Új privát üzeneted érkezett!

Hányan is lógunk már azon a karnison??? :lol: :lol: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi: +1 :?
(többre most nem futja, majd este)



Kép

 
 


Létezik ilyen erős karnis? :lol: Bár ma nekem nincs okom oda kívánkozni egyenlőre. :D

Vanda: olyan kis huncut kópé arca van Rékának! Zabálnivaló!

Nálunk sem lesz füllyukasztás, csak majd, ha ők akarják, idézhetem Vandát:"nekem van, de minek"

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 

 
 

Vanda,tényleg nagy kópék :lol: Kalózos kép király :lol:

Fülbevalóvalhasonlóképp,majd ha a kiscsaj kéri.Nekem is van lukam,de minek.Mondjuk már bizti be is nőtt.

Mó,hát ez tömör volt :lol: Csak eg kötélért ugrottál be? :lol:

Törpi,nincs felvétel nálatok? :lol:
Vendég
 


Hú, jó sokat írtatok!

Szóval, Fanni túl van a dolgon, kb. 5 percig volt üvöltés, de ő is inkább csak megijedhetett.... helyes kis picúr szívecskét kapott, ez most pont jó, nagyon helyes vele, aztán majd a keresztelőre kap "igazit"

Ma du. Milupa gyümölcsös pépet kaptak, az eredemény: 50%: Fanni mind megette, Matyi semennyit, lehet, hogy megint megpróbálom a Babylove-ot gyümölccsel keverni...

Zsófi,
nekem is azt mondta a védőnőm, hogy akkor tudnak igazán darabosat enni, ha a rágófogaik is kint vannak és ha gondolom, a 8 hós bébiételt is turmixoljam meg. Én elkezdtem nekik kekszet adogatni, a Milupa Biscotti-ját szeretjük, mert az jó olvadós, mint a babapiskóta. Tényleg figyelni kell, mert valós veszély a félrenyelés.

Nyulasz,
köszi a kérdésed, Matykó már jól van, már a kiütései is múlóban vannak, a szokásos időszakos hisztit leszámítva minden OK vele.
Gesztenyét én csak üvegeset adtam nekik, tehát passz...

Törpi,
nagyon rendes főnök, ilyet mindenkinek!

Mó,
az én helyem a karnison időszakosan átadó :-)

Vanda,
nálatok is zajlik ám az élet! Nagyon helyes lurkók!

Majd este még jövök, csak ma előbb fürcsizünk, mert apa focizni megy...

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Timi!
Ha tudnád... Rosszabb a kisasszony, mint a két fiú együtt. De nem baj, nekem ilyen gyerekek kellenek. Ha valamelyik sarokban ülő lenne, visszavinném a Kaáliba és megmondanám, hogy valamit elszúrtak, lesznek szívesek garanciába javítani. :lol:

Nyuszi!
Akartam írni: gőzöm nincs a gesztenyéről, üvegest kóstoltak, de nem jött be, úgyhogy a pampucolásig el se jutottunk.

Móni!
Pasim iwiw adatlapjáról idéznék: "Az élet küzdés. de úgy szép, hogy ha zajlik. És az én életem gyönyörű."

Összes betegnek jobbulást!
vovanda
 
 


Mó,
nem jöttél, mi történt?

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Sziasztok,

de, jöttem, csak most :)
Igazából már tegnapelőtt éjszaka kezdődött, senki nem gondolta úgy, hogy aludni kellene, csak mi :roll: , aztán a tegnapi deles alvás is olyan volt, hogy az első felében Gréti nem aludt, a másodikban Gergő. Természetesen mindenki nagyon kipihente magát, de aludni azt neeeeeeem, annyira viszont voltak fáradtak, hogy mindenki rajtam lóg, az én hajamat tépi és engem harapdál. Ezek után este kilenckor még úgy kellett könyörögni, hogy méltóztassanak aludni, szerencsére ezt már a Párom intézte. Én meg nem voltam ideges, de azért egy zacskó gumicukor lecsúszott :oops: Aztán ma fél hatkor kukorékolás kezdődött, majd deles alvásnak is elég volt 1 óra, na ekkor jelentkeztem be a kötélért... végül jól alakult a délután, a sétát elhúztam későbbre, és bevált a trükk, Gergő bealudt egy kicsit :D

Móni! Mi se tejpépezünk, mi gabonapépet eszünk (DM) Az állaga miatt én csak fűrészpornak hívom, ráadásul ízetlen, így pl. almával keverve a cucc laktató és almaízű :)

Fülbelövés: Én szerettem volna (nekem van, bér most nem használom) azért, mert én gyáva nyúl vagyok (Nyulasz, ne vedd magadra :)), ha nekem csecsemőként nem csinálják meg, kamaszként tuti nem megyek el. Apa meg nem akarta, mondván, hogy majd a csaj eldönti, mondjuk attól én is félnék, hogy Gergő mondjuk ki akarja tépni a füléből a fülbevalót. Végül időhiány miatt szerintem nem lesz lyuk.

Timi! Nekünk az első otthoni peluscsere során kellett full átöltözést csinálni, a papucsomat is beleértve :lol: :lol:

Karám: nekünk a drágább van, akkoriban nem is volt az olcsóbb, most lestem is nagyokat :shock:

Zsófi! Én parázok a darabostól még mindig ("rendes" kajaként), de kóstolókat, pl. a reggelinkből kenyeret, stb., kb. 9 hónapos koruk óta. 8 ill. 4 foguk van, állítólag nem ez számít.

Törpi! Nekem is kölcsönadhatnád a főnöködet... :wink:



Kép

 
 


Jó reggelt!

Tegnap este kaptam sms-t Labkattól:

"Kórházban vagyunk, hajnalban jött Gergő, most hozzák Bálintot. Valsz. bakteriális fertőzés, antibigyót kapnak."

Innen is gyógypuszik a fiúknak!

Mó: gumicukor :D Az első pelenkacsere nálunk is eseménydús volt, én időben félreugrottam, ezért csak a fél karomat terítette be Alexa, persze nézőközönség is volt! :lol:

Gyermekeimre a szeles idő és a hidegfront úgy hat, mint a gumikalapács. Mondjuk tegnap nem sokat aludtak nap közben.

Törpi: jó főnök!

Vanda: valahogy én is hasonló elevenségekre számítok! A sarokban ülős gyerek valahogy nem az igazi!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Kata,
millió gyógypuszi a fiúknak! Gyógyuljatok és menjetek haza minél hamarabb!!!!!

Lányok, lehet, hogy mégis kellene az a hely a karnison....
Borzasztó éjszakánk volt, 1/2 2-től szinte 15 percenként keltem valamelyik üvöltő gyerekhez. 3/4 6-kor keltünk, azóta az evésig Mátyás egyfolytában hisztizett mint a sakál, most viszont játszanak mint az angyalkák. Azt hiszem, nekünk mindegy, hogy eszünk, nem megy ez az alvás...

Mó,
örülök, hogy javult a helyzet. A gabonapépes tippet kipróbálom, vesztenivalóm úgysincs.

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Lányok,
egy kérdés:
aki főzött már spenótot, hogyan csinálta? Mert hogy az enyémek csak az üvegeset eszik, a házi nem ízlik...

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Sziasztok,

Vanda, nekem kimaradtak a képeid, úgy látom kb. egy időben írtunk, valszínű ezért. Azt hiszem nem lesz okod reklamációra a Kaálinál. Megfelelően eleven gyerekeid lettek. Dani koncentráló rosszcsont arcát elnézve akár az én Míra lányom is lehetne. Ugyanilyen kópé :lol: :lol: :lol: Nagyon jó fej két kölöknek tűnnek.
Pasi idézete nagyon tetszik.

Nálunk most Emma hisztije teljesedett ki. Mindenért és mindenkor. Baromi boldogító. :? Hol van az én Kisangyalom? Nagyon elbújt a Kisördög mögé :(

Karnison hol többen, hol kevesebben vagyunk, de mindig szorítunk helyet annak, akinek épp szükséges :lol: :lol: :lol: :lol:

Kata, remélem hamar rendbe jöttök, elég ijesztően hangzik a dolog.
Timi, ha tudsz további infót, légyszi közvetítsd.
Gumikalapács :P

Főnök tényleg jó fej, bár nem közvetlen. Ebből is látszik, hogy meglehetősen alul voltam a banki szféra ranglétráján. Vidéken nem könnyű nagyon sokat előre jutni (nincs hova), így ne kívánjátok a munkahelyem. (De szocpollal, hitellel kapcsolatban otthon vagyok, ha van még akit érint ez a Magyarországon megszűnni látszó dolog.) Sebaj, ez már a második kocsi, amit nekem ad a megnőtt ikerfiai után. Az elsőben alszanak kinn a teraszon a csajok, ez az Esprit meg túrakocsink lesz nyáron. Mellette én is vettem ugye a bobosat, így van már egy egész flottánk. És képzeljétek, mikor ajtót nyitottam nekik Míra épp a kezemben volt. És megismerte. Tudta, melyik lányom az. Pedig össz-vissz 2x vagy 3x látta őket :shock:

Mónik, ugye nem bánjátok, ha nem adok tippet alvásproblémákkal kapcsolatban Neketk. Csak rosszul járnátok :? Kitartást, és javuló babákat kívánok viszont.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Móni, spenót íze elég erőteljes, lehet, hogy ezért nem kérik. Én ezért adok nekik mángoldot. Hasonló, mint a spenót, de semlegesebb íze van, krumplival, sajttal Emma imádja. (Na persze Míra még ezt sem eszi meg.)
Spenótot még nem adtam nekik, ezért az elkészítése részemről még passz. De én is örömmel veszem, ha valaki tud valami tutit.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Sziasztok

Kata Jobbulást Nektek!

Tegnapi nap nálunk katasztrófa volt nem tudtuk mi van a lányokkal
hát akkor a front volt a hibás, DE
2 napja már csak 1X kelnek éjszaka, ez tuti jó remélem igy is marad és akkor nem kell férjemnek Pesten maradnia, hogy kialudja magát mikor de.-ös műszakos

Nálunk fülbevaló tuti nem lesz igy is ököllel mennek egymásra, meg szemkikaparás, az mégegy jó húzgálós pont lenne nekik

Tényleg mikor fogják elviselni egymást??? valamelyik mindig sír ha egymás mellé rakjuk őket

Tápszerbajunk van megint, Lorkánk nem eszik semmit, az új BEBA HA AR-t nem eszi meg, a régit kibukja, nincs dokinéni :evil: , ugyhogy gyógyszerésszel megbeszéltem hozzon Milupás AR tápszert mert az ökle nem elég laktató :?
Remélem azt elfogadja majd

Egy csomót írtok már hogy mit esznek a gyerkőcök és mikor jó lenne ezt mind megjegyezni, én már 1 - 2 hét múlva tervezem hogy mást is kóstoljanak, hátha előrébb lehet hozni ezt a hozzátáplálást
Remélem nem lesz gond vele

Móni
KépKép
reunion
 
 


Reunion,sajnálom,hogy nem eszi meg a kaját.Remélem beválik az új táp.Hozzátáplálást felesleges korábban kezdeni 4 hónapnál,mert éretlen még az emésztőrendszerük,valószínű ugyanabban a formában távozik is,mint ahogy kapta.És még a szopóreflex működik ilyenkor,valószínű a kanalat is rögtön kitolja a szájából.Mi is még küzdöttünk,pedig 4 hónaposak már elmúltak mikor kóstolni kezdtünk,hiába ismerik annyira a kanalat,hogy a vasat azzal adjuk este,enni azért más vele.Na meg szerintem most mégnehezebb a kajáltatásuk,nemevősök ilyenkor is azok maradnak.Én már rettenetesen kivagyok Noémin,szóval sejtem miről beszélsz.Nem ízlik neki a kaja,gyorsan csinálok tápit,mert sír,viszont Balázs meg enné,neki nem akarok tápit,hogy egye a főzeléket,de nehéz egyiket cumisüvegből,másikat kanállal etetni.Főleg,hogy kezük-lábuk jár,így vagy kirúgja,vagy kiüti a kezemből az egészet.

Kata,jaj szegénykém,jobbulást!

Spenótot én úgy terveztem,hogy vízben megfőzöm,és összeturmixolom.Vagy így nem jó? :roll:

Ma este moziba megyek,már előre stresszelek,hogy hogyan hozzuk össze a fürdést,evést...apa etet majd meg altat.Ja,és remélem nem alszom el a moziban,éjszaka megint kelt Noémi...éhes volt :evil:

Törpi,szocpol nem szűnt meg? :shock:
Vendég
 


Kata babóinak jobbulást ezerrel!!!Remélem hamar hazakerülnek :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Kata!
Jobbulást!

Mónik!
Alváshoz sajnos nem tudok ötletet adni, nekem a nagy irtó rossz alvó volt, az ikrek kisangyalok, de nem csináltam velük semmit, maguktól ilyenek.

Hozzátáplálás: nem érdemes 4 hós kor előtt.

Reunion!
Tápszer: lehet, hogy a HA-s nem ízlik neki (keserű, enyém kiscsaj se csípte). Hátha a sima AR bejön majd.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Katáéknak jobbulást!!!

Lpemoni!
Mi spenótot banánnal nyomtuk.Vajon megfonnyasztod a spenótot,krumplit főzöl.És ezeket a banánnal együtt leturmixolod. Édeskés íze lesz.Később lehet husival dúsítani.

Nyulasz!
Milyen volt a mozi?

Nem alvóknak és nem evekőknek kitartás!!!!

Kép

Kép
edit73
 
 


Mó! Bocsi, hogy csak most válaszolok, de csak most jutottam gépközelbe. Az enyémek ébrednek 3 óránként vagy inkább 2-3 óránként, de igyekszem kitolni 3 órára. Néha (nagyon néha) 3,5-4 órát is alszanak. Éjjel nem ébresztem őket, akkor esznek amikor ébrednek, de nappal automatikusan visszaállnak a rendes etetési időszakokra és ébrednek maguktól. Mostanában nézegetem, hogy ki mikor ébred magától 6 hetes korukig keltettem őket. Úgy tűnik most beálltunk alvás és evés ügyben Edit segítségével (Köszi Edit).

Jelenleg már a teljes anyatej a kicsinél sem megy, így most mindenki 3x kap anyatejet és 5x tápszert. Ez van, legalább kapnak valamennyit. Csökkentettem egy kicsit az adagokon és most úgy tűnik jól vannak.

Nekem sem viselik túl jól ezt a változó szeles időjárást, de ma megdőlt a nevelési elvem és amég megnéztünk egy dvd-t, addig ölbe voltak. :oops:

Nagyon szépek mindenkinek a babák, végig futottam a képeken!

Betegeknek gyógypuszi és jobbulást!

http://www.harmasikrek.tigriske.fotoalbum.hu/

Kép
tigriske1978
 
 


Nyuszi, de megszűnt, már csak azzal érdemes foglalkozni, aki esetleg megelőlegezőt vett fel.
Jó mozizást! Próbálj kikapcsolni! (Mondja ezt az, aki még a színház alatt is sms-ezik haza nagyinak.)

Reunion, én 5 hósan próbálkoztam először, de egy hét sikertelenség után feladtam, majd már elmúltak 6 hónaposak, amikor ténylegesen belevágtunk. Akkor már kicsit elfogadóbbak voltak. Bár amikor minket szültek anyáink, már 3 hónaposan kezdték a hozzátáplálást. Nem tudom, mi igazán a jó.

Edit, tetszik a spenót ötlet, kipróbálom én is.

Vanda, ilyenkor kicsit megnyugszom, hogy akkor azért nem biztos, hogy én szúrtam el valamit, de nagyon.

Fülbevaló téma: én is féltem, hogyha kicserélem a belőtt apró pontocskát a legkisebb francia fülbevalóra, amit babának gyártanak (Míra miniatűr fülébe még ez is nagynak hat), ráncigálni fogják egymásét, mint ahogy a nagyik fülbevalóját, ill. egymás borostyán-nyakláncát. És csodák csodája, rá sem hederítenek a másik csillogó fülönfüggőjére.

Móni, szerintem a szemkaparás még megy egy ideig, bár nálunk ez is időszakos volt. Hol rákaptak, hol nem is foglalkoztak egymáséval.
Hajtépés is kezd végre alábbhagyni, sőt, hét eleje óta játszanak egymással. Kukucs játék, egymás követése, utánzása, együtt tapsikolás... Annyira jó látni :D Az utóbbi 2 hónapban csak magukkal voltak elfoglalva, hogy hogyan tudnak felállni, stabilan ülni, nem elesni, mihamarabb megszerezni a kiszemelt zsákmányt..., azt hittem, már sosem veszik észre, hogy ott a másik is. És most! Végre! Remélem ez már innen csak jobb lesz :roll:

Tudom, hogy gyerekfüggő, de mikortól várható, hogy már csak egyet alszanak a csemeték napközben? Mi fél 7 körül kelünk, de fél 11 előtt nem lehet elvinni őket aludni. Ebédig azonban már nem bírnák ki. Ezek után délután nagyon kitolódik már az alvás, 4 órára, ami után nem csoda, hogy még 9-kor is harcokat kell vívnom Emmával, hogy méltóztasson elaludni. KO! (na meg szabad hely a karnison)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi!
Általában 1 éves kor körül lehet átállni. Mi 13 hósan kezdtük, mert vagy aludtak 2szer fél órát, vagy ha hosszúra nyúlt a délelőtti alvás, akkor nem aludtak délután és vonyítás volt.
Mivel korán kelnek (6 körül), előbbre hoztam az ebédjüket (11kor esznek) és utána alvás. Még nem tökéletes a rendszer, szóval idő, míg beáll. Aztán ha nőnek, úgyis tolódik az ebéd-alvás ideje.
Ja, este az enyémek így korán elalszanak, max. fél 8kor mennek ágyikóba.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Mi megint lebetegedünk :( Tegnap már napközben többször köhögött Balázs,orrszívást sem tudtuk még teljesen elhagyni náluk,napi 3-4x kell,de este mikor hazaértem a moziból úgy döntöttünk apával,hogy Balázst felébresztjük.Csak köhögött egyfolytában,orra tele volt,és nyüglődött.38.6,kapott germicidet,stodal szirupot,leszívtuk az orrát,megetettem,és hajnal 1-ig próbáltam visszaaltatni.Persze borítékolható volt,hogy nem lesz hosszú alvásom,mivel Noémi este 40 mili tápot evett.Aludtam fél órát,és már kelt is Noémi.Vele fél4-ig voltam fenn.Aztán fél7-kor ébredt mindenki.Balázs nem lázas most,de nagyon köhög...még szárazan.De elöbb már Noéminél is volt egy-két köhintés.Csajok,ez nem lehet igaz,1 hónap alatt nem tudtunk kikeveredni belőle,és most kezdődik elölről? :evil: Igaz én is meg apa is köhögünk még,sőt nagyi nemrég kapta el tőlük,ő sokáig megúszta,de most szerintem visszafertőztük egymást.

Bocsi,most ennyire futotta.

Kata,remélem ti jobban vagytok!
Vendég
 


Nyulasz: francba! Most már tényleg kikeveredhetnétek belőle!

Törpi: jó lehet, ahogy egymással játszanak! Én már nagyon várom, bár a maguk módján már most is jól elvannak egymással. Vagy fél órán keresztül csak nézik egymást, aztán elkezdi az egyik a kezét a szájába tömködni és a másik utánozza. Jelenleg két cuppogóm van lent a játszószőnyegen és hamarosan Alexa elkezd kiabálni a Hangának, mert az aludna, na dehát mit is képzel! Ilyenkor aludni?? :D

Tigriske: kell néha, hogy dajkálva legyen a seggük, ettől még nem fognak annyira rákapni, hogy ne lehessen letenni őket. Nálunk a biztos dajkálási pont az esti evés, utána még vége nincs a filmnek amit éppen nézünk, addíg rajtunk alszanak és ez az összebújás kell mindenkinek! Nekem biztosan! :wink:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Labkat!
Jobbulást és kerüljetek hamar haza!!!

Nyulasz!
Nektek is jobbulást, remélem most már kikeveredtek!
Homeos bogyókat nem próbáltad?

Mó!
Mi reggelire eszünk gabonapépet (dm) gyümivel.

Tigriske!
Hhihihihihi elvek....
Gyönyörűek a lányok és ügyes vagy!

Móni!
Enyémek meg az üveges spenótot utálják, mondjuk nem csodálom tök ízetlen. Most vettem pulykahusist, hát kíváncsi leszek.

Nálunk tegnap reggelre Matykó kezdett köhögni, pedig Málna már meggyógyult. Volt itt dokinéni uaz, mint Málnának volt. Remélem visza azért nem fertőzi. Ja és Málna a porszívó hangjától félt, de hagyta szívni, matyi viszont menekül ezerrel, alig tudjuk leszívni neki. Szerencsére napi 2-3-nál többet nem kell.

Köszönöm a darabos tanácsokat, kenyérhéjat imádják csócsálni, ma adtam nekik babakekszet, Matyi azt is tömte, Málna viszont csak nézegette.

KépKép
zsófikukac
 
 


Tigriske!
Neked akartam még írni: ilyen pici korban még nem nagyon lehet őket elrontani. Ha igénylik, és győzitek, lehet őket dajkálni nyugodtan.

Nyuszi!
Gyógyuljatok!
Sajnos ez ilyen. elkapnak valamit, esetleg a fogzás lenyomja az immunrendszerüket és egymás érik a nyavalyák...

Zsófi!
Nektek is jobbulást!
vovanda
 
 


Timi, de jó, hogy ezt írtad. Naponta egyszer, a lefekvéskor én is így altatom őket, tv közben behunynak. Mindenki piszkál, hogy elrontottam őket, de tényleg ez az egyetlen része a napnak, mikor hozzám bújva kicsit dajkálhatom őket. Napközben annyi más teendő van, nincs erre idő. Bár nekem már idősek, és valószínű 4 éves korukban is így fognak csak elaludni, de ez ha nekik nem is, de nekem kell! :oops:

Nyuszi, nagyon sajnálom, jó lenne már kikeveredni ebből a mókuskerékből. Jobbulást!

Zsófi, jobbulást!!!

Tigriske, minden elismerésem. Kettővel is őrület az élet, hát még hárommal. Nagyon jól csinálod! Ennyi idősen be vannak állva alvás, evés ügyileg :shock: Ez igen!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi!
Nincs ezzel semmi baj. A piszkálódással ne törődj. Most alapozódik meg, hogy minden helyzetben bízzanak benned, hogy veled mindig biztonságban érezzék magukat. Balu lassan 5 éves, mégis minden este úgy alszik el, hogy olvassa neki valamelyikünk az esti mesét (általában én), aztán összebújás és ott vagyok mellette, amíg elalszik. Ő legalább ilyenkor osztatlan figyelmet kap, nekem is jól esik. Az ikreknek elég egymás társasága, amíg igény volt rá, ölbe vettük őket, ha kellett, aztán elkezdtek ölben nem aludni. Mert onnan ugye nézelődni kell, meg játszani. Szóval náluk ez nem játszik.

Nekem is 3 óránkénti evésre beállva jöttek haza a kórházból, próbáltuk nem elrontani, a koraszülött osztályon töltött hosszabb idő egyetlen előnye, hogy beállnak a kajával. Ha nagyon visított valamelyik baba, megetették táncrenden kívül is, de ott alapból nem nagyon van idő/mód igény szerint etetni az összes bébit. Amikor már velem voltak, akkor is bizonyos fokig igazodnunk kellett a kórházi napirendhez, aztán úgy maradtunk.
vovanda
 
 


Egyetértek Vandával, korababák előnye, hogy napirenddel jönnek haza, amit csak tartani kell.

Törpi!
Nálunk Málna nem alszik el ölben, mert hát sokkal fontosabb dolgai vannak. :lol: Matyi viszont ma is aludt apán délután. :lol:

Tigriske!
nekem mindig azt mondta a dokinénink, hogy igenis KELL őket dajkálni, nagyon fontos a fejlődésükben és a későbbi érzelmi világukban! :wink:

KépKép
zsófikukac
 
 


Be kell valljam én is imádom amikor összebújhatunk, mert a napi rohanásban nem igazán van rá idő. Ettetek, de már sír a következő, fürdésnél ugyanez. Szóval örülök, ha valaki kicsit korábban ébred és akkor azzal kicsit több időm van törődni. illetve ha nem egyedül vagyok akkor igyekszem figyelni, hogy mindenki legyen nálam is egy etetésre, fürdetésre, mert könnyen kimaradhat egy baba, ha mondjuk itt vannak a szüleim egy teljes napot és anyu itt alszik és éjszakázik.
A kórház előnye a 3 óránkénti evés, de nekem egyre kevésbé akarják betartani, mindig egy órával előbb ébrednek.
Az alvás pedig, hol jobb, hol rosszabb. Tegnap éjjel 1-től fent voltak felváltva, így ők reggel vidáman és kipihenten vigyorogtak, én meg ittam a kávét. :lol: De azért éjjel is el-el csábulok és két etetés között magam mellé cicire teszem az aktuális sírót. :oops:

Kép
tigriske1978
 
 


Az én gyerekeim is dajkálva vannak, de azért ha megnyugtattam a sírót, akkor általában lerakom a kiságyba. Nálunk nem igazán jellemző, hogy hagyjuk őket sírni, kivéve persze, ha tele a kezem kettővel és megébred a harmadik is. :lol: Egyébként sem sírnak ok nélkül, bár néha úgy tűnik, de utólag mindig rájövök, hogy miért sírt a gyerek, pl telihold, szeles idő, lepisilt matrac stb. Szóval dajkálom őket, már amennyit az időm enged, de sokszor elég, ha hallják a hangom és abbamarad a sírás.

Kép
tigriske1978
 
 


Sziasztok!

Azért jöttem, hogy én is felkéredzkedjek a karnisra... :( Drága Gyermekeim azt találták ki, hogy ők bizony gong 3 óránként enni kérnek, éjszaka is... :( Nappal pedig ezentúl soha többé nem alszanak 10 percnél többet. HURRÁÁÁÁÁ! :?

Látom mindenki dögrováson, szegény piciknek gyógypuszikák.

Hoztam azért képeket is a két kópéról:

Amikor a kiságyban elszabadul a pokol:
Kép

A két kópé:
Kép

Kép

Rajtakapva:
Kép

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Sziasztok!

Tigriske!
Még hányszor megdőlnek a nevelési elveid!!!!! :roll: :roll: :wink: De azok azért vannak,hogy a gyerekek felülírják.Lehet tanácsot adni és kapni,de mindig csináld úgy,ahogy nektek jó!!!

Törpi!
Mi 1,5éveen kezdtünk napi 1szer aludni. Ti még jó messze vagytok ettől!Délután mennyit alszanak? Lehet,hogy a 4órai alvást kellene rövidítened????De ha ilyen a bioritmusa emmának,lehet a fejed tetejére is állhatsz. Ahogy hosszabbodnak a nappalok,az enyémeket is nehezebb este letenni aludni.Pedig már álmosak sokszor,mégis.. És ahogy reggel világosodik,már kelnek is.

Nyulasz!
Jobbulást!

Rana!
Szépek vagytok!olyan nagy kópénak néznek ki!!!Nagy huncutok lesznek,az tuti! :lol:

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!

Köszönjük mindenkinek,hát jó lenne jobbulni,de egyenlőre csak rosszabodik a helyzet.Pórszívó február 3-a óta ki sincs húzva a konektorból :( Annyira sajnálom őket.És Balázsnak megint fújjuk a ventolint,mert iszonyat rosszul veszi a levegőt.Illetve a kifújásnál sípol nagyon.És tüsszögnek mindketten,köhögni csak Balázs,de ő nagyon.Éjjel kivételesen apa volt fenn velük,már éjfél elött kelt Noémi,1 után meg Balázs.Fél3-ra mindegyik aludt.

Rana,de édesek,hogy sasolják egymást :lol:

Tigriske,szerintem is mindig oka van a sírásnak.Enyémek alig sírtak,de nem is hagytuk őket,mégsincsenek elrontva,édesen eljátszanak egyedül is.Nekem is minden elismerésem.Sikerült jó segítséget találni?

Katáékról van hír?
Vendég
 


Rana: de édesek! Tényleg két kis kópé! :D

Nyulasz: egyszer már csak vége lesz! Gyógyuljatok és kitartás!

Edit: hogy vagytok? Belerázódtál a munkába?

Teljesen tanácstalan vagyok! Hangával már nem tudom mit csináljak. Egyszerűen nem hajlandó enni, csak nagy küzdelemek és sírás árán. Mintha bűntetés lenne neki az evés. Megfeszíti magát, a hidat simán megcsinálja, fintorog, veri ki az üveget a szája közeléből is. Fogalmam sincs mi baja lehet. Próbáltuk, hogy a hordozóban etetjük és nem ölben, egy darabig ment, de aztán ott sem eszik már. Eddíg legalább reggel evett, mert a 12 óra evés nélkül azért neki is meghozta az étvágyát, de ma már az sem ment. Aztán miután mindketten kibőgtük magunkat és megvígasztaltuk egymást (mármint Hanga meg én) végre nekilátott és lecsúszott a 150 táp. Na, ezt nem értem, hogy a küzdelmek után meg megeszi egy szuszra.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi,na ez ismerős.Noémi ma reggel evett 50 tápot,,11 után 60 főzeléket,és 1-kor még 10 tápot.És mindenki jönazzal,hogy hát ő egy rossz evő lesz,ezt el kell fogadnom.Na szerintem azért más,ha valaki rossz evő,meg más,ha egyáltalán alig eszik valamit.Ő is sokszor elkezd sírni,hogy nem akar enni.De könyörgöm,valamennyit csak kéne.Én már teljesen kiborultam miatta,akinek jó evő gyerekei vannak,el sem tudják képzelni,milyen küzdelem ez.Sajna ötletem sincs,hogy mit kéne tenned,de ha megtaláltad a megoldást,szólj.
Vendég
 


Sziasztok!

Mi szinte egész hétvégén csavargunk, úgyhogy nem nagyon tudtam jönni... Tegnap Minimanó vollt, meg barátnőméknél vidéken, ma meg mamázunk épp.... lurkók sétálni vannak

Nyulasz,
remélem azért a moziban egy kicsit ki tudtál kapcsolni, bár nekem is ismerős a színház közbeni SMS mamától, hogy minden ok, mindenki alszik.
Remélem hamar kikecmeregtek a nyavalyákból és újból egészséges lesz mindkét lurkó! Gyógypuszik mennek!

Zsófi,
Nektek is jobbulást kivánok! Érdekes, hogy nekünk januárban Matykó nem kapta el Fannitól a dögvészt, remélem, most visszafelé is így lesz... Jó lenne, ha nem lennének érzékenyek egymásra!
Nekem pont a Hipp-es spenótot kanalazták jóízűen, most én is vettem pulykásat, csak az a bajom az Univerrel, hogy az 163 gramm még a 8 hós is és nekünk abból bizony 3 üveg kell már egy evésre!

Rana,
üdv a karnison! Ma reggel én is a hajamat téptem már, olyan hisztis volt mind a két gyerek, de főleg Matyi. Mi átlagban 6 óra előtt kelünk, de igaz, hogy este 8 óra felé már ők is alszanak. De nálunk kb. az szokott a standard lenni, hogy éjjel 11-12 után felváltva ébrednek... mire az egyiket visszateszem, kel a másik... néha tényleg agyrém... és reggel akármilyen álmosak még 6-kor, akkor sem lehet visszaaltatni őket.... Mi kb. 1/2 9 felé fekszünk le megint, jó esetben másfél óra alvás, de nagyon ritka a jó eset, ma pl. 9-re már mindkét gyerek "kipihenten" újból fent volt és üvöltött :-) ill. még ebéd után alszunk szintén kb. 1 órát, ami néha másfélre sikeredik. Kb. ennyi. Esetleg még 6 felé alszanak egy kicsit, de ha nem, akkor már hulla fáradtak a fürdésre és nagyon nyűgösek...
A vendégségekben persze meg úgy játszanak mint az angyalkák :-)

Tigriske,
szerintem Te nagyon ügyesen csinálsz mindent, én tuti nem bírnék el három gyerekkel, még segítséggel sem! És csak dajkáld őket nyugodtan egy kicsit, 3 babánál ezt túlzásba úgysem tudod vinni!
Ja, és a nevelési elvek.... nekem is volt egynéhány :-)

Timi,
én nem igazán tudok segíteni Hangával kapcsolatban, nekem Fannim kifejezetten jóevő (bélpoklos :-) ), általában Matyi is, de vele néha bohóckodnom kell, hogy elkezdjen enni, aztán persze lecsúszik minden... Nem hiszitek el, hogy kb. 300 g húslevest ettek meg az előbb fejenként!

Törpi,
én úgy veszem észre, hogy az enyémek már elég jól szokják egymást, már nem kezdenek el bömbölni minden "erőszakos" beavatkozás után a másiktól..

Edit,
köszi a spenótos tippet, majd kipróbáljuk!

Kata,
remélem azóta már otthon vagytok, gyógyuljatok meg hamar!

Matykó tegnap elkezdett mászni és rakétasebességgel halad a tiltott pontok felé... azt hiszem, innentől kezdve nincs szükség fogyókúrára :-)

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Tigriske!
Most már nem biztos, hogy két evés közt végig aludni fognak. Be lehet vetni játszószőnyeget, bébitornázót. Sok mindent még nem kezdenek vele, de elnézegetik.
Nyugi, jól csinálod, én is mindig kihasználom, ha az egyikkel külön foglalkozhatok. kell is.

Rana!
Szépek nagyon.

Kaja: nem tudok mit mondani, Csajok, Rékával mi is sokat küzdöttünk, de nekünk legalább meg lett a megoldás (rájött, hogy a HA-s táp keserű, váltás után már nem volt gond.)
vovanda
 
 


Ja, régen elveim voltak, most meg gyerekeim, szokták mondani... :lol:

Edit, már most huncutok! :lol:

Nyulasz, de mitől van ez Balázsnál, nem lehet tudni??? Szegényke.... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Tápi: nem értek hozzá, de nem lehet még több félét kipróbálni? (Nem tudom, hány féle létezik) Hátha vmelyik bejön nekik.... Vagy keverni valamivel? Vagy hülyeséget mondtam? :oops: Ja igen, 3 hósan még nem nagyon lehet keverni semmivel... :?

Tigriske, majd alakul, meglásd! :wink:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek! Hát majd kialakul.
Felvettem 2 hónapra egy lányt, aki velünk lakik. Ő alszik 4 éjszaka a lányokkal egy héten, illetve segít délutánonként még a férjem haza nem jön. Esténként és hétvégén pedig szabadideje van, így ketten vagyunk a férjemmel. Természetesen az én tisztasági igényemnek nem felelt meg, így nem takarít és mosogat, csak vigyázz a csajokra, amíg én megcsinálom. A helyzet az, hogy jobb is így, mert a lányok cumisüvege, nem maradhat koszos, hiszen mindig másik iszik belőle.

Ma a lányok csak 4 óránként keltek fel enni. Nagyon jó volt! Szépen nézelődtek, de nem volt semmi hiszti, csak estefele, mert így előre kelet hoznom a fürdést. Most is 1/2 7 óta alszanak, mint a tej. :lol:

Kép
tigriske1978
 
 


Jó reggelt!

Tigriske: ügyes vagy. Takarítás nem sem felel meg, ha más csinálja, az egyetlen kivétel a párom! :lol:

Vanda, Rana: én már azt is próbáltam, hogy almalevet teszek a táphoz, az eredmény ugyanaz. Nem az ízével van gondja a kisasszonynak, egyszerűen mintha utálna enni. Amikor kifárad a tiltakozásban, akkor eszik többnyire. Próbáltuk, hogy ő később egyen, mert lehet, hogy nem éhes, de ha reggel 11 óra alvás után is ezt műveli, akkor nem tudom mennyi az az idő, amikor ő megéhezik.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Tigriske,az jó,hogy van segítség!Remélem ügyes lesz!Ennyi idősen nálunk is nyügi volt fürcsi elött,majd ez is elmúlik.

Rana,valószínű vírus okozza,és ilyenkor a hörgők beszűkülnek,és nehéz a légzés.De hívom ma a dokit.

Tápból mi is 3 félét próbáltunk.Itt más gond lehet.Sajnos a gastróra nem tudtunk 25-én elmenni,mert még nagyon betegek voltak,most várom,hogy mi lesz az új időpont.

Tegnap Noémi egész nap tüsszögött,és vizes orrfolyása volt,ami a legrosszabb,mert ahogy kiszívjuk,már folyik neki újra.Remélem ma jobb lesz.
Vendég
 


Na,dél körül jön a doki.
Vendég
 


Nyulasz!
Jobbulást Nektek, remélem most már kikeveredtek! Majd írj a doki után!

Rana!
nagyon édesek a csajok és látom vigyáznak az alakjukra! :lol: Mennyi a súlyuk? Hogy altatod őket napközben? Mert volt egy idő, amikor már nem akartak aludni ott ahol épp voltak, (nálunk ez a nappali) és szépen bevezettem, hogy ha látom, hogy álmosak irány a kiságy. Az elején volt tiltakozás, most már 3 perc alatt durmolnak.

Timi!
Passz, enyém jóevők. Igaz sokat nem esznek 120-130 tápot, kb. főzelékből és pépből is ennyit egyszerre, de tuszkolni nem kell.

Móni!
Hú, nem semmi milyen étvágyuk van! Matyi nagyon ügyes!!! Hajrá mászás! Én már előre rettegek, persze lakásátrendezés lesz, de nálunk mászás csak 1 éves kor körül várható dévényesünk szerint. (igaz akkor lesznek 9 hónaposak korrigálva)
Én szoktam plusz krumplit-répát főzni a babyételekhez, hogy ne kelljen annyi üveg. Bár tegnap ők is sokat ettek magukhoz képest, megették azt is, amit mára főztem. :lol: :shock:

Én a 3 alvást csökkenteném 2-re, mert így nem alszanak fél-3/4 óránál többet egyszerre, de nem bírják sajnos, hogy tovább legyenek ébren...

KépKép
zsófikukac
 
 


Zsófi,hát sajnos nem kikeveredünk belőle,hanem visszakeveredtünk :evil:

Majd írok doki után.
Vendég
 


Rana, nagyon édesek a csajok! A szemükön már most látszik az értelem, nem lesz könnyű dolgod velük! Nekem a kiságyukban sem voltam képes tovább altatni őket, mint fél óra, ezért kerültek babakocsiba napközben. Ott aztán alszanak a hideg levegőn. Ha van rá lehetőséged, esetleg próbáld ki, hátha Nálad is bejön.

Zsófi, mennyit vannak ébren két alvás között? Jól értettem, hogy ők is csak fél, 3/4 órát szunyálnak egyszerre napközben? 2x, 3x? Azt hiszem akkor mi nagy szuszékok vagyunk a 2x másfél óránkkal :shock:

Edit, Vanda, köszi az infót, nem tudom velünk mi lesz, mert a fél 10-es délelőtti gyümi után fél 2-ig nem kérnek ebédet. Így ha egy alvásra térünk majd át (soká-soká), elképzelésem sincsen, hogyan fogom ezt kivitelezni :?

Edit, ez lenne Emma ritmusa? Normális az, hogy egy 10 hónapos gyerek nem akar fél10 előtt elaludni? Én már megőrülök az esti fektetéskori műsorától :oops:

Vanda, köszi a megnyugtatást, így már kicsit optimistább vagyok, hogy nem szúrom el a gyerkenevelést, ha tutujgatom őket, amikor csak kívánják.

Nyuszi, jobbulást Nektek! A csudába, hogy nem bírtok kikeveredni ebből a trutymákból! Jöjjön már az a tavasz!!!!

Timi, tudom, hogy elfogadhatatlan, de nekem ennyi idős korában Mírával az jött be, ha sétáltam vele, énekeltem neki (szegény), és közben hajlandó volt inni. Csak egy lökött tipp. :oops:

Móni, gratula Matykónak! Innen aztán nincsen nyugalom :lol: De olyan jó látni, ahogy viszi riszálva a kis pelusos fenekét, nem? :P Jó étvágyúak a gyerkőceid! Ez igen! Csak lesegetek ilyen mennyiségek hallatán. És mégis kelnek éjszaka? Hihetetlen bélpoklosok akkor :lol:

Tigriske, remélem beválik a csajszi, és könnyebb lesz így az életetek! Írtad, hogy Pátyon laktok. Nem ismersz véletlenül egy Edina, Árpi nevű párost két csodaszép kisfiúval, Ádámmal és Mátéval? Nem olyan nagy község, gondoltam hátha :oops:

Új, jó hírek vannak nálunk is, csak eddig babonából nem mertem leírni. De immár hetedik éjszaka nem ébredünk éhesen, max. a fogfájás kínjai gyötrik Emmát, akkor egy kis ringatás után visszatehető a kiságyába és alszunk reggelig. Ez általában reggel 7 órát jelent, bár ez az este megevett tápszer mennyiségétől is függ. És a megoldás mi volt? Napközben elfogyasztott kaja mennyiségének növelése. Hogyan? Elveket feladva én is, zenés dvd-t nézünk, közben bambulunk, fecske módjára nyitogatjuk a szánkat és kanalazunk. Az eddig nagy nehezen beszuszakolt 150-170g helyett immár minimum 220-at eszünk naponta kétszer ebédre, vacsira. Tízórai, uzsi maradt a régi, de ennyi is elég volt ahhoz, hogy nyugodt éjszakáink legyenek. Bár furi, de napközben fáradtabb vagyok, mint amikor műszakban voltam éjjel is :shock:
Éééééééééééééééééééééés, eljutottam aerobikozni! Nem az én stílusom, de jobb nem akadt. Én roppant jól szórakoztam magamon, remélni tudom csak, hogy a mögöttem álló is, és nem szitkokat szórt, amiért miattam nem tudta követni a dolgokat :lol: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Nyulasz: mit mondott a doki?

Képzeljétek! Hanga reggel egy fintor nélkül tátogva nekilátott enni! :shock: 11-kor már elkezdett tekergőzni, de a 170 lecsusszant. és közben néha úgy mosolygott rám, hogy azt hittem elolvadok. :D Persze nem élem még bele magam, de kicsit megnyugodtam.

Kicsi a világ, mert Pátyon nekem is van ismerősöm, és tényleg nem nagy község! :)

Zsófi: :) biztos finomat főztél!

Törpi: én alapból folyton énekelek nekik (szegények) :oops: Úgyhogy kaja közben is, ha nem jut eszembe gyerekdal, akkor azt ami éppen a rádióban megy. :lol:
Halk gratula a nyugodt éjszakákhoz! Ügyes vagy! A fáradtság meg most jön ki, át kell állnod arra, hogy pihenhetsz nyugodtan éjjel! :wink: Irigy az aerobik miatt, bár nálunk is van hetente 2x falusi ugra-bugra állítólag, de én inkább itthon próbálkozom (vagyis próbálkoznék, ha a szétfutott térdem helyre jönne, de most még az is fáj, hogy van lábam.)

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi,
én is folyton éneklek a gyerkőcöknek, én úgy látom, hogy tetszik nekik, de ki tudja, még nem tudják megmondani :-)

Törpi,
sorstársak vagyunk: mióta mi is többször eszünk napközben, már nem eszünk éjjel és néha már sikerül egész jókat aludni is. De én is sokkal fáradtabbnak érzem magam, pláne mióta folyamatosan szaladgálni kell a skacok után... Ja, és tegnap Fanni is megtanult felülni, ennek örömére Matykó meg felállt fürdés előtt a kiságyban :-)

Zsófi,
tényleg tudnak enni, de én nem gondltam, hogy ez egyedi eset :-) tudod, ők viszont nem egy alvóbajnokok...

Rana,köszi a gabonapépes tippet, nem akarom elkiabálni, de jobban eszik mint a tejpépet.

Nyulasz,
hogy vagytok???

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Törpi!
Én is mindig énekelek nekik evés közben, főleg, ha nyűgösebbek! :wink: :lol: Gratula az éjszakákhoz!

Móni!
Enyémek is esznek, nem panaszkodom, és alszanak is. :wink:

Nyulasz?????

Timi!
170??? Enyémek nem esznek ennyit...

KépKép
zsófikukac
 
 


Zsófi,
nagyon irigyellek az alvásért!
A mászást meg ne siettesd, nagyon édesek, ahogy jönnek-mennek, de innentől kezdve nincs nyugalom :-)

Lányok, mindenki karámot használ? Nekünk egyenlőre nincs helyünk ehhez, mi a nappaliban garázdálkodunk, lassan már szó szerint :-)

Még egy kérdés:
csőrös poharat mikor kezdtétek használni?

Szép, nyugis napot mindenkinek!

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Csak nagyon átlóztam, hulla vagyok...

Móni!
Nálunk nincs karám. Se járóka. Mászkálnak a lakásban, a potenciális veszélyforrásokat igyekeztem kiiktatni, na meg magyarázom orrvérzésig, hogy "nem szabad".
Csőröst az enyémek mostanában kezdték, megtetszett nekik a nagytesóé. Szép színes.... :D
vovanda
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?