Új privát üzeneted érkezett!

Táppénz:
Engem is folyamatosan kiírt a háziorvosom. CSupán ajánlást kellett vinnem a nőgyógyászomtól. Sőt én január 28-án szültem, de a táppénzes papírom lezárása csak 31-én történt meg,. Így még tovább is voltam táppénzen.
Ez tényleg doki függő lehet, csak azt nem értem mire jó szívózni egy kismamával.
Nem értem én némelyik doki hozzáállását.

Örülök, hogy a mindennaposak már az új rászlegben fognak szülni.
Niki, nagyon édes a kis Bogi!!

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Móni: Akkor mi kb.egyszerre mehettünk ctg-re ma, amikor én bent voltam már nem működött a rendszer. Felküldtek uh-ra, ott már kézzel írt leletet kaptam.
Holnap reggel is megyek, hogy hol lesznek, azt nem tudom.
Én is azon a széles lépcsőn szoktam felmenni, de most tényleg nagy volt ott a forgalom.De mindenhol máshol is, szekrényeket tologatnak, gépeket hurcolnak a munkások.
Ha holnap sem tartanak bent, még jelentkezem, és lehet, hogy már az új helyről is tudok írni valamit.

Kriszti
kislaczko

Sziasztok,
új vagyok itt, eddig még nem írtam ebbe a topikba.

Tegnap én is jártam a kórházban a 12 hetes UH alkalmával, és drámainak tűnt a helyzet. Együttérzésem a mindenórásaknak, nem elég azt nem tudni, hogy mikor szültök, még az is bizonytalan, hogy hol, milyen körülmények között.

Annak azért nagyon örülök, hogy felújítják a kórházat, kíváncsi leszek, hogy miket írtok majd az új részlegről.

Én szeptemberre várom a harmadik babámat, az első kettőt is itt szültem 4 és 6 évvel ezelőtt.

Arról tudtok valamit, hogy a szülésfelkészítés, torna, egyebek mikor indulnak újra? Illetve régen volt hipnózis, van még mostanában is?

ullakalle
ullakalle

ajni: az Örsre nem kell külön bejelentkezni, ezt az orrom előtt mondta a dokinő (nagyon aranyos amúgy) simán csak a gépben bejelentkezik aznap az ember vagy ott a portán és kész.
a Bethesdába nekünk volt beutalónk a gyerekdokitól, odamentünk betegfelvételnél felvette a nőci és szinte még le sem tudtuk vetkőztetni, de már hívtak is be minket.

mostanság nem sokat vagyok itt, azért küldök egy múlt heti képet Ábelről, a tökös rucijában. :)

Kép

Kép

Kép
plömi

Sziasztok!

Azért tűntünk el kicsit, mert múlt hét kedden (16-án) megszületett Bendegúz. Nem volt könnyű menet, kb. 10 óra vajúdás után mégsem fért be a buksija a szülőcsatornába, így császár lett a vége.
A kórházban mindenki nagyon kedves és segítőkész, a személyzetre tényleg egy rossz szót sem lehet mondani, és a körülmények sem voltak kibírhatatlanok. De a szerencsésebbek már az új szobákba mehetnek, amik állítólag nagyon szépek lettek.
Lassan belejövünk itthon is a dolgokba, csak az evéssel vannak még problémák. Ti tudjátok használni a mérleget? Béreltünk egy digitálisat, de még sosem mutatott két azonos értéket, és nem 5-10 dkg eltérések vannak, hanem simán egy kg is. Így fogalmam sincs, hogy mennyit szopizik szegény gyerek, kell-e még neki kiegészítés vagy sem. Van valakinek ötlete, hogy mit csinálunk rosszul a mérlegnél, van valami trükkje, hogyan mérjük a valós súlyt?
Annak is úgy örülök, hogy itt a jó idő, szülni épp az utolsó hóvihar közepén mentünk be:) Hát hazafelé már nem kellett a nagykabát.
Szerintetek ilyen jó időben mikor, hány hetesen/naposan lehet kivinni először a picit? Azt olvastam, ha elég nagy a súlya (Bendegúz 3550 grammal született, most ugye a mérleggel való bénázás miatt nem tudok pontosat mondani), akkor ki lehet már vinni őket 15 fok felett.
Jó babázást és babavárást Mindenkinek!
v.
vikcsibaba

Sziasztok!

vikcsibaba: Gratulátok a kisfiadhoz!
Én még egyben vagyok, Barbi úgy döntött, megvárja az új szülőszobát. Mondjuk ezzel nem csak ő van így, a ctg-n mindig találkozok olyan kismamákkal, akiknek már 17-18-án meg kellett volna szülniük, de a babájuk még nem akar kibújni.

Ma reggel is voltam bent, a lifttel szemben lévő lépcsőházban mentem fel, hogy felkeltsem a gyerkőcömet, és jött velem szemben, lefelé 3 ágy. Mindenhol szállítómunkásokba botlik az ember.
Ma a számítógépek működtek, most telefonvonaluk nem volt.
A ctg-sek még a héten maradnak ott, abban a kis lyukban.
Míg vártunk, a mellettem ülő kismamával beszélt Lukács doktor, és mondta, hogy menjen fel hozzá uh-ra, és elmagyarázta, hogy hova kell mennie. A poén csak most jön: az ajtóra az van kiírva, hogy "Kegyeleti szoba". Ez talán egy kicsit morbid, nem!

Lajis doktornő megvizsgált, (de nem a szülőszobánál, mert onnan a vizsgálóasztalt már elvitték), még mindig csak szűk ujjnyi a tágulás. A magzatvíz vizsgálatát elnapoltuk, mert az eszközöket nem tudta, hogy hová rejtették el.
Hát ekkora a fejetlenség!
kislaczko

Hajni: Nekem azt mondták, hogy előre kell időpontot kérni az Örsön, úgyhogy mi is telefonálgattunk. Nekem nem volt túl sok türelmem hozzá, úgyhogy pár sikertelen próbálkozás után az ortopédiára, felhívtam az sztk központi számát (469-4600) és onnan átkapcsoltak. Azt mondta a telefonos, hogy állati sokan hívják őket, azért foglalt szinte mindig a vonal. Én március első hetében telefonáltam és március 30-ra kaptam időpontot, annyira tele vannak! Beutalót pedig utólag adott a gyerekorvos, mert a vizsgálaton nem fogadnak el egy hónapnál régebbit.

May the Force be with you!

Kép
ahsoka

vikcsibaba,
gratulálok a kis Bendegúzhoz!! Szép súllyal született.
A mérleghez nem nagyon tudok okos ötletet adni, bár nekünk is digitális van, de férjem állította be és nekünk annyit mutat, mint a védőnőnél.
Nem lehet esetleg, hogy nem egyenes és stabil alatta a talaj?
Mert nálunk akkor mért rosszul. Azóta jól mér.
Nekem azt mondta a védőnő, hogy fokozatosan kell a babát hozzászoktatni a levegőhöz. Azt mondják egy hetesen már először 5 percre felöltöztetve, mintha mennétek sétálni már ki lehet nyitni rá az ablakot, másnap már az ajtóba babakocsiba beletéve 10-15 percre levegőre lehet tenni majd 3. napon már egy 15 percet simán lehet sétáltani, pláne ilyen jó időben.
De a lényeg a fokozatosságon van.
Nálunk alug volt plusz fok mikor 30 perceket sétáltunk.
A lényeg, hogy -5 fok alatt és nyálkás ködös időben nem szabad sétálni a babákkal.
De szerencsére már jó idő van.

üdv,
Andi

Kép

Kép
buba*

Ja és ami lemaradt, hogy a baba jelzi, ha nem volt neki elég a tejcsi.
Ők ilyenkor mág sűrűn esznek keveset.
Szólni fog hidd el, ha éhes maradt.
A lényeg, hogy sűrűn tedd cicire, nehogy elapadjon a tejed, mert én majdnem így jártam az első héten.
Sok-sok tejcsit és jó babázást!!!

Üdv,
Andi

Kép

Kép
buba*

Plömi: Ábel nagyon édes!

Vikcsibaba: Nagy GRATULA Bendegúzhoz!

Kórházról infó: a szülőszobán van kád, így lehet vízben vajúdni.

Évi

Kép

Kép
varva

Vikcsibaba: Gratulálunk mi is Bendegúzhoz!

Hát nagy nehezen sikerült időpontot kapnom. De majd leharapta a nő a fejemet amikor közöltem mikor lesz hat hetes a baba. Azt mondta ez nem kívánság műsor. Azt hittem mindjárt mondok neki egy csúnyát, de csak erélyesen közöltem, hogy napok óta csak telefonálok, holott van nekem 3 gyerek mellett mit csinálni.
Erre már egy kicsit emberséges lett, de így is csak májusra kaptam időpontot. Mondtam nekem ugyan mindegy.
Még hátra van a hasi ultrahang.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni

Vikcsibaba: gratulálunk! Majd rakj fel képet Bendegúzról! Ha ráérsz... :wink:
mérleg: valóban az az alapja, hogy szilárdan és vízszintesen álljon. Ha úgy sem működne, akkor a mérleggel van a baj.
Szerintem nem kell mindig mérlegelni. Nálunk vannak gondk a tejjel - még mindig nem elég mindig -, de a baba jelzi, ha éhes maradt. Máté mindigjelzi - keservesen sír olyankor -, viszont tápszerből sem eszik utána a szükségesnél többet.
Ne adj tápszert, ha nem feltétlen szükséges! Inkább akár egy óra múlva újra szoptasd meg. Nálunk így gyarapszik. Azt mondták, nem igaz, hogy egy óra alatt nem termelődik: a szopás alatt termelődik a nagyja.

Én éppen most megyek másfél óra után szopiztatni...

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Ildikó, voltatok végül alvásdiagnosztikán Annamarival? Mi volt? Ugye minden rendben a kicsi lánnyal?!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Ági: mi újság? még együtt?

Niki: nagyon édes Bogi!

Kis.csillag: nem tudok semmi okosságot táppénz ügyben, az indexes fórumon olvastam róla, ott azt írják a szakértők, hogy elég meredek húzás :? nekem egyébként mindegy a közalkalmazotti fizetésmből :shock:

ullakalle: üdv itt! :), harmadik baba ..., kicsit irigyellek

Plömi: ez a tökös cucc nagyon jó! persze Ábel is kell hozzá :)

Vikcsibaba: szívből gratulálok Bendegúzhoz, minden jót kívánok!

Kriszti: nem lehet túl vidám a helyzet a kórházban, reménykedjünk, hogy előbb-utóbb helyre áll

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!

Még egyben vagyunk, de valami történhet, mert mintha a nyákdugóból távozott volna néhány nyúlós darabka... :oops:
Szombatra hidegfront jön esővel... hm... :wink:

Ja és ma lomtalanítás van, takarítok, pakolgatok.

Digit mérleg: Szerintem elég hetente egyszer mérni a babát, úgy jobban megmutatkozik, hogy rendesen hízik-e a baba. Nekem azt mondta a védőnő, hogy ha heti 150g körül hÍzik (plusz-mínusz valamennyi) az már jó.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Ági,
A hétvégi hidegfront lehet meghozza a hatást.
Mikor nekem Dorina megszületett, előző nap éjjel jött a hidegfront, aztán másnap megszületett a kiscsajszi. És aznap este még másik 10 baba született. Összesen akkor 28 baba volt a kórházban és mindenki mondta, hogy a front miatt ugrott meg a szülések száma ennyire.
Szóval nagy eséllyel hétvégén már Te is babázhatsz.
Drukkolok nektek!

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!
A szülészet átköltözött!!!!
A régi osztály teljesen le van zárva, át sem lehet menni rajta, így a ctg-t elég nehéz megközelíteni. Vagy a széles lépcsőn lehet felmenni, annak aki még képes két emeletet felmászni, vagy pedig lifttel fel kell menni a másodikra, ott át az osztályon és a babamozis ultrahang mellett a lépcsőn egy emeletet vissza.
Az új osztály nagyon szép és könnyen megközelíthető a Róna utcai bejárat felől: a büfé mellett lévő kis folyosón kell bemenni, ott a lifttel fel az elsőre, aztán balra be az üvegajtón át.
Tehát kezd rendeződni a helyzet.
És mivel jön a hidegfront, már nem kell aggódni, mindenki az új helyen fog szülni.
Nekem Lajis doktornő azt mondta, hogy hétfőn kell befeküdnöm, ha addig nem bújik ki Barbi. A magzatvizem tiszta, a tágulás is megindult, na nem rohamléptekkel, de már jobb, mint tegnap volt.

Kriszti
kislaczko

Segítsetek:

Dorina most is mint korábban ugyan úgy eszik, nem mohó, nem eszik többet, mint az elmúlt napokban (110-140ml-között kap, de ma már csak 110ml-ket adtam neki, mert elégnek bizonyult, nem kért többet) mégis minden evés után mikor büfiztetem bukik, nem is keveset.

Mitől van ez? Most már kezd idegesíteni, mert sok tejcsit sem kap, ha kevesebbet adok neki, akor meg még követeli. Tegnap este óta van ez.

Van ötletetek mitől van ez?? Vagy mit csinálok rosszul?

Kép

Kép
buba*

Erika, melyik indexes fórum? megnézném!
Nekem sajnos van okom - értsd: igazi betegségem. Csak azt nem tudom, hogyan lehet elintézni, hogy azt figyelembe vegyék, és hogy mennyi ideig lehetek azzal táppénzen. És nálam jelentős lenne a különbség.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Andi, az én kis Tücsikém is rendszeresen bukik. Képes egy órával etetés után is. Persze, ha mélyen bealszik a tejcsi után akkor nem. Nem tudom igazán mitől van, de azt hallottam, hogy mivel nem záródik rendesen a gyomorszájuk, a felesleg visszajön.
Rengeteg textilpelenkát mosok, mi lenne, ha nem eldobhatót használnánk a pelenkázáshoz....???

Bea, végül lemondtam az alvásvizsgálatot. Volt, aki azt mondta, hogy 2 hónapos kor után van értelme megcsináltatni. Úgy döntöttem, ha szükség lesz rá később újra kérünk időpontot. Hála Istennek mostanában nem riasztott be a légzésfigyelő.

Akkor sorozatszülés várható a hétvégén az új szülészeten. Kíváncsian várom az élménybeszámolókat.

Dolli, hogy vagytok?

Lehet, hogy én csinálok valamit rosszul, de úgy érzem, hogy a picin kívül semmire nincs időm. Állandó etetés, büfiztetés, tisztába tevés...., és most már nagy séta a friss levegőn, és jön az éjszaka. Ha ébren van a kicsi foglalkozni kell vele. Most még el se tudom képzelni, hogyan fogok majd főzni.
Ti hogyan oldjátok meg?

Ildikó
[url=http://picibaba.hu]Kép
limi

Én pl nem főzök... :cry:

"Szerencsére" senki nem szól, ha nincs főtt kaja, mert csak magamnak kellene főzni. A párom a munkahelyén eszik, hétvégén is dolgozik, így én hétközben rendelek ebédet házhozszállítással, hétvégén pedig tésztákat szoktam enni. Az hamar megvan.
Néha egy főzelék, de az soha nem egy menetben: van, hogy 2 óra, míg előkészítem, mert hiába alszik el Baba, tuti megébred, ha belekezdek valamibe.

Akkor főzök nagyobbat, ha valaki itt tud lenni velem és szórakoztatja Mátét. Olyankor prsze leginkább alszik... :o Volt már ilyen :wink: :P Volt, hogy Cs itthn ebédelt vagy inkább estebédelt, és olyan is egyszer, hogy egyedül is hagyott főzni a gyerek...

Ma még a mosást sem tudtam kiteregetni... Kb 3 perc lenne...

Úgyhogy, Ildikó, vaalamit mindannyian "rosszul csinálunk" :lol: :shock:

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Kriszti, ez nagyon jó hír! Akkor lehet, hogy hétvégén talizunk bent... vagy utána... :wink:
Kijegyzeteltem, merre kell menni ctg-re, de nem értem, hogy ha a lépcsőn a másodikra kell felmenni, akkor ha lifttel megyek a másodikra, miért kell egy emeletet lefelé menni? :?: Valami szinteltolódás van?

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Lányok, mintha magamat olvasnám... Én egy hete akarom már felhívni a doktornőt, hogy időpontot kérjek a 6 hetes kontrollra, és még azt sem sikerült összehozni, pedig ma vagyunk 7 hetesek... :?
Én még a sétát is alig bírom megoldani, mert akkor vagy a fejés marad el, vagy az etetés tolódik. A vaj is egy hete van a konyhaasztalon arra várva, hogy süti lesz belőle, de egyszerűen nem megy. A rokonok még egyenlőre szállítják a kaját, de enni is alig van időm.
Hétfőtől Szanival visszatértünk a fejésre a szopizás helyett, mert nagyon keveseket szívott (legalábbis a mérleg szerint). Ráadásul most megint egyre több tápszer kell, mivel megugrott a lánykám adagja és most már 150-160-akat is megeszik (még az a szerencse, hogy nem minden etetésre). A tejem meg nem érzem, hogy nagyon gyarapodna, pedig lassan elfogy a kapszulám, és reménykedtem, hogy nem kell újat venni.
Lehet hogy a fejőm sem az igazi, mert sokszor azt veszem észre, hogy ha nyomkodom a bimbó körül, akkor jön belőle a tej (van hogy spriccel is) a szívó mégsem képes kiszívni. Ez miért van?

Kép
ahsoka

Sziasztok!

Ági: Ha a nagy lépcsőn mész föl, az azért két emelet, mert az alaksorból indulsz, és az elsőre mész.
Ha lifttel mész, az gyakorlatilag 3 emelet, a másodikig, és onnan kell az elsőre visszajönni.
Bocsi! Én nem írtam teljesen egyértelműen! Lehet, hogy most sem az, de másképp nem tudom elmagyarázni.
Igen, lehet, hogy találkozunk a hétvégén, bár én még mindig nem érzem úgy, hogy ez a kishölgy ki akarna bújni.
A derekam hosszabb gyalogtúra után már fáj, mire a kórházból hazaérek rendesen elfáradok, ezen kívül semmi bajom nincs.

Kriszti
kislaczko

Sziasztok!

Ági: akkor hajrá hidegfront :) és már tuti a csini szobába kerültök

Kriszti: köszi a friss híreket, hátha a hidegfront Barbinak is meghozza a születési kedvét, akkor nem kell befeküdnöd, drukkolok!

Buba, Ildikó: Lili is nagyon sokat bukott az elején, már a kórházban is, aztán ahogy nőtt elmaradt

Ildikó: szerintem jól tetted, hogy lemondtad a vizsgálatot, szerintem minden oké lesz :)

igen, az első hetekben tényleg nehezen éri utól magát az ember, jól jön minden segítség

Kis.csillag: inkább írok pü-t

szép estét mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

bukás: szerintem inkább jöjjön ki a felesleg, minthogy hasfájás legyen belőle. Írjátok, hogy milyen sokat esznek a babáitok. Ez is lehet az oka a bukásnak: olvastam valahol, hogy a csecsemők tudják, hogy az első kortyok hígabbak, utána jön a zsírosabb tej, ezért van, hogy az első adagot kibukják, hogy legyen helye a másodiknak. Hm?

Örülök, hogy a most szülők már szép helyre kerülnek! Én is mennék maszíroztatni! Az egyik barátnőmnek van egy masszírozós matraca, és minden reggel ott kezd ébredés után. 10 perc naponta. Szép lenne!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

ahsoka
én ugyan így voltam, mint Te. Nekem Medela kézi mellszívóm volt és mivel nálunk Dorina a lefejt tejcsit cumisüvegből issza meg, én naponta 6-8-szor fejtem mégsi úgy éreztem mindig, hogy marad benne. Aztán elromlott a pesztonka elektromos orrszívónk és most akcióba vettem egy ugyan ilyet, amihez kaptam egy pesztonka eletktromos mellszívót is. Egy hete azzal fejek és csont szárazra le tudom szívni a tejcsit. Sőt sokkal többet, mint korábban a kézivel.
Neked milyen mellszívód van??? Mert azon is sok múlik.

Ildikó
Nálunk Dorina nem bukott eddig. Vagyis 2 hónap alatt egy nap volt mikor többször visszajött belőle, azóta semmi.
Emiatt nem értettem, hogy most miért kezdte ezt el megint.
Hogy hogyan oldom meg, hogy jusson idő másra is a fejésen, etetésen büfiztetésen pelenkázáson kívül?
Nekem sokat segített az elején a férjem.
Ő takarított, főzött, nekem csak a kicsire kellett figyelnem, és vasalnom.
Szerencsére nálunk nagyon gyorsan kialakult Dorina napirendje, azóta már másra is jut időm. Szoktam főzni is, sőt legutóbb még ablakot is pucoltam és még arra is jut időm, hogy pihenjek vele, mikor ő alszik.
A mi napirendünk:
Reggel fél 8-körül ébred, akkor eszik, büfi, majd amíg nézelődik, addig fejek. Mire végzek, addigra ő bealszik és 11 körül megint eszik, büfi, majd megint kis nézelődés, majd alvás.
Aztán délután már nem nagyon alszik vissza, vagyis csak akkor ha megyünk sétálni, vagy kiviszem az erkélyre, na olyankor mindenre jut időm, mert a friss levegőn 3-4 órát is alszik. Ilyenkor minden mást meg tudok csinálni.
Fürdés előtt már 2 órával nem alszik, akkor apa szokott vel foglalkozni, olyankor én befekszek egy nagy kád vízbe, majd apa is megfürdik és utána 8-9 között jön a pancsi,majd eszik, apa megbüfizteti és leteszi aludni a kiságyába. És 9-10-től alszik hajnali 3-ig, akkor megin eszik, büfi és utána már csak fél 8-körül ébred.
Ez a napirend nagyon bevált nálunk és nem is én alakítottam ki, hanem ő szokott erre rá. Én meg csak csodálom, hogy ilyen kis ügyi, no meg így nekem is jut időm minden másra még magamra is.

Kép

Kép
buba*

Orsi, vigyázz arra, hogy egyél rendesen, mert a rendszertelen és kevés evés is okozhat tej csökkenést.

Andi, Te nagyon ügyesen csinálod! Remélem mi is ki tudunk majd alakítani valami napi programot, amibe minden házimunka belefér.
Nekem is Medela kézi mellszívóm van. Igazából még csak ma hajnalban próbáltam ki, de tényleg nem szív rendesen. Én még tudtam kézzel fejni, a mellszívó pedig egy cseppet sem hozott ki. Kíváncsi lennék, hogy a többi kézi mellszívó is ilyen?

Ildikó
limi

Ildikó, nekem kezdetekben még jónak bizonyult a Medela kézi mellszívó, de most, hogy Dorina étvágya megnőtt és egyre többet eszik és szerencsére azért a tejem is több, mint korábban, bár tejcsárda még most sem vagyok, de már kimerített, hogy a kézi Medelával mindig azt éreztem marad benne tejcsi.
És hiszek abban, hogy nincsenek véletlenek, pont mikor már kezdtem idegeskedni ezen és már kezdtem bele is fáradni, akkor romlott el a pesztonka orrszívónk, amit imádtam, mert Dorina egy hang nélkül tűrte ha használni kellett, de elromlott. Vettem egy másikat, na azzal kín szenvedés volt minden orrszívózás és mondtam férjemnek én csak ugyan ilyen orrszívót veszek és mit az isten ugyan abban az árban, mintha csak önmagában vettem volna meg a porszívót kaptam hozzá ingyen egy pesztonka mellszívót.
Na ez beindította végre a bal mellemet is, amit a kézi egyáltalán nem tett meg és jóval többet tudok fejni ezzel, mint a kézivel.
Érdemes kipróbálni másik fajta mellszívót is, hátha neked is segít.

Biztosan sikerült nektek is kialakítani a napirendeteket. Ügyesek vagytok ti is.
Na rohanok, mert fől a kaja, közben nagytakarítok és mindjárt ébred Dorina. Aztán olyan szép idő van még ma, hogy megyünk is egy nagyot sétálni.

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
buba*

buba: nekem Tommee Tippee mellszívóm van, de mostanában sokszor van az, hogy ha nyomkodom a mellem, spriccel belőle, ha azután rárakom a szívót, akkor semmi. Aztán meg csodálkozom, hogy alig gyarapszik a tej...
Az evés-ivást próbálom nem elhanyagolni, annak is órákat húzok fel, hogy mikor kell enni-inni. :)

Kép
ahsoka

Na én ugyan így jártam. Már semmit nem szívott az a nyavajás kézi mellszívóm, de ezzel az elektromossal meg most reggel is lefejtem 230-at. Végre nem kell azon görcsölnöm, hogy 60-70-eket fél óra alatt szívok le, hanem tök hamar lejön 100-150 napközben. persze estére kimerítem a "készletet" de minden reggel 200 felett tudok lefejni. Szóval nekem bevált az elektromos.
Nincs a környezetedben olyan, akinek esetleg van elektromos mellszívója és kölcsönadná kipróbálni 1-2 napra?
Hátha neked is segítene és a tejcsi is jobban termeldne.

Kép

Kép
buba*

Én már azért hálás vagyok, ha Máté alszik 2-3 órát egyfolytában úgy, hogy ezt nem rajtam teszi.
Mostanában szinte csak rajtam hajlandó elaludni és aludni: ha leteszem, fél óra múlva biztos felébred. Csak éjel alszik az ágyában, pedig direkt van egy kiságy a nappaliban is, hogy ne legyen egyedül. Nem sokat tartózkodik benne... Pedig az elején jól ment: ha elaludt, berakhattam az ágyba...

Én most körülnéztem a neten, és lehet, hogy veszek egy ilyen pesztonkát. Nekem nincs túl sok tejem, fejni pedig szinte semmit nem tudok a kézi aventtel... Hátha ez segítene!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

kis.csillag
Dorina is egész sokáig csak rajtam vagy apán volt hajlandó elaludni. Már fájt a mellkasunk, de már pár hete leszokott Dorina erről. Most már nem szeret a mellkasunkon.
A legfontosabb,hogy ahol elalszik a baba ott kell neki felébrednie, különben nem fog legközelebb elaludni egyedül.
Összezavarjuk azzal, ha mondjuk a nappaliban az ágyon elalszik, majd betesszük a kiságyba és ott ébred.
Ezt az egyik csatornán az egyik műsorban láttam.
A baba ezért nem képes állítólag sokáig aludni, ha nem ott ébred ahol elaludt, mert ez nyomot hagy bennük és nem akar mélyen aludni. Pont emiatt.
Nálunk nagyon bevált módszer,hogy napközben egyáltalán nincs a kiságyában, kint van a nappaliban az ágyon, vagy a pihenőszékében fekszik, ezt imádja, teljesen vízszintesre fektethető és körbe tudom rakni a plüssállataival, onnan lát engem is, meg oda is tudok mellé napközben feküdni. Vagy épp a babakocsiban az erkélyen alszik el, de soha nem háborgatom alvás közben. Hagyom aludni és így mivel ott ébred fel, ahol elaludt így sokkal kiegyensúlyozottabb. Nálunk is csak azóta van így, mióta nem piszkálom alvás közben. De ez bevált.
Megéri kipróbálni. Pár nap és szerintem lesz eredmény.
Ja és tegyél a fejétől 20-30cm-re plüssállatokat, és meglátod tök aranyosan gügyögve ébred, mert azt érzi nincs egyedül.
Nálunk ez bevált Dorinánál.

A kézi Aventet nagyon sokan szidják. Nekem nincs tapasztalatom ezzel kapcsolatban, de másik fórumon nem sokan dícsérték.
Ez a pesztonka most elektromos orrszívóval volt 10490Ft.
Tökre megérte, mert mindenhol csak maga az orrszívó került 9700Ft-ba.
De mielőtt beruháznál bármilyen márkájú elektromos mellszívóba, érdemes kipróbálni egyet.
De nekem ez nagyon bevált.

Kép

Kép
buba*

Köszi, buba, az altatós tippet.
Az a legnagyobb gondom, hogy Máté nem akar elaludni. Nem is tudom, mitől alszik el egyáltalán! Cicizés után beájul az ölemben, de büfizéskor sokszor megébred a vállamon, és onnan megint nem alszik. Márpedig büfizni kell.
Egyre többet van ébren, de ritkán bírja 20 perc - fél óránál tovább, ha nincs ölben. És ha nem bírja, ordít. Nagyon várom azt az időt, amikor lefoglalja a körülötte lévő világ! Alakul: tegnap elérte a felette lógó Malackát (értsd: csörgős labda). :D

Én azért vettem kiságyat a nappaliba is, mert a járókánk nem állítható magasságú, így jó sokat kellene hajolgatni. Máté inkább a kanapét szereti. Jó nagy kanapé, most a sarkában van a játszószőnyege, amihez a csörgős labda is tartozik.
A kiságyon is van forgós zenélő kütyü. Csak kéne valaki aki folyamatosan felhúzza. :?
Viszont a kiságyból nem lát bennünket.
Az lenne jó, ha alváshoz használná a kiságyat, ébrenlétkor pedig a kanapén lehetne velem. Persze hozzá kéne szokjon a kiságyhoz azért is, mert most még párnákkal körberakva nem esik le a kanapéról, de ha mászni fog, akkor egy percre sem lehet majd egyedül hagyni.

Azt is várom már, hogy babakendőbe lehessen tenni úgy, hogy látja a világot! Most még csak bölcső tartásban lehet, és úgy nem szereti.

mellszívó: sajnos itt nincs, akitől kölcsönkérjem, és ezért bizonytalan vagyok, hogy vegyek-e. Nem ígérik egyértelműen, hogy szaporítaná a tejet...

ortopédia: Megint egy előnye a falusi életnek, hogy ide kijön a doki havonta egyszer, akkor el lehet menni a védőnői rendelőbe, ahol elintézi a vizsgálatot. Egy ezrest kér, ami bőven megéri, ha a Ti kálváriátokat tekintem. Mi jövő hétfőn megyünk csípőszűrésre.
Ugyanígy behívtak oltásra is - azért nem kell fizetni.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok! Én is az Uzsokiban szülök, végigfutottam a fórumot, nagyon tetszik, szeretnék becsatlakozni, akár abba a táblázatba is, de nem tudom hogy kell :) segítetek? Május 11re vagyok kiírva, Gyarmati a dokim, kislányom lesz és nagyon várom. Minden hasznos info érdekel, első baba, szóval tök tapasztalatlan vagyok. Még dolgozom, így nem sok minden van már meg, de majd igyekszem beszerezni mindent. A szülésfelkészítős összefoglaló nagyon tetszett, én is ott voltam, de ilyen részletesen nem tudtam volna összefoglalni. MOst nincs kérdésem, de biztos lesz majd és akkor majd kérdezek, látom itt sok a tapasztalt Uzsokis kismama, anyuka. Nagyon örülök, hogy rátok találtam. Szép hétvégét mindenkinek. :)
Zsuzsi
rajna zsuzsanna

Sajnos én sem ismerek senkit akitől kölcsön lehetne kérni elektromos mellszívót. Szerintetek azt lehet egészségpénztárra venni? Mert ha visszatérítik akkor lehet hogy megérné egy. Én is úgy vagyok vele, hogy mi van ha mégsem válik be, akkor kidobtam érte egy csomó pénzt. :?

Üdv Zsuzsi a fórumon! A táblázatot Ági csinálja és mindig frissíti, biztos téged is be fog rakni. :)

Alexandra nálunk is nap közben általában a nappaliban van, elég jól el szokott lenni akkor is ha nem alszik. De azért tud az ágyában is aludni. (Most is éppen ezt csinálja. :D )

Kép
ahsoka

Kép varandos

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sziasztok!

Zsuzsi, üdv a fórumon, beraktalak a táblázatba.

Lányok, rám nem hat a front... :? Már nagyon türelmetlen vagyok, bár ha Zsófi érkezéséből indulok ki, akkor még egy hetet várhatok...

Alvás: Zsófi nálunk olyan esti alváshoz szokott hozzá (mivel én fekve szoptattam és utána elaludt velem), hogy az ágyunkban alszik el, majd átrakjuk az ágyába és már reggelig ott alszik. Persze vannak kivételek, de nagyon jól állunk.
A kisfiamat majd megpróbálom az ágyába szoktatni azonnal, de akkor sem fogok kikészülni, ha nem sikerül. :wink:

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

SZIASZTOK!!

Új vagyok itt,most találtam rá erre a fórumra.

38.héten vagyok,az Uzsoki kórházban fogok szülni ügyeleten-nincs fogadott orvosom.

Mivel medencetartásos a babám az sztk-s orvos azt mondta már a 39.héten bekellenne feküdnöm császármetszésre.

Mire számíthatok????
Milyenek az orvosok?hogy megy egy ilyen műtét ott?és hány napig tartanak bennt ha minden rendben megy?

Doki szerint kétesélyes hogy betudok-e feküdni adott napon mert káosz van most ott a szülészeten és 1 szabad ágy sincs,de 1 hét múlva hátha lesz....

Előre is köszi a segítségeteket!
Első baba és megvagyok réműlve egy cseppet :?
petra83

Sziasztok,

Csak gyors bekukk a pakolászás közben, alakul most már a gyerekszoba végre és halomban áll a babaruha-vasalnivaló! :)

Ági, Móni, Kriszti: hajrá nektek, így az utolsó napokra, elhiszem, hogy már mindenki nagyon várja a szülést! Lassan már én is, pedig még van némi idő... Néha félek tőle, néha meg jó lenne, ha nem kéne még 4 hétig pocakot növeszteni és mindenhol kényelmetlenkedni. :lol: Egyáltalán hova tud még nőni???? :lol:

Ullakalle, Zsuzsi, Petra, üdv nektek is! :)
Ne aggódjatok, az Uzsoki és az orvosai tényleg jók, akár császár, akár természetes szülés áll fenn!
Petra, sztem császárnál úgy 6-7 napot vagy bent, legalábbis régen így volt, normál szülésnél meg 4-5-öt. Itt nincs lerövidítve az idő, mint az divat sok kórházban mostanság, nem dobnak ki túl hamar!
A hallottak alapján most biztos káosz lehet, tényleg, de csak rendeződik pár nap alatt és időben bekerülsz majd, gondolom, közben jársz vissza az sztk-ba, figyelemmel kísérnek, nem?
Mi lesz egyébként a gyerkőcök nevem tudjátok már?

Mellszívó: biztos érdemes többet kipróbálni, lehet h nekem is azt kellett volna régen, mert az Avent nekem se szívott ki túl sokat... még szerencse h M-nak elég volt a ciciből és amúgy se nagyon szerette a nem friss tejet (hűtős v fagyasztott), a kis finnyás... (most is az... :wink: ).

Andi, Bea, Ildikó, többiek: nagyon ügyesen csináljátok, ránk is effajta kísérletezés vár majd hamarosan. :) Úgysem lehet minden tökéletes az első hónapban... Sztem az első 3 a legnehezebb, aztán valahogy minden jobban megy már magától, úgyhogy kitartás! És már nem is érzi magát az anyuka sem annyira tapasztalatlannak, mint az elején, ez is fontos! :wink:

Dolli, Melinda, ti nagyon eltűntetek, hogy vagytok?

Vikcsibaba: gratulálok én is Bendegúz babához! :)

Szerdán kiderül a táppénz, remélem, a házidoki azért meggyőzhető, én sem értem, mit szívóznak itt az emberrel! :evil:

Na sziasztok, jók legyetek, folytatom a pakolászást, Máté most nem ugrál körül, mert vidéken nagyszülőzik, ki kell használni az időt! :)

Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!
Még mindig egyben vagyunk, de már hétfőn be kell feküdnöm, hacsak addig nem szándékozik kibújni a csemetém.
Ma voltam bent ctg-n, lassan helyre rázódnak, bár az ultrahangot az ajtófelirat szerint a tárgyalóban csinálják, és a ctg is az egyik egyágyas kórteremben van.
Viszont rettentő sokat kell mindenre várni, ma például a magzatvíz-vizsgálatra vártunk, és Jex Annára, aki az ultrahangot is csinálta ma.
Üdv az újaknak!
Petra írta, hogy nincs szabad ágy. Szerintem biztos lesz, mert míg ott voltunk, négy kismamát engedtek haza.

Kriszti
kislaczko

Sziasztok!

Vikcsibaba, gratulálok Bendegúzhoz! Jó egészséget, és sok tejcsit kívánok.

Nagyon jó hír, hogy átköltözött a szülészet az új részlegre. Nekem legközelebb április végén kell mennem a 30. héten az uh-ra, és a doktornőhöz. Addig bejáratódik az új rendszer.

Köszönöm, hogy felkerültem a táblázatba. A hiányzó adatok: Gödön lakunk, és - eddig úgy tűnik, hogy - Petra lesz a Kistesó.

Bár már régen volt (5 éve), de velem is szórakoztak a táppénz kapcsán annak idején. A 7. hónap végétől voltam otthon, a dokim adta a táppénzes papírt, mert a kórház is felvehetett terhességi táppénzre, viszont, mikor betöltöttem a 36. hetet, mondták, hogy ez az utolsó, és onnantól a TGYÁS-t fogom kapni... Mondtam, hogy az nekem elég gáz, mert így egy havi TGYÁS-tól (vagy ha úgy nézzük táppénztől, de akkor az még közel ugyanaz volt) szabadítanak meg, hiszen a gyerek kb. 5 hónapos korától már a GYED-et kapom majd, ami ugye maximalizált, és kevesebb, mint a TGYÁS-om. Mondta a dokim, hogy próbálkozzak a háziorvosnál, hátha más jogcímen felvesz táppénzre, akkor maradhatok. Hát a háziorvosom sem volt lelkes, de nagy duzzogva valami megfázásszerű "ürüggyel" felvett táppénzre...
Most nem szeretnék könyörögni senkinek, úgyhogy azt tervezem, hogy még kb. 1-1,5 hónapot dolgozok, aztán táppénz a 35. hét végéig, utána pedig sima fizetett szabin leszek a szülésig. Tartalékoltam, hogy maradjon erre az esetre. Gondolom ennek nem lesz akadálya, de majd még körüljárom.

Szurkolok a finish-előknek. További szép hétvégét.

Éva

Kép

Kép
teva

Ági, Zsófi még mindig veletek alszik el? Vagy sikerült leszoktatni?
A mi kis Annamáriánk is köztünk alszik el, és csak utána kerül kiságyba. A férjem kezd aggódni, hogy hozzá fog szokni a kicsi. A gond az, hogy este cumizás közben alszik el, és az a fránya cumi sokszor kiesik a szájából, és akkor sírás van. Nekünk így egyszerűbb, ha mellettünk van és csak dugdossuk a cumit a szájába, nem kell a kiságyhoz mászkálni.
Tapasztalt anyukák, ilyen körülmények között mire számíthatunk?

Ildikó
limi

Ildikó
Bár tapasztaltnak még nem igazán mondhatom magam a 2 hónapos "gyakorlatommal" de szerintem simán leszoktatható erről a kicsi, ha időben közbeléptek.
Anno meséltem, hogy Dorina 1 hónapos koráig csak a mellkasunkon volt képes elaludni és utána vittük át a saját szobájába.
Ma már fürdés után eszik, apa megbüfizteti, megpuszilgatjuk és elelszik a kiságyában. Sokszor még a cumit is kilki, mert van, hogy 1 órán keresztül beszélget a kiságyában a rácsvédőn lévő figuráknal.
Szerintem próbáljátok ki,hogy leteszitek a kiságyába, és berohnagáltok inkább beadni a cumit. Mi is ezt csináltuk az első héten, de meglett az eredménye. Már egy hónapja tök egyedül alszik el és be sem kell már menni beadni a cumit a szájába. Csak az első pár este ilyen rohangálós, de ha most ezt nem próbáljátok meg, akkor nagyon hozzá fog szokni és csak köztetek lesz képes elaludni.
Most még talán ez tűnik a könnyebb megoldásnak, mivel ott van közel hozzátok, beadjátok a cumit és alszik, de hosszútávon mindhármótoknak kényelmetlenné válik a helyzet.
Csak egy ötlet. Nálunk bevált, egy próbát szerintem megér hátha ti is sikerrel jártok.

Kép

Kép
buba*

Ildikó, egyetértek Bubával, inkább most szoktassátok az ágyába (ha nagyon zavar -vagy úgy gondoljátok zavarni fog később- benneteket, hogy az ágyatokban alszik) mint később. Pár napos "elfoglaltság", erőfeszítés, ugrálás, de legalább minden rendeződik.

Bár szerintem ennyire pici babát még nem lehet "elrontani", gondolj bele, 9 hónapig össze voltatok nőve, persze, hogy igényli a közelséged. Rossz neki egy külön ágyban, külön szobában elszakadva anyától. Ilyenkor még nagy szükség van a testi kontaktusra.

Zsófi még mindig az ágyunkban alszik el. Általában csak ketten megyünk aludni (mesélek neki, összebújunk), de ha akarja apa is mellénk fekszik (ezt nem mindig igényli). Aztán amikor elaludt, átrakjuk a szobájába és reggelig alszik, így mi is kényelmesen alszunk éjjel. Minket ez így nem zavar. Jól esik összebújni vele... :oops: :)

Voltam ma ctg-n (még mindig egy ágyasban a folyosó végén, a nővérszobával szemben) a kórházban, tényleg jól megközelíthető a szülészet a Róna u-i bejárattól.
Jelentem, még nem szülök... :roll: :D

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Üdv az újaknak!
Egész nagy csapat vagyunk már: lassan rendezhetünk bab-mama találkozót! :)

Máté most teljes 15 percig elvolt Malackával a játszószőnyegen. Ha írtam már, bocs,de annyira édes, ahogy nézi a csörgős labdát és eszél hozzá! :D

Orsi, én vettem egy pesztonkát: ma nem sok különbséget éreztem, de nekem nincs túl sok (értsd: elég) tejem. Néhány napot adok neki.

Elalvás: én oda vagyok azért, ha Máté rajtam alszik el. Akkor alszom a legjobban, ha együtt alszunk. Valahol olvasam, hogy azokban az országokban, ahol nincs inkubbátor a koraszülötteknek, anyára teszik a babát és együtt betakarják őket.Ahogy hülne le a bab, anya teste úgy melegszik nagyobb hőfokra, hogy melegítse és kiegyenlítődnek.
Nekm azzal van gondom, hogy napközben néha mást is csinálnék, amíg ő alszik, mert ha ébren van akkor is rajtam lenne és ordít, ha nem lehet így. Mint most... megúnta Malackát :?

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Ma én is voltam ctg-n, és végre találkoztam egy olyan nővérkével, aki nem elzavar, hogy menj és irasd alá valakivel, hanem ő megy és keres egy orvost, és aláíratja vele a ctg-t. Alig akartam elhinni.

Holnap befekszem, és remélem, hogy a sok gyereksírást hallgatva, Barbinak is megjön végre a kedve a születéshez.

Jó babavárást és babázást nektek!
Kriszti
kislaczko

Sziasztok!

Zsuzsi: üdv a fórumon!

Ági: mi újság? még együtt? hiába, azt mondják a fiúk lustábbak :D , na szép kilátások :)

Petra: üdv a fórumon! szerintem sem lesz gond az ügyeletessel, eddig csak jókat hallottam a többiektől

Kriszta: vasalnivaló nálunk is hegyben :), pedig egész hétvégén dolgoztunk, így alakul már a gyerekszoba
remélem nem fog szívózni a dokid, legyél határozott, hogy nem kötelezhetnek rá, hogy elkezdd a tgyást

Kriszti: drukkolunk Neked! reméljük most már minél hamarabb kibújik Barbi :)

szerdán megyek vérvételre, meg az első ctg-re, nem tudjátok a vérvétel ugyanott van, mint volt, vagy az is költözik? köszi :)

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!

Csak egy gyors kérdés!
Nem tudjátok véletlenül, hogy most hogyan/hol lehet bejelentkezni ctg-re és laborba? A mellék nem kapcsol, és nekem a héten kellene mennem. Dunakeszirôl nem szívesen baktatok be csak azért, hogy idôpontot kapjak....

Köszi,

Anita

„Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog!"

KépKép
fuoco

szia Anita!

én még a régi számon jelentkeztem be, igaz, még a múlt héten

próbáld meg, hátha felveszik a központi számot és kapcsolnak

remélem sikerül!

Erika

Kép

Kép