Sziasztok lányok,
Ismerős téma amiről írtatok..
Nekem a mostani terhességemnél sajnos két mintavétel is volt.
Az egyik 12.héten amikor a UH. vastag tarkóredőt mutatott, pluszban még 35 éves is vagyok, a másik 20.héten az utolsó pillanatban..A 12.héten chorion biopsziát csináltak (Hajdú doktórnő), mondván 98% biztos időben derüljön ki ha beteg a baba..mert előfordulhat. Igazából nem fájt csak kellemtlen volt, lelkileg megviselt mert féltem a vetéléstől.. de bevállaltam..biztos akartam lenni..Nekem nem csinálták a vérvételt, meg sem próbálták szerintük az is rossz eredményt mutatott volna.Megcsinálták nem ment el a baba, és az eredményem jó lett!!!Aztán 20. héten mégis magzatvízvétel volt, mert a 18. heti UH. beteg babát mutatott..Belefutottam abba a minimális százalékba akinél ez megtörténik, hogy fars eredmény lesz a biopsziából,sőt a babám betegsége is olyan volt ami nagyon-nagyon ritka..3000-ből 1. A Baross utcai SOTE-n is voltam, nincs jó véleményem róluk, futószalagon csinálnak mindent, engem lelkileg összetörtek ott..
Lényeg, hogy csak akkor szabad bevállalni ezt a mintavételt ha tényleg indokolt..
Mindkettőt Hajdú doktórnő csinálta, iszonyat jó keze van..nem is bíztam volna másban.
Ennek ellenére, hogy mindent megtettem érte, elvesztettem..és nem a mintavételek miatt.
Most nem régen olvastam Dr.Csermely Gyula könyvét, Ő sem érti miért van ez a protokoll miszerint 35 év felett magzatvíz vizsgálatot csinálnak, mikor van ez a vérvétel. Még jó, hogy eldöntheti a kismama.
Legközelebb már remélem nekem is csak vérvételt kell csináltatnom..