Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mennyi jó hír!
Én meg bőgök egész nap. Nem csoda, hogy nem nagyon vizesedek, kisírom az összeset.... :oops:
Először azért bőgtem -figyelem,uncsi lesz!- mert nem akart mocorogni babuci,aztán,mikor végre felébredt és forgolódott egy sort, meg szépen huzigálta a kis lábát ide-oda, akkor meg örömömben sírtam. Teljesen idióta vagyok...
Arra is gondoltam,hogy pár napja reggelente veszek be egy fél vérnyomicsökkentőt, mert mindig 130 fölötti az érték, hogy nem attól lassult-e be a gyerekem ennyire. Mintha időben volna párhuzam, de ugyanígy a havazással is...

Chilikém, nem akarlak lelombozni,de én jól töltöm a könyvet -napi 3x írok bele) ,azért is stresszelek annyit ezen a fránya mozgáson. Libuskának egyszer le is írtam, hogy osztottam fel emiatt 3 közel egyenlő részre a napomat.
Na,mizu a magnéziummal?Nem írtad meg végül.
Tök jó, hogy ilyen szép nagyok a csajok! Holnap mindenképp megtippeltetem magunkat is Apánkkal. Már nekem is fúrja az oldalam a kíváncsiság. A mi fejünk sem volt túl nagy a múltkor...de már a 4D-n is úgy volt, hogy az oldalsó átmérő kisebb volt, elölről hátra nagyobb (tehát oldalról kicsit lapított a búránk) de így a körméret meg pont megfelelő lett. Pedig a képen milyen kis holdvilág képe van Nimókának.
De jó, hogy neked már van ilyen előtejed! Engem már mindenki ezzel csesztet,de nekem még nem volt...

Köszi a dicséreteket lányok! Az a helyzet, hogy én megnyugszom az ilyesféle munkáktól. Amikor a legidegesebb vagyok, nekem akkor kell pl.gyöngyöt fűznöm.
Bodzikám, persze, hogy a kiságy fölé lesz! Csak nem tudom, hogy egyesével keretezem be (textilképnek gondoltam, textil kerettel, kis béléssel), vagy ha több is készen lesz, akkor összeszerkesztem és falvédő lesz belőle.

Micikém, bábokat még nem próbáltam varrni (géppel nem is tudok,csak kézzel, de egy bábot kézzel is simán meg lehet varrni), de biztos tudok. Csak elszántság meg anyag kérdése. :wink:
Hogy mikor szeretnék szülni...nemtom. Amikor így betojok, mint ma is már holnap se bánnám, hogy kint legyen, aztán legalább látom, hogy jól van-e vagy sem. Persze szeretném, ha minél erősebb, ügyesebb pasi lenne,ahhoz meg nemárt még kicsit edződni odabenn. Holnap megyek Apánkhoz, majd ő megmondja, mire számítsak.

Kata, elég vicces így az eredményed... Csuda tudja, mitől lett ilyen,majd Apánk megfejti. Biztos nincs gond, ez a fő!

Édes kicsi Patrika! Hogy te micsoda hsz-t tudsz máris írni! Látszik, hogy köztünk töltöttél jónéhány órát... Nagyon huncut kislány vagy! Megbőgetsz itt mindenkit, aztán meg kuncogsz magadban sok sírós nyanyán, ugye?
Gyönyörű kislány vagy! Sok puszi Neked és a szüleidnek!

Csomeekám, örülök, hogy minden rendben veletek. Nekünk is a 18.hetin derült ki, hogy fiú a baba.Addig hol ezt mondták, hol azt.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Csak egy gyors bekukk, mert ma jön a doki néni szurira :? :? :?

nem írok részletesen arról, hogy telik egy napunk mert nem akarok senkit sokkolni vele.....röviden délután 3-4 kor kezdődik a hasfájás, innentől hajnalig bömböl szegénykém, + rengeteget bukik és még mindig vannak sugárba hányások kb 2 naponta 1x....azért nem mondtam eddig, mert nem akarok csak panaszkodni, mert minden nehézség ellenére imádom a kis Drágát és nem akartam hogy csak a rosszakat halljátok tőlem.....

Chilikém,
én a betöltött 37. héten szültem, mintha te 6 nap múlva megszülnél....és Apánk azt mondta, hogy kb 3kg, persze ez csak tipp, de ő akkor már 3,5kg volt és a végén 3,7kgval született.....szóval a 2,5kg az 1kgval kevesebb mint Domika, de mint tudjuk ő nagy baba volt, jó 4-4,5kg lett volna ha kivárja az idejét.

mennem kell

Kép
rencsi79
 
 


Halihó elég szutyok lett a GGT értékem. a max. 50 helyett nekem 86. Hát ezért viszketek... Tényleg befáradt a májam. Most mi lesz?

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 

 
 

moncsika
Egyél mézet, napi 2 kanállal!!!!
Nekem 2 hét alatt helyrejött a májfunkcóm tőle (apánk javaslatára).
A szüléssel én is igy vagyok, hogy néha azt szeretném, hogy húzzuk minnél tovább néha meg úgy, hogy már jöhetnének. Mindenesetre éjszaka megbeszéltem velük hogy mikor szülessenek, meg hogy majd a mami jelzi mikor van itt az idő, aztán majd meglátjuk mennyire szófogadóak. :lol:
Az idő nagyon sokat számit a mozgásnál, meg a telihold meg ilyenek, meg már nagyon picike a helyük a babáknak, gondolj bele, milyen erőfeszités lehet nekik mozogni azon a pici helyen.Holnap mész uh-ra, úgyhogy úgyis megnyugszol, utánna meg szerintem neked is kell már menni sűrűn ctg-re, én holnap is megyek(2 naponta kell mennem, heti 1x meg apánkhoz).
Óóó akkor te nagyon okos vagy, ami a kiskönyvet illeti, látszik, hogy én szőke vagyok. :lol:
A sirás tuti a hormonoktól van. Múlkor nem volt bennt a szobába a távirányitó, szóltam a férjemnek, hogy behozná-e (de tök aranyosan mondtam neki) erre az volt a válasza, hogy nem(pont meccset nézett), na ezen kb fél órát sirtam. :lol: Persze kb 1 perc múlva behozta. :lol:
Én el is felejtettem, hogy van ilyen előtej, tegnap tök furi volt, hirtelen, röhögtünk is rajta egy sort, hogy milyen érdekes ez, hogy egyszercsak jön a cicimből valami, meg volt egy-két fárasztó poénunk éjszakára ezzel kapcsolatban, de azt inkább nem mesélem el... :lol:
Gyöngyöt fűűűűzniiii! Atyaég, de ügyi vagy! Nálunk, ha kilukad egy zokni megy a kukába(nem mintha erre büszke lennék, de képtelen vagyok varrni, meg a vasalással is vannak gondjaim, egyik nap például a sima fejvédőbe ami tök egyenes, sikerült olyan éleket belevasalnom, hogy utánna nem győztem újra és újra átvasalni) :lol:
chilike1
 
 


Neked mennyi volt a GGT-d, amikor sok volt?

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


rencsikém
Én nem veszem úgy, hogy panaszkodnál, sztem ez nyilvánvaló, hogy minden babával vannak nehézségek, ha esetleg meg akarod osztani velünk, szivesen vesszük, meg hátha később akármelyikünknek szüksége lesz a tapasztalatodra.

Akkor Domika még nagyobb is volt, mint amekkorának saccolták, ugye?
Én nem is emlékeztem, hogy a 37 héten szültél. De hogy is volt rencsi, elfolyt otthon a magzatvized? (bocsika, de már nem emlékszem)
chilike1
 
 


Amúgy hol a telefonod? Hívtalak az előbb.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Nekem hetente 1x kell CTG-re mennem. Már a múltkor felírta az időpontokat a kiskönyvembe.

Nagyon kíváncsi vagyok, mennyire sok ez a májfunkció érték, mert ahogy gyorsan rákerestem a neten, egy csomó hülyeséget olvastam azonnali kórházba vonulástól a császárig...persze értékeket nem írtak sehol.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Chilikém, igen a 37 héten szültem, pont aznap voltam 37 hetes....
nem folyt el, csak elindultak este a fájások, aztán éjjelre már 7 percesek voltak, voszont csak hajnalra lett 5 perces és akkor mentünk be, viszont a magzatvíz nem folyt el, Apánk segített be...

Kép
rencsi79
 
 


Szia Rencsicica!
De jó hogy mesélsz erről. Már nagyon izgat, hogy vajon mi-hogy lesz...

Az, hogy leírod,milyen gondjaitok vannak, nem azt jelenti, hogy panaszkodsz a gyerekedre! Tudjuk mi, hogy attól eltekintve, hogy sok-sok gondot jelent egy kisbaba - még a miénk is majd! :lol: - még halálosan imádjuk őt!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Moncsikám,
drága vagy, csak tudod a terhességem is gáz volt akkor arról panaszkodtam, aztán a szülés most meg ezek a gondok.....már nem akarok írni, mert még azt gondoljátok hogy milyen kis negatív vagyok aki állandóan csak panaszkodik....
holnap mindenképpen hívd fel Apánkat, de most már akkor sem lesz baj, ha meg kell indítani esetleg, mert már nagy fiú Nimóci baba! :wink:
3 hónaos korig tart ez a hasfájásos időszak, szóval még 1 hónapunk van hátra elvileg.... a nem alvást meg lehet szokni, mert már ha tudnék aludni napközben akkor sem fekszem le, beálltam erre a 4-5 órára, de azt sosem tudom megszokni, hogy zokog domika a karomban a fájdálomtól és közben néz rám könyörgő szemekkel hogy segítsek.....és nem tudok....

Doki néni késik, elvileg 2-re igérte magát, biztos befutott valami sürgős hívása...

Kép
rencsi79
 
 


Sziasztok!

Patricia! Nagyon édes kislány vagy, szüleid nagyon büszkék lehetnek rád! Apukádnak köszönjük, hogy segitett neked irni, meg feltenni a képet! Anyukádat pusziljuk!!!
És amit irtál, azon én nem sirtam, hanem fülig ért a szám!!! :D

Chilike! 3 nappal ezelőtti lábikragörcs még mindig a lábamban van, pedig azóta ugye túráztam is. Én felkeltettem a párom, ő feszitette nekem vissza, mert hirtelen még azt sem tudtm kivitelezni magamnak. De spiccelni nem szabad, attól csak rosszabb!!!
Jó sűrűn kell járnod, de legalább mindig lát valaki, jó kezekben vagy!!!
Nagyon szép nagyok a babáitok, hugom kislánya is egykén volt ekkora. Meg mondjuk mi mind ilyen kicsik voltunk egykének, remélem Anna apukája családjából örökli a méreteit!
Egyébként Ercsikati, meg Meli is előbb szül mint én! :wink:

Miciona! Az az igazság, hogy igy 45 perc alatt haza sétáltunk, de amúgy meg egy órát kellett volna várnunk a buszra a megállóban, ami ugye még rosszabb, mert nem is mozogsz. Szóval még ez volt a kisebb rossz, és tényleg csak a hideg volt a baj. Aznap utána még 1X sétáltam, akkor már csak 40 p-et, de jól be is öltöztem hozzá....

Csomee! De ugye te nem sielsz??? Az igy kismamaként nem biztonságos szerintem! Örülök, hogy babóval minden rendben, de tudod, azt már kibeszáltük, hogy Kittit is fiúnak nézték, meg az én babámat is! És ugye Kitti tuti kisláyn, az enyém is több mint valószinű, hogy lányka! :D De majd meglátjuk!
Nagyon jó, hogy ilyen könnyű a terhességed, Kitti mellett kifelyezetten! Igy a második babával ird majd meg, hogy mikor kezdessz el mocorgást érezni!

Moncsiga! Nem lehet, hogy a vérnyomicsökkentő miatt esetleg még idegesebb vagy? Mert az is lehet, hogy te vagy egy kicsit még érzékenyebb, esetleg egy kis citromfűtea mézzel napi 1-2 bögre??
Amit számolsz mozgás megvan 20 minden nap??? Ha más nemis, ez a tudat próbáljon megnyugtatni, hogy annyit mozog Nimród amennyit kell neki!
Anno vizsgaidőszakokban ittam, nagyon jó hatású volt.
Előtej: Hugomnak sem volt az egész terhessége alatt, de megszült és annyi lett neki, hogy csuda... Remélem a genetika nálam is ilyen kedvező lesz. :wink:

Rencsi! szerintem is nyugodtan leirhatod a gondokat, s persze mellé az örömöket is! Na ez igy fer??? :wink:

Anna annyit virgonckoik az utóbbi napokban. Most az új módi, hogy van esti mocori, reggeli mocori, meg napközben még 3x, de szerintem mikor alszik akkor is rugdos néha 1-1-et. Ezek után télleg én is be fogok tojni, ha lesz egy-két napja, amikor lustibb lesz... Mostmár nagyon édi, mikor beészkeli magát a hasam egyik felibe = vicces has alakzat. Ha elkezdem simizni, nemhogy odébb menne, még jobban bújik oda, simizteti magát. Ezt annyira szeretem. :lol:

Kép
kislibus
 
 


Sziasztok!

Patrika és szülei,
Hát én annyira sírtam azon, amit ez a kicsilány apukáján keresztül írt! Köszönjük szépen hogy megosztottátok velünk az érzéseiteket, Patrika sokszor puszilunk, ahogy a szüleidet is. Szólj majd anyukádnak, hogy őt is nagyon várjuk vissza, amint lesz rá lehetősége.

Chilike,
Szuper jó hírek, amiket a dokitól kaptál, és hogy nem is kell befeküdnöd... nagyon ügyesen pihentél az elmúlt két hétben ezek szerint :)

Moncsika,
Nekem is a mézet mondta még a telefonban apánk a vsizketésnél, de aztán nekem normális lett az értékem, szóval nem tudok sajnos bővebb tanácsot adni.
Nekem tegnaptól kell számolnom a mozgásokat, egyelőre minden napszakban megvan a legalább 20 mozgás, de tartok tőle ez nem mindig lesz így.
Viszont ami hihetetlen, képzeljétek, olyan csoda ez a kislány itt a pocimban! Ha alszik, és bejön apukája a szobába és elkezd beszélni, Szonjus azonnal felébred, és úgy elkezd izegni-mozogni :) Mintha mondaná apukájának, hohy hahó Apa, itt vagyok, gyere ide simire! :) Apuka meg már most feszít a büszkeségtől :) Nagyon apás kislány lesz, ebben biztosvagyok, apja meg a legszerelmesebb édesapa a világon...:)

Csomee,
De jó h ilyen jól vagy! Jó síelést, vigyázz magatokra, Kittinek nagy puszi!

Libus,
Hú, jó nagyokat sétálsz, de jó neked! Én is még mentem tegnaoelőtt, de már nem kellett volna :( Azért vigyázz magadra, jó? Ha icipicit is úgy érzed, hogy feszül a hasad, azonnal pihenni!!!
vjulcsi
 
 


moncsika
Na remélem kicsit megnyugodtál, azért. :wink:
Én sem szednék vérnyomi csökkentőt, sztem a gyógyszer többet árt, mint használ, én nagyon gyógyszer ellenes vagyok, inkább próbáld meg megnyugtatni magad vegyél egy jó kis zuhanyt, attól ellazulsz és lemegy a vérnyomi, vagy sétálj egyet. De a 130 az abszolút nem gáz. Nekem tegnap 122 volt, mondtam, hogy volt már 140 is, de még az belefér. Habár ezek után kezdem azt hinni, hogy valami nem stimmel az itthoni vérnyomi mérőmmel, mert mindenhol alacsony csak az itthonon mér magasabbat.



rencsike
Na látod mindenkit érdekel, mi van veletek. :wink:
Jaj, az tényleg rossz lehet, hogy nem tudsz szegénykémen segiteni. A nem alváshoz én is úgy látom, hozzá lehet szokni, én átlagba éjfél-fél1 körül alszom el, és 5 körül már fennt vagyok, igaz utánna nagy nehezen kb 1 óra múlva vissza tudok aludni kb. 9ig, szóval most azért alszom még 7-8 órát, de szakaszosan. Meg az is más, hogy mostmég, ha fáradt vagyok akkor napközben is le tudok dőlni, ha már itt lesznek a babák akkor nem biztos.
Szerencsére a takaritásba van aki besegit, a mosást meg megoldja a nagylány meg az anyum, főzni meg sztem majd a párom fog(tudod már meséltem, hogy ő milyen jó szakács :wink: ), úgyhogy valószinűleg "csak" a babákkal kell majd folalkoznom, de gondolom az is elég feladat lesz.
Neked van aki besegit a háztartásba? Hogy eszel például? Te főzől?Vagy hozzatok kaját?Ja az nem is jó, mert csomó mindent nem ehetsz a szoptatás miatt, ugye? Miket nem eszel ? A K betűseket?

kislibus
Igen, saját hibámból rájöttem, hogy nem szabad spiccelni.
Kicsit te is mászkálhatnál kevesebbet, látod nekem is és julcsikanak is emiatt kellett most feküdni, mert kicsit túl pörgettük magunkat.
chilike1
 
 


julcsika
De jó, hogy te is itt vagy. :wink:
Na , hogy telt a napod? :lol:
Te is nagyon kis ügyike leszel majd meglátod, lazán kibirod ezt a 2 hetet. A végén már nem kell annyira figyelni, mert a 36. hét után, már szinte mindegy, mikor jön a baba, nem lesz koraszülött és nem kell neki semmi plussz(tudod lélegeztető meg ilyesmi). Egyél te is sok húst, azzal tudod hizlalni a babád. :lol:
Én most ettől a húsevéstől kivagyok, nagyon kell erőltetnem, mostmég elmegy, de sztem jövő héten már marhára unni fogom.
Mostmeg már nem is esik jól a mozgás, az igazat megvallva, nagyon ellustultam az elmúlt hetekben. :lol:
chilike1
 
 


Julcsi! Hát titeket elnézve, addig sétálgatok, amig tudok!!! Nagyon édes Szonja, hogy igy felkel apukája hangjára! :D
Nálunk a párom még nem nagyon fogadja el, hogy kislány, neki két uh. nem mérvadó, csak ha megszületik! Emiatt olyan jó a te irásaidat olvasni arról, hogy Szonja meg apukája mennyire egy hullámhosszon vannak!
Remélem nálunk is igy lesz, legkésőbb a szülés után.
Miattam ne aggódj, nem én vagyok az ügyeletes sajtkukac a topikban!! Sokat lustizok ám, most is mososgatnom kéne, mert volt itt ebédre egy kisebb társaság. :lol:

Kép
kislibus
 
 


Chilike a Jánosban szültem apánknál,és nagyon jó volt kellemes élményként maradt meg a szülés.Szombat éjszaka fél háromkor kezdőttek az első fájások és vasárnap este 11-re lett meg a Robcsi.Magzatviz nem ment el magátol az ügyeletes repesztett burkót akit a párom majdnem fölrugott mert kicsit bunkó volt.
Valamelyik nap nézzegettük a képeket és mutattam neki hogy mekkora volt a pocakom és ő ott volt benne.Erre mondja az én kis drágám "anya nyujsd ki pocakod,hogy bujak bele" :D .
Biztos hogy császáros leszel mert én tudok pár emberkét aki ikrekkel apánknál rendesen szült.

Rencsi szerintem is nyugottan leirhatsz bármit nem hiszem hogy bárki is azt gondolná hogy panaszkodsz.
Adsz valamit a Domika hasfájására?
Volt a doktornéni?

Csomeo örülök hogy minden rendben és tényleg nagy szerencse hogy ilyen jól vagy.Te is sielsz?

Julcsi édes lehet a kiscsaj ahogy apa hangjára ficánkol.Nálunk apa éjszaka dolgozott és mikor már haza kellett érnie reggel mindig akkor kezte el a banzájt a pocakomban és amig apa be nem feküdt az ágyban mellénk addig hancurozott.
Meglátod ha kibujik egyből megfogja ismerni apja hangját!

Moncsi ugy tudom én is hogy a méz jó de majd biztos apánk tud valami okosat mondani.

Ercsi a cukród jó és szerintem az a lényeg,de biztos van rá valami magyarázat hogy mért van igy.

Libuska nagyon bátran sétálgatsz ilyen sokat.

Kép
póci
 
 


póci
De édi a kisfiad! :lol: :lol:
Igen császárral fogok szülni, megmondom őszintén már teljesen erre készülök lelkileg, nem is akarnék másképp, túl sok kockázatot látok benne 2 babánál.
Még, ha az egyik meg is születik rendesen, akkor is a másik elakadhat vagy bármi történhet, akkor meg minek vágassam szét magam alul-felül, szóval igy biztonságosabbnak érzem. :wink:
chilike1
 
 


Sziasztok!

Kislibus, utánanézek, lehet-e kismamiként citromfű teát inni és inkább arra térek át. Csak Apánk annyira szorgalmazta a gyogyit, azért adtam be a derekam pár napra.
Persze, a minimum mozgás minden nap meg van. Bőven, mert Apánk 10 alatt mondta az azonnali Jánosba futást. Még a 3x20 is meg van naponta, de más az, amikor beírom úgy a 20+-t, hogy az 50 mozgást jelent, vagy még többet, vagy úgy írom be a húszat, hogy épp csakhogy 20. Majd meglátod... Írtad a múltkor, hogy akkor majd bekapsz egy kis csokit... de mi van, ha hiába a csoki, hiába a simi, a torna, a bármi a gyerek nem moccan??? Na én ilyenkor szoktam kibukni (pl. ma reggel), erre szegényem a sírásomtól fölébred és erősen csodálkozik odabenn, hogy nekem meg mi bajom.
Köszi a vigaszt a tejecskével kapcs. Én is hallottam, hogy nincs nagyon összefüggés a z előtej és a tényleges tejmennyiség között, csak frusztráló, ha többen is érdeklődnek, hogy van-e, aztán meg vigasztalnak, hogy nem baj... Megpróbálok nemtörődni ezzel.Majd kiderül, hogy hogyan lesz...

Olyan jó érzés lehet, Julcsika hogy titeket így fölismer Szonjus. Biztos a jóga! Az én gyerekem nem nagyon bagózik rám. Ha kidugja valamijét és megsimizem, ő mindig elvonul onnan.

Chilikém, már sokkal nyugisabb vagyok. Köszi.
Ma nagyon furikat érzek a pocimban. Nimród egész nap csak nyomakszik, furakszik, mintha fordulna, de nincs helye. Egész nap olyan kemény a hasam, majd kilyukad a köldökömnél, vagy olyan csálé, hogy tiszta röhej, mert jobbra tolja a baba az egészet, én meg majd betojok, mert már nem bírok nyúlni , de ő még csak feszít-feszít. Nekem ez a feszengés nagyon új érzés. Te már rég írod, hogy feszítenek a lányok, nálunk ez még csak most kezdődik igazán.

Rencsike, holnap megyek Apánkhoz, majd megmondja a tutit. Nagyon szívfacsaró lehet, amit írtál a síró babáról. Ahogy magam ismerem sokat fogok sírni a babámmal együtt. Te kibírod könnyek nélkül?

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Póci! Nagyon édes Robi, hogy vissza akart bújni!! :lol:
Mint iram, nem én vagyok a legvirgoncabb a topikban! D csak annyit megyek, amennyi jól esik, de mondjuk lehetne már meleg, meg mondjuk olyan plusz 10 fok, annak tudnék örülni.

Chili! De nem is került szóba a spontán szülés?? Csak azért kérdem, mert irtad, hogy mindkét csajszi szépen be van fordulva, ahogy azt kell. Jó, hogy lesz segitséged, két babával biztos szükséged lesz rá!

Hú, olvastátok ezt a cikket a 9 évesen szült kislányról?? Engem annyira kiakasztanak az ilyenek! Könyörgöm, ezeknek a gyerekeknek hol vannak a szüleik?? Azt meg el nem tudom képzelni, hogy egy 9 éves kislányt ilyesmi érdekeljen... Én legalábbis 9 évesen még fényévekre voltam a szex. témakörétől.... :shock: :x :evil:

Kép
kislibus
 
 


Libuska, utánanéztem, a citromfű és a levendulavirág is megengedett.
Már főzöm is.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Moncsiga! Azért a citromfű nem vérnyomicsökkentő, csak kicsit nyugtató hatású. Azért gondoltam, mert mama vérnyomicsökkentőjén rajta van, hogy a hangulatra is hatással lehet. De nem jó ötlet az orvos javaslata ellenére abba hagyni a gyogyit szerintem. Egyébként otthon is magas a vérnyomid? Még egy kérdés: Nem az izgalmak (mozog v. nem mozog a baba) hatására megy fel?
Amit irsz Nimródról, hogy elmegy onnan ahol simized, barátnőm is pont ezt mesélte. Most a másodikkal terhes, ez a baba kislány, nagyon szereti, ha simizik, de amikor a fiúval volt terhes, ő ugyanolyan volt mint Nimród, hogy nem szerette a simit! Szegény barátnőm még mondta is, hogy milyen rosszul esett neki ez és hogy örül, hogy most a kislánya szereti!!! :D

Kép
kislibus
 
 


Vérnyomáscsökkentő hatása a csalánteának van egyébként, de azt nem, vagy csak néha-néha javasolják a vizhajtó hatása miatt.

Kép
kislibus
 
 


Moncsikám,
Ne butáskodj! Nem azért megy el Nimóci, amikor megsimized, mert nem ismer fel téged. Egészen biztosan felismer, sőt, a párodat is. Csak hát minden ember, baba más, lehet, hogy ahogy Libus is írja, ő egy olyan komoly fiatalember, aki nem szereti, ha simizik így... vagy egyszerűen azt hiszi, azért simized, hogy menjen arrébb, és annyira jófej, hogy szótfogad. Bármi lehet :)
Szonjus meg kéjenc, ezt már az UH-n is mondták, meg belőlünk kiindulva egyértelmű is. Ha kinyomja-feszíti magát (általában popsit), azt mindig masszirozni kell, és annél jobban nyomja mint a kiscica :) Hát szerintem ő egy ilyen bújós kiscica, apjalánya kislány lesz :) (amúgy apukája is nagyon bújós, férfi létére).

Póci,
De édes lehetett Robcsi, hogy vissza akart bújni. Nem kérdeztétek, hogy miért? Kíváncsi lennék mire emlékeznek a gyerkőcök a bent töltött időről.

A kötödés.hu-t ismeritek? Mondjuk nincs benne annyira új, ha már olvastatok ilyen témájú könyvet, de nem hosszú, érdemes elolvasni.

Moncsika a vérnyomiddal biztos minden rendben lesz, én is arra gondoltam, nem az idegeskedéstől van-e?

Nálunk általában az éppenhogycsak 20, vagy nem sokkal több mozgás van (semmiképpen nem 50 felett), és valahogy úgy is érze m, nehezen fér el Szonjus. Már napok óta ugyanúgy fekszik szinte, a jobb oldalamon végig, a köldököm mellett jobbra nyomogatja ki a popóját.

Moncsik nagy drukk neked holnapra! Hányra mész? Kíváncsi vagyok hogy álll a méhszájad, és mekkora Nimócibaba...
vjulcsi
 
 


Pócikám,
miért az ügyeletes repesztett burkot? miért nem Apánk? ő mikora ment be hozzád? igen volt a doki néni, volt nagy sírás de egyenlőre mást még nem látok rajta, nincs láza stb, remélem így is marad. próbáltam én már sok mindent a infacoltól kezdve homeós bogyóig, de sajnos nem segítenek, a doki néni most azt mondta nézessük meg uh-gal hogy nincs -e valami baja a pocakjának.

libuskám, én nem olvastam csak domiapu mesélte, teljesen kivagyok rajta, 8 éves volt amikor teherbe esett.....énmég akkor babáztam....

Moncsikám,
eleinte folyton bőgtem, de már nem sírok, de a szívem mindig megszakad....olyan hülyeségek jutnak ilyenkor az eszembe, hogy ugye tudja a Domika, hogy azért nem segítek mert nem tudok stb, szóval gáz..... nekem sem volt előtejem, most meg van rendes, igaz volt az a kis "pangás" de az hormonális, mensi stbtől volt.
Azt mondja a védőnő, hogy a nők 1-2% nincs csak teje, akinek mirigy problémái vannak, a többiek akik nem tudnak szoptatni, azok azért nem mert túl korán feladták.....

Kép
rencsi79
 
 


Chilike,
Én is tolom a husit, hogy hízzon Szonjus, ha tényleg előbb akarna kibújni. De már most nehéz kitalálni, hogy mikor milyen husi legyen, hogy ne unjam meg teljesen és meg tudjam enni. Anyukám meg anyósom főznek hálistennek, úgyhogy nagyon jó dolgom van.
Elhiszem, hogy picit ellustultál a sok fekvéstől, ez mindig így van sajnos. Ezért is reménykedtem benne, hogy nem kell majd feküdnöm, hogy minél fittebb legyek a szülésre. De végülis így meg répihenek a szülés utáni időszakra, legalábbis remélem, hogy tudunk ezzel a pihivel egy kicsit 'feltankolni' :)
vjulcsi
 
 


Szia Rencsikém :)

Már csak pár hét és elmúlik Dominak a hasfájás, meglátod! (remélem!!!)

Mikor és hova kell mennetek UH-ra?
Milyen baja lehet, ami UH-n derülhet ki??
vjulcsi
 
 


Chilikém,
a háztartásba nincs aki besegítsen, de nem is viszem túlzásba, heti 1x szoktam rendesen kitakarítani, egyébként csak feltörlök, minden nap megy 1-2 mosás, a teregetést már fél kézzel is tudom, a másikba ott van Domika, a mosogatást átvállalta domiapu, a kutyákat is a drága férjecske viszi, szóval valahogy megoldjuk. NEm főzök és nem is rendelek, alig lehetne valamit enni, ha betartanám amit a könyvek írnak, még rosszabb mint a terhesség alatt, bár más dologkat nem lehetne enni most. Szóval heti 1-2x hoz a nagyikám és heti 1-2x hoz anyósom, és ezzel én elvagyok, nem nagyon van étvágyam, inkább csak leveseket eszem.

Kép
rencsi79
 
 


Moncsi,
miattad lépek be gyorsan. A májfunkciónál az 50-es érték a régi rendszer szerint jó, ma már mindenhol a 30 a max. Van olyan hely, ahol még a régi érték van a gépben. Ezt tudom,mert ugye Apánk ősszel engem elküldött a hepatológushoz. Ez a rossz hír.
A jó viszont, hogy szerintem a Te értéked egyáltalán nem vészes ennyi idő terhesen. Nekem 60 felett volt és arról is kiderült, hogy nincs semmi gond.
A volt kolleganőmnek a 36. héten azért kellett kivenni a babát ,mert nyomta a mama máját és felugrott 600 fölé az érték. Na az már komoly volt, de császárral megszült és utána rendbe is jött hamar.
Tudom ez is olyan másoktól hallatt dolog, amivel az emberek "hülyítik" egymást, de azért gondoltam leírom, hogy lásd a Te eseted nem extrém. Szerencsére Apánk úgyis komolyan vesz mindent!!
miciona
 
 


Sziasztok Kismamik!

yner ma elárasztotta a reklámjával a babanetet, mindenhová leírja fenti üzenetét.

Sehová se kattintsatok, ez egy reklám, aminek nem itt a helye!

üdv

kispatak
Vendég
 


Micike köszönöm az információt. Nagyon megnyugtattál. Azért a 600 még messze van (remélem).

Szia Kispatak! Én ismeretlen, félmondatos felhívásokra elvből nem kattintok. Azért köszi a figyelmeztetést.

Rencsikém, egy UH-s vizsgálat nem fájdalmas, és legfeljebb megnyugodtok, hogy teljesen rendben van a kis Domipoci.

Julcsika, nem gondolom én,hogy nem szeret a babám, azért nem élvezi a simit. Az apucija sem nagyon simizős-azt mondja ideges lesz tőle... :shock: Apja fia! Majd én rászoktatom szépen, szeresse csak, mert nagyon fincsi dolog. :lol:

Puszi mindenkinek! Jó éjt!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


rencsike
A kajából én sem akarok nagy gondot csinálni, habár szerintem anyumék fognak jönni főzni, meg a párom is főz majd.
Múltkor mondtam anyunak, hogy csak hétvégére jöjjenek majd, és akkor kimos mindent a babáknak, de mondta, hogy az nagyon kevés lesz, minden nap többször át kell öltöztetni a babákat, nem is lesz elég a ruha. Tényleg igy van? Mondjuk, ha napi 1-2 adagot mosol akkor gondolom , igen.

Azt hiszem a Happinet-be van olyan uh ami a babák gyomrát nézi. Múltkor, mintha olvastam volna erről.

julcsika
Én este rántott húsit ettem ma meg natur csirkemellet, de már nagyon undorodom a hústól.
Az ellustulsáon kivűl még az is van , hogy nagyon nyomnak a babák emiatt nem volt kényelmes a fekvés, viszont állni se szeretek , mert akkor meg fáj a hátam, derekam stb.
Hát ezek már szerintem igy jelzik, hogy a terhesség vége felé járok. Szerencsére minden rendben és elég erős is vagyok, de azért már nehéz.


kislibus
Nem, nem került szóba, mert már a legelején megbeszéltük, hogy mivel már régóta szerettem volna babát igy nem kockáztatunk.
Szerintem mivel elég jól egymásra vagyunk hangolódva apánkkal, ő is rögtön érezte, hogy ez a megnyugtatóbb számomra, mert én is ezt szerettem volna, nem akarnék még a szülésnél idegeskedni, hogy mindkét babával minden rendben van-e, ha meg valami van akkor meg kapkodni gyorsan a császárhoz, úgy, mint melcsinél. Áá, nem ez igy sokkal jobb mindenkinek, nyugodtabb az egész.

moncsikám
na látod, nekem már hetek óta vannak ezek a feszitések, olyan, mintha a köldökömnél akarna kijönni, múltkor a férjem szó szerint a tenyerébe fogta az egyik babánkat és kérdezte, hogy: Kivegyem? :lol: :lol: , persze akkor nem volt kedvem humorizálni, mert ez nagyon fájdalmas, mivel a másik babának is helyezkednie kell ilyenkor, szóval sokszor én is úgy érzem, hogy kettészakadok.
De utánna azért röhögtem egy jót rajta.

Most, hogy voltam a pedikűrös csajszinál, ültem abban a székben, velem szemben a csaj, a háta mögött meg a tükör, én láttam, hogy össze vissza van a hasam, de a kiscsaj még nem látott ilyet, láttam rajta, hogy rendesen meglepődik, :lol: mondtam neki, hogy nyugi minden napos dolog ez. :lol:
chilike1
 
 


Chilikém, mi nagy ruhafogyaasztók vagyunk ám, nem tudom mennyi ruhátok van, de én már egy nagy bőröndöt csurig pakoltam a kinőtt ruhákkal és a nagy része volt rajta nem is egyszer. mondjuk az elején azért öltöztettem sokszor, mert állandóan kipisilt, most meg a bukás miatt kell, mert én nem hagyom hogy vizes ruhában legyen. Arról nem is beszélve hogy külön kell mosni a ruhákat meg a pelusokat, + minden nap tiszta türcsit +kifogót használók, tehát gyorsan telik a mosógép....

Kép
rencsi79
 
 


Rencsi
azért mert nem szólt apánknak időben hogy jöjjön be és nem is nagyon akart neki szólni,már én akartam hivni apánkat amikor véletlenül más ügyből kifojolag be jött az egyik betegéhez és akkor szolt neki más hogy bent vagyok,erre berontott a szülőszobába és jol lecseszte a dokit hogy nem szólt neki aztán az ő kis bájával hozzámfodult kaptam két puszit és közölte hogy akkor hozzuk világra ezt az oly régota várt babócát.
A pocak maszirozást probáltad a Dominál?Jó az uh mert legalább megnyukszotok hogy minden rendben.

Kép
póci
 
 


Bodzi
végre megkaptam a képeket!!!Csodásak voltak a torták de Esztibaba...hát gyönyörü nagyon édes!!!

Kép
póci
 
 


póci
De jó fej volt az ügyeletes doki!!!
nem csodálom, ha ki akadtatok rajta!

rencsike
Hát igazságszerint nálunk sose örül ki a szennyestartó.
Nálunk nincs senkinek saját törölközője, mindenki 1x , megtörölközik és dobja a szennyesbe, meg ugye minden nap 3 alsónemű, 3 pár zokni, meg mi általában 1x veszünk fel egy ruhát( na jó nem a farmert, de mondjuk polókat, inget, felsőt, ilyesmit), most , hogy itthon vagyok azért kicsit kevesebb a szennyes, mert annyira nem öltözködöm, de azért igy is megtellik rendesen. Hetente húzok ágyat az 3 garnitúra, plussz a párom öccse kolégiumba van, de hétvégén jön, akkor átlagba 3 adag ruhát mos ki magának(egész héten edzésre jár, úgyhogy van bőven mit mosni) és ebbe még nem számoltam bele a csajok ruháját.
Szóval sztem a mosógép nálunk is pörögni fog, szerencsére a nagy lány, már be tud segiteni, csak én marha kényes vagyok a ruhákra, utálom, ha nem úgy van kiteregetve, vagy a szekrénybe betéve a ruha, de mostmár alakul a helyzet, egyre jobban tudja már ő is csinálni. :wink:
chilike1
 
 


Dragaim! Annyira kis edessegek vagytok,koszonom a dicsero es kedves szavakat!!!!!
Moncsikam! Ne aggodj,az elotej tenyleg nem garancia es forditva is/sem. Itt mindenkinek lesz tejcije,mert szeretne es megtesz mindent,h legyen. Tenyleg 2%,akinek nincs,a tobbiek feladjak,ahogy Rencsikem irta.
Chilike! Egytertek,nem eri meg a kockazat. Semmi nem igaz a csaszar hatranyaibol,erre Eszti is bizonyitek. Baromsagokat talalnak ki. Ha Te igy erzed,igy csinald! Az unokahugom idore szilt,par nappal elobb csak. Bement ellenorzesre a vernyomi miatt es elfolyt a magzatvize. Ilyen kis picike lett a baba,de biztos hamar behozza. Manoka Lacusa is ugy nott,mint a gomba,pedig O is picike volt.
Apropo! Mano! Azt igerted,jossz...
Szepem! Innen is puszik!!!! Hajra vizontok!!!
Rencsike! Koszi,h segitesz licitalni. Az a kis rozsaszinu tuti lesz,megkaptad? Annyira draga vagy,h elhalmoztal a felhozatallal. Domika pocijat massziroztad mar? Van egy pocimasszi krem DM.
Szereto,ha hason cipelitek ilyenkor,karra fektetve?

Kép
bodza2005
 
 


Chilike! En sem kedvelem,ha mas tereget. En imadom es hatarozott elkepzelesem van,mit hogy,hova,ebben tok autista vagyok. :lol:
A mosast is imadom es az illatot,ami utana arad. En is naponta mosok 1-2x.

Kép
bodza2005
 
 


Kepzeljetek,Anyumnak lett egy kis francia bulldoga. Valami cukisag. Olyan,mint egy kismalac. Eszti kutyaimado /nagytol kicsiig minden johet/,gondolhatjatok,h orul most.
Mamik! A Ti lurkoitok is ekkora udvrivalgast csapnak,ha barhol feltunik egy gyerek? Eszti kesz van,imadja oket! Azonnal teljes extazisban kiabal,h nezzuk,ott van egy gyerek es menni akar rogton Hozza. Nagyon kesz,amennyire orul es amit muvel ilyenkor.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára bodza2005 2010.02.04 23:46-kor.

Kép
bodza2005
 
 


Aradozhatok meg? Ma tobb szot tisztan vegigmondott es ismetegette,amiket eddig csak hasonlo hangzassal mondott /làba,labda,nèni es egyebek/. Elkepesztoen jol kommunikal. Nagyon ugyes minden manipulacioban is,lazan dobal be pl.formaegyeztetobe tok bonyollt formakat pl.cica,kuyya,aminek a farka,feje,teste stb.nem 1eves szint. Annyira kis okos. Mindent mutogat es mond a konyveibol. Aminek nem tudja pl.allatnak a nevet,annak a hangjat utanozza. Elsore megjegyez dolgokat,le vagyunk nyugozve. Mindent puszilgat,annyira kis edes.
Ja,ma megjott... Erre Apa:akkor lehet ujabb kisbabank-mondja csillogo szemekkel... :D

Kép
bodza2005
 
 


Moncsikam! Holnap gondolok Ratok! Hivsz utana,ugye? Ha ugy alakul,gyertek fel megint!!!
Emerenc! Persze! :D

Kép
bodza2005
 
 


Ezt "szereztem" Esztinek, édes, nem?
Kép

Kép
bodza2005
 
 


Bodzus,
írok ma majd mailt és megbeszéljük az overallt.
Nagyon aranyos a szekrényke. Milyen okos Eszti :D :D , én már attól is el vagyok ájulva, hogy Domi mennyire figyeli a szánkat amikor beszélünk hozzá és ő is nyitogatja az övét, mintha ő is mondani szeretne valamit. Milyen jó, hogy így szereti Esztibaba gyerkőcöket, biztos nagy társasági ember lesz majd belőle! :wink:

Kép
rencsi79
 
 


Sziasztok!
Most csak pár percre "ugrottam" be, és rendezem a saramat, amivel tartozom! :)
Babakocsi és Kendra képei! Ígérem jövök ma még, és írok Nektek! :)
Addig is legyetek jók, és vigyázzatok Magatokra! :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Na,ezt már szeretem :D :D !!!
Jönnek a képek,imádom nézni őket!

Bodzi!
Megkaptam a képeket.Torta nagyon guszta,biztos fini is volt
Cak nem kopogós cipőcskét kapott Eszti?
A szekrény nagyon klassz,imádom az ilyen kisbútorokat

Kata!
Kendra nagyon édes, szépen növekszik.

Drága Patrika!
Nagyon jó hogy megérkeztél és köszi apu segítségét hogy ezt leírhattad nekünk. Puszi mindhármótoknak!

szurikáta
szurikáta56
 
 


Kata,
Kendra nagyon aranyos. Most már annyit értek hozzá a sok uh kép után, hogy látom sokkal finomabb vonású, mint egy fiú kollégája :)
Na mire nekünk is lesz képünk teljesen meg tudom őket különböztetni :)
Babakocsit "örökölted" tesódéktól vagy teljesen új szerzemény?
Kata, képzeld az egyik energiád már eltalált, mert negatív lett a kontrol kenetem :)))

Bodza,
Nagyon jó a kis szekrény. Először azt hittem ,míg nem olvastam vissza normálisan, hogy ezt is a Rencsi licitálta. Gondoltam is Rencsi ebből megélhetne, hogy bizonyos százalékért licitál babacuccokat aztán tovább fejleszti a businesst :)
A párom lánya (9) kicsinek sem volt barátkozós. Persze babának nem tudom. Ő tipikus szűz ,mint a nagyanyja. Eszti vízöntő ,akik nagyon szeretnek kommunikálni és fontos nekik a társaság. Biztos fontos az is, hogy Tőled mit lát, mert Te is nagyon nyitott ember vagy. Az én anyukám nem annyira, én meg nagyon, tehát nálam nem az anyai minta miatt lettem ilyen, viszont apukámnak soha nem okozott gondot, hogy szóba elegyedjen idegenekkel.

Chilike,
hát szegény kiscsajnak nem lehet könnyű nálatok, ha meg akar felelni .
Na hát én nem hajtogatok precízen. Teregetni meg többször tereget a férjem, mert ő szerinte jobban csinálja ,mint én. Cserébe a konyhába be sem teszi a lábát.
Szerintem, ha meglesznek a lányok jobb, ha vesztek egy nagyüzemi gépet:))
miciona
 
 


Miciona!
Örülök, hogy az energiáim eljutnak hozzád! :) De tudnod kell, hogy folyamatosan küldöm őket, úgyhogy nem fogsz kifogyni belőlük ne aggódj! :) Remélem a többi energiám is "betalál" majd, és azzal fogsz felhívni, hogy "Kata van egy POZITIV TESZTEM"! Már alig várom, hogy ezt a mondatot halljam tőled! :) Ehhez és minden máshoz küldöm még a pozitívabbnál pozitívabb energiákat! :)
A babakocsi teljesen új szerzemény, hiszen Tencinek két fia van, nekünk meg lányunk lesz! :) Sokat gondolkodtam milyen babakocsit szeretnék, aztán végül ez mellett kötöttünk ki! :) De már nem bánom, mert nagyon könnyű össze csukni, és szétnyitni egyaránt. Sőt nem is olyan nehéz, így az elsőre is simán fel tudom majd "cipelni" magammal! :)

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Szurikáta!
Köszönjük a dicséreteket, de ugye tudod, hogy az Általad Küldött Szerencse Szurik nélkül ezeket a képeket most nem nézhetnéd? :D Köszönjük még 1x a szurikat, sokat segítettél! :)

Bodzi!
Nagyon-nagyon tetszik Esztinek "szerzett" szekrénye! Hogyan is történt ez a "Szerzés"? :D

Póci!
Én is abban bízom, hogy a doki majd mondd rá valami értelmes magyarázatot, hogy miért lett ilyen a cukrom, de nem is idegesítem magam! A határértéken belül van minden, úgyhogy szerintem nagy gond nem lehet! :) Nagyon édes a Kisfiad! :)

Moncsiga!
Apánk már nem fejti meg, ugyanis már nem hozzá járok! Tudod dokit váltottam, de remélem majd ő is tud rá értelmes magyarázatot adni! :) A lényeg, hogy határértékeken belül vagyok, ezért úgy érzem, nem lehet túl nagy "gond"!

Csomee!
Jöhetnél gyakrabban is! :) Örülök, hogy minden rendben veletek, és ez még így is lesz jó sokáig! :) A család tudja már az örömhírt? Megkuksiztál az iwiw-en? :oops: Oké, én is azt szoktam tenni! :)

További szép napot!

Libus!
Amennyiben ma is hosszú sétára indulsz, akkor öltözz fel jól, mert itt nálunk nagyon-nagyon hideg van, és ráadásul még a szél is fúj! Nehogy megfájj!!!! :):D

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Ja! És azt elfelejtettem írni, hogy Kendrának rendeltem az interneten a szoba ajtóra betűket, meg egy malackát dekorgumiból, és már el is készült!! Annyira, de annyira klassz lett! :) Ha gondoljátok, szóljatok és dobok fel képeket, ha tesóm megint kicsinyít nekem! :lol: :lol:

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Pócikám,
remélem már nem dolgozik az a kedves ügyeletes doki a Jánosba!!!! nem tudom hogy masszírozzam, simizni szoktam neki, van valami spec. technika?

Micikém,
hhuuuuurrrráááá negatív lelet, csináld a koncentrálást és szépen gyarapítsd a tüszőket!!!!


Bodzám, írtam mailt.

Csajszikák, tegnap estére zöld lett a kaki és darabos, szerintetek felhívjam a dokinénit? nem kap mást csak anyatejet és eddig ilyen még nem volt.....bár tegnap egész nap furi volt, mert alig evett, 800 körül kéne ennie egy nap és tegnap 390!!! volt ráadásul este megint sugárba hányt..... :? :cry: :cry: és az étvágytalanság nem lehet csk a szuritól mert azt délután kapta és már reggel sem evett....

Kép
rencsi79
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?