Új privát üzeneted érkezett!

Én beszéltem Dollival délelőtt, azok a számok a fájások közti időt mutatták :D De utána beült egy kád meleg vízbe és elmúltak. Úgyhogy már bármi lehet :D

Mimi,
Én is szívesen segítek neked ha tudok.

Szilvi,
Merre?

Kép[
Kép[
kostyika

Szasztok csajok!

Kicsit el vagyok havazódva, bejött egy nagyobb munka, tegnap is este 7ig varrtam...
Pözsiről még nincs hír, nem nyúltak hozzá...
Zsandi, Mimi, nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!!!!

Zsandi, mondanám, hogy hozd bármelyik nap a széket, de épp most vettemészre Lilin piros pöttyöket, bárányhimlős... :?

Kriszit, örülök, hogy itthon vagytok! Kipihented Magad?

Judy, Dolli????? Nem akartok még szülni????? :wink: Vagy Dolli épp most szül? :wink:

Hajni, hogy vagytok? Lilibabának lement mára láza?

Luigi, mizu? Banyek elfelejtettem az úszósapit odaadni!!!
Jó lett a hajad!!!

Mimi, rátok is rátok jár a rúd, mostanában.... :cry: :cry: :cry: Sajnlom!
Szövetkezzünk és űzzük el a rosszat együtt!!! :wink: :lol:

Mia, de cuki Patrik a képen!!! Kis huncut!! Bezzeg nálunk.... nem vigyorgott ennyire... :wink:

Lini, ha párod nem csinálja meg a macit, majd átmegyek egy pákával!!!! :lol:

Judy, nem mondod, hogy ezért ment ki az igluba, hogy gondolkozzon?! :shock: :lol: Nem semmi gyerek!!!! :lol:

Megyek, varrok még egy kicsit.....

Puszilok mindenkit!!!!!!
sylph

Sziasztok!

Itt ülök egésznap és nyomom a melót, csak gyorsan, mert még nem vagyok kész.

Mia!
ÉDes a Patrik azon a képen! Nem tudsz valamit Mangoráékról??

Szilvi!
kérünk szépen képet, hogy mit alkottál, ha kész vagy, persze ha publikus!!

Kriszti!
Hun jársz?

Mimi!
Sajnálom, bővebben majd később :oops: :oops:

Rohannom kell apa vigyáz a gyerkőcre, hogy tudjak haladni.

Ha lesz erőm este jövök!! puszi mindenkienk
Vendég

Sziasztok!

Még itt, csak délelőtt "pörögtem", ezer dolgom volt. Most már nyugodtabban mennék szülni, mint múlt éjjel. :) Mostam, vasaltam, csináltam a fiúknak kuglófot, nehogy anélkül maradjanak itthon. :D A porszívó már nem fért bele. :( No de majd holnap, ha addigra sem szülök. :)
Délben szundiztam egy jót Gézuval, próbálok pihenni, hogy legyen erőm szülni, ha úgy alakul.- :)

Éjjel: fél 9-től jó 8-7 perces fájások voltak 11-ig, de aztán 3 olyan gyengécskére sikeredett, felhívtam a szülészetet, ők mondták a fürdőt, no az majdnem leállította, de azért annyira nem, hogy nyugodtan tudjak aludni. Párom éjfélkor elzavartam, én olyan 2-től tudtam pihizni, szundizni, de mindig voltak fájások, csak ritkán. Szóval jósolgatok rendesen, most napközben is. Remélem, lesz valami belőle most már! :)
Mondjuk be voltam tojva rendesen, hogy akkor most mi van? És mikor induljak? Meg egyébkéntis! Vérnyomásom olyan szépen felmászott, hogy ihaj! Mára már megint tökély, szerintem az izgalom okozhatta. :roll:
No rólam ennyit!

Juti! Én is nagyon parás vagyok most, jobban, mint Gézuval. De akkor Te is jósolgatsz ezek szerint, nálad is lesz nemsokára valami. :)
Jól belevetetted magad az olvasásba! :D
Anyum édes: Szóljak, ha valami baj van... Mondom baj? A legrosszabb, ami történhet, hogy szülünk! Soha ennél rosszabb ne történjen! :D

Mimi! Hülye bajok csőstül jönnek! :( De elképzeltem Orsit Vudu táncizni a SS-ban. :)
Remélem, mihamarabb vége lesz ennek a hercehurcának. Akkor ezek szerint ex nem akar peren kívül megegyezni?

Mia! Jól nézel ki! :lol:

Orsi! Nagyon szupi lett a hajad! Tisztára hasonlítasz így egy volt kolléganőmre! A jobbik fajtából! :wink:
És tök óccó volt! :D (már a hajad, nem a kolléganő! :lol: )

Brigi és Marci remélem gyógyulgatnak és pihiznek nagyokat!

Lini! Mikor tervezitek a kövi babát?

Hajni! Szegény Lilike! Olyan rossz, ilyenkor tehetetlennek érzi magát az ember. De a most éjjel már hátha jobb lesz! Nálunk mindig az első éjszaka volt a legcarabb!

Szilvi! Mi van Veled? Alakul a hangulatod (mármint jó irányba!)? Olyan ügyes Lili, hogy már így alakul a pelus ügy nálatok. Szerintem mi nyárnál előbb nem leszünk szobatiszták..

Megyek még van dolgom! :lol:

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Itt vagyunk, csak nem nagyon jutottam géphez az elmúlt két napban!
Arik vagytok, hogy így hiányoltatok minket és köszi a drukkokat!
Ezt a levelet is tegnap kezdtem el írni :) Íme:

Na, eljutottam ide is ma (talán hagyja Marci, hogy megírjam és elküldjem a levelet  )

Gondoltam rövidem elmesélem az utóbbi pár napunk szenvedését, visszaolvasnom és reagálnom úgysincs esélyem 
Ha valami fontos van, amiről lemaradtam, azt légyszi írjátok meg újra  Köszi!

Hát, csütörtökön elég rosszul kezdődtek a műtéti előkészületek. Hajnal 5-től a gyerek nem ehetett, hogy éhgyomorral mehessen a műtétre. )-re voltunk előjegyezve. Persze hajnali fél 5-kor az én drágám még vígan szunyókált, esze ágában sem volt enni., pedig felkeltettem (előző este 9-kor evett utoljára… ), úgyhogy így járt, megkezdődött a koplalás. Olyan 8 körül elkezdték bekötni az infúziót, persze 5-ször szúrták meg szegényt, mire sikerült normális vénát találni, és legalább ¾ órát kínozták szegényt. Utána alig bírtam megnyugtatni… Vártuk a műtétre, de semmi fejlemény, valami sürgős műtét megelőzött minket, így szegény drágám fél 12-kor vitték el… Képzelhetitek, hogy addigra már milyen éhes volt… Alig bírtam csitítgatni, meg nyugtatgatni, próbáltam mindig elaltatni, legalább addig nem érzi, hogy éhes, de szegény mindig felébredt, így egész délelőtt dajkáltam…
Műtét után visszahozták, és mivel epidurális érzéstelenítést kapott, így kis oxigént adtak neki és szinte azonnal magához tért, kicsivel ezután már ihatott, majd ehetett is. Aznap délután én már hallottam azt az ominózus hangot, amit előtte is sokszor, amikor kijött a sérve. Olyan „kluttyogó” hang volt. Szóltam a nővéreknek, hogy ez normális-e, mert persze orvost nem találtam, ők közölték, hogy igen normális, és még egy dokit sem kerítettek… A drágám egész éjjel jól aludt, jól evett, majd jött a reggeli vizit, kérdeztem a gyerekorvost, hogy szerinte normális-e, ő csak annyit mondott, hogy hívja a sebészt, aki operálta, hogy nézze meg. Jött a sebész is, megnézte, azt mondta semmi baj, normális a duzzanat, csak ödémás a terület… Azért egy átkötözésre vigyem le a gyereket hozzá… OK, megtettem, lementünk, és mikor ott nézi, hát közli, hogy ez mégsem normális, a jobb oldalon bizony valami miatt újra kijött a sérve, újra kell műteni azonnal, mert így nem maradhat. Hát képzelhetitek, hogy akkor ott mit éltem át… Legszívesebben szétveretem volna a sebész dokit…
A tortúra meg újra kezdődött… Mivel Marci fél 10-kor evett délelőtt utoljára, ezért meg kellett várni hogy megint éhgyomros legyen, így csak egy körül lehetett a műtét… Megint jött a koplalás és az egész délelőttön át tartó dajkálás, csitítgatás… Én már úgy sajnáltam szegényt… Jött az altatóorvos, elmagyarázta, hogy mivel előző nap epidurálist kapott, ezért másnap nem javasolja újra ugyanazt adják, ezért spinális érzéstelenítést kap majd másodszorra. Én már azon is aggódtam, hogy egy ilyen kis szervezetet mennyire megterhelhet két nap egymás után ez a rengeteg érzéstelenítés, nem beszélve az újabb műtétről… De nem volt mit tenni… Elérkezett az egy óra, újra elvitték a kincsemet… De már nem éberen kaptam vissza, le kellett menjek az őrzőbe, mert kapott altatót is, és ezért nem tért rögtön magához. Azt gondolták előző nap az is baj lehetett, hogy nagyon hamar magához tért és elkezdett mozogni, így könnyebben kiújulhatott a sérve… Kb. két óra telt el műtét után, mire felébredt, de az érzéstelenítés miatt a lábát még nem nagyon érezhette, meg nem is nagyon mozgatta, ahhoz még kb két óra eltelt, mire újra jól működtek! Ezután éjjel megint már evett, aludt rendesen, annyi volt csak, hogy 12 órán keresztül nem szabadott mozgatni az érzéstelenítő miatt (ez az előzőnél nem volt) és utána is az első 24 órában csak vizszintes helyzetben lehetett.
Az 5 nap alatt Marci napirendeje jól felborult, és „ölbebaba” lett, magyarán jól elkényeztettem, annyit babusgattam :D És elaludni is csak ölben szeret most :D Mondjuk ezt direkt csináltam, hogy ne sírjon sokat, az tutira nem tesz jót a sebgyógyulásnak!

Na, ezt mind tegnap írtam :D

Ma megvolt a kontroll, kötést is cseréltek Marcinak, úgy tűnik most már minden rendben!
Kicsit sápadt szegénykém, de másból meg nem mondani róla, hogy alig 5 napja két műtéten is átesett.
Voltunk a gyerekdokinál is egyeztetni, hogy a 3 hós oltást mikor kapja, meg bejelentkeztünk a hematológiára is. Azt mondta a doki, hogy vmi fehérjével kapcsolatos érték a rossz, ami a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességért felelős. A hematológián aranyos volt a nő, elmondta, hogy először vérvétel lesz, majd rögtön utána, amint megvan az eredmény még meg is nézi a doki és mondja, hogy mi van, vagy kell-e további vizsgálat.

Na, de hogy itt a Bethesdába milyen szörnyű feltételek vannak… Nem gondoltam volna… Az egy dolog, hogy szeretik, ha a gyereknek minden cuccát, még a kajáját is viszed, de hogy az anyákkal mennyire nem foglalkoznak. Még az ottani konyhájukon sem lehet valami menüt rendelni, minden kaját otthonról kell vinni. Ja, és a kórtermek olyanok, hogy ott csak széken ülve tud az anya a gyereke mellett ülni, azon kell szoptatni is, ha ott akarsz aludni, akkor azt is  Van egy ún. anyaszoba az osztályon, de ott nincs annyi ágy, ahány gyerek-férőhely van… No comment! Enni is csak itt lehet, de ahhoz ugye ott kell hagynod a gyereket a szobába egyedül, a 6 kórteremre van két nővér minden műszakban, és vannak olyan gyerekek (csecsemők is), akiknek nincs ott az anyukájuk, tehát őket is el kell látniuk…
Na, hát remélem nem kerülünk soha többet ilyen helyre 

Ennyit rólunk!

Amúgy a kórházi lét teljesen leamortizált, párom állandóan csesztet is, hogy mi van velem :( Hun hagytan az agyamat, mert olyan szita és tök hülyeségeket csinálok, meg mindent elfelejtek...

Marci mióta hazajöttünk nagyon anyás lett, így sokkal többet igényel engem, meg sűrűbben is eszik, inkább 2,5-3 óránként, ezért is jut kevesebb időm rátok most :(

Ja, meg Mia, veled nagyon egy hullámhosszon vagyunk! Nekem is hétfőn jött meg :D Most először szülés óta!
Babaúszást megkérdeztem a dokitól, azt mondta, ha begyógyul a seb, akkor lehet menni :) Szóval tavasszal új és rendszeres programunk lesz :lol:
Patrik baba nagyon édi a képen! Még nem is láttam ilyen jókedvűnek :)

Szilvi, tesómmal egyezkedtél? Mikor jöttök?

Mangora

Kép
mangora

Kriszta!
Hát nem semmi sztori :cry:
Szegény Marci..
AZért nem igazán értem???Mi az ,hogy ki ujjul a sérv??Nem szét vált inkább a varrat?

mimi12

Jaaaaaaaaaaaaaj Kriszti!

Végigsírtam az egész írásodat! :cry: :cry: :cry:
Annyira sajnállak(ne haragudj,Marcikát is sajnálom, de ezek a kis emberek annyira szivósak és olyan hamar gyógyulnak, mintha egy tündérke varázsűtésre begyógyítaná a sebeiket), olyan borzalmas, hogy már ilyen korán meg kellett tapasztalnod ezt a borzalmas érzést, a mérhetetlen aggódást, a tehetetlenséget és hogy látnod érezned kellett a picit fájdalmait! :cry: :cry: :cry:
Gondolom Te is teljesen meglepődtél, hogy mennyire tudsz aggódni a kisbabádért! :(
A hideh futkos a hátamon, ha belegondolok, hogy ott álltál és vártál a műtét alatt! :shock:

A lényeg, hogy túlvagytok rajta, kívánom, hogy soha többet ne kelljen így aggódnod a kisfiadért!!!!!!!

Luigi II., Hugikám!
Bírod a melót????
Nem mondod, hogy bárárnyhimlős lett szegény Lilikéd! :shock:
Vendég

Jaj, Kriszti! Ez valami borzasztó! :(
Szegény kis Marci babád! Nem is érti, mi történt vele! Nem mozoghat, szurkálják, altatják, nem akkor kap enni, mikor éhes... Nem csodálom, hogy anyás lett!
Vigyázzatok Magatokra nagyon! Remélem, soha többet nem kell ilyet átélnetek! No, most már én is bőgök, mert eszembe jutottak a mi kórházas "élményeink" is. Pedig az nem is volt ennyire durva! :cry:

Szilvi! Bárányhimlő! :( Bálint volt már?

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Szasztok!

Kriszta, szegénykéim, min mentetek keresztül.... :cry: A lényeg, hogy túl vagytok rajta, és reméljük minden rendben van!!!!

Zsandi, semmi érdekeset/szépet nem csinálok :cry: egy dákótartó táskabetétet.... szivesebben csinálnék valami szépet, de most kell a píz, nem válogathatok :wink:

Orsi, bírom még a melót.. de ha végeztem, megyek hozzád masszírkára, mert már most fájdogál a hátam... :?
Szegény Pupikám, már pöttyöződik :cry: sajna a puncóján és a popóján is van már... :cry: és féj neki :cry: :cry: :cry:

Léptem...
sylph

Dolli, Bubó nem volt még bhimlős, úgyhogy várható, hogy lesz.....
Böliben már 3hete volt himlős, úgyhogy számítottam rá, de mire Lili meggyógyul szerintem akkor kezdi majd Bubó... jó lesz.... majd egy hónapig itthon lesznek váltásban... :wink:
Szegény Lilimanó most már nyűglődik, élek egy kicsit mert ő seret vakarózni :?

Mostmár tényleg lépek...
sylph

Szilvi!
Azt hittem valami szépet alkotsz:)))
Ez így igaz ez a rohadt pííííz mindig kell!!!
Segíts légyszi! Csajszikám a hercegnős ruhájára szeretne olyan lepelt amilyen a Hófehérkének van, tudod amit a madarak húznak a mesében. Biztos nem lepelnek híjjják, de ez jutott eszembe. Mit javasolsz, hogy oldjam meg a nyakát tegyek rá egy eldolgozópántot azzal be tudom szegni és hogy rögzítsem a nyakán??????
Összesen van rá a holnapi napom, anyagot megvenni és megvarrni. Ilyeneket kitalál nekem ez az aprótalpú:)))

Csajok!
Általában ilyenkor van bárányhimlő, mi van akor, ha Dorina hazahozza az oviból az veszélyes rám (pocaklakóra) nézve?? Én gyerekkoromba átestem rajta!!

Juti, Dolli!

Veletek izgulok:)))

KostyiAndi!
Azért kérdeztem a múltkor a SoteII.t mert én is ott fogok szülni. Bár még van időm.......... Mindenki nagyon dicséri.
Rendesek a csecsemősök? én Dorinát a Nyírőbe szültem ott nagyon aranyosak voltak.
Kell vinnem valamit a gyereknek? Takaró, ruha, pelus?? A Nyírőbe adtak, de a mai világba sosem lehet tudni............ Bár még bőven van időm, de azért tájékozódok.

Olyan jó kedvem van, hoztam a mai tervet, bár elég nagy falatnak tűnt, de kész lettem vele.
Reggel mennem kell terheléses cukorra, mit fogok ott csinálni?? Ezt az egy helyben ücsörgést nem nekem találták ki.

Mangora!
A lényeg, hogy túl vagytok rajta. Én talán említettem is, hogy a kórházban látottak nagyon megviselnek egy anyukát, emlékszem mikor kerifiam volt bent. Iszonyatos volt látni a sok beteg gyereket.
A lényeg, hogy már itthon vagytok, próbálj pihenni. Kívánom, hogy ez legen az első és utolsó, hogy kórházban voltatok:)))

Képzeljétek kerifiam ma 9 éves és szegény hétfőn fekszik be egy hétre a tűzoltó utcai kórházba, mert cukros és ki kell vizsgálni. Szegény gyerek...... nemrég volt egy éve, hogy bent volt 6 hetet.

jó éjt
Vendég

behuhogok meg egyet alvas helyett :):):)
Kép

Szilvi:

Akkor nalatok most teljes a karanten? Gondolom ti mar mind atestetek rajta! Balintnak volt mar? Van ra esely hogy mi is beszereztuk a baranyhimlot? Nekem sosem volt igy nem tudom mik a tunetek, hogy nez ki, stb.

Dako tarto taskabetet !!!!!
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Kriszti: ment a privi. :) Nehari ha "nyalasra" sikeredett, de nagyon meghatott az uzeneted, teljesen KO lettem! Mentalis toprongy, pedig nem is en eltem at amit leirtal!!!

Nekem szornyu volt anno a szuletes utan latni a babamat infuzioval a fejeben. :( Es mi akkor meg nem is "ismertuk" igazan egymast, csak 1 napos volt.... Jaaaaaj rossz meg ragondolni is!

Hat igen, ahogy Orsi is irta: az anyai szeretet... mindenre kepes az ember ha a gyerek beteg. En is azt kivanom hogy ez legyen a legutolso korhazas tortenetetek!!!!!

zsAndi: Ha egyszer mar atestel rajta, akkor benne van a szervezetedben az ellenanyag. Nem veszelyes rad, ez tuti! (Csak akkor ha nem volt sosem es ugy kapod el terhesseg alatt.) Nekem pont evvel volt a gubanc anno, hogy talaltak a veremben 3 felet is. De aztan nem lett belole semmi......... Lhet hogy osszecsereltek a teszteredmenyt, mert a masodik vertesztben nem volt semmi...... ah, mind1 :) Lenyeg az hogy rad nem veszelyes a virus mar :D:D:D

Na megyek etetek, oszt alomba ringatom magam..... :D joejt!

sünciboglya

Szépjó reggelt!!!

Zsandi, szerintem úgy tudod a pelerint legegyszerűbben megoldani, hogy 3 oldalát beszeged, és a nyakát kicsit megíveled ollóval, aztán behúzod és utána dolgozod el pánttal, de hagyd a két szélén hosszabra, és akkor azzal meg tudod kötni!

Bárányhimlő: valahol hallottam, hogy nem jó a kismamának, (d hogy miért? :roll: ) ezért is mondtam, hogy sajna most nem tudom a széketeket megnézni.... mennyire sűrgős az?

Mia, jujjj, ebbe nem is gondoltam, hogy elkephattátok.... :oops: bocsi ha igen.... ez 2-3 hétig lappang, ferőz... Pupikán tegnap jött ki :( István megsimizte a buksiját és akkor érezte a kis dudorkát, megnéztük s ájáj... Bubó még nem volt, így várható, hogy ő is olyan lesz.... mi már túl estünk rajta gyerekkorban.
Ez enyhe lázzal , megfázásos tünetekkel kezdődik, és sok pici vízzel teli hójagok lesznek a test egész felületén, ami viszket, de nem szabad vakarni, mert elfertőződhet és heg maradhat... hasonlóan néz ki mint a herpesz..

Jajj, remélem nem kaptátok el!!!!!!!!

Az éjszakánk is szarul sikeredett, szegény Pupika arra ébredt, hogy fáj a hasa és kakkantani kell, nem tudott, visszamentünk aludni, de alig bírt elaludni, mert nagyon ájt a hasa, simiztem, aztán pár órára visszaszenderedett, de hajnali 5kor megint kakilnia kellett, kimentünk, szegénykémet jól megcsikarta, de sikerült, olyan cuki volt, mert mikor végzett hátradőlt a vécén és csukta be a szemeit... mondom, gyere megtörlöm a popódat... nem, még kakilok! De szinte aludt... :wink: szegénykém annyira fáradt, most durmol....
sylph

Dolli, Judy, mi újság???????????
Annyit gondolok Rátok, olyan izgi, bármelyik pillanatban megérkezhetnek a lányok!!!!!!!
sylph

Orsi, tegnap használtam a hámlasztó 3. fázisát, és olyan bababőröm van!!!!! :lol: Ma reggel mondtam azuramnak, hogy simizze meg az arcom, hogy milyen fincsi... erre Ő: mi van borotválkoztál?! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Lökött egy pasi..... :lol:
sylph

Szilvi! Párod beszólása! :lol:
Szegény csajszikád! :(
Létezik, hogy totál leálltak a fájások? :roll: Bár remélem, hogy éjjel csak nem éreztem, mert aludtam végre, és ma kipihenten mehetek szülni! :wink: Ma van a dokim ügyeletben, úgyhogy ezért is beszéltem meg ezt a napot Rékával! :D Vagy ez nem így megy? :lol: Anno Gézu szót fogadott! :D

Zsandi! Ha átestél rajta, akkor már nem veszélyes sem rád, sem a babára. Én így tudom! Én is voltam szerencsére, ezért nem is aggódtam miatta. És ha jól tudom a rubeola veszélyesebb, az is talán az első 12 hétben a nagyon gázos.
Cukorivás... Hajrá! Épp akartam kérdezni, hogy nem aktuális-e már. :) Nekem is a várakozás volt a legrosszabb az egészben.

Ahh, jól van, nem álltak le a jóslók! :D

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Zsand csak a bárányhimlőhöz: Ha te voltál, védve van a baba odabent! Nekem a két nagy éppen akkor volt bárányhimlős, amikor Adél született, később is engedtek csak haza a kórházból, nehogy elkapja, mert születés után már veszélyes lehet. Amikor meg mi hazajöttünk, a férjem elutazott a szüleihez még 3-4 napra a gyerekekkel. Adéllal kettesben töltöttük az első napokat otthon (meg időnként anyukámmal)

Sote II: Előtte 2 másik kórházban is szültem, és nekem ez maradt meg legjobb élményként, de valószínűleg azért, mert egyedül Petivel élveztem a bent töltött napokat, a többiekkel nagyon rohantam volna haza :), másrészt meg két nagyon korán született baba anyukájával voltam egy szobában, akik az intenzívre mentek nap mint nap a babájukat megsimogatni, úgyhogy nagyon kivételezettnek és szerencsésnek éreztem magam.
A csecsemősök itt is vegyesek voltak, volt angyal is és kevésbé angyal is. Pelenka, popsikrám, törlőkendő kell, sapka, takaró a babának (természetesen a pelenka és a popsikrém is a babának kell :) csak bénán írtam), ruha nem, szupercsinos benti szerkóban vannak. :). Az is jó volt szerintem, hogy a látogatást nagyon szigorúan szabályozták, nem lehetett bemenni a szobákba, csak a folyosó végén lehetett a rokonokat fogadni. Babát csak ablakon keresztül szabad mutogatni. ((Én a folyosó végén voltam, oda a hátsó lépcsőházból is fel lehetett jutni. Az egyik szobatársam, aki hetek óta bent volt, időnként behozta a szobába a férjét meg a nagyobbik lányát - hát ezt nagyon-nagyon meg tudtam érteni.))

Megyek dolgozni.

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Jó reggelt!

Tegnap estére belázasodott Bogika és folyik az orra! Most reggel nem volt láza!
Ez lehet a bárányhimlő jele????
A hőemelkedés után mennyi időre jönnek ki a pöttyök????
Bakker elkezdtem parázni! :cry:
Bubu be van oltva, a lányok nem! Én azért oltattam be Bubcsikámat, mert akkor terveztük Bogit és én még nem voltam bárányhimlős! A terhesség első trimeszterében veszélyes a magzatra, ha az anyai szervezetben nincs meg az ellenanyag!
Akkor kezdte Bubu az ovit és féltem nehogy hazahozza!
A lányokat nem akartam beoltatni, pont azért, hogy essenek át rajta.
Nem is lenne baj ha elkapják(na nem azt jelenti, hogy szeretném ha betegek lennének), de NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE MOST!!!!!!!!!!!
Bakker tutira nem tudunk elmenni hétvégére! :cry:
Önzőségnek tűnik, de a mamit nem hagynám itt beteg gyerekkel egyedül!
Akkor most várok és lesek!

Dollika! Menjél most már szülni!Azt mondtad nem várod meg a márciust! :D Jól emlékszem, hogy ez a Te napod???? :wink:

Szgény Pupika!!!!! :cry: :cry: :cry:
Vendég

JááááááááááááááááJ :shock: :?

http://www.gyermekbetegsegek.hu/baranyhimlo.aspx
Vendég

Jajj, Orsi! Ti is betegek? :( Remélem, nem barihimlő.
Csak gyorsan olvastam bele a linkbe... tünetek megjelenése előtt egy-két nappal fertőz, ha jól olvasom... Szerintem Ti nem himlősek lesztek! Drukk!

Deeeeeeeeeeeee, megyek már szülni, de kettőtől ügyel a dokim, és még van egy kis vasalni meg porszityuzni valóm! :lol:

Ez az enyém, ez a nap! :D És fájdogálok is! :D

Kép
Kép
tekiroll

Jó reggelt!
Szilvi!
Jobbulást Lilinek!Zuhanyozd naponta sokszor ,az enyhíti a viszketést.
Rázókeveréket már nem igen szabad,mert lefedi a sebet és elfertőződhet(állítólag).
folyt köv...

mimi12

sziasztok:)

Reggeltol mar tustenkedtem (nem ram jellemzo...) Furdoszobatakaritas kipipalva.
A zuhanyzo talcajaban a sarokban valami fekete ize telepedett meg, nemtom mit kell rarakni, ilyenem meg nem volt (Barna valtozatba igen, de ilyen fekete sossem!) HELP!

Patrik nyomja a dumat egyfolytaban (patrik nyelven termeszetesen, igy egy kukkot sem erzek....)

Szilvi:
Akkor nezzuk majd a holyagokat! Remelem nem kaptuk el. Viszont apanak volt, igy o nincs veszelyben! Bar itthonrol is tudna szerintem dolgozni csak o kattanna meg. D:D:D:D

Hascsikaras Lilinel: :(:(:(
Borotvalkozas :D:D:D:D:D

Dolli: megyek ma hozzad bedobni a meglepit szerintem 3 korul! Addig ne szulj ;)

sünciboglya

Nekunk mit javasoltok a baranyhimlore?

Ha ket nappal a tunetek elott fertoz akkor mi pont ott voltunk Szilvieknel! De varjatok, a gyerekek nem ertek Patrikhoz egyatlalan.... akkor is megkapja? Vagy hogy van most ez?

Ja meg nekem ebbol volt a balhe a terhesseg alatt, hogy ott volt elvileg a 3 fele herpesz virus bennem (az egyik a rubeola, a masik a baranyhimlo...) Viszont nekem eletemben nem volt semmifele ilyen "pottyos" betegsegem.... Szoval most nem tudom mi a turo van.... Minden esetre nezegetem magam is akkor.

Szilvi: ezek a bigyok olyan vizzel teli holyagok? Vagy mint amikor megegeti az ember magat? Esetleg mint a pattanas?
Asszem utanaolvasok a Neten, erdekel a dolog.... jobb lenne MOST tulesni rajta mint kesobb, mert most meg talan nem vakarja a gyerek szet magat....
Nem veszelyesebb ilyen kicsi korban?

(Bocsi hogy ennyi hulye kerdesem van. ) :mrgreen:

sünciboglya

No lefagyott a gépem..ezzel el is tűnt amit írtam :(
Orsi!
Anno a Fannin először a pötty jött ki és utána lett lázas.Én taknyosságra nem is emlékszem..
Viszont amit belinkeltél...
Egyre inkább megvagyok győződve,hogy nem szabad a neten ilyeneket olvasni.Kész emberparáztató az egész iromány :cry:
Mikor az övsömörhöz értem akkor akadtam ki...
Én voltam nem is egyszer övsömörös.Sem öreg nem vagyok sem halálos beteg..ok oda van írva,hogy főleg..de ez nem igaz!!!
Én 16évesen voltam először övsömörös,van ismerős csaj,aki 18éves kora óta minden télen bele esik...
És amúgy ez egy sima ideg kimerültségtől is kijöhet,olyankor pl mikor valaki hülére dolgozza magát ,keveset alszik..stb,vagy egy átélt megrázkódtatás is elő hozhatja..

No kivi vagyok Bogin mi jön ki?Majd lesd,hogy pöttyösödik e?

mimi12

Mia! Szerettem is volna kérni, hogy esetleg nem lehetne 3 körül, mert hulla vagyok, és le akarok dőlni csibével csicsizni. Kell az erő a szülésre! :wink:
Várunk!

Após egy órás késéssel jött, remélem, nem akar itt maradni alvás időben, mert akkor felrobbanok. Bár max lefekszem aludni.

Kép
Kép
tekiroll

Mia!
Ezek a betegségek tünetmentesen is átmehetnek rajtad.
Lehet volt 1-2pöttyöd csak nem tűnt fel senkinek.
Ha elkapja Patrik,ugyan úgy megy át rajta mint bárki máson.Max annyi az előnye,hogy nem kaparja szét.
Ne parázz!!!!
Nekem van nem egy ismim,akinek a 6hónap alatti babának kijött,és ő viselte legjobban.

mimi12

Koszi Mimi !!!!! Nagyon megnyugodtam, kellett egy kis batoritas, mert eleg paras vagyok!!!! :D

Dolli: tudunk menni kesobb is, mondd hogy mikorra hogy tudjatok pihenni! (Mert akkor mar otthonrol indulok, tehat 3 utan barmikor mehetunk amikor neked a legmegfelelobb!)

sünciboglya

apropo: tudtok valamit az aranyer mutetrol? szules utan kijott es tegnap - hogy is mondjam......... inkabb nem mondom. Nah, car a helyzet!

Szerintem meg kell majd csinaltatni :(

sünciboglya

Mia!
A zuhanyban a feket izére első körben próbáld meg az ecetet, ecettel mosd át, ha penész elvileg nem megy vissza.

Túl vagyok a cukorterhelésen:) Mindent elkövettem, hogy ne legyen unalmas, a két órát kihasználva elmentem fénymásoltatni, vettem Dorinának gyönyörű hajba való gyöngyöket, olyat ami megy a hercegnő ruhájához, megvettem a fehér szatén anyagot és feladtam a csekkeket, ahoz képest, hogy hó elején kellett volna :oops: :oops: , szóval hasznosan töltöttem az időt!!

Ma van torkos csütörtök, szerintem apa készül valamire, mert azt ígérte ma ő főz!!

Képzeljétek!
Én nem voltam bárányhimlős, megkérdeztem anyukámat. A bátyám volt én nem kaptam el!!!
Beszéltem a védőnővel 12 hetes korig lehet magzatkárosító hatása, most már ha elkapom sincs belőle probléma!!

Szilvi!
Nem vinném most a széket, mivel én nem voltam pettyes így nem mennék.

megyek begyűjtöm a gyerkőcöt!!!
Vendég

Mia! Akkor fél 4? 4? Ami nektek szimpibb. Nem tudom, Patrik napirendje milyen...

Kép
Kép
tekiroll

Hahó

hazaértem a kórházból.
SEMMI :roll: :roll: ctg síkság. uh oké.
ha addig semmi, jövő csütörtökön ctg és piszkálás.

Dolli
Drukkolok :!: :!: :!: Várjuk a híreket:)

Orsi
remélem nem bari...nálunk a barit nagyon magas lát jellemezte elsőre. Gergőnél 40,2 volt :roll: :roll: Gellike később kapta meg, jobban viselte.

Kriszta
sajnálom a szörnyűségeket :roll: remélem most már oké lesz minden....nekünk nem volt műtét az orrmandin kívűl, de kórházban voltunk mi is 1 hétig, hát tényleg senkinek nem kívánja az ember.

pusz, megyek eldőlök, alig aludtam éjszaka :roll: :roll:

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

LANYOK, help!

Ha en ma megyek Dollihoz, bennunk meg sutyiban ott lappang a baranyhimlo akkor DOLLINAK Lehet baja belole???????????????????????????

GYORS VALASZ KEREK MERT 3-ra igertuk hogy megyunk!

Vagy: ha csak beadom neki a cuccot, akkor ha en megerintettem el lehet kapni a csomagrol?

JAAAAAAAJ PARA VAN!!!

sünciboglya

Jovan, visszaolvastam Dolli volt mar baranyhimlos, akkor mehetunk :D

sünciboglya

Halihó! Most tettem le csibét... Hát bár szerintem talán ennyitől nem kapnánk el semmit, lehet, hogy jobb nem kísérteni a sorsot. Mert bár én védett vagyok,Gézu nem, és ha ő elkapja, akkor nehogy Rékára is ráragadjon, mert az kb akkor fertőzne, amikor hazajövünk a kórházból..... :roll:

Kép
Kép
tekiroll

Szijasztok!

Mia! Szerintem nem tudom! :roll: :lol: De csak mert s.o.s. választ kértél! :wink:

Bogi csak taknyos, semmi pötty, de szerintem se baris!

Mimi! Na én nem jutottam el az övsömörig, és már a komolyabb szövődményeket sem olvastam el! :lol:
Az is elég volt, hogy a második gyerek, aki a családban elkapja, pöttyösebb, a harmadiknak már összefüggő kiütései vannak! :shock: Én is arra jutottam, hogy az oltóanyaggyártónak van valami köze ehhez a cikkhez! :wink:

Ma egész nap pakolásztam a szekrényekben,kamrában, szalonban. Szelektáltam, iratokat lefűztem, kihajítottam egy csomó fölös dolgot!

Ebédem ez:

Kép

Répa és kápi mindig van itthon mert az sokáig eltartható, amíg a jégsali, ubi, paradicsom hamar összeszottyad!
Ez csak azért írom, mert így vész esetén van mit enni! Kell még egy jó salátaöntet is otthonra! :wink:

Zsandika! Kezetfoghatsz velem! :lol: :lol: :lol:
Én dettó ezt csináltam a cukorterhelés alatt, majd jóóóóól lecsesztek, hogy nem szabad mozogni, mert az megváltoztatja az eredményt! :?
De azt hiszem aki cukros annak az éhgyomri is magasabb nem????
Mia, Lini Nálatok hogy volt ez????
Vendég

Megyek én is alukálni...

Kép
Kép
tekiroll

Az én könyvem szerint a bárányhimlő nagyon ragályos, a fertőződéshez elegendő a beteggel egy helyiségben tartózkodnunk.

Szilvi,
Veronika is a bölcsiben kapta el :D Mi még kaptunk rá rázókeveréket bár mostanában több helyről hallottam hogy már nem ajánlják. Manónak nem volt láza csak ezer pöttye. Viszketésre jó az Apis Mellfica és a Rhus Toxicodendron golyócska.

Orsi,
Nálatok mizújs?

Kép[
Kép[
kostyika

Ja ezzel az erővel mindenki megkaphatta, mert a frasangi bulin már lappangott és akkor már fertőz is, nem????

Sebaj, aki megkapta, azokkal csinálunk mégegy bulit! Be sem kell öltözni!

Szerintem Mimitől kaptuk el, ŐŐŐŐŐ VOLT PÖTTYÖS!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :lol:
Vendég

Orsi:
Ha valakinek mar az ehomi is magas, ott komoly gubanc van. Nekem nem volt magas (sot, a vege fele mindig tul alacsony volt. Nah, az sem jo!)

Dolli: Akkor dobjam be a postaladaba? (szerintem befer, csak a zacsi gyurodik meg....) Megfagynak a bacik ott tutira. :D:D:D:D

sünciboglya

Najovan:D:D:D:D Pottyos buli:D:D:D:D:D

Dolli, akkor egyenlore nem megyunk feletek :D Varok egy hetet vagy kettot es ha addig nincs pottyozes akkor bedobom nektek! Szules utan otthon lesz parod gondolom, ki tud jonni erte, csak bedobom oszt' ott sem vagyok. :D:D:D:D

Zoldbabot ettem....... most varom a hatast! Lehet hogy felszallok mint egy hidrogenbomba?

sünciboglya

Orsi!
Tényleg Mimi volt pöttyös!!! Nekem is megfordult a fejemben, hogy már a farsangon is fertőződhettünk:))
Hát ez van karanténba nem vonulhatunk!!

Vérvétel:Én megkérdeztem, hogy elmehetek e a két óra alatt azt mondták, hogy nyugodtan!!!

Képzeljétek!
Én azt hittem holnap lesz a farsang az oviban erre felhomályosítottak, hogy jövő péntek:))
Mondtam is, hogy jó, hogy szóltak, mert holnap beöltöztettem volna a gyerkőcöt:))

Gyerkőc:
Úgy tűnik ki sem lehet robbantani a szobájából, már egy hónapja ott alszik.
Nekünk eddig a nappaliba kistévé volt, de a héten vettünk oda tévét, így megkapta a gyerek a kistévét, tegnap míg dolgoztam be is üzemelték és a gyerek ki sem jön a szobájából. (nehogy azt higgyétek, hogy a tévé előtt ül egész délután)
Nagyon megszerette a szobáját, tiszta boldog hogy van saját tévéje!!

Aludni én is tudnék, de sajna nem fogok:((
Vendég

zsAndi:
koszi az ecet infot! Rakok a foltra most! :) Vesszen a ..... mi is? (jah, penesz:D)

sünciboglya

Kép Kép

sünciboglya

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

mimi12

Sziasztok!

Köszi az együttérzést mindenkitől!
Orsi, de nagyon, nagyon sajnáltam és nem gondoltam volna magamról, hogy így megvisel, de mondtam is apának, hogy sokkal közelebb érzem magamhoz ezután Marcit, mint előtte. Olyan kis hős volt, egy szavát sem lehetett hallani, olyan büszke voltam rá, hogy nagyon!!!

Bárányhimlő mondjon le!!!
Én pont akkor voltam, amikor tesómat két hónap kórház (koraszülött volt) után hazahozhatták anyáék :D De nem kapta el!

Betegeknek jobbulást!

Mára túl a vasaláson és a takarításon, úgyhogy tevékeny napom volt, és a ruhák kint száradnak a teraszon. Végre lehetett kiteregetni, nem fagynak szét :D

Most a legnagyobb feladatunk az, hogy visszatérjünk a megszokott napirendünkhöz (vagy valami máshoz, csak ne össze-vissza legyen :D ), mert egész álló nap mást sem csinál Manó, csak eszik! Meg meg kell tanulnia megint egyedül elaludni, sajna kicsit elkapattam :) De holnap már le lehet szedni a kötését és szombaton már fürödhet is rendesen!!!

Mangora

Kép
mangora

Halihó! Most ébredtem...

Lehet migrénnel szülni? Szétmegy a fejem. :(

Mia! Sajnálom! :( Nem magamat féltem, hanem főleg Rékát.
Pedig már mondtam is Gézunak délelőtt, hogy jöttök, reméltem, hogy be is tudtok jönni kicsit babázni. :(
És ráadásul ki fog lukadni az oldalam, hogy mi az! :wink:

Orsi! Bulin akkor lenne igaz, hogy elkaphatta valaki, ha utána pár napra bepöttyösödik valaki. Szerintem Miáék sem fertőznének még, ha elkapták akkor sem, csak ki tudja ezt pontosan kiszámolni.
Szegény Mimi! :D

Zsandi! De jó, hogy szóltak az óvónénik! :D Olyan későn van farsang? :roll: Bár nem is tudom, hogy esik most húsvét. Akkor az is késői?

Pusz,
Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Kriszti! Egy anyuka mindenre gyógyír! :)
Ruhák ugyan nem fagynak sét, de nem áznak meg? Itt most esik az eső... :roll:

Kép
Kép
tekiroll

De izék vagytok...könnyű a kisebbet bántani :lol: :lol:

Na Mia!
Dollihoz semmikép ne menj!!! Ha Dolli nem is kapja el,de a születendő babára veszélyes lehet.Mert Dolli is emlékszik,volt itt ilyen..
Terhesekre viszont tényleg csak a 12.hétig veszélyes,vagyis a magzat károsodhat..de nekem úgy rémlik a rubeola az ami veszélyesebb,hogy talán attol lehet nyitott gerinc...

Orsi!
Neked viszont van egy remek hírem..
Attól,hogy Bálint kapott oltást,még simán barihimlős lehet.Sajnos nagyon sok oltott gyerek elkapja..No de legalább nem akkor kaptátok el mikor terhes voltál...
A másik rossz hírem,hogy te is elkaphatod,és a felnőtteket jobban leteríti..
Viszont van egy jó hírem is :lol: :lol:
2010 ben a göndör haj és a pöttyök a divat :lol:

Na viszont a bulin még tuti nem fertőzött senki.Nekem úgy rémlik,hogy a betegség kijövetele előtt pár nappal fertőz,lappangási idő alatt sz.tem még nem fertőz..

Pedig milyen buli lenne...tarthatnánk pöttyös bulit :lol:

mimi12

Juti! Ennyire semmi a ctg-n? :roll: Mondjuk Gézuval nekem sem volt. Most az utolsón meg igencsak voltak hegyecskék. :)
Miért kell piszkálni? Nem aznapra vagy kiírva? :roll:
Blanka lehet, hogy megvárja a könyved végét, mert az a legizgibb! :wink:

Mimi! Hát villámszülést én is szeretnék. De már kezdek elbizonytalanodni... Nekem már mindegy, hogy gyors vagy lassú, csak gyüjjön mán! :D

Kép
Kép
tekiroll

Dolli! Már behoztam a ruhákat, itt is elkezdett esni, ugyan eresz alatt vannak, de csak nedvesebb a levegő :( Mindegy, az illatuk így is nagyon jó lett :D

Mia, mant válasz a privire! Olyan jó, hogy vagy nekem!!!! Köszönöm!!!

Mangora

Kép
mangora

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?