Sziasztok!
Zsóka, utólag is nagyon sok boldog szülinapot kívánok Emesének!
Mari, Máténak pedig boldog névnapot!
Szeretném elújságolni nektek -reménykedve, hogy nem szólom el magam-, hogy a Dia, és PM módszere úgy néz ki nálunk is hatékony elalvásügyben. Napok óta, ha látom, hogy olyan álmoska, beviszem a kiságyába, redony le, játék, takaró, puszi, fordul egyet és hangja nincs. Éjjel még nem mindig alszik vissza, de tegnap is csak 3-kor ébredt eloször, ami nálunk ugye már nagy haladás!
Aztán be kellett ismernem, hogy egy kicsit elrontottam a gyermeket. Mióta gurul, inkább átvittem a nagyszobába, szonyegre, hagy (így kell írni?) kalandozzon. Ez odáig fajult, hogy a kiságyat lassan már csak alváshoz használjuk. Ez nem baj, ugye? Csak azt nem tudom, hogy tanul meg felülni, felállni, mert nekem azt mondták, hogy általában a kiságy rácsába kapaszkodnak, és úgy húzzák fel magukat. Verus, Ancsa?
Egyébként meg irtó kis okos lett, minden érdekli, mindent megsimogat, ha hangot hall kapja oda a fejét, hogy mi is történik, ki ne maradjon valamibol. Egy kis hétördög. De én örülök neki, legalább életrevaló.
Én csatlakoznék Iboly javaslatához, hogy indítsunk egy másik topicot. Egyre több lesz itt a friss anyuka, és én emlékszem milyen jó volt, hogy egykorúakkal meg tudtam beszélni az elején a dolgokat. Mi itt már nagyon vegyeskék vagyunk, szerintem, ha nyitnánk egy újat, jönne oda is mindenki! Ugye?
Üdv Liesel, közöttünk.
Egybol lenne egy kérdésem hozzád és Ibolyhoz foként. Csongi egyre több fozeléket eszik, és egyre ritkábban szopizik. Ugye alkalmazkodik a tejtermelés hozzá, mert este néha parázok, hogy van-e elég tej. Ehhez hozzá kell tennem, hogy azt hiszem kicsit el is lustult, mert néha nagyon be tud dühödni, ha késobb indul a tejleadó reflex.
A másik, hogy egy másik oldalon olvastam, hogy a babáknak nagy a zsírigénye, és minden fozelékhez adjunk MINDIG zsíradékot. A szopizókra is igaz ez? És milyen zsíradékot?
Ja és még valami. Csongi 5 és fél hónaposan kezdett el gyümit enni, 2 hete meg fozeléket. Azt, hogy mit ehetnek úgy kell kezdeni, mintha 4 hónaposak lennének, ahogy ezt a könyvek általában írják. Vagy nekik lehet már változatosabb kajákat is adni. Csongi eddig répát, krumplit, és sütotököt kapott.
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam. Napok óta érlelodnek bennem a kérdések. Remélem nem untattalak benneteket?
Csá
Évi