Sziasztok,
jól el vagyok én is maradva, de már napok óta minden szabadidőmben fényképeket válogatok: áprilisban háromszor is vendégeskedtek nálunk különféle rokonok, és végül több mint ezer kép készült, és már mindenki ngyon nyúzott, hoyg tegyek új képeket a picasa albumunkba (a család nagy része csak onnan láthatja Danit)... De végre megvan, és tudok mással is foglalkozni....
Angelita, nem tudom, hogy a HIPP csomagok itt No-ban ugyanolyanok-e, mint otthon, de nekem most érkezett postán egy, és abban volt egy 8 hónaposoknak való babakaja (zöldség-krumpli-bio marha) - ez már darabos volt, Daninak tetszett is, de csak 15-15 g-ot evett belőle, két egymást követő nap.... De azért nem panaszkodom, mert képzeljétek, gyümölcspapit végre elkezdett enni legalább, 130 (!!!!!) meg 100 g-okat nyom be uzsonnára! Nagyon örülök neki. Aztán volt benne egy babalábmérő műanyag lapát, nagyon ötletes cucc, egy babafogkefe (ez jól jött, mert pont másnap akartunk venni neki), egy elmex babafogkrém (elég kicsike, de szerintem még nem kell ilyesmit használni. Ti hogy gondoljátok? Mi egyelőre csak vizes fogkefével sikáljuk, nagyon élvezi.) Aztán 2 kis csomag jó-éjt-tejpép (na hát ezzel kapcsolatban teljesen tanácstalan vagyok. Én ugye nem akarok adni tejet 1 éves koráig. De az ÖSSZES tejpép, jóéjtpapi, stb tartalmaz ún. Folgemilch-et - egy jó németes elmagyarázhatná nekem, hogy ez pontosan mi... Mert Folgemilchet adnak tápszerként is már ebben a korban, de ha az összetételt nézem, akkor mindig szerepel benne a tehéntej. Most akkor???? Ki van lőve minden tejpép, minden babakeksz a vaj vagy tojástartalom miatt, stb. Tényleg ennyire nincs mit adni a babákoknak, ha az ember 1 éves korig várni akar a tejjel? Vagy csak én értem félre????). Ezenkívül volt benne egy rakás termékismertető, valami popsitörlő kupon, kis füzetke a hozzátáplálásról, ilyesmik.
Fürdetés: mi a német trendet követjük, miszerint ritkán fürdetünk és nem használunk kencéket.
Jelenleg 3 naponta fürdetünk, de azért kicsit lázadók vagyunk, mert nem sima vízben: Weleda babafürdetőt és babaolajat teszünk bele. Esténként pedig már az ágyban, Weleda babaolajos kézzel átsimogatom a nyakát - ezt nagyon szokta élvezni.
Zsiginek én is boldog névnapot kívánok, utólag is! (Én még csak most néztem meg, hogy Daninak mikor is van a névnapja. Még jó, hogy nem maradtunk eddig le róla. Végülis 8 hónap alatt lett volna rá esély...
) Nagyon jó a nyakbaülős kép!
Dani is rengeteget fejlődött az elmúlt héten. Kijött a második fogacska, egyedül felült (igaz, csak egyszer. Azóta is nagyon próbálgatja, de félúton elakad, se előre-se hátra, és jjön a sírás), megtanult előre kúszni.
És:
szerintem elkezdődött a
szeparációs szorongás. Nem tudom mással magyarázni, hogy MINDEN pillanatban látnia kell, a nappali alvásokból is már többször kel sírva, mint nem (szerintem azért, mert nem vagyok ott), este szós sem lehet arról, hoyg egyedül aludjon el, és teganp este 20 percenként felsírt, és csak úgy aludt vissza, ha melléfeküdtem, de miután mi is bementünk lefeküdni, már nem sírt fel többet. Szerintetek? És ez meddig tart? És ha most emiatt így "elkapatom", akkor vissza tudunk még valaha szokni az egyedül elalvásra, stb?