Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Üdvölök mindenkit Hencsi vagyok!
Most találtam rá erre a nagyon jó fórumra én még új vagyok itt.
Jelenleg 19. hetes kismama vagyok az első babámmal és én is az Uzsokiban fogok szülni elméletileg augusztus 22-re vagyok kiírva.

Nem tudom,hogy tudja-e valaki,hogy mikor adják át az új szülészeti osztályt annyi mindent lehet hallani,hogy pontosan mikor adják át!Ha valaki tud nekem ebben segíteni várom a válaszát! :) :?:
halmainé

Szia Hencsi!

Üdv a fórumon!

Olvass vissza kicsit részletesen leírtam Március 17-20 körül az Uzsoki költözését állapotokat és a szülés félkészítőn elhangzottakat.

e.
evaczak

Sziasztok!

Voltam ma délelőtt a kórházban ctg-n. Ma már nem lehetett úgy liftezni, hogy eggyel feljebb megyek és legyalogolok. Most csak a széles lépcsőn lehetett felmenni az alagsorból. Az áldatlan állapotot inkább nem részletezném, ők még nem költöztek át. Telefonjuk nincsen. Szerintem érdemes a szülészetet hívni, a központi számot és a 1299-es melléket, hátha ott van náluk a ctg-s mappa, most is ide-oda vitték.

Csinált a doki uh-t és flow-t is, minden rendben van, a gyerkőc ezerrel pörög és kb. 3900 g. Másodszor sem úszom meg az óriásbébit. :? Na sebaj. Csak már nagyon várom, hogy megunja odabent...

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sziasztok Lányok!
Köszönöm az érdeklődést, nem tűntem el, olvaslak is benneteket, csak ritkán jutok oda, hogy hozzá is szóljak. Nagy örömmel olvasok a sok-sok pici babáról, akár pocakban, akár már kint, valamint az egyre gyarapodó nagyobbacska csöppségekről, és sokszor azt érzem, akár én is írhattam volna bizonyos dolgokat.
Nagyon hasonló problémákkal küzdünk, egyébként :) . Én is rengetegszer érzem azt, hogy egész nap szoptatok-büfiztetek-pelenkázok-altatok-fejek. Néha egy kicsit játszom is, persze csörgővel. Kristóf már két hónapos – hihetetlen, hogy repül az idő! – és 6 kg! Én meg egyre izmosabb, mert nem könnyű őt cipelni, főleg a 9 kilós babakocsi, és a kb 1 kg ruha kíséretében (plussz a pelenkázótáska, de az legalább hátizsák).
Tejcsi általában van bőven, bár néha délutánra eléggé szűkös lesz a kínálat, főleg, ha Kristóf órákat tölt cicizéssel. Egyelőre ébrenléte alatt ez a kedvenc elfoglaltsága. Egyre többet van ébren, tegnap pl d.u. tól éjfélig! Cserébe viszont aludt utána majdnem 6 órát. :D
Fejés: sokan írtátok, hogy a kézi mellszívó nem szív semmit. Nem tudom, hogy csináljátok, de ha simán csak szívom, ahogy a használati útmutató írja, nekem is csak egy keveset szív, és nagyon lassú, viszont ha közben a szabad kezemmel masszírozom a mellet (úgy, mintha kézzel fejnék), akkor nagyon szépen ki tudom üríteni. Azért szívesen kipróbálnám az elektromosat, jó lenne, ha nem kellene napi 2-3 órát fejni. Az éjszakai fejés a leggázabb. :?
Hoztam egy képet is Kristófról:

Kép

Melinda

Kép
urbanmelinda

Sziasztok! Bocsánat az eltünedezésért, néha olvasgatok én is, de esélyem sincs visszaolvasni, és mindenre reagálni, szerencsére úgy pörög a fórum. Pedig annyi hozzászólni valóm lenne! :roll: :oops:
Sebaj, lesz ez még így se! Csak ciki, hogy alig tudok jönni, ha meg jövök, akkor nem reagálok le mindent... :oops:

Üdv az új pocakosoknak, és gratulálok a megérkezett babákhoz is! :D Csodaszép babák vannak itt nálunk! :D

Két gyerek mellett örülök, ha a lakás nem úszik a dzsuvában, fiamon azért meglátszik a tesóféltékenység, igyekszem kihasználni az időt, hogy minden beleférjen. Ja, és bejött a jó idő, csavargunk is ezerrel, ha már a terhesség alatt négy fal közt voltam...
Most épp azon gondolkodom, hogy fél óra már nem számít, úgyis alig alszom, lehet, hogy ezentúl felkelek fél 6-kor, hogy kicsit jusson időm bármire is. Mondjuk nyugodt és csendes ötperces magányomban meginni a reggeli teámat. :lol:

Réka egy hó alatt egy kilót hízott, mosolyog ezerrel, figyeli/követi a játékokat, nagyon cuki. Viszont hasfájós és sírós baba, bár már kezd konszolidálódni a helyzet.
Tejci van, bár nem annyi, mint a fiammal, de elég. Fejni szinte alig fejek, heti egyszer ha kézbe veszem a mellszívót. Nekem bejött a kézi Aventes...
Gézu meg élvezi a nagy csavargásokat, szinte minden nap kétszer megyünk, egyszer játszóra, egyszer vonatokat nézni...

Örömmel hallom, hogy azért alakulgat ez a költözés dolog!

Ági! Hú, de jól bírja a fiad! Kivi vagyok, mire vár! :D Hogy bírod? Ha belegondolok, hogy még egy hetet húznom kellett volna... jajjjjjjjjjj!

Ildikó! Én is a kiságyas megoldásra szavazok. Inkább most szánjatok rá egy-két estét/éjjelt. Szerintem hamar megszokja a babád!
Mi még együtt alszunk, illetve kiköltöztünk a nappaliba és a nagy kanapé mellett egy gyerek kanapén van Réka mózeskosara, abban alszik, ha már kevesebbet ébred és visszaalszik kaja után éjjel, akkor költözik Gézu mellé. Hát remélem, mihamarabb, mert kissé zombi vagyok...

Na most is csak ennyire futotta sajna, muszáj ébresztőt fújni, különben az esténk is elcsúszik...

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Köszönöm a tanácsokat bejelentkezés ügyben, én már eleve a 1299-es melléket hívom mindig, konkrétan múlt hét szerda óta nem bírok bejelentkezni, de holnap bemegyek, csak azt nem tudom, mikor menjek, és persze hova, ahhoz hogy adjanak nekem idôpontot.

Szerintem bemegyek reggel 8-ra, viszek vizeletet is és éhgyomorra megyek, hátha megcsinálják a labort... Ctg-t csinálnak délután is?

Köszi,

Anita

„Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog!"

KépKép
fuoco

Anita, ha holnap bemész, úgy menj, hogy a Róna u-i 1.számú bejáraton mész be, az aulából a büfé melletti összekötő folyosón át a lifthez, azzal menj le a -1. szintre. Liftből ki jobbra, aztán balra a folyosó végére, majd megint balra el a lépcsőig. Ott menj fel a széles lépcső tetejéig, szemben lesz egy kis ajtó, ott van a ctg és a vérvétel is. De a lépcsőnél már ki lesz papírozva az irány.
Sok sikert! :wink:

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sziasztok!

Evaczak nagyon szépen köszönöm a sok hasznos infót neked!!!
:) :)
halmainé

Ági, köszi az útmutatást, nagyon részletes, így már biztos megtalálom! :)
Nagyon remélem, hogy megfelelő időpontban fogok beállítani, és nem hajtanak el. De legalább látom majd, mi merre! Az uh is affelé van, ugye?

Ti tudtatok most éjjel aludni? Lehet, hogy csak én vagyok érzékeny a teliholdra, de 1.5-2 óránként felkeltem, ma egyébként többször is görcsölgettem, nem volt vészes, de nem voltam benne biztos, hogy nem fordul komolyabbra a dolog!

Szerdán felkészítőre valaki?

Jó éjszakát!

Anita

KépKép
fuoco

Anita, szívesen. :D
Én nem láttam ott a régi részben uh-t, nekem ma az új osztályon csinálták.

Én már rég nem tudok rendesen aludni, nekem tök mindegy, hogy telihold vagy hideg-, melegfront, már egyik oldalamon se tudok jól aludni, elzsibbadok, ég a torkom (falom a Rennie-t), fáj a derekam, minden fordulásnál jól ki kell támasztani magam, még jó hogy van egy jó nagy szopipárnám... :wink:
Most aztán jól kipanaszkodtam magam... :P

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Nekem nincs szopipárnám, csak egy sima párnát teszek a két térdem közé, úgy nem fáj annyira a derekam. Én is zsibbadok, meg kényelmetlen, de ennyire rossz még sose volt. Aztán mikor kinéztem éjjel "örömmel" nyugtáztam a teliholdat, most meg front lesz megint!!

Szopizás: nővéremnél láttam, hogy ha ülve szoptat akkor kis fellépőre teszi a lábát, és úgy láttam nagyob bevált neki! Lehet hogy beruházunk egyre, nem nagy tétel, és később úgyis kell majd!

Na, megyek! Azért szurkoljatok, hogy holnap sikerrel járjak, nem kérek én sokat, csak még a hétre időpontot! :)

Ági, megértelek, és igazán nem volt vészes a panaszkodásod, mástól hallottam már cifrábbakat is!

Anita

KépKép
fuoco

Ági: tényleg nem kis darab a babád! Alexandra most lesz 2 hónapos, de még nincs 3900 gramm. :D Persze lehet, hogy hét végére eléri (vagy legalábbis elég közel kerül hozzá).

Dolli: Hogy tudsz naponta 2x is sétálni? Nekem ma még az egy is elmaradt, mert kifutottam az időből. :cry: Csak kiraktam Szanit az erkélyre szellőzni. De ott is jól elaludt.

May the Force be with you!

Kép
ahsoka

[quote="halmainé"]S írta:halmainéziasztok!

Evaczak nagyon szépen köszönöm a sok hasznos infót neked!!!
:) :)

Szívesen!
Szerdán is megyek én is, próbálok ismét jegyzetelni és ne elkésni.)

Remélem senki nem fog épp vajúdni meg szülni mert látni akarom a szülőszobát!!!!!!!!!!!!!!
ez a trauma még hátra van:)
evaczak

juhééééééééééééé még holnap dolgozom aztán.................pihi? na nem gondolnám.
semmi se semmi nincs beszerezve............most már kezdenek a tapasztaltak beparáztatni hogy igy 32 hét derekán illő lenne beszerezni ezt azt és a kórházi pakkot is összerakni.
evaczak

Sziasztok!

evaczak, ne aggódj, mi a 34. héten keztük el beszerezni a dolgokat, mivel akkor beparáztattak, hogy bármikor szülhetek. A kiságy nem is lett meg időre, bár nem a mi hibánkból, hanem a cégéből, ahonnan rendeltünk. Első két éjjel Kristóf mellettünk aludt a mózeskosárban. Nem panaszkodott. :) Egyébként ezzel, saját tapasztalatból, azt akarom mondani, tényeg érdemes elkezdeni beszerezni a dolgokat, de nem kell még túl kapkodósra venni. :)

Séta: mi is igyekszünk naponta lemenni legalább egy órára, sajnos van, hogy nem jön össze. Napi kettő teljesen kivitelezhetetlen lenne, ahhoz korán kellene kelnem. Viszont amíg Kristóf nem alussza át az éjszakát, addig erre képtelen vagyok.

Zuglói kismamák! Nincs esetleg valaki, aki a Rákos patak mentén szokta tologatni csemetéjét? Annyira jó lenne néha összefutni valakivel, egyetlen kisbabás barátom / ismerősöm sincs. :? Eléggé unalmas kettesben róni a köröket, mikor a párom nem tud velünk tartani.

Üdv,
Melinda

Kép
urbanmelinda

Sziasztok!

Séta: én is akkor sétálok igazán nagyot, ha Cs-t kísérjük ki a buszhoz vagy dolgom van a faluban. Úgy intézem, hogy minden napra jusson valami, mert egybként elsunyítom :?
Itt vannak anyukák az utcán, de inkább nagyobb gyerekekkel. Viszont játszótér + pad nincs, így az utca közepén állunk meg beszélgeti. A kutyám nekem szerencsét hoz, ha találkozunk valakivel, mert mnden gyerek meg akarja simogatni.
Viszont Máté ha felébred, akkor utána végigordítja az utat. Hazaérkezéskor pedig biztosan felébed, így nálunk - remélem, csak egyelőre - nem működik a "teraszra kitolom és alszik a jó levegőn". :cry:

Nagyon sokat van ébren, amiben jól elfárad. Én meg attól fáradok el, hogy olyankor szinte lehetetlen megnyugtatni. Ha ölbe veszem, az nem elég, ciccizni akar. Viszont ezt nem nagyon kéne másfél-két óránál gyakrabban - azt hallottam.

Én is lunatikus vagyok (a nagybátyám mondja így, még nem néztem utána, hogy ez-e a helyes kifejezés). Alig aludtm az éjjel. Viszont hozzánk már délután benézett a telihold. Lehet, hogy ezért nem aludt Ubulka? Gyönyörű a napsárga telihold a kék égen, de bizsergeti az embert!

Altatás: Sokan mondják / mondjátok, hogy hagyjam sírni egy kicsit, hogy magától aludjon el Máté. Azért nehéz ez, mert sokszor ilyen sírás után bukik nagyot. Hogy azért sír-e, mert fáj a pocija vagy azért, bukik, mert sírt, ez nem derült ki eddig. Szopizás közben már megismerem, amikor szünet kell, mert büfi jön, utána meg is nyugszik rögtön és cicizik tovább. De amikor nyugalmi állapotban elkezd sírni, megpróblom megnyugtatni/ elaltatni, akkor ritkán sikerül. Ha ilyenkor sír, nem jó semmi Neki. Sajnos még mindig utálja a cumit. Próbálom úgy is megnyugtatni, hogy hagyom az ágyban és simogatom. Néha bejön. Irigylek mindenkit, akinek nyugodtan alszik a babája. Szerintem Máté meg a babákat irigyli...

Egyedül éjjel nincs gond: este érdekes módon le lehet rakni, az éjszakai etetésnél (szerintem mi azt sose hagyjuk el :? ) pedig rajtam alszik el üfiztetés közben, mert én sem tudok ébren maradni...

Legjobban autózás közben alszik, de megérkezéskor sajnos azonnal felébred.

Cserébe Máté sokat mosolyog ránk! :D :D :D
Annyira bájos, ahogy reggel csicsereg + mosolyog. Pláne, amikor szopizás közben szó szerint is teli szájjal mosolyog! :D :D :D

Annak ellenére, hogy Máté nem eszik sokat (nem sok a tejem, de a pótlást nem mindig akrja megenni), gyarapszik. Nem tudom, hány centi, de ár majdnem 5 kiló.
Keresek valami programot, hogy tudjam produkálni az itteni felbontást, és én is megmutathassam Babát.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

[quote="urbanmelinda"]S írta:urbanmelindaziasztok!

Zuglói kismamák! Nincs esetleg valaki, aki a Rákos patak mentén szokta tologatni csemetéjét? Annyira jó lenne néha összefutni valakivel, egyetlen kisbabás barátom / ismerősöm sincs. :? Eléggé unalmas kettesben róni a köröket, mikor a párom nem tud velünk tartani.

Üdv,
Melinda

Dede ,én!
Rákospatak Paskál strand melletti rész! hm?
evaczak

[quote="evaczak"] írta:evaczak
[quote="urbanmelinda"]S írta:urbanmelindaziasztok!

Üdv,
Melinda

Dede ,én!
Rákospatak Paskál strand melletti rész! hm?

Igen, az a legjobb rész. :)

Kép
urbanmelinda

Mi is szoktunk sétálni a Rákospatak menti bicikliúton. :D De inkább csak hét végén, amikor apával együtt megyünk.

Ma voltunk csípővizsgálaton és azt mondta a doki, hogy a méret kapcsán kb 2 héttel le vagyunk maradva az átlagtól! Egy kicsit megijedtem, pedig jól eszik, a heti gyarapodás is jó, akkor mit csináljak még? Csütörtökre lehet, hogy elérjük a 4 kilót, de ahogy írjátok, tényleg kicsit kisebbek vagyunk. :( Volt velünk együtt egy másik baba, aki szintén csak 2800-al született és már 5 kiló volt. :shock: (Bár ő teljesen tápszeres, ez számíthat valamit?)

Kép
ahsoka

ahsoka
Alexandra be fogja hozni a lemaradást. Már ha ezt annak lehet nevezni. Nem mindig minden van úgy ahogyan a nagykönyvben az meg van írva.
Igen, nagyon is számít, hogy tápszeres volt az a baba. A tápszeres babák nagyon gyorsan elérik versenysúlyukat. Sokkal gyorsabban híznak, mint az anyatejes babák.
De ez függ attól is mennyire tápláló az anyatej.
Dorina 6-szor eszik egy nap és alkalmankánt 120-130ml-ket küld le.
Nekünk a 6 evésből 1 max.2 tápszeres, mert csak 4 evésre elegendő tejem van egy napra, de küzdök, mert nem akarom, hogy megforduljon ez az arány, pont amiatt, mert ha tápszeres a baba, sokkal hamarabb hízik. Az anyatej az igazi.
Mi most vagyunk 4,54 kilósak.
Mennyit eszik egyébként Alexandra? Mármint egy nap hány ml-t?

Kép

Kép
buba*

[quote="fuoco"][ írta:fuocob]teva Akkor mi elég közel lakunk egymáshoz, mert mi Dunakeszin. :)

Bocsánat, erre nem reagáltam... Igen, már néztem én is, hogy közel lakunk. :)

Nem tudom, hogy közületek ki szemüveges, de én az vagyok (igaz nem "vészesen" -1,75, -2,25, és csak 17 évesen lett szemüvegem, állandóan meg csak kb. 19 éves korom óta hordom). A védőnő mondta, hogy menjek el a szemészetre, és nézessem meg a szemem mert van vmi új gyerekgondozási protokoll, hogy a szemüveges kismamák babáit korábban szűrik születés után, akár már 4 hónaposan (!) kaphatnak szemüveget...

Ti hallottatok már erről?

Szemészetre a lányomnál is el kellett mennem a terhesség alatt, de csak szemfenékvizsgálatra, hogy nem lenne-e gáz a spontán szülésnél. Szerencsére minden o.k. volt.

Onnan jutott eszembe Dunakeszi, hogy oda próbáltam kb. 2 hete bejelentkezni a Varga dr-nőhöz szemészetre, és május 5-re (!!!) kaptam időpontot... Éljen a magyar egészségügyi viszonyok! Még szerencse, hogy nem épp megvakulni készülök... :)

Éva

Kép

Kép
teva

Orsi,
Szani teljesen normális baba! És gyönyörű - de ez más kérdés :D
Az átlag azért átlag, mert vannak alatta és felette. Ez nem verseny. Te sem vagy nagynövésű, a kicsi lányod miért lenne! Azt kell nézni, hogy honnan kellett nőnie. És ahhoz képest gyönyörűen teljesít!
Annak pedig örülj, hogy anyatejet kap. A tápszeres babák nem kapnak olyan jó "anyagot", mint Szani, viszont könnyebben elhíznak. A Te tejed (még ha fejed is) sokkal egészségesebb, és - hidd el - pont annyit ad vitaminban, tápanyagban, amennyire neki szüksége van. Ha meg szopizik is, még dolgoznia is kell érte.

Máté még nincs 5 kiló (már majdnem), pedig majd' egy kilóval nagyobb volt a születésekor, mint Szani, ráadásul több tápszert is kap (ahogy írtad a mennyiségeket). Ehhez képest Szani többet nőtt, mint Máté. De hova rohanjunk?
Egyébként is: Te mondtad, hogy csini modell lány lesz, akkor meg hova hízzon! :wink:

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Na jó, akkor kicsit megnyugodtam, mert a dokinő majdnemhogy leszúrt, hogy miért éheztetjük a gyereket. :x
Szani naponta 100 és 150 között eszik, reggel 130-150-et, napközben inkább kicsit kevesebbet, este megint meg szokta enni a 140-150-et. Naponta ez összesen kb 600 és 700 mili között van, ebből naponta 150 mili a tápszer, amit elosztok minden étkezésre, mert egyszerre soha nem elég a lefejt tej. Szerintem ez nem kevés. :?:
Ti adtok már a babáknak mást is? Én tegnap olvastam egy '87-es gyerektáplálási könyvben, hogy 1 hónapos korától már lehet adni a babának naponta egyszer egy kis reszelt gyümölcsöt. Ha a védőnő is rábólint, akkor mi is elkezdjük. :D

Kép
ahsoka

Orsi!
Tényleg ne idegeskedj, nem is értem, miért paráztatnak ilyenekkel. AHogy a felnőttek nem egyformák, úgy a babák között is vannak kisebbek-nagyobbak. Ha Szani szépen gyarapszik, és látszik, hogy nem éhes, akkor szerintem nincs okod aggódni. Ráadásul ő nem is született nagy súllyal.
Mindig azt mondják az okosok, hogy a babák tudják, mennyi kaja kell nekik, akkor most kezdd el tömni, hogy hízzon? Szerintem ne!
Persze megértelek, én azon is képes voltam pár napig aggódni, hogy Kristóf jóval kevesebbet eszik, és hízik, mint eddig. Féltem, hogy beteg. Eltartott egy ideig, míg megértette az aggódó felem a gondolkodó felemmel, hogy egyrészt, ez a kisebb menniység felel meg a korabeli átlagnak, másrészt, nem hízhat örökké heti 400 grammot, mert akkor kiselefánt lesz belőle, azt meg én sem szeretném. És ahogy visszavett a gyarapodásból, látványosan elkezdett más területeken fejlődni: mosoly, fej emelgetése, mozgás stb. Úgyhogy én, amíg látom, hogy nem beteg, nem aggódok, annyit eszik, amennyi neki jól esik.

Melinda

Kép
urbanmelinda

[quote="ahsoka"]T írta:ahsokai adtok már a babáknak mást is? Én tegnap olvastam egy '87-es gyerektáplálási könyvben, hogy 1 hónapos korától már lehet adni a babának naponta egyszer egy kis reszelt gyümölcsöt. Ha a védőnő is rábólint, akkor mi is elkezdjük. :D

Szerintem ne adj neki mást, ma már mások az irányelvek, mint a 80-as években. Én 6 hónapig tervezem csak szoptatni, utána kezdjük a hozzátáplálást.

Más: Kristófnak ki kell tágítani a könnycsatornáját, tudtok erről valamit, hogy mivel jár?

Köszi,
Melinda

Kép
urbanmelinda

ahsoka
Nálunk 2 etetés tápszeres a 6-ból. Én úgy csinálom, hogy amíg van tejcsi azt oda adom neki és mikor látom, hogy nem jött le estefelé egy egész adagnyi, akkor azt beteszem a hűtőbe és akkor jön a tápszer és majd a következő etetésre megint termelődik annyi, hogy a hűtőben lévőhöz hozzáöntve bőven meg van neki az adagja.
Ha jól értem, akkor te adsz neki tejcsit és mikor az nem elég még az akkor etetést kipótolod neki?
Mert nekem azt mondták inkább várjam be amíg meglesz egy adag és ne keverjem egy etetésen belül a tápszert és az anyatejet.

Hozzátáplálás:
Én 3 hónapos kortól tudom, hogy lehet elkezdeni a hozzátáplálást.
Nekem az 1 hónapos kor túl korainak tűnik.
Az ő kis gyomruk még nem úgy tudja ezeket megemészteni, de kíváncsi vagyok mit mond a védőnőd.
Nekem a védőnő a 3 hónapot mondta, meg a családban a gyerekes anyukák is.
De majd írj, hogy ő hány hónapos kort mond majd.

Melidna:
én nem tudok okosat írni, inkább kérdeznék ezzel kapcsolatban.
Miért kell kitágítani a könnycsatornáját kristófnak?

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Melinda, Dolli, örülök, hogy megvagytok, gyertek sűrűbben! :) Kristóf nagyon kis cuki rosszcsontfej! :D
Melinda, mi is közel vagyunk a patakhoz, csak épp a lakótelepi részen, az Örs vonalában... és hát a séta még nem aktuális ;-).

Orsi: sztem nagyon korai lenne még hozzátáplálni... tápszeres babáknál is 4 hót szoktak mondani, anyatejeseknél meg 6-ot. Mi Mátéval kb. 5 és fél hósan kezdtük el némi almát.
Persze tény mi tény h nagymamám mindig mondja, hogy régen már 1-2 hósan tejbe áztatott kelt tésztát és hasonlókat adtak a babának, más világ volt... Én ennek ellenére nem kezdeném túl korán.

Éva: nekem nem mondtak semmit a szemészettel kapcsolatban, én is szemüveges vagyok pedig, -2,-3 dioptriás...

Ági, remélem, már a kh-ban vagy!!! :)

Én ma eléggé lelombozódtam, voltam vérvételen, meg terhesrendelésen, magas volt a vérnyomásom, állítólag sokat híztam a múlt alkalom óta (bár mindig összevissza nézik, hol levonnak belőle ruhasúlyt, hol nem), az első nst is nehezen akart összejönni, aztán még kaptam rá egy lapáttal a vizsgálatnál: nagyon magasan fekszik a drágám, és úgy tűnik, elmozdult a feje, de rossz irányba, valahogy ferdén, keresztben áll az eddigi lefelé helyett... ha ez így marad, akkor császárral jöhet csak világra,ezt mondta a doki... hát én remélem, hogy visszatalál még, az első is simán született, jó lenne a második is ugyanígy... Szóval koraszülés nálam biztos nem várható...
Holnap a házidokinál a táppénz ügyintézésnél remélem jobb napom lesz....

Vigyázzatok magatokra!

Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Á, Kriszti, még nem vagyok sehol... :? Holnap megyek ugyan a kórházba, de csak magzatvíz ellenőrzésre. Remélem nem kakilt bele...
Ne aggódj, a bébid még bőven visszafordíthatja a fejét!

Én először 3 hónaposan kóstoltattam almát Zsófival, aztán több hónap szünet után kezdem hozzátáplálni. Addig kizárólag anyatej. És bár nekem is volt olyan időszakom, amikor kevésnek tűnt a tejem, nem adtam neki tápszert kiegészítésként. Ha kellett, egy-másfél óránként raktam cicire. Nem lett semmi baja a gyakoribb szopitól és pár nap alatt helyreállt a rend.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sziasztok!
A hozzátáplálással kapcsoatban a védőnő megkérdezte, hogy ezt mikori könyvben olvastam. :) Azt mondta hogy a 6 hónapot várjuk meg, ilyenkor még azért nem javasolják mostanában az egyéb ételeket a tej mellé, mert úgysem tudja még megemészteni, és úgy jönne ki ahogy bement, úgyhogy nem kell feleslegesen terhelni a kis gyomrát. Akkor egy ideig még mellőzzük a reszelt almát. :wink:

mellszívó: Ma kölcsön kaptam Beától a Pesztonkát, ki is próbáltam, de nekem nagyon fájt, amikor elkezdte szívni. 10 perc alatt 20 milit tudtam vele leszívni az egyikből, ráadásul mág most is olyan piros. Lehet hogy valamit rosszul csináltam? Gondolom nem kellene így fájnia. :?:

Ma voltunk babamasszázson, olyan jó volt! Ajánlom mindenkinek, mi a tábornok utcában voltunk, ott az egyik védőnő tartja.

Holnap megyek a 6 hetes kontrollra, most, hogy betöltjük a 8 hetet. :D

Kép
ahsoka

Orsi, biztosan nem szabad fájnia!
Nekem ugyan nem sokat szívott le, de a "felesleges" idő alatt sem fájt. Esetleg vidd el a mellarangot a babamasszázsra: szerintem ott értenek hozzá, és esetleg elmondják, hogy csináld. A védőnő pedig biztos tud segíteni!
Hát igen, ezért kell kipróbálni beruházás előtt...

Nekünk a tegnapi napunk nagyon húzósra sikerült. Egy barátnőmnél voltam, ahol szinte végig etettem, a munkahelyemre be kellett ugranom holmimért, ott is etettem. Mire hazaéértünk, Ubulka olyan fáradt és éhes volt, hogy mohón cicizett vagy két órán át, és olyan sírós, hogy hatalmasat bukizott. Pedig az autóban aludt!
Ezek után természetesen rajtam aludt, viszont így legalább mindhárman tudtunk egy jót aludni.

Ma fodrászhoz megyek, kíváncsi vgyok, azt hogy bírja majd. :?

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Evaczak úgy olvastam ,hogy már te is otthon vagy végre kiélvezheted a pihenést..
Mi jókat hallottál a Uzsokiban a felkészítőn?
Majd várom válaszod!

Üdv :Hencsi

Legyen szép napod! :)
halmainé

ahsoka
mikor én a pesztonkával először fejtem, rettenetesen fájt.
Tiszta vörös lett. De bekentem garmastam kenőccsel és onnantól kezdve már egyszer sem fájt a fejés közben.
Nem csinálsz semmit rsszul, kézi mellszívó után ez tök normális.
A következő fejésnél már nem fog jájni.
Úgy csináld, hogy sűrűn váltogatod hol egyik melled szívod, hol a másikat. És már a második harmadik fejés után tök gyorsan lejön a tejcsi.
Nekem most pl.: 10 perc alatt jött le majd 150ml
szóval csak meg kell szokni és utána csak úgy folyik majd a tejcsi.
Csak az első alkalom a fájdalmas. Utána már meg sem érzed, hogy ha fejsz.

Kép

Kép
buba*

Márc. 31 szülésfelkészítő Uzsoki

Amit eddig írtam változott, nem lesz novemberig a szobában látogatás, folyosós rendszer lesz, szobába nem lehet látogatni. Megváltozott, de lehet, még változik a látogatási rend.

Reggel 10:00 és 11:30 között és 15.00 és 17:00 között lehet látogatókat fogadni

2-3-5 ágyas szobák vannak, egy db 1 ágyas van ilyen franciaágy jellegű, akit bent fognak, de még nem drasztikusan indul be a szülés.
Egyik szoba sem fizetős!

Szülőszoba 4 db van, egyikben van kád ,még most kötik be. Szobák zárhatóak, itt vajúdunk és szülünk gondolom, lehet vinni zenét, mp4+hangfal, illóolaj, gyertya ami szem szájnak ingere.

Lehet fogadni szülésznőt! mégpedig ,ha felfogadod, akkor elvileg csak veled foglalkozik, ha nem fogadsz akkor 2 mindig szolgálatban van és ellátnak tisztességgel. Mindenki szuper kedves.
De az nem tudom, hogy oldják meg, ha a felfogadott szülésznőd épp szolgálatban van  akkor persze át kell rohanjon a többi szülő nőhöz is aki ordít.
Szóval ez még egy kérdőjel bennem

Mikor kell bemenni:
Uzsoki szabályzata ha elmegy a magzatvíz 1 órán belül be kell érni ha nincs fájás akkor is.
(tusolás- betét-és irány a kórház)
Azonnal menni ,ha vérzés van-telefonálni is lehet akár éjjel is többen bent vannak. Lehet kérdezni, nem kell pánikolni, hogy mi a teendő.
Rendszeres 10 p fájás. Ez azt jelenti, hogy lehet 2 óra múlva elmúlik nem kell azonnal berohanni, de figyeljük ha netán nem múlik és még rövidül is. Azonnal indulni.

tel:2517-333 központ vagy a tel:1356-1067 szülészet

Ha elfolyt a víz 6 órát várnak, megindul- e a fájás és tágulás, utána adnak infúziót vagy zselés dolgot. Zselével 2óra fekvés, infúzióval járkálhatunk.

Az orvosnak ők telefonálnak, amikor kell. De meg lehet kérdezni az orvost mi legyen a menete, te hívd esetleg őt ha megadta a mobil számát hogy készülhet

Ha nyákdugó elmegy, nem kell berohanni. Lehet a szülésznőt vagy orvost hívni, hogy tudja. Lehet csak két hét múlva indul a szülés.

1 nap kapunk enyhe hashajtót szülés után,és ha kell méhösszehúzót .
Jó ha szülés után 2 órán belül van vizelet de 6 órán belül muszáj.

Vinni kell:
–hálóing
- bugyi eldobható legalább 5-10 db
- evőeszköz, pohár
- köntös
-2 papucs,
-tenna lédi betét
- törölköző
- tusfürdő, olajok, krémek, homeo bogyók
- szőlőcukor (ne mentolos a homeo miatt)
- ásványvíz(buborék mentes, inni nem hagynak mert hányhatsz, inkább kortyolgatni kiszáradás ellen kapsz infúziót)

+ ami kell a szülésre és a babónak sapi, takaró, kesztyű……… ezt jó egy szatyorban külön a táska tetejére rakni ,ne ott keljen összekotorni két fájás között mit viszel magaddal szülészetre.

Apának, csoki, inni, szendvics, nehogy éhen halljon.

Otthon, ha császáros vagy és előre tudod, akkor előtte ne egyél már nehezet, ha lehet, sima szülésnél is ,ha elindul a fájás akkor ne tömjük tele magunkat hogy Ur isten most nem ehetünk még vagy egy napig…………..csak finoman könnyű kajákat,teákat inni.

Mikor megérkezel fél órára kismamát berángatják vizsgálatra, apa kint marad.
Nst negyed óra kb, beöntés ha kell mert gyorsan fog szülni .
Nst-re csoki+kóla.

Kiírás után 8 nappal ( túlhordás) be kell feküdni, mert vizsgálják a magzatvizet.
( lámpával minden más nap, hogy a színe jó-e? Tiszta –e vagy zavaros?) Nem fáj.

Málnatea 36 héttől (én 34 től) is hallottam 2-2 dl este és reggel.

Vajúdás közben lehet tusolni, labdázni, inkább sétálás, és mászkálás hívei, mit a fekvős vajúdásé, infúzióval is lehet mászkálni, egyedül a gázos fájdalomcsillapításnál nem ajánlott a kábaság miatt a mászkálás, és az nst-nél van fekvés.

Gátvédelem-vágás:
35 héttől lehet készülni gátmasszázzsal, ha fáj ne csináljuk otthon, nem mindenkinek jön be és csak árthatunk vele. Ezzel lehet készülni annak aki nem akarja hogy vágják. Lehet kérni.

De olyankor vágnak, mikor a bab feje már nyomja a gátat, ami elvékonyodott bőr és egy 2 cm vágásról van szó.

Sokat mondják engem nem vágtak…………..de ha megkérdezik és varrtak? hát a válasz:igen szóval szakad aminek kell. Az egyenes varrás-szakadás gyorsabban gyógyul.

Eda
Jó előre kell megbeszélni az orvossal ha úgy gondoljuk kell, két aneszteziológus van az osztályon, meg van rá az esély hogy elfoglaltak máshol vannak sürgős eseteknél és nem tud egy kismamához rohanni, akivel az eda beadása után legalább 2 órát ott van az aneszteziológus. Szóval necces.

Bő 2-3 ujjnyi tágulásnál lehet kérni.

Homemopátia:
kérhető-szedhető-hozható 36 héttől:
cimicifuga 9ch
caulophyllumot 5 vagy 9 ch
vérzéscsillapító
Reggel este 5-5 golyó ,vajúdásra 1 teli doboz.

Császárosoknak az érzéstelenítés miatt 6 óra fekvés szigorúan a szülés után, fej emelgetés tilos!

Amíg nincs széklet, addig csak keksz- ropi, szűrt levek, leves.

Bent vagyunk császárosok 6 nap –természetes szülés 5 nap. ( múltkor ez is 4 nap volt majd meglátjuk) lehet bele számolta a 10 óra vajúdást bent a kórházban.

Őssejt:

Köldök zsinórt azonnal elvágják, de ezen is lehet alkudozni, az őssejtnél muszáj!!!, mert ha leáll a pulzálás a zsinórban, nem tudják levenni a vért.
evaczak

Sziasztok!

Hencsi: üdv a fórumon! az új szülészetet már átaták, de elég nagy a fejetlenség, tegnap épp a vérvétel és a ctg költözött, mondták, hogy a jövő héten már az új részbe kell menni, de még nem tudják hova :shock:

Melinda: cuki Kristóf! azért, ha tudsz gyere fórumozni

Dolli: jó, hogy Te is benézel néha, hát a napi két séta, az valóban fárasztó lehet, plusz még az egyebek
Gézu meg előbb-utóbb csak belerázódik a tesós felállásba, más választása úgy sincs az elsőszülötteknek :D

Anita: mi újság, sikerrel jártál a kórházban? nekem tegnap elég flottul ment, még a régi helyén volt a labor+ a ctg, most költöznek

Ági: Mi újság? hogy bírod? Zsolti megvárja odabent a névnapját? :)

Orsi: az én lányom is mindig alulról ütötte az átlagot kicsi korában a tápszer ellenére, mostanra már kicombosodott :), ne aggódj, bár tudom nehéz
lehet, hogy már késő, de a Lajis doktornő szabin van 1 hétig, meg van vele beszélve, vagy máshoz mész?

Éva: nekem is van szemüvegem, 1,5-es, de nem is hordom, kérdezte a doktornő, akarok-e menni szemészetre, mondtam, ha nem muszáj, akkor nem :D

Kriszta: ezek egyenlőre nem túl jó hírek, remélem változik még a dolog, beszélj a lelkére! a házidokihoz sok sikert!
nevet véglegesítettétek már?

ha a új szülészetre megyek, akkor a Róna u. felől menjek? mert én eddig mindig az Uzsoki u felől mentem? köszi :)

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

uj szülészet:
Róna utca felől-szembe az aulába meglátod hogy büfé-lengőajtón bemész ott egy kis üvegfolyosó 20-30 m elmész a liftig, megnyomod az 1 gomot és már ott is vagy. elvileg jobb kéz felé kell menni.
evaczak

Evaczak: nagyon köszönöm a részletes info-kat! magyon hasznosak:)

szép napot!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!

Erika: Köszi kérdésed, sikerült! A labort elôször nem találtuk, mert hiába a részletes leírás, hogy a -1re kell menni, a férjem ragaszkodott az elsô emelethez, ott bóklásztunk - legalább láttuk az új részt, ami gyönyörû - majd megkérdeztünk ott valakit, és ugyanazt mondta, hogy le a -1re, stb. Ott kuncogtam magamban, hogy az uram nem hallgatott rám! :lol:
Labor elôtt csak ketten voltak, meg bent ctg-n, kb 5 perc várakozás után már kérdezték is, hogy mit szeretnék. Holnap megyek laborba és ctg-re, és megpróbáljuk megnézni a szülôszobát, hátha nincs nagy fejetlenség!

Tegnap mi is voltunk a felkészítôn, túl sok újat nem mondtak, talán a férjemnek volt hasznos. Mondjuk azt nem tudtam, hogy ha elmegy a magzatvíz akkor nem lehet várni, plusz a táska tetejére sem készítettem volna szülôszobás holmit, úgyhogy mindenképp jó, hogy elmentünk.
Rettentô sokan voltak amúgy, és amit nem értettem, hogy a már kivesézett dolgokat tízszer újra megkérdezték sokan, mintha akkor merülne fel a dolog elôször. :)
Volt valaki aki a látogatás kapcsán - mert ugye csak a folyosón lehet látogatókat fogadni - megkérdezte, hogy az apuka látogatónak számít-e!? Az annyira aranyos volt, jót derültem rajta!

evaczak, nem leghátul ültél lila felsôben?

új szülészet: Ha felmentél az 1. emeletre, akkor a liftbôl ki balra, be egy üvegajtón - egyébként ott van az uh is - majd a folyosó balra kanyarodik, és már látod is a társalgót, meg ki van írva, hogy szülészet, újszülött osztály. Ott ha tovább mész, akkor elmész a kórtermek elôtt - volt szerencsém picit belesni, hát, tényleg nagyon szép és modern, nagy szerencsénk van, hogy elkészült a felújítás - majd elmész mosdók elôtt is, én már azt is felavattam, teljesen korrekt, picit szûkös volt a nagy pocimmal, de elfértem. Amúgy a szobákban saját wc, zuhanyzó van, állítólag az is nagyon szép!

Most nem tudok visszaolvasni, mert nem voltam itthon 2 napig, van mit csinálnom!

Sziasztok

Anita

KépKép
fuoco

nem leghátúl nem lilában. mi ültünk az ablaknál....mi nyitogattuk a párommal, türkiz kék felsőben voltam.
ja és az én párom tette fel azt a kérdést..................pedig megpróbáltam megakadályozni...........lehet -e végig kamerázni:)
mondta poén kérdés volt, de mondtam a szülés néni nem poénból van ott........
ja neked is feltünk hogy vissza vissza kérdzetek? mintha ott sem lettek volna? ki voltam borulva, ezek eddig hol voltak? főleg az egyik buzgó apuka.......
hagyjuk.....
evaczak

Én leghátul pirosban, de a párodra - illetve a kérdésére - emlékszem! :) Azon is jót derültem, mondjuk az már kevésbé tetszett, hogy a szülésznô ugye tök elutasító volt a kamerázással kapcsolatban - ami valamilyen szinten érthetô is - de aztán csak megjegyezte, hogy némi pénz ellenében szorít helyet maga mellett az apukának!

Hát, igen, ezek a visszakérdezések... a végén - csak ezek miatt - már le akartam lépni, mert egy csomó mindent sokadszorra beszéltünk át, aztán végül maradtam, de már elég rosszul voltam, iszonyú meleg volt, levegô meg semmi!

Jövô héten is mész?

Anita

KépKép
fuoco

A ti babáitok 2 hónaposan ha hasra fordítottátok, akkor mennyi ideig tartotta a fejecskéjét?
Dorinát minden nap hasra fordítom többször is, és emelgeti, de csak pár másodpercig.
Tegnap fürcsi előtt meztelenül volt hason és akkor kb. fél percig egyfolytában tartotta és nézelődött.
Most olvastam az egyik oldalon, ami a baba mozgásfejlődését írja le hónapról-hónapra, szóval ott írták, hogy 2 hósan még csak pár másodpercig tudja egyhuzamban a fejecskéjét megtartani.
Nektek mennyi ideig tartják babók hason a fejecskéjüket?????

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!
Új vagyok a fórumon, és nagy hezitálásban vagyok. Eddig a Járányi dr-nőhöz jártam, de a múltkori viselkedése után erősen elgondolkodtam, hogy váltsak-e orvost. Ahogy régen Ajni is leírta, nekem is állandóan azt kérdezi, hogy mivel foglalkozom, és mivel nem dolgozom (sajnos), látszik rajta, hogy ez nem tetszik neki. Persze más miatt is probémám van vele. Az nehezíti még a választást, hogy aug. 31-re vagyok kiírva, és már a Lukács dr nem vállalt, mert akkor megy szabira. Ha esetleg valóban elhatároznám magam, akkor mit szokás mondani az új dokinak, miért akarok váltani? Hisz kollégák...
Hencsi, Te kihez jársz? Még abban is bizonytalan vagyok, ki vállalna be félidősen.
mezeskalacs

szia!

igen talán megyünk jövö héten..................de jó már itthon.
De valaki irta nem megy minden ugy mint régen, hát velem is elszalad az idő......
9kor keltünk fél10 kor kis reggeli, rendrakás, stb, telefon, fórum, és nézem jujj dél van. lejár a mosi gép meg a mosogatógép, na kiteregetek..............leülök és azt látom fél kettő. Na vagy kiesett egy kis idő nekem vagy belassultam.
Tegnap óta dagard a bokám. Reggelre hogy aludtam elmult,de már megint kezdi. pedig most mennem kell......
ittam kamillát enyhe vizhajtó..............de sokat nem merek, a pisi hatás már meg van.
Nem tudom magam kényszer pihenőre fogni.
evaczak

SZiasztok!

Mi jól bepöttyöződtünk. Szegénykém tiszta ragyás. :)

Mezeskalacs: Tőlünk is kérdezte most a szülésznő, hogy annak idején miért váltottunk. Hát mi vagyis a férjem, aki szókimondó megmondta, hogy bizony nem tetszett a stílusa. Meg hát nekem mindig is nagyon fájt amikor vizsgált.

Csajok ti mit csináltok éjjel? Melltartótban alszotok? Mert nekem mindig úgy folyik éjjel a tejem.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni

Köszi.
Amúgy az Uzsokiban van genetikai UH? Mert Járányi a magánrendelőbe hívott be, hogy oda jön valaki a SOTE-ról, és majd ő megcsinálja. De persze fizetős.
mezeskalacs

Sziasztok!

Jár valaki esetleg az Uzsokiba autogén tréningre Marosi Mónikához ?
Vendég

Sziasztok!

Látom, hogy nagy a forgalom, de most nincs még időm visszaolvasni, mert 2010. március 25-én megszületett kislányunk, Zsófia Csilla.
Császáros baba, mert medence-haránt fekvéses volt és mint a születésekor kiderült 2x volt a nyakán a köldökzsinór.
Később majd jelentkezem.
Mindenkinek jó készülődést és jó babázást kívánok!
Üdv.

Kép

Móni

Kép

Kép
momo73

Éva, szerintem mi is megyünk!

Vizesedésre napi 2 csésze csalánteát nyugodtan igyál meg, védônôtôl külön megkérdeztem! Kerüld a fûszeres, sós ételeket! Én annyira vagyok vizes - általában reggelre - hogy az ujjaim semennyire sem hajlanak. Ez csak egy pár napja van így, és szerencsére lemegy kb 1/2 óra alatt, de elég rémisztô, és fáj is. Van itthon vérnyomásmérôm, úgyhogy ellenôrzöm magam folyamatosan, nehogy baj legyen!

Én be is lassultam, meg tényleg ott felejtem magam a gép elôtt, és észre sem veszem mennyi idô eltelt. Egy kis fórum itt, még egy kicsi ott, elnézegetem, ahogy Dóri mocorog, és el is ment a fél nap. Én eddig lezuhanyoztam, kimostam, kiteregettem, megfôztem az ebédet, megebédeltem, és ennyi. Semmi mást nem csináltam ezen kívül! Úgyhogy megyek is vasalni, de úgyis jövök még ahogy ismerem magam! :)
És szerintem ne aggódj emiatt, én évekig dolgoztam hétvégén, karácsonykor, volt, hogy 3-kor keltem, hogy beérjek, szerintem ennyi jár. Ha meglesz a babó semmi sem lesz ugyanaz. Hisz a gyerkôc hétvégén is enni kér, stb. Szóval igaz a mondás, addig pihenj, amíg lehet! :) :) Én legalábbis ezzel nyugtatom magam! :roll:

Anita

KépKép
fuoco

Móni, gratula, igazán gyönyörû, formás baba!!!

Anita

KépKép
fuoco

evaczak: nagyon részletesen leírtál mindent, köszi :D

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Sziasztok!

Hű de felpörgött megint az élet itt! :)

Móni, gratulálok Zsófihoz, nagyon tündéri! Írj majd bővebben, addig is jó egészséget és sok tejcsit nektek.

Evaczak: én is köszi a részletes infókat!!! :) Ez a du-i 17-ig tartó látogatás elég rövidke, nem? Nem tudom, mennyire veszik szigorúan. Régen is vmi ilyemsi volt, de gyakorlatilag bármikor jöttek-mentek az apukák és egyéb rokonok. Az én párom is sokszor este 7-fél 8-ig bent volt velünk.

Erika, Ági: köszi, reménykedem, hogy visszafordul majd még, ha nem, akkor meg ez van, azért szoktatom magam a gondolathoz, hogy lehet császár is... ez esetben legalább biztosan megszülethet áprilisban, gondolom... :roll:
Erika, a nevünk végül Gergő lesz, megadtam magam! :lol:
Ági: drukkolunk!!!! Hátha bentfognak ma már! :wink:

Ma voltam a házidokinál, szerencsére gond nélkül felvett tp-re, legalább egy jó hír... amúgy meg ma is magas volt a vérnyomásom, kaptam mérőt és naplót is, figyelni kell a köv-ő napokban és sómentes/szegény diétára kárhozódtam, pont így húsvétra, remek lesz, de megfogadtam h odafigyelek. Én is érzem, hogy nem vagyok olyan jól. Vicces, h 8 hónapig szinte kutya bajom nem volt, jöttem-mentem-pörögtem, most meg hirtelen minden összejön....
Én is vizesedem is amúgy, gondolom,a diéta ezen is segít majd, de ha jó rá a csalántea, amit írtatok, akkor kipróbálom azt is.
Csak telne le már az utolsó pár hét...

Sziasztok! Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?