CSAK AZ OLVASSA, AKI KÍVÁNCSI RÁ... MÉHEN KÍVÜLI TERHESSÉGRŐL SZÓL
Fesztike: Sajnos a méhen kívüli ugyanúgy működik, mint a rendes terhesség. Még a teszt is kimutatja, minden olyan, mint a rendesnél. De én ezt nem azért írtam le, hogy ilyenek járjanak az eszetekben, hanem azért, hogy ha valami van, tudjátok, mit tegyetek.
Senkit nem szeretnék paráztatni, mert az sose jó, de így fel lehet készülni.
A méhen kívülinél annyi a különbség, hogy a HCG-szint alacsonyabb, mint a rendes terhességnél, de termelődik... Nálam ingadozott is sajna. Aztán gyógyszerrel fejezték be
(mert uh-n nem látszott sehol, műteni nem mertek) Fél évig nem lehetett semmit csinálni...
A második vetélésemnél már-már azt hittük a dokival, hogy minden rendben, bár határeset volt a HCG-m. Kétnaponta nézték a szintet. Aztán egyszercsak magától lecsökkent, ebből tudtuk, hogy elment (vagy ott sem volt, csak kémiai terhesség volt - a papírra ezt is írta a dokim).
Nálam a másodiknál három napig görcsöltem, hol erősen, hol gyengébben. De az nem egyszerű fájdalom volt, hanem olyan fura, nem tudom leírni. Mensiszerű, de erősebb. Aztán vérezni kezdtem.
Ekkor sajna biztos lettem benne, hogy megint elment a baba.
Az elsőnél a görcs erős féloldali volt, egyértelmű volt, hogy azonnal menni kell, mert a földre rogytam a fájdalomtól.
Ha egyfolytában érzel/éreztek valamit a pociban, de nagyjából állandó az érzés, nem lesz erősebb vagy elviselhetetlen, akkor az nem ez!