Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ancsi csütörtökön ott voltatok a Tescóban????? :shock: Mert nem csak a párom volt ott hanem mi is :shock: :lol:
Csak nekünk jó szokásunk, hogy hárman négyfelé megyünk vásárlás közben :lol:
A hajasbabák tündérek együtt, nagyon jó képek lettek!

Betti én szívesen segítek neked kendőt választani kár, hogy ilyen messze vagytok betekernélek benneteket! :lol:
Apa ügyes, hogy segít! Ewing vállalat nagyon találó! :lol:

Tüncike drága annyira jó olvasni, hogy végre itt vagy!
A főorvosra csak csúnyákat tudnék írni... A dokid viszont végig értetek volt, le a kalappal előtte!
A ruházat nekem jónak tűnik, talán a két pléd sok egy kicsit, De Minimatyi is így volt az elején, hogy alul fölül volt rajta.
Fekvés oldalt, vagy hason, fürdővizet könyökkel néztem.
Gyümiben a savas gyümik nem jók, narancs citrom is kerülendő.

KépKép
winchi
 
 


Ancsi hülye vagyok! Csütörtökön a csajokkal találkoztunk, szerdán voltunk a Tescóban!!! :lol:

KépKép
winchi
 
 


húú,azért ez sem könnyű...most nem tudtam felkelteni olyan jót aludt, amikor letelt a két és fél óra, rázogattam, simiztem, csak grimaszolt,de nekünk muszáj, nem hagyhatom 3-4 órát aludni, de a cici nem kellett neki, úgyhogy villámgyorsan fejtem 60- at ,aztán cumisüvegből tuszakoltam..de csak bő negyven ment le.ez is olyan fura, h lenne tej és nem mindig kell neki.
A hason fekvést nekünk nem szabad azt mondták, most azért mertem hanyatt tenni, emrt kettő hatalmasat böfizett.

A takaróval nem is tudom, igazából ki -be takargatom..nem tudom eldönteni, mert a kórházban is így volt, csak ott volt kb 30 fok.gondoltam kell pár nap átmenet ,meg legalább a születési súlya.most 2170 gramm,ha hangosan kimondom sírva fakadok.
Annyira tudtam, annyira éreztem.Azt mondták lehetett vmilyen lepénygond, tápanyagátadási gond és jobb, h most jött, mint 39 hétre ugyanezzel a súllyal.(Volt a szobában egy 2500 grammos baba, sokkal nagyobbnak látszott.Első baba, faros,természetes úton,30 perc alatt, dokimnál. :shock: )
Jaj, meg egy otthonszülővel is voltam ,nem volt a hírekben?Mire kiért a rohammentő Fülére, már kinnt volt a baba feje, már csak ellátták a mentősök.

Annyira kavarog egyébként a lelkem, olyan csodálatos dolog volt a szülés és olyan élmény,de mégis olyan zavaros még.pontról pontra átgondolom a nap minden órájában és egyre tisztul minden.

Tegnap reggel még elköszönt a dokim, most tudtunk rendesen beszélgetni,áá,soha, senkinek sem hagyom, h rosszat mondjon róla..olyan szépen bánt velünk, majdnem megöleltem, végül csak szorongattuk egymás kezét..azt mondta, h pihenjünk két-három évet és jöhet a következő baba, de nem ígéri, h nem császárral..azt mondta, ha majd megnyugszom és eltelik egy kis idő, beszélgetünk a történtekről, most nem akar felzaklatni, de megvan a véleménye az egészről..hát nem tudom,egyszer elkaptam egy pillantását a szülőszobán, nem tűnt éppen higgadtnak.Majd a hathetesen beszélünk, nem is tudtunk a rendeznivalót rendezni,majd azt is ott,mondta, h ne izéljek már, nem fontos most, majd beszélünk.

Olvasom, h volt találkozó, nahát, h engem nem is hívtatok... :P

Párom bejön az udvarról ötpercenként:Na, sír?Én meg:neeem, csak nézelődik...Most megszokom, h semmi stressz, aztán meg ha elkezd sírni ,akkor zokogok én is. :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tünci28 2010.03.28 20:05-kor.
tünci28
 
 
 

 
 

Betti:
Én ilyen kendőt ajánlanék kezdésnek, ha beleszeretsz a hordozásba akkor 2-3 hónap múlva érdemes váltani szövött kendőre vagy mei-tai-ra.
http://www.liliputi.hu/index.php?m=prod ... s,s,m,l,xl

Tanfolyamra érdemes ezt a csajt megkeresni, árul is Lana kendőket azok is jók csak kicsit drágább árkategória.
http://hordoznijo.hu/tanfolyam/hordozok ... -szegeden/

KépKép
winchi
 
 


Tünci, de jó, hogy újra itt vagy!!! :D Egyébként szerintem ha nem lett volna látogatási tilalom, tali gyanánt ott nyomultunk volna Neked a kórházban, ahogy anno megbeszéltük. :wink:
Férjed de jó fej, hogy ötpercenként benéz. :) És persze jó, hogy nem sír Bátorka.
Fürdetésnél eleinte szerintem minden baba sír, nálunk az jött be a Lányoknál, hogy hason tettük be őket a vízbe először, így látták, hová kerülnek, megnyugodtak.
Schandl doki :evil: Én se szerettem sosem, egyszer voltam nála magánrendelésén, egy kolléganőm ajánlotta, olyan stílusa volt, hogy többet nem is mentem. Viszont a dokid tök jó fej tényleg.
Ruha+takaró szerintem is bőven elég, ha nem sok picit, emlékszem, mikor Lilinél először kijött a gyerekorvosunk, totál kiakadt, hogy meg akarom főzni a gyereket. :roll:
Jaa, és hát a mérleg... Én akkor adtam vissza Lilinél, amikor kevesebbet mutatott szopi után, mint előtte. :roll: Nem valami megbízhatóak, pont ezek a 10-20 g-ok nem mérhetők pontosan, ami miatt fontos lenne méreckedni.

Betti, azért a soraidon is érződik, hogy egyre nyugodtabb vagy, jó, hogy tudtál pihenni. :) Ügyesek vagytok Ti, látod. Ja, és írj csak nyugodtan, egyáltalán nem vagy sok, szívesen olvasunk és megpróbálunk segíteni. :wink:

Kép
Kép
katinka31
 
 


Ancsi, meghívó kézbesítve! :wink:

Any, Beze, minden OK? Már rég jártatok erre...

Kép
Kép
katinka31
 
 


katinka: elküldtem a privit. Az előbb elfelejtettem, mármint reggel.

tünci: nagyon örülök, hogy otthon vagytok már, és mégegyszer gratulálok az egész csapatnak. Hát én is itt pityogok, ahogy olvaslak téged, hatalmas dolog ez mindenkinek, amit átéltetek.
Tényleg nagyon picike Bátor baba, de ahogy mondtuk neked, majd idekinnt megnöveszted jó nagyra. :)
Fürdés: eleinte én is hőmérőztem, de Dorka 38-39 fokos vízben szeretett fürödni (kellett kis idő, mire rájöttünk). De szerintem is könyökmeleg az jó. Utána már mi is így csináltuk. Ahogy Katinka írta, próbáld ki a hason fürdetést. Először sokáig Dorka is utált fürödni, de néha éhes volt már nagyon, azért, így próbáltuk úgy alakítani, hogy kb. fürdés előtt egyen valamikor.
Bukás: Dorka rettenet bukós egy csaj volt, szinte nem volt olyan evés, hogy ne bukott volna. Én próbáltam mindig kicsit oldalra fordítani, ha bukik, ne nyelje vissza. Én is kitámasztottam párnával, takaróval.
Mérleg: nekünk volt itthon mérleg, de nem ez a digitális, csak a sima konyhamérleghez egy baba tartó rész. Csak azt mértem néha hetente, kéthetente, hogy hízott-e, ha igen, akkor nyugodtabb voltam. Persze a védőbe is mérték, de azért nekem ez így volt jó. Kaja után nem méregettem, ezzel nem is lehetett. De tényleg nem pontosak ezek a mérlegek. Ne stresszeld magad miatta. Ha alszik, nyugodt, akkor nincs baj.
Sajnálom, hogy megijesztettek a szülésnél, és elég zavaros lett minden, de majd az idő múlásával megszépül kicsit minden, és remélem Bátor baba kistestvérénél már nem kell több rosszat átélnetek.

betti: nem kendőre gondoltam, hanem a bébi ülésre, ami az autóban van. (De szerintem tuti jó ötlet a kendő, ebben Winchi a szakértő, és biztos tud segíteni neked!!! )
Gondolom nekünk így kicsit félig ülő helyzetben a pocija nyomódott valamennyire, és így tudott jókat pukizni, kaksizni. Persze míg olyan pici volt, nem sokáig tettem bele. De mikor már pár hónapos volt, feltettem a konyhapultra, magyaráztam neki főzés közben, ő meg csak figyelt, és elaludt a páraelszívó hangjára, akkor meg átraktam az ágyikójába.
Írj nekünk nyugodtan, szívesen olvasunk, és ha tudunk adunk ötleteket, hátha bejön valami. Férjed rendes, hogy bevállalta az éjszakás műszakot.

winchi: én csütörtökön láttam egy hasonló pasit, mint a párod, de akkor lehet nem ő volt. Én csak az automatához szaladtam be, mielőtt a fogorvoshoz mentem, de a srác is rám nézett, azt hittem talán megismert, és ő volt (amúgy egyedül), de akkor valaki mást láttam. :):):):)

Lányok köszönjük a képdicsiket Hannus és Lara nevében is!!!!!
Hát a két hajas kisasszony nagyon jól elvolt egymással. És Dorkának is nagyon tetszett Hannus quad-ja. Lehet a nyuszi hoz majd nekünk is egyet....

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


katinka: köszi, mindjárt rá is cuppanok a témára, és meglesek mindenkit!!!

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Na, gyorsan meg is néztem a képeket, nagyon édes minden baba, és anyukák is csinosak nagyon. Winchi nagyon jól áll a kezedben a két gyerkőc. És minden kis törpi nagyon csinos, ezek a ruhák, kéremszépen......... remélem legközelebb lesz egy hétvégi tali is, ahová már mi is el tudunk menni!

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


[quote="tünci28"]S írta:tünci28ziasztok!!

No, immár én vagyok,itthonról.

Mindenekelőtt MINDENKINEK NAGYON KÖSZÖNÖM a sok drukkot és gratulációt, hihetetlen jólesett, még párom is mondta, h nagyon meg volt hatva, mikor olvasott Titeket!!!

Kicsit szét vagyok csúszva, a kórházba azt hiszem kb semmit sem aludtam, nagyrészt az aggodalom, kisebb részt a szobatársak.A tegnapi napunk nagyon szerencsés volt, párom ötpercenként mondogatja, h:Egy angyal, csak alszik, eszik..na ,azért ez nem így van, mert a fürdetést durván végigordította, de remélem ennél nagyobb baj nem lesz.

Szükségem volna néhány sos segítésre,mert védőbanyám már naná, h nem ért rá kijönn péntek egy órakor..

-Szóval, néha tüsszent egyett, ez most megfázás, vagy csak úgy van???Sokszor hideg a keze, de mása nem..

Tüsszentés teljesen okés, nyugi van :P

( a kórházban a többi baba is tüsszentgetett)
-a szobába 23-24 fok van, mennyire bugyoláljam?jelenleg van rajta vékony sapi, body, rugi,zokni, ujjatlan hálózsák, polár takaró duplán hajtva.alatta polár takaró.

Így ahogy leírtad tök jó, minden szuper, nincs hideg, jó lesz jeee :P

-Néha bukik picit, nehezen megy a büfiztetés, fordíthatom hanyatt v inkább mindig oldalt?


Inkább oldalt, kitámasztva egy összetekert takaróval. Bukni fog, minden baba bukik, sok a tejci, bukik emiatt :D

-A fürdővízre azt mondták ne legyen csak kb 36-37 fokos, de csajok az bazi hideg, tegnap csak a hőmérőre hagyatkozva beletettem,hát gyorsan ki is kaptam belőle.


-HMMM nem kell mindennap fürdetni sztem, főleg, ha még stresszel rajta. Én nem hőmérőztem a vizet, sztem is hideg a 37 fok. Emma mindig ordított fürdésnél, stresszelt, bukott...hónapokig...aztán már élvezte :P

-MÉrnem kell minden evésnél, de a mérleg vhányszor ráteszem 10-20 grammal mást mér és nekünk pont az számítana.Ilyenkor mi van?Egyébknét ált 40-50 grammot szopik, azt pótolom egyelőre lefejt tejjel, de nem fogok elzárkózni a táptól, mert igazából akkor vagyok nyugodt ha cumisüvegből tudok pótolni neki tejcit, mert ott látom a valódi mennyiséget, a mérleg meg szarság.

40-50 gramm nagyon jó szuper-szuper. Pici a gyomra...nem nagyobb, mint egy mandarin az tuti. Szóval nyugi van, kajál eleget, meg fog nőni pikk-pakk. Nem fog mindig ugyanannyit enni...bukik is, tehát van felesleg is; pisil is stb. Szuper minden.

Milyen gyümit nem lehet enni????????????????????

Minden gyümit, ami bele van töltve csokikba :) amúgy nem tudom...bármilyet...

Lement a hasam, mint a franc, olyan furcsa, nagyon hiányzik onnan, néha megfogom, h mozog, pedig már az ágyban mozog.

Egy gyors kivonat a szülésről, részletesen majd jövök később:

Előre megmondom,a Schandl főorvos egy vaddisznó, remélem soha többet nem kerül a közelembe, marha pipa vagyok rá. :evil:

Az volt, h szombat reggel felkeltem, és:szevasz nyákdugóó...aztán jött pár csepp vér, felhívtam a kórházat, azt mondták, ha erősödne, v folyik a víz, akkor menjek be.kb 10 kor bementünk, mert aggódtam, mondom, letojom, legfeljebb hazaküldenek.Györcs egy szál se, csak max vmi keményedésféle, néha-néha.Vizsgálat, (Tóth Károly, tök rendes volt, pedig Violánál is vizsált és akkor nehezteltem rá)két ujjnyira nyitva vagyok, ctg, semmi fájás.Egy óra múlva újabb vizsgálat, "barátságos a méhszáj",(Shcandl doki-"jaj, de kicsi ez a magzat..") már három ujjnyi, na akkor ma babázunk.
Hívták a dokim, közben bemehettünk Robival a szülőszobára, tök meg voltunk szeppenve, mondták, h pici magzat, megpróbáljuk megszülni.
A szülésznőm NOÉMI egy valódi tündér, csodatünemény!!!!!!!!!!!!!!!Jött a dokim, fél egy körül, megvizsgálat, már bő négy ujjnyi, eltűnőben lévő méhszáj, kb 3-4 felé várható Kismucink.Én meg:MIIIIIIII??????????Tök sokkot kaptam, na mondom, dehát nem kéne vajúdni, v vmi???Meg most akkor nem császár lesz????Az volt, h az ügyeletvezető főorvos megvétózta a dokim, pedig hallottam ,h vitáznak, hiába magyarázta a dokim, h mi volt az előzmény, meg ,h alig 19 hónap és corporális vágás...Láttam ,h tiszta ideg ő is.13 órakor burkot repesztett,akkor kezdődtek a fájások,nagyon gyorsan haladtunk, mert alig fél órán belül félperces nagyon durvák lettek, egymást érték, lélegzetnyi szünettel.
És ami vicc, h 9 helyen kötöttek vénát,öten,(két szülésznő,három orvos) mire egy jó lett....
Újabb vizsgálat jött a főorvos által, hát nagyon kiabáltam vele,(menjen onnan, kérem vissza a dokim, hol van már a dokim,stb..) rettenetes volt, nem tudom mit csinált odabennt, de azt hittem elájulok.Azt mondta nyomjak, de ő meg egyre tolta a kezét fel...

Ühüm ezt nekem is csinálták...lefejtették a méhszájat a baba fejéről vagy mi....ez egy rohadt nagy fájdalom...én is rászóltam a dokimra, hogy vegye ki a kezét, majd én kinyomom...annyira fájt, amit csinált, h nem tudtam nyomni sem...ügyes voltál. gratu


Akkor mondta a dokim, h tartsak ki, talán ha 10 perc van vissza, teljesen lennt a baba.Csak rá figyeltem, meg a tünemény szülésznőre,,de megint olyan ijesztő volt minden, két orvos, három szülésznő, közben a Schandl meg kiabált, h hívott már vki neonatológust???Annyira féltem, h baja lesz Kismucinknak.
:cry:
párom itt már kiment, láttam, h majd elájul, úgy félt minket.(később mondta a szülésznőm, h látott már sok ijedt kiapapát,de Robin látszott ,h nagyon....
Tulajdonképpen 4 tolófájásra lett meg, de az elsőt elcsesztem, mert nem értettem ,h most mit akarnak,de aztán mindenki kiabálta, h ez az Tünde, nagyon jól nyom, ez az, ne hagyja abba!!!
az utolsónál meg esett a szívhang, úgyhogy villámgyorsan betették a vákumot,ez is a Schandl szuper ötlete volt.....( az durva, akkora mint egy vécépumpa és befeszegették ááááááááá) és az annyira hihetetlenül fájt, h csak gyomtam, mint az őrült és 10 másodperc múlva már éreztem ,h kicsúszott és csodáaltos volt és tették a hasamra és mindenki felkiálltott,h:Már pisil is!!!!!Aztán elvitték ,,én meg zokogtam ,h végre va negy élő gyermekem, hogy végre foghatom és ölelhetem..és mondta szülésznőm, h ne sírjak ,mert nézzem,már ő is sír...engem eltaltattak,dokim jól be volt tojva a heg miatt, kézzel történő betapintás jött(na, ez meg könyékig érő kesztyűvel, mikoe megláttam, mit húz fel a dokim, akor már nagyon akartam aludni..úgyhogy erre se mondok semmit!!)
Amikor felébredtem még beszéltünk, elmondta mi volt, míg aludtam, h minden rendben ment,aztán nagyon kis időre megkaptam Bátort, de aztán meg napokig nem, csak alig... :cry:
14.45-kor született, 2310 grammal,48 centivel.


A köv napokban meg egy csomó vizsgálat jött Bátornak, infúzió, kék fény, koponya, meg hasi uh, vérvételek,alig volt velem,én meg bőgtem, mnit a fene, nem győztek vígasztalni..tulképp csak a hatodik napon volt velem egész nap, úgyhogy tiszta stressz vagyok.a hazahozós súlya 2150 gr,nagyon picike.Egyébként osztottak szoroztak a dokik, nézegették az uh-kat és inkább mondják 35-36 hetesnek, mint épp 37 -nek.Végülis koraként kezelik.

Egyébként le a kalapppal az egész csecsemős csapat előtt, kiemelve néhányan elképesztően sokat segítettek, fizikailag, lelkileg.Volt aki addig nem nyugodott ,amíg a főrovos asszony este nem jött megnyugtatni és volt ,aki a harmadik napon a begyulladt mellem(mert ugye nem szoptattam) saját két kezével masszírozta-fejte napi kétszer.

Szóval KÖSZÖNÖM ÉS EZERSZER IS KÖSZÖNÖM CSetényi Zsoltnak,Noéminek,és a csecsemőgondozóknak, akiknek sajnos nem tudtam a nevét, de néhányan: Bea, Ildi, Gitta köszönöm!!!

Az új életünk egy valódi csoda, ha csak rágondolok, ha csak ránézek szinte szétfeszít a szeretet,olyan hullámokba ntör rám...



Gratu-gratu...képeket :P gratuu, hmmm...nem semmi...ehh Robinak is gratu...

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


én is kérnék meghívót; emailem sztem tudható iwiw, vagy itt is :P

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Csajok, ugye tudjátok, hogy ma fél 9-kor lesz a Föld Órája, 1 órára le kell kapcsolnia a villanyokat, aki csatlakozni szeretne. Tavaly pont a sógornőm volt itt, tök jót dumcsiztunk gyertyafénynél meg egy pohár borral. Lehet romantikázni egyet férjecskékkel. :wink:

Vasalnom kéne, de nem visz rá a lélek... :? Pedig senki sem csinálja meg helyettem. Úgyhogy megyek.

Kép
Kép
katinka31
 
 


Gégéé, meghívó postázva :)

Kép
Kép
katinka31
 
 


Ma állítjuk át az órát? Remélem még nem zavar be a kisfiamnál, inkább csak nálam, majd nem tudom, most akkor mikor is szoptattam.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Szia Tünci!

De jó, hogy otthon vagy. Mégegyszer nagy gratula a kisfiadhoz.
A főorvos akiről írtál meg egy nagy.... Az én első babám egy ilyen csesszte el. Most ne akarom kommentálni a vákumot. Elavult borzasztó dolog. Csak barbároknak való. Nagy érzéketlenség kell hozzá, hogy a történtek ismeretében valaki ilyet csináljon. És nagy szakmai felkészületlenség.
Nagy szerencsétek van, hogy viszont van egy rendes dokitok.
És nagyon fontos, hogy Bátor baba jól van.
Minden rendben lesz meglásd.
Mirci

mirci001
 
 


[quote="betti0412"]M írta:betti0412a állítjuk át az órát? Remélem még nem zavar be a kisfiamnál, inkább csak nálam, majd nem tudom, most akkor mikor is szoptattam.


:lol: Betti, elég, ha KisAti tudja... :wink:

Nem tudom az óra-átállítást, én is éppen ezen gondolkoztam tegnap.
aarnika
 
 


Most találtam:
"Egy órával kevesebbet alszunk 2010 március utolsó vasárnapján, ekkor kell ugyanis előrébb állítani az órákat, a nyári időszámításra való átállás miatt.
Európában a nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart. Ennek megfelelően minden évben más dátumra esik, de az átállítás napja mindig vasárnap. Az óraátállítás Magyarországon márciusban helyi idő szerint hajnali 2 órakor előre, októberben 3 órakor vissza kell állítani az órákat."


Betti! De jó vonalzód lett!
aarnika
 
 


Sziasztok!

Csak pár sor!

Betti! Egy pici babának sokkal többet kéne aludnia. Tudom, hogy nem egyformák, de ilyenkor napi 20 órát is alszanak. Persze előfordulhat, hogy valamennyivel kevesebbet, de nem normális, ha 12-14 órát alszik. Persze, hogy napközben is fáradt, nyűgös, nehezebben alszik el.

Nekem nagyon bevált a suttogó módszere. Tudom nem mindenkinek. Evés-Ébrenlét-Alvás

Milu megette cumisüvegből az adagját, picit ébren volt (max 20-30 percet) és aludt a következő etetésig.
Az esti fürdetés után mikor már elérte a 3000g-ot, már nem ébresztettem fel enni, hanem hagytam, mikor fog felébredni. Így egyre hosszabb és hosszabb ideig aludt, majd 4 hónapos korára elértük, hogy reggel 6-ig aludt.

Én az alváshoz a mai napig picit besötétítek. Így meg tudja különböztetni, hogy ez egy "más" állapot, most nem a játék ideje van itt, hanem aludni kell. Ha nagyon nem ment neki az elalvás, akkor hasra fektetve a popóját döngettem. Nem szokott hozzá a kézben ringatáshoz és pillanatok alatt elaludt, mert ütemes hangja is volt, mint a szívverésé.

Az a 100-110g nem túl sok? Most pontosan nem emlékszem hány kilós Kisati, de a számolás kétféle lehetet:
- testsúly / 6 , ami egy 3500g-os babánál az 583g/nap ha ezt elosztod 8 alkalomra, akkor 72,8g/alkalom

- testsúly kilogramm x 150, ami 3,5 x 150 = 552g / nap

Változó, hogy melyik gyerekorvos melyiket alkalmazza.

Hason fekvés miatt nem kell aggódni. Ha van légzésfigyelő, akkor NYUGODTAN!!!




Ancsi! Lara!

Nagyon aranyosak a lányok együtt!!!

Katinka!

Köszönöm a linket! Szuperek lettek a képek!


Vákummal kapcsolatban nem értek egyet mirci001-el. Szükséges rossz az tény és való, DE nagyon sok babát mentett már meg az oxigénhiányos állapottól és ez a mérlegelendő probléma. Nem elavult dolog, jelenleg ez az egyik biztos módja annak, hogy ha kell,a babát gyorsan "kiszedjék" a szülőcsatornából.


A másik dolog ami már régóta zavar (NEM CSAK ENGEM!), hogy vannak páran (akinek nem inge ne vegye magára), akik nem veszik észre, hogy ez egy KÖZÖSSÉG. Ha valaki csak 1-1 ember miatt írogat, nem pedig ehhez a társasághoz szeretne tartozni az küldjön egy PRIVÁTOT akinek szánná.
Ha pedig tényleg szeretne velünk társalogni, akkor nagyon örülök neki, hogy megint bővültünk egy taggal. :wink:

Kép
jaffa4
 
 


Gyorsan leírok mindent az előző oldal után, mert elfelejtem.

Betti: Fikát nyugodtan kotord ki fülpiszkával, én is úgy csinálom. Csak ha több váladék van fent, és szortyog, akkor kell kiszívni. Mi úgy használjuk az orrszívót (porszívós), hogy levettük a végét, és szájjal szívtuk ki. Tökéletesen kijön, és szegény fiam nem ordít, ha meghallja a porszívót.

Tünci: Örülök, hogy otthon vagytok! Az nem szép, hogy a védőnőd nem ment ki! Én nem tudom, mi lesz most itt nálunk, de a régi lakhelyünkön még az orvos is kijött első munkanapon (és utána egy hét múlva, két hét múlva is, egy hónapos koráig nem kellett bevinni, Ő jött ellenőrizni)
Én 25 fokban nem adnék rá sapit. (nekem pont az ellenkező volt a "mániám", hogy 25 fok már veszélyes a bölcsőhalál miatt) Mindig figyeltem, hogy 23 fok legyen a lakásban max, és csak egy rövid ujjú body, meg egy hosszú ujjú plüss rugi volt rajta, és a takaró, ha aludt. A 37 fokos víz, az tökéletes. Lehet, hogy hidegnek érzed, mert általában 40 fokos vízben szeretünk zuhanyozni (ami elég egészségtelen, de mi is ilyenek vagyunk), de jobb, ha azt szokja meg, mert az az egészséges, az immunrendszerének is. (tényleg jobb, ha a könyököddel nézed, de ne úgy, hogy az szerint meleg legyen, hanem hogy pont olyan hőmérséklető. Sok hőmérő csal)
Az teljesen normális, ha a keze-lába hideg egy kicsit, mert még nem tökéletes a keringés. Nem emlékszem, mennyi idő alatt múlt el, talán egy hónap, vagy kettő. Ahogy mondták már itt előttem, a tarkóját kell nézni.
A tüsszögés is normális, majd elmúlik az is. :)
Az oldalt fektetéssel vigyázz. Mi is oldalt fektettük. Szerencsére nálunk "járt" 4 hetesen egy csípőUH, és kiderült, hogy valami eltérés lett a csípőjén. (A mávban is ellenőrizték, akkor még nem volt) Lehet, hogy a csípőszűrésre már kialakult volna valami komolyabb is. Ki lettünk oktatva, hogy háton, vagy hason szabad fektetni, és csak a fejét fordítani oldalra. Szerencsére a terpeszrugi meg a csípőtorna 4 hét alatt rendbetette ezt a kis eltérést, és szerencsénk van, hogy ilyen hamar észrevették, és kiderült, hogy nem jól fektettük. (egyébként a kórházban mutatták úgy)
Gyümi: Aprómagvasakat nem ajánlják: pl. eper, málna, kivi, szeder. De pár szemtől nem lesz baja.

Katinka: Én készültem a föld órájára, de persze a fiam nem akart aludni, nyűgös volt, stb... így lemaradtunk róla. Most lelkim is van :( Mondjuk nem hiszem, hogy sokat oszt-szoroz, ha azt a 2 db energiatakarékos izzót lekapcsoltuk volna, ami égett. :) Nálunk minden nap "Föld órája" van. :) Igyekszünk takarékoskodni az energiával, meg a vízzel, szelektálunk stb. (azért még van mit javítani, de igyekszünk)

Mirci: Remélem, hogy ez a főorvos nálam nem lesz bent. Még egy pár ilyet írtok, és visszamegyek a MÁVba... :oops: :oops: Ott mindenki annyira kedves volt.

Winchi: Kösz a kendős tippeket! Én is épp azt keresgélek! :)

Jaffa: Szerintem az ember igyekszik mindenkinek válaszolni, de sokszor már ezerszer meg lett válaszolva egy-egy kérdés, és mire mindenkinek reagálsz valamit a hsz-ra, írhatsz egy kisregényt. :) Néha az ember csak gyorsan segíteni szeretne valakinek, miközben épp ezer dolgva van, vagy ordít a gyerek, stb. Én sokszor nem látok választ a hsz-aimra, de nem bántott a dolog.

Kép

Kép
nikuc
 
 


Sziasztok!

Ancsi, Lara: Nagyon aranyosak a hajas babáitok együtt! :D Látom voltak kinti programok is, meg bentiek is! :D Lara, nagyon jól áll a mellény Hannusnak!

Lara: Nektek meg nagyon jó kikapcsolódást a Kolpingban! :D

Betti: De jó, hogy van vonalzód, így mi is jobban tudjuk követni, hol is tart KisAti! :D Mi eleinte nagyon sokat babakocsiztunk a lakásban is. Nekem a kórházban azt mondták a csecsemősök, hogy ne kérjek elnézést a babától, ha bénának érzem magam, neki úgy lesz a legjobb, ahogy én csinálom.

Tünci: Végre otthon, végre itt! Már nagyon vártunk! Nem volt egyszerű a szülésed, de azért jó volt olvasni. Meg is könnyeztem. Úgy örülök, hogy minden rendben! :D
A többiek már sok mindent írtak, amit még hozzátennék. Megfázva akkor van, ha folyik az orra. A tüsszögés magában nem jelent megfázást. Úgy tudom 3 hónapos korig a keze,lába hideg, mert addig még nem áll be a hőháztartása (talán). Úgyhogy inkább a kis teste többi részét figyeld. Nekem mondjuk a védőnő azt mondta, hogy ha már lila a szája, akkor biztos fázik. :lol: De szeritnem annyira azért nem kellene beöltöztetni, bár Rékát nagyobbnak hoztuk haza, lehet, hogy a kicsiket jobban kell.
Gyümölcsök: Ez első két hétben inkább csak kompót formában, utána még a citusféléket kerülni egy ideig, az epret, málnát (apró magvasakat) a szoptatás ideje alatt nem ajánlják.

Ahogy olvaslak benneteket újdonsült anyucik, mennyire eszembe jut, hogy nekem is mennyi-mennyi kérdésem volt akkor, és hogy elrepült az idő! Nekem is sokat segített akkor a fórum, úgyhogy kérdezzetek csak!

Jaffa utolsó bekezdésével pedig teljesen egyetértek!

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Gégé: Miért kell lefejteni a baba fejéről a méhszájat? Nem azt mondják, hogy nem szabad siettetni a természetes folyamatokat, ha a baba nincs veszélyben, mert így lehet megelőzni a gátmetszést, stb?
Egyébként nemrég írtátok, hogy a 2. szülésnél már próbálkoznak a gátvédelemmel. Miért csak a másodiknál? Több ismerősöm szült 1. babát erre- arra más kórházakban (többen vidéken) gátvédelemmel. Akinél megpróbálták, ott simán ment is, pedig 30-on felül is voltak, nem csak 1-2 évvel, és nem 2,5 kg-os babákról volt szó.. (persze nem kaptak oxitocint, nem tágítottak kézzel, nem kellett feküdni.... ez pénzbe nem kerül, sőt... csak hozzáállás)

Kép

Kép
nikuc
 
 


Köszönöm szépen a válaszokat,megnyugikat.

Oldalt azért fektetem, mert bukós és hasra azt mondták semmiképp ne tegyem, esetleg hanyatt úgy, h azért a vállát feltámasztom, az még nyakatekertebbnek néz ki.
a beöltöztetést meg a kórházban a sokkal melegebben is úgy volt, jaj, nem tudom,sapija nagyon kis vékony van, meg meg sem kötöm, mert azt nem tűri.

Jaffa, tök jó ,h leírtad, h hogyan kell számolni, ezt pl nekem nem is mondták, 4 naposan írták elő a 8* 35 grammot, de akkor még legtöbször kibukta, ha 20-nál több volt, most viszont már megvan a 8 etetés, meg két csuklásos szopi, akkor nem is mértem és ha csak szopizik ,akkor kb 40-50, ha még kér pótolok lefejttel, akkor megvan a 60 is.Ez most akkor soknak tűnik, de este észrevettem ,h a kutacs kicsit be van süllyedve, arra meg azt mondják folyadékhiány miatt van....ááá,annyira bizonytalan vagyok ezekben.Meg hát nyílván tiszta stressz vagyok, h minden nap, ha csak kicsit is ,de az esti fürdetésnél több legyen.

Találkozós képeket hogyan tudok nézni?Még nem tudtam visszaolvasni, ne haragudjatok, majd vmikor felveszem a fonalat.

Jaffa, abban is igazad van, amit az alkalmi beírókról írtál, megértem, nyugodtan mondhattátok volna már korábban is, főleg, ha többeteket zavar,szóval nem is értem, mért csak most.De mindenki jószándékból írt ír.jaj, ez most olyan kínos, mert értem, h ez rám és Bettire vonatkozik.Úgyhogy ezúton kérek szépen mindenkit, hha csak nekünk ír, akkor privátban tegye.

Meg az is igaz, amit a vákumról írsz, tényleg ez a legbiztosabb módja,meg is magyarázta a dokim, h azért csinálták, h kíméljék a hegem, meg a babát is mihamarabb kisegítsék és megértem, és mindennél jobban örülök, h sikerül ezen a módon szülni ,de vannak esetek, s talán az enyém is olyan, h eleve nem kellett volna a szülőcsatornába kerülnie.De minden jó, ha jó a vége!!!Mert attól, h egy baba koraszülött és kis súlyú,még nem biztos ,h erőltetni kell a természetes szülést és ebben valószínű egyet értesz velem, mert Te is átéltél hasonlót...végig azért aggódtam ,h ne essen baja.

Nikuc, nem fogod/fogjátok elhinni, de a 8 szobatársamból négy elsőszülő gátvédelmes volt, úgy, h még csak nem is kicsi ,hanem csupa 3.3 fölötti babáik voltak.Hallod, két órával szülés után törökülésben az ágyon!!!!! :shock: Van egy új doki akitől még el vagyok ájulva, a nem privát betegeihez is naponta többször bejárt,még egy éve van a szakvizsgáig!De szerintem az idősebbek, mint az én dokim is, megelőzésképp elsőszülőnél rutinszerűen vágnak.

Jó éjt,pussz
tünci28
 
 
 


Jaffa és szosz

Általában csak azért írunk egy egy embernek, mert őket ismerjük,titeket pedig még nem. Bettit és Tüncit még a másik topicból. Sajnos közös sorsnunk volt, nem kívánom senkinek amiken keresztül mentünk. Valószínüleg ezért is irogatok én nekik,mert kíváncsi vagyok, hogy hogyan élik meg azt amit én is.
Ez azonban nem jelenti azt, hogy bárkit is hanyagolnék, csakhát valahogy őket ismerem jobban, az ő sikerük nekem nagyon is fontos.
Mirci

mirci001
 
 


hejhóóóóóóó


nikuc...hű...húúú....hát passzolom a kérdést...nagyon nem emlékszem a dolgokra...sok gázt szívtam :P amúgy, ha jól emlékszem, akkor az volt, hogy már volt tolófájás, és jött a baba, de megakadt a feje a méhszájnál...vagy ilyesmi...nagy baba volt...nagy fejjel :D

ahhh Ancsi Lara...a csajok nagyon édik :D:D:D:D jókat mosolyogtam a képeken :D

a többi másik képeket még nem kukkoltam meg.

Jaffa, amit írtál számítást, én is úgy tudtam. ezért mondtam, h a 70 szerintem király egy ekkora bébinek, mint kisAti.

Tünci: Emmának mindig picit be volt süppedve a kutacsa...főleg, ha sírt...és XD én meg is mutattam a gyerekorvosnak...hogy ki fog száradni a gyerek...azt mondta, hogy, ha ki száradna, akkor nagyon szürke lenne a színe, és a kutacs sokkkal-sokkal jobban besüppedne. a védőnőnek is megmutattam, mert néha frászt kaptam tőle, és ő is azt mondta, hogy ja...ilyen a kutacs...


Vágás...hát...nem tudok semmit hozzátenni, minthogy ááááááááááááá de fájt utánna :D


Én azért nem válaszolok mindenkinek, mert általában elfelejtem a felét, mire leülök írni...

meg van, amihez nem tudok hozzászólni...például a kendőhöz. :d de elolvasom, mert jól hangzik...emma már túl nagy és duci a kendőzéshez.

jahm, emma mondja a kisvakondnak, hogy áááho (néha a j-t is mondja)

na, alig látok. elmentem, pápusznyusz musz

u.i.: érdekes olvasni, az újdönsült kismamikat...az embernek néha kedve lenne hozzá...néha meg azt mondja...huh, de jó, hogy ezen túl vagyunk. értitek.

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Sziasztok!

nikuc hajrá hajrá kendőzzél! :lol: Főleg ,hogy majd a nagy után kell szaladni, másodiknál emiatt is nagyon ajánlanám. Pár év múlva nálam a második csak a kendőben fog felnőni :lol:

Én is elismerem, hogy zavar az "idegenek" írogatása, és ez most nem Tünci és Betti ellen irányul egyáltalán hanem hogy valaki jön megmondja a tutit és se bú se bá nekünk én úgy érzem mintha minket nem tartanának tiszteletben. Mintha egy beszélgetés lenne köztünk és odajön valaki és csak az egyikhez szól a másikat le se to**a.
Én néha benéztem a másik topikba veletek sírtam de sokan nem nézték tőlünk és még arról sincs foggalmuk, hogy oda ki írt.
Azokat meg végképp nem értem akik teljesen csak zugolvasók...

Na lehet utálni...

KépKép
winchi
 
 


Jaj,lányok ez nekem így nagyon kellemetlen.Megértem amit írtok és el is fogadom és még csak véletlenül sem sértődésből, de inkább akkor én írok ritkábban, és akkor nem írnak a "kívülállók",(mert ezt sem én sem Betti nem tudjuk befolyásolni) ha meg van vmi, én is meg tudom kérdezni privátban bármelyikőtöktől.
És tényleg akkor többiek légyszi privátban.
BÁr én most ide is épp csak be tudok nézni, privátokat csak megnyitottam, reagálni fogalmam sincs kinek mikor tudnék, csak olyan rég része az életemnek ez a topik, h azért be-benéztem.

Már csak az hiányozna, h ebből itt vita legyen, mert ebben a topikban ez nem volt és remélem nem is lesz.

Na, puszi mindenkinek és köszönöm az eddigi sok segítséget is!!!!!!!

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Sziasztok Lányok!

Nem értem ide tegnap mert ma jönnek Anyósék Hannust köszönteni tortát sütöttem meg Apának palacsintát.Meg ugye egész héten alig voltunk itthon úgyhogy tegnap be kellett hozni az itthoni lemaradást.Hannus az elöbb bele akart kontárkodni a tortába :D meglátta a tortát és elkezdte kiabálni hogy tojtaaa,de sikerült megmentenem :D

Ancsi:Jaj de aranyosak a kis csajszik :D :D :D :D Ma még én is felteszem a képeket :wink:

Tünci:De jó hogy újra itt vagy :D :D :D :D A lányok már mindent leírtak.Hannus keze lába is hideg volt kb.3 hónapos koráig én is a tarkóját néztem.Amúgy nekem is az oldalt fekvést mondták és mi oldalt is fektettük Hannust.

Szösz:Köszönjük szépen :D :D :D :D Már alig várom :D

Beze:Hogy vagytok????????

Jók lettek a talis képek :D :D :D :D Hannusról és Matyiról mennyi kép van :D :D :D Pedig nem akarjuk Dorka kezéröl lecsapni :lol:

Winchi:Jól áll a kezedbe a két gyerkőc :D :D :D
Betti:Örülök hogy tudtál pihenni.Ügyes apa hogy le tud váltani.
ui:Én is egyetértek Jaffával és Winchivel is :!:
Vendég
 


Tünci:Mi nem ezt akartuk :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Csak azt hogy vegyék figyelembe hogy egy közösség vagyunk bárkit szivesen várunk aki csatlakozni szeretne.De ez igy tényleg olyan mint ahogy Winchi leírta.
Vendég
 


Tünci ne csináld már!!!!! :cry:
Pont nem ezt akartuk, de a véleményünket, észrevételünket meg szerettük volna leírni...
És azért most került ez szóba, mert a találkozón téma lett és kiderült, hogy többünket zavarja csak ezt más személyesen megbeszélni mint írásban.

A vége az lesz hogy valaki azért nem jön, mert nem akar senkit bántani valaki azért mert megsértődik valaki meg azért mert ki merte nyitni a száját aztán a végén meghal a topik???
Én azt hittem meg tudunk beszélni dolgokat vagyunk olyan jóban ez még nem a világvége

De örüljetek engem nehéz innen kirobbantani :twisted:

Lara lemaradtam mint a borravaló... Hannust miért köszöntötték??? :oops:
jaaaa rákerestem, rájöttem :lol:

Hannus boldog névnapot!!! :lol:
Meg május 20-án is május 30-án is van :lol:

KépKép
winchi
 
 


Winchi:Köszi szépen :D :D :D :D
Igen ma tartjuk a névnapot :D Igen van egy párszor Hanna névnap :D A mostani naptárunkba csak ma van benn.


Szinti:Ti mikor tartjátok Hannus névnapját?
Vendég
 


Jaj, Winchi, hát pont, h megértem, pont, h meg tudjuk beszélni!
Én csak magamat tudom irányítani, 20 másik ember cselekedetét nem!Ha ritkábban írok, nyílván ők sem fognak.Mást nem tudok tenni az ügyért.És teljesen megértem, h többeteket zavar és ez az amit tehetek.
Természetesen ez nem befolyásolja a topik életét, eddig is volt, aki ritkábban jött és végül elmaradt.
Végülis amúgy is gondoltam, h nem lesz erre időm most már.

Lara ,Hannusnak boldog névnapot!
tünci28
 
 
 


Lányok!

Én nem szeretem a vitákat. És pont ennek elkerülése miatt nem írtam le, azt amit most Jaffa leírt!
És sokan félre értettétek! Persze, hogy nem lehet mindenkinek mindig reagálni, ezzel nincs is baj, sokan vagyunk. Tünci és Betti, mi nagyon örülünk Nektek, és írjatok csak annyit amennyit tudtok, mi próbálunk segíteni!
Akik csak nektek írnak azokkal is csak annyi a probléma, hogy ha már ideír, írhatna pár sort, hogy honnan, miért, vagy legalább, hogy sziasztok többiek... Ha egy szobába is bemész, és csak egy embert ismersz, akkor is köszönsz a többieknek, esetleg bemutatkozol, nem pedig csak odarohansz az ismerősödhöz!

Én nagyon szeretném, ha nem lenne ebből tovább félreértés!

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Hannusnak Boldog Névnapot! :D :D :D

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Tünci: talis képeket úgy tudsz nézni, hogy Katinkának küldesz e-mail címet, és arra Ő küld egy meghívót! :D

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Tüncinek még: És az nem ér,hogy nem jössz, mert mi is végig izgultuk a terhességet Veled,és most Bátorka növekedését is szeretnénk figyelemmel követni! :D

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Lara: Ti nem ma utaztok?

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Szösz:Holnap megyünk :D
Köszönjük a köszöntést :D
Apától kaptam szülinapomra egy tefal pároló edényt gondoltam akkor ma kipróbálom szépen leégettem benne a húst,de béna vagyok :oops: :oops: :oops:
Vendég
 


Jaffa, ha nem fáj a hasa ő is jót alszik, egyedül is akár, mosolyog a drágám, de ha görcsei vannak, akkor az nem hagyja aludni szegényt. Akkor álmában is szenved, görcsöl, feszül, gyakran felébred, elaludni meg nem is tud egyedül olyankor. Lehet, hogy most szúrom el, de nem tudom a fájdalmában olyankor hagyni üvölteni, ha a felvevés megnyugtatja, legyen inkább. Hétfőn megkérdezem a gyerekdokit azért. Suttogót én is olvastam, jónak találom, de egy hasfájós babánál nem nagyon tudom még alkalmazni.
Tegnap használtuk először a szélcsövet és nagyon megkönnyebbült, napi kétszer több alkalommal nem akarom.
Hogy sok-e a 100-110? Már nem tudom, de ha kér adok neki enni. 3720 g, és nem 8 etetés van, csak 7. Kezdettől fogva.
Tegnap már csak anyatejet kapott, de sajnos ma délelőtt kellett tápi is mellé.
A két mellemből jött össze egyszer tegnap 100g.! Ez már nagy szó ám, egy melles szopiról még szó sincs. Ha a 150-es szorzóval számolok, akkor az 80 g kb. de van hogy 40-el is alszik két órát, máskor meg igényli a 100-at is. Átlagban 500 g felett eszik naponta, ha elosztom, normális.
Annál többet nem adok neki, mint amennyit kér.

Lányok ne haragudjatok, én is sokszor csak olvasok, most, de nem reagálok, tényleg csak igy irni van időm, főleg magamról és végtelenül hálás vagyok, hogy segítetek információkkal, tanácsokkal, meghallgatásokkal.
Lesz idő, mikor nagyobb figyelmet tudok én is másokra majd forditani. Remélem.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Betti:Nagyon aranyos Ati vonalzója :D
100 g anyatejci az nagyon jó :D ügyesek vagytok :D :D :D én azt olvastam hogy ilyen pici babákat nem lehet elkényeztetni úgyhogy Hannust nem szoktam sírni hagyni(amúgy se birom hallgatni)
A mai napig ha igényli akkor felveszem persze mióta megy ilyen egyre ritkábba van :D
Vendég
 


hejhóóóóóó

Boldog névnapot Hannus:P

Tünci. hmmm szerintem nem az a megoldás, hogy ritkábban jösz. Meg nincs is azzal sem baj, hogy mások is ideírnak, én tökre megértem, csak akkor írjanak magukról, meg szálljanak be rendesen a dumcsiba.

amúgy meg mizu Bátorral? :D inkább írj róla :P meg csinálj új vonalzót neki :D pusz

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Szösz igazad van, nem ér hogy kimaradunk Bátor növekedéséből! :wink: De hát én már nem tudok mit írni mindenki dönt belátása szerint.

Betti a tejciadag tök jó, és egy ilyen pici babát nem rontasz el azzal hogy felveszed hisz szenved szegénykém a sok pukitól persze hogy anyára van szüksége ennél jobbat nem adhatsz neki! :lol:

KépKép
winchi
 
 


Kedves Lányok! Én "magamra veszem az inget". És bocsánatot kérek. :oops:

Tünci! Ne szabadkozz, te nem tehetsz róla, hogy - mert sokan szeretünk - csőstül megyünk utánad, akárhová is mész! :-D
A Lányoknak teljesen igazunk van, mi "beírogatók" voltunk a tapintatlanok. Tényleg illetlenség köszönés nélkül berontani valahová.
De neked ebben semmi részed, ne legyél zavarban miatta!

Szép napot mindenkinek!
Sziasztok

Aarnika
aarnika
 
 


Sziasztok Anyukák!

Fodor Beatrix vagyok. Három gyermek anyukája.
Kétszer irtam ide,mikor a várva várt babák megszülettek.Mindegyik alkalommal köszöntöttelek Titeket is,igaz nem mutatkoztam be.Lehet én is közrejátszottam a megnyilvánulásommal a negativ érzésekhez.

Elnézést kérek ha bárkit ezzel megsértettem. Ugy érzem semmi bántó felétek nem volt.

Kérlek ne gondoljátok,hogy minden olvasó és nem iró emberke velejéig rossz lenne. Ezeregy oka lehet amiért csak olvas. Más életritmus,élethelyzet,vagy szimplán csak szégyenlős,még igy arctalanul is.Maradjatok meg egymásnak,mert nagyon jó közösség vagytok,rengeteget segititek egymást.

További jó hétvégét!

Bea
fodor beatrix
 
 


Hello lyányok!

Igaz,hogy én is Tünci és Betti miatt jöttem ide,
de én elolvasom mindenki irományát,még ha nem is reagálok az azért van,mert még nem ismerem annyira a személyt,hogy irjak neki.ű
Vagy hogy ne irjak valami hülyeséget,bántót...nekem több idő kell még így a szajber világon keresztül is,hogy megismerjek valakit,sorry...

Tünci igazán nem kell kimaradnod,nem irunk,vettük az adást....
(majd priviben)
Kérlek h se te,se Betti ne maradjatok el innét,mert akkor nem tudjuk majd hogy hogy vagytok,hogyan telnek napjaitok!Ok? :D
És akkor hol nézünk Bátorról képet? :wink:

Lara mi itt Vajdaságban nem igazán tartjuk a névnapokat!(báris a mi családunk nem)

Winchi zugolvasó pedig mindég is lesz,ameddig nyilt egy topic...
Ha pedig nem akarjátok,h olvassonak titeket,akkor elkell vonulni
zártba,ahogy azt sok kis csapat megtette innen a babanetről....

Én is bocsánatot kérek....

Kép
Kép
szintus
 
 


Hoztam pár képet a csajszikról :D Kép Kép Kép Hannus megszereti Dorkát :D Kép Kép Kép kevencem Dorkáról :D Kép Kép Kép


És végül 2 kép a kis ünnepeltről :D Kép Kép
Vendég
 


Szinti:Pont te vagy aki szépen bekapcsolódott közénk :wink:

Köszi Gégéé :D

Betti,Tünci:A Dm-be érdemes regisztrálni a bababónusz-ba.A gyerkőc anyakönyvi kivonatát kell bevinni és kaptok kuponokat lehet pelust kendőt meg babás dolgokat venni jóval olcsóbban meg c&a-s kupon is van benne 50 % kedvezmény.Ha arra jártok érdemes benézni :wink:
Vendég
 


Na itt vagyok!

Bocsi, hogy nem jövök, de mi meg egész nap játszóterezünk. Illetve ebédelni, meg aludni, azért feljövünk, de ebben a röpke időben meg megpróbálom utolérni magamat a házimunkában.

Hannusnak nagyon nagyon boldog névnapot.

Sajnálom, hogy kimaradt nekünk a tali, Nyanyó aznap későn aludt el, ebből kifolyólag későn is ébredt. Mikor lementünk, annyira be volt borulva, hogy féltem, ha gyalog megyünk elázunk, kocsink meg nem volt. Persze nem esett egy csepp eső sem egész délután, de hát ilyen az én formám.
Majd a következő talán összejön.

Jaj mennem kell, Nyanyó elaludt az apja ölében- kihagyta a délutáni szundit- és most valahogy át kéne mentenünk az ágyába. No, meg még holnapra kéne a páromnak ebédet gyártanom.

Ha rossz idő lesz jövök:)))), no meg időnként két ,,gyerekem,, van, és mellettük esélytelen idetelepedni.

Többiektől bocsi:))))

Szösz! Réka iszik már valamilyen más folyadékot? Tej, tejital, babatej...egyebek? Hajnali ébredéssel, hogy álltok?

Anyany: sajnálom, hogy nem jött össze a közös játszóterezés, Zsófinak jobbulást kívánok! Visszapörgettem, azóta nem is írtál, remélem, nem lett rosszabbul.

Lara és Ancsi tali: édi ez a két copfos kiscsaj:)))) mellettük Nyanyó még mindig kopasznak tűnne:(

Na összekavarodott a hozzászólásom...mindegy a lényeg benne van...
bende
 
 


Sziasztok!

Ma motorversenyen voltunk apával. Idén azt hiszem többre nem megyünk már... ezt szerencsére ő is belátta, hogy még nem Mazsolának való ez az egész napos kirándulás. Hiányzik minden alap dolog, amire szükségem lenne a gyerek és magam normális ellátásához. Egész nap nem mentem pisilni, mert nem volt normális wc. Elgyalogolni a szántásba a Miluval pedig sokáig tartott volna. Az alvásról nem is beszélve. Nem a motorok zaja zavarta, hanem inkább a bemondóé és a disco zene ami szólt állati hangerővel. Kb. 45 percet aludt.

Szerencsére az óraátállítás nem zavart be, mert annyira fáradt volt, hogy simán sikerült fürdetni 7-kor. Már durmol is.

Nikuc! Publikus már, hogy mi lesz a legkisebbnek a neve? Tudjátok már, hogy kisfiú vagy kislány? Melyik dokihoz jársz?
Én a főorvosnál szültem, szerettem hozzá járni, bár kivételezett helyzetben voltam, így nincs objektív rálátásom a dolgaira.

Emlékszem mikor Gégéé írta az utolsó vizsgálatát a dokijánál még pocakosan. Sztem ha nem a saját dokija vizsgálja így, elküldi a .......ba, vagy még messzebb. Nem tudom visszakeresni, de nagyon jót nevettem ahogy leírta, bár számára tuti nem lehetett vicces... Igaz??? :D

Abban igazad van, hogy sokszor nem reagálunk a másik hozzászólására. Elolvassuk, konstatáljuk, de tudjuk, hogy mindegyikőnk foglalkozott vele. Itt számomra mindenki fontos. Előfordul, hogy valakihez napokig nem szólok, vagy visszafele, de nem érzem magam úgy, hogy átnézne rajtam.


Tünci! Nem akarlak fenyegetni, de felhívlak, ha ezt tényleg így gondolod!!!!! :D

Kép
jaffa4
 
 


a csajszikák csodaszépek!

akartam már írni, ma már kicsit jobb volt a nap.

bende!
csak egy megfázás, de ijesztően indult. lázzal arra adtam nurofent, Zsófi kis döglött béka volt egész nap. nyafizott, vagy az apján lógott vagy rajtam. rajtunk is aludt. és egyfolytában csak bújni akart.
aztán délutánra már ezerrel folyt az orra, nem győztem szívni, meg persze lefogni.
azátn tegnap volt a csúcspont. hőemelkedés orrfolyás orrdugulás és a kisasszony dühös volt a világra. csapkodott, bőgött, üvöltött. az orrszívások után meg annyira behergelte magát, hogy hányt is.
ma már jobb egy kicsit. de köhög.
szóval megint hosszú lesz az éjszaka.
pedig csak egy megfázás...

jah és telehold van. lehúztam a redőnyt, meg a sötétítőt is behúztam, de Zsófi még nagyon élénk.
Vendég
 


hát én inkább nem mondok semmit, meg annyit nyavalygok folyton, hogy egyszer a végén kizártok a topicból.

meg Hannusnak boldog névnapot is!
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?