Új privát üzeneted érkezett!

és mikor van a vacsi?

Kép
bikmakk

Sziasztok!

Ismét sikerült megint benyalnom valami vírust.... :twisted:
Gondolom Csindi megint elkapja tölem....alig várom már az orrszívásos éjszakákat.
Én nem tudom de én megszámolhatom 1 kezemen,hogy hányszor voltam náthás eddig, de most az utolsó 2-4 hónapba biztos többször...
Apa kapott tök jó antibogyokat meg minden én nem mertem bevenni a tejcsi miatt és neki elmult 2 nap alatt én meg dögrováson vagyok lassan 1 hete... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Itt undotítoan fúj a szél szó szerint..hasogat a fejem..minden nyavajám kijön...
:oops: :oops: :oops: :oops:

Lina:óvónéni?ez tuti,hogy nem is nevezhető annak ..szégyelje magát..most ide csúnyábbakat irnék de nem irok...csak annyit,hogy hogy tudott egy ilyet megcsinálni egy kis gyerekkel????

Bori:a videó
:shock: hát ja...a gyomrom kifordult :o

Na megyek főzni...

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

bikmakk, 3/4 7 körül van a vacsija.És utána vagy ébred 10körül vagy csak fél1kor,attól függ milyen kedve van :)

Bim-bam,jobbulást!!!!

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Ülős kérdésem lenne... Akik ültetitek már a babát babakocsiban:
Nekem megnézte a védőnő, a leglaposabb ülő pozícióba téve a Graco kocsinkat. Arra azt mondta, hogy egyelőre még inkább csak fekve használjuk. Azonban Lia mostanában utálja, hogy nem lát ki a fekvő pozícióban, így rémálom a séta, mert egyszercsak nekiáll ordítani, és akkor ki kell venni, másfél kézzel tartom őt, fél kézzel meg a kocsival lavírozok - hát nem vicces.

Szóval a kérdés: mit jelent az, ha már tud ülni egy baba, azaz lehet jobban ültetni? Én eddig úgy tudtam, hogy azt, ha már magától felül. Nos, mi ettől fényévekre vagyunk... :shock:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mocorgó 2010.03.05 16:51-kor.

Kép
mocorgó

Jimbone, de jó, hogy kivizsgálják végre Donátot! Én nem is tudtam, hogy van ilyen, hogy alváslabor! És milyen vizsgálatot csinálnak ott?

Sajnos ma nem tudtunk sokat sétálni, fentiek miatt, merthogy őrülten fúj a szél, és hordozóban nem tudtam a gyerkőcöt megvédeni az orkántól...

Kép
mocorgó

Jimbone,kíváncsi leszek,hogy mit mondanak az alválaborban.Remélem semmi komoly!!!

Mocorgó,két kifejezés van:amikor a baba megül és felül...ez két külön dolog.Általában előbb megülnek,mint felülnek.
Ha már meg tud ülni hosszabb ideig,akkor már nem terheled a gerincét ha ücsürüg.De ha nem tud,akkor nem szabad erőltetni,hiába szeretne ülni.Mi ma már ülve sétáltunk át a mamához+haza.Mondjuk nem nagy táv,de Zsombi már elég hosszú ideig megül,és sztem nemsokára fel is fog.
De nincs még elkésve Lia az üléssel!!

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok lányok!

Glutén:
hétgabonás pépet vettem ma, holnap csinálok tápival egy kis adagot Emmusnak. Ma beszereztem a legújabb Baba magazint (mostantól inkább ezt fogom venni a Kismama helyett, valahogy jobban foglalkozik a minket érintő témákkal és bevallom, nekem szimpatikusabb a hangvétele is) és már abban is az szerepel, amit Bikmakk is írt, hogy 6-7 hónapos kor között kell bevezetni a glutént.

Eni, még Emma sem ül magától, de már én is megdöntöm az ülést, hogy tudjon nézelődni, mert már nem alszik a kocsiban, így fekve nekem is nagyon hamar nyöszög, feszeng. Cipelni én sem bírom, de persze ő is el bírná viselni, ha ölbe véve sétálnánk :)!

Sajnos már hozzánk is elért a hideg, de délben még nem volt vészes, a nap is sütött, így sétáltunk egy jót.

Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
angelita

Még azt akartam újságolni, hogy babám ma egész sokat evett a sütőtök-alma keverékből (értsd, 3 evésre kb. 60 grammot, szóval ez azért hozzá képest sok csak), úgyhogy lassan de biztosan haladunk a hozzátáplálással. (Ja a sütőtök önmagában fúj, azt a megvető tekintetet, amit kaptam érte! Csak nem képzelem, hogy ő ezt le fogja nyelni!!!?)

Egy bajom van csak: sokat mozog, sokat bukik. Na mármost: a sütőtök egyszerűen nem jön ki a ruhákból, csak hosszas áztatásra. Ne tudjátok meg, hogy ezen a sütőtökös héten hányszor dörzsöltem kézzel a játszószőnyeget, előkéket, textilpelusok garmadáját, bodykat, az én (!!!) ruháimat (amikor rám bukta), na meg a háti hordozót - szóval nagyon várom, hogy vége legyen ennek a bukós időszaknak. Csak nem rakhatom télen evés után másfél órával is még csak a parkettára (és mondjuk pucéran), hogy "oda hányjál édes lányom, onnan egyszerű feltakarítani"!

Kép
mocorgó

Mocorgó, milyen jó étvágyú lett Liád! :D Hajrá-hajrá, csak így tovább! Én az almafoltokkal jártam jól - kezdő lévén fogalmam sem volt, hogy az előke és a ruha mögé befolyt almalé által keletkezett foltot mihamarabb be kellett volna áztatni, így van 1-2 ruha, amin ott virít a gyönyörű barnás folt, ami már többszöri mosásra sem jött ki. :roll: (Ráadásul pont vadiúj ruhát adtam Bettire, úgyhogy Murphy törvénye sajnos bejött... :( )

Nálunk pedig nem a bukás a probléma, hanem a kaki, vagyis annak hiánya. A héten krumplipürét kapott, elvileg az jó lenne erre a gondra, de nem! :roll: Megint két napja tartogatja... Amíg csak anyatejet kapott, sosem volt ezzel gond, naponta többször is volt kakis pelusa. Most már ki fogom próbálni a bébiételeket (Univert és Hippet vettem), azok biztos bio alapanyagokból vannak - mert az a gyanúm, hogy a mindenféle ártalmas anyagok, amik a gyümikre/zöldségekre kerülnek, az lehet rá ilyen hatással. (Bár pl. a krumplit párolom, elvileg azzal elpusztulhatnának a nem kívánt anyagok, na mindegy.)
Úgyhogy ilyen szempontból nálunk egyáltalán nem jött be ez a hozzátáplálás dolog. Még arra is gondoltam, hogy esetleg ez jelzi azt, hogy még nem készült fel a szervezete az egyéb kajákra? :roll:

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!
Reggel elkezdtem írni, de elfelejtettem, és itthagytam a gépet :shock: Kicsit zizi vagyok :lol:

Bikmakk: nem tudom elküldtem-e már, de azért leírom :lol: Szóval az éjjeli evést nem tekintem reggelinek. Nálunk kb 8kor van a reggeli, aztán 11 tízórai, 2kor az ebéd, stb. Most a 11 órási tízórai kiváltásán dolgozunk :lol: (sajna a mellem miatt muszáj...)
A vacsi este 8 körül van, Marcit fél kilenckor teszem le aludni.

Nálunk is volt egy időszak, hogy este sírogatott, olyankor én sem szívesen mentem volna el otthonról, de nem is mentünk. Viszont nálunk olyan is előfordult, hogy csak álmában sírt és nem is ébredt fel rá. Csak feküdt szépen alvó pozícióban teljesen ellazulva csukott szemmel és közben sírt. Ilyenkor nem is vettük ki a kiságyból csak bementünk és megsimogattuk az arcát, hasát, ettől megnyugodott és abbahagyta a sírást, fel sem ébredt. Talán rosszat álmodott?? Ki tudja.

Babakocsi: Marci még nem tud sem fel, sem megülni (esetleg egy kicsit), de én a sportrészben hordom már sétálni. 150 fokra van döntve, ki is lát meg nem is, de ő szokott aludni séta közben.

Ja igen, még volt egy kérdés, Bikmakk: múltkor hogy fél hétkor keltünk és akkor ettünk, igen, nyolckor is kapott Marci, szó nélkül "ráugrott" a cicimre :lol: Még nem volt olyan, hogy ne kellett volna neki.

Megyek, foglalkozom Apával, mert méltatlankodik, jó éjt!

Kép

Kép
dbea

Bori: A krumpli minden formában hasfogó, tehát pont hogy hátráltatja a kakilást. Zarusnak is gondot okozott.
Ugye amikor hányásos hasmenéses betegségünk van akkor is főtt krumplit javasol a doki. Úgyhogy szerintem ne adj neki krumplit, főleg ne magában, ha amúgy is nehezebben megy neki a kakilás a hozzátáplálás óta.

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Bori,
pont azt akartam írni, amit már Orew is, hogy a krumpli pont, hogy fogja a hasat.
Mondjuk Levi pont a hozzátáplálás óta kakil rendszeresen, naponta 1-2-t.

Mocorgó,
hát tényleg nagy étvágyú lett Lia. Nekem ma Levi ebédre az egy üveg paradicsomos krumpli után még ivott 70 ml tápit is. Szegény gyerek, nagyon éhes lehetett még. Ennek ellenére két hét alatt megint csak 10 dekát hízott. Elég jól leragadt itt a 8,5 kiló környékén.

Tündi,
voltunk ma Gekko-s felmérésen, és szépen ki is jött, hogy Lili baromi okos, de szociálisan éretlen, önállótlan és türelmetlen. Viszont nagyon nagy a feladattudata és a szabálykövetése. Pl. neki amit pl. egy óvónéni mond, az szent és sérthetetlen. És nagyon zavarja, ha valaki nem ilyen és mondjuk butáskodik, kiabál, netán verekszik. Iskolában azért többnyire a fenekükön ülnek a gyerekek a padban. Iskolába már rendesbe megy Lili, de nem ide Lajosmizsére, hanem Kecskemétre.
Egyébként pár órája jöttem rá, hogy Lili annak ellenére, hogy még csak középsős lesz, de óvodaköteles, mert dec. 20-án öt éves lesz, így nem aggódok, fel kell venniük annak ellenére, hogy én itthon vagyok.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska, hogyhogy elmentetek gekkós felmérésre? Mit mondtak ezekre a dolgokra, amiket megállapítottak? És akkor most mi lesz az ovival? Otthon marad vele jövő decemberig? Zorust én mostanában elhozom ebéd után 2-3x a héten, sokkal jobb neki is és nekem is, de múlt héten például egész végig itthon voltunk 3-asban, és nagyon jól telt.

Úgy tudom, hogy amíg nem ül fel magától a gyerkőc, addig nem szabad felültetni. Akkor sem, ha megül magától. De ha a babakocsi kicsit "ferdén" van, és nem teljesen vízszintesben, nem hiszem, hogy ültetésnek minősülne, hiszen a hátát így is támasztja. Végülis az autós hordozóban is kagyló alakban fekszik, nem vízszintesen! (Én pl az autós hordozót használom a babakocsivázzal együtt, a legelején feküdt csak a mózesben.)

Köszönöm a hallással kapcsolatos válaszokat! Március 29-re kaptunk időpontot a Heim Pálba hallásvizsgálatra. De azt bizton állíthatom, hogy valamit hall Mirus, az utóbbi napokban sokszor próbálgattam... Csak sokszor annyira bele van merülve dolgokba, hogy azért nem figyel oda. (Legalábbis nagyon remélem, hogy így van. De ha semmit nem hallana, akkor a tesztelésem is teljes kudarcba fulladt volna.)

Hozzátápi: a sinlac továbbra is nagy favorit! Azt szereti a legjobban, 70 gr-ot eszik meg belőle, a zöldségből és gyümiből sokkal kevesebbet szokott csak.

Napirenddel kapcsolatban: nálunk az a fix, hogy alszik egyet délelőtt, egyet délután. Az evések pedig kb 3 óránként vannak,de van, hogy 2 óra múlva már éhes. Mindíg megjegyzem, mikor evett legutoljára, és ha mondjuk egy óra múlva nyűgös, akkor tudom, hogy nem valószínű, hogy éhes, megnézem a pelust, és leteszem aludni. Nekem az a problémám a napirenddel, amit Orew írt, hogy én sem mindíg ugyanakkor vagyok éhes minden nap, de pl én is 3 óránként eszem (a merckformin miatt kell, de előtte is 3 óránként lettem éhes, vicces). Tehát napirendezés nekem azért nehéz, mert ha valami miatt borul, akkor teljesen kétségbe esem, hogy akkor most mi van? Hogyan tovább? (Amit pl Bikmakk írt, hogy mi van, ha hajnalban eszik, akkor az most reggeli?) Így az étkezéseket egyelőre nem "címkézem", hogy mi az ebéd, uzsi, stb. De pl este 5 körül edom neki mindíg a Sinlacot, hogy éjszaka nem legyen annyira éhes.

Kép
Kép
Kép
oui

Jimbone, remélem kiderül, mi okozza ezt a sok sírást!

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok lányok!

Glutén kipipálva, a 7-gabonás pépből adtam Emmusnak (5 gramm + 50 ml tápi). Ette, de nem hiszem, hogy a kedvence lesz :)... Nem is lényeges, nem akarom én ezzel etetni, úgy tervezem, hogy 3 naponta adok majd neki kb. ennyi mennyiséget.

Zsuzsa, én is kíváncsian várom, hogy mi lesz az alvásvizsgálat eredménye, mert egy rokonunk kislánya is ilyen tüneteket produkál (az alvása dettó ilyen és ő is nagyon sokat sírt/sír), de őket még sehova se küldték...

Bori,
szerintem próbálkozz almalével, őszibarackkal vagy szilvával (ez utóbbi kettőt én Univer bébidesszertből adom), ezek lazítják a székletet. Nálunk is van kaksigond: nagyon összeáll Emmának, szegénykém alig tudja kinyomni, de azért naponta 1x-2x mindig van a pelusban -igaz, néha órákig dolgozik rajta.

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép
angelita

Sziasztok!

Én most nem értek valamit.
Most voltam a dm-ben, és vettem Daninak mindenféle bébikaját. Karfiol-krumpli, cukkini,stb. Marhára kell egyébként vigyázni, mert egy csomó olyan van, amiben teljes tej van, noha az van ráírva, hogy 4 hónapos kortól.
És az alsó polc tele van baba gyümölcslével. Meg ti is írjátok néha, hogy almalé, meg sütőtöklé meg ilyesmi.
Na de én ebédidőben adok neki valami pépeset (ja, a paszternák naggggyon bejött neki, csak úgy falta), és utána mindig szopizik.
Hol jön itt a képbe az üdítő?

Akartam még valamit kérdezni, már 2 napja, de most nem jut eszembe. :( Na majd megírom, ha mégis.

Itt van néhány viszonylag friss kép Daniról:

Kép

Kép

Kép

Kép
bikmakk

Bikmakk - de édes a Dani, nagyon-nagyon szép!!!Visszafele kezdtem el olvasni és hirtelen csak a képet néztem....a kádasnál simán beillik egy gyönyörű kislánynak is. Persze azért látszik, hogy fiú, de tényleg SZÉP.
Almalé, stb. Erre a válaszra én is kíváncsi vagyok, én is mindig szemeztem vele...aztán rájöttem, hogy mikoris????
Persze amikor még tanítjuk az ízeket, az elején, még a pép előtt...nem tudom.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Anett, köszi a dícséretet :)
El tudnád küldeni nekem is a négykézlábazós dévényes feladatsort? Írtam neked priviben emailcímet még pár hete, elvileg meg kellene legyen, de ha nem találod, elküldhetem még egyszer. :wink: Köszi.

Kép
bikmakk

Bikmakk, nagyon jók a képek, Dani tényleg nagyon bájos kisfiú :)!

Levek: egyrészt az ízek megismertetésénél, első fázisként a pürék előtt, ahogy Anett is írta. Másodsorban simán szomjoltásra :). Ha még nem igényel extra folyadékot a baba, mert szopizik, akkor persze nincs rájuk szükség, de később ott is bejön a képbe (pl. nyári séták alkalmával). Ha tápis baba, akkor viszont naponta többször is meg kell kínálni folyadékkal, ami lehet víz, tea vagy gyümölcslé. Én Emmát a vízre próbálom szoktatni, nem mondom, hogy lelkesedik érte, de szerintem ha szomjas lenne, meginná. Ennek majd úgyis nyáron lesz nagyobb jelentősége.

Képzeljétek, esik a hó és már megint tiszta fehér a táj!

Kép
angelita

Sziasztok!

Angelita,nálunk szerencsére nem esik :( Itt süt a napocska,de elég hideg van :? Én havat már nem kívánok... :D

Bikmakk,nagyon helyes fiúcska Dani :D Nekem is a földön kellene berendeznem Zsombinak vmit,mert az ágyról pillanatok alatt lekúszik :wink:

Lina,bizony,hogy fel kell venniük... :) Sztem nem lesz ott semmi gond sem,csak te se félj az új ovitól!!! :)

Hozzátátplálás és kaki ügy:nálunk jó írányba ment el ez a dolgo,mert minden reggel van kaksi,és előfordul,hogy napközben is van 1x.

Ééééssssss,tegnap áttört az ELSŐ fogacska :D

Ma ezt kaptam emailben,olvassátok el!!! :)
http://www.kismamablog.hu/babazas/mozga ... sfejlodese

Kép
Kép
tundi24

Bikmakk: Dani meg mindig nagyon helyes fiucska! :)
En azt hallottam, hogy kulfoldon sajnos sokkal tobb az olyan bebietel amiben van tej, vagy gluten illetve cukor is. Ugyhogy tenyleg nagyon kell figyelni erre. Sajnos... :(

Tundi: En is kapom a kismamablog-os cikkeket. :)
Azt hiszem Zarusnak is van egy kis nyilas az inyen ahol mar jon a foga, mert ma amikor bekentem Dentinox-szal olyan erzes volt mintha valami ki eles dolog lenne az inyen. :) Meg azon a reszen ket napja mas szinu is az inye, kicsit sotetebb.

Orew

orew

Képzeljétek, ma ebédre Levi 2 üveg bébiételt evett.
Reggel szopizott, majd egy óra múlva a vendégségben lévő kislány (3éves) tápisüvegét majdnem kivette a kezéből, úgyhogy csináltam neki, és megivott 2 decit. Aztán kb. 3,5 óra múlva gondoltam megetetem. Mi leültünk az Árkádba kávézni, neki meg adtam egy üveg alma-barack teljes kiörlésű rizzsel c. bébiételt. Kb. 3 perc alatt elfogyott, és olyan üvöltésbe kezdett Levi, hogy csak na. Volt nálam még egy csirke zöldborsóval, amit ebédre szántam, de hát úgy üvöltött, hogy megmelegíttettem. Símán lecsúszott az is. Még utána próbálkozott Levi, de mondtam neki, hogy ennyi volt, ossza be. És ezek után hízik két hét alatt 10 dekákat, meg néha fogy is.

Tündi,
az ominózus eset óta Lili bepisil, bekakil, nem akar elmenni otthonról. Holnap megy az "új oviba", vagyis a 7 gyerek együtt lesz. Mondta, hogy ok, de mi lesz, ha onnan is kidobják. Úgyhogy vettünk egy macit, aki mindig megy vele, és vigyázni fog rá.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Itt is esik a ho sajnos... Egy rovid napos idoszak volt, de amugy borus az ido, meg neha nekiall havazni is. :(

Tegnap voltunk uszni, es most nekem kellett lekuzdenem nehany bizonytalansagomat, mert van egy olyan feladat amikor a babakat magunknak hattal kell fogni (tehat ugy hogy en a hatat lattam Zarusnak), elszamolni haromig, mikozben le-leengedjuk a babat a vizbe egy kicsit, majd harom utan be a vizbe, ott megforditani, hogy velunk szembe legyen a baba es kiemelni a vizbol. Nekem ez nem igazan ment, mert nem voltam benne biztos, hogy Zarus jol viseli-e majd, mivel, hogy hattal volt nekem. De vegul az oktato mondta, hogy csinaljam nyugodtan, megcsinaltam es Zarusnak egy szava sem volt. Ezek utan az ora vegen mondta az oktato, hogy ebbol is latszik, hogy Zarus abszolut biztonsagban erzi magat a vizben mar most es, hogy teljesen felkeszult arra, hogy meruljon tobbszor is, es csak nekem kell lekuzdenem a bizonytalansagomat, mert azt o is megerzi.

Orew

orew

Linacska: Nem lehet peres uton elintezni ezt a noszemelyt? Szerintem mar annak sem orulnenek a hatosagok, meg gyermekjoleti szolgalatok, ha kiderulne, hogy hetekig csak margarinos kenyeret kaptak a gyerekek enni, no es gondolom annak sem, hogy a testi es lelkifejlodesuk erdekeben sem tortenik tul sok minden, nem beszelve az autos "kirandulasokrol"... Azt sem ertem, hogy egyaltalan hogy lehet mukodesi engedelye egy ilyen helynek? Nincs rendszeres ellenorzes? :shock:

Orew

orew

Orew,
de el lehetne intézni, akár fogyasztóvédelemnél, akár az önkormányzatnál (jövő csütörtökre van időpontunk, majd még meglátom, mennyit mondok). Csak ugye januártól dolgozni akartam, viszont ide már nem tudom vinni Levit, családi napközibe 20 hónapos kortól mehet, bölcsi nincs. Ezért is akarok menni az önkormányzathoz, hogy mi a realitása annak, hogy szeptembertől lesz bölcsi. Amúgy 10.000 fős városban lakom, lenni kellene, de nincs.
Csak tudod azon gondolkodom, hogy Lilin már mit segítene, ha befeketíteném. Most inkább az ő kis lelke a fontos. El is döntöttem, hogy beszélek azzal a gyerekpszichológussal, aki anno a szobatisztaságban is segített, hátha lenne egy-két jó ötlete, vagy akár el is vinném hozzá Lilit, csak segítsen feldolgozni, mert láthatóan szorong.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linacska: Ez eleg szomoru, hogy ennyire megviselte szegenyt ez az egesz ugy... :( Remelem, hogy hamar rendbe jon es csak egy rossz emlek marad neki az egesz.
Jogos, hogy rajtatok es legfokeppen Lilin mar sajnos nem segithet az, ha rakoppintanak a kormukre, de talan mas gyerekekkel ez nem fordulhat elo, ha te megteszed a kezdolepest.

Orew

orew

Ime nehany kep a kis rocker lanyrol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Orew

orew

Sziasztok!

Zsombi nevében nagyon sok boldog nőnapot! :)
Kép

Orew,nagyon tutik lettek a képek Zaráról! :) Nálunk a Kárpátia a menő :D Lucát már októberben sztem visszük koncertre :)

Lina,remélem a pszichológus tud majd segíteni Lilinek feldolgozni a történteket.A bepisilős dolog sajnos ismerős.Az öcsém ált iskola 7.ik osztályáig bepisilt éjszaka,elég rossz tanuló is volt..és ennek oka az volt,hogy anyám beleszurkálta a fejébe a villát.. :cry: :cry: És nem tudta feldolgozni....De a lányok erősebbek sztem a lelki dolgok feldolgozásában.Én nagyon szurkolok nektek.
Mindnekép gyere majd mesélni,hogy hogy sikerült az első nap az oviban!!

Kép
Kép
tundi24

Tundi: En nagy Tankcsapda rajongo voltam/vagyok, es teljesen kesz voltam, amikor nyaron nem lathattam oket a Szigeten. Akkor volt a 20 eves jubileumi koncertjuk, es csak az elso 4 evbol jatszottak. Sajnos ez pont augusztus 10en volt amikorra ki voltam irva, ugyhogy eselytelen volt, hogy megnezhessem oket. :(
Mondjuk zenei teren elegge mindenevo vagyok. Nagyon szeretem az angol bandakat mint pl a Coldplay, na oket egyedul mentem megnezni mikor itt voltak koncertezni, mert semelyik ismerosom nem akart jonni, en meg ugy dontottem nem hagyom ki. :P
De az orok nagy szerelem az a Red Hot Chili Peppers... Mar 12 eves korom ota tart a dolog. :lol: :oops: Oket eddig csak egyszer lattam sajnos, meg Londonban, de annyira kesz lettem toluk, hogy a koncert haromnegyedere mar masnap sem emlekeztem, pedig csak vizet ittam egesz este. :lol: :lol: :lol:

Zarussal egyutt koszonjuk a koszontest Zsombinak! :)

Orew

orew

Sziasztok lányok!

Orsi,
nagyon aranyos Zara, édes a mosolya :)! Micsoda vagány ruckója van :)!

Köszönjük a nőnapi köszöntést Zsombi babának :)!

Nálunk ma lesz a nagy nap, husit fog enni a leányzó, most főzöm a csirkemellet :). Olvastam, hogy kell a hús ahhoz, hogy a zöldségben lévő vas fel tudjon szívódni.
Bikmakk, ebben biztosan Te vagy a szakértő, akkor eddig pl. hiába etettem céklával?? Vagy azért hasznos volt, csak hússal kombinálva még jobb lett volna?

Zsiradékpótlást hogy oldjátok meg? Egyáltalán mikortól kell? Én olívaolajat szerettem volna adni Emmának, talán még az a legegészségesebb zsiradék, de Anyukám olvasta, hogy azt is csak 1 éves kor felett lehet adni, így kisebbeknek marad a sima étolaj. Erről mit tudtok?

Amin még megdöbbentem, hogy tehéntejet már nem is 1, hanem 3 éves kor felett ajánlanak. Persze oké, hogy feldolgozott formában (túró, joghurt, sajt) lehet adni korábban is, de tényleg ennyire gázos lenne a'la natúr??

Kép
angelita

[quote="orew"]E írta:orewn nagy Tankcsapda rajongo voltam/vagyok, es teljesen kesz voltam, amikor nyaron nem lathattam oket a Szigeten. Akkor volt a 20 eves jubileumi koncertjuk, es csak az elso 4 evbol jatszottak. Sajnos ez pont augusztus 10en volt amikorra ki voltam irva, ugyhogy eselytelen volt, hogy megnezhessem oket. :(

Ha tudtad volna, hogy csak 15-én jön Zarus, míg vígan csápolhattál volna nekik :))...

Kép
angelita

............
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kandi72 2010.03.30 16:18-kor.
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Linacska
, őszintén sajnálom, hogy Lilinek ilyen traumát okoz az óvodaváltás! :( Ha úgy gondolod, hogy tud segíteni a gyerekpszichológus, mindenképp menjetek el hozzá Lilivel! Bár lehet, hogy az új macija hatásosabb... :roll: :lol:
Az nem semmi, hogy Levi együltében benyomott 2 üveg bébiételt! :shock: :shock: :shock: Betti a héten kapott először sütőtökös csirkét, és annak ellenére, hogy láthatóan ízlett neki, csak kb. az 1/3-át ette meg. Viszont ez nem fogta meg, sikerült is kakilnia. :) (Anyukája jól megkínozta azzal a csúnya krumplival... :oops: Köszi, hogy szóltatok, hogy nem kéne erőltetni a krumplit!)

Bikmakk, nagyon édes Dani - mekkorát nőtt már!!! Ugyanilyen kacsás kádunk van nekünk is, csak halványlila! :) Betti már haverkodik is a kacsával, amikor hasra fordítjuk, mindig nyúlkál érte. Dani nem?

Orew, nagyon ügyes Zarus, hogy mindenféle feladatokat simán megcsinál a babauszin! De a képeken is látszik, hogy nagyon kiegyensúlyozott baba, nincs semmilyen félelem benne, teljesen megbízik a szüleiben - és nagyon jól áll neki ez a rocker-stílus!
Elképzeltelek hatalmas pocakkal a Szigeten csápolni a Tankcsapdára! :lol: :lol: :lol: Nem kizárt, hogy beengedtek volna a VIP-részbe is - különleges élmény lehetett volna 8)
Meg tudom érteni az érzéseid a RHCP iránt - ugyanígy vagyok én a Guns N' Roses-zal, szintén 12 éves korom óta vagyok rajongójuk. Nekem 14 évet kellett várnom, hogy eljussak egy koncertjükre, de akkora élmény volt, amit azóta is csak Betti léte tud felülmúlni! :lol:

Tündi, köszönjük Zsombinak a köszöntést! :lol:
Amit öcsédről és anyádról írtál, az valami rettenetes! Nagyon sajnálom... :( :cry:

Angelita, zsiradékpótlás elvileg mehet már. Van két babaszakácskönyvem is, mindkettőben 1-1 kanál olajat írnak a kaják elkészítéséhez. Mondjuk azt nem részletezték, hogy milyen olaj, ezért gondolom sima étolaj.
Jó is, hogy elkezded a húst is adni Emmusnak, a vas pótlása miatt is kell. Én is a múlt héten kezdtem Bettinek adni - viszont valahogy sokkal praktikusabb megoldásnak tűnik, hogy bébiételt adjak neki. Most azért "elpazarolni" egy egész csirkemellett, hogy aztán 1-2 grammot fogyasszon belőle a leányzó... Jó, persze, megehetjük mi is a "maradékot"... Vagy pl. Te mit fogsz csinálni a megmaradt husival? Elteszed neki következő nap(ok)ra? Vagy "emberi fogysztásra" alkalmassá teszed?

Kép

Kép
hmbori

Kandi, köszi Belcsinek is köszöntést! ;)

Kép

Kép
hmbori

Bori, a csirkemellet ha megcsinálod neki, lepürésíted, és jékockatartóban lefagyaszthatod. (Ak ikeás szilikonos erre nagyon jó.) És egyszerre sak 1-2 kockát veszel ki neki.

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok,
hát átestünk a tűzkeresztségen. Tegnap megjöttünk Mátrafüredről, ahol a hétvégét töltöttük, és ahová nem nagyon akaródzott elmenni. Jól éreztük magunkat, nagyokat sétáltunk a levegőn, jártunk Galyatetőn, Kékestetőn, kocsikáztunk és persze volt szauna és fürcsi is!
Mindezek közben ért bennünket, hogy Tücsöknek szombatra minden egyéb tünet nélkül hőemelkedése lett, majd rövidesen 38,6-nál jártunk. Volt nálunk gyerekeknek való Nurofen, kapott, de este 10-kor már 40 fok fölé szökött fel a láza! :shock: :cry:
Kétszer is hűtőfürdőztük (de jó, hogy alaposan elolvastam ezt a részt terhesség alatt!!!!), amitől 38,4-ra lement a láza, de nem mertünk így nekivágni az éjszakának: telefonáltunk az ügyeletre, ahol azt javasolták, vigyük be őt a gyöngyösi kórház gyerekosztályára. Így is tettünk. Mit ne mondjak, élmény egy elesett, lázas csecsemőt felöltöztetni télvíz idején és este 10-kor kórházba vinni...
Tücsök feltehetően egy vírusos fertőzést szedett össze (tudom is, hogy honnan: a kertfeltöltést végző vállalkozó panaszkodott, hogy a gyereke lázas és nem tudják, mi baja. A dög áthozta a vírust, ráadásul a kerttel se haladnak :twisted: .), amire gyógyszert nem tudnak adni: lázcsillapítás és sok folyadék kell.
Most már jobban van, bár még tegnap este is 38,7-et mértünk. Ma még semmi, hálistennek, de a lázmérést már megutálta, csak a fürdőkacsájával tudom elterelni a figyelmét.
Szóval megvolt az első betegség, és gyorsan, hatékonyan tudtunk rá reagálni, bár persze jól megijedtünk. A három nap alatt aludtunk kb. 10 órát, de megérte, hiszen érezhette: szeretjük, és vele vagyunk a bajában.
A végére azért ennyit:
amikor a hosszú kórházi folyosón viszi el a nővér a kisgyereked, aki fejét emelgetve néz vissza rád, és nő köztetek a távolság, neked meg maradnod kell, az a végtelenített pillanat egy életen át könnyeket csal majd a szemedbe.

Ákoska ma 6 hónapos 3 hetes és 1 napos
goldplast

Délelőtt írtam,de úgy látszik nem küldte el :roll:

Angelita,hogy ízlett a husi Emmának? :) Sztem ez a tehéntejes dolgo egy kicist fel van fújva...1éves korig oké..de 3 :roll:

Orew,Zara lehet azért jött később,mert úgy gondolta elenged még téged a koncertre,csak nem éltél a lehetőséggel :P Ami persze érthető is.Én amikor Lucával félidős voltam elmentünk egy Kárpátia koncertre,de nem tudtam felszabadultam élvezni,mert mindig arra figyeltem nehogy vki nekem jöjjön,pedig hátul álltunk :shock: :D

Bori,az ilyen nem is anya...csak megszült bennünket..ezért az ő az én szememben egy senki....Én jól feldolgoztam,de öcsém az nem...Mondjuk talán már nem foglalkozik vele,de elfelejteni sztem soha nem fogja.

Kandi,köszi Belcsinek a köszöntést! :)

Gp Ági,szegény Ákoska..remélem ma már nem volt gond.De azért egy kicist mégicsak ki tudtatok kapcsolódni.Ma majd október elején megyünk Mátraházára,már nagyon várom : )

Volunk ma Zsombival 7hós státuszon,9200g és 76cm.1cm-t összement :wink:
Én is voltam mérlegelésen..-1,4kg ment le,de ez még csak víz.A zsír állítólag majdcsak 3hét után kezd el "égni" :)

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok

Valaki írja már meg légyszi mi a márkája annak a hét gabonás pépnek.
vagy esetleg egy fényképet.

:D

A Rossmanban is lehet ilyet kapni?????

Kép

Kép
ádibaba

Sziasztok Lányok!

Hál az égnek Marcusom és az egész család kigyógyult már majdnem a vírusból. Ezt jól benyaltuk sajna. Jó sokat fogyott a kisdrágám 7 kilósan mentünk a kórházba 6300g jöttünk ki egy hétig voltunk a Lászlóban abból Marci 3 napot csak infúziót kapott. Alig evett mindenét megtámadta a vírus:-( . De már jobban van az étvágy is egyre nő. Megeszik egy almát 2-3 babapiskótával reggelire, meg egy üveg bébikaja lemegy ebédre és az mellett egy jó pár deci tápi is lecsúszik. Éjjel nappal kajál de nem is bánom csak hízzon a kisdrágám. Tejem teljesen elapadt de nem is fogadja el Marcusom, amit nagyon sajnálok és kis depi is volt de ez van.

Olvasgatlak benneteket de nem jutok a végére mert jól lemaradtam.

Nagyon édesek a gyerkcök.

Lina: Nagyon sajnálom a kiscsajszid, hogy ilyen hatással van rá az oviváltás. Jázmin sem szeret idejárni. Azt mondta nem szeretik az ovisnénik.

Nekünk is megfogja Marci székletét a krumpli, bármivel adom:-( ezért veszem a bébikaját.

Marcusom nevében BOLDOG NŐNAPOT!!!!!

Kép
Kép
beusmimi

Beus: Örülök, hogy végre sikerült kilábalnotok ebből a vírusból! Marci biztos hamar behozza a súlyát, hiszen erős kisfiú! :)
Köszönjük a köszöntést neki is! :)

Kandi: Belcsinek is köszönjük a köszöntést! :lol:

Ádibaba: Milupa a márkája ennek a bizonyos 7 gabonásnak. :)

Tündi: Gondoltam rá anno én is, hogy ki kellett volna menni a koncertre, na de a Sziget azért nem egy mindenórás kismamának való sajnos... Meg aztán nem tudom, hogy a hangos zene nem indította volna meg a szülést? Mert az lett volna még csak a cifra esemény... :lol:

Orew

orew

Sziasztok lányok!

Bori,
úgy csináltam, ahogy Oui is írta -jégkockatartóban fagyasztottam le darált husit, így most egy jó darabig elég lesz :)!
A húsdarálókkal nem vagyok jóban, utálom, hogy mindig elakad valamiért és szét kell szedni :(... Most elektromos van itthon, de még a főtt csirkemellel sem boldogult...

A husit megette Emma, bár az állaga miatt néha köhécselt, mert mégsem olyan pürés, mint a főzelékei. Céklafőzelékkel kapta tegnap. Egyelőre hetente 1x adok neki, aztán rátérünk a heti 2 alkalomra.

Nekünk nagyon bejött a Milupa 7-gabonása, szereti Emma! Tegnap is azzal kapott almát és csak úgy ette. Még repetát is követelt :).

GP Ági
, hogy van Ákoska?

Beus, jó, hogy már túlvagytok ezen a víruson!!

Teszek fel képeket, tegnap készültek :).

Emma megkapta az első nőnapi virágát Apukájától :). (El se akarta aztán engedni!)

Kép

Kép

Kellemes napot mindenkinek! (Nálunk szépen süt a nap, kár, hogy ilyen hideggel párosul..)

Kép
angelita

Sziasztok!

Goldplast: Hogy van Akos? Remelem hamar meggyogyul!

Angelita: Nagyon aranyos Emma ezzel a viraggal! Kesz kis holgy! :)

Mi ma voltunk dokinal es elszomorodtam. Zarus csak 50 grammot hizott 3 het alatt, ami gyakorlatilag olyan mintha nem is hizott volna. Aztan csinaltunk egy teszt szopizast, mert mar amugy is 3 oraja volt az utolso eves, szoval biztos ehes is volt, es csak 50 grammot szopizott osszesen... :( Ugyhogy van meg a melyhutoben lefagyasztva tej azzal kell potolni a szopizas utan, utana meg majd tapszerrel, ha az elfogyott mar. Igy anyatejes is meg tapszeres is lesz. :( Azt mondta a doki, hogy a kislany babak hajlamosak megelegedni nagyon keves tejjel is, es nem jelzik, hogy meg mindig ehesek. Szomoru vagyok, mert biztam abban, hogy sosem kell tapszerhez nyulnunk... Es mert semmikeppen sem szeretnem, ha ez a szoptatas rovasara menne, mert szeretem szoptatni Zarust, es hianyozna, ha egyszercsak abba kene hagyni, mert mar nem lenne mit ennie, vagy mert mar nem fogadna el. :(

Orew

orew

Sziasztok!

Goldplast: Hogy van Akos? Remelem hamar meggyogyul!

Angelita: Nagyon aranyos Emma ezzel a viraggal! Kesz kis holgy! :)

Mi ma voltunk dokinal es elszomorodtam. Zarus csak 50 grammot hizott 3 het alatt, ami gyakorlatilag olyan mintha nem is hizott volna. Aztan csinaltunk egy teszt szopizast, mert mar amugy is 3 oraja volt az utolso eves, szoval biztos ehes is volt, es csak 50 grammot szopizott osszesen... :( Ugyhogy van meg a melyhutoben lefagyasztva tej azzal kell potolni a szopizas utan, utana meg majd tapszerrel, ha az elfogyott mar. Igy anyatejes is meg tapszeres is lesz. :( Azt mondta a doki, hogy a kislany babak hajlamosak megelegedni nagyon keves tejjel is, es nem jelzik, hogy meg mindig ehesek. Szomoru vagyok, mert biztam abban, hogy sosem kell tapszerhez nyulnunk... Es mert semmikeppen sem szeretnem, ha ez a szoptatas rovasara menne, mert szeretem szoptatni Zarust, es hianyozna, ha egyszercsak abba kene hagyni, mert mar nem lenne mit ennie, vagy mert mar nem fogadna el. :(

Orew

orew

Orew, ne szomorkodj, mert már elég nagylány Zarus, és a legfontosabb iőszakban tisztán anyatejes volt! MEgértem, hogy akkor lenne szép, kerek a történet :), ha sosem kellen tápszerhez nyúlni, de igazából nem árt neki egy picit sem, úgyhogy nincs semmi baj. A "cumizavar' pedig egyáltalán nem alakul ki mindenkinél (Dani pl. legelőször sajna tápszert kellett kapjon üvegből, amíg én élete első 4 napjában az intenzív osztályon feküdtem, és 2 nap szoptatás után megint 6 napig muszáj votl tápszerezni, mert a vesémet vizsgálgatták meg aztán műtöttek is, és emiatt nem szoptathattam, és mégis remekül szopott utána. Semmi gondot nem okozott neki a cumisüveg, lelkesen evett (és eszik) bármiből és bármit, amit kap (csak fehér legyen és folyékony. A szilárd hozzátáplálás, hááát, öhm.... már írtam. De azért alakul lassan....)).
Szóval fel a fejjel, nem lesz semmi baj!
(Mellesleg azért csinálhatnál néhány teszt szopizást otthon is, mert hát ugye egy mérés nem mérés, és van olyan, hogy egy baba egy napon belül egyszer 70-et, egyszer meg 270-et eszik.... Te hogyan érezted, az a szopi mennyire felelt meg az átlagnak? Mert én pl. érzem, hogy Dani nagyon hullámzóan eszik, nappal kb. annyit, hoyg ne haljon éhen, és aztán éjszaka egy csomót.... Délelőtt pl. kifejezetten keveset eszik szerintem.)

Zarus ebben a rockerszerkóban nagyon vagány kislány!

Angelita: Nagyon édes Emma a virággal! És milyen figyelmes apukája van! ;)
A cékla és más növényi vasforrás is jó a vas pótlására, csak a husi sokkal jobb!! Szóval egyáltalán nem volt hiábavaló az eddigi papi sem. :)

Bori: de igen, Danit is nagyon érdekli a kiskacsa. :)

Kép
bikmakk

Bikmakk: Erdekes amit irsz, hogy nem mindig eszik ugyanannyit Dani. Ez biztos, hogy Zaranal is igy van. Csak azt nem ertem, hogy ha elvben eleget eszik, akkor miert nem hizik szinte semmit egy ideje. Januarban volt 6000 gramm es most is csak 6740 gramm, raadasul az elmult 3 hetben 50 grammot hizott osszesen, ami tenyleg olyan mintha semmit se hizott volna, Persze tudom, hogy az anyatejes babak nem hiznak olyan egyenletesen mint a tapszeresek altalaban, de egy honapja mar kap zoldseget, gabonat, gyumolcsot es 4 napja mar hust is kapott, szoval nem ertem az egeszet. Es azert 2 es fel honap alatt kb 700 gramm hizas nem valami sok egy ennyi idos babanal. :(

Orew

orew

Orsi, ha tudod, szerintem is mérd, hogy mennyit eszik Zarus 1-1 alkalommal, plusz, hogy marad-e még tejed, miután befejezte az evést. Nem ez az orvos mondta már régebben is, hogy pótolnotok kell, mert keveset hízik?
Bár nem vagyok szakértő, de azért szerintem ha éhes a gyerek, azt jelzi, akár kislány, akár nem (még odébb van a kor, mikor odafigyel az alakjára :lol:). Vannak kisebb és nagyobb babák és Zara szemmel láthatóan kiegyensúlyozott, vidám.
Persze a tápszert sem kell tragédiaként felfogni, nincs azzal semmi gond és mellette ugyanúgy tovább fog szopizni Zara.

Kép
angelita

Sziasztok Lányok!

Ismét itt!Hát elég régen voltam erre!Írás szempontjából mindenféleképpen, de olvasó üzemmódban itt vagyok ám!

Képek:Istenem mennyit nőttek ezek a tündéri babócák!Nagyon aranyosak!

Rólunk:Mi most kezdünk azt hiszem Isten igazából fogizni!Eddig is voltak nyűgös éjszakák, de mostanában már a nappalok is egy kicsit nyűgösebbek!Plussz Dorcsi szinte már a kezét tőbe leharapja!Úgy rágja a kis Tündérem!Ja és a kaksink is ezt mutatja!Szegénykémnek a kis popóját ki is csippantotta!De Anya megoldotta! :D

Szopi:Csajok nem tudom, hogy van e valaki még így, de majd kiderül!Most, hogy Dorcsika már egyre többet eszik szilárd kaját (5 kajából 3), ugyebár tejcit már annyira nem kívánja!Persze ez természetes, de valahogy mintha így hiányozna valami!Talán az, hogy tudom, hogy ezzel valamilyen szinten védtem őt!Tudom, hogy a gyümikből, zöldségekből is megkapja a vitaminokat, de.....!Talán a baba mama kapcsolat egy szintje szűnik meg ilyenkor?!?Nem tudom, hogy ebből kiderül, hogy mi is igazán amit írni akarok, nem vagyok egy nagy költő! :D

Linácska:Remélem megoldódik a kis Lili ovi problémája!:)Nem semmi a kis Levi a két kajcsis üvegcsével!:)Bár én mindig azt mondom, hogy addig jó, míg jó az étvágya!Azt hiszem én sem panaszkodhatom Dorcsikára!Ő is szereti a kis pociját!

Angelita:Mit szólt Zara a husihoz?!?Nekem Dorcsi először nézett rám nagy szemekkel, hogy ez most mi, ez nem finom gyümi, de mikor kedvenc menüjét megkapta, már el is tűnt sec perc alatt!:)

Goldpast: Nem lehetett semmi ez a kiruccanás!Ahogy leírtad, könnybe lábadt a szemem!Belegondoltam én mit tettem volna ebben a helyzetben!Én nem biztos, hogy így megtudtam volna oldani!És hogy van a kis Ákoska?!?

Kép
bener

Orew,
Nem tudom, hogy ez segít-e, de elmondom, hogy én minden nap este a fürdetés előtt lemérem Ábelt, és az a tapasztalatom, hogy annak ellenére, hogy ő bizony ma épp 9200 gramm volt, simán vannak olyan időszakai (akár 3 hét is), amikor szinte semmit nem hízik. Nem írom ezeket az adatokat, és így nem is készítettem táblázatot(sajnos nem tudom neked megmutatni), de tudom, hogy Ábci mindig a hóforduló előtt szed magára nagyon gyorsan nagyon sokat. Ez pl most azt jelenti, hogy az elmúlt 4-5 napban felszedett kb 250 grammot, és előtte 2 hétig semmit. Ezt most csak azért mondom, mert ilyen is van.

Goldplast,
Jobbulást Ákoskának! Ijesztő a történet, amit leírtál, és szerintem nagyon büszkék lehettek magatokra, hogy ilyen jól kezeltétek!

Adri

Kép
Kép
flake76

[quote="orew"] írta:orewazert 2 es fel honap alatt kb 700 gramm hizas nem valami sok egy ennyi idos babanal. :(

Orew mi január 14 és március 4 között 650 g híztunk. Mi csak 6 hetente járunk mérésre és ezt nekünk az orvos teljesen normálisnak vette.

Ilyen adatokat mértünk eddig kicsi lánynak:
Kép

Ez pedig, hogy előző méréshez képest mennyit változott a súlya:
Kép

Szerintem azért januártól mostanáig a 700 g nem túl kevés, mégha utolsó 3 hétben csak 50-et hízott is.

Kenderike
Kép
kenderike

Orew
számold ki, ha olyan ütemben hízna Zara, mint az elején, kb 14-15 kilós lenne egy évesen, ami ugye nem lenne szerencsés. Két hete Levi még fogyott is, elkezdtek mozogni, és hát ugye a sport... :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?