Sziasztok!
Hát igen én is eltűntem már megint. Minden napra jut valami dolog amit kell csinálni míg Balázs alszik. Most éppen az erkély felmosásán vagyok túl. A székeket és az asztalokat már lemostuk, muskátlikat vettünk a hétvégén,azokat kell még átültetnem. Így szépen lassan megint kivirágzik az erkély és jó időben lehet majd kint ücsörögni és kávézni
.
LKata: csak halkan mondom, gratula
!!!!!!! Szerintem sem aggódj Norbika nem evése miatt. Majd jelez, ha éhes.
Szöszke: ez tök jó, ha esetleg ki tudtok menni Németországba. Olyan szívesen én is kimennék, nemcsak dolgozni, hanem élni is. Anyukám már évek óta kint dolgozik, 4 hét munka után 2 hétig van itthon, ilyenkor van egy váltótársa és ő van ebben az időben a két idős néninél, akikre felügyelni kell.
Szerintem nincs azzal gond, hogy amíg te/ti kint vagytok, itthon ne kapnád a GYED/GYES-t. Az jön automatikusan a számládra, a kutya nem kérdezi, hogy jelenleg hol vagy, itthon vagy külföldön. Csak odakint nem kapnál semmit a német államtól.
Kata84: húú, nagyon jól néz ki a házatok!!!Szépen megcsináltátok belülről. A külső vakolás meg még ráér.
Nagyon vagány Zsebi a nyakkendős képen.
Veronika: ti is átköltöztetek már azóta? A falakat még simán átfestethetitek beköltözés előtt nem?
Ildi: gratula húgodnak!!!Voltatok azóta már nála? Ő melyik kórházban szült? Jó dumája van Lottinak
Tercsimama: de jó, ti is költöztetek!! Családi ház vagy sorház?
Velünk minden okés. Balázs megkapta a bárányhimlő elleni oltásokat és az egyikkel egy időben a 18 hós kötelezőt is.
Méretek: 10,13 kg, 81 cm és 6 fog. Még csak most kezdett kikandikálni a 7. foga.
Balázs is nagyon szereti a gyerektársaságot, nagyon közvetlen a gyerekekkel, meg úgy mindenkivel. Képes idegen embernek az utcán mosolyogva sziát mondani és integetni. A gyerekekhez meg simán odamegy és elkezd dumálni nekik. Szerintem nem lesz gond, ha majd be kell szoktatni az bölcsibe/oviba, de ismerve őt szerintem egy idő után akkor is próbálna megkeresni, hogy anyu-anyu. Lehet, hogy 2 évesen más lenne a helyzet, de nem tervezem visszamenni dolgozni, mert mi is tervezzük a második babát és így nem látom értelmét, hogy visszamenjek dolgozni. Bár jó lenne szülés előtt elköltözni, de párommal nem jutunk dülőre, hogy hova is költözzünk. Én imádom itt a környéket (11.ker), lehet, hogy a megszokás hatalma, de nem szívesen költöznék innen egy peremvárosba. Nem azt mondom, hogy szeretem Bp-et, de ha pl a későbbi munkahely ideköt, akkor nem szeretnék majd másfél órákat eltölteni reggel és este, hogy a céghez eljussak, ill. onnan hazaérjek, és közben meg még a gyereket beadni ill. elhozni az oviból. Sajnálom, hogy nincs még egy plusz szoba a lakásban, mert akkor bizti nem költöznék. Persze azért szívesen laknék egy családi házban vagy sorházban szép kerttel…..
Balázs meg mostanában kezd hisztis lenni. Hol azért mert elfáradt és én cipeljem hazafelé (babakocsit nem vittem, nagy hiba volt) és még ott van a kismotorja is, amit vihetek pluszba. Mert, hogy ő a fenéket nem akar lábra állni és a saját lábán menni. Máskor meg a babakocsiban nem akar megülni, mikor épp pl a DM-ben vásárolok, így kiveszem és kézben viszem, mert különben nem vásárlás lenne a vége. Persze ilyenkor meg az nem tetszik neki, hogy a kezemben van.......És persze ennek hangot is ad.
De itthon is többször eltörik a mécses és hisztizni kezd, ha nem csinálhatja azt, amit épp akarna.
Balázs is mostanában elég sok új szót tanult. Amiket mostanában tanult az a cica, autó,ajtó, bika és nagyon vicces, de van, hogy ki tudja mondani a tűzoltó szót
Németül a Gurke, Blume szavakat tudja mondani. De vannak kifejezések, amit más biztos, hogy nem ért, de én tudom, hogy mit akar mondani, pl a Schnecke (csiga) az "aka" neki, vagy a Jacke(kabát) az "áki". Ilyenek a magyar szavaknál is vannak, hogy az ő általa kimondott kifejezés nem is hasonlít az eredeti szóra, pl a villamos az "giga" neki. Akárhányszor elmondom hogy az villamos, neki az akkor is giga. Még ha nem is lát éppen egyet, de én megkérdezem, hogy mi a villamos, akkor is giga-t mond. Meg a busz az neki ádájé vagy valami ilyesmi.
LKata, írtad, hogy nálatok is van csiri-biri torna. Mi voltunk múlt héten. Balázs nagyon élvezte. Meg is jegyezte a foglalkozást tartó nő, hogy hihetetlen milyen belevaló gyerek. Mondta, hogy a legtöbb gyerek az első alkalommal megszeppenve szokott ott ülni, Balázs viszont hozta a formáját, ugrabugrált, csinált majdnem mindent amit épp kellett, pl egy gyerekdalnál mutatja a nőci, hogy pl mit kell csinálni a kezünkkel, lábunkkal, tehát nem ülve énekelünk, hanem mozgunk is közben. Balázs egy pillanatig sem állt meg. De nem csak éneklés van, hanem előpakoltunk játékokat, pl libikóka, labda, stb. A csiri-biri honlapján (
http://www.csiri-biri.hu/) van egy rövid videó erről a tornáról a "Mi a csiribiri babatorna?" link alatt. Kicsit drágállom, mert 1200 Ft egy alkalom, ez kb 45 perces, de ha belegondolok, elég sok mindent csináltunk ez idő alatt, szerintem megyünk holnap is.
Éva, te kérdezted ha jól emlékszem, hogy szoptat e még valaki. Én már csak este. De úgy érzem, hogy erről nehéz lesz leszoktatni. Anno a többi szopialkalmaknál nem háborgott, ha elmaradt, így szépen észrevétlenül jutottunk oda, hogy már csak este van szopi. Fürdés/felöltöztetés után már fogja az ágyon a kispárnát amit ő alá teszek az ölemben, nyújta felém és mondja, hogy cici. Egyik este poénból mondtam neki, hogy mostantól kezdve nincs cici, ajjjajjj, de elkezdett hisztizni és követelte a cicit……