Sziasztok!
Fanninak Boldog névnapot!
Tegnap milyen aktívak voltatok!Én reggel annyira ideges voltam,hogy rám jött a hányinger.Párom meg tartotta a pelenkás vödröt.
A titkosba majd bővebben.
Dorina is kiidegel már napok óta.Arra tippelek,mint Mimi Szabival kapcsolatban...Kevés vagyok Neki.Tegnap 2kor elindultam fogorvoshoz,már alig vártam,hogy lelépjek otthonról.Utána meg nem siettem haza,úgyis alvásidő volt.Kicsit kiszellőztettem a fejem.Jaaaaaj,de jó volt.
Mimi!Nekem miért nem küldtek csomagot????
Írtam is Nekik,bár nem hinném,hogy ennyi idő után adnának.
Érden minden hónapban van baba-börze.1000ft az asztal.
Orsi!Megkérdezem Anyut a viasszal kapcsolatban.
Nekem ok a szombat!Már nagyon várom!Csináljunk megint táblit,ki mit visz?
Lini!Találtál homeopatát?
Juti!Az valóban nem rossz hízás!
Mia!Én pont így gondolkodom az ölbebabáról,mint Te!Én is inkább mellébújtam.Így is meg volt a testkontaktus.Apa többször fölkapdosta,a mai napig el is várja Tőle.Én már el se bírnám.Szoktunk picibabást játszani,Ő a síró baba,nekem meg meg kell vígasztalni.
Patrik tényleg lányos!Nagy szerszámmal!
Mangora!Szegény Anyuka!Húú,mikor Dorci leesett a teraszról!Annyira kiabáltam,hogy a szomszéd is kijött.Majd írjál,mi volt a hematológián!
Manoturka!
Játszóterek:Kalotaszeg u.
Bem téri játszótér
Bodzafa téri játszótér
Volt érdligeti strand területén lévő játszótér
Béke téri játszótér (lakótelep)
József téri játszótér
Bádogos utcai. játszótér
Fügefa utcai pálya (Alsóerdősor utcánál)
Napköziben nem tudok sajna segíteni.Ennyit tudok csak:
http://erd.lap.hu/iskolak_ovodak/13739548
Dolli!
Sajna semmi ötletem.
Annyit tudok,hogy biztosan nem a Te hibád,mert Dorinánál is előfordult ilyen.2 óra altatás,20 perc alvás.Gondolom dacból csinálják.Próbáld a megszokott menetrend szerint fektetni.Vagy úgy csináltad?Vagy azt mondani,hogy menjen be a szobába,nem kell aludni,csak kicsit pihenni.Aztán lehet elnyomja az álom.Nekünk kisebb a házunk,de Apa volt,hogy meg se hallotta,mikor Dorci sírt.Nem is értem.Olyan is volt,hogy együtt sírtam már a gyerekkel.Elég nehéz időszak volt,de ez a 2 éves kor sem könnyű.
Hasfájásra:
(Egy blogról kimásolva)
× Először is vannak ugye a gyógyszertárban kapható cseppek és szuszpenziók, amik a (mohó) szopi során nyelt légbuborékok kihajtásában hivatottak segíteni. Recept nélkül kaphatóak.
1. INFACOL szuszpenzió - újszülött kortól adható, mivel nem szívódik fel a belekben, így mellékhatása sincs.
2. ESPUMISAN cseppek - szintén a kezdetektől adható, nem szívódik fel.
3. SAB SIMPLEX szuszpenzió - újszülött kortól, szopi előtt, vagy közben.
4. GRIPE WATER (angolvíz) - 1 hónapos kor után adható. Hascsikarás elleni gyógyvíz. Szintén a légbuborékok megszűntetésében segít, ill. megnyugatja a görcsös hasizmokat.
5. Papaverin - receptre kapható, görcsoldó.
× Segítségünkre lehet a meleg jótékony hatása.
6. Jó meleg vizes textilpelus a pocakra.
7. Cseresznyemag párna. - A magok rendkívül jó tartják a hőt és csak fokozatosan engedik ki magukból. Sütőben vagy mikroban kell megmelegíteni és a fájó pocakra tenni.
× A következő próbálkozás a masszázs lehet.
8. Babamasszázs hasfájásra. - Ezt inkább nagyobb, 2-3 hós babáknál javasolják.
9. BABYNOS hasmasszázs krém - Ánizs és kömény tartalmú krém hasfájós babáknak.
10. BABYNOS cseppek - 3 hónapos kor után. Felfújódás, görcsök, emésztési zavarok megszűntetésére.
× Egyebek:
11. Szélcső - A hőmérővel ellentétben nem veszélyes, és nem szokhat hozzá a baba. Ellenben a felesleges gázokat frankón kiűzi.
× Homeopátia:
12. CHAMOMILLA VULGARIS 15 CH (napi 2-4x5 golyó) - A csecsemő élesen sír, nyugtalan, egyik arcfele piros. Széklete zöldes, spenótszerű. Állapota este rosszabb, csak a ringatás nyugtatja meg.
13. COLOCYNTHIS 9-15 CH (óránként 5 golyó) - Görcsös hasfájás esetén, ha a panaszok a has masszírozására enyhülnek.
14. DIOSCOREA 9 CH (óránként 5 golyó) - Hirtelen kialakuló, periodikusan visszatérő görcsök, melyek hátradőlve és a hát masszírozására enyhülnek
× Teák.
15. Édeskömény tea. - Segíti az emésztést, szélhajtó. (De sajnos sok babánál még rosszabbá teszi a helyzetet.)
16. Kamilla tea. - Székrekedés ellen néhány korty.
17. MECSEK tea - édeskömény és kamilla keveréke.
* Kiegészítés: az első és legfontosabb persze az Anyuka étkezése. Kerülni kell a puffasztó ételeket, úgymint bab, lencse, borsó, karfiol, karalábé, kukorica, borsó, sárgaborsó, gyümölcsök közül az aprómagvasok, mint eper, málna, kiwi, puffaszthat a cseresznye is. Minimálisra kell csökkenteni a tejtermékek fogyasztását. Kerülni kell a csípős ételeket is. Gondot okozhatnak a citrusfélék, a hagyma, fokhagyma, paradicsom.
Persze vannak olyan mázlisták, akik bármit ehetnek, a picinek semmi problémát nem okoz:) Ki kell tapasztalni, melyik baba mit bír/nem bír.
Aki Liberot használ és nem gyűjti a vonalkódot,megdobna vele?