Új privát üzeneted érkezett!

Julcsi,
nagyon klassz csajok vagytok Ti Szonjussal !!!! Ilyen szüléstörténetet kéne olvasni minden lánynak és akkor nem lenne gond a gyermekvállalásokkal , mindenki kedvet kapna :)))

Libus,
nem lesz semmi gond!!!!
Kaptatok már időpontot Elekeshez????

Bemásolok neketek is egy részletet Szendi G. könyvéből , bár a másikon "beszéltünk" most róla, de ez a rész ide jobban vág:
1269440769.4419.doc
miciona
 
 


70-es években Angliában kapható összes tápszerből teljesen hiányzik a DHA. Crawford (eredetileg Afrika táplálkozását kutató orvos) Omega 3-hiányos táplálékon nevelt fel kismajmokat, és súlyos viselkedészavarokat talált náluk. Ám hiába kezdett kampányt, hogy a tápszergyártók tegyenek Omega 3 –at is a tápszerekbe ,érvei süket fülekre találtak.
Nagyjából eljutottunk oda , hogy a babatápszerekben van Omega3 , de van tejfehérje is. Ennek nem volna szabad így lennie , mert a tejfehérje súlyos autoimmun folyamatokat indíthat el, különösen átjutva a még fejletlen csecsemő bélrendszerén. Mellesleg az anyatej tele van DHA-val és nagyon jól teszi minden terhes nő, hogy már a terhessége alatt nagykanállal eszi az omega 3-at, mert ennek áldásos hatása van. Jobban fejlődik a magzat , nagyobb lesz a születési súlya és kisebb az esély a koraszülésre. Azonban ne hagyjuk magunkat megtéveszteni ,mert sok helyen a növényi eredetű alfa-linolénsavat árulják omega 3 néven. Az agyfejlődés evolúcióját boncolgatva az emberi és csecsemő különös sajátságára hívja fel a figyelmet. Az emlősállatok vagy az emberszabásúak újszülöttei soványak , az embercsecsemő viszont kövér, átlagban 500 g hájjal születik. Ezt a hájat a magzat lényegében a születést közvetlenül megelőző hetekben halmozza fel, mint útravalót. Ez elsőpillantásra nem tűnik nyerőnek , mert nehezíti a szülést. A nagy agy viszont hatalmas evolúcios előnyt jelent. A terhesség végén felszedett magzati háj egyfajta uzsonnás csomag, amely segíti folyamatosan energiával és omega3 –mal ellátni a csecsemő agyát 2 szoptatás között is. Cunnane elméletét jól igazolják azok a nagy vizsgálatok amelyek szoros kapcsolatot mutattak ki a születési súly és a későbbi intelligencia között. Cunnane még egy rendkívül érdekes bizonyítékkal szolgál a vízparti élet mellett ,és ez a jód szerepe.Jódhiányban az embergyerekek értelmi fogyatékossá válnak. A vashiányt a gabonafélék és hüvelyesek túlzott mértékű fogyasztása okozza. Vasat állati eredetű étrendből tudunk felvenni leginkább.
Ha agyunk ennyire ráépült az omega3 ill. a tengeri herkentyűk fogyasztására akkor ez igaz az egész szervezetünkre.
Míg az omega3 szív és érrendszer védő addig az omega 6árt a szívnek.
Omega6 – található: margarin , olajok. Margarinban rengeteg a transzzsír , amit a szervezet nem tud lebontani. A transzzsír akkor keletkezik, amikor növényi olajokat hidrogénezik.
miciona
 
 


Moncsi! Én is ebben bizom, hogy csak lapos a kis buksija!

Miciona! Kaptunk, 1-én fél 10.

Julcsi! Örülök, hogy ennyire zökkenőmentesen veszitek az akadályokat!

Valaki irta a második tejbelövellést. Van ilyen, ponnt ebben az időszakban, mert megnő a baba iénye és ez serkenti a mellet több tej termelésére. Csak másoknál nem ilyen látványos, sok esetben több napba is bele tellik, amig a mell követni tudja a baba megnövekedett igényét. (Ebben az átmeneti időszakban sokaknál sűrűbben kéredzkedik cicire a baba, mint addig).

Bocsi, de minden kiesik az agyamból! Még nem vagyok a toppon. Ettem csirkehúsos-sütőtökös bébi ételt- de már fáj a gyomrom-szerintem ez is ki fog jönni, pedig aztán ennél könnyebben emészthető kaját... :cry:

Kép
kislibus
 
 

 
 

Sziasztok,

Libuskám, úgy sajnálom hogy beszipantottad ezt a vírust vagy mifenét...annyira szépséges arcoskája van Annának, hogy nem lehet baja!!!!!

Nálunk a helyzet annyi, hogy domiapu ma céges vacsin van, így tök egyedül vagyok, nem is fürödtünk, nem mertem egyedül nekivágni, mert mindig közösen csináljuk. Próbáltam kiváltani a refluxos gyógyszert, kb fél óráig akartak győzködni, hogy tápszert írt fel a dokinő és azt kell kapnia Dominak, persze mint kiderült azért volt a kavarodás, mert a felírt gyógyszert már nem gyártják....másik meg nincs helyette, szóval a ma esti program az volt, miközben Domival voltam, hogy a gügyögés közben felhívtam 11 gyógyszertárat, hátha van még elfekvőben nekik....sajna nem jártam sikerrel...most nem tudom mi lesz :cry:

mennem kell, mert nyűgöske domika, lehet hogy hiányolja az apukáját....
puszika

Kép
rencsi79
 
 


szurikáta
köszike a bókot. Ja jó kis család vagyunk, én is élvezem, főleg már igy babásan. :wink:

micike
neked is köszi, örülök, hogy meg tudtalak győzni, hajrá ikrek!!! :lol:
Ja lehet ebben valami hogy kell az omega 3, meg a jód, csak tudod, amikor az ember sok tőkehalat vagy cápahúst vagy ilyesmit eszik akkor meg azt mondják, hogy a tengerviz szennyezett aa halak szervezetébe meg felhalmozódik a sok nehézfém,stb... szóval sztem ebben is az arany középút a legjobb, mindenből kell enni keveset.
A tápszeres dolgokban én nem hiszek, sztem nagyon profin ki vannak találva, jóó biztos az anyatejnél tökéletesebb táplálék nincs, de sztem ezek a tápszerek már nagyon korszerűek abszolút a babák igényeihez igazodnak.

kislibus
Sajnálom ezt a nyavalyádat, reméljük gyorsan kilábalsz belőle.
Nyugi tuti minden rendben a kis annával, te sem vagy túl nagy, biztos csak rád hasonlit :wink: , na jó nem vicceskedek, de tényleg nincs miért aggódnod, majd meglátod.
ki az az elekes doki?

julcsika
Nagyon örülök, hogy neked is ilyen jó élmény volt a szülés, nekem is az volt, jó igy megélni a dolgokat.
Nagyon ügyes vagy, 120 tej az nem semmi én ma tudtam 150-et fejni előszőr.
Majd meglátod mindenki "osztja az észt" a legjobb ha magadra hallgatsz meg a megérzéseidre. :wink:

hanyatka
na köszi a tippet majd rákeresek a szopiprárnára.
Jól alszik Patrika :wink: , az enyémek s általában jól alszanak szerencsére, 5 órát átlagban, csak akkor vagyok szarban, ha az egyik nem alszik vissza etetés után azzal elmegy több óra és már kel a másik, akkor nagyon elmegy az időm.

moncsika
Nekem szerencsére nyugodtak a babáim, de pelenkázáskr én például raktam a pelenkázó mellé egy állólámpát, ez az éjszakai világitás is, és a lámpára szereltünk el egy zenélő forgót, ezt nagyon szeretik mindig felhúzom nekik na zenét és a fény felé nézve látják a forgó macikat szivecskéket stb, ez úgy leköti őket hogy semmi gond nincs pelenkázáskor.
A kicsi viszont szinte mindig felfelé lepisil úgyhogy mindig újra kell öltöztetni, pedig résen vagyok de nem úszom meg igy se :lol:
Szegény Nimóci óó a kis poija. Nálunk a Mollyka most megfázott szegénykém nagyon szipog, szivom az orrát nagyon sajnálom olyan nyűgős. Sztem túl melegen öltöztettem a sétához...

rencsikém
Ilyet!! Hogy nincs gyógyszer, de durva!
A délibe is próbálad? Megrendelni nem tudják?

na megyek aludni puszi mindenkinek
chilike1
 
 


Chilikém,
igen próbáltam a délibe is, ott sincs. azért nem tudnak rendelni, mert már nem gyártják. Arra van minimális esély, hogy valahol van még elfekvőbe. Holnap beszélek a doktornővel, hogy ilyenkor mi a helyzet....

Micikém,
a másikat nem tudom olvasni (sajnos) örülök, ha itt követem az eseményeket, most lemaradtam, hogy te mikor mész vissza hormont ellenőriztetni, arra emlékszem, hogy 3 hónap kontroll volt a papíron, de mintha 3 hétről is szó lett volna.....vagy nem jól rémlik.... :oops: :oops: már nagyon szeretnék neked drukkolni és koncentrálni az ikrekhez!!!!

puszi,megyek,mert hulla vagyok, most jött meg domiapu, nagyon durva volt az este egyedül, Domi egyfolytában ficánkolt, és nagyon kiváncsifáncsi, mindig új és új dolgot kell neki mutatnom....elfáradtam rendesen

Kép
rencsi79
 
 


csak egy pillanatra jöttem,
Chilike: eszembe jutott :) www.szopiparna.hu- ők azok,kérdezz rá az ikresre,tuti van.
Ha veszel, postán kérd a szállítást,mert a világ végén vannak :)
Mi személyesen mentünk és a férjem már ott poénkodott,hogy lementünk a térképről is :)

A kicsi orrába probáltad az anyatejet? álítólag az rendbehozza.

na megyek is,megpróbálom felkelteni Patrit, mert fél 8kor evett és azóta nem ébredt fel,remélem nem úgy gondolta,hogy az volt az utolsó kaja reggelig :) már most leszakad a jobb mellem,az következik :)

Libuska,jobbulást.

Ja,képzeljétek nálunk Patrika a pelenkázást élvezi a legjobban,mikor reggel felébred és sír,mert éhes,ahogy felrakom a pelenkázóra rögtön megnyugszik és csere közben nagyokat vigyorog :)
Már kétszer csinálta azt,hogy hajnali 5kor mikor a férjem lecserélte a pelust,rögtön teletöltötte újra,nagy álmosan kezdhette elölről :)


Rencsikém,jó pihit,pusza.
jóéjt

Kép
hanyatka
 
 


na még megnéztem neked Chili és van :

Lehetőség van megrendelni a szopipárnát nagyobb, premium méretben, amennyiben ikreket szeretne szoptatni.
A premium párna nagyobb, szélesebb a standard méretnél. Funkcióját tekintve ugyanazt nyújtja, mint a standard párna, azonban méreténél, és kialakításánál fogva, segítségével akár két csecsemő is szoptatható egyszerre.
További funkciója, hogy a standard szopipárnát leváltva, 1 éves kor utáni szoptatásnál kényelmesebb a babának és a mamának is, hiszen jobban elfér rajta a pici.



A premium /iker/ szopipárna mérete:



hossza: töltet nélkül, kiterítve, a leghosszabb részen 160 cm



szélessége: töltet nélkül, kiterítve, a legvastagabb részen 46 cm



súlya: kompletten (mikrogyöngy töltettel és a szövetanyag)

kb. 1,1 kg

Kép
hanyatka
 
 


Hello LÁnyok!

Máris segítség kéne, lécci ha tudtok, SOS-ben:

most szopiztattam Szonjust, és nagyon fájt a jobb mellbimbóm szopi közben. megvizsgálgattam, és látom hogy hólyagok vannak rajta, ezek miatt fájt így a szoptatás :(
Utánanézegettem a neten, és szerintem azért van, mert hirtelen brutál nagy igénybevételnek van kitéve a mellbimbóm. Reggel pl. ebből a mellből etettem, Szonjuska leszipkázott 70 gr-ot. Utána fejnem kellett, mert annyira be volt durranva a cici, és még 100-at fejtem belőle! Iszonyat sok tejem van. Ráadásul, hogy ne gyulladjon be a cici, jó erősre tettem a mellszívót, és szerintem ez sok volt a cicinek :(
Szerintetek mit csináljak vele? Mi lesz így? El fog múlni ahogy hozzászokik a mellem? Mindenképpen szoptatni fogom Szonjust, de ez így kínszenvedés :(
Amúgy bimbivédővel szoptatok sajnos az elejétől (mivel a cicit nem fogadta el, és mindenképpen szoptatni akartam, ez tűnt akkor egy egyetlen megoldásnak). Ha jól emlékszem talán Hanyika te is azzal szoptatttál? És már átálltál a cicre? Olyan jó lenne simán csak ciciből szoptatni, de Szonjus 3-4 szívás után egyelőre kiköpi úgy.

Libus,
Sajnálom hogy rosszul vagy, reméljük hamar átmegy rajtad és túlleszel rajta!
Annával biztosan minden rendben lesz, rendben kell lennie! Amúgy meg az UH mérések annyira bizonytalanok. Szonjusnak Apánk a fejkörméretét 3 héttel a szülés előtt 34-nek mérte, ehhez képest 32-vel született... nálad simán lehet ellenkező irányban ugyanilyen eltérés szerintem. Nálunk is 3 hét volt a fej méret, és a comb méret alapján megálllapított méret között... Aztán teljesen formás kis királylányunk lett.
Mikor mész Elekeshez?
vjulcsi
 
 


szia julcsika
sztem hivd fel a védőnődet, hátha tud segiteni.
nem tudom mik ezek a hólyagok, főleg hogy használsz bimbóvédőt, elméletileg úgy kimélve van a cicid.
lehet nagyon megerőltetted a mellszivásnál, nem szabad nagyon erősen szivni, én úgy tudom akkor beödémásodhat.
bodzi biztos tudna segiteni vagy hivd fel azt az ibolyt, pár oldallal előrébb megadta már bodzi az elérhetőségét.
puszi
chilike1
 
 


Julcsi! Bimbóvédő mellett tényleg nem jellemző a hójagosodás! Az lehet, amit Chili irt, hogy túl erős volt a szivása a mellszivónak. De nézesd meg valakivel mindenképp! Addig meg kis anyatej, vagy bimbókenőcs rá, szellőztetés. Lehet jobb lenne kihagyni egy kis időre a mellszivót, a kézi fejés (ha jól csinálják) kiméletesebb valamivel.
Egyébként nagyon ügyik vagytok!

Kezdek kicsit jobban lenni, ma már nem jött vissza semmi kaja, még főzni is tudtam magamnak, már nem vagyok olyan gyenge. Csak iszonyat álmos.
Anna miatt nagyon nem aggódom, de inkább nézze meg egy másik doki is, és mondja azt, hogy minden rendben. :)
Elekes egyébként genetikus az RMC-be. Tudjátok, én ott voltam 12 és 20 hetes uh-okon is. Most megint hozzá küldött apánk. Ő is a Jánosban dolgozik.

Chili! Sajnálom, hogy megfázott Mollika, de biztos könnyen túl lesz rajta!

Rencsi! Nem tudom, tudnak-e majd másik gyógyszert irni, itt a Refluxos babáknak egy tápszer szerűséget szoktak, amit szopi előtt kell adni 1-2 kiskanállal a babának. A lényege, hogy besüriti a táplálékot a gyomorban, igy nem bukják olyan könnyen vissza.
Tápértéke szinte nulla, a lényeg, hogy besűritse a kajcsit.
Nutritont szoktak itt.

Kép
kislibus
 
 


Libuskám,
de jó hogy eg ykcsit jobban vagy!!!! igen ebből volt a kavarodás, hogy Nutriton írt fel a dokinéni, de nem tápszert és mindenhol a Milupa-s nutriton tartalmú tápszert akarják adni, a sima Nutritont meg már nem gyártják, csak elfekvőbe lehet 1-2 gyógyszertárban....nincs tipped, milyen egyéb gyógyszer jöhet még szóba? Azért nem jó a tápszeres változat ,mert ő nem kap cumit sse cumisüveget és semmit nem iszik meg csak a tejet, max egy kiskanállal tudok valamit beletáplálni, azért lenne jó valami szirup szerű....Én emlékeztem az Elekes dokira, meg arra hogy nagyon dicsérted, biztos megint minden rendben lesz, jól teszed, hogy nagyon nem aggódsz, de jó ha ránéz egy specialista is akkor 100% megnyugszol majd.

Chilikém,
igen arra nagyon kell figyelni, hogy ne öltöztesd túl őket, én pl már nem adok rá overallt, hanem mellényben van, most is kint alszik a teraszon. Múlt héten még overallban nyomultunk és benyúltam megnéztem a kis hátát és tiszta izzadt volt, tudod ilyenkor aztán jól meg tudnak fázni. Gyorsan haza is sprinteltem és átöltöztettem.

Hanyikám,
domika is imádja már a pelenkázást, mindig hülyülök neki, és egyfolytában kacag, meg imádja a fürcsit meg utána a krémezést, ebben nem tudom kire ütött mert egyikőnk sem kenceficés....
a teletöltés az dettó, vagyis sokszor akkor is pisil kakil, amikor pucér a popsi, sőt kifejezetten küzd az új pelus ellen....mindig mondom neki, hogy jesszus fiam mi lesz belőled, hogy imádod mutogatni a kukikát......persze ezt olyan jó kis viccesen kérdezem tőle, így állandóan kurjongat hozzá....úgy tetszik neki :D

Kép
rencsi79
 
 


Hali!

Azt én is észre vettem, hogy tiszta pelusba valamiért sokkal könnyebb kakilni.:) (már nem nekem, hanem a gyereknek)

Julcsika, Iboly sajnos ma elutazott, csak jövő héten elérhető. Hacsak a telóját bekapcsolva nem hagyta... Csak a mellszívó lehet... 70g-ot evett??? Nimród még életében nem szopott ennyit egyszerre! Ti nagyon tudtok!
Csajok,most sárgulok az irigységtől, nekem 80ml-nél többet még soha nem sikerült fejnem,azt is csak egyszer.
Most már nem is fejek, csak cicizünk. Elég rövideket eszik a gyerek, de 2-3 órát el van róla-gondolom, akkor elég neki. Legalább most már lelkesen eszik, ha csak 10-15 percig is. Remélem, ez azt jelenti, hogy a gyors gyógyulás útjára léptünk.

Hanyikám, szót fogadtam, továbbadtam a mérleget -béreltem a védőnőtől-, nem stresszelem magam vele tovább. Hetente lemegyünk a tanácsadásra lemázsáltatjuk a porontyot és az is elég lesz.

Chilim, Nimród csukott szemmel ordít, hiába is erőlködök bármiféle produkcióval. Már a kórházban is így ordított. Nagy ritkán meg egész jól tűri, sőt élvezi a dolgot. Jó volna rájönni, mi a titok nyitja.

Mi még nem túl sokat vagyunk használható állapotban ébren. Délelőtt és este is 1,5-2 órát, amikor lehet játszani a gyerekkel. A szopis, vagy ordítós időt nem számolom.
Ti ilyen őrült szélben mentek sétálni? én ma nem mertem kivinni...

Libuskám, örülök, hogy jobban vagy!
Na, én kézzel nem tudtam fejni... Iboly szerint ne is kísérletezzünk, mert nagyon összetörjük a tejcsatornákat.

Cupákok!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Rencsi! Nem tudom, hogy a nutriton helyett van-e másik, de a neten ezt találtam:

http://ninglor.freeblog.hu/tags/Nutriton_helyett/
A Hungaropharma Tündérfürt utcai lerakatában lehet kapni Nutritont.
A csajszi innen rendeltette meg. Bár még tavaj.

Ha meg tényleg kivonták a forgalomból, nagyon kiszúrtak a szoptató anyukákkal.. :evil:

Kép
kislibus
 
 


Moncsi! Hát nem tudom, de ha magadnak fejsz, márcsak azért sem tudja az ember összetörni a tejcsatornákat, mert érzi, hogy mi fáj és mi nem. Továbbá amig nem voltak mellszivók addig is fejtek kézzel a nők-ha kellett- és nem tették tönkre a mellüket vele. Az viszont tény, hogy akkor jobb a kézi fejés, ha valaki jól csinálja és meg tudja tanulni. Ehhez kell valaki, hogy megtanitsa.
Viszont nagyon jóolvasni, hogy lerövidült a szopi nálatok és 2-3 órákat is kibir Nimród! :D

Kép
kislibus
 
 


Igazad van Libuska! Iboly is így gondolta, hogy ne kísérletezgessek a kézi fejéssel, ha nem tudom, hogyan kell jól csinálni, mert azzal okozhatok bajt.

Ja, most is 3 órája alszik. Igaz, előtte a két szopi között ébren volt végig.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Köszi Libuskám, megnézem hátha!

Moncsikám,
szupi hogy ha lassan de biztosan haladtok előre! Ház csere projekt hogy áll?

Kép
rencsi79
 
 


csáóka

moncsikám te milyen dili vagy, behaltam ezen a pelusos vicceskedéseden, már ahogy elképzeltelek... :lol: :lol:
Én a jászó cumihoz folyamodtam,amikor nagyon ordit valamelyik akkor bedugom a szájába a cumit és megnyugszik tőle, legalább nem kelti fel a másikat. Igaz csomó cumit ki kellett próbálni és a legeslegkisebb aventes lett jó végül a többit nem tudta szivni mert nagy volt.De kizárólag ilyenkor adok cumit meg max. ha nem tudnak elaludni, akkor megnyukszanak tőle.
Jajjj ma a drága férjemtől kaptam az a dr. brown-cumisüveget olyan kivi vagyok milyen, tők jónak néz ki. Nálunk biztos bevállik, mert ahogy megfigyeltem az egyetlen dolog ami miatt fáj a pocijuk hogy mohón esznek és cuppognak a cumisüvegen, sztem ilyenkor sok levegőt nyelnek, ebben a c.üvegben meg van mindenféle cső ami elvezeti a leveőt.
TTegnap én is csak úgy tudtam 150-et fejni hogy előtte kimaradt egy etetés mert intéztem a gyesem.
chilike1
 
 


na közben mennem kéne mert olyik a tejem ilyenkor szoktam szivni..sőt most le is fagyasztottam, mert holnap lelépek 2-3 órára, a sogornőm kislányának lesz a szülinapja, de nem akarom vinni a babákat mert sokan lesznek úgyhogy anyuék jönnek babázni legalább lesz lefejt tej.
Képzeld nekem volt már 2x olyan hogy elengedte a cicim a gyerek de közben a kezével meg rátenyerelt és spriccelt a tejem az egész fejét összeföccsköltem, :lol: :lol:
sokat gondolkozom ezen a kell-e tápszer vagy nem kell dolgon, de mindig arra jutok hogy azért igy kényelmi szempontból is jobb, mert amig ha csak szoptatnék 2-óránként kéne etetnem, iy meg legalább "ráérek" 4 óránként, több időm van egy-egy babára vagy valami más dologra.
Ma volt kint a dokibá, megdicsérte a csajokat hogy szépen fejlődnek, kaptunk beutalókat ezekre a szokásos vizsgálatokra(hasi uh, ortopédia), ti is mentek, ugye?
Ja és pont bekakilt az egyik mondta a doki hogy szép anyatejes a kakija, úgyhogy nagy gondot nem csinálok ezzel a plussz etetéssel.


libus
ja , én meg most olvasam hogy nem szabad a csomókat masszirozni, é meg mindig massziroztam idáig...
na jól van gyógyulgass csak. :wink:

ja moncsi még azt akaram mesélni hogy nálunk is ez van hogy mindig akkor jön a kaki amikor peluscsere van, a férjem szerint olyan a gyerek, mint a gépi fagyi, nyomod a kart és adja ki az adagot(csak itt nem a kart nyomod hanem a lábát :lol: )
Ja és nem ma voltunk sétálni hanem valamelyik nap amikor gyönyörű idő volt.

rencsike
Ja sztem is túlöltöztettem kicsit.
Habár a doki azt mondta hogy nincs különösebben megfázva csak annyira szűkek az orrjáratok hogyha picit megduzzad a nyálkahártya már az is elég hogy igy elduguljon szegénykém orra. Olyan édike egyébként megzabálom(mármint nem a gyerekdoki hanem a kislányom-na jóó ez olyan moncsi féle poén volt :lol: ), szivom az orrát és olyan fejeket vág, nagy mérgesen néz, mindig bocsánatot kérek tőle d, de még van hogy igy is pofon vág a végén amikor adok puszit neki :lol:
annyira jó hogy vannak gyerekeink- nekem kettő is, ugye?

julcsika remélem jobban vagy ciciügyileg. :wink:

megyek, mert szivni kell meg készülök a fürdetéshez is. ha tudok majd jövök később
chilike1
 
 


Moncsi! Hát már elmúlt egy hónapos, nem csoda, ha ébren van két etetés közt. Már tanul nagyon sok dolgot, ahhoz ébren kell ám lenni. :wink: Mosolyog sokat már gondolom!

Rencsi! Remélem sikerül! Néztem, hátha más néven hozták forgalomba, de nem találtam semmit. :?

Chili! Majd ird meg milyen a cumisüveg! :)

Kép
kislibus
 
 


Rencsi,nekem Peti is kapott Nutritont(asszem milupa gyártja),ez egy szirup szerű vmi,amit kaja után adtunk neki.Narancssárga dobozos ,talán 150-200 g van benne,és asszem 1500 ft körül volt.Lehet erre hiszik nektek,h tápszer???Kanállal adagoltam be neki kaja után.Állítólag ez megköti a tejet a hasában.Tápszert meg antirefluxosat kapott(de az nektek nem kell)
Az esti egyedülrendezésekről tudnék mesélni,tényleg elég macerás,de nekünk már összállt a menetrend.Örülök,h megúsztad,és h nektek csak ritkán van ilyen!
islibus,örülök,h jobban vagy,vigyázz magadra!
Julcsika,nagyon szépen írtál..
Moncsi,lasssan nálatok is kialakulnak a dolgok..Hiába ezek a pasik,ilyen"problémásak":: :lol:
Bodzi,megkaptam a képeket,köszi szépen.Bár Szonjaképet nem kaptam..Fürtöske Csodalány Esztinek pusszantás! :D
Chilike,nagyon jól csinálod a dolgokat,le a kalappal előtted!!
Na most mennem kell,készülődünk estére..
Puszi.

Kép
cs.andi
 
 


Ezek a kaki dolgok... :lol: Olyan vicces igy olvasni őket, pedig engem is kakiltak már le a nap elején. No azóta tartottam a munkahelyemen egy váltás ruhát. :lol:

Kép
kislibus
 
 


Hello lányok,

Na a helyzet változatlan, de legalább tudok belőle szoptatni. Az első 5 perc húzós, de aztán valahogy elviselhető lesz a fájdalom.
Most evett a drága és egyelőre alszik, nem is csodálom 80-as lenyomott úgy, hogy nem egész 3 órával azelőtt evett. Muszáj most neki ennyit ennie, mert le szeretnék állni a fejésről, neki kell leszívni ami a ciciben van.

Chilike,
Ez tök fura, mi is szívtuk már az orrát porszívóval, és én azt hittem hogy üvölteni fog, de nem... lehet sokat porszívóztam míg a pocakban volt, és ismeri a hangját? :)

Moncsi,
hűha, 3 óránként etetsz, és nem eszik Nimród 80-at, ez biztos? Mert ahogy mondod tök szépen fejlődik, de ez valahogy nekem akkor nem jön össze. Szonjusnak pl. ugye 450 gr körül kéne ennie naponta, ez 3 óránkénti etetéssel 8 etetés , tehát etetésenként átlagosan 60 gr-ot kell ennie... de azért Nimóci nagyobb. Na mindegy, ez a lényeg, hogy jól fejlődik, és teljesen igazad van, hogy nem kell mérni. Én is csak azért kezdtem el, mert sosem tudtam, hogy adjak-e még neki a lefejt tejből, de most már úgy látom egyáltalán nem kell.
Nimócinak mekkora most a súlya?

Peluscserekor nekünk rendszeresen pisi jön, szerintem ezzel fejezi ki,hogy mennyire utálja ha pucér a popója :) Kaki meg rögtön peluscsere után, természetesen.

LÁnyok, van hogy nálatok kézben alszik a babátok? Kaja után néha mikor letesszük, nem akar elaludni, elkezd üvölteni, és hát kézben olyan szépen megnyugszik... és én is úgy imádom, amikor a karomban alszik és tudok benne gyönyörködni. Csak hát ugye lesz nagyobb is, és később ez már picit nehéz lesz...

Bodzikával mi van??
vjulcsi
 
 


Andikám,
nem arra hiszik, mert amit adni akartak az tényleg tápszer volt, felismertem a Milupas dobozt, mert tudod mi az elején szenvedtünk a tejcivel és akkor még kapott tápszert, pont Milupasat. Igen az mondta a dokinő, hogy kanállal kell beadagolni és megköti a tejcit hogy ne tudjon visszajönni...nálatok is kimutatták a refluxot? Meddig kellett neki adnod? sokat javított a helyzeten?

Libuskám,
én ezt nem értem, hogy miért vonják ki az egyetlen adható "gyógyszert" :evil: :evil:

Elégé ki vagyok, Domiapunak ma is rengeteg a munkája még nem tudni mikor jön haza.....húsvét után meg 2 hétvégén is dolgozni kell :cry: :cry: :cry: :cry: nagyon rosszul viselem mostanában hogy ha nem jön haza időben, mert estére nagyon fáradt vagyok már.
ma megyek nem panaszkodom. puszika

Kép
rencsi79
 
 


Andikám,
http://www.pirulapatika.hu/8880000133319/adatlap

ez az??? ebben a gyógyszertárban úgy tűnik, hogy van, próbálok holnap intézkedni, csak most már semmit sem értek, itt azt írják hogy vény nélkül mi meg kaptunk receptet és direkt mondta a védőnő, hogy csak vényre adják....elegem van
Libuskám segíts lszi, nem értem most ez most gyógyszer, gél vagy por vagy szirup.....vagy mi a fene??? vagy több fajta van....

Kép
rencsi79
 
 


Ez az.Mi is receptre kaptuk.Alapállapotban por,és gélszerű,vagy szirupszerű dolgot csinálsz belőle,úgy adod be.Rajta van az adagolása,és tudom vmi minimális mennyiséget kell használni bele,elsem fogyott nekünk anno(lehet Dominak elfog,mert nálatok megállapított a reflux),és kb felbontás után 3 hétig lehet használni.Egyébként hivatalosan"gyógytápszer"néven fut.Asszem a recepten is így volt nekünk.
Én nem hallottam egyébként,h ilyen néven lett volna gyógyszer is,nekünk ezt írta a doki,és mondta is,hogy mi ez,hogy csináljam.
Mire jutottál amúgy?
Puszi mindenkinek.
Hanyit kihagytam tegnap,bocsi.. :oops: Nagyon rendi a kis Patrika,hogy hagy titeket így aludni.Cicire vigyázz!!!!Lett mellszívó?

Kép
cs.andi
 
 


Rencsi! Amit én ismerek Nutritont, az por, amiből étkezés előtt kellett pár kanálnyit megcsinálni a babának. Ilyen sűrű cucc lesz belőle, de biztos ez az, amit itt látsz. Ez kisebb kivitelű is, mint a tápszerek, oda is van irva, hogy 135g-os, ugyhogy tuti ez az.
Remélem sikeül beszerezni. Csak tudnám, másutt miért nem lehet kapni. Hajlamos vagyok azt gondolni, hogy ez is a tápszerlobbi része, inkább berakják a cuccot a tápszerbe, hogy kénytelen legyél azt adni... Elvégre a tápszergyárnak-gyógyszertárnak az az üzlet... :evil:

Kép
kislibus
 
 


Sziasztok!!

Bocsi,hogy zavarok,Barátnőmnek segítek árulni a babacuccait.

200 ft/db áron vannak nagyon szép állapotban levő badyk,300 ft/db rugik,400 ft/db kiskabátok,kocsikabátok.
Vadi új hálózsák,Pamut takaró.
Sok-sok minnden,tavaszra kisnacik(vékony bársony,farmer)

És egy teljesen új,játszószőnyeg,(Babe Confort márkájú)nem használták mert kettő volt nekik.Bolti ár töredékéért adná.

Írjatok bátran,többit priviben megbeszéljük.
csucsu99
Budapest
 
 


Julcsi! Jobb már a bimbód?

Olvastam a visszahivott babahordozót, meg a hirekben is benne volt. No most legyen okos az ember lánya, hogy akkor melyiket s vegye tulajdonkép. Bár a babaerszény azért tetszik nagyon, mert vékony anyaga van, kétlem, hogy eltömitené a baba száját-orrát.
Bodza! Te is attól a csajszitól rendelted a Mei tajt?

Kép
kislibus
 
 


Sziasztok!

Ahogyan ígértem dobok nektek képet Kendra szobájáról! Ez még csak kezdetleges, mert a szőnyegek sincsenek az eredeti helyükön, és még hiányzik a fali matrica, amit 7végén teszünk fel, és a polc is! Szóval ez egy "kezdetleges", de majd ha készen van dobok még képet! Bár szerintem azért így is kivehető, hogy milyen is lesz!

Kép

Kép

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Andika! Draga vagy!!!:D
Libus! Nem,nekem liliputi van.
JulcsiMami! Aranyos vagy,h hianyoltal. Annyira hamar elrohan egy nap... Ez lesz a megoldas,h alapvetoen csak cici,de ha tul sok ido kimarad pl.ejjel,azonnal fejni kell,nehogy mellgyull.legyen. A Medela gepi ugy sziv,mint a baba,nem az volt eros,hanem a sok szopi+sok frjes egyutt mar megterhelo volt. Nem kis verholyag,ugye? Az lehet a bimbovedo+egy rossz mellrehelyezestol is.
Biztosan tud majd vedo nelkul is szopizni idovel Szonja. A lenyeg, h tudsz csak szopiztatni es ez szuper!
Most mennem kell,de meg irok majd a tobbieknrk is. Addig is puszik!!

Kép
bodza2005
 
 


ercsikati
Húú de szép, nagyon jó a rózsaszin, pont ilyen körömlakkot vettem most az OPI-ba :lol: :lol:
látom egy az izlésünk.... :wink:

tény leg szerintetek lehet lakkozni a körmöt szoptatás alatt?
nem minden nap akarnám csak igy alkalomszerűen, pl. húsvétra

rencsike
de sajnálom, ennyit töketlenkedni!
én már akkor is ki voltam akadva amikor a dévai által felirt gyógyszereket nem lehetett kapni meg kellett rendelni stb. szörnyű.
remélem domika jobban lesz. :wink:
ja nehéz egyedül, én is szoktam egyedül :wink: enni, tegnap például nem tudtam beengedni a védőnőt(szegény)

kislibus
melyik hordozóról volt szó?

cs.andi
áá, nehogy azt hidd, nagyon sokat bénázok.
tesóm is mindig dicsér hogy milyen ügyes vagyok, mindig mondom is neki hogy azért mondja mert nem lát nap mint nap mit művelek :lol: , néha elszakad a cérna, sir mindkét baba, akkor én is rázenditek :lol: , de aztán amikor esznek alszanak akkor megnyugszanak a kedélyek, én is lenyugszom. :lol:

julcsika
Ja nekem se sirnak az orrszivónál csak fejeket vágnak.
Az enyémek is kezdettől fogva többett esznek, most is lazán benyelik a 110-120-at, szóltam többször a dokinak a védőnőnek, de mindenki azt mondta hogy ez normális majd beáll nekik , hogy mennyi kell. éS tényleg már lassan 6 hetesek és ugyanannyit esznek a 2. héttől kezdve(szóval nem kellett egyre feljebb emelni az adagot), úgyhogy nekem nem tűnik soknak a 80, egyen csak szépen a kis Szonjácska :wink:
Igen szeretnek karban elaludni, a védőnő szerint 4 hónapos kor előtt nem lehet hozzászoktatni semmihez a babáka, habár-... rencsike tudna mesélni :lol:
nálunk több fajta altatlás létezik attól függően milyen a kedvük a babáknak. A fürdés utánni altatás a legegyszerűbb, hasra fektetem és már alszanak is :lol: (persze előtte megetetem, megbüfiztetem, ringatom kicsit max 10. percig)
aztán van a popsi paskolós elalvás, ilyenkor is hason alszanak és a popójukat kell paskolni(én 500 szoktam számolni, ha addig nem alszanak el-de általában elalszanak, szóval ha nem akkor mást kell kitalálni), aztán van amikor cumit rakok a szájukba, és ami mindig minden körülmény között bevállik, hogy magam mellé fektetem az ágyba és beteszem fekve a cicit a szájába, 1-2-őt sziv belőle, de utánna már csak játszik vele, aztán elfárad és elalszik.-mindig-
Ez főleg akkor praktikus ha éjszaka nem akar visszaaludni igy legalább én is tudok pihenni kicsit.
chilike1
 
 


Rencsikem! De jo,h talaltal vegul olyan gelt!!!!!

Kép
bodza2005
 
 


Chilike! Halali csaj vagy! :lol:

Csiguszocska! Ügyi Nimoka es Mamika!!!:D

Kép
bodza2005
 
 


Libus! Utolag is boldog szulinapot!!!!
Orulok,h jobban vagy!! Tesztkostolas bebietelekbol? :lol:
Micikem! Aprilis??? A fulike teljesen ok? Pusss

Kép
bodza2005
 
 


Sziasztok. :lol:

Kata:nagyon szép lett a szobátok!!! :lol: Pocakfotót nem teszel fel? Kiváncsi vagyok mekkora már a poci. :lol:

kislibus:szerintem se aggódj!!! Volt egy munkatársam aki alacsony is meg vékony is volt.Szóval egy picike asszonyka volt.Dokija mindig felidegesítette hogy kicsi a babája.Mindig le volt törve.Mi meg mondtuk neki,hogy ő is meg a párja is picike így ne aggódjon! Úgy is lett,szép egészséges lánya lett!!!! :lol:

Julcsika:nagyon szép a szüléstörténeted! Remélem én is így élem majd át.Szonja nagyon szép hajas baba!!! :lol:

moncsiga:én olyan jókat derülök rajtad.Ezek a beírások... :lol: Képet nem teszel fel?

chilike:és mennyit tudsz aludni a csajok mellett? Éjszaka is történések vannak?

Rencsi:úgy látszik a babók a meztelenséget nagyon szeretik.Az én keresztfiaim is ilyenek.Nyáron még mindig imádnak meztelenkedni.Bár a nagyobb már kezd szégyelősebb lenni.

cs.andi:veletek miújság,hogy vagytok?
hanyatka:Patrika hogy van? Én is ilyen nagy szopipárnát vettem.Igaz majd csak hétfőn kapom meg.

Kép
Kép
melánia
 
 


Melike! A következő babáitok ikrek lesznek? ;-)
Már a 33.hétben jársz, Te jó ég...
Puszik!!!

Kép
bodza2005
 
 


bodzim:miből gondolod???? :lol:
Hát igen,telik az idő nagyon.A napokban eszméltem rá,hogy majd most már én jövök itt ezen a fórumon. :lol: Persze még nem sietek.
Miújság,hogy vagytok?
Ja csajok mellbimbó védőt is kell venni előre? Vagy csak ha gond lesz?

Kép
Kép
melánia
 
 


Haligali!

Na, túl korán örültem... Képzeljétek, a jobb cicim bekrepált. Gondoltam én, hogy ez lesz a nagy ritka etetés-rövid szopi-nuku fejés vége, hogy úgy értelmezi a cicim, nem kell a kaja. Estétől reggelig nem telítődött meg, tök puha maradt és vagy 2 számmal kisebb,mint a másik. Most ész nélkül etetek, fejek, hogy nehogy végleg feladja a harcot.
Chilikém, nekem soha nem folyik, csöpög, spriccel a tejem. Mondom én, hogy nem túl sok.
na, sír a gyerek. Ma nem tud elaludni rendesen, akármit csinálok...

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Libuskám, Andikám, köszönöm a segítséget!Sikerült szerezni! Bár ha jól értem akkor ez csak 3 hétre megoldás. Mindegy este kipróbáljuk, nagyon bízok benne, hogy valamit segíteni fog!

Libuskám,
Boldog szülinapot! lemaradtam bocsánat!!!!!! :oops:

Melikém,
igen Te vagy a következő! Nagyon nagy már a pocak? Milán baba hány cm és milyen súlyú már? Nem nagyobb a koránál? csak abból kiindulva, hogy domika is nagy volt, a genetika gondolom nálatok is működik... :wink:

megyek mert anyósom mindjárt itt lesz, puszi

Kép
rencsi79
 
 


Julcsika, 4350g volt szerdán Nimród, előtte szerdán 3990. :shock: :shock: És a kettő között semmi pótlás, még lefejt tej sem... mondom én, hogy nem értem.
Olyan jó, hogy neked szépen működik a szoptatás! Senkinek nem kívánom ezt a kínlódást, amit művelek.

Chilike, nekünk a Tommee T. cumisüveg nagyon nem jött be. Hiába a szelep, a gyerek annyi levegőt nyelt mellé, hogy a végén fuldoklott mindig.
Ja, nekem cicin is szokott fuldokolni Nimród. Félrenyel, köhög, aztán meg mintha csak befelé venné a levegőt és nem fújná ki. Én meg ütögetem a hátát, meg fújkálom az arcát és majd meghalok ijedtemben, mire sóhajt végre egy nagyot.
Adnék én tápot most már minden ellenérzés nélkül, de a gyerekdoki nem írja ki, mert anélkül is szépen növünk. Csak én leszek már tiszta idegroncs...
Nálunk nem volt a doki, csak mikor hazajöttünk a kh-ból mi járunk hozzá. Nem, nem kaptunk beutalót sehová. Amúgy is tele van vele a hócipőm, mert a múltkor, mikor fölvittem, hogy még mindig megy a hasa, rá se nézett a gyerekre, csak kitöltötte a székletvizsgálatra a beutalót. Lehet, hogy átmegyek egy másikhoz. (jó, előtte 4 nappal voltunk nála az egy hónapos kontrollon, de akkor is, annyi idő alatt ki is száradhatott volna a gyerek a hasmenéstől)

Libuci én nem azon csodálkoztam, hogy ébren van, hanem néha talán kevésnek is találom, az időt, amit ébren tölt. Igen, nagyon aranyosan tanulmányoz már mindent. Amikor "beszélget", azt imádom a legjobban.
Hogy vagy? Elmúlt már a h-h teljesen?
Isten éltessen! Bocsi, de kicsit én is lecsúsztam róla...

Alvás: nálunk a legjobban a lefordulok a ciciről működik, aztán van a ringatós és a fekvecicizős holtversenyben. Érdekes amit írsz Chilike, mi hason még soha nem aludtunk...nap közben is csak néhány percet bír úgy és már sír is.
A játszócumit nagy nehezen én is bevetettem, amikor a Petim éjjeles volt, hogy nap közben ne ordítsa őt fel a gyerek percenként.

Ti hogy álltok a hasfájással? Mi kínlódunk vele rendesen. Szegény gyerekem mindig arra ébred sírva. Úgy sajnálom, mert emiatt még talán soha nem ébredt jókedvűen. Nagyon tud szenvedni tőle, kékül-zöldül úgy ordít, tekereg, rúgkapál. Én meg masszírozom, meg dumálok neki, de hiába. Aztán valami iszonyat mennyiséget pukizik. A hasmars is megvan még. Ma odarottyantott, amikor pelenkáztam és igencsak vizes volt még mindig. Az a baj, hogy ha pelenkába megy, az fölszívja a vizet, ami marad meg elég jól néz ki, és ilyenkor derül csak ki, hogy mennyi vízzel is jön az a kaki valójában.
Folyton vizsgálgatom szegényt, hogy nem száradt-e ki. Már tiszta hülye vagyok.
Libuskám, segíts már, mit figyeljek. Folyton csípkedem a hasán a kis bőrét- ami bizony ráncolható, de rugalmas és emiatt rettegek, hogy ez már kis kiszáradás jele. A szeme csillog, a nyelve nedves, a kutacsa nem horpad.
Hogyan, hol kell a bőr ráncolhatóságát figyelni?

Rencsikém, örülök, hogy sikerült szereznetek olyan cuccot Domikának!


Tényleg Melike, te vagy a következő! Én mindig azt hittem, Libuska.
Szerintem ne vegyél bimbóvédőt. Ha kell, akkor a Tescoba, vagy bárhol kapni, órákon belül hozzájuthatsz.

Épp most akartam én is olyan hordozót venni, ami visszahívtak... :shock:

Kata, köszi hogy bemutattad a Kendra szobáját és hogy ezen felül ilyen nagy érdeklődést tanúsítasz a többiek, mindannyiunk felé. Most látom, hogy áthelyezted a székhelyed a májusi babásokhoz. Így már értem, mi ez a szűkszavúság.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


sziasztok,

Tegnap nem tudtam jönni,rohangálós napunk volt,bocsánat Julcsikám.
Hogy van a cicid?még mindig fájdalmas?megmutattad valakinek,hogy mi okozhatta a hólyagokat?

Sajnos az elején nekem is volt minden...vérzett,berepedt,a melltartóbetéttől begombásodott(azóta nem is hordok),erre igaz én jöttem rá,a szülészcsaj csak hozta a krémeket,veledát meg mindent,de mikor elhagytam a betétet,pikk pakk jobb lett.
Még mindig bimbóvédővel szopizunk,sztem.már nem is fog menni nélküle,hisz ehez képest az én lapos bimbóm sehol sincs.

De látod van tejci bőven így is,hisz most hogy bedurrant,megetettem Patrikát és még 180 ml-t fejtem ki.Meg másnap is a másikból,mikor az keményedett be.

Libuska,meddig lehet a fagyasztott tejet tárolni???
Örülök h már jobban vagy.

Bodzi,képzeld nem kaptunk szerdán kengurut ott,ahol néztük,vagyis pont a synergy nem volt.Szombaton megyünk egy másik babaáruházba,felhívtuk és ott van:) már nagyon várom h használjuk,mert felrobáltam egy másik típusát a BB-nek és nagyon kényelmesnek tünt és P. is csak pislogott benne:) aztán remélem hosszú távon is szeretni fogja,mert pl. most is csak a karomban volt hajlandó elaludni,olyan nyügi volt és már leszakad a karom.Na meg semmit nem tudok ilyenkor csinálni,max. fél kézzel gépelek nektek :)

Kép
hanyatka
 
 


Moncsika,sajnálom a cicit,de biztos nincs nagy gond.Ha szopiztok,tuti lesz tejci.
Hallod,sztem. nem kellene ennyire túlaggódnod a dolgot.Tényleg kikészíted magad teljesen.Aki ilyen szépen gyarapszik,nem fog kiszáradni hidd el.
Minden gyerek más,ahogyan mi is,a szervezetünk is,nem biztos h neked is annyi tejcinek kell lenni mint pl. nekem vagy Julcsikának vagy bárki másnak.
Ha Nimócinak kevesebb elég ,akkor nyilván kevesebb termelődik.
Lécci dőlj hátra,szoptast a drágát mikor kéri,aztán pihenj meg,mikor alszik.Ne stresszelj,ne agyalj,élvezd,hogy Anya vagy és napról napra növesztheted azt a kisembert.

Nem iszol véletlenül tejserkentőt?mert nekünk attól volt a hasfájás,igaz én nagy mennyiségben nyomattam :(
mitől lehet a kis drágának?kajától?tejterméket eszel/iszol?

Kép
hanyatka
 
 


Ja,ma nekünk is olyan vízes volt a pelus reggel,annyit pisilt az éjszaka,hogy a háta közepéig nedves volt minden rajta.Pedig éjszakai pelusban volt. :shock:

Chilike,nézted a szopipárnát?
J és írtam múltkor is,hogy sztem próbáld ki az anyatejet a kicsi orrába,mert azt mondják többen is,hogy jó lesz tőle.
Sztem. ez a porszívós orrszívó nagyon brutál.Belegondoltatok,hogy magatoknak is csinálnátok-e?
Mi is kaptunk a barátainktól(bababoltjuk van ,ők is forgalmazzák),de hosszas töprengés után,jól elrejtettem,hogy véletlenül se jusson eszembe használni :)

Melike,aztaaa,tényleg te következel ;-)
Bodzi arra írta az ikreket,hogy mondtad te is nagy szopipárnát vettél :)
Köszi,Patrika jól van,itt durmol a mellkasomon már több mint egy órája:) ha letenném,kb. 1,5 perc múlva felébredne.Muszáj ölben tartanom,mert fáradt szegény,azért volt nyügi.
Lassan felébred,mert kajaidő.
Aztán hajat kéne mosnom és menjünk le a boltba,végre nem esik.
Mákot akarok venni,mákostésztáról álmodott a férjem éjszaka,gondoltam meglepem :)

Rencsike,örvendek h sikerült szerezni végül.Nem semmi,hogy összezavarják az embert ezzel a tápszer-gyógyszer dologgal.
Remélem Domika jobban lesz tőle,kevesebbet fog búkni.

Kép
hanyatka
 
 


el sem hiszem,képzeljétek akkor beraktam a bölcsőbe,kicsit nézelődött majd vissza is aludt és most kelt fel :)megfürödtem,hajat szárítottam,ebédeltem,persze onnantól kezdve ahogy kijöttem a zuhany alól,2 percenként belestem,hogy mit csinál :)szóval tiszta kapkodás van mikor egyedül vagyok és magára hagyom a szobában :)

Julcsika,írtam mailt,nézd meg lécci,ha van pár perced.Vasárnap délig ráérsz a válasszal :)

Kép
hanyatka
 
 


Moncsiga! Hanyatkának igaza van, ne stresszelj ezen, hiszen Nimród jól fejlődik, jó a súlya, igy biztos nincs semmi baj! Nagyon sok babának van hasmenéses jellegű széklete amig pici, de ha ettől jól fejlődik, akkor normálisnak tekintjük! Egyébként az a jó, ha ráncolható de rugalmas a bőre. Akkor van gáz, ha összeráncolod és utána nem ugrik azonnal vissza, hanem csak nagyon lassan simul ki. De a kutacsot ennél jobb figyelni, az előbb jelez (hozzáteszem láttam már olyan gyereket-igaz, koraszülött baba volt- akinek a kutacsa mindig be volt picit süppedve és az egyégadta világon semmi baja nem volt!)
Szóval nyugi, nincs ott semmi baj. Sőt, az sem jelent semmit, hogy nem érzed tele a melledet, attól nem biztos, hogy elapadt a tej belőle! De persze az nem árt, ha szoptatod belőle Nimródot.

Hanyatka! Steril tárolóban vagy anyatejgyűjtő zacsiban 3-6 hónap, de a 3. hónap után meg kell szagolni és kosólni mielőtt a babának oda adjuk. Sajnos van, hogy annyi idő alatt megromlik. Vagy ha van elég, akkor még jobb, ha csak 3 hónapig tárolja az ember, utána újat rak be.
Porszivós orrszivókban elvileg kell lennie egy szelepnek, ami szabályozza, hogy azért a gyerek orra ne a porszivó erejével legyen szivva. Úgyhogy e miatt ne aggódj, viszont ha van egy durva náthája a babának, ezzel lehet a legkönnyebben és legjobban kiszippantani a váladékot. Esetleg próbáld ki a tieteket, amiket eddig én kipróbáltam, nem voltak vészesek.

Rencsi! Örülök, hogy sikerült szerezni! Onnan rendelted abból a patikából? Jaj, jut eszembe, annyit ne csinálj meg egyszerre, amit a dobozon irnak, mert csak 1-2 kiskanállal kell adni, a többit meg dobhatod ki! Érdemesebb csak felét-harmadát csinálni, de majd meglátod mennyit érdemes Dominak adni és ahhoz mérten.

Chili! Rencsi küldte e-mailra a linket, amin megnézheted, hogy melyik hordozót vonták ki. Olyan oldalra-vállra vevős fajta, vastag anyagból.

Melania! Én mondtam is Dévainak, hogy ez a baba egészséges. :wink:
Beszéltél már a dokiddal a szülésről? Ő vezeti majd le? Lesz szülésznőd?

Ercsikati! Nagyon szép Kendra szobája! Ehhez képest nálunk az lesz a silus, hogy nincs stilus... :lol:

Bodza! Hát kényszerű tesztkóstolás, de egyébként én szeretem őket, mert finomak. Csak azt nem tudom, hogyan csinálják, mert ha én itthon ugyanazon összetevőkből ugyanazon bébiételt megcsinálom, valahogy sose lesz olyan jó izű... Kezdek kételkedni a "nem tartalmaz hozzáadott cukrot" feliratokban... :twisted:
De lelkesen gyakorolok, hogy valami ehető főzeléket varázsoljak majd Anna elé.

Szülinapos köszöntéseket köszönöm, de ne aggódjatok, a férjemen kivül mindenki lemaradt egy-két héttel.
:lol:

Kép
kislibus
 
 


Melikém! Én elküldöm Neked, ha gondolod, van egy bontatlan b.védőm.
Írd meg mailben a címed.
Azért, mert freudi "elszólásként" nagy párnát vettél. ;-)
Még csak a Te hozzászólásodig jutottam.
folyt.

Kép
bodza2005
 
 


Moncsika! Hát, elég jó kis tejed lehet pedig, ha így gyarapszik a kis Cukika!!!!!!! :D A tápszertől elhízna, ha még azt is kapna. Anyatejtől nem lehet elhízni. Szóval, Te csak ne ríííííjjjáááááááá!
Egy idő utána már nem annyita dudák, hanem puhábbak, de attól még tele van tejjel, ne fééééjjjjjjéééé!!!!
Infacol????
folyt.

Kép
bodza2005
 
 


Hanyikám! Akkor mi fogja fel a tejcit, ha nincs betét??? :roll: :roll:
Én a sarokig nem jutnék, mehetnék vizespóló-versenyre... :lol: :lol:
Méretben tuti nyernék. :lol: :lol: :oops:

Kép
bodza2005
 
 


Lefejt tej tárolása Hanyinak:

http://www.iboly.hu/faq_storing_milk.htm

Megjegyzés:
A több, mint 6 hónap = ha felenged, összerázod, homogén állagú lesz, nem ugrik össze és nincs rossz szaga.

Kép
bodza2005
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?