Új privát üzeneted érkezett!

ja én tegnap voltam dokkernál. szerencsére minden rendben. Rebeka baba sokat gyarapodott 2 hét alatt, több mint fél kgot. most becslés szerint 2350 gramm körül van. két hét múlva már mehetek nstre. annyit mondott még doki bácsi hogy a cukor miatt lehet a 39. héttől befekvés lesz.
próbált babó arcáról képet csinálni, de a kezével takarta az arcocskáját. doki az uhuval kicsit megbökdöste a hasam, de a kezét babó otthagyta, csak elkezdett mosolyogni. tisztára olyan volt, mintha kinevette volna a dokit, hogy bökdöss, úgy is azt csinálom amit akarok.

Kép
gota79
 
 


sziasztok!

Red, még egyszer gratulálok! De nem csaszid volt?
Monccs, ráérzel a dolgokra... :wink: majd mesélek, csak most apája visít, hogy hol vagyok. Fél percre közelítem meg a gépet és tessék...

Gota, hú már ekkkora lánykád van?

Na megyek mert apa visong :shock:
magdolnam
 
 


na tessék még a gép is szórakozik velem, a régi nickemmel lépett ba :shock:

Kép
Kép
onlány
 
 

 
 

red
Én is mégegyszer gratulálok és tényleg tündéri baba Botond. :)

Fruzsi szobája kész, kép is van, csak kicsinyíteni kell, de közben egy őrült baleset történt. Tegnap két lépcsőt léptünk egyszerre és a bokám megsérült. Ma elvitt apum az SZTKba, de addig jutottam el, hogy doki megnézte, megnyomkodta. Megkérdezte hány hetes terhes vagyok és közölte, hogy akkor már nagy baja nem lehet a röntgentől a babának, menjek el röntgenre. NA felmentem, ott a csaj totál beszélt le róla. Megnézte hogyan tudok ráállni a lábamra és azt mondta döntsek, de ő a helyemben még nem röntgeneztetne. NA több se kellett, akkor én sem. MEnjek vissza a sürgősségire és mondjam a dokinak, hogy egyenlőre nem akarok röntgent. Na lementem, doki egy szál se. Mondom apunak menjünk fel a nőgyógyászatra, hátha elkapom a dokit. Na ezren voltak ott is, de épp jött az ismerős szülésznő és elmeséltem hogy jártam, ő is azt mondta nem javasolja, inkább valami szorító kötés. Na aput elküldtem a patikába fásliért és hazajöttünk. A tegnapihoz képest sokkal jobb. Tegnap kicsit sem tudtam ránehezedni. Most is bejáratáskor van bibi, de utána egész jó, bár egy bot segítségével botorkálok a lakásban. :) Tegnap még két kézzel kellett rátámaszkodnom, ma már csak egy kézzel. Abban maradtunk apuval, ha péntekig nem lesz rosszabb, akkor hagyjuk a röntgent, ha rosszabbodik addig, akkor elmegyünk. picit van megduzzadva, de nem vészes. Tegnap pl. egyáltalán nem volt, azt olvastam törésnél rögtön beduzzad. Meg azt mondták, hogy az egy bizonyos ponton tűszúrás szerű fájdalommal jár. na nekem nem olyan, nekem olyan húzó jellegű, ahogy mozgatom meg ránehezednék.
Úgyhogy most pihi ezerrel, majd ha jobb lesz a helyzet és nem mindent a páromnak kell csinálni, akkor teszek fel képet a szobáról.

Kép
domi001
 
 


jesszusom Domi! Szegény, Borogasd, fáslizd! Gyógyulgass! Én sem röntgeneztettem volna a helyedben. A törésnél azonnal feldagad!
Ma is voltak házat nézni, jövőhétre 4 jelentkező van :shock: :D meg holnap apumékhoz megyünk, aztán torkoskodni és pénteken a kötelező vvétel és vizeletgyűjtés. Nagyon drukkoljatok nekem!

Kép
Kép
onlány
 
 


Monccs, kpet a babzsák puffról!!!!!!!!!!!! Kíváncsi vagyok rá! Nehéz megcsinálni? Lehet nekem is kéne valamit alkotnom.... Úgy irigylem azokat a kismamikat, akik már a vasalásnál járnak, nekem még szinte semmit nem volt időm intézni :( ja de, megvettük a kókuszmatracot! :)

Kép
Kép
onlány
 
 


domi:
tapasztaltból mondom: a törés tényleg szurkálós fájdalommal, dagadással jár. általában ki is fehéredik kissé a bőr ahol megduzad.
JOBBULÁST!!!

no, akkor gyorsan bemásolom a sztorit és robogok szoptatni:


12én hajnalban fél 3 felé arra ébredtem, hogy JUPIII, valami fájásaim vannak. nagyon megörültem nekik, mert tudjátok, hogy mennyire szerettem volna már túlleni a szülésen, meg a dátumokkal is sakkoztam és a 12-e nagyon közel állt a szívemhez...
De hamar lelohadt az örömöm, mert totál rendszertelenek voltak a fájások, bár elég erősnek tűntek.
Úgy voltam vele, hogy próbálok pihenni ami aztán nem sikerült mert közben rámjött a hasmars és kanosszát játram a rötyire 5 percenként. Ilyeneket méregettem: 12 perc, meg 5, 8, 10... össze vissza, viszont erősödni kezdtek.
ment az idő a fosindázással, végül 6kor keltettem a Zuramat (együtt aludt a másik szobában pannával mert annak meg jönnek a metszőfogai és kell neki a bujcsizás éjjel, de mivel én rohangálok pisini velem nem tud pihenni , így misi alszik vele... szal bemegyek, keltem erre iylet szól félálomban: jóóó, még lustozm kicsit és átfordult... - azt hitte azért keltem hogy lenyomja az ébresztőórát hogy panna ne ébredjen fel :D)
na fél óra múlva előkerült misi, én addig összecuccoltam panna rohampakkjába ami még kellett meg felhívtam anyámat hogy jöjjön át vigyázni a csajra. 10 perc múlva be is futott.
én még nekiálltam lefürödni, mert uygebár fosindáztam meg amúgy is, dehát egy merő bohóckodás volt a fájásokkal ott meredezni két mozdulat között...
na mind1. elindultunk a kh-ba, és az amúgy 15 perces utat sikerült cirka 40-45 perc alatt megetenni a reggeli csúcsforgalomban. na akkor már kezdtem aggódni, hogy be sem érünk...
végül reggel 8kor másztam fel a vizsgálósztalra és kiderült, hogy bő 4 ujjnyi, elsimult méhszáj, és látták hogy fekete hajacskája van.
na, azonnal át a szülőszobára, de nehezen ment mert már nagyon szenvedtem.
a szülésznő (egy tündér!!! Sárközi Anikó, vékony, szőkés középkorú) elrobogott dokkerért mert nagyon feszült a burok és Boti nem komálta a dolgot, úgyhogy mondta hogy repesztés lesz.
előkerült a dokkernő ( szabó andrea, mufurc volt és egyből gátat akart vágni. a szülésznő meg mondta, hogy andika menj ki igyál egy kávét, adj 5 percet mert meg akarom próbálni a gátvédelmet mert tutira menni fog, enm kell vágni mert néz miylen szép laza...)
na, dokinő burkot repesztett aztán elment.
szülsznő elkezdte a munkát odalent (azt hittem ott halok meg, csajok, nem hazudok, aznap reggel egyharmadrészt megőszültem), aztán szóltam hogy tolófájásom van, mondta hoyg nyugodtan toljak. két nyomás után kiderült ,hogy valamiért liftezik ki-be a kisfiam, pont jött a dokinő és jól megijesztett hogy be fog szorulni, de már nem lehetett megállni.
a szülésznő utasítására ellhigetem a köv 2 fájást, és az 5.re már kinnt is volt a feje(szakaszosan kellett nyomni)
kicsusszanni nem tudott de ahogy megpróbálták kihúzni, le is szakadt a lepény, kiderült, hogy a bal vállára és felkarjára volt tekeredve a zsinór, emiatt jojózott.
végülis nagy szerencsével kezdte a kis életét.

csajok, így aztán nem vágtak ,és nem is repedtem egyáltalán!
(ezer köszönet a szülésznőnek!)
6ágyasba kerültem, 11kor toltak át, de én már délben egyedül megfürödtem és megebédeltem, 3kor hozták ki Botit, akkor törökülésben megszoptattam... 5körül jött misi látogatni és mikor kimentem hozzá, az egyik takarítónéni megkérdezte hogy mikor szültem hogy már megyek is haza mert nem látott egyik kórteremben sem
szóval meglepően jól regenerálódom, hiába no: a trollvér...

ő viszont kapott egy jó kis kórházfertőzést, szép kis gennyes hólyagjai vannak amire antibibit kap.
de javul :)

végülis nem bánom h nem alapítványiba kerültem, mert nagyon jó társaság volt a szobában. aludni kb 5 órát sikerült összesen péntektől hétfőig, dehát erre amúgy is számítottam.

háát, kb ennyi.
kérdés van még?

:wink:

ó, és: köszi a drukkokat még 1x mindannyiótoknak!!!!!!!!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára redwings 2010.02.18 21:31-kor.

Kép

Kép
redwings
 
 


Red,

szép kis történet. lényeg hogy túl vagytok rajta. irigy-irigy. már én is túl lennék rajta nagyon. bár lassan előjönnek a félelmeim is. mindent jól fogok e csinálni, stb... de hát csak fog menni.

Kép
gota79
 
 


gota!

nyugi, minden menni fog, minden rendben lesz!
no para!
majd rájössz utólag ,hogy kár volt annyit aggódni (bár én ugye könnyen beszélek két ilyen gyors szülés után)
különben meg nektek sincs sok hátra ... ;)

Kép

Kép
redwings
 
 


többiek? mizu veletek, csajok??????????????

Kép

Kép
redwings
 
 


Sziasztok!
Én nagytakarítok.. Fészekrakó ösztön, vagy mi a szösz.. :lol:

Jujj, Domi, és hogy vagy most, javult már? Tuti nem törés, szerintem durva zúzódás lehet. Nekem is volt hasonló, öklömnyi bevérzés. Begipszelték, de leszedtem, és tök rendbe jött a lábam. Jól tetted, hogy nem röntgeneztél!!!

Onlány, eredmény a laborvizsgálatokról? Babzsák-puffot nem nehéz csinálni. Gyakorlatilag két kör és egy téglalap, aminek a hosszabbik oldala a kör kerülete. Ja, és jó erős anyag legyen a bélés is, és a külső anyag, Dani ugrál rá, bírkózik vele.. :D

Red: ez tényleg gyors szülés volt! Választott szülésznő volt, vagy ügyeletes? Baromi rendes volt, én is szeretnék gátvédelemmel szülni. Igyekszem is gátmasszírozni minden nap, hátha segít.. Szopi hogy alakul?

Gota: tényleg ne aggódj, fog menni minden a maga természetes módján! Ha pedig nem, akkor itt leszünk, és segítünk! :wink:

Kép

Kép
monccs
 
 


monccs:
jöhetnél hozzám is takarítani ;)
ügyeletes volt a szülésznő. mázlim volt (ebben is) 8)


szopi:
80-110 eket eszik egy alkalommal (ált 2 mellből, de néha egyből is jóllakik), aztán alszik a köv kajáig. remélem nem romlik el 8) :wink:
fejni nem tudok már a kezdő mellből, meg nem is mindig jutok el oda hogy fejjek, mert Panna is igényt tart rám és örülök hogy a szopi időtartamát kibírja ímmel-ámmal nélkülem. szóval egyenlőre csak 1 adag 80 miliset sikerült elraknom a fagyóba vésztartaláknak, majd azért még igyekszem.

Kép

Kép
redwings
 
 


monccs
Javulgat, bár őrületes lassan. Az az igazság, hogy baromi türelmetlen is vagyok, mert már marhára unom a banánt, hogy semmire nem vagyok képes és be vagyok zárva a lakásba. Itt ott véraláfutások vannak a lábfejemen oldalt. Különösen azon az oldalon ahol a földet érte. Lilából már kezd átmenni a szín sárgába. Színváltós. Sántikálva megy a járás már. A lábfejemet már tudom le-fel mozgatni fájdalom nélkül. A járás menne bot nélkül is sántikálva, de nem nagyon akarom még erőltetni, mert a súlyom is már elég szépen alakult ugye a Fruzsi miatt, nehogy kárt csináljak csak. Én sem hiszem, hogy törés volna, mert akkor minimálisan sem tudnám terhelni szerintem. Csak mikor ránehezedek az ízületemnél érzem, hogy összeér a két csont. Valószínű erős rándulás lehet a dologban. Neked mennyi idő alatt jött helyre? Mennyi idő múlva tudtad rendesen terhelni és mivel kezelted házilag. Neked mi volt? Zúzódás, rándulás, ficam, törés????

Kép
domi001
 
 


sziasztok!

Monccs, akkor neked is jól besűrűsödtek a dolgaid :) takarítás. Nálunk kb 2naonta megy a nagytakarítás, mert ugye jönnek a vevők. Ma is volt egy, közel 3órát dumáltunk. Nagyon szinpatikus volt! Jujjj, már te is 37hét felé tartasz!

Csajok ti hogy reagáltok erre a ramaty időre? Tegnap azt hittem már, hogy fájásaim vannak :shock: Meg valószínű tágultam is, mármint a medncém, mert menni nem bírtam :(

Red, mennyit eszik a gyereked???????????? :shock: Lizi ilenkor 15mlket evett :roll: :shock: :shock: Jaj, úgy akarom szoptatni én is! Panna, jól viseli amúgy, hogy jött egy "vetélytárs"?

Domi, szegény. Szerintem ez viszonylag hosszú ideig fog tartani, mármint a felépülés. De tuti nem törés! Nagyon kíméld magad! Van amúgy segítséged otthon?

Atya gatya, ha jól nézem, én leszek a legutolsó, aki itt fog szülni :( sebaj :)

Kép
Kép
onlány
 
 


Épp most hívtak a kórházból, hogy teljesen rendben vannak az eredményeim. Nem is mondtam... a baba már 1300gr és szép hosszú lábai vannak :) a drimki volt akadva, hogy másfél héttel nagyobb :)

Mégsem fixáltuk le a szülés időpontját :(

Kép
Kép
onlány
 
 


jó reggelt!

át én éjjel, este kivoltam nagyon, úgy éreztem, hogy mindjárt megjön, meg itt fájt, ott húzódott, a hátam. Mint egy vénasszony :shock: a hülye szélnek köszönhetően!
Ma megyünk Pötyikének dolgokat nézni :) Apája most fürcsizik és utána indulunk! Olyan izgi :oops: Hát végre eljött ez az idő is!

Kellemes hétvégéet mindenkinek!

Kép
Kép
onlány
 
 


Red: ha valaha végeznék itthon, akkor jelentkezem hozzátok takarítani. De mindig találok ki valami újat, amit még "feltétlen" meg kell csináljak.. :D
Vazze, tényleg mázlid volt.. Egy hétig csak mákos tésztát ettél előtte? :D
Szopi: szerintem szuper mennyiséget eszik! Majd nő a tej mennyisége is, ha mindig két mellből nyomod. Nektek kajálta a gyerek a lefejt tejet? Dani egyáltalán nem, ment a kukába az összes.. Szerencsére volt friss.

Domi: nekem kificamodott, és a szalagok megnyúltak. Kb. 2 hét után már simán jártam, persze még sántikálva egy kicsit, de már nem fájt, csak reggel, amíg bejárattam.. Emléxem, hogy valami gyógynövényes borogatás-pakolást használtam, de nem tudom már, hogy mit, utánanézek..
Szerintem 2 hét pihi után kezdd el terhelni nyugodtan.

Onlány: igen, besűrűsödtek. Jövő hét is (Danit fodrászhoz viszem, millió vizsgálat a kórházban, védőbanya és persze takarítás.. :D), de legalább megy az idő.
Ugye mondtam, hogy fognak jönni a vevők?! :) Egyik csak megveszi most már!
Eredményeknek örülök, ezek jó hírek! :)
Ja, és írd meg, hogy miket vettetek a babának!!!!!!!!

Kép

Kép
monccs
 
 


monccs
Jesszus olyan sokáig! A borogatást majd megnézed nekem? Előre is köszönöm.

Kép
domi001
 
 


Jaj lányok. én olyan boldogságos vagyok. most beszéltem a kolleganőmmel, és ő is babás. most 9 hetes. bár még nem akarta elmondani a főnökasszonynak, kénytelen, mivel két hete tp-n van, hányi miatt és még mindig nem tud menni. örülök nagyon nagyon.

Kép
gota79
 
 


Domi: árnikából kellett borogatást csinálni és körömvirágkrémmel is kentem.

Gota: gratula a kolléganődnek! :)

Kép

Kép
monccs
 
 


monccs
És ez a lila foltokra is jó. Most meg az idegesít, hogy járásom napról napra javul, de a lila foltok meg nem hogy múlnának, hanem növekednek. Vagy ilyenkor szívódik fel egy helyről? Elég félelmetes látvány némelyik. :cry:

Kép
domi001
 
 


sziasztok!


Domi, véleményem szerint az nem normális dolog, hogy terjed a folt. Mindenképp beszélned kéne orvossal. Ha rád akarják erőszakolni a rtgt, akkor nyugodtan mondd el a te álláspontodat a baba miatt! De ennek szerintem nem szabadna így lenni. Viszont! az nagyon jó, ha a járásod javul!

Gota, micsoda jó hírek :) Jaj szegényke, nagyon rossz lehet neki. De a főnök már nem tehet semmit, ha bejelnenti, hogy terhes. Védve van :) Jobbulást neki, már csak 3hét és abba marad a hányós időszak.

Monccs, lééééééééééééééééééééécccccci képet a babzsákról! Nagyon kíváncsi vagyok rá! Lányzónak kádat szerettünk volna venni, de nem volt olyan amit mi megálmodtunk (anno olyat kaptunk kölcsön, csak ők németből hozták) Ehelyett vettünk bébiőrt, mert a régi sistereg és baromi idegesítő meg zoknit vettünk. Lizi kapott egy szép pulcsit és vastag, csúszásgátló zoknit, meg egy L betűt amin oroszlán van a szoba ajtajára :) Nagyon örült neki! Az elefáni babadiszkontban voltunk és hála az én találékonyságomnak, pontosabban leleményességemnek, mert:
kérdi a csaj, hogy van e törzsvásárlói kártyám -amikor a kasszához értünk-. Mondom, igen az a piros. Soha nem láttam, de tudtam, hogy régen létezett ilyen. Azt mondja a csaj, hogy ilyen nincs, hanem ilyen meg ilyen színű van. Én erre mondom, hogy de határozottan emlékszem arra, hogy a szín piros, de valahová elkavartam. Azt mondja, hogy nézzek ide, és előhúzott a kasszából egy pirosat, mondom ez volt. Azt mondja, ok, ad egy újjabbat, mert az már nem érvényes :)))))))))

Ma megint várunk újjabb vevőket, de van egy olyan érzésem, hogy nem jönnek el. Nem is bánom! Mert.... :))))))))))))

Kép
Kép
onlány
 
 


minden ingatlan iroda, akivel megszüntettük a szerződésünket levette a honlapjukról a házunkat, egyedül egy nem hajlandó és ott virít még 3millával drágábbért... Most felhívtam őket 86odjára és nem tudom hány emailen vagyok túl, hogy még ma jó lenne ha levenné. Erre nekiáll ellenkezni, hogy nincs már sehol fenn. Mondom a saját honlapjukat nézte??? Nem. :shock:

Kép
Kép
onlány
 
 


Domi: a lila foltok azért vannak, mert a vérömlenyek vándorolnak, általában lejjebb és ott összegyűlnek, de hidd el, elmúlik! Jaj szegény, a legrosszabbkor jött ez neked..

Onlány:
Babzsák fotó..
Kép [/img]

Kép

Kép
monccs
 
 


Sziasztok!

Marcius 30-ra vagyok elvileg kiirva, finyu lesz, ha nem tevednek az UH-n. :) Az egyik baratnomnek lanyt josoltak, aztan most a 20. hetre kiderult, h megis inkabb fiu. Persze a mienk mar csak nem fog ellanyosodni. Raadasul csomo babaruhat is beszereztunk mar gondosan ugyelve ra, h fiu szinek legyenek... Nem tudom, engem egyaltalan nem zavarna a kölkön egy szinesebb ruha, de az eladok mindenhol morcosan neznek ram, ha sarga vagy lila ruhat akarok venni. :D
Onlány: milyen kadat akartok venni? Kiprobalta mar valaki azt a vödörszerüséget, amit csomo helyen reklamoznak? Allitolag jobban kimennek a gyerekbol a gazok. Nem tudom, eleg viccesen nez ki.

Red: es miert nem sikerult aludni a korhazban? Ott aludtak veletek a babak is? A 6-bol egy biztos mindig fent volt. :) Jo ez a roaming-in rendszer? Nem tudna tobbet pihenni anyuka enelkul? Mi a velemenyetek?

Paaaa
kalap
 
 


monccs
Akkor ezek szerint neked is volt ilyen véraláfutás vagy mi a szösz. És ezek szerint akkor ez a nagyobbodás is azért van, mert oda gyülekezik. Hát remélem elmúlik valóban, mert a doki röntgen nélkül már nem áll velem szóba. Ráadásul mit tud a véraláfutással kezdeni? Semmit szerintem. :cry:

Kép
domi001
 
 


Domi: nyugodj meg, nekem is volt ilyen véraláfutás.. Durva volt, de elmúlt. Nem egy-két nap, inkább egy-két hét, szerintem a vérmennyiségtől függ.

Kalap: szerintem jó a rooming-in rendszer, csak az a nem jó, hogy egyszerre 6an vannak egy szobában. Bőven elég 2-3 anyuka+baba. Én Danival 5 ágyasban voltam, kettőnknek volt babája (a többieké intenzíven volt), és tökéletesen lehetett pihenni. Semmiért nem adtam volna Danit a nővérkéknek, még azt is utáltam, hogy fürdeni elviszik..
Még azért is jó, mert így rögtön tudsz reagálni, ha szopizni akar, láthatod folyamatosan és így jobban érlelődik benned az anyai feeling. :)

Ja, és nyugodtan vegyél sárga vagy lila cuccot!

Kép

Kép
monccs
 
 


Domi: tudod mi jutott még eszembe? A Traumeel homeos kenőcs. Kifejezetten zúzódásos, rándulásos esetekre van, és állítólag használ, a barátnőm kisfiának kellett egy kismotoros baleset után, és jó volt. Mivel homeós, kenheted!

Kép

Kép
monccs
 
 


sziasztok!

Kalap, hát erre tudnék egy sztorit mondani, pontosan egy hónapja történt a szomszédunkkal... sztks uhun végig lányt mondtak, bement szülni csaszival -ugye ott előre kérnek egy fiú és egy lány nevet-, csak azt mondták, hogy megszületett, odatették egy pillanatra a babát az anyához. Elvitték mind a 2t örzőbe egy napra. Másnap mikor a gyermekágyra vitték kereste a lány a lányát és fiút vittek ki neki :shock: De ez ahova ő járt, nagyon gázos sztk. rendelőintézet.! Gratu a kisfütyishez! Milyen nevet fog kapni a kis trónörökös?
Hát anatómiai kád, a belső anatómiai rész meg elég magas és véletlenül sem csúszik ki belőle a gyerek, van egy leengedő cső rajta és a kádra lehet feltenni, nem kell hajolgatni. Nagyon szupi. Csak már nincs pofám a szomszédtól kölcsönkérni. Bár most mennek ki németbe, de sajna azért, mert az anyja nagyon súlyos beteg, tehát megint nincs kedvem megkérni emiatt...
Olyan kádat sztem láttam, de nem tudtam hogy ennek az a funkciója... én azt hittem, hogy hasonlóképp érezze magát benne a gyerek, mintha anya pocójában lenne, de ezt csak bizonyos kortól lehet csak használni.

Tegnap mi volt??? :twisted: meg volt beszélve 4re egy randi a vevőkkel. 2előtt 5perccel értünk haza, nem volt takarítve. Telózi az ingatlanos csaj, hogy na hogy tetszett nekik? Mondjuk, van még 2 óránk. Azt mondja nem, mert egy órája mentek el ő tőle. Mondom akkor már itt kéne lenniük!!! Gyorsan mosogatásba kezdtem, és 5perc múlva ott voltak! Hát azt hittem, hogy felrobbanok! Mondtuk nekik, hogy talán nem így kellett volna. Isteni szerencséjük volt, hogy hazaértünk, mert még azon aggódtunk hogy 4re se érünk haza

Kép
Kép
onlány
 
 


onlány
Meg vagy áldva ezekkel a vevőkkel. Kitartás hozzájuk. Az egyik csak horogra akad.

monccs
Én is nézegettem a neten a kenőcsöket. Láttam én is ezt a homeos kenceficét. MA megyek délután UHra, akkor páromat beugrasztom a patikába.
Tegnap voltam dokinál. Minden rendben azt mondta. Zárt a méhszájam. Kérdeztem vasat nem kell szednem? Azt mondta annyira jó a vérképem, hogy meg sem látszik rajta, hogy terhes vagyok. Így nem kell. Sikerült felmennem a vizsgálóasztalra is. Sőt bot nélkül bicegtem be a rendelőbe a kocsitól. Itthon is egyre többet bicegek bot nélkül. Nem mondom, hogy kellemes, de kibírható. Viszont éjjel szörnyű. Elzsibbad a lábam és nem tudok vele mit kezdeni. Éjjel, ha ki kell mennem mosdóba csak bottal megy, meg reggel mire bejáródik az is egy óra nagyjából. Most jöttem haza a védőnőtől. Még szerencse, hogy a házunkkal szemben van a rendelő így csak az út túloldalára kellett átbicegnem. Na de a másodikról le és fel sem semmi. Persze a szívhangot egy 20 perc alatt sem sikerült befogniuk. Mozgolódott összevissza Fruzsi. No de majd 2kor megyek UHra. Azt mondták kétszer hallották, de rögtön el is mozdul.
monccs
Neked is nehéz volt a reggeli ébredés utáni lábraállás? Hány napig érezted a lábadat?

Kép
domi001
 
 


Sziasztok!
Én is voltam ma uh-n, ctg-n, meg levették a baktérium tenyésztést is. Dokinéni megvizsgált, szépen beilleszkedett a baba fejecskéje, de hátul még a méhszáj, úgyhogy megvárja a kiírt időpontot.. Úgyhogy van még idő..
Minden rendben van, és képzeljétek, a súlyát 3270 gr-ra saccolta a gép. Jézus, mi lesz még itt, ha 3 hétig marad bent??? :D

Fürdetővödörrel kapcsolatban mintha én is olvastam volna, hogy nem újszülöttkortól van.. Hm..

Onlány: jófej vevők.. Lehet, hogy az ingatlanos kavart be az időponttal?

Domi: látod milyen jól halad a bokád? Már gyakorlatilag bot nélkül mész egész nap. Arra már nem emléxem, hogy meddig éreztem a lábam, de az tuti, ahogy korábban is írtam, hogy reggel nekem is be kellett járatni egy darabig.. Szóval ez normális, a szalagok még merevek.
UH híreket írd meg!

Kép

Kép
monccs
 
 


monccs
Magyarul türelemmel legyek hetekig. Csak abból van kevés. :cry:
Na voltam délelőtt a védőnőnél. Mit összebénáztak. Ketten nem találtak rá Fruzsi szívhangjára, pedig akkorákat rúgott, hogy ők is látták. No hazasántikáltam. Aztán kettőkor jött a férjem vitt a kórházhoz UHra. Felérkezem a 3.ra. Mondanom sem kell ezren voltak, erre a dokinak 14.30kor egy órás továbbképzésre kellett mennie. Hurrá. Ülhettem, mint a jó gyerek. Fruzsi amit művelt az mesébe illő volt. A hasam olyan alakzatokat vett fel, hogy el kellett takarnom nehogy megrémüljenek az emberek :lol: Mindent rendben talált a doki. Azt mondta, hogy egy héttel nagyobb, mint kellene, de ez nem baj. Rákérdeztem már nem éri el a méhszájat, menetirányba van fordulva és nagyon szépen látszik még mindig, hogy kislány. Ha nincs panaszom, akkor a 36. héten kell UHra mennem legközelebb, addig csak tanácsadás, meg talán labor még egy. Remélem addigra a lábam is helyre jön már, mert ez katasztrófa. Most ment a férjem a patikába kenőcsökért, meg bokaszorítóért.
Hű monccs, te már gyakorlatilag bármikor megszülhetsz. De izgi. Ki fogja bennem tartani a lelket a lábam miatt :wink:

Kép
domi001
 
 


sziasztok!

marhára nincs időm írni sajna, de zugolvasni még szoktalak benneteket... :wink:

domi: nekem is az arnikás cucc jutott eszembe, remélem mihamarabb rendbejön a lábad. Fruzsi nagy mókamester lehet, ha így megdolgoztatja a védőnéniket - hehe

monccs:
szép kis súly, de azt ne felejtsd el, hogy ez sacc/kb érték, amit a csontok alapján számol a gép, szóval ne vedd készpénznek, lehet hogy csak szép hosszú táncos lábai vannak és az dobta meg a végeeredményt.
amúgy pancsámat a 36 héten 3,2 kilóra saccolták és 37-re született 2370 (!!!) grammal. és ne mvolt meszes a lepény, tehát nem fogyhatott egy teljes kilót egy hét alatt, következésképpen eleve rosszul kalkulált a gép, mert a súlyához képest meg hosszú volt. most is izmos-karcsú tipusú gyerek, sosem volt az a dundi puttó-baba.
nemsoká itt lesz verihepi találkozás nektek is! jujj, oylan izgi!!! :D

onlány:
micsoda kálvária ez nektek a házzal-vevőkkel!
de mostmár majdcsak elkel a kégli, én drukkolok...

kalap:
egyetértek monccsal, sztem is jó dolog hogy ott van veled a babád.
én azért nem tudtam aludni, mert ebben a kh-i közegben képtelen vagyok: mászkálnak a folyosón, beszélgetnek, zörög az ellátmányos taliga, ég valami villany, odakint jönnek-mennek a szirénázó mentőautók, és ott van 6 baba a szobában ,amiből 1-2 tutra épp nyöszörög, netán sírdogál.
nekem ez így túl sok, mert eleve car alvókám van.
de voltak szobatársaim, akik akkorákat durmoltak, hogy úgy kellett keltegetnui őket mikor sírt a babájuk

Kép

Kép
redwings
 
 


Hü Monccs, akkor az szep nagy baba lesz. De lehet,h az utolso hetekben mar nem nö ANNYIRA a baba. :? Vagy legalabbis jo ebben hinni.
Es hogyhogy megvarja a dokineni a kiirt idopontot? Csaszar lesz? Vagy inditott szülés? Es nem erzed ugy, h mar nincs hova nönie a babanak? Neha azt gondolom, h ha vmi hegyes hozzaer a hasamhoz, azonnal kipukkan. Es meg tobb, mint egy honap hatra van. SZerintem nekem is nagy gyerek, de a multkori 4D-n a gep vmi miatt ezt az egy adatot nem szamolta ki. Pedig ez az egyik legfontosabb a fejmeret utan. :)

Domi: nekem labfajas nelkul is be kell jaratnom mindenemet reggel, h ugy ahogy ki tudjak botorkalni pisilni. :lol: De azert nem akarom kicsinyiteni a labfajast, az egyik legrosszabb. Amugy is dagad mindenunk, es erre meg a mozgast is ellehetetleniti. Tenyleg a labdagadast nem hozza viszont helyre?

onlany: Fel a fejjel, lakaspiac most fog tavasszal fellendulni. Mondjuk a jo ingatlanos eleg fontos. Es nem is tunik nagy melonak, megis olyan nehez normalis kozvetitot talalni. Es amugy Nektek van mar hova menni, ha netalan vki megvenne? Vagy keresitek parhuzamosan a megfelelot? Mi is alberletet keresunk, de amikor meglatnak ilyen nagy hassal vmi miatt mindig visszavonulot fujnak a kiadok. :lol: Ugyh azt hiszem maradunk ebben. Vegulis nem olyan rossz.

Hogy kell ilyen szulesig valo visszaszamlalot csinalni a hozzaszolas vegere?
kalap
 
 


Domi: ne izgulj, a méhszájam annyira hátul van még, hogy 2-3 hétig még tudom tartani a lelket benned, és addigra helyre is fog jönni a lábad!
Bakker, azok védőnők.. De az a lényeg, hogy a doki mindent rendben talált.

Red: a combjai tényleg hosszúak. Na, remélem nem lesz 4 kg.. Természetesen izmos-karcsú típusú pasi lesz. :D

Igen, a kórházi környezet nagyban hozzásegít, hogy ne aludj. Mondjuk én is szeretek a saját ágyamban aludni, más helyen több nap, míg megszokom a helyet..

Kalap: a baba várja meg a kiírt időpontot. Nem indítunk, isten ments, természetes szülésre készülünk.
A méretek alapján ki lehet kalkulálni a súlyt. Valahol a neten is van ilyen kalkulátor. Nem tudom hol, keress rá, ha van időd.

Kép

Kép
monccs
 
 


monccs
Hát bízom benne, hogy addigra elmúlik, bár néha azt érzem örökre sánta maradok. De nagyon jól esnek a bíztató szavaid. Árnika krémet kaptunk csak, holnap a másik patikában megnézik nekem a Traumeelt.
Amúgy Fruzsi is 33 hetes babának felel meg méretét tekintve :lol: Ő sem egy aprónép :lol:

Kép
domi001
 
 


jó reggelt!


Csak beköszönök, mert ma is rengeteg dolgunk lesz és nagy valószínűséggel nem lesz időm jönni. Csak egy gyors tájékoztatás :D tegnap ügyvédnél voltunk :D megkaptuk a ház foglalóját a leendő vevőinkől 8)

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
onlány
 
 


onlány
Gratulálok. Na hála istennek, akkor nem lesz több háznéző :lol:

Kép
domi001
 
 


8) grat, onlány!!!!

domi, remélem javul a lábad! kitartás, mire a törpeterroristád után kell majd rohangásznod , addigra tuti rendbejön... :wink:

monccs, betöltött 37? :D 8) emmán a finis :lol:
dani várja az öcsköst?

gota:
eltűntél... minden rendben??????

Kép

Kép
redwings
 
 


Onlány: Nagy gratula!!!!! Na mit mondtam én egy hónapja?! :lol: Jaj de jó!
E heti eredményeid jók lettek?

Red: jaja, finish, de ki tudja melyik nap lesz az a nap.. Dani várja-e a tesót? Háát, ezzel kapcsolatban egyik ismerősöm fogalmazott jól: olyan sokszor mondtuk már, hogy jön a tesó, hogy gyakorlatilag nem is hiszi, hogy egyszer tényleg jön végre.. :lol: Egyébként megint elfogott a para, hogy mi lesz Danival, amíg én a kórházban vagyok.. Az uram sajna a saját kényelmét fogja nézni, nem azt, hogy mi jó Daninak, és szeritem anyósomat fogja felrendelni, és nem anyámékhoz megy át, ahol százszor jobban elvan a gyerek és észre sem veszi, ha nem vagyok ott (bátyámék is ott laknak anyáméknál, egy 1,5 éves fiuk van).

Gota: tessék jelentkezni! Én is remélem, hogy minden OK veletek..

Kép

Kép
monccs
 
 


monccs:
hát izé :? azt nem lehet, hogy eleve lefixálod anyukáddal meg a férjeddel hogy mi legyen az általános forgatókönyv?
amúgy az is lehet, hogy Dani jobban fogja viselni ezt az egészet mint ahogy te most gondolod. nálunk legalábbis így volt, bár panna anyámmal volt és nagy köztük a szerelem. állítom, hogy én többet picsogtam utána a kh-ban, mint amennyire én hiányoztam neki...

Kép

Kép
redwings
 
 


vagyok vagyok.

onlány,

grat. a házeladáshoz.

velem amúgy nincs semmi különös. már nagyon várjuk babóca érkezését. aki lát mindenki szerint korábban fog jönni. meg van ereszkedve a hasam, dagad a szám és az orrom. remélem még legalább egy hetet kibír, állítólag a 37. héttől nem koraszülött. apci már teljes lázban ég, nagyon várja. már készül a tejfakasztó bulira is nagyon.

Kép
gota79
 
 


sziasztok!

Köszi mindenkinek :wink: olyan boldog vagyok! 3óra ücsörgés az ügyvédnél megérte!!!!

Gota, elvileg a betöltött 36.héttől már nem minősül koraszülöttnek a baba :) Hát igen, az ember ilyenkor kezd kissé "torzulni", de ez sem mérvadó, meg a pocakereszkedés. Barátnőm 2hétig húzta leereszkedett pocakkal és aztán csak azért szült meg mert már a 41.héten járt és be kellett feküdni, hogy indítsák a szülést. A "torzulás" is kb ugyanez. De te nagyon a finishben vagy és nemsokára láthatod a kis drágaságodat! Gondolom nagyon nehezen viseled már, pláne a hülye időjárás miatt! Figyu, hogy van az hogy az egyik vonalzód ezt, a másik azt mutat??? :roll: Apáája aranyos :) tejfakasztó buli :lol:

Domi, hogy vagy??? Lábid? a véraláfutásaid? Remélem javulóban van!

Red, tejcsi gyarapszik? Múltkor írtad, hogy még "kínlódtok". Hogy bírsz a 2 gyerekkel? Nagyon kíváncsi vagyok a tapasztalatodra! Kissé tartok azz itthoni jelenetektől, mármint a féltékenységtől :(

Monccs, igen megmondtad :) Tudod mi a vicc, hogy 1 év alatt jött kb 4 vevő az irodák által, most mi kezdtük el hírdetni pontosan 1 hónapja és nagyjából heti 2érdeklődő akadt! És láss csodát, elkelt :) Ezen a héten nem kellett menni, mert már 3szor is szuper eredményeket produkáltam! MAjd jövő pénteken kell mennem újjabb bökésre, meg uhura. Huh, akkor már bőven 30hetes leszek, juj de repül az idő, azta! aztán szűk 2hónapom van a szülésig :shock: Azt neked csak már 17 nap, juj de izgi! Na ki lesz a következő???? Szerintem a forgatókönyvet fixáljátok le előre! És akkor neked sem kell aggódnod :) Nálunk sztem anyóséknál lesz a gyerek meg a férjemnél felváltva, ja igen... attól függ akkor hoogy akkor hol lakunk :shock: :roll:

Elkezdtem végre rakosgatni, tisztítani a babakelengét, olyan jó érzés! Fura, mert eddig nem nagyon játszott nálam az, hogy milyen lesz arca, csak egészséges legyen, higsz ugye gondok voltak az afpmmel ... de most egyfolytában 4dre akarok menni :shock:
Kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép
Kép
onlány
 
 


hááát, onlány, még élek és és egyenlőre egyiket sem ütöttem agyon... :wink:
viccen kívül: vannak rázós helyzetek, de eddig még megúsztuk a nagyobb jeleneteket. igyekszem a lehető legtöbbet adni magamból Ancsának. azért megviseli az új felállás, bár vannak időszakok mikor könnyebb velük és van imkor én is szívesen beállnék bömbölni 3.nak melléjük
majdcsak összerázódunk...
az a gáz, hogy alig alszom, kb 2-3 órát naponta, emiatt meg apad a tejem. de kűzdök érte

Kép

Kép
redwings
 
 


juj szegény! összesen 2-3órát??? :shock: 1 nap? De hogy? Éjjel sem tudsz? Nem úgy értem, mert tudom, hogy szaggatottan alszik olyankor az ember... hanem úgy értem, hogy meghamizik max fél óra alatt, majd visszaalszik, lányzódhoz meg nem kell felkelni. Vagy fel kell hozzá is?
Szegény, bizti a kimerültségtől kezd apadni. Lányodat meddig szoptattad?

Kép
Kép
onlány
 
 


Gota: jó hogy jelentkeztél. A poci leereszkedés akár 1 hónappal előbb is megtörténhet, amikor beilleszkedik a baba feje. Szóval ha ezt veszem, egy hetet még csak bent marad. :wink: Mondjuk a fej dagadása szerintem már gyanúsabb, de mondogasd neki, hogy várjon még legalább 1 hetet, és hátha hallgat rád. :)

Onlány: sosem szabad az eladást az ingatlanosokra bízni, csak magatokra számíthattok.

A forgatókönyvet tényleg jó lenne lefixálni, de az uram mindent hárít, ami arról a 3 napról szól, szerintem mert tart tőle, és azt hiszi, ha nem foglalkozik vele, akkor nincs is parája.. Na, azért majd megpróbálom.. Tényleg megnyugtatna. Egyébként meg úgy legyen, hogy jobban fogja bírni, mint ahogy én képzelem, ez minden vágyam.

Red: nincs segítséged? Jó lenne, ha valaki tudna segíteni, és kipihiznéd magad, időnként tudnál aludni egy nagyot. Bár tudom, hogy az alvás nem úgy megy, hogy összeütöm a tenyerem, és már alszom is.. Legalábbis nálam nem így megy, nappal nem tudok aludni, még akkor sem, ha hulla vagyok..

Képzeljétek, Dani sem alszik rendesen, most már zsínórban a 4. éjszaka, amikor 4-5ször felkel, és félórát sír. Nem mondja meg, hogy mi baja, csak sír, és hajtogatja, hogy "anya". Aztán valahogy csak sikerül megnyugtatni, elalszik, és 1 óra múlva kezdődik előlről.. Én is eléggé kezdek kifáradni ebben a nem alvásban, de leginkább az zavar, hogy nem tudom, mi baja van. Kipróbálok valami homeopátiás szert, hátha siker koronázza..

Kép

Kép
monccs
 
 


Onlány,

arra gondolok, hogy az alsó vonalzó szerint elvileg még van 1hónap, és ő azt 31 napnak veszi. majd holnap kiderül, összeér e a kettő.

azt, hogy a 37. héttől nem koraszülött azt a védőnő és a szülésznő mondta. lehet hogy máshol már a 36. hét sem az? nem tudom.

Kép
gota79
 
 


a Barossban és a gyerekorvos szerint nem az. Liza 36.hét 2 napra született :) csak innen tudom. Lehet benne valami, amit mondasz a vonalzókkal kapcsolatban :idea: Erre nem is gondoltam.

Kép
Kép
onlány
 
 


moncs: lehet hogy Danidnál ez szeparációs szorongás, vagy azon már túlvagytok?
vagy esetleg így jön ki rajta a frusztráció, hogy el fogsz menni a kh-ba, vagy az egész kistesó-ügy miatt.
nálunk amúgy a SEDATIF PC nevű homeo-szer vált be, de homeopata szakember biztos tud alkati szert is ajánlani Danidnak

onlány:
4 hós koráig volt tejem és még két hétig eléldegélt a fagyasztott tartalékon. azóta tápszeres.
hormonális oka volt az apadásnak: egyik napról a másikra elment a tejem, amikor megjött a mensim. hetekig MINDENT megpróbáltam, LLC-s szopis tanácsadó meg a dokkerünk + védőnő is próbáltak segíteni ,de nem sikerült visszahozni. :(
állítólag nem túl gyakori de azért előfordul, hát nemtom, én senkit nem ismerek aki így járt és sokat bánkódtam, magamat okoltam, hogy miért van így kódolva a szervezetem.
állítólag emiatt a hormonális túlpörgés miatt foganhatott meg Boti is a fogi gátló mellett.
én sorozatgyártásra vagyok kitalálva, vagy mi a szösz...

hááát, segítségem ímmel-ámmal akad, ne m mondhatom hogy MINDEN rám maradna, mert Misi is sokat segít itthon, meg önmagához képest anyám is, főz ezt-azt, vagy elviszi sétálni Pannát, ilyenek.
nem, a fő "gond"az, hogy Panna elég anyás volt amúgy is, most meg pláne. ami érthető is.
napközben egyedül vagyok kettőjükre és mivel panna eleve nagyon keveset alszik, így én sem tudok lepihenni, az éjjel meg azért gáz, mert ha nagyon felsír ( pl fogzás: most jött ki a két felső szemfoga, vagy egyéb fájdalom, vagy ha szimplán rémeset álmodik...) akkor csak velem tud elnyugodni. és mivel eléggé zaklatott a kis élete mostanság ugye a tesó miatt , ezért sokszor kel éjjel. amúgy is rossz alvó sajna, már hónapok óta kűszködünk mert nagyon megviseli a fogzás is, meg ha melegfront/szeles/havas idő jön. marha érzékeny az idegrendszere.

Botival meg kűszködünk a szopival(érdekes, hogy Panna jóevő-rosszalvó volt mindig is, és most Botinál úgy tűnik pont fordítva van...), etetés kezdetétől kb egy óra mire büfizés után le tudom tenni. ha jóllakott, alszik ő, azzal nincs gond, de panna alig bírja kivárni hogy végre vele foglalkozhassak, meg hát séta meg mittoménmi napközben... szóval elszalad a nap és csak etettem, altattam, meg pelenkáztam végestelen végig, hol az egyiket, hol a másikat.
egy fürdés vagy egy egyhelyben megevett kifli már ajándék önmagam számára

ja, panna pont aznap született mikor betöltötte a 37. hetet és úgy fogalmazott a gyerekorvos, hogy "épphogy nem számít már koraszülöttnek".
ebből én arra következtetek, hogy ott kerepesen a 37. hetet nézik.
viszont állítólag nem csak a terhességi hét számít, hanem a bébi érettsége is.
panna pl messze a legkisebb, legvéznább és legtörékenyebb kinézetű volt a csecsemőosztályon (mert a többi hasonló paraméterekkel rendelkező babát a koraszülöttosztályon fogták és nem adták ki az anyukához), de a legagilisebb is, minden dokker meg nővér szerint is.

Kép

Kép
redwings
 
 


Sziasztok!

A 7. hónap közepén járok, eddig problémamentes voltam, de egy hete,mikor a doki megvizsgált, kiderült,hogy egy ujjnyira nyitva vagyok. Azt mondta,ez nem túl nagy gond, sokat kell pihennem. Éreztem már előbb is valamit, fájt ott lent pl ha emeltem a lábam, nadrágot húzni mát egy ideje csak ülve tudok :?
Van valakinek hasonló problémája?

Kép
dixus80
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?