Új privát üzeneted érkezett!

és ráadásul a gyümi, zöldség, NEM annyira tápláló, mint az anyatej.
szóval persze lassan el kell kezdenünk, meg az a végcél, de amikor már szilárd kaját eszik valamennyi anyatej HELYETT, az egyben azt is jelenti, hogy kevesebb tápanyagot adunk neki.

Kép
bikmakk

sziasztok!
nem nagyon tudok jönni, de azért igyekszem majd visszaolvasni.
Sokat vagyunk kint most már! KErtben, séti stb... Elmentünk végre a Tropicariumba is, Zsigike tök élvezte a cápákat!!!
Nálunk is jönnek a fogak, és jelentem, már az 5-6.!!!!!!!!!! Túl vagyunk végre a betegségen is, úgyhogy most happy az élet!

Majd reagálok is, de most teszek néhány képet! Kép

Kép

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Kép

madaran

Sziasztok!

Lina,milyen volt az első nap az új oviban?Remélem minden rendben volt!!!

Orew,nem egyformák a gyerekek.Nekem Luca sztem a szopizások alkalmával soha nem evett meg 70ml-nél többett.És mégis szépen fejlődött,kiegyensúlyozott babóca volt.Tápszer miatt ne legyél elkeserdve,attól mgé meglesz a megfelelő kapcsolat közted és Zara közt.Zsombi éjszaka 2x szopizik,reggel este tápi,a többi meg szilárd kajcsi.Így m indenből kap :)

Flake,Zsombi is 9200g volt hétfőn,és 77cm.Hosszra most nem nőtt,csak hízott 700g :) Én azért bízom benne,hogy lassan majd kicsit visszább vesz a hízásból :D

Angelita,Emmát elbűvölte a virág úgy látom :)

Anna,gyere azért többször ha tudsz!Jó,hogy meggyógyultatok végre!Zsigi már kész uriember :D

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Megpróbálok vissza olvasni és jönni... :wink:
De ezek a hízások már lassan áááá le se merem irni,hogy mi mennyik vagyunk...DE mi már állunk és ülünk önállóan.

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Na a mi hízásunk :oops: március 1.-én mértem utóljára 6760 gramm....szerintem mi vagyunk a legkisebb súlyba...de olyan húsos baba :shock: majd csinálok róla egy kicsit puccosabb képet.Szerintem mi nem vagyunk olyan csontosak ..vagyis nem tudom.
A dokinő azt mondja,no para nem vagyunk egyformák....egyenletes a fejlődése meg ilyesmi de azért én egy kicsit kevéslem... :cry: :?

3-4 napja állunk és a drágám már ül is :P nagyon édes egy kis zsiger bébi :P

Nőnapi köszöntéseket köszönjük szépen :P :P :P

Nolit képzeljétek elhívták a kispajtásának a szülinapjára.ÚÚÚ teljesen oda van meg vissza :lol: McDonaldsba lesz tarva .Ha jobb lesz az idő.

Lina:milyen az ovi?

Holnap jönnek már az álványokat hozzák a dryvitozok ,és jövöhéten kezdik is a munkát 1000 dübelt hoztak..kiváncsi vagyok ,hogy birja Csillus az alvásokat...

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok!
Olvasgatok én is,csak kezdem érezni,hogy kettő kicsivel már nem olyan egyszerű :lol:
Hát nem tudom akinek három négy van,.hogy oldja meg néha a hisztiket??

Hízás.A Regi eddig hízott 30-40dekákat,és most az utsó hónapban hízott 700-at.Viszont neki a fő kajája most is a szopi és e mellé van gyümi főzi,amit éppen elfogad.Van mikor 2x is eszik mást egy nap van mikor 1x sem.És nem tudom hányszor szopik,de még most is kb 3-4óránként,ha eszik mást akkor is,mert inni nem iszik még mást a Regi.Vagyis ha szomjas akkor is szopi van.
Bár tegnap vettünk neki egy Nuk itatót,de csak rágja,és ami a szájába jut víz azt kiköpi,kicsúrgatja a szája szélén :lol:

Lina!
Milyen az ovi??
Húú lemaradtam..hová vittétek végül Lilit??
Na majd vissza olvasok kicsit,mert lemaradtam...

Ja 28.-án lesz itt Érden babaruha börze.A Baba Expós börze lesz.Megyünk megpróbáljuk eladni a Szabi kinőtt rucijai egy részét.
Nem tudom milyen lesz??Reméljük jó!!
De aki a környéken lakik annak ajánlom a meglesését :lol:
Ez az a szervezés lesz ami nívósabb és lesz sok új cucc is.
Na sírás rívás van :cry:

mimi12

Csilla!
A Regi 7hósan 6500volt :wink:
Úgyhogy nem is vagytok kicsik :lol:

mimi12

Noémi legalább valamit megnyugodtam... :wink: Hányszor eszik Regi?
Mennyivel született?Ő is 3 kiló felett nem?Valami úgy rémlik,hogy igy valahogy.

Itt olvasom,hogy majdnem 9 kiló...teljesen el vagyok hülve..mi lányainkból biztosan valami modell lesz vagy ilyesmi...mondjuk nem nagyon akarnám...de az esély meg van nállunk apuka majdnem 190 cm.

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

bim-bam,azért nálunk nézni kell azt is,hogy Zsombi 4100g-val született :) és 77cm...Luca ennyi idősen 8300g volt és68cm.De ő is elég nagy súllyal 3770el született.
Nem egyformák :)

Mimi,nálunk a hiszti a tetőfokon hág :) :oops: Lucát illetően :?

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Hogy itt mekkora a pangás!? :shock:

Van valakinél hó? Szerencsére nálunk most nincs! :P

Tündi, nem semmi, hogy Zsombi már több, mint 9 kiló! :shock:

Madaran, gyönyörű kisfiú Zsigi!!! Már most egy kis szívtipró! :wink:

Bim-bam, tényleg ne aggódj Csindikéd súlyán! Mint ahogy felnőttek között is vannak csontkollekciók, normál felépítésűek és kövérek, úgy a gyerekek között is normális az ekkora mértékű eltérő súly. Ezzel nem azt akartam mondani, hogy Csindi csontkollekció!!! Csak meg akarlak nyugtatni!

Mimi, köszi az infót a 28-i bababörzéről! A Műv.házban lesz? Lehet, hogy majd benézek!

Kenderike, hú, micsoda tudományos grafikonjaid vannak!!! :shock: :lol: És amúgy hogy van a kicsi lány? Hozzátápi, fogak, forgolódás, stb...?

Angelita, hova tűnt a szokásos reggeli bejelentkezésed? :wink:

Kép

Kép
hmbori

Bori olyan látványos, szeretem igy mérlegeléskor nézegetni és hasonlitgatni nővérek hasonló adataival.

Kicsilánynak foga nincs de lesz majd előbb vagy utobb egyik nővérének csak 13 hónaposan jött az első. Ülés, mászás, felállás megvan, ma egy 15 cm magas dobozra tete fel a kezét és úgy lépegetet párat, oldalazva ágy szélénél is már 1-2 lépést megy. Kaja az khm max 60 ml és napi 1 szer ami lecsuszik és sok-sok szopi, de hát nővérei is ezt csinálták, fog után és felnő kaja bevezetése után kezdtek igazán csak enni.

Kenderike
Kép
kenderike

Ezer éve nem voltam, sajna mi is megjártuk a kórházat :cry: , és most nem is tudom leírni mi volt, de a hétvégén megpróbálom.....
És visszaolvasni sem tudtam jó ideje, de bepótolom igérem :roll:

Igazából most gyors kérdésért jöttem, kb 5 óta kezdtem érezni hogy a jobb mellem nagyon fáj, mit csináljak vele?
Szopi közben nem fájt...
Lehet elaludtam???

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab, jaj-jaj, remélem mostmár minden OK!? Mi volt veletek?
Ha fáj a cicid, szopi előtt melegvízes borogatás + masszírozás, ahol fáj és minél gyakoribb szoptatás, illetve fejés!! Szopi/fejés után hideg vizes borogatás, hogy ne terjedjen tovább, ha esetleg gyulladás, vagy az kezdődik. Hajrá, ne hagyd, hogy eldurvuljon a helyzet, mert akkor jön a láz!

Kép

Kép
hmbori

Kenderike - tényleg látványos, egyben kicsit ijesztő is így látni, ha pl. egy kicsit megcsappan a hízás. Az nem baj, ha kajából nem megy sok, a lényeg az anyatej! ;) (Nálunk is így van.) Nagyon ügyes, hogy már feláll - járókában van, vagy "szabdon"? :)

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!

Bim-bam: Zarus 6740 gramm, úgyhogy ő még Csillusnál is könnyebb. :)

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Levi egész nap sír, azt hittem végre letettem, de nem.

Új ovi tökéletes, Lili nagyon szeret menni, és egészen megváltozott. Úgy érzem, ez a legjobb dolog, ami történhetett vele, hogy kikerült onnan. Azóta olyan dolgokat tudtam meg, hogy el sem hiszem, hogy ilyenek megtörténtek ott. Lili kinyílt, csacsog, játszik a társaival, és végre nem fekete rajzokat rajzol.

Mimi,
azt a 7 gyereket, aki márciustól eljött az oviból befogadta az egyik anyuka, ott lehetnek nála napközben, és velük van a szeretett óvónénijük, akit szintén kirúgtak az oviból. Gyakorlatilag úgy működnek mint egy ovi, van napirend, foglalkozások, du. alvás, minden.

Súly: hát úgy látom Levi nemhogy vezető helyét vesztette el, de még a dobogóra sem fér fel :lol: 8550g és 70 cm.

Na azt hiszem lefekszem, mert kemény éjszaka elé nézek úgy látom. Valamiért mindig felébred Levi és sír, pedig nem nagyon látom, hogy foga jönne, bár még fogatlan.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Köszönöm mindenkinek a bíztató szavakat. Ma megpróbáltam a reggeli szopi után adni neki plusz tejet, de egyáltalán nem fogadta el, csak játszott az üveggel. Pedig kapott már üvegből máskor is enni, és semmi gondja nem volt vele, úgyhogy én azt gondolom, hogy egyáltalán nem volt éhes. Viszont tegnap délután is adtam neki egy kis gyümölcsöt, és utána szopizott, ma meg délutánra a gabonapépet kiolvasztott anyatejjel csináltam meg neki, hogy laktatóbb legyen mintha csak vízzel lenne készítve. Hát... én majdnem kidobtam a taccsot az anyatejes gabonapép szagától, de ő úgy falta mintha valami különlegesen finomat adtam volna neki. :lol:

Orew

orew

Linácska: Zarus is nagyon nyugtalanul alszik mostanában. Tegnap este már nem is tudtam megszámolni hányszor ébredt fel, és az a legrosszabb, hogy mindig sírva ébred ilyenkor. Én a fogára gyanakszom, mert szopizni nem akar hiába kínálom.

Nagyon örülök, hogy Lili ennyire jól érzi magát végre. Annak meg mégjobban, hogy a változás nemhogy rosszat, hanem nagyon is jót hozott neki!!! :)

Orew

orew

[quote="hmbori"][ írta:hmborib]Kenderike - tényleg látványos, egyben kicsit ijesztő is így látni, ha pl. egy kicsit megcsappan a hízás. Az nem baj, ha kajából nem megy sok, a lényeg az anyatej! ;) (Nálunk is így van.) Nagyon ügyes, hogy már feláll - járókában van, vagy "szabdon"? :)

Bori nekem alapvető előnyöm hogy kisasszony már 4. lányom legnagyobb egy héten belül 18 lesz . Akkor még minden étkezést mértem pár hónapig, mai napig megvan a naptáram amiben írtam :). De szerencsére akkor nem volt internet én meg túl fiatal és felelőtlen voltam ahhoz hogy betartsam az akkor divatos irányvonalat. Napokban került kezembe egy akkor kiadott babaszakácskönyv. Igencsak sokat változott a világ azóta. Már akkor igény szerint szoptattam, csak 6-7 hónaposan kezdtem etetnei a hölgyet mert addig lusta voltam csinálni. Mentem szembe védőnömmel. De mivel akkor bevált és látom mi lett nagylányból, most már semmin nem jut eszembe parázni.
Kisasszonynak van egy utazó gyerekágya, ha biztonságba akarom tudni, de azon kívül egy ágyban alszik velünk és szabadon járkál. Van csinálva neki egy puha rész nappal ott is alszik, de édes mert elején nem mászott le onnét, aztán utána hiába csalogatam előszobáan nem jött ki csak itt bent közlekedett, napokba kezdet ajtón kijönni de még ajtó közelébe marad. Érdekes ahogy szépen lassan mer csak egyre messzebb elmenni a játszó területétől.

Kenderike
Kép
kenderike

Kenderike: Anyukámnak is megvannak még ezek a mért adatok felírva. :) Tegnap meg is nézte Zarus miatt, és kiderült, hogy én kb ugyanekkora voltam ennyi idősen, hosszra 1 centivel rövidebb voltam és súlyra egy picivel kisebb, de erre most nem emlékszem mennyivel. Én már 3 hónapos koromtól kaptam akkor mindent, mert onnantól kezdve nem voltam hajlandó elfogadni az anyatejet egyáltalán. Érdekes, hogy akkor még hígitott tehéntejjel pótolták inkább az anyatejet. Ez 25 éve volt... Tényleg nagyon sokat változtak azóta a dolgok.
Anyu most azt mondja, hogy szerinte Zarus olyan alkat mint én voltam, és még a fényképeken is úgy néz ki, hurkásodni is úgy hurkásodik mint anno én. Meg azt is mondta, hogy én 1 évesen még csak 8 kiló voltam és neki a doki soha nem mondta erre, hogy túl kevés lenne.

Orew

orew

Sziasztok!

Vagyok én mostanában csak olvasgatni tudok.

Ati ma felhúzta magát állásba eddig is csinálta de akkor belénk kapaszkodott most viszont Márk székénél sikerült. Foga még nincs de Márknak is 9-10 hósan jött ki az első.
Ő 6790 gr.

Múlt héten Márk majdnem megettette nyers csirkével a kezéből szedtem ki és sajna elkapott vmit.Most várjuk az eredményt.
Hétfőn megkapta a prevenar 2. részét attól pedig lázas lett.

Lina:örlüök,hogy Lilinek bejött az új ovi.
Remékem nem lesz beteg Levi.

Én ma rossz hirt kaptam a bnőm tesójáéknál múlt héten a 27. hétre született meg a 2. baba aki ma meghalt.
Most úgy érzem,hogy nálunk nem lesz több baba,bár lehet,hogy pár év múlva másként gondolkozom.De ilyenkor nbagyon élesen előjönnek a tavalyi emlékek. Hihetetlen,hogy Ati már 9hónapos és olyan jó,hogy minden okés vele. Nagyon szerencsésnek érzem magam.
Vendég

Sissi: Ez borzasztó amit írtál... :( Nagyon sajnálom az egész családot. Én nagyon féltem attól, hogy a sok stressz miatt esetleg előbb jön majd Zarus, de szerencsére ez nem következett be.

Tényleg hihetetlen, hogy Ati már 9 hónapos! :) És milyen ügyes!!! :)

Elhiszem, hogy félnél, hogy újra át kell élned azt a sok aggódást amit tavaly Atival, de azért azt ne felejstd el, hogy egyik terhesség sem ugyanolyan, és szerencsére egyáltalán nem biztos, hogy meignt megtörténik veletek ez az egész. :)

Orew

orew

Orew akkor nem véletlen, hogy ilyen méretei vannak Zaranak. Lehet egyszerű genetika is.

Egy ágyban alvásunkhoz akartam még írni, valaki múltkor írta hogy szemüveges és hogy éjjel nem látja ha nyöszörög picije. Én pont ezért vittem annó át 1 hónaposan lánykámat saját ágyunkba. Én is szemüveges vagyok , már kb 1 m távolságba nem látok jól ott már összemosodnak részletek. Nagyon komás voltam, minden nyöszörgésre kiugrani megnézni vissza feküdni, alig aludtam valamit akkortájt, aztán egy délutáni alváskor rájöttem mi a fenéért csinálok magamnak szörnyű éjszakát. Aztán onnétól kezdve többi lány már rögtön ágyunkba kezdte, de ma már csak picur alszik ott.

Kenderike
Kép
kenderike

Sziasztok!

Esik a hó :cry:

Sissi,nagyon sajnálom ami a bnődék tesójáékkal történt :( Engem ezek mindig úgy megviselnek :(
Gartula Atinak a felálláshoz,nagyon ügyes! :)

Lina,nagyon örülök,hogy minden okés Lilivel.Éjszakák..nálunk rémesek,igaz most kiivételesen elég jó volt,de az előző kettő :? Nálunk a fogak rosszalkodnak tutira.
Nemsokára áttör a második is,ahogy látom.

Orew,ne idegeskedj Zara méretei miatt :)

Adri,sajnálom,hogy bekerültetek a kórházba,remélem már jól vtok!Szurkolok,hogy ne gyulladjon be a cicid!

Kenderike,neked akkor már majdnem felnőtt lányod van :) Dédelgetik a legkisebbet? :P

Bori,én is ép tegnap mondtam a védőnőnek,hogy nem szeretném ha 1évesen 20kg lenne(ez mondju kcsak vicc volt).azt mondta,hogy kb 12kg-ra számítsak :roll: Luca 2,5 évesen 12kg és 89cm.De Zsombi kenterbe veri ha így halad.Luca ennyi idősen 68cm volt.10cm köztük a különbség :roll:

Kép
Kép
tundi24

sziasztok!

Sissi :cry: ez borzasztó!!! mi az előző babánkat veszítettük el 21 hetesen. Soha nem fogom kiheverni, elfelejteni. Nagyon sokszor eszembe jut, és hálás vagyok, hogy Zsigi két hónapra rá beköltözött a pocakomba. Talán ez az egy, ami vigasztalja az embert... :wink:

Adri :lol: De jó, hogy jöttél!!!! Evés megy már jobban???? MIt adsz Zorának kiegészítésként??? Én bevezettem a Milupa rízses cuccot (4hónaptól ajánlják) és tök szereti! Szoktam bele almát is reszelni, az is nagyon megy... és mégis tápláló...

Hízás: Zsigi nem tudom, mennyi pontosan, de a 8 kg-t és a 70cm-t is elhagyta már két hete!!! És nagyon sokat eszik!!!!!!!!! A tejem meg több mint valaha ----és akár hiszitek, akár nem , szerintem a futásnak köszönhetem!!! PEdig mindenki azt mondta, hogy el fogok apadni a mozgástól :roll: :roll: :roll: sok okostojás!!! Képzeljétek, már 30 percnél járok, heti háromszor!!!!! Ma is megyek, hó ide vagy oda!!!
Tündi :lol: megy a taposógép???? van rá időd, energiád???? Tudtok apival kommunikálni?????

Bori :lol: Köszi a dicséretet Zsigi nevében is....

Főzés: KÉrdés: Adhatnátok jó, gyorsan elkészíthető ebédreciket, mert mostantól én is beszállok a főzősök körébe!! Egyelőre káosz a délelőtt emiatt, de érzem, hogy bele fogok jönni. Már kezdtünk ráunni rendelt kaja ízére ---már mindegyik uolyannak tűnt....

na, lépek, mert bogyó lassan ébred!!!!!

madaran

Sziasztok lányok!

Vagyok én is -köszönöm a hiányolást, Bori :)!

Emma is nyűgibb mostanság, én is a fogacskákra gyanakszom, még egy sincs, de előbb-utóbb ki kell bújnia... Pl. amit már nagyon régen nem csinált: este csak úgy aludt el, ha teljesen elringattam, egyébként kétségbeesetten sírt, ha kijöttem a szobájából, aztán fél 4-kor hangos sírásra ébredtem, szintén el kellett ringatni (röpke 3/4 órába telt, adtam neki enni is, hátha az a baj, hogy éhes...).

Adri, jó, hogy már otthon vagytok, ezek szerint túl vagytok a nehezén! Gyere, mesélj, ha lesz egy kis időd!

Orsi, szerintem Zara külsőleg is Rád hasonlít inkább, ezek szerint az alkatát is tőled örökölte :).

Anna, én főzelékeket, sült husikat (sütőben) vagy tésztaféléket (túrós, diós, mákos, sajtos-tejfölös) próbálnék meg első körben, ezek miatt nem kell órákat a konyhában dekkolni. Paprikáskrumpli, tejberizs vagy gríz nálunk nagy favorit. Tegnap csirkepörköltet és zöldborsófőzeléket csináltam, így még mára is megvan az ebéd.

Hóhelyzet:
reggelre esett egy kicsi, fehér a táj, de szerencsére elállt.

Eni,
már régen írtál, mi van Veletek??

Kellemes napot mindenkinek!

Kép
angelita

Kép

Fürcsi előtt :). (A pléd cumihelyettesítő is, elalvás előtt azt szokta a szájába tenni :) )

Kép
angelita

Sziasztok!

Ma voltunk Danival a féléves vizsgálaton, minden rendben van vele szerencsére.
8035 g és 70 cm.
Napi egyszer kap pépes kaját, vagy gyümölcsöt vagy zöldséget. Kérdezte, hogy gabonát kapott-e már, és nagyon helyeselte, hogy igen. A napi 30-40 g szilárdra azt mondta, hogy próbálhatnám kicsit emelni az adagot - nézzem meg, mit szeret, és azzal. Szerinte az lenne az ideális, ha napi egyszer fél - 3/4 adagot enne, és aztán szopi.
Érdekes volt még az is, hogy azt mondta (és két hete a gyógytornász is), hogy egyáltalán nem kell magától megülnie (hogy Tündi terminológiájával éljek), hanem ez ráér akkor, amikor már magától fel is ül. Én ezen csodálkoztam. Nem bánom mondjuk, mert Dani egyelőre nem ül meg, és kicsit aggódtam is miatta.

Legközelebb egy éves korában kell mennünk...
:shock: :shock:
Nem viszik itt túlzásba a gyerekmegfigyelést. ;)

Kép
bikmakk

Angelita, Emma nagyon édes. Azok a szemek..... :roll: :roll:

Én is küldök egy tegnapelőttit Daniról.
Néhány napja, ha bármilyen ruhadarabot/plédet/pelenkát talál maga körül, azonnal elkezd kukucsolni. :)

Kép

Kép
bikmakk

Anna,a taposógép mellékvágányra került,kaptam egy jó kis tornát és azt csinálgatom,de sose érek a végére,mert vmelyik gyerek tuti felébred :roll: Kajálásra odafigyelek aztán majd meglátjuk mi lesz a végeredmény.
De jó,hogy neked ennyire bejöttt a futás :) Főzés..nekünk most a mama főz,de pl ma én magamnak csináltam párolt husit+zöldségeket.Luca meg milónóit eszik.
Te meg olyanokat csinálj ami gyorsan megvan :)
Apával meg mindennap beszélünk,1nap többször is :) De azért még így is hiányzik!! :(

Angelita,szerencsére itt sem marad meg a hó :)viszont még mindig esik. Apáéknál 30cm van :roll: 1nap alatt esett le..Nagyon édes Emma :)

Bikmakk,Dani nagyon kis huncut :D És a védőnő sem látja 1éves korig a babákat? :shock:

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Linacska, jaj de örülök, hogy ilyen jó hatással van az új ovi Lilire! Furcsa, hogy ez a variáció fel sem merült bennetek, hogy akár sokkal jobban is érezheti majd magát az új helyen! :roll:
Levi pedig, úgy látszik, megúnta az extra méreteit, most már az átlagos értékek szimpatikusabbak neki! :D Fő a változatosság! :wink:
Hogy telt az éjszakátok?

Orew, és nálatok hogy telt az éjszaka? Megint volt sírva ébredés? Nagyon sajnálom a babókat, szerencsére Bettinél még sosem volt sírva ébredés, sőt, kb. egy hete már végigalussza az éjszakát (este 7-8-tól reggel 6-7-ig). :D
Az én anyukám is irogatta az adatokat rólam és én is egész hasonlóan fejlődtem, mint Betti - csak amikor elkezdtem tápszert (Aponti) kapni, akkor lódult meg ezerrel a hízásom... :roll: :lol: Családi anekdota, hogy egyszer, amikor apukám 2 hétre elutazott (idegenvezető volt, anyukámmal is egy útján ismerkedtek meg...), hazaérve nem hitte el, hogy az a kövér kislány ugyanaz, mint akit otthon hagyott, úgy meghíztam a tápszertől.... :lol:
Sőt, havi adatok még anyukám csecsemőkorából is vannak, na ő a listavezető, mert ő már tényleg nagyon hamar csak tápszert kapott, és abban az időben az még nem olyan "lightos" volt, mint manapság...

Sissi, gratula Attinak a felálláshoz, nagyon ügyes!!! Nagyon szomorú, ami a barátnődék tesójáéknál történt... :cry: Azóta sokkal jobban megérintenek az ilyenek, mióta nekem is van gyerekem.
Remélem, semmi komoly baja nem lesz Márknak!

Kenderike, mutatsz képeket a lányaidról?

Tündi
, hát igen, ebből is látszik, hogy a kisfiad sokkal strammabb a kislányodnál - ami természetes is!
Mai éjszaka hogy telt?

Madaran, de jó, hogy nem apadt el a tejed!!! :lol: Úgy irígyellek a futás miatt, nekem is annyira hiányzik már a rendszeres mozgás, az aerobic órák! A lábaimon is látszik, egyre vaskosabbak. :oops: Lehet, hogy rászánom magam, körbenézek a környéken és eljárok majd. A baba-mama torna már felejtős, a közel 8 kilós bébikémet nem a legoptimálisabb súlyként használni.

Angelita, hát ez kép... teljesen elolvadtam tőle!!! Nagyon huncut ez a kis Emmus! A hajnali sírás után meddig tudtatok még aludni reggel?

Bikmakk, Daniról is ez a képsorozat!!! :lol: :lol: :lol: Tőle is teljesen elolvadtam! Biztos jól esett a védőnő dícsérete a gabonára vonatkozóan. (Hozzánk jövő kedden jön, kiváncsi vagyok, mit fog mondani...)

Olyan sokan eltűntek: danidaniel, noki&potyi, cscsi, baratodildi, zsizsa, earhart, rilla, beusmimi, és a többiek! Gyertek, mi van veletek???

Kép

Kép
hmbori

Bori, reggel 6-kor keltünk menetrendszerint :). Emma is végig szokta aludni az éjszakákat (7-fél 8-kor alszik el és 6-kor kelünk, nincs mese :) ), most volt ez a kis intermezzo, dehát 6 óra az 6 óra, ébresztő (persze ő ébresztett engem, nem fordítva :) )!.

Tegnap brokkolit kapott újdonságként Emmus, ebbe a főzelékbe már tettem egy kis olajat is. Ma is kap belőle pár kanállal (tegnap csak megkóstolta), de a főzelék ma cukkini-krumpli lesz.

Lányok, nézitek a Született feleségeket? Ugye Susant vette el Mike :)??

Kép
angelita

Bikmakk, hivatalosan itthon is 12 hósan mérik a gyerekeket a 6 hós kontroll után. Persze megnyugtatásképpen el lehet vinni korábban is. Kint nincs tanácsadás?

Kép
angelita

Nagyon aranyos Dani a képen, hasonlóan kukucsol Emma is :).

Kép
angelita

Jelentem, Betti költözik!
A szokásos kis hasoncsúszása közben beleakadt a lába a játszó-állványába, aminek a lába meg a játszószőnyegbe, így húzta magával az egész felszerelést... Így vonultak végig a szobában! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mostanában meg olyan hangon sírogat, hogy nem tudom megállapítani, hogy sír-e, vagy köhög! :roll: De aztán rájöttem, hogy figyelemfelkeltésnek csinálja!

Kép

Kép
hmbori

Ja, és egy kérdés: amikor úgy sír a babátok, hogy az orra is folyik, Ti mit csináltok? Kiszívjátok orrszívóval, vagy csak letörlitek?

Kép

Kép
hmbori

[quote="hmbori"]J írta:hmboria, és egy kérdés: amikor úgy sír a babátok, hogy az orra is folyik, Ti mit csináltok? Kiszívjátok orrszívóval, vagy csak letörlitek?

Én biztonsági fültisztítóval szoktam kitörölni -ha nem muszáj, akkor nem orrszívózok. Persze ezért a módszerért se lelkesedik Emma...

Kép
angelita

Angelita :lol: Emmus nagyon édi!!!! :lol: :lol:

Bikmakk :lol: :lol: Zsigi ugyanezt csinálja, mint Danid!! Tök jó látni, hgoy egyszerre fejlődnek!!

Bori :lol: Viszem a csaphoz, langyos vízzel kis mosi és kész! Ilyenkor nem veszem elő az inkvizíciós eszközt (orrszívóporszívó), fölösleges... Nálunk sikítás megy, próbálgatja a hangját meg az én idegeimet... Hagyni szoktam, mert általában normál gajdolásba megy át a türelmetlenkedés. És akkor szoktam kivenni, ha már nem sikongat... Elég nehéz elviselni néha... De sírni nem hagyom soha...

Köszi, a kajaötleteket.... :P :P van is kedvem főzni....

madaran

Tünde :lol: Milyen tornát csinálsz??? Hogyan kommunikáltok? Skype-on? Hogyhogy ilyen hideg van ott is? Azt hittem arrafelé nincs is hó.... :roll:

madaran

Anna,Koszovó kb 600km-re van innen.Ugyanolyan az időjárás mint itt.
Torna:Lesli Sansone:Walk away the pounds 4mile-írd be a youtub-ra és bead egy párat.Nekem is ott tetszett meg,egy ismerős mutatta,és megírta nekem az egész dvd-t.Könnyűnek néz ki,de nem az.

Bori,én csak letörlöm vagy ha nagyon gáz a helyzet megmosom.Az éjszakánk most elég jó volt,2x keltünk csak,így kicsit tudtam pihenni.

Kép
Kép
tundi24

Anna,igen skypon beszélünk vagy msn-en.

Kép
Kép
tundi24

Hmbori,
az a baj, hogy ugye ez az ovi nem végleges megoldás. Csak átmeneti nyárig. Itt 6-an vannak csak, nem 30-an. Voltunk ma az önkormányzatnál is. Annyi szerencsénk van, hogy a kiszemelt oviban 26 hely ürül, remélem belefér a lányom.
Ma tudjátok mit játszottak amúgy az ovisok? Ott maradtam délelőttre óvónéninek Levivel, és etettem a hordozóban, csak valamiért pont mind a ketten kiszaladtunk felnőttek, mikor végeztünk. De tényleg max. fél percre, és Levi a hordozóban ülve ott maradt a gyerekekkel. A gyerekek meg kb. két méteres körbe ültek, és mint egy céltáblát machbox-okkal dobálták. Én olyan jót nevettem, komolyan, olyan aranyosak voltak amúgy, és persze egy sem talált :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Bocs, csak részletekben jutok ide... olvasni olvasok, de elég sokminden összejött itt a hetekben.

Tündi,
éjszakánk végül jó volt, egyszer kelt Levi. Viszont újabban 5:30-6:00 körül felkel. Hát ez kínzás. Mondjuk holnap reggel megyünk vérvételre, akkor jó is lesz, de amúgy horror.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Szopi: egyre kevésbé érdekli Levit, lehet, hogy az lesz, mint Tündiéknél, hogy éjszaka szopi, a többi tápi meg püré. Éjszaka szívesen szopizik félálomban, meg ugye kényelmes is, de napközben nem nagyon akar, inkább szerintem már csak szomjoltás jelleggel. Azért még pár hónapig húzhatná, mert tejem az van továbbra is. Na meg azt veszem észre, hogy ha szopik is, egy óra múlva már kell valami más, nem elég neki.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Bener: Tegnap még neked szerettem volna írni, de aztán nem tudom miért kiment a fejemből... A szopizással kapcsolatos hozzászólásodra szerettem volna reagálni. Abszolút értem azt hiszem amit írtál. Nekem is nehéz lesz azt hiszem feldolgozni, hogy már nem függ tőlem annyira Zarus ami az étkezést jelenti, hogy már nem bújunk majd annyit össze, ha egyszer abbahagyja a szopizást. Persze az is nagyon furcsa, hogy már itt tartunk. Hiszen az egész olyan mintha tegnap születtek volna, és tessék, néhányan már felállnak, van akinek már sok-sok fogacskája van. Azokból az apró kis csomagokból akiket hazavittünk már mostanra is sokkal önállóbb babák lettek, és persze ez az Élet rendje, meg nyilván ez a normális és megvan ennek a szépsége és nagyszerűsége is, de azért azt biztos nem könnyű feldolgozni, hogy egyre kevésbé leszünk csak mi akikre támaszkodnak, akiktől függenek.

Orew

orew

Bori: Hát Zarus most is felkelt többször is, de az első ébredése után amikor szopizott is és visszatettem az ágyába, kb egy fél óra múlva sírni kezdett, így mivel már próbáltam a Dentinox-ot korábban, és éhes sem volt tutira adtam neki Nurofent (ez olyan éjfél körül volt), utána hajnali 5ig aludt megszakítás, felsírás nélkül. Ebből gondolom, hogy megint a foga zavarta szegényt... :(

Orew

orew

Angelita,Bikmakk: Nagyon cukik a képek! :)

Angelita: Azért remélem, hogy felnőtt korában Zarus inkább az apja féle alkat lesz, mert akkor ehet bármit, bármikor, sosem lesz gondja a súlyával. :)

Orew

orew

Tündi: Egyik barátnőm is akupunktúrával fogyott le, mondjuk neki sokat kellett, most tart 27 kilónál és még 8at szeretne. Szuper jól néz ki, és még a bőre is szebb lett!
Ma este olvastam a weboldalát annak a dokinak akihez ő jár és azt hiszem én is ide fogok majd menni, mert nekem is kéne fogynom 10-15 kilót ahhoz, hogy normális legyen a súlyom megint.
Úgyhogy ha sikerül összespórolnom a kezelés árát én is belépek az akupunktúrások táborába. :lol: Akkor majd támogathatjuk itt egymást. :)

Orew

orew

Sziasztok! Jó reggelt mindenkinek!

Mi is belépünk a koránkelők táborába, Mira 6-kor, vagy már előtte elégnek tekinti az esti alvást. Hát, ennek annyira én sem örülök, de így a tavasz közeledtével talán jobban lehet bírni, mint télen a sötétben.

Irdab, remélem már jobban vagytok! Miért kellett végül kórhába mennetek?

Orew, végül adsz tápszert Zarusnak? Nem próbálod ki a sinlacot? Nagyon tápláló, és Mirának ez a kedvence, én az esti szopi előtt adom neki egy órával kb. Utána nem is kér tejet, annyira sokat eszik belőle. Csak elalvás előtt cicizik, de akkor jól belakmározik. Így sokkal jobban alszik éjszaka is. (Ő is keveset hízott, ezért írta fel a doki.)

/Lányok! Írtátok többen, hogy rosszul láttok. Sajnos én is rövidlátó vagyok, és kontaktlencsés. Nemrég rendeltem egy nagy adag kontaktlencsét, ami sajnos már dioptriában nem jó, itthon pihen 4 (!) teljes doboz, mindegyikben 6 lencse. A bolti ár feléért átadnám valakinek, akinek jó. Bausch and Lomb Softlens 59, BC 8,6mm, DIA 14,2 mm. 2 doboz -3,5 dioptriás, 2 doboz -4,5 dioptriás. 2011 decemberéig jók./

Kép
Kép
Kép
oui

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?