Új privát üzeneted érkezett!

mennyit eszik a baba?
Máté 8x-9x eszik egy nap, amiből 2 éjszakai, így nem tudom mennyi. A cicim előtte- utána állapotából saccolom, hogy kevesebbet, mint reggel (akkor teljesen kiürít, amikor mérem, 100 körül van) vagy este (akkor cumisüvegből egy 100-ast). Én most vezetem be, hogy 2x egyen tápszert, mert most kevesebbet gyarapodott súlyra. Igaz, nem nagyon hajlandó cici után cumisüvegezni, így az 40 és 100 között ingadozik, és a cumisüveghez nem kap cicit. Csak én követem nehezen, ahogy magyarázom? :?
Ja! Néha még ez is sok neki egyszerre, olyankor visszabukja a felesleget. Ilyenkor megpróbálom utántölteni, de vagy nem kér többet (üvegből), vagy az üres cicit kéri, amiben tej van, azt nem.

Máté már 5 kiló és 60,5 centi. :D
Elkezdtem a 68-as ruhákat ráadni, mert a 62-esekben már nem mindben tud kinyújtózni. :? :shock:

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

evaczak: engem is érdekelne!!!

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Sziasztok!

Evaczak: naná, hogy jöhet minden info! :D

Bea: szépen növöget a kis Máté! :)

Erika: most jövök megint nst-ről meg dokitól, most meg úgy tűnik, helyére talált Gergőci, a kis hamis. :) Remélem, ez most már így is marad! Mondjuk gyanús volt már kb két napja, hogy megint annyira nehéznek érzem a hasam és jobban szurkál alul, fájnak a medence-és keresztcsontok is. Nem tudom, hogy cipelem még ezt a nagy nehéz hasat 2-3 hétig v ki tudja! :lol:
Te hogy bírod? Nekem mindenki azt mondja h óriási a hasam, pedig nemrég még annyira csini volt... most meg bálnának érzem már magam... :oops:
Én is tettem mindenféle rucikat a csomagba, fene tudja, milyen idő lesz. Igaz, ezt nem is lenne muszáj bevinni most, akár apa is behozhatja hazajövetel előtt. Ha jó idő is lesz, sztem elbírja majd a plüss kiskabátot meg nacit, amit ajándékba kaptunk a cégtől, alá meg majd látom, hogy melyik bodyt adom és kell -e még külön rugi v pulcsika.
Nem is tudom, pelust kell vinni a kh-ba v csak törlőkendőt?
Köszi a tájékozottabbak infóját. :)

Megyek Mátéért aztán irány a rendkívül kényelmes játszótéri pad! ;-)

Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Kriszta
Csak törlőkendőt kell vinni, pelenkát mindig készítenek (általában 5-6 db-ot) a kiskpcsiba, amiben alszanak a picik. És bármikor lehet menni a csecsemősökhöz majd ha esetleg elfogyott.
Kitartás már nemsokára már Te is babázol.

kis.csillag
Máté nagyon szépen gyarapodik.
Mi tegnap voltunk védőnőnél, 4,85 kilók vagyunk (3150-el születtünk)
Mi 4-szer-5-ször eszünk egy nap. Dorina éjjel már jóideje csak egyszer ébred fel enni, aztán alszik is tovább.
Most küzdünk, mert venni kellett új cumit, mivel a másik már kicsinek bizonyult, de valamiért ez nem ízlik neki annyira. Elfogadja, sőt kéri is, de egy idő után rátalál az ujjára.
Most próbálom erről leszoktatni, mielőtt késő lenne.

Kép

Kép
buba*

Uzsoki 2010.04.07

Házirend-látogatás, jó ha a nagy tömeg betartja, de apuka beszaladhat este 7kor is, nem olyan szigorúak. De a dömping tényleg a folyóson legyen és a megadott időben.

Elmondták a fogásokat ez jó lenne látni, aki nem volt ott.
Hónalj alatt egyszerűen, ujjakkal a tartót támasztva.
Bölcsőtartásban, fej felemel és alányúl keresztbe a kéz a hónalj alatt a hátnál másik kézzel combot vagy popsit fogjuk. Ez fürdetésnél is beválik.

Büfizés:

- Ha nem megy, feljebb tenni, hogy a vállcsúcs a pocihoz érjen, és itt ingert vált ki
- le-föl emelés, ( fekvő-álló)
- térdre ültetés a saját kis lábuk ingerli a pocijukat
- végképp nem megy akkor úgy lefektetni, hogy a kistakarót alá gyűrni féloldalasan és kifolyik a szájukból.

Hőmérőzés:

Határozott lábfogás nehogy a végbél sérüljön, mikor kapálózik.

Védett környezetben legyen a kiságy, akár falvédő a nyirkos falra, éjjeli fény, szellőztetés.

Ha mama és papa hidegebben alszik, nem kell a babának éjszakára 25-26 fokban aludni, lehet őket rétegesen öltöztetni.

Nem szeretik a vegyszereket, de ajánlják az öblítő senzitivet mert kemény a víz, plusz egy öblítő program a végén kell hogy kivigye a vegyszereket.

Köldökkezelés:

Határozott mozdulattal nem 10cm átmérőben, hanem közvetlenül a köldök körül alkoholos vattával majd hintőporral.
Nem kell bedőlni nekik ha sírnak nem fáj, lehet csak hidegebb az alkohol vagy a csonknál húzódik amit megemeljük.

Fürdetéshez az elején elég 10 cm víz, első pár alkalommal nem kell megfordítani még bizonytalanok, vagyunk, majd ha ő is merevebben tartja magát.
A fürdető kenőcs bele ragadhat a hajukba, inkább szappanos kell a fejükre, mindent azonnal öblíteni is mert bele viszik ahogy kapálóznak a szemükbe.

Táplálás: tejbelövés 2 napig lesz fájdalmas. Fontos lesz a mell védelme.

Mennyit kell ennie a babának:

Testsúly X 150 ml tej. Ezt osztva a szoptatások számával.
Próbaszoptatás: mikor evés előtt és evés után is mérjük a súlyukat.

Fürdetés:
Összeszoktatás……………..uj életritmus kell hozzá.
apa jó ha hazaér, ez legyen az ő ideje, vegye le a mamáról a súlyt, neki is szüksége van hogy a babát meggyömöszölje mikor fürdeti vagy játszik vele, mert akkor benne is felszabadulnak a hormonok.

Fürdés előtt a hajlatok tisztítása olajos vattával……………..fürdés után hintőporozás, majd popsi kenőcs.

Szoptatásnál jó ha karfás fotelban, vagy babzsák segítségével a gyereket tartjuk a lábunkat felpolcoljuk és magunk mellett mindig legyen innivaló ha ránk tör a szomjúság.

Általában este 5 után nyűgösebb a gyerek és a mama is elfárad. Sétákkal ki lehet a feszültséget űzni, a több hónapos babázás után már rutinszerűvé válnak a mozdulatok , hiányzik a kihívás, és fezsültség keletkezik a mamákban.

Ha lehet a környezetünkben 1-2 emberben bízzunk meg, védőnő-anyuka stb. és ne a neten vitassuk meg a dolgokat……mert mindenki ugyan azt mondja majd csak kicsit másképp és be fog zsongania fejünk. Inkább erre a két emberre hagyjuk magunkat.:)
evaczak

Lilijudit: Elmentem, és mondhatni tárt karokkal fogadtak! :) Mára már be is rendeltek genetikai UH-ra, ott csinálják az Sztk-ban. Minden ok volt, és úgy néz ki, Nelli-nk lesz. :) Délután fel is hívtam a régi rendelőt. Nem a dr-nő asszisztense volt, így nem is kérdezett semmit, csak megköszönte, hogy odaszóltam. Teljesen megnyugodtam!
mezeskalacs

Bea: Máté állati nagyott nőtt! Mi ma voltunk az orvosnál, Szani megkapta az első (igazából a második) oltását. Mi most léptük át a 4 kilót, 4100 grammot mért a doki, és 55 centit. Lassan áttérhetünk a 62-es rugikra, bár azok még elég nagyok neki. :D

Evaczak: Szerintem egy a kiló x 150 ml valami nagyon átlag lehet, mert Szani pl. akkor eszerint 600-at enne most naponta, de simán megeszi a 700-at is. Már 3 kilósan is 5-600 között evett.

A másik a köldökkezelés. A kórházban nekünk is betadines illetve alkoholos vattával mutatták, aztán itthon derült ki, hogy az nem valami jó, mert alaposan be kell nyúlni a csonk alá. Amikor a gyerekorvos bepiszkált egy fültisztító pálcikával, akkor bizony csúnya sárga trutymót szedett ki. Úgyhogy én inkább az óvatos fülpiszkázást javaslom.

May the Force be with you!

Kép
ahsoka

Orsi, aki nagyot nőtt az Szani! Mondjuk, aki ennyit tud enni! Máté annyit eszik, mint ő :shock:
Szerintem Máté szervezete tudja, hogy sokszor kell keveset enni, és akkor nem fáj a poci. Ez egy kicsit kmerítő tud lenni, de legalább csak én szenvedek a napi 8-9 etetéstől :? Mert mindig aggódom, hogy eleget eszik-e így. Nem lehet mindig méricsklni!

Mi hétfőn megyünk oltásra, akkor a mérleget is visszaadom. Legfeljebb hetente lemegyek a védőnőhöz megmérni a kisfiút, de nem méregetem tovább a kaját.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!
Csak egy percre ugrottam be, hogy tudassam:
2010.04.02. 9óra 14 perckor (császárral) megszületett Barbara,3300 gr és 55 cm, 9/10 Apgar-ral.
Ha lesz időm, még jelentkezem!
kislaczko

Sziasztok!

Ursus: üdv itt :)! én csak hallottam, hogy újra dolgozik a doktornő, szerintem telefonon is biztos meg tudják mondani

Zsuzsi: biztos lesz a doktornő, ha mára hívott, bár mire ezt olvasod már haza is értél :)

Kis.csillag, Buba, Orsi: milyen nagyot nőttek a gyerekek és, hogy szalad az idő
kicsit már én is kezdek türelmetlen lenni, jól érzem magam, de már nagyon kíváncsi vagyok a kisfiamra :)

Kriszta: tényleg kis huncut fiú Gergő! , de lényeg, hogy betalált a megfelelő helyre :D , már csak ki kell várni, hogy kibújjanak, olyan kíváncsi vagyok!
köszi, jól vagyok, de néha már annyira kemény a hasam, a minap is megjegyezte a férjem, hogy milyen kemény :), hát igen ez nem "sörpocak", bár Ő nem sörös,de van azért pocak :)
azt hiszem inkább teszek be egy kardigánt is, Lili nagyon fázós volt, de én azt nem viszem be, csak összekészítem, ezzel nem akarom Apát terhelni
nekem mázlim van, Lili annyira rendes, hogy nem nyaggat a játszó miatt, tök jól eljátszik a kertben, csak legyek ott vele

ja, amúgy megnéztem 19 :!: óráig van látogatás!

Évaczak: köszi az újabb infokat!

Mézeskalács: örülök, hogy ilyen simán megoldódott a dolog, remélem megnyugodtál és jó kezekben vagy! gratulálok Nellihez :)

Kriszti: szívből gratulálok Barbihoz, minden jót kívánok, ha lesz időd gyere mesélni és kérünk képet is!

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

kislaczko, gratulálunk és várjuk a képeket (is)!

Erika, én irigyellek Lili miatt! Olyan jó lenne, ha Máté ellenne mellettem a kertben a babakocsiban vagy a pihenőszékben, én pedig gyomlálhatnék. Füvet is kellene nyírni, szellőztetni, utánvetni... Lenne munka, amit szívesen csinálnék, a mozgás is hiányzik!
Nálunk ma kint melegebb van, mint a lakásban - két éve, amikor költöztünk és tavaly is áprilisban, a kerti munka alatt barnultam le. Itt most bikini szezon van :wink: :lol:

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Andi: köszi az infót! :)

Kriszti: gratulálok Barbarához, szép méretek, várjuk a beszámolót és a képet! :)

Evaczak: köszi neked ismét a beszámolót a hasznos infókkal! :)

Orsi: hány centivel is született Szani? Olyan furcsa volt hirtelen olvasni az 55 centit, el is gondolkodtam, hogy lehet h nem vagyunk ruhailag felkészülve, ha most kisebb gyermekünk születne. Máté 57 cm volt és nem is volt 56-os ruhánk, csak most van 2-3 kölcsönben, de végülis nem törvényszerű h most is 56 cm feletti babónk születik! Na legfeljebb apa ugrik majd vásárolni pár darabot! :lol:

Erika:hát igen, kíváncsi vagyok, hogy mikor bújnak ki a srácaink és vajon összefutunk -e a kh-ban! :)
Jó nektek,h van kert! Jó az a kertes rész a 15. ker-ben, tesómék régebben arra laktak és sétáltunk többször mi is a gyerekekkel.
Amúgy én elvagyok a játszón, M nagyon szeret az ovis társaival ott rohangálni, huncutkodni és én is jól elbeszélgetek az ismerős anyukákkal, végülis jó pár éve ismerjük már egymást. Csak a pad ne lenne annyira kényelmetlen... A levegő viszont jól esik, főleg ilyen szép időben... aminek holnap megint vége...hááát...

Jó hétvégét!

Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Az a megtiszteltetés ért minket, hogy az osztályvezető főorvos, Tiba János, végezte a műtétet Jex Annával.
Most csak ennyire futotta az időmből, de később majd még teszek fel újabb képeket!
Kép Barbi
Kép Álomszuszék
kislaczko

A Ti babátok mivel tölti a napjait 2 hónaposan?
Máté eszik, alszik (legszívesebben és leghosszabban rajtam), ordít... néha egész jól elvan 20-30 perceket valamelyik helyén: legkevésbé az ágyában a hálóban, legjobban a Malackás csörgőlabda alatt a kanapé sarkában (az volt az én helyem valamikor :? ) vagy a nappali ágyában, ahol egy forgó - zenélő holmi szórakoztatja. Szeret reggelente az ágyamban velem beszélgetni - olyankor mosolyog a legtöbbet. Ez ébredés után, a reggeli szopi előtt és után és közben van. Ilyenkor hanyadt szeret feküdni, néz engem, gagyarászik.

Leginkább azonban ölben szeret lenni, de sétálni kell vele. Nagy ritkán elbűvöli a kanapé (azon töltjük a fél életünket 8) ), aminek eddig a szövetszálait vizsgálta, újabban a mögötte lévő fal, de kipróbáltam, hogy a kanapé támlájára színes holmit (ez most egy textil bogár) teszek - azt is alaposan vizsgálja.
De kevés ideig bírja egyedül, akkor is, ha mellette ülök és beszélek, panaszkodni kezd (beüűűűűlefelé görbülő szájjal, olyan bájos :) ) és előbb-utóbb felveszem.

De hát hogyne venném! :shock: :shock:

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Kriszta: Alexandra 50 centis volt, de sajnos a kórházban és a gyerekorvosnál két különböző módszerrel mérnek (egyébként nem tudom, hogy hogy lehet máshogy mérni egy gyereket, na mindegy), a doki már az első találkozáskor felhívta a figyelmünket, hogy ne ijedjünk meg, ha az egy hónapos mérés alkalmával kevesebb lesz a gyerek hossza, mint a kórházban volt. Nem ment össze, csak valahogy máshogy mérnek, és nálunk ez mindig kevesebb, mint a kórházban. Nálunk az egy hónapos ehez képest 51 centi volt, most pedig 55, tehát a biztos egy havi növekedése 4 centi. :)

Kislaczko: Nagyon cuki Barbi, nekem főleg az alsó kép tetszik! :D És neki is elég sok haja van! :)

Bea: Kb nálunk is ez a napi menet: evés, alvás, kicsi bömbi, de elég sokat van fent Szani. Ilyenkor nézelődik, hallgatja a zenélő maciját, ami nagyon tetszik neki. Néha gagyog is, de még elég elvétve. Hason emelgeti a fejét, aztán elfárad és üvölt. Egyszer elaludt hason, meg is lepődtem.

Kép
ahsoka

Sziasztok!

kislaczko, gratulálok a kislányhoz!
Evés: Kristóf étvágyan nagyon változó, nem is igazán szoktam mérni, hogy egy alkalommal mennyit eszik. Amíg itt volt a kölcsönzött digitális mérleg, addig néha megnéztem, mértem már 80-at és 200-at is. Viszont, amíg gyarapszik szépen, nem igazán foglalkoztat, hogy mennyi az annyi. Most kb 62-63 cm lehet, és 6350 gramm.
Hogy mivel tölti a napját? Eszik, alszik, nézelődik, beszélget (hűűű, höööööööööö, ilyenek :) ), kalimpál, és folyton ölben, vagy cicin akar lenni. Az evéssel néha elég sok a gond, mert eszik egy darabig, aztán abbahagyja, mintha elég lett volna neki, akkor még kínálom, nem kéri, felveszem büfizni, és 5 perc múlva már majd' megőrül a kajáért. És ezt 3-4 alkalommal eljátssza szoptatásonként, így aztán órákig tart az etetés. :( És ezt csak délután csinálja. Éjjel és délelőtt eszik, majd visszaalszik, délután (olyan 3-tól) viszont este 10-ig fenn szokott lenni, csak a séta alatt szundít egy keveset.

Melinda

Kép
urbanmelinda

Megint a szél tenné? Máté ma olyan kis nugtalan volt és alig aludt.
Ilyenkor mindig a legrosszabbra gondolok, hogy esetleg beteg lehet. ma többször bukott is pici...

Asszem én meg "kicsit" efáradtam. Fizikailag is. De végre lenyírtam a füvet. :D Igaz, csak elől, mert hátul az sok lenne. Máté - nehezen ugyan - elaludt a babakocsiban.

Most viszont felébredt... Hajajajaj

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Gratulálunk Barbihoz..........apával nem tudjuk levenni a szemünket az alsó képről! Tündéri!

e.
evaczak

Sziasztok!

Gratulálok Barbihoz. Nagyon tündéri baba, és olyan édes szája van. :)

Mi most betegek vagyunk (Dóri és én is). Hörghurut, és iszonyat orrdugító nátha.

Ti voltatok ilyen-féle felsőlégúti betegek a terhesség alatt? Engem nagyon megvisel a rengeteg köhögés, és orrfújás. Szegény gyerek itt benn, már agyrázkódást kap. :) És sajnos többet keményedik a hasam is. :(

Bár kislaczkó már meg is erősítette, hogy Jex dr-nő dolgozik, én is láttam már pár hete a kórházban. (nem ismerem személyesen, csak "lelestem" a kitűzőjét. )

Még nem is voltam a kórházban, mióta az új részben van. Nagyon kíváncsi vagyok már. A 26-i hétre kell időpontot kérnem uh-ra. 24-én töltöm a 29. hetet. Mennyivel előbb érdemes időpontot kérni? Eddig a régi dokim intézte ezt. Ja, és megírnátok a pontos melléket, mert a dr-nő beírta a kiskönyvembe, de az első számról nem tudom eldönteni, hogy 3-as, vagy 5-ös. :)
Az uh is elköltözött?

Jó babázást, és babavárást.

Éva

Kép

Kép
teva

Éva, én az utolsó hetekben voltam orrgugulósan nagyon náthás.
Arra vigyázz, hogy NE használj orrcseppet. Használj helyette Sterimart. Ez egy tengervizes oldat, ami tisztít, de nem okoz érszűkületet, így nem veszélyezteti a babát.
Én akkor tudtam, meg, hogy az orrcsepp függőséget is okoz, és tényleg nehéz leszokni róla! Azóta ezt mindenkinek elmondom, aki náthás lesz, nehogy úgy járjatok, mint én.

Remélem, hamar meggyógyulsz!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Éva: nyugodtan hívd a központi számot és a kezelő megmondja a melléket, vagy csak kapcsoltasd oda magad. Az ultrahang is a szép új részen van, ahogy kiszállsz a liftből egyből bal kéz felé üveg ajtó és meg is találod. Szerintem bármikor hívhatod őket hisz megmondod mikorra kérsz időpontot és most még akár válogathatsz is :)

Engem most ott vizsgált meg a doktornő :)
Pénteken voltam cukros vérvételen megint és szerencsére nincs semmi gondom vele, mert csak 4,75 lett.

Nálam nem tudom, hogy egy megfázás vagy a tavaszi allergia okoz hasonló tüneteket, de elég megvisel a száraz köhögés.
Nekem az aqua maris orrspray vált be, de teljesen mindegy megyik tengervizeset használod.

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Sziasztok!

Kis.csillag: Lili kicsinek is sokat aludt babakocsiba a teraszon, úgy is, hogy a feje felett dryvitoztak éppen :), de amikor már nagyobb volt mindig mentem vele én is, soha nem volt egyedül kicsapva az udvarra
látod, a fűnyírás is meglesz előbb-utóbb :)

Kriszta: én is kíváncsi vagyok, találkozunk-e? jó lenne egy ismerős :)
amúgy én is elvagyok a játszón, de annyira nem hiányzik :oops: , kert ide, vagy oda, ami egyébként tényleg szupi, hogy van, Lili is igényli a játszót, hiába van hinta, mászóka, csúzda, homokozó ... itthon, gyerekek nincsenek :((

Kriszti: nagyon édes Barbi a képeken!

Éva: jobbulást Nektek, én szerencsére nem voltam beteg télen sem, pedig a családom 2x is beleesett
szerintem minél hamarabb hívod az uh-t annál jobb, az új helyen mindig olyan sok embert látok várni uh-ra :? (2x voltam :))
nekem ez a szám van meg: 251-7333/3711

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!
Köszi a gratulációkat!
Én is egész nap gyönyörködöm benne!
És, ha látnátok, hogy tud mosolyogni! Na meg a grimaszai, azok haláliak!
Holnap megyek varratszedésre, azt mondják, nem fáj, de én azért aggódom egy kicsit.
Ha túléltem, majd jelentkezem!
kislaczko

kislaczko
én is szeretnék gratulálni Barbihoz. Édes mindkét képen.
Igen, ismerős érzés, amit írtál. Hiába telt el 10 hét mióta megszületett Dorina, még mindig két lépéssel a föld felett járunk és fülig ér a szánk ha róla beszélünk.
További sok boldogságot kívánok a pici lányhoz!

Éva:
Jobbulást kívánok. Remélem gyorsan elmúlik.
Én sem voltam beteg. Meg szerencsére a családot is elkerülte télen a megfázás. Egyedül apa fázott meg pont Dorina megszületése utáni napon, de nem elkapta, hanem a hatalmas hóban elakadt mikor jött be hozzánk a kórházban és sok időbe telt neki mire kikaparta az autót és nem volt eléggé felöltözve, de szerencsére sem Dorina sem pedig én nem kaptunk el semmit.

Hoztam képet Dorináról.
Még mindig jó szuszókálója van. Az első képen épp az utolsó csepp tejcsit nyelte le és úgymaradt a szája :)
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Nincs most nagyon idôm visszaolvasni, csak egy percre ugrottam be.
buba, Dorina szuper cuki, és milyen ügyesen nyomja ki magát! :)

Ágiról tudunk valamit? Már biztos babázik!

Utólagos engedelmetekkel belerondítottam a táblázatba, mert páran már babáznak!

Sziasztok, Kép 2010.

Anita

„Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog!"

KépKép
fuoco

[quote="ahsoka"]K írta:ahsokab nálunk is ez a napi menet: evés, alvás, kicsi bömbi, de elég sokat van fent Szani. Ilyenkor nézelődik, hallgatja a zenélő maciját, ami nagyon tetszik neki.

Bekrepált a zenélő maci :cry:

Kép
ahsoka

Sziasztok!

Köszi a jótanácsokat, és jókívánságokat. Remélem hamar túl leszek ezen a fránya kórságon. Tegnap óta időnként már kapok mindkét orromon :) levegőt. Egy élmény.

Köszi, Erika: ezek szerint az uh telefonmellékében az azonosítatlan szám a 3-as. :) Kigondolom, hogy mikor lenne jó, aztán be is jelentkezek gyorsan. Már nagyon várom. Akkor lesz 5 hete, hogy nem tudom, hogy mi zajlik benn, bár a rugizásból, és a hasam méretének növekedéséből gondolom, hogy minden ok. :roll:

Dorina nagyon tündér, az alvós képe pláne, az nagyon tuti. :)
Egyébként az én majdnem 5 éves csemetém is úgy el tud terülni, mint a nagyaföld, úgyhogy egy darabig még gyönyörködhetünk a jóízű, gondtalan alvásban. Szerencsére jó alvókája van.

Én vagyok a sereghajtó a táblázatban... :)

Éva

Kép

Kép
teva

Sziasztok!

Itt vagyok én is, próbáltam behozni a lemaradásom, így is csak kutyafuttában sikerült végigolvasni.
Igen, én is babázom már, örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy április 1-jén késő este megszületett Zsolti. 4200g és 59cm. Még jó, hogy egy halom 56-os ruhát mostam ki... hát nem igazán fér bele a kisfiam... :P

Ezúton is köszönök mindent a kedves szülésznőnek, Szilvinek és az orvosomnak is! Igyekeztem ügyes lenni, bár szerintem hangosabbra sikeredtem a szülés végén, mint terveztem... :D :D :P

Kriszti (kislaczko) melyik kórteremben voltál? Biztos elsétálgattunk egymás mellett... :wink:

Találkoztam bent zmugdi-val, ő csak egyszer írt ide, de mégis felismert egy beszélgetésből. :) Neki is megszületett a babája, ők is jól vannak.

Lányok, kipróbáltam az elektromos mellszívót, szerintem attól sebesedett ki a mellem (lehet, hogy túl erősre állítottam)... nagyon fáj, csak bimbóvédővel tudok szoptatni, akkor is csillagokat látok. :cry:
Zsoltit 2-3 óránként szoptatom, az éjszakák is egész tűrhetőek még. Imádom a kis fejét, tömör gyönyör. :D :oops:

Most röviden ennyi. Pusza mindenkinek!
Kép zs

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Ági gratula Zsoltihoz, nagyon helyes!!!

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Ági, gratulálok a kisfiadhoz! Nagyon édes ezen a képen.
Sok boldogságot kívánok!

Képzeljétek, Dorina majdnem 10 órát aludt egyhuzamban az éjjel.
9 után tettük le és 7-kor ébredt reggel. Mondjuk 6 körül megviccelt, mert elkezdett gügyögni meg nyafogni a kis drága, de mikor már épp kimásztam az ágyból abba is hagyta. Gondolom csak álmodott valamit és álmában motyogott.
Szokott mostanában ilyet csinálni. Mentünk vásárolni és akkor is tök mélyen aludt a hordozóban és egyszer csak rákezdtett. Mintha valamit álmodna a drága.
Most meg egy 10 perce visszatettem a kiságyába és most felfedezte a zenélő forgó macikákat. Gügyög nekik. Olyan édes:)
Ja és képzeljétek, este fürcsi előtt hasra tettem Dorinát és az oldalára fordult. Azt hittem, csak elvesztette az egyensúlyát és ez váletlen, majd megint hasra tettem és akkor meg a másik oldalára is megcsinálta ugyan ezt. Próbálkozik a kis drága. Innen már csak egy lépés, hogy hasáról a hátára forduljon.

Kép

Kép
buba*

Ági, gratulálok Zsoltihoz!

Éva

Kép

Kép
teva

Én is gratulálok a gyönyörű babákhoz!
Dorina nagyon ügyes! :) Ilyen hamar megfordulni! Gratulálok neki!

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni

Sziasztok!

Kriszti, Andi: nagyon szépek a lányok a képeken, gratula hozzájuk! :)

Ági: örülök, hogy megvagy és gratulálok Zsoltihoz, biztos bohókás, humoros kisfiú lesz, ha ápr. 1-jén született! :lol: Azért majd mesélj bővebben, hogy hogyan zajlott a szülés és milyen a kh!

Lányok, én teljesen be vagyok ...., este elkezdett zsibbadni a szám (M-val is ez volt szülés előtt 1 nappal) és egész éjjel annyira furcsán éreztem magam, máshogy keményedett a hasam is, teljesen olyan érzésem volt, mintha szülni készülnék. Hajnalra elmúlt, de nem sokkal felkelés után megint csak azt kell h mondjam, irtó furcsán érzem magam, igaz a számmost nem zsibbad. Alig bírtam elvonszolni magam Mátéval az oviba. Persze apuka most két napig nincs itthon, vidéken van, így a lehető legjobb időzítés lenne... úgyhogy remélem, ez csak vmi egyéb...

Borzasztó ez az idő is!

Jók legyetek! Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Isten hozta Zsoltit! :D

Lányok, Ti hányszor húzzátok fel egymás után a zenélő-forgó kütyüket?
Nekünk kéne egy végtelenítő szerkezet, mert minden ilyen kütyü túl rövid ideig szól. Máté nézi őket csodálattal, majd mikor elhallgatnak, egy ideig csöndben tűri, de aztán "szól", hogy fel kellene húzni. :shock:

Alig várom, hogy eljöjjön az az idő, amikor játék közben elalszik. Eddig csak néhányszor fordult elő, hogy Malacka alatt bealudt :?

kis.csillag
Kép
kis.csillag

kis.csillag
nekünk olyan zenélő forgó macikáink vannak a kiságyon, amit egyszer felhúzol és addig zenél, amíg le nem állítod. Elemmel működik és lehet szabályozni a hangját is.
Épp ma reggel miután evett Dorina letettem a kiságyba gondoltam itt az ideje azt is használni és majd 1 órán át nézte, vigyorgott neki és gügyögött aztán egyszer csak beájult:)
Mondjuk Dorina bárhol képes beájulni.
Most is itt van mellettem az ágyon a játszószőnyeg alatt és ott is nézegette a lógó figurákat, majd bealudt. De a pihiszékében is képes bármikor elaludni miután jól kimagyarázta magát:)

Kriszta,
ez eléggé úgy hangzik, mintha készülődne valami:)
De azért beszéld meg a picikével, hogy apát várja még meg.
Azért drukkolok nektek!!

Kép

Kép
buba*

Nekem is kell egy elemes forgó!!!!! :wink:

A játszószőnyegen Malackával Máté is jól megvan. Büfi közben pedig egy tücsköt néz. De beájulni rajtam szeret! :?
A pihenőszéket egyelőre utálja, így csak akkor van benne, amikor én zuhanyozom: engem néz :shock: , amikor ketten vagyunk.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Kriszti: mi volt a varratszedésen? kibírható?

Buba: nagyon édesek a képek és milyen ügyes Dorina, hipp-hopp futhattok utána :D

Éva: hogy vagytok? sikerült már az uh időpont? biztos minden oké, de olyan jó látni is :), én holnap megyek az utolsó uh-ra, ilyenkor már egyre türelmetlenebb vagyok

Ági: szívből gratulálok Zsoltihoz, nagyon édes, jó nagy baba :), minden jót kívánok!
este mutattam a Férjemnek a képet, egészen elérzékenyült, látszik, hogy nálunk is közeleg az idő :)
Zsófi hogy fogadta a tesó érkezését? és, hogy viselte, hogy a kórházban vagy?

Kriszta: húúú, ez nagyon izgisen hangzik, lehet, hogy már holnap találkozunk a kórházban? én csak vizsgálatra negyek, nem érzek semmit, de megvárhatnál :D
azért szurkolok, hogy megvárja Gergő, míg Apa hazajön!

Kis.csillag: én is úgy emlékszem, hogy sokszor kellett huzigatni a forgót :), biztos praktikus egy elemes-végtelenített

olyan jó lenne, ha kisütne a nap :)

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Köszönöm mindenkinek a gratulációt! :D

Kriszta, ez érdekesen hangzik már... azért várd meg apát... :wink: Furcsa, hogy pont a szád zsibbad...

Zsófi nagyon jól viselte, hogy nem vagyok itthon, az egész család körülötte sürgött-forgott, lefoglalták. Annyira, hogy a délutáni alvások is elmaradtak, a szülés estéjén meg éjjel fél 2-ig volt ébren. :? A kórházban is kaptam puszit, ölelést, aztán rohangált a folyosón, felfedező útra indult. Zsoltit megcsodálta és már szaladt is tovább a dolgára. :D

A kórház szupi lett, nagyon jó, hogy a szobákhoz van wc-zuhanyzó (a másnapi hashajtóval nem lett volna jó a folyosón szaladgálni :P ) A hűtő is jó dolog. Asztal, székek, zárható szekrények. A pelenkázó mellett van egy kiskád is beépítve, de még senki nem tudja, mikor lesz ott fürdetés... :D
Kicsit még rendezetlen az osztály, mert az elektromos ágyakkal ellátott kórterem (ahova a császárosokat kéne elhelyezni) a folyosó elején van, a nővérszoba meg a folyosó végén, így a császárosokat inkább a nővérszobához közelebb helyezik el, onnan tipegnek szegények a babákért az újszülött osztályra.
A látogatás 10-11:30-ig és 15-19 óráig van.
A babák 7:15-10-ig viziten vannak és 20-22 óráig van fürdetés.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Szia Ági!

köszi ezeket a praktikus dolgokat, remélem mihamarabb én is kipróbálom :), tényleg szép lett a szülészet

szép estét!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!

Nálam egyelőre semmi további történés, amit egyelőre nem is bánok. :wink: Nekem Mátéval is zsibbadt a szám, akkor ott egy tapasztalt anyuka mondta, hogy ez is egy jele lehet a közelgő szülésnek, ezért is paráztam be úgy most. :oops: Mindenesetre továbbra is úgy érzem, hogy nem várja ki az ápr. végét, aztán meglátjuk!

Andi, Bea: és bírjátok még a zenés kütyüket? :wink: Annyira egyforma v hasonló zenéket produkálnak, hogy mi nagyon hamar frászt kaptunk tőle, na de hát persze a gyermek óhaja volt nálunk is az úr! :lol:

Erika: hát a napsütés sajna még várat magára, ez a fránya eső... szegény ovisok is, pont ma mentek volna állatkertbe, de ebben az időben múzeum lesz belőle, pedig klassz lett volna egy szép napsütéses állatkerti csavargás, Máté is imádta volna... sajnos a buszrendelés miatt nem lehetett eltolni az időpontot. :(
Majd számolj be a vizsgálatról, kíváncsi vagyok, hogy állnak a dolgok nálad! :wink:

Ági: kösz az infókat! Mennyire tartják szigorúan a látogatási időket? Bár az este 7 azért már biztatóbban hangzik!
Reméljük, Zsófi lelkes marad továbbra is! :)
Azért majd még a szülésről írj, ha van időd? Gyorsabb volt, mint az előző? Könnyebb v nehezebb, fájdalmasabb? :roll:
Köszi! :)

Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Kriszta
Dorina reggel 7 körül ébred, eszik és utána szoktam beletenni a kiságyba és csak akkor arra az 1-1,5 órára zenél ez a kütyü.
A nap további részében a nappaliban van az ágyon a játszószőnyegén meg a pihiszékébe. És csak este pancsi után teszem bele a kiságyába, de akkor már annyira álmos, hogy be sem kell neki kapcsolni, mert este is azonnal bealudt.
Nem szoktam sokat zenéltetni, mert nem akarom rászoktatni arra, hogy zenére aludjon el, pláne meg nem azt, hogy erre a zenére:)
Mondja a melegfrontot hétvégére állítólag. Vigyázz nagyon magadra és szorítok, ha eljön az idő minden rendben legyen veletek!
Szép napot.
Andi

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Hűha Kriszta, Erika nektek már izgalmasak ezek a napok, hetek...
Kriszta, szorítok, hogy Apa hazérjen, mire itt az idő.

27-én megyek ultrahangra. Igazad volt, Erika, még válogathattam is az időpontokban. :)

Amikor erre a bizonyos 29-hetes uh-ra mentetek, volt labor is? Ezt nem beszéltük meg a doktornővel, csak azt, hogy aznap keresem, ha megvan az uh.

Ági, elképzelem Zsófit a kórházban. :) Aranyos lehetett.

Sajnos valahogy nem bírok kigyógyulni ebből a nyavalyából. Csak nehogy arcüreggyulladásba foruljon (sajnos nálam ez elég gyakori egy korábbi műtét miatt :( ).
Mindenesetre holnap szabin leszek, és rápihenek a dologra.

Kitartás mindenkinek, most már jobb idő kell, hogy jöjjön!

Éva

Kép

Kép
teva

Kriszta, engem a monoton zajok nem zavarnak, de a "kismacskám" 8) nyekergése feszültté tesz. Ráadásul bukik is, ha sokat sír :cry:

Egy barátom úgy fogalmazott, hogy a babának meg kell tanulnia elaludni. Nos, Máté még nem tanult meg elaludni, ez leginkább cicin megy neki :? , és remélem, hogy ez a maonoton muzsika elkábíthatja. Én eyébként szeretem ezeket a kis dalamokat! 8) Ciki? :wink: Utánanéztem: a legtöbb Mozartot, Brahmsot és Bachot játszik, bár nem tudom, az enyém melyiket. :oops: Mentsgemre szolgáljn, hogy ajándékba kaptuk :wink: :lol:

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok csajok, csak gyors bekukk!

Elvileg 10 napunk van, mi vagyunk a soron következôk! :)
Esténként sokat fájdogál a hasam, bár nekem folyamatos, nem bizonyos idôközönként jön. Nem tudom, ez mindenkinél így van?
És mostanra már nem csak reggel vizes a kezem, hanem állandóan, persze nem vészes, de érzem!

Éva, nekem csak uh volt, a labor az késôbb van, úgy a 35. hét körül, ha jól emlékszem.

Látogatással kapcsolatban úgy emlékszem annyit kérnek hogy a nagy tömeget látogatási idôben a folyosón oldjuk meg, Apukánál nem olyan szigorúak, mehet máskor is.

Ági, nagyon édes Zsolti, gratula hozzá. A kissapija iszonyú vagány! :)
Mellszívó: Úgy tudom mindenképp a legalacsonyabb fokozaton kell kezdeni mikor ráteszed a cicire, és fejés közben kell állítani az intenzitást! Bár még nem próbáltam, de a barátnôm aki adta a lelkemre kötötte hogy így csináljam!

Én holnap megyek 11-re ctg-re, a múlt hét pénteki elég katasztrofálisra sikeredett, majd 1 órát figyeltek Dóri szívhangja miatt, a szülésznô végül személyesen vitte el a Gerencsérhez aláíratni és végül annyit mondtak hogy a most aktuálisra jöjjek majd be. Persze sikerült totálisan beparáztatniuk, én azt hittem azonnali császár lesz. Aztán haza engedtek, még itthon is kattogott az agyam, szegény Dórit folyton keltegettem. Aztán ahogy én is megnyugodtam ô is egyre többet mocorog, és számolás nélkül is tudom, hogy minden rendben. De azért a holnapira nagyon kíváncsi vagyok!

Persze nálunk most van a legnagyobb felfordulás, kicseréltük a két szobát, viszont a régibe nem tudjuk visszapakolni a cuccokat mert a bordûrje nem érkezett még meg a kisasszonynak, addig pedig nem tudjuk a szerényeket visszavinni. A védônô pedig pénteken jön látogatóba. Szerintem ha meglátja a lakást ránk hívja a gyámügyet! :)

Hétvégén jön a jó idô, kitartást mindenkinek!

Anita

„Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog!"

KépKép
fuoco

Anita, a fejést a legalacsonyabb fokozaton kezdtem, aztán erősítettem rajta, de így is nagyon rossz volt. Még mindig gyógyulgatok, de nem tudom, hogy a 2-3 órás szoptatásokkal mikorra gyógyul be teljesen, hogy ne fájjon a szoptatás. :roll: Ezt elcsesztem... :evil:

A reggeli látogatási időt veszik szerintem kicsit szigorúbban, mert utána jön a vizit. Nekünk például szóltak fél 12 előtt pár perccel, hogy mindjárt vizit lesz...

Röviden a szülés:
Elsején be kellett mennünk a kórházba magzatvíz vizsgálatra. Víz tiszta, irány a nővérszoba, hogy ctg-re kérjünk időpontot. Ott állok bent, beszélgetünk és egyszer csak érzem, hogy valami folyik... azt hittem, csak kis vérzés a vizsgálat után. Roham a wc-re ellenőrizni, vissza a dokihoz, hogy szerintem ez magzatvíz. Irány vissza a vizsgáló, tényleg víz. Jó, akkor maradok, irány a szülőszoba előkészítő. Persze a szülős táska itthon maradt, anyu beszélt le róla (nagyon nem akarta, hogy elsején szüljek)
:evil:
Szóval a férjem elrohant a táskámért, addig én bent ültem az előkészítőben ctg-n, közben folydogált a víz, totál átáztam (bár kaptam betétet).
Megérkezett a cuccom, hálóingbe átöltöztem (FONTOS! Két darab hálóinget készítsetek be a szülős táskába! Egyet a szüléshez, egyet utána.)
Beöntés- egyáltalán nem vészes. Borotválás-lett volna, de itthon elintéztem. :P
Séta át a szülőszobába, doki befejezte a burokrepesztést, onnantól 2 perces, erős, szinte egybefolyó fájások... Szinte végig a labdán ültem (nekem nagyon bevált), a férjem mögöttem állt-ült, rá támaszkodtam. A tolófájásokat most rosszabbul viseltem, mint Zsófival, akkor is nyomtam, amikor nem kellett volna... :oops:
Óriásbébihez természetesen jár a gátmetszés, semmit nem éreztem belőle. :P A babát szülés után a hasamra rakták rövid időre, elvitték rendbe rakni, majd visszakaptam hosszabb időre.
Ez az egész dolog kicsit több, mint 5 óra alatt zajlott le, jó volt ilyen hamar végezni.
Szülés után két óra fekvés a szülőágyon (doki összevarrt közben, csili-vili lettem :D ), utána zuhanyozás. Na, ott majdnem elájultam, megtöröltek, leültettek, gyorsan felöltöztettek és áttoltak a kórterembe. A rokonok alig tudtak gratulálni...

Hát ez nem rövid beszámoló lett... bocsi... :oops: :D

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sziasztok!

Uj vagyok a forumozasban (is), meg a babazasban, mivel ez lesz az elso babank. Szeretnek tobbet megtudni az Uzsoki korhaz szuleszeterol.
A dokim oda tartozik, de meg nem vagyok biztos benne hogy nala szulok, mert ugy tudom ott meg tart az atepites.
Aki mostanaban szult ott tudna friss infoval szolgalni esetleg?
Velemenyek az szuleszetrol?
Elore is koszonom a segitseget!

25. hetes kismama :D
cukorborso

Ági!
Ez így olyan szép! :) Ezt a nagy fiút ilyen szépen világra engedni! Szerencsések vagytok. És csini a fiú!
Szorítok, hogy rendbe jöjjön minden és tudjál szépen szoptatni!

Képzeljétek! Ahogy Ági történetét olvastam, ill. ma beleolvastam egy másik fórumon is egy szülés történetbe, ahogy visszagondoltam Máté születésére, már csak a napsütésre és a vajúdás szépségére emlékszem, arra, hogy milyen erős voltam. Reméltem, hogy így lesz, hogy egyszer majd csak a szépségre emlékszem és az a sok rossz eltűnik. Ha most ez utóbbiakat fel kellene idéznem igencsak gondolkodnom kellene :D :D :D
Kriszta! Apa már hazajött? Olyan bolond ez az idő, bármi megtörténhet.

buba! Most esett le, amit az átfordulásról írtál. Jó kis csaj a lányod, nagyon ügyes! Úgy látszik, Máté fordítva kezdi: most szokott rá, hogy fekve szopizásnál oldalra fordul. Eddig végig a hátán feküdt ilyenkor, csak a buksiját fordította(és nem tűrte, hogy fordítsam). Most viszont amint meglát(ja a cicit :lol: ), oldalra fordul. Hason fekve pedig egyre erősebben tartja a buksiját. Tegnapelőtt le akartam fotózni a kis teknőst (még mindig Durrell görög teknőseit idézi, amint a földből kibújva az első pitypang után nyújtózkodnak :D ), de mire odaértem a géppel és fókuszáltam, addigra elfáradt és lerakta.
A legnagyobb szám viszont a tücsök most nálunk. Már nylkál utána, el is éri, tetszik neki nagyon, hogy zörög a "bundája".

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Szia cukorborso!
A szülészet már átköltözött az új helyre, úgyogy ha ott a dokid, gondolom ott fogsz szülni. Mivel én még a régi helyen szültem, az újról nem sokat tudok mondani, de vannak már páran, akik azon szerencsések közé tartoznak, akik mát az új helyen voltak, ők biztos mindent elmondanak. Vizsgálatokra nem az Uzsokiba jársz?

Ági: de jó hogy minden ilyen simán ment! Mág egyszer gratula és jó babázást!

Kép
ahsoka

kis.csillag
tegnap már nem csak az oldalára fordult Dorina, hanem amikor hason volt simán megfordult a hátára. Ma is mikor reggel átöltöztettem hasra tettem és mire lekameráztam volna, már meg is fordult. Tök édes. Nem hittem, hogy 3 hónapos kora előtt ezt meg tudja majd csinálni.
Ma voltunk védőnőnél, 1 hete 4850-ek voltunk, ma 5029-ek. Belehúzott a nagylány a hízásba:)
Máté milyen édes lehet szopizás közben:) Akkor nálatok is már nincs sok hátra, hogy megforduljon. Drukkolok neki.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!
Ági: Gratulálok a kisfiadhoz! Nincs kizárva, hogy találkoztunk. Engem először a csak terheseknek fenntartott 145-ös szobába raktak, ami középen van, (a még épülő teakonyha mellett), és utána a császárosokhoz kerültem a 153-as, ill. 8-as szobába.

A szobák tényleg jók, vannak persze hiányosságok, és kicsit furán van megoldva, hogy a nővérszobát a folyosó legvégére tették.
A 8-asban három ágy van, így kicsit szűkös, ha bent van mindhárom baba.
A harmadik ágy, amin én feküdtem, érdekesen van elhelyezve, az ágyból pont nem lehet elérni a villanykapcsolót, viszont, ha odébb tolnák, akkor valószínűleg a nővérhívó nem érne el odáig.
Majd legközelebb folytatom, babócám kezd nyöszörögni!

Kriszti
kislaczko

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?