Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat. csak még jobban megerősített a döntésemben. olyan nagyon nehéz ma tényleg szimpatikus, megbízható, jó szaktudású nőgyógyászt találni, hogyha látom is alig hiszem el.

Kívánok Nektek gyönyörű szüléseket és babázást.
Azt hiszem visszatérek erre a klassz topikra, ha "érintett" leszek, addig meg gyűjtöm az infókat.

Inkasapi
inkasapi

Sziasztok!

Éva vagyok, és már elég régóta olvaslak benneteket. A terhességem 23. héten járok, lányom lesz (ismét :D ). Van egy nemsokára (májusban) 5 éves lányom.
Én is az Uzsokiba járok terhesgondozásra, ahhoz a dokihoz, akinél a lányom szültem (még egy másik kórházban). Viszont már nem olyan a doki hozzáállása a dolgokhoz, mint régen, úgyhogy váltani szeretnék. (ezért nem is írnám le a nevét)

Annyi jót írtatok Lajis doktornőről, hogy őt szeretném megkérni, hogy járhassak hozzá terhesgondozásra a továbbiakban is, és szeretnék nála szülni is (július 10-re vagyok kiírva). Sokat gondolkodtam azon, hogy nem lesz-e kellemetlen, hogy ugyanabban a kórházban másik dokihoz járok, de arra jutottam, hogy ha a doktornő elvállal, és neki nem kellemetlen, akkor nekem sem. A mostani dokival természetesen "lezárnám" a dolgokat, nem csak úgy eltűnnék tőle...

Abban kérném a véleményeteket, hogy szerintetek vajon elvállal-e a doktornő. Kedden (16-án) reggel kell bemennem a kórházba vérvételre legközelebb, hol találhatnám meg őt akkor. Esetleg egy elérhetőséget tudnátok nekem küldeni?

A dokimat pl. hiába kérdeztem a terheléses cukorvizsgálat menetéről, egyszerűen nem mondott semmit... segítenétek ebben is? Mikorra érdemes bemenni? Hányszor vesznek vért? Ott kell ülni végig, vagy el lehet menni? stb. Olvastam tőletek, hogy löttyöt kell inni, és érdemes citromlevet vinni..., de valaki írta a tej-zsemle variációt is, bár neki lehet, hogy nem az Uzsokiban végezték a vizsgálatot.

Előre is köszönöm a segítségeteket.

Éva

Kép

Kép
teva

Szia Éva!

Lajis doktornőt nem ismerem, erről, majd a többiek mesélnek.

Terheléses vércukor: időpontot kell kérni telefonon, aztán vigyél rendes félbevágott citromot, 1/2l ásványvizet és a cukros löttyhöz adják. El lehet menni utána és 2 óra múlva visszamenni újabb vérvételre.

Üdv.: Évi

Kép

Kép
varva

Most csak egy kép. Időm nincs igazán írni, ugyanis a nyugodt kisfiúból egy elég éber kisfiú lett. :)

Kép Illés születik

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni

Sziasztok!

Vikcsibaba: sajnálom, gondolom, hogy eléggé szíven ütött a dolog, de biztos jobb lesz így mindkettőtöknek!

Inkasapi: hajrá! és várunk vissza :)

Éva: én csak dicsérni tudom a doktornőt, gondolom olvastad, amit tegnap írtam
cukorterhelés: úgy van, ahogy Évi írta, bár én úgy tudom, hogy fél 8-ra oda kell menni, mert ezt veszik először, megiszod a löttyöt, igen vigyél citromot, úgy ihatóbb+bubimentes vizet is, sőt én poharat is vittem
ott is lehet maradni, de a lényeg, hogy úgy érjél vissza, hogy a 2 óra meglegyen, ja és soron kívül lehet bemenni, ha lejárt az idő, nem szabad udvariaskodni :lol:
azért én felhívnám őket, az a biztos

a doktornőt szerintem megtalálod az elsőn, de inkább a 2 órás vérvétel után, mert reggel pörög mindenki
nem tudom, hogy nekik egymás között ez mennyire kellemetlen, de szerintem el fogja mondani :)

Hajni: nagyon jó ez a kép, gratulálok Nektek, minden jót!

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

vikcsibaba, ne kenődj el! Az a fontos, hogy mindketten jól lesztek utána egymásnak!

Lányok, én ma kezdek feszülni: kedden megyek a dokimhoz hathetes kontrollra, ert hát hova mennék! Ez egyáltalán valami kötelező?
Tulképp mindegy, mert úgyis le kell zárni a kapcsolatunkat. Több pénzt nem kap (egy részét, amit már kiszámlázott és a szülésért kapott már odaadtam), mert ahogy már meséltem, nem volt minden zökkenőmentes nálunk. És így is elég szépen kapott - legyen az elég. De feszültséget kelt bennem az, hogy oda kell menni, és újra bszélni kell a történtekről.
Az utosló találkozásunkkor már pdzegettem a pénzkérdést: mondtam, hogy egy egyszerű szolgáltatásnál és már visszakaptam volna a készülékemárát :?
Szívesebben mentem volna a kórházba, de a magánrendelőjébe hívott. Erre most mit mondjak? A kórházban nem rendel, csak ügyel. És nem volt erőm ezzel is foglalkozni, hát odamegyek.

Remélem, épésszel túlleszek rajta. Aztán meg ereshetek valakit, aki badja a szurit a fogamzásgátláshoz... Mert nem hiszem, hogy erről holnap szó lenne majd! Persze, ki tudja!

Szorítsatok!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!
Üdv az újaknak!
Én is iszonyúan örülök ennek a hónak :evil: !
De jövő héttől már tényleg tavasz lesz, legalábbis ezt mondják. Én nagyon szurkolok érte, mert tetőteres a házunk, és fönt van a hálórész és a kiságy is, viszont fűtés csak lent van. Kályhával fűtünk, és annak a melegét, a párom ötlete által, a plafonba épített ventillátorok segítségével juttatjuk fel. Ez nekünk eddig elég volt, de talán a picinek hideg lesz, bár alváshoz nem kell olyan melegnek lenni, de én mégis féltem, hogy megfázik.
Lentre mi is járókát vettünk,olyat aminek emelhető a fekvőfelülete. Így mindig a közelemben lesz, és nappal nem fog fázni.

Vikcsibaba: Szorítok neked, biztos minden rendben lesz. Mikor kell bemenned?

Hajni: Illés nagyon szép baba, és micsoda haja van!

A terheléses cukorvizsgálatról: nekem a rákos úti sztk-ban csinálták, és nem két óra múlva vettek vért, hanem félóránként, tehát ötször, mert volt egy éhgyomros is. De ezek szerint, mindenhol másképp csinálják.

Kriszti
kislaczko

vikcsibaba: Ne legyél elkenődeve, én is császáros voltam, bár ez csak ott helyben lett eldöntve, de én örülök neki. Igaz, ez nem olyan szülési élmény, mint a hagyományos (szerintem) viszont hipp-hopp túl vagy rajta és tényleg nem érzel semmit. Utána meg elég gyorsan gyógyul a vágás és szerintem ezt a sebet sokkal könnyebb tisztán és szárazon tartani, mint a gátat. Ráadásul még ülni is tudsz utána. :D

Ajni: ez nem semmi! Szegényke milyen kis lila! Hát igen, én ebből kimaradtam... :(

Bea: mindent bele, ne hagyd magad! Aztán gyere te is Lajis doktornőhöz! :D

A terheléses vércukor tök fura. Én az Örsön voltam és ott előtte (még itthon) ettem egy zsömit és egy bögre tejet, utána bementem és pontban az evés utáni két óra lejártával behívtak és levették a vért (csak egyszer).

May the Force be with you!

Kép
ahsoka

Orsi, Lajis doktornőhöz most nem mehetek, mert területi ellátás van, de szülni majd megkeresem a következő babával. :wink: Esetleg az "egyéb" nőgyógyászati problémákkal is mennék hozzá, de ide túl messze van. Majd meglátjuk, hova költözöm.
Most marad a területileg illetékes rendelő a hathetes kontrollra. íváncsi vagyok, ott hogy fogadnak, ha már máshol szültem!
Eddig is sztkba jártam, most ott folytatom. Kár, hogy - szintén a területi ellátás miatt - az eddigi helyre nem járhatok!

Viszont túl vagyok a "búcsún": most beszéltem a dokimmal. Összeszedtem minden erőmet, felhívtam, és elmondtam, hogy nem megyek hozzá többet és nem fizetek többet. Ahogy gondoltam: teljesen kultúráltan fogadta, azt mondta, bár nem ért egyet velem, megért. Jó, hogy nem kellett csalódnom ebben: nagyon szimpatikus amúgy, meg biztos jó orvos, csak nekem nem jött össze. Megkérdezte, jól vagyunk-e és jó egészséget kívánt. Tök rendben van a pasi. :)

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Köszönjük szépen a bókokat!

Egyébként ki az a Lajis doktornő? Hogy néz ki? Én nem láttam a Járányi dokinénin kívül ott más nőt. Mindig csak pasik jöttek vizitre.
Olyan kíváncsi voltam már, hogy ki az. Aztán nem sikerült őt meglesnem.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni

Sziasztok,

Köszi Mindenkinek a biztatást. Ma voltam NST-n, próbálok egyezkedni még a dokival, legalább ne tartson bent a kórházban kedden. De majd kiderül, mit mutatnak akkor az eredmények.
Még egy kérdés: Fábiánnál mennyibe kerül egy császár? Azt tudom, hogy 80 az átlagos szülés, de gondolom ez több. Vagy majd mondja ő a tarifát? Niki, Te is Fábiánnál szültél, Nálatok hogy volt?

Hajni,
Nagyon cuki ez a kép, tényleg elképesztő haja van:)

Vércukor: Én is az Örsön voltam, éhgyomorra vettek vért, aztán egy üres zsömle és két dl tej, majd egy óra múlva még egy vérvétel (szólni kell, hogy lejárt az időd, azonnal behívnak). Nem volt vészes, és nem kell végig ott ülni, elmehetsz sétálni. Örülök, hogy megúsztam a cukros lötyit...
vikcsibaba

anji, Lajis doktornő egy fiatal - nekem kicsit túlságosan - energikus vörös hajú csajszi. Vékony, de a kellő helyen telt idomokkal. Ha jól emlékszem, szemüveges. 30 körüli lehet. Alaphelyzetben menekülnék előle. De láttam, milyen lelkesen dolgozik.

Ti hogy bírjátok letenni a babát? Én legszíveebben egész nap ölelném és puszilgatnám! :D Az a legédesebb, amikor szopizik és utána elalsik rajtam és jóllakottan szuszog.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Hát most hogy visszagondolok, valakinél járt egy fiatal csajszi. Már nem emlékszem hogy nézett ki, de akkor ő lehetett az. Csak nem akartam elhinni, hogy ilyen fiatal doktornők is vannak. :)

Hogy hogy bírjuk letenni a babát? Hát mert muszáj, mert bizony itt van a másik két gyerkőc.:) Persze én is tartanám egész nap. :) Az első gyerkőcöt amúgy majdnem mindig kézbe tartottam. :)

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni

Én ma alig tudom lerakni Mátét: olnap kettős fronthatás várható... szép kis örökség tőlünk. :cry:

Mi történik a hathetes kontrollon? kell pl vizeltet vinni?
Köszi, ha segítetek! Most, hogy a régi dokin túl vagyok, azon parázom, ki vizsgál majd meg. Pl. a császársbet hogyan nézik? Uh-n is?

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Köszönöm a válaszaitokat, és a jótanácsaitokat a vérvétellel kapcsolatban.
Kedden szerencsét próbálok a doktornőnél.

Éva

Kép

Kép
teva

Sziasztok!

Jó régen írtam már...kicsit el voltam úszva a melóhelyen,és csak ott tudok netezni.

Teva:én a Dr.Gál Andráshoz járok, ő is fiatal,kevesen ismerik,de szintén lelkes és nagyon türelmes.Bátran ajánlom őt.

Ha szeretnéd megadom majd a telefonszámát.

A vérvételhez(terheléses) csak annyit tennék hozzá,hogy azért másfél óra után menj vissza a labor elé,mert engem is behívtak előbb.

Áprilisban szülők figyelem: most már biztos nektek is szerencsétek lesz,és az új részben szülhettek.Ma voltam a kórházban és a doki mondta,hogy jövő héttől már kezdenek költözködni! :lol:

Hajni: édes kisfiad van és ez a hajköltemény tünemény! :D

Kicsit el vagyok keseredve,mert uh-on kicsit kisebb a babucim mint kellene.Ma vagyok pont 25 hetes,és csak 600gramm.Mondjuk az eredményeim jók,cukrom is a vas még határértéken belül van,de kell szednem.

Viszont még mindig nem derült ki,hogy valóban lánykám van-e.
A nevünk valószínű a Kinga lett.

Mindenkinek jó pihenést,babásoknak sok tejcit kívánok!

Dorka
hodo

Sziasztok!

Már nagyon régen jutottam gépközelbe. Időm sem sok van visszaolvasni a hozzászólásokat sajnos :(

Kérdésem lenne:
Dorina elmúlt 6 hetes és nagyon megugrott az adagja. Most 3,82kilósak vagyunk, eddig napközben 90ml-ket evett 3 óránként. Éjjel képes 6 órát aludni egyhuzamban, tegnap óta meg követeli a több kaját.
Most úgy állunk, hogy 3 óránként a 130-140-et bepuszilja éjjel viszont 5-6 órákat alszik.
Volt valakinek a babájánál hasonló hirtelen megugrás?
Azt hittem majd fokozatosan nől az adagja, de egyszerre ugrott meg. És nem jön ki belőle büfikor sem.

Tápszerrel kapcsolatban kérdeznék még:
Amikor 1 hónapja felírta nekünk a tápszert akkor azt mondta 3 kupicához 90ml víz kell. De azt nem mondta mennyi idős koráig illetve hány kilós koráig kell ez a hígítás.
A dobozon meg nincs más írva csak ennyi.
Tudtok segíteni?
Majd felhívom a dokinőt, de gondoltam megkérdezlek benneteket is.

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Szia Buba!

Amennyire én tudom a babóknál számolni kell az evésben a hirtelen megugrásokkal. Így pl. 5-6 hetes, 3 hónapos korban, ahogy olvastam és amennyire a védőnő által elmondottakból még emlékszem.

Mi kicsinek Milupát használtunk, most pedig Mildibé-t. Az adagolás mind a kettőnél 30ml-hez egy kanálnyi volt. Eleinte az adagok nőnek csak, utána váltani kell az életkornak megfelelő tápszerre. Ha jól emlékszem 3 havonta van másik tápszer, aminek nyilván más az összetétele, annak megfelelően, hogy mi kell a babónak. De a higítás az mindig ugyanaz marad.

Üdv.

Móni

Kép

Kép
momo73

Sziasztok!

Most van egy kis időm írni. Bogi alszik.

Köszi mindenkinek a drukkolást szopi ügyben. Azt hiszem kezd belejönni :) Tej szerencsére van elég.
1,5-2 hetesen nálatok mennyit ettek átlagban egy evés alkalmával a babák és napont hányszor ettek? Csak mert Bogi a doki és védőnő által emlegetett adagot nem eszi meg egyszerre. Szerintem nem is fér bele a kis gyomrába. Azt mondták, hogy 150 ml * ahány kg annyi grammot kéne megennie egy nap. Hát nála ez 420 g-ra jönne ki durván és 7 etetés esetén 60 g/ etetés. Ő átlagosan 40 g-ot szopizik egyszerre és még vissza is jön egy kicsi utána.

Terheléses cukor: Nekem az Örsön csinálták, először éhgyomorra vettek vért. Utána meg kellett enni 1 zsemlét+2 dl tejet és 1 óra múlva vettek újra vért. Nálam nem csináltak másodikat cukoroldattal.

Teszek fel egy képet:

Kép

Szép napot mindenkinek!

Niki

Kép
lina81

Sziasztok!

Kis.csillag: gratulálok, hogy ilyen ügyesen elintézted a dokit, jobb is, hogy ezek után nem mész többet hozzá!
szerintem sztk alapon is megcsinálják a kontrollt, ill. beadják a szurit
nekem anno egy sima vizsgálat volt a 6 hetes kontrollon, szintén sztk-ban, igaz a dokimnál

ráérsz jó dokit keresni a tesónál :)

Kriszti: anno a lányomnál nekem is így volt a palotai sztkban a terheléses, ezt most szerencsére megúsztam :)

Vikcsibaba: szurkolok, hogy ne kelljen befeküdnöd, az olyan vacak érzés :?

Éva: majd írj, hogy sikerült-e beszélni a doktornővel, kíváncsi vagyok

Dorka: ne keseredj el, biztos simán behozza a baba a "lemaradást"
Kinga jó név!

Buba: én is úgy tudom, hogy vannak megugrások az evésben, meg az egyéb fejlődésben is
én úgy emlékszem, hogy a dobozon van részletes adagolás, de így van, hogy kb. 30 ml 1 kanál, jól leírta Móni

Niki: nagyon édes Bogi, Ő is micsoda hajasbaba :)

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!

Jól beindult megint a fórum, remélem mindenre tudok válaszolni!

[quote="kis.csillag"]A írta:kis.csillagnita! Ne akard a császárt! Ha keel majd, az lesz. De az nem az igazi szülés-élmény. Én gyöngének tartom magam, de a vajúdás gyönyörű élmény volt a fájdalmak ellenére, és szívesen világra engedtem volna természeteen a kisfiam!

Nem mondom, hogy akarom. Sôt, mindig természetes úton, lehetôleg fájdalomcsillapítás nélkül szerettem volna szülni. De most hogy itt vagyok a finishben kicsit betojtam, és néha azt gondolom könnyebb lenne a császár. Ami persze nem igaz, mert ott meg a lábadozás hosszabb és nehezebb, max rövidebb a vajúdás. Szóval nem szeretnék császárt, csak néha mondja nekem a kisördög a magáét...

[quote="buba*"]
írta:
buba*
Anita
jól tetted, hogy többfélét is beszereztél. Majd úgy is akkor látod meg, hogy mit bír a kis bőre a babádnak, ha használod őket. Így legalább van választék és nem kell rohanni másikat venni.
Nekem nagy szerencsém van Dorinával. Mindenki másfajta popsitörlőt hozott és egyikre sem érzékeny a bőre.

Közben vettem még huggies-t is, hátha! Aztán lehet, hogy semmi gond nem lesz egyikkel sem, de nem merem bekockáztatni!

Táblázat

Most nézem, hogy az áprilisiak közül én vagyok az elsô! :roll:

vikcsibaba

Ha kell, nyugodtan szólj, és veszek!

wc ülőke Elég vajon 2 csomag?

[quote="tekiroll"]
írta:
tekirollAnita! Én most hálóingben nyomultam, de voltak pizsisek is. :) És az előző szülésnél én is pizsiztem.
Én DM-es popsitörlőt használtam már a fiamnál is, most is azt használjuk, teljesen bevált!
Johnsonról én is sok rosszat hallottam, nem is használtuk. Most fogjuk kipróbálni Gézunál az esti fürdetőjüket, meglátjuk!
Tényleg bízz magadban! Nem egyszerű a császár utáni felépülés… Szóval ha lehetne választani, akkor a kövi baba is természetes úton születne! :wink:

Végül úgy néz ki sikerült vennem elegendô hálóinget, mert amúgy nem szeretem, de van 3, és esetleg egy-két felsôvel tudok ügyeskedni ha valami baleset történne. Valamiért azt hittem csak hálóinget fogadnak el, ha tudom, hogy nem így van inkább pizsiben gondolkozom!
Mindegy végülis! Április végén-közepén lehet hogy jobban is fog esni már a hálóing!
Szülés: Már helyére tettem a dolgot a fejemben, nem lesz itt gond remélem. :)

kis.csillag
Remélem minden ok lesz holnap a dokinál! Csak nyugi!

hodo Nagyon jó híreket hoztál, köszönjük! De jó lenne tényleg az új helyen szülni, és normális kórtermekben eltölteni azt a pár napot!

A Babó meg behozza magát, ne aggódj! Iszonyú mértékben tudnak fejlôdni. Egyébként a szonográfuson nagyon sok múlik, 1-2 mm-rel arrébb teszi az x-et és máris jóval kisebbre-nagyobbra méri a gép a babát! Nôvéremnek 1 kg-val mért kisebbet! De azt hiszem amúgyis +/- 500 g.

Niki Nagyon szép baba Bogi, gratula mégegyszer!

Na, rólam még annyit hogy valami nátha félét szedtem össze valahol, valamikor. Nem vagyok úgy rosszul, de annyira pont, hogy éjjel ne tudjak aludni mivel az orrom teljesen el van dugulva 2 napja! Amúgy sem kéne még, de így aztán fôleg nem szeretnék még szülni!

Buta kérdés: Honnan tudom ott a nagy jövés-menésben, hogy kik a szülésznôk, kik a csecsemôsök ha senkit sem ismerek?

Jó pihit mindenkinek!

Anita

„Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog!"

KépKép
fuoco

Niki, Bogi gyönyörű! Ha nem ígértem volna Orsinak, hogy Szanihoz járunk majd udvarolni... :lol: :wink:

A tápszerhez: Máté a kórházban kapott Milipa HA Startot kapja, ami 6 hónapos korig adható kizárólagos kajaként, utána hozzátáplálás és/vagy másik tápszer.
A napi adag valóban a 150 g testsúlykilogrammonként annyi etetésre elosztva, ahányszor adod. De ne aggódj, ha most kevesebbet eszik, látod, Dorina most többet kér. Ők nagyon jól tudják, mennyit kell enniük! Arra figyelj csak, hogy nehogy kiszáradjon: van-e elég pisis pelus (a pisi világos és szagtalan legyen, akkor volt elég a folyadék), a kutacs ne legyen horpadt (fekve kell nézni, mert függőlegesben a gravitáció is közrejátszik).
Hidd el, elveszi, amire szüksége van!

Dorka, nem baj, ha nem nagy a baba, majd belehúz! Máté az elején csak hosszra volt meg, később gyúrt csak súlyra.

Szökőkút: már meséltem, hogyan sprickol a tejem. Nos, ma kétfelé kb húsz centis sugárban lett minden tejes. Lehet, hogy nem sok, d mókás :lol: :shock:

Máté is kevesebbet eszik mostanában, engem a védőnő "okosított ki".

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Halhó
Én beszereztem az Ildikó által ajánlott More Milk Plus kapszulát. Hát tényleg nem egy olcsó darab, 6000 forint, 60 darab van benne és napi 4et kell szedni. Az egészségpénztár persze nem támogatja. Eddig két napja szedem és megint optimista vagyok mert az esti etetésnél mértük Szanit és ha minden igaz, akkor 110 milit tudott leszívni (igaz, 35 perc alatt) de utána persze még ordított és lenyelt még 30 mili lefejt tejet is. :? Most viszont alszik. :)

May the Force be with you!

Kép
ahsoka

Én is optimista próbálok lenni. 4 napja szedem a More Milk kapszulát, de nekem eddig semmi változás:(
Tökre elkeseredtem, mert annyira bíztam benne.
De nem adom fel. Tovább szedem amíg el nem fogy aztán ha nem lesz eredmény visszatérek az urticára.

Kép

Kép
buba*

Én ma vettem more milket, és nekem azt mondták, lehet egpénztárra. Majd meglátjuk. A hatást is...

Mi ma nagy kalandon vagyunk túl: a hathetes kontroll után (hüvelyi vizsgálat + hasnyomkodás= méh ellenőrzése, rákszűrés, hüvelyi uh) barátnőztünk, ahol baba is van, majd megleptem a kollégáimat. Kisfiúnak, nagyfiúknak és nagylányoknak is nagyon tetszett a kisfiam. :D
Vittem lefejt tejet és tápszert is, de egyikre sem volt szükség, szerencsére tudtam szoptatni. :D

Az autóban oda-vissza nagyot aludt Máté, hazaérve viszont nagyon éhes volt. Szerencsére akadt tejcsi :D
Most kipihenjük :wink:

Ti hogyan védekeztek most szülés után?
Nekem cerazettet írt fel az orvos.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Túl vagyok a terheléses cukorvizsgálaton. Hát az biztos, hogy nem ez lesz életem legkellemesebb élménye, de azért kibírható volt. Éhgyomri vérvétel, aztán a glukózos trutyi. Az elején még könnyen ment az ivás, még éhes is voltam, de a végén már szinte rágnom kellett, hogy lemenjen. Aztán 2 óra múlva újabb vérvétel.
A 2 órát azzal töltöttem, hogy kiültem az 1. emeleti folyosóra és "vadásztam" a doktornőre. :)
Már majdnem feladtam, mikor sikerült beszélnem vele. Rohant császározni, de röviden elmondtam, hogy miért keresem. Megadta a mobilszámát, és megmondta, hogy mikor tudunk majd beszélni nyugodt körülményeik között még a héten. Kedves volt, és segítőkész (ahogy gondoltam is).
Aztán a mostani dokimhoz is be kellett mennem, mert előtte összefutottam vele, de végülis nem mondtam még neki semmit... majd a jövő héten. (egyébként a mai vizsgálat is megerősített abban, hogy váltanom kell..., és abban is, hogy a doktornő jó választás).
Remélem minden simán megy majd.
Még egyszer köszi a segítségeteket.

Éva

Kép

Kép
teva

Sziasztok!

Anita: hogy vagy? szerintem a szülésznők nem fognak bejönni a kórterembe, talán ebből majd tudjuk :wink:

kíváncsi vagyok a tapasztalatitokra a more milkkel kapcsolatban

Kis.csillag: örülök, hogy minden rendben volt a kontrollon :), gondolom jó volt "csavarogni" egy kicsit :wink:

Éva: örülök, hogy sikerült összefutni a doktornővel, remélem mindent meg tudtok majd beszélni
én volt, hogy elárasztottam kérdésekkel, mindre válaszolt :)

ha minden igaz, holnaptól jön a jobb idő :D

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!

Erika, köszönöm kérdésed, fogjuk rá, hogy jobban. Igazából nem olyan vészes, csak nehezen alszom emiatt (is).
Ma éjjel pl többször leizzadtam - pedig mindig 20 fok alatt van a lakás éjjel -, úgyhogy azt hittem szivárog a magzatvízem, de talán azt észrevenném!

Kíváncsi vagyok, hogy halad a kórház, tényleg át lesz-e adva akkorra mikor mi szülünk!

Többiek? Hogy vagytok? Mindenki megint el van tûnve. Remélem a babázásba feledkeztetek bele, és azért nem jöttök!

Pocakosok: Szülésfelkészítôre valaki?

Szép napot!

Anita

KépKép
fuoco

Éva, nekem a terheléses úgy zajlott hogy már eleve elfelejtettek kanalat adni, úgyhogy már az elsô kortynál szembesültem azzal, hogy ezt bizony nem inni fogom. 10 percbe tellett, mire nagyjából a kanállal úgy szét tudtam verni hogy kijöjjön a pohárból és elrághassam!

Lehet hogy perverz vagyok, de nekem ízlett, pedig nem vagyok édesszájú! Bár szerintem fejben dôl el az egész, és én nagyon meg akartam inni...
De ügyi vagy, hogy túl vagy rajta, a lényeg, hogy lecsúszott! Reméljük az eredmény is jó lesz!

Anita

KépKép
fuoco

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek aki vígasztalt!
A férjem is bebizonyította papíron,hogy nagyon sok múlik azon,h. hova teszik az x-eket a babára.Ráadásul kis hiperaktív a babócánk,mindig elmászott.Mintha tiltakozna,hogy őt ne méricskélje senki. :)

A doki azt is hozzátette,hogy ha én kis súllyal születtem (2750 gr voltam),akkor lehet,hogy ezt a baba is örökli és legfeljebb könnyebben szülünk.Mondtam neki,hogy benne vagyok! :)

Szülésfelkészítő: én megyek!!!

Fuoco: a dokim mondta,hogy 3 hét múlva már nem az első emeletre,hanem az új részbe kell mennem a vizsgálatra.(Azt is hozzátette,hogy ő se tudja hol találom majd, de majdcsak megtaláljuk egymást!)
Amúgy nekem is ízlett a cukros lötyi,mire odaértem nagyon éhes voltam és direkt jól jött! :)

Kép
hodo

Látod hodo, nem kell aggódni. Ráadásul ha jól tudom folyamatosan váltakoznak a periódusok, hogy éppen mi fejlôdik gyorsabb ütemben. Valószínûleg a Babád éppen akkor másra gyúrt 8) és ha 2 nap múlva mentetek volna, teljesen jó értéket kaptatok volna!
Lehet hogy már írtam, nôvérem 31 hetes volt, mikor nagyon görcsölt, meg elkezdett kinyílni a méhszáj, be is fektették a barossba, ott csináltak uh-t és mondták hogy 1.5 kg körüli. Nagybátyánk meg tök kiakadt hogy hogy lehet ilyen hülyén mérni. Tapintással megmondta hogy 2 kg fölött volt már akkor, aztán csinált uh-t, ahol valóban kiderült hogy bôven 2 kg fölött volt a baba. Tehát elég sokat is lehet tévedni, fôleg ha úgy állnak hozzád!

A 3 hetet mikor mondta a dokid? Neked akkor lesz a genetikai uh?

Szülésfelkészítô: Én most nem megyek a betegség miatt, de a következôre mindenképp, mert azt szülésznôk tartják, és pont a szülés folyamata a téma!

Hát igen, nekem is nagyon bejött, fincsi!! :)

Anita

KépKép
fuoco

[quote="hodo"]
írta:
hodoA doki azt is hozzátette,hogy ha én kis súllyal születtem (2750 gr voltam),akkor lehet,hogy ezt a baba is örökli és legfeljebb könnyebben szülünk.Mondtam neki,hogy benne vagyok! :)

Ezt az állítást meg tudom erősíteni. Dóri lányom kb. a terhesség félidejétől "lemaradt" azt átlagos méretektől, de engem is nyugtatott a doki, hogy mi sem vagyunk "kosaras alkatok", úgyhogy ne aggódjunk. Végül a 39. héten született: 2700 gr, 51 cm lett (pont, mint az én születési paramétereim), teljesen érett újszülött volt, 10/10 lett az APGAR-ja is. A férjem is 3 kg-s baba volt, úgyhogy nem is igazán számítottunk 5 kg-s babára. :)
A mostani baba is le van maradva kicsit: a 19 héten kb. 1 hét volt a hátránya, mostanra - a tegnapi értékek alapján - már csak 2-3 nap az elmaradása az átlagtól. De nem kell ezen aggódni, pláne, ha te is kis súllyal születtél.
Különben is nagy igazság: "majd kinn megnő". :lol:

A cukor-értékeken nem aggódok, mert az első vizsgálatkor sem éhgyomorra vették le a vért (nem is készültem vérvételre, de mondták, hogy nem gáz, ha ettem, úgysem azt nézik akkor...), és ott 4,74 lett a cukor. Az előző terhességem is 4-es cukrokkal vészeltem át. Szóval talán ezzel a löttyel sem lesz gáz.

Tegnap a folyosón várakozáskor láttam, ahogy tologatják a babákat az anyukák. Olyan szívet melengető volt látni megint ilyen csöpp emberkéket. Alig 5 éve volt, hogy a lányom megszületett, de mégis úgy érzem, mintha sosem lett volna ilyen pici baba a kezemben... Jó lesz megint babázni. :)

Éva

Kép

Kép
teva

Sziasztok!

Bocs, hogy nem szólok hozzá a témákhoz, mostanában -így a végefelé- szinte csak magammal vagyok elfoglalva... fúj, de önző... :oops: 8)
Olyan rosszul alszom, szeretnék végre a hátamon aludni és nem elzsibbadni 5 perc után.
Sikerült végre összeraknom a csomagom, már csak 1-2 dolog hiányzik belőle. Felőlem szülhetek... :)
Tegnap voltam dokinál, a méhszáj egy ujjnyira nyitva, de még nem rövidült, azt mondta, még érleljem kicsit... oké... :wink:

Lányok! Mondja meg nekem valaki, hogy csini kórteremben leszek, vagy nem? Ez a költözés dolog már kikészít... most az egész részleg költözik ezen a héten, vagy csak néhány része? Ez a bizonytalanság is idegesít...
Most akkor feszült vagyok, vagy feszült vagyok? :?: :wink: 8) :D

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

[quote="ági_zsófi"]S írta:ági_zsófiziasztok!

Bocs, hogy nem szólok hozzá a témákhoz, mostanában -így a végefelé- szinte csak magammal vagyok elfoglalva... fúj, de önző... :oops: 8)
Olyan rosszul alszom, szeretnék végre a hátamon aludni és nem elzsibbadni 5 perc után.
Sikerült végre összeraknom a csomagom, már csak 1-2 dolog hiányzik belőle. Felőlem szülhetek... :)
Tegnap voltam dokinál, a méhszáj egy ujjnyira nyitva, de még nem rövidült, azt mondta, még érleljem kicsit... oké... :wink:

Lányok! Mondja meg nekem valaki, hogy csini kórteremben leszek, vagy nem? Ez a költözés dolog már kikészít... most az egész részleg költözik ezen a héten, vagy csak néhány része? Ez a bizonytalanság is idegesít...
Most akkor feszült vagyok, vagy feszült vagyok? :?: :wink: 8) :D

Szia!

Megértelek, minden szempontból! :)
Szerintem csini kórteremben leszel, azt súgja a megérzésem! :D Ebbôl kifolyólag mi is... :)

Anita

KépKép
fuoco

Sziasztok!

Én is kicsit ellustultam mostanság, rég jártam erre... :oops:

Ági: önzőséged teljesen érthető, legyél csak az, nemsokára úgysem lesz rá módod! :D
Gratula a csomag összekészítéséhez! :wink:
Én még csak a babaruhák válogatásánál tartok... Még a kiságyunk is vidéken van a szüleimnél, de lassan csak alakul majd minden...
Sztem is új helyen szülhetsz már, a dokim is azt mondta tegnap h kész lesz! :)

Terheléses vércukor: már korábban is csodálkoztam magamban (emlékeim alapján), de most még jobban: nekem otthon kellett ennem zsömit, kefírt és egy óra múlva ott lennem vérvételre az Örsön, szóval nekem nem volt éhgyomorra vérvétel, csak 1 db... hát nem tom, remélem, nem gáz, nem is értem... :shock:

Éva: megértem, hogy megragadta szívedet a látvány :), én is tegnap voltam babázni a januárban szült barátnőmnél és hát elolvadtam teljesen, annyira édes volt a kis kéthónapos, olyan jó volt fogni, gyakoroltam pici :D két...

Ti vezetitek v vezettétek a terheskönyv hátulján a 34. héttől a magzatmozgásos táblázatot? Anno én csak ikszeltem, nem számoltam h mikor hányat mozgott, most szembesített a védőnő h számolni kéne és minden étkezés után 1 órát figyelni, fekve, miegymás... Kinek van erre ideje? :wink: És egyáltalán mit kell számolni, h hány darabot rúg v hány sorozatot? :D Fogalmam sincs, please help! :) Köszi!

Nagyon szépek a fényképek, tegyetek fel minél többet!

Mindenkinek kellemes tavaszodást! :D

Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!
Jó volna, ha Anita megérzései bejönnének!
De most tulajdonképp, honnn hova is költöznek, pénteken megyek ctg-re, és nekem az enyhén bunkó csaj, akivel telefonon beszéltem az első emeletet mondta.
Egyébként azzal akasztott ki, hogy én miért akarok hozzájuk menni, mikor ők csak a 40.hét után csinálják a ctg-t, én meg csak a 39-ben vagyok.
De nem ő volt az egyetlen ilyen, a 18.heti genetikaira a MÁV ill. ÁEK-ba utalt be a dokim, ott meg közölték, hogy nem hozzájuk tartozom.
Én kérem, csak parancsot teljesítek, ha dr.Kovács oda és akkor utalt be, én nem ellenkezhetek, a többit beszéljék meg egymással.
Egyébként pedig 21-re vagyok kiírva, ami vasárnap lesz.
Az én csomagom is majdnem 100%-os, a tisztálkodó cuccokat kell még valahogy belepasszíroznom, ja meg az evőeszközöket.
kislaczko

Sziasztok!

Valahogy mostanság nekem is sikerült eltűnnöm :)
Ma nagyon aktív napot sikerült zárnunk, reggel voltunk uh-n és ott nem sok minden derült ki azon kívül. hogy lassan 1,5kg a kicsi. Ott sajnos, mivel az elsőre hívtak ultrahangra és hát az a gép valami gyötrelem, nem tudták megmondani ki lakik odabent. Ezért gyorsan be is jelentkeztem 4d-re, és mákom volt, mert mára kaptam időpontot. Sokkal jobb gép és persze más értékek, de annyira nem eltérőek, az már biztos, hogy egy nagy lábú kis manó lakik bent - 6 cm a kicsi talpacskája. Persze a legfontosabb is kiderült számomra - kis fiú érkezik közénk.
A legjobb viszont, hogy az apaságit teljesen sikerült elintézni, még a közjegyzőt is amin jól meg is lepődtem, de így most már erre sincs gond :)

Terheléses cukornál, nekem először a cukros lötyi volt, de ma a doktornő előjegyzett április első hetére a következőre ami más lesz. Itthon kell ennem egy zsömit meg innom 2 dl tejet és rá egy órára kell mennem a kórházba vérvételre. Kiváncsi leszek erre is :)

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Zsuzsi, leírod, hogy mi volt a közjegyzővel, mit s hogy kellett pontosan intézni? Melyik kerületben laksz?
Nagyon köszi!
És gratula a fiúcskához! :)
Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Nem volt semmi extra a közjegyzőnél, adott egy tanúsítványt, hogy " a Magyar Országos Közjegyzői Kamaránál vezetett Élettársi Nyilatkozatok Nyilvántartásában nem szerepel", összesen ennyi áll a papíron :) Mindezt elég olcsón meg is úsztuk "csak" 2200Ft volt.
Egyébként a XV. kerületben lakom és itt intéztem minden papírt.

Köszi :)

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Sziasztok!

Anita: én is elég rosszul alszom, pedig nekem 10 nappal többem van, mint Neked :)
bizom a költözésben, 2 hét múlva kell mennem vérvételre, meg ctg-re, azt mondta a doktornő, hogy majd meglátjuk, hogy hova

Éva: tényleg olyan jó nézegetni a babákat :), az én lányom 6 lesz, és mindig arra gondolok, hogy milyen pici lesz az öccse, de szerintem így is meglepődünk majd :)
a Te kislányod várja a tesót, hogy fogadta a hírt?

Ági: sokat eszembe jutottál, hogy mi újság, szerintem bizzunk a szép szobában, én drukkolok
most tényleg legyél egy kicsit önző, amíg tudsz, bár Zsófi mellett nem tudsz az lenni :)

Kriszta: nekem sincs még csomagom, viszont kimostam már 2 adag babaruhát, nem valami nagy tempó :lol: , nálunk húsvétkor lesz kiságyszerelés, addigra a ruhákat is a helyére rakhatom, ugye nem korai?
én most Tőled hallom ezt a magzatmozgásos táblázatot, Lilinél még azt sem mondták, hogy számolni kell :shock: , mostanában olvastam, és tényleg a sorozat, az mennyinek számít?

Zsuzsi: gratulálok a kisfiúhoz! szép nevet is választottatok :)

hát úgy látszik, ez a terheléses cukor mindenhol más, a lányomnál volt a zsemlés is, most nem, ki érti?

szép estét mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!

Azért voltam ennyire elveszett a cukorterhelés témájában, mert Dórinál annyi volt, hogy mikor mentem a terhesgondozásra, megkérdezte a dokim, hogy mit reggeliztem, és mikor. Mondtam, hogy egy szendvicset, és egy tejeskávét, kb. másfél órája. Mondta, remek, menjek át vérvételre... Lényegében ez volt a terheléses cukorvizsgálat. :) Úgy is csak 4,0 lett.
Nem tudom, hogy ez a keddi löttynek köszönhető-e, de én azóta olyan szomjas vagyok, hogy állandóan csak innék. Remélem nem akadt ki a hasnyálmirigyem, és nem most lesz gáz.

Dóri már nagyon várja a Kistesót. Volt ideje hozzászokni a gondolathoz, mert másfél évig "készült". :) Egyébként Dórihoz is ennyi idő kellett. Sajnos nem működök rendesen: nem volt spontán peteérésem. De szerencsére a gyógyszeres stimulálás elég volt hozzá, hogy helyrebillenjen a dolog, és onnantól már tényleg rajtunk múlt. (Így is kellett Dórihoz 7 gyógyszeres hónap, a Tesóhoz :( pedig 4. Igaz a 2. hónapban is összejött, de 5 hetesen elment. :( ) Másodjára igyekeztem minél tovább kihúzni az időt, hogy ne kelljen megint végigcsinálni ezt a gyógyszeres tortúrát (időre gyógyszer, "féidőben " uh, időre együttlét, stb...), de sajnos nem volt eredménye. Hozzáteszem ez még mind semmi azokhoz képest, akik pl. lombikoznak... minden elismerésem az övék.
De túl vagyunk rajta. A lényeg, hogy most itt ficánkol a pocakomban.

Úgy érzem, Dóri felfogta, hogy mivel jár majd a Kistesó érkezése. Beszéltünk sokat róla. Sokat kérdez: mekkora most, milyen lesz, stb. Több ovistársának is mostanában lesz kistesója, úgyhogy gondolom, úgy középsős-módjára kibeszélik a témát. (lennék légy a falon :) ) Van egy másfél éves keresztfiunk, velük gyakran találkozunk, és őt is nagyon gondosan istápolja. A baráti társaságunkban ő a legidősebb gyerek (tizenegynéhány gyerek közül), úgyhogy kedvére anyáskodhat velük, ha összejövünk. :)
Illúzióim nincsenek, hogy minden ilyen álomszerű lesz, mert mégis csak bővül a család, más lesz a napi rutin, megoszlik a figyelem, ... de remélem tudjuk majd kezelni a problémát, és ápoljuk a kis lelkét. Júniusban sokat tervezek majd csak vele foglalkozni, ha már nem jár oviba, hogy kicsit feltöltődjön "anyából".

Éva

Kép

Kép
teva

Sziasztok!

Én is már pár hete olvasgatlak benneteket, nagyon szép babácskák születtek már! :)
Én most járok a 18. hét környékén (még problémás a pontos kor megállapítása, talán majd a mostani ultrahangon sikerül...), augusztus elején lesz valamikor a nagy nap. A Garamvölgyi az orvosom, a kisfiamat nála szültem 3 éve császárral, és most jöttem utána ide. Örülök, hogy a kórházról csak jó véleményeket hallok, eddig nekem is csak pozitív élményeim voltak.
Örülnék, ha tudna valaki infókat adni nekem arról, hogy császár után itt mi a menetrend? Pld. Odaadják-e apukának a babát, elkülönítenek, vagy egyből mehetsz a kórterembe, kihozzák-e a babát szopizni, ott lehet-e veled, mennyire segítenek a nővérkék stb. Látogatók bejöhetnek a kórterembe, vagy nekem kell sasszéznom a babával?

Előre is köszönöm és további jó készülődést, illetve babázást.

[/b]
cecilke

Sziasztok!

Olvaslak titeket egy ideje, 29-30 hetes kismama vagyok, Uzsokiban fogok szülni, erről irnék pár infót:

Tegnap mondták a kórházban az előadáson 2010.03.24 -én már ott fognak a szülések folyni. Novemberig állitólag átmeneti állapot lesz ami azt jelenti a folyosó helyett a szobákban lesza látogatás, 10 -től 12- ig és 16- tól 19 -ig. 2-3 ember lehet bent a mamánál, és 2-3 ágyas szobák lesznek többségben 1-2 db 4 ágyas. Igy majd egyezetetni kell a másik mamikkal hogy kienk milyen kivánsága van a látogatókkal kapcsolatban és a szopizás összeegyeztetésével.

a szobák szuperek lesznek..........beépitet hűtő, stb.
de an ővéreknél is lesz hűtő tejtárolás céjéból.

Ami nekem nagyon bejött, hogy a sterilizálandó dolgokat cumi, cumisuveg, mellbimbó védő, stb. berakhatod a fürdetés előtt a babó mellé, elviszik és két óra alatt viszsa hozzák a babával készen.
fejóő nem lesz az osztályon ajánlották mindneki hozzon vagy szerezze be. De nem kell rögtön az elektromos változat lehet pénzkidobás, ha be sem indul a tej és lehet nem olyan mennyiségű lesz a tej hogy iyeyn erős gép kelljen.
Vinni kell majd törlőkendőt, sapit és kesztyűt, kistakarót, pelust és ruhát adnak!
Ígérték a héten vagy jövö héten felrakják az uzsoki honlapra a kórházi pakkot és a hazamenő pakkot!

Hirtelen ennyit tudtam összeszedni, remélem segit.

Sziasztok!

E.
evaczak

Szép reggelt!

Süt a nap, és több mint 12 fok van a teraszon! :) Itt a tavasz, ami nekem ugye Dórim közeledtét is jelzi! :)

cecilke Üdv a fórumon! Egy orvosnál fogunk szülni, csak halkan jegyzem meg, hogy ô a nagybátyám, bár szerintem minden elfogultság nélkül mondhatom, hogy tündér pofa! Remélem Te is meg vagy vele elégedve!

Császár ügyben szerintem hiába mondják el a már babázók hogy náluk mi volt, ahogy evaczak-ot olvasom eléggé meg fog minden változni pár napon belül!
Ami szerintem adott az a 2 órás megfigyelés, de errôl majd többet tudnak a tapasztalt anyukák!

További jó babavárást, és sok sikert az uh-hoz!

evaczak Üdv neked is!

Nagyon jó híreket hoztál, én legalábbis örülök, hogy a látogatóknak nem a folyosón kell megnézni a picit. Az anyukáknak is kényelmesebb, hogy adott esetben nem egy marha kényelmetlen széken kell kint ücsörögni, hanem kultúráltan a szobában. Ráadásul szerintem kisebb lesz a fertôzésveszély, hisz mégsem az egész folyosó bacijában fog úszni a baba!
Alapítványi szobák nem tudod, nem lesznek? Bár elônyösebb a minimum 2 ágyas szerintem.
Lesz mosdó minden szobában, vagy azért ne legyek telhetetlen?
:oops:

Ha van kedved, leírod, hogy kinél fogsz szülni, lánykád vagy fiad lesz, stb?

Anyukák Ha Apuka be szeretne jönni a szülésre a steril ruhát nekünk kell beszerezni, vagy ad neki a kórház?

Köszönöm, sziasztok!

Anita

Anita

KépKép
fuoco

Szia Fuoco!

sajnos lemaradtam az elejéről..............mármint a magán szobákról:) de nem láttam senkiél felfirkantva.
31 -én még lesz egy szüléssel kapcsolatos előadás ott mad rákérdezek a sterli ruha ügyére:)

tényleg a babó: Kiskukacos lesz.......Csapó dokinál lesz végre hajtva a nagy " műszakiztatás"
Május 27 én-a papirok szerint, de hogy a csillagok állása mit hoz azt nem tudjuk.
evaczak

Sziasztok!
Üdv az újaknak!

Én is nagyon örülök a napsütésnek, ma még be sem gyújtottam (kályhával fűtünk, ahogy már említettem).

evaczak: nagyon jó híreket hoztál! De lehet, hogy én nem húzom ki addig, 21-22re vagyok kiírva, bár úgy érzem, csemetém még nem siet kifelé.
A mosdó-kérdés engem is érdekelne.

Kiskesztyűt nem vettünk, de ha mégis kell, majd apát elszalajtom érte, popsitörlőnk és sapink van. A mellszívót tegnap vettük meg (Avent), kezdőcsomagban, amiben benne van a mikrós gőzsterilizáló, két-két cumisüveg, cumival, és egy rakás melltartóbetét, ha valakinek kell majd a kórházban, tudok adni, mert mi már vettünk egy dobozzal.

Vikcsibaba egy ideje nem jelentkezett, úgy tűnik bent tartották, így végülis biztonságban van.

Pusza: Kriszti
kislaczko

Sziasztok!

Evaczak: Szuper infókat írtál, én sajnos nem jutok el ezekre a tájékoztatókra, mert viszonylag messze lakunk, úgyhogy örülök, ha valaki megosztja velünk őket!

Fuoco: Nahát, örülök, hogy végre valaki szintén a Garamvölgyinél szül, eddig nem igazán olvastam a nevét sehol! Persze nem is igazán problémáztam ezzel, mert régóta ismerem, a kisfiamnál sem volt semmi gond vele, szerintem nagyon korrekt, felkészült és kedves ember. Te mikor szülsz?

Üdv mindenkinek! :)
cecilke

Én is eltűntem és nem is nagyon van most időm tüzetesen visszaolvasni a hozzászólásokat!
Kitartás a hamarosan szülőknek, már nincs sok hátra és ti is babázhattok.

fuoco
ha apa szeretne bent lenni a szülésnél, akkor a kórház fog adni.
De azért a dokinak, majd kell előre szólni, hogy apász szülés lesz.
Legalább is nálunk így volt mikor én szültem.

Nálunk nagyon szépen beállt képzeljétek Dorina napirendje.
Elértük a 4 kilót így most már nem kell neki 3 óránként enni, mivel az egyszeri adagja is igen csak megnőtt mostanság. Így most 4 órákat laszik napközben, vagy épp nézelődik.
Már tudatosan is többször rámmosolygott, ami fantasztikus érzés volt.
Esti pancsi 8 körül szokott lenni, aztán kajcsizunk és apa megbüfizteti, aztán betesszük a szobácskájába a kiságyba és jól megpuszilgatjuk, majd teljesen egymaga elalszik. 9-től egészen hajnali 2-ig alszik, de akkor is csak enni kel fel és már alszik is tovább.
Így olyan kipihentnek érzem most magam, hogy ki tudom aludni magam, tele vagyok energiával:) na jó az túlzás, de nagyon jók az éjszakáink.
Úgy örülök, hogy így kialakult a kis napirendje.

Akik szedik a more milk kapszulát nektek van hatás?
Nekem talán most kezd valamicske lenni így 1 hét elteltével, bár nem tudom ez ennek köszönhető-e vagy az alkoholmentes sörnek és a sok folyadéknak.
Nektek hatásos?

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Zsuzsi: köszi az infót, akkor szerintem én is beszerzek ilyen papírt, hiába mondták a gyámhivatalban az apaságikor, hogy szerintük nem kell... nagyon tájékozottak... :shock: Bejelentkeztél előre közjegyzőnél és bárkinél lehet?

Erika: üdv a rosszul alvók klubjában, sajnos én is így vagyok ezzel, de ez már gondolom, így marad... van hogy éjjel üldögélve szunyázok kicsit, csak utána tudok visszafeküdni és újra rendesen aludni valamennyit... a pisihadjáratról nem is beszélve... :oops: :cry:
Nos, akkor hasonlóan állunk a munkálatokkal :lol: , nekem is vidéken van még a kiságy és még csak rucikat válogattam, a mosás még ezután jön. Fő a tempó. :wink:
És a "tudatlanságunk" is hasonlatos... hehe. Tényleg lányok, senki nem számlálta, vezette ezt a táblázatot? Tud vki segíteni hogy hogyan is kellene? :wink:

Éva: tényleg jó, hogy viszonylag könnyen összejött a tesó is, tényleg durva lehet a lombik.
Ti merre laktok amúgy, hova jár oviba Dóri?
Máté is várja a tesót, de hát nekem sincsenek illúzióim, hogy minden egyszerű és sima lesz az összeszokásban, de majd látjuk.
Egy szobában lesznek?

Evaczak, Cecilke: üdv köztünk és köszi a híreket!

Anita: steril ruhát nekünk is adtak Máténál, gondolom, ez most sincs másképp. :)

Kriszti: akkor te még egyben, de Vikcsibaba lehet h már nem? :wink:

Andi: klassz h ilyen jól alakul minden, szuper babód van és hát az energiák még megsokszorozódnak majd ebben a folyamatos szebb időben! :)

Én ma is voltam babalátogatóban, egy 5 hós édes csöppségnél, hát zabálni kellett őt is. Olyan érdekes, h hiába telt el majd' 6 év, tök kezemre állnak a babók és cseppet sem furcsa, ennek nagyon örülök! :)

Jó éjt mindenkinek,Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Kriszta: nem jelentkeztem be, csak oda mentem hogy kérek időpontot és egyből meg is csinálták. Bármelyik közjegyző megcsinálja elvileg.

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?