Új privát üzeneted érkezett!

Egcsi

két hét apa nélkul, az kemény lehet. Nekunk altalaban egy hétre utazik el, de azt nagyon rendszeresen. a munkaideje tobb mint felét kulfoldon tolti... Nalunk Maté, a nagyobbik nagyon apas. "Haragszik" is az apjara, amiért olyan sokat el kell mennie. én meg azért, mert amikor végre itthon van, olyan faradt, h hasznalhatatlan. Igyekszik minél tobbet jelen lenni, nem csak testben, de nem konnyu. de legalabb igyekszik.

Itt minden hat hétben van két hét szunet és szerdanként nincs iskola. én is ezért valasztottam az itthonrol dolgozast, mert a gatyank rament ezekre a vakacios gyerekfelugyeletekre meg a gyerekeknek sem volt jo... a mult héten Alex még a menzara sem jart, mert elotte valo héten volt egy két incidens és ugy dontottem kiveszem egy kicsit a menzarol (itt a gyerek fele haza jar ebédelni és ebéd utan visszamegy az iskolaba délutan.)

nyaron, ha minden ok, mi is készulunk az oceanhoz, foleg ha olyan 40 fokos meleg lesz itt. ez persze majd a picitol fog fuggni, ha o jol lesz, meg én is, akkor megyunk.

én szeretem a Balatont is, foleg tipegokkel. szerintem olyan jo, h nem sos a viz, nem mély, meleg a viz és fuves a part. Tok kényelmes. Azért Nono a fizetos strandokon nem lattam még ilyeneket. Korabban minden éven mentunk Almadiba a gyerekekkel, ezen a nyaron én nem megyek haza, csak a gyerekek. Hacsak a szuleim el nem viszik oket, a Balcsi kimarad. Pedig imadjak a sracok!
s.orsi

Orsi
Na, akkor nálatok is külön szervezést igényel a suli nélküli időszak. Tényleg a legegyszerűbb, ha otthon marad az ember lánya.
Majd referálok, hogy bírtuk apa nélkül...kiderül csak kicsit vagy nagyon tépem a hajam. :roll: Ráadásul a suliban is teszteket írunk, napközben nem nagyon tudok tanulni csak éjszaka. :?

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

panny: vége az antibigyónak? Élesben megy a gyártás? Mi van veled? Olika meggyógyult már?

egcsi:juj, ninc saz a ppénz h mégegyszer suliba járjak.

Csajok, mennyibe kerül fenntartani egy 160nm-es családi házat? Kétszer 80nm a szint és az egész alá van pincézve. Alkalmi vétel, bebukták a hitelt. Szó szerint alkalmi.....eredeti ár 30%-áért adnák. Csak félek h a havi 50ezres fűtésszámla meg nemtommi van egy családi ház körül meghaladná a mi képességeinket is. 38as tégla fal 7cm es drivit szigetelés csak hatalmas földig érő ablakok amik húznak.
Viszont ha be merjük vállalni (persze csak álom mert egynelőre nem szóltak vissza a lakásunkra) akkor jöhet azonnal hármnaska. És ez nagyon felvillanyoz. Pláne h most 65nm en vagyunk..ezek olyan terek...nem is láttam még ilyeneket. És alkalmi. Hátha. Reményhal.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono

Sziasztok

Még csak most láttam meg ezt a topicot :) de sebaj jobb később mint soha .

Én is a 3. kisbabám várom és megmondom őszintén nagyon félek mert elijesztettek teljesen a 3. szüléstől . :(
Vendég

vanilla: üdv itt!
Már szültél 2 babát! Hogy lehet vkit elriasztani a 3. szüléstől? Amúgy sem maradt benn még baba attól tartok, szval eljön az időd, de sztem mire elérsz oda már olyan eleged lesz (azért a vége nem olyan könnyű..pláne h másik két kicsit meg egy apát is el kell látni ugye) h alig fogod várni h szüljél végre. Sztem. Mivel ijesztettek el?

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono

ideje volt már h ne az én rinyálásom legyen a laptetü...khmm, örülök h végre új lappal kezdtünk! 8)

dr_nono

hát azzal ijesztettek el de nagyon hogy a 3. szülés sokkal nehezebb mint az első kettő és nem csinálnak gátmetszés ez mondjuk nálam igen nagy probléma lenne mert mind a két fiammal volt.

Zsoltikám aki 2 éves lesz az ősszel ő 3540g született és 49 cm hosszú volt a vajúdásom pedig 18 óra hosszú volt mire meg lett sajnos nem tágultam 2 ujjnyinál jobban

A kis Martinkám ő 7 éves lesz a nyáron .és nagyon hamar meg lett szinte 3 óra alatt minden lezajlott és vele 3 ujjnyira tágultam infúzióval :) , ő 3380g és 50 cm hosszú volt .

Ezek után mondanak nekem mindent én meg beparázok :(

Azt meg elárulom már most nem bánnám ha túl lennék mindenen :) mert uj helyre költöztünk és 1 orvost nem ismerek itt a régihez meg nem mehetek vissza mert az út csak 3 órás lenne :( autó pályán dugó nélkül :(
Vendég

Elnézés a Zsoltikám 12 éves lesz nem 2 félre irtam az előbb :) :oops:
Vendég

Vanilla: üdv köztünk!

Nekem az elso 18 ora alatt, a 2. négy ora alatt szuletett meg. szerintem egyénileg valtozo, ki hogy tagul, sok mindentol fugg, de az elore stresszelés meg ijesztgetés nem tesz jot! indulj neki pozitivan! valahogy megszulod, mint ahogy az elso kettot is!
s.orsi

Vanilla, üdv a csapatban! Gratu Hármaskához! Ne dőlj be az ijesztgetéseknek! Különben ki mondta, eü. személyzet vagy civil jóakarók? :roll: Mostanában szültek itt lányok harmadikat, nekik még friss az élmény, ha olvassák biztos megnyugtatnak. :wink:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

vanilla: sztem ne attól parázz h mi lesz ha szülsz hanem h észreveszed e h ez az és még időben beérsz a kórházba. ha már pánikolni kell ugye......18 óra aztán 3 óra.....ha az idő csökkenését nézzük....uj. Nálam is ez volt, A lányom 16 óra a fiam alig 3 óra...ha lesz hármaska sztem majd szólok apának éjjel...vagy majd felsír a baba. :lol: Ne parázz...amúgy messze még és mire eljutsz oda már várni fogod. Így van ez kitalálva. A gátmetszés pedig....nem biztos h kell, nekem az elsőnél volt egy hatalmas a másodiknák kisebb, alig fél cm és ha lesz hármaska...kiesik.
Tervezett baba volt? Vagy ha jön jön ha meg nem nem alapon? Apa örült? Hogy telt az első 12 hét? Rosszulét, kóma móka?

dr_nono

Köszönöm ezt a sok biztatást hát reméljük a legjobbakat .

A baba mikorterveztük nem jött össze aztán lemondtunk róla óvszerrel védekeztünk és a kis pocihontaszom a
születésnapomon megfogant :) aminek persze először ijedelem volt a reakciója mert nagyon komoly anyagi problémával állunk szembe még mindig de aztán bele törődtünk és most meg nagyon várjuk már főleg apja ajjaj azt mondta minden rosszra megtanítja majd ha fiú ha lány lesz én erre annyit mondta ÚR ISTEN :) ugye a 2 fiú nekem előző házasságomból van de azoknak is mindent megtanít amit egy fiúnak csak kell :)

Terhességem tünetei hányás ,émelygés epe hányás ájulás rosszullét minden amit el lehet képzelni meg volt most már eltűntek hála égnek most ott tartok hogy mozog már rendesen és állandóan a jobb oldalba fészkeli be magát ja és a kedvencem rá csücsül hólyagomra ami igen csak nem a legjobb érzés de ez van :)

Nagyobb fiaimmal semmi tünetem nem nem voltam még kívánatos sem de az édességet nem vetettem meg :) híztam is csupán 25 kg-ot

most meg inkább a savanyú az amit ha meglátok ennem kell mert ha nem végem van :) remélem lány lesz :) mert 3 fiúval ajjaj azt hiszem az alsó szoknyám is felköthetem :)
Vendég

Sziasztok!

Nem volt netünk egy hétig, most már van, egyelőre ideiglenes, de a semminél jobb.

Majd megpróbálok visszaolvsani, most csak átfutottam, amit írtatok

Nono, pár dolog a házzal kapcsolatban: biztos csak a hitel miatt adják ilyen olcsón?
Jól nézessétek meg szakemberrel is, ha meg szeretnétek venni, nehogy valami komoly hibája legyen.
A másik: a földig érő ablakokon sokat segít a redőny, a fűtés szempontjából, de lehet rá tetetni utólag hőszigetelő fóliát is.

NEkünk 97 m2, és hát... gázfűtés van, ilyenkor télen kb 35 ezer a fűtés+vízmelegítés, ebből a vízmelegítés 2-3 ezer.
De nekünk sjanos a legolcsóbb kombicirkónk van, egy kondenzácioós gázkazánnal biztos jobb lenne, meg szerintem a tetőtér szigetelése sem a legjobb, ott mindig hideg van. :twisted: Pedig új a házunk, két éve épült. Csak ez ugye az a fajta sorház, amit felhúz az építkezési vállalkozó, aztán eladja, ilyet tudtunk venni, nem nagyon volt lehetőségünk beleszólni semmibe. :?

Anyóséknak 300m2-es házuk van, ha nem számítjuk az alagsort , kb 180 m2, cserélpkályhával +gázzal fűtenek, kb. ennyiből megússzák ők is a fűtést, vagy olcsóbban. De ők hegyvidéken laknak, ott ócsóbb a fa.

KépKépKépKépKép
uxi

Vanilla, ne hidd el az ijesztgetést.

Nekem az első kettő nem volt könnyű szülés, sőt, a második egy rémálom, a harmadik meg pikk-pakk megvolt, könnyű volt és gyors.

És nem is sérültem utána, végre sikerült gátvédelemmel, ég és föld a különbség a gátmetszéses és a gátvédelmes szülés között.
A másodiknál is volt már gátvédelem, de ott nem sikerült, mert a fiam majd' 4 kiló volt, de most a harmadiknál végre megúsztam egy pici bőrrepedéssel.
Már aznap tudtam ülni és teljesen jól is voltam (a gátmetszés után 3 hét múlva, és rettenetesen le is robbantam).

KépKépKépKépKép
uxi

és Uxi magatokrol is irj! hogy vagytok?
s.orsi

nekem mind a két szulésem gatvédelmes volt, pedig nagyok voltak a sracok hozzam képest, 3,5 majd 3,7 kg. akkor most 3,9 jonne. Viszont a 3. szulésem szerintem nem lesz nagyon gyors, hiaba volt az a 2. azota mar eltelt tobb, mint 6 év és sportolni sem sportoltam valami sokat. nem tudom mire szamitsak. attol is tartok, h a franciak kicsit tulmedikalizaljak a dolgot. én az elso kettot Németorszagban szultem és ott egy alom szulni. minden szempontbol a mama és a bab kényelme van elotérbe helyezve, semmi stressz, nincs borotvalas, beontés, meg ezek a megalazo dolgok. na de ne nosztalgiazzak. lesz, ahogy lesz; valahogy ugyis meg fog szuletni.

viszont a hasam nagyon lent van (25. hét, nincs idom vonalzokat keresni, bocs). lehet, h csak a sok kohogés miatt a mult héten... 10 nap mulva megyek a dokihoz, akkor meglatjuk.

Ja és talatam szallast a hegyekben!! Hurra! kiszelloztetjuk a bacikat a hétvégén. Most a valtozatossag kedvéért a férjem homlokan jottek ki valami piros biszketo kiutések és meg van duzzadva a szemhéja.
s.orsi

Orsi, nem biztos, hogy a következő 3,9 kg lesz.

Nekem a három gyerek:
3100g-53 cm, 3810g- 56 cm, majd 3340g-51 cm volt, mindegyik a 41. héten jött.

Szerintem most azért lett kisebb, mert jobban odafigyeltem, a középsőnél 23, most meg csak 12 kilót híztam.

Már itthon is sokat változott a szemlélet, csak ez alatt a 4 év alatt is, amióta "szülögetek", egyre több helyen itt sem borotválnak, és gátmetszést is sokszor akkor csinálnak, ha muszáj.

Mi jól vagyunk, nagyjából alakulnak adolgok, az éjszakáink is, most már éjfélig elvan a picúr, utána 2 körül kel, de ma éjjel pl éjfél után fél 4-jkor jelentkezett. Igaz, hajnalban óránként eszik, de most már legalább nem nyög és kínlódik fél éjszaka, legtöbbször elalszik szépen. VAgyios gondolom, emrt én is elalszom szoptatás közben, így gyakorlatilag az éjszaka éjfél utáni részét velünk tölti a nagyágyban.

Nap közben meg egy mintagyerek, eszik-alszik, most már sokszor ébren is marad egy darabig, nézelődik, nézegeti a kezeit, lökdösi a kis játékát. Még ezt nem is kéne csinálnia, de ő nem tudja. Addig mozgatja a kis kezét, míg hozzá nem ér a babkocsiba felakaszott játékhoz, és azt lökdösi.

KépKépKépKépKép
uxi

uxi: nem tucat ház (jelenleg most abban lakunk) 38 as porotherm tégla és 7cm drivit vakolat és belülről még seemi, látszik a tégla az áthidaló, látszik a malter (és nem prozik...sok helyen ilyt is láttunk), A legnevesebb anyagok. Tudod ez drága kecó és nem tucat és olyan kis extrás luxusembereknek készült, akiknek van 60 millájuk. De már belőlük sincs sok és a vállalkozónak sok ilyen projektje a nyakán maradt. Még be kell fejeznünk de nem vészes ami hátra maradt. A fűtés...hmm, anyum is ezt mondta, ők is 180at fűtenek és nekik is 30 körül van ha nagyon hideg van amúgy nem is olyn vészes, tekintve a miénk most 18 meg ha a közös költséget ami itt van nem lesz már is megvan a 30. Szval ha megveszik ezt belevágunk. még nem döntött a vevőjelölt mit akar, de a hónapban dönt mert márc 1ig alá kell írni a aszerződést h kedvezményeket kapjon, márc 1től megint szigorodnak a dógok.

Jó h ilyen békés a babád.

vanilla: a csoki nálam is menő volt mikor a fiam vártam..hujjuj. És az volt a car h hiába akartam visszafogni magam hányingerem lett és hánytam is és egész nap fájt a fejem. Mondta a dokim h nem kéne akkor visszafognom magam mert ha ezt akarja a szervezetem akkor úgysem tudok mit tennni. Próbáltam mézes teát inni mert az is cukros, édes meg házi sütit enni...de nem....a sima Milka tejcsokira voltam ráálva. sajnos nem vicc, napi 1 tábla és ha nem kaptam meg émelyegtem, kihaltam. Apa is kuncogott mikor kötegelve vette már. Ez 3 hónapig tartott....20kg lett a vége, a baba4200 a tej meg vér meg mittoménmi sok volt de így is legalább 10 kg pluszt szedtem össze, ami tök érdekes le is ment...na azóta ha vki Milka tejcsokival kínál elszaladok....rá sem bírok nézni...
A lányomnál napi 1-2 citromot ettem meg, annyira kívántam....szőröstül bőröstül......csak úgy felszeleteltem és hammm.....itt is kilószám vette apa....ez is röhej volt.....remélem a harmadiknál nem valami egzotikus izére leszek ráálva amire rá megy a fél havi fizetésünk.... :lol:

dr_nono

jah ésa lányomnál is 20kg lett a vége, pedig állítólag a citrom nem hízlal épp ellenkezőleg zsírbontó hatású és nem ettem csokit, nem kívántam és alig ettem mellette....osz mégis. Szval nálam eddig igaz h minden terhesség 20kg és akármit csinálok is annyi.

dr_nono

Nekünk is 38-as porotherm emeg 6 cm-es szigetelés, de nem tudom, mégis sokallom a fűtésdíjat. termosztát max 20 fokon van, a tetőtér mégis hideg.
Szerintem onnan igencsak kispórolhatták a szigetelést... de az nem látszik. :evil:

MEg ami nálunk gáz, hogy csak egy bejárati ajtó van, s azon süt be a hideg. KÉne elé vmi függöny.

KépKépKépKépKép
uxi

Vanilla
Szép kis szülinapi meglepi. :D Nekem is van két fiam és remélhetőleg hármaska majd lány lesz, de ha nem akkor lesz három testőröm. :wink:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Na Nono, megvan már döntés???? lesz házikó és hármaska egy kalap alatt??????

Vanilla: üdv a csapatban!!!! Egyetértek teljes mértékben a csajokkal!!! Ne hagyd, hogy bárki riogasson!!!!!! Különben is, mi a túróból lehet azt megjósolni, hogy hármaska nehez fog kibújni???? :shock: :shock: :shock: baromság az egész.

Én inkább attól félek, hogy nem érünk be idejében a kórházba (az első ugye 3 órára, a második 2 órára a kórházba érés után érkezett), az autónk meg ugye nincs berendezve egy szülés lezavarására :lol: :lol: :lol:

A gátvédelem meg tuti dolog: igaz hogy 1-2 percig nem volt könnyű, amikor úgy éreztem egy nyomás lenne és kirepülne a kölök, de nem lehetett, hogy lassan táguljak, de utána úgy ugráltam, hogy a szobatársaim megkérdezték, hogy akkor én most megyek szülni????? Mondtam nem, máááá túl vagyunk rajtaaaa :lol: :lol: :lol:

Uxi: nahát, nahát!!!! Csak kialakul még a végén a 3 gyermekes léted!!!! :lol: :lol: :lol:
Ügyi kis kölök, az má tuti!!!!!

Enyém legkisebbik fütyisnek mostanában annyi dóga akad........ szerintem már vagy 1000-szer átrendezte a kéróját, és napi több boxedzést is tarthat.....annyit mozog, rúgkapál, hogy hihetetlen. De nagyon élvezem!!!
Még csak 3 hónap....na ez is hihetetlen!!!!!!!

Kép Kép Kép
fanetta

Kecó-néző felszívódott....sajan tudjuk mit jelent ez....nemet. Evvan.

Mióta nem betegek és jövünk megyünk és elmúlt a téli depi megint olyan szép a világ.

Kaptam lehetőséget h dógozzak, írom a pályázatot...és most h írom a pályázatot olyan végtelenül szomorú vagyok. Lehet, hogy terhes leszek.....hmmm......mondjuk köv hónapban...úgyis novemberi bébit akartam......szerintetek apa mit szól hozzá? Sztem kiakad.....de ha végülis nem mondom meg, csak azt h hoppáááá, ez pozitív? Nem kell tudnia h a pharmatexet elfelejtettem feltenni.....khmmm....csapjatok agyon..... 8) ...megmondom neki.....amúgy nem csinálnék meglepi gyereket.....de rámtört...olvasgattam a most szülős topikokat...hijja, rámtört a görcs h most azonnal de rögvest...és érdekes nincsenek a kérdések meg társai ami pár hónapja még volt h milesz meg h lesz meg mittoménmi....csak a vágy h na most kell......lőjjetek le......ha megvette volna már most összehoznám a kölköt...pár nap és már mehetne is, most múlt el....csajok én megzizzentem.... :oops: .

dr_nono

Fanetta
Legifjabb családtag boxoló lesz? Vagy karatéjos... 8)

Nono
Ilyen gondolataim nekem is voltak, amikor apjuk teljesen elzárkózott Hármaskának még a gondolatától is... Aztán hamar lehiggadtam, nálunk rossz vége lenne az ilyen "hátulrólmellbe" dolognak. :? Azóta apjuk rábólintott az újabb utódra, viszont ez a szerencsétlen gazdasági válság egyenlőre az utunkba áll. Remélem apjukom hamar talál valami biztos állást... :roll:

Mindkét gyerekem beteg, a nagy már kifelé jön belőle, tegnap nem engedtem suliba, mert nagyon rondán köhögött. Estére már Bencének is ömlött az orrából a trutyi...alig aludtunk. :?

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok lányok sajna beteg vagyok össze szedtem valamit de még a múlt héten kezdődött pénteken torokfájással majd elment a hangom szombaton beütöttem a bokám alig bírtam ráállni kenegettem krémmel , vasárnap rám fröccsent a hülye tejbegrízből felcsapódó forr gőz és megégtem az arcomon egy nagyon picit de rögtön felhólyagosodott :( hétfőn elkezdett fájni a fejem és a torkom is kapart és valami csavarta az orrom erre kedded benáthásodtam és ez azóta tart ....:( de az vigasztal legalább nem voltam lázas

fanetta : Én is félek a kórházba éréstől mivel mi Monoron lakunk a kórház meg Kerepestarcsa most a 0-on át 20 perc de köszönöm szépen és ha épp baleset vagy dugó van vagy akár mi ???? azt meg nem akarom hogy túl korán menjek be mert tapasztalatból tudom jobb otthon vajúdni mint kórházban :) de majd meglátjuk mi lesz addig még van 6 hónapom :)

Amúgy meg köszönöm lányok a sok biztató szót kicsit megnyugtatott , föleg ez a gátvédelem mivel a varrástól mindig is joban féltem mint a szüléstől mert sajna én pont az a fajta vagyok akinek ha picit fáj valami ...akkor nagyon nagyon :)
Vendég

Nono

elérkezett a pillanat, de szerintem is beszéld meg apaval!!! nem csak magadnak szulod...
lehet, h mar irtam én pont igy be voltam zizzenve aug utolso napjaiban, és akkor pont peteérés kornyékén voltunk. soha nem felejtem el, egy vasarnap délutan garazs pakolas kozben mondtam a férjemnek, h MOST szeretnék terhes lenni. elmosolyodott és azt mondta, tudok-e varni még par orat, amig legalabb a kolykok alszanak, és utana 2-3 napig reggel, este. és meg is fogant rogton.
szoval, ha ennyire szeretnéd, akkor hajra! drukkolunk!

Fanetta
mi kb egyszerre szulunk. én jun 1re vagyok kiirva. ma voltam éppen a cukorterheléses vérvételen, szerencsére jobb volt, mint amire szamitottam.

Vanilla
pihenj, amennyit tudsz!
én kb 2-3 hete kezdetem pontosan igy lebetegedni és antiibogyo lett a vége. szerintem menj el a dokihoz, ugy értem mar napok ota tart a dolog, én is 6 napot vartam, mire elmentem, tul sok volt igyutolag, nehogy neked is felulfertozodjon. nekem végulis arcureggyulladasom lett és majd ki kohogtem a belemet jo egy hétig. fogytam 2kg-t. most mar jol vagyok, de éppen tegnap meg tele lett piros pottyokkel a testem meg a combom. megint hivtam a dokit, azt mondta ez lehet az antibogyo utohatasa is, ha nem mulik 2 napon belul, akkor menjek el.

Egcsi
én ugy gondolom, ahol felno 2 ott felno a 3. is. szerintem manapsag biztos allas mar nincs. barmikor barkit kitesznek szemrebbeneés nélkul. nekem a szuleim onnan mentek nyugdijba, ahol az 2. munkahelyuk volt. ma mar elképzelhetetlen. (én mondjuk nem is szeretném, altalaban hamar megunom, amit csinalok, ha nincs semmi valtozas benne)
Sracoknak pedig jobbulast!

Uxi
nagyon jo volt olvasni, h kezdesz a mélyvizbol kimaszni! a tesok hogy viselkednek a kicsivel?
s.orsi

ja és a korhazba érésrol. Mi legjobb esetben is 40 percre lakunk a korhaztol, de ha reggel kell menni, masfél ora is lehet. Viszont a szomszédom szulészno. :D
s.orsi

nem csempészek be babát, nyugi csajok. Apa tudta nélkül nem. Hacsak nekem is nem meglepi lesz védekezés mellett (lánykám így jött) akkor nem.
Inkább csak érzékeltetni akartam h mennyire szeretnék.
Amúgy azt hiszem egy tavaszi/nyári kölök jobb. Könnyebb, nincs bezárva az ember a lakásba nem fenyeget annyi baci. Nekem tavaszi és nyáriak a kölkök és olyan jó h összeszoktunk mire menni kellett és eljött a 600ruhát húzunk a gyerekre időszak.
Nekem éjjel volt 45 perc a kórházba jutás. Rá egy órára megjött a fiam...egy óra elötte még itthon, meg is volt a 3 óra.
Nappal...hát ha azt nézem h külvárosból kéne bejutnom a Hungárián át..khmmm, akár 2 óra is összejöhet ha pechem van....amúgy1- másfél a futamidő innen a kórház.
Van közelebbi kórház is de én a dokimhoz ragaszkodom. Nekem ő adta a biztonságot. Kár h nem lehet átjönnie a közelebbibe.

dr_nono

Tesók örülnek Samunak, BEni állandóan szoptatni akarja :D , meg simogatja, fogja az oldalát (az előtte csak nekem járt ám ki, úgyhogy nagy kegyben részesítette :wink: ).
Emi meg babázik vele, még fürdetné is, ha hagynám.

A féltékenység első adagja lezajlott amikor meghoztuk, gondolom a többi majd akkor jön, ha Samek már mobil lesz és eléri a játékokat.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára uxi 2010.02.11 14:18-kor.

KépKépKépKépKép
uxi

VAnilla, KIstarcsán fogsz szülni?
Én is ott szültem a harmadikat, szerintem szuper volt. Főleg az előző két kórházhoz képest (Nyírő, Szt István).
Ha lenne negyedik, azt is ott szülném.

NEkem szép emlék a harmadik szülésem, nem úgy, mint az első kettő.

Nono, de rossz olvasni, amiket írtál :( . Beni is 20 hónapos volt, mikor eldönöttük, hogy Samu most azonnal jöjjön :D . Nálunk hirtelen felindulásból elkövetett baba volt a két fiú, főleg Samu, anyagilag tök alkalmatlan pillanatban, úgy volt, hogy csak gyest fogok majd rá kapni. Aztán megoldódott.
Emi is alkalmatlan időben fogant (anyagilag), de akkor is szépen elrendeződött minden.

KépKépKépKépKép
uxi

Na ezt nem azért írtam, hogy ne vegyétek figyelembe az anyagiakat, csak ez annyira változó dolog, kilenc hónap alatt is sok minden alakulhat.
Mikor Beni megfogant, másfél szobában laktunk, mire megszületett, már megvolt a mostani házunk. Álmodni sem mertünk előtte dupla akkora lakásról, nemhogy családi házról...
De úgy alakult menet közben, hogy a férjem örökölt, meg én is kaptam egy nagyobb összeget, így már bele tudtunk vágni.

KépKépKépKépKép
uxi

nono: megértem az érzéseidet.....annál is inkább, mivel jómagam is átéltem...nem egészen másfél éves lehetett Nimi, amikor ugyanezt éreztem.....nekem most azonnal kell egy harmadik!!!!!!

vanilla: balesetkor az autópályán: ablakot le, fejed ki az ablakba, apa a gázra te pedig nyomod a szírénázást!!!!! :lol: :lol: :lol:

s.orsi: á nem, mi április végiek leszünk 8) 8) 8)

Uxi: csak nem kezdesz rutinos 3 gyermekes lenni????? :lol: :lol: :lol:

Pókica: hun vagy???? és te f.márti?????

Egcsi: igen, lehet, hogy kárátéjos lesz a kiscsávó -de ha nem is az, valamiféle küzdősportos, az má tuti!!!! :roll: :lol: :shock: :D :roll:

Kép Kép Kép
fanetta

hi, túl vagyunk családilag a rota-mókán. Kicsifiam megúszta mert be van oltva,, lánykám még nem volt mert nem volt akkor ilyen oltás az országban. Engem döntött le a legjobban.
Most van a napokban pé-m. De egy ilyen vírus után nem akarok, nem szeretnék angyalkát. Apának mondtam h mit szólna a köv hóhoz.....közölte ne haragudjak de ő nincs erre felkészülve.....komolyan mondtam......és őszintén......és őszintén mondta még ne. Hát így vagyunk. Nem erőltetem, nem azért akarom mert én akarom hanem mert mi akarjuk. Kicsit (nagyon....őrülten) rosszul esett de ez van ugye. Azért reményhal....de tény h én kész vagyok....ezek után pláne de jó lenne ha szeretné ő is.....no mindegy. Elkezdem a hónapban az elevitet....bizti ami bizti, nem szólok neki csak szedegetem hátha egyszer rábólint. Végülis nem sokkal rosszabb mintha centrumot szednék vagy társait nem?

Hun van midennki?

uxi: és te hogy bírod? hogy megy h 3 helyen legyél egyszerre, hogy szolgálsz ki 3 éhes szájacskát? Aki a legjobban visít? vagy? Lelkileg hogy vagy? Nagyon fáradt vagy? téli depi?

dr_nono

Nono
Jó kis móka...gondolom kihagytad volna. :?
Én is szedem a folsavat, igaz nálunk apa már rábólintott, de azért biztos amikor már a zebrás tesztet a kezemben tartom. Különben is át akarom még vele beszélni a "babaproject gazdasági helyzetünk fényében" témát. Szóval elméletileg jövő hónapban babásodhatnék, de gyakorlatilag majd meglátjuk. :roll:
Szorítok, hogy apátok minél hamarobb készen álljon az újabb gyerökre. :wink: Legutóbb az én apjukom attól félt, hogy ikrek lesznek, ráadásul ötös ikrek. :shock: Mondtam neki, hogy a dolog valószínűsége egyenlő a nullával, de ő tudja!!! :roll: :lol:

Jelentem, aprónép meggyógyult és tavasz van! Ma 22 fok volt. :D

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

egcsi: itt hótól elzárt falvak meg társai, a fővárosban derékig érő sár....meg némi hómaradék....meghívsz? Megyek ám családotul! 22 fok....júúúúúú most irigykedem ám! 8)

dr_nono

Egcsi, mehetünk mi is hozzátok? :D Itt térdig érő olvadó hó van, és ennek megfeleő sártenger.
De legalább már olvad, és nem mínusz 10 fok van.

Nono :( :( :( .
Én még vacillálok a rota oltáson, az ára visszatart, a nagyok sem kaptak.

Én viszonylag jó bírom, a héttől bejön egy jelentősen nehezítő tényező, az ovi.
Időre odaérni, időre értemenni a szomszéd városba... hát, nem hiányzik a hátam közepére sem, de már 2,5 hónapja nem jár Emi, ideje lenne vinni. Az arossz, hogy legkésőbb reggel 8 kor indulni kell, mert fél 9-ig oda kell érni vele, utána kezdődik a reggeli áhítat.

A héten és talán a jövő héten is elviszi őt a férjem reggel 7-re, (majd meglátjuk, lehet egy nap után aszondja, mégsem, nincs kedve, aztán oldjam meg, ahogy tudom...:evil: )

Samek gyarapodása jelentősen belassult, már meg a másik véglet, éppen meghízza a minimum 15 dekát. Remélem nem kezd el piszkálni a védőnő, én nem fogom méregetni, mennyiket eszik, elvileg van elég tej, rengeteget kakil, meg még bukik is. Csak persze jobblenne őt nyugalomban szoptatni, nem úgy, ogy ketten ugrálnak még rajtam közben.

KépKépKépKépKép
uxi

Etetés: a nagyokat elvileg nem kelletetni, bár most Beni kitalálta, hogy néha etessem. Alapjáraton elég eléjük rakni az ételt, és megeszik.

De volt már olyan, hogy ültem a széken, Smau szopott az ölemben, BEnit etettem amásik kezemmel, s felváltva én is ettem közben. Ilynekor bánom, hogy nem vagyok polip, hogy 8 kezem lenne. :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!
Én is a harmadik gyerköccel vagyok állapotos de számtalan kérdés felmerül most bennem Terveztük a babát de most egy kicsit meg vagyok ijedve hogy boldogulok 3 gyerekkel
Felnézek azokra az anyukákra akiknek 3van és boldogulnak
kriszti0406

üdv kriszti. A 0406 arra utal h április 6ra várod?Mesélj a nagyokról és magadról is. Lányok? Fiúk?
Sztem a 2.nál is felmerül sokszor bírjuk e. ÉS sztem néha saját magunknak elmenni a klotyóra is nehéz....nem 3at ellátni. De rossz pillanata kinek nincs? Sztem csak fizikailag nehezebb a 3 nem pedig lelkileg...de nem tudom. sztem mosmtár ha jön hagy jöjjön.

Vjon mizu pannyval?

dr_nono

rota: hát most nem bántam h a fiam megúszta. És tuti h a kicsiknél 2 év alatt a legveszélyesebb...megúszni nem lehet ha hazahozta a nagy az oviból. A babának tuti kórház,. Amúgy sem könnyű de legalább nem kórház. Neked kell tudni. én nem bántam meg. Jó volt h csak egy gyerek dölt ki most. Szval ha lesz kicsi ő is megkapja. Még a bárányhimlőtől félek......jáj....de nem oltatok mert nem véd egy élere és nagyobb korban veszélyesebb és ha elkapják akkor.....mert az oltással csak kitolni tom....szval nem oltatok.

dr_nono

Sziasztok!

Nono
A 0406 arra utal én mikor születtem
Még nagyon fiatal terhes vagyok 5 hétben járok Van 6 és fél éves lányom és egy 3 éves fiam Én 32éves vagyok oktoberre várjuk a baba érkezését Nagyon örülök hogy rátok találtam
kriszti0406

Sziasztok :)

Helyzet jelentés kezdek kilábalni a bacikból napról napra jobban vagyok a pocim mostanában kezd kicsit fájdogálni aminek viszont nem nagyon örülők de szerdáig kibírom és akkor meglátogatom a doktor bácsit talán arról is tud nyilatkozni pasik vagy csajok vagyunk e :)

kriszti0406[b] üdv köztünk meg nyugtatlak én is a 3. -at várom és számtalan kérdés felmerül bennem is amire majd csak akkor kapok választ ha majd abba az élethelyzetbe kerülök addig meg :...... :roll: :D majd lesz valahogy

na most lányok pihenek tovább mert nem akarom ennek az örök mozgónak valami baja legyen ( nem is mozgó inkább feszítő érzés mikor fickándozik mint hal a vízben ) jók legyetek és minden anyuka és babuka vigyázzon magára :9 sziasztok [/b]
Vendég

Gyertek csak...

Uxi
Ügyes csajszi vagy te, megoldod az ovi dolgot is! Most mennyit nyom a csöppség? Szerintem, ha kakil sokat akkor nem lehet gond. :wink:

Nono
Itt muszáj beoltatni bárányhimlő ellen, mert egyébként nem mehetne közösségbe. Egyébként én sem oltatnék.

Kriszta
Üdv a csapatban! Bírni fogod! Gondolom a lányod suliba megy szeptembertől, a fiad oviba, fog az menni! :wink:

Én soha nem gondoltam arra, hogy nem bírnám a három gyereket, talán azért, mert amikor babysitter voltam volt már egyszerre 3 gyerekem. Ráadásul olyan "jó" szüleik voltak, hogy napokra nálam hagyták őket. :roll: Nem mondom, hogy idegileg nem volt fárasztó, de lehet bírni. 8)

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

sziasztok!

udv Kriszta! néha én is elgondolkodom, h fogom birni a 3-mal, de nekem mar nagyobbak a tobbiek. 7,5 és 6 évesek, fiuk és nagyon elevenek, de legalabb onalloak. Nincs ilyen gond, h valakit még etetni, stb kell.

Csajok!
a hétvége szuper volt. méteres ho, verofényes napsutés, csodalatos kilatas, jo volt a szallas.. erre ma viszont a sracok ezerszer bezizzentek, két hét szunet van, ha igy lesz minden nap, megoszulok!

Vanilla
orulok, h jobban vagy!

Uxi
latod milyen ugyes vagy! nemsokara kino a 3.kezed! meglatod!

Egcsi
én is voltam egyszer au pair 4 gyerekes csaladban (2,3,6 és 8 éves és mind lany), de csak 3 honapig. haat. akkor sokat tanultam...
s.orsi

Sziasztok!

Elveszett barany jelentkezik..
Sajnos most eselyem sincs visszaolvasni, Anett itt uvolt mellettem es a bluzomat huzigalja :))

Megvagyunk, elunk a fiuk mar egesz jol beszelik a nyelvet.
Puszi mindenkinek!
Majd jovok!

Kép
Kép
Kép
f.marti

Drnono,

mi sem oltattunk bárányhimlő ellen, ellenben végighomeopátiáztuk az egészet.
Nem tudom, hogy annak köszönhető-e vagy sem, de szerencsére nem lett semmi bajuk. Szövődmény, hegek stb., pedig a lányomat a bárányhimlő előtt 3 helyen is jól megcsípték a szúnyogok, és ő eléggé csúnyán reagál rá. Hatalma csípésfoltjai lettek és erre jöttek a bárányhimlő hólyagocskái, a lábán és a homlokán.
A homlokán féltem, hogy helye marad, de csak egy ici-pici mélyedés maradt, amit csak én látok. (remélem azért még az is halványodni fog).
A bárányhimlő 2 hétig tartott nála, amint kilábalt belőle megjelentek a kicsin is a pöttyök, még a pöpöjén is voltak.
Mindeközben én 6 hetes terhes voltam a második fiammal.
Szórakoztatóbb 1 hónapot is el tudtam volna képzelni májusban a dög melegben. Bent rohadtunk a szobában, mert sokat fújt a szél és féltettem, hogy elfertőződik a sebük.

Na mindegy túl lehetett élni, mostmár csak a kicsi van hátra.
(Pulsatilla és Rhus toxicodendron sokat segített, mindenképpen legyen otthon, ha jönnek a pöttyök azonnal lehessen adni)
cukorka

Sziasztok!
Örülök egy kis biztatásnak

Orsi
hány hetes terhes vagy

Mi nem kaptuk meg a bárányhimlö elleni oltást mert azt mondta gyerekorvos ártalmatlan betegség Afiamon nagyon kijött nem vakarta el mégis maradtak rajta hegek Föleg a pelus alatt
kriszti0406

Kriszta,
26 hetes, jun 1re vagyok kiirva. és kislany lesz! biztos jol el lesz kényeztetve ennyi pasi kozt!

Marti
orulok, h jelentkeztél! azota is csend apa részérol? huzamosabb ideig kint maradsz?

Baranyhimlo
nem oltattunk, a gyerekorvos eltanacsolt anno. A nagyobbik 2 éves a kisebbik fél éves volt és tolem kaptak el, mert a fizikai és idegi kimerultség miatt ovsomort kaptam... a nagyobbikon tobb szaz potty volt, 2 hétig, magas laz, stb. a picin kb 50 petty és csak egyetlen egy nagy! 4 nap alatt elmult... nalunk is majus volt, dog meleg..
ha megszuletik a 3. és eléri a két éves kort én majd vadaszok a baranyhimlore, h minél hamarabb tul legyen rajta. ha lehet, még ovi elott. A batyamék mar fordultak vissza 500km-rol nyaralasba menet, mert pont akkor jott ki a baranyhimlo. és tobb csaladot is ismerek, akinek a Jézuska hozta karacsonyra. ha lehet, inkabb nem kérnék efféle mulatsagokbol.
s.orsi

Sziasztok!

Egcsi, hétfőn volt 4650 gramm. 53 centihez nem soványka. :D

Jól szórakoznak a nagyok, Emi török basát rajzol, Beni meg kukit rajzol rá. :mrgreen:

Nono, most én is elgondolkodtam ezen a rotán. Mennyire valószínű, hogy ilyen hozzon Emi az oviból? Gyakori betegség ez?

Mi beadattuk a bárányhimlő ellenit is, nem akartam, de a gyerekdokink ősszel javasolta, mégis adassam be, mert most van szezonja, nehogy Emi az oviból hazahozza Samunak, egész pici babáknak nem hiányzik az ilyesmi. A két gyereknek összesen 28 ezer volt az oltás :x.

KépKépKépKépKép
uxi

Na megölelgettem Benit és beindult a tejem. Pedig már nem is ő a célszemély :oops: :oops:

KépKépKépKépKép
uxi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?