Új privát üzeneted érkezett!

Dolli: Szívből gratulálok Rékához! minden jót kívánok :)

nagyfiadnak boldog névnapot!

örülök, hogy sikerült a természetes út,majd mesélj, hogy milyen volt

várjuk a fotót :)

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Bea: Nagyon jó, hogy végre túl vagy a dolgon! Végre lehet már önfeledten babázni! A dokid szerintem parázik, hogy nem fog pénzt kapni, azért a "beszélgetés"... :D

Emlékszem a csecsemősre, bár a nevét eddig nem tudtam, de tényleg tök jó, hogy bejelölt! :)

Tekiroll: te is írsz majd élménybeszámolót, ha lesz időd? És nagyon kíváncsiak vagyunk Rékára, várjuk a képeket is!

May the Force be with you!

Kép
ahsoka

Dolli, gratulálok Rékához! Sok boldogságot és tengernyi tejcsit!!

Csajok, mikor kaptátok meg a papírok leadása után az egyszeri anyaságit? Én tegnap egy hete, hogy postáztam, de még nem utalták. :cry:

Kép

Kép
buba*

[quote="tkrisz"]

Évi: hű, és hogy bírod a hosszú otthonlétet? Ha jól értem, akkor az előző szülés óta otthon vagy folyamatosan, ugye?

Az igazság az, hogy hiányzik a társaság, a munka, de 1 percig nem unatkozok itthon. Azt nem tudom munka mellett, hogy tudnék ennyi mindent megcsinálni. Hordom Bogit tornára, barátokhoz. Szerencsére barátnőmmel együtt vagyunk otthon babával, így vele is sokat szervezünk közös programokat. Rengeteget ügyintézek. Bogi után rendetrakni, mosni, főzni, takarítani. Este Bogit szórakoztatni. Mesélni, játszani vele.

Évi

Kép

Kép
varva

Sziasztok!

Dolli: nagy gratula Réka babához és Ildikónak szintén, megint előbb jöttek ezek a babók, úgy látszik, ez a trend mostanság! :D
Szeretettel várunk minden beszámolót és a fotókat meg főleg! :)

Ági: ugye te csináltad a táblázatot, jól emlékszem? (Remélem :)). Tudsz esetleg majd egy frissítést csinnálni, szépen gyarapszik a kis csapat! :D Nagyon köszi! És tessék lassan pakolászni! :wink:

Érdekes amúgy h nem nagyon gyarapszunk nyáron vagy ősszel szülő Uzsokisokkal, nem?

Orsi: nagyon cuki a leánykád, mint mindig! :)

Évi: Az jó, ha nem unatkozol, az a lényeg! Bogi jár már oviba amúgy?

Bea: köszi neked is a táppénzes infót! Örülök én is a "gyógyulásod" hírének! Le a kalappal előtted, hogy milyen talpraesetten ügyesen csinálsz mindent ebben a nehéz szituban...

Van vki közületek, aki nincs összeházasodva a párjával és apasági nyilatkozatot intézett? Mi ma voltunk, de vissza kell majd menni a ppaírért jövő héten, csak az nem volt aztán tiszta, hogy most azzal kell -e még továbbmenni anyakönyvvezetőhöz meg közjegyzőhöz - vmi ilyesmit hallottam az új szabályozással kapcoslatban....

Köszi és jó hétvégét mindnekinek. Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Vezetem szorgalmasan a táblázatot, még Ildit megvárom, mikor is szült pontosan, aztán felrakom. Igen, nem jönnek újak, nem igazán lehet több mamival bővíteni a táblázatot. Talán később beindulnak... :wink:

Táppénz ügyben én is csak annyit tudok mondani, amit itt mindenki. Kapom az ajánlást havonta a nődokimtól és az alapján ír ki a házidoki szülésig. Szülés után lesz tgyás.

Képzeljétek, a cukrom egész jó lett a tegnapi ellenőrzésen, viszont aceton van a vizeletemben... :? Szerencsére cukor az nincs benne. Azt olvastam, hogy ez azt jelenti, hogy vagy éhezik, vagy szomjazik a szervezetem. Szuper.... :( Ha jobban belegondolok, lehet, hogy keveset iszom. Meg nem mindig sikerül 180g szénhidrátot ennem, egyszerűen kevesebbre sikerül. Na, elkezdek jobban enni is... :wink:

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sziasztok!

Dolli és Ildikó: én is gratulálok a babákhoz! Várom majd az élménybeszámolótokat.

Közben eszembe jutott valami:
Az Uzsokiban is elég a 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat? Vagy frisset kellene kikérnem? Elfelejtettem a dokit megkérdezni.

Niki

Kép
lina81

Sziasztok!

tkrisz: :mi sem vagyunk a párommal összeházasodva, de még nem kezdtük el intézni a papírt. Hol kell kezdeni?

Egyébként, én is a Lajis doktornőnél fogok szülni és elvileg június 2.-ára vagyok kiírva :)

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Sziasztok!

Csak hogy ne hiányoljátok a nyáriakat: Július 5, szintén Lajis doktornő :-)

Jó hétvégét mindnyájatoknak!

Jusztina

Jusztina
mjuszti

A lényeget meg elfelejtettem: tegnap voltam újra UH-on (22.hetes vagyok), most már szinte biztos, hogy fiúnk lesz, Krisztián :-) Csak a táblázat kedvéért! :-)

Jusztina
mjuszti

Csak én nem tudom még, hogy ki lakik odabent??? :(

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Sziasztok!

Nahát, csak ennyi kellett? :lol: Bárcsak minden kívánságom ilyen gyorsan teljesülne! :D

Ági, akkor tényleg bővülhet ám a táblázatunk, reméljük, Ildikó is jelentkezik hamarosan! :)

Üdv itt, Zsuzsi és Jusztina! :)

Zsuzsi, ezek szerint nálatok még nem mutatkozott, h fiú -e vagy lány, a kis bújócskázós! :wink:
Apasági: kell egy igazolás a dokidtól, amin rajta van a fogantatás vélt dátuma ill a szülés várható ideje, ezzel kell kérni az önkormányzatnál (ha zuglói vagy: Bácskai utca - nincs minden nap ügyfélfogadás így érdemes előre tájékozódni) a népességnyilvántartónál családi állapot igazolást (hogy hajadon vagy :wink: ), majd ezzel a gyámhivatalhoz kell menni a pároddal együtt, aki nyilatkozik, amit te meg elfogadsz. :wink: Ezt, mint most kiderült, pár nap múlva kapod meg iktatás miatt, szóval vissza kell majd menni a gyámügyre, és aztán a továbbiakat illetően bizonytalan vagyok még én is... Az ottani nő szerint Zuglóban nem biztos h külön kell közjegyzőhöz menni, mert intézi az anyakönyvvezető (mikor???), de nem tudott igazán részleteket mondani... amit mondjuk nem annyira értek, na mindegy. Szóval ennyit tudok!
De sztem a 28. hét előtt ne kezdjétek el intézni, hogy viszonylag friss legyen a nyilatkozat!

Jusztina: gratula a fiúcskához, szép nevet találtatok!

Hogy viselitek amúgy a terhességet, dolgoztok még?

Na mennem kell az oviba a nagyért, sziasztok!

Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Ági: tessék rendesen enni és inni! Neked és a babának is szüksége van rá!
Én akkor szoktam rá az „ivásra” :lol: , amikor kb három éve le akartam adni a néhány kiló felesleget. Először nehéz volt, de minden órában megittam egy pohár folyadékot. Ez reggel mondjuk 7-től este 10-ig 14 pohár víz/ tea/ gyümölcstea/ gyümölcslé, ami kb 2,5 liter, nyáron nagyobb pohárból kb 3 liter folyadék. Azóta hozzászoktam, szinte rutinná vált, és hiányzik, ha nem iszom. És tartom is szépen a súlyomat, azóta nincs rajtam felesleg.
Még most szokjál rá, hogy szoptatáskor ne kelljen majd erre is figyelned még! Nekem ez a szokásom nagy segítség most. (mondom ezt én egy gyakorló anyukának... 8) )

Niki: elég a 300 napnál nem régebbi – úgyis az anyakönyvvezetőnél kell. A születési ak-ért el kell majd menni, nem a kórházban kapod meg, ugyanott kell majd intézni a lakcímkártyát is.

Jusztina, üdv! :)
Én mindenkit irigylek Lajis doktornőért! A tegnapi dokis beszélgetésemen mondtam, hogy milyen rendes volt velem a doki nő, mindig megnézte az én leleteimet is, ha a dokim nem volt ott, mire az én dokim nagyon elismerően azt mondta: jól is dolgozik nagyon és szeret is dolgozni :)

Zsuzsi: én élveztem azt az időt, amikor még csak én voltam biztos benne, hogy fiú, de a dokik még nem tudták megmondani :) Egyébként találkoztunk olyannal, aki úgy tudta végig, hogy lánya lesz, majd kiderült két héttel a szülés előtt, hogy fiú. Vajon elhordja a rózsaszín ruhákat? :wink:

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Köszi a sok hasznos infót, kissé elkeserítettél ezzel a sok intézni valóval, de mit nekem :)
Elvileg jövőhéten úgyis megyek a doktornőhöz, de csak a vérnyomásnapló miatt, így viszont zaklathatom ezzel is.
Egyébként köszi én jól viselem eddig a terhességet :)
Dolgozom még bár tegnap a körzeti mindenféleképp ki akart írni, ami nálam felesleges, hisz egyébként is itthon dolgozom :)

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Kiscsillag, igyekszem rendesen enni-inni, de olyan nehéz a kaját összeállítani, hogy megfelelő mennyiségű szénhidrát is legyen benne. :oops:
Már a lányomnál is erőltetnem kellett, hogy eleget igyak, de végül is sikerült 16 hónapig szoptatni. 8)

Zsuzsi, jó a névválasztás! :wink: A lányom Zsófi és az öccse Zsolt lesz... :D

A házassági a.k-hoz van egy sztorim. A férjem elment a múlt héten beszerezni a 300 napnál nem régebbi a.k-t. Erre tájékoztatta az anyakönyvvezető, hogy ez már nem kötelező, eltörölték. Létezik egy 2009. májusi jogszabályváltozás, miszerint ez már nem szükséges, elég az eredeti házassági a.k. vagy apasági a gyerek anyakönyvezéséhez és erről sajnos a legtöbb anyakönyvvezető nem tud. Most gondoljunk bele: tegyük fel, valaki Békéscsabán lakik és Budapesten kötött házasságot... akkor nagy pocakkal (vagy egyébként is több száz km-t) utazgasson egy nyamvadt papírért??? :roll:
Mindenesetre azért kaptunk egy kivonatot, biztos, ami biztos. Nem hiszem, hogy apának lenne türelme kibalhézni a sok ügyintézés közepette, hogy márpedig igazunk van.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Kriszta: igen Bogi már kedden ment oviba és egész jól bírta. Élvezte végre. Már nem sírt utánam reggel, mikor elváltunk. Sőt, hatalmasakat játszott és alig akart hazajönni. Remélem már nem lesz beteg.

Évi

Kép

Kép
varva

Kriszta: igen, dolgozom, muszáj is, mert vállakozóként vagyok angoltanár, szóval ameddig bírom, addig muszáj is lesz dolgozni, mert a minimálbér utáni táppénz összege egy vicc lenne. Egyébként is jól vagyok, szeretek tanítani is, úgyhogy még megpróbálok kitartani egy-két hónapig.

Köszi mindenkinek az üdvözlést! :-)

Még egyszer szép hétvégét, hölgyeim!

Jusztina
mjuszti

tekiroll: Isten hozta Rékát!

Lányok, szorítsatok: mi új kalandba kezdtünk.
Mivel eddig nem sikerült utolérnem a tejtermeléssel Máté igényeit, ráadásul többször előfordul, hogy ordít a szájában a cicimmel, segítséget kértem. Kicsit féltem, mert sok rosszat hallottam a LLL-ról, hisz ők csak a szoptatásban hisznek. Bár én is ajánlgatom őket :oops:
Van a faluban is egy tanácsadójuk, és megkerestem őt. Tök normális volt. :D A tápszerrel kapcsolatban szkeptikus, de nem mondta, hogy ne adjak pótlást: belátta, hogy tényleg kell. Csak annyit mondott, hogy ne cumisüvegből adjam. És megoldást is ajánlott, sőt! Idehozta a szerkezetet, aminek segítségével adhatom a tápszert és egyben szopizik is a kisfiam. A szerkezet nálunk szoptanít néven fut, a Medela SNS nevű terméke. Kicsit groteszk a cucc, de úgy néz ki, Máténak nincs ellene kifogása. Elvileg segíti a tejtermelés fokozását azzal, hogy tápszerezés közben is „szopizik” a baba, és stimulálja a mellet meg az agyat. Hát, meglátjuk.

Remélem, egy-két hét alatt tényleg segít. Ha addig nem áll be az elégséges tejtermelés, beletörődöm, hogy tápszert kell adni, de akkor már nincs értelme ezzel a macerás cuccal, marad a cumisüveg.
Ez így elég rosszul hangzik, de nem fogok beleőrülni abba, hogy mindenáron szoptassak, ha nem megy. De mindent megteszek, hogy sikerüljön!

Máté ma délelőtt jó nagyokat aludt. Estére viszont nem tud megpihenni szegény. Úgy sajnálom, mert már szerintem ő sem tudja, miért ordít. Ilyenkor nagyon felizgatja magát, és egész ijesztően dühösen sír.
Ráadásul a ma éjjelünk sem olyan nyugis volt, mint eddig: egyik cici - alvás - nyekergés: másik cici - alvás - ordítás... orítás... Végül kapott tápszert, mert hiba folyt az anyatej a pofijára... Úgy aludtunk el, hogy megint rajtam szuszogott. Úgy két órát...
Nagyon fárasztó egy embernek a majom-szeretet, de én inkább elringatom. Ha kell, a karomban altatom, de a kutyámmal értek eget, aki szemrehányón néz, ha nem szaladok, ha sír a „kölyköm”.
Kezdem azt is megérteni, miért mondta a barátnőm, hogy szoptatni kényelmes: csak mellre kell tenni a babát, míg a tápszer elkészítése, abban a víz visszahűtése macera... és idő, amíg ordít a gyerek :cry: . Nem is számolom, hány adag tápszert öntöttünk ki (hál’Istennek), mert előre megcsináltuk, de végül elég volt a tejem. Bezzeg, ha nem csinálom meg előre!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Bea: Dettó ugyanez van nálunk is. Ma eddig még nem kellett a tápszer, de azt hiszem a 11 órási etetésre megint be kell vetni, mert kifogyott a cici. Nekem is azt mondta a gyerekorvos, hogy ha pótolni kell, ne cumisüvegből adjam Szaninak a tápszert, de amikor egy egész evést kell kipótolni, akkor nem fogom kis kanállal töltögetni belé, mert eljön a következő etetés, mire végzek vele. Egyébként mostanában kezdem érezni én is, hogy a cumisüveg tényleg hátrányosan befolyásolja a szoptatást, de mit csináljak vele. Szani a ciciből nem szív elég intenzíven, gyorsan elfárad és elalszik, a tej bennmarad, ő meg éhen. Ráadásul egyre rosszabbul is kapja be a cicit és nagyon szokott fájni, ami szintén nem segíti elő a szoptatást. :( Mostanában már kezd rendszeressé válni, hogy én fejek, a férjem vagy anyum meg addig adagolja a babába az előző fejés eredményét. A tejem most egész jó, átlagban 90 jön egy fejésre, csak az a gáz, hogy Szani már 120-at eszik egyszerre. Tegnap volt mérlegezés, a múlt hét óta 22 dekát hízott! :D A jövő hétre ilyen ütemben túllépünk a 3 kilón!

Tegnap voltunk először a friss levegőn, de ma olyan szutyok idő volt, hogy nem vittem ki az erkélyre. Szerintetek mikorra kell igazítani a levegőzést (és később a sétát)? Evés utánra vagy előttre?

Kép
ahsoka

Köszi, Orsi! Bár nem örülök, hogy másnak is vannak ilyen problémái :cry:

Máté nagyon ügyes. Az LLL-es nő szerint az a baj, hogy már hozzászokott a "szertartáshoz", ahhoz, hogy délután kap cumisüveget. Ezzel nem is lenne bajom, hisz sajna kell. DE! Amikor hajnalban is üvölt alattam, az nagyon elkeserítő.

Máté adagja kevesebb, mint Szanié - a Te tejed nekünk elég lenne :wink: Ma egyszer ő is evett 100-at, és ő egedtt el, tehát elég volt neki. A következőt nem mértem, de biztos kevesebb volt, és az is elég volt. Csak a következőnél kellett kieészítés, és abból is kevés.
De estére mos is volt tejem (egy etetés a szerkezetből volt közben, az biztos segített), mégis ordított. Cumisüveg után is megpróbáltam, mert még nyekergett: máskor ilyenkor szopizva elalszik. Most nem kellettem neki...

Na! Holnap új nap! :) :?

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Helló Lányok!

Zsuzsi: szívesen! Nem olyan vészes ám, csak leírva hosszadalmas. Akkor lesz majd az, ha még tovább kell intézni még 3 helyen... jövő héten megpróbálom kideríteni.

Évi: én is abban bízom, hogy lassan eljár a betegeskedések korszaka, de a jan-febr sajna mindig ilyen. Máté is 2 hetet volt beteg rögtön jan. elején, aztán most is egy hetet februárban. De pl. tavaly is tavasztól egészen dec-ig egyáltalán nem is lett beteg. :)
Az jó, ha szereti az ovit! Bölcsis is volt vagy ősszel kezdett? Máté volt bölcsis 2 éves korától, nehezen szoktunk be, de akkor tudtam visszamenni munkába, de aztán az oviban már semmilyen gond nem volt, imádta. :)

Jusztina: én eredetileg némettanár volnék :), de átnyergeltem még az elején az idegenforgalomba. Sztem nehéz dolgom is lenne a némettel mostanság, annyira csak az angol fut mindenütt, ami persze fontos és én is szeretem, csak azért nem kéne az egyéb európai nyelveket sem elfelejteni. Mondjuk a munkahelyemen én is 90 %-ban az angolt használtam már csak manapság :(, de azért nem felejtem el a németet sem, úgy érzem, ennyi sok év tanulás után, és még remélem, h lesz alkalmam többet használni. A párom meg angolos, igaz, ő mostanában már nem tanítja konkrétan a nyelvet, hanem szakmai dolgokat, ott maradt az egyetemen.
Amúgy nyelvsuliban tanítasz? Megértem, hogy minél tovább akarod csinálni... Reméljük, bírod is sokáig! :wink:

Bea, Orsi: nagyon ügyesek vagytok, hogy így küzdötök, sztem nagyon jól csináljátok! Barátnőméken, aki jan-ban szült, is egy LLL-es próbál segíteni, nekik is szoptanit-ot ajánlott. Szegénynek az egész szülés abszolút más élmény volt, mint várta, nem szelíd és természetes, és a tanácsadó szerint ez okozza, hogy kezdettől fogva elutasítja a kisfia a cicit. Ő ennek ellenére a végsőkig küzd, fej, próbálja ezt a masinát, nagyon szorítok nekik... Tényleg nagyon nehéz tud lenni és tök más, mint amire az ember számít, aztán kénytelen vagy kompromisszumokat kötni...

Kár, hogy nem hosszútávú ez a szép tavaszias idő, tegnap is hogy zuhogott! :shock:

Azért szép hétvégét mindenkinek! Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Ti meddig bírjátok, ha sír a baba?
Nekem eddig 4 perc lehetett a csúcs, utána rohantam felvenni. Egyszer meg annyira belelovallta magát, hogy aztán mintha elvágták volna.. csönd lett, én meg frászt kaptam. Úgy bedurcult, hogy a tápszeres cumira is csak szorította össze a száját, ki sem nyitotta a szemét. Én meg szégyenlte magam...

És most rohanok felvenni... :wink: :? :shock:

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Nálunk szerintem volt már 1 óra is, amíg nem vettem fel, ez éjszaka szokott előfordulni, amikor eljátsza a szokásos "3-4 órán keresztül bömbölünk" rituálét, mi meg már annyira fáradtak vagyunk, hogy képesek vagyunk elaludni az ordítása mellett. Ma éjszaka is ez volt, a végén magam mellé vettem az ágyba, ott nagy nehezen elhallgatott, de erre nem nagyon szeretném rászoktatni. :?
Az evéssel nálunk nincs gond, leszámítva a szopizást, ami ugye nem nagyon megy. Szerintem már Szani is nagyon hozzászokott a cumihoz. :( Ráadásul a kórházban már az elejétől cumit kapott, a cicimmel csak 4 naposan találkozott először...
Ezt a szoptanitot én is láttam a neten, de elég drága volt, és nem igazán tudtam, hogy mi is ez valójában. És használ? Mert én meg attól félek, hogy ha továbbra is hanyagoljuk a szoptatást és csak fejek, akkor nem fog tovább gyarapodni a tej, amit nem szeretnék.

Kép
ahsoka

Orsi, eddig háromszor próbáltuk a szoptanítot, és úgy érzem, nem zavarja Mátét. Csak elég nehéz koordinálni, hogy a cicimmel együtt a kis csövet is bekapja. Meg hogy csak akkor csöpögjön neki, amikor már szopizik (forgatom és emelgetem a tartályt :lol: ) Elég béna vagyok, de valszeg bele lehet jönni :?
Az a baj, hogy Máté délután-este aktívabb, ami kifárasztja, nekem is estére kevesebb a tejem, úgyhogy a nagyobb étkezésre már fáradt és ideges, így pont akkor még nehezen megy a szerkezettel - anélkül is. Tegnap este pl. feladtam :oops:
De amikor tényleg csak pótolni kell (30-40gramm), akkor működik. Ja! Én nem tudtam vele oldalt váltani, mert akkor már nem akarta a csövet :cry:
Bele kell jönni.
Viszont tényleg szopizik lelkesen vele, úgyhogy jónak kell lennie!

Biztos érdemes kipróbálni, mert Szaninak sikerélménye lenne a szopizásnál.
Esetleg nézd meg a LLL oldalt, hátha találsz valakit a környéketeken (vannak csoportok mindenfelé), akitől esetleg Te is kaphatsz ilyet kipróbálásra. Mert ha nem jön be, akkor csak egy húzós kiadás - még másodkézből is.

Néztem a net-en: nem olcsó. Én remélem, hogy maradhat annyit, hogy már ne is kelljen!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Éjszakai sírás: azon gondolkoztam, hogy milyen nagy egy kiságy. Nekem nagyon tetszett, hogy a kórházban azokban az igazán kicsi kiságyakban voltak a babák, és már mikor hazajöttünk rettentően elveszettnek láttam a babámat az itthoniban. Olyan ici-pici volt benne.
Aztán rájöttem, hogy neki is ez az érzése: amikor bepakoltam a holmiját (a takarót, amit a kanapéra terítek, ha ott van, és amin tisztába teszem a nappaliban, egy párnát, amire szoptatásnál teszem), a kiságy kisebb lett, baba méretű. és ő is szívesebben maradt benne. Hogy mivel érzékelte a változást, nem tudom, mert a lábához pakoltam, de érzékelte. A hálóban, ahol ő is alszik, a szoptatós párnát teszem a lábához. Ez is bevált.
Ma pedig egy oldalon azt olvastam, hogy túl nagyok a kiságyak, tegyük kuckósabbá :D

Az is igaz, mndjuk, hogy a kanapé sarkában szeret aludni az én helyemen... :lol: Ott párnákkal rakom körbe, nehogy leugorjon :wink: , tehát ott is kuckója van.

Orsi, próbáld ki, hátha Szani is nyugodtabban alszik "kisebb" ágyban!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Üdv az új fórumozóknak.
Nem igazán van most időm visszaolvasni a hozzászólásokat, így csak az utolsó a sírós az amit olvastam.
Nálunk szerencsére este nem szokott sírni. Sőt nap közben sem igazán lehet hallani a hangját. Kivéve a mai és az ehhez hasonló szeles, frontokkal teli napokat. Tegnap óta tiszta nyűgös, bár éjszaka aludtunk szerencsére. Persze a hajnali etetés után odakéreckedett közénk, de legalább mindhárman aludtunk.
A ti babáitok nem nyűgösebbek erre a szeles frontos időre?

Kép

Kép
buba*

Buba, én nem tudom, hogy a szél teszi-e, de én is nyűgös vagyok :wink:
Máté alszik a kanapé sarkában, miután rajtam elaludt az anyatej-adag után :D Én is aludnék, mert állítólag az jót tesz a tejtermelésnek. Éjszaka valóban működik :D
Máté minden hajnalban velünk marad az ágyban, mert nincs erőm felkelni és visszatenni az ágyába. Pedig egyetlen lépés lenne csak! Viszont - szél ide vagy oda - az ágyában lehet, hogy felsírna, akkor sétálni kell vele... inkább aludjon mellettem. Valahogy majd csak leszoktatom róla! :shock:

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Ja! És telihold van. Tombolnak a lunatikusok :wink:

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Én úgy szégyenlem magam! :oops:

Ti honnan tudtatok mindent?
Nálunk nincs nagymama, aki elmondaná, megmutatná, figyelmeztetne...
Valamelyik nap eszembe jutott, hogy vajh' hogyan kell szájápolni a babát. Aztán olvastam, neteztem és végül rátaláltam, hogy minden etetés után át kell törölni gézlappal vagy valami puha textillel Máté ínyét.

Mi mindent nem tudok még, ami esetleg későn jut eszembe?

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Képzeljétek! Ma először mérhető menyiséget tudtam lefejni, miután Máté jóllakott. :D Ráadásul nem először lakott ma jól, és így sikerült!

Süt a nap, déli szél fúj, tejünk is lesz!!!!!!! :D :D Itt a tavasz és minden jól alakul!!! :D

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Nekünk pedig végre volt egy nyugodt éjszakánk! 11-kor megszoptattam Szanit (bár eléggé fájt), aztán kapott még egy kis lefejt tejet. Utána csodák-csodája elaludt és fel sem ébredt a hajnali 3-as kajálásig, amikor szintén szoptattam és aludt reggel 7-ig! Olyan jó volt! Csak így sajna nincs annyi tartalék tej a hűtőben, de hátha lassan elég lesz neki. Most egészen erősen szopott. :D

Kép
ahsoka

kis.csillag: szuper a kitartásod! Csak így tovább! Ne add fel és meg lesz az eredménye! Szorítók neked!

Kriszta: Bogi nem járt bölcsibe, mert nem volt már hely sajna. PEdig akkor még vissza is tudtak volna venni a munkahelyemre jobb helyre, jobb fizetéssel, de későn szóltak, így lecsúsztunk a beíratkozásról meg amúgy is annyi jelentkező volt bölcsibe, hogy sorsolással jutottak be a gyerkőcök. Azért jártunk közösségbe (bab-mama klub, gyerektorna stb.) El is kapott szegénykém jó sok nyavaját, de ezek szerint még nem erős az immunrendszere, mert most az ovi szeptember óta szinte csak a betegségről szól. AZért remélem középsősként már jobb lesz.

Szerdán megyek a kórházba UH-ra. Már nagyon várom!

Kép

Kép
varva

Sziasztok!

Ági: de jó, hogy jó lett a cukrod! igyál sokat, mert az tényleg fontos, és szerintem egy kicsit bátrabban is ehetsz, hiszen Neked is közel a cél :)
de jó, hogy írtad a házzasságis infot, köszi, mindenképpen felhívom akkor, hogy kell-e, bár csak Újpestre kellene mennem

Jusztina: szép nevet választottatok a fiúcskának :)

Zsuzsi: csak nem fog végig titkolózni? bár mindenki kíváncsi, nálunk főleg a lányom volt az :)

Kis.csillag: szorítok, hogy beváljon a szoptanít, és nagyon tisztellek a kitartásodért, biztosan nem marad el a jutalom, főleg, hogy Máté is ilyen ügyes
nincs miért szégyellned magad, szerintem egy csomó mindent úgyis tapasztalatból tanul meg az ember :)
biztos vagyok benne, hogy én is fogok bénázni az elején, tuti, hogy a két gyerek nem lesz egyforma, lesz egy csomó új helyzet

Kriszta, Évi: én is nagyon bízom benne, hogy vége a beteges időszaknak, Lili 2 hete van itthon és még mindig köhög :twisted: , kaptunk kölcsön egy párásítót, most próbáljuk, remélem segít a helyzeten

Orsi: nagyon ügyes Szani, reméljük minden beáll majd
szerintem mindegy, hogy mikor levegőztök/sétáltok, Neked kell eldöntened, hogy mikor praktikusabb, gondolom evés után nyugodtabb, alszik a kocsiban...

Buba: de jó, hogy Dorina ilyen jó kislány! :)

szép vasárnapot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

tkrisz: egy magán középsuliban vagyok óraadó délelőttönként, mert nagyon bírom a kamaszokat :-), délután/ este meg céges, vagy magán óráim vannak. De már most látom, hogy baba mellett a vállakozósdi nehezen lenne fenntartható, hiszen ez csak akkor éri meg anyagilag, ha reggeltől-estig nyomja az ember. Szóval, majd látjuk, hogy alakul az életünk, de azt hiszem, valami stabilabb, kiszámíthatóbb dolog után kell majd néznem.

Jusztina
mjuszti

Sziasztok!

Örömmel látom, hogy nagy élet van a fórumon. Mivel egy héttel le vagyok maradva, sajnos nincs időm visszaolvasni.
Múlt hét vasárnap délután 3 órakor, február 21-én természetes úton, 14 órás vajúdás után megszületett a mi kis Annamáriánk. 3200g 52 cm.
Pénteken jöttünk haza a kórházból.
Szerencsére van tejcsink, de még semmi rendszer nem alakult ki nálunk.
Még elég nehezen bírom magam, de anyukám nagy segítségünkre van.
Búcsúzom is, mert vár a szolgálat.
Üdv!

Ildikó
[url=http://picibaba.hu]Kép
limi

Ildikó!

szívből gratulálok Annamáriához, jó egészséget, sok tejecskét kívánok!

a 14 óra nem kevés, biztos nem volt egyszerű, majd, ha lesz időd és kedved mesélj, és kérünk fotót is! :)

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Szia Ildikó!

Gratulálok Annamáriához!

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Kép uzsoki 2010 forum [/img]

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

limi: gartulálok Annamáriához! Várjuk a szüléstörténeted és a kórházi tapasztalatokat! Képeket kérjük! :D

Jaj! Ma annyira picsogós vagyok. Bogit elvittem oviba és már ezen is bőgtem. Nem vagyok normális!

Ahogy nézem a táblázatot, közeleg a finish! :D

Kép

Kép
varva

Ági: Köszi, hogy beraktál a táblázatba, egyébként az első babánkat várjuk :-)

Jusztina
mjuszti

Mint látjátok, nem alszom délig... Pedig jó lenne! :?

Máté áttért a reggeli műsorközlésre: tegnap és ma hajnaltól tartó üvöltéssel szórakoztat. Tegnap itt volt az apukája, aki - Istennek hála - dédelgette, egész jó eredménnyel. :)
De ma kettesben vagyunk... Meg kell erősítenem a szívemet, és hagyom sírni. Igaz, megpróbáltam a dédelgetést: csak nem szabad lerakni. :lol: Beraktam a babakocsiba, és - Liza (a kutyám) legnagyobb rémületére - a nappali-konyha-előszoba oda-vissza útvonalon tologattam. :lol: Csak megállítottam, mikor elaludt. Hiba volt. :?
Felmerül a kérdés: miért ordít ez a gyerek?
Választ persze nem kapunk.
...
Természetesen felvettem. :o Most úgy kapaszkodik a ruhámba, mint a kismajmok szoktak anyukájuk bundájába.

Engem az sem zavar, ha egész nap lóg rajtam, csak ne sírjon olyan keservesen!
Én aludni is tudok úgy, hogy ő rajtam alszik! Sőt! Soha olyan jól nem aludtam, mint amikor először rajtam aludt.

Minden baba ennyit sír?

Ja! Jóllakott, büfizett, kaki is volt (bocs 8) ) és meg sem próbáltam az ágyába tenni. Tehát a legáltalánosabb "gondok" kizárva. Ráadásul ordítás előtt elégedetten (hős pozícióban) nyújtózkodik.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

limi, gratulálok a kislányodhoz. Várjuk a képeket és a beszámolót.

kis.csillag
nálunk -dorina nem sokat sír szerencsére, de ha mégis, azt csak füldugóüval lehet kibírni.
Nem fáj a hasa a picidnek? vagy nem ettél olyat, ami picit háborgatja a pocakját?
Dorina nekem nagyon sokat van a mellkasomon. Élvezzük mindketten, sőt én is jót tudok aludni mikor a mellkasomon alszik.
Pihenőszéket nem próbáltátok?
Mi múlt héten vettünk neki egyet, vízszintesre fektethető, tökre imádja.

Ti mikor kaptátok meg az egyszeri anyasági támogatást?
Mi két hete adtuk fel a papírokat és még semmi:(

Kép

Kép
buba*

Ti mikortól vittétek levegőre a piciket? Nekem a védőnő azt mondta, hogy 3 hetes koráig várjunk, azóta viszont csak 3x tudtubk kimenni, mert nem mindig volt alkalmas az idő. Csütörtökön viszont már menni kell a dokinőhöz az 1 hónapos vizitre. Vajon ki fog bírni egyszerre egy ilyen nagyobb sétát elsőre?

Mostanában mindig próbálom szopiztatni, de megint kisebesedtem, úgyhogy be kellett vetni a bimbóvédőt, bár arra is azt mondják, hogy nem jó, de sajnos vagy az van, vagy csak fejek. Neketek hogy áll a tej?

Nekem úgy tűnik, mintha egész nap mást sem csinálnék, csak tölteném Szaniba a kaját. Ti hogy vagytok vele? A rokonok még hordják a kaját, de lassan vissza kellene állni valami normális rendre, de képtelen vagyok rá. Ha valamit betervezek, hogy etetés után csinálok, akkor tuti, hogy vagy elhúzódik az evés, vagy nem alszik el és üvölt. Azt nem tudjátok véletlenül, hogy mikortól lehet áttérni a fix 4 órás etetésre?

Az anyaságira a papírokat fel lehet postán is adni, vagy csak személyesen? Mi még nem kezdtük el intézni, pedig ideje lenne. A taj kártyát már a múlt hét elején megkaptuk.

Ildikó: Nagy gratula a pici lányhoz!

Kép
ahsoka

ahsoka
nekem a védőnő mondta, hogy ha nem ködös, nyálkás az idő, nyugodtan lehet vinni a piciket hosszabb sétára is. Bírni fogja a nagyobb távú sétát is, ha mentek a dokinhöz majd.
Mi volt, hogy 1,5 órát is sétáltunk. Félelmetesen sokat képes aludni a friss levegőn.

Tejcsi
Dorina is zabagép. Képes megenni egyszerre 90ml-t is.
Hogy mikortól lehet áttérni a 4 órás evésekre, nekem azt mondta a védőnő, hogy nálunk akkor térhetek át erre, ha eléri Dorina a 4 kilót. Mi ugyanis 3150-el születtünk. Ez súlyfüggő és attól is függ, hogy melyik baba mennyivel született.
Kérdezz rá a védőnőre.

Mi postán adtuk fel lassan 2 hete a papírokat, de még kanyarban sincs lóvé. Én nem értem, mert van, aki egy héten belül megkapta a pénzt.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat!
Röviden a szüléstörténetem:
Vasárnap (feb.21-én) hajnal 3/4 1-től kezdődtek a fájásaim, kb. 10 percenként. Már az elején jó erősek voltak, de viselhetők, és fájások között még pihenni is tudtam. Reggel fél 7-kor ébresztettem a férjem, hogy most már 5 perces rendszerességgel jönnek a a fájások. Közben a fájások alatt, mint utóbb kiderült szivárgott a magzatvíz. Én azt hittem, hogy az erős fájás miatt nem tudom tartani a vizeletemet.
Nos, fél 8-ra értünk a kórházba, két ujjnyira nyitott méhszájjal. A dokim, Lajis Tímea, aki egy fantasztikus ember, csak jókat tudok róla mondani, kb. fél10-re érkezett, és akkor már 4 ujjnyira voltam nyitva 2-3 perces kegyetlen fájások mellett. Mindenki azt mondta, hogy 1 órán belül megszülünk, most már nincs értelme edát adni. Fél 12-kor még mindig nem tűnt el a méhszájam, így kaptam egy kis edát, hogy erőre kapjak. Nagyon sokat segített, igaz a jobb oldalamon nem hatott a szer, de lényegesen kevesebb fájást éreztem, és tudtam pihenni is.
A kitolási szakasz, ekkor már mindent ismét éreztem, kb. fél órás volt, de a doktornő erős karjának segítségével sikerül világra hozni a mi kis gyöngyszemünket.
A kis bébi feje előtt volt a keze, így sikeresen felszántotta a hüvelyemet és a méhszájam. Kb. 1 órát varrt utána a doktornő.
Természetesen az aranyerem is kifordult, ennek a fájdalma az első napokban mindent felülmúlt, de már majdnem rendben van.

A kórház:
Jelenleg balkáni állapotok, de március végén, április elején költöznek az új részbe, ami állítólag gyönyörű.
Ki lehet bírni, de amikor ott voltam, azt hittem nem bírom ki. Talán a legnehezebb az volt, hogy sokszor kellett volna mennem wc-re, ami kb. 30 méterre volt a kórteremtől, és a picurkától nem mindig tudtam megtenni.
A csecsemős nővérek között vannak nagyon kedvesek, és nagyon bunkók is. Az biztos, hogy a Szilvia védőnőn kívül senki nem jött magától segíteni. Ha nem szólok, lehet, hogy úgy jövök haza, hogy egy csecsemőssel se találkozok, kivéve a gyerek kötelező leadása és felvétele során. Pedig, amikor én voltam bent, nagyon kevés újszülött volt.

Az itthonlétről majd később beszámolok.
Íme néhány kép:

Kép
Kép
Kép

Ildikó
[url=http://picibaba.hu]Kép
limi

limi! Gyönyörű a babád!

anyasági: én beküldtem a munkáltatómnak, hisz az szerepel a nyomtatványon, hogy ott is leadhatom. Visszaküldték... most újabb postázás jön, már a MÁK-hoz. Ugyanez a családi pótlékkal.
Nem értem: ha a tgyást intézik, ezeket miért nem? :evil:

Még szerencse, hogy MÉG nem égető...

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Limi: Nagyon gyönyörű, formás a kislányod, gratulálok! :-)

Jusztina
mjuszti

Sziasztok!

Limi! Jajj, de helyes a kislányod! :D Nem mintha élőben, ezt már nem konstatáltam volna! Csodaszép! :)

Szülés... Iszonyat hosszú volt közel egy napig fájogatni (19-ére virradó éjjel már éreztem pár fájást, de mivel volt már vaklárma, meg azt hittem, álmodom, nem vettem róla tudomást. 3/4 5-től 6-8 perces fájások voltak, de nem rendszereződött pontosan, fürdő hatására sem, délután lettek 4-5 percesek, amivel még jó darabig elhúztam), a végére nagyon kimerültem, hajnali fél 3 körül volt holtpont, akkor már sírtam, hogy nekem ez nem megy, amikor a doki próbálta beilleszteni a kis buksiját fájás közben, mert hiába voltam négyujjnyi, nem illeszkedett a feje. Akkor 3-kor még egy 40 perces állásos vajúdás úgy, hogy egész nap alig ettem, tök gyenge voltam, még ülve is remegett a lábam. Aztán mondta a doki, hogy ha ügyesek vagyunk, innentől 10 perc, úgyhogy erőt vettem magamon. És iszonyat nagy élmény volt, ahogy kibújt, most is bőgök, ha rá gondolok! :cry: Hogy ilyen ügyes volt az én kislányom, hogy segített nekem!
És csajok örök hálám a dokimnak is, más már rég megcsászározott volna szerintem... Én meg még bőgtem is neki. :cry: (Este 9-kor megvizsgált, aztán hazament, hogy pihenjünk mindketten, mert akkor még csak egyujjnyi voltam az egész napos fájások ellenére... Aztán éjfélkor mentem a szülőszobára, mert már hányingerem volt a fájások közben. Szegény dokim nem sokat alhatott, és másnap még ügyeletes is volt. :oops:)
A másik... Párom. Nem terveztünk apás szülést, mert ismerem, milyen rosszul tud lenni a tű látványától is. És végig bent maradt velem!!!
Na befejezem a visszagondolást, mert elázik a klaviatúra. Nem vagyok büszke magamra, mert elvesztettem a fejem közben :cry: , de ennek ellenére megérte.
Utána két napig nagyon rosszul voltam, első nap kísérgetni kellett pisilni is, mert folyton sötétedett a világ. Átlagnál több vért is veszítettem, valszeg ez is ok volt. Irigyen néztem az anyukákat, akik két lábon sétáltak ki a szobájukba szülés után és mintha mi sem történt volna glasszáltak a folyosón. Én meg a "nagy erős Dolli"... háááááááát! :roll: Még fel kell dolgoznom ezt az egészet.

Nálunk is van tejci, kiscsaj elég rendszertelenül kajál, de asszem ez még most természetes.
Gézunak tetszik Réka, mindig simizi, fogja a kezét, bújik hozzá, keresi, hogy hova tűnt, ha épp nem látta, hogy hová tettem...
Amikor haza jöttünk, már mondta, hogy " Réka jöjjön játszani velem!" :lol:

Kórház. Nem luxuslakosztály, tényleg nagyon meleg volt a szoba, de ezt a pár napot kibírtam. Ami a lényeg, hogy mind a szülésznőkkel, mind a csecsemősökkel meg voltam elégedve, kedvesek voltak, segítettek, bár a csecsemősöknek néha nyakukra kellett járni, ha valamit szerettem volna kérni/kérdezni, de mindenre választ kaptam. Annyiban volt könnyebb a helyzetem, hogy más ismertem ezt a mentalitást és második baba lévén kevesebb kérdésem volt, első babásoknál tudom, hogy nem egyszerű a helyzet, de járjatok sűrűn kérdezni és akkor nem lesztek elfelejtve! :wink:
Volt kint védőnéni és dokinéni is! És lányok! Azt mondták, hogy ellátásban (mind a baba, mind én) maximálisat kaptunk, nekik nem nagyon van Uzsokis kismamájuk, a többi kórházhoz hasonlítják! Ez biztasson minden szülés előtt állót! :D

Ja, dokim ugye Halász Domonkos (nem árt többször leírni), a szülésznő (nem választott) Kovács Ágnes! Örök hálám nekik! :D

Kép
Kép
tekiroll

Lányok! Köszönjük a szüléstörténeteket és a kórházinfót!

Annyira irigy vagyok, hogy ti már a babucitokkal lehettek!

Holnap megyek a kórházba uh-ra. Majd jelenetkezek, amikor hazaértem.

Évi

Kép

Kép
varva

Helló lányok!

Csak bekukkantok, mert nálunk ezerrel zajlik a fürdőfelújítás, kosz és pot mindenütt.... :shock:

Ildikó: gyönyörű a kislányod és nagyon szép nevet választottatok. Fogjátok becézni?

Dolli: neked is még 1x nagy gratula, a Réka név is telitalálat, nekem is favorit! :wink:

Örülök h mindkettőtöknek viszonylag jó élmény a szülés összességében és nem volt semmi komoly probléma.
A márc. végi-ápr.eleji átadást üdvözöljük! :D

Évi:én csüt. megyek még egy uh-ra. :) Majd írd meg, mi volt!

Babaséta: nekünk anno két hetet mondtak és el is kezdtük szépen folyamatosan növelve az időt, először csak 10-15 perc, aztán minden nap picit több. Persze egy idő után mindegy, mennyit vagytok kint, akár órákat is, ha bírja mindenki. :) Persze nem télen! :lol: Máté mondjuk nyáron született, akkor legfeljebb túl meleg volt... Ha hidegebb, téliesebb idő van, akkor sztem a 3 hét után elkezdett séta sem gond, úgyis mindenki érzi, hogy jó neki, mit bír a baba, ezek mind csak irányadó dolgok.

Ági: köszi a friss táblázatot! :)

Mindenkinek jó babázást! Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?