Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Újra a laptop közelébe jutottam, úgy tűnik teljesen kész a Tápai órarendje.

Üdv az Újaknak!

Angi!
Nagyon szurkolok neked. Nagyon jó ötlet Virágnak is tejcit adni majd!

Ágci!
Ez a vonat nagyon jó ötlet, én is csinálok.

Dancsi!
Kitartás. Sokáig én se hittem, hogy mennyire jó és egyszerű szoptatni (Emlékeztek lányok, mennyit nyavajogtam?), most meg olyan tök jó, hogy reggel csak megszoptatom és lustálkodunk tovább, nem kell kikelni az ágyból tápszert vagy kaját kavarni.

Tünde!
Felkel még Tomika éjjel szopizni?

Gigi!
Hozzátápival, hogy álltok? Mekkora Virág?

Karmen!
És ti? Ha tetszik neki a kaja, miért csak pár kanállal adsz, miért nem annyit amennyit kér?
Csodálkozva olvastam, hogy Orsi felkel éjjel, pedig ő volt a példaképünk, hogy milyen szépen alszik.

A fülbevalóval mi úgy vagyunk a férjemmel, mint a vallással, majd ha nagy lesz, dönt maga. Tőlem még a puncijába is tehet testékszert, ha akar, de saját elhatározásból, mi ugyan ki nem tesszük ilyen tortúrának.

Enikő!
Hogy vagy? Miket dumál Bogi?

Melinda!
Lottinak jót tesz a bölcsi. Léna is imád a koliban társaságban lenni, ha ketten vagyunk sokszor látványosan un.

Ági!
Kristóf gyönyörű! Szopizik még éjjel?

Gabi!
Hát nem semmi ez a tandem szopi. Csináltattál róla képet?

Léna egyik barátnője a koliból volt vérvételen, de nagyon durva dolgokat mesélt az anyukája. Éhgyomorra kellett vinni a féléves lányát, nem a csecsemőket vették előre, hanem a 16 éves kamaszokat, akik pedig szerintem nyugodtan várhattak volna, még élvezték is volna, hogy lógnak a suliból, majd a nővér sokadszorra nem talált vénát a kislány karján, mindez azért, hogy ellenőrizzék nem vérszegény-e még mindig.
Nem tudjátok véletlenül, hogy a vörösvérsejtek valamint a hemoglobin, stb... mennyiségét befolyásolja-e az éhgyomor? Mert számomra nonszensz, hogy egy olyan állapotban vizsgálják a babát, amilyenben sosincs (kiéheztetve). Mi szerencsére kaptunk időpontot a koraszülött utógondozóba, így ott kérünk vérvételt is, mert ott profik és soha nem kértek éhgyomrot. Szvsz, ha Léna a reggeli szopi után jó eredményeket produkál, az számomra megnyugtató, hiszen sosincs olyan állapotban, hogy estétől másnap délelőttig nem eszik, csak ha alszik. Igaz, nem vagyok benfentes a témában, de szerintem a vérszegénységet nem befolyásolja, hogy szopizott-e előtte. Szerintetek?
Amúgy mostanában kb. minden éjjel szopizik, de belenyugodtam, mert, így van elég tejem. Nappal viszont ügyesen elalszik úgy az ágyacskájában, hogy mi csak ott fekszünk mellette és olvasunk (regényt magunkban), és ennek nagyon örülök, persze, ha extra nyügi van, akkor jön a CICI. Kép
Kajálni egyelőre gyümölcsöket, főzelékeket és husikat eszik. Most készülök bevezetni a tejtermékeket.
Felébredt...

Nóri
norcee
 
 


Nori, de jo, hogy jelentkeztel! Kép Nem raksz fel kepet Lenarol? Biztosan o is sokat nott.
Krsitof meg szopik ejjel is, 1-2x. El sem hiszem, hogy regen 11-12 orat is aludt egyfolytaban. Majd bemegyunk a koleszba, ha meggyoyult.

Mindenkinek szep heveget!
Agi
agi77
 
 


Angi: Igen, minden délutáni elalvásnál követeli. Kép

Ági: Jó két gyereket egyszerre szoptatni, csak néha nyűgös nekem. De tényleg jó érzés. Nem igazán szeretném Flót rászoktatni, de érzem, hogy igényli, hogy vele is ugyanúgy foglalkozzak mint Bátorral.
A jobban vagy-ot a cici kiharapásra értetted? Hát még sajod ha ráharapnak, de mikor szívják már nem annyira, kenem az Avent csodakrémmel. Nincs seb rajta csak véraláfutás. Nem csodálom Flóra még nem olvasta a szoptatási testhelyzetekről szóló cikkeket, így továbbra is elfelejti, hogy nem hason fekve kellene szopizni. Kép

Nóri: De jó hogy előkerültél!! Sajna mikor tandemeztünk Zoli éppen kinn dolgozott a kertben, így nem tudtam fényképet készítettni magunkról, de igyekszem bepótolni.
Kérünk képet Lénáról! Telek, ház?

Ágci: Van a retek utcán szopis klub??? Mikor?

Gabi3
inecsg
 
 

 
 

Nóri: Gabicival mi a helyzet?

Gabi3
inecsg
 
 


csak jelenKép

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Nóri! De jo hogy újra itt. Hát igen, én sem hittem hogy Orsi éjjel fel fog még ébredni de szerencsére csak 1x szokta. Illetve most nem fél 8kor ébred hanem fél 7kor. Már adok annyit enni neki amennyit kér, de csak pár kanállal több mint amit én adtam korábban, igy a végét mindig ki kell önteni. Illetve van késöbb ujra melegitem (elvileg nem szabadna de sosem értettem miért Orsinak nem is lett még baja töle) és amit akkor is meghagy kiöntöm. De gyakorlatilag tényleg kevés fözeléket eszik pedig izlik neki minden.

Angi! Kitartás!!

Dancsi! Gondoltam rád tegnap nagyon. Valszeg ugy jártam mint te. Keményedett a cici, egyre jobban fájt, volt fejés, fél óra tusolás, megint fejés, szopi mig a végén feltünt hogy a hólyag ami tegnap lett a mellbimbóm nö és végül kicsurrant alóla egy tejcsepp. AZtán további masszirozásra még egy csepp, majd igy tovább a végén már sugárban spriccelt. AZtán minden OK lett, igaz a fél napos folyamatos masszirozás miatt most eléggé fáj a cicim, de már nincs bekeményedve. Szoval ez lehetett amikor tüvel meg kellett volna piszkálnom (gondoltam rá, legközelebb meg is teszem). Pokoli volt, megértelek miért nem viseled el többször.

Vérvétel. Én mostanában gyakori orvoshoz járó lettem és pl. a haematológián kimondottan mondták nem kell éhgyomorra menni! (nem is lehetne mert olyan sokan vannak hogy a reggel 8 órásiak még délben is ott várnak)
Szerintem ennek csak a vércukornál van jelentösége.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Kép Lénáról és az asztalra szerelhető etetőszékéről:
Kép
norcee
 
 


Tudom, hogy valamikor régen már volt ilyen; leírnátok hogyan tellik egy "normális" napotok!

Ági!
Jobbulást Kristófnak! Szólj, ha a koli felé jártok!

Karmen!
Miért jársz orvoshoz?
Én a frissen főzött kaját még egyszer melegítem meg és max 2 napig tárolom a hűtőben. Léna általában 1-2 deci főzeléket eszik meg egy kajára.

Lénának 2 foga van, alul. Egyelőre csak hátrafelé mászik, meg gurul mindenhová.

Gabiciék jól vannak, kb. 2 hete láttam Edit, aki kis vasgyúró és már kúszik.

A mi napunk:
6-7 között, ami nekünk még éjszakának számít szopizik egyet Léna és alszik tovább. Kb. 10 felé kelünk fel véglegesen, addig Bumerángot hallgatunk, cicizünk meg szundikálunk. Aztán megreggelizem, Léna meg kap valami gyümölcsöt. Egyelőre, babakocsiban ülve végignézi, ahogy felteszem az ebédet, ha mások is vannak a konyhában, akkor azokkal parolázik. 12 körül alszik 1-2 órát, anya meg krimit olvas, vagy befejezi az ebédet. 2 után kicsivel ebéd, ilyenkorra már rendszerint Zoli is itthon van, így ő eteti. (Én szoptatom, ő eteti.) Ebéd után általában nincs szopi, hanem elmegyünk hármasban sétálni. 5 környékén újra alszik Léna, ilyenkor Zoli "altatja" vagy belealszik a cicizésbe. Ébredés után úrja cici meg gyümölcs, majd szomszédolás a koliban. Este anya Barátok köztet néz, Léna meg Zolival mászkál, meg főzeléket vacsorázik, de ilyenkor már hús nélkül. A sorozat után fürdés, cicizés és alvás. Mi Zolival még élünk egy kis szintéletet vagy főzünk másnapra és olyan éjfél felé fekszünk. Léna éjjel 2 környékén általában szopizik egyet és kezdődik a következő nap...

Nóri
norcee
 
 


Nóri! anyagcsere zavart kerestek, de minden rendben van, illetve márc. kell mennem újabb kontrollra.
Orsinak 1 foga van még mindig, és csak hátrafele mászik. Hasra tud forudlni, de vissza még nem.
Mi 50ml fözeléket eszünk meg, de azt is elég nehezen gyüri már le a kisasszony. Én a fözeléket mindig fagyott tejböl csinálom, ezért irtam elvileg nem lehetne melegiteni újra de max. 3óra mulva odaadom a maradékot, ha megeszi. Ha nem akkor kiöntöm.

Mi reggel fél 7 fele ábredünk, akkor szopi utána mire böfi+én kifejem a tejcsit már 9 óra, akkor elalszik Orsi. 1-másfél óra mulva ébred akkor szopi+pár kanál gyümölcs majd játszunk. Én délben ebédelek, Orsi fél 1kor kap fözeléket, majd 2-3 fele elalszik megint, olyan 1-2 órát. ha jó az idö elmegyek vele sétálni, én hidegben v. esöben nemigen mozdulok ki vele, itthon szellöztetek egy nagyot. Férjem 5-fél6 fele hazajön, esetleg vele sétálunk egyet ha nem akkor játszunk Orsival, vacsora nekünk 7kor van, Orsi 8-fél9kor fürdik, utána még egy szopi van és hajnal fél1 fele ébred. Álmában eszik, de amikor leteszem újabban mindig felébred kb. 20 perc mire elalszik az ágyban. Én néha ránézek nem fordult-e keresztbe ha igen megigazitom, szoval csak akkor tudok visszaaludni ha már ö is elaludt. AMugy már nem szopik másfél óránként kb. 2 hete, "csak" 3 óránként.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Karmen,
szegénykém, de örülök, hogy jól végződött, biztos neked is tejkristály volt a bűnös. Na, az ku...a tud fájni. Azt mondták a klinikán, hogy azért fáj, mert az végigszántja szó szerint a tejcsatornát.

Irtóra apad a tejem, fejek ezerrel 7-5-3 percig szopik után, mára talán egy picit jobb. Tegnap este már 60-70 grammot fejtem le szopi után, 30 perc alatt és 2 mellből.
És most csak cicit kap Jozsó, hogy nyüsztölje.

Éjjel kelt 11-kor, 2-kor, 4-kor, 5-kor, 7-kor, ilyet újszülöttként sem csinált. De úgy tűnik lebetegedtünk, én tuti, de Jozsó is szörtyög meg köhög, de nem lázas szerencsére. A gyerekorvos meg elutazott, nem elérhető. Most nem tudom enni kelt fel olyan sokszor, vagy az orrdugulás miatt felébredt és akkor már rájött, hogy éhes is. Remélem ezt a szokását nem tartja meg.

Adjak neki lefekvés előtt lázcsillapító kúpot, nehogy gáz legyen az éjjel? Szuri után is mindig kapott.
Vendég
 


Sziasztok!
Na, idejutottam a múlt keddi tali óta. Örülök, hogy találkoztunk!

Kincső is lebetegedett, folyt az orra és két napig láza is volt. Szerencsére gyorsan javult, csak Calcimuscot kapott. Egy szinte ébren töltött éjszakán kívül nem volt nagyobb kellemetlenség. A gyógyszert kiszopogatta a fecskendőből és ő maga jött orrot szívni. Nagyon reméltem, hogy nem megy a fülére.

Mi fél8-fél9 között kelünk, kb. 10-ig itthon vagyunk, ezalatt Kincső vagy eszik, vagy nem. Sajtot, joghurtos gyümölcsöt, kenyeret szoktam kínálni neki. Aztán játszótér vagy ügyintézés vagy séta, szóval szabad levegőn vagyunk. Általában viszek valami ennivalót magunkkal. Kb fél egyre hazajövünk, Kincső szopik egy nagyot és alszik. Ébredés után eszik főzeléket/húst/főtt tésztát, vagy ha olyan az én ebédem, akkor azt. Négy körül megint séta vagy játszótér hatig-sötétedésig. Közben meg szokott jelenni a férjem is. Hazajőve azonnal szopi, aztán fürdés, közös vacsora, játék, és 9-10 körül alvás. Szopival alszik el. Az éjszakák úgy néznek ki, hogy elalvás után 2 és fél órával ébred először, onnantól két óránként. Ha nem jön épp a foga, akkor rövid szopi után alszik tovább, ha fog van a dologban, akkor vannak sírások. Már próbáltam szopi nélkül visszaaltatni, de irtó nagy hiszti lett belőle.

Gabi, ez a tandem-szopi irtó jó. Csak vigyázz Flóra vonalaira! Néha nekem is figyelmeztetnem kell Kincsőt, hogy vagy tornászik, vagy szopik.

Ági, végülis mit tanulsz?

Katicabogár

Kati
katicabogár
 
 


Dancsi, minden elismerésem, hogy így küzdesz a szopiért. Lázcsillapítót én megelőző szándékkal nem szoktam adni, csak ha lázas. Szerintem nem kell fölöslegesen gyógyszerrel terhelni a szervezetet.

Kati

Kati
katicabogár
 
 


Katica!
De jó, hogy te is előkerülsz néha!
Hát nem semmi ez a 2 óránkénti szopi éjszaka! És még én panaszkodtam, hogy Léna 4-5 óránként szopizik.

Mondjuk velünk már történt meg, hogy ha túl kevés idő tellt el két szopi között éjjel, akkor cici helyett vizet kapott és hagytuk nyüszizni. A következő éjjel mindjárt jobban is aludt.

Ági!
Szerinted mi oka, hogy Kristóf újra cicizik éjjel?
Tudod én matekos lévén mindig próbálok logikus magyarázatot találni rá.
Általában hetente van egy-egy alkalom, hogy Léna csak 6 felé kel először, na ilyenkor mindig agyalok, hogy mi az ami ilyen jó alvásra késztette. Egyet tudok biztosan: ha jó hideg van sokkal jobban alszik, vártam is már nagyon ezt az időt.

Nóri
norcee
 
 


Karmen, biztos lemaradtam, Nalad kerestek anyagcserezavart?

Katica, szamtektanarszakra jarok a foulin. Latom Nektek sem megy az egyedul elalvas, nem tudom mi lesz, ha mar nem szopik Kristof. Akkor szerintetek hogy aslzik majd el? Odafekszem melle?

Nori, majd beugrunk, de lehet, hogy csak 1-2 het mulva megyunk.

Gabi, igen erre gondoltam, csak azt nem tudtam, hogy kiharapott valamelyik gyerek. Ki volt a bunos? Kép

A mi napunk reggel 8-kor kezdodik, ekkor kel a nagylegeny. A csalad egyutt reggelizik, utana apa megy dolgozni. Delelott seta, vagy baratnozes, (Virag, Niki vagy Viki), vagy takaritas, jatszoter, esetleg bevasarlas. Ebed kettesben, majd Krsitof megy aludni. Kb masfel orat alszik, utana jatek, vagy ismet a delelotti program egyike. Este apa hazajon, ez valtozo mikor, o furdet, utana kozos jatek, vacsora, es alvas Kristofnak. Hajnalig nem nagyon ebred, (kiveve tegnap, akkor orankent kelt...) Hat kb ennyi.

Agi
agi77
 
 


Nori, sejtem mi valtozott meg. Regen nappal masfel-2 orankent szopott, jol teleette magat, plusz belolem is kapott eleget. KépA kotodes is biztosan nagy szerepet jatszik a felkelesekben. Toni hiaba megy hozza, addig ordit, amig at nem veszem. A fogakra nem fogom, mert az csak addig faj neki, amig at nem tor.

Agi
agi77
 
 


Ági! hanyadéves vagy? Kollegáim 2. évesek ezen a szakon, lehet ismeritek egymást. Igen, nekem voltak a vizsgálatok. De minden rendben van szerencsére csak néha kell kontroll.
Remélem Krostóf hamar megjavul!Kép

Hát én remélem hogy Orsi jobbat alszik ahogy hüvösebb lesz, most 25 fok van még nála mindig.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


bocs. ill. Kristóf.

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Karmen, most kezdem, nem valoszinu, hogy ismerem a kollegaidat. Orulok, hogy minden rendben, errol a tejkristalyrol viszont meg nem hallottam. Kristofot most sikerult lerakni, de legalabb nem cicin aludt el. (Csak olben. Kép)

Ti hany fokra futitek majd fel a lakast telen?

Agi
agi77
 
 


Sziasztok!
Látom, kitört a szortyogós-köhögős járvány. Tomika is még mindig szortyog, kicsit köhög is, pedig kapja a köptetőt. Ma már nem annyira, remélem, lassan elmúlik a betegség.
Ma (a főtt almatrutyi után) kipróbáltuk a krumpli-alma trutyit. Kicsit furcsállta az ízét, de azért evett belőle. Azt nem mondott, hogy lelkes volt, de jó pár kanállal evett belőle. Eddig az almával nem volt gond (nem fájt a poci), remélem, ezután se lesz.
Hétvégén elhozzuk az etetőszéket a tárolóból (ki kell tapasztalnom, mert lassan egy éve elhoztuk, és a barátnőm akkor mutatta meg, hogy mi hogy működik rajta. Aztán lassacskán megpróbálunk abban enni.
A legfontosabb: a héten csoda történt: Tomika egyszer átaludta az éjszakát!!!! Fél 10-től 6-ig. Ez így nem egészen igaz, mert fönt volt egyszer, de egyedül visszaaludt. Azóta maradt az egyszeri ébredés.

Gabi3!
Köszi a tanácsot orrszívás ügyben! Bevált. Ma este már nem is sírt Tomika. Lehet, hogy ő is rájött, hogy ez jó neki?!

Ági!
Szegény Kristóf! Jobbulást!
A mi dokinénink is azt mondta, hogy vírusra nem ad antibiotikumot, csak tüneti kezelés van (lázcsillapítás, köptető stb.) Egyre jobban örülök, hogy ilyen normális dokinénink van.

Nóri!
Szóval, ahogy írtam, Tomika általában egyszer kel fel éjjel, akkor szopik, és már közben vagy utána rögtön visszaalszik. Az esti elalvás után még van, hogy fölébred (mostmár elalvás után rögötn betaszem az ágyába - régebben a franciaágyon hagytam egy ideig), most pl. elég volt, hogy csak kivettem, kicsit ringattam, és már aludt is.
Léna igazi nagylány!

A mi átlagos napunk:
reggel 6-7körül Tomika fölébred, akkor átviszem a mi ágyunkba, ott még alszunk ált. fél9-fél 10-ig. Utána reggeli tennivalók: én reggelizek, mosdás stb. Tomikát elrendezem, szopi,kis rendcsinálás, utána séta. A kocsiban ált. elalszik kb. fél órát.
Följövünk, csinálok valami kaját (ez nem mindig sikerül - Tomika nem hagyja, ilyenkor lángost ebédelünk), eszek, szopi, Tomikának kaját csinálok, esetleg hajítok valamit a mosógépbe.
Játszunk. Délután jön Gábor: esetleg újabb séta, játék. Újabb fél óra alvás, én addig belekezdek valami házimunkába, amit félbe kell hagyni, mert Tomika fölébred.
Délután persze ha éhes, szopizik, 6 körül pedif esti nyűglődés következik. 7-ig húzzuk, utána fürdés, szopi, játék. 8-9.30 körül alvás (ált. kézben - elavás előtt elkezd "szirénázni"). Utána mi vacsorázunk, tévé, beszélgetés, számítógép, vasalás stb.
Szóval Tomikán kívül semmire nincs időm. Néha zavar, ha körülnézek a lakásban, de igyekszem nem gondolni a tennivalókra.

További szép hétvégét!
Tünde+Tomika
ptünde
 
 


Tunde, tetszik az atlagos napotok. Kép Foleg, ahogy leirtad. KépKépKép
Kristof sem kap antibiotikumot (csak akkor kell, ha atmegy a fulere), amugy a mi dokink is jo, legalabbis en szeretem. (A panaszkodasok ellenere.)

Agi
agi77
 
 


Ági! nálunk 21-22 fok van, de a 22 csak amig meg a fütés utána azonnal visszahül. Alattunk sajna gépkocsi átjáró van, probáltam már jobban felfüteni, de rengeteg gáz fogyott és hamar visszehült, igy maradt a 21 fok.
Remélem Kristóf gyorsan átvészeli!
Sok sikert a sulihoz!

Tündi! De ügyes Tomika, hátha ezentúl egész éjjel alszik. Amióta nincs ez a nagy meleg, Orsi is jobbat alszik, na meg az is jó hogy leteszem és elalszik magától.
Mi is tegnap este hoztuk át az etetőszéket, még el kell mosni aztán ma "beüzemeljük".

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


sziasztok,
egy jónak tűnő programajánlat:
a ligetben ma családi nap van.
mi nemsokára indulunk.Kép
szép napot:
ági

Kép
Ágci
 
 


hááááááát a mai éccaka sem volt egy leányálom, de jobb volt,mint a tegnapi. Jozsó elaludt fél 8-kor, majd kelt fél 1-kor, majd 3-kor. 3-kor kipattant a szeme és egyfolytában ordított. Én pedig hiába bújtam ágyba 9-kor, a szörtyögésétől, köhögésétől nem tudtam elaludni, ha pedig éppen nem szörtyögött, akkor azt néztem, hogy lélegzik-e. Hajnali 4-kor nem bírtuk tovább, kapott egy lázcsillapító kúpot (pedig nem volt lázas), na attól végre elaludt és aludt egészen 8-ig. Az is a baja szegény babának, hogy éjjel nem alszik már napok óta, és nappal sem alszik többet. Ezért baromi fáradt és nyűgös. Remélem a kúppal nem ártottam neki.

Szegény pici baba, olyan borzalmas nézni a szenvedését. Kép


Ági,
a tejkristály az olyasmi, mint a vízkő, állítólag a tejben is lehetnek kristályok, ami eltömíti a tejcsatornát. Onnan lehet látni, hogy fejed a melled, és egyszercsak, ha szerencséd van, megjelenik a mellbimbón egy picike fehér hólyagszerű valami. Na, az a kristály, ami nem engedi ki a tejet. Ha nem fakad ki magától, akkor kell a tűvel egy kicsit megpiszkálni, ami egyáltalán nem fáj.

Nekem legalábbis a klinikán így magyarázták.
Vendég
 


Sziasztok!
Köszi mindenkinek a névnapi köszöntést! Kint voltunk anyuéknál, egész héten, most értünk haza.

Angiék még egyben vagytok Sokat gondolok rátok!! Drukk ezerrelKép

Puszka
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


OFF!
Lányok van eladó hintőporom, amerikai spéci. Érdekel valakit?
Gold Bond tipusú. Napégésre, égésre,rovarcsípésre,bőrproblémákra használható (pikkelysömört tök jól leszárítja). Epilálás után nem pattogzik ki az ember lányának a bikinivonala tőle ) Tök jól hűsít, amikor beszórod magad vele. Még a párom a cipőjébe is azt szórja lábszagűzésre!Kép Kellemesen frissentartja a lábat!

Összetevők: mentol,cinkoxid,akác,eukaliptusz,metilszalicilát,szalicilsav,talkum,timol cink sztearát

113 gramm hintőpor van a dobozban.
400 Ft/doboz

Ha valakit érdekel küldök képet meg egyéb infókat privibe, csak nem akarom szétoffolni a topikot!
Köszike
Enikő

On

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Sziasztok!
Olvasni sincs időmKép

De jelenKép

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Lányok! Most hívtam a férjem, h nézzen már rá az órájára! 1órával hamarabb ment el dolgozni. Ma reggel mindent 1órával hamarabb csináltunk, pedig az óra rendben csörgött.

Na ja, ki néz rá reggel az óra óramutatójára?

Virág jött át (kiszedte a rácsot) vmikor (ezek szerint) 6körül, és az órával játszott. Hm... ENnyire okos lenne? MEgbirizgálta, h felkeljünk:D

mIVEL 2napja alig alszom, ez most rendkívül rosszul esettKép



Azért szép napot, Én már szobafogság, nem főzök (mert Anyukám csomagolt tegnap), mi emberrel összepakoltunk, takarítottunk 7végén, Virágot Tata elviszi délelőtt sétálni, és végképp eltitlottak a vezetéstőlKép. Konkrétan semmi dolgom, és ez szar, valljuk meg. Még semmi komolyat nem érzek, de nem akarok itten így bénán várakozni, akarom a 7köznapjainkat, úgy észrevétlen telik az időKép

Ha még nagyon mocorog Bogi, akkor még nem készülődik, ugye?
Mert még annyit sem keményedek, mint 4héttel ezelőtt:D. Lehet, h túl is hordom? ;)

39+3nap (azaz 40.hét)

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Nóri! Léna irtó édesKép

Minden betegecskének jobbulástKép

Nekünk nagyon egyszerű napirendünk van:
reggel, vagy hajnal: sinlac
fél 8kor reggeli
vmi délelőtti program, séta, játék, általában itthon vagyunk és főzök
dél: ebéd, és azonnal szunya a nagylánynak
3-4körül kel fel
uzsonna
utána játszótér, Mamák, program
fél 6kor Apa csatlakozik és fürdésig játék meg mindenféle...
fél 7-7kor vacsi
fél 8kor fürcsi, utána alvás sinlaccal

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni a barátnőm nevében. Tegnap írtam a "Késői mozgásfejlődés" topikba, és ott ajánlották, hogy egy gyerekneurológusnak és egy gyerekortopédusnak mutassa meg a kisfiát. A barátnőm szarvasi, ezért fordulok Hozzátok. Ha esetleg tudtok nekem mondani ilyen orvost, akár Szarvason, akár Szegeden, akkor azt nagyon megköszönném. Nevet, telefonszámot akár emilben is szívesen vennék.Kép

Köszönettel, Lina
lina
 
 


Dancsi, koszi az infot, most mar tudom mi ez.

Angi, jo hogy, hogy meg egyben vagy. Kristof vegig mozgott, szerintem ez nem jelent semmit.
Rossz lehet ez a tetlenseg, viszont vigyazz, hogy szules utan meg ennyit se csinalj. (hazimunka, fozes, stb.) Eppen eleg lesz a 2 gyerek. Miert nem aludtal? Virag vagy Bogi?
Ugy latszik a gyerekeink felcsaptak orasnak.Kép Kristof is eloreallitotta az orat 2 oraval, de szerencsere mi nem allitjuk ebresztore, minket a gyerek ebreszt. Ejjel csak 1 x kelt, es meg mindig alszik. Egyre jobban van, ma megyunk vissza a dokinenihez.

Mindenkinek szep hetet! Kép

Agi
agi77
 
 


Dancsi, figyi, nem akarlak bantani, de szeintem eppen eleg lenne, ha Jocika szopival szaporitana fel a tejet, es nem Te a fejovel. Amugy sem ertem minek Neked meg pluszba fejni, mikor tudod, hogy a tultermelodestol van a mellgyula. En SOSEM tudtam fejni szoptatas utan meg 10 milit sem, megis van eleg tejem. Bocsi, ez nem csesztetes, csak egy eszrevetel. Ja es szerintem ez a fejesi mod azoknak jo, akik nincsenek a babajukkal.
Egy jol szopo csecsemo be tudja allitani maganak a tejmennyiseget. (Azt a fejot meg eltennem.) Szerinted csak annak van teje, aki meg 1-2 decit lefej pluszban?????
(Lanyok, legyszi szoljatok, ha rosszul tudom.)

Lina, sajna nem tudok segiteni.

Agi
agi77
 
 


Ági! Ugyanezt gondolom, csak nem akartam mondani. Szopi után plusz 60mili már sok. Nincs is rá szükség, és nem is lesz. Joci jól szopó baba, feltételezem, szopizik 200ml-t, ez remek mennyiség, ha csökkene, észre fogja venni, és gyakrabban kér enni. EnnyiKép
Gabomamo írta nemrég, h Ő 2szer szoptatott 2mellből mindig, és nem volt gond a hozammal.

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Ági! Nekem pl. muszáj reggel fejni, mert annyira tele van a cicim hogy éjjel csak 1x szopik hogy Orsi úgy tünik alig iszik belöle (pedig ilyenkor szopizik sokat, mégis tele marad) szóval ha nem akarom feszitsen, kellemetlen legyen akkor muszáj kifejni. Napközben már jóideje nem fejek, mert akkor Orsi rendszeresen ki tudja üriteni.
Szoval én meg ugy gondolom ha valakinek tele a melle és a baba nem üriti ki akkor fejje ki.

Dancsi! Egyébként tesom ugy fej a mellgyuszik óta, hogy sosem masszirozza a cicit, hanem csak a mellbimbót birizgálja, ezzel viszont eléri a tejbelövelést és nincs gond azzal, hogy tul erösen megnyomkodta volna a ciciket.

Angi! Hü, de kellemetlen lehetett ez az ébredés.
Én pár éve reggel 5kor felkeltem, elindultam dolgozni és a busz nem jött idöben, akkor elgondolkodtam és leesett szombat vanKép
Tényleg vacak érzés volt tudni aludhattam volna még.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Karmen, igazad van, en is sokaig fejtem ejjel, mert Krsitof nem kelt fel. Viszont Dancsi azert fej, hogy meg inkabb szaporitsa a tejet. Ezzel nem ertek egyet. Ha szoptatas utan le tud fejni 60-at, akkor nincs eleg teje? Es persze fejje le azert, hogy ne gyulladjon be megint a melle, de ne azert, hogy meg tobb legyen. Itt a 7-7-5-5-3-3-as fejesre gondolok. Amugy meg ez egy meddo vita, nem is tudom minek tepem itt a szamat. (vagyis koptatom az ujjaimat. Kép)

Agi
agi77
 
 


Hát, ekkorák vagyunk így a végénKép. Asszem ezek az utolsó képek:

Kép

Kép

.:Angi:.
angiszeged
 
 


jesszus, Angi, mekkorát nőtt a pocid!!!


Azért fejtem, mert szinte semmi nem volt benne a múlt héten. Napok óta nem aludtam (napi 2-3 órát), főleg amióta betegek vagyunk és Jozsó éjszakázik. Ma végre aludt fél 8-reggel 5-ig. Szóval az elmúlt hónap nekem betett rendesen és ez a tejmennyiség rovására ment.

De 2 nap fejés után beállt, most tök jó és nem is fejek azóta. A 60 ml amikor lejött, azóta még egyszer fejtem és kész. De ez a 7-5-3 perces fejés tényleg csodára képes.

Tegnap délután 250 grammot szopott Jozsó, nem akartam hinni a szememnek, de utána 5 órán keresztül nem is kért kaját. És aludt is egész délután.
Vendég
 


Sziasztok!

Nekem legtöbbször csak épp elég tejem volt, annyi viszont mindig. Most inkább az a bajom, hogy Benedek még mindig szopik éjjel, egyre gyakrabban, ( ma este 8-tól 6-ig 5ször), már elegem van egy kissé, meg is van fázva, de nem ettől ébred, mert már előtte is többször kelt. Amint gyógyul egy kicsit, mostmár abbahagyjuk ezt az éjjeli tortúrát mert a végén kinyúlok. Odaveszem magamhoz, de nem fogom megszoptatni, ha sír, sírjon, majdcsak megérti. Amúgy a víz nem kell neki, majd' kilöki a kezemből a poharat...Azért ha van valakinek jó ötlete, ne tarsa magában!Kép

Angi, tudom, hogy furcsa a pihi a felpörgés után, mégis erre van szükséged, ha teheted, még feküdj is le, beszélgess Bogival, lehet azért nem született még meg, mert mindig dolgod volt. Mostmár tényleg pihenj!
Emlékszem Daninál én is fel voltam pörögve, egy csomó dolgom volt, keveset pihentem, aztán az utolsó UH-n mondták, hogy mostmár jó lenne , ha megszületne a baba. Szerencsére nagymamám pont eljött délután, elvitte sétálni Pétert, én meg lefeküdtem aludni, hogy legyen erőm szülni, ha már mondták, hogy ideje lenne. Másnap hajnalban elkezdtem vajúdni. Előtte való nap semmi jele nem volt, hogy másnap szülök. Ja, és még szülés alatt is sokat mocorgott a baba, bár az igaz, hogy előtte való 3 nap mintha kicsit többet aludnának a babák, ( készülnek a születésre?), de ez se mindig jön be.

Lina, én sem tudok sajnos segíteni.

Nóri, jó ,hogy jelentkeztél. Kép

Nálunk egy átlagos nap ilyen:
fél 7 körül ébredés, 7 kor reggeli, valami tejes étel( tejbegríz, rizs, zabpehely, árpapehely).
Délelőtt vagy elmegyünk piacra, vagy játék itthon, én főzök, és egyéb házimunka, Benedek önállóan képes játszani egy órát is. A konyhából ki van tiltva, mert felmászik az asztalra .
10 óra körül eszünk valamilyen gyümölcsöt.
Ebéd: fél1-fél 2 között, attól is függ, melyik nap van, mert Daniért is megyünk heti 3x a suliba, ilyenkor ő elalszik a kocsiban, és csak ébredés után ebédel.
Délután játék itthon, vagy elmegyünk sétálni, vagy játszótérre.(az elintéznivalóktól, energiámtól és az időjárástól függve).
Délután, ha időben volt ebéd, vagy egyébként is kap megint valamilyen gyömölcsöt, plusz ha megéhezik, van mindig nálam egy bizonyos holland vajas keksz, amit szeret és én is elég jónak tartok.
Vacsora 6-7 óra felé, valami hideg étel( vajaskenyér, mézeskenyér, sajtoskenyér stb)meg bármi, amit mi eszünk és ő is hajlandó megenni.
Játék még egy kicsit apuval is, aztán
fél 8 körül fürdés, nyolckor szopi és alvás, szigorúan, mert a nagyoknak is aludni kell, az iskola miatt.

Szép napot mindenkinek!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika
 
 


Angi, nagyon szép pocid van, jól megnőttKép

E

Lilypie First Birthday tickers
gerika
 
 


ja és az a 60 gramm úgy jött le, hogy üresjáratban fejtem, majd kb. 15 perc után elkezdett csurogni. Addig semmi nem jött.
Vendég
 


Ági! igy már igazad van, nem értettem korábban mire gondolsz, bocs.

Dancsi! megértem hogy az a célod tejcsit egyen Jozsó, harcolsz érte. De ha tényleg beáll és elég lesz neki akkor felesleges tovább szaporitani, ebben igaza van Áginak.

Angi! Tényleg hatalmas a pocid!!Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Dancsi! Akkor már nem fejsz? Okés, nem lesz gond mostmár, remélem. Csak bízz Jocó szívóképességében:D

Gerika! Na, lehet, megfogadom a tanácsod, és pihenek. Már Virág 5napi ruháját is kikészítettem, nem bízom az apjára, még behozná pizsiben:D
Milyen keksz ez Erika? Mert Virág újabban nem komázza a bulátát, mást meg nem szívesen adok neki rendszeresen.

Betegek hogy vannak/vagytok?

.:Angi:.
angiszeged
 
 


jaja, nem fejek, utálok is fejni.

Jozsó taknyos, de nagyon, most várjuk a dokinénit. Persze Joci elaludt az előbb, biztos most fog befutni.
Vendég
 


hú, ezek a pasik. Az egyik nap a férjem nem talált takarót Jozsónak és a fürdőköpenyemet terítette rá. Rém vicces volt...
Vendég
 


Angi, csak a Spar boltokban lehet kapni, mert Spar keksz, sárga hosszúkás csomagolásban. Aroma sajna ebben is van, de ennél jobbat még nem találtam. Viszont nincs benne méz és tojás. Az ayurvéda szerint a mézet nem szabad sütni, a tojást meg nem jó tej mellé adni, ez nekem meg macera, mert ő iszik tejet, így jobb, ha nincs benne. Reggeli előtt néha éhen akar halni, na ilyenkor adok 1-2 darabot belőle és megnyugszik, amíg elkészülök.

E

Lilypie First Birthday tickers
gerika
 
 


hát nem édes?


Kép

Kép
Vendég
 


Sziasztok!
Üdv mindenkinek, megérkeztünk a nyaralásról, gyönyörű volt, ajánlom mindenkinek. Már sajnálom, hogy Lucit nem vittük magunkkal, nagyon pici gyerekek is voltak és mindenhol rengeteg a játszótér és a program egészen piciknek is.

Angi, látom, még egyben vagy:-)))

Örülök, hogy mindenki viszonylag jól van.
Este átolvasom, amiről lemaradtam és teszek fel képeket is.
B
babamama
 
 


Babamama! Üdv itthonKép)). Várom a képes beszámolót!

Dancsi! Uff, ezek gyönyörű képek!

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Dancsi, tenyleg szep ez gyerek. Kép

Babamama, varjuk a kepeket! Hogy birtad Lucifer nelkul? Es o Nelkuled?

Angi, akartam is mondani a multkor, hogy milyen csinos vagy. Kép

Voltunk dokineninel, Kristof torka szep, es az orra is alig folyik. Reggel 9-ig aludt, es csak 1x kelt fel szopni.

Erika, szerintem inkabb csokkenteni kellene a szopik szamat, biztos nem fog teljesen lemondani rola Benedek. A multkor en is kiakadtam, es elmagyaraztam Krsitofnak, hogy igaz, hogy nathas, de azert meg nem kell orankent szopnia. Azt hiszem megertette. Volt olyan is, hogy mondtam, hogy tessek szepen aludni, tok komolyan, nem mosolyogva, fel perc mulva aludt. Az apja meg csak nezett. (en isKép)

Agi
agi77
 
 


Babamama!
Biztos tuti volt a nyaralásotok és biztos, hogy teljesen más volt kettesben a pároddal és erre is szüksége van az embernek.
Mi is egyeztettünk már a nagymamákkal és a sógornőmmel, hogy ha majd nem szopizik már Léna akkor "megkapják" 1-1 hétre, mert hosszútávon ez mindenkinek jót tesz.
Nagyon hiányzott Lucifer?

Ági, Erika!
Én is azt vettem észre, hogy ha a gyerek érzi rajtunk a határozottságot, akkor igen hamar elfogadja, hogy most aludni kel, de ha mi magunk se vagyunk 100%-osan elszántak, akkor jobb, ha azonnal engedünk...
Léna az éjjel fél 2-kor szopizott, majd 4-kor felébredt, kapott Zolitól vizet (elfogadja a csőrös pohárból) és közöltük vele, hogy nem szopizunk másfél óráként, 3 perc múlva aludt is reggel 7-ig, na akkor már kapott megint cicit meg tiszta pelust és némi forgolódás után 10 után keltünk. Úgy élvezem, hogy olyan lusta, mint az anyja! Mondjuk én régóta tudom magamról, hogy nekem ahoz, hogy kipihent legyek, nem az kell, hogy x órát aludjak, hanem, hogy reggel 9 után keljek.
Este fél 10 és reggel 6-7 között, ha nincs valami rendkivüli helyzet, akkor 1-szer vagyok hajlandó megszoptatni, ez a tejtermelésnek is jót tesz, és kényelmesebb is, mintha fel sem kell, mert akkor reggelre már nagyon fájnak a melleim és attól nem tudok aludni.

Angi!
Nagyon jól nézel ki, a pocidon kivül egy gramot se szedtél fel, igaz?

Nóri
norcee
 
 


Karmen!
Léna is gyakran kereszte fordult a kiságyában, meg azt vettük észre, hogy zavarja, hogy nem gurulhat kedvére, így a képen látható módon megnagyobbítottuk az ágyát, így már nem számít, hogy éppen, hogy fekszik, sőt sokszor úgy altatja magát, hogy ide-oda gurul.

Melette, amit láttok kék szivacsot, azon meg mi alszunk éjjel, nappal meg Léna bitorolja, és legalább nem kell félnem, hogy ha leesik róla, akkor megüti magát.

NóriKép
norcee
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?