Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Beze:Már nagyon várlak ám :!: Remélem jól sikerült a pihenés :wink:

Katinka:Van itt veszprémbe egy gyerekcipőbolt siestát és assot árulnak és most 8990 röl le vannak árazva a siesta szandik 6400-ra :D Hannus t is alig lehet behozni most hogy jó idő van kétszer megyünk ki nagyon szeret kinnt lenni és nagyon sokat sétál is kinnt.
Vendég
 


Sziasztok!

Anyany: Én is pont ezt utálom, hogy már kinőttük a lakást, nem férünk el, és emiatt állandóan kupi van mindenhol!

Katinka: Írígy a zsebkendőnyi telekért is! Amúgy ma éppen egy ikerházat nézegettem maroshegyen. Lényegében annyibe kerül, mint itt a belvárosban egy nagyobb panel. A ház mondjuk kisebb, de van hozzá egy kis zöld! Csak ikerháznál kell egy jó szomszéd!

Beze: Én is várom a beszámolót. Most mi is azzal a módszerrel kísérletezünk, amivel leszoktattátok Lexit az éjszakai kelésről. Nektek mennyi idő alatt állt be?

Lara: Ti mikor is mentek? Úgy emlékszem nemsokára?

Tünci: Remélem nem bántottalak meg. És most esett le, hogy már csak 2 hét! Hiszen az mindjárt itt van! :D

Asso-s cipőt Fehérváron hol lehet kapni? Úgy hallottam az is jó, és nem túl drága. De még nem láttam. Nekünk is most tanodás szandink van, de Réka mindig leveszi. A Liliputist szereti, azt nem veszi le. De mindkettőt kinőtte, tavaszra már másik kell.

Betti: Hogy vagytok?

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Én is én is udvart szeretnék :!: :!: :!:

Szösz:29-én megyünk :wink: már nagyon várom :D

Tüncinek akartam még az elöbb írni hogy teljes mértékben megértelek elhiszem hogy aggódsz de ne izgulj kismucival bizti minden rendben van már nem sok idő van vissza.Nekem utolsó elötti napon mondta a doki hogy nem hizott Hannus és én olyan ideges voltam egész este mondogattam hogy akkor császározzon meg mi lesz ha baja lesz,nekem a lepény már nagyon elöregedett úgyhogy nagyon féltem nehogy gond legyen.Aztán másnap már magas volt a vérnyomásom gondolom az idegeskedés is jót tett.

Ide bármikor jöhetsz

:wink: Amúgy én a császár után úgy megnyugodtam jó utánna is izgultam picit de az közel se volt olyan mint az utolsó napok.
Vendég
 

 
 

Szösz, Lilinek anno még a Fal közben vettem Asso szandit, nem tudom, most is van-e még ott. Szerettük, csak rosszul választottam anyagot+színt, világos rózsaszínt vettünk és nagyjából csak elkenni elhetett rajta a koszt. :roll:

Jó éjt, megyek én is durmolni, már mindenki alszik nálunk.

Kép
Kép
katinka31
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés!

Bettinek sok sok boldogságot kívánok a kicsi fiúhoz és további zökkenőmentes heteket:) sok sok napsütéses sétát és tejcit.


Tünci! nyugodj meg, hidd el Bátor nőtt odabenn, csak most éppen úgy fordult, hogy ez nem volt mérhető. Ne idegeskedj! Minden rendben lesz. Talán 2 hét múlva már Te is tologatod az udvaron.

Rólunk: bejött a jó idő, ami azt jelenti, hogy délelőtt kb másfél órát, délután kb 3,5- 4- órát töltünk a játszótéren. Ez persze átrendezte a napomat, hisz előbb kell főznöm...egyebek. Számítógépre nagyon kevés idő jut. ( őszintén szólva nagyon nem is bánom ezt) Nyanyó nagyon elemében van odalenn, hintázik, csúszdázik, motorozik, focizik, homokozik, vagy egyszerűen csak szaladgál. Szerencsénk van, nagyon sok hasonló korú gyerek van itt, ezért jól eljátszanak egymással. Este mikor feljövünk, már csak vacsorázik, aztán mondogatja, hogy alszik...alszik
A sok levegőzésnek köszönhetően végre visszatért az étvágya, újra eszik főzelékeket, nem csak a virsli, meg a krémtúró csúszik.
Anyany: ágyterítő- Niki is rángatta, de leszoktattam róla. Jó párszor rá kellett szólni, de muszáj volt. Sőt az ágyon sem ugrálhat. Egyrészt azért mert, ha a szélén ugrál, nagyon esik, másrészt azért mert így is eléggé kivan az ágyikó, örülünk, hogy egyelőre nem törtek el a keresztfák.
Cipőhöz, szandihoz nem tudok hozzászólni, én továbbra is a teszveszről szedegetem le őket. Nyanyónak is, magamnak is. A mi nagy kedvencünk a Clarks márka. Az elmúlt hetekben sikerült két pár nagyon szép sportcipőt levadásznom neki. Ugyanaz a modell, csak két különböző méret. Kapott még gumicsizmát és egy szandálcipőt is. Mind teljesen újszerű és a 4 pár cipő kb 7000Ft- ba került. A szandállal még várok, egyrészt azért mert szandálcipőnk már van, ha még melegebb lesz azt is tudja használni, másrészt nem tudom mekkora lesz a lába, mikor végre igazán meleg lesz. Most 22- es cipőket hord.

Szösz! remélem sikerült Rékával dűlőre jutni...minden este, reggel gondolok rátok.

Lottikának gyors gyógyulást kívánok!!!!
bende
 
 


Kép

Na itt egy kép, az én fürtöskémről:)))
bende
 
 


Ja még valami....
én sem vagyok depis:)))) úgy hogy gyere Tünci és oszd meg velünk az utolsó pocakos napjaidat. Másmint amíg Kismucival vagy pocakos....
Olvasni, olvasok, csak mire írnék, addigra mindig előjön valami tennivaló.
Niki kb 100- 120 szót mond már, de mondatokat nem hajlandó. Talán majd most, hogy sokat lenn vagyunk nagyobb gyerekek közt....
bende
 
 


Jó reggelt!

Most mondjátok meg, mármeg azon bőgicsélek, h milyen rendes csajok vagytok.Csak tényleg azt gondoltam, h megvárom,míg vidámságot tudok hozni nektek.

Az előbb felhívtam a kórházat, de azt mondták, csak várakozzak itthon, majd délután lehet megpróbálom a dokim.Tegnap, meg éjjel voltak fájások, de elmúlt, ma reggel viszont:Szevasz nyákdugó.. :shock: háááát majd meglátjuk,uram tiszta pánik, Kismucim fél órája csuklik.Szokták mondani, h a nyákdugó után még egy hét is lehet, de én még olyat nem láttam..no, mindegy is.Tegnap kisétáltunk Violához, nem is nagy távolság, ültettünk neki virágokat és hazafelé már kisterpeszben jöttem,nagyon lent lehet már a feje.
Szerintem pár nap és kiderül mi lesz.

Bende nagyon szép hölgy már Nyanyó, egészen elképedtem mekkorát nőtt!

Szösz, dehogy! :)

Na,puszik.
Ha esetleg lesz vmi, kinek üzenjek? akiknek megvan a száma ritkábban jönnek,esetleg Winchi?Bettit most nem zaklatom, van elég dolga.

Privátokat most nem néztem,bocsi.

Megint puszi

KépKépKép
tünci28
 
 
 


nekem üzenhetsz...itthon vagyok ma is, meg holnap is.


drukkkk
drukkkkkk
drukkkkkkkkkk


Kismuci hajrááááá :D

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Sziasztok!

Tünci:Hú de izgalmas most már tényleg nem sok van vissza!Nagyon izgulok érted!Ügyesek lesztek.


Bende:Niki gyönyörű :D :D :D :D Akkor Niki is jó sok szót mond már nemsokára biztos mondatokat is fog mondani,kis ügyes :wink:
Hannus már mond rövidebb mondatokat.pl:Anya elfogyott a tea
Vendég
 


Lányok, valaki, aki okosabb mint én....

Tejcsi már napi több van, mert fejem is és írom is mikor, mennyit evett, összeadva a kettőt, több napról-napra.
Most két mellből szopiztatok, hátránya, hogy az egyiken 10 perc után elájul, de olyan szinten, hogy felkelteni nem lehet. Ez idő alatt 30g-ig jutunk el kb, ha még a másikra is rácuppanna, az már 60 lenne, nem kellene a tápi.
De így meg nem merem lerakni aludni, mert 30g az lótúró egy ekkora babának, úgyhogy jön a cumisüveg, és azért persze nem kell küzdeni....
Iszom a teákat, homeos bogyót is szedek...és szerintem a hasfájás miatt ájul be, ,mert nyugtalanul, erőlködve alszik, folyamatosan nyom...így mire cicire kerül, ha ébred, akkor is fáradt. A szopi megnyugtatja, akkor tud kakilni, mert ellazul.
Gyerekorvos azt mondta, ekkora babának az etetés adagja 80-90 ml már, szóval a 30g elég vékony.
Hasfájásra barátnőmnek a homeos camomilla vált be, de azt meg nem merem csak úgy adni neki, orvosi megbeszélés nélkül. Az infakol, meg az espumisan az semmire nem jó.
Szóval mit csinálok rosszul szoptatásba? 8*-7*-er eszik egy nap, ennyiszer van cicin is. Többször nem fogom, ez az igénye, óránként nem akarom rárakni, borul az rendszerünk.
Már arra is gondoltam, hagyom a francba az egészet.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Tünci....de izgalmas, nincs az már olyan messze!

Nem egyszerű így egyedül, párom sem tudott szabin maradni, ma is dolgozik, tele vagyok kérdéssel, aggodalommal, jól csinálom-e.
Védőnő sem sokat ér, elmagyarázta a szoptatási helyzetet, ami nekem nem is volt soha kényelmes, más-más jött be a melleimre. Anyu is messze van, talán ma lejön, hoz kaját, az is valami már, mert nagy talány, hogy mikor mit eszek.
és napi kétszer tuti kibőgöm magam, hogy alkalmatlan vagyok..... :) de ráírom a hormonokra, kifújom az orrom és megyek tovább.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Tüncitől az alábbi sms-t kaptam kb. két perce:

Jön Kismuci.


El is bőgtem magam......nem is sírok eleget mostanság....

Ha majd ír, tudósítok!

Betti
Kép
betti0412
 
 


Sziasztok!

Betti ide írok, nem tudom, a privit megkaptad-e. Nem szeretnék tolakodni, csak segíteni. Régóta olvaslak titeket, remélem, nem baj, nem akarok zavarni, nem is fogok, csak annyira visszahozza azokat a napokat, amiket írsz, amikor én voltam bizonytalan, és nem segített senki érdemileg. A legfontosabb, hogy bízz magadban, a kisbabádnak semmi másra nincs szüksége, csak a te tejedre, és ezt csak te és csak most tudod megadni neki! Később adhatsz neki aranyórát is láncokkal :) de az anyatejet csak most. Nehogy azt gondold, valami vad aktivista vagyok, tényleg csak a jószándék vezérel. Amit a doki mond, hogy mennyit kell ennie a gyereknek, azt felejtsd el. Nekem soha nem volt annyi tejem, mégis szépen felnőttek a gyerekeim. Ahhoz, hogy beinduljon rendesen a tejed, minél többször kellene, hogy mellre tedd. Én hónapokig 2 óránként szoptattam, így volt elég a tejünk. Viszont ha tápszert adsz neki, akkor egyre kevesebb lesz, az tuti. A szoptatás nem könnyű dolog, én is rengeteget bőgtem, de nekem volt egy jó védőnőm, aki mindig megnyugtatott, hogy higgyem el végre, elég neki a tej. Szerintem ha 2 óránként megeteted mindkét melledből, akkor jól fog lakni, a tejed meg szaporodik. Valószínűleg azért alszik be, mert nem éhes, a tápszer miatt, és attól van szorulása. NLC-n is van szoptatási szakértő, sőt ezen az oldalon is, próbáld meg felvenni vele a kapcsolatot, és gyakorlati tanácsokat kérni. Kár, hogy nincs semmi segítséged, így tényleg nagyon nehéz lehet. Anyukád nem tud többet segíteni? Legalább, hogy kaját hozzon.
Ne aggódj, itt a jóidő, nemsokára kimehettek sétálni a babával, és meglátod, minden rendbejön! Ha egyszer beindul a tejed, a szoptatás a világ legegyszerűbb dolgává válik! Sose azt nézd, hogy egyszeri evésre mennyit eszik, hanem, hogy 1 hét alatt mennyit gyarapodik. Még egyszer bocsánat, hogy beleszóltam, ismeretlentől persze nem fogadja el olyan könnyen az ember a tanácsokat. De ha szeretnél kérdezni valamit, szívesen segítek, ha tudok.

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Jön Kismuci :)

jajj :D

drukkkolok :D

Kismuci várunk :D

most nem tudok mást írni...

gondolok rátok Tünci

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Betti...hmmm emma már több hónapos volt, amikor 80-90eket evett...

2és fél, 3 óránként evett annyit, és bőven elvolt vele...hízott egy kilókat havonta....annál többet ritkán evett...

Próbáld keltegetni, amikor bealszik, és fejd ki a cickód, ha végeztetek.

Sztem 2-3óránként 1 ciciből elég ennie; így a másik cicinek 4-6 órája van telítődni.

Sztem jól csinálod! Halgass a megérzéseidre.

Ahány doki-védőnő annyifélét mond.

A mi védőnőnk mindig azt mondja: ha nem elég neki, akkor eszik még...ha elég neki, akkor abbahagyja...ha éhes úgyis "szól".

Sírás: sírj is, de ne azon, hogy alkalmatlan vagy, hanem azon, hogy juhúúúúúúúúú boldogság van.
Amúgy meg...ki alkalmas???? :D :D :D ne legyél maximalista :D szeresd és kész :P

Szerintem jól csinálod!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Tünci drukkk

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Jujj de izgi! Hajrá Kismuci!

Kép
Kép
rhkrisztina
 
 


Niki csuda édes

Kép
Kép
rhkrisztina
 
 


Betti: nekem Oli 2 óránként evett 1 ciciből. Mindig bealudt mire áttettem volna a másikra. Ő gyakran keveset evett. Aztán 3-4 hónapos korában beálllt elöszőr 3 órára aztán 4 re. Lottit már az elején kettőből etettem ő kibirt 3-4 órát. de nem tudok értelmes tanácsot adni. Nektek kell kitapasztalni. De biztos vagyok benne, hogy idővel ő is belejön és minden ugy fog menni ahogy a nagykönyvben meg van irva. Sírni, meg csak sírjál nyugottan. ez ilyenkor természetes

Kép
Kép
rhkrisztina
 
 


tünci!
hajrá!!!!!
várunk Kismuci!!!

betti!
ne aggódj! megnéztem, Zsófi mondjuk sohasem volt nagyevő.
10-11 naposan egy nap alatt maximum 450-500mili tejcsit itvott meg.
ez kb 8 alkalomra bontva. 60-70miliket. kb 1 hónapos volt, mire 80-90et megivott.
a barátnőm is úgy csinálta, hogy amikor kevés volt a tejcsi, akkor 2 óránként szoptatott. amikor visszaállt, akkor 3 óránként.
Vendég
 


Betti! Csatlakozom true-hoz. Meg a többiekhez.
Ne aggódj, az eleje mindenkinek nehéz, néha még fájdalmas is, de bele fogsz jönni! Bízzál magadban! Nagy dolgokat megtettél te már életedben, ez is menni fog. Tudom. (nem ERŐBŐL, hanem "lazán", elengedve magad)
Az első pár hétben ez a "két óránként szopizik" teljesen normális. Nem mondom, hogy nem egyhangú és fárasztó program, de a "ráfordítás" meghozza a hosszú távú gyümölcsét. Lesz elég tejed, és ez megkímél attól, hogy a következő fél/egy év nagyrészét tápszerkészítéssel és sterilizálással töltsed. (na, EZ valóban nagyon unalmas elfoglaltság) Sokkal-sokkal kényelmesebb csak szoptatni, mint a tápszeres macerákkal is foglalkozni.
Nem beszélve a Kisati számára nyújtott előnyökről. A babák meg nagyon életrevalóak ám, ha pár napig kibírod, hogy NE adjál neki tápszert (tudom, tudom, sajog az anyai szív, és akkor nyugodt, ha látja, hogy beledőlt a babába a szakirodalom által "ideális"-nak tartott mennyiség), hanem többször tedd mellre. Hamarosan, ritkább szopi alatt is meg fogja szerezni magának, amire szüksége van. Ne félj, egyetlenegy egészséges baba sem maradt még éhen, ha a közelben volt egy anyai cici. :)
Próbálj családi/baráti segítséget kérni, legalább az első 2-3 hétre, hogy neked lehetőleg csak enni/aludni/babázni kelljen. A pihenés nagyon fontos!
Néztem a képet, Kisati nagyon szemrevaló kislegény. Gratulálok!

Aarnika
aarnika
 
 


KisMuci, nagyon várunk!
aarnika
 
 


Akkor összefoglalva csak a cicit adjam neki, tök mindegy mennyi van benne. És ha kell óránként egyen.
Ezt meg is csináltam volna, ha a doki nem mondja, hogy ekkora gyereknek már mennyi az adagja.
Minden kaja előtt lemérem.
Szorulás az nincs, sugárhajtással jön a kaki, de lehet, hogy akkor attól fáj a hasa, hogy túl van etetve?
Most kajcsizott, alszik, csak anyatejet evett, mert a lefejtet is belenyomtam cumisüvegből, igazából lehet már nem kellett volna neki, csak megijedtem, hogy 40g-ot evett csak a két mellből.
Na meglátom, hogy mit bírunk, csak cicivel.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Szép nyugisan olvasgatok itt, aztán mit látok! :shock:

Hajrá Tünci, hajrá Kismuci, ügyesek lesztek, szorítunk Nektek nagyon!!!! :D :D :D

Betti, ne sírdogálj, mindenki úgy érzi ilyenkor, hogy alkalmatlan. A szopihoz már nem tudok hozzátenni, a többiek jól leírták.
Még annyi, hogy olvastam, a sajtos-tejfölös tészta jó kis tejserkentő, azt hamar össze lehet dobni.

megyek, indulunk a játszira a Lányokkal.

Kép
Kép
katinka31
 
 


HAJRÁÁÁÁÁÁÁÁÁ TÜNCI!!!!!!!!!!!
HAJRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ KISMUCI!!!!!!!!!

Betti: ne szomorkodj, a többiek tényleg jól leírták a dolgokat. Az elején még mindenki bénának érzi magát. A hasfájásra mindenkinek más jó. Az infacol és espumisan tényleg nem ér egy kalap túrót sem. Dorka fél éves koráig volt kb. hasfájós. Tornáztasd, a kis lábait húzd fel a hasához, vagy van a mecsek baby tea, azt próbálj meg neki adni, esetleg cseresznyemag párnát lehet kapni rossmann-ba, dm-be, azt felmelegíteni, és a pocijára tenni. Sajnos mindenkinek magának kell kitapasztalni mi jó a babának. Én is azt hittem, majd megmondja valaki, mit kell csinálni vele, de sajnos ez csak totózás. Mindent úgy kell kitalálni,míg meg nem ismered igazán a babát.
Nem tudom, ezt az ennyit kell ennie a babának dolgot, én sosem mértem, mondjuk nekünk a kórházban nem adtak tápit, csak cukros vizet, de ha jóllakik, és alszik, úgy látod nincs gond, akkor elég neki a tejci szerintem. Könnyebben is emészthető, mint a tápi. Próbálkozzatok, ügyes anyuka vagy te.
Ha bealszik a cicin, keltsd fel, és böfiztesd meg, addig ne tedd le aludni, míg nem böfizik, ezt én is elszúrtam az elején.
Puszi nektek, és gyönyörű a kishercegről a kép!

Csajok, csak ennyi voltam most. Apósom kórházban van, sajna, elég sok dolog szakadt a nyakunkba. Látogatni nem lehet, kalici járvány miatt zárlat van, még kaját sem lehet beküldeni, csak ruhát, tisztálkodási szereket, meg ásványvizet. Szegény Tünci, lehet a férjét sem engedik be.
De azért HAJRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Tünci megy a drukk!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


[quote="betti0412"]A írta:betti0412kkor összefoglalva csak a cicit adjam neki, tök mindegy mennyi van benne. És ha kell óránként egyen.
Ezt meg is csináltam volna, ha a doki nem mondja, hogy ekkora gyereknek már mennyi az adagja.
Minden kaja előtt lemérem.
Szorulás az nincs, sugárhajtással jön a kaki, de lehet, hogy akkor attól fáj a hasa, hogy túl van etetve?
Most kajcsizott, alszik, csak anyatejet evett, mert a lefejtet is belenyomtam cumisüvegből, igazából lehet már nem kellett volna neki, csak megijedtem, hogy 40g-ot evett csak a két mellből.
Na meglátom, hogy mit bírunk, csak cicivel.


Betti! Szerintem így, ahogy "összefoglaltad".
Hallgass a szívedre. (a természet meg jobban tudja, mint a doki)
Ha Kisati pisil eleget, és kakil is olykor, meg amúgy is láthatóan jól van (kis pocifájás belefér), és a szopáskor hallod, ahogy kortyol, (te meg eszel/iszol ELEGET!) akkor pár napra felejtsd el a mérleget (ha nagyon meg akarod nyugtatni magad, akkor egy nap egyszer nézd meg, hogy ne aggódj azon, hogy lefogy - egyébként az első napokban élettanilag jellemző egy kis fogyás a születési súlyhoz képest: régebben ezt már a kórházban visszaszedték, de ma már olyan hamar kidobják a kismamákat a kórházból, hogy ez otthonra marad)
Az első hetek a tanuláséi, be kell neki gyakorolnia a hatékony szopást. Meg alapból a gyomor űrtartalma is fokozatosan éri el azt a méretet, hogy nagyobb mennyiséget be tudjon fogadni. Ha túl van terhelve az sem jó.
Ne aggódj, menni fog ez! Amíg úgy látod, hogy jól érzi magát, nyugodtan a lurkóra bízhatod az irányítást. Nekik még megvannak az ösztöneik ehhez.
aarnika
 
 


Megvan Kismuci
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!44
Természetes szüléssel!

Betti
Kép
betti0412
 
 


TÜNCI! KisMuci!!!!!!!!!!

Kép
aarnika
 
 


Gratula Tüncinek és kismucinak. Fantasztikus,hogy nem lett császár. Nagyon ugyik vagytok,de jóóóóóóóóó :lol:

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


[quote="betti0412"]M írta:betti0412egvan Kismuci
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!44
Természetes szüléssel!



hűhűűűűűűűűűűűűűűűű

naháááát :D

GARTULÁLOK!!!!

Ezúton szeretném elmondani, hogy minden tiszteletem Tüncué, amiért így végigfeküdte, és végigcsinálta az egészet!!!

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


jut eszembe....hogy hívják Kismucit? és mekkora? :D

és természtes szülés...akkor már nagyon úton volt?

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Váltottunk egymást a párommal a játszótéren, mert kiváncsi voltam a hírekre....


Tünci!!!!!! nagy nagy gratula!!!!! és hogy nem császár, azért meg külön még egy, hisz ez nagy vágyad volt!!!!!!




Betti! more milk plus- brendonban meg patikában is kapható, valakinek csodát tesz a tejmennyiséggel. Nekem is bevált néhányszor. :)
Még egy javaslat. A mérleget tedd el jó messzire és inkább bízz meg a kicsi fiadban. Ő tudja, hogy mennyit enne még és mikor elég. ( amúgy sem tudnak olvasni, hogy ilyenkor nekik mennyit kéne már megenniük :wink:

Én soha nem méregettem Nyanyókát ( mellesleg grammra annyival született mint kicsi fiad) hanem, amikor éhes volt mellre tettem, ha láttam, hogy egyik cici kevés volt, akkor kapott a másikból is. Aztán egyszer utolértük magunkat és újra elég volt egy cici is. Nem nézegettem az órát sem.
Hasfájós nem volt, de azért néha tornáztatni kellett esténként, éjszakénként. Közben énekelve számoltam neki a lábemeléseket, lábkörzéseket. Mikor megnyugodott szépen elaludt.
Csak szépen nyugodtan, józan ésszel, meg ösztönből.
bende
 
 


Sziasztok!

Az utolsó egy oldalt végigolvastam. Tünci, hatalmas gratula, sok boldogságot, tejecskét, kitartást és nyugodt éjszakákat. A kislányom névnapján született, nagyon örülök neki! :D Külön öröm a természetes út, nagyon ügyes voltál, le a kalappal!!!


Betti, a többiek mindent jól leírtak, mérleget elfelejteni, csak szopiztatni, és még valami: nekünk hasfájásra a sab simplex cseppek váltak be. A kicsikém nem evett újszülöttként ennyit, mégis 4 hónap alatt megduplázta a születési súlyát, szóval nem aggódni, mindent jól csinálsz!!!

Lara, mindjárt leírom! :wink:

Szösz, azt hiszem, 1 hét múlva megtörtént az első éjszaka átalvása, utána pedig ha felébredt, se kellett hozzá átmenni.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Lányok, fantasztikus utunk volt, idén még elmegyünk, az tuti, terveim szerint jövőre megint újszülött baba lesz itthon, vele azért nem mennék. :wink: Bár a szoptatás helyiség is nagyon kulturált.
Az odafele út sima volt, majdnem végigaludta Lexi, a szállodát gyorsan megtaláltuk, nagyon szép apartmant kaptunk. Az első vacsinál volt egy kis ordítás, mert nem kapott elég gyorsan inni, de ezt leszámítva minden étkezés rendben zajlott, 2. nap már a nyüzsgés sem zavarta. Vízbe először szerdán mentünk, az elején pityergett, de hamar rákapott, tetszett neki. Kitűnő altató volt, este is hamar beájult, sőt, nagyrészt a nappali alvást is sikerült abszolválnunk. Addig én is pihentem. Hajnalban sírdogált olyan 5 körül, de mindig hamar visszaaludt, kivéve ma, amikor úgy döntött, fél 7-kor ideje kelni. :roll: Tegnap hamar végeztünk a fürcsivel, mert klóros vízből akart inni, és már semmi nem volt jó, ordított teli torokból, az egész uszoda tőlünk zengett. :oops: Lepisilte a járókát. a babauszinál hideg volt a víz, a falovacska muzsikát pedig ott kellett hagynunk, mert a kislányunk nem bírt a popóján megmaradni, először körbejárta a termet, bement a székek mögé, elvette a vezetőtől az ütőjét, táncolt egyet, utána pedig kisétált. Kicsit antiszociális volt. :oops: Viszont szereztünk egy újabb vőlegényjelöltet, Mátyásnak hívják, tündéri kiskrapek. :D

A kaja fantasztikus, fogalmam sincs, mennyit híztam, még nem merek mérlegre állni...

Keszthelyre 2x átmentünk, de nem tudtuk megnézni a kastélyt, mert nem volt pénztáros, ezt sajnáltam nagyon. Hiába, Magyarországon vagyunk, video, illetve fotójegyet kellett volna külön venni, és persze babakocsit sem lehet felvinni.

Nagyon gyorsan eltelt ez a pár nap, ez a hely tényleg a kisgyerekesek paradicsoma, itt minden van.
(Tegnap jött a Szántó Dávid a családjával.)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Tünci!
Nagyon nagy gratula mindenért. A babáéer, a kitartásért, a bátorságodért és még sok mindenért, amit csak mi értünk.

Betti, én egyszerűen csak hasra tettem Bálintot. Később mondta a gyógytonászunk, hogy a hasfájás attól is van, hogy a pici babáknak húzódik a pici hasuk. Bálint egyszerűen felhúzta a lábát maga alá és megnyugodott. Ma is így alszik, csakés kizárólag hason.
Egyébként a mennyiség csak később áll be, ne aggódj. Ja és a 80-90 ml szerintem csak tápszereseknél van.
Mirci

mirci001
 
 


Kismuci 2300 g-al jött a világra! Anyukának azt mondták, mikor bement, hogy nem látják akadályát hüvelyi szülésnek, úgyhogy így is lett, bár Tünci meg volt szeppenve, hiszen nem is készült erre.
Szegénykének nagyon gyenge volt még a hangja, mikor hívott, de hallottam, hogy nagyon-nagyon örül.
A picit nem teszik inkubátorba, csak figyelgetik, minden rendben van vele is, anyukájával is.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Tünci
Ez aztán a villámszülés! :)
Szívből gratulálok Kismucihoz! Gyors felépülést és sok-sok boldogságot!!!
Vendég
 


A mérleget azért használtam, használom, hogy tudjam mennyi hozzátápi kell.
Ma 50 got szopizott és láttam rajta, hogy még enni akar, keres, cuppog, úgyhogy kapott még cumiból anyatejet, amiből 40-et beszívott.
Az az érzésem, hogy a lámpázás alatt megtömték tápszerrel, kitágult a gyomra és mostmár nem tudok vele lépést tartani.
Bocs, hogy itt nyafizok erről, de a férjemmel nehezen tudnám megbeszélni, más meg nincs, védőnő csak kedden jön, ha használni tudom, amit mond.
Egyébként 3430-al engedtek ki minket vasárnap és tegnap volt 3530, születési súlya 3620. Valamit csak hízik.
Az is bezavart, hogy mikor kiengedtek, a gyerekorvos határozottan azt mondta, hogy tápláljak hozzá, mert ennyi tejjel kiszárad.
Namost akkor az ember lánya, első gyereknél összetojja magát, hogy jó isten! Egy hét elteltével már látom, hogy ha elölről kezdhetném mindenkit elküldenék melegebbre....
Tök jó, hogy szakemberek javasolnak olyat, amitől utána hetekig szenvedsz.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Itt ülök és bőgök a poén a párom helyén netelek ahol összejövetel és vacsora van de Tünci és Bátor minden könnycseppet megér!!!

GRATULÁLUNK!!!

most ennyi holnap visszaolvasok...

KépKép
winchi
 
 


Bátornak hívják Kismucit? Mondjátok már meg nekem is légyszi :D:D::D:D:D:D:D:D::D


tök tuti, hogy így megszülte pikk-pakk :D

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Tünci:gratulálok, minden jót Nektek!

Kép
jázmin20
 
 


Sziasztok Anyukák!

Előbújtam ismét zugolvasói mivoltomból.Ugy látszik az "olyanokat"
mint én,egy- egy baba világrajötte tud előcsalogatni.

Tünci!
Szivből gratulálok a kisfiadhoz!Minden szépet és jót kivánok Nektek.
Jó egészséget,önfeledt boldog pillanatokat az egész családnak.

Sziasztok!
Bea

Bea
fodor beatrix
 
 


[quote="betti0412"]
írta:
betti0412Egyébként 3430-al engedtek ki minket vasárnap és tegnap volt 3530, születési súlya 3620. Valamit csak hízik.

:D

[quote="betti0412"]A írta:betti0412z is bezavart, hogy mikor kiengedtek, a gyerekorvos határozottan azt mondta, hogy tápláljak hozzá, mert ennyi tejjel kiszárad.
Namost akkor az ember lánya, első gyereknél összetojja magát, hogy jó isten! Egy hét elteltével már látom, hogy ha elölről kezdhetném mindenkit elküldenék melegebbre....
Tök jó, hogy szakemberek javasolnak olyat, amitől utána hetekig szenvedsz.


Ha izzasztó, negyven fokos nyár lenne, talán én is mást mondanék a cumisüvegből való pótlást illetően... (de akkor is anyatejjel)
Amíg azt látod, hogy "jól működik" (input/output, alvás/ébrenlét, szopitevékenység), addig nincs gond.
Amúgy megértelek, én is paráztam az első hetekben, első gyereknél ez is teljesen normális. :lol:

Aarnika
aarnika
 
 


Tünci!!!
Tiszta szívből gratulálok! Sok boldogságot, örömöt minden pillanathoz!Nagyon ügyesek voltatok!

Kép
Kép
rhkrisztina
 
 


tünci! tünci! tünciiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!
gratulálok!
nagoyn ügyesek vagytok!
hurráááá!!!!
erőt egészséget nagyra nőjetek!!!
meg minden jót!!!
Vendég
 


TÜNCÍÍÍ! NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT NEKTEK!!!!!!

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


betti!
repülőtartás?
nem tudom így hívják-e, de ZSófi nagoyn szerette.
az alkarodra fekteted, a keze-lába lelógjon, a fejét meg a karoddal tartod. közben lehet simizni a hátát, és ahogy a karod melegíti meg egy picit nyomja a pocakját a babának, szépen távoznak a felesleges gázok, és nem fáj a hasa.
Vendég
 


Tünci gratulálok és sok boldogságot kívánok Nektek!!!!
kubi
 
 


Betti!

Én azt javasolnám, hogy gyorsan felejts el mindent, amit a lelkedre kötöttek. Én senkire nem hallgattam az első hetekben. Anyukámra sem.
Csak Nyanyót figyeltem és az ösztöneimre hallgattam. Ha kérte két óránként kapott cicit. Két óránál gyakrabban csak azért nem, mert úgy véltem, hogy az esetleg hasfájáshoz vezethet.
Figyeld a kisfiad és hamarosan érteni fogod a jelzéseit. Látod már most is ment, hisz mikor láttad, hogy cuppog, rögtön adtál még neki.

Egyet azért ne felejts el. Valamikor Te is többet eszel és van, hogy kevesebbel is beéred. A babák sem egyenletesen mindig ugyanannyit esznek.
Tedd el a mérleget és próbáld csak naponta, kétnaponta...hetente egyszer mérni. Ha éhes lesz, akkor úgyis reklamál, ha meg kevesebbet eszik mérleg szerint, mint amennyit a könyv ír, akkor meg csak feleslegesen stresszeled magad. Attól meg nem lesz több tejci. Pár nap és beáll a kereslet és kínálat. A bogyót amit írtam, szerintem próbáld ki.

Tüncinek nagy nagy gratula még egyszer.

Bátor Róbert szép hosszú életet kívánunk!!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bende 2010.03.21 19:53-kor.
bende
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?