Új privát üzeneted érkezett!

Uppsz...mégegy laptető Micinek!!!! :D

Kép
cs.andi
 
 


sziasztok lányok,

csak egy pillanatra jövök,hogy személyesen is megköszönjem a sok kedves sort amit írtatok nekünk.
Apa felovasta a korházban és hát én is sírtam ;-)

Remélem mindenki jól van,amint lesz pár percem igyexem visszaolvasni.
Mi jól vagyunk,tegnap jöttünk haza,Patrika egy kis zabagép,folyamatosan enne.Tejci kezd beindulni,reméljük napról napra sikerül többet pihenni,mert most még hula vagyok :)A korházban mondhatni semmit nem aludtam,mert éhes volt,sokat sírt.

puszi Nektek
u.i.: apa nem akarta megríkkatni a lányokat ;-)
Ja és máris hízott 100 grammot a születési súlyához képest.

Kép
hanyatka
 
 


Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
hanyatka
 
 

 
 


Kép
hanyatka
 
 



Kép
hanyatka
 
 


Sziasztok! :lol: :lol: :lol: :lol:
Hanyikám, nagyon örülök, hogy jól vagytok és szépen gyarapodásnak indultatok! Patrika meg egy gyönyörűsééééég!!! Itt olvadozunk a Petimmel...
Szopipárnán fekszik ilyen kis kényelmesen?
Puszik Nektek!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Na megjötem én is, de úgy látom már mindenki lelépett :lol:

Beraktuk a légzésfigyelőket, beüzemeltük,összeraktuk a szagelszivó kukát, át tanulmányoztuk a hordozókat, úgyhogy mostmár mindent tudok. :lol:

Kimentünk este az egyik kutyussal, a sogornőm kislányát ráraktuk a hátára, mint a bika rodeon úgy ült rajta, persze két oldalról fogni kellett a kis kezét, csomót nevettünk. Pont ennek a kuytunak én vagyok a kedvence( a másiknak a férjem), sikerült is ma felugrania nagy örömébe a pocimra. Szerencsére nem volt vészes, a kezemmel ki is fogtam , nem nyomott meg jobban , mint ahogy az uh fejjel szoktak vizsgálat közben, de azért hirtelen megijedtem kicsit, nem tudtam olyan gyorsan felmérni, mi is történt, mármint , hogy mennyire ért hozzám, de sztem ő is tudja, hogy "van valami" mert finomabb volt, mint szokott lenni, pedig a 65 kilójával ez nem egyszerű.Meg szerencsére utánna is sokat mozgott a baba, úgyhogy bizom benne, hogy minden rendben . :wink:

moncsika
Hogy vagy ma?

hanyatka
nagyon szép Patrika, nekem a hordozós tetszik a legjobban, milyen csepp benne, nagyon cukika.

cs.andi
De jó, hogy igy el tudtok külön menni. :wink:
Kell egy kis idő kettecskén. :lol:

julcsika
merre vagy?

rencsike
Figyelj csak, most is irta hanyatka, hogy még nincs elég teje, akkor a kórházban addig tápszerezik a babákat?
A tápszert megvettétek előre vagy a gyerekorvos irta fel amikor már megszületett Domika? Milyet vetetek?
Örülök, hogy rendbe jött a kaki téma. :lol:
chilike1
 
 


Jó reggelt!
milyen csudaszép formás kislány Patrika!!!!!Gyönyörűszép hosszú lábai vannak,és olyan édi ahogy alszik!
Nekem is kell!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: (na jó majd úgy 1 év múlva benevezünk egy kislányra..)
Gratulálok Hanyi,nagyon szépek,ügyesek vagytok!!
Látod Rencsi,pláne ilyenkor gondolom úgy,h bánja fene,végigcsinálom mégegyszer(mondjuk nekem a terhességgel semmi gondom nem volt,jól viseltem,tudtam dolgozni),a szülést meg majd túlélem(ha már egyszer sikerült) :D
Tényleg ti szeretnétek majd tesót Dominak?
Chilike,akkor lassan minden készen áll a lányok érkezésére?!!Ha llesz időd,raksz majd képet a szobájukról?
Nálunk Peti kapott tápszert a kórházba,mert nagyon sokat fogyott 2-3 nap alatt(többet mint a"megengedett"10%),és állandóan éhes volt,a cici nem ment úgy ahogy kellett8pláne,h a jobb beis gyullladt)A doki úgy engedett ki minket,h írt azért fel tápszert.A saját dokink meg úgyanezt mondta,h kell neki,és Peti pl este az első perctől kedve azt kapja,mert így jobban alszik.Ha meg felébred éjjel,cicit kap.(szerencsére nem sűrűn fordul elő,ált.5-ig alszik.Eleinte meg 2x kelt fel általában,talán párszor fordult elő,mig kicsi volt h ennél többször)Ez a nagy születési súlyának az előnye,azt mondták.
Remélem jól vagytok,a kutyukkal meg azért vigyázz!

Kép
cs.andi
 
 


szia andi

a tápszert nektek kellett bevinni a kórházba, vagy ott adták?
Ha nektek kellett megvenni előre, akkor milyen tipust érdemes vásárolni?
Ja meg azt szeretném mé kérdezni, hogy a kórházban , hogy fertőtlenited a cumisüvegeket? Tudom, hogy mostmár pár ezer forintért vannak ezek a mikróba bedobható fertőtlenitők, de egyenlőre azért nem akarok külön venni ilyen sterilizálót, mert "csak" 4 cumisüvegünk van, mellszivóm még nincs, nem is tudom, hogy fog-e kelleni, de ha kell majd , akkor "olcsóbbra" jövök ki, ha megveszem szettben(sterilizáló, cumisüveg, mellszivó), mintha külön-külön veszem meg, vagy ha nem is kell majd minden(például nem kell mellszivó), akkor meg minek vegyem meg előre, ha nem is használom, érted?
Sogornőm javasolta, hogy a gyógyszertárba lehet kapni (chicco) fertőtlenitő folyadékot, amit bele kell dobni egy műanyag dobozba, beletenni a cuccokat, meg persze a vizet és hagyni kell ázni, a végén meg ki lehet főzni még, ha akarod lábosba.
Erről hallottál már? (mondjuk én nem annyira szeretem ezeket a mesterséges szereket se, de állitólag a kórházakba is használják).
Te hogy fertőtlenitettél?

Igen jól vagyunk, köszi, kicsit aggódos tipus vagyok(főleg amióta gyerekeket várok), de nem volt vészes a tegnapi kuytázás, épphogy hozzámért .
Viszont nagyon nagy fájdalmaim voltak éjszaka. De nem hiszem, hogy ez olyan jósló fájás volt, mert nem alulról fájt, hanem a hasam fájt, biztos nyomtak a babák, kicsit sétáltam, nyöszörögtem egy fél órát aztán elmúlt szerencsére. :wink:
chilike1
 
 


Chilikém, ez a sterilizálás-téma engem is foglalkoztat.

Én vettem mikrós sterilizálót, meg olyan folyadékot is. Ha azt a mikrót kell a kórházban erre a célra is használni, amit kaja melegítésre kellett....háááát bele nem tenném a sterilizálóm. Gondoltam, majd otthon Petimmel megcsináltatom, azt írják, ha nem nyitom fel, 24 órát steril marad benne a cucc. A kh-ba meg viszek C. folyadékot, meg egy nagyobb kajás dobozt és abban kifertőtlenítem amit kell.

Én becsomagoltam a mellszívót. Amikor benn voltam, az egyik kismama már fél napja várta,hogy a kórházihoz hozzájusson. Ha nem akar indulni a tejecske, jó azt minél hamarabb elkezdeni szívogatni. Ha meg nagyon beindul, akkor a fölösleget kell leszívni, ha jól tudom, mert gyulladást okoz, ha benn marad a ciciben.

Neked szoktak úgy mozogni a csajok,mintha rázogatnák valamilyüket, vagy reszketnének? Nimóca néha csinál ilyet, és nem annyira szeretem, olyan, mintha valami baja lenne. Tudom, hogy nincs! Meg, hogy valami 200 féle mozgásra képesek, de mindig az jut eszembe, hogy rángatózik.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Sziasztok,

megint csak rövidre tudok jönni, elkiabáltam a kakit, teganp utána még 3x volt zöld és nagyon szenvedett Domika, hajnal 2ig üvöltött....de az volt a fura, hogy délutántól állandóan evett volna, persze annyi tejem nem volt ,hogy dupla mennyiséget tudjon belőle lakmározni, így maradt a sírás, hol azért mert éhes volt hol görcsölt a pocak.... :cry:

Hanyatkám,

milyen szépséges tündérkéd van!!!! és az a profi kép, hát már most fotómodell a kicsike! :wink:


Chilikém,
nekem nem volt tejem és a Jánosban úgy néz ki, hogy ha van ha nincs akkora amikor beadott a gyereket akkor az első 2 nap cukros vizet kapnak utána meg tápszert. Nem tudod kiváltani előre mert ez az újszülötteknek valót csak doki írhatja fel. De ha esetleg nem lenne elég tejed amikor engednek majd haza, akkor a gyerekorvostól kérsz ott a kórházban és ő felírja. Nekem is ő írta fel. (egyébként Milupa-t) a fertőtlenítés téma gáz, nekem nem is sikerült túl jól a kórházban, sajna :cry:


Tegnap nagyon jó volt a séta, úgy élveztük majd 2 órát mentünk. Domika végig aludta az egészet, csak az a gáz, hogy ugyanolyan jégcsap kéz és láb mint én vagyok. nekem mindig fázik a kezem lábam, most nálunk 24 fok van a lakásban és 2 db sízokniban +dunyha paplannal alszom.... :oops: a gyerekre ráadtunk egy body egy vastag rugit egy p.cipőt és vastag overállt és még be volt bugyolálva a kocsiban is és ennek ellenére szét volt fagyva szegényke...... :cry: :cry:

Ma meg megyünk ebédelni, mert még csak most ünnepeljük meg a házassági évfordulót! Szerencsére nálunk is az a helyzet mint nálato Andikám, hogy sorban állnak Domikáért, így nincs gond, hogy ki vigyázzon rá.

Libuskám, milyen volt a színház?

pusz

Kép
rencsi79
 
 


Moncsikám,
nekem nem volt tejem, mert hogy nem volt mellre tétel meg nem kaptam meg Domit 2 napig így nem tudott mitől beiindulni, de nálam ott volt a mellszívó és gondoltam amikor nincs ott domika akkor majd stimulálom, de rám szóltak hogy ne csináljam mert nem szabad, csak ha beindult a tej, de akkor meg sokkal jobb ha folyamatosan a gyereket teszed rá, mert annál jobb stimuláló nincs. ha tejcsárda helyzet áll fent és nem tud mit kezdeni az ember a sok tejjel, akkor vsizont jól jön a mellszívó...
na most már tényleg megyek....

Kép
rencsi79
 
 


óóóóó, Rencsikém, ez a kaki! Nagyon nehezen álltok be, de egyszer csak sikerül már...

Nagyon boldog évfordulót Nektek! A legfinomabb falatnál gondolj rám egy pillanatra, légyszi'! Ez a sómentes hiszti valami rémség. Eddig sem sóztam halálra semmit, de ez, hogy egyáltalán nem sózok, elveszi az étel minden ízét. Tegnap husit sütöttem sok zöldséggel, zöldfűszerekkel, de akkor is ízetlen! A reggeli sótlan tojásról inkább nem is beszélek. Komolyan, oda az evés öröme...így nem lesz nehéz nem hízni.
Ma fokhagymás-citromos afrikai harcsa a menü. Önmagában, mert köretnek nem tudok elképzelni mellé olyat, amit meg is ehetek... :cry:

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Andi! Itt a cikk:
http://hvg.hu/hvgfriss/2010.05/201005_V ... s=201025nl
Jó, hogy igy meg tudjátok oldani és ilyen sokan szivesen vigyáznak Petire! Mondjuk én azt terveztem, hogy most szülés előtt elmegyünk még valahova, aztán meg nyakunkba vesszük a babát és visszük őt is! Bár ha nagyobb lesz, biztos megyünk majd szinházba, meg ide-oda kettesben. :D

Rencsi! Szegény Domika, nem irigyellek. Dokinénit végül felhivtad??? Azóta evett annyit Domi, amennyit kell neki? Mert irtad, hgy a szuri napján kevesebbet kajcsizott, szegény, lehet azt próbálja bepótolni.
Tegnap fantasztikusan jó volt ez az előadás, vicces is, szerelmes is, a zenék is jók voltak! Olyan gyorsan elrepült! Babám meg végig mocorgott, főleg amikor a férfiak énekeltek a jó kis mély hangjukon! :D

Hanyatka! Ez a kislény ennivaló!!! Nem semmi hogy figyel a kis bundazsákból! Nem csoda, hogy hizott, ha ilyen kis éhenkórász!!! :lol: Mi az a bazi kötés a hasán??? Ott igy bekötik a köldököt? Idehaza ennyire nem kötik be nekik! Irj a szülésről légyszi, engem nagyon érdeke mi volt, hogy volt!!! :D

Moncsiga! Nem csuklani szokot véletlen Nimród??? Mert úgy olvasam, a csukláskor csinélnak ilyesmi mozgást, amit anyuci remegésnek észlel!

Chili! Örülök, hogy nem okozott nagyobb bajt a kutyi, azért mégis súlyos egyéniség!

Olyan hiheetlen, nemsokára ti jöttök, aztán Julcsi... :D

Fertőtlenités: Kórházba Neomagnol tablettát viszek, meg egy müanyag edényt, abban fertőtlenitek majd, itthon meg ecetes vizben kifőzöm aztán kész, ehhez veszek egy külön lábast (ecet remélem meggátolja majd a vizkő lerakódást a cuccokra). Mikrós sterilizáló a mi mikrónkba túl nagy, mert az átlagos méretnél kisebb mikrót vettünk, hogy elférjen.

Kép
kislibus
 
 


Szia Hanyikám!
Hát nem is találok szavakat arra hogy milyen gyönyörű a kislányotok.
Örülök hogy írtál nekünk pár sort.
A tejcivel legyél türelmes,a 4-5 ik napon kezdődik a tej belövellés.Egyél,és sok folyadék!!!! Kb most aktuális.Még nincs késésbe. Tedd mellre a kicsit amikor csak lehet, és minden rendbe lesz. :) :)

szurikáta
szurikáta56
 
 


Na hali csajok, csak egy percre ugrok most be, mert filmezzünk ebben a car időben, de később még jövök, igy most nem is irok nagyon külön senkinek(bocsika).

Ja moncsika nyugi, nekem is szokott iylet csinálni én inkább viccesnek találom, láttam már olyan kisbabát aki igy reszket, tudod, biztos ezt csinálják bennt is valamiért, én ezeken nem szoktam aggódni. Nyugi ezek természetes dolgok, semmi baja, múltkor olvastam, hogy nem is tudom hány féle mozgásuk van a babáknak az anyaméhbe, bizos ezeket gyakorolja. :lol:
Engem sokkal jobban aggaszt, hogy amig az egyik babám ide-oda kergetőzik, addig a másik tök nyugiba van. Igaz a szivhangját a nyugisabbnak is jobban tudták mérni, pon emiatt, hogy nyugiba van, meg mondta is apánk, hogy ő a nagyobb , kevesebb a helye, és teljesen hátul van a gerincemnél kiflibe :lol: , de azért mégis ...tudod, az ember csak össze hasonlitja őket. A másik nagyon rosszcsont, szoktam vele játszadozni, ahova rakom a kezem oda üt vagy rúg, mindig nevetünk egy csomót rajta.
Viszont nagyon megnyugtató, hogy ilyen sűrűn megyek dokihoz, ctg-re , stb mindig láthatom, hogy rendben van minden.
Nem válaszoltál, hogy te most mikor hová mész(doki, ctg, stb).

kislibus
Nem a két mozgás nem ugyanaz, az egyiken kifejezetten érzed, hogy csuklik, amit moncsi ir az meg olyan, mintha sokat hasaztál volna :lol: , és beremegne belülről. :lol:

rencsikém BOLDOG ÉVFORDULÓT!
...és jó étvágyat! :wink:
Köszi az infókat.
Hát pont ezért "gond" nekem is ez a mellszivó téma, én is úgy tudom hogy a legjobb a szopiztatás, arra, hogy beinduljon a tej, meg nem hiszem, hogy 2 baba mellett lenne plussz tejem.

na most mennem kell, majd jövök
chilike1
 
 


Sziasztok.

hanyatka:jaj,olyan drága a kislányod!!! Úgy körbepuszilgatnám.Tedd ezt meg helyettem.Nagyon édi,kis zabálni való! Mesélj majd a szülésről!!! Nagyon fájt? puszi nektek. :lol:

chilike:én vettem Chicco fertőtlenítőt a Corába.Lombikos barátnőm ezt javasolta+a kifőzést.Azt mondták nekem,hogy felesleges a mikrós fertőtlenítő.Hát ki hogy gondolja.
ja csajok nem is mondtam,hogy baba mama hetek vannak a Corába.mi sok mindent vettünk.

én túl vagyok a terhelésen,minden rendben.Bár nálunk itt Szegeden nem próba reggeli van hanem cukros citromos lötyi.Ami nagyon sok savat csinált!

kislibus:de jó,akkor jól szórakoztatok! Hogy vagytok?
Rencsim:BOLDOG HÁZASSÁGI ÉVFORDULÓT!!! És finomakat egyél.Domit puszilom!

Kép
Kép
melánia
 
 


Chilike,tápszer dolog nálunk is úgy volt,ahogy Rencsi írta,és mi is milupat kaptunk(ugylátszik ez a favorit),az a lényeg h HA-s legyen(állítólag :D ),de sztem automatice azt írják.Nálatok Rencsi? 6 hó alatti babáknak,csak a doki írhatja fel,így van támogatás is rajta,másképp nem kapod meg(pl hipermarketben)de utánna már nem kell íratni,mert nincs,és bárhol megveheted.
Sterilizálás..nálunk megcsinálták a szt imrében,ha bevittem,de nem nagyon engedték,nem örültek,ott kaptak a gyerekek dudlit.. :x Szerencsére nem volt gondunk,még szájpenészünk sem volt soha.
A mellszívót én vinném,de én nekem kellett volna,akkor talán nem gyulladok be,de lehet,h neked a két lány mellett nem fog kelleni.
Rencsi,boldog évfordulót,és jó étvágyat!
Kislibus,örülök,h jól éreztétek magatokat!
Moncsika,nincs semmi baj,nagyon érdekes mozgásokat tudnak ezek a fiatalúrfik produkálni..Minden ok!
Na megyek,megébredt a fiam!
Ui:mérges vagyok,mert ezmiatt a h.lye hó miatt,nem mertem Petivel elindulni anyuhoz,pedig úgy szerettem volna!!!És ot vár a fini húslevese.. :evil:

Kép
cs.andi
 
 


Kislibus,köszi a linket,majd átolvasom.

Kép
cs.andi
 
 


sziasztok,

sikerül aludni egy kicsit és úgy tünik,hogy a lányom ad még pár percet,hogy benézzek hozzátok :)

Köszönöm a sok dicséretet.Tényleg egy angyal a drága csak annyi a baj,hogy éjszakára nagyon bedurvul,11körültől mintha azt hinné,hogy többé nem lesz kaja,elkezd sírni és folyamatosan enne,fél óránként kéri a cicit.
Szerencsére tegnaptól beindult a tej legalábbis úgy érzem,hogy a jobb mellem leszakad.Várom 3kor a szülészcsajt,hogy segítsen kicsit kimaszírozni,mert egy egy helyen kemény.
Chilike, a korházban amíg nem volt tej ciciztetés után adtak nekem tápszeres tejet és azt adtam neki.Ők itt nem etetik csak ha te leadod és kéred,hogy pihenni akarsz és ha éhes ettessék.
Mindig én etettem,sőt nem is adtam le,csak egyszer egy órára,mikor éreztem,hogy be fogok ájulni,mert 2 éjszaka egymás után 1-1 órákat aéudtam.
Itt előre bekevert tápszert adtak,direkt a korházakank gyártja a Nestlé,kis üvegekben,de u.ezt lehet kapni por formájában a DM-ben,vettünk is tartaléknak egy dobozzal.
Nestlé-Beba pro,direkt újszülötteknek és úgy tünik,hogy ez nagyon jó volt,mert nem fájt a pocija,1-2 kisebb görcs volt néha.
Mikor jöttünk haza adtak ajiba 2 kis üveggel,az egyiket akkor éjszaka oda is adtuk,mert nem volt elég akkor a cici és éjjel 2kor már nem bírtuk hallgatni,hogy mennyire éhes.
Viszont ma éjszaka már csak cici volt ,az sokszor :)
olvasok kicsit vissza..

Kép
hanyatka
 
 


Moncsika,igen,szopipárnán fexik, a fényképész csajszi kelléke volt,rajta egy fehér szőrmés takaróval,úgy készültek a fotók.
Lesz majd egy hét múlva több profi fotó,megvettünk egy csomagot,amiben lesz egy fotókönyv 18 fotóval meg 10 db. születési értesítő lap,olyan mint egy képeslap és megkapjuk cd-n az összes fotót.
Te hogy vagy mostanság?keményedik még a poci?milyen szülésre készülsz végül?

Írhatnátok egy egy sort,hogy hogy vagytok,mert nem tudom mikor lesz időm mindent elolvasni és képben lenni,hogy hogy érzitek magatokat mostanság.

Kislibus,mesélek majd a szülésről is részletesen,most csak annyit,hogy sajnos nagyon nehezen indult be és a végén voltak komplikációk,nem sokon múlott,hogy nem kellett megcsászározni és Patrika egészséges és gyönyörű és itt van nekünk.
Most még mindig elsírom magam,ha magam elé idézem a képet a születése pillanatában.

Andi,vajúdás közben már mindent megbeszéltem magammal,hogy nem kell nekünk több gyerek,beérjük a kis drágánkkal csak legyek túl rajta stb,aztán már másnap ,ha ránéztem a kis pofijára vagy éppen rám mosolyog azt éreztem/érzem,hogy ki fogom bírni én ezt többször is :)

Egyéként már most olyan kis értelmesnek tünik,kiséri a szemével,ha mútatsz neki valamit és a kezeivel folyamatosan gesztikulál,csuklóból jár a keze :)
Petikéd jól van?

Chilike,nagyon ügyik vagytok,ezek szerint már minden kész,jöhetnek a lányok?Mikor voltál Apánknál,mikor fexel be,megbeszéltétek már a szülés dátumát?

Rencsike, gond volt a kakival?mitől volt zöld?ilyenkor nagy görcsei vannak szegény Domikának?jajj de sajnálom.
Tegnap Patrikának is volt egy hosszabb és úúgy sírt szegénykém.
Boldog házassági évfordulót nektek!!!
Én már 2.dik nap fejtem ki az előtejet,mert az egyik ciciben elpattant egy ér és véres előtej jött,azt ki kellett fejni.Szerencsére egy nap alatt rendbeződött.
A másikat meg az első szopinál rossz helyen szívta a bimbó fölött és egy nagy lila folt lett,az meg azért fájt,szóval szenvedtem nagyon mikor cicre raktam,aztán adtak olyan szilokon bimbókiemelőt és azzal egy fokkal jobb lett,de sajna még ma is használom,mert anélkül nagyon fáj még.Remélem pár nap alatt jobb lesz,kaptam is rá tegnap a szülészcsajtól egy krémet,remélem segít.

Kép
hanyatka
 
 


Nekünk is mikrós sterilizálónk van,tegnap kis ispróbáltuk az kis cumisüvegekkel,amiket a korházból hoztunk,csak még nem nyítottam ki,mert ugye éjszaka megúsztuk csak cicivel.
Mellszívót még nem vettünk,korházban elektromosat használtam,ma szülészcsajszi kézijét fogom kipróbálni,aztán meglátjuk,hogy szükséges-e venni vagy most csak az elején pár napig elég lesz bérelni.
Nem tudom,hogy ki fogja-e szívni rendesen.Gondolom most azért ilyen nehéz és kemény a cicim,mert most indult be és még nem szopizott annyit.Ma pl. egész nyugis a drágám,lehet fel is keltem,mert már 4 órája evett.uh,eddig ilyen nem is volt,remélem z normális!?

Libuska,az a pánt csak azért volt a köldökén,hogy azt a műanyagot amivel elcsípték a csonkot szépen odafogja a pocihoz.Különösebben nem kötötték be,másnap le is vették ezt a pántot is,mikor kicsit odaszáradt.

Kép
hanyatka
 
 


Bodzi,nálatok is kislány született a családban?Esztike jól van?
Otthon is vacak idő van?itt borús,ködös :(

Melánia,aranyos vagy,puszilgatás meglesz ;-)
örvendek,hogy jó lett a terheléses cukid.jól érzed magad?

Kata?Julcsika?
Miciona,Emerenc puszi nektek.


később még próbálok visszaolvasni,megyek megnézem a kiscsajt
puszi

u.i.végig görgettem az elöző oldal fotóit...hát Petike zabálnivaló azzal a séróval,milyen széép szőke.Kiváncsi vagyok Patrikának milyen haja lesz,ha ez kikopik.
Julcsikám,Szonjaszoba gyönyörű.
Domika is olyan édi,nagyon sokat nőtt,változott.Remélem szegénykém hamarosan nem szenved a görcsöktől.

Kép
hanyatka
 
 


Hanyikám
Kérdezted milyen idő van itthon.
A múlt hétvégén leesett kb 15 cm hó,az nagyjából megmaradt,És most szombat este óta esik megint,úgyhogy újabb 6-7 cm friss hó lepett el bennünket :) :( egyébként nagyon szép havas a táj. Mondjuk ezt szeretem,csak a csuszkálást már nem :)
Megnéztem a kórházi albumban Patrika képét.Háááát ez is tényleg nagyon szép.

szurikáta
szurikáta56
 
 


Üdvözlet (Kis)Mamik, Kisbabyk!

Hanyatka!
Patrika (apuja) minket is megríkatot! Ki bírja ezt ki száraz szemmel!
Nagyon nagyon gratulálunk a gyönyörű kislányotokhoz és annak is nagyon örülünk, hogy Te is jól vagy!

Az összes gyerekfotótól tócsába olvadtam! Olyan gyönyörűek és szépek!
A sterilizálással kapcsolatban: a mikrohullámot semmilyen élő szervezet nem bírja átvészelni, ezért nem értem miért kéne bele még külön "sterilizáló"? Egy kis víz az edénybe ( hogy ki ne süljön a mikro) aztán egy-két perc és kész. A fejlődő gőz is sterilizáló hatású, olyan mint a kifőzés, csak több mint száz fokos.

Rencsi!
Nagyon szépen fejlődik Domika, hál' Istennek nem látszik rajta, hogy mennyi problémátok van az evéssel!

Kata!
A cukorértékeid teljesen normálisak. Az egészséges embernek még terhelés esetén sem megy fel a vércukra 6-6,5 fölé. Ez az érték percről percre változik, hol magasabb, hol alacsonyabb.

Chilike!
Lassan kibújnak a kiskacsák a "tojásból"! Ügyesek legyetek!


Folyamatosan olvasunk Benneteket, és nagyon szeretjük az egész topik családot!

Jucus, Sajo
sajo
 
 


Sziasztok!

Hanyatka
Patrika egy tünemény,nagyon szép,gyönyörű igazi kis csaj!És milyen jó hogy ott a korházban csinálnak ilyen szép profi képeket!
A tejcsi ha beindul majd be áll elvileg amennyit szopizik Patrika annyi termelődik.Nemtudom hogy ott lehet-e kapni az avent cuccait mert neki van egy mellbimbóvédő krémje ami nagyon jó,szopi előtt és után mindig be kell kenni és nem fog fájni,bekékülni és kisebesedni a mellbimbód.Az olyan hogy nyugoddtan szopizhat mert nem kell le mosni.Nekem nagyon be vált én használtam és soha nem volt sebes a mellbimbom pedig voltak olyan alkalmak hogy egy-egy orát is logott a cicimen a Robcsi.
Igyál sok folyadékot!


Rencsi
Szegény Domika ezzel a kakival az biztos a szuritól van,meg ez a hasfájás is nagyon sajnálom.Én ugy örülők hogy ezt meguztuk,emlékszem talán egyszer kétszer volt ilyen hogy fájt a pocakja és nagyon sirt és olyankor én is sirtam vele.De mai napig ha valmi fáj neki vagy megüti magát(szerencsére nem nagyon vannak ilyenek)és keservesen si r akkor én is sirok vele annyira sajnálom.
Azt hiszem már irták a lányok talán a moncsiga a maszirozást hogy körben kell a kis pocakját maszirozni az oramutató járásával megegyezző irányban(na ezt jol megirtam :D )és a dm-es pocakmaszirozó az jó valami maci van a dobozán ha jol rémlik.A köménymagos teát probáltad?
Boldog Évfordulot nektek.
Ja és tündéri azon a foton a kis hunci mosolyával,a haja miatt ne aggodj az vissza nő ahogy a babahaj kihullik.

Cs.andi
Petike is nagyon szép,igazi kis kopé :D !Jól van?
Nem mentetek ki hancurozni ebben a nagy hóban?
És ma kilenc honapos Boldog kilencedik honapot :D !Nemsokára itt az 1 éves szülinapja :) !
Ezekszerint ti is akartok tesót?Kislányt :) ?
Nekem ahogy kibujt Robcsi már mondtam is hogy jöhet a következő!


Moncsiga
A mozgás miatt ne aggodj minden rendben,ahogy irták már a lányok is nagyon sokféleképpen mozognak a babok odabent,és csuklanak.Nekem Robcsi sokat csuklott.
Az Augmentin miatt se aggodj nem lesz semmi baja a babának tőle,én is kaptam mert nem volt jó ez a kenetem nekem se.

Chilike
amikor én szültem bejárt hozzánk a korteremben egy ikres kismama (apánknál szült azt hiszem természetes uton)és neki fejni kellett a korházi géppel a tejcsit.Én ugy tudom hogy ha valami oknál fogva nem tudod rárakni a babokat a cicire akkor jó ha elkezded fejni géppel hogy beinduljon a tejcsi minél előbb,ha meg begyulad akkor is jó a gép.
A fertötlenitéssel meg azt hiszem ha megkéred kifertőtlenittik az üveget, nekünk nem kellett üveg mert ciciztünk,a cukrosviz mindig ott volt mellette azt adták úgy üveggel de mi nem használtuk.

Meláni
jo hogy rendben a terheléses,fuj az a cukroscitromos lötyi még jó hogy megbirtad inni,én tuti hogy ki is hánytam volna amilyen hányos voltam a Robcsival.

Kislibus
Örülők hogy jó volt a szinház és jol éreztétek magatókat,babóka meg biztos szerteni fogja majd a szinházat ha már most annyit ficánkolt.Biztos tetszett neki a zene és táncizott odabent :D .


Bodzi
Esztin látszik hogy milyen okos,ügyes, belevaló finom kis csajszi és még sokszor meg fogsz lepődni hogy korához képest miket tud produkálni.A Robival mi is igy voltunk vagyunk sokszor nem hisszük el hogy mikre képes vagy miket tud kigondolni mondani.


Szurikáta
én is Imádom hogy ilyen szép fehér havas minden
:) .

Kép
póci
 
 


Ja ,Csajok nem tudom a doki nevét aki olyan bunkó volt,egy nagyon magas sötét sürű haja volt és azt hiszem bajusszos és olyan 40 és 50 közötti kb.

Kép
póci
 
 


Sziasztok!!

Hanyatka! Várom az élménybeszámolót akkor a szülésről, ha meg tudod irni!

Melania! Cukros lötyiben nekem is lesz részem, de legalább te vagy az élő példa, hogy túl lehet élni azt a verziót is.
Jól vagyunk, bosszant, hogy kocsink még mindig nincs (már egy hónapja). Jövő héten megin úgy megyünk Dévaihoz gyalog, ami önmagában nem lenne akkora gond, csak megkapom hétfőn az influenza szurikat is, no azzal két hétig sehova nem volna szabad menni, nemhogy buszon-metrón-vonaton zötyögni....

Póci! Vagy a férfi hangokért van oda ki tudja (apuja hangjára is ficánkolni kezd) ??? :lol:

Chili! Na majd figyelek... :D

Kép
kislibus
 
 


Sziasztok!
Hétvégi rekordot döntöttetek! Máskor akkora a pangás, hogy no...

Ha ti is éreztetek remegés-rángatózást, akor már nyugodt is vagyok.
Libuskám, ez tényleg más, mint a csuklás, mert az ütemes rángás, ez meg csak úgy rebeg...

Chilikém, nekem szerdán CTG ( csak 1x kell hetente), csütörtökön reggel meg randi Apánkkal a Jánosban, hogy bemutasson a helyettes dokinak. Szerintem akkor elcsípek egy szülésznőt is.Ha a Mártika nem lesz ott, akkor van még egy Edit nevű jelöltem, aki nagyon kedves volt, velem is, Petivel is, mikor egyik vasárnap bementünk. Így, hogy simán szülünk, azt hiszem szükség lesz a segítségére. Főleg, hogy ennyire "felkészült" vagyok...
Apánkhoz rendelésre 15-én, hétfőn megyek.
De! Holnap még gyorsan elrobogok egy belgyogyihoz megmutatni a májam. Gondolom ismételni kell a héten labort is, hogy merre mozog az eredmény, meg vizeletről mindig kell újat vinni Apánknak.

Basszus, egyre vizesebb a lábam. Ma már nem csak finoman látszott a zokni nyoma, hanem jó kis krátert vágott bele. Viszont a Dopegyttel 120 körül bírtam tartani a vérnyomimat egész nap. Ez JÓ! Hiába lázadoztam ellene, úgy látszik, mégis szükség van rá. Az vigasztal, hogy Apánk annyira vigyáz ránk, hogy ha ártana, nem erőltette volna ennyire.
A viszketés még a bokáimon megmaradt, az egyiken kiütések is vannak. De az jó, hogy nem az egész testem viszket, nem?


Sajó, a mikrós sterilizálóba nem kell plusz létyó, csak 2 dl víz és ahogy írtad, a gőz fertőtlenít. Valójában csak egy műanyag badella, lyukacsos tányérral az alján. Tiszta szemfényvesztés az egész. A sterilizáló folyadékot hideg vízbe kell tenni és abban áztatni a cuccost 30 percig.
Én csak azért vettem meg a mikrósat (Tommee Tippee) ,mert volt hozzá 2 cumisüveg ajiba, meg egy normális fazék is már több ezerbe kerül. Gondoltam, ha már nem kell, földobom a Teszre.

Már mindjárt készen vagyok a második hímzett képpel! Még 1-2 nap.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


csak Moncsikának tudok most reagálni, ne fogadd fel Edittet.....szerintem neked ő nem lesz jó

Kép
rencsi79
 
 


Rencsikém, priviben majd kifejted bővebben? Szerda éjjelig ráérsz...
Nagyon fúr a kíváncsiság.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


moncsiga:annyira telik az idő,hogy csak na.Sima szülés? Hát bizony a dokim nekem is azt mondta,hogy ha minden rendbe lesz akkor nem lesz császár.De ha a legapróbb gond is felmerülne akkor kikapja ezt a kis zsivány lombikbabát. :lol:
Szörnyű lehet a sótlan kaja brrr én se szeretném.Pláne,hogy én a sósat kívánom egyébként is.

Póci:én is hányós voltam.2 hetet el is töltöttem a kórházban.Kaptam "fincsi" infúziót is meg gyógyszereket.Mindezt a 12. hétig szedtem is.Aztán leálltunk vele és még egyszer kidobtam a taccsot.Azóta elment messzire a róka.Ti hogy vagytok?

libusom:nem vagyok jártas Pesten.Gyalog naon messze van apánk? Cukros löttyi titka a citromlébe van.Én 1,5citrom levét facsartam bele itthon.Így nem is volt szörnyű csak gyomorsav csináló. :?
Csajok szülésznőt ha fogadtok neki mennyi a hálapénz? vagy hogy mükszik ez? És miben segít szüléskor?
Ja és éjjel egyre nehezebben találom a helyem.Valakinek valami jó módszerre erre.Semelyik oldalamon se jó.Szopipárnát használ valaki?

Kép
Kép
melánia
 
 


Hanyikám, neked meg egy mukkot se írtam. Csodálatos lehet már otthon a csöppeddel! Olyan sokszor elképzelem, milyen lesz,ha már nem a batyuk lesznek a kiságyban...

Én is nagyon kíváncsi vagyok a szüléstörténetre.

A vonalzód egyenesen megható... meg volt egy-két mondatod, amivel majdnem sikerült megbőgetned.

Úgy néz ki, hogy természetes szülésre készülünk. Talán nem is baj...

A keményedéssel már a kutya se törődik! Apánk szerint a 36. hét után jogomban áll akármennyit keményedni...
Különben mióta hivatalosan is engedélyezett, azóta annyira nem is vészes...
Nem akarom elkiabálni, de egész jól vagyok. csak ha lefekszem, húz a pocakom, mint Chilikének, egyébként semmi vészes. ( a szokásos légszomj, szívdobogás, meg ilyenek,de erre talán még emlékszel :lol: :lol: )

Ha Patrika ad időt máskor is gyere!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Hello Mindenki,
Bocs, hogy kevesebbet jövök, de fekve nem tudok írni, még olvasni is nehezen, üldögélni is tilos, Apánk külön felhvíta rá a figyelmem. Azért igyekszem minden nap elolvasni legalább, hogy mi újság veletek, úgysem bírom ki.

Hanyattka,
Gyönyörű szép a kislányotok! Örülök, hogy végül minden rendben volt, persze én is kíváncsi vagyok a részletekre.
Mi is tervezünk 1-2 hetes korában profi fotókat készíttetni, majd meglátjuk mi lesz belőle.
Egy mondatban rólunk: a keddi vizsgálaton Apánk megállapította, hogy a méhszáj úgy megrövidült, hogy gyakorlatilag eltünt, ezárt a 36. hét betöltéséig szigorú fekvés, csak mosakodni, kajálni kelhetek fel.
Tényleg hihetetlen ahogy Patrika alszik, olyan mint egy kis angyalka, gyönyörű!!!

Moncsikám,
A rángatózás nálunk is van, én is nevetni szoktam rajta, mert általában hirtelen szokott történni.
A sterilizálásban én még csak annyit gondolkodtam, hogy kifőzöm tiszta vízben a cuccokat, de ezek szerint ez kevés? Legalább ecetes vízben főzzem?
Na asszem veszek ilyen folyadékot én is.
Sok szerencsét neked a sok heti vizsgálatra, remélem mindenhol minden rendben lesz!
A diétához pedig kitartást! Tudod nekünk is (most először) felírta Apánk, és bevallom férfiasan, képtelen vagyok betartani. Most nyomtam le egy akkora adag trüffelszeletet, közben azon röhögtünk a családdal, mit szólni Déviszke ha ezt látná. Gonosz vagyok tudom :)

Chilike,
Jó hogy már midnenennel készen álltok!
Örülök, hogy a kutyaugrásból nem lett nagy baj, szerintem is érzik azért, hogy valami más most.
Te még nem is mutattál képet a szobáról, az új tapétáról, stb! Babakocsi megjött?

Rencsikém,
Milyen volt az ebéd?
Boldog házassági évfordulót!
Irigyellek a séta miatt, annyira szuper lehet kiscsaládként hármasban (plusz kiskutyák:)) sétálni! Már alig várom, csak azt sajnálom Tigit nem vihetjük :)
Domika jobban van? Kakihelyzet?

Kislibus,
Nem tud elvinni titeket senki Dévaihoz kocsival? Szülők, tesók, barátok??
Nem örülük neki, hogy oltás után végigtömegközlekeded a fél várost :(

Melánia,
Olyan hihetetlen, hogy te is már a 26., héten vagy! Most lettél babás!!! Örülök neki nagyon :)
Fúj az a lötty rossz lehetett, szerencsére nekem a reggeli volt.

Bodzikám,
Olyan fantasztikus érzés lehet, ahogy a kislányod fejlődését napról napra végigkíséred. pláne, hogy ilyen fantasztikus dolgokra képes :)
Nagyon szuper kislány, büszke is lehetsz rá! :)


Velünk amúgy minden OK. Fekszem folyamatosan, betartom mint a kisangyal. most nagyon jó dolgom volt, mert hétvégén férjem ugye itthon van, kiszolgált minden jóval (na nesze neked diéta), nem engedte hogy felkeljek, tegnap egész nap fetrengtünk az ágyban. Mondtuk is, hogy vajon lesz-e még erre így lehetőségünk, de reménykedünj benne, hogy mélg 2-3 hétvégén lesz :)

Moncsika,amúgy akartam kérdezni, hogy hogyhogy rákérdezett Apánk a házaséletre? Hát titeket nem tiltott le azonnal a múltkori vizsgálaton?
Nekünk nagyon szigorúan tilos :(

Na most megyek, mert eddig ültem, gyorsan vízsszintesbe helyezem magam, remélem nem hagytam ki senkit!!!
vjulcsi
 
 


Melike! Tényleg rohan az idő, még most szörnyülködtünk-csodáltuk a négy bogyódat...és tessék!

Nem tudlak a fekvéssel nyugtatni, egyre rosszabb lesz. A legjobb baloldalon feküdni, mert a jobb oldalon is fut egy hasi véna. Én bizony már néha csalok és alszom egy-egy órát a jobb oldalon is, mert a bal oldalam már teljesen felfekvéses lesz. Hajnalra már majd leszakad a csípőm is, a folytonos terheléstől. Már, ha át bírok fordulni...van olyan, hogy úgy nyomódik-húzódik egy ideg, vagy szalag az alhasamban, hogy képtelenség elmozdulni az adott testhelyzetből. Nekem nincs szopipárnám. Nincs túl sok helyünk...valamiről le kellett mondanom.

Minden kórházban más a tarifája a szülésznőknek-orvosoknak. Szerintem helyben puhatolózz...
Pussz!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Szia Julcsika!

Csak feküdj hősiesen! Élvezz minden nyugalmas percet, amíg lehet! Én most nem merek bűnözni a diétával, nagyon rezeg a léc a vízzel-vérnyomással-májjal-hízással...
Minket nem tiltott le a házaséletről-önként mondtam le róla :oops: szerintem a hormonok sugallták, meg nem is nagyon mertem kísérteni a sorsot minimális méhszájjal. Most a rossz kenet miatt kérdezett rá.

Figyi, ülve ennyire nagyon terhelődik a méhszáj? Akkor én is kevesebbet fogok ücsörgészni, mint mostanában.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Moncsika,
De fura, hogy titeket nem tiltott le. Nekem nagyon mondta, hogy eszembe ne jusson. Ugyanilyen komolyan mondta el, nem is egyszer, hogy nem ám félig ülve feküdni az ágyban, hanem totál vizszintesen! Merthogy igen, így is nyomja a baba a méhszájat.
A ctg-n kívül sehova nem mehetek.

Akartam még írni hogy mi is felkértük Mártikát (szülésznő). Tegnap találkoztunk volna vele, de Dévisz nem engedett el. De telefonon beszéltünk, nagyon kedves aranyos volt!
Edit nem az a szülésznő, aki a szülésfelkészítőt is tartja? Mert ha igen, ő azért nem annyira tündibündi típus, bár nagyon szimpi ő is.
vjulcsi
 
 


Peti leszedte az S betűt a klaviatúráról!!!!(tök jól néz ki a gép)Mondtam én,h Superman!!! :lol:
Julcsika,pihenj sokat,most az a fontos.
Kislibus,nekem is cukros lötty volt,a lényeg ahogy Meli írta a citrom bele!!!Egy jó édes limonádéhoz hasonló,de kibírható!
Hanyikám,ha lesz időd,írd meg a szülést,de pihenj amennyit tudsz,az a lényeg!Apa meddig van otthon veletek?
Bocsi csajok,most ennyire telik,Apa vár rám.
Jó éjt nektek!

Kép
cs.andi
 
 


Na, jóvan meggyőztetek. Küldjétek át légyszi' Mártikának a számát. Megkérdezem, beleférek-e még a kapacitásba nála. Hátha csütörtökön tudunk is találkozni, amikor megyek a Jánosba.
Köszpussz!

Andi, ezen jót nevettem! Superpeti!!!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


julcsika
Nekünk még azt is mondta apánk, hogy emeljük meg az ágy végét téglával vagy valamivel, hogy ne menjen a méhre nyomás. Előszőr elég furi volt, de azóta is igy alszom, és nálunk bevállt.
Engem elengedett a szüésznőhőz , de én egyben megejtettem a ctg-vel, szóval amikor mentünk ctg-re akkor találkoztunk Mártikával is.
Ügyes vagy, te lazán kibirod még tovább is , mint a 36. hét, nyugi! :wink:

Oké, a héten, ha lesz időm majd dobok pár képet, csak tudod most minden másnap megyek ctg-re, szerdán apánkhoz, úgyhogy be van osztva az időm. :lol:

melike
A szülésznők tarifája(én úgy tudom) 50 körül mozog, sima szülésnél azért többet tud segiteni, mert ott van veled végig a vajúdásnál, utánna a babánál is segit, stb. Császárnál(ehhez én jobban értek, mert nekem az lesz), megcsinálta az összes papirt előre ami majd kell, intézi a szobát, a ctg időpontokat, amikor befekszem majd ő tart a felügyelete alatt, ellenőrzi a vérnyomásomat a ctg-t, ha esemény van előkészit a műtéthez, aztán hivja apánkat, stb. De én most is fel szoktam hivni, ha kérdésem van, meg szülés után is hivhatom.

Sajnos a fekvés nem lesz jobb, sőőőt! Én már csak szakaszosan alszom 3 óra alvás, aztán felébredés ,pisilés, stb vissza alvás, majd megint kb 3 óra alvás...
Engem már nagyon nyomnak a babák, úgyhogy semmiképp nevezném kényelmesnek. Szopipárnám nincs, a takarót szoktam kiflibe magam alá gyűrni, meg betámasztani a hasam alá.


moncsika
A légszomj meg ilyenek azért nincsenek már, mert lejebb vannak a babáink, és már nem nyomják annyira azokat a részeinket.
Neked nincs lejebb a hasad?Nekem látványosan lejebb van , főleg az egyik oldalon.
Húú én próbálom tartani a diétát, nagyon nagyon nehéz, eszem a sok húst, már hányok tőle, ma már össze is vitatkoztunk, mert a férjem meg csak jön utánnam, hogy egyél, egyél, közben meg annyira nem vagyok éhes, hogy egész nap el lennék joghurton, meg pudingon meg ilyeneken. Múltkor már mondta Ágika, hogy amiatt van, mert nagyon picire össze van préselve már a gyomrom.
A sót már egész jól megszoktam (vagyis az , hogy minden sótlan), de a húst sokszor már csak úgy tudom megenni, hogy vizzel kell lenyelnem, mert másképp nem megy le.Te megeszed rendesen a húsadagodat? Hogy birod?
Mondjuk én ma ettem 2 nutellás palacsintát is, de nem furdal a lelkiismeret, mert azért ennyinek bele kell férnie szerintem.
De azért figyelek persze.
chilike1
 
 


holnap átküldöm sms-ben a számot, oké?
De szólj előre neki, mert úgy tudom 1 hónapban max. 5 szülést vállalhatnak, én már le vagyok jelentve meg ezek szerint julcsika is (mondjuk ő nem valószinű, hogy februári lesz), de biztos vannak olyanok akiket nem ismerünk, stb, szóval csak amiatt, hogy beleférj a "keretbe". :wink:
chilike1
 
 


Oké, Chililány! Hivatalosan nem februári, hanem márciusi vagyok... :wink: Ha holnap küldöd, én fel is hívom nyomban.

Nekem nem mondott kötelező adagot, de most még sikerül a napi 2-3 szeletet lenyomnom. De azt mondta a tojás is számít! Én úgy döntöttem, hogy 2 tojás=1 husi.
Én most annyira szigorú vagyok, hogy csak húst, halat, tojást, zöldséget eszem, meg almát ahogy elrendelte Apánk. Illegálisan 1 narancsot, meg a husira 1 kanál tejfölt, ill. reggelihez 1 hungarocellt.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Sziasztok!

Végre, hogy ideértem.... Annyit írtatok, hogy alig győztem visszaolvasni.

Maradok a jól bevált régi módsteremnél, kétszer megnyitva az oldal, így talán nem marad ki valami.

Hanyikám! Csodaszép, tünemény Patrícia. Remélem, lesz alkalmam megölelni!
Tejcin ne aggódj, egyél, igyál rendesen, csak figyelj kicsit a kajákra, nehogy fájjon a pocika a szopi után. (Lukács nem bírta a tojást. )

Rencsi! Nagyon helyes, mosolygós Domikád van!
Csak kérdezem, Infacolt nem próbáltad? Nálunk csodákat tett.
Meg, egyszer nem ihattam tejet, kakaót, sőt semmi tejterméket nem ehettem, azt hittük a dokinéninkkel azt nem bírja a kisgyerek pocka, az arca pedig pötyis volt. Egy hétig teszteltünk, kiderült, hogy nem a tejjel volt gond.
Írtad, hogy nagyon átfázik Domika a séták közben. Attól lehet a kaki zöld. Öreganyám úgy mondta, "megfázik a kis bele", és olyan nyálkás csúnyásat tojik. Kicsit melegebb fürdővízben fürcsizett Lukács, és másnapra egész normális lett a kakesz.

Chili! Én is vettem mikrós sterilizálót. Felesleges pénzkidobás. Egy sima tál, aminek van egy rácsos betétje, megteszi. A gőz a lényeg. Egyébként nagyon szeretem a Chicco-s folyadékot. Jó az illata is. A játékokat is abban szoktam kezelni, sőt, ha végeztem a fürdőt is végigmosom vele. :lol:

Moncsi! Vidd a tejszívót magaddal. Nálunk is boldog-boldogtalan nyüstölte a kórházit. Be is krepált. :lol: ( nekem sem volt előtejem!!! engem is csesztettek vele. Jól be is tojtam. Aztán Lukács mégis egész jókat kajált már az elejétől fogva! Még mindig szopik, van tejci azóta is. )
Sajnálom, hogy nem tudsz már rendesen aludni..Istenem, hányszor ültem éjjel az ágy szélén nyögdécselve éjjel.. Alvás helyett, sehogy sem volt kényelmes.. Minden nyomott mindent. Lukács pedig játszott velem. Rúgott picit, és akkor oda kellett simogatnom, ha nem tettem meg, rúgott nagyot. Van ám akarat, azóta is!

Meli! Ááááááá cukros lötyi... Hű de utáltam..
Az én dokim is így állt hozzánk. Félidőben jöttünk el Apánktól. A másik Apám azt mondta, " drága gyerek ez, ha egyszer is félrenéz, vagy mást csinál, mint mondok, már fenem is a szikét". Persze sima szülésnek indultunk, de Lukács nem akart kibújni, csak ijesztgetett, aztán a lepény meg feladta. Így lett császár.

Julcsi! Szép szoba, szép pocak! Élvezzétek még egy kicsit a henyélést. Kicsit irigykedve olvastam. :lol: :oops: Diéta? Tessék betartani!!!! :lol: ( Én 24 kilót rántottam fel. Szerintetek mit csinált volna Apánk velem? )

Andi! Hogy" A transzba sikerült pont az s-t kivenni? Hihetetlenek ezek a kiscsávók. :lol: Lukács is be szokott ájulni szánkózás közben.
Édes kis séróbáró Petikéd van.

Bodzám! Tudtam, hogy szupiügyes kismenyem van. Köszönöm a részletes beszámolót! Puszi mamidnak, és a kutyusának is!
Lukács is imádja a gyerekeket. Már pocakban is tudta, ha gyerkőc van a közelben.
Nagylány lettél? Váááóóó! Hajrá kistesóprojekt! :lol:
Még jó, hogy ebben is hasonlóak a gyerekeink. Lukácsot sem zavarta a mensi. Simán szopizik akkor is.
Jó a polc. Tecccik.
Vízöntő.. Lukács egyáltalán nem a tipikus halak... Inkább izgága, dilis kis édes vízöntő... :lol:
A kisvejed bárki cicijét megkeresi. Mamika pólójában szeret a legjobban kutakodni, de a húgom sem úszta meg. Csak szólok neki, hogy Kicsim, hol a xy cicije, aki épp fogja ölben és ő már húzza a ruha nyakát, kukucskál bele vigyorogva, majd simán könyékig be is nyúl. :lol: Ő is mindent ért, bár mi türelemmel nem vagyunk ilyen extrán elengedve! :lol: Vannak dolgok, amiket nem tanítunk neki és tudja. Pl, nem is sejtem, hogyan jött rá a csettintésre. Mégis csinálja a kis nyelvével. Berreg 3-4 félén.
Ha kérem, hogy szeressen, két kézzel öleli a nyakamat, arcát az enyémhez nyomja, esetleg még szuszog is a fülembe. Ma a fülbevalóimat nézegette. Mivel több is van , oda-visszázott a füleim között az ölemben ülve. Van apával kedvenc mondókájuk és a közepénél már fordul is hasra, mert apa a végén meg szokta a pocakját rágcsálni, puszilgatni, csikálni.

Jaj, talán mára ennyi, bocsika mindenkitől, aki kimaradt mégis!
Hosszú napjaim vannak. Egyik mama 4 hete a jégen le akart menni spárgába. Még sose csinált ilyet, most sem sikerült, el is tört a szeméremcsontja kettő helyen. Nem tud menni, csak fekszik, meg ül. Így főzök. mosok, vasalok nekik is. Mellette dolgozgatok is itthon... Juhhhhéjjjj.. Néha nem is tudom, hogy' bírom. De ha valami kimaradna, kevesebb lenne a dolgom, már az is furcsa lenne. De most azt hiszem, végre jön pár lazább nap!!!

Kép
Kép
Kép
zel
 
 


Patrinak :D :D

Kép

Kép
bodza2005
 
 


Fúúúú, de sokat írtatok! PUSZIKÁK!!!!!!!

Kép
bodza2005
 
 


Sziasztok!

Úgy szégyelem magam,téreztem hogy valamit kifelejtedtem

Julcsika
gyönyör a kis baboka szobája,nagyon jó kis öszhangban van minden,és nagyon szép a pocikád!
Jol vagy ma reggel ,birod a fekvést?
A Robcsinak is ilyen barnás sárgás szinekben pompázott a kis ágya és én vartam rá mindent,annyira élveztem csinálni,életemben előszőr vartam ilyen rácsvédőt meg zsebestarót sőt a hálozsákját is én vartam meg pelenkatartót és a pelenkázóra a szivacsot is én csináltam.Ha akarjátok majd dobok fel képet hogy milyen volt.

Bodzi az a kis szekrény nagyon szép,és annyira illik a kis Esztikéhez.És ez a kis szék is csodás ,ez is tesz-veszes?

Én is szoktam nézni a tesz-veszt de sose sikerült semmit venni :( .
Amit tudok mindent megcsinálok neki.Karácsonyra pl csináltam egy tüzhelyet neki kartonbol,és mindenki azt hitte hogy vettük.

Zel édes lehet a Lukács ahogy csettinget.Jobbulást a mamának!
Szegényke akkor most jól tele vagy melóval!

Mici mi ujság,kezdesz?Apukád?

Ercsike a kis Kendra nagyon édes a 4d-és képeken,és a babakocsi is nagyon jó.

Rencsi
hogy van ma a Domika,rendben jött a kaki?
Milyen volt tegnap a vacsi?

Cs.andi
Petike a kis szupperhős :D !Robi is picinek szét szedte a klaviaturát egy betüt azóta se tudtunk vissza rakni :) .

Moncsi
ügyi vagy ezzel a diétával hogy ilyen ügyesen tudod magad tartani.
Jol vagy ma reggel?

Chilike
nem csodálom hogy nem birod már megenni a husit csak vizzel,főleg só nélkül,brr..!
Annak idején nekem is só nélkül kellett ennem a végén mert keztem vizesedni,de nagyon rossz volt.nem is nagyon birtam betartani ugy hogy minden tiszteletem a tiétek akik igy bebirjátok tartani.
Csajok szobájáról nem dobsz fel képet?

Hanyika
Hogy telt az északátok?Jol vagytok?Tejcsi most már beindult rendesen?Ha van egy kis időd szüléstörténetre én is kiváncsi vagyok :) .

Kismamik Kislibus,Meláni jól vagytok?

Na jó hosszu lettem megint ,bocsi :lol:

Kép
póci
 
 


Na még gyorsan elmesélek nektek valamit:

Tegnap kimentünk hancurozni egyett a hóban,volt egy pici hóemberünk még a régebbi hóból amit most belepett a friss hó és Robcsi kérte hogy havazzuk le szegényt hogy lásson,én meg mondtam hogy oké és gyere csináljunk mellé egy nagyot is mert most jól tapad a hó.Meg is csináltuk,jó nagy lett mint én,és mondom neki hogy ez az anyuka a kicsi meg a kisfia.Erre megszolal "jó,de akkor csináljunk ide mellé a másik oldalára apukát is,mert az is kell neki",hát olyan édes volt ahogy mondta és ugy meghatodtam hogy igy kerek neki a világ hogy ahol anyuka van oda kell apuka is :) .

A másik,ez még novemberben történt volt egy nap amikor délelőtt burkolatért rohangáltunk és délután meg mennem kellett egy vendégemhez ,Robcsira meg anyukám vigyázzott.És hát ugy alakult hogy a burkolatokkal elhuzodott a dolog és csak éppen hazaértünk kipakoltak a kocsibol és rohantam tovább.Nagyon lelkiismeret furdalásom volt mert ilyen nem fordult elő hogy egész nap nem voltam vele és mondom neki hogy kicsim ne haragudj anyának még el kell mennie de sietek hogy fürcsi előtt még játszunk egyett.Erre megőlel ,megpuszil és azt mondja nekem:"anya nem haragszom, és ne siessél, inkább vigyázzál magadra jó,szeretlek!"Egy két éves gyerek ezt igy szó szerint,hát folytak a könnyeim a meghatottságtól.

Na befogom most már és ne haragudjatok hogy ennyit pofázom ha sok vagyok vagy untatlak szóljatok nyugottan,nem haragszom meg!
Most megyek sárgabarackos gombocot csinálni a Robival :D !

Kép
póci
 
 


Póci!
Csak meséljetek! Olyan jó olvasni!
Sajo
sajo
 
 


Sziasztok!
Remélem jól van mindenki..szépen süt a nap,de hideg van!Póci,nagyon édes lehetett Robcsi..néha alig várom már,h Peti is beszéljen,de asszem olyan kis cserfes lesz mint az apja.. :wink:
Jelentem sikerült az S betűt visszaoperálni.
Zel,Peti is csettinget,pedig mi sem tanítottuk neki!!!De ha visszcsettintesz,újra csinálja..
Megvallom őszintén,türelemmel néha én is hadilábon állok,aztán meg szégyellem magam.. :oops:
Moncsi,sikerült elérned a szülésznőt?
Mi ma voltunk 9 hós"felülvizsgálaton",9910 gr,és cirka -79-80 cm a lelkem.. :shock: Volt ott egy 16 hónapos kisfiú,ícsak súlyban volt 1 kg-mal nehezebb..Mondta a védőnő,h alakul a battai utánpótlás kosárcsapat.. :D
Nagyon ügyesek vagytok lányok,h még mindig így bírjátok ezt a"sanyargató"diétás étrendet!Minden tiszteletem a tiétek! :lol:
Majd jövök még.

Kép
cs.andi
 
 


Sziasztok!

Csodálatosak a MI gyerekeink egytől egyig! Nem véletlen ez... Akikért ennyire áhítoztak a szüleik és ennyi mindent tettek a kis létükért, nem is lehetnek másmilyenek.

Sajnos nem sokat intéztem a mai dolgomból. Azt hittem, nem kell beutaló a belgyógyra, de mégis,így jöhettem haza. A szülésznő számát még nem kaptam meg, így nem tudtam felhívni. :cry:
Délutánra lebeszéltem egy vérnyomimérést a házidokinál (rendelés előtt az asszisztens megméri, így nem kell a betegek között nyomulnom), meg addigra megírják nekem a beutalót a belgyogyihoz és holnap újra próbálkozom.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?