Új privát üzeneted érkezett!

Vanda: mert elindítottuk az örökbefogadást és ahhoz még mindíg muszáj a papír. A fakanálon kívül minden megvan, de mintha unnák. :shock: A kukucsolás az úgy megy, hogy mondom, hogy kukucs és a Hanga betakarja az arcát, én meg "megtalálom". :wink:

T-pk: tényleg ritka.

Én szívesen lettem volna kötőjeles, de a mi vezetékneveink nem passzolnak sehogy sem, így a gyerekek sem lehettek volna és az anyakönyvvezetőnél amikor kérdezték a leendő gyermekeink vezetéknevét, akkor szólalt meg egyetlen egyszer a párom. Naná, hogy a sajátját mondta! De olyan határozottan, hogy belőlem kitört a nevetés.

Reunion: óóóóó, ilyen elvárásaim nekem is szoktak lenni, de hamar leszokik ám róla az ember! :lol: Csúnyán hangzik ez a bukás. Szerintem ne hagyd annyiban és vizsgáltasd ki.

Hanga megeszi a répát! :D De rájöttem, hogy hogyan kell őt kanállal etetni! Nem lehet ám a szájába kanalazni, hanem oda kell tartani a szája elé, ő meg lecumizza róla, mintha cumi lenne. És közben legalább 2 ujja a szájában van. :lol:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Én is úgy lettem né,hogy megtartottam a saját nevem is,tehát nyulaszné nyúl krisztina :lol: Csak nem bírom megszokni :roll:

Timi,nekem nagyon szerették,ha egyiket a kezemben fogtam hasalva,és zsuppoltunk a másik felé.Persze ez nem egy órás játék,mert leszakad a kezem egy idő után :lol:
Ja,ilyenkor még erős a szopóreflex,azért is tolja ki a kanalat,meg bármi mást,ha bedugod a szájába.De ha így megy,hát egyen.Enyémek nem ették a körtét.

T-pk,azért vagy te T-pk :lol:

Szerintetek nem gáz,ha van olyan nap,amikor kimarad a főzelék,és helyette táp van?Mondjuk csak ma lenne,mert a dokihoz hogy megyünk,Balázs meg újabban elég carul eszi megint a főziket,és inkább tápot adnék,hogy biztos ne legyen éhes :roll:
Vendég
 


Nyulasz: ja, a zsuppolástól nekem is leszakad a karom. Holnap megtudom mennyi a súlyuk, mert megyünk fejl.neuróra.

Én is akartam már hasonlót kérdezni, mint Nyulasz! Pl. holnap megyünk rendelőbe, ott velük még nem hiszem, hogy meg tudom oldani a gyümi-evést, főleg, hogy táp is kell utána. Így nem gond, ha csak tápot kapnak? Nem fognak ettől összezavarodni?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 

 
 

Timi!
Így már értem. Nem elég közjegyzői papír arról, hogy együtt éltek? Nekünk a lombiknál azt kellett prezentálni.

És nem gond, ha csak tápot kapnak, tuti nem fogja őket megkutyulni. Ha nagyon olyan helyre megyünk, ahol nem lesz mód kanalazni, én még most is letudom táppal... :D
vovanda
 
 


Vanda, né semmiképp nem akartam lenni, saját nevem férjeméért nem voltam hajlandó elhagyni (enyém ritka, övé uncsi :lol: ), így maradt a kötőjeles nekem is. De egyetértek, nem a papír számít. A megelőlehező szocpolnak viszont igen, és az építkezésnél nem jött rosszul 2,4 millió gratisz :wink:
Dani szemére hogy derült fény? Nem erős ez ilyen kis korban? Neked 7-es volt? :shock:

Timi, gondolok Rád este, ügyes légy. De jó fejek a lányaid, biztos simán fog menni. Majd azért gyere és számolj be. Nekünk is abébitornázó jött be. Mai napig bohóckodnak néha vele, mert 10 féle zenét nyom, villog, különböző gombokat lehet püfölni rajta, feküdni lehett alatta, lábbal rugdosni, megindítani a zenét úgy is. Szóval imádták. Plusz folytonosra lehetett a dalokat tenni, így amikor már ők készen voltak menetre, én meg még pakolásztam, tök jól elvoltak alatta, elnézegettek, elhallgatták a zenebonát.
Hangához gratula! Minden babának más a titka, és mi zsenik vagyunk, hogy meg tudjuk fejteni :lol: :wink:

Babusok, KÖSZÖNÖM!!! Több, mint vártam.

Nyuszikám, Te mikor lettél né? Hisz akkor már "ismertük" egymást. Én miért nem emlékszem eme fontos momentumra? Vagy titokban tartottad előttünk? Ejnye! (nekem vagy Neked)
Szülinapra, hogy teljes legyen a Paradicsom, homokozót is kapnak a nagyszülőktől. Kész játszótér lesz a kertben.
Folyt köv, megjött a doki. Lányok alszanak :x

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Hmmmm érdekes ez a -né kérdés. Én kifejezetten szerettem volna felvenni a férjem nevét. És nekem nem gond, hogy a "tulajdona" vagyok, mert ő is az enyém annyira, még ha nevében nincs is erre utaló jel. Egyébként lettem volna én kötőjeles is, de akkor még nem lépett hatályba az a törvény,a mi ezt megengedte. Én így lettem né, mert meg akartam tartani apámtól kapott nevemet is... Ennyi a mi történetünk.
Mellesleg biblikusan én uramnak tartom a férjemet! Szerintem nincs ebben semmi gáz! Valahogy így van abban a drága könyvben, hogy az asszony feje a férj, és ugye mindkettőjük Ura az Isten. Persze az is benne van, hogy a férjnek szeretnie és tisztelnie kell a feleségét, úgy ahogy Jézus is, akár életét adva - jelen esetben a nejéért. No persze sok házasság sajnos nem így működik :(

Amúgy rémes éjszakánk volt megint. Elég nyügik a srácok. Inkább Bálint. Kapott egy kis papaverinát. Olyan mintha görcsölne a hasa :( Most alszanak, a lányok meg kint vannak mamával.

Kata
labkat
 
 


Kata, sajnálom az éjszakát, reméljük a mai jobb lesz.

Én 5 óta fenn vagyok, mert drága Emmám akkor kezdte a műsort, majd mire épp leraktam, Míra ébredt szokásos fél7-es időpontjában. Még reggeli után azért picit tudtam altatni, de édekevés a bódogsághoz. Most meg szétszakad a fejem. Gondolom a fáradság.

Szóaval Nyuszi, nagyon át tudom érezni a mérgelődésedet Noémivel, engem is a méreg tud megenni, mikor Míra szívat kaják közben. Már a feje teteje is kajás, a füle, a homloka, tejpépen át nézi a világot, úgy kicsapja a kanalat a kezemből és keni szét magán. Ááááááááááááá, nehogy meg kelljen enni, még a végén elmúlik az éhsége, és be kell fejeznie a "mammá"-zást.
Balászról várjuk a híreket!
Orrszívó porszívó; Míra nagyon okosan tartja a fejét, tűri, de Emmának szinte felesleges küzdelem, mert úgy felhergeli magát és olyan ordításba kezd, hogy ott tartunk orrtelítettség szempontjából, mintha nem is csináltunk volna semmit. Most a doki mondta, hogy cseppentsek napi 3x Nasivint, mert középfül-gyulladás lehet belőle. Na ez a másik kedvenc. Mi lesz itt? Kihivják a gyivit, ha én ezt naponta 3x eljátszom Emmával :shock:
Nem hívtam anyóst, túléltük a napot, tényleg úgy van, ahogy Timi írta egyszer, hogy tekintettel vannak arra, hogy egyedül vagyok velük. Aranyosak voltak, jó fejek, jókedvűek a helyzethez képest. Most is játszanak egyedül, egymással. :)

Reunion, ne bánd, hagyd csak őket megtanulni egyedül lenni, ellenni. Könnyebb lesz később is. Ne legyen lelkiismeretfurdalásod. Szólnak, ha hiányuk van. Leszel Te eleget velük amúgy is, hidd el nekem. Lesz, hogy mozdulni sem hagynak maguk mellől :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Vanda: lombiknál mikor kezdtük még mi is közjegyzőit adtunk le, nem akartuk összeházasodni, de túl hosszú volt a mi kálváriánk és már csak az örökbebabában hittünk, ott viszont még ragaszkodnak a formalitáshoz. Így jártam. :D

Megnyugodtam, holnap tápos napunk lesz! :D

Törpi: köszi! Hát én nem érzem magam zseninek, most is bizonyította Hanga, hogy nem értem én mit akarnak néha! Uzsira ma táp volt, 170-et benyomtak fejenként és Hanga nyüszített ahogy leraktam, nem értette, forgattam, különböző játékokat adtam neki, nem segített, aztán csináltam egy kis tápot és benyomott még 40-et. Most itt matat az ölemben és attól tartok, hogy még mindíg enne. :shock:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Nyuszi, szerintem egy nap nem gáz, ha tápot kapnak ebédre, bár lehet, hogy hamarabb éhesek lesznek utána, mint főzi után. De asszem Noémi nem lesz ellene :wink:

Timi, vannak ilyen alkalmak. Néha a megszokott sem elég. Néha meg azon szitkozódunk, hogy miért nem eszik ez a gyerek :evil:
Örökbefogadást indítottatok már? :shock: Hát nem lehetett kis kálvária mögöttetek. Amúgy ez nehéz döntés volt, vagy természetesen jött, hogyha nem lehet saját, akkor örökbefogadtok? Bocs, hogy ilyeneket kérdezek, de mikor először kimondták rám a lombikot, rajtam is átfutott a 'mi lesz ha az 5.-re sem sikerül' kérdés. Szerencsére nekünk "könnyen" jöttek a lányok, de asszem én sem zárkóztam volna el az örökbefogadástól.
Lehet, hogy a kezdet kezdetén írtad, hogyan sikerültek a szuper csajaid végülis, de restellkedve vallom be, hogy nem emlékszem. Felfrissíted a memóriámat?

Lányok, tényleg nagyon gáz vagyok, hogy ilyen fontos dolgokra nem emlékszem. Pedig szoktam figyelni, sőt, kimondottan figyelmes, empatikus ember hírében állok a baráti körben. Mi történt velem? :oops: :? :? :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi!
Na ja, 2 milláért elgondolkodnék... :P De a nevem marad, már csak szakma miatt is. A szüleim megyén belül elég ismertek szakmai berkekben, olykor-olykor nem árt meg, ha bemutatkozás után már mondják is, hogy jaaa, a lánya... :P :lol:
Danit azért tudtuk, mert vittük. Egyrészt korák, másrészt elvileg 1 évesen minden babát vinni kell szemészeti szűrésre. Ennyit mértek, ennyit kap. Én szívtam anno, ugye minket még nem néztek pici korban, 4 éves koromra tropa lett a szemem. Csodaszámba ment, hogy mennyit javult.

Kata!
Én már csak ilyen lökött, feminista-ateista dög vagyok. :D

Édes kicsi tündérlányok étkezési szokásaikban meglepő módon hasonlítanak az ÉN édes kicsi tündérlányomra. Majd lefotózom egyszer a kisasszonyt sütőtökös hajjal... :lol:
vovanda
 
 


Törpi: szerintem majd priviben leírom részletesen, ha érdekel, röviden csak annyi, hogy én később értem meg az örökbefogadásra, mint párom, holott én vagyok, aki miatt lombikozni kellett. 2,5 inszemináció, 5 lombik-stimu, ebből 4 beültetés, amiből az első 6 hetes vetéléssel ért véget, aztán még 2 sikertelen közben indult az örökbefogadás. Aztán belém bújt a kisördög és egy becsületkörös lombikra rávettem a páromat és itt vannak a lányok.
Ja, és szerintem nem írtam én itt meg eddíg, hogy hogyan jöttek a lányok, úgyhogy nem te vagy feledékeny! :wink:

Vanda: Hanga tegnap a banános tejpéptől ragadt tetőtől talpig, jól be is áztattuk este a kádba. :lol: De a sütőtökös verziót is ismerem már, na meg a répásat.

Lányaim tündérek voltak, miután Hanga duplán beuzsizott be is aludt Alexával együtt, én meg ellopóztam tusolni, hajat mosni. Aztán már ébredtek is, mert Alexának születésétől beépített radrja van, ahogy összehabozom magam a zuhanyban, egyből elkezd hiányolni (ha apa itthon van, akkor is) DE engedte, hogy megszárítsam a hajam, mert tündérien elvoltak a hordozóban addíg. :D
Viszont a vacsinál kicsikét szivattak, mert mindketten ölben akartak enni-Alexát hordozóban kitámasztott cumisüveggel szoktam "etetni", Hanga kizárólag kézben hajlandó enni-mindketten vigyorogtak, Alexa dumált, Hanga énekelt és nem ettek. Na, kicsit játszottunk, de már mindenki jóllakva az ágyában álmodik! :D

És mára eldugulok.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Vanda, én is szeretnék ilyen névvel rendelkezni :wink: Köszönöm az infót, viszem a lányokat akkor szemészetre én is.
Kérdezni akartalak, amikor még csak pépeset ettek a gyerkőcök, vacsira is főzeléket adtál nekik? És mi volt az uzsi? Kicsit uncsinak érzem már a mi menünket, azért kérdezlek. Képet várom Rékáról :lol:

Timi, szép befejezése a napnak :wink: Ügyes voltál, le a kalappal. Szívesen olvasok Rólatok, a Ti történetetekről, persze csak ha nem veszed tolakodásnak, és nem zaklat fel.

Megyek én is dugulni :lol: :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


De legalább a ti lányaitok esznek :roll:
Jázmin semmit nem hajlandó enni, csak szopni, már az őrületbe kerget a kisasszony... :? :evil: nem tudom mit tehetnék vele

t-pk
 
 


T-pk: ne aggodj, idövel el fogja fogadni, mi is sokat "szenvedtünk", nálunk egyik Csajszi sem akarta a kanalazást, kb. 3 hónap kellett, h megegyenek 1 "adagot", de azóta esznek :wink: koppkopp (kivéve amikor nem de akkor vmi front tuti van :lol: )

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Timi!
Nem semmi sztori. Jó, hogy így kitartottatok!

Törpi!
A mi menünk sem túl változatos, de ez nem baj, általában szeretik a megszokott dolgokat.
Uzsira joghurt vagy gyümölcs megy, amikor még pépeztünk, akkor 5 körül (nálunk a "nagyok" akkor vacsiznak) vagy kaptak délről maradt főzeléket, vagy valami üvegest, de nem sokat, mert a mai napig lemegy 2 deci táp elalvás előtt (7 körül). Így nincs túlevés, és nem is maradnak éhesek.
Fotózva nincs a kismalac, de majd pótolom... :D

T-pk!
Anyatejes babáknál gyakori, hogy nehezen fogadják el a kanalast. Nyugi, bele fog jönni!
vovanda
 
 


Bocsi, hogy csak most reagálok, de nem volt semmire időm. Tegnap voltunk csipő UH-n és minden rendben van. Mivel tornáztattam Zitát, így nem találtak már semmit.

Móni! Tényleg kiegyensúlyozottabb voltam/vagyok, de még mindig vannak nehéz napjaink, mint mindenki másnak. :-)

T-pk! Nagyon tetszik a hintátok! Nem eladó esetleg? Ma megvesszük Nyulaszét és még szerdán is veszünk egyet.

Nyulasz! Köszi a hintát, apa ma megy érte. Noémi tündéri!

Vanda! A hordozóban nem szeretem őket sokáig ültetni, viszont ezek a hinták dönthetőek.

Törpi! Karám nagyon tetszik, én is ilyet kell, hogy szerezzek majd. A hintátok csúcsszuper.

Reunion! Nekem a Hauck tetszik, de nekünk PP van és az is szuper márka, csak kicsit nehéz (mármint a miénk).

Kata! Adamot megnéztem és találtam ikresben hasonlót. Még futok néhány kört.

http://teszvesz.hu/item987537870_hinta_ ... onbol.html

Kép
tigriske1978
 
 


Kíváncsi vagyok a véleményetekre az álometetésről. Többen javasolták, hogy fürcsi+etetés 7-9 között és 11 körül még vegyem ki a lányokat és etessem meg őket, így alszanak majd reggelig.
Most csak egyszer kelnek enni (szerintem ez jó eredmény), de utána sokszor sírnak fel. Az első etetésig általában csönd van.

Kép
tigriske1978
 
 


sziasztok,
csak pár sort,mert a délelöttöt elvásárolgattam,szóval Balázzsal nincs nagy gond,valószínű egy kis hörgőszűkűlet,ami miatt terheléskor sipolni kezd,1-1.5 éves korig normális,és ha nincs köhögés a sípolással,akkor nem kell ventolint fújni.

bocsi,moszt erre futotta.
Vendég
 


Én is gyorsan. Fejlődés neurológia kipipálva! Nincs korrigált kor, mindketten azt tudják, amit 5 hónaposan tudni kell. Alexa talán még előbbre is van egy hajszállal. :shock: Ennyit arról, hogy koraszülöttek voltunk! :D Augusztusra visszakért minket egy utolsó kontrollra, szerinte többet nem fogunk találkozni! Éljen-éljen! :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi!
Mázlisták! Nekünk még májusban menni kell, sőt, szerintem még utána is.

Tigris!
Álometetés: a naggyal nem jött be, az ikrekkel nem is próbáltam.
vovanda
 
 


Timi!
Ti mennyire születtetek? Mi 35+3, de minket a kutya sem küldött sehova, pedig már elmúltak 6 hósak és még nem forognak :roll: :roll: :roll: Feltámaszkodást is 5 hónaposan produkálták.

Tündi
Kép
Kép
_manó
 
 


Tigriske, sosem próbáltam az álometetést, nem tudok érdemleges tanácsot adni :? Három hinta? De jól fog kinézni :lol: Majd rakj fel képet róluk!

Vanda, nyugi, minket is három havonta rángatnak vissza a kórházba, bár semmi teteje sincsen. Ugyanazt a három mozdulatot csinálják, mint a gyerekorvosunk (ő sem viszi túlzásba a vizsgálatokat :evil: ), illetve megkérdezik, miket csinálnak. Én már legutóbb is mondtam a drnőnek, hogy nem kívánok ezért többet jönni, de még kialkudott egy utolsó, egy éves kori találkozót. Aztán többet soha nem szeretnék menni oda!

Timi, szép eredmények, ügyesek a csajok!

Nyuszi, tegnap én is rákérdeztem a dokinál, mi ez a sípolás (ő gyerek-allergológus is egyben), épp produkálta Emma néha, és ugyanezeket a dolgokat mondta el, amiket Te most leírtál Balázs kapcsán. Remélem valóban csak ennyi lesz, de ha már ketten mondják ugyanazt, talán nem fals diagnózis.

Ma persze újra felhívtam a dokit, csakhogy az őrületbe kergessem, de semmi használhatót nem mondott. A gondom az, hogy Míra a torkát zavaró slejmtől (bocs mindenkitől, remélem nem kaja közben olvas) olyan köhögőrohamokat kap, hogy elkezd egy idő után öklendezni, és hiába csitítgatom a vége mindig az, hogy kiküldi az egész kaját két-három részletben. Tegnap a vacsit, majd egy órával lefekvés után a tápszert is. Ennek ellenére reggel hétig aludt, de hát nem gondolnám, hogy ez olyan jó neki. Ja, doki tanácsa annyi volt, hogy tartsam tisztán a nóziját. Hát azt teszem egész nap, erre panasz nem lehet. Akkor?????? :shock: Úgy sajnálom szegényt, úgy kétségbe esik, hogy mi történik vele. Aztán persze vígan játszik tovább bogaram :) :(

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Manó: 34+4-re születtek 2380 és 1830-al. Hanga nagyon beteg lett, lélegeztették, altatták 1 hétig, az emésztése is nagyon nehezen indult be, aztán amikor kikerült az inkubátorból sokáig alig volt valamicske izomtónusa. Alexa meg mini volt, de őt csak azért hívják vissza, mert Hangát akarják látni. A mi kórházunkban ennyire nem szedik szét az ikreket, viszont ennyire ragaszkodnak ahhoz, hogy 1 éves korukig nyomon kövessék őket, akkor is, ha rendben vannak. Inkább ez, minthogy valami gond legyen! Egyébként az enyémek már nagyon régóta tenyéren nyomják ki magukat.Ez már ha jól emlékszem 3 hónaposan is ment gyönyörűen.

Ja, és egyet kért a főo. Ne egyenek pépeket. Se tejpép, se gabona, inkább sok-sok főzelék, mert nagyon kis husisok, Hanga meg hízásra hajlamos alkat egyébként is. :lol:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi,fejlődésneuro :D :D :D nagyon ügyik a csajok!Mi nem voltunk,azért kiváncsi lennék mi le vagyunk e maradva.Azt hittem már ülnünk kéne,erre olvasom,hogy 8-10 hónap között :shock: na,és mennyi a súlyuk?

Törpi,hát lehet én nem írtam nektek az esküvőt :oops: 32 hetesen bevillant,hogy vagy apaságit,vagy esküvőt,de gyorsan :lol: Aztán lett egy kéttanus 5 perces esküvőnk a következő héten :lol:
Noémi is rettentően sír az orrszívástól,én odakészítem a vizét,és utána sokat iszik.Szerintem azért szívjad,a sírástól nem telik meg úgy,azért több kijön a szívásnál.
Memóriám nekem is nulla :shock: azért a tegnapot nem felejtetted el,ugye? :D

Tigriske,hát én sosem próbáltam.Ha aludtak,én nem vettem ki enni őket,bár Balázs bír félig szunyálva enni,Noémi nem,mert akkor ugyan szívja,de olyan gyengén,hogy nem jön semmi.Szuper,hogy nincs gond :D
Várjuk apát :wink:

T-pk,nálunk Noémi volt ilyen.Még szuper,hogy van tejed.Nekem cici után nem fogadta el az üveget,ezért cici elött adtam,megevett valamennyit,csak amennyi épp elég volt,hogy ne haljon éhen,kb 30-40 mili,aztán kilökte a cumit.Cicit viszont kérte.Nem egyszerű,az biztos. :(

Tegnap el kellett mesélni a betegségünket a dokinak,majd vetkőzetetem Balázst,erre a doki:látom az étvágyával nincs baj :lol: :lol: :lol:
Aztán kérdezi,hogy tesó nem sípol-e,mondjuk nem,ő viszont nem eszik,vele gasztróra járunk :lol: :lol: :lol:


ezt meg Noémi írja nektek:gfgfgjklkjnkj nbnmkéápél :lol:

ennyit engedtwm,mielött elszáll az egész...ja,ma nyügi nagyon :?
Vendég
 


na de egyszerre írtunk :lol:

Törpi,ilyen hányás volt nálunk is a köhögésnél :( szegénykém,gyógypuszik mennek!
Én bízom benne,hogy kinövik a sípolást.Azt mondta nem elég erős a porc,és mintha egy locsolócső össze lenne nyomódva,és ott turbulencia keletkezik.

Timi,az jó,ha figyelnek rátok!
Vendég
 


De eladó a hinta, mert amióta megvan a karám nem ültek benn a lányok.
Tigriske írtam privit...

t-pk
 
 


t-pk, elfelejtettem írni, megnyugtatásodra, egy ismerősöm kislánya 8 hónaposan sem volt hajlandó, csak és kizárólag szopizni, kb.9-10 hónaposan kezdte el eszegetni a gyümit, de akkor is nagyon kis adagokban, továbbra sem az volt a fő táplálék. Lassan talán Ti is bele lendültök és Jázmin is rákap az ízekre. De megértelek, elég dühítő tud lenni, ha csak szórakozik veled.

Noémi, köszönjük, a csajok biztos értik :lol: :lol: :lol: :lol:
Nyuszi, utólag akkor engedd meg, hogy szívből gratuláljak!

Timi, emlékeztem, hogy komoly gondok voltak az elején, de ennyire részletesen nem ugrott be. Az viszont biztos, hogy Hanga pocija ezért a kezdeti zökkenős indulásért nem érett még a kajákra. De azt honnan tudja megmondani valaki, hogy 5 hónaposan milyen lesz majd nagykorában? :shock: Én olyan dagi voltam egy éves koromig, hogy nagyapám könyörgött anyumnak, hogy ne estessen annyit (mert persze az úgy megy :lol: :lol: :lol: ). Most meg a legkevésbé sem lehet rám mondani, hogy telt vagyok :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi: na ez jó kérdés, de mi sem vagyunk sajna gizda alkatúak párommal, sőt az ő családja kimondottan kövér.

Hanga 6950g, Alexa 6450g Egy hónap alatt Alexa 500, Hanga 600 g-ot hízott, de most nyúlottak is sokat.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


sziasztok

Lányok a sinlacot hogy szokták elkezdeni a babák?? milyen mennyiségben, cumival vagy kanállal, simán vagy gyümölccsel, önálló étkezés vagy 2 evés között, és ha önálló étkezés akkor mikor szokás este is??

És szokás nem HA tápszert adni 4 hós kortól??? illetve akkortól már meg lehet próbálni????????

Móni
KépKép
reunion
 
 


Sziasztok!

Akkor még nem próbálom ki az álometetést.

Timi! Szuper! Mi is holnap megyünk.

Nyulasz! Köszi a hintát! Szupi! Majd dobok képet. A férjem szerint tündériek a babák.

Kép
tigriske1978
 
 


Sziasztok!

Ma megyünk dokihoz, kiváncsi vagyok végre megkapják e a srácok a három hós oltást. Ugyanis köhögnek megint :(
Vera is náthás!

A mai kérdésem: Volt valakinek a fiának, vagy fiainak vízsérves heréje? Elvileg a srácoknak az, és a dokink azt mondta, nem kell vele foglalkozni, el fog múlni. Bálint egyik heréje így kisebb is, mint a másik, de mindkettőre azt mondta a doki, hogy vízsérves. :( Tényleg kinövik, vagy kell ezzel valamit kezdeni?
Másrészt Bálintnál múltkor hallottak némi szívzörejt. Majd el kell mennünk kardiológushoz. Valakinél mintha lett volna hasonló. ???

Törpi: én is kifejezetten figyelmes ember hírében álltam :( De a gyerekek óta alig tudok másra figyelni. Legutóbb egy ismerős gyerekének a nevét többször is eltévesztettem :shock: :(

Kata
labkat
 
 


Kata!
Nálam mind a 3 gyereknek köldöksérve volt. Általában ilyen pici korban a sérv problémákat nem piszkálják, nagy százalékban 1 éves korra kinövik. Nem kell vele csinálni semmit, doki néha nézzen rá.

Zörej: Rékának volt. Kamrafal záródásának hiánya okozta (köznyelvben. lyukas volt a szíve). Tennivaló nem volt, fél éves korára záródott.
Kardiológián EKG-t és szív-UH-t fognak csinálni, mindenképp legyen addigra tuti módszered, amivel nem sír a gyerek, ordító babát nem lehet vizsgálni.
vovanda
 
 


Kata: nálunk volt szívzörej, ami az átmeneti vérszegénységtől volt, de már elmúlt. Mi is voltunk kardiológián, szív uh-n is.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sziasztok!

Tigriske,használjátok egészséggel!Remélem ők is annyira szeretni fogják,mint mi :D A jatsszvelem.hu-n van telefonszám is,meg cím,asszem a 13.kerületben vannak,ha valami baj lenne vele,de remélem nem lesz.Az elem nem tudom mennyire jó még benne,de sokáig bírja,mi egyszer tettünk bele amikor megvettük,meg egyszer cseréltük.
Akartam már kédezni,és persze tegnap a férjedtől is elfelejtettem,hogy mi lett a kutyussal? :roll:

Kata,sajnos én nem tudok válaszolni.Sajnálom a betegséget,elvileg akkor nem oltanak :roll: Térded?

Reunion,én simán adtam nekik a sinlacot,kanállal.De tehetsz majd bele gyümit is.
Úgy,ahogy a dobozon írja,150 vízhez 5 kanállal,csak legyen jó meleg a víz,elég csomós szokott lenni,sokáig kevergetem.Mi uzsira esszük,elvileg egy teljes értékű kaja,de nekünk pont egy ilyen éljük túl a fürdésig étkezés,ezért csak fél adagokat esznek.
A nem HA-s tápról engem lebeszéltek,unokatesómék csinálják a svábhegyi allergológiát,és ő úgy tapasztalta,rengeteg gyereknél okoznak gondot.Mi is akartunk váltani,mert anyagilag nem mindegy,de aztán nem mertünk.

Timi,milyen jól együtt haladnak a csajok :D Szép súlyok :lol:

Törpi,köszönöm a gratulációt :lol: Jobban vagytok?

Szerintetek ebből lesz az ülés?

Kép

Ja,és a múltkor lejjebb raktuk az ágyukat,szerintetek elég,vagy tegyük teljesen le?Ma Bazsi feltérdelt :roll:

Kép
Vendég
 


Tigriske :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép


többiektől bocsi 8)
Vendég
 


Nyuszi, Míránál mi is két lépcsőben tettük le kb. 1 hét különbséggel, Emmánál már azonnal lekerült a legalsóbb szintre. Nekem Míra már 8 hónaposan állt, nem hinném, hogy Balázsnak sok van már hátra a térdelésből való felálláshoz.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Nyuszi!
Le azzal az ággyal! :D
vovanda
 
 


Szívzörejnél olvastam én is a vérszegénységet, mint okot. A srácoknak mondták is, hogy vérszegények, ha egészségesek leszünk, kell majd szedni vasat is. De most ugye megint köhögnek :(

Meglátjuk mit mond a doki!

Rendetlen csajok nem alszanak :x :x :x Folyton dumálnak. De hát ez vár rám, anyu kórházba megy kezelésekre, félévente szükséges, hogy ne rosszabbodjon az állapota! Aztán apukám is megy, de anyu a nagyobb veszteség! Jobb ha megszokom, hogy négy gyerekem van, akik csak rám maradnak... :lol:

Térdem kék és sebes. De nem vészes. Csak ha térdelek, és elfelejtem, akkor nem valami jó!

Kata
labkat
 
 


Nyulasz: azta! Szerintem már le is raktátok teljeset azt az ágyat! :wink: Nem semmi a fiatalember, Noémi meg ülni fog szerintem is, bár én még nagyon nem értek hozzá! :lol: Milyen picik voltak és nagyon hamar megnőnek, ugye?!

Alexa újabb műsora: etetőszékbe bekötöm és nekiáll csapkodni a tálcát, amit éppenhogy elér, mintha követelné a kaját. És tényleg azt csinálja! :lol: Nem tudom mi lesz így, de tízóraira 3/4 üveg körte ment le, ami után sürgősre követelte a tápszert, amiből 40-el be is aludt. Ebédre meg 3/4 répa burgonyával és 60 táp. Egy zabagép a lányom. Bezzeg a Hanga! Körtéből több volt a fején, mint a szájában.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


No volt itt a doki. Persze nem kaptak szurit. A lányok ahogy meg voltak fázva - még egy kicsit meg is vannak - megfertőzhették a srácokat, akiknek megint ráhúzódott a betegség a hörgőkre. Úgy néz ki ez most már mindig így lesz :( Megint antibiotikumot kapnak és hörgőtágítót. De ez most nem olyan vészes, még. Bár fura módon ama kijelentésemre, hogy "ezt még időben elcsíptük" azt mondta a doki, hogy ez nem jelent semmit. Simán lehet olyan rossz az állapotuk. Kérdem én a gyógyszer ellenére is? No ezt azért már nem hiszem el. A vízsérvre azt mondta, simán visszahúzódhat, és felírt egy doboz Sinlacot - én kértem csak egy dobozzal, hogy kipróbáljuk. Ha jó, akkor adom nekik tovább, ha nem, hát akkor minek kettő belőle!

Timi: amiket írsz a kajálásról, hát előre félek. Mert hát egy gyereket könnyű ütemesen etetni, de kettőt??? :shock: :shock: :shock:

Kata
labkat
 
 


Kata!
Matykónak is van vízsérve. Voltunk vele még szeptemberben sebészeten, nem kell vele foglalkozni, elmúlik magától. Már nem is látszik neki, egyszer nagyobbodott meg, amikor vírusos megfázásuk volt, akkor olvastam, hogy vírustól nagyobbodhat. (most is meg vannak fázva, de most nem is látszik neki)

Tigris!
Én sokat álometettem, mert hamar átaludták az éjszakát és amíg csak 3-4 kg voltak, addig a doktornénink nem szerette a 10-11 óra alvást kaja nélkül. Így olyan 10-11 felé felvettük őket, megették, sokszor fel sem ébredtek. Tegnap is álometettem Málnát, mert nem akart enni és előző nap is eljátszotta ezt, majd 1.kor meg éhes lett, így mielőtt lefeküdtem megetettem.

KépKép
zsófikukac
 
 


Sziasztok!

Timi,teszel majd etetőszékes képet?Hogy tetszik nekik?
Hát,én nem is bánom,hogy nőnek. :lol: Sőt,várom is.Bár biztos lesz majd amikor azt mondom,de jó lenne,ha megint picik lennének :roll:

Kata,nálunk is az a gond,ha egyedül kanalazom őket,hogy ha valamelyik nem nyitja a száját,akkor kizökkenünk a ritmusból.Elkezdenek mással foglalkozni,mondjuk a zoknijukkal,vagy az ujjukon levő kajamaradvánnyal,és onnan meg sokszor csak küzdünk.
Betegség sajnos ilyen,egymást fertőzgetik.Nekünk Balázsnak megy a hörgőjére rögtön :(
Térdednek jobbulást,meg a gyerekeknek is!

Rana,bírsz a csajokkal?

na megyek etetni.
Vendég
 


Kata!
Bele fogsz jönni mindenbe! Biztatás: tesóm szálegyedül gardírozza a 4 gyerekét, 3tól 11 évesig! :D És megy neki!!!!

Légúti szarságok: hidegpárásítót, sólámpát, sókamrát hallottam, meg sóinhalátort (vagy mi a szöszt), ami javíthat a helyzeten.

Etetés: bele lehet jönni, nyugi! Mi is néha kiesünk a ritmusból. Az elején úgy csináltam, hogy külön tányérba tettem a kaját, így Daninak tudtam tempósabban adni, Réka sokkal lassúbb volt. Aztán belejöttek, most már egy tányérból esznek, egy ide-egy oda alapon.
vovanda
 
 


Rana: életjel?

Nyulasz: majd teszek, csak valahogy eszembe sem jut olyankor fotózni, mert Alexa nagyon türelmetlen. Mondjuk az tuti megér néhány fotót! :lol:

Na, most rohanok, megyünk növényeket venni és visszük a csajokat is. :lol:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi,már ti is 5 hósak :shock: :D

Na,mindenki kint ázik? :roll:

Törpi,csajok?Jobban már?
Mi tegnap este megcsináltuk rendesen a karámot,és az összes talp be lett vágva a habtapiba,így már nem tud elmozdulni.De az ajtót hogyan erősítettétek meg?Mert pont ez a része instabilabb :roll:
Vendég
 


Sziasztok!

Vagyok ám, csak inkább olvasó üzemmódban, mert nappal a gyerekektől nem lehet leülni a géphez, jönnének ők is ki-be kapcsolgatni, forgószék lábát tekergetni, ill. beindult az építkezés is, egész héten ügyet intéztem...

Kata,
nekünk is volt szívzörej Matykónál, valami hasonló volt mint Vandáéknál... 1 éves korában kontrollra kell mennünk, de nálunk olyan pici a"lyuk", hogy ha véletlen nem záródik el, az sem baj.

Nyulasz,
sajnos én karám ügyben nem tudok segíteni, mert legnagyobb bánatomra nálunk nem fér el.

Valaki írta, hogy nem bánja, hogy nőnek a srácok, nos, én osztom ezt a véleményt: ez egy nagggyon-nagyon jó korszak, sikítoznak, énekelnek, nevetgélnek, mindent megértenek és jönnek a visszajelzések, puszik stb. szóval én egyszerűen imádom! Minket valószínűleg megint a fogzás gyötör, elég sokat felsírnak éjjelente...

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Ja, és mi így eszünk:

Kép

Kép

Kép

Móni

Kép
lpemoni
 
 


lpemoni: de szépek és vidámak! :D

Fotóztam etetőszékest én is, de diszkréten evés előtt, majd holnap rakok képet, ma már hulla vagyok.

Lányok imádnak csavarogni. Annyira néznek mindent és mi is tudunk tőlük nézelődni, vásárolni! Annyira imádom őket! Még ebédelni is le tudtunk ülni vásárlás után. :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sziasztok!

Lpemóni,én is írtam,hogy nem bánom,hogy nőnek.Már most sokkal jobb,mint2-3 hónapja...és ahogy olvaslak,ez csak jobb lesz :D
Nagyon édesek vagytok,és nagyon maszatosak :lol: Egyedül már próbálgatják az evést?
Fanniban felfedeztük Noémi zsivány nézését :lol: Tudod,mikor azt mondják,a szeme sem áll jól :lol: :lol: :lol: Matyi meg egyszerűen jóképű pasi...na,meg is mutatom Noéminek :D
Építkezés?Hú,nem irigyellek,azzal van meló :roll: De akkor a karám is el fog férni...bár nektek meg már valószínű nem is fog kelleni.


Timi, :D rendes csajszik :wink:
Vendég
 


Vagyok én is, csak hulla fáradtan :( Emma éjjel olyan műsort adott, hogy elhatároztam, a következő ilyennél leköltöztetem az alsó szintre a vendégszobába, aztán ott csinálhatja a műsort. Nem ébreszti fel Mírát, és talán megtanulja, hogy éjjel 3-kor nem játszani és dumálni kell :x Hú, most baromi pipa vagyok rá. Szegény barátnőm utazik hozzám ma Dunaújvárosból egy sereget, én meg mint a mosott rongy olyan vagyok...
No, befejeztem, kidühöngtem magamat.

Nyuszi, az ajtót mi a tengelyénél fogva felülről megfúrtuk egy csavarral, így az is stabil már. Ja, elég gyengusz lábakon állt az az ajtó, nekünk ki is esett az az apró szeg belőle, ezért lett fentről csavarral pótolva.
Köszi az érdeklődést, Emma már teljesen meggyógyult, csak néha hallom, hogy hörög, de közben vihog, nem igazán zavarja, Míra még egy kicsit taknyos, de már igencsak kilábalóban. Bírnám, ha egy hét alatt lezártnak tekinthetném ezt a betegesdit.

Timi, ügyik a csajaid, adhatnál nekem némi leckét gyereknevelésből, mert én néha úgy érzem, totál csődöt mondok, és már csak a sanax segíthet :lol: :lol: :lol: :lol:

Móni, nagyon édesek ezek a maszatos képek! Matyinak annyira Matyis feje van! Nagyon huncut, jó fej kiskrapek! Kezd nagyon nagy lenni a választék, még a végén nem bírnak választani a lányaim a jó pasikból :roll: :wink: Építkezés? Hát én már csak tudom mibe vágtatok bele. Bár én gyerek nélkül csináltam végig, de így is 8 kiló minusz lett a vége. Pedig 10 hónap alatt beköltöztünk. Az más, hogy még mindig nincs kész (sose lesz szerintem), épp most méricskélnek kinn, hogy a terepet sürgősen rendezzük a lányok biztonsága érdekében, na meg hogy kerítést csináltathassunk.

Asszem megyek inkább, mert állandóan mellé ütök, annyira kész vagyok.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?