Új privát üzeneted érkezett!

vayacon: A meddőségis babáknál alap a veszélyeztetett terhesség ha jól tudom, bár én a 20. hétig dolgoztam. Én 1,5 órát mentem oda és ugyanennyit vissza, de legalább tiszta volt.

colin: Mi is kifagyasztjuk a gyereket odalent a dédi szerint. Szegény gyerekek, hogy fognak épp ésszel felnőni? :D
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vayacon!

Nekem nem kellett a dokinak adnom semmilyen igazolást.
Egyébként a védőnő a kiskönyvemben alapból a legveszélyeztetettebb kategóriába sorolt a lombik miatt, úgyhogy járt a táppénz.

Szerintem dokija válogattja. Az enyém nagyon rendes.
A nőgyógyászom nem is kérdezte, hogy dolgozom-e. Alapnak vette, hogy ennyi próbálkozás után nem dolgozok, nem kockáztatok. Pedig irodai munkám volt (amikor még volt).

Kép

Kép
vevikk
 
 


Sziasztok Lányok!
Akit érdekel egy kis egészség, itt van olvasgatnivaló:
http://www.tisztaelet.com

Vicky:
szerintem nem alap. Nekem egyszer sem mondta senki, hogy veszélyeztetett lennék. Sosem is volt semmi problémám.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 

 
 

Lányok, itthon. Szegényem kifogtuk a múltkori dokit, aki nem volt szimpi, ahogy most sem. Adott injekciót és ollóval vágott. Szegényem sírt, és majdnem én is, nem néztem mit csinál, mert megszakadt így is a szívem. Holnap újra megyünk kontrollra, s ki tudja még meddig.
Ma voltunk munkahelyen, én intéztem a gyedem, és az adóm, Lajos meg bemutatta a fiát a kollégáinak. Úgy elfáradt a 2 munkahelyi látogatástól, hogy nyűgi lett s beájult, szinte semmi nem ébresztette.

remény73
 
 


remény: Sajnálom hogy a nem szimpi dokit kaptátok. Ollóval csinálta? És csak érzéstelenítette ezek szerint? Nem altatta el? Sajnálom Ádikát, remélem most már minden rendben lesz, ha ezen a tályogos vackon túljuttok.

Mi itthon vagyunk Miskolcon, a gyerek egész jól bírja (az utat is végig aludta). Végül is nekem sem lehet panaszom, bár éjszaka nem aludtunk valami jól. Mondjuk inkább én, mert állandóan Barbust vizslattam, hogy lélegzik-e (a légzésfigyelő átka). Mivel otthon a másik szobában alszik, így már csak akkor ébreszt fel ha igazán éhes. Most meg hogy egy ágyban aludtunk minden rezdülésére felébredtem és ő is az enyémre. Ma akartunk venni neki egy utazóágyat, hátha akkor nyugodtabban aludnánk. Persze nem kaptunk normális áron, úgyhogy járókát kapott abban fog aludni. Remélem így jobb lesz.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Remény!

Sajnálom szegény Ádit!!! :(
Remélem hamar elfelejti ezt a rossz élményt!

Sikerült ma elkapnom Donit ujjszopás közben (fényképezővel).
Plussz még két ráadásképet teszek fel, olyan utó-nőnapi meglepi. :)

Kép Ujjszopi

Kép Boldog nőnapot 1


Kép Boldog nőnapot 2.

Kép

Kép
vevikk
 
 


Ma voltunk kontrollon, ma is ugyanaz a doki volt, s szerintem most már hozzá kell visszajárnunk. Mivel a vágás kicsit összeforrt, vágott rajta megint, de már szuri nélkül. Minden tisztába tételnél vízzel lemossuk a popiját, fertőtleníteni kell folyadékkal, kap rá betadinos gézt és minden alkalommal a vágást szét kell feszíteni ne forrjon össze, ürüljön. Biztos kellemetlen neki, de a napközbeni köztes időben vidám szerencsére. Elég hosszadalmas folyamat lesz, így kénytelen leszek bérletet venni, mert nem jöhet 2 naponta párom fél napokra szabira, hogy elvigyen minket. Most sokszor lesz kengurúban. Felháborít, hogy csak gyes idejére jár kedvezményes bérlet, de mivel 31 jegy ára a bérlet jobban járok. 6 jegy menne el minden alkalommal. 5 alkalom és utána jobban jövök ki...

Köszi lányok a drukkokat.

remény73
 
 


Vicky, hosszú steril fém műtős ollóval csinálta, én is csodálkoztam, hogy benyomta az injekciót, s már vágott is. Ezek szerint elég volt ez is, de amit mondott a doki nem túl biztató. Ha nem tisztul ki kiújulhat és rosszabb is lehet. Remélem hamar meggyógyul, de az is hetek. Még szerencse jól bírja, csak időnként sír, gondolom a kakinál a géz zavarja, mégis ott van a lukánál.

Vmikor szerintem bőrdokihoz is kell menni, a kezén vannak száraz, hámló részek.

Vevikk, Doni nagyon édes. Ádám is kezdi felismerni a hüvelykujját, de még merőlegesen nyomja be és nyalogatja. Remélem nem szokik rá az ujjszopásra.

remény73
 
 


Sziasztok!

Köszi a válaszokat.

Remény sajnálom a fiacskád, remélem hamar túl lesztek ezen.

Vicky akkor nem aludtatok valami jól.. Remélem a külön alvás beválik. Mennyiért adták az utazóágyakat? Csak mert nekünk is be kell szerezni majd ilyet.

Vevvik Doni csodaszép, főleg a vigyorgós képen tetszik :D Ez aztán a nőnapi ajándék. Mi az, amin alszik?

Táppénzes kérdés megoldva, mert főnököm tök rendes volt, itthon dolgozhatok, csak néha kell bejárnom, így meg simán megy a dolog.

Kép
vayacon
 
 


Vayacon!

Szopi párnán fekszik. Nagyon szereti, mert körbeveszi, meleg és puha. Amikor nagy ritkán közénk tesszük a nagyágyba, akkor is ezon fekszik. Így tuti, hogy mi sem nyomjuk össze, és neki is kényelmes.

Kép

Kép
vevikk
 
 


Most csak gyorsan. Annyira megbántam hogy haza jöttünk!!! :evil: Mindenki mindent jobban tud a gyerekemről mint én. És el is mondják. Összeugrottam még az anyósommal is, pedig 13 éve ismerem és még nem volt ilyen. Szerencsétlen csöppem dög fáradt, mert mindenki felkölti. Mert mi az hogy csak alvás közben látják és mihelyt ki meri szegény nyitni a szemét, rögtön felveszik. Nem tudom mikor áll vissza a rend, de a kajálással kompenzálja a hiányomat és 700 ml-eket eszik! És rengeteget bukik vissza. Még kaja után 1 órával is.

Kaptunk egy csomó J&J terméket. Mikortól lehet ezeket használni, hogy ne legyen a gyereknek baja tőle?

vevikk: Doni gyönyörű!

remény: Azért ez szörnyű hogy feszegetik a sebet. A párom azt mondja, hogy ő úgy tudta hogy raknak bele egy csövet hogy ürülni tudjon és a végén kiveszik és bezárják a sebet. Legalábbis így emlékszik. Remélem hamar gyógyul azért. Én is vettem bérletet, legfeljebb majd séta gyanánt néha elmegyünk veled. Legfeljebb benézünk a bmc-be is. Kiderült kinek a záróját kell bevinni?

vayacon: Tegnap is együtt aludtunk, de már jobb volt. Csak járókát kaptunk ezerért, de túl mélyre kéne letenni benne a gyereket és fejjel majd bele estem. Később majd jó lesz. 18 ezerért látta, olyat, aminek van emelő betétje is. Én valami ilyesmit szeretnék és most kaptunk a dédiktől lóvét, majd abból veszek szerintem. Jó hogy dolgozhatsz otthon. Vigyázz magatokra.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vevvik nagyon jó ez a szopi párna. Mennyiért lehet egy ilyet kapni?

Vicky sajnálom, hogy ilyen nehéz anyósodéknál. Nagyon fárasztóak tudnak ám lenni, ezt tesóm is tapasztalta a keresztfiammal. Régen annyira más nevelési elvek voltak. Meg hét elhiszem, hogy szeretnék sokat babusgatni az unokájukat, de hát basszus ezzel ráérnek később is, ilyen pici babát egyelőre hagyni kéne aludni amennyit akar.

Nem is tudtam, hogy van emelő betétes is az utazós ágyakból, ez tényleg praktikusabb, hogy ne ess bele fejjel, mikor holt fáradtan felkelsz.

Mi tegnap voltunk vacsizni, de csak a minestrone leves esett jól, nem igazán kivántam a kajákat. Ma meg pihengetős, sorozatnézős napunk lesz. Nem kívánkozom most sehova.

Kép
vayacon
 
 


Hello!
Remény!
Ádinak gyors gyógyulást kívánok!!Szegény.De, ha túl kell rajta esni, akkor inkább most, minthogy később még nagyobb galiba legyen!Azért biztos nagyon rossz lehet.De milyen hősiesen tűri akkor, ha napközben jókedvű.
Vevikk!
Nagyon édes Doni-baba.Mindjárt rakok én is ujjszopis képet!
Köszi a nőnapi mosolyt.Nagyon ari kis vőm van. :lol:
Vicky!
Johnsonos mintát elhasználtuk a fürdővízbe (kis sárgát), és -bár a védőnő nem igazán van oda a Johnsonért (meg olvatam is nem túl jókat róla)-nem lett semmi gondunk.Gabi fürdetőt is használtunk, az is jó volt.Most elfogyott a fürcsikrémünk (Naturlandosat írt a dokinéni), ezért vettünk megint Johnson, meg Gabi fürdetőt.
Szerintem ez babánként eltérő, hogy a bőrük mennyire tolerálja a vegyi cuccokat.
Az én nagyobbikomnak érzékenyebb volt a bőre, neki főleg a gyógyszertári dolgok váltak be.Léda jól bírja a többit is eddig.Azértfigyelem a bőrét, nehogy kiüsse, de eddig jó.
Hát ezzel nem sokat segítettem, mert Barbusnál is majd a kipróbálás segít.
Én egyébként főleg a feje miatt használom, mert a sok hanyattfekvéstől, meg az izzadástól (néha izzadtra üvölti magát, ha nem talál be a szájába az ujjával, és nem engedi, hogy segítsek) rossz szaga volt a hajának, és a fürdetőkrém nem volt túl jó rá, úgyhogy most ezzel mosom a haját.
Szép napot csajok!!!
Itt rettenetes szél van, de állítólag (a februári babások írták), hogy hétvégére 17-19 fok lesz....

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Kép Kép

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Brigi!

Mondtam én, hogy egymáshoz valók a törpék!!!
Nagyon édes Lédi. Mikor Doninak megmutattam egy óriásit sóhajtott. Kérdeztem is tőle, hogy "epekedsz fiam?" .

Ilyen hamar elfogyot a gyógyszertárid?
Nekem 2 tégellyel írtak popsi krémet és fürdetőt is, de még mind a kettőből az első tégelyt használom. Pedig jócskán kenek mindkettőből. Mondtam is az uramnak, hogy ha így haladunk, akkor még 18 éves korában is ezzel fürdik a gyerek. :)
Mondjuk fürdetéskor csak előtte kenem a gyógyszertárival, aztán lemosom Gabival és a testápoló is Gabi, mióta betöltötte a 3 hónapot.

Vicky!

Én is elhasználtam már a J&J-os mintát és Doninak sem lett semmi baja. De pl. barátnőm első pertől kezdve azt használja a fiánál és nekik is bevállt.
Próbáld ki Barbusnál, és majd meglátod. Ha kiütéses lenne, akkor kend be gyógyszertárival és elmúlik. (ezt a védőnőm mondta, hogy ha így járnánk ezt csináljuk)

Kép

Kép
vevikk
 
 


vevikk: Majd kipróbálom, bár a nyugtatós aromaterápiás tusfürdőjét megcsapoltuk tegnap. :D Annyira szeretem az illatát. Az apja ekcémás, szóval kíváncsi leszek hogy ez a fürdető hogy jön majd be. És a gyógyszertáriból mi is most váltottuk ki a másodikat, szóval majd akkor elhasználjuk ha az kifogy. Mi a vízbe rakjuk és szerintem így több fogy.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok

HENI
Ha olvasod ... :roll:

NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK NEKED.

Tavaly a te névnapodon derült ki hogy Miló a pocakomban van, remélem hogy idén az én névnapom hoz neked szerencsét.
Igaz addig még van egy kis idő ... :(

Puszi
Dita

dita75
 
 


Sziasztok!!!

Tegnap estéről ma reggelre megdöntöttük az alvás egyéni rekordját. 19.45-6.30!!!!! :lol: :lol: Na jó hozzátartozik,hogy tegnap egész nap nem aludt semmit és kipróbáltuk a nyugodt alvás Johnons fürdöhabot bár nem hiszem,hogy sok köze volt hozzá.
vevikk nagyon helyes Doni mosolya. Majd bomlanak utána a csajok.
remény sokat gondolok Ádi manóra amikor Ákost pelenkázom.
brigi Léda is szépen szopja az ujját kis édeske. Ákos érdekesen szopja a kezét és nem az ujját hanem néha az egész öklét. Van róla kép csak én hülye vagyok a géphez és nem tudom,hogy kell kicsit csinálni. Iwiwre tettem fel új képeket.
Csajok mikor bandázunk már?? Mikor lesz már olyan idő??





www.manocska.colin.fotoalbum.hu

Kép
Kép
colin
 
 


Végignéztem az itteni képeket és a fotoalbumos képeket is, minden csemete nagyon édes. Megérte értük küzdeni, minden nap Ádi is boldoggá tesz. Tudom a sok szépség mellett van felhő is az égen, de imádom, főleg mikor rám mosolyog vagy cseveg nekem.
Köszi mindenkinek az aggódást, az együttérzést Ádi popsijával kapcsolatban. Minden tisztába tételnél széthúzom a vágást, és legtöbbször megúszom lepisilés nélkül, de nem mindig.
Ma belehúzott az evésbe. Eddig 4 evésből evett annyit mint korábban min. 6 evésből, s mindezt csak szopival. Büszke vagyok rá. Reggel 210g maradt benne, mert mohó volt s kibukott belőle valamennyi. Ez még mindig kevesebb volt, mint a tegnap reggeli. Annyira feszült a mellem, és gondolom nagy sugárban jött neki, s csak nyelte, mert büfinél sugárban kaptam én is és az ágy is. Tegnap így nem is ette meg az adagját sem, ma bepótolta.

Vicky nem mentünk be a BMC-be pénteken, így nem tudtam megkérdezni mit kell leadni. Ádi fenekének javulásától függ csütörtökön kell bevigyem, vagy elég szombaton bevinni. A 3 napos ünnep alatt is majdnem minden nap vinni kellett kontrollra. Doki szerint szépen javul, de még sok idő, mire rendbe jön, s csak bízhatok benne, hogy nem fog kiújulni. Ha szépen kitisztul magától, s lassan hagyom gyógyulni, van esély arra, hogy elmúlik neki. Minden alkalommal a doki is széthúzza ollóval, nekem itthon kézzel kell óvatosan. Még jön belőle a váladék.

Heni én is boldog névnapot kívánok ha olvasod...

Colin én ma voltam kint, de csak a vattapamacsokért a tisztogatáshoz, mert elfogyott, de iszonyat szél volt. Ha nem fújt volna tök jó idő lehetett volna. Talán a hét vége fele enyhül a szél, a hőfok is nő és sétálhatunk nagyokat. Már nagyon hiányzik nekem is.
Ügyes a kisfiad, örülj míg ennyit alszik éjjel. Nálunk nyugtalanabbak már az éjszakák, ami szerintem a popsija miatt van, mert minden kakiláskor felsír álmában. Tegnap magunkhoz vettem annyira keservesen sírt, s így elaludt. Mondjuk sokat rúg-kapálózott, így én kevésbé aludtam, de ő jól elvolt, mikor nem bántotta a kaki és a szelek.

remény73
 
 


colin: Ákos nagyon ügyesen aludt. Remélem a héten már tényleg lesz olyan idő hogy sétálhatunk. Mi ma is kimentünk, de annyira fújt a szél, hogy csak lementünk apa elé. Valamikor el kéne mennem éhgyomri cukrot méretni, de más programom nincs.

remény: Remélem Ádi javulgat és tényleg hamar túl lesz rajta. A bmc nem olyan sürgős, mert mi még nem tervezzük a bemenetelt, bár ha nektek úgy kell vissza menni a Jánosba hogy beugrotok oda is, akkor legfeljebb veletek megyünk. A kenguruval sokkal könnyebben közlekedek, nagyon örülök hogy megvettem. Te mivel viszed Ádit bkv-n? Te is kenguruzol?
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vayacon!

Én 3600-éert vettem a szopipárnát Szolnokon. Ez 10%-os engedménnyel van, mert kaptam törzsvásárlói kártyát. Az alapára 4000 volt.
De nekünk nagyon bevállt, sokat használtam a terhesség alatt is (azzal aludtam) és most is Doni sokat használja.

Kép

Kép
vevikk
 
 


vayacon: Nálunk a szopipárna egyenlőre karfaként szolgál a papasan fotelon. Sosem gondoltam volna hogy erre fogom használni. :D
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Húúú, de nagy a pangás!

Úgy látom mindenki kihasználja a jó időt!
Ma itt elég gyatra lett az idő, de eddig mi is kint voltunk, ha tehettük.
Alig találtam Doninak vékonyabb cuccot, hogy ne kelljen a bundazsák, mert megsülne.
További jó hétvégét mindenkinek, ha esetleg erre tévedtek! :)

Kép

Kép
vevikk
 
 


Na, hali Nászasszony (+Mindenki)!
Ja, én is gondoltam, hogy mindenki kiment ebben a jó időben.Itt ma is jó idő volt (fújt azért a szél).Léda tűrhető eddig-bármost nyűglődik.
Tömi a kezeit a szájába (elfelejtette az ujjszopást, vagy mi?!), mindkét kezét egyszerre enné, aztán hiszti a vége.Ha meg segítenék, még jobban bedühödik.
Cumi pertsze nem kell.Már 3 féle van itthon, de egyik sem jó....
Gyanakszom a kaja kevésségére is, de van, hogy napközben, ha alszik, csak 4 óra alatt éhes, és ébred.Éjjel meg 8 órákat alszik.Szóval: nem tudom....Elromlott....
Na, ha visszataláltok, írjatok....

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Sziasztok Kismamik!!!!!Azt hiszem,Brigi,te kerdezted,hogy en szoptatok e.Igen,de van amikor mi is potolunk,a nestle beba start ha tapszert hasznaljuk.Majd mar csinalok lassan vonalzot!!!Most voltunk 6 hetesek,es 4,80 kg,59 cm!!!Szoval novogetunk szepen,de egyebkent van amikor csak 5 szor eszik egy nap,ugyanis rengeteget alszik,az meg alap,hogy az ejszakat,du 5-tol,5-ig ataldja,de persze en koltom ,hogy egyunk,es neha sikerul,neha nem.Mar kerdeztem a dokit,de mivel szepen no,azt mondta nem baj,valoszinu,neki kevesebb kaja is eleg.Mar majd hivnom kell,mert a kaki dolog sem mukodik,csak ritkan.....a tea dolog,meg nem tetszik neki.Ja,a szopiparna szerintem mindenre jo,es mindenki kihasznalja a csaladban!!!Gondolok itt az apukakra!!!Puszi Mindenkinek!!!!
zoe33
 
 


Hello!
Kérdésem van: volt valakinek hasonló sztorija?:
Szopás után nem büfizik Léda, letettem, és órákkal később feszeleg-nyugtalan, amikor felveszem, öklendezik.Nem nevezném büfinek, inkább olyan, mintha hányni akarna, de semmi nem jön belőle.Utána nyugi van.Már volt ilyen nappal is régebben, meg ma éjjel is.
A frászt hozta rám, felvettem, felkapcsoltam a villanyt, aztán nekiállt üvölteni-gondolom , megijedt-, mert utána cicin megnyugodott és aludt tovább.
Én meg semmit reggelig, mert azt hittem, hányni fog.De persze nem, és azóta evett, aludt, büfizett.
Szerintem túlreagálom, és valószínű, hogy valami levegő kóvályog benne olyankor.
Szerintetek????????

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Sziasztok!

nagyon régen jártam erre, még mindig nem igazán tettem túl magam a dolgokon, azért nem is nagyon jelentkezek, sőt nem is olvaslak benneteket bocsi érte.

Nem jövök, mert most igen igen negatívan látom a világot, és bár esküszöm mindenki sikerének nagyon nagyon örülök, de a szívem beleszakad, hogy én nekem miért nem sikerült még eddig!!!


Persze nem adom fel, de pillanatnyilag ( lehet 1-2 évig is ) esélyünk sincs a folytatásra, és így nem akarom itt fájdítani a szívem.
Hál'istennek találtam melót, bár nem olyan "zsíros" a fizu, hogy nagyon spórolni tudjak belőle lombikra.
Azt ugye mondanom se kell, hogy márc 1-től a párom melója is megszűnt!!! :evil:

Ditus!

Nagyon köszi, esküszöm eszembe jutott Miló 16-án, sajna én nem hiszem, hogy a te névnapod ilyen szerencsét hoz nekem, mert idén tuti nem tudunk kezdeni.

Puszi minden babának, vigyázzatok rájuk nagyon!!!!!

majd eccercsak jövök valamikor!!!!!

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


Szia, Heni!!!
Jó hallani (látni) Téged is!
A barátnőm, aki 39 éves múlt most vágott bele a 6. lombikba....Drukkolok Neki is, és Nektek i!
Megértem, hogy nem jössz minden nap.Én sem biztos, hogy felhőtlenül tudnék itt írogatni a helyedben.Néha gyere azért máskor is.De én biztos vagyok benne, hogy egyszer Te is fogsz hasonló "hülyeségeket" kérdezni, mint ma én pl.
Kitartás!!!!

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Túl vagyunk az oltáson. Szegénykém nagyon sírt, de szerencsére elég hamar megnyugodott. Én csak fogtam a kezeit és puszilgattam a fejecskéjét, oda se tudtam nézni. Még nem kellett neki lázcsillapítót adnom, remélem estére sem lázasodik be. És már 3880 gr és 54! cm a kisasszony. Egy hónapja még csak 49volt, mint születésekor.

brigi: Nálunk ilyen még nem volt, nem lehet hogy valami szösz ment a torkára? Nálam Barbus akkor szokott ilyeneket csinálni, mikor a tenyerében maradt hajam (amit módszeresen kirángatott :D )kerül a szájába.

heni: Üdv, nagyon hiányoztál. Sajnálom, hogy nem mehettek a pénz miatt vissza és a párod melóját is sajnálom. Azért ha valami van veled, akkor írj nekünk.

dita: Jó lett a kisfilm, én még mindig nem válogattam képeket. Hogy sikerült a nyuszit lecserélni a blogod hátteréből? Nekem nem sikerült. A mi blogunk még sehogy sem áll, már a 2007-2008-as hozzászólásokból összeszedtem ugyan a történéseimet. Te is jöhetnél kicsit gyakrabban (ha tudsz persze).
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vicky!
Aha, erre a szöszre (haj nálunk is...) én is gondoltam.Védőnőt felhívtam (na, a hülye, gondolta biztos...), ő azt mondta, hogy a kezével is képes ilyent csinálni, ha jó mélyre nyúl.Hát, bent volt a keze, az tuti előtte.
Azt mondta még a védőnő, hogy képesek meghánytatni magukat sugárban...Na, az fasza lett volna....Ha már ettől is így beijedtem..

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


brigi: A sugárban hányástól azért én is megijedtem volna.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Megkaptuk a 4 hónapos oltásokat.
Szegénykém alszik azóta is mint a bunda. Lassan költöm enni. Bár ma ez megint nem volt sem könnyű, sem egyszerű.

:!: :!: :!: Jelentem kibújt az alsó két fogunk. Bár még alig látszik, de van!!! :) :!: :!: :!:

Valószínűleg ezért vannak problémáink a kajálással. Folyton sírás a vége. Gondolom fájhat neki egy idő után.
A múlt hét brutál volt ebből a szempontból, mert úgy ordított néha mint akit nyúznak. Nagyon sajnáltam. Már akkor a fogára gyanakodtam.

Ebben a hónapban csak 90 grammot "híztunk".
Baromi kevés, de a doki szerint nincs elmaradva súlyilag a korához (5900 gramm), úgyhogy meglátjuk a jövő hónap mit hoz.
Most már nem kell tápszert adnom akkor sem, ha baj lesz a kajával, mert elkezdhető lenne a hozzátáplálás. De még várok. Ha elég a tej, akkor csak később kezdünk rendes kaját enni.

Láttam ma egy 3 hónapos tápos babát. Szegénykém úgy nézett ki mint egy szumó bajnok. Annak örülök, hogy Doni nem olyan kövér. :)

Kép

Kép
vevikk
 
 


Hello!
Gratu Doni fogacskáihoz!
Hát, nálunk a nagynak 6 hósan bújtak ki az alsók, de a mostani férjemnek 4 hósan kijöttek.
Akkor a cicidet most kapkodhatod.Emlékszem, nálunk,amikor a nagynak jöttek a fogai, összedörzsölte az alsó és felső inye között a cicimet, azt hittem, rögtön odatojok...Hú, biztos tapasztaltad, de az valami brutál módon fáj.
Vevikk, akkor Te egyáltalán nem tervezel tápit Doninak?Én olyan 6 hótól talán, ha kitartunk, de nem biztos.Holnap méricske, lehet, hogy már most kell adnom neki.
Nekem tök furi Léda, mert a nagyobbikom olyan kis duci volt (az is csak szopott), ő meg nyulánk, vékonyabb.
Kisebb a súlya+ sokkal hosszabb, ezért nekem nagyon "alultápláltnak" tűnik.A szumó az egy más véglet.A tápit is lehet okosan adni.Itt a csajok egész jól csinálják.Nincsenek óriás-bébik.
Na, azt hiszem, kimegyünk sétálni, mert nagysága nem óhajt bent aludni.Ma 2-szer 1 órát aludt, és látom, hogy álmos.Így nem húzzuk ki 8 utánig, ha egyre nyügibb.
Most a kiságyban "danol", felette meg forog a játékja, de nem tetszik nagyon neki.

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Hőemelkedése van Barbusnak és elég nyűgös lett estére. Hogy lehet ezt a germicid kúpot hosszában elvágni? Mert nekem darabokra tört és a másodikat pedig csak keresztben sikerült elvágni. Remélem így is be tudjuk adni neki.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vicky!
Én is keresztben vágtam a múltkor, és a kúposabbat adtam be.Próbáld bekenni kicsit popsikrémmel.Szerintem az nem árt,ha bekerül.Ügyi leszel...Kicsit szorítsd össze a popóját utána, hogy ne nyomja ki, de ezt gondolom tudod...Már biztos beadtad...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


brigi: Igen, apával közösen megoldottuk. Nem ment egyszerűen. Azt a végét használtuk, amelyik a kúpos volt. Megolvasztottuk a kezünkben és úgy már kicsit könnyebb volt. Már kezd lemenni, most 36,8-at mértem. Olyan rossz így látni a gyereket, remegett a szája a fürdésnél. :(
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vicky!
Ne aggódj!!!Léda is lázas volt az oltásnálmúltkor, és szerdán újra megyünk mi is...
Lehet, hogy csak fázott Barbus fürcsinél.
Mindenesetre:nyugis jó éjszakát Nektek!!!! (Is)

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


brigi: Remélem jó lesz tényleg az éjszakánk, teljesen bealudt. Most elég jól lement a láza.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vevikk nem semmi Doninak 4 hósan kint a foga. Gratulálok hozzá. 90 g tényleg nem sok, de hízott s ez is számít.
Mi 5,5 hósan vagyunk 6,5 kg-osak. Tehát tényleg nem rossz Doni súlya. Ma Ádinak jó étvágya volt, eddig nem vitte túlzásba, de ma evett rendesen.

Vicky, sajnálom, hogy felment a láza, de most már túl vagytok rajta, szerintem nyugodt lesz az éjszaka, ne aggódj. Nem hiszem, hogy felmenne újra.

Brigi, nálunk Ádi gyakran tömi az ujjait a szájába és öklendezik tőle utána...lehet nálatok sem volt más gond, de nem kell mondanod, én elég parás vagyok, ha Ádiról van szó, mindenen aggódok.

Ma délután 3 órát voltunk kint, igaz nem sokat aludt, de nálunk ez már megszokott.

remény73
 
 


Brigi!

Még nem igazán érzek fájdalmat, mert még nagyon kicsit van kint a foga, de már egy hete furcsa nyilalásokat érzek, amikor szopik.
Valószínűleg majd ezután jönnek a fájdalmak. :)
Nem akarok már neki tpszert adni. Egyrész feleslegesnek tartom, mivel már hozzátáplálható lenne. Akkor meg minek tömjem mesterséges cuccal. Másrészt nem bízom a tápszerekben valamilyen megmagyarázhatatlan okból.
Lehet hogy tudat alatti rossz emlék. Anya mesélte, hogy mikor én tápszert kaptam, akkor sugárban nyomtam vissza, tök mindegy, hogy milyen fajta volt. (Mondjuk akkor még nem volt ennyi fajta).

Kép

Kép
vevikk
 
 


Brigi!

6 hósan minek neki táp? (Nem akarok beleszólni, csak fura.)
Akkor már abszolút kaphat rendes kaját. Annyi tejed meg biztos lesz, hogy kitartson a teljes átszokáig.

Kép

Kép
vevikk
 
 


rólunk
olvaslak benneteket ám zugban, csak nincs erőm már írni is.
tegnap a front kikészített nagyon és a dokim is.
képzeljétek el, tegnap mentem a rendelésre tudtam hogy nem lesz, mondom időben jöttem bejelentkezek hozzá áprilisra....
mondják a csajok a recepción hogy külföldre ment és nem jön vissza
na most kereshetek másik dokit, kész vagyok....
holnap délután megyünk uh-ra ahol remélem kiderül hogy ki lakik idebent.....

Kép


Kép

Kép
lukacsne
Fót
 
 
 
 
 


vevikk: A barátnőm fia még 1,5 évesen is ivott tápot. Mondjuk neki ez volt tej helyett, mert allergiás volt rá. Este lefekvéshez mindig tápot kapott és lehet hogy még egyszer naponta. Én nem tudom meddig fogok neki tápot adni, de el van vele. Én is visszaküldtem annak idején a tápot és nekem sem volt jó egyik sem.

lukacsne: Dokid azért nem semmi, hogy csak így lelép. Én tudom ajánlani az én dokimat. Az ÁEK-ban van és elég drága mert csak magánrendelése van (a Nyugatinál), de nagyon jó doki. Ha kell az asszisztense száma, akkor szólj.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Hali!
Vevikk!
Hát, nem tudom.Ma voltunk méricskén:63 cm és 5,15 kg.Nem kell pótlás egyenlőre.Nem tudom a 6 hónapot...Utána mi lesz?Lesz-e elég tej neki (mármint bennem).Majd meglátom.Én annyira nem zárkózom el a tápi elől sem.De ha nem kell, akkor inkább nem adok.A védőnő tejpépet javasolt majd 6 hó után.
Többiek jól eltűntek...Biztos sétálnak ebben a jó időben.Szerencsére délutánra itt is jó idő lett, 2,5 órát voltunk kint, amit majdnem végigaludt a Manci.Szerencsére a sírás elmaradt.Bár most már mindig így lenne.Egyébként az esti nyűglődés most kezdődik, de a naggyal Viva-t néznek.Közben folyamatosan hallom a nagyot:csssss....cssss..... :lol: :lol:
Na, ezért jó a nagy korkülönbség...
Holnap megyünk szurira.
Vicky!Barbus jól van már?

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Sziasztok

Mostanában se időm se kedvem írni amiért sorry.

Erre viszont muszáj reagálnom:

VEVIKK
Én úgy tudom hogy reggel és este szoptatni kell a babákat még fél éves kora után is és akinek nincs teje annak muszáj tápit adni.
Hiába adsz neki rendes kaját olyan változatosan még nem tud enni mint egy felnőtt így nem kap meg minden vitamint ami meg a tejben vagy a tápban benne van.

dita75
 
 


brigi: Igen jól van, ma már nem volt semmi baja.

Képzeljétek, Barbus átfordult a hasáról a hátára! És ezt többször is megcsinálta egymás után. Párom azt hitte, hogy csak véletlen volt, de neki is megmutatta a tudományát. Olyan kis ügyes.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


dita: Akkor jól emlékeztem hogy a barátnőmék tápoztak Áronnál. Puszilom Milót és téged is, azért néha gyere ha tudsz.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Persze, hogy kell egy darabig még tejcsi, nem egyik napról a másikra áll át, de annyi kis kevés majdcsak lesz! :)

Egyébként 3-4 hét alatt is lehet teljesíteni a hozzátáplálást, ha a baba is úgy gondolja. Tejpépet is kaphat 6 hósan, az meg már nem tápszer.

Kép

Kép
vevikk
 
 


Hali!
Túl a szurin.Tűrhető volt.
Barbus nagyon ügyi...
Szerintem azok a babók, akik sokat vannak hason, hamarabb átfordulnak.Léda meg nem...Ő hanyatt fekszik sokat, mx.oldalt.Hason lenni eddig utált.Most többet teszem hasra, hogy emelgesse a fejét.
Táp-tej...:jajj, nem akartam ám vitát, csak pont ezekkel vagyok gondban én is, amiket írtatok.Na, majd elválik, mi lesz.Kár ezen töprengenem 3 hósan, hogy mi lesz 6 hósan...
Felírattuk a Rota-oltást.Majd 4 hósan kapja, ha addig meg nem gondolom magam...
Vevikk!
Ti nem voltatok szarul, amikor Doni megkapta.Mármint:nem kaptatok el smmit, ugye?Ilyen fosás-ra gondolok.
Dokinéni unokája is túlélte állítólag, ami elég biztató...
Dita!Már én is hiányoltalak.Ha majd kedved-időd lesz, gyere...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


sziasztok

Miló már eszik tejpépet. Nagyon csipázza. Kanállal eszi nagyon ügyesen.

Napi 1-2x kap a többi tápszer. A héten kezdjük az almát, utána répát, krumplit....

De este és reggel mindig tápot fog kapni még másfél évesen is azt kell adni de pontosan nem tudom hogy meddig de majd rákérdezek.

A mostani babapatikában is van egy hozzátáplálási útmutató hónapokra bontva mutatja hogy mit lehet adni a babának és ott van egy jó ötlet hogy ne apadjon el a teje akinek van.
Méghozzá az hogy kaja előtt egy kis szopi 50 ml mondjuk a többi meg rendes kaja. De persze fejni is lehet hogy legyen reggelre, estére, csak gondolom aki nem akarja a cumira szoktatni (pláne ha nem fogadja el) annál marad a cicizés.

Ma úgy látom megint szép idő lesz úgyhogy ma sem leszünk, 11-kor megyünk sétálni.

Szép napot mindenkinek!

dita75
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?