Új privát üzeneted érkezett!

Szia Kristiv!

hihi, megint jöttem okoskodni.
Pelenka, az újszülötteknek való a legkissebb, általában mini vagy newborn jelzésq.Érdemes bevinni kb. 5-6/nap.Szerintem mindegy melyiket választod a kórházba, ha a babád nem veled lesz egész nap, mert úgyse azt adják rá.Mi pl, Pamperst vittünk be anno, és mikor hazahoztuk DM-es volt rajta.Hogy otthon melyik válik be majd, azt neked kell kitapasztalni.Ki erre, ki arra esküszik.Nekünk csak a Pamp. jó, de ha jól tudom Mókiék Liberósok.
Be kell vinned Hexaklorofines púdert(a köldökére)ez csak gyógyszertárban kapható, viszont fürdetQt mindenképpen vmi boltit fognak kérni,mert folyóvizes fürcsi van, és abban megoldhatatlan a gyógysz-i feloldása.Ebben is kinek, hogy, nekünk pl csak a Nívea jött be ,szerintem pl a Jhonson's nem olyan kiadós.De errQl másnak biztos más a véleménye.POpikenQcs szintén a gyógyszertári,vmi Unugentum Infaktum vagy mi a szösz.Azt hiszem ennyit kellett bevinni, de mindenbQl akkorát vigyél, hogy vissza semmit nem kapsz.Jaaaaaaaa, meg popitörlQ.Abból a vastagot kérik.Ez a Gabi, Nivea, azt hiszem a Jhonson's is az.

Hát hirtelen ennyi jutott eszembe.
De azt hiszem Uh-on vagy ctg-n lehet kérni listát, hogy mit kell bevinni. De ha bekopogsz a csecsemQsökhöz, az üvegajtón Qk is megmondják.Én anno így tudtam meg.

Jaaaaaaaaa, és ha lesz sznQd kérdezd meg, hogy ihatsz-e vajúdás közben, mert van aki engedi, van aki nem.

Puszi, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Kedves Léna! Nagyon köszönöm az infokat, sokat segítettél.

Holnap végre mehetek vásárolni és lassan elkészül a csomagom.

Mégegyszer köszi.

Üdv
kristiv

Szia Kristiv,

Jövök Léna mellé okoskodni (mi, tavaszi babások márcsak ilyenek vagyunkKép )

Mi amit leadtunk a kórházban( 1csom. pelus-miniméret, babafürdető-bolti, popsitörlő, popsikrém-szintén bolti-ezutóbb mi itthon nem használtuk, csak a párom ott tudta gyorsan beszerezni). Én előre nem kérdeztem meg, szülés után 10 perccel közölte a csecsemős a listátKép , Laci másnap hozta a csomagot.
Szóval, ha ez nincs veled, nem baj, úgyis felhívják rá a figyelmeteketKép Elég majd ezeket szülés után felpakkolni apának a kocsiból.

Pelus- hát vicces. Pempers-szel kezdtünk, utána a Huggies-ra esküdtünk, most Libero-zunk. De tul.képp Andris mindig kilövi a bennelevőt a pelusból, nincs az a márka, ami benntartanáKépVan baba, aki 2-3-4 naponta, ill. napi egyszer "termel". Ott szerintem semmi ilyen gond nem lehet. Nekünk eleve a hátul gumis márkát kell használni a napi 3, néha 5 trotyis pelussal.
Az első csomag hamar elfogy, lassan kitapasztalod!Kép
És zárszónak csak annyit mondhatok: ÚÚÚÚÚÚÚgy irigyellekKép
Jó készülődést!

Pusza,

Móki
móki

Szia Kristiv,

én sem akartam kimaradni az okoskodásból LÉna és Móki mellett Kép Szóval, tőlem pl. a pelenkán kívül semmit nem fogadtak el a kórházban, pedig szépen felkészültünk. 1ébként gyógyszertári fürdetőt és társait általában nem írják fel addig, amíg meg a baba meg nem születik, ezért maradtunk a boltinál, még pontosabban a dm-esnél. Ez egyébként bejött, még most is azt használjuk.

Pelenkával kapcsolatban: nekünk a Libero és a Baby Love jött be, de ezt tényleg nektek kell majd kitapsztalni.
Na, többet nem okoskodom, de kérdezz nyugodtan! Emléxem, hogy milyen keserves arccal álltam anno a pultok előtt a boltban, mert annyira nem tudtam, hogy mit érdemes megvenni. Most már viszont nagy Kép tapasztalatom van! Kép Kép
egyébként én is irígykedem egy kicsit!!

puszi, Kata
katca

Sziasztok,

Most néztem be újra a legutóbbi kotnyeleskedésem óta,de okoskodni már nem fogok,szerintem minden létező infó elhangzott a kórházi csomag,illetve pelus ügyben. Móki,kedves Szőnyi rajongótársam! nagyon jót nevettem kérdéseden,a profilom tényleg megtévesztő, az még a múltkori terhességem alatt készült kép Kép. De jó,hogy felhívtad a figyelmemet, lassan ki kellene cserélnem...

Zozo!

Gratula a három babához! Alaposan utánaszámoltam,én összesen 11 hetet töltöttem a kórházban, ebből mondjuk 7-et a kisfiammal együtt. Minden rossz dacára én pozitívumot akarok írni: egy szobában feküdtem egy hármas ikressel,akinek ötödik próbálkozása volt,már majdnem lemondtak arról,hogy lesz gyermekük. Le akarták beszélni őket a három babáról,de ők mégis belevágtak. Minden elismerésem a lányé,aki gyakorlatilag olyan 20. héttől bent volt, nem volt egy leányálom,főleg a vége,de olyan 35. hét körül szülte meg három gyönyörű gyermekét. Soha nem volt elege,pedig a végén talán vagy kéthetet infúzióval feküdt szinte mozsulatlanul,és minidg úgy érezte,megéri. Kitartást és minden jót Nektek!

Buksi
kisbuksi

Sziasztok! Ma voltunk a praxisba. Ez a doki sem talált semmilyen rendenellenséget. Korának megfelelő méretű és súlyú,egészséges kisfiú. Remélem így is marad... Kellemes hétvégét!
Vendég

Kristiv: Szerintem azért próbálj alkudozni a gyerekorvossal, a mi kerületink mindent szépen felírt, konakiont (heti 1 amp.) és d-vit.Vigantol cseppet hintöport alkoholt is. Söt egy adag lázcsillapító kúpot is (mert szerinte az mindig legyen otthon)és kiváltottuk. HintöportA fürdetöt, meg a popsikrémet(amiböl patikai, kevert is több létezik- sárgás, fehér, stb) itthon hagytam, h ne kelljen rögtön elsö nap ha hazajöttünk szaladozni. Bent - ha a harmadikon leszel- adnak ha úgy alakul...az én babámat 2 héttel a szülés elött 4000gr-ra saccolták, de már meg volt a newborn-dm-es pelus.Megbontatlanul adtuk le a csecsemöo.-ra a "kisebbeknek". Apa egyböl szaladt a nagyobbért a sarki dm-be. Ezen kívül csak mintákat adtam le, mégis mindig rendben volt a pici. Szerintem várd meg amig szólnak érte, lehet h most jól fel van töltve a készletük...és nem is kérnek...
Mint mindenki, mi is a "kevert" fürdetöre és popsikrémre esküszünk, de ha mégis bolti lesz belöle: a dm-s baby love termékek nem tartalmaznak semmi káros anyagot, allergizáló csak az illatanyag lehet. Többiröl ezt nem jelenteném ilyen egyértelmüen ki.

Krisztiv: az én véleményem még, h lehetöleg úgy menj be szülni, h otthon a babaszobában mindent úgy hagysz h az elsö nap mikor hazamentek legyen minden ami kellhet. (Nekem pl. csak 5-6 nap lett egy csepp tejem és nagy biztonság volt h már otthon a polcon pihent a tápszer, cumisüveg végszükségre. Elsö este szenvedtünk is, mit hogyan meddig fözzünk ki...:-)))
De neked inkább legyen tejed...lactoherb v. fitolac, sok viz és MACI KV.
timili

Sziasztok!

Gyors leszek, mert nagyon álmi vagyok.
Kristiv, a tápszerrel vigyázz, kinek bejön, kinek nem. Ha nem vagy elég erős, és a polcodon van, hamar hozzá lehet nyúlniKép akkor pedig kisebb az esélye a tejcsinek. Ne add fel, ha az első napokban kevés van, az elég akkor a babának.
Timilihez csatlakozva: tejcsináló: laktoherb,(ez nálam nem jött be, iszonyú beteg lettem tőle így Andris is szenvedett rendesen(hasgörcs, hasmenés mindkettőnknélKép , de nagyon hatékony állítólag, mindenképp érdemes kipróbálni! ). Nálunk a Stella alkeszmentes sörike a sztár! Csak bírja a baba kiinni a hatalmas tejmennyiséget!!! A Maci kávét azóta is iszom. Amit még tejcsire szedtem a Ch5-ös Urtica Urens homeopátiás bogyó(napi 2x5.). A lényeg, sok folyadék, sok pihenés!!!!, és egyél rendesen (salátalevéltől, répától-bár sok benne a vitamin- nem sok tejecske lesz). Mondjuk az evést nem kellett 2x mondani, mert ahogy alig voltam éhes pocakosan, az első 1-2 hónapban a baba születése után a vasszöget is megettem volna! Különösen az édeset ettem, és mégsem híztam. Mintha egyszerűen mindent kiszívott volna belőlem a babaKép

Pusza,

Móki
móki

Kristiv, Schlossgoldot akartam írni (a tejcsináló sörike) Kép

Móki
móki

Móki, Kata, Timili! Nagyon-nagyon szépen köszönöm az újabb tanácsokat. Elmondhatatlanul hálás vagyok.

Viszont lenne még pár kérdésem, ha nem haragszotok: az első még mindig pelus ügyben. Tegnap este a párommal nekivágtunk az egyik hipermarketnek, hogy most aztán megvesszük a pelenkát és sajnos továbbra is tanácstalanul álltunk a polcok előtt és üres kézzel tértünk haza. Az a helyzet uis. hogy én teljesen arra koncentráltam, hogy a "new born" felíratokat megtaláljam, de csak kilós bejelőlések voltak (4-7kg., 7-12kg.) Biztos röhejesen hangzik, hogy ennyire tapasztalatlannak tűnök, de sajnos ez alapján nem tudtam választani. Gondolom én, hogy a 4-7 kg. dolog az jó lesz. Tudnátok ebben segíteni? VAgy abban, hogy hol kell a new born felíratot keresni? Előre is köszönöm.

A másik kérdésem Timili kedves tanácsa kapcsán merült fel bennem, amikor azt írtad, hogy álljon készen minden a babaszobában és említetted a kifőzéssel kapcsolatos problémákat. Én is nagyon megköszönném, ha pár hasznos jótanáccsot megosztanátok velem e témában is. Előre is köszönöm.

Móki! A sörös ötlet nagyon tetszik. Ez már szimpatikus. Szívesen alkalmazom, mert szeretem a sört. Köszike.

NAgyon szép napot mindenkinek!
kristiv

Ha eleged van abból, hogy babakocsival nem jutsz át az aluljárókon, fel a villamosokra, gyere a babakocsis tüntetésre!

Blaha Lujza tér, szept.20. 15.30.
Kép

hicudzsi

Kristiv!
Én a DM saját márkáját a Babylove New Born pelust ajánlom.
Általában 3 kilóstól kezdősik, ha 3 kilósnál kisebb a baba akkor speciális (azt hiszem Helen Harper koraszülött pelus kell).
A newborn fgelirat elég jóllátható minden pelusonKép Nem emlékszem merre kell rajta keresniKép Általában nem rejtik el.
Ha 4 kilós lesz ababád a születéskor akkor lenne jó neki a 4-7-es pelus, de szerintem még az is nagy és kifolyna belőle a cucc.

Szóval keressétek a Babylove márkát a DM-ben, azt hiszem a NEwborn ott sárga csomagolású!Kép

Sok sikert hozzá!
Emő+Csöpp

hicudzsi

Krisztiv!
Én egyáltalán nem úgy gondolkodtam, mint Timili. Fel sem merült bennem, hogy tápszeret kell adnom a babának. Csak azért volt otthon cumisüveg, mert ajándékba kaptuk. A doktornő és a védőnő hazamenetel után általában kimegy. Ha gond van, kevés a tejcsi, addigra kiderül és segíteni fognak. Tipp: pihenés, evés, ivás!!!Gyógyszertárban meg mindent lehet kapni. Én azt mondom, felesleges.
Fertőtlenítés: az első gyerekes szülők általában ebből problémát csinálnak. Én első használatkor főztem ki mindent (lábosba víz és forralni), aztán amikor újból kifőztem, akkor ottfelejtettem a és elolvadt minden. Erről ennyit, gondoltam. Azóta sima víz.
Mi először Libero mini (3-6 kg) pelust vettünk, nekünk bejött. Asszem Pampers Newbornt kaptunk ajándékba, az is elfogyott.

Üdv
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Ed! Hol találkozunk a demo előtt???

hicudzsi

Egyébként én is egyszer vagy kétszer főztem ki a dolgokat (bimbóvédő, cumisüveg, mellszívó alkatrészei stb...)
A kórházban meg vettem fertőtlenítőtablettát és azt használtam ha nagyon kellettKép Még most is van belőleKép Asima melegvíz nekünk is jobban bejött.
A gyerekem sosem volt szájpenészes se egyéb bajt nem kapott el a sterilizálatlan cuccoktólKép

hicudzsi

Sziasztok!

Kristiv, minden pelusnak van kilos besorolása és méret besorolása is.
A Pampersnél, ez úgy néz ki, hogy a newborn azt hiszem 2-4 kgig van, a mini a következő ez 3-6 kgig, a midi 4-9kg, a maxi 7-14kgig.Szóval a newbornt a kg-ok mellett keresd.Abban, hogy mekkorát válassz, segít az uh. .Ha azt mondják, hogy valszeg több,mint 4 kg-s babád lesz, akkor felesleges a newborn, akkor a mini kell.Ha azt mondják, hogy épp 3 kiló, akkor a newborn is elég.Szóval sztem arra koncentrálj, hogy mekkora súlyt jósolnak.
De azt is csinálhatjátok, hogy mikor megszületett és konkrétan tudjátok, hogy mekkora lett, apa akkor megy el pelust venni.
A Ferenc körüt sarkán a kh-tól 1 sarok, épp van egy Dm, ott találhat apa Liberot, Huggiest és Babylove-ot.Szóval, ha nem tudtok dönteni, hogy mekkorát, akkor sztem ez a legegyszerűbb.

Puszka, Léna

nuska

Hicu, Lénával 3/43kor találkozunk a padoknál. Mi babakocsival megyünk.

Edina
Kép
Kép
ed26

OKKép Én pocakos vagyok babakocsivalKép Akkor kereslek majd titeketKép
PUSZI!

hicudzsi

Most jut eszembe: a medvefarmon sétáltunk, mikor egy kb másfél éves kisfiú odarohant Kincsőhöz és elkezdte simogatni. Persze a lányomnak ez nagyon tetszett. A gyerek Anyukája nem engedte, mondván, a fiucska a homokban játszott és piszkos. Apa így reagált rá: "a gyerek nem piszkos, csak poros. Nem ugyanaz a kettő."

Edina
Kép
Kép
ed26

Most irigykedjek a pocak miatt??? Kép No majd nekem is lesz megint. Akkor ott találkozunk.

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok! Ha valaki kiváncsi a 18 hetes pocaklakómra,akkor megtekintheti a profilombaKép Mit szóltok az izmos,boxoló kis hapsi felsőtesthez? Ilona
Vendég

Ilona!

Húúúú, micsoda beállásKép

Puszka, Léna

nuska

Emő, Ed és Léna,

nagyon köszönöm az újabb hasznos infokat pelus és kifőzés ügyben. Köszike.

Mi az amire még nem gondoltam? Mindig akkor jönnek az új gondolataim, amikor Titeket olvaslak.

Üdv mindenkinek és jó demot!
kristiv

Kristiv, ez a dolog, ugyanúgy mint minden más,egyéntöl függ, ki milyen típus. Terhesen, még az utsó napokban is erösen hittem, én leszek az aki 1 órán belül megszül, nem vettem elöre sem sterilizálót, sem mellszívót (mert vagy ez kell, vagy az, gondoltam ) 1 db cumisüveg is csak azért volt mert avent mellbetéthez (túl drága, dm-es nekem jobb) volt ajándékba.Szóval ó
úgy indultam szülni, h szopizunk mint a gép, tej lesz elég, miért ne lenne...
Ehhez képest jött egy 4,5 kilós bébi a világra, akinek már a 2. nap olyan 70gr-ok csúsztak le a torkán, amit még a Kh-ból való kicsekk.-kor sem tudtam termelni...itthon, elsö este, az éhségtöl ordító bébi mellett h nagyon izgatottak voltunk, az enyhe kifej. Telefonba diktálta a barátnöm, forraljan legalább 5 percig a cuccot. És csak miután az orvos által bizt.tart.nak felírt tápszerböl 40 gr után elaludt, akkor nyugodtunk meg. Persze lassan a tej is megjött, de nálam nem gördült sajna olajozottan...jó volt a bizonsági táp...Ha megtaláltam volna a mailcímed inkább oda írtam volna, többieket nem fárasztanám. NEWBORN feliratot ált. jobbra fent keress, nem túl nagy mennyiségben tartják, és a polcok elejénél vannak, ha vannak. Lévén ezek a legkisebbek.

Megyek én is a Blahára! Igen is jár a lift! És tegyék a villamosok ajtját is járdaszintre! Külföldön MIÉRT tudják ezt megoldani???!!!! Mert gondolnak erre is, nem csak arra h a sz..os lehasznált villamosokat kiárusítja -Hannover városa, nosza vegyük meg...
timili

Sziasztok! Akit erdekel egy uj babysense legzesfigyelo joval aron alul, kerem irjon a emduan@yahoo.com e-mail cimre.
Udv
Emduan
emduan

Emő, volt Édua a TVben! Kincső csak oldalról látszott, de az is valami.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

SziaKép
Én csak az MTV-t láttamKép
Ott volt egy csomó babaKép
Melyik csatornán volt?
Mondjuk minek kérdezem, úgyis csak mtv meg Duna vanKépKépKép

A demonstráció szuperjól sikerült szerintem, a sajtó is kivonultKép
Remélem a holnapi újságokban bővebben szólnak majd róla!!

hicudzsi

Én az mtvn láttam. Szerintem Édua volt. Vagy rosszul láttam? A hírTvt is néztem, de ott nem találtam ismerős arcot.

Szerintem is jó volt, de legközelebb sokkal jobban le kéne zárni az utat.

Hazafelé még hintáztunk is. Jól elfáradt a leányzó, most alszik, mint a bunda.
És már járókánk is van!

Kriszti, még egy szó a tápszerről. Te döntsd el, mit akarsz. De egy példa: a barátnőmnek napokig alig volt teje, a gyerek csak bőgött. A védőnő és dokinő tanácsára nem adott tápit, csak szopi, szopi, szopi. Már majdnem feladta, mikor megindult a tejci. A kislány most 22 hónapos, és most azon gondolkodnak, hogy hogyan szoktassák le a gyereket a szopiról.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Hicu, Édua tvsztár lett! (Andrisommal és Kincsővel együttKép Az MTV hiradóban voltak.

Kíváncsi vagyok, lesz-e foganatja a dolognak, de jó volt látni, hogy ennyien kijöttek.

Hicu, Kisbuksi, Tünde örülök, hogy személyesen is találkozhattunk! Remélem nem utoljára!KépKisbuksi, kerestelek amikor eljöttünk, nem tudtunk elköszönniKép

Pusza,

Móki
móki

http://ma.hu/page/cikk/aa/0/99937/3

Móki!!!
és ezt már láttad??Kép))
A legutolsó képKép

Én is úgy örülök, hogy találkoztunkKép
Egyszer szervezhetnénk egy gyerekes talit a LigetbenKép

hicudzsi

Hihihi, én is erről kerestem infót. De vaksi vagyok, mert az oldalt jól bezártam.
A magyarnemzet oldalán 1 fotót találtam.

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Mi nagyon jól éreztük magunkat tegnap,Vencel jól kidőlt utána. A Kolompos,hát az nagyon tetszett Kép! Remélem annyira eredményes is lesz a dolog,mint amilyen jóhangulatú! Én is nagyon örültem a személyes találkozásnak,hátha máskor is.Móki,hallottam,hogy kerestél,majd legközelebb még dumálunk,vagy mondjuk a Szőnyi-klub alapító ülésén Kép A TV2 Tényekben láttam Dudut babakocsiban ülve,magunkat tánc közben egy-egy pillanatra,meg Vencelről volt egy elég hosszú közeli is Kép. Amúgy az oldalukon megtekinthető az egész adás képpe-hanggal.

Puszi:

Buksi
kisbuksi

Sziasztok!

Hi-hi, hát igen, ma sokkal jobban érzem magam, miután leközöltek rólam egy fotót, a fiam a tv-ben. (így éreznek a sztárok? KépKép

Kisbuksi, én már nagyon szeretnék Vencelbabáról több képet látni (bár az igazi tegnap volt, élőben!Kép, de a profilodban nincs meg a cím, hol is keresselek benneteket.Beírnád? A legutóbbi kép azt hiszem a Valentin-napi volt (hát nem tegnapKép ), és azóta eltűntetek, nem tudtam, melyik topicra szegődtetek.
Mikor lesz az alapítóülése a klubnak?Kép

Gyerekes taliban nagyon benne vagyok!!

Pusza,

Móki
móki

sziasztok!

Buksi, megnéztem és láttam magunkat egy pillanatra, ahogy táncikálunk.

Jövő hét szerda (29)? Liget, játszótér a tó mögött?

Nekem 3-tól a Király utcában lesz dolgom, előtte jól jönne egy séta+hinta.

Holnap megyünk Apával koncertre bulizni! Anyu vállalta Kincsőt. Már alig várom, remélem nem jön közbe semmi.

Legyetek jók,
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Én megint egy kérdéssel szeretnélek Benneteket zaklatni. A terhesállományba vételről szóló igazolást (ami a terhességi-gyermekágyi segélyhez kell) ki állítja ki? A nőgyógyász, a körzeti orvos vagy a védőnő?

Előre is köszönöm a válaszokat.

Üdv,
Kriszta
kristiv

Ilonana!Kép
Nagyon édi a kis boxolótokKép

Kristiv!
Szerintem a háziorvos állítja ki, a terheskönyv alapján. De ez nem tuti, csak így emlékszem.

Puszi mindenkinek! Ma kicsit sietősben vagyok, mert millió dolgom vanKép

hicudzsi

szia Kriszta!

Ha jól emlékszem nekem a nőgyógyász állította ki a papírt. Előtte táppénzen voltam, azt a körzeti orvos.

Üdv
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Kedves Hicudzsi és Ed!

Köszönöm szépen a gyors válaszokat. Én jelenleg ott tartok, hogy a körzeti (házi) orvos a védőnőhöz irányított, a védőnő pedig a nőgyógyászhoz. Du. megyek vizsgálatra a nőgyógyászhoz és akkor valószínűleg már többet tudok. De mégegyszer köszönöm a segítséget.

Üdv, Kriszta
kristiv

Sziasztok,

Ed, ha minden igaz, mi benevezünk a jövőheti találkára.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok!

Kristiv, a ha táppénzre mész, a nőgyógyász ír egy papírt -havonta (javaslat), s ezalapján kiír a háziorvos -2 hetente hosszabbít(hát igen , 2 kör,). Ami a terhességi-gyermekágyi segélyhez kell (GYÁS) a nőgyógyász írja, nekem egyből a kórházi zárójelentésemhez csatolták (rákérdeztem a nőgyógyásztól, hogy kitől kérjem, s ő azt mondta, hogy automatikusan csatolják - na nem mindenki ilyen automatikus, célszerű azért, ha szólsz.) ..És ezzel kell majd a hivatalba menni, hogy GYÁS-t igényelhess.

Pusza,

Móki
móki

Kedves Tapasztalt Kismamák! Kicsit kétségbeesve, de mindenképp teljesen tanácstalanul fordulok Hozzátok az alábbi kérdésekkel:

Sajnos még mindig küszködöm a GYÁS igazolás miatt. A helyzetem a következő: egész eddig dolgoztam és nem kértem táppénzt. Mivel posztgraduális képzésre járok, amelynél az adott Korm. rend. értelmében erre a félévre nem kellene tandíjat fizetnem (jelentős összeg!) ha a félév első tanítási napján GYÁS-ban részesülök, és mivel már csak 4 hetem van hátra és a Munkatörvénykönyve értelmében ilyenkor már jár a szülési szabadság, a munkáltatóm és az iskola felé is szükségem lenne még a gyerek születése előtt egy olyan igazolásra, amellyel terhesállományba vesznek. Állítólag ez uaz a nyomtatvány forma, mint a táppénzes papír (az a szép rózsaszín), csak a felső részen van egy olyan rész, hogy terhességi állomány a keresőképtelen kategóriák között. Namármost, ebből kifolyólag a munkáltatóm és én is úgy gondolom, hogy ilyesmit a körzeti orvos állít ki. A körzeti orvosom azonban azt mondta, hogy régen ők adták ugyan, de ma már a védőnő. A védőnőm azt mondta, hogy Ő ilyet nem tud kiállítani, csak a nőgyógyász. A nőgyógyászom pedig ma azt mondta, hogy Ő ilyen igazolást nem adhat, csak a körzeti orvos. Tehát ismét a kör elején állok. Mit csináljak? Ki vesz fel engem terhesállományba (nem táppénzre!) szülés előtt?

2. kérdés: Ma kiderült, hogy valószínüleg nem a 35. hanem már a 36. héten járok, ezért az orvosom azt javasolta, hogy jó lenne, ha még a héten el tudnék menni a fogadott szülésznőmhöz Ctg.re. Időközben kiderült, hogy a fogadott szülésznőm (akihez nem kell beutaló, csak egy telefon) a héten vidéken van, a kérdésem az, hogy beutaló és időpont nélkül a Ctg. laborba bárkihez be lehet csak úgy holnap menni?

3. kérdés Az orvos szerint - a mai vizsgálat alapján - minden a legnagyobb rendben van nálunk, a méhszáj zárt, uakkor a kiskönyvben a méhnyakra és méhszájra utaló jelzés 2ooo-1ooo. Őszinte leszek nem egészen tudom mi ez a szám. Azt hiszem a ooo-ák a méhszáj zártságát jelentik, és ha nyílik a méhszáj, akkor ez a szám változik felfelé, de az első számot nem tudom mi, viszont eddig mindenkitől azt hallottam, hogy abban a 3-as, azaz 3ooo a normális. Ehhez képest én az 1ooo-et kicsinek találom. Tud valaki erről bővebb infót nyújtani?

Előre is hálásan köszönöm az újabb segítségeteket a fenti kérdésekben.

Üdv,
kristiv

Kriszti,

1. én nem tudom pontosan, de azt hiszem, hogy ez a "négy héttel a szülés előtt terhesállomány" című dolog úgy működik, hogy amikor megszültél akkor megkapod a papírt és utána intéznek mindent a munkahelyeden, utólag kapod a pénzt, és szerintem az iskolánál is így működik. De lehet, hogy tévedek.

2. CTG-re bárkihez mehetsz, de azt nem tudom, hogy be kell-e jelentkezni vagy nem.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Kristiv,

Nem irigyellek a papír miattKép Az utat, amit leírtam, végigjártad, sikertelenül. Szóval próbálkozz talán ott, ahol van remény, hátha megpuhíthatod. sajnos nincs más tippemKép

A szám, 3000, azt jelenti, hogy zárt a méhszáj, a méhnyak is megfelelő "helyzetben". A 2000, a méhnyak megrövidülését jelzi, méhszáj zárt. Nekem a 36.héten volt ennyi. A dokim azt mondta, hogy ez jó, hisz már nemsokára szülünk. Az lenne a baj, ha még szülés előtt is 3000-es érték lenne. Szóval ne aggódj. (A betöltött 37. héttől már nem számít koraszülöttnek a baba. )
Juj de jó, hamarosan babázhatsz!!!

Pusza

Móki
móki

Szia Kristiv,

Nálunk úgy működött,hogy az orvosom adott egy igazolásszerű papírt arról,hogy igen,az x. hétben járok,javasolja az állományba vételemet. Ezzel mentem a körzetihez,és ez igenis az ő feladata. Az ilyen "rendhagyó" esetekben megy ám a bénázás,mert általában a többségnek úgy éri meg,hogy szülésig táppénz és utána GYÁS. De lehetőséged van rá,élhetsz is vele, mármint ha az orvosaid nem passzolgatják tovább a labdát Kép.

Buksi
kisbuksi

Szia Kristiv!

Csak egy gyors bekukk.

Kristiv, nálam kb hasonló volt a helyzet. Én febr. 21-re voltam kiírva. Én is főiskolára járok, ezért megkezdtem febr. 1-től a szülési szabit, ez az ami alatt jár a gyás.
Ehhez az igazolást a háziorvos adja. Ugyanaz a papír, mint a táppénzes, csak azt hiszem zárójelben van rajta a tetején, hogy terhességi állományba vétel. Nekem adott egy papírt, azért még ráírta, hogy febr. 1-től szülési szabi, és ezt kellett leadnom a munkáltatónál. Ha nem tb kifizetőhely a munkáltatód, akkor neked kell intézni. Szóval nyugodtan zargasd csak a háziorvost, neki kell kiadni a papírt.

Amit a nőgyógyász ad, az egy másik igazolás. Az arról szól, hogy minimum 4x megjelentél terhesgondozáson, és így jogosult vagy anyasági segélyre. Ezt általában a zárójelentéshez csatolják, vagy akár előbb is odaadhatja az orvosod.

A sulihoz még visszatérve, csak akkor jár a tandíjmentesség, ha a félév első napján már kapott a gyást (gyed, gyest stb). Szóval nem tudom hova jársz, de elvileg szept elején kezdődnek a sulik, vagy a beiratkozástól számolják, szóval elvileg már terhesállományban kéne lenned. De ha nálatok másképp van, akkor bocsi. Csak azért, mert ha már késő lenne és kell tandíjat fizetned, akkor jobban jársz, ha nem kezded előbb a szülési szabit.

A CTG-hez én a földszintre jártam, nem volt választott szülésznőm. A kórház központi számán, ha kéred a CTG ambulanciát, odakapcsolnak és adnak időpontot. Egy nagyon kedves hölgy van ott, én szerettem hozzá járni.

Pusza,
Tünde
rtünde

Kedves Judit, Móki, Kisbuksi és Tünde!

Nagyon szépen köszönöm a gyors és igazán hasznos válaszokat. Akkor holnap nem tágítok a háziorvos mellől, uis. én is pont úgy gondolom a dolgot, ahogy azt Tünde leírta. Tünde, azt hiszem a sulival szerencsém lesz, mert bár igaz, hogy a beiratkozás tegnap volt (szerencsére nem szept. elején),de a hölgy a tanulmányi osztályon azt mondta, hogy nem lesz gond, ha csak a jövő héttől jövök el GYÁS-ra, elintézik a mentességet. (CSak ellenőr ne olvassa ezt a fórumot, mert ugyebár ez egy kicsit a Korm. rend. szó szerinti értelmezésével ellentétes:-)

Móki! Külön köszönet a számmagyarázatért. Az, hogy nekem ez most már 2ooo-1ooo (szintén 36. hét) azt jelenti, hogy esetleg a 4o. hét előtt (azaz korábban) fogok szülni, mint a kiírt időpont? Bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nekem a 15.héttől 2ooo volt, azaz valószínűleg eleve rövidebb a méhnyak nálam!?

A Ctg.-re ezek szerint beutaló akkor nem kell, ugye?

Mégegyszer nagyon köszönöm a segítséget! Mostmár biztos egy kicsit nyugodtabban fogok aludni.

Köszönettel,

Kriszta
kristiv

Kristiv!

El ne gyere a körzeti orvostól míg oda nem adta a papírt. Ezt tényleg neki kell. Úgy ahogy Tünde is írta.

Üdv:

Zita
pzita

Kriszti!

Ismerős a helyzet, mert nekem is el kellett menni GYÁSra a tandíjmentesség miatt. A szülés várható idejétől visszaszámlálnak 28 napot és onnantól lehet menni gyásra. Nekem a NŐGYÓGYÁSZ!!! állította ki!!! Ezzel a papírral tudod a suli fele igazolni, hogy tandíjmentességre vagy jogosult.
Ha jól emlékszem, ebből pénzed viszon a bébi születése után lesz, mert igényléséhez szükséges a születési anyakönyvi kivonat és tajszám. De a tandíjmentességhez kiadhatják. Legalábbis az én dokim kiírt engem. SŐT! Még 1 nappal vissza is dátumozta, mert így pont járt a tandíjmentesség.
Rugdosd a dokit!!! Talán megtalálom a gépen és akkor biztosat tudok mondani.

Rosszalkodik a leányzó és mosolyog, ha ráézek, hogy mit csinál.

Üdv
Edina

Edina
Kép
Kép
ed26

Kedves Mindenki!

Nagyon-nagyon köszönöm a jótanácsaitokat és a biztatást, amely végül is bevállt. Siker! A körzeti orvos ma a szükséges kis rózsaszín papírkán terhesállományba vett! Viszem is gyorsan a bérszámfejtőknek a cégnél, na meg persze a suliba.

Ma délelőtt sikerült Ctg.re is bejutnom beutaló nélkül és nem tudom Ti hogy voltatok az elsővel, de nekem nagy élmény volt. A bébi hihetetlenül aktív, csakúgy nőttek a görbék, viszont van már méhösszehúzódás is (amit én egyébként egyáltalán nem érzek), így ez alátámaszthatja a méhnyak rövidülését (ahogy írtam tegnap 2000-1ooo) és lehet, hogy korábban szülök, mint ahogy eddig tűnt!? :-)

Mégegyszer hálás köszönet a gyors válaszokért és kellemes napot mindenkinek a borongós idő ellenére is.

Üdv,
Kriszta
kristiv

Kriszta!

Gratulálok, hogy a az egészségügy útvesztőiben sikerült végülis megszerezned ezt a kis papírdarabkát. Nem gondolná az ember, hogy mennyire bonyolult tud ez lenni. Én kétszer voltam emiatt a körzetinél, mert az asszisztense először rossz dátumot írt véletlenül rá.

Örülj a görbéidnek, nekem a szülés előtti napon is szinte teljesen görbe volt a fájásgörbe.

Üdv:

Zita
pzita

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?