Új privát üzeneted érkezett!

Gyerekülés:
Esetleg hasznos lehet az ADAC linkje, ahol több gyerekülés tesztje is megtalálható: http://www1.adac.de/Tests/Kindersicherung/Kindersitze/default.asp

Adri

Kép
Kép
flake76

Flake Adri, köszi a biztatást. :)
Akkor a bolognairól még egy-két kérdés: milyen paradicsom volt benne? (Én amúgy sűrítményből csinálnám, magunknak.) És ugye sertéshús? Meg tudod saccolni, hogy hány grammot evett ebből Ábel? Köszönöm! :)

Kép
mocorgó

Mocorgó,
én hagymát és fokhagymát már adtam Levinek. Fűszereket, sót még nem. Nem igényli, így is megeszik bármit, akkor minek. Legalábbis így gondolom egyenlőre.

Már 3. napja alszunk a nagyinál, most egy fél órára hazaugrottunk kiengedni a kutyákat (mármint én eddig is jöttem, de most a gyerekek is). Olyan jó látni őket... Lili teljes lelki nyugalommal nézi a BabyFirst-et, ilyen nincs anyunál, Levi meg szereli a porszívót. Mindenki elfoglalja magát a kedvencével :lol:

Bikmakk,
én a kajákat úgy csinálom, hogy összefőzöm, amit szeretnék, aztán bele a botmixert. Nem csinálok belőle nagy ügyet. Amikor karalábét csináltam, akkor símán megfőztem, egy szem krumplival, aztán turmix. Husi van jégkockatartóban fagyasztva, de azt is csak natúr főztem, és turmixoltam. Így van csirkemájam is előkészítve. Egy mell már tart vagy 2 hónapja :lol: Rizst is csak símán főzve beleturmixolom a kajába.

Levi egyszer úgy ette a marhapöri szaftját krumplival, hogy csak na, pedig apu erős paprikát is főzött bele (na jó, nem ez volt az ebédje, de jó pár falatot megevett az enyémből). Holnap újra ez lesz anyuéknál (nem apu főzi, ez nem lesz erős), szerintetek turmixolhatok neki belőle egy kicsit? Marhahúst már bébiételben evett, de a pörkölt azért mégiscsak pörkölt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Mocorgó,
DM-ben vettem Alnatura bio paradicsompürét és pulykahúst tettem bele. Mi itthon nem igazán eszünk sertéshúst. A bolognait marhahúsból vagy pulykából szoktuk csinálni. Sajna azt nem tudom megmondani, hogy mennyit evett belőle, mert én nem szoktam mérni.

Linacska,
Marhapöri erőspaprikával nem rossz :lol: Sztem egyébként ha nem annyira fűszeres, akkor miért ne lehetne legalább megkóstoltatni. Bár ugye pörkölt és pörkölt közt is ég és föld tud lenni a különbség. Igaz ez nálunk családon belül is, ha pl a férjem és a nagymamám főztjét hasonlítom össze.

Adri

Kép
Kép
flake76

Bikmakk,
nálunk is az a módszer, mint ami Linacskájéknál. Mondjuk én májat nem fagyasztok, de a mell nekem is ott figyel már egy ideje a jégkocka tartóban lefagyaszta.

Adri

Kép
Kép
flake76

Sziasztok!

Zarus mar ket-harom ejszakat ataludt, viszont egyre korabban ebred... 5.30-6.00 kozott szokott mostanaban ebredni, ezert szinte hiaba alussza at az ejszakat, mert engem mindig is megviselt a korai keles. Most este mar fejjel lefele aludt az agyaban egy ido utan, mert annyit mocorgott, meg volt amikor hasra fordult. :) Ugy latszik o is ilyen mozgalmasan alvo baba lesz.
Ja es mivel ataludta az ejszakat a szopizas is elmaradt... Ugy latszik nalunk itt a veg a szopizas szempontjabol.
Keszen vannak a fotok amiket anyaknapjara csinaltattunk, majd teszek fel beloluk. :)

Mocorgo: Remelem hamar megoldodik a problemad!!!

Lanyok!

Ti miket szoktatok jatszani a babakkal? Bevallom oszinten en meg mindig otlettelennek erzem magam az esetek tobbsegeben. Azt szeretem amikor kint vagyunk, setalni, hintazni, de itthon megall a tudomanyom. Raadasul egyelore nehezen birok a hazimunka ellatasaval. Mintha sokkal lassabban menne mint regen. Zarus meg nem viseli el, ha nem lat, igy ha mosogatok akkor az etetoszekeben ul mellettem a konyhaban, adok neki egy muanyag kanalat, meg poharat azokkal jatszik, meg neha enekelgetek neki.
Valahogy mindig azt erzem, hogy nem vagyok neki eleg jo anyja, mert nekem nem jutnak olyan tok jo kozos jatekok eszembe.
Meg az sem nyujt nagy sikerelmenyt, hogy nem tudom sose megcsinalni az egy napra tervezett hazimunkat. :(

Na befejezem a panaszaradatot.

Zarus tok ugyesen megmutatja, hogy hol van a lampa, ha megkerdezzuk tole. :) Tok edes, ahogy azzal a kis husi ujjaval mutogat. :lol:

Udv,

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Lányok,

hoztam én is képeket, már régen mutattam. Igaz, nem a legfrissebbek, de a mi gépünk nem csinál ennyire jó fotókat. :)

http://picasaweb.google.hu/babamamaklub ... 5_Cr6SHKg#

Orew, köszi! :) Nem próbálsz meg Te is korán ágyba bújni? Úgy egyszerűbb hajnalban felkelni.

Játék: én sokat énekelek a bébinek, gyakorlatilag bármiről kis versikét költök (nem mindig van értelme, elég, ha rímel, és jó kis ritmusa van), közben hintáztatom, mutogatjuk egymás testrészeit, ölembe veszem, elmondom neki, mi történt azon a napon, kikkel találkozott, mit csinált. Aztán sokszor teszek elé egy csomó dologgal teli dobozt (játékok, teásdoboz, veszélytelen háztartási cuccok), és azt pakoljuk ki-be. Próbálom a kezébe adni, elkérni tőle, megköszönöm, mondom, hogy tessék. Tapsolni "tanulunk" (keze a kezembe), pápát inteni, ha a lámpát már ilyen jól tudja, akkor más dolgok nevét megtanítani. Meg vannak mondókák, a kedvencem most a csip-csip csóka, ezt is élvezi.

De ne legyen lelkifurdalásod, ha hagyod őt felfedezni a lakást (neki ez is játék), én sem tudok mindig játszani vele. Olyankor csak azt lesem messzebbről, hogy ne keveredjen bajba. Csak sajnos ez egyre gyakrabban megtörténik... :(

Kép
mocorgó

Eni!
Sajnálom :cry:
Azért sikerült bele trafálnom mert van ismerős aki ezzel él.Ő már nem mai bútor darab 60éves elmúlt :wink:
Sokat jár úszni vízitornázni és ez állítólag rengeteget segít.
Gondolom mindent tudsz a betegségről.De ez megütötte a szemem...,bár már tök régi cikk...
http://www.wellnesscafe.hu/wellness/200 ... ulladassal
Kezd el az asztalt borogatni,hátha neked is megcsinálják ezt a kezelést.

Na a Szabi gyűjtött ilyen gusztustalan fekete bogarakat,bele tette egy pohárba..a Regi lerántotta és kiborultak a bogarak.
Meg akarta enni a Regi:roll:
De tök édes volt,nyúlt a pici ujjacskáival a bogár után az meg mászott el előle :lol:

Fagyasztás..
Én is a bébiételes üvegekben fagyasztok ami marad.Én a kupakot akkor teszem rá,mikor már lefagyott a kaja.

Játék.Nálunk a Regi fedezi fel a lakást.Játszik mindennel ami a kezébe akad.Most az előbb pl a bogarak :lol:

mimi12

Sziasztok!

Szuper jó idő van,de az én kedvem mégis a béka hegge alatt van :? Hátha estére jobb kedvem lesz.

Mimi,huuu Regi is garázdálkodik akkor :wink: :D Aranyos lehetett ahogy bogarászott :wink:

Orew,van egy könyv "Anya,taníts engem címmmel!"-abban jó kis öteltek vannak játékra.Ha gondolod kimásolom majd ide,de őket még nagyon sokminden leköti,még a legegyszerűbb dolgok is :wink: Szerintem ezért ne legyen egy cseppnyi lelkiismeretfurdalásod sem!!

Mocorgó,sajnálom ezt az izületes dolgot :( Nagyon aranyos csajszi Lia :D Szopi miatt meg ne aggódj szerintem,a kicsik könnyebb alkalmazkodnak :wink:

Lina,akkor mozgalmas hetetek van :wink: de nálatok ez nem újdonság :P Én is szeretek izgő-mozgó életet élni :wink:

Bim-bam,hogy állsz a hűtőtakarítással?Mikor lesz az anyáknapja?Nagyon aranyos lehet Noli,ahogy titkolózik :wink:

Sissi,akkor nálatok kicsit később fog kiderülni,hogy felveszik-e Márkot,itt a kistesó áltlában kizáró ok :cry:

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Mimi, ezek a bogarak elég gusztustalanok lehettek, Zora biztos sikítozott volna egyet, ha szétgurulnak:). Mira is mindent megfog, és megkóstol.

Tündi, fel a fejjel, mindjárt itt a párod, addig pedig élvezzétek a szép időt! Ülj ki kicsit a napra, a napsütés boldogít.:)

Orew, Ha Zara jól érzi magát a nélkül, hogy állandóan vele foglalkoznál, inkább örülj, ne stresszelj azon, hogy nem játszotok eleget. Az ő dolga most a világ felfedezése, neked nagyjából csak ott kell lenned mellette.

Mi hétvégére utazunk vidékre, most pakolok, négyünkre mindent, apa csak jön és lepakol az autóba...Úgy utálom a pakolást:). Igazából magamnak nem tudom soha, hogy mit vigyek... A többiek egyszerűbbek, Mira még nem válogat, Zorának és apának az ízlését már ismerem.

Biztos írtam már, hogy Mira pár napja nagyon nyüszi, és hogy jön 4 foga, nem eszik semmit csak szopizik. Ma gondolkodtam rajta, hogy nem csak a foga a bűnös a dologban, hanem hogy a tanulás alatt szinte alig volt rá időm, nagyon sokat apa volt vele az utolsó pár napban, lehet, hogy ez is megviselte. Olyan kis érzékeny műszerek. De ma már sokkal jobban volt, evett is egy fél üveg babakaját! Reggelire pedig ivott sütőtöklevet, nagyon örültem.
Miközben pakoltam, Zora kint játszott a gangon (hiába, pesti gyerek a drága), Mira pedig bent őrjöngött az előszobában, mikor becsuktam az ajtót, hogy ő ne menjen ki (mert legurul a lépcsőn, ha kimegy). Szegénykém anniyra ki akart menni a tesó után, így bekötöttem az autósülésbe, és kitettem Zora mellé, ajtót nyitva hagytam, úgy pakolásztam. Közben Zora egy kicsit Mircsit is megöntözte a virágokkal együtt:).

Kép
Kép
Kép
oui

Mimi, köszi a linket, rá fogok kérdezni, mi volt ez. Szerencsére az újságírót is ismerem, aki a cikket írta. :)

Tündi, remélem, jobb kedved lett közben. Egyél valami finom édességet, ha a napocska nem segít! Ez a könyv engem is érdekelne, ha rászánod magad, és másolsz belőle... ;)

Oui, én is utálok pakolni. Kettőnknek még csak-csak megcsináltam, de a bébivel annyi cuccunk lesz mindig, hogy mi magunk alig férünk be az autóba. Muszáj redukálnom a pakkot, és egyszerűsítenem a dolgon, mert mostantól kb. minden hétvégén mi is megyünk le vidékre, nagyszülőkhöz.

Kép
mocorgó

És ha már játék: tudtok mondani olyan fürdőkacsa-márkát, ami úszik a vízen??? Nekünk Canpol Babies van, de amint vizet ér, eldől. Így nem olyan vicces... :shock:

Nektek milyen más pancsijáték jött be?

Kép
mocorgó

Sziasztok!

Karalábé: én úgy csibnáltam,hogy pici olajon megpiritotam a húst majd tettem bele karalábét én fűszereztem bazsalikommal és sóval. Majd mivel pont riszes hami volt itthon azzal turmixoltam még öüssze.
Paradicsomot én úgy adok neki,hogy leszedem a héját majd belevágom.
Ati nagyon imádja.
Ma kimondta az anya-t (legalábbis nekem és anyumnak annak tűnt)
Máj 12én megyek vele a Péterfybe kiváncsiak hogy fejlődik. Csak azt bánom,hogy 1-re kapotam időpontot Ő általában akkor alszik vagy bkocsival viszem vagy megyünk taxival majd kiderül.

Játék: Atinak szoktam énekelni,e egyíébként saját maga fedezi fel a dolgokat.Vannak kedvenc játékai pl. a labda vagy Márk rendőrautója. Mostanában inkább mászik ki a szobából és én meg utána. :D

Mimi: ettől a bogártól én lettem volna rosszul :wink:

Mocorgó:nagyon édes Lia. Btegséget sajnálom :(
Vendég

Sziasztok!

Vagyok én is, de ez a hét valahogy így alakult. Olvasgatni próbáltam, de írni nem igen volt időm. Nagyon sokat termeltetek, nem is emlékszem mindenre, ezért ezer bocs.
A képek a törpékről nagyon aranyosak, jó látni a miénkkel azonos korú babákat.

Mocorgó! Nagyon sajnálom a betegséget! Legyen hozzá nagy-nagy kitartásod!
Régebben mindig tettünk Niki alá a franciaágyra egy pelenkázó alátétet. Amíg viszonylag ott maradt, ahova letettük, addig ez kitűnően működött. Na, ma már nem ez a helyzet, tehát marad a reménykedés, hogy nem pont akkor csurgat. :lol: Persze ez nem mindig jön össze, eddig kétszer vagy háromszor pisilt az ágyon. Valami megmagyarázhatatlan oknál fogva, ezt mindig Apa "térfelén" követte el! Vajon miért??? :lol: :lol: Utána persze nekem marad a takarítás. :oops:

Bocsánat, ha valakinek, valamire nem reagáltam, kiesett ez a pár nap. Senkit nem akartam megbántani, csak szita az agyam. :oops: Nagyon sok dologról írtatok.
Próbálok most már sűrűbben életjelet adni.

Szép estét mindenkinek!!

Szilvi

Kép
boszi72

Nagyon rágen voltam már....de tényleg mindig van itt nálunk valaki. Kicsit már sokkkk. Bár most épp tesóm, anyukám és tesóm kisfia van itt. Ez most nagggggyon jó!!!!!!!!!!!!!!

De utána 3 nap szabad és ismét kezdődik előlről a kör...férjem családtagjai egyfolytában.

Egyébként tök jól vagyunk, kis dagi a Matyi. Nem is értem, egyre pufibb, pedig Mátém ilyenkor egyre vékonyabb volt.... :shock:
Még szopizunk. Sajnos éjszaka is párszor. Gerincem car még, de talán javul.
Bocsi, hogy csak magunkról, de most is megint éjfél mindjárt én meg hulla!
De mindig hiányoztok, úgyhogy holnap a Berlin bemutatása után (egy kis városmutogatás) visszaolvasok ám!

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Sziasztok!

Szép nyári jó reggelt! :D Itt gyönyörű idő van,kedvem is sokkal jobb! :) Tegnap délután kiültem a terszra(amíg aludtak a gyerekek) kezemben a telefonnal,beszéltem egy nagy csomót :oops: /még jó,hogy olyannal akivel ingyéé beszélek :wink: /és szívtam magamba a napocska adta energiát :D

Oui,igen márcsak 8 nap és jön apa!!! :D :D Pakolással nekem is mindig gondjaim vannak,a gyerekek cuccai egy csomó részt elfoglalnak!! :wink: Érezzétek jól magatokat,mi Szentgotthárdra mentünk volna,de apa újra átgondolta és lemondtuk,mert 2éj/3 napra mentünk volna és ebből 6óra csak az út :roll: és ilyen kevés napért kár lenne elmenni odáig,majd legközelebb elmegyünk egy egész hétre :) Most viszont csak a Velencei -tó-ig megyünk :wink:

Boszi,el is várjuk,hogy sűrűbben jelentkezz :wink:

Mocorgó,ennék én édességet de fogyózok :oops: igaz tegnap azért lecsúszott egy pincsszelet egy kisebb szelet :oops: nehéz ellánállni az édességeknek,mondjuk már jóval könnyebb,mint mikor elkezdtem!

Kellemes hétvégét mindenkinek! :) És jó majálisozást mára!!! Mi is elmegyünk Lucussal,tartunk egy csajos délutánt.Zsombi mamával lesz.

Kép
Kép
tundi24

Anetto,nem baj,hogy csak magatokról írtál,de legalább jelentkeztél! :) Máté jár kint oviba?Nem okoz nehézséget neki a nyelv?Kellemes város mutogatást mára!! :wink:

Kép
Kép
tundi24

Csajok,akinek kellene az "Anya ,taníts engem"légyszives küldjön már egy e-mail címet pü-ben és elküldöm "becsomagolva" .és akkor meglesz az egész rész akinek kell,mert ide nem tudom beilleszteni,bemásolni meg elég hosszú lenne :oops:
De nagyon szívesen küldöm emailben!!! :D :D

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok lányok!

Tegnap szüleimnél voltunk, ma pedig Anyósomékhoz készülünk -én is örülök a jó időnek, ilyenkor sokkal jobban lehet jönni-menni! Az a bökkenője ezeknek a programos napoknak, hogy Emma a sok élmény hatására nagyon keveset alszik, pl. tegnap is teljesen kiütötte magát estére, a fürdést gyakorlatilag végigsírta (és nem ám csak úgy 'lájtosan'...)! Ha valaki ilyenkor látja, hallja, azt hinné, hogy valami borzasztó nagy baja van a gyereknek -szerencsére én már nem esem kétségbe, mert tudom, hogy csak a fáradtság teszi.

Eni,
én Tescós vízen úszó kacsát vettem, de az is eldőlt, így sajnos nem tudok jó tanácsot adni! Talán a sima gumikacsa jobb, azok masszívabbak és a víz mozgása miatt úgyis úsznak ide-oda ők is :).

Tündi, mi lesz a csajos program :)?

Sissi,
Atinál biztos mindent rendben találnak majd -ahogy írod, hogy miket csinál, le a kalappal előtte, semmivel sincs lemaradva!

DBea már régen jelentkezett, ő szinte minden nap szokott!
(Mindjárt figyelmesebben is végigolvasom a tegnapi napot, lehet, hogy csak figyelmetlen voltam!)

Anett,
jó, hogy jöttél :)! Ezek szerint a rokonság nem hagy unatkozni :)!

Orsi,
játékok terén van, hogy nálam is megáll a tudomány! Mi olyankor sétálni megyünk :). Délelőtt még oké, mert akkor Emma egyedül is elég jól elfoglalja magát (bár most már egyre kevesebbet van egy helyben, állandóan forogna), nekem a koradélután a legnehezebb napszak. Délután aztán Apájával is tud egy kicsit játszani, hármasban jobban telik az idő.

Fűszerek
kel én még óvatosan bánok, egész pontosan nem használok semmilyet. Szerencsére Emma szívesen eszi a zöldségeket a la natúr :).

Lett egy hiper-szuper (látszatra legalábbis, mert még nem próbáltuk) játszótér tőlünk sétatávolságra, jó lesz, ha már oda tudunk járni a leányzóval :). Tegnap rendesen meg is szállták a környékbeli Anyukák, gyerekek :).

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép
angelita

Sziasztok!

Kellemes hétvégét mindenkinek.
És Boldog Anyák napját :P :P :P :P :P Sokaknak ez lesz az első :wink: :wink: :wink: :P

Tündi:hűtő kész ...pénteken lesz 4-kor az oviban az anyák napja.

Nálunk a játék az elég változatos...igaz Csillát (eddig)minden leköti :wink:
De amit szeret most éppen, a fehérneműimet pakolni a fiókból :roll:
Elég gyors ütembe halad a csajszi mozgás terén :roll: igy nem unatkozom...én az udvarra is leteszem a füre a virágok a nagy kedvenc..imádja tépkedni...az a baj,hogy ő hajlamos mindent a szájába tenni(Noli sose volt ilyen)és nagyon észnél kell lenni....

Fürdőjáték:minden ami elképzelhető :oops: üres flakkon,kiskacsa,kisautó :oops: stb.....

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Eni, megnézegettem a képeket, szép nagylány már Lia, kis mosolygós :)! Látom, a hajacska Nálatok is szépen növöget :)!

Kép
angelita

Angelita,Szolnokra megyünk a Tisza-ligetbe,ott van majális,jó sok gyerekprogrammal,és talán ez lesz az első olyan év amit Luca igazán fog élvezni,emrt már részt tud bennük venni! :) Eddig csak szemlélődő volt mindig :wink:
Emma biztosan élvezni fogja a játszóterezést!!! :wink: az alvás idegen ehyeln nálunk sem úgy megy,de este akkor jobbat alszanak :wink: igaz sajnos a fáradtságtól nyűgösek is,de hát ezt átvészeljük,mi alapból sem vunk az itthonülős típusok :oops: Luca ezt nagyon jól meg is szokta,Zsombi már kicsit nezhezebb eset,mert most ugye apa nélkül nem csavargunk annyit-egyenlőre-mert most jön a nyár és tervezem,hogy elmegyünk több helyre is majd strandolni :wink:

bim-bam,nálunk mind a 2 gyerek mindent a szájába szed,talán Zsombi egy fokkal könnyebb eset,mint Luca volt,ő megevett mindet ami a keze ügyébe akadt :roll: igaz Zsombi is elkezdte már kóstolgatni a virágföldet :shock: de Lucára tényleg nagyon kellett figyelni :wink:
Túl estél akkor a fránya hűtőtakarításon :wink:

Fürdőjáték:nálunk is sokminden van a kádba,gumijátékok/elefánt,kacsa,maci/fürdetős baba,és egy fürdőjáték is,márkáját nem tudom :oops: kaptuk,és a dobozát még akkor kihajítottam :oops: ,de csatolok egy régi képet,ez már 2éves játék,de szuperül bírja a terhelést :wink:
Kép

Kép
Kép
tundi24

Képzeljétek Levi az előbb felült. Tök jó, szerintem kb. a fiam az egyetlen, aki fel tud ülni, de nem tud megülni :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!
Hajrá Levi!!! :lol:

LIna én kicsit lemaradtam.Mintha olvastam volna,hogy jártok valami fejlesztőre de nem tudok semmit.Ok ,hogy stb?Írd már le léci pár sorban,mert kivi vagyok.

Mi ma a Városligetben voltunk.Jól kifáradtunk.Kb 5órát hurcoltam a Reit a hátamon.jól bírtuk és a Regi a nagy részér átaludta.Na jó volt pihenő közben mert letáboroztunk.De tök jól éreztük magunkat.Volt Bon-Bon koncert,tök jó volt :lol:
No majd jövök.További szép hétvégét mindenkinek!

mimi12

Szuperül sikerült a csajos délutánunk :D Majd hozok képeket ha nem bánjátok :wink: Én is jól elfáradtam :oops:

Lina,gratulálok Levinek,majd megülni is megtud nemsokára ne izgulj! :) Gyógytornán hogy haladtok?

Mimi,tök jó,hogy te ennyire birod a kendőzést! :) Én tegnap tettem először a hátamra Zsombit a mei-tai-ba,de egyedül nem bírom felvenni :( De nagyon tetszett neki,úgyhogy többször is fogjuk használni,csak meg kéne tanulnom valahogy egyedül felvenni!

Aki mei-tai-ozik,azok hogy oldják ezt meg?

Kinek,hogy telt a mai délután? :D

Kép
Kép
tundi24

Mimi,
Levi hipoton, nem megfelelő tónusú az izomzata, ezért járunk gyógytornára, konkrétan Dévényre, január 12 óta. Addig csak feküdt Levi a hátán, viszont onnantól beindult a mozgásfejlődése, bár elég lassan. Most tart ott, hogy stabilan forog négy irányba, fel tud állni négykézlábra, néha riszál is, és most már talán szabályosan kúszik néhány napja. Ez a felülés nem tudom mi volt, de ezt sem "szabályosan" csinálta, hanem négykézlábból beült a lábai közé, a kezével támaszkodott, és angol spárgán keresztül előrehozta a lábait. És mindezt úgy, mintha a legtermészetesebb dolog lenne, viszont pár másodperc után dőlt is el.

Tündi,
járunk hetente tornázni, most csak az első 40 percet ordította végig Levi, de még hozzá sem értek, már elkezdte. Aztán egyszer csak abbahagyta. Már úgy megszoktuk, hogy fel sem tűnt egy darabig, hogy nem sír. Aztán 20 percet végigcsinált szó nélkül. És pont a végét. Ki érti ezt??? :shock:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina,ha tudod akkor ne engedd Levinek,hogy a térdei közt üljön,de ahogy mondtad el is dőlt,ez az ülés csak rontana a helyzetén,de ezt a gyógytornász gondolom elmondja majd.Viszont nagyon ügyes,hogy próbálkozik az üléssel és önállóan! :) Úgyhogy kedvét ne szegd azért neki :) A sírás természetes dolog,és persze,hogy már akkor rákezd amikor még el sem kezditek,mert tudja,hogy mi fog következni,a végére vagy már belefáradt a sírásba,vagy vhogy másként csinálta a feladatot a gyógytornász és nem fájt neki.Van játék,éneklés,mondókázás a torna alatt?esetleg egy kis babusgatás a gyógytornász részéről?
Én javasolnám,hogy a dévény mellett keressetek fel egy konduktort is,mert a 2 módszer már jól menne egymás mellett/ezt a dévényes nem hiszem,hogy javasolni fogja,mert utálják a konduktorokat :cry: /De én azért kipróbálnám azt is a helyetekben,nem muszáj megfogadni,csak javasolnám :wink:
És hogy tudd az állam heti 2 fejlesztést támogat,a heti 1 alkalmat én kevésnek tartom,minimum 2őre kellene hogy menjetek.
Bocsi,ha kicsit kuszára sikeredett a dolog,de ez az én véleményem,eszembe sem volt megbántani,csak leírtama véleményem,és azért mert segíteni szeretnék!!

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Nekünk is jhól telt a nap a Hajógyári szg-en voltunk. Gyerekek nagyon elfáradtak és megint jó hamar kidőltek.

Holnap Márkkal szinházba megyek kiváncsi vagyok hogy fog neki tetszeni.
Vendég

Tündi,
igazából nem ült Levi hosszan a térdei között, csak valahogy úgy jutott el ülésbe, hogy a kezeivel egyre közelebb támaszkodott a fenekéhez, és végül leért a feneke, és utána oldalról előre hozta a lábait. Amúgy néha rossz nézni, amiket csinál, annyira laza, hogy símán természetellenes pózokba tekeri a végtagjait.
Ezt a másik lehetőséget már említetted régebben is, csak nem is tudom, hogy hogyan kellene utánajárni. Mert ugye neurológián voltunk, ők nem mondták, csak hogy járjunk oda, ahova eddig. Felhívtam egy rokonunkat, aki gyógypedagógus, és benne van a szakértői bizottságban is itt helyben, de mivel elég jól beindult Levi akkor, azt mondta, hogy hagyjuk szerinte. (Komolyan, olyan bonyolult, körülményes megkeresni őket, hogy csak na...).
Lilivel anno jártunk TSMT-re, de az a nő azt mondta, hogy ahhoz még kicsi Levi (bár ez pár hónapja volt). De ha leírod, hogy hogyan kell ezt a heti két alkalmat igénybe venni, már megyek is. Amúgy a mi gyógytornászunk tuti nem ellenezné, tényleg nem olyan.

Sissi,
mit néztek? Szerintem Márk már símán végigüli.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Boldog Anyák Napját kívánok Mindenkinek!!!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Nagyon boldog névnapot kívánunk Zsigi babának!!!

Isten éltessen minden édesanyát!

Este jövök!!

Szép napot mindenkinek!

Szilvi

Kép
boszi72

Sziasztok lányok!

Névnapja alkalmából Istenke éltesse sokáig Zsigi babát :)!

Szép Anyák Napját mindenkinek :)!

Bővebben holnap tudok majd jönni :)!

További kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép
angelita

Zsiginek Boldog névnapot! :)

Boldog Anyák Napját anyukák! :lol:

mimi12

BOLDOG ANYAKNAPJAT MINDANNYIOTOKNAK!!!

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Sziasztok!

Hát nem volt ma valami nagy sürgés-forgás itt a fórumon!

Velünk semmi különös dolog nem történt. Tegnap voltunk majálison, Niki nagyon élvezte, tetszett neki a nagy forgatag. Szuper jó volt ez a korai nyár, de sajnos ma már nem volt annyira szép idő. Készültünk a Budakeszi Vadasparkba, de mivel nagyon lógott az eső lába, így elhalasztottuk máskorra.

Tündi! Én mei-tai-ozok, de a hátamon még nem vittem Nikit. Ennek több oka is van. Az egyik, hogy én sem tudom egyedül felvenni! :oops: Egyébként pedig engem nagyon zavarna, hogy nem látom a gyereket, ha pl egy zsúfolt járműre szállok fel vele, és nem tudom, hogy ki nyúl hozzá, simogatja. Ezt egyébként sem tűröm, hogy vadidegenek nyúlkáljanak hozzá. Ha látom, szólok, de ha nem... Persze, ha kirándulásról van szó, vagy ha valaki ismerős van velünk, akkor más, Ő tudja figyelni a manót. Végső soron tehát én elöl hordom, és ez kényelmes is. Próbáltam már csípőre is kötni, úgy is kényelmes volt.
A könyvet én is szeretném kérni, priviben megy a cím. Előre is köszi!

Gratula Levinek a felüléshez. :D

Fürdőjátékkal nálunk is tele van a kád. Elég sok minden van, de egyszerre nem teszünk mindent a kádba, néha váltogatjuk, így még érdekesebb is neki.

Nikinek mindig, minden a szájában köt(ne) ki. Nagyon kell rá figyelni. Szerintem alapelve a manónak, hogy nincs ehetetlen dolog. Ha mégis van, arról előbb meg kell győződnie! :lol:

Szép álmokat mindenkinek!!

Szilvi

Kép
boszi72

Sziasztok anyákok!!!!!
Köszönjük a köszöntéseket Zsigi nevében is. Nagyon -nagyon jól esik, hogy gondoltatok ránk....Csodálatos, hogy pont anyák napjára esik most....hmmmm!
Mi még mindig balcsin, eddig szuper időnk volt, mára lett egy kicsit carabb, de még mindig nagyon jól érezzük magunkat! Valszeg csak szerdán megyünk haza, de api laptopján azért néha bejelentkezem...
Készítettem utazási listát, majd otthonról felteszem, sztem tök hasznos. Be is jött. Egy dolgot nem hoztam, ami hiányzott nagyon: reszelő az almához. De vettünk egy sajtreszelőt, azzal oldom meg. Kiskádat sem hoztunk, baromi nagy lavorban fürdetünk, Zsigi nagyon élvezi!!!!
Az éjszakák is jók, én jobban be voltam...., hogy hogyan fogja viselni a változást, hogy más helyen vagyunk. De nagyon úgy tűnik, hogy ez csak nekem okozott problémát, neki nem igazán!!!
Ja, és az utazóágy is szuper! a betétet úgy oldottam meg, hogy: pokróc félbehajtva, úgy ráhúztam egy gumis lepedőt, és arra jön a peluska... Szóval nem feltétlenül kell bele betét, ha altatjátok a babát!!!!
Holnap is igyekszem jelentkezni!
anna+zsigike

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Madaran,
sok boldog névnapot kívánok én is Zsiginek.

Nekünk ma is jövős-menős napunk volt, vagy 4 helyen voltunk anyák napját köszönteni. Röpke 10 óra alatt végeztünk is, mert persze egymástól 90 km-re lévő helyekre mentünk.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

képek, otthonról, Balcsiról:

Kép

Kép

madaran

Sziasztok!

Boldog Anyák Napját mindenkinek!! :) Még így este is belefér :wink:
Kép

Anna,Zsiginek nagyon sok boldog ELSŐ névnapot kívánunk!!
Jó,hogy jó idő van rátok :) Használjátok ki ezt a kis pihit,és érezzétek magatokat nagyon jól,de azért néha jelentkezz be :wink:
Nekünk csak azért van matrac az utazóágyban,mert Zsombi minden éjjel abba alszik a hálószobánkba,mert a kiságy a ygerekszobába van,de egyik gyerek sem alszik ott,talán majd átszoktatjuk őket ha apa hazajön augusztusban :D
Olyan nagyfiú már Zsigi is! :) Szép szál legényke lesz ő is :D

Boszi,folyamatban van a küldés,még csatolja :D És elől már nem nehéz vinni a csajszikát?

Lina,sajnos csak úgy jár a támogatás ha elmentek a szakszolgálathoz felülvizsgálatra.Kár,hogy nem javasolta a rokonotok,hogy menjetek be,még akkor is ha szépen haladtok,mert sztem nem mindegy hgogy fizetsz azért ami megillet vagy nem.Én azt mondom kérj egy időpontot vizsgálatra,gondolom elég hosszú lesz mire bejuttuk,vagyis itt errefelé elég sokára adnak időpontot,de én megpróbálnám a helyedben.

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Zsiginek BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!!!!!!!
Vendég

Sziasztok!
Köszönjük az anyák napi köszöntéseket, mindenkinek viszont kívánjuk!:) Én most kicsit regenerálodok a hétvégi vedégeskedésből, Mirát állandóan figyelni kellett, hogy ne csináljon tilos dolgot idegen helyen, és rengeteget volt ölben - a hátam nem nagyon bírta:). Jó, hogy itthon gyerekbarát a lakás, szabadon is engedtem rögtön.

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok lányok!

A hétvégénk nekünk is jó zsufis volt, az utóbbi 3 napban alig voltunk itthon, el is határoztam, hogy ma ki se tesszük a lábunkat itthonról :)!
Tegnap igazi falusi búcsúban volt a leányzó, igaz, a nagy részét átaludta :).

Nagyon beindult Emma, egy hét alatt rengeteget fejlődött, már egész nagy területet képes bebarangolni kúszással, forgással. Így már leginkább a földre teszem, mert már az ágyon is nagyon kell figyelni, hogy le ne guruljon.

Anna, milyen szép, békés a Balaton a fotón :)! Zsigi már tényleg komoly nagyfiú!

Tündi,
nagyon ari a képeslap :)!

Lányok, fürdetésnél Ti csináljátok még az olajozás, fürdés után hintőporozás procedúrát? Meddig kell? Nem mintha gond lenne, mert pikk-pakk megvan, de Emma nemigen rajong érte, főleg a nyakához nehéz hozzáférni.
A fürdetőkenőcsöt most váltottuk le Oriflame babafürdetőre, szerencsére nem okozott gondot Emmus bőrénél.

HIPP 2-es ajándékcsomagot
kiváltotta már valaki? (Most találtam meg a kupont, a kórházi ajándékcsomaggal kaptuk emlékeim szerint.) Mit tartalmaz?

Ma már nem lesz az a nagy meleg, nálunk eléggé el van borulva.

Kellemes napot mindenkinek!

Kép
angelita

Sziasztok,
jól el vagyok én is maradva, de már napok óta minden szabadidőmben fényképeket válogatok: áprilisban háromszor is vendégeskedtek nálunk különféle rokonok, és végül több mint ezer kép készült, és már mindenki ngyon nyúzott, hoyg tegyek új képeket a picasa albumunkba (a család nagy része csak onnan láthatja Danit)... De végre megvan, és tudok mással is foglalkozni....

Angelita
, nem tudom, hogy a HIPP csomagok itt No-ban ugyanolyanok-e, mint otthon, de nekem most érkezett postán egy, és abban volt egy 8 hónaposoknak való babakaja (zöldség-krumpli-bio marha) - ez már darabos volt, Daninak tetszett is, de csak 15-15 g-ot evett belőle, két egymást követő nap.... De azért nem panaszkodom, mert képzeljétek, gyümölcspapit végre elkezdett enni legalább, 130 (!!!!!) meg 100 g-okat nyom be uzsonnára! Nagyon örülök neki. Aztán volt benne egy babalábmérő műanyag lapát, nagyon ötletes cucc, egy babafogkefe (ez jól jött, mert pont másnap akartunk venni neki), egy elmex babafogkrém (elég kicsike, de szerintem még nem kell ilyesmit használni. Ti hogy gondoljátok? Mi egyelőre csak vizes fogkefével sikáljuk, nagyon élvezi.) Aztán 2 kis csomag jó-éjt-tejpép (na hát ezzel kapcsolatban teljesen tanácstalan vagyok. Én ugye nem akarok adni tejet 1 éves koráig. De az ÖSSZES tejpép, jóéjtpapi, stb tartalmaz ún. Folgemilch-et - egy jó németes elmagyarázhatná nekem, hogy ez pontosan mi... Mert Folgemilchet adnak tápszerként is már ebben a korban, de ha az összetételt nézem, akkor mindig szerepel benne a tehéntej. Most akkor???? Ki van lőve minden tejpép, minden babakeksz a vaj vagy tojástartalom miatt, stb. Tényleg ennyire nincs mit adni a babákoknak, ha az ember 1 éves korig várni akar a tejjel? Vagy csak én értem félre????). Ezenkívül volt benne egy rakás termékismertető, valami popsitörlő kupon, kis füzetke a hozzátáplálásról, ilyesmik.

Fürdetés:
mi a német trendet követjük, miszerint ritkán fürdetünk és nem használunk kencéket. :) Jelenleg 3 naponta fürdetünk, de azért kicsit lázadók vagyunk, mert nem sima vízben: Weleda babafürdetőt és babaolajat teszünk bele. Esténként pedig már az ágyban, Weleda babaolajos kézzel átsimogatom a nyakát - ezt nagyon szokta élvezni.

Zsiginek én is boldog névnapot kívánok, utólag is! (Én még csak most néztem meg, hogy Daninak mikor is van a névnapja. Még jó, hogy nem maradtunk eddig le róla. Végülis 8 hónap alatt lett volna rá esély... :) :) ) Nagyon jó a nyakbaülős kép!

Dani is rengeteget fejlődött az elmúlt héten. Kijött a második fogacska, egyedül felült (igaz, csak egyszer. Azóta is nagyon próbálgatja, de félúton elakad, se előre-se hátra, és jjön a sírás), megtanult előre kúszni.
És:
szerintem elkezdődött a szeparációs szorongás. Nem tudom mással magyarázni, hogy MINDEN pillanatban látnia kell, a nappali alvásokból is már többször kel sírva, mint nem (szerintem azért, mert nem vagyok ott), este szós sem lehet arról, hoyg egyedül aludjon el, és teganp este 20 percenként felsírt, és csak úgy aludt vissza, ha melléfeküdtem, de miután mi is bementünk lefeküdni, már nem sírt fel többet. Szerintetek? És ez meddig tart? És ha most emiatt így "elkapatom", akkor vissza tudunk még valaha szokni az egyedül elalvásra, stb?

Kép
bikmakk

...és bocs a rengeteg elütésért.... :oops: :oops:

Kép
bikmakk

na, újra jövök. Zsigi épp alszik...
ma fátyolfelhős az ég, de már voltunk a parton reggel sneciket nézni 8) :wink: Horgászokkal volt tele a partszakasz.
Ha tudnám, mellékelném Nektek a madárzengedezést!!! :lol: A legjobb az egészben, hogy api nyugodt.... Nincs melóhegy, állandó telefonálgatás, tv!!! Persze azért a laptopot el kellett hozni, hogy a komfortérzet meglegyen.... :roll:

na, nyöszörög....
Pedig a fürdetésről és a szeparációsról is szerettem volna. Majd jelentkezem később...

szép napot mindenkinek 8) 8) :lol: :lol:

madaran

Sziasztok!

Mi is itt vagyunk, csak hosszúhétvégéztünk, tegnap jöttünk haza, majd teszek képet. Egyelőre próbálom utolérni magam, tegnap este rohanvást kicsomagoltam, ma meg megy a mosás, vasalás, további pakolás...

Egyébként nagyon jól éreztük magunkat. A Mátrában voltunk 5 napot, isteni volt az idő, nagyokat sétáltunk, kirándultunk. Szegény Marcinak volt kicsit kemény a dolog, sokat aludt autóban meg babakocsiban, és ott csak fél órácskák mennek, de azért jól bírta ő is. Megnéztünk egy csomó mindent a környéken, ahol voltunk, főztünk bográcsban, voltunk borkóstolón, úgyhogy kikapcsolódás volt a javából.

A hetünk már megint rohanós lesz :evil: Szombaton ottalvós esküvőre megyünk, még meg kell venni a nászajándékot és fogalmam sincs mit vegyek fel, mert szombatra 19 fokot mondanak... Van egy esküvőre való ruhám, de az nagyon nyári, úgyhogy kénytelen leszek venni egyet :D

Bea

Kép

Kép
dbea

Madaran, jó lehet a Balcsin!:)

Teszek a hétvégéről egy képet:

Kép

Kép
Kép
Kép
oui

Csajok akik küldtek pü-t,délután pórolom,de most mennem kell dolgokat intézni,ahogy hazaértem,megy a link :D

Kép
Kép
tundi24

Fürdetés:
Mi soha nem olajoztunk és hintőporoztunk, azt sem tudom mire való. Mira az első pár hónapban sima vízben fürdött, nemrég kezdtük a gyógyszertári fürdőkrémes fürdést, mióta összevissza koszolja magát. Gyönyörű a bőre. Ha kimarad egy nap, az sem tragédia, de azért igyekszem minden nap megfürdetni, mert imádja. Zoránál úgy csináltuk, mint Bikmakk, mert nem szeretett fürödni, és ekcémás foltjai is voltak. (ÉS: a gyógyszertái fürdetőkrémtől kipattogott a bőre...)

Kép
Kép
Kép
oui

Fürdés: mi minden este fürdetünk gyógyszertári krémmel. Utána gyógyszertári testápolóval kenem a bőrét, mert Marci ekcémás. Mi nem olajozunk, nem hintőporozunk emiatt.

Szeparációs szorongás: szerintem nálunk is megy a dolog, Marci sír, ha nem lát. Úgyhogy megoldásként: mindenhová kúszik utánam a lakásban. (Jó, pisilni azért egyedül szoktam :lol: )
A járókát már utálja, gondolom kicsi a mozgástere, de sajna néha kénytelen bent lenni, mert nem tudok mindig figyelni rá, olyankor megy a sírás...

Kép

Kép
dbea

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?