Új privát üzeneted érkezett!

Szia Ahsoka!

Koszi a valaszt!
Vizsgalatra nem az Uzsokiba jarok, teruletileg en a MAV-ba tartozom, es az eleg szimpi, csak a dokim nem oda tartozik, ezert van a dilemma.
Meg ragodom rajta mi legyen ezert kerdezoskodom :-)
cukorborso

Irigykedve olvasom az új helyen szülők beszámolóit.
Nem elérhető villanykapcsoló? Vagy a nővérhívót nem érnéd el? A mi szobánkban/ szobáinkban (én 3 szobát jártam meg) nem is működtek az ágyaknál vagy a mosdónál lévő lámpák, nővérhívó pedig nem is volt! :evil: Szegény Orsit kértem meg, hogy szerezzen nővért, hogy megmondja, felkelhetek-e a második műtét után! :shock:

Azt pedig, hogy a császárnők szobáját a folyosó másik végére rakják (egyelőre), hasznos is lehet, mert így legalább KELL sétálni-mozogni.

Mondjuk egy zuhanyt elfogadtam volna a szobába, és ha szekrény is van, legalább nem mossák fel reggelente a csomagokat az ágy alatt.

A Ti babátok is csinál olyat, hogy nem kell a tele cici? Máté most azt "játssza", hogy cumizik rajta kettőt, ajd hirtelen elkapja a fejét, és ezt ismételgeti. Pedig éhes! :? Onnan tudom, hogy kicsit később kéri és el is fogadja. :? :?:

Orsi, a babamasszázst hol tanulod? Biztos megnyugtatná az én kisfiam is!
Én alig várom, hogy baba-mama tornára menjünk! Biztos Máténak is jót tenne! Nekem feltétlen, mert mióta hazajöttünk, párnásodik a hasam :?

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

lilijudit: A varratszedést túl lehetett élni. Azt mondta a főorvos úr, ha megindul, akkor már jobb. Hát nekem elég nehezen indult el, de összeszorított fogakkal kibírtam.

kis.csillag: A nővérhívónak most sincs sok értelme, mert az egyetlen nővér, aki az egész szülészetre van beosztva, többnyire úgy sincs a nővérszobában. Tehát, ha valakinek kellett, mi is inkább kimentünk és megkerestük.
A zuhanyról meg csak annyit, hogy nem jó a lejtése a lefolyó felé, ezért, ha túl sokáig fürdessz, akkor úszik az egész fürdőszoba.
És lehet, hogy én vagyok túl szőke hozzá, de nekem nehéz volt megfejteni a csap működését. Nem a hagyományos hideg-meleg, hanem az egyik tekerővel szabályozhatod a víz folyásának intenzitását, a másikkal pedig a hőfokát két irányba tekerve.
A takarítónők most a papucsainkat lökdösték be az ágy alá, és ha szerencséd van nem egész középre, hogy ki bírd halászni. Ez nekünk császárosoknak kifejezetten tetszett, örültünk, hogy fel tudunk ülni az ágyban.
Na jó, nem panaszkodom többet, mégis csak jobb az új hely, mint a régi!
Kriszti
kislaczko

Sziasztok!

Voltunk tanácsadáson. Hat hónaposan 5280 gramm. Viszont kaptunk rossz híreket is. A doktornéni zörejeket hall a szívén. Igy kardiológiára kell mennünk. Május közepére kaptunk időpontot. A dokinő szerint semmi baj, hisz akkor nem lenne ilyen szép nagy baba, de azért biztos ami biztos. Remélem igaza lesz.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni

Sziasztok!

Kriszta: mi újság, van valami fejlemény, Apa hazaért már?
milyen volt Máténak a kirándulás? sajnos a busszal tényleg az a gáz, hogy nem lehet lemondani, pedig az állatkertet bizos élvezték volna :), persze nem ebben az időben :(

Éva: igen, már közeleg az idő :), várom!, örülök, hogy sikerült az uh időpont, nekem sajna elmaradt tegnap, mert nagyon sokan voltak, meg a doktornő is ment valami komolyabb dologhoz
jövő héten lesz, kicsit reménykedem, hogy már nem kell az uh, mert kibújik a kicsi fiúnk :)
hogy vagy? infrázni nem próbáltál?
én is úgy emlékszem, hogy csak uh volt a 29. héten

Ági: hát ez nagyon jó, szerencsés vagy, hogy így alakult, hogy helyben ment el a magzatvíz és ahhoz képest, hogy milyen szép nagy baba Zsolti nagyon ügyesek és gyorsak voltatok!

cukorborsó: üdv itt! valóban átadták már az új részt, eddig csak vizsgálatokon voltam, de van aki már be tud számolni

Kis.csillag: tényleg igaz, hogy az ember csak a szépre emlékezik, de ez jól is van így, különben nem születnének tesók :D

Kriszti: reméljük hamar elfelejted a varratszedést
hát biztos nem lett tökéletes a kórház, de azért zongorázni lehet a különbséget a régi részhez képest, legalábbis kívülről :)

még mindig esik :twisted: , de azért szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Szia Hajni!

Illés már 6 hónapos?
minket 3 hós korban küldött a doktornő ekg-ra, meg szív uh-ra, de hála istennek minden rendben volt, remélem Nálatok is így lesz!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Ó bocsánat 6 hetes. Látszik máshol jár az eszem. :)
Most egy kicsit megnyugodtam. Akkor másoknál is volt ilyen eset. :)
Most már optimistább vagyok. :)

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni

Sziasztok!

Anita: hű, tényleg, te vagy a következő, aztán mi kergetünk téged Erikával a mezőnyben! :) Hogy vagy, hogy bírod?

Andi: nagyon ügyes Dorina, ilyen korán forgolódni! :) Hiába, a lányok kicsi korban mindig ügyesebbek, mint a lusti kisfiúk! :lol:

Ági: klassz szüléssztori! :D Én is szeretném, ha max. 5 órácska lenne!

Erika: hazaért hálistennek, de ez sajnos hétről hétre ismétlődik, heti két napot vidéken dolgozik, úgyhogy jövő héten megint frászban leszek, ha addig még 1ben vagyok. Hát ez van. Egyébként egyből minden bajom el is múlt, ahogy megjött, hehe, para-mama. :oops:
Tegnap voltam nst-n meg dokinál, azt mondta, szte még van legalább 1 hét. Mondjuk nekem jó lesz 1-1,5 hét múlva is, csak nagyon későn ne legyen és főleg ne csússzon májusra!
Hát sajnos a szerda de-i idő nagyon nem állt az ovisok mellé, bezzeg du-ra már szép idő lett... így tényleg lemaradtak az állatkertről, helyette a Mezőg-i Múz-ban voltak, de talán ott is látott néhány érdekességet, elmondása alapján. :)

Hajni: drukkolok, h semmi gond ne legyen Illéssel!

Na mennem kell! K.

Kép

Kép
tkrisz

Bea: a babmasszázst nekem a védőnőm ajánlotta és a kerületi védőnői-gyerekorvosi címen csinálják, illetve csinálták a Tábornok utcában. Sajnos a múlt héten felhívott a védőnőm, hogy aki szokta tartani, valamilyen balesete volt, úgyhogy most jó ideig nem lesz. :( Szegény. Remélem azért nem lett valami komoly baja!

Néha Szani is csinál olyat, hogy a szopi kezdete után egyszercsak kiköpi a cicit és ekezd üvölteni. Hogy ilyenkor mi baja van?

Már Alexandra is elkezdett forgolódni, bár nem tudom, hogy csak véletlenül sikerült neki eddig, vagy már tudatos. :roll:

May the Force be with you!

Kép
ahsoka

Mindig csak ari képeket rakok fel, gondoltam most megörvendeztetlek benneteket egy üvöltőssel is :D :

Kép

Meg itt egy kajálás utáni is:

Kép

:lol:

Kép
ahsoka

Sziasztok!

Jövö héttől nst.!!!

Lányok...........miért nem találok a rossmannban eldobható bugyit?
Nézek mint a hülye gyerek? hol kapható?
evaczak

evaczak
én a DM-ben vettem eldobható bugyit.

ahsoka
nem semmi ez a két kép. Nagyon édes:)

Gondolkoztam azon, hogy Dorinát elviszem babaúszásra, mert imádja a vizet az első pillanattól kezdve, de félek, nehogy összeszedjünk valami nyavaját,mert steril uszodáról még nem hallottm, de a baba-mama torna elég szimpi lenne.
Jár valaki közületek baba-mama tornára? Van valakinek tapasztalata?

Szép napot!
Andi

Kép

Kép
buba*

evaczak, nekem a dm-es eldobható bugyi nem jött be, én a TENA hálósra szavazok, amit gyógyszertárban lehet kapni (350 Ft volt 2 db).

Andi, én jövő héttől megyek baba-mama tornára, majd mesélek. Az úszásra én is készülök, de oda majd csak később. Háromgyerekes barátnőm mindegyikkel jár, a legkisebb is nagyon élvezi.

Baba megmutatta az apjának, hogyan NEM viselkedik, amikor csak kettesben vagyunk: példásan pihent a pihenőszékben :?

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Eszembe jutott: a Tesco honlapján van egy 750 Ft-os ruha kupon, amihez egy egyszerű regisztrációval hozzá lehet jutn, és 3000 Ft feletti ruhavásárlásnál levonják. Én rugit vettem Máténak:-) Van egy másik e-mail címem is, azzal kimenőruhát veszek neki:-)
Április 22-ig lehet beváltani.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Kriszta, köszi kérdésed, azt hiszem nyugodtan mondhatom, hogy szuper jól bírom. Bár tegnap éjjel 3-tól 6-ig fent voltam, és most sem bírok aludni, de ez legyen a legnagyobb bajom!

Ma megyek dokimhoz, kíváncsi vagyok szép csöndben haladtam-e már előre! Álom, álom... :)

Légzésfigyelő ügyben kérdezem, hogy ti tettetek lapot a matrac és a rács közé? Angelcare javasolja, mert így a matrac jobban feszül az érzékelőhöz, nem tudom mennyire kell komolyan venni!?

pelus .hu oldalon ha regisztráltok ingyen kuponokat lehet letölteni amit cora, tesco stb helyeken beválthattok, plusz dm és rossmann üzletekben a pampers pelushoz nagy műanyag görgős tárolódobozt adnak. 6200.- a 2x 70 db pelus + ugye a doboz!

Na megyek, megpróbálok aludni!

Anita

„Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog!"

KépKép
fuoco

Sziasztok!

Anita: én sem aludtam túl sokat az éjjel... Igazából azt hittem, reggelre már nem leszek egyben... csomó fájásom volt, de nem álltak rendszerbe, aztán hajnal 5 körül a nappaliban üldögélve, bevackolva magam el is múltak. Maradt az extra derékfájás és hasfeszülés meg a fura közérzet. Na és a fáradtság. :shock: Ez már a 2. "ijesztő" élményem, milyen balszerencse, hogy mostanra már akár túl is lehetnék rajta, ha már több órás előszenvedésben volt részem... :roll: De valahogy nem jön be nekem ez az éjszakai dolog... holnap sztem el se engedem apjukot vidékre, mert frászt kapok Mátéval egyedül.
Majd írd meg, h a doki mit mondott, hogy állsz!

Erika, nálad mi a helyzet?

Orsi: nagyon tuti fotók! :)

Evaczak: én a Minimanóban vettem eldobható bugyit ill egy másik bababoltban a Kálvin tér közelében. Én a dm-ben akárhogy néztem, nem találtam. Nekem anno ugyanez a fajta volt és jónak bizonyult.

Na asszem pihizek egyet megint!

Sziasztok! Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

hát igen, most 3-an vagyunk versenyben :D , kíváncsi vayok a sorrendre

Kriszta: és legalább Apa minden héten más napon megy vidékre? én is nagyon szeretném, ha nem csúsznánk májusra, bár vannak szép igéretek, de én már nem hiszek akárkinek :? , na, de nem szeretnék politizálni :)

tegnap du éreztem már egy kis feszülést, este meg azt hittem, hogy megyünk, de csak a legkisebb helyiséget kellett párszor felkeresnem :lol: :roll:

mondjuk ez az idő már megint :twisted: (bőgős smile)

jó pihenést!, írj, majd, hogy mi újság!

Orsi nagyon jók a képek :)

Évaczak: én is a dm-ben, meg a corában vettem az eldobható bugyit, meg vettem a teszen hálósat is, az mosható

Anita: hát az alvásról jobb, ha nem is beszélünk :cry: , majd pár hét múlva már tudnánk aludni :)
mi még nem tettük a helyére a légzésfigyelőt, sőt ki sincs bontva, milyen lapot javasolnak?

remélem javul az idő!

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Hú, Lányok, most esett le, miért ne májusban. Szorítok, hogy akinek lehet, összejöjjön az áprilisi baba!
Kriszta, nem lehet egyszerű, ha Apa mindig utazik. Én sem engedném már el! Van B terv a kórházi fuvarra? Mert a köldökzsinórra biztos odaérne! Szerintem akárhonnan is.

Képzeljétek, elkezdett hiányozni a munka. Most azon töröm a fejem, mit tanulhatnék. A nyelvtanulás tűnik a legesélyesebbnek.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!
Mikortól is alusszák át a babák az éjszakát!?
Barbi néha olyan sokat fent van éjjel, de én már állva is el tudnék aludni. Napközben persze nagyon jól alszik, csak, ha már nagyon éhes, akkor ébred fel.
A hétvégén egy pár percre már kimentünk a kertbe a babakocsival, de a rafinált gyerek csak addig alszik, amíg mozog a kocsi, ahogy bejövünk, és lerakom az ágyba, rögtön kinyílnak a szemei.

Kriszti
kislaczko

kislaczko, nálunk legendák szólnak arról, hogy a gyerek a babakocsis séta után órákig alszik a teraszon. Nos, Máté megébred, amint megáll a babakocsi, de soxor már a házhoz közeledve, mintegy tudatva, hogy ne is álmodozzak.

Éjjel, szerencsére, alszik, de néha kétszer ébredünk enni. Szerencsére ilyenkor csak eszik, és már alszik is - úgy alszunk el, hogy rajtam marad, mert böfiztetni próbálom, de én is belealszom.
Engem inkább az aggaszt, hogy napközben nem alszik. Alszik így eleget?! Ezér is van, hogy ma pl. már megyek is zuhanyozni, hogy mire elfárad, én már harcra kész legyek: fürdetés, szopizás, altatás. Ha szerencsém van, alszik, mire Apa hazajön, és akkor együtt vacsorázunk. Volt már ilyen...

kis.csillag
Kép
kis.csillag

A Lúzer

18:10 Baba békésen játszik, ezért nem viszem magammal a fürdőbe. Lezuhanyozom.
18:16 Baba bealudt játék közben, amíg én zuhanyoztam
18:20 Berakom a mosást, DE Baba mellett hagyom a telefont, amit gondosan néma üzemmódba állítok
18:30 A telefon természetesen riaszt: minden nap ilyenkor járok körbe becsukni az ablakokat és befűtök. Most: rohanás le. Baba csak felriadt, de visszaalszik.
18:32 Mosás indít
18:35 Meglátom a farmert, ami kimaradt a mosásból. Leveszem a szék támlájáról: övcsat csörren-koppan, Százas zsebből kihull, koppan-gurul.
18:35 Baba ébren
:twisted: :roll: :shock:

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

köszi az infókat, ma be is szereztem a fél kórházi cumót:)

-öblitő és mosópor a bébinek-mosni kell a rucikat neki is
- eldobható bugyi. + tenna csoda
-mellkrém
- popsitörlő
- szőlőcukor
-weleda gátolaj

huh holnap ism.

szoptatós anyukák:

este mikor felébred szopizni legyen az a legelején vagy már pár hónaposan, azt tanácsolák mindig fejni kell amiből szopott? ez csak addig még beáll a tejtermelődés vagy tényleg este még fejni kell mikor már aludhatnánk?

elvileg etetés után kaki is van? most ha netán ágyba kap este cicit? akkor fel kell emelni büfire? nem ébred fel ha elaludt? és ha kakis mire tisztába rakom kipattan a szeme?
csak próbálom realizálni a jövőkepet:)
evaczak

kislaczko
Nálunk Dorina most lesz 28-án 3 hónapos és már lassan 1 hónapja átaluszza az éjszakát. Este 9 körül alszik el és reggel 6-7 körül ébred. De ez szerintem gyerek függő.
Napközben pedig megosztva alszik is és ébren is, de nagyon édes, mert olyankor nézelődik, gügyög, már próbálgatja a hangját.
Hoztam egy képet a kis drágáról:
Kép

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!
Köszi a bíztatást!

buba: Dorina nagyon édes ebben a rózsaszín cuccban!

Barbi napközben nagyokat alszik, amikor van kedve hozzá, viszont van hogy csak nézelődik a járókában. De ma kiszúrtam vele, beleraktam a hordozóba, amit lehet egy picit hintáztatni is, így én nem fáradtam el, ő pedig egész hamar elaludt.

Jó éjszakát mindenkinek!
kislaczko

Sziasztok!

Andi: nagyon-nagyon csajos és cukipofa Dorina! :) És ügyes is! Máté is átaludta kb 2 hósan az éjszakát, ez olyan jó dolog! :D

Kriszti: nem próbálsz napközben pihenni, aludni kicsit te is, ha Barbi alszik? Nekem anno sokat segített, ha épp fáradtabb voltam v vmiért rosszabb éjszakánk volt, jól pótolta a kiesett pihenőt. :wink:

Bea: szép történet! :lol: Akárha velem történt volna...

Erika, Bea: minden héten kedd-szerdán van távol. Most mégis elengedtem, jót tudtam pihenni és elfújták az összes "hasfájásomat". Persze rohan vissza, ha kell. Persze van B, C és D terv is, hogy ki tud még bevinni a kh-ba, ha ő nincs itthon, aztán meg csak odaér közben. :) Ma éjjelre iderendeltem a húgomat, biztos,ami biztos. :wink:
Hát, érdekesen alakulnak az utolsó hetek, mindenesetre én is remélem, hogy májusra semmiképp se csúszik át, ha már ennyi előjel volt eddig is. Bízom abban, hogy legkésőbb vas-ig megszülethet, de még a jövő hét eleje opcióba is belemegyek. :wink:
Remélem, találkozunk majd a kh-ban, Erika és Anita! :)

Anita, veled minden rendben?

Talán ma szebb idő lesz, végre!

Jók legyetek, Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

[quote="evaczak"]
írta:
evaczakszoptatós anyukák:

este mikor felébred szopizni legyen az a legelején vagy már pár hónaposan, azt tanácsolák mindig fejni kell amiből szopott? ez csak addig még beáll a tejtermelődés vagy tényleg este még fejni kell mikor már aludhatnánk?

Sziasztok!

Szerintem nincs értelme mindig fejni szoptatás után! (Legalább is én nem fejtem :) ) A tejtermelődés nálam beállt a szoptatás hatására, nem kellett mellé kínozni magamat. Fejtem persze amikor túltermelés volt, nehogy begyulladjon. A kisfiam kb. 3 hónaposan átaludta az éjszakát, így esténként 11-kor fejnem kellett, hogy kibírjam reggelig. Ez csak egy pár hétig tartott, amíg megszokta a szervezetem, hogy éjszaka nem kell tej.

Lényeg a lényeg: csak akkor fejtem, ha nagyon feszült a cici. Ha kevés volt a tej, akkor pedig gyakrabban raktam mellre a picit.

[quote="evaczak"]
írta:
evaczakelvileg etetés után kaki is van? most ha netán ágyba kap este cicit? akkor fel kell emelni büfire? nem ébred fel ha elaludt? és ha kakis mire tisztába rakom kipattan a szeme?
csak próbálom realizálni a jövőkepet:)

Ez nálunk egyáltalán nem így volt. Nem pont az etetés után kakilt. De ha véletlenül mégis, akkor rögtön tisztábatettem, nehogy kipirosodjon a feneke.
Az elején én is büfiztettem este is etetés után, de a felébredések miatt elég hamar leszoktam róla. Volt, hogy 30 perc után felsírt, akkor felvettem, kijött a büfi és rögtön vissza is aludt...

Kép

Kép
ursus

evaczak, én is ursussal értek egyet: nem kéne felébresztni a büfi miatt.
Én úgy oldom meg, hogy magamra teszem hason, így aludhat is, és a büfi alvás közben is kijön. Legtöbbször azonban éjjel nem büfizik :roll: :?: Általában kb fél óra múlva arra ébredek, hogy elaludtunk, visszateszem az ágyba és alszunk tovább.
Az elején pedig meg sem mertem mozdítani éjszakai szopizás után: úgy maradt mellettem az ágyban hanyadt fekve. Sose volt gondja. Pedig hasfájós volt Máté, de éjjel mégsem. Hogy ez hogy van? :?: :!:

Kaki viszont eleinte mindig volt kaja közben - a bemenő tolta ki az előző adagot? :shock: - vagy utána. Néha - bevallom - benne hagytam, nehogy felébredjen, de szerencsére nem pirosodot a popsija. Ha zavarja, úgyis szól! Mosanában már nincs mindig kaki a pelusban, de akkor is szól a baba, ha a pisis pelus zavarja.
Eredetileg azt tanítják, hogy evés előtt tegyük tisztába. Szerintem az a jó, amit itt már valaki írt, hogy kaja után 25-30 perccel: addigra kijön, aminek ki kell jönnie, viszont nem forgatjuk fel a gyomrát.

Nekem az elejéna szaporítás miatt fejnem kellett. Ez volt a menet: szopi egyik cicin, másik cicin, majd fejni 10 perci (ha jön belőle, ha nem) a kezdő cicit. A következő szopinál a másikkal kezdtem. Aztán Baba rájött, hogy váltva szereti a ciciket egy szoptatáson belül, így a fejés elmaradt, és csak azért fejtem naponta egyszer (nem volt benne semmi), hogy be ne gyulladjon, ha mégis lenne benne valami.
Mosst akkor fejem, ha érzem, hogy feszül, vagy Baba valamiért nem kéri. Én még mindig két mellől szoptatok, illetve: éjjel egyik, ajnalban másik, reggel már mindkettő és utána is mindkettő. Ilyenkor soxor még marad mérhető mennyiség :D , amit lefejek délutánra pótlásnak. Délután kétszer tápszert kap vagy a reggel lefejt tejet, mert akkor nincs elég tejem. Így estére termelődik annyi, hogy cicin aludjon el, de néha szintén marad benne, így azt lefejem, és később megkapja, ha megébredne este vagy másnap.
Szóval, szerintem elég egyszer fejni naponta, és leginkább azért, hogy be ne gyulladj és esetleg legyen eltéve, aztán beáll a termelés, és nem is lesz rá szükség. De éjjel inkább aludjatok eg jót! :D

Kicsit bő lére eresztettem, bocs. :oops:

kis.csillag
Kép
kis.csillag

ok. Próbálok mindent jegyzetelni.)

tegnap voltunk ismerősnél 2 éves kislánynál............evett egy kis sütikét és fel akarták rakni a székre...............mondta:
nem nem kakis..........???? mindenki nézett szét mi lehet kakis?
erre anyuka megszólal........a pelus kakis :) olyan édi volt nem akart ráülni.
evaczak

Ja igen, azt elfelejtettem írni, hogy én is mindig 2 cicivel szopiztattam! Először az első, büfi, aztán a másodikra bealudt... Így lehet, hogy a másodikból csak kevesebbet kapott és ezért nem zavarta a büfizés hiánya alvás közben. :wink:

Kép

Kép
ursus

Szeretek füvet nyírni!
Tavaly is csináltam: pocakkal is nagy élvezet volt. Csak mintha tavaly jobb formában lettem volna :? 8) Most érzem a popsim, a hátam, a karom :D Jó érzés érezni, hogy vannak még izmaim. Izomláz :D
És nem utolsó sorban: szép lett a kert! :D

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Fejés: Szerintem ezt embere válogatja. Majd úgy is rá fogsz jönni, hogy neked mi a jó. Én pl. még mindig fejek is, most újabban próbálom 2 óránként, mert kevés a tej. Régebben éjszaka is felkeltem, most már csak akkor ha nagyon feszül. Viszont este az utolsó etetés után még szoktam egyszer olyan 11 körül, bár akkor már olyan álmos vagyik... :(
Tegnap este elmaradt, mert benáthásodtam és állati fáradt voltam. Erre reggelre úgy kifolyt a tejem, hogy elázott a melltertóbetét és a melltartó is... Remek volt. :?

Kép
ahsoka

Nem kell valakinek mellápoló krém? Nekem maradt egy csomó. Van két bontatlan (egy Avent és egy Garmastan) és egy bontott Tom Tom.

Kép
ahsoka

fejés: Igaza van Orsinak, embere válogatja.
Én pl hiába fejtem rendesen, valamiért Máté most nem szívja le mindig rendesen az egyik cicim, így reggelre elkezdett begyuladni. Az nagyon fáj ám! A legfontosabb, hogy lehetőleg mindig kiürüljön a cici!Én most borogathatom forró vizes kendővel, masszírozom + be is lázasodtam, így kénytelen voltam gyógyszert bevenni.
Máté viselkedését elmeséltem a dúlának, akinél szülésfelkészítőn voltam: megyünk péntekenegy Dévény Anna Alapítványos tornásztatóhoz, hogy megnézze, mi a baj, esetleg le lennének tapadva az izmai.
Szurkoljatok! Remélem, nincs baj, csak átmeneti zavar a rendszerben! Én nagyon szeretek szoptatni!!!!!

Csak azt nem értem, hogy a védőnő 1. miért olyan gyógyszrt ajánl, amire mások azt mondják, nehogy szedjem, 2. miért nem jött rá a tünetegyüttesből, hogy a mellem be van gyulladva, 3. miért nem szól Máté esetleges problémájáról, 4. miért nem tud tanácsot adni. :evil: Ötlete sem volt!
Holnap jön hozzánk - hogy miért?! -, kíváncsi vagyok, megnézi-e egyltalán Mátét, vagy megkérdezi-e, mi lett ma!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Bea: Remélem minden jól alakul végül! Csak nem lesz semmi gond! Mikor raksz fel Mátéról új képet?
Most már én is egyre jobban élvezem a szoptatást, mert már nem fáj a mellem amikor Szani rácuppan! Korábban az egész egy kínszenvedés volt. Viszont megint elkezdtem pánikolni, mert Szani gyarapodása lelassult, a múlt héten is csak 12 deka volt, pedig korábban megvolt a 20-25 egy héten. Viszont még mindig mérem és nem eszik olyan keveset, ma pl összesen 740 grammot evett meg és még nincs 4,5 kiló! Szerintetek több kaja kellene neki? :?

Kép
ahsoka

Ahsoka
Szerintem Szani biztosan jelezné, ha kevés lenne neki a tejcsi mennyisége. A babáknál vannak bizonyos kilengések kaja mennyiségét illetően. Egyik héten szinte alig hízik, majd következő héten pedig megduplázza a felszedett dekák számát.
Én onnan vettem észre, hogy nem elég Dorinának a tejcsi, hogy evés után 1,5 órával megint követelte, ami nála nem megszokott.
Ekkor ugrott meg az adagja. A babák érzik, hogy mennyi tejcsire van szükség és nyugodj meg jelezni is fog a kicsi lány, ha nem elég neki.
No meg minden gyerek más. Nem mindenki gyarapodik úgy, ahogyan a nagykönyvben meg van írva.
Dorinánál is volt, hogy egyik héten épp hogy elérte a 15 dkg-ot, másik héten meg 45 dkg-ot hízott. Majdnem fél kiló. Nem hittem a szememnek.
Szóval nyugi, biztosan jelzi majd Szani, ha több tejcsire lesz szükség. De ha az megnyugtató, akkor tedd picit többször cicire, vagy egy evésnél tovább tartsd cicn, hogy többet egyen. Ők úgy is addig esznek, amíg jól nem laknak. Egy csöpp tejjel sem esznek többet, mint kellene.

kis.csillag
nincs időm visszaolvasni, de miből gondolod, hogy le vannak a picinek tapadva az izmai?

Kép

Kép
buba*

Hello, Lányok, minden rendben van! :D
Voltunk Dévényis tornáztató néninél, mert előrehozta mára.

Az történt, hogy egy-két napja az egyik cicimen furán viselkedett Máté + tegnapra iszonyatosan elkezdett ez a cicim fájni és be is lázasodtam.
Védőnő: vegyek be panadolt...
Felhívtam a dúlát, akivel a szülésről beszélgettünk annakidején, és ő kikérdezett, és ő mondta, hogy nézessem meg a babát: úgysem lesz gond, valszeg a cicimmel van a baj, de fő az óvatosság. Forróvizes borogatás + masszírozás szoptatás előtt: Máté úgy evett, mint egy kisanygal :D + 2 algopyrin tegnap :cry: , de végülis lement a lázam. Lazult a cicim, de még mindig nem teljesen ok., így továb borogatom és masszírozom, de így is szépen evett ma Máté.

Egyben meg is vizsgálta a csajszi (szerintem 6-8 évvel fiatalabb nálam a "néni" 8) ), rendben van Máté mozgása is, sokat kell hasra fektetni, hogy kinyomja magát, mert ezzel erősödnek az izmai.

Orsi: Máté volt, hogy 7 dekát "hízott" egy hét alatt. Szani szerintem utolérte a nagyobbakat, már nincs hova sietnie. Azt mondták nekem, egy hónap alatt legyen meg a 450 gram és akkor biztos nincs gond. Gondolj bele: Szani ezt már messze túlteljesítette!
Egyébként meg bubának van igaza: úgyis szól, ha éhes!

Visszatérek...

kis.csillag
Kép
kis.csillag

üdv

jó régen nem jártam erre, gondoltam most benézek. remélem mindenki jól van és a kint levő babák száma is növekszik, ahogy jól látom.:)

én tanfolyamra járok, ezerrel tanulok, ami nehéz, mert Ábel ezektől az össze-vissza frontoktól teljesen kivan. néha be kellett vetni esténként a "nyugibogyót" is- ez egy homeopátiás nyugtató kúp.
meg valószínű, hogy jövöget a foga, mert állandóan rágcsálja az öklét, és minden egyebet, ami a keze ügyébe kerül, meg feszt folyik a nyála és bőg rendületlenül, folyik a könnye is, annyira sajnálom.

és baromi nehéz már, 7 kiló már tuti megvan, sajna nem tudom pontosan mennyi, jövő héten megyünk a 4 hó-s oltásra, akkor lesz méricskélés is. eddig havonta hízott egy kilót, elég nagy baba lett belőle.

nálam tej annyi van, hogy épphogy kielégíti a hatalmas étvágyát. bár amennyi tejem volt az elején, hogy még leadni is tudtam, aztán jött egy bazi stresszes időszak, és majdnem elapadt :(
vennem kellett már tápszert max napi 1-2-szeri kiegészítőnek, hogy nehogy hoppon maradjak/jon.
viszont lassacskán áttér már a 4 óránkénti kajálásra.

az este úgy megy, hogy fél 8-kor fürdetés, 8 körül kaja, majd altatás. kb fél 9-ig nagyjából mindig bealszik, és olyan 3-ig nyomatja. (mondjuk ma pont nem) utána 7 körül eszik reggel.

és még mindig kizárólag hason alszik, babakocsiban is max úgy megy a háton alvás, hogy zörgős talajon nyomulunk, mert akkor tuti bealszik. amint megállunk, vagy sima terepre érünk felkel. és csak azt szereti, ha "egyenesen" tartják, mármint, amikor átnéz a váll felett, jó nagyokat tud már nevetni dolgokon, pl a könyvszekrényen, vagy saját magán, ha meglátja magát a tükörben, de a hűtőmágnesek a kedvencei. leszakad a hátam már, annyit álldogállunk már a hűtő előtt. :)

a zenét is imádja, mivel ilyen nehéz, ilyenkor kihasználom, hogy együtt táncikálunk és belecsempészek néhány comb-popó-hasfeszítős gyakorlatot is.

itt van róla két kép, 1 héten belül készültek, az alvós egy iszonyat nagy bőgőroham, visítás után volt, amikor végre bealudt szegényke.
Kép

Kép

Kép

Kép
plömi

kis.csillag
örülök, hogy mindent rendben találtak Mátékánál.
Tudod Dorina nem szeretett anno hason, de sokszor rövid időre tettem hasra, mára már képes 5 percig is egyfolytában pihenés nélkül kinyomnia magát, forgatja közben a fejecskéjét.
Szóval tedd sűrűn hasra Mátét, mégha csak 1-2 percre is, de szoknia kell.

Ma egyik szemem sír, a másik nevet.
Képzeljétek ma hívott a védőnő, hogy nem-e lenne kedvem 5 alkalommal eljárni babamasszázsra. Tökre örültem neki, mert itt ingyen van, ismerős helyen, és amúgy is szerettem volna ilyenre beíratkozni, csak lecsúsztam a fizetési határidővel, mert nem láttam, hogy előre kell az egészet befizetni, nem pedig ott a helyszínen. Szóval a lényeg, hogy május 7-től 5 alkalommal vehetek részt egy ilyen babamasszázson több anyukával együtt.
Ennek nagyon örülök, a rossz és a szomorú az egészben, hogy ma közölte, aki ezt tartja az az a védőnő, aki szeptembertől az én védőnőm lesz. Ugyanis most jön majd vissza a babázásból.
Én annyira meg vagyk ezzel a védőnővel elégedve, úőgy szeretem és most tessék.
Előzmény:
mikor járnom kellett védőnőhöz kaptam egy tőlem 1 évvel fiatalabb védőnőt, akiről kiderült Karácsony előtt fog szülni, így már csak 2 hónapig lesz a védőnőm, majd megkaptam Gabit, a mostani védőnőt, akit megszoktunk, szeretem, mert jófej, jó tanácsokat ad és nem akaratos erre tessék, pár hónapo múlva őt is leváltják :(:(
Kapok egy harmadik védőnőt. Nem akarom:(
Nem lehet esetleg olyat szerintetek, hogy én kérjem had maradhassunk Gabinál?
Bocsi, kicsit hosszúra sikeredtem.

Kép

Kép
buba*

Visszatértem. Pont akkor jött a védőnőnk, és, buba, teljesen átérzem a gondodat a váltással. Én pl váltanék valakire, aki ért ahhoz, amit csinál.
Nagyon aranyos a csajszi, de gyereke és így személyes tapasztalata nincs, viszont csak azokra a kérdésekre válaszol, amik eszembe jutnak, de pl. azokról soha nem jut eszébe semmi más. Bezzeg, mikor elmegy, rám ront még egy csomó kapcsolódó kérdés. Általában listával várom vagy megyek hozzá, de egyik kérdés hozza a másikat.
Valaki írta itt, hogy a szülésfelkészítőn nem javasolják az interneten történő megbeszélését a problémáinknak. De itt legalább ötleteket kapunk, átgondolhatjuk és feltehetjük az alapján a saját kérdésünket!!!! Meg legalább felnőtt társaságban vagyunk :? :shock:
Szóval, buba, csak remélhetjük, hogy a másik is jó lesz, mert szerintem területi illetékesség van. Nálunk a faluban ketten vannak, és mindkettőnek területe van.

Még mindig hőemelkedésem van, és még mindig fáj a cicim. :cry: Borogatás, masszírozás... remélem, rendbejön, mert egyébként hogy lesz tej?!!!

Itt a környéken a védőnő szerint nincs babamasszázs. Körülnézek, hátha mégis találok! Én nem vagyok elég nyugodt ahhoz, hogy én masszírozzam Babát. Sajnos, mert az egy nagyon meghitt dolog. Én is szerettem masszázsra járni!

Megpróbáltam Mátét hasra fektetni ébren. Alapvetően tetszett neki, felemelte a fejét, kinyomta magát, de aztán elkezdett ordítani. Tényleg 1-2 perccel kell kezdeni! Pedig hason szeret aludni!

Plömi, nagyon édes a kisfiad! Hihetetlen, hogy már 4 hónapos.
Megkérdezhetem, mit tanulsz?
Én a nyelvtudásomat kell fejlesszem, amíg itthon vagyok, de egyelőre nincs energiám belekezdeni. Néha megírom valakinek a háziját, de igazán koncentrálva ordítani nincs is időm... :cry:
Ha nagyobb lesz Máté, én is meghirdetem, hogy korrepetálok és együtt tanulok, de elég sok ilyen hirdetést láttam a faluban, úgyhogy nem tudom, van-e esélyem a piacon. Pedig az ilyen együtt tanulások fejlesztik legjobban az embert!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

plömi, nagyon édes Ábel. És mekkora baba. Nem semmi milyen súllyal rendelkezik:)
Ügyes vagy, hogy így össze tudod hangolni a babázást és a tanulást.
Nekem nem menne. Vagyis nem tudom, mert nem próbáltam.
Nekem a napom nagy részét a babázás teszi ki. Meg a fejés és a főzés, meg a takarítás. Szerencsére nekem Dorina nagyon jó baba. A frontokat sem érzi már meg, mint korábban. Este 9-től reggel 7-8-ig alszik.
Tényleg ügyes vagy, hogy még tanulni is van erőd és időd.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok,

Csak egy gyors bekukk: nálam úgy tűnik, alakul a helyzet, ma voltam dokinál és 1-2-3 napot jósolt, 90 %-os biztosnsággal, aztán meglátjuk! Izgulok!!!!!!!! :)

Erika, Anita, megvagytok még, mi újság?

Plömi: iszonyú aranyos Ábel, gyönyörű baba!

Majd még jövök, ha tudok, sziasztok! Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Kriszta, kívánom, hogy minden szép legyen!

Nem panaszként mondom, de szörnyű egy ilyen mellgyulladás! Ne próbáljátok ki! :?
Máté próbál segíteni: ügyesen és nagyon finoman bánik vele. Mint tudjuk, ő a legjobb vákuum! :D Csak nem szopizik sokáig. Kicsit telítődik a gyomra, és már alszik vag nevet rám. Mindkettő édes :D

Szeretnék én képet hozni, Orsi, mert - teljesen ojektíven :wink: 8) - gyönyörű a kisfiam, csak nem tudom produkálni az itteni felbontást :( :evil: :x De próbálkozom a szofver kereséssel!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

hahó

apa vééégre átvette, most jöttünkmeg egy 3 órás sétafikálásból. mindig elmegyünk a párom elé az Örsre és visszasétálunk, sokszor a patakparton.

köszi Ábel nevében is, fúúde jó annak, akinek átalussza az éjszakát a babája, nekem még nincs ilyen szerencsém.:)

amúgy a jogsit tanulom. :] de utána a nyelv jön, ha már itthon vagyok, próbálok kihasználni dolgokat.

viszont amíg most megy a tanfolyam, addig rendeljük az ebédet, hát..őszintén szólva nekem egyelőre nagyon bejön. minimális mosogatnivaló, csak hétvégén kell főzni, nem kell kitalálni, hogy mit főzzek állandóan, ráadásul így eszem húst is néha, mert itthon sosincs, a párom vega.

a takarítás sokszor úgy megy, hogy ha jó kedve van a gyerkőcnek, akkor gyorsan rávadulok a porszívóra, aztán néha hallgatom a hangokat, amíg elvan, addig nyomatom. mostanság kezdett el sikongatni örömében, nagyon cuki. a múltkor végigsikongatta a porszívózást.
de a múltkor vagy 3 hétig a porszívó felé sem tudtam nézni. ilyen is van.:)

meg azóta állandósítottam az orrszívózást, persze nem napi rendszerességgel, csak, ha muszáj, mert nagyon rossz hallgatni, amikor hallom, hogy alig kap levegőt, meg csak szuszog szegény alvás közben.

Kép

Kép
plömi

Sziasztok!

Kis.csillag: jó a farmeros történeted :)
nagyon sajnálom, hogy begyulladt a melled, biztos nagyon fáj :(, azt hittem ez inkább a szoptatás elején lehet
a védőnőkről nekem elég lesúlytóak a tapasztalataim, találkoztam néhánnyal, volt, aki nem mosott kezet (újszülött volt a lányom!), a másik meg sem merte fogni, szinte még közel se mert jönni a gyerekhez :shock: és még sorolhatnám, így én nem bánom, ha hanyagol majd minket
örülök, hogy Mátével minden rendben, jobb, ha megnyugtatják az embert
én a teszveszről töltöttem le képkicsinyítő programot, nagyon tuti, sokat használom

Buba: nagyon édes ez a csajos kép Dorináról :)
én úgy tudom, hogy a védőnők körzetekre vannak osztva és nem lehet választani
hozzánk is a terület jön majd, pedig máshova járunk gyerekorvoshoz

Plömi: nagyon édes Ábel és ügyes vagy, hogy tanulni is tudsz mellette

Kriszta: tényleg izgi :), kívánom, hogy be is jöjjön és minden simán menjen!
én még nem tapasztaltam jelét, hogy közeledne az idő :? , és épp tegnap este határoztam el, hogy nem görcsölök ezen tovább, majd akkor érkezik hozzánk ez a kicsi fiú, amikor itt az ideje, aztán majd lesz valahogy :!:
amúgy nem is olyan kicsi, tegnapi uh szerint: 3248 g :), és minden rendben, ami azért megnyugtató
ha tudsz gyere még! most azt gondolom, hogy úgysem találkozunk bent :(, pedig szép névnapi ajándék lenne holnapra Apának :D

szép estét mindenkinek! megyek virslit főzni :)

Erika

Kép

Kép
lilijudit

kis.csillag
Paint programba betöltöd azt a képet, amit szeretnél ide becsatolni és van egy olyan funkció aminek az a neve a felső soron, hogy Kép, azon belül Nyújtás/Döntés és a felnyíló panelon belül a vízszintes és függőleges adatot beállítod 60-60%-ra és ezt én háromszor megcsinálom és akkor éri el a jó méretet, amit ide be lehet csatolni. Persze előtte más néven elmentem ezt a lekicsinyített képet.
Sajnéllak a mellgyulladással kapcsolatosan. Nem lehet könnyű:(
Várjuk a képet:)

Kép

Kép
buba*

Arra jók a kollégák, hogy segítsenek: program mellé részletes használati utasítást is kaptam + két képet le is gyártott a srác. Szeretjük!
Íme.
Kép beűűűű
Kép mosolyogsz rám

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Én még egyben, sôt, semmi jele a szülésnek, pedig szombatra vagyok kiírva. Úgyhogy szombattól naponta ctg, de semmi jósló. illetve csak sokat keményedek, de nem fáj!

Hát, nagyon nem szeretnék májusra átcsúszni, amúgy szerintem a dokim kedden vagy szerdán úgyis befektet, ahogy ismerem!

Jöjjön már egy erôsebb front, már úgy babáznék!!! :)

Kriszta, úgy irigyellek, jó neked, hogy már itt tartasz. Meg jó lenne majd egy kórterembe kerülni, hogy legyen egy ismerôs arc. Majd beszélek a lánykámmal, hogy készülôdjön kifelé! :)

Megyek pihizni, egész nap úton voltunk!

Anita

„Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog!"

KépKép
fuoco

Plömi: Nagyon jó Ábel! Már tényleg ilyen nagy? :shock: nem semmi!
Bea: Máté és nagyon szép baba! És mennyit nőtt! Meg a haja is! :D A felső kép ismerős, Szani is így szokta kezdeni, aztán úgy folytatja, ahogy valahol fentebb látható. :)
A babamasszázsnál amikor mi voltunk kétszer, ott az oktató védőnő azt mondta, hogy senki babájához nem nyúl, egy játékbabán mutatta a fogásokat, mert azt mondta, hogy igazából nem is szabad ezt idegennek csinálni, anyának vagy apának kell, pont a bennsőségessége miatt. Meglátod, ha elkezded a masszírozást, te is megnyugszol és tök jó lesz! A tej-tápszer keverés bevált? Javult a melled? Nem lehet valami kellemes egy ilyen gyulladás! :(
A képeket photoshop-ban is nagyon egyszerű kicsinyíteni (már akinek megvan a program) Image> image size> ott már be lehet számszerűen állítani, aztán save as és kész. :wink:
Mi tegnap (most már tegnapelőtt) vettünk egy utazóágyat a babaszafariban. Interneten lett megrendelve, megnéztük mi van hozzá, oké. Anyum ment el érte, aztán amikor itthon összeraktuk, akkor derült ki, hogy hiányzik a szúnyogháló. Telefon, elmondjuk, hogy mi van, erre a nő: de hát az nem is jár hozzá. :evil: Akkor miért úgy hirdetik az oldalon???? Direkt azért vettük ezt, mert van hozzá szúnyogháló! Úgyhogy holnap mehetünk vissza reklamálni. :? :evil: Amúgy ezt leszámítva tök jó az ágy! :D

Kép
ahsoka

Sziasztok!

Hogy ezek a babák mennyire cukik! :)
Kristófnak, aki épp egyidős Dorinával, esze ágában sincs még forgolódni (oldalról hátra, hátról oldalra megy neki, és annyi), sőt, egy pár napja a fejét sem emelgeti olyan lelkesen, viszont már 6800 grammos kis sózsák. Olyan kis duci. :)
Az, hogy a fejét sem emelgeti, valószínűleg azért van, mert az elmúlt egy hétben nem sokat tettem hasra. Kórházban voltunk, mert az 5 hetes korban végzett ultrahangon láttak egy bevérzést a mellékveséjén, ami a kontroll idejére nőtt is, pedig fel kellett volna szívódnia. Emiatt felmerült a daganat gyanúja, úgyhogy alaposan kivizsgálták (24 órás gyűjtött vizelet, 2 vérvétel, 4 UH, majd MR), szerencsére bevérzés, minden rendben van vele. Viszont amin keresztül kellett mennie, így, hogy még 3 hónapos sincs, az szerintem még 3 évre is sok. Főleg az altatástól féltem (az MR-t altatásban csinálták), de szerencsére nem volt semmi gondunk. Viszont 12 órán keresztül nem ehetett, és életében nem sírt még ennyit, mint ez idő alatt. :(
A gyerekkórház szörnyű hely. Nem az ellátás miatt, hanem a beteg gyerekek miatt. Viszont engem nagyon meglepett az az alaposság, és odafigyelés, amivel az orvosok kezelik a kis betegeket, én a felnőtt gyógyításban ilyet még nem láttam. Azért nem vágyom vissza...

Melinda

Kép
urbanmelinda

Melinda
Sajnálom, amin keresztül mentetek. Szerencsére minden rendben van Kristófnál és ez most a legfontosabb!!!

Kérdés:
Dorinánál 1-2 napja észrevettem a kicsi arván foltokban ilyen kipirosodást. Korábban is volt ilyen, de elmúlt. Erre azt mondta a védőnő és a gyerekdoki is, hogy ez a tejtől van. Valószinű túl zsíros a tejem.
Ma reggelre már ezek a foltok nem pirosak votlak, hanem mintha kiszáradt volna azon a területen a kicsi arca, és ráadásul ki is karmolta álmában,gondolom viszket neki.
Mos délután elviszema dokinőhöz, mert idegesít, hogy mi ez.
Volt valakinek hasonló tapasztalata????

Kép

Kép
buba*

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?