Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bordasa és Angie ti most hova jártok Szigeti Katalin doktornőhöz? A mávkh-ba vagy a honvéd kórházba? Hogy működik ez most nála?
Köszi a segítséget. :)

anitapo20
 
 


Sziasztok Kismamik!

yner ma elárasztotta a reklámjával a babanetet, mindenhová leírja fenti üzenetét.

Sehová se kattintsatok, ez egy reklám, aminek nem itt a helye!

üdv

kispatak
Vendég
 


Anita!
Én a magánba járok hozzá terhesgondozásra, de az egyéb vizsgálatok az ÁEK (régi MÁV)-ban vannak (pl genetiai uh). Úgy tudom, hogy a cukorterheléses labort a Honvédban csinálják, minden mást a magánrendelésén intéznek, nem kell sorban állni.
Vendég
 

 
 

sziasztok
anitapo20: a máv kórházba, a honvédban csak a szakambulancián voltam 1szer, ha jól tudom ott nincs is rendes nőgyógyászat.
tegnap voltam uh-n és ctg-n, a dokinő nem volt, mert vizsgára készül, és azt mondták a laboromra, h ne parázzak, mert ezek rendben vannak, még a süllyedés is, csak a laborosok nem figyelnek arra, h terhes vagyok, és a normál referencia értékekhez viszonyítanak.
nagyon cuki volt az én kis "pufi nyufim":)) az uhn, úgy nézett ki mint egy hörcsög, olyan cuki pofazacskója van :))))
mondták, h nagy baba, már 3 kg felett van, mondjuk a hasam is gigantikus...viszont a méretei teljesen a normálisnak felenek meg bpd 90,fl 69, thq 100, ami egy normál 36 hetesnek felel meg..

Andi
bordasa
 
 


Ja, én is azért nem tudok hétfőn menni hozzá a magánba, mert vizsgázik. Így várhatok még egy hetet a szívhangig :evil: Sikerüljön neki a vizsgája :) :!: :!:

Bordasa!
Te a magánba jártál hozzá? Gondolom, így a vége felé már a korházba hív be. Első szülés lesz nála? Mindenképp kérem a véleményedet a szülés után. :) :)
Vendég
 


Angie nem a magánba járok hozzá, hanem a MÁV-ba. sose említette a magánpraxisát nekem, csak tőletek hallottam, vagy valahol olvastam korábban más fórumban.

mindenképp beszámolok a szülés után..
még korábban írtam, h van ismerősöm aki nála szült, annyit tudok, h jó fej volt, de csak a végére ment be, mint minden doki...

pont most olvastam vmelyik kismamás újságban, h Dániában egyáltalan nem vesz részt a doki, sem a terhesség alatt, sem a szüléskor a folyamatban, kizárólag akkor, ha vmilyen komplikáció merülne fel.
a szülésznőhöz kell végig járni, ő vezeti le a szülést, és a csecsemős varr ösze pl.
érdekes, nem?

Andi
bordasa
 
 


Engem zavarna, ha nő kísérné végig a terhességemet és a szülést, nekem kell a dokim stílusa :roll:
Vendég
 


Köszönöm a válaszokat! :D

Angie, én is a doktornőnél szültem :) És nagyon meg voltam vele elégedve, végig ott volt velem.

anitapo20
 
 


Nekem is volt egy félidős szülésem a dr.nőnél (baba betegsége miatt kellett megszakítani). Akkor végig, lelkiismeretesen ott volt, folyamatosan bejött, hogy hogy vagyok. De ez egy más helyzet, lelkileg is próbált segíteni, de nem volt az a csöpögős, hanem csak testben ott volt mellettem, és figyelte a rezzenéseimet. Egy rendes szülés azért mégis más.

Bordasa!
Téged mindig akkor hívott vissza, amikor tudta, hogy pont ügyeletben van, vagy te nézted ki, hogy mikor van, és akkor mentél. És ott pénz adtál neki?

Anitapo!
Priviben megírnád, hogy a szülésnél mennyit adtatok neki. Örülök, hogy veled is ott volt. Ügyeletben volt, vagy bement miattad? Tervezitek a tesót?
Vendég
 


Sziasztok,

Én úgyanígy voltam vele mint Panndi.El nem tudtam képzelni, hogy nőhöz járjak, főleg, hogy nőnél szüljek. Aztán mégis sikerült kifognom egy dokinőt. Igaz nem ugyanaz a dokinő volt mint angie-nak, de a tapasztalt ugyanaz volt mint neki.
Nagyon kiváncsi leszek milyen lesz igazából szülni egy időben érkező babát, nekem Kristóf császár volt, a picike volt sima szülés.

Zsu
kátaizsu
 
 


Nő/férfi nőgyógyász: ez érdekes kérdés. Én sokáig ragaszkodtam, hogy nő legyen. MÍg Szegeden laktunk nőhöz jártam és ő ajánlott egy nő nőgyógyászt, mikor Pestre jöttünk. Nagyon jó doki, de ha én fizetek valakinek a magánrendelésen igen sokat, akkor ne kelljen 2 órát várnom. Aztán tök véletlen bukkantam a dokimra, bőrgyógyászhoz jártam és ott volt kinn a névjegye. Utána érdeklődtem és dicsérték. Nekem bejött és remélem most másodszorra is bejön. Eddig nagyon elégedett vagyok, szeretem a stílusát is.

Ja és ma gyökérkezelték az egyik fogamat... Nem volt kellemes, de túléltem, 17én a nőgyógyász után megyek vissza, akkor fejezik be :)

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Bordasa!

Azért nem minden doki a végére megy ám be a szülésnek!
Az enyém konkrétan képes volt ott ülni mellettem, amíg még nem öntöttek el nagyon a fájások, addig beszélgetett, poénkodott velem és a férjemmel,aztán, mikor eldurvult a helyzet és már csak némán és csukott szemmel bírtam viselni a fájásokat, arra eszméltem, hogy az egyik kezem a férjem fogja, a másikat a dokim...
Ő pontosan tudja, mikor van rá szükség! Varrás után gyorsan lelép, mert tudja, hogy akkor nincs már rá szükség, ahhoz, hogy a babával hármasban legyünk és ismerkedjünk egymással.
De olyankor is vissza-visszanéz ránk, hogy minden ok.-e, viszont mindezt hihetetlenül empatikusan teszi.
Szülés alatt határozott, de nem erőltet semmit, ami nem indokolt. Volt olyan szülésem, ahol pl. többet volt Ő bent, mint a saját választotttszülésznőm (aki szerencsétlen módon épp ügyeletes volt, míg a doki szabadnapos)...

Angie!

Jaj, bocsi! :oops:
Az az igazság, hogy ahány pizsi, annyi helyen vettem! Többnyre ingfazonúak és gombosak elől. Szóval találtam KIK-ben, TESCO-ban és kínaiban is. Jó kis kényelmesek, gumis derék, kényelmesen bő (de azért nem lötyögős) nadrágszárral.

borossné becz márta
 
 


Márta: Nagyon rendes dokid van!
Nekem most doktornőm van, még nem tudom, milyen lesz vele szülni, de a Kismama magazinban múltkor nagyon dícsérték :D.
Zsoltot sajnos csak császárnál ismertem meg, pedig állítólag nagyon jó nála is szülni.

Bordasa: Én is mindig csodálkozom azon, máshol mennyire más egy szülés. Szeretem azt a rovatot. Én ezzel kicsit egyet is értek, nekem is elég lenne így, bár egy kicsit az orvos is rámnézhetne a végefelé, de szülésnél tényleg csak akkor jöjjön, ha valami komplikáció van (mondjuk varrás/ vágás miatt, vagy ha elakadna a baba). Minél kevesebb embert szeretnék látni a szülőszobában, és azt szeretném, ha minél kevesebbet kotorásznának bennem.

Kép

Kép
nikuc
 
 


Angie, küldtem neked privit remélem megkapod. Ha nem írj és iirok még egyet. :)

anitapo20
 
 


Keressük az év legjobb szülésznőjét
Az Év Bábája díj

Az Országos Bábaszövetség minden évben a kismamák és a szakma javaslatai alapján odaítéli egy szülésznőnek az Év Bábája díjat.
Kérjük, ha van szülésznő, akire szívesen emlékeztek, aki megkönnyítette a vajúdás-szülés folyamatát, írjátok meg e-mailben vagy levélben nekünk, hogy Szövetségünk vezetősége a javaslatok alapján a legjobb szülésznőnek átadhassa a díjat.
A levélben írjátok meg akár nekem privátban, akár az endomed@t-online.hu címre:
- a neveteket (bizalmasan kezeljük, senkinek tovább nem adjuk),
- hogy mikor szültetek – az sem baj, ha évekkel ezelőtt szültetek, de most jutott eszetekbe, hogy szavazzatok rá –
- a szülésznő nevét és a kórházat, ahol dolgozik
- és az is jó volna, ha írnátok róla néhány sort, miért őt választottátok, miben segített…
A Nemzetközi Bábanapon, vagyis a Szülésznők Napján, május 5-én adjuk át a díjat, mely ünnepségre szeretettel várunk minden kismamát.
A Bábanapról, a helyszínről és a díjról olvashattok még a Kismama újságban is.
nováky_rita
 
 


Sziasztok
Angie engem eddig mindig akkor hívott be Kati, amikor bent volt a MÁV-ban, általában eddig pénteken. Felhívom délelőtt, hogy mikor lenne jó, és akkor bemegyek.
1szer kellett a Honvédba mennem, de ott csak beutalót kaptam tőle.

viszont rohadt sz*r éjszakám volt, bocsi, de tényleg...
alvás előtt anynira égett a nyelőcsövem, h azért nem tudtam elaludni, utána meg 3 klörül elkezdett fájni a hasam, de nem györcsök volt, hanem mintha szét akarna nyúlni a hasam, nem tudom jobban kifejezni: olyasmi érzés volt, h szét feszíti vmi belülről az izom szallagokat (gondolom ez vagy a homeopátiás bogyók miatt van, vagy természetes dolog) aztán volt egy jóslófájásom (az első), ami miatt pánikba estünk, de mivel nem volt több ezért elaludtam.. aztán reggel felkelés, és észrevettem, h nem mozog a baba, akkor ezért estem pánikba, aztán szerencsére most már minden okés, és mozgott is a mukim.
ja és a hasam is ment.....
tökre utálom azokat a kérdéseket, hogy ez meg ez már a szülés/terhesség jele...és most én megkérdezem, hogy a szülés előtt a klasszikus nyákdugó eltávozáson kívül (ilyen még nem volt) milyen jelek vannak?
37. hétben vagyok és valahogy úgy érzem, hogy nem soká megismerkedünk Sárival, de ez csak egy érzés...
nektek milyen jelek voltak tapasztalt kismamik?

Andi
bordasa
 
 


Andi,
nekem már a 7-ik hónaptól folyamatosan voltak a fájások, és ennek ellenére napra pontosan született Pálmi :)

Emlékszem szeptember 15-én elmentünk étterembe a házassági évfordulónkra, és végig a 3 órás kiruccanás alatt 10-20 perces fájásaim voltak. Ehhez képest Pálmi október 21-én jött... és végig volt ez a 7-ik hónaptól, csak a házassági évforduló miatti napra különösen emlékszem, mert még gondoltuk is, hogy talán nem megyünk haza az étteremből, hanem egyenesen a kórházba :) Aztán még onnan is több mint egy hónapig bent volt még a csöpi :)

Nem tudok sajna mit mondani, nekem elkezdett folyni a magzatvíz, így egyértelmű volt, hogy irány a kórház...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Andi, én sem tudok segíteni, elment a magzatvíz, s mivel ilyenkor 24 órán belül meg kell születnie a babának, irány volt a kórház.

Majd jönnek a lányok és segítenek, a szalagok nekem olyan fájdalmasan nem húzódtak vagy nyúlottak, jóslófájásaim sem voltak, igaz, Róza két héttel a kiírás előtt született. Mindenesetre, ma pihenj amennyit csak tudsz, hogy jobb legyen a kedved, meg a hangulatod. Meg hátha szülnöd kell valamelyik éjjel :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


köszönöm a válaszokat
én is ebben reménykedem, hogyha pihenek akkor rendben lesz.. mondjuk tegnap se erőltettem meg magam nagyon...

Andi
bordasa
 
 


Andi!

Simán lehet, hogy egy vírus ment rajtad végig, van most egy ilyen hányós-hasmenős járvány, mi is beleszaladtunk...
Hogy feszít, hát sok oka lehet, az is, hogy esetleg megfordult vagy nagyon nyújtózkodott Sári!
Az is tény viszont, hogy sok vajúdás indul hasmenéssel és a hasmenéses görcsök kezdenek el fájásokká rendeződni. Nekem 2 szülésem indult így!

borossné becz márta
 
 


Mi fájással indítottuk a szülést és azért észre lehet venni a különbséget a rendszeres és jósló fájások között első babásan is :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Most lesz 2-3 napom egyedül itthon Alexanderrrel mert a párom most apukájával dolgozik majd. Így végre kicsit fel tudok nézni ide is. :D

Most megyünk vérvételre majd útána jövök!

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Mindennapos anyukáknak kitartás, jönnek mennek a frontok, nem sok van már nektek hátra. :lol:

Voltunk ma védőnőnél 2 éves státusz vizsgálaton Kristóffal, és alelkem lúdtalpas. At mondta a védőnő, hogy Siesta cipő és szandál. Tudom, hogy vannak más márkák amik szintén jók, volt valakinek lúdtalpa és ha igen akkor milyen márka vált be?

Kép
Kép
susytunder
 
 


Hát túl vagyunk a vérvételen nem tartot sokáig, habár nem ment olyan egyszerűen, mert nem látták a vénáját sehol sem, de szerencsére a job kezén végülis könyökhajlatban elsőre meglett. :lol: Mondjuk ami érdekes, hogy akármennyit itatom mindig mondják, hogy miért nem itattam a gyereket előte :? Pedig ivott rendesen, de szerintem ki is pisilte... :roll: Egyébként már a múlt héten mentünk volna de (2 hete) szombat délútánra elkezdett piros pöttyös lenni a combja aztán ez terjedt lefelé és végül már a talpán is voltak meg a hasa alján és a csuklója körül is megjelentek Hétfőre illetve az eleinte apró pici pöttyök elkezdtek rohamosan nőni, de közepük nem volt. :shock: Így Hétfő délútán rohantunk vele a háziorvoshoz, mert se új kaja se semmi más új dolog nem volt. Ja és be is lázasodott. A dokinénink se tudta hogy mi lehet, mert semmire se hasonlított, de az kiderült, hogy kezdődő náthás így c vitamin kúra és fenisztil csepp kezelést írt elő, ha mégis alergia lett volna. Szerencsére szerdára amikor visszamentünk már alig ládszódak a pöttyei és már nem volt beteg se. :D Most meg azért csak ma mentünk a héten, mert Vasárnap nem volt kakija, Hétő éjjel meg nem sikerült begyűjteni a pisit mert az öszes zacsi amit adtak a gasztron tönkrement így tegnap mentünk a gyógyszertárba és inkább vettünk így élből sikeres volt :roll:

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)
 
 
 
 
 
 


Susy: Sajnos lúdtalp témában nem tudok segíteni. P-nek úgy néz ki, már most szép boltozata van. Viszont van egy speckó torna! A lábujjhegyen járás, talp külső, és belső élén járás sokat segít ellenne! A Heim Pálban meg láttam valami speciális, ortopéd dokik által ajánlott cipőket, mikor P.-vel voltunk. Nem tudom, mi volt a márkája, ott lehet kapni.

Bordasa: Nekem nagyon sokat ég(ett) a gyomrom kismamaként. Reniet lehet szedni nyugodtan, tarts otthon, ilyenkor már szükséged lehet rá! Szorítok neked nagyon! Fájásdologban nem tudok segíteni, mert programos voltam. Azt se tudom, mi az a (jósló)fájás. :oops:

Kép

Kép
nikuc
 
 


Susy,
ma gondoltam rád, mert voltam a KIKA-ban és újra láttam a műanyag gyerek asztalt (3990) és széket (1990). Van micimackós, verdás, hercegnős és még egy, arra nem emlékszem :oops: valami pókember talán? :lol:
Végül vettetek még anno Kristófnak?

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

Ha jól veszem ki az írásaitokból, van köztetek olyan, aki Szigeti Katalin doktornôhöz jár, nála fog szülni. Én 14 hetes terhes vagyok, és dokiváltáson gondolkodom. Aki Szigeti doktornôhöz jár, tudna nekem segíteni, hogy mire számíthatok nála? Leginkább az érdekel, hogy elérhetô-e, ha rendelési idôn kívül valami bajom lenne, ha nagyobb a baj, akkor rendelési idôn kívül is bejön-e miattam, és megvizsgál-e. Emberileg milyen? Futószalagon látja el a kismamákat, vagy kedves és érdeklôdô? Ha valami bajom van paráztat-e, vagy megnyugtat. Szülésnél mikor jön be. Szakmailag milyen?

Elôre is nagyon köszi! Nyitottam egy topicot is Dr. Szigeti Katalin címmel, oda is írhattok, eddig sajnos senki se írt oda, de nagyon várom a véleményeket, tapasztalatokat.
krisztiana
 
 


Veronika
Nem még nem vettünk, nagyon köszi az infót! Hétvégén el is megyünk megnézni, úgy is van egy kis szülinapi pénzünk a rokonoktól.
Még egyszer köszi, ari vagy!

Kép
Kép
susytunder
 
 


Sziasztok!
Azt hiszem, a Heim Pálban Salus gyógycipőket lehet kapni.
www.salus.hu-az internetes oldaluk.
peba2009
 
 


liliommanó, nagyon helyes kissrác Alexander, nagyon jó ez a kép. A kicsid jól van? és Te?

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Susy!

Talp külső élén járás, lábujjon és sarkon járás, ülve lábujjtorna és a gyerekek kedvence, az apró tárgyak mezítláb, lábujjakkal való összegyűjtése egy kis kosárba vagy dobozba nagyon jó hatásfokú! De! TILOS A TALP BELSŐ ÉLÉN JÁRNI, MERT CSAK RONT A HELYZETEN!
Úgyhogy azt semmiképpen se!
Siesta: ami tényleg Magyarországon készült Siesta cipő, annak a márkaneve már LINEA! Ez nagyon fontos, mert, ami most Siesta néven fut, az magyar bőrből Kínában gyártott cipő és csak a neve jó, sajnos!
Barátnőmnek van gyerekcipőboltja itt Miklóson, tőle tudom!
Azok a márkák, amik jók lehetnek: FALCON, STACHO, MOKI, SUPERFIT, ELEPHANTEN és a PABLOWSKY. Siestat, illetve LINEAt csak akkor vegyél, ha nem nehéz és merev a talpa, sok ortopéd orvos eleve nem ajánlja ezt a típust. Csabi is lúdtalpas egy kicsit, sőt a cipőboltos barátnőm kisfia nagyon-nagyon az, ezért kiképeződtem ebből a témából. Tehát: A fent említett márkák tuti jók, de nem mindegy, hogy ezen belül mllyen típust választasz! Őszi-téli bakancsnál a fűzős a legjobb, ez tartja leginkább a bokát és a gyerkőc sarkát! Szandálnál minimum 3 éves korig a 3 csatos változatot, mégpedig a zárt sarkút kell előnyben részesíteni, szintén azért, hogy jól tartja a kicsi lábát. Ha emellett még rugalmas, hajlékony is a cipő/szandál sarka, akkor nyert ügyed van! és, amit a betétről tudni kell: na ezen még a szakemberek is vitáznak, de jelenleg az a legelfogadottabb álláspont, hogy jó, ha van egy pici betét a cipőben, ami épphogy megemeli a lábboltozatot, de csak annyira, hogy azért a talp izmai se lustuljanak el! Tehát a vaskos, magas metéttel rendelkező cipők kiesnek, mert a láb ellustul, ha a betét emeli meg helyette a lábboltozatot. ha meg egyáltalán nincs betét benne, az sem az igazi, mert akkor totál bedőlhet a lába! És bent, a házban is szandálban legyen Kristóf! Ott, mivel sima a járófelület, nem egészséges annyira a mezítláb járás! De lábtornánál mindenképp mezítláb legyen. Viszont nyáron, kint a fűben minél többet szaladgál mezítláb, egyenetlen talajon, annál jobb! és simán ki is nőheti hamar!

No, helyzetjelentek egy kicsit:
Valami elindult már nálunk is, a jóslófájások egyre sűrűbbek, a méhnyak megrövidült, méhszáj 2000-es értéket kapott. Viszont magasan (dokim szavai szerint fent, az Alpoban van a méhszáj :lol: ). De persze így akár 2-3 hete is kihúzhatunk még, viszont azért ez nem valószínű, mert eddig már,ha elindult valami változás nálam, akkor abból legkésőbb 2 hét múlva baba lett!
Megvolt az utolsó labor, tenyésztés és a 2. CTG is, ami tökéletesre sikeredett. Remélem, most a Strepto is elkerül!

borossné becz márta
 
 


Márti
Tudtam, hogy te leszel az én emberem, köszönöm a részletes és alapos felvilágosítást. Az, hogy van benne betét az azt jelenti, hogy már eleve bele van dolgozva?

Húha akkor már te is hamarosan babázol! De jó! :)

Kép
Kép
susytunder
 
 


Sziasztok!

Tegnap pont ahogy befejeztem a mondatott Alexander fölkelt azért nem tudtam foytatni útána meg megjöttek a fiúk...

Velünk szerencsére minden rendben van a kis pocaklakóm mozgását December 29.-e óta érzem és jó sűrűn fönt van :D
A családból egyenlőre a csak a párom szülei tudják a jöttét. (Múlt hét Pénteken ahogy vendégségből jöttünk haza kérdeztek rá végre.) Ahogy számítottunk rá nem örülnek neki... Meg mondja nekem a párom anyukája hogy ne higyek az ultrahangnak mert neki a 2. lány majdnem a végéig fiú volt a köldök zsinór miatt :? :roll: . Szerintem meg fejlödött anyit az uh technika az elmúlt 30 évben hogy meg tudják mondani, illetve eléggé rá lett közelítve...

Ja tényleg van kicsit érdekes történetem. Voltunk még 25.-én védőnőnél a kismama fogadóórán és a fiúk is eljöttek most elöször. Aztán molt szívhang hallgatás és Alexander olyan zokogásban tört ki hogy anyát bántják... Apának föl kellet vennie és oda kellet hoznia, de úgy se volt sokkal jobb el akarta lökni a védőnőt tölem :lol: Édi mindig véd ha úgy érzi bántani akarnak, mondjuk az apját is. :lol: Nem mintha bárki bántani akarná a másikat... :roll:

Aztán még régebben Suzy kérdezte miért nem írok a családomról. Egyszerűen azért mert nem nagyon tartom velük a kapcsolatot és nem is nagyon tudom mi van velük... Havonta 1-2x jönnek hozzánk a szüleim és a tesóim, de töbnyire mostanába csak apukám szalad föl. Mindig hoz nekem tisztított vízet móta Alexanerrrel várandós lettem. Van hogy csak párszót váltunk ami kimerül a mi jól vagyunk és ők is témákban meg néha kérdezem hogy mi van a többiekkel a családban, de tényleg csak addig vannak amíg kipakoljuk a teli vízes üvegeket és útána elrakrjuk az üreseket. Meg néha hoznak fényképezőgépet és csinálnak néhány képet Alexanedrről...

Ludtalpról jut eszembe nekünk ezzel szerencsére szerintem nincs gond, mondjuk mi az első cipőktől kezdve nagyon figyelünk, hogy megfelelő kiképzésű, betétű cipőket, szandálokat vegyünk neki, de erre már 7-8 hónaposan felhívta a védőnő is a figyelmünket mert ő azóta jár, hogy ne rontsuk el a lábát... :wink:

Tényleg leközelebb nem tudjátok mikor esedékes az uh én olyan kiváncsi vagyok rá, hogy mekkorát nőt meg minden :oops: :roll: ... ? Én meg nem emlékszem mert Alexanderrel alig volt uh-m. És a dokihoz ha megyek ott ugye nincs csak beutalót ad... (És nem is ő csinálja mert ő egyáltalán nem csinál... :? )

Ja és mostmár lassan 1 hónapja kivettünk 2 rácsott a kiságyból mert nekünk olyan fajta van és teljesen önnállóan mozog ki be, mondjuk ha álmos inkább a kis kanapéján alszik el amit még régebben az Auchanban vettünk neki, vagy cicin, de nem baj.
És karácsony körül óta újra bilizgetünk, de még mindig nem szól, hogy jönn valami, lehet sűrűben rá kéne ültetnem :roll: ... viszont nagyon élvezi és nagyon ritka hogy nem sikerül semmi...

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)
 
 
 
 
 
 


hűha, liliommanó, már biliztek? és sikerek is vannak? ügyesek vagytok! már nálunk is felmerült, de még nem vettem bilit, mióta ez a nagy hó van, ritkábban járunk el itthonról. apa már nagyon várja a bilire szoktatást, illetve hogy megszabadulunk egy időre a pelenkáktól :) Róza nagy ritkán mutatja, ha kakilt vagy pisilt, illetve szemlél bennünket tevékenység közben, elméletben már mindent tud :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Szalamandra,
én is majd csak nyárra tervezem, hogy esetleg megpróbáljuk. Majd a jó időben, mikor kevés ruha lesz rajta és könnyű lesz öltözni-vetkőzni a bilizéshez.
Pálmi még egyáltalán nem jelzi, ha van valami, úgyhogy még egyáltalán nem látom, hogy érett lenne a dologra. Aztán az is lehet, hogy csak jövő nyár lesz belőle, ki tudja :) Végülis csak 3 éves korra kell szobatisztának lenni, nem?

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


sziasztok, Krisztiana, pár oldallal hátrébb már írtunk egy csomót a dokinőről, de azért leírom, hogy én nagyon jól kijövök vele, ma is voltam nála és sztem tök jó fej. 1 embert ismerek, aki nála szült és neki se volt semmi problémája.

amúgy nálam: méhszáj nekem is az egekbe, és tökre zárt, szóval még van időm bőven, azaz kiírás szerint 2 hét., ja és a vérnyomásom vmiért 136/80, amin nagyon meglepődtem, mert eddig mindig alacsony volt
pár dolgot megkérdeztem a szüléssel kapcsoaltban, hátha nektek is fontos:
-borotválás: otthon is megcsinálhatod, ha szépen tudod, csak ne fájás közben:)
-van beöntés (ezt azért kérdeztem meg, mert van ahol nincs, olvastam:)
- apukának nem kell "zsilip ruha", csak egy otthoni papucs (az imrében pl meg kell venni előre)
-Kati is támogatja a homeopátiás gyógyszereket
- pelenkát, popsitörlőt sokat kell bevinni, ruhát nem (a babának:)
na megyek aludni kicsit mert tökre elálmosodtam
sziasztok

Andi
bordasa
 
 


Sziasztok!

Hajnalban sms- t kaptam.

Kedves Nénik és Bácsik! Ladányi Léna vagyok, ma születtem 2: 40 perckor, 3460 grammal és 53 cm- rel. Sok puszi, Ladányi család!

Kép
Kép
susytunder
 
 


Susy: köszi. Én már nagyon vártam.

Ildi! Sok szeretettel gratulálok Léna babához, jó egészséget az egész családnak!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Sok szeretettel gratulálok Lénihez, jó egészséget Nektek, Ildi! :)
Vendég
 


Ildi! Gratulálok, nagyon sok boldogságot Léni babával!

Andi

KépKép
wertzuz
 
 


én is csatlakozom: Ildi nagyon sok boldogságot, örömöt kívánok Nektek.

Andi
bordasa
 
 


Ildi!

Nagy-nagy gratula! Hát majdnem bejött az a 11-e, csak pár órát tévedtél!!!

Hú, már én leszek a következő....

Susy!

Igen, nem különálló betétre gondoltam, szóval a "beépített" ne legyen túl magas!

borossné becz márta
 
 


Ildi, NAGYON GRATULÁLOK LÉNA BABÁHOZ!!! :D Jó egészséget mindkettőtöknek!! :D

anitapo20
 
 


Én is csatlakoznék, jó egészséget Léninek és Ildinek! :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!
A múlt héten kaptunk receptet a Sinlac tejpéphez. Az van ráírva, hogy egy adag 50 gramm. Igen ám, de nincs benne adagolókanál. Szerintetek mivel tudom az 50 grammot kimérni? Nincs már itthon a csecsemő mérlegünk, és a konyhai nem mér ki 50 grammot.
Valakinek valami ötlete? Bármi házi taktikát szívesen fogadok. :wink:

Andi

KépKép
wertzuz
 
 


Wertzuz,
passz. Esetleg a patikában ha megkérdezed? Lehet, hogy lehet külön venni, vagy ha amúgy tartozott volna hozzá adagolókanál, akkor adnak egyet?

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Ildi- gratulálok Lénihez, sok örömet, türelmet és boldogságot kívánok nektek

Susy- jobban megy már az alvás Kristófnak?


Nálunk Kristóf is nekiindult a nagyvilágnak egyedül olyan másfél hete azóta nincs megállás. Nagyon édes ahogy tántorog:)) így már nem kell járnunk tornára sem.

Kép

Kép
tüni75
 
 


Sziasztok!

Wertzuz
Miért kell Sinlac nektek? Nem hízik eléggé Gergő?
Egyébként ha csak úgy adod neki elsőre nem fog megenni neked 50 grammot, csinálj egy picit és ha megeszi csinálj újra. Én így csináltam, pép állagúnak kell lennie. Amit tudok, hogy 1 evőkanál liszt 2,5 deka, de más ötletem nincs.

Tüni
Köszönöm a kérdést, már jobbak az éjszakák. Vannak átaludt és hajnalban ébredős éjszakáink is, de a lényeg, hogy nem kel 1 óra múlva, és én ezzel maximálisan elégedett vagyok.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Susy
Mivel már szinte egyáltalán nincs tejem, tápit kap. És eddig 120at adtam neki, de a legújabb az volt, hogy ahogy lement a 120, olyan hisztit csinált, hogy az csak na. Szinte toporzékolt a kezemben vörös fejjel. Kézzel lábbal vergődött, egész nap nem lehetett bírni vele, olyan nyűgös volt. Erre mondta doki, hogy emelünk 150re 4 óránként, és délután egy etetés ez a sinlac.
Imádja. Az első kanálnál furin nézett, hogy mit is akarok, de simán bekajálta maradék nélkül. Ahogy közelítek felé a kanállal már tátogatja a szájacskáját, mint egy éhes kismadár a csőrét. Nagyon gyorsan lenyeli, és már nyitja is a száját. És kapálózik és rugdos, ha kicsit belassul az ellátás. :lol:
Tündéri. A kanállal való evés se okoz neki problémát, simán bennmarad a pép a szájában, nem tolja kifelé. Úgy csinálom, hogy kiöntöm a 150 ml vizet a bögrébe, és pépes állagúig teszem bele a pelyhet. A sima tápis adagoló kanállal kb 10et teszek bele. Igaz, ezzel nem bírja 4 órát, 3-3,5 óra múlva már enni akar. Akkor kap egy kis teát, és úgy kibírja. Mivel nem tudom pontosan kimérni ezt a pelyhet, lehet azért nem bírja a 4 órát ezzel a péppel.
Már adtam neki almát délelőtt, és almás banánt is pár kanállal, csak kóstolás szintjén. (Védő néni mondta)
A sima almára fancsali képet vágott, a banános után meg hisztizett, hogy nem kapott többet. De nem mertem, mert a doki szerint, max kóstolni. De nagyon cuki, ahogy enné.
Kép
Ahogy eszik a kincsem

És még egyet, mert nem bírom ki, olyan aranyos ezen a képen.
Nagy munkában van a kedvenc csörgőjével. :)

Kép Kukucs!

Andi

KépKép
wertzuz
 
 


Wertzuz
Akkor ti nem várjátok meg a 6 hónapot.
Úgy is lehet csinálni, hogy a tápiba teszel plusz sinlacot és úgy sokkal jobban laktat, Kristóf akkor kezdte újra átaludni az éjszakákat mikor így kapta.
Azért ha egy dolgot kipróbáltok, pár napig ne adj neki újat, nézd meg hogy reagál a kis drága, nekem ez a 4 hónap nagyon korainak tűnik, de persze te tudod, és ha a védőnő áldását adta rá akkor hajrá.
Nagyon jók a képek! :)

Kép
Kép
susytunder
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?