Új privát üzeneted érkezett!

Szia Katy,

én is csatlakoznék Hantikához. Légyszi írd be az adataimat:
Flo, 28év, febr.10, 1, Matyi, BP-Szent István K.
Nagyon köszi,
F
flo
 
 


Hello Lányok!

A kilókhoz: én 48 kg-ról indultam, a 27. héten +8 kilónál tartottam, amiből az utolsó három heti egy kilónként jött rám. (Szerintem hétvégén megint jött rám +1, mert lagziban meg Anyóséknál voltunk...) De ez a 8 nekem mind a pocimra jött, máshol semmit sem híztam, a melleim sem nőttek olyan jelentősen. Többek szerint hátulról nem is látszik, hogy babát várok. Kép

Ma délután jön a védőnő, kíváncsi vagyok, mi lesz a látogatás célja...

Üdv,
Katinka 28+1
katinka
 
 


Szasztok!

Kilókhoz hozzáfűzve az első gyerkőccel én is 20 kilót híztam, de senki nem tolt le érte. Mondjuk 55 kilóval kezdtem és nem volt gond sem a cukorral, se a vérnyomással. Most azért jobban állok, mert még csak 7 kilónál tartok és szintén 55-el kezdtem. Azért remélem nem lesz most olyan sok, mert több mint 2 évembe került mire leadtam a felesleget. De igazából nem érdekel, mert nem akarom magam ilyenekkel idegesíteni.

Nekem is változott megint a szülési időpontom az uh szerint jan.14-re. A dokival végül megállapodtunk, hogy 13 és 20 között valamikor.
Ja és az uh szerint fejvégű fekvésü. 4 héttel ezelött még medencevégű volt.

Puszi mindenkinek
Sys 24+4
sys
 
 

 
 

Halihó!

ma voltunk a vércukor vizsgálaton, blááá de undorító volt ez a cukorlötty, azt hittem ki...
utána pedig mentünk a 28.heti uh-ra. Minden rendben van vele, fejvégű fekvésű és nagyon édi, tuti kislány, már azt hiszem kezdek ezzel megbarátkozni...Kép
egyébként ti hogy álltok ezzel az utolsó harmaddal, én már nagyon várom a végét, mármint szeretnék újra a saját ura lenni a testemnek, nem önzésből, meghát persze ő az első, és a legnagyobb boldogság, csak szeretnék megint úgy táncolni, hajolni, fürödni, együtt lenni a párommal, tornázni, futni, meg mindent, mint régen...Képti nem féltek, hogy ezek a szülés után megváltoznak e???vagy van aki hasonlóan érzi magát??mármint hasonlóan örül persze a babának, csak fizikailag...???
millió puszik
eszti+28hetes kiskifli
esztyx
 
 


Katy!

Nagyon ugyi vagy, hogy atvetted a tablazatot! Megtenned, hogy nekem kijavitod a datumot jan.22-re (valoszinuleg el lett irva)

Hetvegen mi is voltunk apos-nezobe, szerencsere nalunk nincsenek gondok, nagyon rendesek!!
Ja, es babakocsit is neztunk es talaltunk is egy nagyon szepet ami teljesen atalakihato sportkocsiva is, de azert meg nem rendeltuk meg.

Szep napot mindenkinek!
Kepzeljetek ma van az egy eves hazassagi evfordulonk!!!

Eszi
eszi
 
 


sziasztok

Eszi!
Nagy gratula!!! Hogyan ünnepeltek? Vagy ne kérdezzem Kép


Estyx
Olyan jó ám elsőre a kislány! Nekem is így van, és egyáltalán nem bánom. Bár sok emberben még benne van, hogy az elsőszülött fiú milyen jó, de hát szerintem a lány pontosan ugyanolyan jó!!!!!Kép
Én is azt várom, hogy futhassak megint, de hát még szülés után 1-2 hónapig nem fog menni (téged akaró babó, csöpögő mázsás cickók Kép)
bringa (32+1)
bringa
 
 


Sziasztok!

Katy nekem is kijavítanál egy-két adatot? Az időpont dec. 14. és tuti kislány, tehát marad a Szonja Barbara. Köszi!

Mackósajt!
Te kinél fogsz szülni az Istvánban? Többen vagyunk akik dec. 14-16 közé vannak kiírva!
Remélem jó kis társaság fog összejönni!

A hízásról annyit, hogy én előtte is egy kicsit farnehéz voltam, de szerencsére, így a 29. hét vége felé 7 kg-nál tartok. Nem is szeretnék nagyon elszállni, mert a dokim szerint 10 kg alatt úgy jössz ki a kórházból, mint a terhesség előtt! Remélem! Kép

Nálunk a védőnőhöz minden hónapban el kell menni és a 36. hét után kijön egyszer családlátogatásra és terepszemlére. Megkérdeztem, hogy mit fog olyankor nézni. Azt mondta, hogy milyen körülmények közé születik a gyerek, hol az ágya, jól szellőztethető-e a szobája! Hogy ezeknek mire nincs gondjuk. Én pont a múlt hónapban kaptam új védőnőt, mivel az előző elment GYES-re. Szegény egy kicsit még esetlen az elején, de szimpatikusnak néz ki.
FONTOS! Ahhoz, hogy megkapjátok az állami juttatásokat minimum 4x meg kell látogatni a védőnőt (4 bejegyzés), különben fújhatjuk a pénzt!
Eszti!
Én is már gondolkoztam azon, hogy mikor leszek újra a régi, mert most már néha nagyon tudok fújtatni mozgás közben. És utána ugye ott a szoptatás a kis tejcsárdákkal, amikor még éjszaka is melltartóba kell aludnod, különben tiszta tej lesz minden és nem tudsz még akkor sem hasra feküdni, mert szétdurrannak a lufikák! Kép
Más is kibírta, mi is ki fogjuk bírni!

Barbara
babar
 
 


BarbaraKép
Terhesgondozáson kell megjelenni 4x, amit az orvos csinál, uaz ilyen szempontból. Azt meg senki nem nézi, h. védőnőnél, vagy dokinál voltál ennyiszer. Terhesség végefelé erről ad majd egy igazolást a doki, és azzal az igazolással lehet intézni a mindenféle dolgokat. Csak azért írtam le, hogy csak ezért nem kell feltétlenül elmenni a védőnőhöz, ha vki nagyon nem akar.

Pusssz
Tüni
tüni
 
 


Sziasztok! Kép

Jó ennyi hozzászólást olvasni Kép
Marica, akkor te már visszafelé számolsz, ugye?Kép

Kilók szempontjából, én így a huszadik hétre híztam 7 kg-ot, mondjuk elfér rajtam, de nem is bánom. Egyszerűen nem érdekel. Ha valaki szóvá teszi, mindig azzal vágok vissza, hogy még mindig jobban nézek ki, mint egy pár nő, aki nem terhes. Ilyenkor általában már visszavesznek Kép

Egész sokan szülünk majd az Istvánban. Majd számoljatok be lányok.Kép Most látom, Flo, mi majdnem egyidőben fogunk szülni.Kép
Ma kérdeztem meg a dokimat (bár tudom korai még) hogy ő melyik szülésznővel "szeret" dolgozni. A Böszörményi Beát ajánlotta. Hallottatok már róla valamit? Ismeri valaki?
És a házassági anyakönyvinek hány hónaposnak kell lennie?
Eszi, gratula az évfordulóhoz Kép

A Babóval minden ok, nagyon aranyos volt az uh-on, és tuti kisfiú. Egyébként én is falramászok, amikor valaki megjegyzi, hogy első gyereknek fiúnak kell lenni. Én egy kislánynak is annyira örültem volna Kép

Jó pihenést mindenkinek! Kép
cic
cicmerák
 
 


a hogyan és mikor leszünk a régiek???kérdésem,hogy ti ezzel hogy álltok...
mellett az is érdekelne, hogy ti hogy
álltok a babacuccokkal??
miket vettetek, és miket terveztek venni??
apróságokat is írjatok, ami szerintetek fontos!
pusz,eszti
esztyx
 
 


Sziasztok!
Engem is érdekel, hogy mikor fogom hozni a régi formámat, de erre sajna nincs válasz. Mindenesetre nem érzem önzô dolognak, ha egy leendô anyukának ilyesmi is eszébe jut. Én sosem voltam sovány, 64 kg-ról kezdtem a terhességem és most a 34. héten 77 kg vagyok. Én ezt sokallom és próbálok visszavenni, nem azért mert mások mondják hanem magam miatt.
Már nagyon sok mindent megvettünk a bébinek, de azért még van mit.
A légzésfigyelôvel voltunk gondban, de miután elolvastuk Dr. Howard Chilton Újszülött a fedélzeten cimu˝ könnyvében az erre vonatkozó leírást úgy döntöttünk, hogy nem veszünk. Persze ezt megbeszéltem a védönôvel is (az enyém egy angyal) ô is azt tanácsolta, hogy sokkal célszeru˝bb az ideális feltételeket megteremteni pl: hideg párásító, 20-22 fok a szobában, hanyatt fektetés, dohányfüst teljes kizárása, semmi olyasmit ne rakjunk az ágyába ami a fejecskéjére kerülhet. Nektek mi errôl a véleményetek? Mármint a légzésfigyelôrôl!
Felkerülhetnék én is a listára? Adatok: Bendegúz, 30, nov. 14.,elsô gyerek, Bence, Bp./Szt. István kórház!
Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
bendegúz30
 
 


hálló!!
télleg aktív a csapat!!! mindig sokat olvasok itt!

a testi dolgok, meg a szülés utáni mell-időszak nálam már kicsit becsengetett!!!! sokszor reggelente nedves hálóingre ébredek, vagy foltos a lepedő az előtejtől!!! Kép melleim meg mintha 20kilósak lennének, még mindig pirosak alul, melegebbek. senki nem tudja mitől, de védőnő, se nőgyógyász, se bőrgyógyász......
aszongyák tuti a súlytól. hát jó, de mit csináljak??????
bagz/eszter
22+1

KépKép

KépKép
bagzerka
 
 


Tüni!

Köszi az infót! Azért én havonta ellátogatok a védőnőhöz is, nehogy szó érje a ház elejét! Kép Sok mindent nem csinál a drága, de mindíg legalább 1,5 órát elszúrok nála, mert szeret sokat beszélni!

Esztyx!
Én próbálok mielőbb visszatérni a régi kerékvágásba. Márciusra már síelést tervezünk, persze én nem fogok síelni, de egy kis hegyi levegő biztosan nem árt a 3 hónapos babánknak! Szeretnék nem betokosodott kismama lenni, de ez biztosan nagyon nehéz lesz. Sajnos sok rossz példa lebeg előttem és most még nagyon okosnak érzem magam, de természetesen minden tőlem telhetőt meg fogok tenni!
Mi már egy-két dolgot beszerztünk. Apu vett nekünk egy kiságyat, megrendeltük a matracot bele, a pelenkázót a hétvégén hozzuk el, a babaruhákat már elkezdtem mosni, varrogatom a kiegészítőket (függöny, fejvédő, lábzsák, stb.). Igazából nagyon élvezem ezt az elfoglaltságot. Szerencsére sok mindent nem kellett vennünk, mert a család eléggé vigyázott a ruhákra és a keresztlányunk most 8 hónapos és tőlük is kapunk egy csomó mindent. Persze egy rugit és egy kis kertészgatyót vettem a picinek, mert azért ezt én sem tudom megállni! Ezen kívül nagyon nem tervezünk venni semmit, úgyis sok mindent kapunk majd ajándékba. Nekünk a nagy kiadás a köldökvér lefagyasztás lesz és ehhez az egész család ad hozzá - ez lesz a karácsonyi ajándékunk!
A légzésfigyelővel kapcsolatban még én is vacilálok! Elvégre mi is felnőttünk anélkül, de ha egyszer ezzel is védeni tudom a gyereket. Ha meg ne adj Isten valami történik vele, azt soha nem bocsátanám meg magamnak! Tehát még agyalok rajta, bár a férjem mindenképp szeretne ilyent.

Bagzerka!
Nekem szerencsére csak néha foltos a pólom, de olyan furcsa ragacsos anyag jön a cicimből. Elég furin néz ki!
Anyám mesélte, hogy neki is a 7. hónap környékén kezdett előteje lenni, majd a szülés alatt szó szerint spriccelt a cicijéből a tej! Jól nézünk ki! Kép

Barbara
babar
 
 


Sziasztok!

Hallottam valamit arról, hogy valahol lehet ingyen igényelni légzésfigyelőt. Tud valaki erről valamit?

Sys
sys
 
 


Sziasztok!

Jó sok infót írtatok!
Bendegúz temészetesen Te is és az újjak is bekerültek a táblázatba!Azt nem írtad hányadik gyerkőcödet várod!
Most beteszem a táblázatot, és úgy tervezem, hogy kb. hetenként teszem fel az új infókkal, ha van!
Lassan már a tényleges születések időpontját kell átjavítgatnom! Kép Kép Kép

<pre>
Anyuka neve Kora Szülés várható ideje baba s.sz. Neve Kórház neve
Marica 35 nov. 9. 2 (Róbert) Mariann Szeged/ Klinika
Bendegúz 30 nov.17. Bence Bp./Szt.István kh.
Márti05 31 nov. 20. 1 Brigitta Bp./ Bajcsy K.
Bringa 29 nov. 22. 2 Bernárd ?
Kriszti 29 nov. 28. 1 Zsombor/ Luca Bp./ Schöpf-Mérei
Eszti ? dec. 1. 1 Laci/ ? Bp./ Schöpf-Mérei
Feketebárány ? dec. 8. ? ? Bp./Szent István kh.
Smille 23 dec. 10. 1 ? Gyula
Beatron 27 dec. 12. 1 Milán/Viktória Miskolc/ Szentpéteri K.
Mackósajt 32 dec.15. 2 ? Bp./Szent István kh.
Diána 28 dec. 15. 1 Dominik/Dorka Bp./Szt.István kh.
Barbara 28 dec 16. 1 Dániel Tamás/ Szonja Barbara Bp./Szent István kh.
Csilla 29 dec. 16. 2 ? ?
Hulcsi 28 dec. 16. 1 Nándor/ Dorottya Bp./ Szabolcs u. Klinika
Saxi 31 dec. 16. 2 ? Esztergom/ Vaszary K.
Manós 29 dec. 18. 1 Barnabás/Virág v. Lili Bp./ Szent Imre K.
Constanze 28 dec. 20. 1 ? ?
Katinka 27 dec. 23. 1 Lili Székesfehérvár
Zsófi ? dec. 24. ? ? Bp./ Margit K.
Edina 23 dec. 29. 1 Bálint v. Olivér ?
Claudia 26 dec. 31. 1 Roland/ Claudia Bp./ Szent Imre K.
TAndi 29 dec. 31. 1 Tamás/ Enikö Bp./Szent István kh.
Rumpusz 26 dec/jan? ? ? Bp./ Schöpf-Mérei
Fabrika ? jan.? 2 ? ?
Rita 23 jan. 4. 1-2. Balázs v. Bence/ Emma v. Anna Bp./ Máv K.
Judit 30 jan. 5. 1 László Dániel/Zsófia Csenge Bp./Szent István kh.
Rékacs 30 jan. 7. 1 ? Bp./ Schöpf-Mérei
Márti 28 jan. 8. 1 ? Bp./ Schöpf-Mérei
Hanitka 29 jan.10. 1 Hanna Bp.
Kire 33 jan. 11. 2 ? ?
Tüni 28 jan.12. 2 ? Bp./ Máv K.
Szilvia 30 jan. 12. 3 ? Bp./ János K.
Esbib 30 jan. 12. 2 ?kos/ Flóra Bp./ Bajcsy K.
Andi 25 jan. 13. 1 ? Gyöngyös/ Bugáth P.K.
Sys 29 jan. 16. 2 Réka Petra/Gergő Ádám Bp./ Jahn Ferenc K.
Brigi 30 jan. 18. 3 ? Bp./ Bajcsy K.
Dorye 25 jan. 21. 1 Vilmos/ Johanna Bp./ SZOTE II. Nöi
Anettka 27 jan. 22. 2 ? Bp./ Jahn Ferenc K.
Kátya 29 jan. 26. 2 Gergely/ Anna v. Sára Bp./ Kútvölgyi K.
Ildi 27 jan. 28. 1 Martin/ Szimonetta Lia Szeged/ Klinika
Bubborka 29 jan. 30. 2 ? Bp./ Szabolcs u. Klinika
Orbis 23 febr. 1. 1 Botond Merse/ Csenge Borka Bp./Margit kh.
Vica 29 febr. 2. 3 ? Bp./Szent István kh.
Bagzer 26 febr. 2. 1 ? Otthon
Katy 27 febr. 3. 1 ?/Leona, Lea Bp./ Schöpf-Mérei
Cicmerák 24 febr.8. 1 László,Gergő Bp./Szent István kh.
Flo 28 febr.10. 1 Matyi Bp./Szent István kh.
Zsuzsi 29 febr. 13. 1 Marcell/ Zsófi, Ágnes Bp./ János K.
Kikocska 26 febr. 13. 1 Réka Ilona/ Áron v. Ábel Bp./ Schöpf-Mérei
Móni 24 febr. 16. 1 Bence/ Dóra Bp./ Máv K.
Enikö 26 febr. 19. 2 ? Szeged/ Klinika
Eszi 30 febr. 22. 1 Anna v. Luca Bp./ Kútvölgyi K.
Böbe 28 febr. 24. 1 Géza/ Lilla Bp./ Margit K.
Zsuzsa 28 febr. 26. 1 ? Bp./ Bajcsy K.
</pre>

A bébi légzésfigyelő kérdése engem is nyugtatlanít, kíváncsi vagyok a véleményetekre!Én úgy gondolom, hogy nekem megnyugtató, ha van! Mert, ha a másik szobában alszik a kicsink, akkor kevésbé tudok úgy figyelni rá éjszakánként!De húzós összeg kb. 30-35.ooo forintba kerül egy!


Puszi mindenkinek!
Katy
21+6 Kép
Katy
 


Sziasztok,

Mi még nem kezdtük meg a bevásárlást, majd novemberben. Először még a költözést kell megoldanunk...

Mi sem tervezünk túl sok mindent venni, csak a legszükségesebbeket. Ami viszont a téli babákbál egy picit megdobja a költségbetést az az anorák, meg a télies holmik...

Én arra lennék kiváncsi, hogy Ti hogy tervezitek, egy szobába lesztek kezdetben a babával, vagy rögtön külön próbáljátok altatni ?

Légzésfigyelőt ha jól tudom, akkor a koraszülött veszélyeztetett bebákbak adnak, de nekik is csak korlátozott számban. A Madarász korházban és a Heim Pálban van erre külön felkészítő oktatás is. Egy alkalom és ott elmondanak mindent.

Üdv mindenkinek,

Zsuzsi

U.i: én is marhára unom már, hogy nem lehet hason feküdni és állandóan fáradt vagyok, a pocim is fájdogál... Pedig még csak a 21. hétben vagyok. Már mondtam is a férjemnek, hogy készüljön fel, mert hamarosan jönnek a hisztis napok...
vzsuzsi
 
 


Sziasztok!
Kathy!
Köszönöm és az első gyermek!

Bemásoltam ide egy cikket ami érdekes lehet a légzésfigyelő tekintetében. Nem szeretnék senkit ijesztgetni vagy ilyesmi, remélem nem haragszotok meg érte. Nos....
Megrázóan felkavaró - Avagy tehetünk-e valamit a bölcsőhalál megelőzése érdekében?
A kedves olvasóban jogosan merül fel a kérdés, miért ez a furcsa cím. Nemrég hallottam egy történetet. Igaz történet. Ez a kis írás is e történet kapcsán született meg, címként pedig azt a két szót választottam, ami elsőként villant be gondolataim közé.
Helyszín a Heim Pál Gyermekkórház. Este van. Csöndes ügyeleti időszak. Néhány beteg, de otthon ellátható gyermek. Váratlanul a Vészhelyzetben látható kavarodás, izgatottság kezdődik. Édesanya hoz egy plédbe takart, két hónapos fiúcsecsemőt, akiben kihunyt az élet szikrája. Teljes egészségügyi apparátus dolgozik fél órán keresztül, hogy a gyermeket az életnek visszaadják, de minden erőfeszítés hiába. Este fél tízkor hivatalosan is véget ért egy éppen csak most indult élet.
Felkavaró esemény, de amiért megrázó is, hogy egy teljesen egészséges, jól fejlődő csecsemővel történt mindez. Minden szülőben felmerül ilyen történet hallatán, hogy: "Ez megtörténhet, megtörténhetett volna az én magzatommal is?". Erre a jogosan felmerülő kérdésre szeretnék pár szóban válaszolni. A kérdés mindig aktuális volt és még sokáig az is lesz.
Amiről beszélni kell, az a hirtelen csecsemőhalál, vagy más néven bölcsőhalál, angol megfelelőjének rövidítéseként SIDS (Sudden Infant Death Syndrome). Mit takar ez a fogalom? Definíció szerint a SIDS teljesen egészséges, jól fejlődő csecsemő, hirtelen, minden előzmény nélkül bekövetkező halála, mely halálnak az okát még kórbonctani vizsgálattal sem lehet megtalálni. Mi derül ki a meghatározásból? Az, hogy bár a jelenség már a bibliai időkben is ismert volt, mind a mai napig nem tudjuk, miért következik be. Teóriák születtek és dőltek meg, de a mai napig nincs kézzelfogható magyarázat. Azonban a sok ilyen irányú kutatásnak köszönhetően már sok mindenre fény derült a SIDS-el kapcsolatban.
A világ népességében a hirtelen csecsemőhalál átlagos előfordulási aránya kb. 3 ezrelék, ami azt jelenti, hogy ezer csecsemőből hármat érint. Ezzel a gyakorisággal a csecsemőkori vezető halálokok között szerepel a bölcsőhalál. A veszély egy éves korig áll fenn, bár az esetek 95%-a hat hónapos kor előtt következik be. A legveszélyeztetettebb korcsoport a 2-4 hónapos kor. A legtöbb eset három hónapos csecsemők között fordul elő. Növeli a veszélyt, ha a gyermek kis súlyú koraszülött volt, ha a szülés körülményei olyanok voltak, hogy hosszabb-rövidebb ideig oxigénhiányos állapot lépett fel. Jelentős rizikótényező az anyai dohányzás a terhesség és/vagy a szoptatás alatt. Gyermekgyógyászként nem győzzük a szülőkkel megértetni, hogy mennyire fontos a csecsemőkornak megfelelő táplálás. A nem megfelelően táplált (legfőképpen arra gondolok, hogy tehéntejjel etetik a gyermeket, ami összetételénél fogva alapjaiban boríthatja fel egy csecsemő ionháztartását, és okozhat rengeteg egyéb más, életet is veszélyeztető betegséget) babák körében is sűrűbb az előfordulás. Érdekes módon a nemek közötti megoszlás sem arányos. A fiú : lány arány 60 : 40, ami azt jelenti, hogy fiúcsecsemők veszélyeztetettebbek, mint a lányok. A SIDS gyakrabban fordul elő a hideg évszakokban - ősszel és télen. Nem szabad szó nélkül elmenni amellett sem, hogy a túlmelegedés is hajlamosíthat légzésleállásra, ezért az a jó, ha a szobahőmérséklet 21-22 fok közötti, és nem melegebb. Születtek egyéb fontos megfigyelések is. Sokkal több eset fordult elő hason fekvő csecsemők között. Van olyan ország, ahol kampány történt a csecsemők háton fektetésére ezt a felismerést követően. Ebben az országban öt év alatt felére csökkent a bölcsőhalál száma. A felsorolás végén említem, de fontossága miatt akár kezdhettem volna azzal is, hogy tízszeresre nő meg annak a csecsemőnek az esélye a bölcsőhalálra, akinek testvére korábban ebben hunyt el. Szintén többszörösre nő a veszély, ha a csecsemőnél már előfordult kéküléssel, szürküléssel, tónustalansággal járó, életet veszélyeztető rosszullét, mely gyors beavatkozásnak köszönhetően oldódott, de a kimenetele beavatkozás nélkül akár halálos is lehetett volna (ennek a rosszullétnek az angol kifejezésből származó rövidítése: ALTE).
Miért soroltam most fel ezt a rengeteg dolgot? Mert megrázó. Történetünkben szereplő csecsemőnk két hónapos korában, feles tejet vacsorázott, majd édesanyja gondosan hasra fektetve elaltatta. A baba egészséges volt, kórházat születése óta nem látott, jól fejlődött. Lehet, hogy ma is élne, ha nem azt eszik, amit evett és nem hason fekszik? Erre a kérdésre ember nem tud válaszolni. Nem is kell. Arra viszont tudunk válaszolni, hogy hogyan csökkentsük a veszélyét annak, hogy ez más csecsemővel is megtörténjen. Az általunk befolyásolható rizikótényezőket kell lecsökkentenünk. Természetesen, ha a gyermek idő előtt született, az ellen már nem tudunk, mit tenni. Hogy fiú, hogy az évszakok váltják egymást, hogy a gyermek eléri a kettő-három hónapos kort: ember ezt nem befolyásolhatja. DE!!! A dohányzásról le lehet szokni, a csecsemőt lehet megfelelően táplálni, lehet háton fektetni...
Ha az Ön gyermeke minden rizikófaktortól mentes, és mégis fél, hogy a gyermek veszélyeztetettebb, mint más, kaphat-e választ arra a kérdésre, hogy mennyire kell félni a bekövetkező SIDS-től? Erre igennel válaszolhatunk. Nagyszabású kutatások felfedtek bizonyos légzésmintákat, eltéréseket a SIDS-ben elhunyt csecsemők vizsgálati leleteiben, amik bár egyszerű vizsgálattal nem fedhetők fel, alapos kivizsgálás, légzésvizsgálat esetén kideríthetőek. Elérhető ez a vizsgálat? Igen. Kórházunkban működik egy SIDS - szűrőközpont, mely az előbbi kérdésre választ ad. Mit kell tenni, ha szeretné, hogy gyermeke bekerüljön a szűrővizsgálatba? Jelentkezni telefonon, vagy személyesen a vizsgálatra. Nem kell beutaló, külön magyarázat. A vizsgálatot szülői kérésre is szívesen elvégezzük. Mennyi ideig tart a vizsgálat? Mivel ez egy teljes körű kivizsgálás, nem lehet fél óra alatt elintézni. Abban az esetben, ha nem találunk kórházi kezelést igénylő betegséget, a vizsgálat időtartama 24 óra. A légzésvizsgálat éjszaka, alvás közben folyik, így a leginformatívabb. Azt hiszem 24 óra kórházi tartózkodás egyáltalán nem sok azért, hogy ilyen kérdésre választ kapjunk.
Befejezésként összefoglalóul még egyszer a jó tanács. Ne a szülő szempontjai, hanem a csecsemő szempontjai legyenek az elsődlegesek abban, hogy csökkentsük a rizikófaktorokat. Ez csak rajtunk múlik. Ha minden veszélyeztető tényezőt kiküszöbölt, de még így is szorong a szülő, akkor kivizsgálás keretében választ kaphat a kérdésre, miszerint kell-e tovább szorongania, álmatlanul tölteni éjszakáit az aggodalom miatt. Tegyünk meg mindent a gyermekekért, amit megtehetünk.
Dátum: 2001. november 18.
Szerző: Dr. Vajda Zsolt
Forrás: Gyógyhírek, a Heim Pál Gyermekkórház gyógyászati havilapja

Kép
Kép
bendegúz30
 
 


Sziasztok!

Az ingyenes légzésfigyelővel kapcsolatban, én pont ma hívtam őket Kép De ne várjatok csodákat. Nekem azt mondták, ezer ember van előttem! de felvesznek a listára, s ha a baba születéséig nem hívnának, akkor hívjam én őket. Bármeddig nálad lehet a készülék (márha kapsz Kép )majd te adod vissza mikor jónak látod.
A nőci nem tudta megmondtani, hogy kb. hányan vannak előttem, de azt mondta, hogy legalább két hónapot várni kell. Na az még belefér Kép

Országos Inkubátor Alapítvány
1116 Bp. Fehérvári út 130.
382-15-47
"Apnoe Alarm" légzésfigyelő

Üdv. cic
cicmerák
 
 


Köszi az infókat. Azt hiszem én is már ma telefonálok, mert nekem is fiúcskám lesz és jobb félni mint megijedni.

Sys
sys
 
 


Sziasztok!

Csak egy figyemezetés azoknak, akik már eldöntötték, hogy vásárolnak légzésfigyelőt.

Járjatok utána alaposan, hogy melyiket érdemes megvenni, mert tényleg nem olcsó, és nem mindegyik egyformán megbízható. Van, amelyik sokszor feleslegesen riaszt, az is egy borzasztó élmény lehet.
Másrészt ugye nem elég megvenni a légzésfigyelőt, azt is kell tudni, hogy pontosan mi a teendő, ha riasztás van.

Bocsi, ha túl tudálékos voltam, de ezek nem mindig jutnak az ember eszébe!
zsana75
 
 


Szerintem a légzésfigyelő mindenképp kell, mert ténylegesen, ha valami történik, akkor az ember nem bocsátaná meg magának!és az borzasztó mindenkinek, szerintem lehet kölcsönözni is, pár ezerért egy hónapra, és akkor mondjuk csak arra a cikkben említett kritikus három hónapra veszi meg az ember...pl.
egyébként én eddig egy dolgot vettemKépnevetni fogtokKép)én is nevettem magamon,:köldöktapasztKép
nem tudom miért a brendonban valahogy annyira elvesztem a sokmindensokfélesokszép dolgok kínálatában, hogy egy óra keresgélés után erre a hihetetlenül fontos szerzeményre bukkantamKépKépazt hiszem a fürdetésnél fog jól jönniKép,
persze mi is kaptunk már pár ruhácskát, meg ilyesmit , de talán babonából nem vásároltunk még eddig...egyébként ti hogy álltok ezzel a babonával???egyébként azt sem értem hogy évtizedeken keresztül sima matracon aludt mindenki és most mindenképpen kókuszmatrac kell, ami persze 20eFt.,amit persze megveszek, csak...
egyébként előtejjel én is jól állokKépminden nap cserélhetek alvópólótKépde sebaj, fontos a bébinekKép
millió pusz, eszti
esztyx
 
 


Sziasztok!

Jó régen írtam...szinte még a kezdetekkor. Most töltöttük a 29. hetünket. Úgy tűnik kisfiunk lesz, és a Benedek név mellett döntöttünk.Katy, megtennéd, hogy módosítod a táblázatot? Köszönöm.
Súly: Én most 10 kg + -nál tartok, az orvosom jó fej, nem macerál, viszont a védőnő annál inkább.Én egyenlőre jól érzem magam ezzel a súllyal, bár eleve inkább a felsőkategóriás súlycsoportba tartozomKép
Légzésfigyelő: még vacilálok rajta , de szerintem kihagyom.Egyetértek Babarral, hogy mi is felnőttünk anélkül, ez szerintem mostanában lett inkább túlzottan felkapott téma, bár bevallom, hogy szerintem csak a legalapvetőbb dolgokat tudom a témával kapcsolatosan.

Más: Ti hogy álltok a striákkal? A hasam már hatalmasra nőt, de nincs rajta egyenlőre semmi, nem úgy, mint a combom hátsó felén, ami nagyon csúnya lett, annak ellenére, hogy mindent rendszeresen kenegetek. Milyen tapasztalataitok vannak ez ügyben?

Hulcsi

hulcsi
 
 


Sziasztok!!!

Nem győzöm olvasni, amiket írtok, de tök jó, hogy ennyien vagyunk és ennyi mindenről szó esik.Mi egy szobában leszünk a picivel és nem tervezzük légzésfigyelő vásárlását. Vagy kellene? Elbizonytalanodtam.
Én nem tudom megállni, hogy ne vegyek ezt-azt. Megláttam Micimackós körömvágóollót, hajkefét és meg kellett vennem. Meg ilyeneket, hogy vízhőmérő stb. De már nekünk is meg van az ágy, Édesapa, -aki egyébként számítástechnikai szakember és ilyen boltja van- rakott össze szekrényt is. Olyan kis ügyes!Meg olyan jó volt nézni, hogy a gyermekének csinálja a kis vackot.
Nekem már most egy ideje nem folyik a mellemből annyi, mint korábban. Nekem is volt, hogy ázott a póló, de mostanság legfeljebb 1-1 csepp. Ez miért lehet? Pedig én nagyon szeretném, hogy legyen rendesen tejem.
Hamarosan indul megint a Szülőszoba című műsor. Ti tervezitek, hogy nézitek? Korábban néztem, de ugye akkor még nem volt a picur a hasamban. Most nem tudom, hogy lenne a jobb. Félek, hogy esetleg valami olyat látok, amit nem kéne.
Puszi Nektek!
smille
 
 


Sziasztok!
Smille!
Nekem a kezdetek óta egy-egy csepp elôtej jön és mikor örültem neki akkor a nagyokosok lehurrogtak, hogy az nem jelent semmit, attól még nem biztos, hogy lesz tejem. Állítólag nincs összefüggés.
A légzésfigyelôvel kapcsolatban én is mindig elbizonytalanodom, de inkább nem akarok mint igen. Mi is egy szobában leszünk a picivel. Elolvastam egy csomó irodalmat ez ügyben és mint fentebb említettem inkább az alvási körülményekre fektetjük a hangsúlyt.
A Szülôszobát nem akarom nézni, de biztos fogom.
Üdv mindenkinek!

Kép
Kép
bendegúz30
 
 


sziasztok!!!!
húúú, de sok mindenhez lehet hozzászólni!!

-légzésfigyelő: anyukám, kint él amerikában, és ő hoz nekünk onnan, különben netről rendeli, és úgy látom, olcsóbb mint itthon!!!! de egyébként én is bérelnék!!

-stírák, lekopppogom, de még nincsenek, viszont, már említett piroska-melleim alján kicsit mintha fellazult volna a bőr...Kép majd meglátjuk mi lesz, kenem bőrfeszesítővel, úgy, ahogy a többi "veszélyezetetett" bőrfelületem!

-vásárlás: sok mindent kapunk, szerencsére, három kis unokatesóm után, akiből kettő fiú, jól jönnek a ruhák! babakocsit, babaszobás apróban találtam, remek kis darab, remélem használat közben is ezt mondom, majd Kép, babaágyat is rokontól, matraccal még nem foglalkoztam, jó lenne a kókusz, de ha 20e, kihagyjuk, inkább valami keményebb fajta szivacs lesz!! kiskád is van, használtan beszerezve, mózeskosarat is nagybátyáméktól, úgyhogy elmondhatom, jól el vagyunk látva!!
(csakhogy kiegészítsem, mi mindketten még egyetemre járunk, -épp halasztunk februárig(!!) Kép , semelyikőnknek nincsen fix munkája, alkalmi művészeti tevékenységekből éldegélünk....szóval mielőtt aszinnétek itt nagypofáskodnék a sok kapott cuccal......)

-ja!!! végre megkaptam első telefonomat a védőnőcitől, holnap jön röpke kis beszélgetésre! mondtam hogy még nem költöztünk ide, és még rumli van, aszonta az nem baj, nem azt nézi! -akkor mit? vagy miről fogunk beszélni???? lehet hogy rossz lett valamelyik vérvizsg. eredményem??? Kép

szassztok,
bagzerka
22+2
(és felfrissítettem a profilomban található weblapot, ahol én, és nagy hasam látható-ezeket a képeket sajátmagamról készítettem, aki kér ilyesmit, szóljon Kép )

KépKép

KépKép
bagzerka
 
 


sziasztok!

Striák szerencsére eddig rajtam sincsenek, nemrég kezdtem el kenegetni magamat szorgalmasan, hogy ez lehetőleg így is maradjon. Van egy barátnőm aki kozmetikus, ő azt tanácsolta, hogy kötőszövet-erősítő krémet használjak, az a tuti!

Ma voltam a védőnőnél, végülis elviselhető volt, bár értelmét nem láttam. Negyed órát voltam bent, amiből kb 10 percet arról faggatott, hogy milyen lesz a ruhám az esküvőn és megyünk-e nászútra. A maradék időben vérnyomást meg súlyt mért. Azt hittem, le fog szidni, mert 22 hetesen 5 kiló+ van rajtam, de csodák csodája, azt mondta, ez teljesen normális. Első ilyen megjegyzés amit hallok. Persze anyukámat leszámítva, aki azon aggódik állandőan, hogy egyek rendesen, hogy akarom felhízlalni a babát, mikor ahoz sem eszem eleget hogy én ne fogyjak el Kép

Babakelengye: kiságy apucié volt még, a többi nagyobb tételt meg kiosztottuk nászajándék gyanánt Kép Azért még lesz mit venni.

Én nézegettem előtej ügyben, (pont azért, mert nekem még nincs) és a következőt találtam: "Az előtej vagy annak hiánya nem jelzi előre a későbbi képességet a tej termelődésére."
(www.anyaklapja.hu)

No már megint regény lett belőleKép

pusssz: Orbis
orbis
 
 


mi nem vásárolgatunk még mindig. Jövő héten jönnek hétfőn a rombolók, és szétrombolják a házat, állítólag 2 hét alatt végezni fognak, majd meglátjuk. igaz csak fürdőszoba meg konyha, de akkor is... szóval ezzel eléggé el vagyunk foglalva. asszem minden vásárlási lázunkat kielégítjük most a csempe meg bojler kiválasztással Kép) amúgy sem vagyunk vásárlósak. Kismanónak még spanyolországban, mikor nyaralás közben kiderült, hogy hármasban vagyunk, vettünk egy óóóóriási bikás törölközőt, meg két hete párom vett neki egy fantasztikus aranyos 4 színben pompázó plüsskutyát, mert nem tudta ott hagyni, de ennyi. Nálunk közel s távol az első baba lesz a családban, szóval mindent meg kell venni, jó sokba fog kerülni, de úgyis több babát akarunk, majd jó lesz nekik is, meg nekem is, páromnak is 3 testvére van, majd csak ott is lesz előbb utóbb uncsitesó, és akkor majd vándorolnak Kép ha ilyenekre gondolok, nem tűik olyan vészesen soknak a minden, mert jól ki lesznek használva.
légzésfigyelőt is ilyen megfontolásból biztos beszerzünk. én is az a fajta vagyok, aki nem élné túl, ha nem tett volna meg mindent. egyébként az apukám ikertesőja annak idején így halt meg, szóval pláne... majd ha itthon leszek, december-januárban tervezem a vásárlást, majd jól kinézem a dolgokat, aztán cipelem szegény férjuramat magammal. Kép) nem is annyira babonából nem akarok venni semmit, inkább az, hogy nagyon pici a lakás, és ha akármi is történne, rossz lenne kerülgetni a dolgokat, amit neki vettünk. persze nem fog, de azért megvárom a 7. hónapot.
húú, én kisregényt írtam. bár majdnem mindig azt szoktam, mert ritkán jut időm írni.

pedig csakazéris most már hozzászólok Esztyx azon kérdéséhez, hogy már szeretne a nagy öröm mellett azért olyan lenni kicsit, mint előtte. Pont most beszélgettem nemrég nővéremmel arról, hogy így a 21. héten már nem is emlékszem jóformán, hogy milyen volt nem terhesnek lenni. Én végighánytam-görcsöltem az első 12 hetet, hormonokat szedtem, hogy megmaradjon a baba. És most kezdem élvezni, de nagyonfenmód az egészet. Most se könnyű, merthogy dolgozom, és vizesedek, fáj a hátam, mert napi 2 órát tömegközlekedek... És arra jutottunk, hogy azért vannak ezek a kínok, hogy igenis vigyázzunk magunkra, mert elfelejtenénk, hogy nem vagyunk egyedül, és sokkal kevesebbet lehet csinálni, mint eddig. és ha valami bánt, mert nem tudom megtenni, akkor mindig arra gondolok, hogy biztos azért van, hogy baj ne legyen. És még azt is kitaláltuk, hogy azért tart kilenc hónapig a várandósság, hogy legyen időnk megszokni, hogy bizony más lesz az élet, és soha nem lesz olyan, mint előtte, és legyen elég időnk arra, hogy elfelejtsük, milyen volt, és ne hiányozzon. És mégjobban örüljünk a jövevénynek, mert legalább a fizikai kínok nagy része megszűnik azzal együtt, hogy megjönnek Kép

kikocska
 
 


Sziasztok Lanyok!

Tenyleg egyre tobb a hozzaszolas, de en annyira szeretem olvasgatni amiket irtok!!

Kikocska! En mostanaban olyan erzekeny hangulatban vagyok... barmin kepes vagyok elsirni magam, igy majdnem ez tortent most is ahogy olvastam az utolso hozzaszolasodat! Olyan aranyosakat irtal!!

Legzesfigyelot mi biztosan veszunk, ezt mar akkor eldontottuk amikor meg csak kettesben voltunk. Szerintem ahhoz kepest, hogy nekunk is mindent meg kell venni ez nem olyan hatalmas kiadas - plane ha azt nezzuk, hogy milyen celt szolgal!! Szerintem aki karacsony utanra varja a babat esetleg kerhettek karacsonyi ajandekba is ezt valamelyik rokontol. Ez csak egy otlet.

Striak ugyeben en meg eleg jol allok, meg nem fedeztem fel semmit, es nagyon szorgalmasan kenegetek!! Viszont egy dolgot felfedeztem: a koldokom kezd valahogy kifele jonni, na azert meg nincs kifordulva, de mar mas a tapintasa. Tudom, hogy ez normalis igy a 24. het korul, de nekem mindig is ez volt az egyik legnagyobb param a terhesseggel kapcsolatban... tudom, kicsit bolond vagyok Kép

Mindenkinek szep napot kivanok!
Eszi

Ja, tegnap megallapitottam, hogy Babucink - bar kislany - lehet, hogy kick-box bajnok lesz!!! Kép
eszi
 
 


SziasztokKép

Végre tényleg fellendült a topicKép Már pont kezdtem szomorkodni, hogy milyen pangós. Én pont most mentem le potyára a védőnőhöz, mert változott a rendelési ideje (eddig 8-tól 10-ig volt szerdánként de., meg délután 13-tól 14-ig, erre a délelőttit lerövidítették, és csak 9-ig vanKép) Most mehetek délután is, persze csak, ha Gergő nem alszik éppen.

Vásárolgatni nekünk ugye nem nagyon kell, mert szinte minden megvan Gergőről. A babakocsit akarjuk lecserélni, azt majd a bababörzén. Ja, és persze ha tényleg kislány, akkor akarok neki néhány igazán kislányos cuccot is. Remélem börzéig kiderül a nemeKép A dokim azt ígérte, hogy köv. alkalommal (okt. 12.) megnézzük UH-val, hátha felfedi magátKép

Engem még nem igazán "zavar" a várandósság. Igaz, hogy nagyon kicsi a pocim a korhoz képest, meg igazából nincsen semmi panaszom (a gyakori pisilésen kívül, de azt már kezdem megszokni). Emlékszem, azért a végefelé már kezd "terhes" lenni a dolog, de nekem az is teljesen jól bírható volt. Egyébként meg engem ami jobban megviselt, az a gyermekágyas időszak volt. Fizikálisan sokkal jobban meggyötört, mint az egész terhesség. Borzasztó izzadékony lesz olyankor az ember, és hiába zuhanyoztam x-szer (bár annyiszor azért nem tudtam, mert nehéz volt elszabadulni a gyerkőc mellől), fél óra múlva megint tök büdinek éreztem magam. Ráadásul a fáradtság, a melleim meg szét akartak durrani, stb. Szóval nem egy leányálom, de a babuci mindenért kárpótolKépKép

Légzésfigyelőnk nekünk nem volt, és szerintem most sem lesz.

Nekem még az előző terhességből származó csíkjaim díszítik a hasamat. Akkor hiába kentem, mégis tök becsíkosodtam. Remélem, most annál sokkal több már nem fog megjelenni. Azt is hallottam, hogy ez alkati kérdés is, és ha valaki hajlamos rá, akkor hiába keni, akkor is elő fog jönni.

Pusssz
Tüni
tüni
 
 


Sziasztok!

Már régóta olvaslak Benneteket és próbálom ellesni a jó ötleteket. De most valahogy nem tudtam csöndben maradni, mivel többen írtátok, hogy 20eFt a kókuszmatrac. Mi a múlt héten voltunk a KIKA-ban (Budaörs) és 140*70cm-es kiságyba vettünk 8.990 Ft-ért. A kisebb méretű gondolom még olcsóbb. Ha gondoljátok, nézzétek meg. Ja és ez nem akciós ár, ez a normál ára!!!

Jó pocakosodást!!! Sziasztok!!!

Bujka

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Szia Mindenkinek!

Én elöször járok ebben a topic-ban. A Máv-osba szoktam irni (szia Tüni! Kép ), de most nézegettem éppen hogy melyik az amelyik még rám illik, és igy jutottam ide. Én február 1-re vagyok kiirva, csakugy mint Orbis. Kép

Nem gyöztem elolvasni a hozzaszolásokat, olyan sok volt itt a végén. Mi sem vásároltunk még semmit a babának, és a szobaba sem, de már elterveztük hogy hogy fog kinézni. Nekünk összesen két szobánk van, igy egy szobában leszünk a babával, és remélem hogy 1-2 éven belül sikerül majd elköltöznünk egy nagyobb lakásba, hogy külön szobája lehessen. Én nagyon sok mindent ismerösöktöl fogok kapni (babakocsi, ágy, hordozo, ruhák), ugy hogy ezzel nagyon jol járok, de azért ami kell azt természetesen megvesszük. Cél hogy karácsonyig minden meglegyen.

Én most 22 hetes terhes vagyok, elötej nincs, hasam kellemesen nagy, de nem okoz semmi gondot. Légzésfigyelön gondolkodom nagyon, többen is vannak a környezetemben, akiknek van elado 30ezer körül, és mondta hogy soha nem riasztott tévesen.

Na most ennyi jutott eszembe a hozzászolások kapcsán.

Sziasztok!

Eszter
eszter2004
 
 


huhh, na, jól elkapott ez a vírus... gondoltam, reggel már annyit írtam, hogy inkább megvártam a delet, hogy szóljak, hogy vigyázzatok magatokra, mert van jó kis vírus. én is férjecskémtől kaptam el. Együtt mentünk dokihoz. Ő hogy visszairassa magát, én meg hogy ki... Kép Van akinek a gyomrára megy, nekem a megfázás-tüneteket produkálja. Kép úgy be van dagadva a torkom, hogy éjjel alig tudtam aludni, mert még az orromon is alig kaptam levegőt... szerencsére időben észbekaptam, a dokinénimnek meg van egy csodaszere, és azzal kúrálom magam most itthon, és így megúsztam az antibiotikumot. mindenkinek tudom ajánlani, az a neve, hogy Amol oldat. nem egy olcsó mulatság, de hatékony és sokáig tart. Asszem 2000 ft volt egy éve, de még a fele megvan.
Csak azt nem értem, hogy lehet nekem legyengült szervezetem, ha folyton zöldséggyümölcsöt eszek, és 9-10 órákat alszom... na, mindegy...

kikocska
 
 


Sziasztok!

Kikocska!
Nagyon érdekelne ez az oldat!Sima patikában lehet kapni, vagy bio boltban?
Nálunk is tombol a vírus! Az én férjem napok óta szenved. Ráadásul szombaton elutazik külfödre dolgozni és betegen nem lenne valami túl jó elengedni! Nekem szerencsére éjjelenként fáj minimálisan a torkom, de nem szeretném, ha komolyabban elkapna ez a bigyó!
Nekem is nagyon tetszett, amit írtál a várandóságról!!! Van egy lelkész ismerősöm,aki mindig elmeséli nekem, hogy van egy nemzetiség (nem emlékszem hol) ahol a várandósságot azzal fejezik ki, hogy annak az asszonynak jövője van Kép Kép! Ez nagyon tetszik!!!

Nálunk már születése után külön szobában fog aludni a kicsi, mert van egy cicánk is, akit így próbálunk száműzni a gyerek mellől a kezdeti időkben!Én is biztos, hogy venni fogok légzésfigyelőt! De jó, hogy még a rizikótényezőkre is felhívtátok a figyelmet!

Vigyázzatok magatokra, mert tényleg indul a járvány szezon!!! Kép
Én sokszor levegőt venni utálok a buszokon, mert folyamatosan rám köhögnek Kép !

Drukkoljatok, hogy pénteken kiderüljön a manónkról, hogy kisfiú, vagy kislány!!!

Puszi: Katy
Katy
 


Sima patikában lehet kapni, és tényleg mindenre jó. még depresszióra is. Kép ezen mondjuk mulattunk sokat Kép Ja, és nem szabad bedőlni, ha azt mondják, hogy nincs, de van helyette az xy szer, mert nincs még egy ilyen. Pesten a Szófia u. és a Teréz körút sarkán (Oktogon és Király u. között) tuti lehet kapni, mert az van legközelebb a háziorvosomhoz, és mindenkinek ajánlja Kép Kép Kép

kikocska
 
 


Sima patikában lehet kapni, és tényleg mindenre jó. még depresszióra is. Kép ezen mondjuk mulattunk sokat Kép Ja, és nem szabad bedőlni, ha azt mondják, hogy nincs, de van helyette az xy szer, mert nincs még egy ilyen. Pesten a Szófia u. és a Teréz körút sarkán (Oktogon és Király u. között) tuti lehet kapni, mert az van legközelebb a háziorvosomhoz, és mindenkinek ajánlja Kép Kép Kép

kikocska
 
 


bocsi a kétszeri küldésért, asszem zavarba jöttem itt a dicséretektől... Kép

kikocska
 
 


Lányok!

Szülőszoba!!!Nézitek majd?
Én olyan nehezen vonszolom magam. Néha alig kapok levegőt és nehezemre esik megmozdulni. Arról nem is beszélve, hogy mit nem adnék egy hatalmas hasonalvásért! Szóval szép és jó minden, de azért hiányzik kicsit a régi testem.
Elég érzékeny is vagyok és összecsapnak a dolgok a fejem fölött. Apukám kórházban stb., mindig van valami. Elég sokat sirdogáltam is ezekben az időkben és félek, hogy befolyásolja a babámat is. Lehet, hogy Ő is ilyen síróska lesz. Pedig nem vagyok az a törékeny, érzékeny tipus, csak mióta babás vagyok.
smille
 
 


Sziasztok,

Mikortól indul újra a szülőszoba? Tudja valaki?

Smille, ne izgulj, én is tiszta dili vagyok. Nálunk is sok a baj a szülőkkel. Mindketten gyógyíthatatlen betegek, rokkant nyugdíjasok. Szerencsére tesóm sokat besegít..

A hason fekvés nekem is iszonyúan hiányzik, de így legalább majd nagyot ünneplünk, amikor végre majd lehet...

Ha rámjön a dilinyó, akkor azzal védekezem, hogy igyekszem kedves lenni, nehogy a környezetem szívjon az én rossz hangulatom miatt. Egy másik ötlet a torna, illetve a zenehallgatás. Ha végképp semmi nem működik, akkor lefekszem aludni...

Apropó, milyen krémeket használtok a striákra ? Én még nem kezdtem el a kenegetést, nincsenek is még csíkjaim, de a védőnő gyakran mondja, hogy illene naponta kétszer kenegetnem magam...

Most már úgy nézem, lassan mindenki túljutott a terhessége első felén. Úgyhogy gratula mindenkinek és kitartás lányok !! Állítólag a 4.-6. hónap a legproblémamentesebb, használjuk ki...

Még egy ulosó kérdés. Ti a kórházi csomagba mit terveztek becsomagolni ? Vinni kell gyerekruhát meg pelust is ? Láttam a boltokba ilyen szülés utánra javasolt bugyit, van már valakinek tapasztalata ez ügyben ?

Zsuzsi
vzsuzsi
 
 


EszterKép
Szia itt isKép

KikocskaKép
Jobbulást nektekKépKép

SmilleKép
Én biztosan fogom nézni a Szülőszobát, bár olyan későre tették megintKép Másnap tiszta hulla leszek. Nem hinném, hogy emiatt sírós lenne a babád.

ZsuzsiKép
Szülőszoba jövő hét csütörtökön kezdődik a TV2-n. Kórházi listát majd megkeresem a "Friss kismamák" archívjában. Bringa tette fel, és szerintem minden benne vanKép Nem tudom, pontosan milyen bugyit láttál, én csak a Tenáról tudok nyilatkozni (olyan hálós bugyi). Szerintem szuper találmány, mert egyrészt kényelmes, könnyen mosható és gyorsan szárad. Szóval megéri megvenni. Egyébként meg, hogy mit kell vinni az újszülöttnek, az kórházanként is változó. A MÁV-ban pl. már a szülőszobára kérik a pelust. Érdemes benézned annak a kórháznak a topicjába, ahol szülni fogsz.

Végülis elmentem a védőnőhöz, de csak jól felhúzott megint, olyan csiga lassú. Megmért, de az eredményt illetően erősen szkeptikus vagyok, mert eszerint 1 hónap alatt 5 kg-ot híztam. Ez szerintem képtelenség, mert azt tuti, hogy észrevettem volna. Gyorsan felhívtam a páromat, hogy ő mit vett ebből észre, de szerinte is képtelenség. Holnap leméretem magam a kórházban is biztos ami biztos.

Pussssz
Tüni
tüni
 
 


Szia Tüni,

Keresgéltem a Friss Kismamák topikban, de nem leletem rá a listára. Ha megtalálod tedd fel légyszi, nagyon érdekelne.

Előre is köszi,

zsuzsi
vzsuzsi
 
 


Smille, valami szakirodalomban azt olvastam, hogy azzal árt az ember, ha nem sír, mikor szeretne. Mert a sírással kimennek a feszültségek, és megkönnyebbül az ember, és az nagyon használ a babának. Gondolom ugyanezért segít Zsuzsinak a torna meg a zenehallgatás... szal hajrá a sírással. És akkor is kell pityeregni, ha az ember egy megható reklámot lát Kép Kép

Egyébként nem tudom mit vagytok oda a hason alvással, én mindig hanyatt meg oldalt szoktam aludni Kép Kép a hátfájás ellen mondjuk jó lenne néha hasra feküdni, dehát ez van Kép

Tüni, köszönöm Kép

kikocska
 
 


Szia Tüni!

Szó szerint ugyanez történt velem is a múlt héten védőnőnél! Én sem akartam elhinni, és én is egyből hívtam a párom, hogy ő mit vett észre. De megnyugtatott, hogy aggodalomra semmi ok. Ne sokat gondolkodj rajta! Ha tiszta a lelkiismereted, akkor nincs mitől tartaniKép
Flo
flo
 
 


Sziasztok!
A sírás miatt szerintem nem kell aggódni legalább is én nagyon remélem, mert elég egy libero reklám és zokogok. Biztos, hogy nem fogom tudni megállni, hogy ne nézzem a Szülôszobát pedig lehet, hogy nem kéne. Mostanában éjszakánként alig alszom valamit és ha mégis akkor hülyeségeket álmodom. A sógornôm azt mondta, hogy neki nagyon bejött a hálós bugyi, viszont ha jól tudom akkor a Tenának van felôtt pelenkája is ezt viszont túlzás lenne megvenni nem? Jó, mondjuk azt sem nagyon tudom elképzelni, hogy mire jó a hálós bugyi... Ezt a kérdést még jól át kell gondolnom és nekem már nincs túl sok idôm erre.
Üdv

Kép
Kép
bendegúz30
 
 


Sziasztok Lányok!

Tegnap felirattam magam a listára az Alapitványnál a légzésfigyelőre. Azt mondták azért még igy sem biztos hogy kapok, majd telefonáljak ha megszületik a bébi.

Szülőszoba!!! E műsor hatására vágott belém a felismerés, hogy nekem ezt még egyszer át kell élnem. Ugyanis 1 éve én még fennhangon azt mondtam, hogy dehogy kell nekem még egy gyerek. Valószinűleg késöbb már nagyon bántam volna, de hál istennek megjött az eszem. Szóval biztos, hogy nézni fogom megint. Én sokszor sírtam is amikor egy-egy gyerek megszületett, olyan gyönyörű dolog.

Tegnap megvettük az első dolgot leendő kisfiunknak. Egy bébihordozót. Az Auschan-ban 9000.-forint. Nekem hál istennek egy pár fiúruhán kivűl mást nem kell vennem, de ezeket is majd a Börzén elintézem.
Szortirozom majd első gyermek ruháit. Kislányruhák érdekelnek majd valakit?

Na most már befejezem!
Puszi
Sys 24+6
sys
 
 


Sziasztok ismét!
Nemrég jutott eszembe, hogy jövôhéten szombaton elvileg megyünk a dokival szülôszobát nézni. Nagyon izgi. Igazából már gözôm sincs, hogy mikor kéne szülnôm akárhogy is számolom nem jön ki a nov 17. nincs mit tenni, majd a bébi eldönti. Van valami tippetek arra, hogy kókuszmatracot hol érdemes venni?
Üdv mindenkinek!

Kép
Kép
bendegúz30
 
 


mire jó a hálós bugyi?
és mire jó a haskötő?
és a varratokat azokat mikor szedik ki,
vagy felszívódik?
szülőszoba-mindenképpen!KépKép
esztyx
 
 


Kikocska köszi szépen! Én is jobbulást kívánok Kép !!!

Esztyx! Ha a gát sebes varratokra kérdeztél akkor azt ált. felszívódóval varrják! Legalábbis az én dokim tuti!
Zsuzsi!
A kórházi csomag úgy tudom kórházanként változik! Szerintem is érdemes rámenned a kórházi topikra!
De szívesen bemásolom amit én kaptam!

Mi kell a kórházba:

Köntös
Papucs kényelmes 2 pár (zuhanyozáshoz is)
fehérnemű
Zokni 1-2 pár
Elölgombolós hálóing min.2-3 db
Szoptatós melltartó 2 db
Melltartóbetét mosható 2-4 db Törülköző (Vastag is) 2 db
Piperetáska 1 db (tusfürdő,dezodor, fogkefe, fogkrém, krém, fésű, hajpánt, csat, gumi stb )
tisztasági betét 2 csomag (always ultra night (vagy v.mi füles+ amit a kórházban kapsz még ráteheted, tuti nem ázik át olyan hamar)
Wc papir,
Papírzsepkendő
Textilpelenka 4-5 db a szoptatáshoz, bukihoz
Személyes iratok (személyi ig. TB kártya, leletek, Babagond könyv, házassági anyakönyvi kivonat másolata - ezt le kell majd adni szülés után, kérni fogják. 300 napnál nem lehet régebbi, szerintem a szülés előtt 3 hónappal érdemes kikérni)
Uzsonnacsomag a szülés utánra az apukának és magunknak
Fényképezőgép, film
Rostos üditó
Olvasnivaló
Kispárna,
Mellszivó
Bimbóvédő

Étkezéshez (bögre, kés villa kanál, szalvéta, konyharuha)

A Schöpfibe Babának bevinni:ruhát nem kell, réklit kapnak a babócák, pólyában lesznek.
De:
babafürdetőt(bolti)
babahintőport (bolti)
1 cs. pelenkát,
popsikrém (vagy bolti, vagy orvosi) le kell adni szülés után a csecsemős osztályra.


sziasztok!
Katy
 


Flo, Tüni
Szerintem azért jártatok így, mert most már hidegebb van, sa több ruha jóval többet nyom ám Kép Plusz kaja után wc előtt, legalább 2 kiló plusz Kép

Itt a listám, meg még egy link, aho, van egy másik, össze lehet másolni, plusz Katy-ét
http://members.chello.hu/kocka/korhaz.htm


Enyém:
KÓRHÁZI PAKK
-
bringa
 
 


Helló, jól lemaradtam!!!Kép

Bendegúz, most írta valaki, hogy a Kikában nagyon olcsó a kókuszmatrac, bár nekünk a szivacs is tökéletes volt. Az jó duma, hogy a kókusz könnyen megszárad, de nincs neki miért, mert az eldobható pelus éjjel se ázik át, plusz ugye a pizsi, a hálózsák... Kimosni meg úgyse nagyon fogod egy-egy gyereken belül, kettő közt meg száradhat!Kép Olyan hülye meg egy gyerek sincs, hogy a matracon át próbáljon levegőt venni. Tutira nemKép

Apropó, légzésfigyelő, nekünk nem volt, nem is lesz. Én szeretek az első hónapokban egy szobában aludni a gyerkőccel, úgyis többször föl kell hozzá kelni éjjel. Csak átnyúlok a kiságyba, be a nagyágyba, szopi, vissza a kiságyba.Kép És hallom minden szusszanását.
Aztán úgy féléves kor körül szoktam őket átpaterolni a szomszéd szobába. Onnan is hallok mindent, és akkor már (az enyéimhez legalábbis) nem kell annyit ugrálni, viszont jólesik, hogy bármikor lámpát gyújthatok, és a saját szobámban öltözhetek meg... mást is csinálhatokKépKépKép

Orbis, én Pest mellől járok az Istvánba, kocsival 20 perc. Viszont akkor Cicmeráknak és Flonak javasolnám, hogy osszuk fel magunk közt a szülőszobákat, mert én úgyis túlhordós vagyok.Kép

Tényleg, csak én vagyok ilyen hülye? Folyton attól parázok, hogy még mostanában megreped a burok, és koraszülünk. Pedig semmi okom rá, eddig is inkább később szültem, mint előbbKép És már rutinos parázó vagyok, nem csak úgy a koraszüléstől félek, hanem a burokrepedéstől, mert azt vissza se lehet fordítani!KépKépKép Más is van így?! Már úgy várom a 25. hetet, akkortól már megnyugodhatok, van esélye a gyereknek, ha megszületik!

Bocs az érzékenyektől, nem akarlak felkavarni, de én ettől nagyon kivagyok!!!

Vica
mvica
 
 


Ja, Bagzer,

nagyon jók a képeid!!! Már az előzőnél is néztem, akkor még nem tudtam, hogy fotózol. Anyagiak híján sajnos csak irigyelni tudlak...Kép

Az én nagyapám is grafikus-fotóművész volt, de sajnos idő előtt elment, csak egy naptárfotó maradt rólam kiskoromból.Kép
mvica
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?