Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Tegnap megint kellett mennem a doki bácsihoz mert találtak valami bacit:(
Nem vagyok feldobva tőle, mert szedhetem a semicilint..remélem mihamarabb elmúlik, és más bajom nem lesz.
Viszont tegnap fedeztem fel a dokibácsinál a Márti által készített keresztszemes képet a falon:)

Zsu
kátaizsu
 
 


Zsu!

Mindkettőt én csináltam! :wink: Azt mondta, amíg Ő ott van, a képek is ott lesznek!
Sőt, van egy 3. is, amit inkább hazavitt a doki bácsi! Arra ráhímeztem az akkor meglévő 4 gyerkőcöt, de lefotóztam, ha akarod megkeresem és megmutatom!
Meg még egy kispárna, törülközö...szóval minden gyerkőcnél készült valami, most is...(de ez még erősen folyamatban)

Lényeg, hogy megvan a baci! És kezelitek! Én mincig tele vagyok velük! Ha van véletlen egy negatív tenyésztésem, doki bácsi épp csak nem hurrázik!Ezért (is) vagyok ott törzsvendég! :lol:
Van új infód?
Bár biztos írtad volna...

borossné becz márta
 
 


Sziasztok!

Már jó rég nem voltam, de állandóan el vagyok havazva.

Ma voltam másodszor ctg-n. Semmi jele nincs a szülésnek. Baba feje magasan, zárva vagyok. Én 2 hetet szeretnék még, de majd Ákos dönt. Megvan az utolsó laborom és a tenyésztés is, minden negatív. A vérnyomásom picit magas volt, de itthon teljesen jó értékeket mérek. Már picit vizesedem, de elég sokat rohangálok Adél után, mert itt a tavasz és Adél t nem lehet felhozni az udvarról.

Zsu: szedjed a semicilint, attól baj nem lehet és reméljük a baci is elmegy jó messzire. Én addig voltam tele mindig bacival, meg gombával, míg fgamzásgátlót szedtem. Aztán ahogy abbahagytam elmúlt a dolog. De addig 2 havonta a dokinál ültem.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 

 
 

Köszi a bíztatást:)
Márt,

Új infó nincs, annyi, hogy 20-án 17:15-re kaptam időpontot.
(bocs ha rövid vagyok, de dógoznom kell:)

Zsu
kátaizsu
 
 


Zsu!

Jó munkát!
Szerintem összefutunk 20-án!

borossné becz márta
 
 


Sziasztok!

Én is hoztam magammal valakit :wink:
Vendég
 


Panndi! Jaj de örülök!!!!! Annyira izgultam már értetek. Tegnap is mikor vártam dokibácsinkat, gondoltam rád! Remek hír!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Köszi Gabi :)

A doki nagyon örült (mert hogy az utolsó menstruációm elég rég volt, és felmerült a méhen kívüli terhesség gyanúja is), és mikor mondtam neki, hogy hát, én azért izgultam, azt mondta, hogy ő is, nem is kicsit :) De Gabi, én ismét biztos lettem abban, hogy jó kezekben vagyunk :wink:
Vendég
 


Panndi: én is úgy érzem, hogy jó kezekben vagyunk. Hétfőn megyek hozzá ctg-re a szülőszobára, remélem még nem maradunk ott, mint Adélnál. És ismét váltjuk egymást. Mire megszülök, te fogsz hozzá járni. És van valami tüneted? Mert emlékszem nagyon hányós voltál a lányokkal.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Panndi,
nem semmi, gratula! Másfél éves lesz Fruzsi mire születik, igaz? Teljesen terv szerint haladtok! :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Panndi,
Gratula, ez nagyon jó hír, akkor kb csak 4 hét van köztünk:)
Én még nem merek vonalzót kirakni majd 12.hét után bátrabb leszek.

Zsu
kátaizsu
 
 


Gabi,
neked pedig már nagyon drukkolunk! :) Nálatok is kb. másfél év lesz... nem semmi hogy bírjátok lányok! :)

Én egyik végletből a másikba esem... amikor 2-3 napig alig alszom, akkor csak azt érzem, hogy pihennem kell a következő bébi előtt... viszont amint sikerül kialudnom magam egy éjszaka, mint pl. ma, akkor úgy érzem jöhetne a tesó :lol:

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Susy,
te hogy bírod? Már nincs egész 2 hónap, igaz? Ez a legnehezebb, a vége, legalábbis nekem az volt. Kristóf hagy pihenni mostanság? Hogy alszik?

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Én tettem vonalzót, nem ezen múlik szerintem, szóval ezért voltam bátor :)

Igen, másfél év lesz köztük, úgy látszik, kb így vagyok ütemezve :)

Gabi: állandóan alszom, émelygés elkezdődött, hányás még nem, de mindkét lánynál csak a hetedik héttől indult be a dolog...
Vendég
 


Susy én is nagyon hiányollak. Gyere mesélj, hogy bírod? Én azért küzdök Adél mellett, mert már nem tudok olyan jól mozogni. De a szomszédok és apa is sokat segít. Meg mostanában sokat volt itt anyósom, Adélozott. Így legalább kicsit összeszoktak, mert ő lesz itt míg kórházban leszek, meg persze apa. Ha menni kell szülni, akkor meg a szomszédok vigyáznak Adélra.

Próbálom élvezni a terhességet még, mert nagyon valószínű, hogy nem lesz több. És rossz elképzelni, hogy nem fog belülről rúgdosni valaki. Szerintem nehezen is fogom elengedni Ákost.

Veronika: bátornak kell lenni. Mi az első babával voltunk így. Most ezért, most azért várjunk. Aztán egyszer csak azt mondtuk, hogy hova várunk? Jött is Adél az első hónapban, már nagyon akart minket.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


sziasztok

micsoda hírek :)
Pandi, nagyon gratulálok !!!! :) :) dejóóó !!!!! :P :P
remélem most elkerül a rókarudi !

Gabi

szerintem ne izgulj, a fiúk elég lusták, nem sietik el :)
Márk mondjuk nagyon pontos volt, ő a kiír napon született. Mondjuk én azt mondtam a dokinak, hogy hordozgatnám így még vagy 40 hétig, nagyon be voltam tojva a szüléstől :)

jóéjt lányok

Kép

NIKI
nini.n
 
 


Kingáról tudtok valamit ?
nagyon eltűnt.

Kép

NIKI
nini.n
 
 


Sziasztok!

Panndi
Gratulálok itt is! :)

Gabi, Veronika
Köszönöm az érdeklődést, jól vagyok/vagyunk. Ma voltam uh- n, egy héttel kisebb a leányzó, de minden rendben és befordult, most úgy érzem nincs semmi akadálya a sima szülésnek.

Gabi
Nekem segítségem nem nagyon van. Most apa rengeteget dolgozik, este 9- re ér haza, reggel korán megy. Itthon vannak a sógornőmék így anyósék leterheltek, de egyébként is, mert ők olyanok, hogy egy helyben megülni nem tudnak. Nehéz Kristófot emelni, cipelni, 15 kiló, de egyenlőre bírom még.
Én is úgy vagyok vele, hogy nehéz lesz elengedni Nórit a pocakból, hiányozni fog, de nekünk még van tervbe véve baba, de majd meglátjuk.

Veronika
Mikor Kristóf éjjel fél óránként kelt azt mondtam, hogy bolondultam volna meg amikor gyereket csináltam. :oops: Nagyon szégyellem magam érte, de ez van. Most meg látod hol vagyok, nem szabad gondolkodni rajta, lehet a tesó baba nálatok teljesen más lesz, mint Pálmi, nem tudhatod, és már te is jobban bele leszelrázódva a dolgokba, szóval én csak helyeselni tudok, hogy hajrá kistesó. :)
Dobhatnál egy csupaszem képet Pálmiról. :)

Kép
Kép
susytunder
 
 


Panndi!

Nagy gratula itt is!!!
Na, most jön a kisfiú! tudom, Nektek mindegy, de ilyen érzésem van!

Susy!

A császárheg szmpontjából külön jó, ha nem túl nagy a baba, ugye?

borossné becz márta
 
 


Panndi, itt is gratula :wink:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Márti
Igen, jó a heg szempontjából, ha nem nagy a baba. Nagyon remélem, hogy nem azon fog múlni, hogy túl elvékonyodik, vagy szétválik. Valamennyi héttől uh- n nézni fogják folyamatosan, hogy vékonyodik e, és hogy mennyire. Remélem a régi dokim jól össze öltött, ha már ezt a cisztát benézte.

Ildi
Nálatok lehet tudni, hogy mikor van éjszakai szopi, most majdnem egy órakor volt. :lol:

Kép
Kép
susytunder
 
 


Susy, na most jól lebuktunk :lol: négykor is fent voltunk, de akkor nem volt erőm netezni :wink:
Nekem bevált, hogy elfoglalom magam különben csak idegeskedem, hogy mennyire keveset alszom, így legalább elmegy az idő.

Nekem a fekveszopi nem vált be, Apa és Lilla miatt csak a nappaliban szoptatok éjjel, így tudok olvasni, tévézni, netezni...tudom sokan megköveznek érte, de én nem bírok sötétben órákat ülni :oops: így viszont van egy igény szerint rengeteget szopizó gyerek és egy nyugodt anyuka :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Hát persze, hogy nem ezen múlik, de ami velem történt tavaly, azóta én tényleg óvatos vagyok.Akkor már jó az elején körbekiabáltam a boldogságomat a világnak, és utána meg a szomorúságomat.
Nektek valamiért úgy éreztem leírom:)
Ja, azért azt bevallom, hogy fogalmam sincs, hogy kell ezt a vonalzót ide beilleszteni:)
Én viszont csudi jól vagyok, se hányinger, se émelygés, csak fáradtság.Szinte egész nap aludni tudnék.
Kristóffal rosszul voltam a 12. hétig, a 2. babával még a 15. héten is hánytam, szinte minden nap, most meg semmi:)Nem tudom nemben jelent e valamit, most úgy gondolom, hogy nekem mindegy csak egészséges legyen:)

De örülök, hogy minden kismama jól van:)
Élvezzétek ki ma a jó időt, mert holnapra elmúlik, én itt ülök bent az irodában, és sóvárgok a napfény felé:)

Zsu
kátaizsu
 
 


Sziasztok!

Hát igen jól eltüntem nem egyszerű megoldani a géphez jutást nálunk sokan lakunk... (meg büntiben vagyok mert nem takarítok. A párom eltíltott a géptől már jó 1 éve... :roll: ) Így ha nincs itthon akkor kihasználom és jővők, de mível még mindig nics munkája sokat van itthon, viszont most egy biztonsági őr sulit csinál amit a jővő honapban fejez be, de az meg csak hétvégi suli hétvégén meg itthon vannak a sülei, így nem jutok géphez, mondjuk ma megengedte, igaz most nincs itthon mert apukájával dolgozik.

Ilid és Márti nektek gratulálok a pici lurkókhoz! Csoda szépek.

Szalamandra, Sly és Panndi nektek gratulálok a pocaklakókhoz! (És Zsu remélem nálatok is minden rendben lessz!)

A féltékenységtől én nagyon tartok nálunk 2 év lessz a kor külömbség és már most is nehéz vele 1 kicsit pelusozásnál és öltözésnél direktbe rugdalja a pocakom. :cry: Már sok minden próbáltunk, de nem igazán hat most vagy nem érti mi van vagy nem tudom... :( Tudom hogy kicsi még, de regeteg mindent megért és mond is kisebb mondatokat. Szerintem nem tudja hova rakni hogy lakik valaki anya pocakjában és vigyázni kell rá, meg e miatt nem tudok úgy játszani se már vele mint régen, meg mint mások...
Én még a sétáktól tartok én most is nehezen megyek le vele egyedül, mert ha visszük a motort akkor csak szaladhatok útána én meg hamar kifáradok és nem bírom. Sétáni meg csak egy kicsit van kedve inkáb feléreckedik kézbe mert úgy jobban látja az autókat meg mindent de cipelni se tudom sokáig, meg rugdalja is a hasamat ilyenkor sokszor a babakocsiban meg nem marad meg már.
Egyébként lassan megindult a súllya és újra nődőgél is lassan 9 kg tudom, hogy kb 1 évesen kellet volna így 80 cm és 9 kg körül lennie, de nem így lett és habár a gasztron nem derünlt ki semmi a háziorvossal azt beszéltük meg, hogy lassan elkezdük a joghurtot és az epreset imádja illetve nincs tőle semmi baja, úgyhogy szerintem mondhatjuk lassan, hogy mégsem tejalergiás a szentem! :D
Aztán Alexandernek 1 hónapja vettünk egy új ágyat, mert már nem tudtam berakni a kiságyba ha elaludt... Az RS-ben vettük egy kék alapon méhecskés és virágos huzatos ágyikot és imádja, habár oda kell bujni mellé hogy elaludjon, de már 1 hónapja nem cicizünk ami hiányzik, de a bujás legalább megmaradt! :wink: http://www.rs.hu/termek.php?cs=4&al=60&term=20

Ma voltam dokinál minden rendben! :D Meg volt 2 hete a terheléses cukor is tejjel és zsömlével. Éhgyomorra a cukrom eléggé alacsony volt 2,78 és utána 5,2 a védőnő azt mondta be kellet volna komálnom a 2,78-as cukor mellet... :lol: De akkor éppen teljesen jol voltam, csak éhes max... :roll:

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)
 
 
 
 
 
 


Kinga lehet tudni a babátok nemét?
örülök, hogy jól vagytok...
ne hagyd magad, felnőtt embert nehogy már eltiltsanak a géptől
:wink:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Még nem mondtam hogy fiú lessz??? Úgy emlékesztem mintha mondtam volna még a 18 hetes genetikai uh útán... :roll: A nevét még mindig nem tudjuk de lehet hogy Olivér lessz ez eddig az egyetlen ami mindketőnknek tetszik, habár én neki is 2 nevet szeretnék Alexanderhez hasonlóan, illetve ha lányuk lett volna vagy lenne neki is 2 neve lenne.

Egyébként engem nem zavar, hogy nem gépezhetek annyit amenyit mások és e miatt nem fogok vitázni vele. Habár hiányzik a társaság meg néha lennének kérdéseim, meg gondolataim a miket szívesen megosztanék veletek, de már megszoktam. Ennél akkor lessz majd rosszab ha hazaköltözik a párom legnagyobb nővére a kislányával Spanyolországból, mert vele nagyon nem vagyok jóban, és 77 m2 nem túl sok 8 embernek és 1 kutyának (3 szobás lakás) :? Lehet jővő hónapban már jönnek is... :cry:

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

panndi, nagyon-nagyon gratulálok!!!! :)

kataizsu, jó, hogy nincs hányingered, azért így szebb a világ! :)

Kinga, örülök, hogy nálatok is minden rendben. Róza is rosszul tűri a pelenkázást, és a pocakrugdosás nálunk is megy közben, de szerintem nekik még nagyon nehéz - ha nem is megérteni, de fél percnél tovább észben tartani :) - hogy ezt nem kellene. Én igyekszem olyan pozíciót találni, ahol kevésbé vagyok ennek kitéve, bár nem könnyű :)

Ildi, ti egy szobában alszotok mindannyian? vagy a gyerekek külön szobában? Én is szoktam olvasni vagy tévézni szoptatás közben, Róza háromnegyed órákat szopizott, és ugye napi 10-12-15-ször, volt, hogy csak nézegettem őt, de volt amikor elfoglaltam magam közben.

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Kinga, örülök, hogy jól vagytok.

Ildi, én is így csináltam anno :)

Na nekem megvolt ma reggel az első hányásom :roll:
Vendég
 


A pelenkázást álltalában az ágyunkon csinálom és leüök mellé az ágyra és úgy oldalról pelenkázom és így igyekszik kitekerni magát és megrugdosni. :? Bilizés minden peluscserénél van és annak örülök, ha nincs kaki, mert akkor nem kell lefektetni a pelenka levételéhez szépen megállunk letoljuk a nadrágot kipatentoljuk a badyit, lecsatoljuk a pelus csak annyit mondok, hogy terpesz és már volt nincs pelus aztán csücs a bilire. :wink: Imádja ahogy zenél a bili! :lol: De még mindig nem szól, mondjuk néhány napja néha napközben odahozza a bilit nekem és mondja hogy csücs, de akkor álltalában nem jön semmi, de legalább lelkes! :D
Tényleg néha ha akra menni sétálni és éppen nem lett elrakva vagy elérhető helyen hagytam az utcai nadrágját hozza és mondja hogy gatya és viszi a bejárati ajtóhoz majd mondja hogy séta, vagy a szomszéd kisfiú nevét... (Imádom, hogy rengeteg mindent mond, mert így azért könnyebb vele!)

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)
 
 
 
 
 
 


Kinga,
hasrugdosás dettó, pedig nekem még nem lakik benne senki :) Úgyhogy nem biztos, hogy azért csinálja :) Bár nekünk nem annyira a pelusozás közben van ez, hanem inkább mikor az ölemben ül és össze-vissza mozog, dobálja magát, stb.

Susy,
15 kiló, te jó ég, én már Pálmát is alig bírom el, pedig csak 9,35 kg. Mostanában gondolkodtam is, hogy le kéne szoktatni arról, hogy állandóan felkéredzkedjen, mert alig bírom. És utána nem jó érzés van a hasamban, a császáros rész még mindig elég érzékeny (a sok hasbarugdosás se tesz túl jót neki :roll: , dehát nem tehet róla, csak nyüzsög-mozog, aztán így jön össze...)

Mindjárt nézek képet...

Nini,
Márkóról is jöhet kép! :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


panndi

együttérzek veled:(nekem most annyira furcsa, hogy semmi bajom, mondtam is a dokinak, hogy nem ehez vagyok szokva:)
Kinga, gratula a kisfiúhoz, már én is akartam kérdezni, hogy tudod-e már a nemét:)

Zsu
kátaizsu
 
 


Panndi
Sajnálom a hányást, lányokkal is ilyen hamar kezdted?

Kinga
Nálunk is van rugdosás. Én sem emlékszem, hogy mondtad volna a nemét, otthon amúgy tudják már?
Hát tényleg jó szorosan lesztek, de ez a géptől eltiltás... én biztos nem hagynám, milyen dolog ez?

Szalamandra
Én még nem is gratuláltam, gratulálok a kistesóhoz, hogy titokban tudtad te is tartani. :)
És Szabó doki marad?

Kép
Kép
susytunder
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sz.veronika 2010.03.26 20:38-kor.

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Hú, ezek a képek nem jók :) Na majd foglalkozom vele legközelebb :) Jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


susy, köszi! :) Nem, váltok kórházat is, orvost is, mindegyik nagyon messze volt, most a SOTE II-n választottam dokit, remélem minden okés lesz, eddig teljesen normális volt.

Lányok, nekem megint fog-problémám van. Az előző terhességem alatt is volt, hogy begyulladt a fogam, de nem mertem elmenni dokihoz, aztán szoptattam, aztán meg azonnal teherbe estem, szóval megint itt vagyok kisbabásan és fogfájósan (és gyáván és lelkifurdalással). Tudtok esetleg arról, melyik időszakban lehet leginkább fogat huzatni? Illetve, hogy lehet-e a második trimeszterben valami gyulladáscsökkentőt szedni? A nőgyógyász Dalacint írt, hogy vizsgálták és teljesen biztonságos, de a gyógyszer használati utasításában azt írja, terhesen csak elkerülhetetlen esetben lehet használni, eléggé elbizonytalanodtam. Volt esetleg valaki közületek, aki szedett terhesen Dalacint? Köszi!

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Nahát tényleg nem mondtam volna :shock: pedig mintha Mártival beszéltem is volna róla, hogy kissé csalodott vagyok, hogy még 1 fiú mert legútobb is kislányt szeretünk volna... Na mind 1

Szalamandra - Nekem is mindig beduran legalább 1 fogam és én Algopirint vettem be ami nekem segített mivel napokig nem tudtam már aludni se a fájdalomtól. Mondjuk én lementem dokihoz (ez 2-3 hete volt) de akkor nem húzta ki mert hogy egyszere nem tud terhesgondozásba venni és fogathúzni... :evil: Azóta elmúlt a fájdalom és inkább vissza se mentem, pedig kéne, mert ketőt húzni kéne és és a két fölsőt elöl gyökérkezelni... :roll: De én nem bírom a dohányosokat és a dokinak tiszta cigize volt a kezének azt hittem behányok addig is amíg csak megnézte a fogaim meg haza felé is még vagy fél óráig... :?
(Én nem látom a vonalzóid az 1. csak egy X a 2. meg csak szöveg...)

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)
 
 
 
 
 
 


Kinga!

örülök, hogy jól vagytok!


Zsu!

Nekem a 4. terhességemig egye rosszabb volt a hányás, Csabinál még csak napi 2, aztán a következő 2 fiúnál egyre rosszabb, Lócinál-Bercinél napi 6-8 róka+ ettől függetlenül is émelygés és már nem múlt el a 12. héten, csak 14-16 hetesen! Aztán jött Kamilla és 8 nappal a megfoganása után már egész napos hányinger, 5 hetesen napi 10-12 róka, 1 korty víz nem maradt meg bennem. A gyerekeket még csak-csak, a háztartást egyáltalán nem tudtam ellátni, szédültem, iszonyú alacsony volt a vérnyomásom, 1 teregetés félóráig eltertott, nagyon nehéz időszak volt! Doki bácsi minden alkalommal borzasztóan sajnált már, a belgyógyász főorvosnő az ÁEK-ban, akihez rendszeresen jártam a terhességi cukorbetgség miatt, már jelezte, hogy az infúziót ambulánsan is megoldhatjuk, tudja, hogy 3 gyerekem van otthon...aztán kicsin múlt, hogy nem fekettek be, doki bácsinak nem tetszett, hogy még 17 hetesen is csak az esti őszibarackbefőtt marad bent...de a 18. héten elmúlt minden bajom, akkor meg izgulhattunk az AFP miatt, 5 héttel később meg a fenyegető koraszülés miatt, de végül minden rendben volt a kisasszonynál...
Most Dominál meg képzeld: 1x nem hánytam, csak némi émelygés volt, ha épp éhes voltam már, ledöbbentem én is, a doki is...viszont így sajna sokkal több kg jött fel, mint a többieknél...de inkább ez, mint a hányás!
Nem tudom amiatt volt-e, hogy nagyon közel volt egymáshoz a 2 terhesség, Kamilla 9 hónapos volt, mikor terhes lettem. Bár az is tény, hogy végig szoptattam ezt a terhességemet (is) és a magas prolaktinszint állítólag fokozza az émelygést-hányást, nem tudom!

borossné becz márta
 
 


Sziasztok!

Itt nálatok ritkán járok, de olvasok olyan problémáról ami velem is igen gyakrak és hosszu ideig megesett: pelenkázás közbeni rugdosás. Ezt a fiam olyan szinten müvelte, hogy kék-zöld volt mindenem. Az külön szerencse, hogy nem voltam terhes akkor, igaz sajnos utána sem, mert csak 1 gyereket szerettünk volna(maz ezt már nagyon bánom)

Szóval akkor én azt a megoldást találtam, hogy mindent odakészítettem ami csak kellhet, és amikor a gyerek rugdosni akart- és megtudtam csináni, bizony a két lábát a lábam/comcom közé fogtam (egy magas asztalon pelenkáztam) innentől fogva ugyan hiszti volt (egyébként is elég gyakran) de legalább rugdosni nem tudott - szóval találtam egy megoldást, amivel tüljártam őkelme eszén.

Kedves Márta!

Olvasom az irásaidat itt és azt hiszem másthol is láttam: nagyon tisztellek 5 gyerekért, főleg a mai világban - kívánom hogy legyen sok erőd és egészséged őket felnevelni és emellé a megfelelő anyagiakat is biztosítani.

üdv kispatak
Vendég
 


Szalamandra: nekem 2 hete fejezték be a gyökérkezelést a fogaimon. Kettőt kellett gyökérkezelni. Ugye a 20. hétig rosszul voltam, addig nem bírtam fogdokihoz menni, aztán december elején megnézett, de csak januárra volt időpont a gyökérkezelős specialistához. Akkor meghalt anyu, így csak január végén kezdtük a gyökérkezelést és 2 hete lett vége. Kaptam lidocaint is és volt úgy, hogy 2 órát ültem a székben. Adélnál is végigjártam a terhesség alatt fogorvoshoz. Jobban féltem a koraszüléstől, mint a fogorvostól. Állítólag sok koraszülés oka éppen valamilyen fog probléma. Semmi problémám nem volt a fogorvostól, időnként hullámzott a hasam, de ennyi. Adéllal még az inyemet is vágták. Szóval nem kell félni és inkább menni kell, mint hogy baj legyen! Algopirin mehet!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Kép Kép Kép

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Szalamandra,
együttérzek, a fogorvostól én is félek, és bevallom, hogy nem mentem el a terhesség alatt, pedig ugye kellett volna :oops:

Drukkolok, hogy legyen elég erőd hozzá!

Kispatak,
nagyon ügyin megoldottad a rugdosást :)

Márti,
hú, ez a sok hányás nagyon rosszul hangzik :( Érdekes, hogy Dominál miért nem volt, de szuper :)

Kinga,
Fúj, érezhetően cigis kézzel vizsgálta a fogad? Hát ez gáz...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok,

Nekem az elöző terhességnél volt, hogy begyulladt a szemfogam, de úgy, hogy az arcom feldagadt. Én akkor bevettem algopirint de csak felet, hogy legalább a fájdalom múljon, de dokihoz nem mertem elmenni. Aztán elmúlt, de az inyre nőtt egy ciszta, most novemberben tudták kikezelni, tehát nem véletlenül volt a gyulladás már akkor is.

Márti,

Az elöző terhességnél amikor én is végig szarul voltam nagyon rezgett a léc, hogy megyek kórházba, mert a doki nem tudott semmit tenni azzal, hogy olyan szarul vagyok.
Most ez nagyon furi nekem, hogy semmi bajom, és még kívánós sem vagyok.Hús mondjuk nem birom megenni, átmentem vegába:)
A doki nyugtatott, hogy minden terhesség más de ennyire?:)
De tényleg inkább ez mint a folymatos hányás, mert belőlem a víz is kijött akkor.

Zsu
kátaizsu
 
 


Sz.Veronika:
De tündér ez a kislány, gyönyörű nagy szemei vannak.:)

Márti küldtem privit.

Zsu
kátaizsu
 
 


Sziasztok lányok, köszönöma bíztatást, főleg Gabi neked a tapasztalatokat, most nem akarom elodázni a dolgot, csak a legmegfelelőbb időpontot keresem. Engem is megrémített, amit a terhesség alatti fogproblémák és a koraszülés összefüggéseiről olvastam. Mondjuk az a gond, hogy húzásnál is kiszabadul egy csomó baktérium, és az is okozhat koraszülést - eg az is, ha marad, és attól mennek a bacik folyamatosan a vérbe.
Gabi, te Dunakeszire jársz fogorvoshoz, vagy valahova Bp-re? Az is gond, hogy nincs megbízható fogorvosom.

Vonalzó: igen, a babafalvás nem látszik, az új lilypie-os szintén :) Majd igyekszem korrigálni :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


veronika, Pálmi fantasztikus kiscsaj, már babának is nagyon karakteres volt, és gyönyörű kislánnyá növekedett! :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Szalamandra, Panndi, Sly, Zsu gratulálok a kis pocaklalókhoz

Hú Gabi neked már nem sok van hátra!

A rugdosással kapcsolatban nekem az vált be hogy pelenkázás közben valami olyan dolgot adok a kezébe amit máskor nem pl. kis utihajszárító vagy apa villanyborotvája ez rögtön leköti és még a rugdosást is elfelejti, persze nagy műszaki zseni már most a drágám:)

Kép

Kép
tüni75
 
 


Veronika: Te jó ég, mikor nőt Pálmi ilyen nagyra????? :roll: :D :D Nagyon szép lány lett! :)

Én is félek a fogorvostól, de nekem is el kéne mennem ellenőrzésre. Pár napig be is volt gyulladva a fogínyem. :oops: Szerencsére elmúlt. Nekem is az a probléma, hogy még a fogmosástól is öklendezek, vagy hányok. (még 2 hete is sikerült hánynom tőle, öklendezni minden este)

Tüni: Nálunk már ez sem válik be a pelusozásnál. Ha menni kell, akkor menni kell, nincs mese... :oops: Persze olyankor le kell fognom, és magából kikelve ordít, de ahogy elengedem, újra vigyorog rám, és bohóckodik. :oops:

Szalamandra: Én látom mindkét vonalzódat! :) Szerintem menj el fogorvoshoz! Pillanatok alatt túlleszel rajta. Lehet, hogy csak egy kis tömés lazult ki, vagy csak egy picit kell fúrni. Nem kell rosszra gondolni. Nekem egyébként Petivel pocakosan cserélték 4 tömésemet (na nem amalgámosat), mert kijött belőlük 1 pici darab, meg mellette akart szuvasodni, ilyesmi apróságok voltak. Semmi probléma nem volt abszolut.

Kép

Kép
nikuc
 
 


Szalamandra

nekem is sok gondom volt/van a fogaimmal. 2 hónapja cisztát találtak és húzták is :( nekem apósom nyugalmazott ezredes és így volt protekció. Nagyon jó szájsebész húzta a fogam és nemsokára mehetek vissza, mert onnan irányít majd át a fogdokihoz, aki állítólag nagyon-nagyon jó. Ha érdekel szívesen adok elérhetőséget :)
útálom az amerikaiakat, olyan szép foguk van :(

Pálmi csodaszép ! Márknak való :P :P :P :P :P :P :P :P
párod nincs előre kikészülve, hogy mit fognak majd vele csinálni a fiúk ? :)

Nikuc
te hogy viseled a terhességet ? minden rendben ?

Kép

NIKI
nini.n
 
 


Szalamandra,
nálunk a lányok egy szobában vannak, de külön, nem a mi hálónkba :wink:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Szalamandra: Bpre járok fogdokihoz, aki egyébként itt lakik Dunakeszin. Iszonyat jó fogorvos és szájsebész is. Óbudán rendel. Nekem cserélt amalgánt is terhesség alatt, sőt még most is volt egy, amit kiszedett. Semmi gondom nem lett belőle.

Veronika: Pálni nagyon nagy lett. Már ő sem babás, hanem igazi kislány.

Tüni: igen, nem sok van vissza, de én még nem vagyok kész, úgy érzem. Még 1 hetet szeretnék.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?