Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Mi is korán kelünk 6 és fél 7közt,ma negyed 7kor,de ha jól rémlik akkor fél1kor evett utoljára,és aludtunk utána,de cici nem kellett neki.Megitta a tápit és aludt,mint a bunda.

Orew,belinkeled azt az oldalt?Sportol mellette,szigorúan tartja a diétát?Mióta jár?Nálunk sztem egyáltalán nem vészes az ára a tűcseréknek.1500ft.Nálatok mennyi?A nagykezelés epdig 3000ft.

Lina,megunták ezek a fiúk a szopizást.Szerencsére engem nem visel meg,este 3/49 kor próbáltam neki adni szívott belőlle és 5perc múlva ordított,szóval lehet már null ami benne van :? De végülis 6hóig kibírtuk,igaz nem csak anyatejjel.

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok,

hát Ákoska felállt... Most már sokadszorra, de eddig azért nem írtam, mert egyrészt azt hittem, sokáig nem ismétli meg, másrészt én is alig hittem a szememnek, hogy a hat és fél hónapos baba magától felkapaszkodik állásba. Ezzel szemben ő most már minden nap felhúzza magát a játszószőnyege szélénél lévő kanapé segítségével. Persze billeg, de hihetetlen, ahogy napról napra magabiztosabban kapaszkodik, és ácsorogva körülnéz. A kiságyában is feltérdel és az ágy szélén kifelé nézelődve "beszélgetünk". Apa épp Olaszországban van (a szerencsétlen...), de amint hazaér, le kell eresztenünk a fekvőrészt.
Egyébként köszönjük az érte aggódást, most már egészen jól van, bár még mindig többet alszik, mint előtte, de láthatóan jót is tesz neki. Ami picit rossz, hogy a hozzátáplálásban visszaestünk, hiszen kb. 4-5 napig csak szopizni akart, gondolom, az nyugtatta meg leginkább a betegsége alatt.
Én, mint a bolond, állandóan mellre tettem, nem is néztem órát, semmit, csak hogy elég folyadékhoz jusson a láz mellett, de jót is tett, mert egyrészt gyorsan felépült, másrészt újra lett egy csomó tej. :lol: Szóval, most újra tanulgatjuk az ízeket, ami elég macerás, de remélem, hamarosan újra lesz kedve eszegetni.
Ha megjön apa, teszek fel álló-s képeket, az én telcsim nem túl jókat készít, de addig is egy kis friss virág a felépült beteg tündérről.
Mindjárt visszaolvasok és reagálok is!!!!

Szép napot mindenkinek!
Ági Kép Kép Kép
goldplast

Sziasztok!

Nagyon jók a képek :P :P :P :P

Sissinagyon sajnálom a barátnődéket....

Tegnap lemértem 6840 .Szerintem mi le mozogjuk...főleg amióta állunk...Kiságyat már teljesen letetettem apával mert félek,hogy kipördül belőle.Kész "harcok mennek már a játékért.
Csilla határozottan nem hadja magát és ami kell azt el is veszi...

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok!

Nekem szerencsém van Atival ált. 7-8 között kel.
Nem derül ki,hogy milíyen bacit kapott el,mive az idióta laborosok nem küldték el tenyésztésre csak megállapitottak,hogy vér volt a kakijában.
Most már teljsen jól van kapott antibogyót és azt szépen megissza.
A doki azt mondta,hogy a szalmonellánál gyengébbet sikerült összeszedni.
Vendég

Tundi: Itt a link http://www.gillerakupunktura.hu/szunet.php
Mondjuk itt dragabb a dolog, gondolom azert, mert Pesten van...

Oui: Sinlacot nekunk eddig nem is emlitette a doki. Tapszeres dobozt meg fel sem bontottam, mert az eddig felolvasztott tejet sem kerte soha szopi utan, tehat gondolom, hogy nem volt ehes. Ugyhogy szerintem a tapszer is csak szepen rank romlik majd...

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Goldplast: Akoska nagyon ugyes, hogy mar alldogal. Szerintem Zarus meg fenyevekre van ettol, de nem is banom. :) O meg ulni sem tud. Nagyon helyes Akos ezeken a kepeken! :)

Orew

orew

Dani sem tud még ülni. Egész meg vagyok döbbenve, hogy micsoda különbségek vannak a mozgásfejlődésben. :) Igaz, Dani majdnem a legfiatalabb itt. Még mindig nem megy a jobbra hasrafordulás - csak 3 irányba fordul, és hason körbe-körbe kúszik (előre-hátra még nem, mászás még nem megy). Így aztán nagyon nagy helyváltoztatásra még nem képes, bár azért van olyan, hogy 1-2 méterrel odébb szedem össze, mint ahol hagytam... :)
Tündi - én ezen most kezdjek aggódni szerinted?

Lányok, akiknek már nagyon megy a babája: ti mit csináltok a kábelekkel? A nagyszülők állandóan azon aggódnak, hogy Dani előbb-utóbb bejut a számítógépasztal alá, és ott a sok zsinór. Azt pedig imádja rágni, az egeret is folyton ki kell venni a szájából... :roll: :roll:

Orew: az legyen a legnagyobb baj, hogy rátok romlik a tápi! Kívánom, hoyg így legyen! :wink: :wink: :wink:

Bori:
nagyon ügyes Betti, hogy átalussza az éjszakát. De én azt nem értem, hogy te ezt hogy bírod? Dani 3 nappal ezelőtt nem kelt fel enni a sozkásos éjjel 1 körüli időpontjában, és 3-kor arra ébredtem, hogy kősziklák vannak a melleim helyén. Fél 4-ig tipródtam, hogy mi legyen (nagyon nem akartam fejni - egyrészt annyit, de annyit fejtem már az elmúlt hónapokban, hogy nagyon elegem lett, másrészt sztem jobb, ha össze vagyunk hangolódva tejmennyiség szempontjából). Végül felkeltettem szegényt és megetettem, de nagyon lelkiismeret-furdalásom volt közben. Szerencsére szépen belealudt, ahogy szokott.

Kérdeztétek a védőnőt: a fél éves vizsgálat orvosnál zajlott, védőnő nem látta 6 hetes kora óta - és nem is fogja már... Itt No-ban csak a szülés után 8 hétig fizeti a biztosító a védőnői gondozást (sőt, az én biztosítóm csak 6 hétig). De májusban hazamegyünk 9 napra, lehet, hogy akkor beoltatom szegényt tbc ellen, és így megnézi egy magyar gyerekorvos is....

Kép
bikmakk

Orew, mellesleg most néztem meg Dani kiskönyvét:
januér 14-én 7345 g-ot mértek az orvosnál, március 11-én pedig 8035 g-ot. Vagyis 2 hónap alatt ő is kb. 700 g-ot hízott.
És az orvos annyit mondott, hogy minden nagyon szép és minden nagyon jó.... :)

(Tegnap pedig kíváncsiságból 1-2x megméricskéltem, hogy mennyit eszik. Háááát, egyszer volt 70 g, egyszer meg talán 100-150 - ebben mem vagfyok biztos, mert nagyon fickándozott a mérlegen. Tejem egyelőre pedig van dögivel, mert mindig érzem, hogy marad benne, és ha szopi után megnyomom, már jön is - szóval egyszerűen ennyit kér és nem többet. Úgy tűnik, Zarus is így van vele...)

Kép
bikmakk

Ismét megpróbálkozok a lehetetlennel...visszaolvasás. :D
Itt volt apósom, előtte meg a dédi....két hét múlva meg sógornőm jön....de addig is van két hét, amít tudok jönni. :)

Szóval kábelek....mi is sokat gondolkodtunk rajta, de aztán én elbarikádoztam egy darabig, aztán pedig szorgalmasan szedtem el onnan és tanítottam, hogy nem szabad....egész jól ment Mátécskánál. Az volt az első, amit megtanult, hogy nem szabad oda menni és nem is ment oda.
Szerntem kell valami, amivel tanítod, hogy NEM SZABAD. Nem kell teljesen elrakni mindent, mert akkor nehezen tanulja meg és ha máshol vagytok nem érti, hogy miért nem mehet oda akármihez.

Persze azért a drótokkal vigyázni kell, hisz áram. Szóval én párnákat raktam oda meg a kanapénak voltak ilyen kemény letépőzárazható dolgai. Mire azt szétszedte volna addigra simán észrevettem és már a párnákra is haragosan mondtam, hogy NEM SZABAD, így megtanulta.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Ja, egyébként én adtam neki kábelt rágdosni meg most Matyesznak is. Úgysem tudják elrágni és szeretik rágni....vagy talán mérgező rajta a festék???? remélem nem :shock:

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Mi végül a fél éves kontrollra sem vittük el, mert épp fél éves volt amikor elvittük a kötelező oltásra (persze itt semmi nem kötleező, úgyhogy nem is úgy hívják), na de mindegy....szóval épp ott voltunk és csak annyit mondott, hogy viszlát egy év múlva....
Na, mondom akkor én sem erőltetem ezt az U5-öt (vagy hányat), mert nálunk nincs időpont kérés és egy órát kell ott várni és épp még eléggé fostam a H1N1-től.

anettoo

Hú, hát ez rossz, hogy nincs időpont kérés.
De olyan sok mindenről nem maradtatok le. :)
Meghallgatta a szívét, tüdejét. megmérték a súlyát, hosszát, megnézte a heréket, a fitymát, megnézte, hogy fogo-e a fény és a hang irányába, belenézett a fülébe és a szájába. Kb. enyni. meg megkérdezte, hogy forog-e már, a lábait fogdossa-e és közelíti-e a szájához, áll-e négykézlábra (nem, és esetleg el tudnád küldeni a dévényes cuccot, hogy rávegyem? ;) ), és hogy adok-e már gyümölcsöt-zöldséget-gabonát. :)

Mi meg pont azért nem engedjük az egér zsinórját rágni, mert bár az nem veszélyes, de ne tanulja meg, hoyg a kábelek rághatóak...

Kép
bikmakk

Tundi: Elfelejtettem valaszolni a kerdeseidre... :oops: Szoval, igen vegig betartotta a szigoru dietat, hihetetlen akarat ereje volt hozza. Viszont neki azt mondtak, hogy mivel csak kb 1000-1200 kaloriat eszik egy nap ezert amig ezt a kurat csinalja nem szabad sportolnia, mert rosszul lehet.

Orew

orew

Oui - szerntem vaterára vagy ilyesmi helyre rakd fel a lencsét.
Nekem is romlott amúgy.

Hú de cukik a képek, és milyen ügyesek, hogy már állnak. Mátécska is simán állt már ilyenkor, Matyesz pedig még csak most kezdett neki négykézláb menni pedig már tök régóta felállt négykézlábra, de én is addig vagyok nyugodt, amíg elvan így is, mert tudom, hogy Mátécska ilyenkor már a járókába kényszerült sokszor.... :twisted: :oops: , mert akkoriban még dolgoztam otthon.

anettoo

Bikmakk - mondjuk abban tényleg igazad van, hogy nem adsz neki kábelt, hogy úgy tanulja meg, hogy azt nem szabad...talán Máténak is csak nagyobb korában adtam....amikor már ki tudta szedni az alsó szekrényből azt, ami nem volt bedugva. Matyika meg most a fülhallgatót szokta megkapni. :oops:

anettoo

E-mailcímedet küldjed és átküldöm.

anettoo

Sziasztok!
Megmutatom Nektek Betti 2 kis fogacskáját:
Kép

Kép

Kép
hmbori

Zarus is nagyon szereti a madzagokat. Anyu varrt is neki egy rongyra ilyen rovidebb madzagokat, meg kotott rajuk csomokat is. Na azt nagyon szivesen ragcsalja, es ez tuti nem mergezo vagy ilyesmi. Ahhoz rovidek, hogy mondjuk a nyakara tekerje oket.

Orew

orew

És szerintetek, mitől jönnek ki kajálások közben ilyen kiütések Betti szeme körül és halántékán?
Kép

Kép

Kép
hmbori

Jaj de cuki Betti! :D
Ilyet még nem is láttam, hogy kaja közben kijön valami és aztán elmúlik? Csak most vetted észre? Mindegyik kajára?
Amúgy szerintetek most mennyit kellene enniük plusz ételt?

Mármint ilyenkor már mehet a déli hozzátápi és a vacsi? Vagy már mind az ötre lehet adni szopi előtt normális kaját? Mikorra kell átváltani teljesen normális kajára? Hát Mátécskánál ez annyira össze-vissza ment, meg a tápszeres volt, akkor fordítva néztem, azt figyeltem, hogy mennyi tejes alapanyagú folyadékot kell még meginnia, de most az anyatejet nem tudom mérni.
Azt tudom, hogy most még Máténak 500ml tejeset kell inni. Így issza esti lefekvés előtt és déli lefekvés előtt a tápszerét.

anettoo

Sziasztok!

Nanyon aranyos Betti 2 kis fogacskája :!:

Nálunk gondok vannak a kajálással, de lehet hogy csak én gondolom így.
Hajnus nem hajlandó fél üveg bébikajánál többet enni és utána nem is kell neki semmi más, se cici se tápi, de a vizet azt inná ezerrel :!:
Tegnap próbáltunk más márkájú bébikaját és úgy látom hogy ez a fajta jobban ízlik neki.
Tízóraira kapott alma-áfonya kajcsit ebédre pedig bio bolognai spagettit uzsira gyümlcsös tejpépet. Megeszi őket de csak egy fél üveggel vagy egy negyeddel, ez nem kevés neki :?: :?: :?:
Én minden tápszeren azt látom hogy egy evésre kb. 200ml körűl kéne megennie, de ő még 50ml sem eszik.
Plusz nem tudom neki cumisüvegből adni sem mert csak rágja a cumiját de egyáltalán nem szívja.
Hiába próbáltunk cseppmenteset vagy bármilyen cumijú üveget semelyikből nem hajlandó enni.
Mit tegyek :?:
Félek hogy nem kap elég kajcsit és ez a súlyán is meglátszik egyáltalán nem hízik.
Valakinek lenne valamilyen tuti tippje hogy egyen a cumisüvegből :?: :?: :?:
Vendég

Goldplast :lol: Húú, Ákoska nem semmi, hogy már álldogál!! :shock: :shock: Zsigi még az egyedül üléstől is távol van, nemhogy az álldogálástól!! Jók a képek, tényleg meggyógyult a kis huncut!!!!

Betti is csuda aranyos!!! :lol: :lol: tényleg látszanak a kis fogacskák!!

Piroska :lol: A hozzátápival mi sem állunk a helyzet magaslatán. Csak pár kanállal hajlandó anni, azt is kínkeservesen eszi meg. Ami megy egész jól, az a gyümölcs és a gabona pépek. De az baromi messze van még, hogy kiváltsunk akár egy szopit is!!! :roll: :roll: :roll: én sem gondoltam, hogy ez ekkora nehézséget fog okozni..... Asszem türelem kell hozzá a részünkről. Mondjuk nálunk annyival jobb a helyzet, hogy a cici viszont bármikor jöhet neki...

Csajok, valaki írta (talán Goldplast), hogy leengedték az ágyat... Hú, ha már néha négykézlábazunk, akkor már időszerű lenne, igaz????

Adri :lol: Gyere, ha jobban vagytok!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Piroska: Ha jol emlekszem Hajnus mar tobb mint 8 kilo, szoval en a helyedben azert nem aggodnek annyira, hogy most nem hizott. En is csak azert aggodtam Zarus miatt, mert o majdnem a legkisebb sulyu baba itt a forumon, es az elmult 3 hetben gyakorlatilag nem hizott. De azert egy tobb mint 8 kilos babanal szerintem ez nem akkora gond...
Egyebkent szerintem az hulyeseg, hogy feltetlenul 200ml-t meg kene ennie egy ekkora babanak. Szerintem Zarus sose evett meg annyit, uvegbol sem iszik meg annyi tejet es bebietelbol sem. Mi sem eszunk mindig ugyanannyit. Legalabbis en nem, es vannak napok amikor tobbet eszunk vannak amikor kevesebbet. Szerintem ez a babaknal is igy van.
Nekem a doki azt mondta kedden, hogy adjak Zarusnak a lefejt tejbol szopizas utan, mert biztos nincs eleg tejem. Hat errol annyit, hogy eddig egyszer sem fogadta el azt a tejet, es mast sem, ugyhogy szerintem nem ehes, es van eleg tejem is.
Neha mar orulnek neki, ha itt is olyan ritkan kene menni a dokihoz mint Bikmakk-eknal, mert van amikor mar egy kicsit elegem van abbol a hozzallasbol, hogy tomni kell a gyereket mindenaron. Ez engem is megzavart, es most kezdek tisztan latni...
Szerintem ok nagyon is jol tudjak, hogy mibol mennyire van szukseguk, es nem fognak tobbet enni mint amennyire ehesek, sem kevesebbet.

Orew

orew

Orew, Piroska,
Ábel ugye eléggé nagy (több, mint 9 kiló), és arról ugyan nincsen fogalmam, hogy mennyit eszik ciciből, mert nem mérem, de pár alkalommal, amikor üvegből kapott lefejt tejet, soha nem láttam, hogy 140 ml-nél többet megevett volna. A bébikajákból is változó, hogy mennyit nyom be, eddig egyetlen egyszer volt, hogy egy egész kaját megevett. Az átlag inkább a fél üveg, illetve délelőtt uzsira még ennél is kevesebb.

Bikmakk,
valahol korábban szóba került a szilárd ételek és az anyatej tápértéke, és írtad, hogy az anyatej táplálóbb. Ez a benne lévő zsír miatt van? Te tudsz vmi összehasonlítást? (Bocsi, nem okvetetlenkedni akarok, csak érdekelt.)

Adri

Kép
Kép
flake76

Hmbori,
mikor jönnek elő ezek a foltok? Mármint minden kaja után? Mert az egyik fajta ételallergia pár perccel az étel elfogyasztása után már megjelenik. Igaz az én gyerekeimnek nem ilyen volt, ők klasszikusan pöttyösödtek.

Voltunk ma vérvételen Levivel. Hát nem lettem boldog. Úgy fogadott a néni, hogy szia te hófehérke... aztán kérdeztem, hogy igazából tényleg azért küldtek minket, mert sápadt, de tényleg annyira? ugye én minden nap látom, nekem nem tűnik fel, de már a családtagok is mondják. Na de hát szőke, kék szemű...
Aztán délután mentem az eredményért, és a néni mondta, hogy a hemoglobin, meg a hematokrit olyan, mint a szine, a vasa meg a béka segge alatt. Korrekt leletértékelés :lol: De amúgy nagyon birom a hölgyet, bár éveken át gyerekeket szúrkod, ehhez tényleg kell a humorérzék. Vasa összesen 2,3, pedig 10 felett lenne jó.

Evés: Ma már elég volt a 1,5 üveg bébiétel ebédre :lol:

Fogacska továbbra sincs, nem sieti el a kisfiam. Viszont néhányszor fejtámasz nélkül felállt négykézlábra, igaz még nem bírja el a kezével nagyon magát.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Anetto, Linacska - mindig evés közben jönnek elő Bettin a foltok, aztán elmúlik.
Először a fagyasztott őszibarack evése közben jött ki, aztán már az almától is, ma pedig az almás-szőlős-rizses bébidesszerttől is. Direkt azért próbáltam ki az üveges kaját, mert az biztos, hogy bio (legalábbis az van ráírva... :roll: ), ezért keserít el, hogy még ettől is foltosodik. Most hirtelen nem emlékszem, hogy a banántól lettek-e foltjai, de az biztos, hogy a sütőtököt bírja, meg a krumplit is - ez utóbbi viszont fogja, azért felejtős. Hát, nálunk aztán tényleg válogatni kell, mit is kapjon a kislány. :(

Ma megkaptam a rákszűrés eredményét: megint P2 lett. Azt írták, hogy gyulladás, kaptam is egy receptet. A kezelés után ismételt vizsgálat javasolt - remélem, az már P1 lesz! Bárcsak tudnám, mitől lehet ez a gyulladás, hiszen a méhnyakrák elleni oltást is megkaptam! :roll:

Kép

Kép
hmbori

Hmbori,
szerintem próbálgasd egyesével a kajákat, ha ilyen hamar kijön, akkor egyértelműen tudni fogod, hogy mi okozza, és azt hanyagolod. De pl. ha mondjuk most allergiás Betti a barackra, kb. két hónap múlva megpróbálhatod újra, lehet, hogy addigra már nem lesz. Ő csak szopizott jó sokáig, nem úgy szokott hozzá a "máshoz", mint azok a babák, akik már 4 hónapos koruk körül kaptak kóstolót.
Én most már mindent megkóstoltatok Levivel, amit mi eszünk, kivéve a tejes dolgokat. Ezt úgy kell elképzelni, hogy pl. tegnap töltött káposzta volt a tesóm szülinapján, egy kicsit a husis részébe beledugtam az ujjam, hogy az íz rákerüljön, és rákentem a nyelvére. Ugye igazán az ízen kívül más nem jut belé, nem tud ennyit még lenyelni sem, de ismerkedik az ízekkel.
Nálunk a P2 rákszűrésre még semmit nem mondanak, az tökéletes.
Szurit mikor kaptál? Én is Lilinek be akarom adatni majd, olyan 12 éves kora körül javasolják.

Orew,
mikor fagyasztottad a tejet? Még az elején? Mert lehet, hogy csak ezért nem fogadja el Zara, mert annak más volt még az összetétele, 1-2 hónapos babának való. Viszont főzelékekbe tökéletes lesz. De ha picike, akkor én is arra szavazok, hogy egyszerűen nem éhes.

Amúgy észrevettétek, hogy most épp mindenki azt írja, hogy nem hízik a babája? Nem lehet, hogy csak éppen egy ilyen életszakaszban vannak? Emlékszem Lili is 7 hónaposan kezdett fogyni. 2x500g-ot fogyott egy hónap különbséggel.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok lányok!

Ma extra korán, negyed 6-kor keltünk, amit talán jobban viselek, ha éjszaka nem vagyunk fel 1,5 órát... Nem tudom, mi bántotta Emmust :(... Gyakorlatilag egy hónapja ébredés nélkül átalussza az éjszakákat, így most furcsállom ezeket az ébredéseket, felsírásokat. A fogára gyanakodtam, de mivel nem rágja a kezét és nem is folyik a nyála, így nem hinném, hogy az a gond. De jó lesz, ha már meg tudja mondani, mi bántja :)!

Bori, nagyon édesek Betti fogacskái :). Azon a képen nagyon hasonlít Rád!

Piroska, szerintem se aggódj, nem fog Hajnus elfogyni :)! Ha annyi kell neki, akkor annyi -ezek szerint jól lakik annyi kajcsival is.
Emma általában 4x eszik egy nap, ebből 3 alkalommal tápit kap, egyszer szilárdat. Egyszerre ő 200 gramm körül eszik. Naponta 1x (ritkán 2x) kap gyümölcsöt is, de abból nem sokat, így az tényleg csak desszert, nem is számolom teljes étkezésnek.
A vizet pohárból issza Hajnus? Ha igen, akkor nagyon ügyes :)! (Írod, hogy a cumisüveget csak rágicsázza, ezért gondolom.)

Gp Ági,
nagyon helyes Ákoska, milyen nagyfiú már :)! Nem semmi, hogy feláll! Mi még nagyon messze vagyunk ettől...

Anna, talán Te kérdezted, hogy a szilárd étel miért nem olyan tápláló, mint az anyatej. Én tápszerrel hasonlítottam össze a főzelékeket és az tuti, hogy az utóbbinak kevesebb a kalóriatartalma. Míg Emma tápszeradagja kb. 110 kcal, addig 200 gramm főzelék csak olyan 80 körül lehet, a zöldségeknek alacsony a kalóriatartalmuk.

Oui, én is rövidlátó vagyok, de sajnos nem ezek a dioptriáim :(. Remélem, sikerül túladnod a lencséken!

Én most könnyűvázas sportkocsikat nézegetek. Valaki váltott már ilyenre? Ha jobb lesz az idő, Emma már stabilan ül és többet mászkálunk, akkor praktikusabbnak gondolom, mint a mostani komplett kocsiját -főleg mivel az elég nehéz.

Kellemes napot mindenkinek!

Kép
angelita

Bori,
Sztem nekem még életemben nem volt P1-es, és a P2-esre mindig azt mondták, hogy az OK. Most szülés után is P2 lett, azt mondták semmit nem kell vele csinálni. Ugyan nem vagyok orvos, de szerintem a P2 nem jelenti automatikusan azt, hogy HPV-d van. Ahhoz külön teszt kell. Én pont a teherbeesés előtt szerettem volna magam beoltatni, és akkor azt javasolták, hogy előbb csináltassak egy tesztet, mielőtt kifizetem az oltást, és akkor arról volt szó, hogy a HPV kimutatásához külön tesztre van szükség, nem elég egy rákszűrés. Innen gondolom. Amúgy a szopi befejeztével én is szeretném magam beoltatni. Lehet, hogy már most is lehetne, de az orvosom azt mondta, hogy na ezt még tényleg nem tesztelték elég ideje (mármint a szopi szempontjából) ahhoz, hogy simán belémnyomja most.

Adri

Kép
Kép
flake76

Azt még leírom, hogy a héten újdonságként kapott Emma brokkolit. Következőnek a spenótot gondolom, vettem mirelit bio leveleket.
Kérdés: husit hány alkalommal/hét adtok a babáknak? Én egyelőre heti 1x gondolom, aztán nemsokára (kb. 2 hét múlva) majd heti 2x.

Kép
angelita

Bori, a P2 szerintem sem gáz, nekem is volt, akkor annyit mondott a doktornő, hogy ilyenkor gyakoribb -félévenkénti- kontroll javasolt. A következő aztán P1 lett.

Kép
angelita

Adri: http://www.kismama.hu/baba/kezdodik_kostolgatas/2203/

P2: vannak olyan laborok, ahonnan MINDIG P2-t hoznak ki eredményként. Gyulladásos sejteket jelent a P2, de hogy mi okozza a gyulladást, az ebből nem állapítható meg. 1-2 gyulladásos sejt meg mindenkinek van, ezért a patológustól függ, hogy ő ezt máris P2-nek vagy esetleg P1-nek minősíti.....

Bori:
nagyon szépek a fogacskák!

Kép
bikmakk

Angelita,
nekünk a gyerekorvos azt mondta,h adjak nyugodtan naponta húst a vas miatt fontos. Az igazsághoz hozzá tartozik az is, h nálunk így jobban csúszik a főzelék :)

Bikmakk,
Köszi, most már van viszonyítási alapom.

Adri

Kép
Kép
flake76

Angelita,
én pont ma főztem brokkoli-répa-krumpli mixet. Lett 5 Aventes adag. Aztán külön főzök csirkemájat, azt is bejégkockatartózom, és majd hozzáadagolom. Azt hiszem nekünk minden napos lesz a hús vagy a máj ilyen vas eredmény mellett.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Igazság szerint még a P4-nél sem tuti, hogy az a gond, hogy HPV vírus van az ember szervezetében. Csak ha már P3 a szűrés eredménye, akkor el szokták küldeni HPV vírus ellenőrzésre, mert az a legáltalánosabb.
Bettike pöttyei miatt lehet, hogy fel kéne hívni a dokit megkérdezni, mert ők tuti azonnal fogják tudni, hogy mitől lehet és hogy érdmes-e figyelni tovább is, hogy mit eszik épp akkor.
Angelita - nekem Máté már mindjárt két éves, de amikor éjszaka egy hete felkelt és csak sírt akármit kérdeztem tőle mindenre csak annyit mondott, hogy NEM. És egyszerűen nem jöttünk rá, hogy mi a baja....végül a fülére gyanakszunk, mert másnap eléggé fogdosta.

anettoo

Ezt csak arra írtam, hogy hiába MEG TUDJA MONDANI, de nem mondta.

anettoo

Sziasztok!

Olyan jó, hogy írjátok a hozzátáplálásos tapasztalatokat, látszik, hogy mindenkinek kicsit máshogy megy, így nem esek kétségbe, hogy minekünk is kicsit más. Mira 3x kap mást, mint anyatejet egy nap, de elég kis adagokat, valójában a sinlac a legnagyobb adag, kb 70-80 ml-t eszik meg belőle egyszerre. A többi gyümölcs és egy adag zöldség (esetleg husival). De ő nem is kér a "más" ennivaló után rögtön tejet, csak egy kicsivel utána.

Mennem kell, nagyszülőknél vagyunk, hívnak vacsizni:).

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat!
Ma már majdnem 1 egész üveg kajcsit megevett Hajnus tízóraira is és ebédre is. A tejpépet is nagyon eszi már, amit megcsináltam neki uzsira azt minde megette.
Megjött az étvágya :wink:

Nem is írtam hogy a héten nem voltunk babaúszáson mert nagyon váladékozott a nózija, pontosabban nem folyt csak ritkán inkább tortyogott ezért állandóan szívni kellett-kell neki, szerencsére nagyon álja.

Linácska: te nagyon értesz mindenhez, szerinted ez az orr váladékozás nem lehet valamilyen allergiától? A múltkor mikor beteg volt Hajnus akkor nem múlt el a váladékozás, naponta 1x mindíg szívatnom kellett neki, most hétfő óta meg nagyon sűrűn de ez azért van mert 1 hete a vékony overált adtam rá és akkor hűlhetett meg.

Angelita: Hajnus nem iszik pohárból, ha inna nem lenne bajom hogy nem cumisüvegezik, sajnos csak kanállal eszik-iszik.

Madaran: már mi is 1-el lentebb tettük az ágyat mert épp azt néztük hogy ha egyszer felülne Hajnus magasabban lenne a feje a kiságy rácsának tetejétől és simán megtudna kapaszkodni benne a felálláshoz. De jó mert még így sincs teljesen lent, még nem kell annyit hajolni :wink:
Vendég

Piroska,
elvileg lehet allergiától, de azért nem hinném. Ételallergiától inkább pöttyösödnek, hasmenésük van, pollen meg még nem nagyon van.
Amúgy orrfolyás símán lehet fogzástól is.
Aranyos, ahogy írod a kiságyas elmélkedést :lol: Ha fel is ül Hajnus, tuti van még minimum 1 hónapotok a felállásig :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok lányok!

Éjszakánk megint jó vacak volt, többször is ébredtünk, de aztán a végére rendeződött a helyzet. Persze ennek ellenére 6-kor ébresztő volt, Emma nem ismer 'kegyelmet' ezen a téren :)). Pocira gyanakszom, eléggé összeállt szegénykém kaksija...
Anett, jól megbiztattál :)!

Nálunk már szépen süt a nap! Kellemes napot mindenkinek!

Kép
angelita

Képzeljétek, a mai volt az első éjszaka, amit Levi kaja nélkül végigaludt. Nem mondom, hogy nem ébredt fel, éjfélkor magam mellé vettem, de este 7-től reggel 6-ig aludt, és nem evett.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Rákszűrés:nekem eddig mindig P2 volt,és azt mondta a doki teljesen rendben van.

Piroska,orrfolyás lehet a fogzástól is.Zsombinak elég sokat folyik,víszerű ami kijön az orrocskájából,és a nyála is ömlik,és tegnap reggelre bizony 2fogú lett :D

Angelita,itt is süt a napocska szerencsére! :) De nagyon fúj a szél :(
Nekünk azt mondta a védőnő,hogy 2 naponta ehetünk husit.Meg hogy kezdjük el a lisztes dolgokat is,de azt még nem kapott.

Kép
Kép
tundi24

Lina,micsoda mázlista vagy :D Mi 2x keltünk,fél1 és negyed5.De már nem kell neki a cici éjszaka sem :roll: Csak tápit ivott,és már durmolt is tovább.

Kép
Kép
tundi24

............
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kandi72 2010.03.29 12:36-kor.
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Itt rossz ido van... Hideg, borus es meg a szel is nagyon fuj. :(

Tegnap megint voltunk uszni, es most visszajott az eredeti oktato a szulesi szabadsagarol. O is megdicserte Zarust, hogy szepen merul es, hogy latszik, hogy nem bizonytalan. :)

Dbea: Nem lattunk titeket, es itt is nagyon regen voltal mar, minden rendben van?

Piroska: Ezt a tipusu orrfolyast en is eszrevettem nehany nappal azelott, hogy kibujt volna Zarus elso foga, azota viszont el is mult neki. Lehet, hogy Hajnus is fogzik!? :)

Orew

orew

............
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kandi72 2010.03.29 12:37-kor.
kandi72
Budapest III. kerület

Kandi: Jok ezek a kepek nagyon! :) Tenyleg erdekes, hogy ebben a korban mar mennyire egyeni a fejlodesuk. Zarus meg nem ul tamasztas nelkul es felallni sem tud, viszont mar van egy foga. :P

Orew

orew

(Megint velem kezdodik az oldal... :lol: )

Orew

orew

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kandi72 2010.03.29 12:32-kor.
kandi72
Budapest III. kerület

Kandi :lol: De jó, hogy végre jöttél!!! :lol: Nagyon ügyes Belcsi is!!!

Kérdés: Tudom, hogy már egyszer előjött a dolog, de nekünk most kezd égetően aktuálissá válni az ETETŐSZÉK!!! Kinek milyen is van??? Melyiket ajánljátok??? MÉg pár hete azt gondoltam, hgoy fa etetőszéket választunk, amit később szét lehet szedni, de a múltkor voltunk egy kajáldában, és Pegperego szék volt, ami csúcs!!!!!!

na, most jött az uram haza, megint fizetett gyorshajtésért..... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?