Új privát üzeneted érkezett!

Gabi3! Ez nem visszafejlődés!!!!!!!
Lotti rengeteget tanul a bölcsiben. Ott látta ezt is.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29
 
 


Melinda! tényleg nagyon ügyes Lotti! Jo hogy sokat tud ott tanulni de szerintem jo is ilyenkor már nekik hogy tudnak a többiekkel játszani, gyerekek között van.

Gabi! Már nem fáj a seb bár még csunya, de legalább nem sziszegek szopi közben. Remélem Döme hamar megszokja. MI meg szenvedünk mert Mollio tüzel a környék összes kutyáját idevonzotta érdekesebbek mint a pisi ami miatt levisszük. De utálom ezt az idöszakot.
Meglestem volna a házatokat, de annyi az uton a fa/bokor hogy nem láttam be a kocsiból.

Dancsi! Akkor nem titeket láttalakKép

Angi! Kitartás még egy kis ideig!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok.
Köszönöm mindenkinek a gratulációt.Most vagyunk 15 hetesek.Jelenleg Pestre járok dokihoz.Jelen állás szerint a Schöpf-Méreibe fogok szülni, állítólag ott van nagyon jó koraszülött intenzív osztály.Itt a közelség miatt jobb lenne,de most nem ez számít.
Zozo.
Vendég
 

 
 

Sziasztok

Nagyon aranyosak a babák. Kép

PTünde, mi is benáthásodtunk, Virág kezdte, ő már gyógyul, én meg most vagyok a közepében.

Ági, lehetne tali a héten, vagy jövő hét elején. Kép

Dancsi, biztos a sok nyomkodástól fájt csak a cicid, remélem elmúlt már.

Melinda, nagyon ügyi Lotti, a gyerkőcök egymástól is sokat tanulnak.

Gabi, ügyi Fló, hogy szopizik.

Zozo, gratulálok a picikhez, jó egészséget. Szerintem is inkább klinika. Amúgy lehet befektetnek a babák miatt hamarabb, (remélem nem lesz rá szükség Kép ) akkor meg beszéld meg a dokiddal.

Én se találtam még a Kismamában októberi börzebelépőt.

Gigi
gigi1
 
 


gabi,
úgy tűnik ma délutánra vége lett a szopi sztrájknak. és visszafogtam a folyadékot is, és úgy látom kezd optimalizálódni a tejcim is. De nem akarom elkiabálni, nálam semmi nem biztos sajna. (kopp kopp kopp)
Vendég
 


Gerika, mind ok volt ultrahangon?
Gigi
gigi1
 
 


Sziasztok ismétKép

Zozo! Gratulálok Én isKép! Mindenképp legyen szegedi kapcsolatod is, ha idő előtt beindul a szülés, nem fognak Bpestre szállítani, mert kockázatos lenne. Az itteni PIC Bp színvonalú!

Gabi3! AztamindenitKép)). Fló szopizott?? Hihetetlen. TItkon reméltem, h talán, esetleg majd megpróbálom VIrágot mellre tenni, most már leg van előttem jó példaKép. Fejni mindenképp fogok Neki.

Melinda! Lotti hihetetlen édesKép

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Gigi, jobbulást nektek! Az uh-n szerencsére rendben volt minden, kicsit tovább csökkent a tágulat, a doki szerint ezzel nincs már gond, nem kell aggódni. Megkönnyebbültem, mert volt egy időszak, amikor nőtt ez a tágulat, és akkor aggódtunk rendesen.

Melinda, nagyon aranyos Lottika!

Gabi, és Fló hogy fogadta ezt az újraszopit? Mintha mindig is ezt csinálta volna? És Te? Nem volt furcsa Bátor után? Nálunk Petinek volt egy ilyen ötlete, na de ő már 8 éves...azért egy próbát kapott, de nekem nagyon furcsa volt, neki meg nem jött semmiKép

Angi, tegnap azt hittem már a szülőszobán vagy! Tényleg jelentkezz be minden nap !Kép

Kellemes napot mindenkinek!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika
 
 


Erika! Örülök, h rendben van az UH! Uhh, 8évest szoptatni:DDD

Gigi! Nekünk a 7en a péntek délelőtt OK lenne. Jövőhétre már nem tervezek azért;)

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Angi, a Petis szopi kb 5 másodpercig tartott, igazából csak az ízére volt kíváncsi...

Benedek most elaltatta magát. Az előbb benézek a szobába, mert nagy a csend, erre látom, kiterült az ágyon..Kép

Lilypie First Birthday tickers
gerika
 
 


Zozo: Én ismertem több anyukát is akik szegeden hordták ki a három magzatukat, mind ép és egészégesek, sőt a súlyuk is igen szép volt! Sőt még szopiztak is! Az egyik 3-as ikrek anyuka hamarabb végzett 2vel, mint én egyel. Kép Nem akarlak elkeseríteni, de tuti be kell feküdni velük hamarabb...Kép Ha elég nagyok és érettek, akkor a gyerekkórházba fognak kerülni, ott van viszonylag igényes kismamaszálló. A gyerekklinikáról nem tudok semmit, Angi profi ebben, sajna.

Karmen: Én sem szeretem a tüzelős időszakot. Szerencsére errefelé kevés kutyalány van, és nem is kell sétálni Döme úrral. Nem tudom, meddig marad nálunk, ha hidegebb idő lesz, visszakerül anyukámhoz, tavasszal meg kihozzuk. Nem szeretném ha megfázna. Ma már azért volt egy kis nyüszi,mikor elmentünk a boltba.
Benézhettetek volna nyugodtan, télen kevesebb fa lesz...Kép

Lassan benépesül az utcánk. Már az összes szomszéd építkezik ezerrel, így nyár után. Összesen 4-5 ház lesz az utcánkban, nem lesz nagy forgalom, szerencsére.

Melinda: Látod milyen jó, hogy bölcsibe jár Lotti, Flónak is nagyon hiányzik sztem egy jó kis gyerektársaság.

Dancsi: De jó, hogy már nem sztrájkol a szopi bajnok Jocó! De jó lenne ha beállna a tejed rendesen és szopizhatna tovább!!! Biztos nem lesz gond már.
Ti hogy álltok a házzal?

Angi: Az elején én is küldtem haza a klinikáról. Alig itta meg, csak Tigris nézés fejében. Azóta egyx ivott, mert Bátor nem szippantotta ki és muszály volt lefejnem. akkor még repetát is kért volna. Kép

Gerika: Kicsit fura volt, hogy Fló rácuppant, mert mikor Bátor kicsi volt, akkor kért, de csak 2 szívott. Most meg egy csomó ideig szippantyúzott. Először neki sem jött, de kellett egy-két szívás,mire kortyolt belőle. Jó volt egyébként, de nagyon nem akarom hogy visszaszokjon, elég nekem egyszerre egyet tutujgatni. Kép

Végül is nekünk is jó lenne a pénteki tali, feltéve ha senkit nem zavar anyósom. Ő vigyáz ránk, míg Zoli elutazik. Kép

Gabi3
inecsg
 
 


Gabi,
remélem októberben be tudunk költözni. Most burkolnak, elvileg péntekre kész a teljes burkolás, ha nem, kitekerem a burkolók nyakát, mindenesetre sok pénzt nem fognak látni, ha nem lesznek kész, tökölnek eleget. Sajna egy csirkefogó bandát fogtunk ki.

Én is remélem beáll a tejci végre, annyit szenvedek ezzel a szoptatással, hogy ez nem is igaz. Mondtam is a férjemnek, hogy kihordok, meg megszülök akárhány gyereket, csak ne kelljen bajlódnom a szopival. Mindenesetre most csak barit kap délelőtt és most már csak magában, mert a pépektől bedugult szegénykém és nagyon fájt a pocija. De ez tényleg az uccsó szopi lehetőség, ha még egyszer előjön a gyulladás, tuti elapasztom a tejem.
Vendég
 


Monamáté!Küldök belépőt,ment email!Puszi mindenkinek!
ildi10
 
 


Ági! szuper ez a vonat ötlet, én gyűjtöm a képeslapokat (csak az újakat), ahhoz nem engedek hozzányúlni de akkor majd elkezdek megirtat is gyűjteni, jó hogy mondtad ezt.
Nagyon klassz Kristóf új játéka.

Tünde,Gigi! Jobbulást nektek!!

Gabi! ez tetszik Flóci szopizni akartKép

Dancsi! nem biztos a köv. babánál is lenne mellgyulladásod, lehet gond nélkül menne. Én meg a sebes cici miatt nem szerettem szoptatni amig Ágci meg nem tanitott hogyan kapja be Orsi azóta viszont imádok! Remélem most szerencsésebb leszel és huzzátok egy ideig!

Erika! örülök hogy minden OK volt az UH-n

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Ági,
mennyit kellett várni a Pampers játékra? Én ma adtam fel a cuccot.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu
 
 


Képzeljétek,Lotti ma 2x is bilibe pisilt a bölcsiben.
Du., amikor jöttünk haza, odajött egy Dominik nevű kisfiú hozzá "szia Lotti, holnap várlak"
Hihetetlenek ezek a mai 2évesek.KépKép

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29
 
 


Sziasztok.
Inecsg,Angi:Elgondolkodtató amit írtatok. Még mindíg gondolkozom, hogy Pest v.Szeged. Őszintén szólva nyugodtabb lennék itt, mert közel van, de sokan azt mondták, hogy inkább Pestre menjek. Mostanában mindekit ezzel zaklatok.Már a mozgás is nehezebb, már olyan vagyok mint egy hordó. Kiváncsi vagyok mi lesz később.

Tud valaki olyan üzletet ahol jo kismama cuccokat lehet kapni? Holnap muszáj vennem valamit.
Mennyit lehet hízni amiért még nem szólnak? Állandóan eszek, de csak azért, hogy ne hányjak.
A koraszülött babákat elviszik a klinikáról?/szülészet/v. ott maradhatnak?
Zozo
Vendég
 


Gabi, nagyon jopofa Flora, hogy szopizik.Kép Meg jol is johet, ha Bator nem szivja ki rendesen.

Melinda, aranyosak a gyerekek, jokat mosolygok rajtuk.Kép Hat igen, nem lehet eleg koran kezdeni. Krsitof is osszepuszilkozott ma a fel eves baratnojevel.

Kriszti, az elso jatekra vartunk vagy 3 honapot, vegul irtunk egy levelet. 2 nap mulva itt volt. A masodikra talan 3-4 hetet kellett varnunk. Mindig a szomszed veszi at, mert nem vagyunk itthon napkozben, es felhivtak a Pampers-tol, hogy megkaptuk-e a jatekot. A telcsiszam megvan, ha valakinek szuksege lesz ra.

A betegeknek jobbulast kivanunk!

Agi
agi77
 
 


Gabi,

elmentem a természetgyógyászhoz, kaptam bogyót tejserkentésre (a rossz mellem szinte teljesen elapadt, amit én nem bántam, de az egy cici lehet kevés lesz neki nemsokára, ezért a rossz mellem kap egy uccsó lehetőséget), ALOE löttyöt méregtelenítésre (ez vicces volt, mert tök véletlenül volt itthon, a férjem kapta ajándékba egy ügyfelétől, és hónapok óta állt a hűtőben), meg bogyót arra az esetre ha újból lebetegszem. Mindez tartott max. 10 percig és volt pofája elkérni 5e pénzt.

Mondjuk én dokinak nem sokszor fizettem eddig, a szüleimre való tekintettel szinte senki nem fogad el pénzt. Mindegy, hátha segít.

Ágci,
rákérdeztem a lecitinre, azt mondta, ez jó ötlet, szedjem nyugodtan. Köszi a sok sok segítséget.


képzeljétek, Jozsó kapott egy új rongyit, darazsasat, plüssel borított merevc sápokkal, ami kb. akkora, mint a cumi gumi része. Ha bömbi van, benyomom a csápokat a szájába, és megnyugszik, mint egy normális baba a játszócumival. De neki nem kell az a kib... cumi, bezzeg a plüss cuccok, na azokat komálja. Valahogy így nézett ki:

Kép

Kép
Vendég
 


Enikő,

Boldog névnapot kívánunk! Kép

Eszter+Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu
 
 


Jó reggelt!
Enikő,
én is boldog névnapot kívánok!

Kép

Dancsi,
és milyen bogyót kaptál? Mi a neve?

Ági,
nem felejtettem el a képeslapokat, csak nagyon korán megyek, és későn jövök a munkából, nem akartalak "zaklatni".

Ági

Kép
Ágci
 
 


Ágci,
ha begyulladna: Belladonna C30; 1*5 golyó
tejserkentésre. Urtica urens C15; 2*5 golyó, kb. 2 hétig
méregtelenítésre: ALOE-a lötty, 1*0,5 dl, 2 héten át.

Az indexen a csajon azt mondták, szopi mellett nem lehet méregteleníteni. Te erről mit tudsz? Megj.: én eddig azt sem tudtam, hogy létezik ilyen méregtelenítés, igazán nem is hiszek benne. Kép Kép Kép

Enikő,
Boldog névnapot!

Kép
Vendég
 


Eniko, mi is nagyon boldog nevnapot kivanunk! Kép

Agci, majd szolj, ha raersz, azert olyan sokaig csak nem dolgozol. Kép

Agi
agi77
 
 


Dancsi,

en mar irtam neked, hogy en is 1 mellbol szoptattam Jazmint. teljesen atall a szervezet erre, mindenfele serkentes nelkul. Csak kell neki a gyakori inger.

g.
gabomamo
 
 


Dancsi! Ki tanácsolta neked, hogy pépeket adj Józsónak? Asse volt normális, már ne haragudj... szegényke.

melinda! Gratu a bilizéshezKép. Édesek a gyerekek nagyon. Ügyesen beilleszkedett a kiccsajKép

Zozo! TÉnyleg nem értem, miért mondják, jobb Pest, van némi rálátásom a dologra, és semmivel sem mások a körülmények a pesti koraszülöttintenzíveken... A szülészettel ugyanez a helyzet. Szeged klinikaváros, hasonlóképp, mint Pécs, Debrecen, Bp, itt azért biztonságban érezheted magad.
Ne hízz sokat, most még könnyebb, egyél sok gyümölcsöt. AZ, h 3babád van, most még nem is jelent különbséget hízásban, majd kb a 24.héttől lesz jelentősége a súlytöbbletnek. És nagyon megnehezíted a saját dolgod, ha meghízol. Nehezebb lesz mozognod, és más problémákat is okoz6. TÉnyleg figyelj oda, nem kell 2pláne 4helyett enned;). Illetve de, 4helyett egyél, de ebből 3nak a napi kcal igénye kb 200kcal;). Tehát napi +600kcal OK, ennél több indokolatlan.
Sok sikert, légy ügyes, nagy feladat áll előttedKép

Dancsi! Nem, tényleg nem szabad méregteleníteni, mivel a tej ugyanolyan testnedv, váladék, mint az izzadság. Tehát, ha táévoznak a méreganyagok, akkor belemennek a tejbe, sajnos így is, de nem szabad felgyorsítani ezt a folyamatot. Miben nem hiszel? Ez nem hit kérdése, tele van a szervezet szarral, sok folyadékkal, esetleg különböző ezt meggyórsító szerekkel ki lehet pucolni kicsit. Semmi hókuszpókusz.
Miért nem csak Jozsóval szaporítod a tejed? NEm lesz megint gond? Egyszer apasztó máskor szaporító, el tudsz Te még igazodni??? Kép))

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Gabo,
Emlékszem, hogy írtad.

azt mondod, akkor ne serkentsem? Végülis ha nincs benne tejci, nem gyullad be. És mennyi idő alatt áll át? ÉS neked a másik tök üres volt vagy picike volt benne? Mert nekem van benne, szerintem 6-8 óra alatt termelődik benne 60-70 gramm, míg a másik ennyi idő alatt durranásig megtelik.
Vendég
 


ANgi,
na szóval: úgy döntöttem, hogy az uccsó lehetőseg a mostani. De a rossz mellemben kevés a tej, ezért kellene a serkentő. Az apasztó pedig azért, mert ha újra begyullad, akkor az kell.

Pépek:
gyerekorvos javasolta, mert: Jozsó nem fogadja el a cumisüveget, egy teljes napig éheztettük, akkor sem kellett neki. De a pohár sem. Kiskanállal pedig beadni 2 dl - hát szerintem lehetetlenség.
A pépeket pedig anyatejjel, tápival, gyümivel kevertem ki, és nem vízzel, így megette. De a folyékonyat csak ciciből fogadta el. Mindenféle cumit kipróbáltunk ( a Micimackóban már ismernek, hogy na ez a cumis anyuka, a létező összes fajtát megvettük). És Jozsó már 4 hós, kaphat pépet.

És az, hogy nem lesz gond? Na, én ebben nem vagyok olyan biztos. Ha pedig gond lesz, akkor valamit ennie kell a babának, mert onnantól kezdve nincs az az Isten, aki engem rábeszél a szoptatás folytatására. És Jozsó nap 1-szer kapott csak pépet, kb. 1-2 kiskanálnyit. A napi 5 kajából 1-szer kap gyümit vagy magában (ha nincs kaka) vagy péppel + tejcivel. AZért adom, hogy ne hirtelen kelljen elválasztani, így legalább megszokja a kiskanalat, meg az etetőszéket.

Gabi,
honnan bugáztad ezt a természetgyógyászt? Nem normális. Kép Kép
Nekem serkentésre apasztós golyót írt fel. Felhívtam, erre azt mondta, teljesen mindegy melyiket veszem meg. Elküldtem a fenébe.
Vendég
 


Dancsi! Azt a port tápszerbe, vagy anyatejbe kevered? Amit megveszel a boltban, vagy a patikában? Jól értem? És ezt a gyerekorvos javasolta?
Megmondom miért durva ez, gondold végig! Az egy komplex kaja, megfelelő mennyiségű tápanyaggal, különböző vitaminok, nyomelemek, stb van benne. Egy etetésre való. És ezt VÍZZEL kell elkészíteni, ui minden benne van. Ha Te ezt tápszerrel, vagy anyatejjel készíted, akkor az egy tápanyagbombaKép. Semmi szükség rá, ha mindenáron ilyet akarsz neki adni, akkor sinlac, VÍZZEL kikeverve, bolti vacaknak elolvastad az összetételét? Tök mind1, mi van ráírva, mikortól ad6tó, tele van szarral, én azt Virágnak még most se adom, és nem is fogom.
Ám van más lehetőség: veszel rizslisztet, azt megfőzöd jó sűrűre vízben, felöntöd anyatejjel, vagy tápszerrel, és teszel bele gyümölcsöt. Házipép, ami nincs benne, az a sok E.
Vagy a sinlacra kérdezz rá a dokidnál!

Miért lenne mellgyula, ha alig van benne tej? Eddig azért volt, mert túltermelődés volt. Semmiképp ne hagyd 6-8óráig termelődni, minél gyakrabban ürül ki, annál könnyebben visszajön a mennyiség. Nyugi, pihi, szoptass, és sztem már nem lesz gáz. De a helyedben biztos nem serkentenék, 1mell is el tud látni egy babát, de nem fog az se elapadni, az sem gond, ha egyikben kevesebb van. (Nekem az egyikben mindig kevesebb, mint fele volt, és mág a színe sem volt olyan szép...)
Sok sikert!

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Dancsi,
bizony, ezt én is akartam írni. A ch15 apasztó. A múltkor, amiket írtam, ha gondolod, azt tartsd be, sokkal jobban jársz. Ott részletesen leírtam, hogy mikor vedd be melyiket. Az aloe gél, egyébként immunerősítő!Kép Nyugodtan ihatod.
Ja, ha előbb mondod, az 5000,-t nekem is adhattad volna.Kép /Ez csak vicc persze/ De hidd el, többet más sem fog mondani, 4 év alatt sokmindent láttam, hallottam már. Az anyukák tapasztalatai pedig a legjobb információk!Kép És nekem abból iszonyú sok összegyűlt ez alatt az idő alatt.Kép
Tudom, és meg is beszéltük, ha nincs más út, jobb mint hogy éhezzen a gyerkőc a pép, DE
Ezt írod: "És Jozsó már 4 hós, kaphat pépet." Nem, ez sajnos nem így van, a Magyar Gyermekorvosok Szakmai Kollégiuma 6 hós korig az anyatejet, annak hiányában a tápszert ajánlja. CSAK. Aki mást mond, régi, begyöpösödött elveket ajánl, ami nem biztos, hogy hosszú távon a gyermeked egészségét szolgálja.


Zozo,
szerintem hallgass Angira. Ő profi ebben a témában.

Ági

Kép
Ágci
 
 


Közben látom Angi is írt:
Dancsi,
hidd el, csak segíteni akarunk, azért "nyüsztetünk". és nem cseszegetni akarunk. JÓ??!!! Kép
Ági

Kép
Ágci
 
 


Angi,
de hát én Sinlacot adok Jozsónak! Kép Kép Kép Semmi bolti vacakot nem vettem meg, a doki írta fel receptre.
Vendég
 


HuhhKép. Akkor jó!
De vízzel keverd, ne mással! A sinlac amúgy is bomba, nagyon magas a kalóriatartalma, nem szabad mással keverni. Hacsaknem úgy, h kikeversz egy adag sinlacot, és ahhoz még keversz anyatejet, de akkor mivel tudod beadni? Mert sűrű lesz a tejes cumihoz, és híg a főzelékeshez... Hm, most légy okos!:D
Ja, és a sinlac tényleg fogKép.

.:Angi:.
angiszeged
 
 


hahó, a cumi szóba sem jöhet, utálja. Múltkor már az éhhalál szélén állt, de nem kellett neki. Kép Kép Kép

És ma 4 hónapos Jozsó baba!!!!

Kép
Vendég
 


ezt most találtam, mindenki figyelmébe:
"A tej nem apad el egyik napról a másikra. Ha valaki ma abbahagyja a szoptatást, még legalább 6 hétig termelődik teje. Olyan azonban valóban előfordul, hogy "nem jön ki" a tej. Ennek lehet tejcsatorna-elzáródás az oka, vagy oxytocin-termelődési elégtelenség, amit pl. stressz is kiválthat.Olyan sincs, hogy valakinek a teje "időnként elapad". Apad, tehát kevesebb lesz, ez mellgyulladásoknál gyakori. Pár nap intenzív szoptatás után újra lesz elegendő tej. A mell nagyszerűen képes alkalmazkodni a megváltozott igényekhez." (Iboly)


Karmen,
adósod vagyok még egy levéllel, este próbálkozom a válaszadással. Giginek is.Kép
Ági

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Ildi10!

Nem kaptam emailt sajna Kép, megpróbálnád még 1x? momi74@freemail.hu

Köszönöm szépen!

Sziasztok!

Mona&Máté
monamáté
 
 


Végre meggyógyult a cicim és Orsi füle is. És már nem harap igy remélem több baleset nem lesz.

Ágci! köszi, türelmes vagyok.

Enikö! Boldog névnapot!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Dancsi,

nekem az egyik mellem mindig kisebb volt, most is es kevesebb tej is volt benne. Ez a jobb mellem. Persze ezt Jazmin is eszrevettte es 1 ido utan mar nem is akarta elfogadni. Na ekkor keztem el csak a balbol szoptatni, egyik naprol a masikra. Parszor feszult akkor kicsit fejtem belole es ennyi volt. Most Simonnal az elso 2 honapban mindig a masik mellel kezdtem a szopit, mint az elozo szopinal. (Azert nem ugy irom, hogy azzal kezdtem amelyikkel befejeztem az elozo szopit, mert az elejen volt olyan, hogy 1 szopi kozben 6x is valtottam mellett). 2 honap utan meg mindig a rosszabb mellemmel kezdtem a szopit, utana jott a jo mell. Egyebkent a mai napig minden szopinal 2 mellbol szoptatok. Ja es Simon 19 honapos.
Dancsi remelem ertheto voltam es kitartas, tenyleg csak 2 honaprol van mar szo.

g.
gabomamo
 
 


Sziasztok!
Már majdnem lefeküdtem, de aztán mégis erőt vettem magamon. Mostanában estére megint nagyon elfáradok. Nálunk úgy tűnik mindenkin (szüleimet is beleértve) átment valami vírus vagy a töltött paprika. Az előbbi valószínűbb, mert a hasmenés után most jön a köhögés, torokfájás stb.
Tomika már szerencsére jobban van, Köszönjük a jókivánságokat.Drnéni megvizsgálta, nincs semmi gond, de azért ajánlott köptetőt. Az orrszívás viszont kész kínzás lett. Egyedül alig tudom megcsinálni, mert üvölt, kapálózik, ha sikerül nagy nehezen beraknom az orrába, kikapja a kezével. Kb.4 kézzel lehetne lefogni. Pedig tele van még szegénynek az ormánya.
A betegség miatt ezen a héten (tegnap mértük) fogyott egy picit.
Ma bő 2 hét szünet után újra elkezdtük a hozzátápit. Főztem neki almát (nyersen nem bírta a pocija), összeturmixoltam, még szitán is áttörtem. Nagyon ízlett neki, mind megette. Ha így is fáj a hasa, akkor nem tudom, mit eszünk.

Tomika még nem áll és ül egyedül, de nem sok híja van. A mászáshoz sem sok hiányzik neki, ha kinéz valamit (pl.távirányító vagy telefon), addig evickél, míg oda nem ér. Múltkor a franciaágyon játszott mellettem, és egy pillanat alatt már az ágy szélén, a lába már a levegőben, a karját kaptam el.

Enikő!
Boldog névnapot!

Ági!
Kristóf nagyon ügyes!

Ágci!
Jó ez a vonatdekoráció!

Gabi3!
Nagyon édes Flóra, hogy újra szopizik. Az a furcsa, hogy csak most jutott eszébe.

Melinda!
Lotti nagyon ügyes!

Karmen!
Örülök, hógy gógyul a melled és Orsi füle is!

Zozó!
Üdvözlet, és gratula a három babához!

Gigi!
Jobbulást nektek!

Erika!
Jó, hogy minden OK!

Gabomamó!
Nekem is az egyik mellemben kevesebb van, én is ált. azzal kezdem a szopit. Én az elejétől kezdve két mellből szoptatok.

Jó éjszakát!
Tünde+Tomika
ptünde
 
 


Sziasztok!

Dancsi: Sajna, hogy nem jött be a doki, én csak jót akartam. Kép Nekünk bejött....

Zozo: Sztem nem kell azért Pestre menned, hogy jó kezekben légy! A korababákat állapotuktól függően vagy a klinikára vagy a gyerekkórházb viszik. Sztem mindegyik helyen remek szakértelmet találsz. Angi tényleg specialista, rá tényleg érdemes hallgatni.

Enikő: Boldog névnapot!

Karmen: Tegnap tandemben szopiztak! Csak Bátor kinézte Flóra csatját és azt akarta elkapni. De jó, hogy rendbejöttetek!

Ági: Attól nem félek, hogy mellgyuszim lesz. Kép

Tünde: Nagyon ügyi Tomika, Bátor is útálja az orrszívást, de volt egy hét mikor elég sokat kellett szippantani, utána teljesen jól tűrte, rájött hogy utána kap levegőt rendesen. Van egy jó kis fogás, ahogy le tudod fogni, és nem kapálózik annyira. A kezedbe veszed, bölcsőtartásba, a felőled lévő keze a hónod alatt. A másik kezét lefogod azzal a kezeddel amin fekszik a feje. A másik kezed szabad, azzal szippantassz. Ha elrántja a fejét, kicsit le tudod szorítani azzal a kezeddel amin fekszik. Remélem érthető volt.

Melinda: Nagyon ügyi Lotti!!!

Gabi3
inecsg
 
 


Gabi,
tudom én hogy jót akartál, és köszi szépen. De ez a nő tényleg nem komplett, hallod tejapasztót adni serkentő helyett... Kép Kép Még szerencse, hogy utánankérdeztem.

Gabo,
hát igen, most már Jozsó is 2 mellből szopizik és ha kell, fél lábbal is kihúzzuk ezt a 2 hónapot. Azt olvastam, hogy a fogigátló is okozhat gyulát, mert általa nehezebben ürül a tej. Ezt a doki is megerősítette. És valóban, Jozsó 6 hetes korában kezdődött ez az egész, amikor elkezdtem szedni a gyógyszert. SZóval most abbahagytam. Tényleg próbálok optimista lenni, de nagyon nehéz...

Amúgy csak barit kap, meg almát, meg Sinlacot.
Vendég
 


Sziasztok!
Még egybenKép

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Angi, de jo. Kép Megirod a cimeket?

Gabi, jobbulast, remeljuk hamar kimaszol belole.

Hat ha holnap ilyen ido lesz, nem lesz tali.Kép

Agi
agi77
 
 


Sziasztok!
Mar megint lefagyasztottam a topikot? Kép

Kint van a 4.fogunk, volt nagy orditas alvas kozben. Mi nem valoszinu, hogy bemegyunk holnap.

Agi
agi77
 
 


Sziasztok
Mi se tudunk talizni, még náthásak vagyunk. Kép
Gigi
gigi1
 
 


Ági: Sajna, hogy a fogacskák ennyire megnyúzzák Kristófot. Nekem nincs bajom....de kimászok belőle. Kép

Angi:De már szülhetnél, a végén csak túlhordod... Kép 24-ére vagy kiírva, ugye? Megy a visszaszámlálás!

Ma hiszti ment a ciciért délutáni elalvás előtt. Még jó hogy két cicim van....Kép

Dancsi: Sajna, hogy rossz tapasztalatod volt a dokival. Még jó hogy utána jártál. Remélem nem kell mellgyula miatt többé orvoshoz menned.

Gabi3
inecsg
 
 


Ma lenne tali? hol és mikor?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!
JelenKép

Ági! Szegény KristófKép(. Meg Benneteket is sajnállak, annyira rossz, h nem tud az ember segíteni... Dentinox, chamomilla, panadol? Nem vált be vmi?

Gabi! Ezek szerint Fló teljesen rászokott a szopira? nemsemmiKép

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Sziasztok!
Sajnos nem csak a fogak a ludasak, Kristof osszeszedett egy virust. Kép Most voltunk dokineninel, remelem az antibiotikumot nem kell majd elkezdenunk. Amugy nem akarom sajnaltatni magunkat, szerintem ezeken mindenki tulesik. (Foleg a fogzason. Kép)

Angi, azert a dvd-ket valahogy odaadnam, esetleg este bedobom oket. Lehet, hogy mar nem is latlak egyben?Kép

Gabi, nagyon jo lehet 2 gyereket szoptatni. Milyen gyakran szopik Flora, es mennyire akarod visszaszoktatni? Jobban vagy?

Megy valaki talira?

Eniko, hazajottetek mar?

Kristof alszik en meg megyek tanulni.

Agi
agi77
 
 


Ági! Vírusra ne adj antibiotikumot!!! Ha nem vmi baktérium okozza a hurutot, hanem egy vírus, akkor azt ki kell pihennie a drágának, meg persze csillapítani a lázat, fájdalmat, stb... de az antibiotikum semmit nem ér.

Jobbulást a kis drágámnakKép(

Ági! Írtam méltKép

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Sziasztok,
tudjátok, hogy ki tartja a a Retek utcai játszón a szoptatós anyacsoportot? Angi nem Te?
Ági

Kép
Ágci
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?