Sziasztok! Olvastam, hogy többeknek is megfordult már a fejében, hogy egy kicsit előre gondolkodjon a gyerkőc jövőjéről.
Ennek nagyon örülök, mert sajnos az a tapasztalatom, hogy ma Magyarországon az emberek többsége nem gondol bele amúgy tök evidens dolgokba. Pl. hogy az a gyerek egyszer 18 lesz, és hogy talán egyetemre akar menni. Vagy hogy saját autót, lakást szeretne, és ha nem is akarunk mindent a feneke alá rakni, azért biztos belesegítenénk valamennyivel. Vagy hogy egyszer majd meg fog házasodni, és lagzit kell rendezni.
És hogy ezek a dolgok nincsenek ingyen. Sajnos, nagyon sokan csak akkor szembesülnek ezekkel a dolgokkal, amikor már ott tartanak, és akkor jön az, hogy már csak hitelből tudják megoldani... Pedig ha belegondolunk, ezek mind olyan dolgok, amik nagyon nagy valószínűséggel mindenki életében be fognak következni.
Olvastam azt is, hogy írtak itt már egy pár ötletet is. De még nem olvastam azt, hogy van olyan megoldás is, ahol az ilyen szándékunkban az állam is támogatna minket. Pedig '97 óta van egy olyan törvény, amely vissza nem térítendő állami támogatást ad az ilyen jellegű megtakarítások mellé... Ráadásképp kamatadómentes... Mivel állami pénzekről van szó, a többi része igencsak személyre szabott, s nem lehet minden utcasarkon hozzájutni.
. De nyugi, alanyi jogon jár minden magyar állampolgárnak.
Részletekért írjatok az e-mailemre, nem szándékozom reklámozni.
(
penzugyitanacsadoblog@gmail.com - mielőtt valaki megverne érte
én is pénzügyi tanácsadó vagyok, de ezt sem reklámozom, csak hát az e-mail címemből úgyis rájöttök...)