Új privát üzeneted érkezett!

Szti!

Köszi, nagyon örülnék az elérhetőségnek! Írd meg légyszi erre az emilre: almadi@euroweb.hu.

Gabi
galmadi
 
 


Sziasztok!

Jól eltűnt mindenki! Kép
Mit csináltok a hétvégén? (gyereknapi programok érdekelnének, hátha van valami jó ötletetek)
Remélem nem ilyen idő lesz hétvégén, mint ma!

Üdv: Vica
vica
 
 


Vica!
Itt van néhány link, amit találtam. Mi valószínűleg a városligetbe megyünk, a babanetesre. A fiúk még csak 19 hónaposak.
http://www.millenaris.hu/index.php?c=prog&id=1287
http://www.gyermekvasut.com/gyermeknap2003-05-30.html
http://similabda.hu/gribedli.html
http://www.babanet.hu/gyermeknap.php és
http://www.sulinet.hu/tart/cikk/lc/0/20286/1
és a Margit-sziget
Eri
simones
 
 

 
 

Eri: köszi Kép

Üdv: Vica
vica
 
 


Vica!
Végülis hova mentetek?
Mi a Városligetbe mentünk a Babarétre, majd a Mezőgazdasági múzeumba a sajt kiállítás és vásárra. A fiúk a végére annyira elfáradtak, hogy még a babakocsitetőt is magukra húzták. Kép
Eri
simones
 
 


Szia Era!

Hát mi elég sok helyen voltunk.
Szomaton a Városligetben, mert akkor kisebb a tömeg, vagyis nem is volt szerencsére, így aztán a kislányom kedvére ugrálhatott minden ugrálóvárban (most ez a kedvenc), sőt ahol senki nem volt oda a kicsit is betettem (9 hónapos) és neki is nagyon tetszett, bár ő még nem ugrándozott Kép. Voltunk mi is a Babaréten és örültem neki, hogy most szombaton is ott voltak, mert eddíg mindíg csak vasárnap volt ott program.

Vasárnap voltunk a Várban (a Kapisztrán téren volt MÁV kórházas gyereknap -ott szültem-), du. pedig a Népszigetre mentük, többek között a Similabda vidámparkba (és a Te linkednek köszönhetően kaptunk plűs figurát, KÖSZI!!!)

Jól telt mind a két nap, nem unatkoztunk. Kép

Üdv: Vica
vica
 
 


Szia Vica!
Örülök, hogy ilyen jól sikerült a hétvégétek. KépJövőre már valószínűleg mi is több helyre mehetünk a fiúkkal. A Babarétes ugrálóvárat kipróbálták ők is. Csak nagyon sokan voltak, főleg nagyobbak, de azért tetszett nekik.
Mi van a többiekkel? Végre megtaláltam ezt a topikot, erre mindenki jól eltűnt. Talán elkezdték a nyaralást már? Kép Kép
Üdv
Eri
simones
 
 


Sziasztok!

mostanában csak olvasgatom a linkeket.... nem tudok mit írni, nem nagyon történik velünk semmi... most is csak azért írok, hogy megmutassam magam... jó lenne viszont valakivel már összetalálkozni a játszótéren, vagy egy sétára, aki a környékünkön alkik, mert egy hónapja vagyunk zuglóban, és még magányosan... (emlkéztetőül a Porcelán lakóparka lakunk)

Üdv:
barbara

u.i.: mi is tervezzük a Similabda vidámparkot, én nagyon szeretem... valaki nem tervezi mostanában, csatlakoznánk, hogy legyen ismerős...
jimma
 
 


Sziasztok,
Hát én eltűntem ez tény de örülök,hogy újak is csatlakoztak!
Gyermeknap mi úttörővasútaztunk,másnap pedig a budakeszi vadasparkban voltunk.Dini nagyon élvezte.Milyen ez a vidámpark amiről írtok?
Sajnos az idő nagyon változékony így nem tudom mikor megyünk játszóra de igyekszem előtte bejelentkezni.
sziasztok
nyetus76
 
 


Sziasztok! Vagyok én is! Szombaton mi is a Városligetben voltunk, vasárnap meg gyerekvasutazni! És nem találkoztunk. Rengetegen voltak, meg is fogadtuk, hogy csak hétköznap megyünk legközelebb. Kép
Barbara, azóta sajnos nem jutottunk el a Kerékgyártóra, mert Gellért mindig a Vezért választja, a Janka-féle piciknek meg annyira nincs sok dolog ott, úgyhogy inkább a kis templomira (Zoborhegy tér) megyünk vele.
Azóta találtatok lakást? Hozzánk továbbra is jöhettek, akár lakást nézni, akár csak összeismertetni a lányokat. Kép
Gellért tegnap megtanult kétkerekű biciklizni pótkerék nélkül, most főleg ezt gyakoroljuk itt, az utca végén. (Forgalom alig van szerencsére.)
Vica, jártok nyáron oviba? Mi igen.
Nyetus, írd meg, ha mentek a Vezérre, és hogy hánykor! Mostanában nincs akkora tömeg, kezdem megszeretni. Kép
Pussz, K.
klara
 
 


Sziasztok!
Jimma!
Itt laktok a közelünkben, ugyanis mi a Huszt utcában lakunk. Jövő hét végéig sok dolgom van, addig mi csak az udvarra megyünk le, a játszótérre nem. Oda is főleg a nagyival mennek majd. A Similabda vidámparkhoz, ahogy néztem az oldalukat, a fiúk még szerintem kicsik. A Matáv-gyerekszigetre viszont szeretnénk majd valamelyik hétvégén kimenni, ott van nekik való rész is.ld.
http://www.sziget.hu/gyereksziget
A gyermekvasútra is majd később megyünk. Elég volt nekik a Városliget idén.
Üdv
Eri
simones
 
 


Az előbb elfelejtettem írni, hogy örülök, hogy előkerültetek.
sziasztok
Eri
simones
 
 


Sziasztok!

Ha mentek a gyerekszigetre, akkor ajánlom figyelmetekbe ezt az oldalt:
http://www.sziget.hu/gyereksziget/hirek/51926.html
Tavaly pólót adtak és az nagyon jó minőségű volt, gondolom ez a "sapi féle" is jó lesz! Kép

A Similabda vidámpark nekünk nagyon tetszett. Egy csomó játék van kicsiknek (vonat, körhinták, vizi játék, csúszda, ugrálóvár), ellentétben a rendes vidámparkkal, ahol a kisgyerek fel sem ülhet a játékra vagy a szülő nem ülhet mellé vigyázni. Kép Szerencsére itt nem így vagy. És az árak is nagyon barátiak. Nagyon jó hely, csak nem olyan felkapott, szerintem nincs eléggé reklámozva. És a sziget is nagyon szép!!!!

Klára: mi a héten megyünk utoljára oviba, mert jövő héten nyaralunk Alsópáhokon (remélem addigra jobb idő lesz). Aztán a mi csopotrunkat festik, így a maradék gyerekeket szétosztják, úgyhogy mi nyáron nem ovizunk, majd csak szeptembertől.

Üdv: Vica
vica
 
 


Sziasztok,
Klára,tényleg nagyon sokan voltak de mit lehet tenni.Viszont szimpi volt,hogy minden tömegközlekedés ingyen volt,így Dinivel villamosoztunk és fogaskerekűztünk is.
Sajna az idő pocsék de ha végre kitavaszodna akkor szólok ha megyünk a játszóra.
Jónak tűnik ez a vidámpark és a gyereksziget is,biztos elmegyünk vmikor!
Dini betöltötte a 2.évét és nagy reményeket fűzök a nyárhoz beszéd és szobatisztaság ügyben.
Egyébként már mond szavakat,pl.anya,apa,néni,bácsi,inni stb.de a legtöbb szónak még mindig csak az elejét mondja.
Ja és ő is felcserélte k betűt t-re.Eddig azt mondta a kacsájára,hogy ka most meg tata.
Hát ez van.Szobatisztaság ügyben várom a tanácsokat,ötleteket.Ott tartunk,hogy szól ha bekakilt és este fürdés előtt belepisil a wc-be.
Bili kizárva.
sziasztok,írjatok
nyetus76
 
 


Sziasztok! A Népsziget az a Hajógyári? És a Gyereksziget is ott van? Meg a Similabda is? Mi szerintem megyünk valamikor, Barbara, nektek mikor lenne kedvetek? Mondjuk előbb jó lenne a játszón találkozni végre, de most ebben az esőben nem megyünk még bicajozni sem... Kép
Nyetus, szobatisztaság terén remekül álltok, nálunk ez sem volt 2 évesen, mégis szobatiszta lett a fiam Kép Bili helyett ő is inkább WC-ülőkézik. Nyáron hagytuk bepisilni (mármint pelus nélkül), akkor rájött, miről is van szó, és hamarosan szinte magától elhagyta a pelust. Kb éjjelre is ugyanakkor, mint nappalra. Akkor se és azóta se pisilt felszólításra, bilire ültetni nem lehetett, csak ha ő szólt. Úgy látom, ez egy érési folyamat, felesleges siettetni. Sőt, inkább káros lehet.
Vica, mi még ovizunk, de ha nagyon nem lesz ott a barátai közül senki, akkor biztos Gellért is inkább itthon marad.
Üdv, K.
klara
 
 


Klára,
köszi a bíztatást.Bilire nekünk se ül,sőt a wc-re is rá kell állítani és akkor nézi,hogy hova megy a pisi és persze élvezi,hogy lehúzza utána.
Ezt is csak a fürdés előtt,szerintem úgy veszi,hogy ez a szertartás része.Én is azt tervezem,hogy egyáltalán nem adok rá pelust a nyáron és akkor magától elhagyja majd.
Csak hát hol az a nyár????
nyetus76
 
 


Klára!

Írj e-mailt, és konkrétan megbeszélünk egy sétát, ha már a játszó nem jön össze...

temp.ing@mail.tvnet.hu


Eri!

Megnéztem térképen tényleg közel laktok... ez tök jó... ha nem esik az eső, ti nem szoktatok esténként sétálni a Pöttömökkel, mert mi igen, csatlakozhatnátok...

Üdv mindenkinek:Barbara
jimma
 
 


Sziasztok!
Üdvözlet mindenkinek.
A szobatisztasággal nm állunk valami jól. Ancsa időnként szól, hogy bekakilt, különböő formákban:"Ancsa büdös, vagy Ancsa kakis. " Biliről hallani sem akar. Én is a nyár kedvező hatásában bízom.

Gyereknapon a Margitszigeten voltunk kint, mindkét lány talált megfelelő ugrálót meg egyéb játszó lehetőséget. A Similabda vidámpark hol van. A Matáv gyerekszigetre is készülünk majd a tanév végétől. Azt mondják nagyon jó, de elég sokan szoktak lenni.
Nyetus,örömmel olvastam, hogy egyre ügyesebb Dini a beszédben. Csak így tovább! Nálunk is van további fejlődeés, de még helyenként elég sajátos szavakat használ: hinta-palala. a kedvencem:motoros cipő= moki pipő.
Időnként Judittal felétek jövünk haza, de még nem láttunk Titeket.

Szóljatok, ha lesz valamilyen játszóterezés. Juditnak jövő héten már nem nagyon van délutáni foglalkozása, így akkor is tudunk menni. Addig még a gyerekekkel a pedagógusnapi műsorra készülünk, gyakoroljuk a verseket, illetve megcsináltuk a kézlenyomatos pólókat a tanító néniknek. Egyébként tegnap/június 3/ volt a 9. szülinapja. Olyan nagy lány és ha belegondolok milyen hamar eltelt vele ez a 9 év.
Klára, tényleg készülök a latin tanulásra, meg a könyvre, de mindig akad valami. Remélem nem tartasz megbízhatatlannak!Gratulálunk Gellértnek a biciklizéshez.

Rossz hír! A kertünk végében levő nagy telken levő házat árulják, ez azt jelenti, hogy előbb vagy utóbb egy nagy társasház fog oda is épülni, de lehet, hogy kettő is. Annyira megváltozott az elmúlt 2-3 évben a környékünk.

Jövő héten készülünk bemenni az oviba, hogy a jövőbeni kilátásokról érdeklődjünk. Idén voltak gyerekek akiket átírányitottak máshova, ill. előjegyzésbe vették őket. Judit idején dupla ennyit vették fel.
Jó hétvégét és jobb időt.

Sziasztok, Eszter
szti
 
 


Sziasztok!

Klára és Eszter!
A Similabda a Népsziget-Szúnyogszigeten van: http://similabda.hu/elerhetoseg.html ,
a Gyereksziget pedig az Óbudai-szigeten van: http://www.sziget.hu/gyereksziget/utazas .

Barbara!
Hánykor szoktatok sétálni? Mi esténként főleg az udvaron vagyunk, mert ilyenkor már megjöttek az ovisok és az iskolások, és elég sok gyerek szokott lent lenni. Inkább délelőtt sétálunk, vásárolunk. Tegnap két zuhi között is sikerült lemennünk sétálni, gyalog.

A fiúk a bilit egyelőre csak járműnek használják. Kép

Eszter!
Juditnak utólag is Boldog szülinapot kívánunk!
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Üdv
Eri
simones
 
 


Eri!

Én hét körül érek haza a munkából és utána megyünk le... Megyünk egy nagy kört, hogy fáradjon Zsófi, és nekünk is jól esik egy séta vacsi után...

Szobatisztaság.... Zsófi 19 hónapos és már ritkán, de szól, hogy bili. A napi két kakiból egy a bilibe egy a pelusban köt ki, és egy-két pisi is sikerül. De ez lehet, hogy csak jó kezdés (3 hete van bilink). Bízunk mi is a nyárban, bár azt sem tartom katasztrófának, ha jövő nyáron leszünk szobatiszták, mert még akkor is csak 2,5 éves lesz Zsófi.

És még mindig hisztikorszakosak vagyunk... jajj!!
jimma
 
 


Sziasztok!
Barbara!
Amíg dolgozol, addig Zsófi bölcsiben van? Ti gyalog sétáltok este? A két fiúval én csak itt a háztömb körül mertem eddig sétálni, a Telepes utca nagyon forgalmas. Egyébként néha Viki is hisztizik.

Eri
simones
 
 


Szia!

Nem, pótmami vigyáz rá. Mi a lakóparkon belül szoktunk sétálni, motorozni... elég nagy és nincs forgalom. Hátra szoktunk menni is vonatot nézni.

u.i.: hétvégén nem vagyok netközelbe, de ha hétvégn, vagy pénteken van kedvetek együtt sétálni, hét körül írj egy sms-t. 70-247-65-30
Barbara
jimma
 
 


Sziasztok!
Barbara!
Majd jelentkezem. Bár mi babakocsival megyünk majd.
Eri
simones
 
 


Sziasztok,
Elég kihalt a topic.Mi nyaraltunk Horvátprszágban,nagyon szupi volt.Dini meglepően jól bírta az utat és a szókincsét is bővítette a tenger szóval.Egyébként még mindig keveset beszél vagy inkább rendesen keveset beszél mert használja a szavakat amiket tud és továbbra is mindennek tudja az első szótagját de vmi miatt nem akarja rendesen kimondani.
Szobatisztasággal egész jól haladunk,már szinte mindig a wc-be pisil és a bilit is felfedezte,hogy oda is lehet.Kakilni a pelusba kakil de szól utána,hogy VAN és mutat a pelenkára.Szóval alakulunk csak a beszéde miatt vagyok kicsit nyugtalan.
Felvették a bölcsibe(mályva u.)így valszeg szeptembertől heti pár alkalommal beviszem délelőtti játszásra.
Na ennyit rólunk "röviden".
sziasztok és írjatok!
nyetus76
 
 


Sziasztok!
Ha minden jól megy, jövö hónapban, de legkésöbb augusztusban költözünk Zuglóba, a Semsey Andor utcába. Azt szeretném megkérdezni Töletek, hogy ki tud nekünk jó gyerekorvost ajánlani? Kisfiunk Gergö éppen ma kéthetes, úgyhogy még minden nagyon új, ismerkedünk: próbáljuk kialakítani a közös életünket. Köszönöm elöre is az info-t. Mindenkinek jó babázást.
Lipi

Dóri
KépKép
KépKép
lipi
 
 


Sziasztok!
Kicsit kihalt ez a topik. Kép

Lipi!
Mi sajnos messze lakunk tőletek (Huszt utca). A mi dokinénink a Ráskai Lea utcában rendel. Eddig elégedettek vagyunk vele, szerencsére nem is találkoztunk vele sokszor betegség miatt. A védőnőnk ajánlotta és a környéken is sok gyereknek ő az orvosa. Próbálkozz az új védőnődnél, és a leendő szomszéd/környékbeli anyukáknál. Lehet, hogy ők nem olvasnak fórumot. Ha még nem tudod, ki lesz a védőnőd, hívd fel az Örs vezér téri SZTK-ban a védőnőket, ők biztos megmondják. Kép

Barbara!
Eddig még nem jött össze a talink Kép, de előbb-utóbb talán igen. Kép

Eri
simones
 
 


oké
jimma
 
 


Sziasztok,

én minden bizonnyal 4 hét múlva leszek anyuka, én is Zuglóban lakom és szeretném megkérdezni, hogy tud-e valaki információt adni Dr. Bodrogi György gyerekorvosról.

Előre is köszi

Judit

KépKép
KépKép
ytong
 
 


Sziasztok!
Jimma, láttam másutt, hogy írtál. Eszerint itthon vagytok? Nagyon sajnálom, hogy a múltkor elkerültük egymást! Ugye nem haragszol? Megpróbáljuk ezen a héten újra a Kerékgyártó játszót? Akár holnap? Zsófiddal kapcsolatban csak annyit, hogy nem olyan korai ám a dackorszak 21 hónaposan. Kép Túl kell élni valahogy, sok okosat nem tudok...
Kedves többiek, orvosokról nincs infóm sajna.
Nyetus, Eszter, nyaraltok?
Nagy a pangás errefelé. Mi is sokat voltunk Balcsin, de úgy tűnik, most már maradunk.
Ha valaki itthon van, írjon!
Sziasztok, Klára
klara
 
 


Sziasztok!
Többszöri nyaralás után most már tartósan itthon vagyunk, mivel hamarosan kezdődik a suli.
Jó lenne újra felélesztenünk ezt az oldalt!
Judit! Bodrogi doktor abban a rendelőben dolgozik ahová mi is tartozunk /Csertő Partk/, de sajnos semmit nem tudok róla.
Klára, mi újság veletek?
Igyekszem majd összefoglalni az elmúlt honapok történéseit.
Sziasztok.Eszter
szti
 
 


Sziasztok!

Az én kisbabám most lesz három hónapos és majd szeretném később vinni bébiúszásra. Közületek járt valaki ilyenre? Örülnék, ha tanácsot tudnátok adni, hogy hova, melyik uszodába érdemes menni bébiúszásra.

Köszi, Gabi

Kép
Kép
almadi
 
 


Kismamák figyelem!!!

A gyesről, gyedről a munka világába visszatérőket nem szívesen alkalmazzák a munkáltatók, mert arra hivatkoznak, hogy kevés a munkatapasztalatuk, korábbi tudásuk elavult, illetőleg a kisgyerekek miatt arra lehet számítani, hogy a betegségek miatt gyakrabban fognak a munkahelytől távol maradni. Ez a réteg a munkaerőpiacon hátrányos helyzetbe kerül. A megyei (fővárosi) munkaügyi központok a probléma megoldása érdekében munkaerő-piaci képzéseket és munkaerő-piaci programokat indítanak.
Ősztől induló tanfolyamok pl:
irodavezető, virágkötő, ingatlanközvetítő,
személyügyi ügyintéző (új)!!!
Akár néhány hónap alatt OKJ-s bizonyítványt szerezhettek!!!

Javasolom, hogy keressétek meg a lakóhelyük szerinti munkaügyi központ kirendeltségét, mert nagyon megéri és a tanfolyamokat nem indítják el, ha nincs meg a létszám!!!
viragferi
 
 


Hát sziasztok eltűntek!
Eszter, látom, bekukkantottál! Hát várom az összefoglalót! És jó lenne már végre tényleg találkozni! Vezér játszó?
Nálunk ma indult be rendesen az ovi újra, eddig nem aludt ott Gellért, csak délelőtt ment be pár órára. Remélem, ennek köszönhetően rendeződik a napirendünk némileg, pl Janka délutáni alvása, ami sokszor elmarad, ha itthon a bátyja. Kép Viszont másrészt meg hiányzik neki, nincs kivel civakodnia Kép Szóval így vagyunk. Janka amúgy beszédben sokat fejlődött, néha magunk is megdöbbenünk, hogy miket képes benyögni, nagyon vicces kislány. (Ja, a palotaiakhoz tettem be megint új képet, ha gondoljátok, nézzétek meg, sajnos belinkelni továbbra sem tudom...)
Nyetus, veletek mi van? Elkezdtétek a bölcsit?
Játszócsoport nincs ott véletlenül? (Janka is igényli már a társaságot, de a rendes bölcsi szvsz még nem való neki igazán.)
Jimma, láttam a múltkor Zsófidat a Kerékgyártón a bébiszitterjével. És naggyon irigykedtem, amikor kiderült, hogy már szobatiszta! Ügyik vagytok! Dackorszak tart még?
Almadi, mi nem jártunk bébiúszásra, ismerősök a Pólus hotelba (?) vitték a babáikat, és nagyon szerették. Van még bébiúszás a XV. kerületben a Kolozsvár utcánál, a tanuszodában is. Itt, Zuglóban én nem tudok, de attól még biztos van Kép
Puszi mindenkinek, Klára
klara
 
 


Sziasztok,

bébiúszás van még a Pólusnál, szeintem ez van Zuglóhoz a legközelebb.
Itt van róla infó: http://www.bebiuszas.hu/.
Vagy ha nem szimpi, akkor a http://www.baba.lap.hu/-n van több infó különböző helyekről.

Judit

KépKép
KépKép
ytong
 
 


Sziasztok!
Nem tudtok véletlenül itt Zuglóban magánbölcsit, ahova pár órára elvihetném a fiaim (ikrek), ill. megbízható bébiszittert? Csak ritkán, alkalmanként kellene. Uis. a nagyik nem érnek rá. Elfoglalat nyugdíjasok Kép. Bölcsibe állandóra pedig még nem szeretném vinni őket.
Köszi
Eri
simones
 
 


Gabi!
Mi sajnos nem jártunk bébiúszásra, pedig szerettem volna vinni őket. De nem volt senki, aki velem jött volna. 2 gyerekhez, pedig kell legalább 2 ember. Kép
A szomszédunk a Kolozsvár utcába viszik/vitték a lányukat. Nagyon szeretik, elégedettek vele. Nekünk az volt a baj vele, hogy csak szombatonként van, és a párom egész héten dolgozik, nem akart szombat reggel 8-ra menni sehova. Azt hiszem ez érthető. Kép
Eri
simones
 
 


Judit!
Bodrogi dokit sajnos nem ismerem. Mi másik rendelőbe járunk. Kép
Eri
simones
 
 


Sziasztok,
Hát jól eltűnten de most már megvagyunk.Nyár nagyon jól telt és Dini is sokat fejlődött.Egész jól beszél bár nem rendesen és folyékonyan csak egymás után teszi a szavakat de így is mindent szépen mond és lehet is érteni.Szobatisztaság teljes,már csak alváshoz lell pelus.
Klára,örülök,hogy jól vagytok és Janka már nagyon nagylány lett!Bölcsibe most megy a beszoktatás,hát nem fenékig tejföl.Dini élvezi a játszást de inkább csak akkor ha van társasága.A vele egykorúak meg nem igazán játszanak még együtt.Van egy ismerős kisfiú éa októberben jön a kis barátnője így szerintem nem lesz gond de az a 2.5-3óra amire én otthagyom az bőven elég neki.Egész napra megszakadna a szívem.Ja és csak heti 3*4 szer megy.De így nem viseli meg és jó élmény neki.Játszócsopi sajna nincs.Majd még írok a bölcsiről mert annyi minden van a fejemben csak hirtelen azt sem tudom mit írjak.
Ja,a legnagyobb hír,hogy jön a kistesó nálunk!Tulajdonképp ezért tűntem el kicsit.Február végére várjuk és teljes izgalomban vagyunk!
na mára ennyit,majd még jövök és litániázom.
sziasztok és bocs a helyesírási hibákért!
nyetus76
 
 


Nyetus, de jó, hogy írtál!
Nagyon örülök a kistesónak! Hányadik héten jártok? Jaj, de izgi!
Dininek bejön a bölcsi? A múltkor a játszón egy anyuka mondta, hogy ők a Tihamér utcába járnak bölcsibe. Nem is tudtam, hogy ott is van. Merre? De ti a Mályvába jártok, ugye?
Most már írjunk rendesen, itt az ősz, nem nyaral senki. Kép
Janka vasárnap lepotyogott a csúszdáról a Paskál-beli új játszón, megjártuk az ügyeleteket (Bethesda, majd Madarász), most kb így néz ki (bár a seb maga egész pici):
Kép
Puszi, Klára
klara
 
 


Szia Klára,
Szegényke,még jó,hogy semmi komoly!Mia mályvába járunk igen.Én nem tudtam,hogy van a tihamér u-ban is bölcsi.Lehet,hogy vmi magán hely.
Dini egyenlőre élvezi,ügyesen csinál mindent.Jól eszik,szól ha pisilnie kell stb.Viszont verekszik is ha nem tetszik neki vmi.Remélem ez csak átmeneti.Már a 16.hétben járok,ma voltam vérvételen és szombaton megyünk 4duh-ra.Remélem minden oké lesz és talán a nemét is látjuk majd.
Jankának jobbulást,maj még jövök!sziasztok
nyetus76
 
 


Sziasztok!

Na Klára, akkor Zsófit már láttad, eleven kislány... a szobatisztaságával jelenelg az idegeimet őrli, mert most éjszaka kétszer felkelt pisilni... hajnali kettőkor és ötkor... nem volt hajlandó a pelusba...

Nem is tudom mit írjak... mi is hazajöttünk a nyaralásból, Zsófi imádta a tengert és a sok-sok homokot...egész nap a parton lett volna,ha engedjük...

Nem tudtok télre valami játszóházat, vagy bölcsi félét, amit játszótér helyett lehetne kitalláni(?), mert félek attól, hogy unatkozni fog Zsófi télen "egyedül" azaz gyerek társaság nélkül. Sajnos még mindig újak vagyunk a lakóhelyünkön, és mivel sok a munka, kevés az ismerkedési lehetőség.

Sziasztok szép napot
jimma
 
 


Sziasztok!

Szeretném a segitségeteket kérni.Akinek van tapasztalata az Uzsoki kórházból DR Krasznai Sándor nőgyógyásszal kapcsolatba kérem irjon róla,minden érdekelne!!Probáltam vissza olvasni de nem sokat találtam róla.

elöre is köszönöm aki tud nekem segiteni,Tündi

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


Sziasztok!
Szia Tündi! Sajnos nem az Uzsokiban szültem, úgyhogy nem tudok segíteni. Kép Az uzsokis topikban próbáltad már?
Nyetus, biztos jó lesz Dininek a bölcsi. Néha már én is elgondolkodom, hogy mégsem ártana Jankának sem, de akkor si legfeljebb jövőre. Viszont játszócsoportot keresek továbbra is. Ma voltunk az Adrián a Baba-mama klubban bábozáson (pont Gellért óvónénije tartja), azt is nagyon élvezte. Egyébként hová jársz, hol fogsz szülni? 16. hét, akkor most volt az AFP vizsgálat? 4D UH - egyszer úgy megnéznék egy ilyet, mi egyik deddel sem voltunk, pedig nagyon jó lehet. Vezér játszón megfordultok néha?
Jimma, Zsófit teljesen átlagosnak láttam ám, semmi különös dac vagy hiszti nem volt. Illetve nem is átlagos, mert Zsófid nagyon ügyes, az én 19 hónaposom még messze nem szobatiszta. Fura dolog, de én sem érzem úgy, mintha beilleszkedtem volna itt, Zuglóban, pedig már több, mint egy éve itt lakunk. Amúgy zajlik az élet, épül velünk szemben is már a Paskál, szerencsére nem oda néz az ablakunk. Az oviba jöttek új gyerekek, az egyik Gellért potenciális barátja. Délutánonként játszózunk, amíg az idő engedi, Jankának ma levettük a fejéről a kötést, de maradt egy pici lyuk - remélem, azért mire férjhez megy, elmúlik Kép
Eszter, Te merre jársz?
Na megyek, írjatok.
Puszi, Klára
klara
 
 


Sziasztok!
Üdvözlet mindenkinek, remélem most már aktívabb leszek és rendszeresebben fogok írni.

Klára! Továbi javulást Jankának, remélem hamarosan már nyomtalan lesz a baleset. Hétfőn vagy kedden készülünk a játszóra. Nektek jó lenne valamelyik időpont?

Nyetus! Gratulálunk az érkező kistesóhoz, vigyázzatok magatokra. Nálunk az utcában két kisbaba is születni fog a következő év elején. Veletek is jó lenne találkozni, szerintem már jól elcsevegnének Ancsával, Dini pedig példát mutathatna szobatisztaság témakörben.

Megkezdődött az iskola, nálunk különös izgalmakkal, mert Judit mindkét tanítónénije távozno kényszerült az iskolából. Szerencsére a gyerekeknek jól sikerül az átállás, az új tanítónéni is nagyon aranyos és meg van benne az ami a régiből hiányzott.

Ancsa rengeteget beszél,némi hibákkal: egy-két hangot kihagy, vagy felcserél, de mindent ki tud fejezni.Néhány napja hajlandó ráülni a bilire, korábban már a szó hallatára visított, és néha már a pisilés is sekerült, de a szobatisztaságtól még nagyon messze vagyunk.

Röviden most ennyit, majd még írok.
Sziasztok, Eszter
szti
 
 


Sziasztok,
Játszóházról még csak annyit,hogy mi még nyáron voltunk a Récsei központban ahol van egy nagyon jó kis játszóház.Ez a thököly útról nyílik.Thököly-Dózsa gy út között van.Nagyon szupi hely,gondozónők játszanak a gyerekekkel,rengeteg játék van,kézimunkázás stb.Ja és az anyuka leülhet,kávézhat,sőt még elmehet bevásárolni is.Szóval nem te rohangálsz a gyerkőc után mint az állatkertiben ahonnan én gyakorlatilag fáradtabban jöttem ki.Inni is kapnak és keksz is van.700ft egy óra.Kocsival mentünk,a parkolás ingyenes és nagy parkoló van.
Klára,a Rókusban fogok szülni és igen most volt az afp,jövőhétre meg lesz az eredmény de addig is szombaton 4d.
Eszti,minden gyerkőc más,Dini úgy tűnik szobatisztaságban jobb,Ancsa pedig beszédben.Köszi a gratulát.
Na most megyek mert anyukámékhoz betörtek(éjszaka amíg aludtak)és szegényem nagyon ki van borulva.
sziasztok
nyetus76
 
 


Sziasztok!
Nyetus, megvolt a 4D? Kép
Játszóházas infót köszi, lehet, hogy a végén kínunkban elmegyünk, ha már nagyon unatkozunk majd télen, de egyelőre még nem adtam fel a bölcsis játszócsoport-keresést. Olyan sok helyen van, miért pont itt nincs???
Eszter, tegnap nem játszóztunk, de ma szívesen megyünk, ha biztos ott lesztek. Ha nem, akkor lehet, hogy inkább motorozunk (Janka mostanában kattant rá, de nagyon Kép)/biciklizünk, mert azt a játszón alig lehet.
Mi hiányzott a régi tanítónéniből? Már kezdek gondolkodni ezen a suli-dolgon, pedig még két évünk biztos van az oviban. Milyen a jó tanítónéni? Mi fontosabb, az iskola milyensége, a "gyerekanyag" (fúj, micsoda ronda kifejezés) vagy a tantónéni személye?
Írjatok még délutánig, hogy menjünk-e a Vezérre. Kép
Puszi, Klára
klara
 
 


Sziasztok!

Kalára! Mi talán öt hónapja lakunk itt, de nem vagyok túl szerencsés, mert napközben dolgozom, és nem nagyon jutok el a játszótérre...ezért nincs sok ismerős, pedig jön a tél, és jó lenne összejárni, már a gyerekek miatt is, hogy legyen társasága. Zsófi nagyon igényli a társaságot, és mi pont egy olyan házba költöztünk, ahol nincs gyerek, csak kettő. Nem volt szerencsés, de a szomszéd kisfiú legalább aranyos, így néha tudnak játszani.

Nyetus76! Én is hallottam a Récseis játszóházról, de nem sok a 700 ft? Én abból indulok ki, hogy Zsófi 2,5 -3 órát játszóterezik, ha ezt szeretném kiváltani, akkor az már heti két-három alkalommal... hááát lehet, hogy én nem tudom még az árakat. A Pólusban egyébként milyen a játszóház, mert azt hallottam, hogy ott is van.

sziasztok
jimma
 
 


Sziasztok!

Nincs köztetek véletlenül valaki, aki az Öv u. - Szugló u.- Egressy út környékén lakik? Majdnem egy éve sétáltatom egyedül a kisfiamat, csak megyek akár 1-2 órán át, és meg se szólalok... Nagyon rámférne egy sétapartner!

Edina
ledina
 
 


Edina, mi a Szugló utcában lakunk, a Paskállal szemben! Elég közel van? Kép Mekkora a kisfiad? A Zoborhegy téri játszóra ellátogattok néha?
Jimma, a játszóhátba nem minden nap viszi az ember a gyerekét, csak kb "ünnepnapokon", bölcsi helyett NAGYON drága lenne! Viszont egyes bölcsikben szokott lenni kevesebbért ún. játszócsoport, ahová anyukástul lehet menni. Hát ilyet keresnék én.
Többiek, írjatok ti is!
Sziasztok, Klára
klara
 
 


Sziasztok!

Klára!Sajnálom, hogy megint lemaradtunk egymásról, de én esténként olvasgatom az üziket, így a tiédet ne olvastam el időben. A délutánok pedig nem igazán jók, mert Ancsa alszik utána pedig megyünk Juditért és vagy egy különórára megyünk vagy még a maradék lecke elkészítése jut nekünk. Ezért jó lenne egy délelötti időpontot találni.Megpróbáljuk?

Milyen a jó tanítónéni? Én úgy képzelem el. hogy megszeretteti a gyerekekkel az iskolát, arányosan osztja el az időt a nagy odafigyelést igénylő tantárgyak és a gyerekek által szeretett tesi, rajzórák, illetve játszás között. Na most ez utóbbi eléggé hiányzott nálunk. Nagyon szépen megtanulták az írást, olvasást, matekot, de keveset mozogtak,rajzoltak. Ezek még az én szorgalmas, szívesen tanuló Jucusomnak is hiányoztak, hát még azoknak akiknek a tanulás nem adott túl nagy sikerélményt. Egyebekről pedig inkább személyesen.
Aztán legyen kicsit "tyúkanyós" a kezdetekben, de azért érje el, hogy a mindennapi kötelességeiket, feladataikat végezzék el a csemeték. Lehet, hogy ezek nagyon sablonosan hangzanak, de úgy gondolom ezek mind fontosak és ha meg van akkor talán majd szeretnek iskolába járni.
Az is elgondolkodtató, hogy mi történik alsóban a készség tárgyak terén, mert mire felsősök lesznek már utálják a tesit, éneket, és rajzot.
Sokban meghatározó az iskola milyensége, mert először általában iskolát/kat keresnek, választanak a szülők és ott nézik meg a lehetséges tanítónéniket, kivéve azok akik hallomás alapján már a konkrét tanítót keresik egy adott iskolában.
A lakóhelyetekhez közelit keresel, vagy távolabb helyre is vinnétek Gellértet? Te mit várnál a leendő tanítónénitől?

Nyetus! Örülök, hogy ma összefutottunk egy kicsit, jó lenne ha többet is tudnánk majd beszélgetni.Dininek, hogy tetszik a bölcsi, rendszeresen vagy alkalomszerűen jártok be? Pocaklakó, hogy van, mit lehet róla tudni?
Szüleid hogy élték meg a betörést, nagyon megviselte őket?

Most megyek mert már megint elmúlt éjfél és fél hétkor csörögni fog a vekker. Ráadásul Juditot is nehéz lesz felkelteni mert az iskolai kosárcsapattal megnézték a mai/tegnapi Mo- Németo. Kosármeccset és csak 10 óra után aludt el.
Sziasztok, Eszter
szti
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?