Új privát üzeneted érkezett!

Angelita,
boldog féléves szülinapot Emmának! :)

Anett, én is küldtem emailcímet, de nem kaptam feladatsort :( :(

Kép
bikmakk

sziasztok lányok

én is előkerültem csak mostanában semmire sincs időm mert járok melózni és ha meg itthon vagyok fözés mosás takaritás na meg persze a Boti :lol: akivel mostanában nem könnyü kijött alul 2 fogacska,
nem tud ülni mászni de állandóan álni akar meg rugozni :lol:

nagyon szépek a babocák :wink:

mi csütörtökön voltunk mázsálni kerek 8 kg és 72 cm mi is 80-as badykat hordunk
sajnos már Lian badyja nem :cry: jó de elraktuk emlékbe :wink:
es 24-én megyünk pestre thronbohylia vérvételre már előre nagyon sajnálon a kis husit :wink:

ime pár kép Kép Kép Kép

nem lesz 6 hos babatabló?

Margit
Vendég

Sziasztok!

Angelita: Emmanak is Nagyon Boldog 6 honapos fordulot!!! :)
Aranyos ez a kep. :)

Oui: Tegnap elfelejtettem irni, hogy BOLDOG SZULINAPOT! Zoranak! :)

Itigram: Boti mar kesz kis legeny! :) 8 oraban dolgozol vagy csak reszmunkaidoben?

Linacska: Erdekes amit a nyelvvel kapcsolatban irtal, en itt azt vettem eszre, hogy altalaban tobbseg nem tud semmilyen nyelven csak magyarul... Davidnek is sajnos ez a tapasztalata.

Mi ma voltunk 6 honapos mericsekelesen. Zara 67cm hosszu es 6690gramm. :)

Flake: Zarusnak "csak" 43cm a fejkormerete. :) De szerintem Abel meretei is normalisak. :) Tenyleg milyen kis szoszi fiucska lett belole, nagyon aranyos. :)

Kesobb meg jovok, most megyek fozni.

Udv,

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Hát ugy doldozok h egyiknap 7-13h és egynap szabad következőnap meg 7-19h és ismét egynap szabad de muszály mert már megint emelték a törlesztőrészletet :cry:
a Boti fejkörfogata 42 cm a mellk. 44cm

a suly percentil 97
a hossz percentil 90
igazábol nem tudom h ezek mit jelentenek :cry:

margit
Vendég

Sziasztok!

Csak gyorsban jelentkezem,gyerekek alszanak,apa olvas..én meg ideültem...hogy ne bőgjek annyit...persze most is folynak a könnyeim...

Flake,jó,hogy jelentkeztél:) Gyere sűrűbben!! :D Ábel is sokat nőtt :D apa fél évre megy Koszovóba,és 1x jön majd 10nap szabira.Remélem fél időn túl jön majd,mert akkor már nem lesz annyira sok hátra.

Margit,Boti igazi kis pasi :) Te gyed-et vagy gyest kapsz hogy tudsz dolgozni?Olyankor ki van Botival?

Orew,Zara is szépen növöget :)

Lina,nálunk is élvezné Luca a 2,5 órás lubickolást! :) De nálunk most ép csend van úszás ügyben,már megint :?

Angelita,boldog fél éves szülinapot Emmának :) Nagyon kis cukika :)

Rakok én is képet :)
Kép Kép
Kép

Kép
Kép
tundi24

Mocorgó, hogy vált be a Lilliputi? Háton hordozod már? Én is nagyon szeretnék egy ilyen nem kötözős hordozót.

Itigram, nem semmi, hogy dolgozol a picurka mellett. Éjszaka ő nem is kel fel?

Tündi, nem sírj, majd tartjuk benned a lelket, meg csinálunk sok babatalit! Te nem mehetsz ki hozzá meglátogatni?

Köszönöm a Zora-köszöntéseket!

Kép
Kép
Kép
oui

Tündi én gyeden vagyok és nem hivatalosan dolgozoknagyon cuki képek
kicsit le vagyok maradva miért sirsz?
Vendég

Sziasztok,
Tündi; Veled vagyunk, nem vagy egyedül!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Most én is csak kicsit bekukkantok, majd még jövök, ahogy Dbeánál illetve talán másoknál is: Tücsöknél is elindult a kötődés az ő "személyi titkárához" - ha ott vagyok vele egy szobában, akkor elvan, magyarázgat halkan, játszik, de ahogy jelzem neki, hogy kimegyek kicsit, azonnal nyüszibe csap. Előbb... Majd jönnek az erősebb drámai felvonások. Már minden trükköt bevetek: Rodolfó elbújhat mögöttem: babakocsit tolizunk a lakásban, kenguru, járóka - hát nem panaszkodhat, szinte állandóan szem előtt vagyok, de ez nem kevés logisztikával és folyamatos játék-pakolással jár. Ideig-óráig a háztartás is leköti a figyelmét, de mindig akkor "fogy ki a játék" abból, ami a kezében van, mikor épp nyakig lisztes a kezem vagy a serpenyőben forró az olaj, vagy épp hagymát szelek etc. :?
Ugye ilyenkor nem tudom rögtön felvenni, ekkor jön a népdalkör-pódium. Fábry Sándor hozzám képest unalmas pozőr - már az Érik a szőlőt is úgy adom elő, hogy eséllyel pályázhatom a Kossuth Rádió vasárnapi Jó ebédhez szól a nótájába...
Na meg persze már nekem is egy kis egyfogúm van - és mi is szenvedtünk vele rendesen.
Viszont bevallom: gonosz dög vagyok, de az éjszakai műsorszámokból elegem lett. Tücsök fél napot képes nem enni, kb. reggel 6-tól délig-egyig :shock: , majd délután immel-ámmal, aztán éjszaka két óránként! Eddig fejtem a tejet, próbáltam délután, este megetetni vele, Sinlac, stb., de rám se bagózott. Na ettől tegnap besokaltam, és elhatároztam, hogy 3 órát ki kell bírnia, hiszen feltehetően azért nem eszik fél napig, mert egész éjjel tömi magát. Arról nem szólva, hogy ez a tej vizesebb, és persze a pelust is gyakran kell cserélnünk 3 körül, ami igazán remek móka mindkettőnknek. :(
Így aztán most éjszaka felkeltett fél 12-kor, majd fél 2-kor, és bizony nem adtam neki, csak vizecskét. Ringattam kicsit, majd aludt fél 5-ig! :roll: Persze a bűntudat mardosott, de éreztem: neki teszek jót, ha rendbe szedjük ezt a kaja-dolgot. És hát elhatároztam, hogy bizony eztán éjjel mindig megvárja a min. 3 órát, és kész. Lehet, hogy most a megvetés hullámai csapdossák majd ősz fejemet, de annyira elegem volt a délelőtti fejésekből és az éjszakai ájulásszerű felriadásokból, majd nagy nehezen visszaalvásokból, hogy így látom jobbnak a dolgot.
A hozzátáplálással nem sietek, a gyümik után ma tértünk át a krumplipüré+anyatejre, és remekül szórakoztam elborzadt arcocskáján: „Anya, ti ilyeneket esztek?” Max. 4-5 kiskanál ment le. Asszem, ezzel elleszünk egy darabig... :D :)
Elindult az angolom szombaton. Jaj, én annyira élveztem, hogy kicsit máshol vagyok!!!! A párom nagyon rendes volt, vitt és hozott, és olyan megnyugtatóan talpraesetten viselkedett, hogy bár végig eszemben voltak a fiúk, azért tudtam koncentrálni, és remélem, menni fog a dolog. Jövő tavasszal akarok felsőfokúzni, és ez bizony már elég kemény pálya.
Dbea, te írtál a karrierről, pár napja? Már akkor akartam válaszolni - én is hasonló cipőben járok, bár persze nem ugyanolyanban. Nagyon szeretem a munkám, sok jó kihívás ér(t), de bizony a terhességem alatt már közel sem voltam olyan lelkes, és az utolsó időben már én is csak immel-ámmal dolgoztam. Most viszont hiányzik a munkahely, bár úgy érzem, az itthonlét több dologra is jó: egyrészt most szerezzük meg a hosszú élet titkát! Gondoljatok bele: mikor fogunk legközelebb napi 1-2 órát szabadban sétálni, bicepszet erősíteni babakocsizással, visszafogni kávé, cigi, pia vonalon annyira, mint most?? :D A pasik viszont most égnek ezerrel... szegények. Na és itt kell szerintem észnél lenni: egyrészt nagyon irigykedtem Linácska hozzászólásán. Néha annyira szeretnék így érezni, és átadni magam az új szerepnek, ehelyett abszolút az Angelita által is írt kettősség van bennem is: jó ez is - de kell az is. Sőt, néha inkább menni vóna jó...
De félretéve a tréfát: az én férjem is hatalmasat haladt előre, mióta itthon vagyok, és most kicsit benne élem ki a motivációimat. Ő most kettőnkért hajt és egy harmadik ember jövőjét is építi. Az a jó, ha minél többet besegítek neki én is. Gyakran átveszem a levelezését, megtárgyaljuk a dolgait, biztatom, uzsi, szép ruha, továbbképzés, „csak menj, drágám” stb., és bár nektek néha panaszkodom, azért átlátom, hogy ha őt építem most tudatosan, akkor magamat is kicsit. Azért ha lelécel egy bögyös szőke cégvezetővel, itt követek el nyilvános harakirit…
Kép Kép A kis kozák
goldplast

oui
Boti nem kel éjszaka csak annyi h néha felkelek megnézem h nem kel-e betakarni vagy ilyesmi de alszik egész éjszaka :lol:

margit
Vendég

Köszi csajok az együtt érzést,nagyon aranyosak vagytok!!! :)

Oui,utólag is BOLDOG SZÜLINAPOT Zorának!!! :) :)
Sajnos mi nem mehetünk ki hozzájuk...Hiába nincs már ott háború...Valahogy majdcsak eltelik az idő...ha dolgozni járnék könnyebb lenne.De így..a jó időbven bízom,hogy talán jobban fog telni az idő.egy éve ilyenkor azt vártam,hogy jöjjön haza.Febr24én jött,mostmeg már megint megy...csak hát kell az a caros pénz :?

Margit,de jó neked,hogy éjszaka alszik Boti :)Nálunk hiába kap már tápit Zsombi mégsem alszik,3óránként kelünk..türelmem meg a kanyarban... Értem már ezt a melós témát :wink:
Azért pityergek,mert apa elutazik,és olyan sokára lesz még aug 31e,hogy végleg hazajöjjön...

Ági,igazi kis tünemény Ákoska :)

Jó éjt mindenkinek! :) Holnap jelentkezem...

Kép
Kép
tundi24

[quote="oui"]M írta:ouiocorgó, hogy vált be a Lilliputi? Háton hordozod már? Én is nagyon szeretnék egy ilyen nem kötözős hordozót.

Nagyon-nagyon tetszik!!!! Egyszerű felcsatolni, a súlyát meg nagyon jól eloszlatja a hátamon, ez nálunk ugye fontos szempont. :D A hátamra is simán fel tudom tenni, de csak ha van egy ágy, mert annyira nem vagyok bátor, hogy a levegőben akciózzak vele. Szóval ha megyünk valahova ketten, akkor elöl csücsül, ha házimunkáznom kell, akkor meg a hátamon.

Angelita, Emma akkora mosolyt vág le, mint aki tudja, hogy éppen most féléves! :)

Tündi, ne aggódj, minden rendben lesz, tökjól kibírjátok majd. A gyerkőcök mellett biztos nem fogsz unatkozni, így meg pláne gyorsan elrepül fél év! Hogy tudjátok majd a kapcsolatot tartani, interneten? Mikor indul?

Köszönöm az ajándék-tippeket, de ha valakinek még van más ötlete, azt szívesen veszem. Valami olyasmi esetleg, ami nem hangos, nem beszél, nem zenél, nem villog? Pl. a Duplót mennyi idős kortól élvezik a babák?

Kép
mocorgó

Sziasztok lányok!

Tündi
, pont ma utazik el a férjed, ugye? Meg tudom érteni, hogy szomorú vagy, kemény lehet két gyerekkel, de Te nagyon ügyes vagy és már rutinos is, biztosan minden rendben lesz, csak hát érthető, hogy hiányozni fog!

Még nem is írtam, de Emma már párszor hasról hátra fordult! Igaz, csak gyakorlatozás közben, magától még nem, de már ez is nagy előrelépés :)!

Jövök még majd, de most valamiért elkezdett sírni szegénykém, megyek megvigasztalom!

Kép
angelita

Sziasztok!

Tündi: Kitartást és nagy erőt kívánok neked :!: Biztos nem lesz majd könnyű, de amikor egy kicsit elgyengülnél gyere és írd ki magadból és meríts belőlünk erőt :!: Hogy mennyire hasonlít egymásra Zsombi és Luca :!:

Nem mintha én most olyan sokat tudnék adni mert tegnap elég csúnyán összevesztünk a párommal, és csütörtök este mennénk vacsizni hát ezek után semmi kedvem nincs hozzá :cry:

Tegnap Hajnusnak nagyon jó kedve volt, nagyot aludt délután.
Nálatok csajok hogy van az alvás?
Nálunk eleinte úgy volt hogy csak 10 perceket aludt napi 2x 3x, de egy ideje délelőtt is és délután is alszik 1,5-2 órát.
Csak az éjszaka rémes!
Hasonló mint Goldplast-éknál, napközben alig eszik tegnap is reggel 8-kor evett aztán fél 12 körűl majd du. még 2x és inkább éjszaka kel fel többször és olyan nyugtalanul alszik.
Ezt csak most látom hogy pár napja rendszerint bealszok mellette.
Erre nem tudtok valami "gyógymódot" :?:

Angelita: Emma nagyon kis édes (elfogadnám) :oops:
Itigram: Boti is nagyon fess :wink: lehet hogy hamarabb fog megtanulni egyedül állni és menni mint ülni :shock:
Vendég

Sziasztok!
Én is itt vagyok csak végül csak utolért egy mellgyulladás, így a tegnapi napom kicsit zaklatottra sikerült, így nem tudtam jönni.

A szombatunk, ahogy írtam korábban elég zaklatott lett, de Marci remekül viselte. Még aludt is a vendégségben, úgyhogy nagyon boldog voltam a nap végére, de azért én is rendesen elfáradtam.

Aztán vasárnap mindent bepótolt, nem akart aludni, sokat sírt... Azért túléltük :lol:
Aztán vasárnap délutánra bepirosodott az eddig csak fájó mellem :cry: Úgyhogy elmentem tegnap orvoshoz, aki megállapította, hogy mellgyulladásom van. Kaptam jó erős antibiotikumot, aztán reméljük helyrejön. Próbáltuk Marcit etetni lefejt tejjel, hogy ne kelljen annyira igénybe venni a mellem, de valahogy nem megy. Áldom az összes lll-es szuperjó tanácsot, hogy tartsuk távol a gyerektől a cumisüveget... :? Nekik hála Marci nem tud belőle enni, csak rágcsálja a cumit, marad a kanalazás, meg a pohár, hát nem tudom hány szakértő próbálkozott ezekkel a módszerekkel, de az eredményt siralmasnak tudnám leírni. Aztán volt kint a védőnő is, aki mondta, hogy inkább maradjunk a szoptatás mellett, mert annyira úgy sem tudom kifejni a mellem, mint Marci kienni, úgyhogy utána helyreállt a rend...
Az jutott eszembe, hogy ha neadjisten el kezdene apadni a tejem, akkor a tápszert hogy juttatom be a gyerekbe ??? :shock:

Arról nem is beszélve, hogy akárhány szoptatásbarát orvossal, szakértővel beszéltem egynek sem tűnt fel, hogy be van gyulladva a mellbimbóm... (mert hogy én nem tudtam, hogy milyen egy gyulladt mell az egy dolog, mert eddig még sosem láttam, de ők azért reméltem, hogy nálam tapasztaltabbak...)

Na, téma lezárva :D

Goldplast: most, hogy Tücsök már elmúlt féléves miért nem próbálkozol valami rendszeres étkezést bevezetni neki napközben? Előbb-utóbb úgyis az lesz a vége... Mondjuk én Marcit újszülöttkora óta háromóránként etetem, de nálunk nincs éjszakai ébredés. Így nálunk van reggeli-tízórai-ebéd-uzsonna-vacsora. (plusz egy hajnali, de ez nemsokára úgyis megszűnik)

Bea

Kép

Kép
dbea

Itt vagyok ismét, alszik a nagylány :)!

Nagyon édesek a babafotók -Zsombi és Luca tényleg nagyon hasonlít egymásra! Ákoska sapkája nagyon kis hetyke :)!

Köszönjük szépen a dícséreteket és a jókívánságokat :)!

Margit, le a kalappal előtted, hogy dolgozol, de hát a muszáj nagy úr, ahogy írod, nemigen volt más választásod! Remélem, sikerül egyenesbe jönnötök és lesz még olyan időszak, amikor csak Botival kell foglalkoznod :)! Szép nagyfiú már! A percentilis értékei azt jelentik, hogy a korosztálya 90%-ánál magasabb és 97%-ánál súlyosabb -nem kispályás :)!

GP Ági, szerintem jól csinálod, hogy megpróbálod Ákoskát a helyes irányba terelni, ami a táplálkozást illeti! Emiatt ne legyen lelkifurdalásod, ezt a későbbiek miatt is meg kell lépned, hiszen ha most rögzül az éjszakai evés szokása, később nagyon nehéz lesz 'átprogramozni'!

Eni, szerintem ilyen kis korban (1 év) még az a lényeg, hogy a játék zenéljen, csörögjön, guruljon, stb. Építeni, gyurmázni, 'kreatívkodni' később fognak a babák, olyan 2 éves korok körül -de a többgyerekesek biztosan jobban tudják, hogy is működik ez :).

Piroska, csütörtök még olyan messze van, addig biztosan kibékültök a pároddal :wink: !

Mi ma készülünk a féléves felülvizsgálatra, kíváncsi vagyok babóca súlyára :)! Az évet 7700 grammal kezdtük, azóta nem mértem.

Ma reggel korán keltünk, 5 órakor (este 7-től aludt Emma), utána hiába próbáltam visszaaltatni, nem és nem akart. Amikor már megadtam magam és elvonultam felöltözni, természetesen bealudt, én meg még félórára összegömbölyödtem a kanapén, aztán 7-kor már nem volt mese, tényleg felkeltünk.

Kellemes napot mindenkinek!

Kép
angelita

DBea, ez a mellgyulladás nagyon rosszul hangzik :(! Mihamarabbi gyógyulást kívánok Neked!! Ti a kóstoltatást már elkezdtétek? A püréket, nem túl folyós dolgokat biztosan ügyesebben eszi majd Marcid! Esetleg Sinlac? Az állítólag elég sűrű -mi még nem próbáltuk.

Kép
angelita

Sziasztok!

Dbea úúú ez nem hangzik valami jól..mihamarabb jobbulást :P

Margit jó kis méretek :wink: de nem akarok itt okoskodni..de szerintem ne nagyon hadjad,hogy állással próbálkozzon mert a kúszás nehogy kimaradjon, mert az későbbiekben igen nagy problémákat fog jelenteni..2-3 éves korba...de erről talán Tünditöbbet tud mondani... :wink:
A lényeg sokat bezavarhat.... :roll:

Később még talán benézek..nost Csillus itt van a kezembe..így nehézkes az írás

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok!

10órakkor bevittük apát a laktanyába,majd vmikor most indulnak pestre a reptérre,és talán fél6kor megy a gépük...Most egy kicsit összeszedtem magam..majd eltelik vhogy.
Köszönöm szépen a sok biztatást!!! :) Aranyosak vagytok :D

Angelita,nálunk is korán kelő Zsombi,este 7kor már alszik és reggel már kukorékol fél7-7kor,de éjszaka még felkel 2-3x vagy még többször is :( Majd írd meg mi volt a státuszon!

Bim-bam,a kúszásis fontos,de ami fontosabb az a mászás. Gyere később ha tudsz :)

Piroska,csütörtökig még 100x kibékültök apával :) Nálunk az alvás úgy van,hogy délelőtt 2-3órát alszik kint a levegőn a babakocsiban..hacsak nincs vmi programunk.Délután meg 1-2x kis időt,fél- egy órát.

Dbea,sajnálom,hogy megint mellgyulladásod van!Mielőbbi felépülést!!!!

Eni,lesz mindenkinek saját netje kint az ágyuknál(elvileg)legalábbis az előző csoportnak így volt,remélem most is így lesz,mert azért vettünk laptop-ot,hogy mindennap tudjunk "beszélni".egyébként van kint a honvédségnek magyar központi telefonszáma,és azon itthoni percdíjakért tudunk beszélni.De ugye azért sorba kell állni,és naponta kb 10-15perc jut egy főre.Mondjuk afganisztánba így beszéltünk,meg sms,meg e-mail a központi gépen,emrt ott nem volt mindenkinek külön net...
Itt azért lényegesebben jobb körülmények közt lesznek. :)
Játék kérdés: színes,csörgő-zörgő játékokat kedvelik a babák ebben akorban,sőt még később is :)
Mi Lucának vettünk 1 éves szülinapjára építő kockát is,de még annyira nem érdekelte...
www.gyerekalom.hu innen is meríthetsz ötleteket és más boltban meg megveszed ami tetszik.korosztály szerint tudsz keresni :D

Kép
Kép
tundi24

Angelita, Oui, Orew: boldog féléves szülinapot a babáknak!!!

Orsi: neked is boldog szülinapot! Szép kerek szám, megünneplitek valahogy?

Tündi: fel a fejjel, hátha gyorsan elrepül az a fél év!!! Apácskátok nem szomorú, hogy ilyen sokat lesz távol tőletek??

Angelita: nem kezdtünk még neki a kóstolásnak, a mostani szombatot néztük ki kezdésnek :lol:

Holnap mi is megyünk gyerekorvoshoz, bár én tudom Marci súlyát, csak a hosszára vagyok kíváncsi :D

Kép

Kép
dbea

Jaj. tényleg, azt nem írtam, hogy levágtuk Marci haját. Küldök két képet, ilyen volt, ilyen lett :lol:
Kép
Kép

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!
Majd vissza olvasok..
Most csak gyorsan!!
Bea!
Mindkettő melled be van gyulladva,vagy csak a fájós??
Miért nem szoptatsz 1 mellből??
A barátnőm ikreket szoptatott .6hónapig csak anyatejet kaptak,itt az utcában 3-as ikres anyuka szintén 6hónapig csak szoptatta a gyerekeket.Ha nekik elég volt kettő 3 gyereknek a tejcsi,akkor te is megpróbálhatod egy mellből szoptatni.A másik fájósat meg max fejed.
Amúgy anno a Fanni is nekem egy ciciből evett,a másikat fejtem és ment a tejtesónak.
Viszont ne haragudj az LLL-esekre.Ők nem arra vannak felkészülve,hogy gond is lehet,és inkább szoktassuk cumisüveghez a gyereket.
Nekem háromból egy cumisüvegezett...Viszont 14éve még az volt a trend,hogy itasd a gyereket születésétől kezdve...
Szóval kitartást neked és jobbulást!!

mimi12

bim-bam én nem nagyon hagyom mert ha itthon vagyok én inkább foglalkozok vele lekötöm a figyelmét mással de a papa az inkább hagya h azt csináljon agyerek amit akar.

Tündi tudom h most az kevés h azt irom h ne szomorkodj tudom h milyen apa is fél évig dolgozott külföldön de másfél havonta hazajött és napközben egész jol elvoltam de ahogy jött az este mindig szomorkodtam de ki kel birni és te erős vagy és ki birod :wink:
ja és irhatnál arol hogy mi van ha kimarad a kuszás vagy a mászás .

margit
Vendég

Sziasztok!

Dbea: Koszonom szepen! :) Elvileg szombaton kettesben megyunk moziba meg etterembe is (a kedvenc indiai helyunkre), az lesz az unneples. :) Anyuek vigyaznak majd Zarusra amig hazaerunk. :)

Tundi: Kitartas! En tobbszor is eltem tavkapcsolatban... amikor terhes voltam akkoris aprilisig egyedul voltam itt Magyarorszagon, mert David akkor meg Amsterdamban dolgozott. Tudom, hogy mennyire rossz erzes, es mennyire el tud anyatlanodni az ember egy ilyen helyzetben. :( Ugyhogy ne aggodj, itt mindig lesz valaki aki meghallgat, akivel beszelgethetsz!

Meg jovok kesobb.

Udv,

Orew

orew

...........
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kandi72 2010.04.06 11:05-kor.
kandi72
Budapest III. kerület

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kandi72 2010.04.06 11:05-kor.
kandi72
Budapest III. kerület

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kandi72 2010.04.06 11:06-kor.
kandi72
Budapest III. kerület

Dbea, remélem az antibio segít a dolgon! A szoptatási tanácsadókról nekem nincs sok pozitív tapasztalatom krízishelyzetben, valahogy az van, amit Mimi írt, hogy a "baj"-ra nincsenek felkészülve. Én is telefonálgattam nekik a mellgyulladásom idején, sajnos nem tudtak olyan tanácsot adni, ami segített volna. Szoptatási pozíciók váltás, borogatás, stb... Nekem attól gyulladt be, hogy nem fejtem. Ők nem hívei a fejésnek. Ha lesz még gyerekem, fejek:). Ezzel nem elítélem őket, hiszen nagyon fontos helyet töltenek be azzal, hogy minden anyukát a szoptatásra buzdítanak. :) Csak nem mindent tud megoldani a bio-szuper-anyuka hozzáállás.

Kép
Kép
Kép
oui

Zsuzsa, gyerkőcöknek jobbulást!

Kép
Kép
Kép
oui

Jimbone: Jobbulást a gyerekeknek! Neked meg kitartást! :)

Kandi: Zarusnak szinte mindennap más az alvás mennyisége... Én már nem is tudom követni, hogy vajon mikor miért lehet más.

Dbea: Azt nem is írtam, hogy mennyire jól áll Marcinak az a rövid haj! Egész más lett tőle az arca. :) Nagyon komoly, helyes fiúcska így! :)

Orew

orew

............
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kandi72 2010.04.06 11:04-kor.
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok lányok!

Tegnap voltunk a féléves kontrollon: Emma 70 centi és 8530 gramm. Mindjárt visszaolvasok, hogy a többi baba milyen súlyban van, de úgy emlékszem, többen rendelkeznek hasonló méretekkel :).

Délután moziztunk a férjemmel, a Valentin napot néztük meg, aranyos film :). Orsi, Ti mit készültök megnézni?

Tündi, férjedék épségben megérkeztek, sikerült már beszélnetek?

Zsuzsa, jobbulást a gyerekeknek!!

Bea, nagyon jól sikerült Marci frizuja, ügyes vagy :)! (Gondolom, Te fodrászkodtál :). )

Kellemes napot mindenkinek!

Kép
angelita

Sziaszttok!

Orew,utólag is nagyon sok boldog szülinapot! :) szép kerek szám :) Hát én hosszú távon nem tudom,hogy bírnám a távkapcsolatot,mármint úgy értem,hogy pl vannak olyan családok,ahol apuka hétköznap mindig máshol dolgozik és csak hétvégén megy haza.Hát én aztt nem bírnám,ezt meg muszáj kibírni,csak ez eleje rém nehéz...

Kandi,hát csak a pénz lebeg a szemem előtt a helye már megvan,még lehet elég sem lesz :roll: Most én rástartoltam egy risztó berendezésre...mert nagyon megnőttt a betörések száma,és nem is mindig fogunk itthon aludni.Ha meg itthon vagyunk akkor a mama jön aludni,mert egyedül félek..de még risztónál is félnék..éjjel is én alig aludtam,pedig a mama itt volt.Csak ha lenne riasztó akkor nyugodtabban hagynám itt a házat.De még apát erről meg kell fűzni(egyenlőre hajthatatlan),mert amennyibe kerülne pont annyiból szerettem volna kifizettni az "A" hitelemet...Majd meglátjuk.

Zsuzsa,sajnálom,hogy nem vmi jó a helyzet nálatok.Nálunk is szokott káosz lenni...nem is kicsit...Jobbulást a gyerekeknek.Anyósod ott van még?

Angelita,szép súlyban van Emma is :) Köszike,igen épségben megérkeztek apáék.Már a saját helyükön vannak,nem az ideglenes szálláson,ma rendezkednek be.Remélem net is lesz a napokban már.De olyan aranyos,mert már több cetlit is találtam amiket elrejtett itthon.Meg a fürdőszoba tükrön is volt üzenet,de azt nem láttam tegnap du,mert a villany fénynél nem annyira láthattó.Szóval oylan kis édes :) :oops:

Margit,ha kimarad a mászás,akkor iskolás korban nagyobb esély van rá,hogy diszlexiás vagy diszgráfiás lesz a gyerkőc.

Kép
Kép
tundi24

Tündi,
nekünk kb. egy százas volt a riasztó, de kamatmentesen 12 hó alatt fizetjük ki. És olyan, hogy éjszakára be lehet kapcsolni körbe a házon, tehát bent mozoghatsz, de bejönni nem tudnak úgy, hogy ne vedd észre. Nekem nagyon sokat jelent, bár egyedül én sem szívesen aludnék itt.

Összedobjak egy táblázatot a babák fejlődéséről? Minden hónapban beírhatjuk, hogy ki hol tart súlyban, hosszban...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina,jó ötlet ha van kedved,időd energiád megcsinálni :)
Nálunk 160ezer lenne a riasztó beszerelése.,és ez úgy lenne,amennyire én értettem :roll: hogy minden ablakszárnyon,ajtóknál lenne egy-egy érzékelő,meg vmi mozgásérzékelő a szobákba.+havonta kellene 3000ft-ot fizetni a szolgáltatásért,mert itt egyből a központba futna be a risztás,ahol 24órás szolgálat van,hasonló mint a rendőrség,igazándiból ezt a nyugdíjba ment rendőrök csinálják,meg vmi risztós cég egyeütt./persze ha lenen vmi a "rendes" rendőrök is jönnék"/,csak ők ugye hamarabb kiérnek...De sztem 3000ft-ot simán megérne..Itt is van többféle variócó a fizetési módra.hát majd meglátjuk apa hogy hajlik a dologra.tegnap már mondtam a pasinak,hogy nem kérjük,de este volt itt keresztapám és ő mindenképp javasolja.Itt már napi szinten van betörés a városba :evil: :cry: Sajnos telepítettek be kisebbséget,és ők művelik a balhékat...nem is azok akik már "őslakosok" itt...

Kép
Kép
tundi24

Zsuzsa,Donátnak nagyon sok boldog névnapot kívánunk!!! :) :)

Kép
Kép
tundi24

Boldog Donát napot kívánok én is!!

Mimi: igen, szeretném én is már csak az egyik mellemből etetni, de egyszerűen fogalmam sincs hogyan fogjak hozzá... Mert a másikban még van tej, viszont ami nem fáj, abban még nem elég, valahogy biztos meg lehet oldani, csak nem tudom hogy.

Tündi: nagyon édes férjed van :lol: (a kis cetlik miatt)

Én reggel fél öt óta fent vagyok. Megetettem Marcit, majd negyed órával később annyira elkezdett fájni a mellem, hogy nem bírtam megmaradni az ágyban. Kimentem a fürdőszobába borogatni, nem használt, aztán leültem a nappaliban a kanapéra és vártam, hogy enyhüljön a fájdalom. Hát fél hétre lett elviselhetőbb a helyzet... Hullafáradt vagyok :?

Mi is megyünk ma gyerekorvoshoz, majd jelentkezem mi volt.

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!
mi jól, csak mostanában kevesebbet jutok ide ---Zsigi egyre kevésbé tud nélkülözni. Ahogy Goldplast :lol: nekem is mindent be kell vetnem néha... :roll:

Lina :lol: a tábli jó ötlet. Mi ugyan még nem vagyunk 6hósok (néhány nap híja), de már megvolt a féléves státusz: 70cm, 8000gramm.

Tünde :lol: Jajj, szegénykém, biztosan nem könnyű most Neked. Ilyenkor eszembe jut, hogy mit rinyálok, ha kicsit később jön a férjem, mint ahogy megbeszéltük... :shock: Tényleg, tudtok valahogy kommunikálni??? Skype v. valami???

Dbea :lol: Nagyon jó lett Marci haja! Mi is nyírtuk hétvégén, de félbemaradt, mert elkezdett sírni.... úghoygy most nagyon punk a gyerkőc 8) 8)
két napja én is fejek, mert fájogat a mellem... már hónapok óta semmi nem volt, most meg :shock:
egyébként valaki kérdezte (ádibaba :lol: ?), hogy a futástól nem kevesebb-e a tejci. HÁt, nem hgoy kevesebb, szerintem sokkal több lett!! és nem is győzi kienni, mindig marad benne -kiv. este és reggel), talán ezért is kezdett fájni...

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Bea!
Ez annyira szörnyű ez a gyulladás,nagyon sajnállak :cry:
A melledben 1-2-3nap alatt lesz annyi tej amennyi kell,ettől ne parázz!!
Szoptasd meg nyugodtan többször ugyan abból Marcit.A másikat meg fejd!!Kell fejni,hogy ne feszüljön és csökkenjen a gyulladás.

mimi12

............
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kandi72 2010.04.06 11:03-kor.
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Tündi:Kandi már irta talán egy kutya?
Dbea:Marci haja ...nem semmi én még nem vágtam Csindi haját..de levágva neked Marcus haja még mindig hosszabb mint nekünk...pedig szeretnék a csajszinak hosszú hajat :wink:

Teszek képet a tesókról : Kép

Kép

Nagy nap volt tegnap :P :P :P :P kibujt 2 fogicánk :lol: :lol: :lol: :lol:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Kandi,köszike a felajánlást,de nem szeretnénk kutyát..mert nincs neki sajnos helyünk.El kellene kerítenünk a füves részt...mert oda nem szeretném,hogy kutya menjen. :oops: Tudom ez az én hülyeségem...
De nagyon nagyon rendi vagy a felajánlással :)

Dbea,azt hittem már javulgatsz. :? Ja és elfelejtettem írni,hogy nagyon vagány lett a hajacskája ,és nagyon kis helyeske lett :D

Bim-bam,nagyon édesek a tesók :) Gratula a 2 fogacskához! :D :D

Anna,igen tudunk majd beszélni skypon+msn-en is.De egyenlőre még pakolászgatnak,nem tudom mikor jutnak el oda,hogy megcsinlják a netet is.Pont ma volt itt egyik munkatársa,aki tegnap jött haza,csinálja az itthoni gépünket majd..és ő mondta,hogy hetente 3x lehet menni igényelni a netet,hogy bekössék,sztem leghamarabb pénteken fog odáig eljutni.De remélem hamarosan beáll majd a rend :)

Kép
Kép
tundi24

Tündi!
Egy hasonló kutyát én is fel tudok ajánlani :lol:
Viszont a Bella kert tiszta...vagyis egy helyre tojik :wink:
Na jó,azért nem adnám oda semmi pénzért.

Lina!
Táblázat jó ötlet!!
Regi 7hósan 6600 és 70cm :lol:
ŐŐŐ manöken lesz a csajból az tuti :lol:
És csináltam ám bodis képet is...csak fel kéne tölteni.Na ja az kb 2percemet venné igénybe :oops:
No majd mindjárt nekidurálom magamat.

Olyan szépek a babák!!
Nem is részletezem névvel ,mart mire a végére érek elfeledem,kiről mit akartam írni.Szóval el kell ismernem!!!Szép gyerekeink vannak :wink:

mimi12

Tündi, szerintem is megéri a riasztót beszerelni, a biztonság és a lelki nyugalmad érdekében is! Sajnos nem olcsó mulatság, de Isten ments, hogy egyszer bemenjenek hozzátok! Hozzánk törtek be mikor gimis voltam, nem is egyszer, utána lett is riasztónk! Jó ötlet a távfelügyelet, nekünk is volt! (Most az új laksában nincs, de gyakorlatilag állandóan itthon vagyok.) Sajnos a kutya nem biztos megoldás, egyszerűen lefújják, elkábítják...

Kép
angelita

Sziasztok!

Dávid nevében is köszönöm a dícséreteket! :D
Gyönyörűek a babóóóóóók!!! :P :P :P

Lina, nagyon jó a táblázat ötlet: Dávid a 6 hós felülvizsgálaton 7450 gr és 71,5 centi volt. Megírnád, hogy a riasztót hol szereztétek be, engem is érdekelne! Jobb félni mint megijedni.

Angelita, annyira édes Emma baba hatalmas kacaja..! :) Tünemény!

Itigram, Botond jó korán kezdi az állást, nagyon ügyes és erős! A percentilek a súly és hossznövekedés nagyságát jelentik, tehát az 50 körüli százalék átlagos növekedésre utal, az 50 fölötti több mint az átlag, tehát jobban gyarapodik vagy nyúlik a baba, az 50 alatti egy kicsit lassabb hossz és súlynövekedésre utal. Valahogy így tudom megfogalmazni nem szakszerűen.

Tündi, Zsombi és Luca olyan helyesek!!! Majd meglátod, nyár végéig olyan gyorsan elszalad az idő a gyerekek mellett, hogy észre sem veszed az egyedüllétet! Rögtön itt a tavasz, aztán egy-kettőre a nyár. Ne szomorkodj. Amit a betörésekről írsz, az borzasztó...! Lassan már mi leszünk kisebbségben... ja és magunknak kell gondoskodnunk a biztonságról, mert nem véd meg minket senki... :oops:

Goldplast, amit írtál a gyermek szórakoztatásáról, szinte mintha magunkról olvastam volna. Bizony Dávidomnak is vannak ilyen napjai, énekelünk, mondókázunk, kacagunk, amitől nagyon jó kedve kerekedik, de ha véletlenül meglátja a hátamat, biz rögtön eltörik a mécses, és folytathatjuk, ahol abbahagytuk. A kis "zsarnokok"!!! Az éjszakai evésről történő leszoktatást abszolút megértem, szerintem ezért nem vehetjük a fejedet, iszonyú fárasztó lehet. Próbáld meg bevezetni nála az új rendszert, biztos sikerülni fog pár nap vagy 1-2 hét után.

Piroska, a napközbeni alvás nálunk is hasonlóan alakul. Mostanában igényli a délelőtt 1-1,5 órát, és ugyanígy délután-estefelé is.Kisebb korában többször aludt napközben rövideket. Amúgy szerencsés vagyok, mert 8-8 ig alszik.

Dbea, remélem a mellgyulladás mielőbb elmúlik nálad, nagyon-nagyon kellemetlen lehet. Az viszont elképesztő, hogy ezt a szakemberek nem vették észre korábban... :shock: :!: Remélem, hogy gyorsan rendbejössz, segítenie kell a gyógyszernek! Marci csuda helyes kissrác, és hihetetlen hogy már vágni kellett a haját!

Jimbone, jobbulást a gyerkőcöknek!

Bim-bam, nagyon édesek a tesók! Gratula a két fogicához!

Amúgy ez nagyon elszomorító, hogy a pénz miatt kénytelenek a családtagok távol lenni egymástól, vagy esetleg muszáj nekünk is dolgozni a babák mellett.... Szép világ.. :evil: Ha helyben meg lehetne keresni annyi pénzt, amiből korrekten megél az ember, az már csodának számítana, főleg a mai világban és gazdasági helyzetben...!

Kicsi fiam nagyon kezd forgolódni a járókában is, múlt péntek óta aktív, nagyon örülök neki. Ma is forgott jobbra-balra a játékok után, olyan jó volt nézni. Egyébként szerintem front jön, mert délután alig tudtam elaltatni, olyan "zsizsikes" volt...! Ilyenkor persze csak karban nyugszik meg egy bizonyos pózban, de előfordul, hogy kétszer-háromszor is fel kell venni, mire tényleg elalszik, így majdnem egy óra hosszáig is el szoktunk szórakozni...! :oops:

Üdv mindenkinek! :)

Kép
judi79

Képzeljétek hívott apa,és jól össze is vesztünk ezen a risztós dologn.Szerinte tavaj sem volt semmi gond amikor nem volt itthon...és most sem lesz...hát így csak reménykedni tudok.Persze a bőgés megint rám jött,még jó,hogy a gyerekek már alszanak,remélem jól fognak aludni,ha már én nem tudok normálisan pihenni... :cry:

Angelita,itt úgy is bemennek,hogy otthon vannak :evil: Borzalom ami itt elkezdődött,már annyira nagyon bánom,hogy visszaköltöztünk...inkább maradtunk volna bent szolnokon a betondzsungelben...De ezt már nemigen lehet megváltoztatni...

Judi,nagyon örülök,hogy Dávid ilyen kis ügyeske :) Teljesen azt csinálja amit ennyi idősen kell :)

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok Lányok!

Csak egy gyors bekukk!Sajnos kezd a routerünk besz@rni Apa gépénél, így a laptopon nincs net!Apa gépéhez meg odajutni!?!?!:lol:
Remélem nem megy el a net!

Rólunk:Mi nagyon kis ügyesek vagyunk ám!?Most per pillanat a hátról hasra való átfordulást gyakorolgatjuk ezerrel! :D
A kajcsizásban nem vagyunk egyátalán válogatósak!Szóval, amit csak lehet (korának megfelelően) eszünk!
Fogacskánk még nincs, de hamarosan már jönni fog, mert nagyon kis nyűgösek vagyunk éjszakánként!
Mi is nem régen voltunk méricskézésen!8350 grammok vagyunk és 69 cm!
És míg el nem felejtem már teszek is fel képeket!Meg hát amíg van lehetőségem!

Lányok:Nincs valami ötletetek koszmó ellen?!?Kipróbáltuk a fürdető krémet és aztán a lemosást, kipróbáltuk a szaliciles alkoholt is, de egyik sem szedte le a kis buksijáról teljesen! :cry:

A babaképek nagyon aranyosak!Olyan jó látni őket, hogy mennyit nőttek!

Itigram:Dorcsi nekem is állni akar! :lol:

Goldpast:A munkával kapcsolatos írásodat olvasva rá kellett nekem is jönnöm, hogy totál ugyanúgy érzek, mint te!De nehogy félre értsetek, nagyon örülök, hogy itthon lehetek a kicsi Leánykámmal!Sőt!!!Imádok vele lenni!Ő az én mindenem, de gondolom nem kell ezt senkinek mondanom!

Dbea:Sajnálom a mellgyulladást és jobbulást kívánok neked!Sajnos ma én is elkaptam egy görcsöt! :(

Kép
bener

Kép
bener

Kép
bener

Sziasztok!

Linácska: tök jó ötlet a táblázat. Itt No-ban 6-7 hónapos kor között kell menni az esedékes vizsgálatra ("U5"), ezért mi Danival csak márc. 11-én tudunk adatot szolgáltatni... :)

Margit: Boti nagyon kis édes a babahordozós képen! Sajnálom, hogy máris dolgoznod kell, de nagyon ügyes vagy, hogy így bírod.

Tündi:
nagyon aranyosak a tesók együtt. Sajnálom, hogy így félsz otthon, és hogy a férjeddel pont most összevesztetek.. Szerintem azt próbáld megértetni vele, hogy nem azért kell beszerelnetek a riasztót, mert betörnek (amiben ő nem hisz), hanem mert nagyon fész nélküle, és a te lelki nyugalmadhoz kellene. Fél éven át félni nagyon rossz. :( Ennyit megér a nyugalmad.

Dbea:
nagyon-nagyon helyes kisfiú ez a Marcika! Amíg hosszú volt a haja, egy kis retrobaba volt, most meg egy szívdöglesztő. :D Remélem a mellgyulladásod múlóban van. Elég vacak dolog, nekem az első 8 hétben összesen ötször volt. :x NEkem az volt a tapasztalatom, hogy a magas láz (39-40 fokos) mindenképpen másfél napig tart, akár szed rá az ember antibiotikumot, akár nem. (Az első kettőnél még szedtem, de aztán nem akartam már Danit tovább tömni az antibigyóval, így az utolsó háromnál csak ibuprofen lázcsillapítót használtam. A paracetamol ilyen magas láznál nekem nem hatott, az ibuprofen meg gyakorlatilag nem jut be az anyatejbe.)
Ja, és szoptass a beteg mellből is, mert az a legjobb orvosság! Fontos, hogy jól ki legyen ürítve, és a legjobban a baba tudja, a fejés nem ér fel vele! Szopi előtt meleg borogatás, utána hideg - de nem sokáig, mert a hideg apasztja a tejet. Maga a mellgyulladás is sokkal kevesebb tejet okoz az érintett oldalon (legalábbis nekem mindig drasztikusan lecsökkent olyankkor), de nem kell aggódni, mert az visszajavul utána.

Goldplast: Nagyon csini Ákoska sapija, és ő is alatta. :) Az éjszakai keléseken nem segítene, ha nappal többet próbálnál neki adni? Dani is elkezdte nemrég, és én azt csináltam, hogy nappal 3-3,5 óránként megkínáltam (pedig akkor már 4-5 óránként evett) - elfogadta általában! Így most eggyel többször eszünk egy nap, viszont éjszaka nem kel sűrűbben. A másik, hogy én régen mindig azonnal vagy megetettem, vagy simogatni, "altatgatni" kezdtem, amikor mocorgott és nyöszörgött éjjel - amitől egyből sírásba csapott át, és akkor már tényleg etetni kellett. Most kezdtem el azt csinálni, hogy ő nyöszörög, mocorog, én meg nem csinálok semmit, hanem látványosan alszom tovább (mi összetolt ágyakkal alszunk, ott van mellettem). És csodák-csodája: visszaalszik magától az esetek legnagyobb részében.

Na most ezt elküldöm, aztán folytatom a hozzászólásokat...

Kép
bikmakk

Mocorgó: "Valami olyasmi esetleg, ami nem hangos, nem beszél, nem zenél, nem villog?" - Tesz-vesz város. :)

Angelita:
Emma nagyon ügyi a hátrafordulással. Danit is bíztatgatom, hogy próbálja, de nem nagyon sűrűn sikerül. Kb. napi egyszer... A többi nyolcezer alkalommal nekem kell őt megmentenem... :roll:

Piroska:
remélem már kibékültetek a pároddal, és nem mondjátok le a vacsit! (Én 14 éve, mióta együtt vagyunk, betartom a "ne feküdj le haraggal" elvet - legkésőbb este az ágyban mindig kibékülünk.)
Alvás: nálunk teljes a rendszertelenség ebből a szempontból. :( Régen napi 4x35 percet aludt, de most már nincs 4 alvása, mert többet kibír ébren. Általában van egy hosszabb, másfél órás alvása, és azon kívül még egy vagy két másik alvás. Ha szerencsém van, akkor 3 alvás egy nap, ebből két másfél órás, egy félórás. Ha nincs szerencsém, akkor 2 alvás egy nap, egy másfél meg egy fél órás. Az esti lefekvés ideje is csúszkál aszerint, hogy épp hogy sikerült nappal aludni: legkorábban 7-kor kezdem az altatást, legkésőbb 8-kor, általában pedig a kettő között...

Evés
dettó tök rendszertelen... :( ami a biztos, hogy lefekvés előtt enni kap. Legkorábban fél 7-kor, legkésőbb 3/4 8-kor... Aztán mostanában rászokott, hogy 11-éjfél körül eszik egyet. Utána hajnalban megint evés (ah szerencsém van, csak 6 körül). És aztán 4-5 óra múlva, de hoyg ez mikor, az nagyon függ attól, hogy éjjel hánykor evett.

Orew: boldog szülinapot! Milyen jó is lesz nektek szombaton! Ez azért nehéz a külföldi életben... hogy nincs semmi segítség. :( Épp tegnap gondoltam rá, hogy ha pl. anyukám csak hetente 2-3 szor nálam lehete mondjuk 2-2 órára, akkor milyen rendet és tisztaságot tudnék tartani a lakásban. De így... Meg hát tele a város templomi koncertplakátokkal, én meg csak sóhajtozom, hogy nem tudunk elmenni...
De hát ez van, azért nem szomorkodom, mert nagyon jó Danival, és hát erre vágytam évekig.... :)

Kandi:
mint ahogy fentebb írtam, nálunk az általad írt alvásminta mondhatni normális....
:?

Tündi:
és vajon miért lesz a mászás kihagyásától diszlexiás? Erről nem tudsz valamit? Annyira nem látom az összefüggést e két dolog között...

Bim-bam:
gratula Csillus vadiúj fogaihoz! Mennyire viselte meg előtte a dolog? Az átkarolós tesós kép nagyon helyes, tök megható.

Judy:
nagyon jó, hogy Dávid forgolódik! Ügyesek vagytok a sok tornával! Dani csak balra hajlandó egyelőre hasrafordulni, de az már nagyon megy. Érdekes, hogy pedig jobbra volt az elején annyira féloldalas, hogy gyógytornászhoz kellett vele járnunk. Szerintem annyira elkezdte a bal oldalt preferálni, hogy már aggódom, hogy átesünk a ló túloldalára.. Jövő pénteken megyünk megint, hoyg megnézze, kíváncsi vagyok, mit fog mondani.

Bener:
ahogy elnézem, Dorcsi sem a 10 percentilnél jár... :D Nagyon cuki!

Kép
bikmakk

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?