Sziasztok!
Tiszta furcsa volt, hogy ma megnyitottam a freemailt, és nem volt csak két levelem
Valahogy fellélegeztem!
Na de gondolom a fórum annál inkább pörög.
A srácok alszanak a nagyágy közepén, a férjem pedig a lányokkal küzd. Felajánlottam, hogy én elaltatom őket, de fáj a feje, és ő is szunyálna egyet. Így leültem netezni.
Anyum főzött kaját, aztán apám állítólag cinikusan megjegyezte a férjemnek, hogy T egyél, mert Kata nem fog főzni, ez lesz a vacsora is.
Hát néha furák a szüleim. Nem tudok rajtuk elmenni. Kedveskedve segítenek - ma pl apu és T ringatta a srácokat, hogy ki tudjam gányolni a lakást, mert már elúsztunk a kupiban. Persze azóta megint szétpakoltak a lányok, de legalább nagyjából rend van és tisztaság - aztán néha mintha terhesek lennénk a számukra, de nem mondják meg, csak mintha úgy tűnne. Fura!
Anitaa: van teló szám, de azért annyira még nem aggódok. Ha hétfőn se jön meg a termék, akkor biztos nekiállok, és felkutatom a csajt! De bizonyára megjön, csak a férji szeret paráztatni
Én sem vagyok valami agytröszt. Elvégeztem a PSZF-et és kész. Szeretem a matekot, a közgázt és a pénzügyeket, de már semmi emlék korábbi tanulmányaimból... Semmit sem érek a diplomámmal és a nyelvvizsgámmal!!!
Dorka: Iván kész főnyeremény. De nem is baj, ha az embernek egy ilyen probléma mentes gyereke van elsőre, legalább szülsz még kisbabát
Gio: én egyházi énekeket szoktam énekelni, mivel mást fejből nem nagyon tudok. Azok olyan megnyugtató dallamúak, és nem pörgősek, és még nekem is jót tesz lelkileg. Mintha imádkoznék. Gyerekek szeretik. Van amit már már énekel is Verus
Kétnyelvűségről annyit, hogy én hallottam, hogy az pl nem jó, ha egy ember beszél így is és úgy is. Inkább az a jó, ha pl az anya és az apa más nemzetiségű, és az egyik csak így, a másik meg csak úgy beszél a gyerekkel, mert ő személyhez köti az adott nyelvet. Nekünk van is egy lengyel rokonunk, és a gyerekek tudnak lengyelül és magyarul is. Anyukájuk lassan tanult meg magyarul, és jobbára lengyelül nevelte a kicsiket - akik most már nagyok
Szóval ha nincs valakinek más nemzetisigű férje, de az jól beszél más nyelven, akkor ő beszéljen úgy a gyerekkel. Így lesz az kétnyelvű. Vagy fogadjon angol bébiszatyort
De ha anya több nyelven beszél, abba állítólag belezavarodnak!
Gombi: az ici-pici mesét én is szoktam énekelni, de még inkább csak a nagyoknak
Csillag: szeretem az Anna és Peti oldalt. Olyan jó dolgok vannak benne. Még mesét is olvasnak fel nekik, ha rákattintanak és én pl nem vagyok épp erre kapható...
Olyan érdekes. Verus lányom nagyon nem tud játszani. De pl számítógépen mindent megcsinál. Szinez, kirakózik, öltöztetőset játszik, útkeresőset csinál meg, fest - bár ezt szeret amúgy is - meg gyöngyöt fűz... Van valakinek ilyen fura gyereke még???
Póki: mit jelenthet az, hogy fel van függesztve valaki??? Mármint a teszveszes csaj. Ahogy nézegettem FP termékeket rengetegen rendeltek tőle. Krimibe illő sztorim a következő. Jól meghirdeti a termékeket, eladja jó áron. Mi hülyén átutaljuk a pénzeket, ő meg két hét szállítást igérve szépen jól lelép, minden nyomot eltüntetve maga után. Mire mi gyanakodni kezdünk, már rég lekövethetetlenné válik... Na mit szólsz??? Én se örülnék, ha nagy nehezen rábeszéltem a férjemet, hogy ez nekünk szükséges, akkor most lelépne a csaj. De max együtt pereskedünk... Mit szólsz???
De jó, hogy így tudjátok követni, ki mikor kel éjszaka. No én erre képtelen vagyok. Egyenlőre örülök, ha megjegyzem, hogy előzőleg kb mikor ettek a srácok, hogy kb betájoljam, mikor lesz a következő evés. Ami biztos, hogy fürdés 6-kor van. Előtte 5-kor és utána 7 kor is esznek. Aztán 9kor, és azt követően kb 11-kor. Akkor még talán fél kettőig is elalszanak, de ha egykor kelnek, akkor kelnek 3 körül is. Ezt követi kb 5kori kelés, de van hogy hatig is kihúzzák - vagy az egyik kihúzza. Aztán 8 körül megint esznek... Szóval összegezve kb két óránként szoptatom őket
Tehát mindkét cicimből etetve, naponta kb 12x szoptatok
Ez szerintem a maximum!
Meli: mi is hatkor fürdetjük a srácokat. Nem tudom másképp megoldani a négy gyereket. De idővel bizonyára le lehet majd erről szoktatni őket. Emléxem Johi mindig pacsirta típus volt - korán fekszik, korán kel - de arról is átállítottam, mert én alapvetően bagoly vagyok
Én 10 évig tanultam
angolt. Több magántanárom is volt. Angolból érettségiztem, különbözeti vizsgát tettem a fősulin, mert így engedtek egyáltalán másodévfolyamra, aztán nagy nehezen levizsgáztam szakmai angolból, és elsőre levizsgáztam a szóbeli rigó utcai kínzókamrában, és negyedjére sikerült az írásbelim is. De hülye vagyok a nyelvekhez. Egyszerűen görcs áll a gyomromba, ha angolul kell beszélnem. Még ha értem is. Azt hiszem magyarul is eléggé körmondatokban fejezem ki magam, és angolban is így akarom, aminek az a vége, hogy mások nem értenek meg. Én meg nem tudom az agyamat szótár üzemmódba állítani, és pl egyszerű beszélgetéseket megértek, de ha már komolyabb témában folyik a beszélgetés, azt nem. Szóval ez van. Úgy tudom van olyan, hogy valaki a nylev területén diszleksziás. Lehet hogy nekem is ez van!