Új privát üzeneted érkezett!

Ezo!

Na végre!!!!!! :)
Azért, majd, ha úgy gondolod, tehetnél képeket, meglesnénk a kis hőst! :)

Maltoferr vastartalmú, úgyhogy szerintem a Foltördögből a rozsdafoltra való jó kell legyen. Elvileg rozsdára jó a citromlé is, de mi korábban padlószőnyegből próbáltunk vele rozsdafoltot kiszedni, átmenetileg eltüntette, de ahogy visszaoxidálódott, újra megjelent, úgyhogy szerintem kezdd a Fortördöggel!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Ezo, ez nagyszerű hír! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dejó! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mókica
 
 


Ezo: Dejódejó! Anyukád így is sokat segít, hogy 1 hétre bevállalja a másik fiad. Esetleg Apa nem tud otthon maradni vele még 1 hétre?
Jaj, nagyon örülök a jó híreknek! Csoda Máté megmutatta, hogy csak azért is életben marad és reméljük, hogy nem fog rajta nyomot hagyni a korai kibújás.

Kép

Kép
bettica
 
 

 
 

Rambóka!

Köszi a tippet, már vettem is, úgyhogy majd beszámolok az eredményről(hátha másnak is érdekes lehet...)

Bettica!
Sajnos az nem megy, hogy férjem nem dolgozik, mert arra az időre akkor nincs pénz sem, sajnos most ilyen a világ....
És minden fillérre szükség van, többek közt Máté fejlesztése érdekében is.(ld. fizetős Dévény)

Majd csinálok friss képeket a héten Mátéról és teszek fel.
ezoterike
 
 


Sziasztok!
Ezo!
Nagyszerű híreket hoztál....nagyon sok erőt a továbbiakban is Nektek!
Drukk megy a továbbiakban is!
Nekem még a makacs foltokra az jött be,hogy hideg vízben áztatás....akár 2 napig is....de mindig ha eszedbe jut...jól kiöblögetni...vízcsere stb. és amikor már alig látszik...akkor jönnek a mosószerek!-és a végén mosógépben mosás....nem főzés...mert azzal még jobban bele eszi magát!!!!

Mókica!
Nagyon ügyeske vagy fogyásilag!!!!Gratulálok!

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Ezo: Hát nagyon sajnálom, hogy ilyen helyet állt elő... Nem lehet könnyű, de kitartás. Hamarosan hazavihetitek Mátét és végre együtt lesz a család :)

Kép

Kép
bettica
 
 


Sziasztok!

Ezo!

Annyira, de annyira örülök ezeknek a híreknek! :D

A kaki és kaja foltokra nekem bevállt, hogy mosás után a tűző napon szárítom, úgy hogy jól süsse meg a nap. Ha marad egy kis sárgás folt mosás után, a nap garantáltan kiszedi.

Puszi mindenkinek!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Tapasztaltabb lányokhoz lenne egy kérdésem. Mikor kell a gyerekülést lecserélni nagyobbra? A súlyt kell nézni vagy a gyerek magasságát, esetleg a korát?

Kép

Kép
bettica
 
 


Bettica!
Milyen ülésetek van most?

Jöhetek 2 kérdéssel?
Honnan fogom tudni,hogy nincs már tejem?Mert már így is többször észreveszem,hogy inkább csak "cumizás" megy(ugye egyébként nem cumizik),de valamennyi tejem még van,néha látom a szája szélén,meg hallom,ahogy nyeli :D
Mert ha már nincs,akkor pótolni kéne valamivel,nem?

Mit adjak reggelire/vacsorára,ha egyáltalán nem hajlandó kenyeret enni??? :O Férjem szerint azért,mert nem éhes,de ez nem igaz,mert a csirkesonkát gyűri befelé,vagy a múltkor kekszes joghurtot(ez nagy kedvenc,én kutyulom darabokra tört kekszből meg natúr joghurtból)kapott,azt is csak úgy kanalazta befelé :O
Nem mintha bánnám,hogy nem lesz kenyeres,de valamennyi csak kéne,nem?(és a kekszes joghurt pl.uzsi szokott lenni)
Hiába dundi ám,el sem hinnétek,hogy milyen keveseket eszik :roll:

Kép
Kép
zazzy
 
 


Kellemes Húsvétot Mindenkinek!

Zazzy: Nania 0+ Ez elvileg 18kilóig jó. Na de ha a feje búbja nem lóghat ki az ülésből, akkor egy kb 86centis 18 kilós gyerekre méretezték az ülést. Azért ez eléggé furcsa lenne... Jelenleg 4-5 centire lóg a feje ki az ülésből. Az ülése tetejénél pont ott van a az autó ülésének fejtámlája. Viszont ha hátrahajtja a fejét, akkor ahhoz hozzá sem ér még a buksija Bencének. Ezért nem tudom, hogy most kell-e cserélni vagy sem...

Tej: Szerintem, ha már nem lesz tejed, akkor Lara szép lassan le fog szokni róla. Biztos vagyok benne, hogy most már inkább csak komfort cicizés van ;) Ha elég sokszor kéri és ingerli, akkor akár lehet több is. Pótlásnak tápszert adhatsz neki. Válassz ki egyet :) Tejjel is próbálkozhatsz, de sztem ha megissza akkor inkább tápszert adj neki. Ezzel tuti nem árthatsz neki. Esetleg pici tejet tehetsz bele neki, ha nem lesz tőle semmi baja (hasmenés, kiütés), akkor szép lassan emelheted a tej arányát, ha akarod... Én biztos, ami tuti alapon akartam tápszert adni neki. Bár a doki azt mondta, hogy a nem HA tápszer is tehén tejből van, így akár tejet is adhattam volna neki helyette, mert nem jobb-rosszabb a tápszernél...
Kenyér: Péksütemény? Bence imádja a túrósat meg a lekvárosakat. Lehet kapni mini croassant több féle ízben, néha azt adok neki. Kenyeret is próbálhatod lekvárral, hátha úgy megeszi. Esetleg eleinte csak a belsejét, ami elég puha. De sztem nem gond, hogy még nem kenyeres a Drága :) Majd később még lehet az ;) Kínálgasd, egyszercsak majd elfogadja... Esetleg kiflit próbáltatok már? Bence séta közben a babakocsiban mindig evett egy keveset belőle, úgy magában :) Nem sokat, de 10 óraira pont eleget ahhoz, hogy aztán ebédeljen is rendesen

Kép

Kép
bettica
 
 


Bettica!
Hát akkor ebben nem tudok segíteni :roll: Nekünk hordozónk volt,most meg egy 9-25-ös van.Ezt olyan 8 hós kora óta használja.Végre valami,amit nem bántam meg,ez így nekünk nagyon bejött(mondjuk hozzátenném,hogy egyik sem a hiperszuper kategória,mert nagyon keveset utazunk).És a mostanit direkt úgy választottam,hogy ne egyenes legyen a teteje,hanem ilyen "fejtámla-része" legyen.

Tápszer:Próbáltam januárban,mikor megjött és alig volt tejem.Hát nem kommentálnám,mit szólt hozzá :lol: Még a hideg is kirázta,szó szerint :shock: Mildibé volt.
Tej:Kb.ugyanez a reakció.(tudom,nem kellett volna,de pici cukorral is próbáltam,úgy sem kellett)És nem kell neki sem a tejbegríz,sem a puding(ezeket én csináltam)illetve kétszer próbálkoztam tejpéppel,nulla sikerrel,pedig 2 féle volt.Iszonyat mekkora összegek landoltak már a kukában :O :( És van vagy 15 üveg bébiétel a kamrában,aminek még mindig nem tudom,mi lesz a sorsa,illetve tele van a fagyasztó isteni házi sütőtökkel,én pároltam,mixeltem,raktam kis üvegekbe,ha értetek még finomat,meg sem közelíti egyik bolti sem,de nem kell neki már :(
Péksütemény:A falun élés szépségei :evil: Amikor megyünk bevásárolni(van egy kedvenc pékségünk,isteni finom,puha perecük van,na azt imádja)akkor veszek vagy sparos vagy Lidl-s kiflit,ezeket szereti,mert puhák,viszont itt nálunk az a fajta van,ami kemény és morzsálódós (nem tudom,melyik a vizes,melyik a tejes,csak mintha rémlene,hogy így szokták kiírni)hát az nem jön be.Most húsvétra vettünk fonott kalácsot,annak sem volt túlzott sikere...

Kép
Kép
zazzy
 
 


Csajok!

Ne vegyetek a tecsóban olcsó bébiételt!
http://www.fn.hu/belfold/20100406/rakke ... ult_tesco/

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Zazzy!

A gyerekülés addig jó, amíg a gyerek fejének legnagyobb átmérője nem kerül a fejtámla pereme fölé. Vagyis magyarul, amíg a fejének kb. a fele nincs magasabban, mint a fejtámla felső pereme.
Most, h. a gyerkőcök kikerülnek a különféle zsákokból és nagykabátokból, kapunk pár hónap haladékot, mert most lejjebb kerülnek az ülésben, mint pufajkában, de előbb-utóbb cserélni kell majd, időben kezdj el nézelődni!

Hozzátáplálás:
Azt adj neki, amit megeszik. Mi is elajándékoztunk jópár üveg bébikaját, mert a lányom, amint megtudta, h. van élet a bébikaján túl is, egyből úgy döntött, h. akkor azt a vackot egye meg, aki csinálta.
Ráadásul, mivel látta, h. a nagytesó nem bébikaját kap, neki is az kellett, amit a tesó eszik. Szóval nálunk kicsit felgyorsult a hozzátáplálás emiatt.
Kis almázás, barackozás után konkrétan pincepörköltből kivett és krumplival együtt összenyomkodott májjal. Látnod kellett volna, ahogy tömte. Mint aki végre rájött az élet értelmére.
És ez azóta is így van.
Húst-hússal.

Lara elmúlt 1 éves. Próbálgathatod a sajtokat (nálunk a Lidl-ös Tilsiter nagyon bejött), joghurtokat (lehetőleg ne a mindenféle színezékeket és aromákat tartalmazó termékeket! Nekünk a Spáros bio sajáttermék vált be nagyon), túrót gyümölccsel. Felvágottakból vannak kifejezetten gyerekeknek gyártottak is, de a Lidl-ben is kapsz olyanokat, amikben nincs szója.
Kenyér helyett lehet neki adni kekszet, babapiskótát, kölesgolyót vagy bulátát is (csak chipszet neeee!), DM-ben elég nagy a választék.
Lehet neki csinálni tejbegrízt, de a gyerekorvosok erősen megosztottak a tej adását illetően.
Mindenesetre a babatej jó üzlet a gyártónak az tuti.
De megpróbálhatod a tejben megfőzött kukoricadarát is, némi sóval és snidlinggel, hátha ő sem édesszájú (nem vagyok biztos benne, hogy ez-e a puliszka, de majd jön Kir és felvilágosít).

Nálunk most az egyik kedvenc kaja az, h. feldobok egy kis hagymát az olajra, megpirítom, rá a kockára vágott csirkehúst, ha megpirult, akkor mellészórok egy kis rizst, sózom, fűszerezem, aláöntök egy kis vizet, mire a rizs megpuhul, megpuhul a hús is, akkor beleöntök egy bébirépa-zöldborsó konzervet (vagy még az elején egy adag karikára vágott répát és mirelit zöldborsót, akkor az is megpuhul a többivel együtt), és már kész is. Isteni íze van a dolgoknak így együtt! A rizst a lányom nem igazán komálja, de így megeszi, mert húsíze van (kisragadozó a gyerek).

De ott a tökfőzelék, amit szintén nagyon szeret pörkölttel.
Sóskrumpli vajpuhára párolt zuzapörkölttel vagy májjal (az elején aprítsd vagy villával törd össze a husit benne).
Sajtostészta tejföllel (legjobb a spiráltészta, mert azt egyben be tudod tenni a szájába és meg tudja csócsálni)

Jó, tudom, nem ez a kismama újságos gyerekkaja összeállítók álma, de az avokádókrémmel töltött rossebbtuggya mennyivel jobb, ha a kukában landol? :twisted:

Én azt vallom, h. a méhen belül megismerkezdett azokkal az ízekkel, amiket te ettél, most látja, h. mit eszel, hát persze, h. ő is azt szeretné.
Jó, nem adunk egy egyévesnek babfőzeléket csülökkel (már amíg ki nem veri a hisztit, mert akkor esetleg mégis, és akkor nem alszunk aznap éjjel és ezerszer megbánjuk), de a nem felfújós és nem allergén kajákat apránként el lehet kezdeni.

De szerintem a többieknek is lesznek ötleteik kaja ügyben.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Ramiii, de jó hogy látni téged is :)
Hú nem is tudom, mennyi idős volt Bence, mikor kikövetelte a babot :) Egy évesen már nagyából mindent evett talán a gombát és a tejet, tojást kivéve. De nem, mert gombát is kapott addigra már, asszem Hunci isteni finom leveséből :D Bár nem igen ette.
No, a lényeg, hogy Bencém meg pont fordítva volt ezekkel a bébikajákkal. Eleinte nagyon ette bármilyen lehetett, inkább azt, mint amit anya főzött. Aztán rájöttem, hogy az enyém azért nem kellett neki, mert külön főztem az ő ételét (zöldségeket külön pároltam sós vízben, ahogy a védőnő mondta), amint kis delikáttal ízesítettem az ő ételét, vagy a mi levesünkből vettem neki ki az adagját, onnantól kezdve csinálhattam bármit a bébiétellel, de leginkább dobhattam ki őket. Viszont a mai napig van olyan bébiétel, amit imád. Ha nagyon étvágytalan, beteg, akkor be is próbálkozom vele (gesztenye-alma-husi, sütőtökös bármi). Ja és én csak Kecskemétit vettem. Megnéztem, az volt a legkevesebb hozzáadott anyagokat tartalmazó bébiétel. Talán az alma-barack nem is áll másból, csak gyümölcsből.
A Tesco-s bébiételen pedig fel vagyok háborodva!!! Anno asszem Monee mondta, hogy náluk vmi hasmenős kórokozó lehetett a bébiételben, mert 2 bébiételes evés után is Ákos lebetegedett (tényleg még nem írtad meg a márkát! átküldöd privibe? Húgimnál aktuális lesz nem sokára a bébiételes dolog...)

Zazzy: A bébiételeidet szívesen átvenném, mert Bence meg van halva a sütőtök püréért a mai napig :)

Rami, köszi az ülésre vonatkozó tippet. Akkor tényleg kezdhetünk nézelődni :( Jaj, olyan nehéz dönteni. Szívem szerint Concord Trimaxot vennék, de az eszem azt mondja, hogy jobb lenne inkább a Zazzyék által használt 9-25kilós verzió... Ááá, ezen megy a morfondírozás már vagy 2-3 hónapja :twisted: Van egy sejtésem, hogy úgy is a pénztárcánk fog dönteni... :(

Kép

Kép
bettica
 
 



Kép

Kép
bettica
 
 


Halihó.
Na akkor jelentkezem. :lol:

Szóval Ezokám, szuper!!!!!

Bettica, köszi a levesdícséretet!

Kajaügyben én nem vagyok kompetens,mert hamar indult a hozzátápi táp el nem fogadása és tej nemléte miatt,de tény, én nem adtam bébikaját, egye meg aki akarja, de én azt a büdös szart nem adtam neki, magam főztem, aztán 1 évesen már ette a miénket.Tejet 10 hós után adtam neki próbaként, aztán 11 hósan végleg.nem lett baja.Aztán amikor látta,mi miket eszünk, ő meg kapja a szar kajákat, ellenállt és követelt.Így kapta a miénket.Jogos amúgy :lol: .De akkor lendült a kajcsija, amint odaadtam neki a tányért, villát, kanalat és maga ette, na aztán ott kész volt a boldogságtól, én is, de nem a boldogságtól :lol: életemben annyit nem takarítottam, de megérte, mert szépen evett tényleg.élvezte, hogy ő eszik és nem etetjük.Zazzy, ezt kipróbálhatod,hátha jobb evő lesz.És sztem 1 évesen ehet mindent.Nyugaton nincs ekkora "tiltás", mint itt.nem is értem amúgy.

Ülés, hát ebben sem vagyok kompetens, én olyan beszari vagyok ebben a témában :oops: Gyermekem elmúlt ugye 2 éves és még mindig concord ultimaxban nyomul, nekem az az ÜLÉS 4 éves koráig.ami tutti, ne vegyetek 9-36 kategóriát, megbízhatatlan.

Magunkról szokásos.gyerek bölcsiimádó.nagyon is.érdekes, minden anyuka mondja hogy a gyereke állandóan H-t emlegeti otthon, enyém kölök senkit sem emleget :? ez miért van?????????vagy észt oszt bent (el tudom amúgy képzelni) és ő van a kp-ban (ezt is el tudom képzelni) vagy passz....de tény, minden kölök odavan a gyerekért, enyém meg teljes közönnyel veszi tudomásul, hogy sztárolják.
és osztja az észt keményen.pl ha rendrakás van, rendet tesz, osztja az észt, kinek mit kell csinálni majd ha egy gyerek elvesz egy játékot, odamegy, kiveszi a kezéből, és közli, helyére! :lol:

teljes mondatokban beszél két nyelven, bár az angol passzív inkább, mindent ért és csak nekem beszél angolul.minden gyerekmondókát éneket tud, énekel, mondókázik két nyelven és 5-6 szavas mondatokban dumál.

nem egy nagy gyerek, 12 kg, de csinibaba :lol:

rólam, megvagyok, sok a munka és most épp gondolkodási fázisban vagyok. ja és kész vagyok, végre lement csomó kg erre jött a húsvét, visszajött 2 kg, szóval sohsem állhatok le, egy percre sem, de azért büszke vagyok kicsit magamra (40 kg durván 3 év alatt ebből egy év stagnálás volt és 38as ruhaméret) mégha bűnöztem is, még ezen a héten bűnözés van, kicsit pihenek, aztán jövő hétttől megint diéta, még 9-10 kg kéne az álomig de ha még 20 kg lemegy (kizárt) nem utasítom vissza :lol:
Vendég
 


Hunci: Te mekkora méretre szeretnél lefogyni? :lol: Azért a 38-as is igen szép eredmény, ha még 10-et vagy 20-at leadsz, akkor már gyerek méret fog kelleni :)

Rengetegen mondják, hogy 9-36kg-t nem szabad venni... Rohadt pénz az oka. Na majd jól körbenézek, hátha találok használtan vmi megfelelőt. Szerintetek 20ezerből lehet normálisat venni? Tudom, hogy nem sok, nem akarok ezen spórolni, de sajna több nem jut rá :( Max hetente 1x használjuk...

Kép

Kép
bettica
 
 


Bettica, tv-en vaterán lehet annyiért, sőőőt.én onnan vettem az előzőleg ellopottat és a mostanit is.képet kérek mindig hogy minden oldalról tegyenek fel és szépen lehet látni, jó-e.kérek arról is, hogy mi a kódja az ülésnek, lásd eu szabvány vagy sem.

fogyás, hát azért még nem írnám le hány kg vagyok :oops: :? gond az hogy kgban sok vagyok, de centiben meg jól állok.fura nagyon, nem is értem.amikor 5 kg-mal voltam kisebb mint most (esküvő) azok a ruhák nagyok rám.szóval igazán nem is értem.mindenki aki lát, 10 kg-mal kevesebbre saccol...
Vendég
 


Hunci, köszi! Nézegettem az ADAC honlapján a teszteket, igyekszem azok közül választani, no meg persze amit meg is engedhetünk magunknak.
Elárulod, hogy nektek milyen van? Tapasztalat? Jó-nem jó, kényelmes-kényelmetlen, jó lenne még bele ez vagy az - tökéletes úgy ahogy van, stb.
Figy a súlyoddal kapcsolatban az a lényeg, hogy Te jól érezd magad a bőrödben. Ha úgy érzed, kell még pár kiló hozzá, akkor fogyizz, míg eléred a célt, de azért ne, mert ennyit vagy annyit mutat a mérleg. Szerintem így is amit végig csináltál, az több mint szuper, igazán büszke lehetsz magadra! És ezt most teljes elismeréssel mondom :)

Kép

Kép
bettica
 
 


Bettica, írtam, concord ultimax van már ezer éve (mármint ez volt amikor ellopták az autót és ezután is ezt vettem),nagyon jó, megfelelő, tökéletes!de ez nektek már fölösleges, korábban kellett volna, most inkább trimaxot vegyél vagy maxi cosit.
Vendég
 


Bettica!

Mi 45 -ért vettünk Römert, újat a Brendonban. Aztán kb. 12-ért Maxi Cosi-t a vásárban használtan.
És az a jobb!
Olyat keress, aminek az alsó peremén, elöl van egy plusz kar, amivel utólag rá lehet feszíteni az övre. Olyan szilárdan ül, mint a beton! Jó az oldalvédelme és kényelmes is.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Ez az:
http://bababolt.echt.hu/autosules/maxicosi?cid=57528
Az a kis szürke kallantyú a lényeg a jobb (valójában bal) sarokban.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rami: De ez csak 18kilóig jó :shock: Bence a mostani 0-18kilós Nania-t növi ki. Ha ezt a Maxi Cosit megveszem, akkor nem vagyok sokkal előrébb :( Nyertem max egy évet és slussz. Most a 15kilótól használhatókat nézegettem, mert Bence 90centi majdnem 14 kiló, sztem nyárra meglesz a 15kiló is, ha nem jön be megint egy hasmenős betegség... Bár igen korainak találom ezt a fajta ülést, komolyan vacilálok, hogy inkább 9-25kilóig jót veszek... Megnézem a többi nagyobb méretre tervezett Maxi Cosit, hátha találok ilyen "kallantyúsat" :)

Hunci, bocsi figyelmetlen voltam. :oops: Nézem ezt a Concordot is, tetszik, utánaolvasok. De mintha azt mondtad volna, hogy 9-36kilósat ne, mert megbízhatatlan. A Trimax viszont viszont olyan...

Lányok, köszönöm a tippeket, ötleteket, véleményeket! Talán van 2-3 hónapom, hogy eldöntsem mi legyen (és beadjam Apának :P )

Kép

Kép
bettica
 
 


ja akkor nem trimax, nem tudom a nevét, a concorndka több variációja van, az ultimax és a trimax és még egy, na erre gondoltam, de akkor annak nem tudom a nevét.igen, 9-36 kg nem szabad!
14 kg????????????????????????jesszus maria!H 12 kg és 93-95 cm körül van.
Vendég
 


Köszi mindenkinek!

Bettica!
Bár közelebb lennétek,ezek a sütőtökök,amiket én fagyasztottam,igazi fincsik.
Nem is tudom,ha decemberben fagyasztottam őket,vajon meddig jók?Tényleg semmi nincs bennük,kis vízen megpároltam,mixer,és kisüvegben vannak fagyasztva.
Eszembe jut Bencéd mindig akkor is,mikor kinyitom a hűtő fagyasztóját,lefagyasztottunk vagy 15 kiló barackot :O nyáron úgy ette,most meg az sem megy már.Te meg írtad többször,hogy sajnálod,hogy nem tudtál többet fagyasztani,mert nagyon szereti.

Nekünk a Kecskemétiből nem sokminden jött be.Egyedül a paradicsomos krumpli csirkehusival(de mára nem eszik meg semmi paradicsomosat)meg a vadas marha rizzsel(de már ez sem)
Az Univerek viszont szerintem nagyon finomak!A borsófőzeléknek igazi fini íze van,almaszósz,meg nem is jut eszembe hirtelen,miket vettünk,de nagytöbbségében azokat.

Hunci!
Az egyedül evés nálunk is nagyon bejön!A falatkákat már régóta egyedül pakolja befelé :D és mostanában próbálkozunk a kanállal,egyelőre úgy,hogy én belerakom a kaját,és utána adom a kezébe,ő meg bekapja :D Ügyes nagyon.

Rambóka!
Kölesgolyót eszik,a babakekszet nem szereti(kezd gyanús lenni,hogy nem édesszájú)szerintem az nagyon édes,nekem sem ízlik,sima háztartási kekszet eszik,bulátát mostanában nem vettem,pedig azt is szerette régebben,csak aztán bőség zavara lett itthon.Ja meg szoktam néha puffasztott rizst vagy búzát adni.
De ma pl.vacsira megevett egy csomó bablevesbe mártogatott kenyérfalatkát :D
Sajt:Trapistát imádja,iszonyat mennyiséget be tud gyűrni!
Joghurtból Activia édesfehéret kap majdnem minden nap(mert voltak kakigondjaink is egy időben,és csak emiatt kap hetente 2-3 alkalommal baracklevet,amúgy imádja a vizet,ás nagyon ügyin iszik már pohárból :D

Kép
Kép
zazzy
 
 


bettica: Mi is nania ülést vettünk használtan, de nem kaptunk hozzá útmutatót. Nektek van ilyen? Nem tudnád nekem szkennelve átküldeni? Ha igen, akkor elküldeném az email címet. Előre is köszi.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


No úgy tűnik, hogy 2-t sikerült kinéznem az ülések közül, ami jó lehet (valaki ismeri, használta bármelyiket?):
Top Rider 9-25kg
* magasított háttámla, tetszetős áramvonalas külső, erős, stabil váz
* egyszerű rögzítés az autóban
* 5 pontos öv csúszásmentes, puha párnákkal, központi övfeszítés
* több fokozatba állítható, kényelmes üléskagyló
* állítható övmagasság.
* 2009-es modell, divatos, esztétikus színek
* huzata levehető és kézzel mosható 30-40 fokon
(Ez kicsit jobban tetszik, mert könnyen betehető az autóba. Előre lehet dönteni az ülőrészt a bekötéshez... Elvileg...)

Kép


Pierre Cardin 9-25kg
* 9-25 kg-ig
* több fokozatban dönthető
* 5 pontos biztonságiöv
* a magasított ülőfelület által jól kilát a gyermek az autóból
* fejszűkítő biztosítja a kisebb gyermekeknek is a kényelmesebb, stabilabb ülést
* fejtámla magasítóval ellátva - tovább használható

Kép

Keresek egy céget, ahol van mind2 és elmegyünk gyerekestül, kipróbáljuk, megnézzük...

Kép

Kép
bettica
 
 


Bettica!
A miénk kísértetiesen hasonlít az elsőhöz(típusra),én nagyon szeretem,csak mi marhák,még csak most szedtük ki a fejpárnát,állandóan "leesett" Lara feje ha elaludt,hiába volt döntve,amióta kiszedtük,szépen belefekszik a feje az ülésbe.
A pierre cardin nem drága?Már ahhoz képest,amit írtál,h mennyiért akarsz nézni.

Kép
Kép
zazzy
 
 


Zazzy: A PC 26-tól van újonnan, használtan 18-20. Szóval pont beleférne a keretbe ;)

Kép

Kép
bettica
 
 


Sziasztok!

Hazaérkeztünk:)))

Máté hihetetlenül nyugodt és jó alvó baba, egy áldás Gergő után:)

Bettica:

Nekünk ez a fajta Pierre Cardin ülésünk van, újonnan vettük, és szerintem nagyon szuper, megdöntve jókat alszik benn Gergő, és a magasított fejtámlának köszönhetően nem növi ki olyan hamar, szóval én csak ajánlani tudom:)
Mi is a jó ár miatt döntöttünk annó ez mellet, és nem bántuk meg.Szerintem a másik is ennek a koppintása.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
ezoterike
 
 


ezo: Örülök hogy Máté hazamehetett. Hogy vagytok? Mennyi időre is vihettétek haza? Hány hónapos most? Gergőnek hogy tetszik a tesó?
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Ezo!
Jaj,de örülök!El is pityeredtem,bevallom őszintén.Hihetetlen micsoda csodababa lett belőle,tényleg hihetetlen!Mekkora most?Nagyon édes-falat!Pusszantás neki! :wink:

Kép
Kép
zazzy
 
 


Vicky!
Megkuksiztam Barbust :D Mennyit nőtt és változott!!!Csodaszép leányzó!Mesélsz róla egy kicsit???

Kép
Kép
zazzy
 
 


Ezo: Micsoda öröm! Éljen! Gratulálok a kislegénynek! Nagyon aranyos Máté baba! Majd mesélj magatokról!

Kép

Kép
bettica
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a dícséreteket :)
Máté olyan 3100 gr. körül van most, és 30 cm-el született okt 28-án, most 51 cm-nek mértem, de majd jön holnap védőnő, biztos megmérik.De mondták a kórházban, hogy belszevileg tökéletes, persze vizsgálatokra kell még vinni (június végéig be van osztva 5-6 időpont, szemészet, UH, fejlődését vizsgálja majd neurológus , csípőszűrés--mert ezt elfelejtették, míg kórházban volt)
De olyan kis édes, tornáztatom, megetetem, beteszem az ágyba, és elvan.Gondolom ezt szokta meg a kórházban is.Meg nem is akarom felkapni állandóán(bár nem is sírós, csak ha már éhes, icipicit sírdogál, de vár türelmesen)
Meg Gergővel is ugye foglalkoznom kell, mert picit féltékeny lehet, mert mikor Mátét etetem , Gergő pont akkor akarna az ölembe ülni, pénteken nagy hisztit le is csapott ez miatt, mikor hazajöttünk.Anyu nem is tudta elvonszolni, szerencsére férjem is otthon volt,így ő elvitte onnan, pedig mondogattam neki, hogy üljön ide mellénk, de semmi sem volt jó, csak az ölembe akart ülni.

Szóval most azt hiszem nagy figyelem kell Gergőnek...
ezoterike
 
 


zazzy: Barbus jó baba, már sokat nőtt. Egész jól alszik és eszik is rendesen. Egyre ügyesebb, már sokat dumál és vigyorog. Vettem neki egy olyan szép rucit, remélem augusztusra még jó lesz rá amikor az unokatesóm esküvője lesz.

ezo: Örülök hogy ilyen sokat nőtt Máté. Gergő idővel csak megbékél.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Szió!

Hunci! Jó ujra olvasni rólad. Kicsi fiad csodaokos és bizti aranyos. Én lányom most lett 2 éves, 10 kg és 32 cm. Ő is beszél, de csak magyarul és sejpít is :) Neked meg külön grat a kg-hoz :)

Ezo!
Csodaszép ez a baba. Úgy megölelgetném csodaMátét :) Van mire büszkének lenned!

Pussza mindenkinek!

Gina

Kép
gina13
 
 


Sziasztok!

Ezo: Gergőnek is új a helyzet, meg kell szoknia. Remélem azóta nagyobb a harmónia ;) Jól vagytok? Ha esetleg lesz időd jönni, mesélhetnél picit magatokról... Apa és a tágabb rokonság hogy éli meg?
Annyira hihetetlen, hogy ilyen ügyes volt CsodaMáté! Le a kalappal előtte! Kívánom, hogy minden rendben menjen majd a fejlődésével is és egészségesen tudjon felnőni és élni az életét!

Gina: Téged is jó "látni". Hogy van Dorina? És ti? Sikerült feldolgozni a történteket (már ha lehet egyáltalán)?

Ha esetleg valaki tudna nekem segíteni kicsit, azt megköszönném. Ide is beírnám az eredményeimet, hátha ötlettel tud szolgálni az, aki esetleg a zárton nem szokott olvasni minket...

El vagyok kicsit kenődve... Tegnap voltam az eredményekért az endós dokinál és hát az megnyugtatott, hogy IRnek továbbra sincs jele, terheléses cuki (5.2 és 4.9) + inzulin (3.6 és 8.3) tökéletes, emiatt legalább nem kell aggódnom, DE. Van egy két aggasztó érték, volt amire legyintett a doki, mert önmagában nem jelent semmit szerinte (kortizol kicsit több, mint 800, a megengedett 500 helyett), de inkább leírom az eredményeket, amik eltértek a normálistól:
(23.napi vv:)
A vizeletben találtak vvt! Igaz, hogy csak hármat, de találtak :( (nem emlékszem, hogy akkor éppen volt-e kis barna vagy sem, de nem jegyeztem fel, úgyhogy jó eséllyel nem volt semmi ilyesmi, amivel meg lehetne magyarázni)
Vérvétel eredmények:
Anorg. foszfát 0.8 mmol/L (0.9-1.5)
AST 304 egység (5-200)
T3 8.06pmol/L (2.8-7.1)
TSH 0.14mIU/L (0.27-4.2)
Kortizol 841 nmol/L (171-536)

FSH és LH tökéletes (2.4 és 5.6), mind2 a Luteális fázisban szükséges határértékeken belül van. Prolaktin is jó: 248mIU/L (102-496).
Két hét múlva hétfőn megyek ismét vérvételre, mert a pm. túlműködésre nincs semmi utaló tünet. Na meg persze nem csinálták meg a progeszteront sem, pedig direkt úgy időzitettük az egész vv-t hogy megtudjuk, minden rendben van-e a progival is...
Szerencsére ezekre az eredményekre nem kell majd másfél hónapot várnom, mert hétfőn veszik le és csütörtökre már kaptam is időpontot, mert valaki lemondta az övét és a dokim szeretne gyorsan utána járni ennek a pajzsmirigyes dolognak.
Én a kortizol miatt is aggódom kicsit, próbálok utánaolvasni, hogy ez utalhat-e bármire, de eddig csak annyit sikerült kiderítenem, hogy egyéb emelkedett/csökkent értékekkel együtt jelent problémát... Annyi kérdésem volt a dokihoz, hogy erre az egyre pont elfelejtettem rákérdezni :oops:

Kép

Kép
bettica
 
 


Hű Bettica,ezekhez én aztán egyáltalán nem értek,de szerintem a TSH nem gond,legalábbis nekem hasonlóra azt mondta a doki januárban :roll:

Ti mikor tettétek kiságyból nagyobb(leesésátlós,vagy valamiféle oldallal ellátott ágyba a gyerkőket???Azt hiszem Lara nem hajlandó kiságyban aludni már úgy sem,hogy le van véve az ágy oldala,és közvetlen mellettem van.Anyu azt mondta,hogy bátyám csak 8 hós koráig tűrte a kiságyat :shock:
Nappal mindig a mi nagyágyunkon alszik,gyakorlatilag egyhelyben(éjszaka azért jóval többet forgolódik)és már egy ideje ügyesen lemászik és jön kifelé,ha felébredt :lol:

Kép
Kép
zazzy
 
 


Ezo, nagyon szép baba Máté csodababád! Gergő remélem már megszokta az új helyzetet.
mókica
 
 


bettica: Én csak a kortizolhoz tudok hozzászólni. Nekem 1059 volt és kivizsgált a doki cushing szindrómára, de mivel a gyógyszer terhelés hatására visszament ez az érték akkor a normálisra, ezért azt mondta ez valami öröklött enzimtermelési zavar és nem okoz gondot. És azt is mondta még, hogy a kortizol a stressz hormon, szóval ha idegeskedsz attól is lehet talán magasabb.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Köszi lányok. Én is remélem, hogy nincs gond. Gondolom, azért a doki tudja mit is csinál. Eddig a kortizol szinttel nem volt problémám, viszont nagyon stresszes most az életem. Gondoltam, hogy majd a cukrom is jól meg fog ugrani, de szerencsére nem tette...
Úgy tűnik, hogy inkább a TSH és a T3 lesz a probléma forrása. Kérdeztem a dokit, hogy lehet-e a stressz miatt ilyen értéke ezeknek és azt mondta, hogy inkább az idegességet okozhatja, és nem pedig fordítva. Meglátjuk, nagyon kíváncsi leszek a következő eredményre...

Kép

Kép
bettica
 
 


Ágyas kérdésem???? :roll:

Kép
Kép
zazzy
 
 



Kép
Kép
zazzy
 
 


Zazzy, én akkor raktam ét, amikor már ment és amikor megtanult lemászni róla, de akkor rögtön:)
kb 1 év 3 hós volt.
Vendég
 


Hunci!
Köszi!Akkor még nézelődök ágy-témában,és mehet! :D

Kép
Kép
zazzy
 
 


Zazzy: Én levettem az oldalát az ágynak, kb. másfél volt Bence. De 2 hónap múlva vissza is tettem, mert egyre korábban jött át hozzám reggel (a végén már hajnali 5kor) és nem volt hajlandó visszaaludni, egyre többször kelt éjjel, vissza kellett kÍsérni. Feladtam, mert munka mellett nem volt túl jó éjjel 4-5 alkalommal kelni miatta. Azóta legalább fél 7-ig alszik, éjjel nem kel, csak ha beteg. Várunk még egy kicsit és majd sztem nyáron újrapróbálkozunk vele. Új ágyat viszont még nem fog kapni, mert nem nagyon van hely a szobájában. Ha esetleg úgy alakul, hogy 1 év múlva belekezdhetünk a kistesó projektbe, akkor majd kap egy új ágyat, addig nem.

Kép

Kép
bettica
 
 


Zazzy!

Dorina ágyáról levettuk mi is a rácsot. Maga ki és be tud mászni. És nem tolom az ágyam mel. Azota nem költözik közénk, csak ha beteg. Ugyhogy probald meg!

Kép
gina13
 
 


Sziasztok!
Hoztam csak két képet!
:wink: :lol: Kép Kép

Mindenkinek szép napot!
Ezoka!Csoda Máté hogy van???
Bettica vettetek ülést?
Gina de jó,hogy Te is vagy újra!
Vicky Barbus már milyen nagy...pedig Ő is csak nemrég született!!!
Rambóka!Gyerköcök miket ügyködnek???
Huncikám!Írj majd...és jöv.péntek még okés?
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Kandi: Még nem vettük meg. Sajnos most közbejött vmi, nem fér bele a keretbe, majd talán jövő hónapban... De apát már befűztem, hajlik rá, talán nem a legolcsóbbat vagy 9-36kilósat akarja majd ;)
Annyira aranyos a fiad!!! Nagyon jók lettek ezek a képek (is) !

Ezo: milyen otthon a két gyerekkel?

Hunci: Igazán okos fiad van, irigykedem, hogy már két nyelven is tud kommunikálni! Nekem max annyi lehetőségem lesz, hogy olyan oviba fog menni, ahol majd angolt is tanítanak neki...

Kép

Kép
bettica
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?