Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Csajok! Szuksegem lenne a labor telefonszamara.Itt olvastam szerintem, es nem talalom reggel ota! Az AFP eredmenyem erdekelne, nem tudok holnapig varni,mert holnap "randizok" a dokival,de az meg egy nap! Koszi
Vendég

Sziasztok Kép))
megvolt a 12. heti UH-m, 0,7 mm a nyaki redő, tehát minden rendben Kép Bár nekem azt mondták, hogy 1 mm felett küldenek genetikai vizsgálatra.
Nagy megkönnyebbülés volt mindenesetre :> alig várom a továbbiakat Kép
lirian

Ilonana!

Csak a kórház számát tudom neked megmondani, de ez a központi, és onnan kapcsolják neked a labort.
476-44-00

Üdv:

Zita
pzita

Koszonom Zita! Az AFP ertekem normalis Kép Most nagyon orulok, egy picit megnyugodtam! Szerintem a holnapi Uh-on is minden oke lesz!? Alig varom... Ilona.
Vendég

Szia Pocokanya!
Igen ha magandokihoz jarsz akkor kell fizetni a terhesgondozasert, egyebkent Horvath Doktor az egyik legjobb a Schofiben, ez nyugtasson, tovabbi jo terhesseget kivanok neked.
anitus

Lili, én Szabóra szavazok. A másik topikba is írtam neked.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Szia Ed26!

Végre legalább valakii hallott Róla.
Olvasom a másikon, mit írtál.
Lili
lilike22

Szisztok.
Köszi a gratulációt.
Mackoo! Lombikos babák vagyunk.A Nyírő Gy.-be jártunk,járunk.Öszintén szólva nem igazán tudom, hogy mik a kilátásaink hallottam már ilyet is-olyat is
csak imátkozhatok, hogy minden oké legyen több rosszat hallottam mint jót eddig.De nem adom fel tuti, hogy minden rendben lesz.Voltam itt Szegeden pár hete a klinikán,mert nem tudtam felmenni és az éjszakás nővér azzal nyitott,hogy mi a fenét akarok én három babával mikor csak két kezem van ne is gondolkozzak rajta vetessem el az egyiket.Gondolhatjátok nagyon jól esett.
Zozo.
Vendég

Ezúttal személyesen is tájékoztatlak Benneteket, hogy megszületett kisbabám Laura Alexandra. 4050 grammal és 57 cm- rel látta meg a napvilágot 9/10- es Apgarral.
Egy kis szülés beszámoló:
Vajúdásom 06- án este 6 óra körül kezdődött. Hajnali 5 óra körül kezdtem rájönni, hogy az este 6 óra óta tartó egyre erősődő fájdalmak minden bizonnyal a nagy nap közeledtét jelezhetik. Így felébresztettem a párom, a dokim és a szülésznőm. Az itthoni vajúdásom alatt úgy próbáltam magam lefoglalni, hogy rendet raktam, páromnak szendvicseket készítettem a szülés idejére, stb.J
Elindultunk a kórházba. A fájások délre már olyan erősek voltak, hogy szinte elviselhetetlenné kezdtek válni. Burkot kellett repeszteni, mert a magzatvíz nem folyt el. Doki bácsink mondta, hogy csak délutánra fogunk megszülni és megbeszéltük, hogy akkor jöjjön az epidurál, hogy legyen erőm a kitolási szakaszra. Az EDA annyira elviselhetővé tette az egészet, hogy így utólag nagyon sajnálom, hogy nem előbb kértem. A fájásokat és mindent éreztem, de teljesen normális fájdalom volt. Míg azelőtt két fájás közt is majd megőrültem.
No aztán jött a kitolási szak. Addigra ugyebár az EDA hatása elmúlt és nagyon kemény fájások jöttek. Rengeteget (vagy ötvenet!!!) nyomtam mire 16 óra 10 perckor kijött az én kislányom. Kb. 2 órát tartózkodott a szülőcsatornában. Természetesen vágni kellett, de erre abszolút számítottam is. Ahogy kijött a tündérkém, minden fájdalom megszűnt létezni és csak ennyit tudtam mondani „nála gyönyörűbbet még sosem láttam!”. Örömömben órákon át zokogtam és csak néztem őt és gyönyörködtem. A mai napig hihetetlen és felfoghatatlan az a tudat, hogy ő az enyém, aki örökre itt lesz nekem és aki ennyire tökéletes.
Doki bácsi, szülésznő, aneszteziológus és a kórház összes alkalmazottja nagyon segítő, támogató és aranyos volt. Szakmailag profi gárda kezében voltam mind a szülés idején, mind pedig azt követően. Sikerült egyágyas szobára is szert tenni, így a kislányom egész nap velem lehetett.
Apa helytállása csodálatra méltó volt. Tudtam, hogy tökéletes párt választottam magamnak, de hogy ennyire!? Végig rengeteget segített és úgy viselkedett, mint aki már vagy az ezredik szülést vezeti le. Sokszor pedig úgy, mint aki már át is élte, mert ő is ugyanúgy lihegett, nyomott, meg mindenJ. Szóval szuper volt!
Kislányommal az első két nap itthon kifogástalanul tellik. Csak akkor sír, ha tényleg valami baja van (éhes vagy hasonló), egyébként pedig kb. 3 óránként eszik, büfizik és alszik. Ha ébren van, akkor is csak nézelődik és csodálkozik a világra. Apa a kedvenc.
Kívánom mindenkinek, hogy megtapasztalja ezt a csodás érzést. Ha lehet kevésbé fájdalmas szüléssel, de ha nem, akkor is azt mondom simán megér ennél ezerszer nagyobb fájdalmat is.
(megpróbálok valahogy képet feltenni a kisasszonyról, de egyelőre nemakar sikerülni, mert túl nagynak találja a rendszer.)
lexie

Sziasztok!

Lexie, gratula a kislányodhoz! Nagyon szép volt amit írtál!Kép

Üdv, új kismamik!

Lili, én Dr. Székellyel nagyon meg voltam elégedve: lelkiismeretes, tapasztalt, kedves, a kellő időben határozott.

Zozo, Hű a 3 bébi nem semmi!Kép

Multi, csak nem Te vagy a köv.?

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Szisztok!

Lexie, gratulálok nektek.
Esetleg, ha van időd próbálj albumot csinálni, mert az nagyobb képet is elfogad, mint amit ide ki tudsz tenni.

Puszi,Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok Kép

Lexie, gratulálok Kép Annyira jó nektek, hogy már babázhattok... én is alig várom, hogy a kezemben tarthassam a kicsimet Kép
Tegnap, amikor az UH-n voltam, annyira jó volt látni, ahogy a kicsi nyújtózkodik, mozgolódik ezerrel Kép)

Egy kérdésem lenne: úgy tudom, hogy az AFP-vel a nyitott gerinc-rendellenességet szűrik. Erre vonatkozó információkat nem látnak az UH-n? Ha az is rendben lesz, akkor jön még valami 'rettegett' vizsgálat utána?

Előre is köszi

Lir
lirian

Lirian!
azt pont az uhval nezik, lehet, hogy tobb uh-val, de akkor nincs magzatviz vetel, ha jol tudom, csak a Down kor gyanunal.
Nekem magas lett az AFP, ugyhogy megyek a korhazba uhval.
Persze ott azt mondtak, hogy nem is magas, de az orvosom meg beutalt.

Kép
babarozsa

Sziasztok!
tudtok ajanlani egy jo szulesorvost elerhetoseggel?
me_tog@yahoo.com

Kép
babarozsa

Szia Babarózsa!

Én négy orvost tudok neked ajánlani a Schöpf-Mérei-ből. Kettő fiatalabb, kettő már az egy korosztállyal idősebb. Az egyik dr Nyéky Boldizsár, nála született mind a három gyermekem. A másik ifj. dr Szőnyi György. Az eggyel idősebb generációból dr Ferenczi Miklós, és dr Szakács Zoltán. Biztosan vannak más jó orvosok is a kórházban, de a saját orvosomon kívül a másik három az, akihez nyugodt szívvel mernék fordulni alkalomadtán. Az elérhetőségét csak Nyéky doktornak tudom azonnal, de holnapra utánakérdezek a többiekének is. Feltéve, hogy érdekel.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!

A Kósa dokinál fogok császárral szülni és bár a magánrendeléseire jártam terhesgondozásra nem volt bátorságom megkérdezni, hogy számít-e valamilyen összegre és ha igen mennyire. Ebben szeretném a segítségeteket kérni. Pls. írjátok meg a mirelle26@freemail.hu-ra, hogy Ti hogyan jártatok el.

Köszönöm előre is: Mirelle
mirelle

Babarózsa! Én Szőnyi dokinál szültem tavaly és jövőre is nála fogokKép
Nekem ő a csúcs!Kép A Nyéky is szuper, a többieket nem ismerem.Kép

hicudzsi

Babarózsa, csatlakozom az előttem szólóhozKép: én is a Szőnyi dokinál szültem, és a következő(ke)t is nála szeretném. Nagyon szuper, ezer %osan meg voltam vele elégedve. Ha érdekel, elküldöm a számát a mail-címedre.

Móki
móki

Sziasztok! Lexie neked gratulalok,jo egeszseget kivanok! Szerintem valamennyiunk neveben koszonom a beszamolod! Tegnap kiderult,hogy normalis az AFP-m,igyhat ma nyugodtabban mentem az uh-ra a 18. heten,Ferenczyhez.Mindent a legreszletesebben, alaposan megnezett ill. neztuk.Video meg minden...Aztan rakerdeztem a nemere,mire:"Szeretnem tudni?" Persze,hogy igen es egybol ravagta,hogy kisfiu es meg is mutatta a kukacat.A hugom ket kislanya utan olyan boldogsag fogott el,hogy ott helyben majdnem sirva fakadtam,de az is kozre jatszott,hogy igy minden okes eddig a baboval! Raadasul en eddig mindig ereztem,hogy fiu lesz.Persze majd biztos,ha "kipottyan"! Szoval minden elottem allonak kivanok hasonlo jo eredmenyeket! Udv. Ilona

'
Vendég

Sziasztok!

Még egyben. Kép Mindenkinek köszönöm a bátorító szavakat. Most, hogy közeleg a vége egyre jobban megbarátkozom a császárral. Sőt kezdem látni a pozitív oldalát is. Ebben rajtatok kívül még egy segítségem volt, a Szőnyi dr.. Voltunk az 1. tanfolyamon, amit ő tartott. Hihetetlen fickó. Teljesen elvarázsolt, ahogy a szülésről mesélt. Nagyon érdekes volt az egész. Nagyon örülök, hogy vittem a párom, mert jól felkészítette az apákat is arra, hogy mi fog történni. Az enyém nem egyszer bele is sápadt Kép . Komolyan gondolkodóba estem, hogy a következőhöz őt választom, annyira megnyerő volt. Meg nagyon megnyugtatóan hat, hogy az asszisztense is ott szülésznő (Tündi) és így ő is végig kíséri a bab sorsát. Szülésznő ügyben még mindig vacillálunk, hogy fogadjunk-e és ha igen akkor kit? Szabolcs továbbra se ajánlott senkit. Mostanában egy új szülésznő készíti a ctg-ket, sajnos a nevét nem tudom, egy nagyon helyes, fiatal, barna hajú lány. Ő nagyon szimpi.

Alice_cs! Sokat gondolkodtam ki lehet az az indexről. Folyamatosan olvasom a szülés, terhesség 2.0, de nem tudok rájönni ki lehet. Most láttam, hogy meg lett Nagy Á-nak, olyan szép kis fiú lett. Szegénynek már nagyon drukkoltam, hogy végre túl legyen rajta. Kép
Eszemben sincs olyat gondolni, hogy ettől ő nem jó anya, vagy bárkinél megkérdőjelezni az anyaságot. Én emlékszem még arra, amikor ez év elején, megvetettem egy nőt azért, mert inkább belehalt a szülésbe, de nem engedte a császárt. Most egy árvával több van a földön. Kép Egyszerűen nem könnyű feldolgozni a császár gondolatát és én őszintén leírtam, azt amit bennem kiváltott. DE tény hogy napról-napra könnyebben viszonyulok hozzá.

Móki! Nincs füzetem, de valaki már beírta ide az időpontokat és a témákat sorban, szerintem 2-3 lappal lehet hátrébb. Az biztos, hogy holnap 16.30-kor lesz a következő és egy dr.-nő tartja és a szülés folyamatáról fog szólni.

Lexie! Nagyon gratulálok a babátokhoz és a szép szüléshez. Nagyon jó volt olvasni a beszámolód. Szép nagy baba lett. Azonnal tessék képeket mutatni róla! Kép

Barbic! Talán. Most kezdjük a 38.-t. Elég türelmetlen vagyok már! Kép

Mindenkinek jó babázást.
multiplusz

Multiplusz!
Drukkolok nektek!Kép

Tündi egyszerűen szuper szerintemKép A másik topicban leírtama vele kacsolatos tapasztalataimat, de nem tudnám mind felsorolniKép Szőnyi is ugyanolyan figyelmes, kedvesKép
Örülök, hogy tetszettek nekedKép

Én is megkértem Tündit, hogy legyen velem, pedig nem szoktak csaszisok szülésznőt kérniKép
Mindegy nem írom le mégegyszer, amit a másikban leírtamKép
Puszi!

hicudzsi

Ilonana! Gratula a kis fütyishez!
Én ma tudtam meg az AFP eredményt, az is szuper lettKép Csütörtök UHKép Már nagyon váromKép
Hátha nekünk is fény derül a babó neméreKép

hicudzsi

Sziasztok!

Üdv minden új kismamának, és boldog babavárást kívánok! Kép

Zozo, gratula a 3 babóhoz! Bár én csak pár napot voltam a kórházban, de ki lehet bírni. És hát a babákért meg különösen mindent megtesz az ember.

Szonjaa, szülésznőválasztással kapcsolatban azt tudom tanácsolni, hogy érdeklődj először a dokidnál, hátha van valaki, akit ajánlana. Egyébként én Fehérfi Krisztinél szültem, csak jókat tudok róla mondani. Arra kell még figyelni, hogy egy szülésznő hónapra csak 5 embert vállalhatnak el.

Lexie nagy-nagy gratula nektek! Kép Kép

Multiplusz neked pedig kitartás, mennek a drukkok! Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Tudom,hogy én csak ritkán kotnyeleskedem itt bele a társalgásba,de nem hagynám ki,hogy ezredszer is elmondjam,hogy nőgyógyász kategóriában nálam ifj. Szőnyi az isten Kép Csak ajánlani tudom. Sajnos 7 hetet töltöttem összesen kórházban,és ezek közt voltak nehéz pillanatok, de ő mindig mellettem volt,és emberileg többet köszönhetek neki,mint amennyit egy orvostól el tudtam volna képzelni. Nagyon-nagyon halovány kis zárójeles megjegyzés: ha éppen nincs külföldön Kép De ennyi dicséret után ennyit biztos megbocsájtana...

Buksi
kisbuksi

KépKépKép
Ha éppen nem nyaral, de ezt nem túl gyakran teszi, azt hiszem egyszer síszezonban egyszer meg nyáronKép

hicudzsi

...valóban, télen telel egyet,nyáron meg nyaral és mondjuk még egy szakmai kiruccanás és ez így elég átlagos, csak tavaly pont az én terhességem két kritikus pontjára esett egy-egy "igazolt távollét" ,és ezért nálam ez úgy rögzült,hogy mindig-mindig elutazott Kép Legközelebb megpróbálom meggyőzni, hogy egy Siófok-Badacsony hajóút is tud kellemes lenni, és Bánkúton is fehér a hó Kép Hogy beindul az élet,ha bealszanak a csemeték Kép
kisbuksi

Sziasztok! csak szeretném elmesélni a jó híreimet nektek:-)
Tegnap voltam uh-n, és kiderült, ki lakik a pocakomban :-))
És FISFIÚÚÚÚ!!!
Doki ügyben még mindig vacilálok :-), de ha kiderül valami, írok!
Lili
lilike22

Sziasztok Kép)
Tegnap voltam az UH utáni kontrollon az orvosnál, és volt valami elég meglepő. Egyébként nagyon rendes volt, jó érezni, hogy amikor bennvagyok nála, figyel rám, hagyja, hogy kérdezzek, kimerítően válaszol. Lehet, hogy ez így természetes, csak volt bennem némi félsz, hogy esetleg nem így lesz...
Naszóval... eddig 'látogatásonként' fizettem 5 eFt-ot neki. Tegnap már csak négyet, és közölte, hogy ezután mindig így lesz... Ha már így szóba kerültek az anyagiak, gondoltam megkérdem, a szülés milyen tarifával megy nála...
Teljesen meghatóan Kép (habár mostanában mindenen meghatódom Kép) ) közölte, hogy nincs erre összeg, hiszen a magánrendelésért fizetnie kell a kórháznak, a szülésekért viszont fizetést kap...
Aztán hozzátette, hogy persze, ha úgy gondolom, hogy kitett magáért, én magamtól adhatok, de ő nem szabja meg mennyit.
Ez teljesen jól esett, hiszen az én pénztárcámra bízta a dolgot, nem állít akár teljesíthetetlen feladat elé...
Mondjuk évek óta hozzá járok, már nem kevés pénzt hordtam a magánrendelésére, de akkor is jól esett, hogy nem ezen fog múlni, hogy vállalja-e a szülést, vagy sem...

Jó babázást mindenkinek Kép
Lir
lirian

Lányok, köszi az infókat a dokikról!Kép

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Ytong! Mégegyszer nagyon gratulálok Neked, és mivel a beszámolód óta nem jelentkeztem, most meg kell, hogy mondjam, nagyon irigyellek a könnyű szülésért. Bárcsak nálunk is ilyen könnyen menne majd minden.

Lexie! Neked is sok gratuláció a kislányodhoz! Emlékszem pár hete még azon izgultunk, hogy a papája hazaérjen külföldről időben, most meg már otthon babázol. Ez olyan fantasztikus!

Eddig én nagyon jól brtam mindent, szinte meg sem éreztem, hogy terhes vagyok (természetesen az édes kis mozgásokat leszámítva), de most a 34. héten kezdem megérezni, hogy miért írja minden könyv és mondja mindenki, hogy az uccsó két hónap a nehéz. Kezd a kisfiam egyre nehezebb lenni, és mit ne mondjak a rúgásainak is igencsak van ereje mostanában. De persze nem panaszkodom, hiszen továbbra is fantasztikus érzés, hogy egy kis élet növekszik bennem. Egyetlen egy dolgot viselek csak nagyon nehezen - a gyomorsavam folyamatosan feltolul a nyelőcsőbe, ami elég kellemetlen. Különösen azért mert nem vagyok egy hányos típus (kb. 12 éve hánytam utoljára)most viszont folyamatosan olyan érzés van a torkomban, mint hányás után. Másnak is volt ilyen? Tudtok ellene valamit ajánlani?

Multiplusz! Milyen volt a múlt heti tanfolyam? Érdemes elmenni? Nekem sajnos a múlthetire nem sikerült, de a maira megprobálok odaérni.

Nem tudom már ki volt az aki érdeklődött (talán Móki), de szívesen megosztom a tanfonfolyamokon témáját mindenkivel:
Ma: A szülés folyata (uez. nov. 1o-én)
Szept.22 és nov. 17 : Szülészeti fájdalomcsillapítás
Szept 29 és nov. 24.: A fogorvos válaszol
Okt. 6, ill. dec. 1: AZ újszülöttekről
Okt 13., ill. dec. 8.: Otthon a babával...
Okt 21. ill. dec. 16.: Terhestorna, mozgásformák

Nem tudjátok véletlenül, hogy elindult-e már ismét a terhestorna?

Üdv minden anyukának és kismamának!
kristiv

Sziasztok!

Lexie, gratulálunk mi is!

Kriszti, nekem volt ilyen érzés, babápiskótát, kekszet rágcsáltam. Valamikor segített, valamikor nem. Régebben pont volt erről szó itt a topikban, de arra már nem emlékszem, hogy kinek mi segített.

Mostanában kisfiúk lesznek a soron?

Lili, személyesen is ismered őket?

Üdv nektek

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Kristiv! Kép

Igen, van terhestorna!

Babóca
babóca

Babóca!

Ez a terhestorna a kórházban van? Vagy butaságot kérdeztem?
lirian

Terhestrorna:a korhazba, hetfo es csutortrok 16 oratol.Jelentkezni a 476-4400/127-es melleken Dr.Vajna Zoltanne gyogytornasznal. Sziasztok!
Vendég

Hello Pocakosok!
Terhestornán egyszer én is voltam a KHban,úgy júliusban, ezért merem mondani, nem kell oda nagyon bejelentkezni.Én 4 elött szóltam a Felvételen (vagy mi)az ultrahangfolyoson egy ablak. Majd szépen lecsattogtam a tornaterembe(portásoknál észak felé, kv-matánál,ujságosnál balra le).
Maya (van aki nénizte) megkérdezte a nevem meg hogy miért csak a 36. héten megyek elöször, miután kiderült h a pocaknak már nem csak egy hete van...akkora volt...

Úgyhogy szerintem, törcsi (amire fekszel), zokni,polo,kisgatya és GYIIIIA!!!!
timili

Sziasztok!!

Voltam ma is a tanfolyamon. A múltkorihoz képest tiszta unalom volt. Sajnos program változás miatt ma volt a fájdalom érzéstelenítés és jövő hét szerdán lesz a szülés folyamata. Igazság szerint érdemben semmi újat nem hallottunk. Elmondta, hogy van EDA, spinál és altatás. Azt is hogy nem minden orvos engedi az EDA-t, mert nem szereti. Ami számomra új volt, az az, hogy fizetni kell érte. Bár ez engem asszem nem nagyon fog érinteni, de felháborítónak érzem. Mondjuk azon is felháborodtam, hogy szerencsétlenek ketten vannak az 56 orvosra. Van egy harmadik is, de ő nem ad se spinált, se EDA-t. Ez szerintem több mint vicc.
Voltunk ctg-n is és a doki bácsi megdicsérte, hogy milyen kis birkózó van a pocakomban. Viszont ma is felajánlotta, hogy feküdjek be és ma is elutasítottam. Csak azért akar befektetni, mert a gyerek velem nagyon keveset mozog. Van hogy naponta csak 2-3 rugi van és slussz. A ctg mindig tökéletes és a vérnyomásom is. Szóval nem érzem veszélyben magunkat és tudom, hogy a kórházban nagyon szarul lennék. Képtelen lennék ott feküdni, jókedvűen és kiegyensúlyozottan. Persze, ha valami gond lenne azonnal mennék.

Lányok ma nagyon jóra bukkantam. A Budakalászi CORA-ban (csak ebben) hatalmas kiárusítás van. Kétrészes bébi ruhák utolsó darabosak 300-500 Ft (két nagy szatyorral válogattam) tiszta pamut és nagyon jó minőségű, van 1000 ft-os is de olyat nem vettem. Amíg a készlet tart. Aztán nagyon klassz játékok (bébi tornáztató, játszószőnyeg, telefon, stb.) 1000-2000 FT-ért, olyanok amiket a Megatoysban, brendonban 10000-ért láttam. Csupa olyan dolgot kaptam, amit mindig is szerettem volna, csak nem futotta rá. Ráadásul, ha játékot 5000 FT felett veszel a 20%-t a végösszegnek visszaadják. Én így tettem. Kép
Meg nem tudom szerettek-e varrni, de én ma találtam egy helyet, ahol kifejezetten bébi plüsst tartanak, nagyon szép színekben (Erzsébet krt. 34.), plusz hatalmas a választék baba mintás anyagokban. Mind tiszta pamut és legalább 50 féle van.
Szóval ma jól elköltöttem a pénzt, de örülök neki, mert sokat spóroltam Kép

Köszönöm a drukkokat, a csontjaimban a keddet érzem erősen Kép
multiplusz

Sziasztok!

Kristiv, köszönöm szépen az ea.programot! A barátnőmnek kerestem, de hiába olvasgattam az előző oldalakat, nem találtam. Végre küldhetemKép

Multi, megy a drukk!!! Micsoda bevásárlás!Kép Az anyagboltot én is megnézem!!

Lilike22, üdv a fiús anyák táborában!!Kép

Hicu, Kisbuksi, és a többi Szőnyi rajongó! Lassan nyithatunk egy topicot a dicséreteknek Kép Mikor én szültem, épp hazaért síelésbőlKép De hazaért, és ez a főKép

Puszi,

Móki
móki

Kisbuksi!

Jól látom a profilodban? Megint babát vársz?Kép

Móki
móki

sziasztok!

Írtam már a fórumra, de inkább olvasgatlak titeket, mint írok. A 30. hétben vagyunk, és szorgalmasan járunk a Kh-ba kismamatornára és előadásra is. Azért is "ragadtam most tollat", hogy megköszönjem neked, Multiplusz, hogy felhívtad a figyelmem, hogy az előadások valójában szerdánként lesznek, csak az első volt csütörtökön. Ebben a tévhitben, ma lemaradtam róla! Kép Egyébkémt az érzéstelenítésért mindig fizetni kell? Nem csak, ha "rendelési időn" kívül szülsz? És mennyit?
Nem tudja valaki, hogy hány szülésznő van a KH-ban ?
ildi
matt07

Matt07-Ildikó!

A kórházban tizenvalahány szülésznő van. kb. három hónapos ciklusokban váltják egymást a szülőszobán, úgy, hogy egy cikluson belül négy szülésznő van ott. A többiek addig osztályon dolgoznak. A szülésznők közül nem mindenki vállal szülést, aki vállal, az egy hónapban ötöt vállalhat. Gondolom, ezért kérdezted.
Az EDA-ért az egyik anesztes csak akkor kér pénzt, ha külön be kell érte hívni, azaz ha nem munkaidőben kell. A másik az ha jól tudom, mindenféleképpen kér. Hogy melyik mennyit, azt nem tudom.

Üdv:

Zita
pzita

Amelyik anesztes hölgy tartotta az órát, azt mondta, hogy ő mindig kell fizetni az EDA-ért és összeget nem lehetet kihúzzni belőle, azzal hárított, hogy az személyre szabott.
A lányok utána azt mondták hogy olyan 15-20000 HUF-ról hallottak eddig.
Ezt nem tudom mennyire tulzás, de én biztos nem kérnék. Röhej, hogy nincs erre közgyógy.
Matt07 igen mindig szerdán lesznek.
A mai nagyon felejthető volt. Én azt bántam, hogy elmentem.
multiplusz

Sziasztok!

EDA: nekünk a februári előadást egy ffi tartotta, ő azt mondta, hogy ha AZOK az anesztesek ügyelnek, akik kötnek EDA-t, NEM kell fizetni (mert ugye elég szerencsések vagyunk, hogy épp akkor jön a baba), de ha tervezzük az EDA-t, előre meg lehet velük beszélni, tehát felfogadjuk, így az összeget is vele beszéljük meg.
A szobatársam mikor szült márciusban, nem tervezte, de szülés közben mégis úgy döntött, hogy kér. Épp egy EDA-s anesztes volt ügyeletben, s csodák-csodája, a felvilágosítás, hogy mi is ez egyáltalán, stb, nagyjából annyiból állt, hogy 15ezer ft. Persze nem kérte, márcsak dühből sem. S ennyit változott az idő? Már hivatalosan is KELL fizetni hálapénzt érte? Hm, hm....
Minden pocakosnak EDAmentes szülést kívánokKép

Móki
móki

Multiplusz, én úgy tudom, hogy néhány kórházban ingyen van, mindegy mikor kéred(pl Péterfy)és néhányban nem(pl Söfi).
Szerintem ez a röhej.Sajnos.

De csatlakozom Mókihoz, én is csak ezt tudom nektek kívánni.

Puszi, Léna

nuska

Akkor, ha jól értem ez egy előre kiszabott hálapénz?!! És ezt ilyen nyíltan merik hírdetni? Ha nem fizetsz be sem adják? Vagy rosszul gondolom, adnak róla kórházi számlát, mint a fizetős szobákról? Hát csak remélni tudom, hogy nem lesz rá szükség.
ildi
matt07

Matt07-Ildi!

Szerintem azért ne szedjétek le rögtön az összes keresztvizet mindkét aneszteziológusról. Egyrészt a Schöpf-Mérei egy ilyen kórház, ahol nincs a nap 24 órájában EDA-ra lehetőség. Sajnos aki ilyet szeretne, hogy alapból bármikor legyen, annak más kórházat kell keresnie, pl. a Péterfy-t, ahol szinte rábeszélnek mindenkit.
Az anesztesek hozzáállásáról meg annyit, hogy én a férfit korrektnek tartom, ezzel, hogy amennyiben éppen dolgozik, vagy ügyel, akkor nem kér pénzt. A nő hozzáállásáról meg nekem is meg van a véleményem. Viszont szerintem azt senki nem várhatja el, hogy ügyeleti- és munkaidőn kívül ugráljanak be a kórházba. Ezt mint tudjuk sem az orvosától, sem esetleg a szülésznőjétől nem szokta elvárni senki.
Ezzel persze nem azt akartam mondani, hogy ez így jó.

Üdv:

Zita
pzita

Kedves Multiplusz! Végül nekem is sikerült tegnap eljutnom az igencsak felejthető előadásra. Tekintve, hogy én nagyon EDA ellenes vagyok, engem leginkább az zavart, hogy semmilyen más fájdalomcsillapítási alternatíváról (kivéve persze: még a spirálist) nem beszélt a hölgy. Tudom persze, hogy ez az Ő "specialitása", de ha egyszer az a címe az előadásnak, hogy "szülészeti fájdalomcsillapítás", úgy gondoltam, hogy minden lehetőségről beszélnek. NA mindegy. Egyébként hónapokkal ezelőtt sikerült valahol a hálón egy olyan oldalra bukkanom, ahol a "söfis árakról" volt szó és ott az EDA-ra 2o-3o.ooo volt írva. Sajnos már nem emlékszem hol találtam. (A baj az, hogy mindig Google-lel keresek és utána elfelejtem az oldalt megjegyezni. A férjem rendesen nevet is mindig ezen. A múltkor pld. kinéztem napközben egy tündéri babaszobát és persze este sehogysem tudtam újra elővarázsolni a férjemnek az adott oldalt. Hát ez van.)
Multiplusz, a múltkori előadás hasznosabb volt? Megtudtál valami újat az alternatív szülési lehetőségről?
Ja, és nagyon köszi az infot a Cora-s vásárról.
A babaruháról jut eszembe: Milyen baba ruhát "kell", illetve "lehet" bevinni a kórházba? Köszönettel Zitának (Pzita), elkezdtem összeállítani a csomagomat, de a listában nem volt babaruha. Előre is köszi az infókat!

Szép napot mindenkinek!
kristiv

Szasztok, én ugyan nem Pzita vagyok, de:
Amig a KHban vagytok a pici kap ruhát.Aznap mikor megszületik hagyományos pólyában adják oda, legközelebb már ingecske és angolpólya az outfit.(általában megoldják hogy fiukra kék mintás, lányoknak rózsaszin)
Az előbbinél jó résen lenni fotózkodás miatt.(Én sajna elszalasztottam, pedig jó lett volna pólyás kép)
Aztán legközelebb a hazamenetelre kell rucit hozni.Persze ha nem tetszik a kincstári cucc, hozhatsz minden napra mást, az esti fürdéskor kérésre ráadják azt is. Föleg ha nincs sok pici, akkor van rá eszük is...akkor egyébként szuper sérókat is fésülnek, ha van miből...ennyit a divatról.

További kellemes pocakosodást és mindannyiotoknak laza, gyors, olyan ytong-os szülést! Pá!
timili

Kristiv,

A kórházi listáról jut eszembe: legalább 3-4 hálóinget vigyél, mertpl. én rettenetesen izzdtam szülés után(úgy tetőtől talpig), állandóan cserélni kellett őketKép
+ célszerű, ha a párod otthon előkészít egy hálózsákot, amit szükség esetén bevihet alád, ugyanis egyik-másik ágy rettentő kényelmetlen, ki van feküdve, és gurul a baba ide-oda. (ez mellesleg nem az egyetlen kórház ilyen ágyakkal, de jobb, ha azért tudsz aludni is a kórházban egy kevesetKépEnnyit megér egy hálózsákKép

Babaruha: nem kell vinni, kisréklit kapnak és pólyát( régiek, de nagyon édesek a pólyák. Helyes mintásakKép ), de ha viszel ruhát, ráadják a babádra. Csak a hazavitelre kell ruham de azt elég, ha apa indulás napján behozza.

Ja, fájdalomcsillapítás. Nekünk annó elég sokmindenről szó volt februárban(vagy márc.elején), nemcsak az EDA-ról.

Pusza,

Móki
móki

Sziasztok!

Csatlakozom Mókihoz, nekünk beszéltek sok mindenről(együtt ültük végig)
De szerintem az orvosaitoktól is érdeklődhettek, hogy mik a lehetőségek, és az sem mellékes, hogy ő mit preferál.Ugyanis az én orvosom, mikor erről beszéltünk, azt mondta, hogy ő annyira nem csípi az EDA-t, többféle okból, ez most mind1.
Mondjuk nem tudom mi lett volna, ha én kérem a pasit vagy a nőt, hogy adja be és az orvos nem engedi.Bár idáig nem jutottunk el, mert az orvosom meggyőzött teljesen, hogy nem akarom én azt annyira.
Szóval, szerintem beszéljetek a doki bácsikkal.

Puszi, Léna

nuska

Timili, Móki - köszönöm a segítő válaszokat babaruha ügyben.
Még egy kérdésem lenne viszont a csomaggal kapcsolatban: úgy tudom pelenkát azt nekünk kell vinni. Tudtok valamilyet javasolni? Sajnos még nem vagyok jártas ez ügyben, és tegnap igencsak tanácstalanul álltam a boltban a polc előtt, és probáltam kitalálni, hogy melyik fantázia név alatt rejtett pelenka való újszülöttnek. Uez. vonatkozik a babaápoló termékekre. Mit érdemes venni és milyen típust? Nekem a védőnő eddig annyit javasolt, hogy babafürdető krémet érdemes inkább a gyógyszertárban kikevertetni, mert az minden illat, színező és egyéb anyagtól mentes, plusz még az ára is jobb. Ezen kívül milyen babaápoló, esetleg kenőcs kell még? Ezeket is érdemes gyógyszertárban kérni vagy inkább máshol (DM, Rossman, Tesco, Cora, stb.) megvenni és ha igen akkor melyik termékek jók. Várom a tapasztalataitokat. Előre is köszönöm.

Üdv,
kristiv

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?