Sziasztok!
Még nem szülök
sőt, egyre biztosabb vagyok benne, hogy túllépjük megint a terminust. Na sebaj
legalább találkozom a dokival, és beszélek vele.
Szecs, majd mesélj, hogy mi volt a másik diabetológián!
Fertőtlenítés: hát az szerintem is teljesen felesleges
Amíg mondjuk nem esett le a köldökcsonkja, addig vasalgattam a bodykat, amik hozzáértek a hasához, meg nem is tudom, talán két hónapig a férjem lelkesen vasalgatta a tetra pelusokat, amiket a feje alá tettünk, de ennyi. Én bízom abba, hogy a mosógép és a mosószer eltávolítja a koszt, öblítőnek pedig egy löttyintés ecetet használok csak, az meg eltávolítja az esetleges mosószermaradványokat a ruhából, és kész. Mi lebomló, ökomosószert használunk, teljesen jó. Babának egyébként sem kellene 'rendes' öblítőt használni, mert az megtapad a ruha szálain, és a kis érzékeny bőrüknek nem biztos, hogy jó.
Anytejes kakira még jó a DMes Gallseife folttisztító szappan, óccsó és az is kiviszi frissen (mi mosható pelenkát használunk, illetve most szünet van Samunál, de ha meglesz kistesó, akkor megint úgyis az lesz mindenkinek, és csak néhány halvány foltunk maradt meg, de az is csak már hozzátáplálós időszakból) Frissen a legtöbb gyümölcsfoltot is kiveszi, a hozzátáplálás elején ez nagyon jól jön
Ja, meg akartam mondani: az anyatejnek sokkal nagyobb ám a tápértéke, mint az almának, nem fog hirtelen hízni a gyerek, ha elkezd ezt-azt kóstolgatni az anyatej rovására
ha meg ennyit mozog, akkor pláne nem. No para, ha éhes, eszik, Samu 1-1 kilót hízott az első 4 hónapban, aztán hirtelen átállt 20-25 dekára, mert annyit mozgott. Én örültem, mert 4 hósan már 8 kiló volt, fene se akarta, hogy 20 kilós legyen 1 évesen
de szerintem azóta is normális a súlya
Használjátok ki a szép napot!
Lívia