyós gáz. Idézem: "Nektek van a legjobb anyósotok, szerencsétek van lányok!!!!" , "Na, ugye milyen jót főztem?" "Hát én csak tudom, pedagógus vagyok, és felneveltem 3 gyereket". És persze az ő 3 fia a legokosabb, én a 2 diplomámmal lehúzhatom magam a klotyón, a nyomukba se érek. De inkább nem is ragozom tovább.

Ági - reméljük meglesz az a babakocsi, ha ennyire szeretnéd.
Csatlakozom. Nem lehet úgy élni, hogy csak a rosszra, a rossz lehetőségére gondolunk. Akkor mindenki begolyózna.
Hassimogató - kapd el a mancsát, és szólj nekik, hogy el a kezekkel!!!!! :lol: És mellé a köret, ne haragudj, én ezt nem szeretem. És egyébként ezzel én is így vagyok. Vasárnap mondjuk el a nagy hírt az anyósnak, már látom a lelki szemeim előtt, hogy rátapad a hasamra. :? Már tervezem a menekülő útvonalakat :lol:

Most vettem egy fürdőruhát a neten:
http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... start=1200
A teszveszen vadi újan 4ezer volt. Nem a legmenőbb, de ki bírtam fizetni. És homokozni, meg fagyival összekenni tökéletes!!!! :lol: :lol:

És pótoltam a lemaradásomat a blogon. Képet ide tenni nem merek, de ha valakit érdekel, a mi kis szemünk fénye:
www.photoblog.com/eszter1976

Ez a mai egész jó nap volt eddig.....
Jó éjt!!!

mikegirl
 
 



mikegirl
 
 


Sziasztok lányok!

Kicsit eltuntem, de amikor tudtalak, olvastalak benneteket.
Sajnos sokat melozom, napkozben azert nem tudok irni, estenkent meg mar olyan hulla faradt vagyok, hogy alig birom magam ravenni barmire.

Hat voltunk mi is csutortokon a 12. heti uh-on, ahol kiderult baboca olyan 13 hetes es mindene tokeletes tempoban fejlodik:) Izgultam a vizsgalat elott nagyon, de mar kezdek megnyugodni. Meg holnap megyunk vedonohoz meg a kombinalt teszt vervetelere:)

es ime egy kep a csoppsegrol...nem olyan tokeletes, mert huvlyi volt es hattal fekudt a csoppseg, de azert aranyos. Kép

Hat igerem, gyakrabban jelentkezem mostantol.

Szep iccakat mindenkinek:)

Kép
mabkaja
 
 


Sziasztok!

Ma magamtól keltem fél 6-kor... tegnap is...
Képzeljétek, tegnap jól elmentem ekg-ra, ahol kiderült, hogy valójában mára van időpontom... milyen okos vagyok.... no comment.

Cumisüveg: ilyet még én sem láttam, természetesen egy amerikai oldalon bukkantam rá :lol: gondoltam, ezt megosztom veletek! :)

Eta
Angol: ez a suilban egy sima év végi záró vizsga volt. Egyébként a középfokú előtti szinten vagyok, csak nincs kedvem annyit tanulni, h menjek középfokúzni... legalábbis most nincs... Egyébként banki szakügyintézőnek tanulok, ez egy okj-s képzés, két éves, még egy évem van.
Tök jó, hogy ti is ilyen sokan vagytok tesók! :)
Varrás: én neten nézelődök, mentegetek képeket. Általában van mellettük méret, nekem szabásminta általában nem kell, mert anyuval megcsináljuk. De vannak oldalak, ahol vannak szabásminták is.

Mikegirl
Tök jó a fürdőruci! És nagyon jó áron vetted!
Képeket megnéztem, milyen kis dolgos fiad van :) Édes! Mi facebookra rakunk képeket :D

Mabkaja
Gratula a csöppséghez! Gyere majd sűrűbben! :)



Rita
Gratula a kis napozóshoz! :wink:
Tök jó, h ti is öten! :) Nálunk 2 lány, 3 fiú a felállás, én vagyok a legidősebb :) Sajnálom anyukádat! :( A mi apukánk 7 éve halt meg :cry: A legfiatalabb öcsém 16 éves.

Gyancsi
Ez a doki.... kééész....! Olyan vitamint szedsz, amit akarsz :) Azt hiszem a femibionban van omega 3 is! Én elevitet szedek, mert még Marcival azt ajánlották az ismerősök, barátnők :) És Marcinál ez be is vált, a hányinegerem is elmúlt... most ebből akörből kimaradok, mert változatlanul hányinger + rókakoma reggel-este...
A Zuram itt helyben dolgozik Szigetszentmiklóson :) Szereti az ilyen kisebb helyi rádiókat. Sokkal nyugisabb mint egy nagy rádiónál :)
Tudok varrni, csak sajnos varrógépem nincs, mindig anyutól kunyizom el az övét :) Egyébként anyukám bőrdíszműves, és már 3 évesen a varrógép előtt ültem :)
Vannak dolgok, amiket egyszerűen meg lehet csinálni sk is :) Még ha nem is varrás, de kis dekorációk meg ilyenek :)

Dorka
Az angolom sima év végi záróvizsga volt a sulimban, igy lesz jegyem :) Bizony vannak nagy családi ebédek, közös szülinap ünneplések :) És a legislegislegjobb a KARÁCSONY!!! Imádom a karácsonyt :) És én szoktam bonyolítani, bár most nem tudom hogy lesz... Amikor Marci született, elmaradt a nagy közös karácsonyozás, ezt most nem szeretném :roll:
Hidd el, én is sokat szoktam ám számolgatni :) muszáj néha :)
OEP- na ők tényleg lassúak, rájuk tényleg sokat kell várni, a két hónapot hallottam én is. Viszont az Államkincstár tök jó :D
Amikor Marci szüetett, anyukám ment el intézni nekem a gyest meg az anyaságit, és az anyaságit 2 hét múlva küldték is :) Vagy volt olyan, h átírattam a gyest, h máshova küldjék, és hónap közepe után küldtem nekik a levelet. Elvileg 22 munkanap az ügyintézés, de 2-án megkaptam a pénzt :)

Ebba
Mit főztök bográcsban?


Ági
Sajnálom a munkát :(
Pocaksimogatók: háát finoman utasítsd el őket...
Nekem anyu + tesók szokták,párom, Marci, de ez nem zavar. Mások engem is :D

szisszka
 
 


Még valami, azoknak, akik már vásárolgatnak!

A tescoban akciós a bébi zokni, 1400 ft helyett 980Ft/csomag.
Egy csomagban 5 pár zokni van, 0-8 hónapos méretben.
Április 30-Május 6-ig.

szisszka
 
 


sziasztok

Haynii gratula a 12 hetes eredményekhez. nem semmi miket produkált a babád :) én is szedem már a femibion 400-at tényleg brutál drága. nekem is az a tervem hogy minden második nap szedem majd be. szerintem nem lesz belőle semmi baj

Dorka sajnálom hogy bolondokháza van a munkahelyeden. azért ha nagyon vészes, gondold át a táppénzt, hátha meg tudjátok valahogy oldani az anyagiakat.

Ági te sem tudsz elmenni tp-re?

Mikegirl de jó hogy már van sejtésetek, hogy kiscsávó. Én is annyira kiváncsi vagyok már a nemére, de még kb szűk egy hónap.

Eta gratula az uh-hoz. 3 szelet parizer? :) ez jó

lányok én is úgy tudom, lehet választani az előző évi kereset között illetve a születés előtti egy év között, illetve azt a pénzt adják ami kedvezőbb. érdeklődjetek utána

Ebba szóval nektek is fiatok lesz :)

Gyancsi tudsz segiteni, hogy tudnék én is a vateráról rendelni ővlehúzót? hol találom meg? ennyiért nagyon megéri

Szisszka gratula a vizsgádhoz biztosan sikerült. jó a kép :)

még a terhesvitaminokról annyit hogy nem biztos hogy attól nagyok a babák. szerintem inkább genetika. ikertesóm direkt nem szedte minden nap mégis 4,5 kilós lett a bébije. bátyám meg 35 éve lett majdnem öt kilós mikor még nem is ismerték ezeket a vitaminokat.

Macs bárányszámolgatás jó ötlet, kipróbálom :D ma is háromnegyed 6kor keltem és már nem tudtam visszaaludni :( de jó neked hogy már látszik a pocakod. nekem még semmi :( pedig úgy várom már.

Mikegirl kocsi kereket illetően igazad van, viszont kis kerekűvel jobban lehet közlekedni bkv-n. szóval valami középút kéne. egyelőre tanácstalan vagyok melyiket vegyük meg, a hoco-t láttuk élőben, nagyon minőségi viszont nem valami nagy kocsi. na még van időnk eldönteni..

Angie szegénykém megértem hogy félsz a tarkóredő miatt. próbáld meg elhesegetni ezeket a gondolatokat. minden rendben lesz

Zsófi örülök hogy minden okés. látod nem volt miért izgulni :)

Ritya gratul az uhhoz. cuki a babó

Mikegirl szegénykém nem lehetett egyszerű pici korodban. de szerencse hogy volt egy ilyen szuper pótapukád még ha szigoru is volt.

Mabkaja gratu neked is a csöpihez

Nálam minden rendben, voltam már háziorvosi vizsgálaton is. Nálatok sem hivják be a kismamákat előre? elég felháboritó, ott ülni a betegek között. azért 2,5 év várakozás után volt egy kis para bennem nehogy elkapjak valamit.

Tegnap megint elkapott a migrénes fejfájás, de szerencsére reggelre elmúlt. csak most meg hulla vagyok, hogy korán keltem :( lehet megpróbálok kicsit pihenni csak akkor megint halasztódik a munka :( meglátjuk..

Kép
vayacon
 
 


Sziasztok Csajok!

Ma jó napom van, mert ma délben hazamhetünk melóból!!!Úgyhogy szuper, az reméljük hipp hopp eltelik.

O.Ági, nekem is iszonyatos munkaundorom van!!!!Utálok itt lenni, de nagyon, és nem is érdekel semmi, ami itt van,eygszerűen nem tudok koncentrálni.
Nekem nem szokták a pocakomat simizni, és igazából még nem is gondoltam bele, hogy mi lesz akkor ha elkezdik.

Vörösmacs!Akkor nálatok is az van, mint nálunk, mármint kajajegy ügyben.Én húzom, ameddig csak lehet.

Eta, nektek is szuper lehetett a sok tesó!Hát ja, én olyan munkahelyet szeretnék majd, ha viszzamegyek dolgozni, mert itt határozott idejű a szerződésem, amit igazán szeretek!Csak még nem tudom, hogy mi lenne az!

Rabbe, a babakocsival szuperul jártatok!!!
remélem mi is kifogunk valami jót!
Sajnálom a rosszulltet, most már tuti jobb lesz!
Olyan jó érzés, hogy látszik, igaz?
Én annyira szeretném, hogy nagyon látszódjon már a pocakom! :D

Mikegirl, szuper a fürdő ruha!Én erre nem is gondoltam, hogy menni fogunk majd nyáron a Balcsira, és nem is lesz mit felvennem!

Mabkaja, gyönyörű a kis csöppségetek!Gratulálok!!!!!

Szisszka, akkor nem csak én vagyok számbűvölő! :D
Egy jótanács az angollal, addiog menj el nyelvvizsgázni, amíg benne van a fejedben, mert én úgy jártam, hogy nem mentem el, aztán szépen lassan elkezdtem felejteni, most már nehéz lenne!
Jó, azt megértem, hogy most nem mész! :D
Tényleg szuperek lehetnek azok a karácsonyok!Mi nem vagyunk sokan, de én is azt imádom, amikor a mamánál vagyunk mindannyian.Az idén már 1-el többen is :D

Puszi mindenkinek!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


Sziasztok Csajok!

Mikegirl!
Sajnálom a családodat:( Nem lehetett könnyű neked. De a képek alapján nekem úgy tűnik, hogy a férjeddel és a kisfiaddal tökéletes kis családot alkottok. És gondolj bele, hamarosan jön az újabb kis örömforrás:)

Dorka!
Én is gyakran elérzékenyülök, pedig alapjáraton egy eléggé racionális és érzelgősség kerülő ember vagyok . Tegnap például felszálltam a villamosra, közben rádiót hallgattam és csak úgy minden ok nélkül elkezdtem pityeregni.
Meg vannak olyan helyzetek, amikor minden ok nélkül úgy gondolom, hogy a körülöttem lévő emberek biztosan nem értenek meg és legszivesebben elbőgném magam. Agyrém. De persze ne úgy képzeljétek el, hogy állandóan csak bömbölök. Ritkán jön elő és utána mindíg értetlenkedek és kacagok magamon.

Mabkaja!
Gratula a UH-hoz. Édes a kis porontyod:)

Vayacon!
Nem tudom, hogy el lehetne-e mennem táppénzre. Igazából most egyelőre várakozó álláspontra helyezkedtem. A munkát nem keretsem:), ami megtalál azt elvégzem. A párommal megbeszéltük, hogy amíg fizikailag és persze lelkileg nem túlzottan megterhelő a munka, addig dolgozok. A pénz miatt sem mindegy:( Persze ha azt indokolná bármi, hogy a baba miatt otthon kellene maradnom, akkor azonnal intézkednék.

Azt hiszem ideje elkezdenem a munkát.

Szép napot nektek.
Vendég
 


Még valamit elfelejtettem. Tegnap előtt este volt először olyan, hogy valamit nagyon megkívántam. Egyedül voltam otthon, mert a párom elutazott két napra munka miatt, én meg este kileckor elkezdtem bundáskenyeret csinálni:) Nem túl egészséges, főleg este, de csajok, amióta terhes vagyok ennyire jól még nem esett semmi. Szóval megérte:)
Vendég
 


Helló Kismamik!!

Dorka- Galambokat én is utálom, főleg ha leszarnak :D Hogy állsz ma a munkaundorral??Hát én nem tudom, hogy hogy fogom viselni ha másfél hónap után megint mennem kell melózni :? Most olvasom, hogy ma is kitört rajtad :D Na de csak délig, az itt van mindjárt :wink: ...Nálunk nem tudom,hogy lesz idén karácsonykor, mert egy kb 1 hónapos babával nem biztos, hogy bemerem vállalni a hazautat :? Na majd meglátjuk :wink:

Ebba-Még mindig látogat rókakoma???Azt hittem az a 12.hétre már elszokott húzni, na de akkor lehet , hogy nálad is napok kérdése :wink: Jó bográcsozást!

O.Ági- Na látod, mondtuk mi, hogy lesz még neked olyan babakocsid, nagyon drukkolok, hogy sikerüljön megvenni :wink: Hassimogatók eddig engem elkerültek,mondjuk nincs is hasam, úgyhogy nincs nagyon mit simogatni :D De ha lesz én megadóan fogom tűrni, legalább is a családtagoktól, idegeneknek tuti rácsapok a kezére :D Bundás kenyér nálam is favorit :D

Eta- Hogy haladtál a konyhával????Én kész vagyok :D Na jó csak belülről, kipakoltam mindent kitöröltem és mindent vissza tettem szépen.....Kívűlről majd holnap Apjukkal együtt :wink:Aztán jöhet az ablak!!!! Jaja, ahogy mondod: Wir sind zu gut für diese Welt :D :D :D

Lucuzs- Hát akkor ha nem felejtem el, lehet otthon megpróbálok a Kaáliban kérni ilyen papírt, köszi, hogy szóltál :wink: Babaszobát építetek?

Rabbe- Ha majd tudsz tegyél már fotót a babakocsiról meg a pocakodról légyszi, engem minden ilyen érdekel :D Azért tök jó, hogy ennyire jóban vagy a főnököddel :wink:

Mikegirl- Először csak a fotót láttam meg amit feltettél a fürdőruháról, pont akartam írni,hogy a tesz-veszen vagy a vetarán láttam fele annyiért, de akkor jól csináltad :D :D :DNekem is kell majd valami fürdőrucit lőni, mert megyünk a Balcsira és hát a melleimet nem tudom mibe fogom tudni betenni :D .....Sajnálom, hogy nem volt olyan családod amilyet szerettél volna...Remélem a gyermekeid kárpótolnak mindenért :wink: ...Én csak Duphastont szedek, 3*1-et, elvileg még jövő héten kell nyomnom, aztán lassanként elhagyni....Már várom, mert a déli adagot néha elfelejtem bevenni és délután jövök rá.....A reggelivel -estivel nincs gondom, mert ahogy kinyitom a csipám már reflex szerűen nyúlok a bogyóért :D

Mabkaja- Nagyon szép a kisbabód, annyira cuki formája van :D

Mondjuk mindenki babája csodaszép, ez nem is kérdés :wink:

Szisszka-Én azt hittem ez csak valami viccesk kép erről a cumisüvegről :D :D Frankón van ilyen????Irigykedem az angol miatt, én is nagyon szeretnék megtanulni.....Bár először a németet kéne tökélyre fejlesztenem, de az azért még messze van :D ...Nekem tesóm is Elevitet szedte mind a két kisfiánál végig :wink: Nagyon irigykedem a varrás miatt, mert mi is szeretünk hobbiművészkedni, gipsz hűtőmágnes, szalvéta technika és társai...Párom a nagy májer benne :D De varrni nem tudunk....Vagy is tudok, gombot vissza a helyére :D

Vayacon- Azt akartam kérdezni, hogy ti hogyan tervezitek ezt a 2-3 naponta vitamin szedést??Mert én is így akarom csinálni, de ugye ez a második trimeszteres ez 2 féle bogyó, a rózsaszín meg egy sárgás, szóval,hogy mind a kettőt egyszerre, aztán 1-2 nap szünet és megint, vagy egyik nap az egyiket, másik nap a másikat???Csak, mert nem tudom, hogy ezek együtt hatnak vagy tök mindegy?...Itt van az övlehúzó: http://baba-mama.vatera.hu/kismama_ruha ... html.....!!

Csajok én most eszméltem rá, hogy holnap ünnepnap van és baromira nem lesz nyitva semmi, úgyhogy most veszek egy repülőrajtot a boltba, csak ki is kéne találni, hogy mit együnk a hétvégén....Nálatok ez nem egy örökös dilemma????Nálam minden nap :D :D

KépKép
gyancsi
 
 


Kedves Angie,

inkább ide válaszok, mert úgy láttam, hogy ide jössz többet.
Köszönöm a válaszod Szigeti Katalinról, közben már én is utána jártam. Nekem is nagyon messze van, én óbudai vagyok, ráadásul már már van két gyermekem, így logisztikailag is nehéz lenne megoldani azt a 3-4 napot, amíg kórházban vagyok, de Szent Imre kórházról meg ódákat hallok, hogy milyen jó. A dr-nővel pedig pedig max. meg vagyok elégedve. Eléggé elbizonytalanodtam.

Ha megtudsz esetleg vmi bővebbet, akkor írj légyszi, szoktam olvasni a topikot, mert nov. 1-re várom a babát - bár remélem, hogy legalább 1 nappal előtte vagy utána fog születni - de még dolgozom így nagyon nincs időm írni.

Ha megengedsz egy magán megjegyzést olvastam, hogy mi történt veletek, a nick nevemből látszik, hogy nem vagyok már tini én sem, múlt héten hétfőn voltam Hajdú Krisztinánál az Istenhegyin, megcsináltattam a kombit (down 1:3310 lett), nagyon alaposan megnézett és megnyugtatott. Megértelek, én is rettenetesen izgultam, de benne nagyon megbízom, én visszamegyek hozzá a genetikaira is.

Szép napot.
Zsuzsa

Zsuzsa
zsozsu72
 
 


Sziasztok!

Ma reggel megijedtem és leírom nehogy másra is a frászt hozza.
Csináltak toxoplasma vizsgálatot (macskaalom) és az eredmény pozitív lett. Az asszisztens azt mondta, hogy nincs semmi gond majd leveszünk még egyet, ne izguljak. Hát ez ment is kb. 1 órán keresztül majd para hegyek.
Megkérdeztem egy orvosismerőst és az mondta, hogy ha megnézem részletesen az eredményt akkor kiderül, hogy már rég átestem a fertőzésen és a szervezetem kitermelte az ellenanyagot. Ez nagyon gyakori majdnem mindenki átesik rajta. Csak ha az első 12 hétben kapod el az a gáz. A lényeg, ha a toxoplasma IgG pozitív és a IgM negatív akkor a fertőzés régebbi. Tehát okés minden csak azért ajánlott ismételni. :D

Mikegirl,
a camambert azt tudom, hogy nem szabad nade a máj? Ha rendesen meg van csinálva az a vas és a kalcium tartalma miatt úgy tudom, hogy kifejezetten ajánlott. Nagyon imádom, nem szeretném kivenni az étrendemből. :(

Gyancsi,
Én mindkettőt beszedem egy nap majd pihi. Véleményem szerint mindkét kapszula (ill. egy kapszula és egy tabletta) különböző vitaminokat tartalmaz. A tervem, hogy 4. hónap kétnaponta az 5. háromnaponta és így tovább.

Szép napot nektek!

Hilfe!
Hányadik oldalon van a babakelengye lista? Kicsit lassú a gépem. :lol:

Kép
Kép
haynii
 
 


Zsozsu!
Akkor gratulálok a pocaklakódnak, és ha majd lesz több időd, gyere ide is, mert hivatalosan is novemberi kismama vagy :)
Nekem nagy valószínűséggel megint pozitív lesz az eredmény, még akkor is, ha kicsi a tarkóredő, látható az orrcsont, és a véreredmény is rendben, mivel nekem bele fogják venni a korábbi down-kóros terhességet, a koromat, és ez annyira lehúzza majd az eredményemet, hogy pozitív vagy annak közelében lesz. Azért is akarok elmenni HK-hoz, mert talán ő megérti, hogy ha leszámítva a koromat és a korábbi beteg terhességet minden értékem rendben, akkor nem akarok amniócentézist, és nem fog rábeszélni azok után, hogy már többször elvetéltem, és nem akar plusz vetélési kockázatnak kitenni, ha csak a két plusz tényező húzza le az eredményemet.
Én szerintem másik dokit fogok keresni (annak ellenére, hogy a dr.nő életem eddigi legjobb nőgyógyásza), mert nekem Vác környékéről végképp messze van a Szt.Imre.

Lányok!
Bocsika, hogy mostanság nem tudtam jönni, de sajnos el vagyok havazva a mh-emen. Ha minden rendben zajlik a terhességemmel, akkor szept 1-ig tervezek dolgozni. Szívem szerint már most maradnék otthon, de annyi kiadásunk van és lesz még nyáron, hogy a táppénzből nem tudnánk finanszírozni. Utána úgyis összébb kell húznunk magunkat.

Szissz!
Ügyi vagy, hogy ilyen hányingeres állapot mellett is tudsz tanulni. Én olyankor használhatatlan vagyok (de lehet, hogy 10-12 évvel ezeőtt én is energikusabb lettem volna :wink: )

Mindenki másnak gyönyörű szép napot, aki dolgozik, annak jó és kevés munkát!!!

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Gyancsi, nekem folyamatosan munkaundorom van :D :D :D
Egy hisztis kis pics... vagyok :D :D :D
A karácsony, az nem egyszerű, majd meglátjátok, vagy hozzátok megy a család.
1,5 hónap után tuti nagyon nehéz lesz visszamenni!!Előre sajnállak!

Vayacon, ikertesó? :D Egypetéjűek vagytok?

O.Agi, mi a helyzet a babakocsival?

Hayni örülök, hogy minden ok!!!!!!!!
Ilyenkor minden negatívnak tűnő sóhaj, mondtat, szó olyan ijesztő tud lenni.

Angie, nem egyszerű a helyzeted, de nagyon durva az is, ahogy az egészségügy ezt az egészet kezeli!Meg, az meg a másik, hogy nincsen nálatok semmi baj, és kész!!!!!4

Még fél órát kell kibírnom, :D aztán este anyóséknál grillezés, de csak kajálni megyünk,aztán meg beköszönünk a barátnőm névanpi bulijára fél órára, de még kutyát is akarok sétáltatni, Andris meg Pesten van, sokára fog hazaérni sajnos!
Ja, meló után meg megyek egy másik barátnőmhöz babázni.

Puszi

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


Szisztok!

Dorka!
Babakocsival az a helyzet, hogy visszatették a Vaterára ugyanazt, amit korábban kinéztünk. Mint utóbb kiderült, valaki leütötte, de utána mégsem ment el érte. A drága kicsi párom meg ismét rátalált. Kérdeztünk a kocsi állapotáról egy csomó mindent. Aztán a végén a miénk lett. Mármint leütöttük, és azt beszéltük meg a csajjal, hogy szombaton elmegyünk érte. Ha nem lesz valami durva eltitkolt hibája, akkor holnap babakocsi tulajdonosok leszünk:) Már nagyon várom. A korábbi értékelések alapján korrekt az eladó csaj, remélem nekünk sem kell csalódnunk.
Vendég
 


Szerintetek lehet külön mózest venni egy babakocsihoz (Chicco Trio for Me)? Nem találok sehol a neten.

Kép
Kép
haynii
 
 


:lol: :lol: :lol: Ekkora a pocakom 10 hetesen :shock: :shock:


Kép

Pénteken már mehetek a saját dokimhoz, úgyhogy jövő hétenkétszer láthatom a kicsiket.

Toxompalzma- nekem csináltak tavaly augusztusban a BMC-ben és az jött ki, nem estem még át rajta, már nagyon várom, hogy újra nézzék, mert van cicám. :roll: Nem is értem, hogy lehet, hogy még nem estem át, amióta eszemet tudom volt macsekunk. :roll: Persze alomhoz nem nyúlok, mert nem bent végzi a dolgát, amióta tudom, hogy baba van nem kertészkedem. Kérdeztem Tanár úrtól, hogy mi legyen macska ügyben annyit mondott, ne puszilkodjak vele, alomtól óvakodjak és az állatorvossal is beszéltem, gyakori kézmosás. Mindketten azt mondták, nyers hústól, mosatlan gyümölcstől vagy zöldségtől ugyanúgy el lehet kapni a toxoplazmát.
Íme a kis dögöm. :lol: :lol: :lol:

Kép

Maccs
vörösmacska
 
 


mabkaja
Vigyázz magadra, ne vidd túlzásba a melót. Egyébként mit dolgozol?
A csöppséghez pedig gratula!!!

szisszka
Na, nekem meg gépem van, aztán se tudásom, se ügyességem :lol: De azért a függönyeinket én varrtam a nappaliba (semmi extra), de ez is óriási teljesítmény volt tőlem. És apától mindig hallom, hogy a gép árából meglehetősen sok mindent meg lehetett volna varratni... 8)

ági, gyancsi - nekem tegnap reggel csorgott a nyálam a bundáskenyérre :lol: :lol:
Aztán dobjál majd kocsi képeket!!!

gyancsi - végül felhívtam a dokit. Mondta, 4 nap alatt fokozatosan álljak le a duphastonról.

haynii - tök jó, akkor már védettek vagytok toxoplasma ellen :D
A kismamák kézikönyve ezt írja a májról: "az A-vitamin-tartalmú étrend kiegészítők és az állati eredetű A-vitaminban gazdag ételek, pl a máj fogyasztása veszélyes lehet a magzatra nézve." A máj és májat tartalmazó ételek (pástétomok, májas hurka) magas retinolszintje jelenti a kockázatot. Ez az A vitaminnak egy olyan formája, ami a még meg nem született kisbabára nézve veszélyes lehet. Na szóval én ezért döntöttem úgy, hogy most máj szünetel, bár ez nem feltétlen a szakirodalom volt, csak egy könyv a kismamáknak. Ehhez képest amíg kórházban voltam, elég gyakran volt májkrém a kaja.

És csatlakozom, nekem sincs kedvem dolgozni. Pedig kellene legalább egy keveset itthonról.....
Kicsit el is fáradtam, mert Atival fodrásznál voltunk, aztán gyerekorvosnál kontrollon - meggyógyult!!!, aztán Peti bácsi játékboltjába - amiért nem sírt a fordrásznál, és hagyta levágni a haját, majd lemosattuk a kocsit, aztán DonPepébe mentünk pizzaszeletet ebédelni, amiből persze egy falatot sem evett. Desszertnek vettünk kürtös kalácsot, abból pár falat lecsúszott a napon sütkérezve egy padon, most meg itthon vagyunk. És már alszik is :) Viszont mivel a délelőttöt elmászkáltuk, és nem voltunk kint a kertben, szerintem egész délután kint leszünk.

A család miatti együttérzéseket köszi! Igazából már túl vagyok rajta, csak időnként nehéz minta nélkül....

Mindenkinek szép napot!!!

mikegirl
 
 


Vörösmacs!
Nekem egy babával a hasamban ekkora most a méretem :) (igaz, nekem már a többedik terhességem, és azt mondják, hogy lazul a hasval minden terhességnél). Csini nagyon a cicalak :)
Ja, és nagyon intelligens a cicád, látom, ő is babanetezik :lol: :lol:

Toxoplazma: Eddig én is mindig negatív voltam. A mostanit még nem tudom, mert ezen a héten készült el, és én elfelejtettem telefonálni, amikor meg tudta volna mondani az asszisztens. Hétfőn tudom meg.
Én úgy tudom, hogy akinek mindig volt macskája, az általában nem kapja el, mert nem a házicicák, hanem a kóborló macskák terjesztik. Én egyikkel sem vagyok kapcsolatban, ezért gondolom, most is nega eredményre számíthatok :roll:

Ági!
Mindenképpen számolj be a vásárlásról, és ha lehet, képet is dobj :)

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Igen, cicafiú is babanetezik. :lol: :lol: :lol: :lol:

Angie, szóval akkor nem is olyan nagy a pocóm :roll: . Azt mondta a doki, hogy a sok progeszterontól, amit szedek, attól is lazulnak a mittudoménmik, azért is lehet, hogy jobban látszik.
Ki vagyok akadva, mert nálunk nem csinálják itt az SZTK-ban a toxoplazmát, de hát mit vár az ember vidékiek, ellenanyagszűrés meg vércsoportmeghatározás is csak egyszer van a héten. Csináltattam a védőnő kérésére egy teljes labort, a háziorvos utalt be, de majd pénteken megyek a saját nőgyógyászomhoz és gondolom ott a klinikán minden hiányzó dolgot meg tudok csináltatni, mert kaptam védőnőtől egy listát, hogy milyen vizsgálatoknak kell meglennie a 12. hétig. Ez egy végelláthatatlan :lol: orvosi menet 7 hónapon át. :lol: Drukkolok, hogy minden rendben legyen :arrow: :arrow:

Mabkaja nagyon édes a babád :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Egy kis tavasz a kertemből, akik dolgoznak, azoknak kitartás, mindjárt itt a hétvége!

Kép Kép Kép Kép

Maccs
vörösmacska
 
 


Vörösmacs!
Nálad már május 1-je van (utolsó kép dátuma :lol: )
Jó is lenne, mert ma baromira kiakasztott a főnököm, komolyan megérdemelné, hogy többet ne is jöjjek, elhúzzak táppénzre, azt oldja meg a munkát ahogy akarja.
Idiótája! Mondom neki, hogy a fiam ovis lett, ami azt jelenti, hogy már nem csak heti kétszer megy, hanem minden nap, így meg kell oldanunk a férjemmel, hogy mikor ki hozza el. És mivel eddig is keddenként le kellett lépnem egy fél-háromnegyed órával korábban (hozzáteszem, hogy olyan korán bent vagyok minden nap, hogy napi 8,5 óra munkaidő jön ki még így is), gondoltam, hogy hétfő- keddet bevállalom, szerda-csütörtököt pedig apa, pénteken meg úgyis rövid napos vagyok, ott nem kell kéreckedni. Vonogatta a vállát, aztán egy fél órája behívott, és azt mondja, hogy nem lehetne mégis valamit kitalálni, hogy nem menjek el hétfőnkét is korábban. Mondom neki, hogy nincs opció, sajnos az óvoda bezár 5-kor és miattam nem fog tovább nyitva tartani. De akkor is, nem tudnának a szüleim elmenni érte. Mondom, hogy anyuék 25 km-re laknak, közel apu a 70-hez, nem várhatom el tőlük rendszeresen, hogy egy ovi miatt 50 km-t vezessenek. Csak forszírozza tovább ez a majom. Már én is felemeltem a hangomat, és mondom neki, hogy ha nem lehet ezt megoldani, akkor kénytelen leszek másik munkát keresni, mivel én elsősorban anya vagyok, és a gyerekem az első. Nagy csend! Mondom neki, hogy neked otthon van a feleséged, nincs ilyen problémád. Megjegyzem, hogy egy német emberről van szó, aki magát baromi családcentrikusnak tartja, két óvódás korú gyerekkel. Hát ennyire megértő!! Ja, és mondom neki, hogy a gyerekek hazavitelét 90%-ban az anyukák szokták megoldani. A férjem férfi létére meg tudta beszélni a főnökével, hogy heti kétszer ő megy el korábban, nehogy már én az anyja ne tudjam elintézni. Szerintem már nem tudott több érvet felhozni, és végül feladta a harcot, és azt mondta, hogy rendben, meglátjuk, hogy hogyan fog ez a gyakorlatban működni. brrrrrr, de ideges lettem így péntek délutánra. Nem is dolgozom többet egy percnyit sem. Komolyan mondom, ha nem lennének kiadásaink, maradnék otthon, azt oldja meg egyedül a dolgait.

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Május 1? :oops: Kösz, hogy szóltál, azt ma fotóztam :lol: Észre sem vettem. :oops: Ki volt véve az aksi a gépből és ilyenkor ellenőrizni kellene a dátumot, de mindig elfelejtem :lol: :lol: :lol: :lol:
Elég bunkó a főnököd Angie! Főleg így, hogy korábban jársz!
Én is mindig 1,5 órával általában előbb bent voltam a melóban, persze ezt ő soha nem vette észre és ha szóba került úgy csinált, mintha meg sem hallotta volna. Ha este 7-ig 8-ig bent voltam, soha nem szólt, hogy mi a francnak vagyok még ott reggel héttől, de ha véletlenül a hivatalos munakidő lejártakor 1/2 5-kor eljöttem, akkor látványosan megnézte az óráját! Azt hiszem ebből kiderült, hogy nem napi 8 órát dolgoztam.

Maccs
vörösmacska
 
 


Hurrá!!

Megkaptam a kombinált szűrés eredményét és hála égnek NEGATÍV :wink:

Mot nem tudok maradni,mert vendégek jönnek hozzánk hétvégére(unokahugomék,1 éves) :oops: ...alig várom!!!

Puz mindenkinek...

Kép

picibaba.hu vonalzó
aranyoska001
Sopron
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: