Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Livinek utólag is boldog névnapot, Csillának pedig boldog szülinapot kívánok!

Berni!
Jobbulást az egész családnak!

Vince ágya látható az egyik képen, de nem alszik benne, együtt alszunk, egy kihúzhatós ágyon (én és a két gyerek)! :oops: Viola se hajlandó abban a kiságyban aludni, talán majd idővel. Most megint fél a sötétben, de Vince meg csak úgy tud aludni, így marad ez a megoldás!
Vince még kel 2x szopizni éjjel! :roll: :oops:

Fotósnál voltunk! :)

Kép
Kép
Kép
Kép

Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Jaj de jók! :-)

Berni, én most vettem ACC-t Nórinak, nagyon randán köhög, sok kisgyerekes ismerősöm esküszik rá, hát kíváncsi vagyok. Azt mondták, hogy a gyerek megitta és egyből kiköhögött mindent. :roll:
Próbáltam már ezer féle nyákoldót, most ez van soron. Majd mondom az eredményt.

MIKOR LESZ MÁR TAVASZ??? :evil:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!

Évi
A torta nagyon jól néz ki!!! Fotók pedig nagyon jók lettek, gyerekek nagyon szépek!!! A Vince féle beállás csúcs!!!

Berni
Jobbulást nektek is!!!


Tavasz tényleg jöhetne már, unom már a telet!
kittina30
 
 

 
 

Fiús anyukák
Hol tartotok fügyi ügyben? Írtátok korábban, hogy krémmel kenitek, és úgy húzzátok hátra. Milyen krémmel? Attól félek, hogy utána nem tudom a krémet rendesen kiszedni és begyullad.
kittina30
 
 


Sziasztok!

Gabuska!
Aranyos a videó! :D
Az ACC szerintem is a legjobb, remélem nektek is használ!

Kittina!
Talán Réka írta korábban, ők hogy csinálják, mi nem húzkodjuk, mert nekünk azt mondta a doki néni, h. nem kell, így nem foglalkoztam ezzel!

Valentin napot mi sem ünnepeljük! Azért moziba már én is elmennék, 1x, olyan régen voltunk! :shock:

Mi jövő héten Nemesnépre megyünk egy kicsit kikapcsolódni gyerekestül, ismerősünknek van oda üdülési joga, de nem tudnak elmenni, így mi megyünk! Remélem nem betegszik le addig egy gyerkőcöm se! :roll:

Addig még jövök azért, üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Hali!

Tőlem ugyan ne kérj bocsánatot, ha Te használni akarod, használd a kamillát :wink: . Csak gyógyuljatok meg! Én nem vagyok orvos (meg Te se :wink: ).
Én meg a szemre nem tudtam, hogy vigyázni kell a kamillával :( .

Évi, nagyon jók lettek a képek! Csak a gyerkőcökről csináltattatok képet vagy rólatok is? Sok ismerősömnek szopizik még a kicsije 2 évesen is. Bár átidőzíthetné nappalra :wink: .

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Kamilla kontra nemkamilla témához.
Megvettem az acc-t, a gyógyszertáros mindenáron le akart beszélni, mert 2 éves kor alatt nem igazán jó. Orvos tud róla? Mondom nem, de sok ismerős kisgyereke szedte már és lépten-nyomon hallom, hogy milyen jó a köhögésre. De akkor felezzem el és jaj meg juj. Az utcán megnéztem a dobozt, 1 éves kortól már lehet adni.
A másik meg, hogy most míg Livit 3 napig vizes lepedőztük, gondban voltam, mert csak nurofenem volt itthon, a kúpot meg gyűlöli, nem is erőltetem neki már rég. Ügyeletet felhívtam, azt mondták, a szirup után 2-3 óra múlva adjak egy negyed algopirint vagy rubophent neki. Ekkor kaptam a fejemhez, hogy tényleg, ezt is már sokaktól hallottam, hogy 4 évesnek már szabad. (Egyik anyuka testvére gyerekorvos, és ők is csinálták már így.) Persze az sem volt itthon, és vényköteles, úgyhogy nem próbáltuk ki, de legközelebb a gyógyszertárban szóba került, és egy másik gyógyszerész csaj el volt borzadva az ötlettől, merthogy olyan durva mellékhatása van, a lázat meg nem nem viszi le, semmi értelme. Mondom neki az ügyeleten mondták. Nem baj, akkor sem szabad.
Szóval miért épp a kamilla lenne az, amiről mindenki ugyanazt tudja. :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gabuska!

És a 100-as ACC-t vetted? Mert akkor nem értem... Nekünk is a dr.néni javasolta, magamtól nem adtam volna! (Sokszor még a férjemre sem hallgatok, csak a dr.néninkre, ő mégis tutibb gyerektémában, férjem felnőtt háziorvos!) :P

Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Nóri elküldte az előző hsz-t mégegyszer, még jó, hogy van ez a szerkesztés funkció...

Igen, a 100-ast vettem.
Napi 2× fél adagot adok.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Livivel kikapcsoltattam a számítógépét, aminek nem örült.
"Anya, Te egy gonosz ÜGY vagy."

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


sziasztok!
legfrisebb,még szinte meleg orvosi utasítások:
lázcsillapítás:38felett pl.nurofen(1vmi),38,5 felett nurofen+pl.kúp vagy cataflam csepp.szal kettő külömböző.és ezt a gyógyszertáros is megerősítette.
ACC100ast a mi dokink is javasolt köhögésre még a múltkor,bár én úgy emléxem felet egész napra.a lényeg,h 14óra után már ne,mert akkor éjjel fog köhögni szerencsétlen.mondjuk Dorkó még csak 2 lesz ugye,lehet,ezért mondta a felet.én amikor így elkezd köhögni kicsit csúnyábban,mindjárt adom neki reggelente és ha már hurutosan köhög,akkor leállok.most épp lándzsás utifűszirupot kap az egész család. :D meg probiotikunot is adok,az mindig jó ilyenkor(+a fülére antibiotikumos cseppet is kap)

Kép
berni1
 
 


No igen... a kórházban a lázcsillapításról meg azt mondták, hogy 38.5 ig egyáltalán ne, fölötte igen, egy cuccal, ha nem hat, akkor egy másik hatóanyagúval jöhet a következő kör, hogy két cucc legyen egyszerre....
Olyan vicces, h mindenki mást mond...

Gyógyuljatok meg betegek!!!!!

Évi, szépek vagytok!

MOst valahogy nem történik velünk semmi írnivaló... mondtam már korábban, hogy Máté hordozza a plüssvackait? Hozza, a hátára teszi és mondja, hogy háti :) Múltkor összeírtuk a pillanatnyi szókincsét, több mint 80 jött össze, amikor feladtuk a listázást. Szobatisztaság hangulaton múlik, van hogy pelust hoz, van hogy csak nem szól előre és becsurog, van hogy egész nap nem kell rucit cserélnem rajta, minden megy a helyére...

Fütyi: már jó ideje nem zaklattuk, de most már muszáj lesz megint, mert újra szűk és sokat van pucéron, piszkálja is néha, szóval itt az idő, h rendesen tisztítható legyen újra... Mi zsíros krémmel kentük eddig, most mandulaolajjal fogom.

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas
 
 


Napközben nem csillapítok lázat 38-ig, hagy küzdjön a szervezete a betegséggel, 38 fölött adok nurofent, 39 felett meg ugye a plusz hűtés. Éjjelre már adok szirupot 37,5-től, biztos, ami biztos.
Hallottam én is sok verziót, kiválasztottam azt, amelyik a leginkább egyezik az elképzeléseimmel és az orvos is rábólintott.
Apropó kórház.
A szalmonella + rota kalandunk alkalmával beszélgettem az éjszakás nővérrel, szóba hozta, hogy milyen hülyeség és elavult módszer gyomor/bélpanaszoknál diétáztatni a gyereket. Mondtam neki, hogy azért azt nem tudom elhinni, hogy egy ilyen kettős bélfertőzésnél úgy kell továbbra is etetni a gyereket, mintha mi sem történt volna. Egy ideig még rágtuk a dolgot, de nem tudott meggyőzni. Én nagyon hiszek az orvosokban, tisztelem, becsülöm őket, de ezt valahogy nem tudom elfogadni, hogy egy hányós, fosós, lázas vírussal bablevest egyen valaki. Felnőtt se, nemhogy gyerek.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Réka,
Nóri szókincse: anya, apa, Livi, mama, baba, inni, káká (kakaó), éni (én is). Slussz. :lol: :oops:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


sziasztok!
Dorkó meggyógyult.Hurrá! :) kicsit folyik még az orra,de gyönyörűen,erősen fújja,úgyh az is rendben lesz,remélem.

fütyitéma:épp most kérdeztem meg én is a dokit,de ebben a témában én a túlaggódós szülőkhöz tartozom :oops: szal megnézte és azt mondta,h kicsit le van tapadva,de ő a szokásos esti "húzkodáson"a vízben kívül nem nyúlna hozzá szobatisztaságig.állítólag majd akkor alakul.addíg kicsit feszegessük a fürdővízben.rákérdeztem a ftorocort krémre(mi már próbáltuk és akkor 3 nap alatt segített),azt mondta lehet,de ő azt is csak szobatisztaságkor a szteroid miatt,ami benne van.úgyh én feszegetem :) +mikor megfürdött és pelenkázom,akkor aloes termékkel bekenem és még úgy húzom kicsit erősebben.néha,pl. ma is látom,h kicsit lejön,olyan egy mm-es szakaszon,de tovább nem feszítem,gondolom a mindennapos kezelés,majd megoldja vagy a krém.

sajna mára én végképp kidőltem,úgy köhöhgök,mintha kötelező lenne,de semmi cucc.úgyh meguntam,ma már ittam ACC-t.vmine kell ott lennie,ha ennyire irritál :? no,megyek,mert apa gépén garázdálkodom és már itt toporzékol :lol: bocsi,h csak helyzetjelentek,majd visszarázódom

Kép
berni1
 
 


Na ez megy nálunk is, egyik meggyógyul, másik beteg lesz.
Gyógyulj meg!

Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!

Megint elhanyagoltalak titeket, sajnálom, de nem sok mentségem van. elkezdtem olvasgatni előröl és hátulról is, de amikor Patr kérte, hogy mindenképpen írjak (kb 2 hete) elszégyelltem magamat és gyorsan bejelentkeztem.
Amikor utoljára írtam Ámin aznap este sugárba hányt megint és 2-3 napig folytatta (szerencsére csak napi 1-2 alkalommal). Orvoshoz nem vittem csak én mentem egyedül megkérdezni, hogy mi legyen. Újra kórház? Azt mondta ne aggódjak helyre jön csak hosszú gyógyulás várható , mert ez a Rota vírus teljesen tönkreteszi a bélbolyhokat. Bár nem értem, hogy ha már egy hete semmi baja nem volt mi történt? Adtam neki Normaflort és szépen helyrejött. Már egy hete jó étvágya is van mellé szerencsére. Rá is fért, mert lefogyott.
Napjaink ugyan úgy telnek, mint eddig, pár este bealudtam Áminnal, mostanában pedig lusta malac voltam írogatni.
Sajnos amit eddig olvasta nem jó, mert látom sokan betegeskednek. Mindenkinek jobbulást kívánok!

Évi gyerkőcök nagyon édesek a képeken!!!!!

Csillát pedig Isten éltesse!!!!!!!!!
Képzeld ma Nóra volt nálam a kicsivel. Tudod aki szintén ágyhoz volt kötve és átjártam hozzá beszélgetni.
Jól vannak és építkezni fognak itt Nyíregyen. Most 15 Km-re laknak innen.

Gabus!
Ha jól vettem ki a szavaidból csak nem ti is Rotáztatok?
Majd visszaolvasok a részletekért.

Kép
havacska
 
 


Mariann,
csak hogy ne kelljen visszakeresned a nyári hsz-eket :wink: : először szalmonellával kerültünk kórházba, 4 napra. Hazajöttünk, 2 napra rá vissza kellett menni, mert mint utólag kiderült a kh-ban benyelte Nóri a rota vírust. Mivel még a szalmonella sem ürült ki teljesen a szervezetéből, nagyon megviselte ez a kettős fertőzés, lefogyott 60 dekát. Újabb 4 nap múlva jöttünk haza. Utána még hetekig nagyon csúnya színű, szagú volt a széklete, de ez ilyenkor megszokott. Szerencsére gyorsan visszajött a több mint fél kiló mínusz, az étvágya a betegségek alatt is jó volt.
Mind a kétszer infúziót kapott, 3-3 napig, de gyógyszert nem. Az infúzióban a kiszáradás elleni cuccok voltak csak.
A szalmonellánál csak a hasa ment és lázas volt, a rotánál már ezek mellé hányás is társult.
Pár hét múlva kijött az ántsz ide hozzánk, mert hivatalból ki kell kérdezniük a családot, ha valaki szalmonellás lesz.
Szerencsére oviszünetben történt (júli vége-aug. eleje), így nem kellett azon izgulni, hogy Livi esetleg beviszi a csoporttársainak.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 



Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!

Berni!
Nagyon boldog névnapot kívánok!


Betegeskedőknek jobbulást kívánok, egyik barátunk kislánya is benne van a rotában most, szegénynek, nagyon görcsöl a hasa, meg persze az egyebek...! Hétvégén ő is volt nálunk a gyerekzsúron, most izgulok, nehogy kijöjjön a mieinken, mert holnapután utazunk! :roll: :?
Ott nem lesz netezésre lehetőségem, így most elköszönök, holnap még farsangolunk egyet, majd hozok képeket, meg persze az üdülésről is!

Vigyázzatok magatokra, meg a csemetékre, üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Gabuska!

Ezt már én is láttam, Inerkének akartam utánanézni, és így akadtam rá, akartam is írni, de elfelejtettem... :oops:

Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!

Berninek boldog névnapot!!!

Majd jövök később.
kittina30
 
 


Berni, boldog névnapot! :D

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Mi is megvagyunk, a szokásos "fel-felbukkanásomat" remélem megbocsátjátok... :oops:
Berni! Isten éltessen, és utólag Csillát is, meg akit még kiahagytam volna..
Kimaradásom oka, hogy a rendelőt intézzük teljes gőzzel , papirmunka, plusz felujitás, mindenfélét kell venni, rendleni, bankba járni, könyvelőhöz, stb stb stb csak sorolhatnám. De jól halad minden, kb. április közepén fogok tudni elkezdeni rendleni!
A gyerekek jól vannak, tegnap voltunk oltáson, Niki már 6010 gramm, Ártemisz 10800, és 83,5 cm. Ártemisz rengeteget dumál, szinte folyamatosan mondogat valamit és egy csomószor énekel, meg tudom olyankor zabálni :) Viszont amikor hisztizik, vagy direkt engedetlen, akkor meg teljesen kihoz a sodromból!!!
NIki már fordul hasról hátra, éjszaka rendszeresen azért nyafog, mert hátra fordult, és nem tud visszafordulni. Még ébred éjszakánként kb. 2-3x. még 2 hét "türelmi időt" kap, mert aztán elkezdem a hozzátáplálást, és akkor aztán már "nem lesz kegyelem", és éjszaka megszüntetjük a szopit. Most még amig csak szopizik, hátha kell még neki az a kis plusz kalória...Ártemisz az ő korában már rég átaludta az éjszakát!!! De egyébként napközben egy kis angyal, folyton mosolyog, nagyon cuki!
Csak ezt az oldalt olvastam vissza, a betegeknek gyógyulást, Éviéknek jó nyaralást!

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


Az inhalálós témához annyit teszek hozzá, hogy jó a kamilla, nagyon is jó az inhalálás. A kamilla egyetlen "hibája" a lehet, hogy száritja a nyálkahártyát. Tehát, ha ilyen jellegű panaszt okoz, akkor inkább legyen helyette valóban sós viz, de amúgy jó gyulladáscsökkentő.
És még ilyen "dugulásos" panaszra, ha nem marad meg a "pokróc" alatt, lehet infralámpával is melegiteni, vagy hajszáritóval!

Teszek fel én is képet a mi farsangunkról!
Kép Kép Kép Kép

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


Sziasztok!

Nagyon jók a képek! Annyira szépek ezek a gyerkőcök!

Betegeknek jobbulást!

Mariann, Adri! Jó, hogy hallunk felőletek!

Gabuska! Én nem tudtam erről, hogy így kiollózták az irományomat! Azért kicsit meglepődtem most!


Mostanában kicsit elfoglalt voltam. Készültem egy órára, amit meglátogatott az igazgató, a munkaközösség vezető és a tanító párom. Egész jól sikerült, hosszasan megbeszéltük. Figyelni fogok arra, amit tanácsoltak.

Berni! Nagyon boldog névnapot!

Patrira gondoltam ma! remélem jól utaznak!

Gabuska! Jázmin szókincse: anya, apa, baba, mama, papa, cica, labda, autó, pipi, hoppá és kb. ennyi! Ő sem viszi túlzásba, az biztos!

De activityzni jól tud.

Jaj! Ma 7 fejtetves gyereket találtak az osztályomba! Egész délután vakaróztam! Megkértem tesómat, nézze meg nekem is a fejemet, de szerencsére nem talált semmit! Brrr!

Kép
szly27
 
 


Szly brrr....elhiszem,hogy vakaróztál,ez emberi szokás!
Mondjuk ezt egy gyermek behozhatta az osztályba ugye és a többi meg elkaphatta?

Fruzsi rengeteget dumál,az ő szokincsét már nem tudnám felsorolni.

Adri olyan cukik vagytok!Váo,pörögnek nálatok az események,
nemsokára munkába állhatsz!Lesz nővérke is melletted?
Szép sulya van a lányoknak!

Évi szorítok,ne kapjátok el azt a fránya vírust.Jó üdülést kívánok nektek!Egyébként azé a férjedre hallgathatsz orvosság/orvosi ügyekben!
:wink: :lol:
Nagyon szépek a képek!Azok a gyönyörű barna szemek! :D :D :D

Berni boldog névnapot!
Jobbulást kívánok neked!

Mi ok vagyunk,sebem is már jó!
Esténként egyedül a két lánnyal,egyenlőre még a férjem rendezi a Fruzsit és ő főz vagy anyukám.
A picibabóka 3 óránként szopizik és egy kicsit muszály tápoznom is,mert nem lakott jól csak az anyatejtől.De most beszopizza ami van majd utánna táp és alvás 3-4 órát!
A sárgasága már jól letisztult.
Fruzsi jól fogadta,puszilgatja,szeretgeti...
Csak ő most egy kicsit több odafigyelést igényel!
De azért probálok mindkettőnek jó anyukája lenni! :wink:

Kép
Kép
szintus
 
 


Sziasztok!

Jövök jelentkezni. Visszaolvasni még nem tudtam, nem is ígérem, hogy hamarosan sor kerül rá. Csanád bármikor felébredhet és kezdődik a nap.
Igaz, hogy hazaértem szerda este, de a tegnap nem volt időm gép elé ülni. Tulajdonképpen még mindig nem értem utol magamat. Elemér nagyon jól rendezte a fiúkat, de azért hiányzott a női kéz. Például 4 napig senki nem takarított, csak Csanád ruháit mosták ki és hasonlók. De a fiúk jól megvoltak nélkülem. A nagyok csak azért vártak, mert Elemér nem pakolt nekik tízórait, azt mondta, tegyenek maguknak :) Csanád meg alig engedte, hogy megölelgessem, neki épp sok játszanivalója volt, amikor megérkeztem. Bevallom, rosszul esett, de örülök is, hogy megvan nélkülem. Jó volt otthon lenni, csak szomorú dolog miatt kellett utazzak és sűrű volt a program. Két nap eltelt oda-vissza utazással, egy nap Csíkba mentem anyját meglátogatni, egy nap volt a temetés+kis ügyintézés. Esténként tudtam egy kicsit együtt lenni a családommal.

Sajnos Barni még mindig nem gyógyult meg rendesen-írtam, hogy hétvégén valami vírus nyomta le az ágyba?- köhög, folyik az orra, de megy suliba, mert farsangi lázban égtek a héten. Ma van a buli és az osztályuk közös produkcióval készült. Csanádnak csipásodik a szeme és mintha néha az orrában is lenne valami. Elemér a torkát fájtatja és rosszul érzi magát. Csongi a titán, még semmi baja nem volt a télen :) Én köszönöm, jól vagyok, csak a hátam-derekam fáj sokat. Voltam laborba a múlt héten, nagyon jó a véreredményem.

Ha vannak betegek, gyógyulást kívánok nekik, ha voltak ünnepeltek, nekik minden jót.

KépKép
Kép
el..né
 
 


Szintus,
hogy tehetted ezt, nem hoztál képet! :lol:
Örülök, hogy rendben vagytok, férjed szuperjó fej, hogy segít, anyukáddal egyetemben. :)

Joli,
sztem sajna a hát- és derékfájás általában együtt jár a gyerekekkel, még akkor is, ha nem sokat emelgeti az ember. Állandóan hajolgatunk, cipekedünk, görnyedünk, egy kis gyógyító testmozgásra meg már nem nagyon van idő/energia.
Jobbulást a fiúknak!

Milyen most Erdély? Gondolom gyönyörű, csupa hó minden. :D

Megnőttem :)
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!

Berni, sok boldogságot!

Köszi a köszöntéseket.

Én sem tudtam a Karamalz-os dologról, tényleg meglepő!

Mi jól, már mint a lányok, én kissé náthásan. Ma annyira jó idő volt, 10 fok, napsütés.Méééééééég.

Szintus, ha erre jársz megint, hozzál képet rólatok. léééci. És ha esetleg gyakrabban próbálnád cicire tenni a picit. Akkor több tejci lenne. Vagy igyál Karamalzot :lol: .

Gabuska, édes Nóri, tényleg mennyit nőttek! Már megint tele van a kertünk hóvirággal, ha nem felejtem el, most már csinálok fényképet Neked!

Mariann, ne tessék hanyagolni minket! Hou-val hogy álltok? Alakul a dolog v.

Közben altattam egy órát :shock: , ennek a Boginak csápjai vannak :lol: , rögtön megérzi, ha szökni akarok és még szorosabban fog :? .

Bogi már elég sokat beszél, csak sokszor érthetetlen. A c-t, cs-t nem ejti, Malakka (Malacka), Tonti (Toncsi), de pl. ilyeneket már mond, hogy megettem, megittam, leértem stb. Ja meg azt, hogy Ééééén! Meg közben angolul is mond néhány szót monkey, horse, bye-bye.

Itt egy kép a katica rajról:
Kép

Itt meg Bogóról:
Kép

Ma mondta az egyik anyuka az oviban, hogy a lánya lerúgta a székről az egyik kislányt, mert Toncsi vele beszélgetett :shock: :lol:

na jó, most már tényleg elhúzok mosogatni, holnap jönnek a barátaink délelőtt, addigra eltakarítom a romokat :roll: .

Jó éjt!

Éviék hová is mennek :oops: ?

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Sziasztok!

Csilla! Nagyon édi a kis katicabogarad! Bogi meg olyan, akárcsak Jázmin! Ő is a magas sarkú cipőmben egyensúlyozik! Hiába, csajok!

Szintus! Várjuk a sok sok tesós képet! Örülök, hogy a hasad már szépen alakul!

Ma gyurmát főztem a gyerekeknek! Nagyon jó lett, jó puha, könnyen formálható, nem ragad, és tutira ehető. Azóta ezerrel gyurmáznak a gyerekek!

Kép
szly27
 
 


Szly, receptet!!!

Csilla, várom a hóvirágokat. :)
Tündérek a lányok. :)
Nóri a gumicsizmámat szereti. Akkorákat taknyol benne, utána meg rötyög rajta.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Szly! hogyan kell gyurmát főzni?
Csilla! De jók a képek! Bogica :) . Ártemisz minden ruhadarabra azt mondja, hogy "csino" (én mondtam neki párszor, hogy milyen csinos vagy ebben-abban) és rohan a tükörhöz megnézni magát :)

Joli! Le a kalappal a fiúk előtt! Jó lehetett kicsit "hazamenni", kár, hogy szomorú okból. Én is már nagyon szeretnék, talán augusztusban!!

Szintus! De jó, hogy jól vagytok, tudom milyen nehéz most neked még ha ilyen jó segitséged is van!

Ártemisz mai akciói:
1. reggelire meghagyott 2 falat kuglófot, én meg kidobtam a maradékot. kb. fél óra múlva nagy csend (ez mindig gyanus), és aztán megjelenik teli "pofával", rágja a kuglófot, amit a szemetesből szedett ki 8) :evil:

2. leboritotta a szobájában levő kis lavort a komódról a földre, amiben viz van, hogy a popsijukat néha azzal törlöm le. De nem szólt, hanem boldogan ült a tócsa kellős közepén és pancsolt :evil:

Most ennyit, gyógyulás a betegeknek!
Nálunk is már sokkal jobb idő volt ma, remélem holnap is!

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


Képzeljétek, elkezdtem volna visszaolvasni és eltűnt az utolsó hsz-em pedig amikor megírtam még itt volt. Ráadásul alig találtam magamat, mert valaki lecserélte a vonalzómat is. Ez normális szerintetek?
Na olvasgatok tovább.

Kép
havacska
 
 


Nem tetszik az új vonalzóm!!! :cry:

Szépek a gyerkőcök a képeken!!!!
Ámin is nézegeti magát a tükörben ha valami újat kap vagy csak úgy magára húz valamit.
2 napja megint nem alszik időben, most is még játszik.

Szly! Először azt hittem elírtad, majd gondoltam csak játékból főztél, de rájöttem tényleg. Tök jó! Sosem hallottam, hogy házilag ehető gyurmát lehet készíteni. Színeseket is?

Ámin is mondogat már pár magyar szót is (néni, bácsi, tányér....) és sok halandzsát mellé. Persze csak ha ő akarja.
Rettenetesen akaratos és nagyon huncut. Kedvenc rosszasága, hogy az akváriumba előszeretettel dobál be különböző tárgyakat majd szól, hogy nézzem meg és amikor durran a fejem röhögve elbújik. Összefirkálta a falat (pedig azt is tudta, hogy nem szabad, mert már bepróbálkozott) majd büszkén mutogatta. Ha rácsapok a kezére kiröhög vagy megsértődik és bevonul a szobájába majd becsapja az ajtót, aztán meg nyávog, mert nem tudja kinyitni.

Az alkohol mentes sört én is ittam tejgyarapítónak és tuti volt, de ezt a Karamalzot nem hallottam.

Múlt héten megvolt a hagyatéki tárgyalás, a tesómék okoztak azért meglepetést (kellemetlent), de a lényeg, hogy mielőbb kifizessem nekik a részüket (lakás ügyben). Sajnos már nem hiszem, hogy valaha is közelebbi kapcsolatba kerülünk.

Kép
havacska
 
 


Sziasztok!

nagyon köszönöm a köszöntéseket!

Dorkó majdnem teljesen meggyógyult,már csak a szülők köhögése múlna :D

épp fő a holnapi ebéd,ill. előkészülök,úgyh csak benéztem,szép hétvégét mindenkinek!

Kép
berni1
 
 


Mariann, hogy lehet az, hogy VALAKI lecserélte a vonalzódat? :shock:
A profilodhoz ki fér hozzá rajtad kívül???
Naháp.

Csinálj egy újat. :wink:

Amit Áminról írtál, az nálunk a nagyra jellemző. Ha befenyítek kiröhög, meg visszamondja, amit én mondtam neki, meg látványosan átvonul é bevágja az ajtót. Ha meg kap egyet, úgy tud sírni, mintha ő ott sem lett volna. :twisted:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!

Rászánom magam, hogy írjak, bármilyen fáradt vagyok is, mert mostanában én is csak "fel-felbukkanok", mint Adri :) Pedig én nem nevelek két kisgyereket és közben nem indítok rendelőt:)
Mindenekelőtt nagyon örültem a sok képnek, azokat legalább figyelmesen megnézegettem:) Csanáddal nem jártunk farsangi buliba, így nincs jelmezes képünk. Magas sarkú cipőt sem szokott húzni, talán azért, mert még ki sem pakoltam őket költözés után :D Viszont a nagy papucsokat ő is előszeretettel húzza fel. A beszéd nála inkább csak minden szónak az első szótagját jelenti, azt hiszem, már írtam: asz(alszik), esz(eszik), isz(iszik), újabban rendesen kimondja, hogy kérsz a kérek helyett. mert mindig azt kérdezzük tőle, hogy kérsz? Eddig a kérek és tessék egyformán "tiszíz" volt valamilyen rejtélyes okból:) Ma mondta először, hogy "ülsz", két hete mondja, hogy "Duna". Ma éjjel történt meg életében először, hogy csak reggel 8 után ivott tejet. Ez nem azt jelenti, hogy nem ébredt éjjel, már 3 felé sírt egyet a tejért, de nem adtam neki. Eddig is így volt ez, de máskor 5-6 körül is kért és kapott is.
Mariann, szerintem kellene reklamálj a vonalzó miatt.
Ugye most senki sem beteg a topikon? Nálunk is jól vannak már a fiúk, bár félek, nem lesz-e gond, ma negyedórát kellett gyalogoljunk hófúvásban Csanáddal.

KépKép
Kép
el..né
 
 


Ja, még azt akartam írni, hogy Csanád egyáltalán nem sír, ha akkor büntetjük meg, amikor ő is hibásnak érzi magát. Pl. már kétszer meg volt mondva neki valami és harmadszor is csinálja, akkor indulok felé, hogy na, most mész az ágyadba, akkor gyorsan felkap egy-két játékot, hogy legyen amivel játsszon ott is :) De ha nem fogja fel, hogy rosszat tett, akkor ordít, mintha nyúznák :)

KépKép
Kép
el..né
 
 


Hát ezek a gyerekek...jókat mosolygok azokon,amit csinálnak...krimik :lol: :D

Joli hófuvás....
:shock: nálunk 7ágra süt a nap!És tegnap is!Kiálltam az udvarra és éreztem azt a tavaszi fillinget és én már jobban is voltam!
Mert én már bedepizek ettöl a téltől! :( :?

A nagyonbabás
vonalzók megszüntek,majd lesznek újak
nézzétek meg az oldalukat!Ezek csak ideglenesek.....

Gabus eltudom képzelni Liviről,hogy kinevet meg visszaszól.
Hisz olyan huncut kiscsajszi!

Adri a te csajszidat is elképzeltem magam elött!:)))
Most kezded Nikinek a hozzátáplálást?Eddig kizárólag csak szopizott?Jááj,nálatok azért bizti melegebb van...hisz alapból ott mindég jobb az idő...és a gyönyörű tengerpart...(álmodozós smajli)

Berni te milyen ügyi vagy,hogy már szombaton megfőzöl!
Nekem ma is anyukám főz.De lassan én is belekezdek! :wink:

Mariann nekem a te vonalzód az egyetlen,ami tetszik! :wink: :lol:
Falfirka--- :? már nálunk is volt...

Csilla aranyosak a katicabogarak,Bogi pedig igazi kiscsajos! :wink:
A sört kiprobálom,meg ajánlottak teákat is!

Szly a sebem,...mintha nem is lenne!Csak azért még vigyázok felkeléskor,hajuláskor és még nehezet nem emelek!
6 hétig semmit!Fruzsit sem!

Fruzsi egy kicsit azért változott a kicsi hazajövetele óta!
Mondjuk hisztisebb lett,toporzékol,sír ha valami nem úgy van,ahogyan azt ő elképzelte!De gondolom ez ezzel jár ő is a középpontban szeretne lenni!Bár egyáltalán nincs elhanyagolva...sőt!!!

Kép
Kép
szintus
 
 


Sziasztok!

Gyurma recept a köv honlapon:

http://www.tyukanyo.hu/articles/1/121/gyurma-1.htm


Én ételfestékkel színeztem, de lehet mással is. a tempera azért nem szerencsés, mert ugye pl Jázmin is megkóstolta!

Adri! Jázmin is nagy rajzolós! Nálunk a sarokülőt sikerült összefirkálnia!

Mariann! Szerintem senki nem nyúlt a nickedhez, csak a Nagyonbabán eltüntették a vonalzókat és ha küldötök nekik képet, akkor készítenek egyedit. Sajnálom, hogy tesódékkal olyen a kapcsolatotok!

Joli! De édes lehet Csanád, amikor visz magának unaloműző játékokat!

Szintus! De jó, hogy már ilyen jól vagy! Mesélj! Jó baba Hanna? Eszik, alszik?

Kép
szly27
 
 


Főzött gyurma: 25 dkg liszt, 3 evőkanál só, 3 dl víz, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál borkősav és ételfesték, vagy tempera. Összekeverjük (nokedli sűrűségű massza lesz), majd teflonserpenyőben lassú tűzön, állandóan kevergetve addig főzzük, amíg összeáll. Lefedett dobozban, esetleg hűtőben tárolandó.

Én még raktam bele illóolajat, hogy illatos legyen. Valamint nem teflonban, ha nem sima lábasban főztem. Amikor összesűrűsödik, ha már nem süt, jól át kell gyúrni és kész is! Olyan lett, mint a Play-Doh gyurmák, talán még annál is jobb!

Leírtam, mert a honlappal valami bibi van!

Kép
szly27
 
 


hali
én sima só-liszt gyúrmát csináltam, pirospaprikával színeztem pirosra és kakaóporral sötétbarnára. Én is hűtőben tárolom, de csak ritkán veszem elő, mert azért jut mindenhová. ált. a játékevőeszközökkel játszanak vele, meg főzőcskéznek, de utána meg is eszik, még Toncsi is folyton nyalogatja, pedig olyan sós mint a veszedelem.
Szly, ez a gyurma nem szárad ki, mert a bolti ha kint marad, teljesen megkeményedik és használhatatlan.

délután jó későn aludtak el a lányok, mikor fognak este elaludni :shock: ?

Bogi tipeg a cipőmben:
http://videa.hu/video_kereses/bog%E1ta

Úgy ennék valami finomságot :oops:

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Csilla! Szerintem idővel kiszárad. Én lezárt dobozban tartom, így tovább tart! Lehet a hűtőbe is beteszem!

Cuki Bogi a videón!

Kép
szly27
 
 


JOli! Te nem két, hanem három gyereket nevelsz!!! Nem hiszem, hogy a kamaszokkal könnyebb!!
Szintus! Igen, mostanáig csak szopizott Niki, és 5és fél hónaposan kezdem nála a hozzátáplálást. Próbáld ki a Laktoherb teát, ha lehet nálatok kapni, én azt iszom (otthonról küldetem), de a legjobb "tejfokozó" , ha tényleg minél többször mellre teszed, vagy pedig próbálj fejni mondjuk két szoptatás közben. Amióta intézem a rendelőt és délelőttönként el kell mennem, és elkezdtem fejni tejet, hogy azt adja anyósom Nikinek, azóta újra "Pamela Anderson" lettem :) (kár, hogy a szopi után leeresztenek a lufik :lol: ).

Ártemisz is összefirkálta az összes falat, Állandóan rászóltam érte, és elvettem a ceruzákat, de mindig újra kezdte, direkt. DE!!!Aztán egy délután elővettem két kis nedves szivacsot, és szépen közösen lemostuk az összes "művet" a falakról, ajtókról. Ez kb. 2 hónapja volt, és azóta nem rajzolt rá újra...

na megyek, még van egy csomó dolgom...jó éjt

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


Kép

Kép

Kép
szly27
 
 


Ti se költsetek drága gyerekszékekre. :lol:
Édesek!

Meg Bogi is. :)

Nekem Liviről van ilyen videóm, 2 éves korából. Azt monja: nem tudok sétálni benne.
http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/. ... lthlAmhzsW :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Fruzsi cicus :D Kép

Mindjárt teszek a Hannárol is :D

Kép
Kép
szintus
 
 


Kép Hanna baba Kép Hanna baba es apukaja

Kép
Kép
szintus
 
 


Ők 3-man életem értelmei :D :D :D :D(169.-dik oldalon)

Ja és laptető már nem kell!Átadom mondjuk Rékának! :D :wink:
Vagy aki még szeretne kistesót!!!

Kép
Kép
szintus
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?