Sziasztok!
Sajnálom a rossz éjszakákat.
Aki tud, pihizzen egy nagyot délután is.
A betegeskedőknek és derékfájósoknak pedig jobbulást és sok-sok gyógypuszit.
Már Bibarka látom válaszolt, hogy igen-igen, úgy néz ki, mi is tudunk menni abba az oviba és méghozzá a kollégababával, azaz Olivérrel egy csoportba
El sem hiszitek, mennyire örülök, hiszen tavaly óta nagy dilemma volt ez nálunk. Ráadásul az ovi és az óvónénik is teljesen olyanok, amilyenre vágytam. Sőőőőt, mellette van közvetlenül a bölcsi is, általános iskola, két tannyelvű gimnázium
Persze először is a bölcsi miatt örültem, mert hátha így meg lenne oldva, hogy nem kell majd 2 helyre menni a lányokért. Hála a 2 év, lerövidített gyed/gyesnek. Nagyon kemény dió ez az ovi/bölcsi téma már jó ideje és egyszerűen nem is tudom, hogy mi lesz, ha 2 év múlva próbálkozunk majd beadni a csemetéket. Mindenki szeretne visszamenni dolgozni vagy munkát keresni és a gyereket meg nem tudjuk beadni az önkormányzati oviba. Közben meg egyre több magán bölcsi és ovi nyílik horror áron..... Áh, na mindegy. Majd lesz valahogy. Nem is mérgelődöm ezen, mert most az első lépést sikerült megtennünk Bibar segítségével és az esténk nagyon meghatóan telt. Néztük a mi kis "csibénket", aki oviba megy, kilép a "nagy betűs" életbe. Nagyon hamar elszalad az idő.
Barbuss: Sajnálom, hogy Emma rád hozta a frászt és még meg is húztad magad
úgy látszik, hogy ezt egyszer minden gyermek kipróbálja, még a legjobb magatartásúak is.
Nálunk is kb. 1-1,5 hónapja történt meg először. Sosem volt még ilyen, mindig szépen megállt Nóri, ahogy a sarokhoz értünk, sőt jóval a sarok előtt, de a legtöbbször szépen jön mellettem. Azon a bizonyos napon én is gyomorgörcsöt kaptam. Ment-ment motorral és nem akart megállni, jött a sarok, előtte zebra és a zebrán keresztül száguldozó autók.... Borzalmas még leírni is mi zajlott le bennem. Én is kiabáltam, de nem állt meg, alig tudtam utolérni és megragadni Őt. És ahogy írtam SOSEM csinált még ilyet. Majd egy-két napra rá újra megpróbálta, bünti lett a vége, nem tudtam már mást kitalálni, haragudtam rá egész nap és a szobájába küldtem. Azt hiszem felfogta, mert többször bocsánatot kért és megígérte, hogy nem fog többet ilyet csinálni. Azóta szerencsére (le is kopogom) nem volt több ilyen alkalom. Feszegetik a húrt, próbálgatják magukat, kezdenek önállósulni.
Meg tudom érteni teljesen, amin keresztül mentél. Remélem, megtanulták!!
Látom nálatok is totál ugyanaz a helyzet a bölcsivel, ovival kapcsolatosan. Ha van tesó, délben el kell hozni - ha egyáltalán felveszik.... Meg munkáltatói igazolás is sokat számít... Kész csőd az egész. Sokan járnak ide hozzánk Dunakesziről, akkor biztos ezért annyira egységes a rendszer errefelé. És a körzethatárok meg kriminálisak!
Nagyon drukkolok, hogy minden rendben menjen nálatok is a bölcsi terén!
Nem én ajánlottam üdülési csekkes helyet, én az egészségpénztári elszámolást népszerűsítettem
Viszont a 4dultrahang.com - on olvastam korábban erről és tegnap rá is kerestem, hogy valóban elfogadnak ÜCS-et, de ott is csak akkor, ha nem névreszóló.
Így sajna nekem sincs efféle jó ötletem.
Emi: nagyon szuper a szűkítő és tök jó, hogy van fogantyúja is. A miénken nincs és bizony kell, hogy tudjon valamibe kapaszkodni. Emiatt nem érzi Nóri biztonságban magát rajta és nem is nagyon használjuk. Bevallom, már nem is nagyon hiányzik, megszoktuk így. A lényeg, hogy nagyon praktikus és szupi áron vettétek!
Gabi: nagyon szépek voltatok!!! És a rucid is fantasztikus!! Sok-sok szeretettel gratulálok és nagyon sok boldogságot Nektek!
Zsani: sajnálom, hogy még mindig nem vagy annyira jó, de a párod legalább elkísér!
A bővebb folyás előfordulhat. A magzatvíz nem kevés. Ha pedig szivárog, akkor nem csak fekve szivárogna. Én anno pont ezen gondolkodtam, hogy mi van, ha elfolyik, észre fogom-e venni, hogy az az?! És mi van akkor, ha épp pisilés közben?! Így is lett. Kora reggel egy hatalmas pukkanást éreztem, kimentem pisilni és folyt elfolyt a magzatvizem. Megkülönböztetni a pisit és a magzatvizet úgy lehet, hogy nem tudod visszatartani, csak folyik, míg a pisilést meg tudod szakítani.
A bővebb folyás is lehet olyan, mintha bepisiltél volna. Nórival a vége felé mindig így jártam. Akkor mondtam is a dokimnak, azt mondta, hogy természetes.
Freyja: Látszik a képeken, hogy kismami vagy!! Ne butáskodj! Csini vagy!
Bébike: örülök, hogy minden okés! 6 hét fekvés még, hamar el fog szaladni, meglátod. A tanuláshoz pedig kitartás!!!
Velünk egyébként minden okés, nagyon aktív Fló bébi. És amennyire örültem a múltkori vizsgálaton, hogy már nem farfekvésű, úgy azzal a lendülettel el is röppent az öröm. Ugyanis forgolódik a drágám. Nem tudom, hogy ez mennyire normális, hogy ennyiszer megfordul, de szabályosan érzem, hogy mikor bukfencezik át. Így hol lent rugdos, hol fent. Valamelyik nap még a para is rámtört, hogy nehogy rátekeredjen a köldökzsinór, ha ennyit forgolódik, de aztán megnyugtattam magam sok-sok olvasás után, hogy ez biza gyakori és mivel nem lélegeznek a pociban, így nem okoz gondot. ÉS NEM IS FOG! Szülésnél pedig úgyis figyelnek erre. A rosszul végződő tekeredés pedig ritka, ha az arányokat nézzük. És ugye ez kívánság topic, itt mindenkivel minden a legnagyobb rendben lesz!!!!!!!!!!!!
Tegnap pedig olyan édes volt Flóra, mert ezerrel rúgdosta a pocim, éppenséggel felül. Mikor szóltam Apának, hogy nézze meg, akkor mintha lelassította volna a rúgdosást, szépen kinyomta a tappancsát, egy pillanatig ott volt a dudor, majd szépen lassan visszahúzta. Mintha tényleg meg akarta volna magát mutatni Apának
Produkció a javából, ja és Apa lekenyerezése már most beindult ezzel