Sziasztok!
Húúúú, a tegnapi hozzászólásokat elnézve ma én is hosszú leszek.
Jimbone – szegény Donát!
Veled alszik, vagy mindig kelni kell hozzá éjjel? Remélem, azért legalább éjjel ki tudod magad pihenni… Majd leírod, hogy csinálod a gesztenyefőzeléket? Izgalmasan hangzik… Mi azt hiszem mostanában kezdtünk el fogzani, legalábbis ha odanyúlok a felső ínyéhez, akkor érzem, hogy a két metszőfoga már szinte áttöri. Tegnap egy megmagyarázhatatlan üvöltés kapcsán kezdtem el gyanakodni, akkor vettem észre. Viszont ahogy látom, az ínye meg nem duzzadt. Szóval most nem tudom, hogy ez már az-e, vagy csak megint fogalmam sincs, hogy mitől borult ki a gyerekem.
Irdab – mai napotok milyen? Lehet, hogy el kellene járnotok valami babás programra, ami jól kifárasztja Zorát, hogy aztán tudjon pihenni. Ez a bezártság is mindenkit megvisel, de most már hamarosan itt a jó idő!!!!
Köszi a babakajás linket, elmentettem. De várom már, hogy értékelje a babám a főztömet! Mondom mindezt a szopitól függetlenül – amíg lehet, én is szoptatni szeretnék.
Húúú,
Linácska, irigyellek a gyerekek hosszú alvása miatt! És mire használtad a felszabaduló időt? Nekem nemigen van ilyen szerencsém, múltkor volt egy 2 és fél órás délutáni alvás, de szerintem valamit eltéveszthetett, mert 30 percekre van hitelesítve (naponta 3-4x). Én meg persze aludhattam volna, de inkább nem kezdtem bele, „úgyis mindjárt ébred”-alapon. Nekem legalább 30 perc, míg elalszom, így a nappali szunya sajnos kizárva, nincs értelme belekezdenem.
Goldplast, köszönöm a kedves fogadtatást!
„a bűntudat szerves része az anyaságnak” – szerencsére ezzel (még) nem kellett szembesülnöm. Sokkal inkább az zavart, hogy sokáig szinte alkalmatlannak éreztem magam amiatt, hogy nem tudtam értelmezni a gyerekem jelzéseit. Nem tudtam, miért sír (pl. ezért mértem sokáig, hogy mennyit eszik, hogy az éhséget ki tudjam zárni), nem voltam mindig a helyzet magaslatán, amikor meg kellett nyugtatni, hiába dajkáltam, nem használt, és ettől nagyon szerencsétlennek éreztem magam, sokszor ki is borultam. Mostanra szerencsére változott a helyzet, összeszoktunk, nagyjából higgadtan kezelem, ha rosszabb napja van, és remélem, hogy a második babámnál majd már alapjáraton sokkal egyszerűbb lesz számomra az „anya-üzemmód” aktiválása. Jó utat Nektek, remélem sikerül feltöltődni a hétköznapokra!
Madaran, szerintem ha rétegesen felöltözteted Zsigit, és teszel alá akár még pokrócot is a habtapi fölé (a saját megnyugtatásodra), akkor semmi baja nem lehet a földön. Az ágyon annál inkább, ha egy pillanatra nem figyelsz, lehet hogy vesz egy nagy lendületet a forduláshoz, és már lenn is van a földön. Zsigmond bébi nagyon szép!!!! Nem semmi szájacska – jajj a lányoknak, ha megnő!
Oui, sajnálom a 3 hetet! Az én férjem egy-egy, max. 2 napokra utazik el, azt még bírjuk. De estére nekem is kell már egy kis támogatás, még így egy gyerekkel is. Remélem, hogy sikerül valami segítséget találnod.
Bori, Betti biztosan azért eszik „csak” ötször, mert ennyire van szüksége. Ha gyarapodik, jókedvű, nincs semmi gond, sőt, mostanra már a sok ficánkolás miatt biztosan a gyarapodás üteme is lelassult. Szerintem felesleges külön ösztökélni, ha ő nem akar enni. Viszont egy hatgyerekes anyukától hallottam (bocs, ha ez mindenkinek alap, nekem jó tanács volt), hogy érdemes a baba kutacsát kitapintani (tenyérrel simogatva a feje búbját), hogy tudjuk, milyen az állaga, a besüppedése normál állapotban. Így tudunk mihez viszonyítani, betegség/kiszáradás esetén rögtön észrevesszük, hogy valami baj van.
Anettoo, én próbálom kerülni a cicivel nyugtatást/altatást, hogy ne ez legyen az egyedüli dolog, amitől elcsendesedik. Nyilván mi emiatt többet cumizunk, többet veszem ölbe, próbálom elterelni a figyelmét… Nálad persze egyértelmű, hogy kímélned kell magad, így ez nem megoldás. Szerintem a pici szopik nem számítanak igazi evésnek, azok inkább szomjoltók. Vagy ha üres cicit kap, akkor meg ugye zsírosabb a tej, és akkor több szopit tekintenék egy evésnek. Mi egyébként az éjjeli kelésekkel együtt 7-8x eszünk egy nap, ha nagyon rossz napja van, nekem is be szokott esni még egy soron kívüli. De nem is vékony baba Lia, elég sok az igénye.
Mimi – kutya: nagyon sajnálom!
És hogy vettétek észre, hogy patkányméreg? Mennyi időn belül lehet semlegesíteni?
Mi tegnap párom unokahúgára itt hagytuk a babát az esti lefekvés után, és elmentünk vacsorázni barátokhoz. Nagyon jólesett végre egy esti program! Babám nem is ébredt, csak már azután, hogy hazaértünk, és még épp nem aludtam el. Bár most meg eléggé fáradt vagyok, meg úgy tűnik, hogy tegnap nem tett jót a két séta, mert olyan náthásnak érzem magam. Mondjuk most talán sikerült elébe menni egy lórúgásnyi Calcium Sandozzal, meg kamillás gőzöléssel. Remélem. Viszont: szülés óta most először van izomlázam a combomban! Tegnap végre hagyta a gyerkőc rendesen csinálni a gyakorlatokat jógán. Jó, nem olyan vészes, de mégis legalább érzem, hogy vannak még izmaim. És még nem reklamált, hogy nem olyan finom a tej…
Szerintetek ekkora babákkal már lehet szánkózni, úgy hogy Apa fogja őket az ölében? Hétvégére ilyen irányú terveink vannak, persze csak ha nem dőlök ágynak. Nagyon nem szeretnék…