Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Képzeljétek, most hallottam, hogy Komáromban (a férjem odavalósi), létezik olyan, hogy gyermekvállalási ösztönző támogatás, vagy mi a pontos neve. A lényeg, hogy a komáromi újszülött babáknak ad az önkormányzat 100.000 Ft-ot, azon felül amit az állam ad anyasági támogatásként, ami most 64 ezer ft. Nem rászorultság alapján, hanem válogatás nélkül, minden babának, alanyi jogon.

Mondja a férjem, hogy kérdezzem meg az önkormányzatnál, hogy itt Tatabányán nincs-e ilyen. Én kizártnak tartom, hogy ne hallottam volna már róla, ha lenne bármi ilyen.

Ti tudtok valami ilyesmiről?

Most megyek, kidőltem az este, egyedül bonyolítottam az esti programot, éjszakás a párom.

Remélem holnap több időre tudok jönni. Holnap megyünk 1 hónapos státuszra a gyerekorvoshoz.

Jóéjt!

Judit
Kép
Kép
cinderella_
 
 


jobb reggelt mindenkinek!

hát esős időnk van ma..így sehova nem megyünk...

Judit szerintem meg lehet kérdezni,mert olyan támogatások vannak már,hogy az ember nem is tud róla,csak ha van ismerőse ott.Nem lepődnék meg ha lenne... :roll:
Várjuk az 1 hónapos státusz eredményét.. :wink: biztos szépen fejlődik a fiad..
2 hét mulva viszem Vivikét ovi látogatóba nyilt napra...már nagyon várom,hogy hogy fog tetszeni neki.. :lol:
Mi 15-én megyünk dokihoz 2 oltást kap Márkó,aztán végre egy darabig nem fog kapni,ja de 6 hónaposan,mert nem érett be neki a vállába kapott oltás..van még 2 hónapja hogy beérjen.. :evil:
Ebből is látszik hogy nem egyformák ezek a gyerekek.Vivikének egyből beérett és kifakadt,márkónál nem is mutatkozik,hogy lenne ott valami...

Edit:Azért nem várhatja el tőlem a párom,hogy 2 császár után kockás hasam legyen.. :lol: bár sose szólta meg hogy nézek ki,mondjuk mindig is vékony voltam..pont most válogattam ki a top felsöimet,mert az már szégyen lenne felvenni,így eladom a vaterán.
De már én érzem rosszul magam,hogy ő jól néz ki én meg elhanyagolom magam.Szeretném ha ő is bűszkén járna mellettem hogy 2 gyerek után is "jól" nézhetek ki... :oops:

na ezért mindenképp próbálok hasazni,meg mondtam páromnak,hogy szeretnék én is kondizni,mert a karom meg a lábam olyan vékony és arra akarok gyúrni..mert hozzájuk képest nagy fenekem...meg ugye a hasam.. :?
szóval ez a véleményem magamról,tovább nem untatlak benneteket így reggel..

szép napot,már ha ilyen időben lehet szép.. :roll:
anda-vivibaba
 
 


Sziasztok!

Judit!Szerintem az önkormányzatot kérdezd meg.Én nem hallottam róla.(Az nem azt jelenti,hogy nincs.)De elképzelhetőbbnek tartom,hogy csak Komáromban van.Régen itt Tatabányán a gyerekek három éves koráig járt ilyen tejjegy féle,mikor mi kicsik voltunk.Azt is az önkormányzat adja.Naponta 1 liter tejet adtak gyerekenként.Minden napra szólt egy,és csak aznap lehetett beváltani.
Vannak olyan dolgok egyes önkormányzatoknál,hogy azért adnak a fiataloknak nagy kedvezményeket,hogy maradjanak ott.Telkek egymillió Ft-ért,ha ottani lakos vagy,különböző rendezvényeket ingyenesen tartanak vagy ingyen adnak rendelkezésedre,ha szükséged van rá.Nekünk is a névadó Környén teljesen ingyenes volt,kaptunk egy csomó mindent,mert az Imi környei.Komárom is az a hely,ahova nem sokat mennek letelepedni.(Bár tesóm Tatabányáról ment Szőnybe :D .)

Szép egy időre kellett kelnünk mondhatom.Tegnap ráadásul nem is mostam,pedig ha reggel beindítottam volna a gépet,megszáradt volna kint a teraszon :twisted: .Na mindegy,most szívok.És boltba is kell mennem,mert nincs itthon ásványvíz,tej is kevés,pékáru semmi.Meg valamit főzni is kéne.Csirkehusileves van (zöldborsós),de valami második kellene csak.Gondoltam chillis babra vagy krumplistésztára,rizsfelfújtra.Ezekhez minden van itthon.Vagy majd a boltban amit meglátok.

Remélem azért ma többen írtok!
Edit

KépKép
nagyedit
 
 

 
 

Sziasztok!

Judit!
Nincs ilyen Tatabányán...Még terhesség alatt utánaérdeklődtem,de nincs.Aztán lehet hogy azóta (lassan két éve) változott valami,de nem nagyon hiszem...Azért kérdezz rá a védőnőnél,vagy az önkormányzatnál,hátha...
Aztaaa,már egy hónapos Ádám!Repül az idő!

Edit!
Merre van Környén ez a bolt?Felcsigáztál teljesen!
Néha kell is az,hogy csak "úgy" vegyünk valamit a gyerekeknek! :D
Nem semmi a hozzáállása szegény unokahugi szüleinek...Szegénykémnek lenne lehetősége játszani a levegőn,aztán mégsem lehet...Te,és mit mondott az apukája,miért nem engedi kinn lenni?
Nagyon ügyi már Jázmin,hogy ennyit sétált!
A lakással az a gond,hogy hihetetlenül kupis népség a gyereksereg...Tehát hiába van nagytakarítás,két nap múlva nyoma sincs... :( Hiába jártatom a számat,nem megy nekik a rendtartás.Anna nagyon eltanulta Norbitól,hogy hogyan NEM kell rendet tartani...Ez van...Remélem,ennél rosszabb nem lesz azért! :lol:

Andi!
Használd is ki,ha pihennek a gyerekek!
Az jó,hogy nincs semmi baj Vivien bordáival!De miért mondta a védőnő az úszást?Persze,ártani nem árt,de van valami más "probléma",ami miatt mondta?

Fiamette!
A hasfájás elmúlt már?

Móni!
Sajnálom,hogy mégis kell a gyógyszer,normaflore-t adsz mellé?Nem akarok ám okoskodni,csak kérdem... :oops:
Jobban van már Lara?
Köszi az ötletet a tejporra,akkor benézek abba a Marcipán Shopba!
Nekem sosem volt kockahasam,de azért jóóó pár kilóval könnyebb voltam...R.R alkata nekem sem tetszik,akkor százszor inkább Béres A.!


Reggel szólt az ovónő,hogy holnap összevont csoportok lesznek,aki meg tudja oldani a gyereket,ne vigye.Holnapután meg már tavaszi szünet,azért nem megy Anna.Mondtam az ovónőnek,ha ezt tudom,ma sem vittem volna a lányt...Szegénykém,nem sokat virgonckodhat a csopistársaival,pedig már hiányoztak neki.


Tök elnyom ez az idő,kóvályog a fejem...
Annak azért örülök,hogy tegnap is elég sokat kinn voltunk,bár eléggé fújt a szél,mert ma aztán semmi esélyünk sincs kimenni.. :(
Mai program vasalás,aztán takarítás.

Legyetek jók!
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna
 
 


Na pont együtt írtunk az Andival.

Andi!Szerintem egyáltalán nincs nagy hasad.Mikor nekem a gyerekek egy idősek voltak a Márkóval,kb úgy néztem ki,mint egy kismama.(Nem gondoltam viccesnek,de semmit sem tettem ellene,mert apa nem macerált vele,de kurva szar volt fürdőruhát venni,nah.)

Anna!A bolt Környén Kecskéd felé az utolsó előtti házak egyikében van,jobb oldalon.Mindig ki van téve egy csomó minden az udvarra.Műanyag székektől kezdve játékon át,papíráruig minden van.Anyósék nem messze laknak,gyalog mentünk.Át is sétált szépen a Jázmin.
Az,hogy az uncsitesót nem engedik ki,elejétől kezdve így van.Így alakult.Van kint egy csomó minden kupi az udvar középső részén,de nem egyedül van kint a Milán sem.Nem történt még semmi baja soha.Hátul meg fű van,meg vittünk oda egy fa homokozót,az is le van takarva mindig.Elöl van hinta.Azért kellett a kislánynak bemennie,mert ők csak bent vannak.Tömbösök falun :D .

Na megyek,öltözködni,aztán le boltba.Bár a Jázika még fel sem kelt.Kicsi virágszál tegnap egyszer aludt,Most bepótolja a maradék hiányt alsziból.

Puszi nektek!
Edit

KépKép
nagyedit
 
 


Edit:köszi édes vagy,has ügyileg.. :wink:

na Vivike keriapjával ledumáltuk,hogy péteken ebéd után megyünk vásárolni,akkor délelött el kell szaladnom a bankokba pénzt kivenni meg befizetni...hú lesz szaladgálás..de ha esni fog az eső megmondom anyámnak ugorjon fel mert akkor nem cipelem a kölköket,hanem gyorsan busszal elmegyek azt elintézem.bár Vivike mostanában nem szívleli anyámat,más nem jön velem,de Márkó meg marad..bár lehet úgy melózik nem tud jönni,na majd megkérdezem..

hát nagy nehezen kibirta Márkó a 4 órát a két evés között,de nehezen megy a 2lyuku cumiból evészet..de az 1 lyukuból meg alig jön már,na mindegy próbálgatom,lassan csak megszokja és rájön hogy nem kell erőből szívnia... :?

én lencsefőzit csinálok,megint.. :wink: ,jól sikerült az elöző,meg imádom,meg hát ez van itthon... :P péntekig van itthon annyi kaja,hogy ne haljunk éhen... :lol:
anda-vivibaba
 
 


Sziasztok!

A Glamour napok április 9-10-11-én lesznek a Müllerben.És most csak 20%-ot adnak.Karácsonykor 30%-ot vontak le. :twisted: Na mindegy,a 20 is valami.Karácsonykor sem kérték az újság kuponját.Szerintem most sem fogják.Játékot úgyis mindig ott szoktunk venni.Legalábbis markolókat.

A legnagyobb eső elkapott minket,mikor jöttünk ki a boltból :twisted: .Milán élvezte.Én már nem annyira.


Na megyek,mert Milán zizi.Valószínű álmos.

Edit

KépKép
nagyedit
 
 


Sziasztok!

Hasfájás már talán múlik, de még nem az igazi.
Van egy komáromi ismerősöm megkérdem hogy ő kapott e pénzt.
Alig aludtunk az éjjel :( Mia megérezte az időjárás változást.

fiamette
 
 


Sziasztok!

Mi ez a pangás ebben a "jó" időben.

Írt a Melinda gondolom nektek is iwiw-en.Remélem tényleg nem történt semmi baj vele!Azért két napig maga alatt kis dolgokért nincs az ember.

Voltunk apával fodrásznál.Gyerekekre anyukám vigyázott.Én meg hoztam haza Mekit vacsorára :D .Képzeljétek!Már "csak" 65kg vagyok!!!!Jupijééééééééééééé!!!!!!!!!Még egy kiló lement.

Délután nekiálltam chillis babnak.Volt itthon száraz bab,abból.Olyan hamar megfőtt,hogy mielőtt elmentem fodrászhoz,lekapcsoltam,és most főzhetem puhára. :twisted: Nem akartam itt hagyni anyukámnak,ne kotyogjon bele,elég,ha a gyerekekre vigyáz.

Írjatok és gyertek holnap.Remélem mindenkinek nyugodt éjszakája lesz.

Üdv:Edit

KépKép
nagyedit
 
 


Jó reggelt!

Na mi kelünk mindig korán?nálunk jó volt az éjszaka,Márkó mostanában 6-kor kel mindig..kezdek hozzá szokni.. :wink:

Nekem nem irt Melinda,történt vele valami? :?
le kell mennem a boltba szegény Vivikének nincs itthon rágcsálni valója,így az utolsó filléremet elköltöm... :cry:
de értük mindent,holnap úgy is kapok pénzt,más nem a családi megjön,remélem.. :evil:
bár így hogy ünnep van elöbb jönnek a pénzek,így párom pénze is érkezik.. :roll:

na megyek böngészek tovább...

irjatok azért... :shock:
anda-vivibaba
 
 


sziasztok!

Most megint nagyon küzdünk a hasfájással :(
+ reggelre Mióca szeme bedagadt :( mindig van valami :shock:

fiamette
 
 


Sziasztok lányok!

Andi!Csak annyit írt a Melinda,hogy az első napokban nagyon maga alatt volt.És,hogy nem tudott belépni a babanetre. :( Majd meg fogja írni,ha hazajönnek,mi volt.

Nekünk nyugodt éjszakánk volt.Reggel is simán ment minden.Elvittem a Milán fodrászhoz.Nagyon szépen végigülte a vágást.Mikor szóltak neki,hogy hajtsa le a fejét,lehajtotta.Most meg elaludt az ülőgarnitúrán.Levetkőztettem,nem kelt fel.De viszont nem pisilt mikor hazajöttünk,és így lehet lesz baleset,mire megébred.De nem is ivott semmit,és lehet ki is bírja.Jázmin is szunnyad.Tök jó.

Milán,ha megyünk boltba,mindig kér csipeszt(=chips),jó neki akármilyen.Általában a Chio burgonyaszirmot veszem.Mire hazajövünk el is fogy.Szokott itthon lenni,hátha megkívánja,de nem kéri.Meg a kuki,na az még a kedvenc.De ha nincs itthon,nem majrézik.Jázmin egész nap enne.Neki mindegy mit. :D Na meg a Tictac a kedvenc még.Húsvétra vettem neki olyat,ami hiperméretű dobozban van!

Én is észrevettem,hogy a családi pótlékot ha ünnep van,hamarabb utalják.A gyedet is.

Na ,egyek nekiugrok a vasalni valónak,már ami tegnap abban a fasza időben megszáradt.Ha felkelnek a gyerekek megyünk le a játszóra!

Szép napot és jelentkezzetek eltűntek!!!!!!!!!!!

Edit

KépKép
nagyedit
 
 


Sziasztok!

Na, itt vagyok végre. Elég szar napjaink voltak, vannak, úgyhogy azért nem jöttem. Kedden Larának 39,2-re felment a láza estére, úgyhogy volt riadalom, még az ügyeletet is felhívtam, de ilyenért nem jönnek, ki, csillapítsam, ha riasztó tünet van, jelentkezzek. Oké, bakker csillapítom, de csillapítás mellett sem mozdult meg. Na, végülis tegnap reggelre lement neki. Szedjük az antibiotikumot, adok hozzá Normafloret, szedi a köhögéscsillapítót, jobban van sokkal, ma már csak 37 a hője. De tegnapelőtt egész nap aludt szinte. Olyan elesett volt, mondtam inkább százszor rosszcsontkodjon, csak ne legyen beteg. Mikor meglátta a kúpot a kezemben már ordított, már én is bőgtem vele, olyan keservesen sírt.
Ma meg megműtötték Alfikát, hááááát, végigbőgtem az utat befelé Tatabányára, nagyon aggódtam érte. Most fekszik a hálóban és alszik, de még mindig reszket, pedig be van fűtve, be van takarva a kis teste. Jól összeszabdosták a popiját, de a lényeg, hogy túl vagyunk rajta, nagyon sajnálom, remélem az éjjel jól fog telni, és holnap már jobban lesz. Ma még csak egyszer állt lábra, akkor is nagyon szédült, úgyhogy apja visszafektette. Édesem, úgy örült, hogy jöhet autózni, erre elvittem a dokihoz. Nekem kellett fogni amíg elaltatták, nem volt könnyű. De egy anyának mindent ki kell bírni. :cry: Nagyon aggódtam, hogy ébredjen fel a műtétből, eddig jól vette az akadályokat, remélem javulni fogunk.

Én is faszán bealakultam a Laurától, fáj a fejem egész nap, de mint a rohadás, már két Algopyrint bevettem, gondolom az idegeskedés se tett jót neki, a torkom is fáj, meg folyik az orrom. Tiszta buli.

De amivel dicsekedhetek, és nagyon büszke vagyok, hogy az én kislányomat bevették a csoporttáncba, a Gyermekgála című rendezvényen, mert azt mondta a gondozónéni, hogy nagyon ügyesen táncol, úgyhogy április 24-én a Népházban fellépnek.
Hát beszarás, komolyan mondom. :P Az én picikém, aki most született, fellép. Ma be is vittem a bölcsibe a fehér pólót, amit kértek, nem tudom mit varrnak rá, mert azt mondták azzal még lesz dolguk. Kivi leszek a kis törpékre, hogy mit alakítanak.

Edit! Marha jó kis cuccokat vettetek a gyerekeknek, asszem elnézek én is abba a boltba, mert szeretnék a Larának talicskát a kertbe, meg engem a betonkeverő is felcsigázott. Azt mennyiért adták?
Luca ki nem engedéséhez, no comment. Én nagyon örülök, hogy kiengedhetem a gyereket, és imád is kint lenni. De már írtam, hogy én is ismerek olyat, akinek a gyereke hulla sápadt, mert nem érheti levegő, akkor mi a f....nak jöttek ki falura a városból, nem?
Én már olyat is meg merek csinálni, hogy amíg pakolom ki a szatyrokat, itt elöl, szigorúan az első udvarban motorozhat a Lara, meg fogdossa a cicákat, tehát egyedül van kint, mondjuk percenként ránézek, de itt nem lehet baja, max elesik. Így gyorsabban haladok a pakolással, és ez kb. 10 perc, de olyan jó, hogy zárt helyen tudom a gyereket és ügyesen elvan. Hátra nem engedném egyedül, mert hátul nálunk a kertek között nincsenek kerítések, el is tűnhet, meg kóbor kutya is lehet, tehát oda szigorúan felügyelettetl, de itt elöl elvan, mondom nem sokat, csak amíg elpakolok. Úgyhogy szerintem áldás egy kertes ház, tehát nem értem őket, hogy miért fosztják meg a gyereküket ettől, főleg akkor mikor az unokatesók is ott vannak. Én külön örülök, ha jönnek hozzánk gyerekek, mert Laurának nagy valószínűséggel nem lesz tesója, tehát jó lenne, ha az unokatesóival jó lenne a viszonya.

Melinda nekem sem írt, kíváncsi vagyok mi történhetett, remélem semmi komoly, bár eléggé lehangoló amit írtál Róla.

A chilis babot én mindig konzerv babból csinálom, Te nem? Úgy egyszerűbb, na nem akarok ám belepoff.
Milán nagyon ügyes volt a fodrásznál. Már ránk is ránk férne, de most első a csapat gyógyulása. :wink:

Anna! Tényleg jófej az óvónéni, szólhatott volna. Na mindegy, ez van, ezt kell szeretni. Remélem a fejed helyrejött tegnap óta, enyém ma nagyon gáz.

Na, most húzok, mert amíg nincs itthon a Lara, lehúzom az ágyneműt, meg a kutya alatt is ki kellene cserélnem, mert szegénykém sokat hányt, stb.
Azért nincs most itthon, mert a Lacival váltottuk egymást kutyacsőszködésben, és amíg nincs észnél a kutya, nem akartam, hogy a Lara itt kavarjon körülötte. Úgyhogy a mamánál van, majd apa hozza haza.
Meg kellene ennem valamit, úgyhogy megyek is. Látjátok egyszer jövök, aztán le se tudom lőni magam!

Andi! Minek a kétlyukú cumi? Én csak a méretet változtattam a lyukakat nem. Mindig egylyukú volt, csak nagyobb. Ez is a tápszerhez kell, vagy főzeléket adsz vele? Bocs, ha hülyeséget kérdezek, de még nem hallottam ilyet.

Cinderella! Kecskéden Én is kaptam egyszeri támogatást, 20 ezer forintot, én nagyon örültem, mert nem nagy összeg, de jólesett, hogy így odafigyelnek az újszülöttekre.

Fiamette! Lehet, hogy már írtad, de próbáltátok már a Gripe Watert. Mert 4 hónaposan a hasfájás már nem túl bíztató szerintem. A gyerekorvos mit mond? Szopizik vagy tápizik Mia? Mert lehet allergiás valamire, ilyesmit nem mondott a doki. Ha szopizik, akkor valamelyik kajára, amit Te eszel esetleg, ha meg tápis, akkor meg lehet, hogy a tápszer valamelyik összetevőjére. Egyik ismerősöm babája is nagyon hasfájós volt, kiderült tejallergiás, ő tápis baba, és mióta tejmentes tápit kap, semmi baja. Nem okoskodni akarok, lehet, hogy már rég lefutottad ezeket a köröket, de most ez jutott eszembe.
Ja, meg mivel Lara is nagyon hasfájós volt minket elküldtek hasi UH-ra, hogy nincs-e valamilyen fejlődési rendellenessége. De nincs hál Istennek, csak nagyon gázos volt a pocija. De a Gripe Water nálunk csodát művelt, a többi nem jött be.

Puszik: Larianyu
Kép
larianyu
 
 


Nem tudom, hogy csináltam, de a búcsúzkodós részt betette középre a gép. :shock:

Szóval, amikor írom, hogy a Lara nincs itthon, az lenne a hozzászólásom vége. Összekavarodott!

Puszik: Larianyu
Kép
larianyu
 
 


Larianyu

Voltam vele dokinál, kinevetett.
Azt mondta hogy a hasfájás ilyen korban teljesen normális.
Hasi UH voltunk szerencsére semmi baja.
Sajnos o is nagyon gazos, Gripe Watert folyamatosan adom neki, jobb mintha nem adnám mert akkor pokol az egész nap.
Tornáztatom akkorákat pukkant mint egy felnőtt.
Kipróbáltam többfajta tápszert mindtől fájt a pocak amúgy anyatejet is eszik.
Lehet az kever be neki, hogy mindkettőt eszi.
Meg szerintem sok levegőt is nyel, most nagyon rosszak a szopik végig ordítja az egészet :(
Nem tudom mi lelte...

fiamette
 
 


Fiamette!

Annak örülök, hogy az UH-n minden oké. De miért nevet ki egy gyerekorvos? Hát ezen elszállt az agyam. Ő ajánlotta a tápszereket, vagy még arra se vette a fáradtságot? Sajnálom, hogy a Gripe Water csak részben oldja meg a problémát. Anyatejes oldalához a dolognak nem tudok szólni, én csak 3 hétig szoptattam.
Több orvos véleményét nem kérdezted meg? Mert szerintem azért nem annyira egyértelmű, hogy ebben a korban még fájni kéne a pocakjának. Persze nem vagyok orvos, csak a saját tapasztalatomat írom le, meg nehogy megharagudj, nem osztani akarom az észt, csak már ahogy írod, hogy mennyit kínlódtok, nagyon sajnállak benneteket, próbálok segíteni.
Talán meg kellene kérdeznetek másik dokit is, hátha tényleg valami tejallergia vagy ilyesmi? A széklete normális? Mert ha pl. túl sokat lenne híg neki, akkor az is utalhat erre az allergiára.
Vagy mit tudom én, mondjanak már az okosok valamit, mert ez így nem állapot, hogy üvölt szegénykém egész nap.

Puszik: Larianyu
Kép
larianyu
 
 


Ja, még az jutott eszembe, hogy nem próbáltál még úgy ki egy napot, hogy esetleg csak tápit kap. Hogy nem-e tényleg az anyatej kever be?
Bár már biztos próbáltad, szegénykém.
Mert ha az lenne a ludas, akkor hajrá tápszer, nem ér annyit az egész, hogy szenvedjen a kislány.

Puszik: Larianyu
Kép
larianyu
 
 


Sziasztok!

Fiamette:Márkónak is fájt a hasa mikor még szoptattam és tápszert is adtam,és rájöttem,hogy a cicitől fájt sajnos..igaz nem ettem olyat amitől fájhat,de lehet neki ez se volt jó...így abba hagytam és már semmi baja...próbáld meg hátha tényleg a cici a ludas..

Larianyu:a 2 lyuku,olyan mintha nagyobb 1 lyuku lenne,de az aventosnál így van..és elméletileg 3 hónapostól mehet...reggel tök szépen issza,aztán napközben olyan hülyén nyel,hogy néha agyamra megy,mert közben rágja is...Vivike is detto ilyen volt..


jaj,beszéltünk apával,jól van..mesélte hogy meg kellett állniuk meló közben mert az afgánok elálták az utjukat,azt rájuk üvöltött,hogy takarodjanak az utból,/persze magyarul/
de valószinű értették,mert arréb mentek.. :lol:

na megyek ledölök,mert holnap mozgalmas napom lesz,persze ha kapok pénzt csak akkor....

jó éjt mindenkinek


Larianyu:gyógyuljatok meg,jóbulást....
anda-vivibaba
 
 


Andi! Köszönjük a jókívánságokat, aranyos vagy!

Így már értem a cumitémát. Csak mi NUK-ot használtunk, ezért nem tudtam.
Reméljük holnap el tudod költeni a pénzt! :P

Előbb Lara a köhögéstől hányt. Na, nem nagy adagot, de akkor is ki kellett cserélnem a takaróját, levenni a pizsijét, tisztát adni rá, stb. Hát evvan. Alfikám még mindig csak alszik, még pisilni sem volt kint, egyszerűen nem akar kimenni, már a hálószobából kisétált a nappaliba, de ennyi egyenlőre, most itt fekszik a dohányzóasztal alatt. Remélem holnap már jobb napunk lesz!

Nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek! Azt hiszem megyek, eldobom magam, mert nem tudom mi vár ránk éjjel.

Puszik: Larianyu
Kép
larianyu
 
 


Jó reggelt!

Jobbulást a picurnak.
Na akkor kezdem:

Mia nem hajlandó cumisüvegből enni, ezért speciális etetővel etetem, az sem megy neki, hogy csak szopiztatom, mert ideges, hogy nem jön neki úgy a tejci ahogy ő akarja.
Tegnap próbálgattam, hogy csak tápit adok, de öklendezett a cumisüvegtől, majd fuldoklott.
Azért nem hinném, hogy tejallergia, mert vannak olyan napok amikor semmi baja, gondolom ha allergia lenne akkor állandóan fájna a hasa.
Széklet:
2 naponta van neki de csak a laevolactól, mert különben szorulása van.
Megyünk oltásra nemsokára, úgyhogy kikérdezem a doktornőt, mert ez már nem állapot...
Amúgy most szabadságon van mert baleset érte, tegnap lementem, hogy megmutassam Mia baba szemét, mert ugye reggelre bedagadt neki :( senki nem volt, pedig rendelési idő volt....
Viszem ma vissza a szemészetre, mert az is ugye csak heti 3 x van...

fiamette
 
 


jó reggelt!

Fiamette:szegénykém,nagyon sajnállak benneteket,hát így nem egyszerű etetni az biztos...Húha és mitől lehet bedagadva a szeme?Azért jó fej a doki is,nálunk ha nincs a doki helyettesiti valaki...

Larianyu.milyen volt az éjszakátok,tudot Larácska aludni?És ti?
Vivike felébredt éjjel,azt befeküdtem hozzá,aztán csak akkor jöttem vissza mikor Márkó felébredt reggel...

na megnézem kaptam e pénzt... :?
anda-vivibaba
 
 


Jó reggelt!

Fiamette! Hát nem semmi, hogy még a cumisüveget sem bírja Mia baba. Nagyon sokat kínlódhattok, sajnálom. Az allergiával kapcsolatban igazad van, akkor szerintem is mindig szenvedne.
Na, szóval lényeg a lényeg, ne hagyd magad, valamit mondjon a doki, mert ez így nem okés.

Andi! Éjszakánk, hááááááát. Laura sokat köhögött, de nem kellett hozzá bemenni mert visszaaludt a kis drágám. A kutya aludt végig, de Én. Úgy bealakultam mint a huzat. Egész éjjel fújtam az orrom, kapart a torkom. Mire elaludtam volna, arra ébredtem, hogy ingerel a köhögés, kapar. Akkor konyhába ki, mézet be, na szóval, elvoltam. Úgyhogy a faxom kivan. Deeee, hajnalban azért sikerült jól elaludnom, úgyhogy egyenlőre úgy érzem, hogy pihentem. :lol: Majd napközben kiderül.

Ma el kell mennünk a postára, meg főzök spenótot krumplival, tükörtojással. Laura is nagyon szereti, remélem mostmár az Ő étvágya is visszaáll.
Meg Alfikámat őrzöm, egyenlőre elég gatyául van, megint remeg, nem akart pisilni sem. Nagyon fájhat neki, a Zuram alig tudta belediktálni a gyógyszert. Laura meg játszana vele, de meg kell értenie, hogy most békén kell hagyni a kutyust. Tegnap este megnézhette, meg a fejét megsimogathatta, de mindenáron játszani akar. A kutya meg örül, ha a szemét nyitva tudja tartani, nagyon jó lesz, ha már jobban lesz, aggódom érte.

Elnézést, hogy ennyire kutyásítom a topikot, de jelenleg ez tölti ki a napjaimat.

Mindenkinek szép napot, báááááár, eléggé borult, még jó is, hogy most mégsincs a Lara bölcsiben, mert ma van a tojáskereséses buli, lehet, hogy eláznak a gyerekek. Miért nem tud Húsvétra ragyogó napsütés lenni? Úgy mint gyerekkorunkban. Tiszta hülye már ez az idő is.

Puszik: Larianyu
Kép
larianyu
 
 


na csak a családit kaptam meg,abból is már 6 ezret levont a bank,meg a párom itthoni fizuját,de ahhoz nem tudok nyulni..hát nem lesz nagy vásárlás,ha nem jön a deviza.. :twisted:
ráadásul a srác azt mondta a kocsi részletét elküldte és ma meg kell kapnom,az se jött meg...tök gáz... :twisted: :twisted:
kezdek ideges lenni... :x
10-ig várok,aztán megyek kiveszem azt a keveset ha addig nem jön semmi.. :cry:
anda-vivibaba
 
 


Szép jó reggelt mindenkinek!

Elég ramaty az idő.Fejfájósok ne csodálkozzatok!Egyik nap szépen süt a nap,aztán esik az eső.... :?

Szegény Lara,nem játszhat a kuttyal.Azért nem ehhez van szokva!Hogy értené meg?De nagy nagy gratula neki a tánchoz.Ügyi a csaj.Nem hiába volt vele otthon a tánci-tánci.Megérte!!!!Azért aranyosak lehetnek ezek a két éves tökmagok a gombszemekkel a nagyszínpadon :D .
A talicskát mi kint hagytuk Környén,itthon nem kell.Mikor a Milán visszament,rákiabált az öregapjára:"Nyomás ásni papa,azt mondtam,és igyekezzél!" :shock: Mostanában akar valami,hozzá teszi,hogy igyekezzünk. :D
A kutyának amúgy jobbulást,de biztos lassabban megy neki is.Nem kis műtét volt.

Hát Andi,én nem semmi a férjed.Rákiabálni az afgánokra :shock: .Azt hiszem az én összecsinálnám magam,szemben egy csapat afgánnal. :D

Ehhez a hasfájáshoz én nem tudok mit szólni.Lehet az okozza,hogy nehezen kakil.Szerintem adj neki összeturmixolt őszibarackkonzervet.Az a felezett konzerv barack finom.Biztos megoldja a problémát.Vagy másfajta tápi.Nekem a tesóm volt olyan,hogy nem kellett neki cumisüveg,mert bokákolt tőle.Nem eszik kanállal még?A Milán nagyon nehezen tanult meg kanállal enni.
Ha nem volt elég a lyuk a dudlin, én egyszerűen csináltam rá házilag nagyobbat.Márkónak is ki tudod óvatosan tágítani tűvel.Lehet nem a legegészségesebb,de ha javatokra válik,és nem szerencsétlenkedtek,csak jobb.
Ja a hasfájós babákat hasra szokták fektetni,tudom ez nem divat,de a csípőjének is jót tesz és a pocakjának is.

Tegnap voltunk a játszón.Jázmin homokozott :shock: .Még a pelusban is volt homok. :D

Megyek rendbe szedem a nappalit,mert az esti muffin sütésből ott maradt minden az asztalon :oops: .Ma jön a doki.Hétfőn jönne,de most ugye Húsvét lesz.Így ma jön.Hál'istennek nincs bajunk.Oltás is csak egy hónap múlva lesz.Jázi 15 hósa.

Szép napot!
Edit

KépKép
nagyedit
 
 


Ja!!!!!!!!
Még valami...
Kinek mi lesz a húsvéti program?

Edit

KépKép
nagyedit
 
 


Ja még valami!

Larianyu!
Muterom is azt mondta,megérdemlem,hogy nem főtt meg a bab,ha nem konzervből csináltam!!!!!!! :twisted: Nem ezt láttam otthon,hogy nem a főtt konzerv babot zuttyintom bele. :D Nem belepofázás. :D

Edit

KépKép
nagyedit
 
 


Sziasztok!

Andi! Remélem rendeződnek a pénzügyi gondjaid. Hogyhogy nem férsz hozzá apa pénzéhez? :roll: Az gáz. :evil:

Edit! Köszönöm a jókívánságokat Alfikának. A húsvéti program nekünk, kutyaőrzés. De komolyan. Direkt azért csináltattuk most a műtétet, hogy így apa is itthon van vele 4 napot. Egy baráti párral szoktunk ilyenkor összejönni, idén hívtak minket, mert ők szilvesztereztek nálunk és hogy legyen náluk a Húsvét. De mondtam, hogy én most nem megyek sehová, nem tudom hogy lesz az Alfi, meg ide se jöjjön senki mert ki tudja, hogy hogy reagál szegénykém. Még nekünk sem nagyon engedi megfogni magát, meg nem akarom zaklatni sem. Na szóval így alakul az idei programunk. Vasárnap azért megyünk anyukámékhoz ebédre meg lehet, hogy sógornőmékhez is beugrunk, bevisszük a gyerekeknek a nyuszit, Anyuékhoz jöhet az Alfi, amíg meg esetleg elmegyünk a sógornőmékhez, ottmaradhat a mamánál, úgyis ők is látni akarják.
Hétfőre esőt is mondanak, meg amúgy sincs most kedvem semmihez, úgyhogy itthon leszünk. Ide nem jön locsoló az tuti, úgyhogy elleszünk. Emlékszem egyik éven, még nem volt gyerekünk, május 1-jén egész nap szakadt az eső. Végigaludtuk. :roll: Na, ez most nem következhet be, de jó egy kis nyugi itthon. Legalábbis mi szeretünk itthon lenni, úgyis egész héten csak a rohanás, idegeskedés van.
Hétfőre vettem csülköt, azt főzzük meg, tojással, lilahagymával, tormával.
Vasárnap reggelre fogja a nyuszika a kertbe tojni a kindertojásokat meg a csokinyulat, amit majd a cica begyűjthet a kis kosarába, apa haláli aranyosat vett neki. Majd azt hozhatja a mamához is. :P Hát ennyi lesz idén.

Most megyek, megcsinálom a spenótot, Laura be volt sózva, úgyhogy elment az apjával motorozni, mi meg a szőrössel itthon vagyunk.
Előbb voltam a postán, nagyon szar idő van, rendesen hideg van. A fejem olyan mintha vödörben lennék, úgyhogy ha Lara ebéd után lefekszik, szerintem mi is veszünk róla példát. :D

Puszik: Larianyu
Kép
larianyu
 
 


Sziasztok!

Na elment a doki.Hozott recepteket (a szokásos: fürdető, testápoló, popsikrém meg kalcium),megnézte a gyerekeket aztán ment is.Milán elég fáradt és nem is volt kedve nagyon a dokihoz.Elkezdett hisztizni.

Csak úgy kérdeztem ezt a Húsvétot.Nálunk a férjem akkor is járt locsolni,mikor nem volt gyerek.Mindig hamar végez,utána még el is tudunk menni akárhová.
Tavaly anyukámnál vártuk a locsolókat Jázminnal,meg a tesómmal,meg a "nővéremmel".Délután meg kint süttettük magunkat a napon és átjött tesóm barátnője is.Idén is jön a tesóm,fest ő is,mi is tojásokat.Én csak pirosakat festek mindig.Már reggel lemegyünk anyukámhoz,csinálunk szendvicseket,teszünk ki sütit,aztán várjuk a locsolókat.Apósom is oda jön locsolni.Apa Milánnal végigrohan a családon: mamák, dédik, unokatesóim, keresztanyám, férjem nagynénje.Mielőtt elindulunk még lehet itt a lépiben is locsolkodnak.
Én is vettem csülköt.Szerintem vasárnap főzöm meg.Mellé tojás,torma,újhagyma,retek...hmmmmSütni idén nem sütök.Esetleg egy adag sajtos rúd nem ártana,de még nem tudom.Vagy kókuszgolyó (egész aprókat szoktam,hogy ne kelljen harapni).
És szerettünk volna elmenni az állatkertbe Pestre.Mindegy melyik nap.Hétfő is jó locsolás után.Még nem tudjuk mi lesz.Pont azért,mert esőt mond.De ezeknek az előrejelzéseknek se lehet hinni.
Az ajándék adás nem tudom hogy lesz.Itthon vasárnap reggel jön a nyuszi az az egy biztos.Aztán ahogy kedvünk tartja.Nem nagyon érdekel most ki mit akar,szeretünk mi négyesben is lenni. :wink:

Megyek vasalok,mint mindig....Pedig nincs kedvem.

Üdv:Edit

KépKép
nagyedit
 
 


Larianyu:hozzá férek a számlához,csak nem nyúlok hozzá,mert annyit vonnak le hogy az el is fogy.. :evil:
mi is itthon leszünk,locsolok biztos nem jönnek,talán öcsém meg a Vivike keresztapja.. :wink:
én nem csinálok nagy főzést,bár fogalmam sincs hogy mit fogok csinálni.. :?
ma mc-is kaja volt,mert rohangáltam mint a csuda..

képzeldjétek kifizetik a kocsimat és végre le lesz a gondom róla..elözmény:a kocsi a nevemen van de öcsémnek lett véve,tehát ő fizette a részletet,már amikor volt pénze.. :twisted: és idén felraktam a netre eladásra és egy srác jelentkezett hogy a hitelt nem tudja átvállalni de tudja a részletet fizetni....na most meg irt hogy ki tudja fizetni a teljes vételárat... :P :P hát ez fantasztikus nap számomra,egy gondal kevesebb.... :wink:
remélem fiam nem lesz beteg,ma állitólag nem aludt,mivel ugye nem voltam itthon,aztán most meg aludt nem egész 1 órát...ráadásul kidobta a taccsot,igaz hason feküdt meg nem böfizet kajcsi után lehet most jött ki egyben.. :?
na mindegy láza nincs az a lényeg...
anda-vivibaba
 
 


Sziasztok Lányok!

Jobbulást a betegeskedőknek!

Küzdök a légzésfigyelővel. Tegnapig itt a mózeskosárban volt elhelyezve, kifogástalanul működött, sosem riasztott tévesen, meg hálistennek jogosan sem.

Tegnap (mivel már nem nagyon van el a mózesben Ádám) áttettük a kiságyba. Tegnapi nap és az éjszaka nem is volt semmi gond, ma viszont kétszer is becsippant. Nem riaszt, csak a riasztás előtti csippanás. Akinek van ilyen kütyü, az biztos tudja miről beszélek. Pittyen egyet, aztán pár másodperc után kezd el riasztani. Na, nekünk a pittyenés volt meg kétszer is, de raisaztani nem kezdett el. De amit én átéltem abban a néhány másodpercben, amíg konstatáltam, hogy hálistennek nincs baj... rémálom.
Persze most megy a para, alig merek elaludni, sőt egyáltalán nem merek.

A két téves pittyenésen felbuzdulva újra teszteltem a szerkezetet, és meglepődve tapasztaltam, hogy mind az 5 érzékenységi fokozaton leghamarabb 45 mp. múlva kezd el riasztani. A leírásában az áll, hogy 20 mp légzéskimaradás után jelez. Mitől lehet ez? Mind az 5 érzékenységi fokot végigpróbálgattam. Eddig 3-ason használtuk, de tegnap a férjem levette 2-esre. Szerintetek lehetnek ettől a csippanások? Én most visszatettem 3-asra. Direkt ezt a kétlaposat vettük, a legdrágábbat, hogy ez majd szuperül érzékeli a gyereket, nem tud róla lemászni stb, valami 36.000 Ft, hát nem ezt várnám az Angelcaretől.

Most amúgy nem is a téves csippanás zavar, mert lehet, hogy tényleg hosszabb szünetet tartott a légzések között, bár nem úgy tűnt, mert pont elég éberen aludt, hanem inkább most az zavar, hogy 45-50 mp múlva szólal csak meg.
Amikor beüzemeltük, kipróbáltuk, de akkor nem mértük le stopperrel, csak kivettem a babát, hamarosan riasztott, konstatáltuk, hogy rendben. Kár volt lemérnem az időt, komolyan, boldog tudatlanságban jobb volt.

Van valami tapasztalatotok ezügyben? Mindenesetre írtam most egy emailt az Angelcare-nek, kíváncsi vagyok mit válaszolnak majd.

Bocs, hogy ideömlesztettem, de szétvet az ideg. :(

Jóéjszakát!

Judit
Kép
Kép
cinderella_
 
 


Judit!

Barátnőméknek bejelzett a légzésfigyelő éjszaka.Sípolt mint állat.Lemerült az elem.A tietekkel nem lehet ilyen gond?Ja!És a kisfiúk fel sem kelt :shock: .Ordít alatta,és ő nyugodtan alszik tovább :D .Ne parázd túl!!!!!Biztos nincs gond!Egészséges a kis Ádika.

Jó éjt!
Edit

Andi örülök a kocsipénzednek!!!!!!

KépKép
nagyedit
 
 


jó reggelt!

Köszi Edit aranyos vagy...

Judit:nekünk is Angelcar figyelőnk van,de Márkónál abszolut nem használom..Vivikénél is volt hogy beriasztott,megállt a szívverésem,de ő aludt mint a bunda,csak nem érzékelte a rendszer...két lapos ez is..így nem használom már jobban idegesítene..úgy figyelem Márkót,hogy ha felébredek akkor felkelek és meghalgatom,hogy lélegzik...nem kell aggódnod,egészséges és jól szunyókál a kis manóka...

Apám a piacon vesz nekem húst meg krumplit,hagymát,így oda se kell mennem.. :) de a Lidl-be azt hiszem lemegye mert felvágottat kell vennem...hú,lehet nem húzom ki a tápszert keddig,elnéztem...na mindegy más nem elmegyek az ügyeletre... :oops:

szép napot
anda-vivibaba
 
 


Sziasztok!

Judit! Nekünk is két lapos Angelcarenk van. Pont azt akartam írni, amit Edit, hogy akkor pittyen egyet, amikor merül az elem, persze ez a lehetőség kilőve, ha hálózatba van dugva.
Az érzékenységnek semmi köze ahhoz, hogy hány msp múlva riaszt. Nekünk 4-esen van, és soha nem volt se téves, se valós riasztás, csak, ha kivettük a dedet és nem kapcsoltuk ki, de akkor is 15 msp múlva riaszt, úgyhogy ez a 45 ez tényleg durva. Egyszer volt egy ilyen pittyenéses dolog nekünk is, azóta se tudjuk az okát, a gyerekkel semmi nem volt, de soha többet hál Istennek.
Jó, hogy írtál az Angelcarenek, kivi leszek, hogy mit fognak válaszolni. Sokan szídják ezt a légzésfigyelőt, de nekünk tényleg nem volt vele gondunk, úgyhogy én nem tudom szídni, mi még mindig használjuk, elsősorban a bébiőr szerepe miatt, de ha már be van kapcsolva, olyan mindegy, hogy a légzést is figyeli-e.

Andi! Örülök, hogy a kocsiról végleg le van a gond, és egy kis pénz áll a házhoz. A tápszert én mindig megvettem egy hónapra előre, úgyhogy ilyen meglepetés nem ért soha, mindig 6 dobozzal írattam a doktornővel mikor jött és így betankoltam, úgyhogy a Larának még 15 hósan is volt tápikája, pedig akkor már ugye nem lehetett volna vennem támogatásra. :wink: Mondjuk én ilyen betárazós vagyok, nekem mániám, hogy legalább 2 csomag pelenka legyen itthon, tápszerből akkor voltam nyugodt, ha volt itthon 6 doboz, szóval lehet, hogy egy kicsit mániákus vagyok, de ugyanez van olajjal, mosóporral, stb.
Na, de előfordul az emberrel, hogy elszámolja magát, csak nem kell emiatt mennem az ügyeletre. :)

Mindjárt reggelizünk, aztán irány ki az udvarra, szuper időnek néz ki, szépen süt a nap, jól felöltöztetem a Larát, aztán kint főzünk. A thai kaja WOK-ban is a legjobb, ha kint szabadt tűzön készül.
Ez egy tésztás kaja, van benne csirkemell, spagetti, ázsiai zöldségmix (fagyasztott), van rajta wok fűszer, szójaszósz, worchester szósz, chili szósz. Na, egyszóval isteni, apa nagyon jól meg tudja csinálni. Ebből mindig úgy bezabálunk, hogy alig tudunk felállni az asztaltól. :oops:
Egyszer írtam, hogy nálunk apa nem főz, meg ilyesmi, deeeee a kinti kajákat mindig ő csinálja, és mondhatom, szuperül.

Mindenkinek szép napot kívánok!

Puszik: Larianyu
Kép
larianyu
 
 


Sziasztok!


Bocsi,hogy megint eltűntem,de hát ugye itt a tavaszi szünet!Nem egyszerű a kis akarnokaimmal.. :lol:

Andi!
Remélem,hogy rendeződnek ezek a fránya anyagiak!
Az jó,hogy kifizetik a teljes vételárat az autóra,legalább lesz egy kis tartalékod!

Judit!
Bár nekünk csak kölcsönzős légzésfigyelőnk volt,emlékeim szerint akkor csippantott,mikor az elem merült benne,ahogy a lányok is mondják!
Megkérdezted ezt az önkormányzati támogatást?Jár végül is?

Edit!
Nagyon ügyi vagy a fogyással!És hogy mindez a mekis kaja mellett megy,nem semmi!Tornázol,vagy mi a titkod?
Haláli Milán,ahogy navigálja a Papát! :lol:
Ismerős ez a pelusban is homok van...Mostanában Rolcsit mindig így hozom be az udvarról! :lol:
Kérdezted a húsvéti programot!Reggel időben kelünk,na nem túl korán,olyan fél 8 körül.Gyors reggeli,aztán Anna felveszi a csiniruhát,és várjuk a locsolókat! :D Édesem,kiváncsi vagyok,idén hozza-e a szende figuráját... :lol: Eddig minden évben úúúúgy meg volt illetődve! :D
Tojást nem festek,hanem vettem csokitojást,meg a nagyobbak kapnak pénzt.
Holnap sütök pogácsát,muffint,meg kókuszgolyót csinálunk Annával.(Ami szerinte kókuszdió... :lol: )

Móni!
Remélem,hogy már mindkét gyermek sokkal jobban van!
Éjjeletek milyen volt?Volt még láza Laurának?Alfi megy már?
Sajnálom,hogy benyaltál valami bacit,remélem azóta Te is jobban vagy!
Gratulálok Laurának hogy bekerült a tánccsopiba,hiába na,a vérében van a ritmus! :wink:
Jól hangzik ez a wok-os kaja!

Fiamette!
Sajnálom,hogy még mindig fáj Mius pocakja!Szemészeten mit mondtak,mitől volt bedagadva a szeme?

Megyek,mert Ro csak alig egy órát aludt délután,most meg már esik-kel,olyan fáradt.Gyors vacsi,aztán fürdés-alvás.


Holnap nem valószínű,hogy tudok jönni,tehát:

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Mindenkinek!

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna
 
 


Szia Anna!

De jó, hogy jöttél! Nagyon ügyi vagy, hogy ennyi finomsággal várod a locsolókat. Kivi vagyok Anna viselkedésére. Én idén semmit nem sütök. Valahogy most kisebb gondom is nagyobb a Húsvétnál.

Köszönöm kérdésed, Laura tegnap óta láztalan, és iszonyú eleven. Ma délelőtt is kint voltunk, délután volt apával a reptéren, de estére mint a kerge kacsa. Nem igaz, hogy ennyi energia van ezekben a törpékben. Most tettem le negyed órája, de egyszerűen mint aki süket, meg se akarja hallani amit mondunk neki. A fürdésnél hatszázszor mondtam el, hogy a keze jön, a keze, a keze, kérem a kezét, mire végre odaadta, hogy megmossuk. Szóval estére gatya vagyok tőle, de inkább ilyen legyen mint kedden, mikor aludt a láztól egész nap. :roll:
Alfikám szintén már a rosszcsontok táborát erősíti, hála Istennek, egyre többet kéretzkedik ki az udvarra, háááááát a sebét inkább nem részletezem, szörnyű, de remélem javulni fog. Állandóan takarítok utána, húzom az ágyneműjét, de hát ez van, nem tehet róla. Úgyhogy a mosógép még többet megy, mint eddig. :shock:
Én meg küzdök a takonykórral, elég rendesen, úgyhogy holnap a nyuszikat a sógornőmékhez csak a Laci viszi el, nem kívánom őket megfertőzni, meg hát Lara is még köhög. Ráadásul mára a sok fositól, ami gondolom az antibiotikumtól van eléggé csúnya lett a segge, úgyhogy most megy a neogranormon-canesten keverék rá, de szegénykém ma is mondta, hogy anya, kaka, fáj.......
Olyan a kis segge mint a majmoknak, olyan piros. Pár nap és helyrejön, csak addig kell kibírnia. :roll: Persze most itt lenne a szuper alkalom, hogy szóljon, ha mennie kell klotyira, de a kis lütyikém nem szól.

A wokos kaja fasza lett, estére meg csináltam grízsmarnit, úgy megkívántam. Még életemben nem csináltam, ha enni akartam mindig anyukámnak szóltam, hogy csináljon. De most hirtelen jött rám, és egész jó lett, legközelebb több cukker kell bele, de alapjában véve jó volt.
Holnap megyünk a mamához ebédre, meg hát ugyebár reggel jön a nyusszancs.

Mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát kívánok!

Puszik: Larianyu
Kép
larianyu
 
 


Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk Mindenkinek!

Móni, Laura, Laci

Puszik: Larianyu
Kép
larianyu
 
 


Sziasztok!

holnap én is megyek mamámhoz ebédelni,legalább nekem nem kell főznöm.. :oops:
de csinálok kókuszgolyót,Vivike szereti és mondta,hogy csináljak.. :?
jaj,jövöhét szombaton a volt régi kollégáim szerveznek bulit pesten én meg nem tudok elmenni,pedig ugy buliznék velük... :twisted: rám férne,meghát ugye bár azok a régi szép idők... :roll: na mindegy majd gondolok rájuk..

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk Mindenkinek...
Andi,Vivike,Márkó,Jocó
anda-vivibaba
 
 


Jó estét mindenkinek!

Megvannak a festett tojik. :D A gyerekeknek Kindert adok :D .A saját gyerekeim ajándékai kint vannak a nappaliban.
Ma a sulim után a mamámnál voltunk délután.Jól elbóklásztak a gyerekek az udvaron.Van pipi,cica...
Utána nagybátyáméknál voltunk.Meg kellett nézni az unokahúgom papagáját.8-kor jöttünk haza.Holnap megyünk velük az állatkertbe.Reggel indulunk.Ébredés után reggeli, öltözködés, kajacsomi, aztán go.Délutáni alvás a kocsiban,majd hazafelé Környére beugrunk a gyerekek fészkét megnézni.Gondolom megkeresik az udvaron :roll: .

Móni!Nekünk a Sudocream nagyon bevált a kis majompopóra.A Bepanthent nem szeretem :? .Kenegesd neki vastagon!Meg fürdés előtt had szaladgáljon meztelenül!!!! :D
A wok kaja istenien hangzik!Azt hiszem kert híján én a főzőlapon fokom csinálni :roll: .(Kinek mi jutott :D )A smarni a férjem egyik nagy kedvence.Biztos kitalálná,hogy csináljak így nem is mondom neki!!!!

Anna!Jó,hogy megvagytok!!!!!!!És örülök,hogy őrzitek a hagyományokat! :D Nálunk is csiniben nyomulnak a kölkök.Mikán kis öltönynaci,nyakkendő,ing :D .Jázmin kisruci.Hajmosás utána ezerrel :twisted: .
A Mekis kajám egy McChicken szendvics volt pár db Nuggetsel :roll: .Nem nagy mennyiség.Nem sokat eszek mostanában (hálistennek!!!!)

Visszatérve erre a légzésfigyelőre,az én véleményem szerint egy jó nagy baromság.Én legalábbis nem hiszek benne.Be van vágva a bébiőr is a szekrénybe.Egyszer használtuk,de a Milán sokkal nyugodtabban aludt,ha nem volt mellette.Én ezt az elektroszmog dolgot betartottam,bár nagyon nem tudod ellene megvédeni.De a szobájukban a Tv-t is kihúztam anno.Jázmin már kénytelen volt a Tv-vel egy szobában aludni.De éjjelre nála is ki volt húzva.Mi a számítógép mellett alszunk és mindig áramtalanítjuk,ha kikapcsoljuk.Én azt mondom azért alszik kint a levegőn is jobban egy gyerek a babakocsiban,miközben tologatják,mert semmi elektromos rezgésnek nincs kitéve,ott nincsenek ott ezek a bébiőrök és társaik.És érdekes,ott nem fáj a pocak.(Sok esetben ráfogják a sok gyereksírást a hasfájásra,közben ott a számítógép mellett altatják,közben szól a Tv.)Azért annyira nem vagyok fanatikus,a cumisüveget berakom a mikróba.Sokan azt sem.

Megyek zuhanyozni,még hajat is kell mosnom :?

Kellemes húsvéti ünnepeket mindenkinek!

Jó éjt:Edit

KépKép
nagyedit
 
 


jó reggelt!

na fél 7-kor keltünk csak fel... :P jó volt az éjszakánk is... :wink:
Edit:én nem is hallottam még erről,hogy áramtalanítani kell ezeket a dolgokat.. :oops: Márkó közelében a laptop van,de az ágy és a gép között van egy fotel...a tv messze van...mondjuk Vivikénél se sokáig használtuk az örzőt,márkónál egyáltalán nem...
A vízet minden nap felforralok annyit hogy elég legyen egy napra és a mikróba melegítem a kisadagját..

Vettem kengurut,mert a mamámhoz nem cipelem fel a nagy babakocsit,meg ha megyek a nődokihoz,akkor busszal tudok menni..

szép húsvéti napot...
anda-vivibaba
 
 


Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok mindenkinek!

fiamette
 
 


Sziasztok!

Ma még szép idő lesz állítólag, holnapra esőt ír. :evil: Ki kell használni a jó időt, jó állatkertezést Edit, bár tuti kismillióan lesznek. Aztán simogassatok ám nyuszit! :wink:
Amikor már ilyen szinten piros a popi (életében most másodszor), akkor a Sudocream már nem jó. Meg a begombásodás elkerülésére kell a Canesten. Bepanthent még nem is használtam, nekem ez a Neogranormon-Canesten keverék bejött. A doktornő ajánlotta.
A wokos kaját bent is szoktuk csinálni, úgyhogy nekiállhatsz bent is, de kint az igazi. A tegnapi is curva finom lett.
Nagyon csinik lehetnek a gyerekek így ünnepen akkor.
Na, azért mi is csiniben megyünk a mamához, ott meglocsolja gondolom a papa a Larát is meg engem is. Még a lakkcipőt is felvesszük. :wink: De kisruhát nem adok rá most, hogy meg van betegedve, hanem farmeregyüttest, kis dögös pulóverrel, abban is nagyon csinos.

A légzésfigyelő szerintem nem baromság, bár ugye egészséges újszülötteknek nem ajánlják. Lara is az volt. Deeee, engem tökre megnyugtatott, hogy "figyel" helyettem. Egy kolléganőm egész éjjel nézte a gyereket, hogy lélegzik-e. Mondjuk nekem erre esélyem nem lett volna, mert olyan szarul voltam hetekig. Na, nem ezért vettük, hanem tényleg a magam megnyugtatására.
A bébiőrt használjuk most is. Nekünk muszáj. Amíg itt a nappaliban aludt a Lara, két lépésre a szobánktól, addig nem használtuk. De mióta a saját szobájában van, azóta muszáj, mert a ház másik végében van és csukott ajtónál alszik. Ha én is bealszom, legyek akármilyen jó anya, nem hallom meg, csak ha már ordít. Úgyhogy mi hasznát vesszük.
A levegőn meg szerintem nem az elektroszmog hiánya miatt alszanak jót, na szerintem ez egy nagy baromság, hanem egyszerűen azért mert levegőn vannak. Egy csecsemőnek nagyon fontos a levegő meg egy kisgyereknek is. Ráadásul, ha tologatod a babakocsiban, akkor ringatja, mint annak idején a te anyaméhedben ahogy ringatózott, amikor mentél. Szerintem ennek ez a magyarázata. Én nem áramtalanítok, igaz Lara szobájában se tévé nincs, se számítógép. Mikor csecsemő volt simán aludt így is. De igaz ami igaz a legjobban levegőn alszik az ember gyereke. Tegnap is, hogy egész nap szinte kint volt, kivéve az ebédet meg az azt követő alvást, úgy elaludt este, ahogy letettem, semmi forgolódás, vergődés nem volt, és még mindig alszik, pedig már 12 és fél órája, hogy leraktam. Ennyi. Kell a levegő és kész. :P

Na, mostmár lassan ébredhetne, mert még reggelizni kell, nekem hajat kell mosnom, aztán megkeresni az udvaron a tojikat és megyünk a mamához.

Szép napot mindenkinek!

Puszik: Larianyu
Kép
larianyu
 
 


Edit!

Szóval szerintem az elektroszmog dolog a baromság, nem az hogy kint azért alszanak jobban. Félre ne érts, nem a Te magyarázatodra írtam, hogy hülyeség, hanem magára az elektroszmogra, mint jelenségre. Jajjj, ebből jöjjek ki jól. :wink:

Mert most, hogy elolvastam a saját hozzászólásomat, elég hülyén írtam le, bocsi, remélem érted mire akarok kilyukadni. :roll:

Puszik: Larianyu
Kép
larianyu
 
 


Sziasztok!

Gyors bekukk!

Edit!
Jó állatkertezést mára!Ahogy nézem,annyira nem lesz rossz időtök!

Móni!
Örülök,hogy jobban vannak a csemeték!Már csak Neked kell helyrejönnöd!
A piros,kicsípett popóra nekem a gyógyszertári krém jött be eddig a legjobban.Mármint nem nekem,hanem a gyerekenek! :lol:

Andi!
Jó Mamázást Nektek,biztos finom ebéddel vár Benneteket!


Nálunk ma kukoricás rizs lesz rántott csirkemellel,holnap meg csülök megfőzve krumplival,sárgarépával.
Kifogytam a tojásokból,úgyhogy a muffin majd csak délután készül el,nekiugrok a poginak,legalább az legyen kész.



További szép napot mindenkinek!

Pusszancs!

Kép
Kép
Kép
d.anna
 
 


Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól sikerült a mai nap, bár a szél elmaradhatott volna.

Anna! Már alakul a popsi, nekünk gyógyszertári krémünk nincs is itthon, mert csak először használtam, amikor születése után felírta a doktornő. De azért köszi a tippet, bár, jó úton járunk.

Nekünk jól telt a nap, voltunk a mamánál ebédelni, jött a nyuszi is, úgyhogy teljes volt a kép. De beszéljenek a képek, most elhalmozlak benneteket, még a szülinapiakat is felteszem, azzal kezdem, oki? Asszem sok leszek :wink: !

Csodálat

Kép

Gombszeműek :P

Kép

Busssssszzzzzzzz

Kép

Konyha

Kép

Konyha berendezés alatt

Kép

Ezt csak nekem engedi Alfika, hogy fogjam a hátsó lábát :lol:

Kép


Húsvéti képek

Indulhatok a tojáskeresésre

Kép

Begyűjtés

Kép

Bezsebeltem a tojikat, anyával és az állatkákkal, csak meg ne egye Malőr cica :roll:

Kép

A vezérgép és én, valamint a Kinder tojás esete

Kép

Csajaimmal

Kép

No, ennyi voltam, bocsika!!!!!

Jó éjszakát mindenkinek!

Puszik: Larianyu
Kép
larianyu
 
 


Sziasztok!


Szia Móni!

Nagyon szép volt a tortája Laurának!A kiskonyhája is tuti lett,nagyon ügyes a férjed!
Ez a futóbicó műanyag?Vagy csak a kép alapján tűnik úgy...De jó kis csajos cajga!
Az első húsvéti képen Laura tiszta Te vagy!Milyen kis csinibaba!Csekkoltam a lakkcipőt is ám! :lol:
Egy szónak is száz a vége,nagyon jók a képek!

Nálunk semmi extra,várjuk a locsolókat.Norbi kis unokaöcsije már votl!Tök édin elmondta a versikét.Anna meg nem szende!Kis úrinőként kezeli a helyzetet...Édeske...
Gábor már elvitte a fiúkat,kiváncsi vagyok,Ro hogy bírja a gyűrődést! :D

Többiek,hogy telik a mai nap?

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
d.anna
 
 


Sziasztok!

jók a képek Móni,édes Lara...

nálunk nyugi van,Vivike kerije volt itt a barátnője tesójával...aztán ennyi...ma se kell főznöm,mert mamám csomagolt mára is hamikát... :wink:
elég nyomi idő van.. :?

azért szép napot
anda-vivibaba
 
 


Sziasztok Lányok!

Köszönöm a képek dícséretét! Még jó, hogy tegnap kerestünk tojást a kertben, ma érdekes lenne.....

Anna! Igen, ez a bicó műanyag. Nekem ez tetszett. Bár Editék fém bicója is tetszik, de a fa az nagyon nyomi szerintem. De nekem akkor is ez jött be a legjobban. A színét apa választotta, igaz, az egészet ő intézte a tudtom nélkül. :wink: Én már csak a végeredményt láttam. Szokott ilyet csinálni. :P Szeret meglepetést okozni.

Andi! Ez igeeeen, hogy nem kell főznöd. Bár nekem sem kéne, mert anyukám is adott kaját tegnap, de azért a csülköt főzzük, ha már megvettem.
Itt is nyugi van. Hozzánk senki sem szokott jönni locsolni, igaz nincs is ki. Apukám locsol minket, aztán sanyi. Ő meg meglocsolt tegnap. Én nem bánom, hogy nincs vendégjárás. Majd ha Lara ovistársai jönnek, akkor újraélesztjük a hagyományokat.
Ilyen időben mondjuk a legjobb otthon lenni. Főleg, hogy a fejem olyan mintha vödörben lennék, ez az esős idő isteni, nem beszélve a nátháról. Mostmár elmúlhatna. Ennyit a nyafogásról.
Lara most éppen joghurtot eszik, nem tudom mi lesz így az ebéddel, de ha jól sejtem semmi, mert már evett csokit is, reggelire virslit kért, na abból evett 3 karikát, nem túl sokat. Még nem az igazi az ő étvágya sem, de jól van hál Istennek, bár most meg az orrát kell néha szívnom.

Megyek, elpakolom a száraz ruhákat, aztán ebédelünk, aztán szerintem megyünk az ágyba, ha leraktuk a dedet. Igazi pihiprogram. Alfikám is csak fekszik ide-oda, rohadtul idegesítheti szegénykémet ez a gallér a nyakán, de muszáj, hogy ne nyaldossa ki a sebeit.

Mindenkinek jó pihenést délutánra!

Puszik: Larianyu
Kép
larianyu
 
 


Sziasztok!

Na itthon...

Azt sem tudom,hol kezdjem.

Először is Móni!Nem sértődtem meg.Mindenki más és máshogy csinálja a dolgait.(Én 20 évesen kezdtem tv-t nézni.És bőven elvagyok nélküle.A férjemnek alapfelszerelés.Nekem nem kell.)Biztos az is,hogy ha pár évvel később szülök,jobban féltem a gyerekem is,és a bébifigyelők is alapfelszerelések lennének.No lényeg a lényeg,ebből nincs harag :D .(Remélem részedről sem.)Ettől még nem leszünk ellenségek :D .Szeretlek így is.(A férjem szerint azért tartom hülyeségnek az ilyeneket,mert nem értek hozzá meg engem semmi elektronika nem érdekel. :arrow: Kapom ám az ívet rendesen tőle.)
Hát apátok előtt le a kalappal,látva a kishonyhát.Nagyon szupi lett!!!!A képek is jók,és amin guggolsz,ott totál klónok vagytok!!!Ugyanolyanok vagytok rajta!!!!!!!!!! :D (Na jó Lara szebb, bebebe)A cipő meg látod,nem volt hiába...Még anyák napján is fogja viselni...
Apa meglepetés cangája is klassz.És az kézvédő a legvagányabb!!!!

Anna!Írd majd meg Ro hogy viselte a locsolást!!!!!

Nálunk tegnap Milán rosszul lett a kocsiban.Összehányta magát Pesten.Még jó,hogy vittünk cserecuccot.Az állatkert egy részét felújítják,így a Milánt jobban érdekelték a markolók,mint az állatok.Zebrára volt ráindulva,és az oroszlánokra,de az a rész átépítés alatt,így egyiket sem láttunk. :? Úgyhogy szerintem nem akkora szám a fővárosi állatkert.A veszprémi milliószor különb.Mondjuk én imádom azt a várost!Tömegre nagyobbra számítottam,nem volt nyomor.Simiztünk nyulat,Jázminnak nagyon tetszett.Minden állatra rácsodálkozott,nem győzte a száját tátani szegénykém.Ózott végig.6 órát töltöttünk bent :shock: .Estére fájt a lábam rendesen.Pedig kényelmes cipibe mentem.

Ma reggel a papa (apósom) feljött meglocsolni,utána mentünk a mamához (anyukám).Nem sok locsoló jött,de elhervadni nem fogunk. :D
Milán a verset persze csak muteromnak mondta el.Majd jövőre!

Kb ennyi történt a napokban.Jó lesz visszazökkenni a hétköznapokba már,mert engem kicsinált ez a csavargás.Nem tudom régen hogy bírtam....

A maradék csülökből lesz holnap tojásos sonkakrém,és kacsát sütök hagymás tört krumplival.Na meg persze mosás-szárítás-vasalás :? .Takarítanom nem kell :D .Bár még az nálunk bármelyik pillanatban változhat a gyerekek mellett.

Holnap jelentkezem!

Sziasztok lányok!
Edit

KépKép
nagyedit
 
 


jó reggelt mindenkinek!

Mindig mi kelünk korán? :lol: biztos csak én írok elöbb,most 6-kor kelt Márkó, délután elég sokat aludt egyhuzamban látszik kialudta akkor magát..hát nagyon fúj a szél ahogy elnézem,még jó hogy jön anyám és vigyáz Márkóra míg gyorsan elszaladok bankba meg postára...Vivike biztos velem akar jönni..imád buszozni.. :P Nem tudom valamiért nem marad el már anyámmal,na mindegy...
Azt irtam már nektek,hogy 13-án megyünk oviba a nyilt napra?hú,már nagyon várom.. :D és majd 19-én lesz a beiratás...

szép napot
anda-vivibaba
 
 


Jó reggelt!

Andi!Mi is korán keltünk.7-kor.Hát tegnap éjjel 11,most 10 órát aludtunk. :shock: Ilyen is rég volt.
Lehet unatkozik anyukáddal.Vagy azt hiszi nem jössz vissza,azért megy veled.Ki tudja mi játszódik le a fejecskéjükben.Milánon is csodálkozunk néha,milyen dolgokat rak össze :shock: .Lehet azt hiszi te is el tudsz menni,úgy mint az apukája.

Na megyek odateszem a kaját.Majd még benézek....

Edit

KépKép
nagyedit
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?