Új privát üzeneted érkezett!

Ígértem Nektek tegnap egy kis bemutatkozást, amit most meg is ejtenék, mivel „saaaaajnooos” nem tudok dolgozni, mert lehasalt a rendszer, amin kéne…
Persze holnap lesz ennek böjtje, nade sebaj….

Szóval… (még egy teljes hónapig :wink: ) 33 éves vagyok, és a kisfiam apukájával kb. 3 éve elváltunk.
Azóta Botonddal új életet kezdtünk, beköszöntött a boldogság, és most megint babázásra adtam a fejem.

Az orvosom azt mondta, hogy úgy kell kezelnünk ezt a várandósságot, mintha első baba lenne, mivel más az apuka és a genetika….
Hát tudja fene.… nekem egész ismerősek a dolgok :lol: , de állítólag a szervezetem nem „emlékezhet”.

December elejétől kb. egy hónapig volt egy kényszerfekvéses időszakom, de a bevérzéssel együtt a vészhelyzet is elmúlt, úgyhogy most megint teljes gőzzel dolgozhatok... :roll: .

Amúgy szerencsésnek nevezhetem magam, mert némi émelygéstől eltekintve eddig semmi különösebb „panaszom” nem volt, asszem a non-stop zabálhatnék nem tartozik ide… :lol:

Dóri
Kép
Kép
Kép
d76

Dóri
Akkorát nevettem ezen a mikulásos soron.... szinte láttam :D:D:D
Viszont örülök, hogy te is példa lehetsz előttem, hogy a mai világban nem lehetetlen Boldogságra találni, ha van egy gyerek már....

Pocak
Férjed nagyon jófej lehet... :D:D:D Itt is jót nevettem....
Igen, muszáj beletenni, ha már egyszer végig szenvedtem azt a 8 évet.... :lol: :lol: :lol:

Bibar
igen, ezért van ott... sokan dr. szöszinek hívtak sokáig, ami persze vicces, de nem túl kecsegtető jelző, már a filmből kiindúlva :lol: :lol:
ufff ez a csúszás nem hangzik túl jól, remélem már jobban vagy....
Vendég

Poci ilyen még nem volt.
Edi, na olyan remegés nekem is szokott lenni olyankor muszáj ennem.Az nagyon rossz.Húúúú. Amúgy nem semmi csj vagy!!!!Nagyon okos lehetsz!!!Totál irigyellek!!Én örülök, hogy ezt az egyet meg tudtam csinálni.Többre nem tudom lenne-e energiám. Most majd az angolnak akarok itthon nekiesni, mert nagyon elkopott a tudásom.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Edi: nekem ilyen remegesfele nem szokott lenni, csak amit irtam. Altalaban hutokozelben vagyok, igy nem hagyom, hogy leessen a vercukrom... :lol: Mert miota kismama vagyok, azota abszorult nem turom az ehseget, szinte azonnal ennem kell, meg 10 percet sem birok ki.

Bibar: pihizzel, tuti meghuzodtott az amugy is mar igenybe vett pocakod. A pihi a legjobb gyogymod a regeneralodasra.

Nem tudom ti ereztetek-e mar ilyet, hogy valahova oda teved a kezem a hasamon, es a pocak felulete ott azon a kis helyen faj, olyan, mintha ott megutottem volna, pont ugy faj, a felulete, aztan maskor egy masik helyen.
pocaklako

Valami hihetetlen zabalasi kenyszerem van, az elobb turtam be ket orias adag lasagnet, es eltunt a gyomromban. Ugyanolyan ehesnek erzem magam mint elotte. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
pocaklako

Poci! :lol: :lol: :lol: Akkor egyél még!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Sziasztok!
Ma már kicsit jobb a náthám.....tegnap délután a hangom már nem is volt meg, ma visszatért, férjem nagy bánatára. :D
Az a hársfa levél tea azért használt valamit.

Én is egész nap eszegetem, ma pacalt kaptam Anyóséknál, ami a kedvencem. Amúgy is most az ilyen kajákra vagyok rákattanva.

Köszönöm Atika nevében is a dícséreteket, tényleg egy angyalka, és huncut is.....de nem lehet rá haragudni. Meg nagyon bújós és tudja, mikor kell hízelegni.:) Mostanában nagyon érdekli, ha főzök, mert jön és fel kell venni, hogy lássa, mit csinálok, majd adok neki is egy fakanalat és egy tálat, hogy ő is utánozzon.
:D

Heni
Kép
henriett74

Niki: nem lehet, ez mar a ferjem atlagos adagjatol is tobb....aaaaaaaaaaaaaaaaaa......asszem egy kis gyumit eszek inkabb..

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
pocaklako

Heni orulok, hogy visszajott a hangod, hasznald is ki :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: , kulonben ezt a poent egy pasi sem hagyna ki....cuki a kisfiad nagyon. :D :D :D :D :D
pocaklako

Poci,az én férjem sem 3 szelet zsíroskenyeret szokott enni. :lol:
No, szánkózás mára elmarad, helyette látogatóba megyünk, és összeeresztjük a babákat.Hátha megmarad holnapig. Holnap emberi időben ér haza a férjem, inkább akkor ketten levisszük.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Niki
köszönöm :oops: :oops: siketrült a nyakamig elpirulni na :roll: :roll: :roll:

Pocak
hihi akkor egyél... lehet a picikéd igazi ínnyec Olasz lesz, már most habzsi dőzsi van :lol: :lol: :lol: Én ennék a helyedben tuti :D:D:D:D:D Ki kell használni, míg van kire fogni :D:D:D:D

Éppen szerkeztem a roppant értelmes levelet, amit "apának" fogok küldeni....
Vendég

Ugye Edi?? Most kell enni, elég diétázni, meg önmegtartóztatni szülés után.
Na most megyek öltözünk, megyünk haverozni.
Este jövök. Vár még a vasalnivaló 2/3-a.Szupiiiii

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Kép
Szijjjjasztok lááányok!!! :D

Dodó: igen még csak 19 éves vagyok....de februártól már 20 leszek... :lol: :lol: :!: :!: :!:

Mamaki:
:D :D na igen...itt sokmindenkinek lehtnék a lánya....ha azok a bizonyos első randik jól sikerülnek :wink: :wink:

Edikének meg szülinapja lesz.....?????? :D Kép
apának....levéééél.........ááááááá :evil: :evil: :evil:
Heni:örülök hogy jobban vaaaagy :D

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
mokibuci

Niki
Jó bandázást Nektek :D:D:D:D

Moki
köszikeeee, holnaptól éppen egy 10-essel leszek hosszabb Nálad :lol: :lol: :lol: most már nem csak centiben :lol: :lol: :lol:
Majd meglátod Te is, 20.-tól már rohan az idő:D Pont szuper időben jön ez a Manópinky Neked szerintem:D:D:D

Te is Vízöntő még???
Vendég

[quote="edwig"]M írta:edwigercy
A táppénz nem lehet több mint a netto fizud.... ugyanis a táppénz a netto fizud 70%-a...
Én decemberben 15napig voltam táppénzen, és 17.200.-al volt kevesebb a fizum...

a brutto fizetésem 60%-a...a suli szerint....tuti, most hogy olvastam amit írtál, felhívtam őket...és megerősítettek...

Mercy

"Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog"
mercedes79
Győr

nem-nem én már halacska vagyok....feb. 22-én lesz szülinapom...meg a páromnak is... Kép

Én 1990.02.22.
Ő 1979.02.22

:lol: :lol:

Am szerintem is jó időben jön a drágám....!!!

mokibuci

:D
Úgy látom itt tényleg kollektív az "éhezés"....
.... a Mikulást (mármint ami még megmaradt belőle) biztos ami biztos alapon eldugtam az egyik fiókomba.

Én nem emlékszem, hogy az első babámnál ennyire sáska lettem volna, de most kritikán aluli amit művelni tudok...

Edi: Már az alapján is, amennyit eddig megismertem belőled, biztos vagyok benne, hogy semmi okod az aggodalomra apuka téren! Talpraesett és belevaló csajszi vagy, úgyhogy tuti előbb lesz itt normális apuka, mint gondolnád!
Az "igaziért" pedig, ahogy olvastam, igazán nem kár, én most is azt vallom, hogy jobb egyedül egy gyerekkel, mint egy álságos és/vagy kínlódó kapcsolatban...

Moki: Nem is az a gáz, hogy milyen szemtelenül fiatal vagy, sokkalinkább az, hogy én már szoktam olyat mondani, hogy "vagy 20 évvel ezelőtt" :D:D:D
Amúgy a kor nem erény, hanem állapot, Te is kinövöd majd, meglátod! :wink: (Najó irígy vagyok, de ezt sosem vallanám be!)

Dóri
Kép
Kép
Kép
d76

Mercy,
a bruttó átlagjövedelem 60%-a stimmel, de ebből SZJA-t vonnak :( !
Vagyis egyértelmű, hogy jóval kevesebb, mint a bérünk volt...

egy idézet:
A táppénz mértéke

A táppénz összege folyamatos, legalább két évi biztosítási idő esetében a figyelembe vehető jövedelem naptári napi átlagának 60 %-a, ennél rövidebb biztosítási idő esetében, vagy fekvőbeteg gyógyintézeti ápolás tartama alatt 50 %-a, azzal, hogy a táppénz egy napra járó összege nem haladhatja meg a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér 400 százalékának, a biztosítási jogviszony megszűnését követően a minimálbér 150 százalékának harmincad részét. (Eb.tv. 48. § (8) bek.)

és még sok hasznos info (a menüben), friss adatokkal itt (ha valakit érdekel):

http://www.tbinfo.eoldal.hu/cikkek/a-ta ... allapitasa

Anikó

Kép
mamaki73

Pocak
köszi piheztem,talán már jobb a dolog,még fájdogál az egyik oldalon,talán a méhszalag :oops: :oops: én is olyan zabás vagyok,megőrülök :shock: :shock: :shock: na most kezdődik csak a hizás :lol: :lol:

Moki
én is halacska vagyok,március 15.én láttam meg a napot :lol: :lol: :lol: na legalább az urad nem olyan szégyentelenül fiatal mint te :lol: :lol: :lol: jé és egy nap van a szülinapotok,de jó :lol: :lol:

Niki
jó bandázást,szerintem a hó megvár holnapig/sajnos/ :lol: :lol: én már tavaszra és pulóverre vágyok,hess kabát és sapka :twisted: :twisted: :twisted:

Heni
örülök hogy jobban vagy :wink: :wink: na a pacalt utálom/végre valami/ :P

Dóri
de jó hogy ujra megtaláltad a boldogságot,szerencséd van :wink: :wink:

bibar

Mercy
Felhívtam Anyut (Apehos a lelkem) és azt mondta, hogy az első 3 hónapban a brutto fizud 70%, utána attól függ miért vagy kiírva a brutto fizud 60% ill. 50%. Persze plussz a levonások....
Én írtam rosszul, igazából a lényege az lett volna, hogy mindenképpen kevesebb lesz a táppénz összege mint a netto fizetésed.
Vendég

Bibar:
nekem meg anya született márc.15-én 1963-ban.... :lol: :lol:

na igen a párom nem ennyire fiatal....na de aki korán és normális körülmények közé akar babát annak íííííííígy kell ahogy én csinálom.....:D :D na jóóóó ez csúnya vooooolt.....
na nem ezért vagyok vele.....áááááááááááááááááááá Kép
Dóri: értettem a célzást.... :D

mokibuci

Moki
dejóóóóó, no kérem ez klassz:D:D:D tök jó lehet egyszerre ünnepelni :D:D:D

Dóri
köszönöm szépen :D igyekszem megoldani ezt a helyzetet is a lehető legjobban, persze úgy, hogy a manóseggű ebből semmit ne érezzen, csakis a lehető legjobb dolgokat.... :)
Vendég

Hehe, én meg február 21-én leszek khmm 27+ÁFA :D

Moki: A párjaink viszont egyidősek :D:D:D

Mmmmm, pacal... máris tudom mit "rendeljek" hétvégére anyukától...

Dóri
Kép
Kép
Kép
d76

Moki
Az Én Anyukám 1967.03.24.-én született :D:D:D hagyok időt.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Igen, piszok korán kezdte, 14évesen szült engem, és így is szerelem gyerek voltam :D:D ééés Anyukám így is két diplomás ember lett.... Van ilyen is, nem feltétlen baj, ha valaki korán kezdi :D:D:D Pedig abban az időben nem volt egyszerű...ééés azóta is Apukámmal van együtt :D:D:D Az első igazi szerelem :lol: :lol: na erről Én már lecsúsztam :D:D:D
Vendég

Pacal.... hm még soha életemben nem ettem.....
Tényleg ennyire finom lenne????
Most elgondolkoztam, milyen lehet az íze, de tuti finoooom.....
Vendég

Sziasztok!
Ide értem én is! De lassan megyek is, mert indulunk Lizyvel sétálni!
Amilyen szarul kezdődött a nap, szerencsére nem folytatódott ugy..... suli ugy ahogy elment!

Niki!
Sajnálom, hogy te olyan szarul voltál éjjel!

edwig!
Nyami túróóóóóótortaaaa!!! nem vagyok mostanában nagy édesség evő, de abból ennék most egy szelettel.

bibar!
Sajnálom az esést! Legközelebb nagyon vigyázz magadra!
Amugy a hó alatt itt is jég van sajna!!! :?

d.dodó

Edi:
háááááááát ez durvaaaaaaa!!!!! :shock: :shock:
először azt hittem rosszul írtál valamit.....
na akkor most már ketten osztoztok minden tiszteletemen :!: :!:

mokibuci

Sziasztok!

Niki: igyál sokat, minimum napi 2 litert meg kellene inni. És pihenj sokat! Sajnálom, hogy ennyire rosszul voltál. Remélem, tényleg nem valami vírus. Ami pedig az idegességet illeti, próbálj minden konfliktust elkerülni, tudom, kívűlről könnyű beszélni, de sajnos most minden le kell, hogy peregjen rólunk. De ha az segít, nyugodtan írd ki magadból a dolgot, ne tartsd bent. Tudod, hogy bárki bármikor fordulhat hozzánk. Közös erővel mindig könnyebb. Talán... Vigyázz magadra!!! Küldök egy NAGY ölelést!!

Edi: jajj, de örülök, hogy sikerült megvenned a hordozót! Hurrá-hurrá! Bizti élőben is szép. És igazán nincs mit! Én úgysem használtam volna fel a kupont, mert nekünk van a Chicco szettünk.
TE kis diploma faló! Persze, hogy nem megy már a sok tanulás, hiszen aki MÁR a 29.-be lép?! Annyira, de annyira öregszel. :) De azért szívesen lennék én is mégegyszer 29.-be belépő :D
A viccet félre téve, nagyon-nagyon sok boldogságot kívánok Neked!!!! ÉÉÉS ne felejts el kívánni valamit, mielőtt elfújod a tortán a gyertyákat.
Apaságit később is benyújthat, hát nem túl sok jó hír így. De én egészen biztos vagyok, hogy a legjobban fogod alakítani, hogy megvédd a kis Manóseggűt és Magadat is. De nem tudom, azért mennyire lenne sikere, ha lemond a gyerekről hivatalosan. Szerintem kérdezz még meg mást is. Tapasztalat, hogy sokszor ahányféle szakember, annyifélét mondanak. Meg aztán, hátha kapsz még ötleteket is.

Poci: a szívdobogás normális, többet pumpál most a szív, hogy a Babóca több oxigénhez jusson. Ha esetleg van otthon vérnyomásmérőd, akkor a pulzusszámból is látod.

Bibar: meghúzódott egy izmod, pihenj sokat és elmúlik, nekem Nórival volt ilyesmi, reggelente, amikor nyújtóztam, de pihenéstől nekem elmúlt. Szegényke, biztosan nem kellemes most Neked, de pihizz, jó?

Dóri: micsoda mikulás perverzió?! :D Jól tetted, egészségedre!

Mokibuci: Tényleg milyen kis fiatal Mammerka vagy. De jó! És hogy pároddal azonos napon születtetek, az valami szuper dolog. Az egy jegyben születettek mindig jobban megértik a másik bajait, gondjait és akkor is ha örülnek. Mi a párommal mindketten ikrek jegyűek vagyunk és sokszor olvas a gondolataimban, ha pedig morci vagyok, még akkor is, amikor nincs rá okom, azt is megérti, pont a jegyünkből adódóan. Szóval mi nagyon egymásra találtunk. Február 14.-én leszünk 5 éve együtt :D
Remélem, Ti is ennyire összhangban vagytok!

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

doki: ápr.12.
4D UH: ápr. 30. - uhhhh, de soká
manorka

Edi
micsoda??????anyukád alig idősebb nálam,na ez már durva :shock: :shock: :shock: nem semmi,tök jó hogy azóta is együtt boldogan,ritkaság,nagyon üygesek :lol: :lol: :lol:

Manorka
pihizek,már amennyit tudok Olivér mellett,jól meghúztam valamit :oops: :oops:

Dodó
már igy is úgy megyek a jégen mint aki besza..t :oops: :oops: tiszta jég a hó alatt :cry: :cry:

Moki
na akkor anyukád is ünnepelt a kokárdás ünnepen :wink: :wink:

Dóri
és mennyi az áfa??? :lol: :lol: :lol:

bibar

Felhívtam Anyut (Apehos a lelkem) és azt mondta, hogy az első 3 hónapban a brutto fizud 70%, utána attól függ miért vagy kiírva a brutto fizud 60% ill. 50%. Persze plussz a levonások....
Én írtam rosszul, igazából a lényege az lett volna, hogy mindenképpen kevesebb lesz a táppénz összege mint a netto fizetésed.

na, nekem azért lesz több, mert olyan fizu kategóriába estem, hogy a levonásom 50% volt....míg nem kaptam emelést (tavaly nyár), többet kaptam kézhez a kevesebb bruttómból, mint mostanság a több bruttómból....szóval én személy szerint tuti jobban járok....de egy barinőm, aki most fog szülni márciusban, ő is jobban járt úgy 2000 Ft-tal....de visszatérünk erre, amint megkaptam januárra a táppénzt, oks???

jah fizu ügyileg úgy szoktam még rosszabbul járni, hogy 2 havonta számoltuk el a túlórát...és amikor nem volt túlórás hónap ugyanannyit kaptam, mint túlórásban....ki volt ez találva:)

Mercy

mercedes79
Győr

[quote="edwig"]M írta:edwigoki
Az Én Anyukám 1967.03.24.-én született :D:D:D hagyok időt.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Igen, piszok korán kezdte, 14évesen szült engem, és így is szerelem gyerek voltam :D:D ééés Anyukám így is két diplomás ember lett.... Van ilyen is, nem feltétlen baj, ha valaki korán kezdi :D:D:D Pedig abban az időben nem volt egyszerű...ééés azóta is Apukámmal van együtt :D:D:D Az első igazi szerelem :lol: :lol: na erről Én már lecsúsztam :D:D:D

...a bátyám '68-as....tehát a szüleim....ajjjajjjj....

Mercy

mercedes79
Győr

Az áfa? 25% azaz kerekítve 7 év...
Juhéééééééé

Ez a csúszkálás tényleg nagyon gáz és rettentő veszélyes.
Bár sokkalinkább az a gáz, hogy szinte sehol sem takarítanak rendesen járdát.
Anno kertesházas helyen laktam, ott rend volt. Amint leesett a hó, szépen mindenki kivonult a kis hólapátjával és elrendezte a portáját....
Most vagy mindig ilyen volt a város, vagy rossz helyen járok folyton, de tény, hogy jégbordás, csúszós, majd bokáig latyakos mindig minden :(

Hamár így belemelegedtünk a számolgatásba az jutott eszembe, hogy az első férjem 68-as:)))

Dóri
Kép
Kép
Kép
d76

Mercy
Nekem is az 50% a nettom... elég magas a bruttom, így a levonásom is magas nagyon, de ugye ez a nyugdíjnál szuper lesz... már ha lesz még akkor nyugdíj....
Számomra elképzelhetetlen, hogy a táppénzed több lesz, mint a netto fizetésed.... De legyen így... majd beszámolsz :D

Én szintén ebben a kategóriában vagyok, és 15 nap táppénzért 17.200.- ft levonás volt a fizumból... :S Már eleve kevesebb volt a nettom tőle....

Ha Nálad mégis több lesz, na akkor előveszem őket, meg mozgosítom Anyut, ebben mégis Ő a guru nálunk otthon :lol: :lol:
Vendég

Moki
:lol: :lol: :lol: Én is büszke vagyok rá nagyon, meg Apukámra is, mindketten eszméletlen fiatalosak, majd mikor viszik sétálni az uncsikát, eltudom képzelni hányan azt fogják hinni, hogy az Övéké.... Bálintnál is volt egy csomószor... :D Mikor Bálintot szültem, akkor volt Anyukám 38 éves, így inkább hitték az övének mint az enyémnek 23 évesen.... :D:D:D
Vendég

Nekem is az 50% a nettom... elég magas a bruttom, így a levonásom is magas nagyon, de ugye ez a nyugdíjnál szuper lesz... már ha lesz még akkor nyugdíj....
Számomra elképzelhetetlen, hogy a táppénzed több lesz, mint a netto fizetésed.... De legyen így... majd beszámolsz :D

Én szintén ebben a kategóriában vagyok, és 15 nap táppénzért 17.200.- ft levonás volt a fizumból... :S Már eleve kevesebb volt a nettom tőle....

Ha Nálad mégis több lesz, na akkor előveszem őket, meg mozgosítom Anyut, ebben mégis Ő a guru nálunk otthon :lol: :lol:

...nyugdíííííj:):):)..... az egy vicc:)...mire odaáérnék 80 év lesz a korhatár...addigra meg nem tuti hogy élek....

nemsoká mondom eredményt táppénzileg.....

Mercy

mercedes79
Győr

Sziasztok!

Én a 2010 augusztusi topicból vagyok, de sokszor szoktalak Titeket olvasni. :)
Moki ezt már nem hagyhattam szó nélkül, én is 20 éves vagyok!!! :D :D (vagyis töltöm be nemsokára :) ), a vőlegényem pedig 24 lesz szeptemberben. :) Úgyhogy mi is fiatal szülők leszünk, de nem bánjuk, sőőőt nagyon nagyon várjuk!!! :wink: :roll: Mindig is fiatalon szerettem volna anyuka lenni, és csak reménykedtem benne, hogy sikerülhet, de szerencsére már itt van a Törpicur a pocakomban. :)

Kép

Kép
barbcsi

na jól van máááár,ne legyen máááá mindenki ilyen fiatal :lol: :lol: :lol: :lol:

Poci
hol jársz???egy kis szieszta???

megyek ki megint Olivérrel,szoritsatok hogy ne fogjak padlót :shock: :shock: :shock: jaj jövö hétre is mondják még a havat,ennek soha nem lesz vége???

Táppénz:én is azon voltam annó,meg sem közelitette sajna a nettómat :cry: :cry: de drukk hogy Mercinek több legyen :wink: :wink:

bibar

Manorka
hááát igen, vííínülök :D:D:D:D
Igen, úgy döntöttem, hogy bemegyek a gyámhivatalba, hogy milyen jogai vannak az apának... végülis Ők intézik, ha bármi van....
Meg beugrom az ügyvédhez még, mert valahogy be kell biztosítani magam, hogy ez a lúzer nem fog minket zaklatni....
Vendég

:lol: :lol: :lol: Tökre beégtem csajok :lol: :lol: :lol: felhívtam a bérszámfejtőnket, mert most már izgatja a fantáziámat, hogy ha több is lehetne a táppénz összege mint a netto fizu, hát a fene dolgozzon , akkor húzok táppénzre....

Hát Mercy kérlek, ha több lesz a táppénzed mint a nettod, akkor szólj kivel kell beszélnem, mert akkor felhívnám.... :?
Flegmán közölte velem a bérszámfejtő csajszi, hogy azért ezt illene tudnom...
A táppénz a brutto fizu 70% az első 3hóba, utána a 60%, de a levonások ugyan úgy megvannak, így alapból nem lehet több, mivel a kiinduló alapból kevesebb.... Majd hozzátette, hogy azért ezt illene tudnom....

kínomban úgy röhögtem :lol: :lol: :lol: :lol: :roll: :oops: :roll: :oops:

Most már nagyon kíváncsi lettem.... addíg nem verem az asztalt, míg nem írta Mercy mi a szitu:D:D:D Ha neki így lesz, legalább lesz kire hivatkoznom, hogy nem hülye vagyok, hanem példám van rá :lol: :lol:
Vendég

Bibar: igen egy kis szieszta...csak ugy olaszosan....
Itt olvasgatva az ifjusagot kezdem vencsontnak erezni magam... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
pocaklako

Edi: kepzelem a szitut, jot nevettem, hat kivancsi leszek mar ratok, hogy hogy alakul..

Bibar: csak ovatosan....

Meme: merre jarsz, ma meg nem is adtal eletjelet....jelentkezz oks?
pocaklako

Sziasztok! Jaj, nem tudom tartani a tempót, pedig nagyon szeretnék írni-olvasni, de most ezek a napok zűrösek... :roll: Végülis nem megyek vissza dolgozni, kedden voltam a dokinál, hematóma már nem látszik, viszont nagyon mélyen tapadt a méhlepény, ezért kérte, hogy mégse dolgozzak, próbáljak meg pihizni, de azért nem kell feküdnöm, mászkálhatok módjával. Állítólag ilyenkor még gyakori, hogy mélyen tapad a lepény és idővel, ahogy nő a méh, feljebb kúszik majd. Volt ilyen valakinek? :shock:

Beninek meg a fogával van gond, nemrég csúnyán megütötte, amikor elesett és elkezdett szürkülni a foga, állítólag elhalt benne az ideg az ütéstől. Nem tudtok esetleg egy jó bpi gyerekfogorvost?

Holnaptól több időm lesz, jövök olvasok és írok, csak életjelet akartam adni :) JA és képzeljétek, úgy néz ki, hogy kisfiú lesz a második gyerkőc is, legalábbis nagy eséllyel annak látszott. :D Akinek van nagyobb gyerek, már mindenki elmondta, hogy jön a tesó? mi még nem mondtuk, elsősorban azért, mert hét hétig feküdnöm kellett és nem akartam, hogy a tesót azzal azonosítsa, hogy "anyának rossz, feküdnie kell és nem játszhat velem" Lehet, hogy ezt nem jól csináltuk, mert több ismerősöm szerint a gyerek már úgyis érzi, hogy testvére lesz, és amúgy is tudnia kell mindig az igazságot, más szerint pedig mivel még öt és fél hónap van a születéséig, ilyen hosszú időt a kicsik nem is tudnak megérteni, így jobb nem elsietni a bejelentést. Szóval mi még nem mondtuk meg, pedig most már nagyon kellene. Ti hogyan csináltátok?

Ja, és képzeljétek, tegnap végre gyönyörűen hallottam a szívhangot a hallgatóval :D nagyon szép!! Egy hete még nem sikerült megtalálni, el is pakoltam, de tegnap végre igen!

Hmeme: milyen adatok kellenek a táblázatba? szívesen megadom, ha nem gond :wink:

Kép

Kép
bébike4

Bebike: nagy gratula a leendo kicsi vilagoskekhez...Latod ennyit jelentett az egy het a szivhang hallgatonal...szuper, hogy mar hallod rendesen, es egyre jobban fogod, a zajokat is, meg a csuklast meg mindent...

Csajok, vegre elkeszult az agybavalo kis laptop tamaszom...Apafej csinalta..ugy orulok neki, amikor agybol neteztem sehogy sem volt kenyelmes...Baboci meg a combomon valami oknal fogva nem szerette. Apa jo magasra csinalta, igaz alig erem fol, de arra is gondolt, hogy ne legyen tul alacsony, mert ha no a pocak nem fogok ala beferni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Delutan szeretek lustizni, meg ilyenkorra szokott is fajni a pocak, delelott meg elvegzek itthon mindent...idom, mint a tenger... :? :? :? :? :?
pocaklako

Sziasztok, újra benézek kicsit...

Bibar, köszi kérdésed, egész jól vagyok, néha kicsit émelygek, meg érzékeny a pocakom, de ennyi. Viszont te vigyázz magadra ezen a csúszós úton! Most az egyszer örülök, hogy nem megyek sehova itthonról!
Azért tűntem el ennyire, mert így, hogy jól vagyok, főzőcskéztem én is, sőt a második még folyamatban. Csontlevest és bakonyi pulykamellet csinálok, többnyire holnapra, de tuti, hogy már ma is enni fogok belőle :wink: ! Amire ln rákaptam mostanában, az a Hohes C 100% ananászlé! Hmmmm, annyira fincsi :D ! és sok benne a C vitamin, és nincs hozzáadott cukor benne! Csak nem túl olcsó :oops: , viszont nagyon csúszik :wink: ! Mintha kicsit nyugtatná a gyomromat is.

Mercy, Edi
Olyan jókat mosolygok rajtatok a táppénzzel kapcsolatban :D !
Mercy, ha több lenne a táppénz a nettónknál, ki lenne az a b...rom, aki dolgozna :D ? Ahogy írtam is már, én nov.5. óta táppénzen vagyok, így aztán tudom, mi a dörgés a táppénzzel kapcsolatban...
Amit csatoltam linket, az már a 2009.aug.1-től érvényes változásokat tartalmazza, szóval akkor vitték le 70%-ról 60%-ra a táppénz mértékét. És a tavalyi plafon bruttó táppénz napi 9500 Ft, az idei pedig 9800 Ft lesz. Szóval változó, de én a nettó béremhez képest 65-75 ezrekkel kaptam eddig kevesebbet :cry: :cry: :cry: . Attól függően, hogy a táppénzes papíromat milyen dátumig tudtam épp leadni.
Edi, neked pedig lehet, hogy a 15 napod még betegszabi volt, és azért 70%-ot kaptál, és abból még mindent von a munkáltató, a táppénzből nem vonnak jó pár dolgot, pl.munkavállalói járulékot, egészségb.járulékot...
Szóval higgyétek el, én ezt már novemberben körüljártam.
Mercy, a nettód azért lett picit kevesebb több bruttónál, mert vagy feljebb léptél egy adósávot, vagy mert pont változott az SZJA kulcs.
Idén jan.1-től pedig ismét több mindenkinek a nettója, mert változtatták az SZJA sávokat is, és az adókulcsokat is.
Na, ennyi, nem magyarázom tovább...
Mercy, nyugodj meg, biztos kevesebb lesz a táppénzed mint a nettód. (Csoda történne, ha nem :D !)

Anikó

Kép
mamaki73

Bébike,
először is gratulálok a kis kukishoz :D !
Örülök, hogy a körülményekhez képest minden okés veletek is!

Nekem a múlt hét pénteki UH leletemre írták azt hogy:
Placenta helyzete: hátsó falon, kissé mélyen tapad

De sajnos én ezt csak itthon láttam meg, nem kérdeztem rá a dokira :oops: . A mélyen, az azt jelentené, hogy a méhszályhoz közel? Vagy, hogy mélyen? Neked erre mondtak valamit, azon kívül, hogy pihizz?

Anikó

Kép
mamaki73

most látom, milyen hülyeséget írtam :oops: : méhszály :D
úgy látszik, elgurult a gyógyszerem :D ! Szóval: méhszáj :D

Anikó

Kép
mamaki73

február elején írom...oszt zárjuk már le addig is:)

(jah, közalkalmazott vok)...ha ez számít:)

Mercy

mercedes79
Győr

inkább meséljétek el nekem, akinek már mozog a babója, hogy az milyen:)....én az elmúlt 3 napban 2szer éreztem olyat, mintha hullámozna....az az lehetett????

Mercy

mercedes79
Győr

Sziasztok, na itthon.
A barátnőzés jó volt, édesek voltak a babák!!!! Utána meg lent sírtunk a parkolóban mindketten negyed órát, mert nem tudtunk leparkolni.A manó fáradt volt, nekem pisilni kellett, és pont jöttek a szülők a gyerekekért a suliba.Ááááá,majd szétrobbantam!!!!!
Dühömben be is túrtam gyorsan két zsíroskenyeret, csak a biztonság kedvéért.
Moki, tök jó, hogy ilyen fiatalon babát vállalsz. Én nem voltam még rá annyi idősen érett, máshol járt még az eszem. :oops: :oops: :oops: Bár szerintem még most sem vagyok, dehát nincs visszaút. :lol: :lol: :lol:
Bibar,azért odaadnám a szánkót olyan masszív 15-20°- ért!!!!!
Dóri, kritikán aluli...Ez tetszett, jót nevettem!!!!! :lol: :lol:
Edi nekem is volt már több, mint a nettóm, de azért ehhez hozzátartozik, hogy az én bérem bruttó 100-120 körül mozgott, és szerintem az nem táppénz volt, hanem tp+betegszabi.És abból más a levonás. Ha jól emlékszem, és akkor valóban lehet több. De már vagy 2 éve volt, így nem tudom pontosan. Magasabb bruttónál ez nem következhet be, de azért csúnya is lenne.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?