Jaffa: Bocsánatot kérek! Már elég fáradt voltam tegnap. Látom is, hogy jól teleraktam a szöveget elütésekkel is.
Ráadásul kismamaként extrém feledékeny is vagyok a közepétől (szóval mindenkitől előre is bocsánatot kérek).
Szakács doktornőnél szeretnék szülni, bár még nem kértem fel, de hozzá járok kezdetektől. Most már szeretném felkérni, és megbeszélni vele a szülést, de ez olyan kellemetlen téma, nem tudom, hogy fogjak hozzá.
Mivel "egy fórummal odébb" a lányok már kitalálták maguktól, hogy Kistesó milyen nemű lesz, így elárulom, hogy eddig kislánynak tűnik.
(nem nagyon hiszem, hogy anyósom, apukám meg anyukám olvasgatják a fórumot, mivel azt sem tudják, mi az, hogy fórum. Anyósom még az internetet sem nagyon érti, 65 éves múlt.
Nekik még nem szeretnénk elárulni, majd csak ha tuti biztos lesz, mert nagyon vágynának egy kislányra most. Nem szeretnénk, hogy ha mégis kisfiú lenne, csalódjanak). Pannának fogják hívni.
Fiúnevünk még nincs is.
Sajnos a laktózérzékenység elég gyakori, és ha jól tudom, ki sem lehet nőni, ugye?
A kisfiam ekcémája miatt nekem is diétázni kellett. Tiltólistás lett a tej, tojás, szója, mák, dió, mogyoró... stb... volt egy jó kis listám. Én semmi változást nem vettem észre rajta. Sajnos az ekcémáján sem igazán. Bár utána a testén elmúlt, de mikor újra kezdtem enni mindent, nem jött ki, szóval csak kinőte.
Az arcával meg a mai napig küzdünk, pedig HA tápit kap már csak, és egy csomó dolgot nem ehet. Amit más gyerek 1 éves korától kaphat, azt Ő 2 évesen kezdheti majd kóstolgatni.
Betti: Nagyon édes ez a kisfiú! Annyira "nagyfiús" arca van, mintha 3 hónapos lenne már legalább. Nagyon helyes pasi lesz majd, az már látszik!
Képzeljétek, tegnap elküldtem a férjemet a Tecsóba, (nem fehérváron, hanem a munkahelye mellett van egy kicsi, amit nem fosztanak ki azonnal, ha valami akciós lesz) hogy vegyen ruhákat a gyerkőcöknek, mivel Peti kinőt minden 80-ast már, Kistesónak meg kéne néhány nyári, mert a fiam őszi volt. Nagyon jó ruhákat talált a leárazott kupacban 50-70%-al olcsóbban! Annyira örültem! Egy nagy halom ruhával állított haza, és nem is fizetett sokat! (pl. talált 3 db-os kislánybodyt 370-ért, fiú kötött pulcsit 550-ért. A turkálóban drágább!). Ma meg cipőért megyünk Petinek, mert a kis bundás cipőjébe már besül a lába. Vettem neki tornacipőt, de csak méret után, mert épp nem volt velem, az meg iszonyat nagy (legalább nem kicsi), úgyhogy most már égető probléma lett a cipővásárlás.
Any: Ez nagyon kemény, hogy még a D-vitamint sem mondta! Nekünk a gyermekorvosunkkal is nagy szerencsénk van, Ő is mindent részletesen elmagyarázott, a mellette lévő védőnő (aki előre leméri a babákat) szintén mindent részletesen elmagyarázott, mikor már mentünk a tanácsadásra, meg a saját védőnőnk is, szóval 3x hallottam mindent. Volt, amiben nem teljesen voltak egy állásponton, de azért a esetek 95%-ban ugyanazt mondták, a maradék 5-ben inkább az orvosra hallgattam, mert Ő elég naprakész. (Bár ott a védőnők is azok voltak).
A mostani védőnővel sincs bajom, nagyon segítőkész, ha valami papírra szükségem van, egyébként meg jól megvagyok nélküle, és szerencsére nem is macerál. Havonta elballagok mostanában, megmér, adja a beutalókat, megírja a kiskönyvet, felírja Peti oltásait. Szegénykének szerintem az a fő baja, hogy itt falun nem is tudná betartatni az anyukákkal azokat a dolgokat, amiket kéne. Itt az a szokás, hogy mindenfélét etetnek a babával. Furcsa az, ha egy baba 8-10 hónaposan nem a családdal eszik, és kap még tápszert.