Hali, Lányok,
útnak indítottam három napra a berlini világkiállításra életem párját (esti bukta sütés, elveszett névjegykártyatartó felkutatása, pótzokni, szendvicsek, tea, hajnali 5-ös indulás- a szokásos), és reménykedtem, hogy Tücsök nem a szokásos 6.20-as kelés-figurációt adja elő. Hát nem is: várt 6.23-ig, pont mire sikerült visszaszenderednem. Először azt sem tudtam, hol vagyok. Próbáltam kicsit visszaringatni, de hiába 7-kor vigyorogva felkelt, majd fél kilenckor olyan elképesztő-, vigasztalhatatlan patáliát csapott, amit még sosem!
Fog: semmi, tej: semmi, pelus: semmi, nem tudom finomabban mondani: csak bömbölt. Nekem ne mondja senki, hogy a babák nem érzik meg a változásokat. Végül annyira nem tudtam mit kezdeni vele, hogy elhatároztam: csak azért sem fog feldühíteni, hogy nem tudom megvigasztalni. Egészséges és kész, és ha nem kér a vigaszból, akkor leteszem, és a kegyetlen anya 5 percre rácsukja az ajtót. Nem szoktam sírva letenni, de egyszerűen éreztem, hogy gyűlik bennem a kétségbeesés és aggodalom, hogy mi a tüdő lehet vele.
Az órát bámultam, és láss csodát, Tücsök a 4. perc végén elaludt. Komolyan nem tudom, hogy csinálják ezt a babák, vagy mi ez. Néha csak a vállamon-, néha apa karjában, néha egy pizsivel (éljen Linácska!), néha ezek szerint az ágyukban lelik meg azt, amire szükségük van. Remélem, a három nap gördülékenyebben telik majd, mert azért az én lelkem sem túl épp ilyenkor.
anetto:
Hogy vagy? Milyen a napod ma? Hátad? Vacak lehet ellátni mindent és mindenkit, ha fájdalmaid vannak. Doki?
oui:
Hogy megy a tanulás? Mikor vizsgázol? Én az angol felsőfokot szeretném letenni kb. egy év múlva, már elő is vettem a könyveket, és esténként ismétlek, hogy a szintfelmérő tesztet jól írjam meg. Ha a hozzátáplálásnál ott tartunk, akkor egy szombati nyelvtanfolyamhoz csatlakozom. A párom bevállalta a dolgot, főleg, hogy borkóstolókon neki is fordítok.
Lányok, Tücsök arcán fura pirosas foltok jelentek meg. Kicsit száraz, érdes felület, és hol előtűnik, hol meg alig látható. A lábán is van egy ilyen száraz folt, több kis érdes gümőcskével, kb. hüvelykujjnyi. Ekcéma lehet? De mitől? Babás öblítőt használok, és nagyon vigyázunk a higiéniára. Van valakinek hasonló tapasztalata?
Ui. A páromat elküldtem a minap néhány rugiért. Hazatért 6 db aranyos bodyval. A legkisebb méret is 80-as... Jó, hogy bukósisakot nem vett a kölyöknek. De azért sikerült kuncognom, hiszen a jó szándék a fontos, és egy órát válogatta a rucikat. Csak az a kár, hogy nem láttam az én mackómat, amint két body báját veti össze...
Szép napot, és sok nevetést mindenkinek a babákkal!