Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szóval szeptember vége telt ház? Kép Hát ennek nem örülök! Hova fognak minket fektetni, Lau? Matracra a folyosóra? Kép

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
virgike
 
 
 


Csirkesz: én is azt mondtam annak idején, mikor kiderült, babát várok, és a közvetlen környezetemben is több babás lett, hogy ejnye, ezek az áramszünetekKépKép

Virgike: lehet, hogy meg sem várjuk a szeptember végétKép Majd viszünk hálózsákot.

Lau
lau
 
 


CSirkesz, a melltartóhoz még annyit fűznék hozzá, hogy én 75-öst hordtam végig a szülés alatt, és 90-est a szoptatás alatt Kép Mivel éjszaka is hordod, kettőt szerintem minimum be kell szerezni, mert még ha melltartóbetétet raksz is bele, de gyakran átázik, sűrűn kell mosni. Melltartóbetétből a legjobban nekünk a DM-es Babylove vált be. A hagyományos melltartókba nem mindig fér bele a betét.
Amikor a barátnőm szült és telt ház volt az Uzsokiban, akkor az idegosztályon helyezték el a plusz mamikat ideiglenesen.
Jó készülődést a kismamáknak!
Tigris
tigris
 
 

 
 

Az idegosztályon? Bíztató. KépLegalább nem kell messzire menni egy kis nyugtatóért Kép

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
virgike
 
 
 


Sziasztok!

Szeretném a segitségeteket kérni.Akinek van tapasztalata DR Krasznai Sándorral kapcsolatba kérem irjon róla,minden érdekelne!!Probáltam vissza olvasni de nem sokat találtam róla.

elöre is köszönöm aki tud nekem segiteni,Tündi

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


Sziasztok lányok!

Nem tudom segít-e még valakinek amit írok,de talán igen.
Szerintem igen jó,ha már a kórházba menetelkor van egy szoptatós melltartód,mert ha megjön a tejcid nagy szükség lesz rá és az apukák nem igazán értenek a kiválasztáshoz ha rájuk bízod,főleg hogy elég papír után kell majd szerencsétleneknek szaladgálni.
Pont most láttam az új Cora újságban elég jónak tűnő és olcsó sz.melltartót,szerintem érdemes megnézni.
Amikor én szültem,pont akkor ürült ki a kórház,de előttem is a teltháznál először a nőgyógyászatot töltik fel a kismamákkal aztán az ideget.
A pénzről: a szülésznőnek tényleg érdemes rögtön odaadni,én is elbénáztam,de mivel szuper elégedett voltam a Kassai Magdival,anyu megkereste később...
A csecsemősök közül én is csak egy-kettővel voltam megelégedve,nekik nem pénzt,csak csokit-kávét adtam.Persze valószínűleg a pénznek jobban örültek volna.
A dokidnak a leleteid kiadásánál kell odaadni,hallottam olyan dokiról is aki előre szól érte,hogy már úgy készülj ha mész "elbúcsúzni".

Tündi:én a Krasznainál csak egyszer voltam vizsgálaton az Örsön,de amikor közölte hogy ha nincs semmi problémád akkor is szörnyű hogy én strandra és uszodába járok és hogy kádban fürdök,akkor el is jöttem.Persze ettől még lehet jó orvos.De nekem jobban tetszik az amit az én dokim mondott,hogy 9 hónaposan is nyugodtan lehet kádban fürdeni,usziba menni és házaséletet élni.Régóta ő az orvosod?

Na,jó sokat írtam megyek is átviszem a kicsikémet az ágyába,mert itt aludt el az apukája hasán.

Sziasztok
Kismuki
kismuki
 
 


Sziasztok!

Tündi: Sajna én nem ismerem Krasznai dokit.
Csirkesz: Cicifixből én 75/B-t hordtam, szülés után pedig csak a kosárméretem változott, igaz, az D-re... Én azt csináltam, hogy szülés előtt vettem egy "gagyi" Tesco-s szoptatós melltartót (kb. 1000 Ft), aminek nagyon jó hasznát vettem már a kórházban is, majd mikor hazajöttünk, akkor vettem egy Anitásat is. De Tigris véleményét osztom én is: minimum kettő!! A hagyományos melltartó nem túl praktikus, főleg éjszaka nem, mert amikor félkómásan felkelsz a picihez, akkor még le is kell vetkőzni, hogy ki tudj bújni a hagyományos melltartóból, ezt meg csak lepattintod és kész. Egyébként nekem is az egyik folyton mosásba volt, mivel állandóan tejes volt. (Ahogy szinte az összes bútor, parketta és minden ahol közlekedtem. Elég vicces volt, mert nekem folyamatosan csöpögött a tejem.)
Anitával egyet értek. Szülésznőnek rögtön utána, Dokinak a zárójelentés átvételekor. A csecsemősöknek én sem adtam, mert elég nagy fejetlenség volt, amikor én szültem. (Persze hozzá kell tenni, hogy fullon volt a csecsemő osztály, ha jól emlékszem 19 baba volt abba a kis ideiglenes lukba, amit a felújítás idejére neveztek ki csecsemős szobának...)
Egyébként minden kismamának ajánlom, hogy bármi gondja van, nyugodtan Erzsike nénit keresse, ő minden hétköznap bent van (ha jól tudom ő a csecsemősök "főnöke", nem nehéz megismerni, a Pa-Dö-Dö-s lányok méreteivel rendelkezik, csak kicsit magasabb tőlük :-)), irtó aranyos, minden reggel bejön, érdeklődik mi újság. Szóval nyugodtan kérdezzetek tőle. Egyébként egyetlen csecsemős sem jött oda magától, hogy megmutassa, hogyan kell szoptatni, de én ezt betudtam a teltháznak.
Szobák: Szerintem, aki először szül ne menjen külön szobába. Meg fogtok hülyülni egyedül, főleg, ha valami nem stimmel... Nekem nagyon jó volt, hogy a 4 ágyas szobába, ahová kerültem, volt egy anyuka, aki már a 4. fiát szülte, így ő mindenben segített nekünk, először szülőknek. Meg egyáltalán, jó volt megbeszélni a többiekkel, hogy mit-hogyan. Az idő is jobban telt így.
És mégegy saját tapasztalat. Én is kértem magam a rooming-in-be (mázlim volt, rögtön odakerültem), de még másnap délelőtt is annyira szédültem, hogy a babát csak a déli szoptatás után mertem kérni, hogy hagyják nálam. Szóval szerintem ne aggódjatok amiatt, hogy nem kerül rögtön mellétek a babuci. Nem egy mama ájult el a szülés után a mosdóba (igaz, attól a WC-től szülés nélkül is el lehetett ájulni, olyan állapotban volt...). Én sem godnoltam, hogy ennyire gyenge leszek, de jól esett a 24 órás pihenés, sokkal jobban élveztem a babázást utána.
Szóval szurkolok minden kismamának, ne aggódjatok, meglátjátok, ha túl vagytok rajta, ezek az aggódások eltűnnek.
Anita nektek jobbulást, mi múlt héten estünk át ezen, úgyhogy együttérzek és kitartás!!

Gabi

Kép
Kép
almadi
 
 


Sziasztok!

Kismamák: szinte semmit sem kell vinni a babának, mindent adnak, pelustól kezdve rugit, szóval mindent. szülésznőtől kérdeztem, hogy akkor mire is számíthatok.

1 ágyas szobába én sem mennék, hiába második gyerkőc, azért szülés után eléggé el tud anyátlanodni egy anya isKép és olyankor jól jönnek a tanácsok, meg a bíztatások!Kép

Csecsemősök közül Erzsike már 6 éve is ott volt, és nagyon szimpatikus volt nekem. Olyan aranyos volt, ahogy elveszett a kisbaba a kezében, mikor hozta be. Mindig segített, ha kértem valamit, sohasem húzta a száját.
Amúgy a többi csecsemős sem, csak szerintem kissé túl vannak hajszolva.

Várom már nagyon, hogy szülhessek végre, már minden bajom vanKép Ma voltam Csapó dokinál vizsgálaton, kicsit már kezd puhulni a méhszáj, ami azért biztató, mivel már nem valószínű, hogy nagyon túlhordanám, lehet, hogy pont időre fog születniKép Szóval, már izgatott vagyok nagyonKép

Mindenkinek kitartást, üdv mindenkinek, kismamáknak, babázóknak és a babáknak is!
Pusz

Lau
38+2
lau
 
 


Sziasztok!

Lau,nem mondták hogy popsitörlőkendőt vigyél be,csak mert tavaly azt még nem adtak...?
Helyette csak vattát,de az elég gázos volt.

Kismuki
kismuki
 
 


Sziasztok!

Popsitörlő idén sem volt, úgyhogy szerintem vigyetek!

Gabi

Kép
Kép
almadi
 
 


Sziasztok!

Popsitörlőt kell vinni, nekem külön felhívták rá a figyelmemet! Sőt, mellszívót sem árt ha már megvettétek esetleg.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
virgike
 
 
 


Helló!Kép
Na, akkor viszek popsitörlőt is, vattával elég érdekes lenne pucoválni a babó popsijátKép
Az is vándorol akkor a kórházi pakkba.
Már szeretnék túllenni a szülésen és kezemben tartani kistörpénket, de hivatalosan még van 9 napunk.
Pusz mindenkinek

Lau
lau
 
 


Sziasztok!

Hihetetlen hogy mindjárt szülni fogtok.Remélem mindegyikőtök valahogy tudatja majd velünk,hogy mi volt,aztán ha hazaértetek és lesz egy kis időtök akkor mindent részletesen leírtok nekünk!

Mindenkinek kitartás!
kismuki
 
 


Sziasztok!

Csajok,ugye küldtök sms-t ha már megvan a babócátok?Mindenkinek ilyen álom manót kívánok mint amilyen a mi Nimródunk.Kis édesem este 8-tól reggel 4-ig alszik,utánna meg van hogy 9-kor kell csörömpölnöm egy kicsit ,hogy felébredjen Kép)
Hogy egy kicsit feldobódjatok: Itthon vannak a lovaink,és hát elég termetesek.Van nekünk egy kicsit dilis macskánk,aki talán most vette észre a lócikat/már egy hete itthon vannak/Képzeljétek ez a buta macska terrorizálja most őket.Alul a lábukat karmolja ,felül meg fúj rájuk.Szerencsétlen macska nincs tisztában az erőviszonyokkal.A lovak meg csak nézik őt nagy kerek szemmel.Tiszta cirkusz van itthon KépNem lehet unatkozni mellettük Kép

Szép napot mindenkinek!

Anita

Kép

Kép
anita23
 
 


Sziasztok!

Almadi! A légzésfigyelő bérbeadása aktuális még? Nekem december elejétől kellene. Írj nekem az e-amilemre, hogy mennyire gondoltál. boeszter@freemail.hu.

Köszönöm szépen!!!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Tündi!

A Krasznaival kapcsolatban. Én nála születtem, a bátyusom és én voltunk az első iker szülése a pályája kezdetén, De az már 29 éve volt. Én hozzá jártam pár évig. Kicsit szenilis az öreg, sosem emlékszik rá, hányadán is állunk. A kórházba csak a magánszüléseit levezetni jár be állítólag, de nem becsüli sokra a többi doki. Én akkor döntöttem el, hogy másik ovost keresek, amikor kiderült, összejött a baba (5 hónap próbálkozás után). Előtte a doki állandóan nyaggatott, hogy majd szóljak, mikor akarok végre babát, mert akkor kell ilyen, meg olyan vitamin, aztán mikor ott voltunk, kiderítette, hogy mégsem kell semmi. Na, akkor megrendült kicsit a bizalmam. Amig csak rákszűrésről van szó, addig oké, de a babáról, az már más. Szóval akkor maradtam az Uzsokinál, de rátaláltam Habermajer dokira, és vele maximálisan meg vagyok elégedve. Ő tényleg bejön, akkor is, ha karácsonykor szülök.

Hát, erről ennyit!

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Sziasztok!!!

Infó a tornáról és a felkészítőről.
A torna tegnap volt másodszorra, minden hétfőn lesz mostmár rendszeresen a Faházban 17:00-tól minden hétfőn.
A felkészítő most szerdán, 22-én kezdődik, Mariann fog előadást tartani a szülői szerepekről, apaságról, anyaságról, hogyan élik meg a nők és a férfiak a szülést, a babavárást, az életük megváltozását. Láttam a teljes programot, de csak pár darabot hozott le Szilvi, így elhozni nem tudtam belőle, de szerdán szerzek.

Egyébként én már kétszer voltam tornázni, és nagyon jót tett. Valamelyikötök ott volt? Nem ismerlek meg titeket. Én elől voltam Szilvi mellett az első sorban az utca felőli ablakoknál. Az jó hely. :-))

Szerdán is megyek a párommal, ha minden igaz, és majd beszámolok, milyen volt.

Gyertek, ha tudtok.

Egyébként Szilvi is fog szervezni 2 hét múlva szülőszoba nézegetést, és Mariann is csinál minden szerdán az előadás után. Azt mondjak, érdemes barátkozni a helyszinnel, és mihamarabb túltenni magunkat a sokkon.

Utolsó idősök! Egyben vagytok még???
Vigyázzatok magatokra!!!

Puszi mindekinek!!!!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Sziasztok:

Ha aktuális még Krasznai dokiról infó: Örsön rendel, plusz van magánrendelése is. Én most várom az első babámat, hozzá jártam/járok terhesgondozásra. Az elején lelkiismeretes volt, most hogy a 37. hétben vagyok, szerintem nem elég körültekintő, de lehet, hogy csak azért, mert én nem járok a magánrendelésére.
Konkrétan: nem írt beutalót 36. heti UH-ra és hüvelykenet-bacitenyésztésre sem, mondván, hogy nem szokott.
Egyébként biztos jó orvos, jól mehet neki a "bolt" ugyanis azoknak a kismamiknak a szüléseit sem vezeti le, akik hozzá jártak terhesgondozásra.
Aki járt a magánrendelőjébe, ahhoz az Uzsoki főorvosát: dr. Tiba (Sándor?) (nem tudom a keresztnevétKép)küldi be.
Én csak az Örsre jártam hozzá, úgyhogy én az épp ügyeletes dokinál fogok szülni. Aki nem ennyire bevállalós, mint én, az válasszon mást!

Tornáre nem járok, de Mariannhoz megyek, gyertek ti is, aztán valahogy majd csak egymásra találunkKép
koczkapaczi
 
 


Sziasztok!

Én magánrendelésre jártam hozzá a magánrendelőbe Zuglóba, de a rákszürést TB-re csinálta meg az Örsön mindig.
Nekem végig azt mondta, hogy ő fogja levezetni a szülést, és néha a magánrendelését félbeszakitva rohant el szülésre. Lehet, hogy volt valami gubanc az Uzsokival, és nem megy oda többet, és talán ezért nem vezet le több szülést. Külsős orvost nemigen engednek be sehova. Habermajer reakciója is érdekes volt, mikor emlitettem a nevét, hogy hozzá jártam előtte: meglepődött és azt mondta, hogy ő már nagyon idős orvos. Hát, ez igaz, és sajnos a modern dolgokat sem követi. Kifejlődik és megszületik az a baba a régi jól bevált módszerekkel, nem kell vitamin, nem kell torna, úszás, szexről szó se lehet, szülés az asztalon, semmi alternativ, a legkisebb mértékben sem. Én emiatt hagytam ott, mert a legjobbat akartam. Ma már más világ van, mint mikor én születtem 29 éve, és szeretném, ha az eltelt idő alatt elért orvosi eredményeknek a gyümölcsét az én babám is élvezné.

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Sziasztok!
Jó hírrel szolgálhatok!
Ma hajnalban megszületett Lau kisfia! Hajnalban még a gép előtt ült Lau, és tanakodott, hogy most fog-e szülni, vagy csak para, de 6:40-re (vagy 20-ra) meglett a baba. Mindketten nagyon jól vannak.

Csirkesz
Még egybenKép

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Sziasztok!
Én még új vagyok, de olvastam a korábbi üziket és mivel(ha minden jól megy) én is az Uzsokiban fogok szülni (a Csapo dokinál) nagyon sok hasznos infóhoz jutottam általatok.
Mi most léptünk az 5. hónapba és szeretnék nagyon járni terhestornára. Az a kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy bármikor lehet csatlakozni a csoporthoz? És érdemes ilyen "korán" kezdeni?
Köszi, Chrisz
chrisz
 
 


ChriszKép
Üdv itt a topikbanKép
Én nem az Uzsokiba jártam tornára, de jártam. A negyedik hónap végén kezdtem el, és egy pillanatig nem bántam meg. Szerintem a csoporthoz bármikor lehet csatlakozni, eléggé diszkriminatív lenne, ha nem lehetne. Minél korábban kezded a mozgást, annál inkább hozzászoksz majd a pocakkal való mozgáshoz.
Szerintem csapj a húrok közé, és irány a sport!

Csirkesz
(az előadások is érdekesek szoktak lenni)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Sziasztok!
Gratula Launak.Pont most gondoltam rá,hogy mi lehet vele Kép

Szerintetek babával is lehet menni az előadásra,nagyon érdekelne engem amit a fogorvos mond a baba fogápolásáról.

Chrisz:

Én is a Csapónál szültem.

Lányok: tényleg érdemes megnézni a szülőszobát.Én egy kicsit elkezdtem félni a szüléstől amikor bent voltunk,de aztán ahogy közeledett a szülés feldolgoztam magamban,hogy milyen is lesz.Meg nem volt idegen a hely.

Vigyázzatok magatokra,jönnek-mennek itt a frontok.

Anita

Kép

Kép
anita23
 
 


Nagyon köszönöm a bíztatásokat a tornával kapcsolatban.
Az igazság az, hogy nagyon örülök az ilyen embereknek, mint Ti vagytok, mert ha másképpen nem is így nagyon jó, hogy szólhatok valakihez napközben, mert a munkahelyem elég depresszívé tesz. Egész nap ülök a fenekemen, egy árva emberrel nem találkozom(még a telefon se csörren meg)Már csak két hónapot dolgozom, de mivel munka alig van elvesztegetett időnek érzem. A létező összes baba-mama könyvet kiolvastam. :-))
Nem panaszkodni szeretnék, csak néha csacsogni olyan emberekkel akik megosztják egymással az élményeiket, tapasztalataikat a terheséggel kapcsolatban.
Köszi
Chrisz
chrisz
 
 


Sziasztok!

Ma voltam Launál, gyönyörű a babája. Mind a ketten jól vannak.
Chrisz: gratulálok a babához és kívánok Neked kellemes babavárást! Szép hónapok állnak előtted Kép

virgi 39+1

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
virgike
 
 
 


Sziasztok!
Üdv minden réginek és újnak! :-))
Chris, gyere a tornára, bármikor csatlakozhatsz. Az előadások is mindenkinek nyitottak, pont most szerdán volt az első, és a fogászatot kiemelték, hogy természetesen szülés után is be lehet rá jönni. Hiszen a mostani bagázsban is van sok utolsó idős anyuka, akik nem tehetnek róla, hogy nyáron nem lehet összehalászni a dokikat, hogy jöjjenek be beszélni. A program is ki van függesztve a faházban. Jövőhézten a szülész fog lejönni beszélni a szülésről. Most sajnos nem lehetett megnézni a szülőszobát, mert volt bennt valaki, lehet, hogy pont Lau! :-)
Lau! Gratula nagyon a babához, ügyesek voltatok!
Csirkesz! Köszi az infókat, és vigyázz magatokra! Ma nagyon rossz nap volt, mindenki idegbeteg volt, valami van a levegőben!

Én már próbálok készülni a szülőszoba látványára. Emlékszem, hogy mikor benéztem az egyik helyiségbe, mikor az egyik ismerősöm abortuszon volt az Uzsokiban, láttam bent egy nőgyógyászati széket, és én nagyon megrémültem. A szülőszoba talán kicsit jobb annál, de egyelőre bennem az a kép él.

Puszi mindenkinek!!

Jah, a szerdai előadáson ott volt Koczkapaczi is. :-) Végre őt láttam élőben. Sajnos, beszélgetni nem nagyon tudtunk, de majd legközelebb.
Nekem kicsit fura volt az előadás, inkább csoportos foglalkozás jellege volt. Mariann pedig tök zavarban volt, a jegyzeteibe kapaszkodott, nem tudta elengedni maát. Biztosan kialakul majd a dolog. Látszik rajta, hogy nagyon érzékeny.

Na, tényleg puszi mindenkinek, megyek aludni, mára elég volt. Nem jó nap van ma. Levegőt alig kapok, és mindeki idegbeteg körülöttem.

Puszika, eszter

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Ja, Chrisz,

a tornán 3 hónapos terhesek is vannak, akiknek még nem is látszik a hasuk.
Igazából tényleg a mozgás a lényeg, és a baba is hozzászokik. :-)

Szia, eszter

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Sziasztok!

Gratulálok én is Launak, ha beszéltek vele adjátok át!

Anita: az alvásért nagyon irigyellek!! Bence ugyanis 9 körül alszik el, de 2-3 óra körül felébred és onnantól elég rosszul alszik két-három óránként újra felébred. (Pedig egyhónaposan átaludta az éjszakát! Egyetlen egyszer...)
De mostmár nagyon édes, járunk Baba-mama tornára a Cserepesházba és azt nagyon szeretjük. Először féltem, hogy sírni fog, de inkább nézegeti a többi babát, meg nagyokat kacag mikor emelgetem (most még bírom, mert egyelőre 6 kg-osak vagyunk. Persze érzem, hogy napról napra erősödik a karom :-))

Ki "következik" Lau után? Kinek szurkolhatunk?

Puszi, Gabi

Kép
Kép
almadi
 
 


Sziasztok!

Úgytűnik 2 hét múlva el tudok menni tornára, mert októbertől lerövidíteték a munkaidőmet. :-))) Erről jut eszembe valahol olvastam, hogy az orvostól kell kérni egy igazolást, hogy járhatok, ide is kérnek ilyet?
A lelkem helyre rázódni látszik, de tegnap(szerintem a vacak idő miatt) elég alaposan megfáztam, hiába öltözök fel rendesen. Remélem ez a babát nem viseli meg túlságosan? Én túlságosan pánikolós vagyok vagy ez ebben az állapotban normális?
Egyébként képzeljétek a bátyáméknál hamarosan iker lányok születnek(októberben)
képzeljétek a szüleinket, néhány hónapon belül egész gyerek sereg lepi el a házat. :-)))

Szóval vigyázzatok magatokra ebben a hideg időben. Jó hétvégét.
csáó, Chrisz
chrisz
 
 


Sziasztok!!
Én még odébb leszek, úgy december elso napjaiban. De már egyre nehezebb a pocak. Van amikor alig birom vinni. :-)
Almadi, a baba-mama torna nagyon jó lehet. Mennyi idos korától lehet oda vinni a babát, és a Cserepes Ház is az Uzsokiban van?

Chrisz! Ilyenkor sok anyuka aggódósabb lesz, de nem törvényszerq. Én például egyáltalán nem vagyo. Vigyázok a babára, de ami nekem jó, neki sem lehet rossz. Pihenni kell, amikor csak úgy érzed, tornázgatni, mindig nyugodtnak lenni, soha semmi stressz, illetve nem kell vele foglalkozni (mert stressz mindig van, csak nem szabad beengedni az életünkbe - és ez egyébként normál felállásban is igy kéne, hogy legyen). Ha baj van, úgyis kiderül, és addig nem sokat tehetsz ellene, sokszor utána sem. Egy megfázás pedig nem a világ vége: te fázol meg, nem a baba, Q csak ellenállóbb lesz, mert ugyanazokat a védettségeket Q is megkapja, amit a szervezeted kidolgoz a betolakodók ellen. Legalábbis ezt hallottam. Nekem még antibiotikum kurat is kellett csinalnom 2-3 hete annyira legyengult ay immunrendszerem, es mindent elkaptam, amit el tudsz képzelni. De mostmár tök jól vagyunk!
Igazolás valóban kell, de elég, ha csak a terhes kiskönyv leghátsó lapjára beiratod a dokival, hogy nincs ellenjavallata a terhestorna ellen.

Most megyek megbeszélésre!

Puszi mindenkinek.

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Egy kérdés mindnekinek!

Nektek nincsen gyakran légszomjotok? Én alig kapok levegQt.
MitQl függ ez? Máshogy fekszik a baba, vagy a hormonok, vagy az idQ, én nem tudom.

Puszika, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Sziasztok!

Almádi:
Hol van ez a cserepes ház? Úgy szeretnénk mi is ilyen baba -mama tornára járni,de itt nincsen a környékünkön.Azt hiszem engem is megvisel ez az állandó itthonlét.Jövőhéttől igaz megyünk usziba is.

Boeszter:

Teljesen normális a légszomj,nyom a baba.Nekem az első 4 hónapban volt,de olyan hogy majd megfulladtam néha.

Vigyázzatok magatokra!

Anita

Kép

Kép
anita23
 
 


Sziasztok!

A Cserepes Ház elnevezés Zugló Művelődési Házát rejti. (www.cserepeshaz.hu)
A Füredi és Vezér út sarkán található. A baba-mama torna kedden és csütörtökön van (mi kedden járunk), három hónapos kortól lehet vinni a bébiket és van olyan baba is, aki már totyog. Nagyon jó buli, legalábbis nekünk pozitív a tapasztalatunk. Irtó édes ennyi pici baba egy helyen!

Anita, viszont engem az uszoda érdekelne. Mi is nézegettük, csak nem tudtam eldönteni, hova érdemes járni... Ti hova fogtok menni?

Gabi

Kép
Kép
almadi
 
 


Sziasztok!
Gratulálok Launak én is,végül mit tudtok melyik szobába ment?

Lányok,mi most néztük ki a Pólus HOtel uszodáját,ott van babaúszás.Szerintem októbrtől mi is elkezdünk járni.Igaz Márk már lassan egy éves lesz,de muszáj lesz valami téli programot is kitalálni.Nézzétek meg itt:
http://www.bebiuszas.hu/
Bár nem tudom kinek milyen messzire van.... a babalap.hu-n amugy van még sok babaúszásos oldal.

Almadi:azt le tudod írni,mennyibe kerül egy hónap a tornára?És még ilyen nagy babával is érdemes elmenni?

Sziasztok

Kismuki
kismuki
 
 


Sziasztok!

Kismuki, szerintem egyszer próbáld ki és utána eldöntöd, hogy nektek jó-e még. Egyébként vannak totyogó babák is és nagyon édesek. Egy alkalom 700 Ft, de bérletet is lehet venni (annak nem tudom az árát...). Szerintem jó buli mamának és babának is.

A Pólusba apuka is jöhet a babaúszásra? És ott mennyibe kerül?

Gabi

Kép
Kép
almadi
 
 


Sziasztok!

Sajna nekünk messze van Zugló.Mi Kispestre fogunk usziba járni a Hungária u-ba.

Képzeljétek,túl vagyunk a keresztelőn.Tök jól sikerült és Nimród is jól türte,nem volt sírás Kép

Anita

Kép

Kép
anita23
 
 


Megint én Kép)

Megnéztem,lehet hogy megyünk a Cserepes házba tornára.Végül is egy héten egyszer kibírunk ennyi utazást.
Almádi: kell bejelentkezni előtte vagy csak megyek ? Mit kell vinni?

Anita

Kép

Kép
anita23
 
 


Sziasztok!
Anita,sikerült végül megvenned azt a ruhát amit kinéztél a keresztelőre?
Gondolom jó sokan voltatok,nem?

Almadi,apuka is jöhet de az árat még nem tudom,még csak emilben érdeklődtem és még nem jött válasz.
kismuki
 
 


Sziasztok!

A Cserepesházba nem kell bejelentkezni, csak jöttök. A portán kell megvenni a jegyet. Én általában úgy szoktam menni, hogy 3/4 11 körül odaérjek és akkor Manót még megetetem kicsit, hogy békésebb legyen az órán. Egyébként, mint közben megtudtam ugyanaz a lány tartja ezt a tornát, mint aki a Pólusos babaúszást.

Gabi

Kép
Kép
almadi
 
 


Sziasztok!!!

Virgikétől üzenet tegnap 23:02-kor:
Ma 21:40-kor 3500grammal, 53 cm-mel egészségesen a világra jöttem Levike.

Nagy-nagy gratula Virgikének az egészséges babához!!!

Beszéltem velük, nagyon elfáradtak mind a ketten mert nehéz szülés volt, de már jól vannak:-)

Minden kismamának egészséges babát kívánok és a már babázóknak gratulálok!!!

Remélem a jövőhéten már én is babázhatok!!

Timcsusz 38+2

Kép

Kép
timcsusz
 
 


Sziasztok!

Nagy gratula Virgikének!

Kismuki:nem sikerült olyan ruhát vennem a kicsinek amilyet szerettem volna,de így is nagyon gyönyörű voltKép Egy sima fehér plüssrugi volt felül,alatta pedig madérás vékony rugi volt egy kis fehér pulcsival.Majd teszek fel képeket is.Nem voltunk sokan,mert kicsi a lakás ,így senkinek nem szóltunk,a nagyszülők meg egy pár barát volt csak.

Csirkesz: Mi újság ,nagyon eltüntél??


Anita

Kép

Kép
anita23
 
 


a légszomj állítólag normális, nekem is van, néha nagyon kellemetlen:-(

Üdv mindenkinek:

Eszti
koczkapaczi
 
 


Kismuki:
Csirkesz korházban van ugyanis szept.24. hajnal 6-kor megszületett a kisfia 3400 grammal és 55cm-el!! Mindketten nagyon jól vannak és Botond baba már ügyesen szopizik:-))

Lauráék is tegnap hazajöttek::-)) Balázska színtén nagyon ügyesen szopizik és nagyon nyugodt baba:-)Csirkesszel azt hiszem 2 napot még egy szobában is töltöttek ( 5-ös)

Pussz: Timi

Kép

Kép
timcsusz
 
 


Sziasztok!

Nagyon beindultak a kismamák!!! Gratula minden új jövevénynek. Lassan módosíthatjuk a topik címét Uzsokiban szültünk-re.

Még egy kicsit a babaúszásról: találtunk egy uszit a Kolozsvár utcában (XV. ker.), ott egy alkalom 1200,- (ha papa is jön 1.400,-)Szombatonként van a foglalkozás, 8-kor van az első óra (45 perc) és utána szinte egész nap óránként cserélődnek a csoportok, tehát tudod úgy igazítani, hogy jó legyen a bébinek. Azt hiszem jövő héten kipróbáljuk.
Volt ma valaki a baba-mama tornán?
Nem tudjátok, hogy szerdán mi lesz a témája a Mariann-féle faházas foglalkozásnak? Szeretnénk elmenni a barátnőmmel megmutatni a babákat Mariannak. Tényleg van még egyáltalán valaki aki egészben van és jár a faházba?!

Gabi

Kép
Kép
almadi
 
 


Lányok!

Láttátok már a szülőszoba előzetest? Az Uzsoki lesz benne a Csapóval.Húúú, én nagyon kiváncsi leszek rá, mivel nála szülök:-)
Bár lehet, hogy már addigra én is babázni fogok:-)))

Kép

Kép
timcsusz
 
 


Sziasztok!Kép
Újra itthon. Jó volt hazajönni, de az első éjszaka nem telt teljesen eseménytelenül, szerintem éjfél és 2 között szoktak fent lenni a babák a csecsemőosztályon, hát a mienk is fent volt. Aztán már nem is tudom, hogy de elaludt negyed 4-kor egy szopcsi után ott mellettem és fél 7-ig aludtunk.
A születéstörténetet mellékelem, lényeg, hogy nagyon gyorsan történtKép

Timcsusz: Csapó dokink az október 14-ei adásban lesz már én is készülök ráKép

Remélem, belerázódunk ebbe a szopcsidologba, mindent megteszek az ügy érdekében.Kép

Kismuki: az 5-ösben voltunk, ott bent van a mosdó is a szobában, nem kell kimenni.
Amúgy szerintem mindenki nagyon kedves a kórházban, az orvosoktól kezdve szülésznőkig még a csecsemősökkel sem volt bajom.

Majd még írok, puszi mindenkinek.

Lau
lau
 
 


Sziasztok!

Lau: Nagy nagy gratula!

Tegnap megkaptuk a 3 hós oltást.A kicsi egy hang nélkül tűrt mindenféle kínzást és itthon sem sírt,tök jó kedve volt. Kitalálta,hogy össze tudja kulcsolni a kezét és ez most annyira tetszik neki,hogy reggel egy óra hosszat eljátszott egyedül a kiságyban Kép

Szép napot!

Anita

Kép

Kép
anita23
 
 


SziasztokKép
Most nézem persze, hogy lemaradt a melléklet, ezt most pótolomKép

Tejcsi kezd indulni rendesen, remélem, hogy nem lesz semmi baj a szoptatással.

Anita: szoptatás nálad hamar beindult?

Lau<!--attachment: Sz_let_st_rt_net-116743.doc*mime_msword.gif*application/msword*28.2**Sz%fclet%e9st%f6rt%e9net%2edoc --><center><pre>
Kép
Születéstörténet.doc (28.2 k)</pre></center><!--/attachment-->
lau
 
 


Sziasztok!

Lau, nagyon szép a történeted - a 2 óra 20 perces rekordért külön irigyellek! Nem baj, majd a másodiknál lehet, hogy nekem is ilyen hipp-hopp bújik ki a baba. Bár én sem panaszkodhatom, 7-kor repesztettek burkot és 9.32-re megszületett Bencus. (Bár igaz, hogy nekem már akkor másfél napja voltak gyenge fájásaim...)

Szerintem a szopizás miatt ne aggódj, ha már kezd indulni, akkor nem lesz semmi gond. 1-2 nap és úgy érzed, hogy a Riska hozzád képest gyenge kezdő!

Gabi

Kép
Kép
almadi
 
 


Sziasztok!!!

Huu, Lau, annyira irigyellek! Olyan jo lenne ilyen flottul tul lenni a dolgon. Sokan mondjak, hogy a masodik baba az tenyleg hamar kiszalad. Ki tudja, mi lesz az elsovel!

Lanyok! En is nagyon kivancsi vagyok a Szuloszobara, feltetlenul nezem az okt. 14-i adast!! Ugyan en a Habinal leszek, de a korhaz filozofiaja latszik majd. Meg a szuloszoba. Ma megyunk a parommal az eloadasra: ma lesz szuleszorvos! Lehet kerdezni a szulesrol. Kivancsi leszek.

Puszi mindenkinek!!!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?