Új privát üzeneted érkezett!

PM!

Bocsi, de az elöbb kimaradtál! Persze én is nagyon szurkoltam a kis Pannának, és örülök, hogy túl vagytok a mütéten!

Sajna nem szürik AIDS-re a tejet, én is mikor adtam le tejcsit, akkor igazolni kellett, hogy nincs-e TBC-m, el kellett menni börgyógyászatra, ahol megkérdezték, van-e vmi bajom "OTT", majd megnézték a börömet és széklet vizsgálatot kértek.. a kórházban levö megszült anyáktól persze még ezeket sem kérik, de bízom abban, hogy nincs már olyan kórház, ahol vegyítenék a lefejt tejeket!

Üdv: Verus
verus (verus)

Sziasztok!

Nem nagyon volt idõm elolvasgatni amit írtatok, csak bele-bele olvastam. Késõn jött haza kedves férjuram, Kitti meg "nem hagyott békén".

Képzeljétek, vége az egyfogúságnak!!! Mától kezdve Kitti lányzó kétfogú!!!! Délelõtt még nem tudtam eldönteni, hogy kint van, vagy nincs, de most este kanalas kocogtatásos módszerrel sikerült beazonosítani. Még simább volt, mint az elõzõ, esti felsírás nélkül megúsztuk, az éjszakai szopik száma sem volt oly jelentõs KépKépKép
Továbbra is boldog vagyok, és hitetlenkedem, viszont ezekután teljesen átmentem optimistába, nem is szerzek be semmilyen csodaszert itthonra!
Jaj, csak egyvalamit sajnálokKép Mostmár nem mondhatom Neki, hogy FOGATLAN BÁNYARÉM KépKépKépKépKép

Pele! Tényleg nagyon jó, hogy ezt így leírtad a szopiról. Engem valószínûleg azért nem visel meg az éjszakai többszöri szopi, és ezért nem is tervezek (legalábbis egyenlõre) ellene tenni semmit, mivel nekünk ez az a módszer (közös ágy) amivel MINDENKI elégedett!

Lara! Abban a kórházban ahol én szültem ott csak a saját babának adták az anyuka tejét.

Évi, Geri! Nagyon köszönöm a fotókat! Továbbra is nagyon szépek, és édesek a gyerkõcök!
Elsõ ránézésre én is azt hittem, hogy az elsõ képen Te vagy Geri Lilivel Kép Gondoltam rosszul írtad Kép

Iboly! Ráérnek persze a füzetecskék. Jelen pillanatban a második baba projekt elején tart a pár.
Tettõ éves Gergõnek így utólag is boldog szülinapot!!!

Holnapra elég kellemes idõ ígérkezik!
Mostanában azért elég nehéz elõre belõni, hogy mikor milyen idõ várható, sajnosKép
Mikor talizunk már?

Sziasztok
Jójcakát!

Kati
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok!

Újra itt vagyok, megpróbálom leírni a tegnap leírtakat újra. De előtte megköszönöm anyukám nevében is a dicséreteket!!! Édesek vagytok. Egyébként az utcán mindenki sziasztokot köszön nekünk. Nemhiába, olyan fiatalos az anyucim... KépKépKép

Kati! Már én is taliznék, mozdulnék ki a városból, meghát veletek lenni nagyon szeretek. Nagyon nagy gratula a fogacskákhoz, nálunk is már érezni a fogat, de még nem jött ki. Tapintani lehet, látni még nem.

Pele! Én annyira, de annyira jót derültem a legos kaki sztoridon. Remélem nem baj... Nagyon jó volt. És az újabb sztori is.

Evey! Én benne vagyok a tali bármilyen formájában bármikor.

Snoopy! Te hogyhogy óracsörgésre kelsz? Úgy értem, hogy dolgozol vagy ilyesmi?

Iboly! Gratula Gergő pelusnélküliségéhez (jó magyarosan írtam) és persze a tettedik szülinapjához.

Évi! képzeld a házunkban lakó 7 hetes kislány este 8-tól, reggel 7-ig alszik non-stop. Hogy lehet ez? Miért nem alszik minden baba éjjel? KépKép Mindenesetre az a reggel 6-ig alvás sem lehetett rossz...

Pankamama! Ügyes légy ám a vezetéssel!!! de szerintem te az vagy.

Verus! Ilyen határozottan álltok? Egyedül vagy kapaszkodik Jancsi? Ügyes kis vasgyúró.

Lara! Az én tejem az 5. napon jött meg és Lilinek tápszert adtak addig éjjelente. Hipoallergént. Nem tejcit. Főleg nem más anyák tejciét. Kifejezetten tápszert. De mondom nekem nagyon későn jött meg a tejci.

Adri! Gondolom ma már rendben van a lakás és jó kedved van. Sajnálom a bacikat, és szorítok, hogy jövő héten már ne legyenek.

Lilivel még mindig náthásak vagyunk, szegénykémnek 4-5 alkalommal szívom le az orrát naponta és még akkor is tele van trutyival.Én is dögrováson vagyok, állandóan fújom az orrom és köhögök. Igaz pihenni tudok napközben is hisz Lili egy kisangyal és délután együtt alszunk 1-1,5 órát. Azt akartam megkérdezni a többgyermekes anyukáktól, hogy meddig van az, hogy a babuci cicin alszik csak el este? Szeretnék színházba menni 1-2 alkalommal és az 7-kor kezdődik. Ebből következik, hogy nem tudok itthon lenni az esti szopinál. Lili nem fogadja el sem a cumisüveget és a csőröspoharat is alig. Kanállal adni este, mikor fáradt nem túl célszerű. Pohárból adjunk neki vagy mit javasoltok? Vagy ne menjek színházba? Képzeljétek Lili inti a pápát a mamájának. Megtanította neki és, ha kéri emelgeti a kezét. nekem is szokta, de nem túl gyakran. De anyukámnak mindig. Hogy álltok D-vitamin ügyben? Adjátok? vagy még mindig elfelejtitek? mennyire fontos ez?

Most megyek, holnapután jövö, mert holnap este megyek a barátnőmmel koktélozni.

Puszi:
Anikó
Gerianikó

SZép lassan rájövök, hogy ki mindenkinek nem írtam..

CsKati, Nagy-nagy gratula mindkét fogacskáhozKépKép
Egyébként szopi közben sem harap?
És persze tényleg jó lenne már találkozni..tegnap jártunk a Tátra tér környékén, gondoltam Rátok!

Puszi: Verus
verus (verus)

Sziasztok,
mindenkinek nagyon köszönöm a jókívánságokat KépKépKép Emese nevében. Édes kisláníy, üldöélt a torta előtt, aztán belekapott és kiköpte. Túl száraz volt neki... majd teszek felé tortás képet Kép. Ezt is megértük... Mostanában állandóan azt modogatja, hogy "ija, ija" (szia). hameglát vit, már ijázik is Kép.
Megyek mert Zoli csomagol, segítek neki, holnap jöök és írok bővebben
puszi mindenkinek
Zsóka
Zsóka (zsóka)

Sziasztok!

Zsóka, utólag is nagyon sok boldog szülinapot kívánok Emesének! KépKépKép

Mari, Máténak pedig boldog névnapot!KépKépKép

Szeretném elújságolni nektek -reménykedve, hogy nem szólom el magam-, hogy a Dia, és PM módszere úgy néz ki nálunk is hatékony elalvásügyben. Napok óta, ha látom, hogy olyan álmoska, beviszem a kiságyába, redony le, játék, takaró, puszi, fordul egyet és hangja nincs. Éjjel még nem mindig alszik vissza, de tegnap is csak 3-kor ébredt eloször, ami nálunk ugye már nagy haladás!

Aztán be kellett ismernem, hogy egy kicsit elrontottam a gyermeket. Mióta gurul, inkább átvittem a nagyszobába, szonyegre, hagy (így kell írni?) kalandozzon. Ez odáig fajult, hogy a kiságyat lassan már csak alváshoz használjuk. Ez nem baj, ugye? Csak azt nem tudom, hogy tanul meg felülni, felállni, mert nekem azt mondták, hogy általában a kiságy rácsába kapaszkodnak, és úgy húzzák fel magukat. Verus, Ancsa?
Egyébként meg irtó kis okos lett, minden érdekli, mindent megsimogat, ha hangot hall kapja oda a fejét, hogy mi is történik, ki ne maradjon valamibol. Egy kis hétördög. De én örülök neki, legalább életrevaló.

Én csatlakoznék Iboly javaslatához, hogy indítsunk egy másik topicot. Egyre több lesz itt a friss anyuka, és én emlékszem milyen jó volt, hogy egykorúakkal meg tudtam beszélni az elején a dolgokat. Mi itt már nagyon vegyeskék vagyunk, szerintem, ha nyitnánk egy újat, jönne oda is mindenki! Ugye?

Üdv Liesel, közöttünk.
Egybol lenne egy kérdésem hozzád és Ibolyhoz foként. Csongi egyre több fozeléket eszik, és egyre ritkábban szopizik. Ugye alkalmazkodik a tejtermelés hozzá, mert este néha parázok, hogy van-e elég tej. Ehhez hozzá kell tennem, hogy azt hiszem kicsit el is lustult, mert néha nagyon be tud dühödni, ha késobb indul a tejleadó reflex.
A másik, hogy egy másik oldalon olvastam, hogy a babáknak nagy a zsírigénye, és minden fozelékhez adjunk MINDIG zsíradékot. A szopizókra is igaz ez? És milyen zsíradékot?
Ja és még valami. Csongi 5 és fél hónaposan kezdett el gyümit enni, 2 hete meg fozeléket. Azt, hogy mit ehetnek úgy kell kezdeni, mintha 4 hónaposak lennének, ahogy ezt a könyvek általában írják. Vagy nekik lehet már változatosabb kajákat is adni. Csongi eddig répát, krumplit, és sütotököt kapott.
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam. Napok óta érlelodnek bennem a kérdések. Remélem nem untattalak benneteket?Kép
Csá
Évi
Évi (Évi)

Sziasztok Lányok!
Elöször is Boldog szülinapot Emesének, Gergönek is utólag!

Dia!
Neked is boldog névnapot utólag is, nem tudom miért, de nekem valahogy "Klaudia voltál" és meglepödtem, amikor felköszöntöttek a lányok és láttam, hogy Diána nap van. Bocs.

Évi, Geri! Köszi a képeket, nagyon jók és milyen nagyot nöttek a gyerköcök a régi fotókhoz képest! Nagyon édik! Geri hogy hasonlítasz anyukádra!
D-vitamin! Én mindig adom, múltkor elkanászodtam amikor írtátok, hogy nem mindig adjátok. Elmentünk a dokinénihez. Nézi a fejét, kérdezi, hogy adom-e a D-vitamint. Mondom igen és a K-t is.
Aszongya, hogy pingpong labda efektus van a fején a gyereknek, egyik oldalon keményebb, másikon puhább. Most már mindig adom inkább, úgy megijesztett.

Évi! Nagyon jól nézel ki szerintem a rövid hajaddal is, ne bánd, hogy levágattad! Én viszont bánom, mert nekem majdnem derékig érö hosszú fekete hajam volt és levágattam a Kikkó születése elött. Most növesztem újra.
folyt.
Evey

Sziasztok!

Évi!

Először is köszönöm a képeket, nagyon szépek vagytok. Az ággyal kapcsolatban, mi is csak alvásra használjuk, egyébként többnyire a szőnyegen van, és nagyon gyorsan megtanult leülni és felállni, kapaszkodik a számítógépbe (láttam nálatok is a földön van) az ágyba, és hidd el még a sima falnál is feláll, ha akar. Az elalvás már nálunlk is gond nélkül megy, de éjjel ugyanaz mint Csonginál, bizony enni kell.

Geri!

Jobbulást nektek, és várjuk a képeket, a címünk: andimi@freemail.hu . PPersze képeket mindenkitől szívesen látnánk.

CsKati!

Írd meg az e-mail címed, mert a képeiteket kimentettem, de a leveled eltünt Kép _Biztos béna voltam.

Adataink: holnap lesz a Kinga 9 hónapos, kb 10 kg, és 74cm, és képzeljétek kibújt a hetedik fogunk is!!!!

A talit mi is várjuk, bár az időjárással nem nagyon biztatnak, igaz ma gyönyörű idő volt, el is mentünk kirándulni.

Holnapra is hasonló szép időket!

Sziasztok! ídfvaaqwíyww33333333333333333-ezt a KInga írta Nektek!

Andi
KingAndi

folyt.
Lara!
Nekem annak idején a Schöpf-Mereiben csináltak mindenféle vizsgálatot, mielött adtam tejet a többi babának is.

Pankamama!
Köszi, nagyon édi vagy, lefaxolnám akkor majd a jövö héten Kikkó rajzát, de nem baj, hogy még inkább csak kriksz-kraksz?

Iboly!
Új topicban én is benne vagyok, szerintem is megérett a dolog erre, múltkor azt hiszem, hogy Jázminmama vetette fel a kérdést!

Adri!
Leevinek küldök gyógypuszikat!

Geri és Lili!
Nektek is küldök gyógypuszikat!

Katica!
Ha valamit elfelejtesz bevinni a kórházba, akkor úgyis beviszik neked a hozzátartozóid késöbb, úgyhogy ne izgulj! A Várandósok könyvében van lista, azt olvasd el.

Pele!
Szép neveket választottatok Babszemnek, mármint a Barnabás és a Kinga! Kakás sztori jó volt!
Kikkó: csak a saját ágyában szeret aludni!
Egyébként, -Évi és Ancsa!- ahogy Pele is írta, tavaly is volt egy ilyen ébredéses idöszaka, úgyhogy ezért nem lehet az ovi a ludas, de még a testvérke sem. Hátha Pankamama kiderít vmit.

Snoopy!
Gratula Szabolcshoz! Gondolom DagiMali jól aludt a "gabonapárlatos" estén?!

Liesel!
Szívböl üdvözöllek, akkor most te az vagy, akitöl postán lehet rendelni kendöt és pelust? Mert én rendeltem már, csak nem tudom, hogy te vagy az, aki Leányvárról küldte? Vagy hülyeséget írok?
folyt.
Evey

folyt.
Adrián kb. adatai:
5500 gr, 58 cm

Lányok!
Akkor felvetem a kérdést: Október 6 vagy 7! Melyik lenne jó? Késöbb már nem biztos, hogy lesz jó idö és nálunk csak a kertben férünk el. Válasszatok, jó lenne, ha mindenki szabaddá tudná tenni magát és kérlek, feltétlenül írjon mindenki, hogy jó-e vagy nem!
Szomszédból kapok egy csomó széket meg asztalokat napernyöket. Gondoltam aki szalonnát vagy egyéb dolgot szeretne sütni az, azt hoz magával, aki nem szeretne sütni, az, amit akar enni, kiülünk eszünk, iszunk, beszélgetünk.
Írjatok feltétlen!
Puszi, Evey
Evey

Sziasztok!

Evey! A jövő hét csütörtöktől vénasszonyok nyarát jósoltak. Én arra gondoltam, hogy mi lenne, ha jövő hét szombaton taliznánk szept. 29. de, ha neked nem jó, nekem megfelel az általad leírt időpont is. Remélem jó idő lesz.

Évi! Most nálunk van kelés folyamatosan, de én bevettem Lilit az ágyunkba így nem vagyok fáradt annyira. Szegényke alig kap levegőt az orrán, éjjel is azt figyeltem, hogy mi van. Írtóra nyugtalanul aludt. Én még nem kezdtem főzelékezni, de hétfőtől fogok, mert néha estére már alig van tejci és én is megijedek. Meghát amilyen nagy már Lili inkább adok enki. Bár a gyümit se nagyon fogadja el. Igaz én Hipp gyümit adok, mert a boltitól ekcémás volt. Ettől pedig még semmi gond. Főzit magam akarok csinálni, megvettem a csecsemőszakácskönyvet is, majd áttanulmányozom. Szerintem is nyissunk új topucot, mert a friss kismamák úgy érezhetik, hogy nincs itt helyük, pedig nekik nagyobb van, mint nekünk.

Evey! Köszönjük a gyógypuszikat. Életben nem hasonlítunk ám annyira anyukámmal...

Kingandi! Gratulálok a sok-sok fogacskához!!!

Ma voltunk Andics találkozón, 140-en voltunk és még nem jött el mindenki. A dédnagyszüleimtől származók egy része jött el. 2 év múlva újra lesz, már a 3.

Most puszi mindenkinek, legyen jó éjszakánk. Én meg iszom az egészségetekre egy koktélt.

Anikó
Gerianikó

Sziasztok Lányok!

Akkor közkívánatra vettem magamnak a bátorságot, és nyitottam egy új topicot. Ezennel teljes szívemből meginvitálok mindekit a TÚL AZ ELSŐ HETEKEN, NAPOKON topicba.

Puszi:

Dia
dia (dia)

Halihó!
Már át is mentem! Gyretek máááááár!
Puszi!
Adri
KAdri

Sziasztok!

En igazan elso napos-hetes vagyok a 3 hetes babammal, tele kerdessel es aggodalommal, ami persze felesleges, de hat mit tegyek.

Rogton egy kerdes, amiben segithettek: milyen szagu az ujszulott kakija? Mert a mienk savanyu, pedig mindenki azt mondta, hogy a tejes kaki szagtalan.

Zsuzsa
zsuzsa73

Szia Zsuzsa!

Már azt hittem teljesen elnéptelenedett a topic. Átköltöztem én is az újba, csak megszokásból ide is bekukkantottam.
Remélem nem nagy bajKép
Nem eresztem hosszú léreKép
Az anyatejes kaki nem szagtalan, csak nem büdös, vagy legalábbis nem úgy büdös mint a már nem anyatejes. Savanyú szaga van. Úgyhogy a tietek teljesen normálisKép

Puszi, puszi, minden jót Nektek!
Kati
Csőre Katalin (cskati)

Zsuzsa!
Megpróbálok erösen visszaemlékezni, de úgy rémlik, tényleg hasonló szaga van. Mármint savanykás. Gondold el, benne van a gyerekben egy halom tej, annak egy része ki is jön, persze, közben feldolgozza, úgyhogy savanykásat produkál.
Nyugi!!!!!! Kép
Tölem is minden jót Nektek!
Emese
Emese (emese)

Sziasztok!

Zsuzsa! Az én kisfiam ma 2 hetes, és szerintem neki olyan, mintha egy kicsit állott fõtt tojás lenne!

cory
cory

Cory: Kép
Zsuzsa! 2 hét mulva remélem már én is tudok majd erre a kérdésre válaszolni:-))))))

Lara
lara (lara)

Lara!

Már így elrohant az idö?!? Nemsokára szülsz?!? SZorítok Nektek! Ha addig nem "találkoznánk", akkor könnyü és sima szülést kívánok!Kép

Puszil: Verus
verus (verus)

Cory!

Akkor lehet, hogy egyidosek vagyunk? Maja szeptember 11.-en szuletett.

Zsuzsa
zsuzsa73

SZia Zsuzsa!

Balu szeptember 12-én Kép)

cory
cory

Hello Lányok!
Az anyatejes kaki nálunk is savanyú szagú! Gondoljatok bele, hogy a tej összekeveredik mindenféle gyomorsavval, nedvvel. Szerintem is normális!
Lara!
Drukkolunk Neked, írtam Neked a másik Túl az elsö napokon topicba!
Többi Lányok!
Nézzetek át ti is, mert leírtam oda egy nagyon jó szopis tea receptet, ami mellesleg a baba gyomornak is jó, nyugtató.
Puszi, Evey
Evey

Szijasztok!

Verus! Köszönöm, remélem bejön a jókivánság! Én is ilyet kivántam magamnak :-))

Evey! KöszönömKép Mindjárt megyek és elolvasom.

Cory, Zsuzsa! tényleg nem marad idö semmire a baba mellett? Ez olyan furcsa, nem is tudom elképzelni. Mert én azt találtam ki, hogy majd leteszem este a fürdés után aludni, ugy 19 óra körül és onnastól idömilliomos leszek, a reggeli ébredésééig. Vagy nem ilyen eccerü? És napközben amikor alszik, akkor van idö egyéb dolgokra is, nem? Vagy akkor jön a mosás vasalás, fözés?
Juuuuj, néha belegondolok ezekbe, és megvallom egy picit már elöre félek...

Szijasztok, Lara
lara (lara)

Lara!

Hát a kismamák még milyen naívak!
Ha leteszed 19 órakor, 22 kor majd üvölt, mire aludnál, aztán elalszotok, aztán felkelt még 2-3 szor éjjel. Nappal örülnél ha alhatnál, ha nem igényel egyhuzamban.
Sajna tény, a legtöbb baba az elsõ hónapokban totál leköt egy felnõttet. Némelyik, az ún. többemberes babák kettõt is.

Aludj, pihenj most rengeteget, elõre is!

És bízz a szerencsédben, mert azért vannak kivételek!

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

SZiasztok!

Lara! Balu nagyon rendes kis krapek, és elég sokat alszik. Napközben 2-3 óránként eszik, de éjjel csak 4-5 óránként. Tehát egyszer eszik éjfél-1 körül (ekkor tájt szoktunk lefeküdni), majd hajnali 5 körül, és 9-10 felé ébreszt. Szerintem ez teljesen emberi! De! Nekem nem azért nincs idõm mást csinálni, mert a baba fent van, vagy el kell látni, hanem mert állandóan fáradt vagyok. De nem álmos, hanem mintha maratont futottam volna. Szerencsére nálunk a férjem fõz! Kép

cory
cory

Kedves Lara!

Nalunk is az a helyzet, mint Coryeknal, csak azzal spekeli meg a kicsi a helyzetet, hogy neha ejszaka 2 etetes kozott nem alszik, hanem sir. MOndjuk ez meg csak 2x fordult elo, de masnap olyan voltam, mint a mosott ...
Es en is pont ugy erzem, mintha maratont futottam volna, a szules amugy is egy fizikailag megviselo dolog, es utana rogton jon a folytatas, szoval a pihenest tenyleg el lehet felejtetni egy idore.
De mindenert karpotol a pici, ezt ne feledd!

Cory, te szedsz vasat?

Zsuzsa
zsuzsa73

Sziasztok!

Visszajöttem kicsit nosztalgiázniKép

Lara, csatlakozom Ildihez (egy 5-6 sírósan ébredos éjszaka után), készülj fel testileg-lelkileg. Bár én ismerek olyan gyerkocöt, akit este 8-kor letesznek, és reggel hatig mukkja nincs, de ez ritka kivétel.

A legnehezebb szerintem az elso 3 hét, utána hozzá lehet szokni, és jobb esetben a baba sem 3 óránként kér enni éjjel (mint Csongi). Nálunk 5 hónapos kora után romlott megint a helyzet. Egy pár napot néha jót alszik, aztán kezdodik elolrol. Emellett Csongi nappal is alig alszik már, és állandóan igényli, hogy foglalkozzak vele. Halomban áll a vasalnivaló, takarítva nem is tudom mikor volt rendesen, fozés is egy-két napra csökkent.
De én ezzel úgy vagyok, hogy ezek a napok sosem térnek vissza. Minden nap csinál valami újdonságot, és marha büszke tudok lenni, amikor dicsérik, hogy milyen okos ügyes ez a gyerek!

Szóval nézzük a napos oldalát a dolognak!

Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Azért annyira nem vészes a helyzet, legalább is nem minden babánál, úgyhogy ne ilyesztgessük itt a kismamatársakat! :-)))
Az én két és fél hónapos kisfiam például egy igazán rendes gyerek. Nálunk az elsö két hét volt igazán kemény, amikor nekem is fájt mindenem. Aztán hat hetes koráig még elég fáradtnak éreztem magam, azóta viszont érezhetöen jobb a helyzetünk. Este nyolckor lerakom, reggel 6-7 körül ébred. Igaz, hogy nappal csak nagyon ritkán alszik rendesen, hanem állandóan szórakoztatni kell és kézben van, de ez is megoldható azért valahogy. Igyekszem mindenféle programokkal elfoglalni magam, így sokkal jobb a hangulatom, és a házimunka és a fáradtság is sokkal elviselhetöbb.

Kriszta
Kriszta (nyúl)

Sziasztok!

Zsuzsa: vasat nem szedek! Nálunk is volt már olyan éjjel, hogy fent voltunk 4-5 órát, mert a fiú nem akart aludni, és csak nyûglõdött!

cory
cory

Lara,
szerintem egyáltalán ne fogd fel a fentebb leírd tapasztalatokat ijesztgetésnek (és más sem). Nem tudhatod elõre, hogy milyen lesz a babád, és ha netán tényleg a fárasztóbbak közé fog tartozni, legalább fogod tudni, hogy vannak sorstáraid, akikkel megoszthatod a gondjaidat (itt). Igenis vannak nagyon, nagyon nehéz babák, az én nagyobbik lányom,aki most 4 éves, is ilyen volt. Sokk volt a szervezetem számára az állandó kimerültség, sokk volt az életünk számára a teljes fejetlenség. És erre nem lehet elõre felkészülni, de jó tudni, hogy ilyen is van, és tényleg erõt ad, hogy mással is megesik, más is túléli, és minden nappal egyre könnyebb lesz a helyzet, és egyre nagyobbak lesznek az örömök. És ami eleinte örökkévalóságnak tûnik, visszatekintve nagyon hamar elmúlt. Csak azért írom mindezt neked és kismamatársaidnak is, mert a második lányom, aki most 4.5 hónapos, tök ellenkezõje az elsõnek, tehát (HURRÁ) megtapasztaljuk most az 'áldott jó' babát is, aki tényleg csak eszik, alszik, játszik, mosolyog, mindezt kiszámítható napirend szerint - és szinte mindent ugyanúgy csinálunk vele, mint elsõre (talán nyugodtabb és tapasztaltabb vagyok, és ez segít) - szóval ilyen is van, tényleg. Bármilyen lesz is a babád, úgyis imádni fogod!
Andi
andi

Sziasztok!

BOFI TEMA: mindig jon az a bofi? nalunk van, hogy egyszeruen csak nem jon, akkor lerakom, de kozben meg latom, hogy bent van meg a levego, mert huzza fel a labat, es kozben sirdogal. Felveszem, bofi sehol. SImizem a hatat, jarkalok vele, kozben a vallamon a feje, fuggolegesben a teste, ahogy kell, de a bofi csak nem jon.

Jotanacsok?

Zsuzsa
zsuzsa73

Sziasztok!

Bocs, nem ijjesztgetésnek szántam...

Zsuzsa, nálunk az vált be büfi ügyben, hogy nem teljesen vízszintesen szopizik a baba, hanem a feje-gyomra kicsit feljebb van. Így a levego már a szopi közben nyomul felfelé, és sokkal gyorsabban kijön! Vagy próbáld meg, hogy leteszed, és késobb veszed fel újra. Nekem azt mondta a védono, hogy ha 10 perc alatt nem büfizik, akkor már nem is fog. Tök felesleges órákat járkálni vele!

Sziasztok Évi
Évi (Évi)

Szia Zsuzsa!

Az is segíthet, ha már nem bukik gyakran és főleg sokat, akor nem a fejét, hanem a pocakjár, mellkasát teszed a válladra. Másik tipp: Hasra fekteted a combodon, úgy hogy a gyekek mellkasa a combodon van, deréktől lefelé pedig a combod mellett. Remélem elég érthetően leírtam, ha nem sikerült, majd újból nekifutok. És mindezek között lehet a hátát simizni, vagy a popsiját paskolni.

SDnoopy
snoopy

Szijasztok!

Én meg itten várom már, hogy mikor születik már a babánk (még 15 nap a kiirásig), meg reménykedek, hogy hátha hamarabb jön, de ahogy olvasgatlak titeket, annak kéne örülnöm, ha minél késöbb érkezik.Kép Én egyébként tényleg nagyon pihenek, néha már annyit is, hogy lemegy a vérnyomásom a sok alvástól :-))) Söt! Este nem birok elaludni, mert túl vagyok pihenve :-))))))

Cory! Ha a mi lánykánk is Balu idöbeosztását követné, nem lennék elkeseredve! Nagyon szimpatikus!:-)))))

Zsuzsa! na még ettöl a sirós dologtól félek. Föleg, ha éjszaka kezd el sirni, nem is tudom, mit kell csinálni ilyenkor?
Képzeljétek az egyik szomszédunk elköltözött..lehet, hogy azért, mert látta, hogy egyre nagyobb a pocakom, és már elöre félt a következményektöl? KépKép
Tényleg, ha éjszaka sirni kezd a baba, akkor az áthallaccik a szomszédba is, meg a felettünk lakóhoz is, nem? (panelben lakunk)Felettünk egyetemista albérlö lányok laknak...nemtom meddigKép Szépen majd elkergetünk mindenkit Kép

Ildi, Évi! Azon gondolkodtam, hogy most milyen rendes egy gyerekünk van, mert a hangját sem lehet hallani, etetni is alig kell, meg pelenkát sem kell rajta cserélni:-))))Aztán ha mexületik, majd minden az ellenkezöjére változik...

Kriszta! Hát én erre gondoltam :-))))))))

andi! Igazából pont ezért örülök, hogy mások is leirják a tapasztalatikat, mert igy lélekben fel tudok készülni, hogy vannak ilyen és olyan babák is, és tényleg nem lehet elöre tudni, hogy az ember "milyet fog ki".

Szijasztok, Lara
lara (lara)

Lanyok, a ti kisbabatok otthon miben van? Nalunk kb. 24 fok van (kozponti futes), ehhez van a Maja egy hosszu ujju bodyban, rajta egy hosszu ujju pluss rugi. De mostanaban kezdem ugy erezni, hogy ez neki tul meleg.

Zsuzsa
zsuzsa73

Szia Zsuzsa!

Nálunk egyedi fűtés van, nappal 21-22 fokra állítva, Ádámra vagy hosszú ujjú body + ujjatlan rugi vagy ujjatlan body + hosszú ujjú rugi van. Nem meleg nagyon Maja feje, keze, nyaka? Vagy nem szomjazik meg gyakran? Mert akkor tuti melege lehet.

Kriszta
Kriszta (nyúl)

Sziasztok!

Zsuzsa: én is ezt tapastalom. Ilyenkor erõs szellõztetés jön, illetve leveszem róla a rugit, és kap a lábára egy zoknit!

cory
cory

Szia Zsuzsa!

Ha úgy érzed, hogy a plüssrugi túl sok, akkor vannak ugye vékonyabbak is pl pólóanyagból...
Hosszúujju body helyett van rövidujjú is...
Ha csak a bodyt hagyod rajta, akkor felhasználhatod az ajándékba kapott édes zoknikat Kép

Snoopy
snoopy

Ez tetszik Snoopy, van egy par edes zokni a latogatoktol...

Zsuzsa
zsuzsa73

Lanyok!

Hogy kell egy 4 hetes babanak elmondani, hogy a nappal az ejszaka, es az ejszaka a nappal?

Zsuzsa
zsuzsa73

Sziasztok!

Zsuzsa: jó kérdés! Kép
Balu úgy nézett ki, hogy hasfájós. Ma beszereztem neki egy kis "gyógyszert", és nem sírt. Lehet, hogy megijedt?

cory
cory

Szia Zsuzsa,
A lányom csinálta, még a kórházban, amit valszeg a te pöttömöd csinálhat most: nappal öt órákat aludt, éjjel meg óránként ébredt. Azt hittem, megtébolyodok. Aztán a csecswemősök mondták, hogy ébresszem fel nappal 3 óránként, majd szépen beáll. És tényleg, fogta magát, és nappal ébredt 2-3 óránként, éjjel meg úgy ngy óránkélntr. Így már ki lehetett bírni Kép.
Igaz, mostanában óránként ébred, egyszerre 3 foga jön.Amúgy pont ma nosztalgiáztam, hogy egy éve még mennyit sírt szegényxkém a pocakfájás miatt, most meg már mondja, hogy "sziszi" (cici = szopizni akarok Kép) Szept 20-án született amúgy.
üdv
Zsóka
Zsóka (zsóka)

Zsuzsa!
Hogyan is?
Az éjszaka nappal?
Márhogy számára?
Hagyományos trükkök: nappal felébreszted. Ez nálunk 4 hetesen még nem ment. Szelíd módszerekre rá sem bagózott, egyebek meg ugye szóba se jöttek. Az éjben nem kommunikálsz vele különösebben. Nem gyújtasz villanyt, nem beszélsz, nem pelenkázol, nem énekelsz. Szoptatsz, büfiztetsz és alusztok tovább. Vagy nem. Akkor csendben sétálsz vele és igyekszel félálomban nem hasraesni semmiben a sötét szobában. Zsombi egy ideig még röfögött pár percig szopi után, de aztán erről is leszokott. Kivétel az intim együttlét, amit megpróbáltunk Zsombi nélül lebonyolítani, de aktív röfögéssel kisérete tevékenységünket, sírásra akkor sem vetemült. Lehet, hogy akkor még nem tartott igazán a kistestvértől.Kép

Snoopy
snoopy

Sziasztok Mindenki,

igy az elsö pár napban 3 dolog van, amiben megkérdezném a rutinosakat:

1. Kislányom (1.5 hetes) utál fürödni. Nagyon! Annyira behisztizik a vizben, hogy olyan lesz a feje, mint egy ribizli. A vizhöfok jó, a fürdöszobahöfok jó, gyorsak vagyunk. Mi lehet ez, viziszony?

2. Sokkal jobban elalszik kis lámpafénynél. Nem lesz ez baj késöbb?

3. Nem büfizik rendesen, esetleg 1-et, aztán ugy bealszik, mint egy medve. 1/2 óra múlva meg felébred, bukik és fájhat is a pocija ilyenkor, mert tekereg és fintorog (ritkán sir).

Elöre is köszi,

Pockok
Pocok

Szia Pocok, a vízhőfok lehet hogy csak neked jó, próbáld ki hidegebben, melegebben.
Nem kell gyorsnak lenni, én elejétől fogva úgy csinálom, hogy miután levetkőztetem, sétálok egy kicsit vele, elmesélem mit fogunk csinálni, először a talpacskáját teszem a vízbe és így tovább.
Én egy pici lámpát égetek 25-ös izzóval, főleg azért, hogy én lássam.
Büfögni szerintem egyik gyerek sem hajlandó a nagykönyv szerint, én pl éjszaka ki is hagyom, mert a szopásba alszik bele, ha felemelném függőlegesre, akkor felébredne.
Remélem segítettem egy kicsit.
(Ja, egyik barátnőm roppant boldog volt amikor véletlenül elmeséltem, hogy a köldökcsonkot és fülpiszálóval alkoholoztam, mert azt mondja, hogy ez eszébe sem jutott. Remélem ez is segít valakinek.)
Vivien
Névtelen

Szia Pocok!

A mi fiunk is utált fürdeni. A mienket a kórházban a csecsemősök fürdették (ahogy mindegyiket) szerintünk ettől utálta meg. Hogy siettek, lehet, hogy csapban, folyóvízben csinálták, stb. Mi is fokozatosan szoktattuk hozzá a más rendszerhez, ahol jó fürdeni. Előtte csupaszon zenés-táncos összejövetel, tornázás, vidámság, heje-huja. Óvatos vízbetétel esetleg ha már rászokott cumival, majd ha már jobb a helyzet cumi nélkül. Ami alapvető volt nálunk: Éhes gyerek fürdetését még a távoli szomszédok is hallják!

Büfizés: próbáld meg úgy szoptatni, hogy a feje magasabban legyen, mint a többi, akkor nem nyel annyi levegőt. Szerintem ha nagyon kell neki, akkor alvás közben is büfizik. Ha mégsem és felébred, te meg még nem alszol, szerintem sétálj vele egy kicsit. A fiunkból kaja után akár 1-2 órával is remek büfik születtek.

Snoopy
snoopy

Pocok!

Csatlakozom elõttem szólokhoz: nálunk is eltelt 3-4 hét mire a gyermek megszerette a fürdést. Addig üvöltés volt, még fel is jegyeztem anno az elsõ sírásmentes fürdést.

Büfi: nálunk a hasonfekvés jött be, mert ilyenkor viszonylag maguktól is tudnak büfizni, és nem szükségszerû, hogy felébredjenek nagyon emiatt.
Egyébként rémlik, volt olyan büfink, ami a következõ etetés elõtt közvetlenül érkezett csak meg...

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Pocok!

Szerintem ne aggódj a fürdés miatt, hát szoknia kell szegénynek, hogy mi a menet. Nálunk babamasszázs van elõtte és - hét alatt megszokta, hogy mi vár rá. Csatlakozom az elõttem szólókhoz, változtass hõmérsékletet és nagyon lassan, fokozatosan rakd be a kádba a kicsit, semmiképp ne hirtelen.

Büfi: a fej feljebb tartása a legokosabb tanács, szopinál ne vízszintesen, hanem kicsit "függõlegesen" tartsd. Akkor gyors büfi lesz. Éjszaka nálunk is ritka volt a büfi, ha õt nem zavarja téged sem, ne figyeld annyira, nehogy a te idegességed rá tapadjon.

Lámpa: nálunk ugyan nincs, de, ha késõbb is azzal alszik el mi baj lenne? Majd leszokik róla, ha nagyobb lesz. Másnem évesen. Ha az biztonságot ad.

Anikó
Gerianikó

Szia Pocok!

Pár tipp a fürdéshez, hátha valamelyik segít:

1. Olyan idõpontot válasszatok, ami két étkezés közé esik, tehát ne legyen se éhes se totál teli hasú.

2. Ne legyen sok víz a kádban, csak kb.annyi, hogy körbevegye a pocakot, de ne lepje be.

3. Próbálj meg alá és fölé is tenni egy pelust, és aazal együtt tenni be a vízbe, sok baba megijed a teljes pucérságtól.

4. Gondolom nem egyedül fürdeted, amelyikõtöknek szabad a keze, kínálja oda a picinek, hogy fogja meg 1-1 ujját, abba "kapaszkodva" biztonságban érezheti magát.

5. Maga a mosakodás része olyan legyen mint egy folyamatos simogatás: ne emeld fel a babáról közben a kezed.

De ne feledd: a legjobb Neki az, hogy TE fürdeted, pár hét, és azért fog sírni, mert kiveszed a kádból!

Bubamama
Bubamama

Sziasztok!
Megvagyok, nem vesztem el, csak egy kicsit atalakultam... Kép
Szoval egy het korhaz utan most ertem el addig, hogy jelentkezzem. Az utolso par nap termeset majd elolvasom, mert az elmaradasom meg sem probalom behozni. Kép
Lara! Mar most keszulj fel, hogy egy baba mindig tud varatlan meglepeteseket produkalni. Mind pozitiv, mind negativ iranyban!
Puszi mindenkinek, ha tudok, jovok.
Moni
Moni

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?