Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt lányok!

Monccs, hát igen az állam nagyon nagyon támogatja a kismamákat. Ugye hazánkban a népesség száma csökkenő tendenciát mutat és ennek ellenére nem tesznek semmit (valami kedvcsinálót, pl gyes emelése vagy akármit) és az ő fizujuk meg lakástámogatásukra ne gondoljon az ember mert idegrohamot kap.... Na mindegy
Nem szeretem a politikát, de ennek ellenére mindig megnézem a mokkát, meg elolvasom a cikkeket, mintha direkt bosszantani akarnám magam.
Mikor lett sz.tiszta a kisfiad? Lassan a lányomra is rá kéne parancsolna. Lányok, nem tudom ti hogy vagytok a gyerekeitekkel, de én egyre jobban imádom a csajomat. Olyan mintha szerelmes lennék -félre ne értsétek nem úgy- Ha anyós átkéreti, baromi nem jó szívvel viszem át, ha visszaindulok, akkor már hiányzik.
Uhu?

Red, én is ma megyek 7re a drimhoz uhura. Jaj nagyon félek a lebaszástól! Kivagyok! Tudjátok, hogy a főorvos lecseszte, hogy nem küldött genetikai tanácsadásra. Te mikorra mész?
Látom te is "szeretsz" mosni :lol: a férjem kivan tőlem, mikor nekiállok mosni. Mert én minimum 2-3 adagot mosok.

Hú, a tegnap nem volt egy egyszerű eset.... Telózott egy érdeklődő, hogy mikor jöhetne megnézni a házat. Monjuk ekkor és ekkor, erre azt kérdi ma nem lehet 5kor.. áh nem (ugye nem csilivili a ház). Erre félórára r hívott, hogy most ért haza a neje és jönnének. :shock: jó. Gyertek. Basszus maratoni szupergyors mosogatást rendeztem, meg takarítást, ember is olyan gyorsan serénykedett, hogy csak bámultam. Átjöttek és időre! Amit én nagyon tudok díjjazni, mert utálom, ha késnek és tök jót dumáltunk. Azt mondták még nappal is látniuk kell, meg azért máshol is körbenéznek, meg a hitelt is intéznék meg ilyenek, de azért hajtogatta a fickó, hogy most mi legyen. Magyarul, hogy megvegyék e. Jaj izgulok.
Ma nem tudok jönni túl gyakran, mert délbe egy "körútra" megyünk.

Kép
Kép
onlány
 
 


Ma megint 86 fele kell kolbászolnunk :( El kell menni megszüntetni néhány szerződést, a kocsim autórádióját is visszaviszem. A gari lejárta előtt néhány nappal kiégett az összes led, még szerencse, hogy időben! Aztán azt bütykölik meg, de szerintem elküldik bevizsgálásra és ha nem jó, akkor kicserélik. Aztán kell még fősulira mennem és a dokimhoz is megyünk. Jaj már előre elfáradtam

Kép
Kép
onlány
 
 


onlány,

akkor ma nem fogsz unatkozni.
drukk a lakáseladáshoz.

Kép
gota79
 
 

 
 

ja-ja, megy a drukk a bizniszhez 8)
majd te is írd meg, hogy mi volt a vizsgálaton, és azért amennyire lehet, kíméld magadat...

mire mikor megyek? :oops: nem vágom mire gondolsz
genetikai tanácsadásra? mert azon már túlestünk az első meg második trimben, a bolgárkerék utcában voltunk (meg a sotén is, de ez egy kalap kaka volt)...
vagy az uhu-ra gondolsz? jövő kedden megyek actg-re a védőnőhöz, aztán azzal másnap át az sztk-ba a dokihoz terhesgondozásra, és majd akkor akarja jó alaposan megméricskélni őkelmét.
Aztán meg gondolom hetente ctg, meg szükség szerint vizsgálat :?

Kép

Kép
redwings
 
 



Kép

Kép
redwings
 
 


a lap tetején írtad szerdát, de figyelmemet elkerülte, hogy csak jövőhét :)
Lesz vagy este 9 mire hazajövünk :(
Gota, mi van veled? Nagy ritkán jössz!

Csajok, ti kávéztok? Én cappuchinót szürcsölgetek reggelente, de néha 2is lecsúszik :shock: remélem nem probléma.
Tegnap megint hívott a védőnő, hogy mi van velem. Mondom 3nap alatt nem sok minden változott, majd megyek valamikor.... nagyon nincs kedvem elvánszorogni oda.

Jaj már 2is a "finishben" vannak! Mindjárt túl lesztek rajta! Tegnap a gyors takarítástól úgy beindult a gyerekem, hogy csak na! Jó durva volt :S aztán meg sem bírtam moccanni, azt hittem hexencszúz :shock:

Kép
Kép
onlány
 
 


:shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :roll:

Kép
Kép
onlány
 
 


Sziasztok!
Megvolt az uh, minden ok, csak éppen harántfekvéses a baba.. :shock: Kész vagyok. Remélem villámba megfordul, mert nem szeretnék császárt. Most a netet bújom, hogy lehet átfordulásra bírni..

Onlány: még nem szobatiszta a fiam. Látva a tegnapi eredményt, hááát.. :cry: Szóval csak a pisilés ok, kakilni csak naciba, nem hajlandó ücsörögni a bilin vagy a wc-n, és kivárni a végterméket.. Néha az az érzésem, hogy sose fog megváltozni a helyzet..
Ház: na látod, mikor már kezded feladni, akkor jön el a lehetséges vevő. Reméljük megveszik.
Doki után írj, hogy mi volt!

Kép

Kép
monccs
 
 


onlány:
sztem nem baj a 2 kapuccsííínó - igazából én azt a maradi elvet vallom, hogy semmi nem baj, amit kívánsz, ami jól esik (nyilván az alkohol, kábszerek meg mittoménmi kivétel - hogy 2 bögre lityó baj lenne, azt kétlem :)
naon kis buzgó védőnénid van :lol: és ez vajon hová vezet majd : majd nem bírod kilökdösni a küszöbről ha hazajöttetek a minimanóval? nálunk még az első babásokkal sem törődnek feleennyit sem a védőnénik... bár 100x inkább legyen kedves és lelkiismeretes és törődő, mintsem hogy félvállról vegye a kismamit meg a porontyot...

monccs:
hú, én olvastam vmit ezzel kapcs pont tegnap...
hm, azt mondták az okosok, h a gyerkőc szeret a fény felé fordulni, és ezért zseblámpával bohóckodnak neki minden nap, akár többször is. álló helyben odavilágítanak a baba fejéhez, és ha a kölök bemérte, akkor leviszik a fényt, mintegy levezetik a poci aljára, és hogy idővel meg szokták próbálni követni a a lurkók.
meg van egy jógaállás, amiben minden nap 10 percet kell tölteni és állítólag ez is hatásos lehet: keresel egy szabad szakaszt fal mellet, és lefekszel úgy, hogy a derekad/ lapockáid a padlón van, a csípőd/popid feltámaszkodik a falra és a lábad meg oda felnyújtva. persze csak emennyire kényelmesen meg tudod csinálni és tartani a pózt.
meg hát beszéld meg vele, hátha jókisfiú és hallgatna rád...
a sógornőmnek mindkettő az uccsó napokban fordult be szülés előtt, akkor már széééép nagy babák voltak, hát meg is könnyezte szegényke a nagy manőverezést, de nyilván még mindig jobb, mint a csaszi...

Kép

Kép
redwings
 
 


Onlány,

nem történik velem mostanság semmi különös. számolom vissza a napokat, még jövő héten dolgozok, utánna pihi. ma szabin voltam, babás barátnéimat látogattam meg. az egyiktől úgy jöttem el, hogy a kocsi full telepakolva. két zsák ruha, játszószőnyeg, pelusok, légzésfigyelő, mérleg, stb....
úgyhogy már túlságosan sok mindent nem kell venni. holnap megyünk a kocsiért.

Kép
gota79
 
 


Sziasztok!
Egyenlőre egy kérdésem lenne gyorsan. Milyen matracot vettetek a kiságyba (kókusz/szivacs), szerintetek melyik jobb és hány centiméter vastagot?
Köszönöm.
Mindeni vigyázzon magára!
Szép napot!

Kép
domi001
 
 


Red: köszi a tippeket. előszöris a beszélgetéssel kezdtem. Azt hiszem, hogy el is fordult, mert most többször olyan érzésem van, mintha a méhszájamat vagy a hugyhólyagomat nyomogatná valaki kézzel vagy lábbal.. Jövő héten úgyis megyek a doki magánrendelésére, ott meglátjuk milyen pózban van, aztán jöhet a jóga meg a zseblámpa, ha gond van..

Domi: mi kókuszmatracot vettünk még anno Daninak, ezt örökli a tesója is. Abszolút nem látszik rajta, hogy egy gyerek 2 évig feküdt rajta. Ami pluszban jó, hogy ha komoly bepisilés van, akkor a kókuszon gyakorlatilag átfut a pisi, és pillanatok alatt száraz, ugyanilyen gyorsan szárad, ha átmosod zuhannyal. Állítólag jobban "lélegzik", mint a sima szivacsmatrac.

Kép

Kép
monccs
 
 


domi:
:oops: nekünk sima szivacsmatrac van, ilyen:
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/20150183
az egyik oldala "nyári", kissé rücskös kiképzésű a jobb szellőzés miatt, a másik oldala sima és picit keményebb, Panna ezt szereti. levehető a huzata (zippzáros), 7 cm vastag.
pillanatok alatt megszárad, nekünk bevált, nem feküdte ki stb...

monccs:
na, akkor lehet,hogy magától megoldotta a problémádat a babó! :)

gota:
jupii, 1 hét melót már féllábon is kibírsz, nem? várod már a pihit?
tök jó, hogy ennyi mindent kaptatok!

(csajok, irtó boldog vagyok: mostantól üzemel a mosogatógépem! :lol: 8) )

Kép

Kép
redwings
 
 


Hné, Lakó Kati, hová tűntetek?????



Hátha jól jön valakinek, én pl nem is tudtam róla:

Kisgyerekes bérletigazolvány
http://www.bkv.hu/kozlemenyek/636.html

A bérlet 3250 Ft-ért vásárolható majd meg a BKV Zrt. jegy- és bérletpénztáraiban. A szelvények forgalmazása már 2008. augusztus 26-ától megkezdődik.
Az új bérlettípus igénybevételére azok a gyermekgondozási segély (GYES) vagy gyermeknevelési támogatás (GYET) folyósításában részesülők jogosultak, akik hivatalosan budapesti lakcímmel rendelkeznek.

Kép

Kép
redwings
 
 


sehol senki?
:?: :shock: :(

Kép

Kép
redwings
 
 


Red: mosogatógép nagyon király!!! :) Én is imádom, bár néha egy-egy dolgot utána kell mosogatni, de óriási melót spórolok meg vele..

Holnap megyek a dokinénimhez. Remélem csemetém befordult a megfelelő irányba, és nem is mozdul onnan. Dokinénihez annyi kérdésem lett, hogy fel kellett írjam egy papírra.. Egyébként is feledékeny vagyok mostanában.. :oops:

Onlány: mi van veled, offlány lettél :lol:

Domi: sikerült már dönteni matrac ügyben?

Gota: tök jó, hogy ennyi mindent kaptatok! Így a második gyereknél látom, hogy mennyivel jobb, hogy nem kell mindent megvenni..

Kép

Kép
monccs
 
 


sziasztok!

[quote]O írta:nlány: mi van veled, offlány lettél
:lol: :lol: :lol: már itt! Hát házitündérkedem, kiakadok embereken, migrénnel küzdök meg drit hajkurászok....

Matrac dolog:
én kókusz párti vagyok, mert valóban, ha bepislant a kis prücsök, mondhatni átfolyik rajta. Valahogy jobban szellőzik. Én kissé keményebbnek találom, mint a sima matracot, ami a babának ugye egyáltalán nem hátrán. Lizának az van, és majd ha eljutunk oda, akkor a Pötyikénknek is az lesz! Én nem tudok olyanról, hogy vastagságban különbség lenne, bár ez nem jelenti azt, hogy van. 10-15000ft körül mozognak.

[quote]M írta:egvolt az uh, minden ok, csak éppen harántfekvéses a baba
tudom, tudom, már megint a kórházas dolgokkal jövök, de nem tehetek róla, sokat voltam ott és hát sajnos nagyon sok dolgot kellett látnom, meg a szülőszobán is. Na erre a technika, amit végülis a gyerek dönt el, hogy él vele vagy sem, szóval:
volt 1 csaj, aki nagyon sírt emiatt és a drik megsajnálták és azt mondták neki, hogy 4kézláb 10-15percet ácsorogjon, így lesz helye a gyereknek megfordulni, ha AKAR. Nem tudom mi lett a végeredmény, mert nemsokára szülni mentem. Neki mindenképp csaszija volt és lett volna, mert a szeme -12 volt! Ne izgulj Monccs! Mikor mész legközelebb uhura?

[quote]n írta:em szeretnék császárt
attól meg ne félj :), ha netán úgy alakul. Remélem megfordul!

Red,
[quote]s írta:ztem nem baj a 2 kapuccsííínó
jaj úgy örülök, hogy ezt írtad, megnyugtattál! De nem is az az igaziféle... Most valahogy a tejszínes meg a mogyorós la festáára vagyok rákattanva! Tegnap este tvztünk és belenyilalt a fejembe, hogy rumos kokusz kockát kell ennem, de izibe, mert meghalok! Annyira furi, hogy Lizánál csak egyszer kívántam nagyon olyan dolgot, amit soha életemben nem ennék, na ebből azt akartam kihozni, hogy nem voltam kívánós....


[quote]n írta:aon kis buzgó védőnénid van Laughing és ez vajon hová vezet majd : majd nem bírod kilökdösni a küszöbről ha hazajöttetek a minimanóval
:lol: :lol: :lol: hehe nem úgy megy nála.... rendívűl szétszórt és Lizánál se jött ki, egyszer én hívtam és egy 2 percre ugrott be. De az is vicces volt, mert van vagy 200kg és meg akartam -semmi hátsó szándék nélkül- kínálni üdítővel. Mondom kér teát, kvt, ásványvizet, vagy most csináltam diétás bolerót. Na erre felpattant és elviharzott. :lol: Gyula meg úgy röhögött mikor visszajöttem, én meg nem értettem mi van. Aztán elmondta, hogy kissé rosszul jött ki a dolog :D

Gota, na te már otthon pihizel! Az jó, ha kaptál dolgokat a picihez! Remélem mi megint kölcsönkapjuk a fürdető kádat és a mérleget! Annyira szeretném szopiztatni ezt a babát, ugye Lizinél nem tudtam :( És én eldöntöttem, hogy menni fog! Rengetegszer álmokok erről :)

Red, a bkv- s bérletről én úgy informálódtam -még annó-, hogy csak a pesti lakosoknak jár! Sajnos, ami véleményem szerint rendkívűl felháborító és nem jár a tgyáson lévőknek. Majd megnézem a linket.

Mosogatógép, óóóóóóóóó! Nálunk .én vagyok az
:D Sajna a mienk tönkrement, de tervezzük, hogy veszünk megint :)

Kép
Kép
onlány
 
 


Velem:
hát a dokim úgy örült a jó leleteimnek, hogy megfeledkezett arról, hogy 2hetente kell járnom hozzá. De 4én megyek! 11-én meg magzati szívuhura kell mennem Hajdú Julia docenshez a diabétesz és apa szívproblémái miatt. Köv alkalommal már flow metriát is néz :) Viszont mivel késéssel jött és tiszta ideg volt, hogy nemtom mi nem működik a rendelőben, elfelejtett képet adni :(

Apja baromira nem kapkodja el a névválasztós dolgot. Én már néhányszor leültem és kijegyzeteltem a dolgokat, de apja vagy fáradt volt vagy fontosabb dolga volt.

Ház:
már 3an jöttek néhány nap leforgása alatt megnézni, ebből 2nél kiakadtam, hogy hogy veszik a bátorságot ócsárolni, amikor nagyon szép "új" ház és teljesen irreális dolgokat beszélnek. Egyik meg kiakadt a bordó hálószoba falon és kék sötétítő, ill kék bútoron, hogy ez a szín a lelkivilágunkat tükrözi, meg majd neki hány soron kell átmenni rajta, hogy olyan színt kapjon ami neki tetszik! (hol érdekel??? meg az ember nem így sokott házat venni) a férje mg folyamatosan leugatta. Meg jött azzal, hogy a konyhabútora hogy fog beférni és a nappali bútorokat hogyan rendezze.... Meg folyton valami szőke beszólása volt. a férjnek meg tetszett a ház. Aztán jött egy másik, aki a svábokat szídta én meg rosszul vagyok az olyan embertől, aki ezeket az etnikai megkülönböztetéseket cinikusan és gusztustalan módjára használja, nem beszélve arról, hogy apai ágon én is sváb vagyok, na mindegy. ezz a vén fütyi meg akkora f*szságokat beszélt, hogy depresszióba estem, de csak 2napra és olyan fokú migrént kaptam, hogy csak pislogtam. Nem tudtam még a telómat se a szgépemet megnézni, mert még a fény is fájt, meg a beszéd. Hát ez van nálunk

Kép
Kép
onlány
 
 


monccs
Még nem vettem megem, de megnéztem a neten és nálunk 7500 a novatex kókuszmatrac. Valószínű az lesz.
Én is holnap este megyek a dokihoz és már előre flek, hogy megint vérezni fogok vizsgálatkor. :cry:
onlány
Én minden reggel iszom egy 3 az 1ben kávét. Annyit muszáj. Vérnyomásom így is nagyon alacsony szokott lenni.

Bocsánat, ha a héten csak ritkán jelentkezem, ez az utolsó hetem a munkahelyemen és kicsit sokmindent kell elintézni. No de majd jövő héttől. Ja akkor meg szobafelújítás :lol: Akkor az azutáni héten. Akkor férjem is itthon lesz egy hétig szabin és hozatjuk a bútorokat a felújítot babaszobába és szépen pakolunk neki befelé.
Jövő héte megjön a kocsi is és a hordozó, ami rendeltem, meg fordó zenélő. A kiságyat 4 hét alatt gyártják le, az kicsit később jön, de a kis szekrénysor az jön és még egy heverőt kell szerezni. :lol:
Aztán jöhetnek a kellékek :lol:

Kép
domi001
 
 


Domi, jössz amikor tudsz :wink: Tehát nem lesz megállás, ha otthon leszel magyarul :D és innentről kezdve kb még 18évig nem....

Na, hoztam a receptet, amit majdnem elfelejtettem:
A vékonyra metélt csirkemellet besózom, borsozom, meglocsolom szójaszósszal, picurka chilivel meghintem. hagyom egy órácskát ácsingózni, közben felkarikázom a póréhagymát, gombát felszeletelem, répát lereszelek, egy kissebb kínaikel felét, vagy kis kelkáposzta felét felaprítok, kevés parit és paprikát felkockázok.
A hagymát picit megpirítom, rádobom a csirkét. Összepirítom, A legvégén a zöldségeket adom hozzá, összerottyantom, szójaszósszal citromlével és 1-2 ek mézzel ízesítem. 2 gerezd fokhagymát is beledobtam... Természetesen minden ízlés kérdése, azért nem írtam mértékegységet semmihez (szinte) Hakell sózom, borsozom.
Üvegtésztát készítek hozzá, amit lobogó vízben 2percig! kell főzni, majd lezárni és 10 percet állnihagyni, leszűrni. Mennyei a hami!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára onlány 2010.01.25 19:00-kor.

Kép
Kép
onlány
 
 


hm a 3:1ben szerintem "erősebb" mint a la festa, nah akkor jó lesz ez így! Nekem is nagyon alacsony a vérnyomim!

Kép
Kép
onlány
 
 


Van még egy recept, amit a netről loptam, nem saját kreálás és isteni fini!

Bársonyos csirke gombával:
2db csirkemellfilé, 3kk liszt, 1 ek szójamártás, 4 ek olaj, 1 gombakonzerv, 2 gerezd fokhagyma, gyömbér, só, bors.

A szóját liszttel, sóval, borssal, 1ek olajjal kikeverjük, majd a vékonyra szelt csirkére öntjük, ezt forró olajban megsütjük fokhagymát gyömbért, gombát adunk hozzá, összepráoljuk. Kész

Kép
Kép
onlány
 
 


onlány,

még a héten dolgozom, úgyhogy csak jövő héttől van pihi.

Kép
gota79
 
 


hahóóóóóóóóóóóóóóó :!:

Kép
Kép
onlány
 
 


lódoktornál van a nagygép, a laptopot meg Misi bent fogja használni a suliban, szal nem leszek netképes- valószínűleg hétfőig.
mindenkinek minden jót addig

pusza

Kép

Kép
redwings
 
 


Halihó!

Tegnap voltam dokinéninél, és tegnap fejvégű volt a babó, úgyhogy kicsit megnyugodtam. Remélem így is marad. De meg is nyugtatott a dokim, hogy ha a 38. héten netán nem így találnánk, akkor beforgatjuk. Huh..
Egyébként minden rendben, megkaptam a menetrendet a vizsgálatokról, már ami a 36. héttől hátravan (labor, kenetvétel, nst).

Onlány: én is meg akartalak nyugtatni, hogy napi 1 kávé belefér, hát még az a light capuccino! Szóval nyugi.
Tejszínes mogyorós la festa??? Én is, én is, én is!!!!!! :D
Védőbanyát jól leosztottad.. :) TUdom, nem volt szándékos, de mókás sztori..
Szopi: nagyon helyes, hogy eldöntötted, állítólag fejben dől el. Lizánál mi volt a gond?
Házeladás-projekt miatt nem irigyellek.. Én 1,5 éves gyerekkel és terhesség nélkül is kész voltam tőle.. Állandóan csili-vili legyen a lakás, meg a sok lüke..
Receptjeid jól hangzanak, az üvegtésztásat fogom megcsinálni, csak kellene még üvegtészta..

Domi: mi volt a dokinál, ugye nem véreztél a vizsgálat után? De izgi, alakul majd nálatok is a pici szobája! :)
Jaj, nekem is kéne rendezni a szobát, de mindig közbejön valami.. Persze van még idő.

Red: hiányoljuk társaságod, remélem meglesz az a gép hamar! Ctg/nst-n voltál már igaz, mi volt?

Jaj, vettem egy babzsák-pólyát használtan, azóta Dani egész nap azzal játszik. Kénytelen vagyok varrni neki egyet, mert a földön húzgálja, bírkózik vele, meg minden. :D Plusz megint kirámolta a pici babaruhákat, végig kellett nézni, megint fel akarta őket próbálni.. :D (remélem ez elmúlik, mert miután kimostam, kivasaltam őket, már nem szeretném kiszedni őket a szekrényből)

Kép

Kép
monccs
 
 


monccs
A dokinál minden rendben volt. Méhszáj teljesen zárt, nem is véreztem. Szóval ezt megúsztam :)) Tegnap a védőnőnél voltam. Mostantól számlálnom kell Fruzsi mocorgását. Ettől kicsit tartok, mert van nap, hogy nagyon nyugis, van, hogy állandóan mocorog. :lol: Általában váltakoznak azek a napjai. Egy ilyen egy olyan. :lol:
Hétfőn kell mennem cukorterhelésre, na attól aztán valóban kész vagyok. Nem is annyira a cukros lötyitől, hanem hogy 3* megböknek. Jessus. És jövő hét szerdán pedig UHra kell mennem, ahol már a doki megmondja majd a cukoreredményemet is. Mindeközben persze festés, laminált lapozás. Valóban izgi, már nagyon várom, persze nem a kupi részét :lol: Hanem mikor már pakolhatunk be :lol:
Na megyek dolgozni. Ez az utolsó előtti napom :lol:
További szép napot mindenkinek!

Kép
domi001
 
 


Monccs, na igen állandóan csilivilinek kell lenni mindennek, na most egy örökmozgó mellett.... képtelenség, de azért elég jól megy a mihez képest. Ti mikor voltatok ebben benne és mennyi idő alatt kelt el a ház/lakás és hol, ha megkérdezhetem. Megnéztük a konkurens házat, amit 1m-el adnak olcsóbban, na hát no comment. Miniatür ház, bepucolatlan és cigánytanyán van! Egy lebetonozatlan helyen ami nagyon kátyús. Férjem kocsija konkrétan fenn akadt :shock: Szóval a vevők azok -tisztelet a kivétel- baromira nincsenek képben dolgokkal és hülyeségeket beszélnek.
Na! Befordult a baba, ez szuper!!!! De jó! Áh, ő már nem fog megfordulni, hidd el! Ha netán indul a közös akciótok, értesítést kérek/kérünk!!!! Kiment a fejemből elnézést, de melyik krhban fogsz szülni?
De jó lenne, ha tényleg ez is a "fejben dől el" szövegen alapulna, mármint a tejcsis dolog. Attól tartok, hogy pofára esés lesz :( mert nagyon rákészülök. Na mindegy.
Nálam annó a krh.i körülmények, rengeteg gyógyszer, segített rá, hogy nem volt tejem. Meg az is szerintem, hogy anyu sem tudott szoptatni és a legfontosabb, hogy nővérek nem mutatták meg, hogy mit és hogy kell csinálni. Annyira nem, hogy még a pelenkázás fortélyaira és a köldökcsonk ápolására magamnak kellett "rájönnöm".

Red, :( várunk nagyon vissza! Hol van a gépetek??? :shock: :roll: :lol:

Domi, Örülök, hogy minden okés volt a dokinál! Hát szerintem mindenképp azonos időben számold és lehetőleg evés után. Hogyhogy 3szor böknek??? :shock: 2szer nem? Én most jöttem vérvételről, tsht és teljes vizeletet néznek. Jövő csütin meg mennem kell az endokrinológus drimhoz, a vizeletet meg azért kell mert nagyon nagyon rossz lett a múltkorim... Bízom benne, hogy minden okés lesz!

Tegnap tegnap előtt nagyon szarul voltam, kezdődik megint a preeklampsziás tünetegyüttes, és nagyon félek. Anyós nagyon rendes volt vett nekem femibion400at. Égett a fejem, mert nem szeretem, ha ennyit költenek rám.

Kép
Kép
onlány
 
 


jupppi! Jó lett a tsh eredményem és a legfurább az az, hogy a terhesség beállította!!!! Pedig romlania kellett volna de nem érdekel, mert jó. A vizeletem is rendben van, csak van benne keton test. Remélem ez nem fog okot adni az inzulinra! Már csak profiloznom kéne valamikor.

Kép
Kép
onlány
 
 


domi,

tök jó, nekem is ez volt az utolsó előtti napom. naggyon jó....
a mocorgással én is így vagyok. néha már könyörgök neki, hogy mozduljon meg. lusti baba. de hát sem én, sem apa nem egy örökmozgó típus.

Kép
gota79
 
 


amúgy tegnap kimostam Rebibaba első ruháit. csak hogy lássam mit kell még venni. néhány hosszúujjú body kell még, más nem.

Kép
gota79
 
 


sziasztok!

egy gyors bekukk anyám gépéről :wink:

onlány:
gratula a szupi eredményhez! :)
a gépünk már hónapok óta vacakol, pofozgattuk amíg bírtuk - nem sok sikerrel. de most az egyik haverunk bevállalta a nagygenerált: win reinstall, új vasak bele, meg miegymás.
van egy melós laptopja a Zuramnak, de azt meg csak hébe-hóba hozza haza mert bent használja a suliban, szal most itt vagyok kizárva a világból :wink:
fura is így elszeparálva létezni, már nagyon megszoktam a tág perspektívát :lol:


domi
nekem azt mondta a védőnő anno, hogy nagyobb kajálások után figyeljem, kb 1 óra alatt legyen meg 10 moccanás, mert aztán úgyis bealszik.
de amúgy nálam is vannak napok, hogy lapít és alig akar mozogni, máskor meg majd kirúgja az albi oldalát.
húúú, uccsó előtti nap, tök jó!!!
8)
fel fognak köszönteni a kollégák vmivel?

monccs
na látod, hatott a megbeszélés a kisöcsivel! jó gyerek ez, hallgat rád
:wink:
már szerintem sem fog visszafordulni, ezen kár is parázni. :wink:
ó, a ruhák és egyéb tesó-kellékek nálunk is nagy izgalamt okoznak.
ma ráadtam egy pulcsit pannára, de elég szűkös volt már a fejrésze/rég volt rajta/, erre mondja, hogy "anya,levegyük!botié!!!!!!!!"
hehe
persze mikor meg a csecsemő játékos-dobozt kunyerálná le a szekrény tetejéről, akkor meg "nem botié, annáé!"
hajajajjj, mi lesz itt, előre félek...

igen, kedden voltam CTg-n.
9 perces vizsgálat alatt sikerült produkálni 3 db 100as és vagy 8 db 80as puklit, és Boti egyfolytában rugdoskodott, sztem a ketyere zavarta, mert feszt azt böködte, aztán meg megpróbált odébbmenni a
a védőnénik (3an voltak bent) csak lestek, hogy mit galoppozik ez ennyire, tsiztára hullámzott a hasam végig. és ahogylevették a műszert, szépen elnyugodott :D
szerdán meg voltam a dokkerbánál, megmérte a pulyát.
1 teljes centivel hoszabb a combcsontja, mint P-nak volt iylen idősen.
lepény 1 fokú, méhszáj zárt és kemény, úgyhogy egyenlőre nagyon úgy tűnik, hogy még van pár hetünk 2:1-ben
mindenesetre elkezdtem szedni a homeo-bogyeszemet, hátha segít... már nagyon szrererték szülni, az az igazság.

Kép

Kép
redwings
 
 


Sziasztok!

megjöttünk dokker bácsitól, szép egészséges babánk van. 1840 gramm. annyi, hogy most egy kicsit későbbre rakta a szülés napját, április 02. kedden kell mennem még vér és vizelet vizsgálatra.

Kép
gota79
 
 


Jó reggelt!

A lányom már egy órája felébresztett minket. Mindig bepisil és akkor elkezd sírni, de ha felkapcsoljuk a villanyt, akkor már nem alszik vissza. Patt helyzet. Már dupla pelust adunk rá, de ez sem elég, ső van úgy hogy egy pelus és egy nadrágpelenka, az a vastag duplabéléses textilpelus, és nem jó. Pedig valamit kéne csinálni, mert ha megszületik a kishúga és végre elalszik 4-körül akkor Liza sírva fog felébredni és a nehezen elaltatott kisbabát felveri, amitől egy idő után szerintem megőrülnénk.
Ötlet?
Red, már 37hetes múltál!, hmmm és 35hetesen mondtad, hogy jó lenne, ha még kicsit bennmaradna, azt hiszem nagyon jó fiad lesz! Anyjára hallgat!. "puklik" :lol: először pukit olvastam :shock: :roll: :oops: :lol: aztán gyorsan elolvastam mégegyszer! Bár csak már ott tartanék!
Gota, hú már durván 2kgos a babád, azta! kíváncsi vagyok, hogy az enyém mennyit nyom :roll: Későbbre tettétek a szülést? De amúgy te tudod, hogy mikor fogant?
Na jött Liza , lehet ír nektek

Kép
Kép
onlány
 
 


Jó reggelt!

A lányom már egy órája felébresztett minket. Mindig bepisil és akkor elkezd sírni, de ha felkapcsoljuk a villanyt, akkor már nem alszik vissza. Patt helyzet. Már dupla pelust adunk rá, de ez sem elég, ső van úgy hogy egy pelus és egy nadrágpelenka, az a vastag duplabéléses textilpelus, és nem jó. Pedig valamit kéne csinálni, mert ha megszületik a kishúga és végre elalszik 4-körül akkor Liza sírva fog felébredni és a nehezen elaltatott kisbabát felveri, amitől egy idő után szerintem megőrülnénk.
Ötlet?
Red, már 37hetes múltál!, hmmm és 35hetesen mondtad, hogy jó lenne, ha még kicsit bennmaradna, azt hiszem nagyon jó fiad lesz! Anyjára hallgat!. "puklik" :lol: először pukit olvastam :shock: :roll: :oops: :lol: aztán gyorsan elolvastam mégegyszer! Bár csak már ott tartanék!
Gota, hú már durván 2kgos a babád, azta! kíváncsi vagyok, hogy az enyém mennyit nyom :roll: Későbbre tettétek a szülést? De amúgy te tudod, hogy mikor fogant?
Na jött Liza , lehet ír nektek

Kép
Kép
onlány
 
 


erre duplán elküldte

Kép
Kép
onlány
 
 


Domi! Szuper hírek, minden ok, nem véreztél a vizsgálat után. :) Cukorterhelés nem hangzik valami jól, nekem csak 1 böki volt, hála az égnek, a dokinéni nem szereti kínozni az ember lányát.
Utolsó napod a munkában milyen volt, volt búcsúztatás?

Onlány: Mi a legjobbkor adtuk el, tavaly év elején hirdettük, márciusban kezdtek dőlni az emberek, és áprilisban eladtuk. Türelem, sajnos mostanában nem olyan kedvező az ingatlanpiac..
Jaj, remélem is, hogy nem fog más irányba fordulni. De az megnyugtató, hogy befordítják, ha mégsem jó irányban van. Ja, a Szent Istvánban fogok szülni.
Szopi miatt ne aggódj, most nem fog veled ugyanaz megtörténni. S ha mégis, akkor is javaslom a http://www.lll.hu oldalt (Különösen a füzeteket), és ott tényleg segítenek, akár személyesen is!
Szóval ezt vedd elintézettnek! :)
Preeklampszia? Hú, hát sok kalcium, magnézium, és C vitamin javallott, de gondolom ezt tudod.. Reméljük nem jön elő..

Gota: Lusti kiscsajok! :) Legalább idekint is nyugis lesz. Bezzeg a fiúk folyton mozognak..
Hú, te már kimostad a ruhákat? Nekem is össze kell kapni magam lassan. De Dani még szereti nézegetni őket, és nem akarom 2-3x vasalni őket..
1840 gr, már majdnem 2kg! :)

Red: ctg mókás lehetett.. :) Emléxem, Danival is olyan vicces volt, hogy folyton nyomkodtam a joystickot, amit akkor kell, amikor mozog a baba, a többiek nem értették, hogy mit nyomkodom ennyire.. :)
Egyébként ctg nem számít semmit, attól még szülhetsz a jövő héten, vagy két nap múlva.. Szóval ne aggódj. Melyik homeost szeded, caullophyllum?
Tényleg, így a 37. héten készen van már minden a babának? :)

Onlány: a pici baba nem fog felébredni, nekik még jó az alvókájuk. Inkább a nagytesók szoktak felébredni. Egyébként csak azt tudom mondani, hogy próbáljatok ki nagyobb méretű pelust és más márkát, este kevesebbet inni, és közvetlen alvás előtt, vagy alvás közben, mielőtt te lefekszel, pelus csere. Daninál lehet alvás közben pelust cserélni.

Kép

Kép
monccs
 
 


Elnézést a zavarásért, de hátha ha valakit érint, vagy érdeklődne a munkám iránt.
Szakvizsgázott gyermekpszichológus vagyok. Segítséget tudok nyújtani az alábbi gyermekekkel kapcsolatos nehézségek megoldásában:
- nevelési nehézségek
- szobatisztasági gondok
- alvási nehézségek
- evési problémák
- testvérféltékenység
- beilleszkedései nehézségek óvodába, bölcsődébe
- lelki problémák gyermekeknél, de akár a szülőknél is.
Lehetőség van baba-mama konzultációra, valamint a kismamák szorongásainak (várandósággal, gyermekszüléssel, ápolással, szoptatással stb. kapcsolatos) feloldására is.
Elérhetőségem: gyerekpszicho@yahoo.com
gyerekpszicho
 
 


Sziasztok!


Monccs, azért írtál olyan dolgokat, amiről nem volt tudomáson a preeklamsziával kapcsolatban, úgymint a magne b6, c vitamin és a kálcium. Ezek tutkóra befolyásolják a dolgokat, tudo, hogy semi sem tuti, de akkor is... Mert megint elkezdtem olyan furán érezni magamat. Azt hiszem írtam is tán, hogy volt 2 nap, mikor nagyon kész voltam és anyós hozott vitamint és sokkal jobban lettem! Akkor valamiféle vitaminhiányom lenne? Magneb6ot most elkezdtem szedni, a cvitamin pedig ami a femibionban van, szerintem elég, de ca tablettát szereznem kell. Mindent meg szeretnék tenni azért, hogy mégegyszer véletlen se forduljon elő, mert nem egy leányálom....

Este, mndent úgy csinálunk ahogy javasoltad, de ennek ellenére is bepislant reggelre. Lehet az én problémámmal áll kapcsolatban??? Az az igazság, hogy én sem tudom, hogy mi a bajom, mert nem voltam még vizsgálaton ezzel kapcsolatban... Volt 14éves koromban egy nagyon csúnya hólyaghurutom, amivel majdenm kórházba küldtek és baromi fájdalmas volt. Na ettől kezdve, rengeteget kell pisilnem és nem is tudok hosszú távon sehová elmenni, mert nekem tuti pipilnem kell. Na és az éjszaka... hát minimum 1szer ki kell mennem -független a terhességtől-. Viszont anyagcsere problémám is van a pajzsmirigy betegségem által. Szóval nem vagyok egy egyszerű eset.

Hú, nektek, akkor nagy mázlitok volt ház ügyileg! Tegnap beszéltem az egyik ingatlanos csajjal, azt mondja, hogy 2 tuti vevő lenne, de mind a 2nek el kell adnia a házát :shock: :evil: az egyik ebből napi rendszerességgel megkérdi tőle, hogy ugye megvan még e a dömsödi ház. Ez egy idősebb hölgy, de nagyon aranyos lehet :D

Köszi, hogy ajánlottad figyelmembe ezt az oldalt!!!!! Nagy hasznát fogom venni és tutira megyek! Jaj annyira jó, hogy bíztattok, így mégtovább érlelődik bennem az, hogy lesz tejcsim!

Többiek merre kolbászolnak :roll: :?: :shock:

Szia gyerkpszicho, lehet már nem olvasod, de nekem lenne az evéssel kapcsolatban kérdésem....

Kép
Kép
onlány
 
 


jaj elkezdtem gyűjteni az emberem 30. szülinapjára... Gondoltam megkérdem mit szeretne. Azt mondja hogy néhány éjszakát a Hiltonban az elnöki lakosztájban :shock: Nem is kisigényű :roll: Viszont ott nem találtam árakat.... Lakosztályi árakat nézegettem és hát kiábrándító volt, mert egy éj olyan 55.000fttól kezdődik. Nem mintha ez áltlt volna a terveim között, hogy ezt kapja, csak azért mégis utána akrtam járni.

Kép
Kép
onlány
 
 


onlány:
... .és az ismegmondta a férjed, hogy azt a pár éjszakát kivel szeretné?...

:lol: :wink: 8) :roll: :lol:

viccen kívül: örülök, hogy jobban vagy!
szedd a sok citamint, én is úgy tudom, hogy ezeket szokták ajánlani erre a problémára.
a bepislantásr anem jutnak jobb tanácsok eszembe, mitn amiket monccs is írt.
esetleg kérdezz rá vmi dokinál, én azt hallottam, hoy szervi eredetű is lehet a bepisilés.

Kép

Kép
redwings
 
 


:shock: :roll: A francba, de szőke vagyok, hogy nem kérdeztem rá! Nem baj, majd én meg a szomszéd lakosztályt fogom kivenni :D
Szervi eredetű, hmmm elvileg uhun nézték mert mert a vesemedence gyulladásnál kötelezően továbbküldik a sote gyerekklinikára és azt mondták minden okés, de rákérdek a drnál majd. 4én megy majd Lizi oltásra én meg a drimhoz és mondom majd a tüneteimet, kíváncsi leszek, hogy mit reagál rá.
Tegnap anyós csinált nekem piskóta tekercset! Annyira ki voltam rá éhezva és a 3/4ét én ettem meg :shock: :oops: de ammikor annyira jól esett. Azt hiszem most egy darabig jegelem a túlzott ch-kat. Na van már gép?

Kép
Kép
onlány
 
 



Kép
Kép
onlány
 
 


Onlány: remélem segítenek a vitaminok, hogy ne legyen gond.
Bepisiléssel kapcs kérdezz rá a gyerekdokkernál. De megmondom őszintén, hogy a bátyámék fia is minden éjjel átáztatja a pelust, azonnal követeli, hogy vegyék le a pisis ruhát róla, bár tudom, hogy sokat iszik este, és nem tudnak változtatni rajta, mert kéri a gyerek a vizet, meg a tejet.
Egyébként a terhességtől független éjszakánkénti 1 wc-re menetel lehet, hogy nem normális. Nem tudom, én nem járok éjszaka pisilni, viszont baromi keveset iszom.. Na ez se jó dolog.
A tejcsi dolog pedig csak érlelődjön! Én tutira veszem, hogy most NEM LESZ GOND!
Urad kicsit sem igényes a szülinapját illetően.. :D Rakj neki össze kartonból egy hiltont, meg benne egy elnöki lakosztályt.. :D Nekem a férjem 3 évvel ezelőtt mindig azt mondta, hogy vehetnék neki egy BMW 6ost.. Hát vettem, tortából.. Az csak 8000 volt.. :D De tetszett neki!

Gyerekpszichotól én is kérdeznék, evés, szobatisztaság.. Szerintem az email címére kell írni, és nem ingyen gondolja..

Scamp cuccokat ismerem! Daninak van egy-kettő, és nagyon jó minőség, és persze jól is néz ki.

Kép

Kép
monccs
 
 


Azt hiszem, megtaláltuk a nevet, amit kerestünk. Illetve... Nekem nagyon tetszett, csak nem mertem mondani, mert az egyik volt pasimnak a lányát is így hívják. Erre apa ma berohant hozzám és mondta, hogy legyen Jázmin! Mondom, de az ex gyerekét is így hívják, na erre kikészült. Pedig csak ösztönösen kiszaladt a számon, nem direkt volt :cry: Szóval úgy tűnik, ez az ami mind a kettünknek tetszik. De még nem 100%, hanem 99%

[quote]N írta:ekem a férjem 3 évvel ezelőtt mindig azt mondta, hogy vehetnék neki egy BMW 6ost.. Hát vettem, tortából.. Az csak 8000 volt
:lol: :lol: :lol: :lol: a dobozos verziót, lehet megcsinálom :lol:
www.scamp.hu

Kép
Kép
onlány
 
 


mit csinált előbb a lányom???? Bilibe pisilt!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
onlány
 
 


Húúúú, a Jázmin gyönyörű!!!! az egyik kedvencem :D

és grat a bilizéshez!!! :) :) :)

én ezt ügyködtem a 30. szülinapra (kissé 2.VH -bolond a Zuram...)
Kép

Kép

Kép
redwings
 
 


Onlány: Jázmin nagyon szép!!!
Bilizéshez gratula! Meglásd, hamar fog ez menni! :)

Red: Komoly! A tank igazi remekmű! :D Egyébként milyen süti ez, fincsinek néz ki.. :)

Kép

Kép
monccs
 
 


Azta, milyen kreatív vagy Red :wink: Ahogy Monccs mondja, jól néz ki, finomnak tűnik. Whá, most ilyet akarok :D :roll: :lol:

Ma anyós tesóját áthívta hozzájuk. Reggel 8körül egyszer csak mintha motoszkálna valaki az előszobában és benyit :shock: Emberem félmeztelenül én nagyjából felöltözve épp reggelizünk és lecsüccsent. Jaj de nem szeretem a váratlan vendégeket "hajnalban". Kezdtem oldódni, erre mondja, hogy jó lenne, ha megcsinálnánk az adóbevallását. Végülis semmi probléma, még ez sem volt gáz, így kora reggel. Aztán a férjem felment és nekilátott, erre ő csak úgy felsétizett, nem a férjem után, hanem csak úgy a gyereket is vitte :shock: Na akkor a cérna kezdett elszakadni nálam. Tudja hogy fenn a 2háló és az "iroda" van. Szerintem ez pofátlanság. De tökre, mintha otthon lenn. Hála égnek egy idő után lelépett. Férjem kapott egy telót munkaügyben és velementünk. Erre még be sem parkoltunk a garázsba, már az udvaron volt, hogy hol voltunk. Köze??? Azt mondja, hogy pedig át akart jönni -mármint amikor nem voltunk otthon kb 1 órán át-. Odafordul Lizához, aki akkor ébredt fel és baromi álmos volt amúgy is, mert megint fél 6kor kelt, azt mondja, hogy Liza én most elviszlek szánkózni. Mondom neki, hogy nem viszed, erre azt mondja de. Mondom nem. Nem érti?????!!!! Kiakadtam. Mondom neki, hogy ennie kell meg kicsit szunyálni. Erre azt mondja, majd ő kiveszi a gyerekülésből és mennek a szánkóhoz. Aztán pakolásztunk és jött be velünk a házba, annak ellenére hogy akkor értünk haza és senki nem hívta. De észrevette rajtam, hogy nem tetszik. Erre férjem megsajnálta és behívta. Engem meg nem zavart annyira végülis, de fél pillanatonként mondta, hogy viszi szánkózni. Én meg már nem reagáltam rá, csak simán levetkőztettem a gyereket. Hangosan megkérdeztem Lizától, hogy mit szeretne enni, és soroltam. Erre felkapja a gyereket, hogy az anyósom, azaz az ő huga főzött valamit és direkt neki csinálta sok krumplival és átviszi enni. Hát ne vigye sehova!!!!
Anyós meg már megint alakít, ugye ők nagyon vallásosak, ami nem zavar, csak enge és a családomat hagyja békén. Korábban évekig manipulációs sorozatban volt részünk ez ügyben. Direkt személyesen megkértük, hogy a vallást a gyerek előtt mellőzzék, mert nem olyan vallás ami a szívemhez közel áll (nem hagyományos vallás) Ennek ellenére az ő fajta bibliakönyvükmindig a gyereknél van ééééééééééés tegnap vagy tegnap előtt átmentem és azt mondja Liza, hogy ámen :shock: és anyós büszkén mondja, hogy még a kezét is összekulcsolja. Szóval zajlik az élet rendesen itt

Kép
Kép
onlány
 
 


Hűha, ez komoly!!!
Én sajna mostanéban egyáltalán nem vagyok toleráns, valszeg a kedves rokony fejére húztam volna a pótkereket a csomagtartóból, vagy vmi hosnló...
ez a vallás dolog meg elég kiborító lehet, én sem értem, hogy miért nem lehet tiszteletben tartani, hogyha vki NEM kíváncsi azokra a nyomorult tanokra?????

:shock: :shock: :shock: :shock:

A torta meg szimpla vizes piskótalap, közte puncspuding (ZZzuram kedvence) és attól íves a híd, hogy keresztben babapiskótákat raktam középtájra.
a tank meg a pillérek cukorgyurmából vannak (vagy hamis marcipán vagy hogyishívják :oops: )
csak mire a végére értem kicsit megolvadtaka pillárek és elkezdtek szétfolyni, de legalább a lánctalpas megmaradt nagyjából oylannka mint ahogy késznek nyilvánítottam. a lövegtorony meg hurkapálcára kent cukimassza, na az legalább nem görbült el :)
ennyi

enyimpocakgyerek ma extramód lapít... nemtecccik.
tieitek mocorognak?

Kép

Kép
redwings
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?