Új privát üzeneted érkezett!

Susy...én is válaszoltam...bár tudom, hogy segíteni nem tudtam, de azért igyekszem bekapcsolódni közétek. Pont Pandi előtt, a te írásod után van az enyém.

Remélem azóta javult valamit Kristóf alvása. Te hogy bírod a kismamaságot?

Timi
Kép
vt72
 
 


Sziasztok!

Háát, Lányok lehet drukkolni! Van egy szééép naaaagy babám! Így 33 hetes terhesen 2500g a lelkem! Ami nem is gond, a probléma inkább az, hogy-bár eddig szép fejvégű fekvést produkált, most épp farfekvésben van! Doki bácsim mondta, hogy legyek szíves beszéljek a fejével, mert eléggé nagy ( a feje is az), és, ha nem fordul be, akkor eléggé leredukálódik a hüvelyi szülés esélye! Ha nem lesz 3500g-nál több és a BPD-je sem megy 95mm fölé (most 89mm), akkor megszülhetjük farosan is, de egyébként nem kockáztat! Úgyhogy úgy döntöttem, ráveszem, hogy beforduljon szépen! Egyébként én úgy érzem, hogy folyamatosan forgolódik, nagyon egyenlőre nem aggódom, mert Bercim is ezt csinálta még ennyi idősen!
De azért szeretném szépen megszülni és, ha lehet, fejjel előre, mert azért hallani ezt-azt a farfekvésű babákról (hamarabb alakulhat ki oxigénhiány stb.)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára borossné becz márta 2010.01.19 22:53-kor.

borossné becz márta
 
 


És, mint láthatjátok Susynak és férjének hála, lehet szavazni a babóka nevére (itt is nagyon köszi, Susy)!
Kattintsatok a linkre, ha van kedvetek tippelni!

borossné becz márta
 
 

 
 

Márti!
Gratula! Tényleg jól megnövesztetted odabent a picurkát...mennek a drukkok, hogy megforduljon.
Nagyon jópofa dolog ez a szavazási lehetőség :))

Timi
Kép
vt72
 
 


Sziasztok,
Én új vagyok itt, üdvözlök mindenkit.
Szeretnék segítséget kérni tőletek, lehet, hogy buta kérdés, de látom, itt van, akinek már több babája van, biztosan tudtok segíteni.
Arra vagyok kíváncsi, hogy teherbe lehet-e esni, ha még szoptatok. Illetve ha sikerül teherbe esni, a most 9 hónapos babám állandó emelgetése, cipelése nem árt-e majd az új kis növekvő pocaklakónak?
Köszönöm előre is, és ha nem bánjátok, ellátogatok néha hozzátok.
Üdv.

Kép

Kép
larimami
 
 


Szia Larimami!

Nekem csak egy babám van ugyan, de én úgy tudom, ha már visszajött a mensid, akkor teherbe eshetsz szoptatás alatt. Van egy ismerősöm, akinek tavaly január elején és november végén is született 1-1 kisfia :)

Timi
Kép
vt72
 
 


Szia Larimami!
Én a barátnőmtől tudom, hogy ő már a harmadik babáját várja, és mindenik terhességénél (kivéve úgy-e az elsőt) szoptatott. Emelgetni is lehet 15 kg-ig, csak arra vigyázz, hogy nem hirtelen kapkodd fel a babádat.
A szervezeted pedig pontosan tudja, hogy mikor tudsz újból teherbe esni, így ha már megjött, akkor szerintem nyugodtan próbálkozhattok. Drukkolok!

Susy!
Bocsánat, hogy én sem reagáltam a kérdésedre (bár én nem vagyok még aktív tagja a topiknak, de remélem hamarosan!!!). Szerintem Gabi anyukájának halála vette el a figyelmet a kérdésedről, amit gondolom, meg tudsz nekünk bocsájtani. Én személy szerint megpróbálok jobban odafigyelni legközelebb.
Egyébként szerintem az elején rontottad el a dolgokat, hogy mellé feküdtél. Ezt ő megszokta, és most már ragaszkodik hozzá. A következő babánál már az elején elkezdheted, hogy megtanítod az önálló alvásra. A nagyobbnál pedig lehet, hogy türelmesnek kell lenned. A Larimaminak írt válaszomban említett barátnőm ugyanígy járt, hogy a nagyot mindig maga mellé engedte. A mai napig vele alszik. A kicsi pedig önállóan a saját ágyában. Hozzá már nem volt enerigája felkelni, így megtanult szépen aludni, és nincs is vele gond. Egyszer kinövik, bár az akár 6 éves korban is lehet. De ha nagyon zavar, akkor egy szakembertől érdemes tanácsot kérni, mert biztos van arra is módszer, hogy kisgyereket hogyan lehet leszoktatni a szülőkkel való alvásról.
Vendég
 


Vt
Igazad van, bocsi, én is ugyanolyan figyelmetlen voltam, mint mások.

Angie
Nem ismered az előzményeket, nem tudom hol rontottam el, de nem az elején az biztos. Kristóf 4 hónapos koráig úgy aludt, hogy magától. Aztán egyik pillanatról a másikra csak ölben. Majd 8 hós kora körül csak úgy, ha mellé feküdtem. Szóval ez nálunk nem így kezdődött, és soha nem aludt köztünk. Saját szobában lett altatva, saját ágyán. De már nem is érdekel, majd változik ez is. Azért megpróbálok egy szakértőt hátha mondd valami okosat. Most sedatif pc- t kap, és próbálkozom majd citrom fű teával is, valami majd csak változik.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Gabi!

Őszinte részvétem. Remélem kicsi fiad olyan rendes lesz veled, mint tavaly márciusban velem Eszterem. Apukám március 4-én halt meg agyvérzésben, váratlanul.. Kicsi lányommal "beszélnem" kellet, mert azt hittem megszületik a szomorú esemény hatására. De kibírta még a kötelező két hetet. Kívánom, hogy Ákos is időben érkezzen és kislányoddal együtt nagy vígasztalást és lelki segítséget fognak neked jelenteni.

Betti

Kép
becsengo
 
 


Susy,
én is gondolkodtam a kérdéseden, csak nem tudtam mit írni, mert nálunk is gond az alvás...

Az elején elrontásról meg annyit, hogy Pálmi 11 hónapos koráig aludt a kiságyában, külön szobában úgy, hogy beraktam és egyedül elaludt, úgyhogy tök büszke voltam magamra, aztán most mégis felborult az egész...

Most arra gondoltam, hogy az új lakásban majd kap gyerekágyat az én ágyam mellé és abban kell majd aludnia, mégis mellettem, de külön ágyban. Aztán majd így lassan kiszoktatom. Legkésőbb június végén költözünk, de ha jól mennek a dolgok, már lehet hogy előbb is, már alig várom!

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Szerintem sem rontottad el, susy!

Zsófi rajtam, velem aludt el nagyon sokáig, kb 21 hónapos koráig, most meg felkísérem, betakarom, adok puszit, és alszik is :)

Igaz éjjel felébred :roll:
Vendég
 


Larimami!

Lehet, én vagyok a e embered!
Most várom az 5. babámat, de az utóbbi 4 manóval mindig úgy lettem terhes, hogy még szoptattam, sőt, kicsi Kamillámat most is szoptatom napi 1-2 alkalommal és kb. 6 hét múlva szülök!
Alapból nincs probléma ezzel, ha a prolaktin szint nem túl magas. A barátnőm pl. csak úgy esett teherbe, amikor már elválasztotta a kislányát 17 hónaposan (mondjuk a mai napig bánja, hogy a teherbeesés kedvéért elválasztotta a kislányt)!
Ha terhes leszel, akkor azért érdemes odafigyelni, mert a szoptatás alatt oxytocyn szabadul fel a szervezetben, aminek méhösszehúzó hatása van. Ezt a legtöbb magzat jól türi, nem árt, de, ha rendszeresen hasfájást, apró görcsöket érzel szoptatás közben, akkor lehet, hogy el kell választani a nagyot, nehogy a kicsinek baja essen! Ez azonban nagyon ritka és biztos, hogy figyelmeztet a tested ezekkel a kis görcsökkel, még mielőtt baj lenne!

Márti

borossné becz márta
 
 


Márti
Jó dolog ez a névválasztósdi, már csak azért is, mert olyanok szavaznak, akikről ezer éve nem hallottunk, legalább tudjuk, hogy megvannak.
Anitapo, Liliommano, ki tudja még ki kerül elő... :)

Kép
Kép
susytunder
 
 


Susy
Én már semminemű alvás kérdéshez nem merek hozzászólni. Legfőképpen tanácsolni, vagy bármi véleményt írni. :oops:
Mivel mindösszesen 3 hónapos tapasztalatom van, az is annyi, hogy a Gergő mindig jól és egyedül alszik! Ráadásul szentül hiszem, hogy ez nem az Én sikerem, hanem a Gergőé! :lol:

Andi

KépKép
wertzuz
 
 


A szoptatás alatti teherbeesésről Márti már mindent leírt :), én is csak minimálisan tudok hozzátenni, hogy az én barátnőm is szoptatás mellett esett teherbe, úgyhogy még egy pont oda :)

susy, nekem sem volt ötletem, Róza még kisebb mint Kristóf, és különböző életkorokban másként működnek, szóval ötletem sem volt. De ha nem boldogulsz, a szomszédasszonyom talált egy jó gyerekpszichológust, szintén altatási problémával, nem kellett a gyereket vinni, csak ő ment konzultációra, és náluk jól rendeződtek a dolgok.

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Sziasztok!

Most jó hírekkel jövök. Minden rendben van! Jó lett a cukorterhelés és teljesen zárt vagyok, méhemet is megtapogatta doki bácsi és azt mondta minden rendben. Így 4 hét múlva vár újra, ha addig nincs semmi. De nem lesz. Így pénteken lemegyünk Adéllal Szegedre, apa levisz minket és következő hétvégén jön. Ez elég merész lépés, de talán menni fog és így tudok apunak is segíteni, kicsit pakolni a lakásban, hogy ne legyen minden szem előtt.

Köszönöm a részvéteket.

Susy: nem érezheti a kistesót Kristóf? Egy ismerősnek a kisfia is kb ennyi idős és az ő alvása is most romlott el, mikor jön a tesó. De szerintem akár lehet életkori sajátosság is. Ilyenkor én úgy tudom, hogy már álmodnak is.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Gabi- őszinte részvétem, igazán sajnálom.

Susy- nekünk Kristóffal nincs alvás gondunk , de Nikivel volt és pont ilyen idős korában mint a te Kristófod van most. Pedig nálunk nem jött a kistesó. Mivel semmi nem vált be és a velünk alvásnak sem én sem a párom nem volt a híve így maradt a sírni hagyás. pár nap!! után egyedül aludt újra. A sírni hagyás azt jelentette hogy betettük a kiságyába és puszi, simi után kimentünk. Sírt, kb. 5 perc múlva bementem megint kicsi simi és határozott hangon mondtam neki hogy éjszaka van és aludni kell, de sosem vettem ki az ágyból. Aztán egyre több időt hagytam sírni (persze ezek "csak" percek voltak) Így sose sírt többet mint fél-3/4ed óra) Szerintem semmi baja nem lett abból hogy picit hagytam sírni mert mindig tudta hogy ott vagyok és jövök. Ekkor vettünk neki egyébként éjszakai fényt is a konektorba.

Kép

Kép
tüni75
 
 


Sziasztok!

Töredelmesen bevallom, hogy itt vagyok ám. Szoktalak benneteket olvasni, de mindig olyan későn jutok ide, hogy már nincs erőm írni.
Minden pocakosnak nagyon gratulálok!! :D
Susy, neked külön is a kislányhoz :D

Gabi, részvétem :(

Rólunk: 6 fogunk van, már egyedül felállunk, egy kezet fogva villámgyorsan sétálunk, egyedül is tesz már pár lépést. Szeret enni, játszani. Aludni még mindig nem nagyon szeret nap közben, maximum 2-szer fél óra, de nagy ritkán volt már olyan hogy egyben 2 óra :)
Rakok pár képet is és igyekszem most már többet jönni :)

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Anita és Levi

anitapo20
 
 


Suzy!
Bocsi, hogy ha okoskodásnak tűnt az írásom, tényleg nem állt szándékomban felülbírálni a dolgaidat. Lehet, hogy egy kicsit félreérthetően fogalmaztam. És igazad van, tényleg nem tudtam az előzményeket. Valóban, a legjobb ilyenkor az ösztöneinkre hallgatni, és ha már az sem működik, akkor esetleg szakember.
Vendég
 


Angie
Nem kell bocsánatot kérned, hiszen te csak jót akartál. Pici javulás van, de még tovább próbálkozunk.

Anita
De jó, hogy jelentkeztél, nagyon aranyos Levi.

Tüni
Ezt az éjszakai fényt már többen mondták, ki próbáljuk. Viszont a sírni hagyás nálam nem megy.

Gabi
Vigyázz magatokra!

Kép
Kép
susytunder
 
 


Susy,
képzeld, ma nyekkenés nélkül átaludt 10 órát!!!
Csináltam néhány változtatást 3 napja, egyre jobban aludt, ma meg bekövetkezett a végképp csúcs!

Nem tűri magán a takarót, mindig lerúgja, ezért rajta hagytam egy tréningfelsőt és feljebb tettem a hőmérsékletet éjszakára 20 fokra. Pluszban ma éjjel még párologtattam is. Nem tudom melyik része az igazán hatásos, a +1 fok vagy a ruhában alvás takaró nélkül, de bejött! (Legalábbis azt hiszem, nem akarom elkiabálni! :roll: )

Talán próbálgass dolgokon változtatni! Kristóf még mindig hálózsákban alszik? Nem lehet, hogy az zavarja?

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

Susy, köszönjük :D

Levi sem szereti a takarót, egyfolytában lerúgja magáról.
Levi este nyolctól reggel nyolcig alszik, de éjjel 2-3-szor felébred, de szerencsére pici simogatással vissza is alszik.

Tudom mit akartam még. Én is Szigeti Katalin doktornőnél szültem. Igaz hogy már több mint egy éve. Én nagyon meg voltam vele elégedve. És ha minden igaz akkor az egyik barátnőm is nála fog szülni idén nyáron :D

Anita

anitapo20
 
 


Susy- nálunk is apa mérte a perceket és ő fogott vissza hogy ne rohanjak be állandóan Nikihez:)) Egyébként az Aludj jól gyermekem című könyvből vettük anno az ötletet tanácstalan egygyermekes szülőkként, de nekünk bevált, ha kicsit "kíméletlen" is. Most ha Kristóffal lenne ilyen gond én így 9 évvel öregebben biztos ugyanezt könnyebben végig tudnám csinálni.(de azért nem akarom kipróbálni)
Esetleg próbáljátok azt is ki hogy nem te hanem apa altatja vagy az már volt??

Kép

Kép
tüni75
 
 


Márti: Én farral születtem, természetes úton. Hát inkább beszéld meg ezt a fordulás dolgot... 2,7 voltam, beszorultam, fogóval húztak ki, újraélesztettek, oxigénhiányos voltam, 3 hét inkubátorban, és anyum még sokáig aggódott, hogy "normális" leszek-e, nem sok jóval bíztatták. Nekem szerencsére nem lett más bajom, mert hallottam sokkal rosszabbakat is. Én már rég tudtam, hogy ha faros babám lesz (mert ennek állítólag öröklődik a hajlama), akkor csaszis lesz, és (sajnos) így is lett!

Együttalvás: Mi mindig együtt aludtunk Petivel, mégis gond nélkül alszik egyedül is, de én szeretek mellébújni. :lol: Ma is csak láttam, hogy álmos, mondtam, hogy Peti, már menni kéne aludni. Szépen bement a szobába, és mire 2 perc múlva utánamentem, már a helyén aludt az ágyon. :lol: Szerintem ez gyerekfüggő is. Kicsinek nagyon igényelte, hogy Vele legyünk, mellette aludjunk, aztán ahogy nőt, egyre önállóbb lett. Most már csak azért kell melléfeküdnünk, mert ha nem 100%-ig álmos, akkor mindig kitalál még valamit, amivel játszani akar, leugrik az ágyról, és elszalad vele játszani. :lol: Kicsit "le kell fogni", hogy maradjon fekve. :lol:

Anita: Hihetetlen, hogy Levi hogy megnőt!

Kérnék egy kis segítséget, hátha valaki tud. :P Szeretnék menni 18. heti UH-ra Hajdú dr.nőhöz magánrendelésre. Csak az Istenhegyiben van? Mikor kell bejelentkezni? Milyen papírt kapok? Hogy működik ez az egész? :roll: [/b]

Kép

Kép
nikuc
 
 


Nikuc: Hajdú doktornőhöz jó időben bejelentkezni. Mondjuk 2 héttel előtte. Elég hülye időpontban rendel, legalábbis hétfőn. Az a fontos, hogy uh alapján is töltsd már be a 18. hetet, legyen AFP eredményed. Én utóbbit csak szóban tudtam neki mondani, de úgy is jó volt. Kapsz egy leletet, meg számlát a vizsgálatról. Persze a dvd és a fotó sem marad el. Ami az Istenhegyi honlapján van szám, azt kell hívni és mondani, hogy kihez akarsz menni és milyen vizsgálatra.

Márti: nekem egy ismerősöm most szült farosan, minden simán ment. Fél 7kor ment el a magzatvíz, fél 12kor megvolt a baba, gátvédelemmel. Van ilyen is, de kevés orvos vállalja be. Azért beszélj a fejével, hogy forduljon meg, még simán megteheti.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Nikuc!
Handú dr.nő a Praxis rendelőben is dolgozik (Bartók Béla út, és van weboldaluk), és az ÁEK-ban is rendel keddenként a genetikai uh-n, de talán te pont arra szeretnél menni? Időpontot kell egyeztetni nála a korházban is, de sajnos nem tudom, hogy milyen számon. Ha hívod a kozponti számot, biztos kapcsolják a genetikai uh-t.
Vendég
 


Nikuc!
Én az ÁÉK-ban voltam nála genetikai uh-n és ő csinálta a magzatvízvételt is nekem. Nem volt rá különleges ok, csak a korom miatt ajánlották. 37-et töltöttem Zsoltim születése előtt 4 nappal :D :D

Szóval ugyanolyan alapos és ugyanolyan kedves volt, mint a magánrendelésen. Persze videó és fénykép nem volt...de mindent nagyon alaposan magyarázott el. Igaz, reggel már jó korán odamentem...nagyon sokan mennek olyankor, amikor ő van keddenként.

Timi
Kép
vt72
 
 


sziasztok, én is az ÁEKben voltam Hajdú doktornőnél, igaz a 12 hetin, regel 1/2 8 ra mentem oda, és jóval 10 után kerültem sorra... nem emberi, ami ott van, és + a legrosszab, h se sorszám, se beteghívás, amolyan érkezési sorrend működött, de láttam olyat, aki bement előbb....mondjuk az igaz, h tényleg naygon alapos volt, bár nekem, akkor úgy tünt én voltam bent a legrövidebb ideig... de ezt midnig így érzem, akármelyik orvosnál vagyok :))
holnap megyek Szigeti doktornőhöz...
+ egy kérdés: az anyakönyi kivonatért külön kell elmenni, vagy a kórház intézi? mert a barátnőm az imrében szült, és odaadták neki később

Andi
bordasa
 
 


Bordasa: mikor én szültem külön kellett menni az anyakönyviért 7-10 nap múlva. De a taj kártyát elindítják és Adél 3 hetes volt, mikor hozta is a posta.

Lányok: kell most a szüléshez 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat? Olvastam olyat, hogy ezt idén eltörölték és elég az eredeti.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Gabi, kell, mi most kértük ki :twisted:
de legalább fizetni nem kell érte :wink:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Gabi!
Kell... ahol esküdtetek, ott ingyen kiadják.
Az anyakönyvit a VI. ker önkormi kiküldi... de mi egy hét után bementünk érte és odaadták a férjemnek.

Timi
Kép
vt72
 
 


Én a kórházba nem szeretnék menni. :( Mármint UH-ra sem. Mi pont Hajdú dr-nőt rosszabb passzban kaptuk ki a 18 hetin Petinél, de mivel állítólag ő a legjobb, szeretnék hozzá menni most is. Sajnos elve nem tartozunk a kórházhoz, most már nem is ott fogok szülni, máshol van az orvosom, és mivel mi mindenhova csak Petivel tudunk menni, nem szeretnénk órákat várni.

A magánrendelésen meg legalább kapunk mindenféle jót. :lol:

Kép

Kép
nikuc
 
 


Nikuc! Akkor kerj idopontot a Praxisba. Sajnos ott csak szombaton rendel. Az Istenhegyin gyakraban, de ott dragabb. Idoben be kell jelentkezni, 1-2 hettel elotte.
Vendég
 


Nikuc! Azért arra is fel kell készülni, hogy a magánrendelésen csúszás van. A szomszédaink sajnos így jártka. Volt egy problémás eset és 40 perc csúszás volt. Mi mázlisták voltunk, mert fél órával előbb odaértünk és kb 10 perc után mehettünk is be, nem volt senki előttünk. Hétfőnként biztos, hogy rendel.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Én Hajdu dr.nőhöz kicsit (nagyon) protekciósan kerültem be az Istenhegyire, a dokim intézte, tündér volt és nagyon alapos. Dokim hívta hétfőn, hogy mikorra mehetek, szerdára kaptam időpontot, mondta a doktornő előre, hogy sajnálja nagyon, de elképzelhető, hogy várni kell...hát 5 percet kellett összesen! És hihetetlen alapos vol és nagyon emberi, empatikus!

Gabi!

A Kútvölgyiben elfogadják az eredetit is, de gondolom ez téged nemigen érint...

Márti

borossné becz márta
 
 


Márti! Igen, azt olvastam, hogy már nem kell kikérni, hanem az eredeti elég, de kórháza válogatja, hogy hozzájuk eljutott-e már ez az információ, kérnek-e továbbra is másolatot.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Én a Praxisban kb 5 percet vártam, az Istenhegyin pedig semmit, rögtön behívtak. Azért mondják a késést, mert néha vannak problémás, gyanús esetek, és olyankor csúszhat, de ez szerencsére nem fordul gyakran elő.
Praxisban itt lehet időpontot kérni: (061) 385 8495, (0630) 414 8886
Az Istenhegyire itt: (061) 201-2194, (061) 224-5442
Vendég
 


Sziasztok,

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
Hú, Márti... ötödik baba... ez nagyon tetszik nekem :)
Gratulálok! :)

Ha jól olvasom, Hajdú doktornővel sokan elégedettek vagytok. Ő az Istenhegyi Géndiagnosztikán dolgozik? Én ott csak a Gasztonyit ismerem, de ha ajánljátok Hajdú doktornőt, lehet, hogy legközelebb hozzá mennék. Mármint ultrahangra. Valamelyikőtök volt már a Gasztonyinál? Mi a véleményetek róla?

Kép

Kép
larimami
 
 


Sziasztok!

larimami: én ugyan nem estem teherbe szoptatás mellett, de vannak jó példák itt az ellenkezőjére :)

A másik kérdésedre: nálunk 19 hónap a korkülönbség, és ugyan Zsófi tudott járni 11 hónaposan, azért csak kellett emelgetni. Nekem azt mondta a doki, csak akkor emeljem fel, ha muszáj. Hát, én ezt elég lazán vettem, emelgettem bőszen, meg átrendeztem Zsófi szobáját, meg ilyenek :oops: Utána hat hátig feküdnöm kellett :roll: Szóval az tuti, ha jön a harmadik baba, azért óvatosabb leszek. De alapvetően lehet emelgetni :)
Vendég
 


Larimami!
Nekem az első terhességemnél ő csinálta a kombinált tesztet (akkor még nem tudtam, hogy ő az). Hát érdekes egy fickó, nem sokat dumál, de amit kérdeztem, arra láthatóan türelmesen válaszolt. Az egyik ismerősöm viszont őrá esküszik. Az biztos, hogy aki az Istenhegyin dolgozik, az tutira jó szakember. 4 genetikusuk van, én abból hármat ismerek személyesen (a negyediknek a nevét sem tudom). Mindháromhoz nyugodt lelkiismerettel mennék.
Vendég
 


Sziasztok!

Olvasom rendzseresen a topicot, de igen ritkán szólok csak hozzá.

Gabi: őszinte részvétem, vigyázz magatokra!!

Ildi: nekem a második és a harmadik gyerekem is cukros terhességből született, ahogy megszülettek volt egy vércukormeghatározás a babáknál, és ha nagyon alacsonynak ítélik, kapnak valamit egy kis cukrosvizet?, de utána nem volt semmi különösebb szurkálás náluk. (de ugye a cukros víz sajnos már a kiságy tartozéka:( ) (remélem jól emlékszem, én nem tudtam róla, hogy szúrták volna). Nekem mind a két cukros terhességemben szükség volt inzulinra is, a másodiknál inzulin ellenére is elszállta cukrom, ctg-re mentem be 37 hetesen, amikor a cukor miatt közölték, hogy ok, ennek a babának idekint már jobb lenne, mint odabenn, még aznap este meglett.:) Nálam mind a kétszer kérdezték, hogy jól szopik-e a baba, és mivel mondtam, hogy igen (meg gondolom az ő méréseik alapján is látszódott), így nem volt semmi eltérés az én babáim, és a többi más baba ellátása között. Szurkolok, hogy időben elinduljon és ne legyen gondod a túlhordás miatt.
kolkok3
 
 


Sziasztok!
Én is olvasni szoktam a topicot, most a cukorral kapcsolatban szólnék hozzá-hátha segíthetek.
Első babámat szültem tavaly az ÁEK-ben.Az első terhelésen határérték volt a cukrom, az ismételten persze kiugrott.
Onnantól kezdve diabetológiára jártam, diétáztam.
Nem panasz-nem éreztem hátrányát. :o Sőt, jobban éreztem magam, mint előtte.
36.héten CTG-re mentem-amúgy is jobban figyeltek a cukor miatt a babára-amikor egy rutin vérnyomás mérés során kiderült, hogy nagyon magas a vérnyomásom.(Alapból pedig asztmás vagyok.)
A kórházban feküdtem a szülésig-38.héten indult meg a szülés.
De a lényeg-szülés alatt folyamatosan ellenőrizték a cukromat, illetve szülés után a Babóét is.
Alacsony volt a cukra, ezért nem vártak-ha emlékeim nem csalnak-
arra amíg meg tudom etetni, hanem megetették.
Illetve utána még többször cukorszintet ellenőriztek nála.
Egyébként ugyanúgy evett, mint a többi baba-helyesebben nem evett, de ez más történet. :(
Remélem tudtam segíteni, ha nem akkor bocsánat a zavarkodásért.
peba2009
 
 


Köszönöm lányok a sok infót! A Praxisban is adnak róla papírt? Mert akkor ezzel ki is váltanám a "hivatalos" kórházi UH-t. (múltkor 2 órámba telt, és nem engedték be a páromat, mert a kórház részen van UH, és influenza miatt tilalom volt)
Nekem a szombat is tökéletes egyébként! :D

Megjött a kombinált tesztem eredménye, és negatív. Viszont felmerült bennem egy kérdés 1:2500-hoz a kockázatom, egy barátnőmnek pedig pár hete 1:7500-hoz lett. Mitől függ ez? Lehet azért, mert én csak "papíron" múltam 12 hetes (12+6)? Egyébként a baba mérete alapján 12+1, de mivel mértem hőt, pontosan tudom, hogy aznap 11+6 voltam csak. Persze az a lényeg, hogy így is rendben van, de azért kicsit izgulok. :)

A másik, ami még eszembe jutott! Hogy működik most a GYED? Ha GYEDen vagyok, és megszületik a 2. babám, akkor maradok GYEDen az Ő kétéves koráig, vagy a kisfiam 2 éves korában meg kell szakítanom, és vissza kell mennem GYED-re, vagy már csak GYes-re mehetek?

Kép

Kép
nikuc
 
 


Nikuc!

Nekem 1:7200-hoz lett és még ettől is vannak sokkal jobbak! Nálam genetikai tanácsadás lett a vége, mert iszonyat alacsony lett az afp-m. de Hajdu dr.nő szerint a kombinált teszt eredményem így is tökéletes!
Több adatból számolják a kockázatot, amibe a Te korodtól kezdve a baba tarkóredőjének vastagságáig elég sok dolog benne van. Így, ha mondjuk a barátnőd fiatalabb, mint Te, vagy máts a tarkóredővastagság stb., akkor elves más érték fog kijönni!
Ne aggódj ezen, de megéri elmenni hajdu dr.nőhöz, mert tényleg nagyon profi genetikus (az egyik legjobb az országban) és biztosan megnyugtat!
Adnak egyébként hivatalos papírt az uh.-ról az Istenhegyin , na meg álomszép képet és dvd-t is! Én 14.000.-et fizettem érte.
Papíron minden lényeges adat rajta van és nagyon precíz géppel mérnek!

GYED:

Nálunk a következőképpen ment, én 1 kivétellel mindig 2 éven belül szültem:
Kaptam rendesen a GYED-et a nagyobbik baba után, majd a szülés napjától igényeltük a pici után a TGYÁS-t és amikor az lejárt, onnantól kaptam a pici 2 éves koráig (illetve az újabb szülésig a GYED-et! Te mikorra is vagy kiírva? Mert, ha jól tudom, április 30. után született babáknál a 2 éves GYED lejárta után már nem vagy jogosult GYES-re!

borossné becz márta
 
 


Köszönöm! Időközben megnéztük a rendelőket, és nekünk az Istenhegyi a világ másik vége, a Praxisba fogunk menni, az elég könnyen elérhető, gondolom, ott is ad majd papírt róla a dr.nő.
A barátnőm egyébként idősebb, 7 évvel, és így pont 35-ön felül van, de Ő később volt, már a 14. hét táján, így neki sokkal jobban látszott az orrcsont is. Azt hiszem, nálam a tarkóredőt nem is nagyon tudták megnézni, mert sehogy se akart úgy fordulni a babám, aztán valamit mégis mértek. (egyébként ez az értékünk teljesen megegyezett a barátnőmmel, úgyhogy biztos, hogy a vérvétel eredménye volt más)

Sajnos nekem már nem fog járni GYES, de nem is baj, mert egyébként sem maradtam volna itthon vele GYES mellett (azért a fizetésem mellé jól jött volna), így sajnos Kistesó bő 2 évesen bölcsibe megy. Július végén fog születni, és úgy tervezem, hogy majd augusztusban visszamegyek dolgozni, de szabira, és szeptembertől veszik be a bölcsibe. (már nemsokára fel is íratom magunkat)
Közben valaki még súgott nekem okos dolgokat priviben :wink: Így már tudom ezt a részét, amit elmeséltél. Én is pont így fogok tenni, ahogy leírtad. A születése után tgyásra megyek, majd vissza gyedre!
Köszönöm, hogy ennyit segítettél!

Kép

Kép
nikuc
 
 


Én amikor Fruzsival nyolc hetes voltam kb, elmentem táppénzre, Zsófi egy éves volt nagyjából akkor, Apa meg elment GYES-re. Szülés után meg TGYÁS-ra.
Vendég
 


Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telik a hétvége!

Szoptatással kapcsolatban szeretnék kérdezni.
Mostanában nincs folyamatosan tejem. Egyik nap van, bőségesen. Másik nap, meg szinte egész nap nyűglődünk, mert annyira nincsen. Ilyenkor van, hogy már déltől, szinte óránként cicire kell tennem, mert két ciciből szív 40-et! És nem azért mert lusta, hanem mert nincs. Próbáltam, hogy lefejem, de szó szerint semmi nem jött belőle!
Mivel minden nap ugyan annyi folyadékot iszom, rendesen eszem, nem vagyok fáradt, stb, nem hinném, hogy ezek miatt változna.
Ma viszont beugrott valami. (ma megint van, tegnap nem volt)
Lehet-e az a gond, hogy amikor van tejci, akkor rövid a szopi ideje, van, hogy 8-10 perc alatt végez a 120-150 ml-vel, és már el is engedi a bimbit, mert minden más leköti. Mivel képtelen vagyok visszarakni a szájába, max ennyi ideig ingerli a mellemet, ezért másnapra már nem termelődik.
De amikor nincsen akkor rengeteget ingerli, és ezért meg van másnap sok tejci.
Szóval ez lehetséges? Előfordulhat, hogy ennyire változzon nap nap után :?: :?: :?: :?: :?:

Ja, és mit csináljak, hogy nagyjából folyamatosan legyen, ne ez a van-nincs megoldás? :idea:

Andi

KépKép
wertzuz
 
 


wertzuz, bocs, nekem semmi tippem. Remélem, tud valaki valami jó ötletet, de ha mégsem, szerintem pont az ilyen extra helyzetekre nagyon jók a La Leche Ligás szoptatási tanácsadók (www.lll.hu). Mindenesetre majd írd meg, hogy alakul a helyzet, sok sikert nektek!

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Andi, nekem a szaporító fejés jutott még eszembe, keress rá a neten, mert én sosem használtam, csak hallottam róla.
Vendég
 


Andi!
Én úgy tudom, a 4. hónap környékén van valamilyen hormonális változás, ami befolyásolhatja a tej mennyiségét (nem mindenki érzi meg, de van, akinél látványos). Nálam is ez volt, és nem adtam fel, végül egy évesen én szoktattam le a cicizésről Szilárdot, mert agyon csípkedett. Nem hiszem, hogy az ingerléstől függ, mivel nem az idő számít, hanem a mennyiség, amit kiszív. Szilárd is 5 percek alatt képes volt 100-120 ml-t kiszívni. Tegyed rá olyan gyakran, ahogy csak tudod, és azért nézd meg, amiről Panndi beszél, hátha az is segít. Lényeg, hogy ne add fel!! Még talán annyi, hogy én azt hallottam, hogy sok fehérjét kell ilyenkor enni, húst hússal, és én be is tartottam. A tejem nagyjából visszajött (nem úgy, mint előtte, de elég volt), lehet ne attól. Tejtermelő teákat is ittam literszám. Drukkolok, hogy rendbe gyere!!

Nikuc!
Hívtad a Praxist? Nehogy ne kapj időben időpontot! Ott is adnak papírt, én odamentem a 18 hetes genetikai uh-ra, mert a korháziban nem bíztam. Jelezd nekik az időpont kérésnél, hogy genetikai adatokat is szeretnél, nem csak babamozizni.
Én úgy tudom, hogy a május után született babák után nem jár már csak két év GYED, de ha nem vagy GYEDre jogosult, akkor 2 év GYES. A TGYÁS-t talán nem változtatták meg, arról sem hallottam, hogy változtattak volna a százalékos összegén. Te mikor fogsz szülni?
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?